« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - June 2012

29.06.2012

Antonio: ”Nyt on aika parantaa peliä”

Moni joukkue kompastuu Joensuussa tiivisti puolustavan Jipon vieraana. Tämän ansan OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio aikoo välttää lauantaina, kun Oulun Palloseura kohtaa joensuulaiset toistamiseen tällä kaudella. OPS-luotsi haluaa nähdä joukkueeltaan ryhtiliikkeen ja paluun voittokantaan.

– Joensuu on aina vaikea paikka ja kyllä meidän pelaajat tietää sen, sillä siitä on puhuttu paljon. Meillä on takana kaksi huonoa peliä ja olemme puhuneet myös siitä, että nyt on aika parantaa. Tämä on näytönpaikka meille.

Vielä pari viikkoa sitten OPS-puolustus komeili RoPS:n ohella sarjan tiiveimpänä linjana, mutta kesäkuun ottelutauon jälkeen Palloseuran verkko on soinut aivan liian tiheään.

– Alkuun näytti siltä, että meillä on kovanluokan puolustus, mutta sitten yhtäkkiä kahdessa pelissä kuusi päästettyä maalia. Puolustuksen pitää parantua paljon, mutta yhtä lailla hyökkäyspelaamisen, sillä kahdessa viime pelissä on tehty nolla maalia. Tämä siksi, että meidän viimeiset syötöt lähellä boksia eivät ole onnistuneet ja sitä pitää parantaa, jotta saamme maaleja, Antonio vaatii.

Jippo on sarjassa seitsemäntenä 11 pisteellä. OPS on valunut taulukossa viidenneksi – läjässä on 15 pinnaa. Myös Jipolla on OPS:n tavoin takanaan kaksi peräkkäistä tappiota (Jippo – AC Oulu 2 – 3 ja SJK – Jippo 3 – 1), joten aivan varmasti myös Jippo hakee paluuta pisteille.

– Jippo on kurinalainen ja tiiviisti puolustava joukkue. Siksi se on niin vaikea vastustaja, Antonio muistuttaa.

Palloseura iskee Jipon kimppuun terveellä miehistöllä, sillä viime pelin huilannut Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja pitkään sivussa ollut Kenniel Hyde palaavat kokoonpanoon, eikä oululaisten rasitteena ole pelikieltojakaan.

OPS -Jippo

Kenniel Hyde palaa Palloseuran kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen. OPS voitti toukokuun alun kohtaamisessa Jipon toisen jakson tasonnoston ansiosta maalein 2 - 1.


Jippo on vahvistunut puolustustaan kertaalleen jo uransa lopettaneella luottotoppari Hans Ekroosilla, joka palasi Jippo-paitaan viime kierroksella. Samu Suoraniemi palaa joensuulaisten kokoonpanoon sovitettuaan pelikieltonsa. Jippo-puolustajista Tuomas Korpela, Lauri Ikonen ja Olli-Pekka Itälä ovat kärsineet loukkaantumisista, mutta todennäköisesti ainakin osa tästä kolmikosta kuntoutuu lauantaiksi.

Jippo – OPS la 30.6. kello 17:00, Joensuu.

(Toimitus)

20.06.2012

Kuokka maahan OPS:n jalkapallokeskuksen työmaalla

Castrenin hiekkakentän päälle nousevan Oulun Palloseuran jalkapallokeskuksen ensimmäisen vaiheen rakennustyöt alkoivat maisematyöluvan nojalla tällä viikolla. Hankkeen puuhamies, OPS:n manageri Miika Juntunen sai maanantaina hyviä uutisia, kun kaavasta tehty valitus hylättiin Oulun hallinto-oikeudessa.

- Pääsemme aloittamaan nyt kaikki työt eli sinne rakennetaan 70 x 45 metrin kokoinen Best-Hall Oy:n toimittama halli kaikille oululaisille jalkapalloilijoille, niin tytöille kuin pojille. Uusien kuntaliitoksien myötä harjoitusvuoropula vain pahenee, vaikka tämä halli saadaankin käyttöön. Lajin harrastajamäärät lisääntyvät neljänneksen ja jo ennen kuntaliitoksia meiltä puuttuu 426 harjoitusvuoroa viikkoa kohden, Juntunen muistuttaa.

Jalkapallokeskus - kuokka maahan

Oululaisjalkapalloilijat Luigi Moraes, Matias Juntunen, Samuel Rautava ja Joona Juntunen painoivat lapiot kenttään OPS:n jalkapallokeskuksen työmaalla rakennustöiden alkamisen merkiksi.


Alueelle rakennetaan parhaillaan kulkuyhteyksiä ja parkkipaikkaa. Metsänraivaustyöt on jo saatu päätökseen. Best-Hall Oy:n on määrä päästä aloittamaan hallirakenteiden pystyttäminen heinäkuun alussa. Itse hallin pystytys kestää vain kuusi viikkoa, jonka jälkeen keinonurmen ja valaistuksen asennukseen menee vielä pari viikkoa. Hallin avauspotku päästää ampumaan näillä näkymin syyskuun alussa.

- Toisessa vaiheessa heti hallin valmistumisen jälkeen rakennetaan OPS:n seuratalo ja kolmannessa vaiheessa täysimittainen harjoitushalli. Neljäs vaihe on 7000 katsojan jalkapallostadion, jolle kaupunki lupasi paikan noin 25 vuotta sitten, kun Keskuskentän päälle tehtiin kerrostaloja ja parkkihalli. OPS aikoo lunastaa tuon lupauksen, Juntunen paljastaa.

Alueen suunnitelmat eivät jää Juntusen mukaan tähän.

- Harjoitushallin viereen on kaavoitettu keinonurmikenttä katsomoineen, mutta me haemme siihen kaavamuutosta, joka mahdollistaa täysimittaisen harjoitushallin rakentamisen keinonurmikentän sijasta. Tänne tarvitaan nimenomaan talviharjoituspaikkoja, hän naulaa.

(Toimitus)

19.06.2012

Koponen jatkaa pitkään OPS:n maalilla

OPS:n maalivahti Juhani Koponen torjuu oululaisseuran maalilla vielä ainakin seuraavat kaksi kautta. OPS halusi kiinnittää toista kauttaan Oulussa pelaavan luottovahdin hyvissä ajoin vuoteen 2014 asti ulottuvalla sopimuksella. Koponen on ollut kuluvalla kaudella OPS:n kapteeni.

- Tämä on todella hyvä uutinen minulle, sillä kaikki valmentajat haluavat, että joukkueessa on luottomaalivahti ja ”Kopo” on sellainen. Jo viime kaudella hän vakuutti olevansa rutinoitunut torjuja sekä hyvä joukkuepelaaja ja hyvä persoona, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio iloitsi.

- Näen, että Koposella on mahdollisuudet pelata jopa ulkomailla esimerkiksi Ruotsissa tai Norjassa, mutta Veikkausliigassa minimissään. Se riippuu paljon hänestä itsestään, hän jatkoi.

Porilaislähtöinen maalivahti on viihtynyt hyvin Oulun Palloseurassa, joten jatkopäätös oli helppo tehdä.

- Mielelläni jatkan täällä. Ei ole tarvetta lähteä minnekään muualle. OPS:ssa tavoitteet ovat korkealla ja liiganousu on se ainoa asia, mitä tavoitellaan. Se on se kiihoke, miksi tätä työtä tehdään, Koponen asetti.

Juhani Koponen

OPS luottaa Juhani Koposen torjuntoihin ainakin vuoteen 2014 saakka.


(Toimitus)

19.06.2012

OPS matkaa Vuosaareen kolme pinnaa mielessä

Sunnuntaina HIFK-pelissä tasapelipisteeseen tyytymään joutunut OPS matkaa heti perään uudestaan Helsinkiin. Keskiviikoksi bussi suuntaa Vuosaareen, jossa FC Viikingit isännöi peliä Heteniityn kentällä.

Yli 160 liigapelin koulima hyökkääjä Pekka Kainu vakuuttaa, ettei kaksi peräkkäistä Helsingin vierailua rassaa joukkuetta.

– Päästiin sunnuntaina hyvissä ajoin takaisin Ouluun, kun oltiin lentokoneella. Ei ole sen suhteen mitään ongelmaa. Onhan ne pitkiä reissuja tietysti.

OPS ja FC Viikingit ovat kohdanneet kahtena viime kautena yhteensä neljä kertaa. Helsingissä molemmat ovat voittaneet kerran maalin marginaalilla – FC Viikingit vuosi sitten 4–3 ja OPS kesällä 2010 1–0. Oulun pelit ovat päättyneet tasan.

Tasaista peliä on helppo ennustaa nytkin. Alkukauden kahdeksasta pelistä kummallakin on neljä voittoa. OPS on sarjataulukossa pari pykälää ylempänä tasapelipisteiden turvin.

 

FC Viikingeillä on alla kolmen kotivoiton putki, joten sitä ei kannata aliarvioida.

– Parempi joukkue Viikingit ennakolta ajatellen on kuin HIFK. Meidän pitää pystyä parantamaan omaa peliä sunnuntaista, jos meinataan kolme pistettä ottaa, Kainu muistuttaa.

Veteliläislähtöinen pelaaja on tehnyt alkukaudesta kolme maalia ollen OPS:n paras maalintekijä Marko Jaksicin ohella. Viime kesänä Kainu soitti verkkoa Ykkösessä viidesti.

Jalkeilla olevan joukkueen hyökkäyspelin toimivuudessa on vielä Kainun mukaan parantamisen varaa.

– Se ei vielä suju kuin Barcelonalla, laitahyökkääjän roolissa viihtyvä Kainu heittää.

Resepti maalintekoon ja sitä kautta kolmeen sarjapisteeseen tulevassa pelissä on yksinkertainen.

– Tilanteita pitää vain saada luotua ja viimeistellä niistä paremmin. Meidän pitää pystyä pitämään palloa paremmin hyökkäyksessä, Kainu summaa.

 

FC Viikingit - OPS ke 20.6. klo 18.30, Helsinki

(Toimitus)

15.06.2012

Luizao: ”Meidän pitää olla vähintään yhtä fyysisiä kuin HIFK”

Pelit jatkuvat kahden viikon sarjatauon jälkeen sunnuntaina Helsingissä, minne OPS lentää perinteikkään HIFK:n vieraaksi. Viikon lomailun jälkeen joukkue on palannut sorvin ääreen tällä viikolla ja Palloseuran harjoituksissa on jatkettu siitä, mihin ennen taukoa jäätiin. Sunnuntaina nähdään, jatkuuko pisteiden ropina sarjassa neljäntenä olevan OPS:n laariin vai onnistuuko putoajanpaikalla viidellä pisteellä majaileva HIFK pitämään pinnat Brahen keinonurmella.

- HIFK:lla on kova taistelutahto. Meidän pitää todistaa heitä vastaan, että pystymme vastaamaan siihen sekä edelleen parantaa omaa peliämme. Tämä on erittäin tärkeä ottelu, sillä me emme voi päästää sarjakärkeä liian kauaksi meistä, OPS-toppari Luizao (kuvassa) asettelee.

Hänen mukaan Palloseuran on pystyttävä vastaamaan ennen kaikkea HIFK:n fyysisyyteen.

- Meidän pitää olla vähintään yhtä fyysisiä kuin HIFK. Jos pystymme vastaamaan siihen, niin uskon, että olemme sen verran taitavampia ja taktisempia, että peli kääntyy silloin meille. Lisäksi meidän pitää pelata kovaa ja tiiviinä, jotta pystymme merkkaamaan vastustajan pois pelistä. Uskon, että näin voimme voittaa, Luizao arvelee.

Brassipuolustaja pelaa Palloseurassa kolmatta kauttaan. Luizao nousi hieman yllättäen viime kauden parhaaksi maalintekijäksi kymmenellä osumallaan, mikä oli vahva signaalin hänen hyökkäystaidoistaan. Mies kuitenkin viihtyy parhaiten topparin paikalla.

- Se on se minun alkuperäinen pelipaikkani. Puolustajana koko kenttä on edessäni ja näen kaikki joukkuetoverit, hän toteaa.

Alkukauteen monikäyttöinen Luizao on ollut varsin tyytyväinen.

- Kaikki ovat iloisia alkukaudesta. Minusta meillä menee hyvin. Jos pystymme jatkamaan koko loppukauden näin, olemme lähellä sarjanousua, hän aprikoi.

Luizao

Luizao oli OPS:n viime kauden paras maalintekijä kymmenellä osumallaan. Tällä kaudella brasilialainen on palannut

alkuperäiselle pelipaikalleen eli toppariksi.


OPS-puolustus ja maalivahdit ovat tilkinneet oman verkkonsa tiiviisti, sillä sarja jatkuu kolmen nollapelin voittoputkesta (OPS - FC Hämeenlinna 4 - 0, SJK – OPS 0 - 2, OPS - PK-35 1 -0). OPS:n kokoonpanosta puuttuvat jalkamurtumaansa paranteleva Kenniel Hyde sekä pelikieltoa sovittava Juuso Kemppainen. Peliluvan saanut Aleksi Autti ja polvivammasta toipunut serbitoppari Nikola Prebiracevic ovat joukkueen käytettävissä.

HIFK - OPS su 17.6. klo 15.00, Helsinki

(Toimitus)

11.06.2012

B-juniorit etenivät divarikarsintaan

Oulun Palloseuran B-juniorit juhlivat viime syksynä piirisarjan mestaruutta ja hyvät otteet saivat jatkoa tänä keväänä, kun opsilaiset voittivat B-poikien Kakkosen lohkonsa ennen Kajaanin FC Tarmoa ja Rovaniemen Palloseuraa. OPS matkaa lohkovoittajana 1. heinäkuuta Ylivieskassa pelattavaan divarikarsintaturnaukseen, johon osallistuvat myös Vaasan (lohkoa johtaa tällä hetkellä SIF) ja Keski-Pohjanmaan (FC YPA) piirien voittajat. Turnauksen ykkönen nousee syksyllä pelattavaan B-poikien Ykköseen.

- Pelimme on mennyt eteenpäin. Viime torstaina Tarmoa (lohkokakkonen) vastaan pelattu ottelu oli kauden paras pelimme. Pelasimme joukkueena ja pojat tekivät niitä asioita, mitä tässä on koko kesä harjoiteltu. Ottelu oli pakko voittaa, mutta se ei näkynyt puristamisena, vaan pelasimme järkevällä asenteella, OPS:n B-junioreiden valmentaja Jouni Puurunen summasi.

OPS B-juniorit

Kevätkierroksen päätösottelun 4 - 1-voitto Haukiputaan Pallosta sinetöi Oulun Palloseuran B-junioreiden lohkovoiton.


Lopullisen sinetin OPS:n lohkovoitto sai eilen, sunnuntaina, kun joukkue kaatoi sarjan päätösottelussa Haukiputaan Pallon maalein 4 – 1. Lohkovoitto irtosi seitsemästä ottelusta otetuilla kuudella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Maaliero oli murskaava 32 – 5.

B2-div. sarjataulukko

(Toimitus)

04.06.2012

Oululaislahjakkuus Aleksi Autti Palloseuraan pitkällä sopimuksella

Oulun Palloseura on tehnyt kolmen vuoden mittaisen pelaajasopimuksen nuoren oululaisen keskikenttäpelaaja Aleksi Autin (18) kanssa. Hän siirtyy Palloseuraan Tervareiden ja Oulun Luistinseuran A-junioreiden SM-sarjan yhdistelmäjoukkueesta.

- Haluan kehittyä laadukkaassa harjoitusympäristössä ja taistella pelipaikasta miesten joukkueessa. Jo tänä vuonna tavoitteenani on päästä kentälle rakentamaan tätä juttua ja sitä kautta vakiinnuttaa avauskokoonpanon paikka kolmen vuoden aikana, Aleksi Autti suunnittelee.

OPS:n hallituksen varapuheenjohtaja Kari Alatarvas vastaa muun muassa seuran junioripuolen kehittämisestä. Alatarvas on erittäin iloinen, kun kaupungin lahjakkaimmat pelaajat ovat alkaneet löytää myös Oulun Palloseuran.

- OPS:ssa pyritään luomaan tulevaisuuden joukkuetta kehityskykyisille ja tavoitteellisille oululaisille nuorille. OPS on hyvä vaihtoehto kehittyä hyvässä seurassa ja valmennuksessa sekä saada näyttömahdollisuus Ykkösen tasolla, Alatarvas kertoo.

- Meillä on junioripelaajille suora polku tällä hetkellä C-junioreista edustusjoukkueeseen asti. Kaikki tavoitteelliset oululaispelaajat ovat tervetulleita kokeilemaan rajojaan meille, hän lisää.

Ikäluokkansa taitokilpailun Suomen mestaruuden vuonna 2008 voittanut Autti sopii taitavana, pallovarmana ja aktiivisena pelaajana hyvin OPS:n sapluunaan. Hän on Palloseuran 22 sopimuspelaaja.


Aleksi Autti
9.2.1994, Oulu
Keskikenttä

(Toimitus)

04.06.2012

Pekka Räisänen PK-voiton taisteluilmeen ruumiillistumana

Pelishortsien takamusta jos katsotaan, niin eniten ruohoa taisi olla tarttuneena tässäkin pelissä OPS-toppari Pekka Räisäsen housuihin. Tämä kertoo omaa kieltää OPS-puolustajien taisteluilmeestä ja liukutaklauksien määrästä sateen kastelemalla Raatin viheriöllä. Oulun Palloseura jatkaa nousuaan kohti sarjan kärkipaikkoja. Seitsemästä pelistä on kertynyt jo 14 pinnaa. Pyhänä kaatui kenties sarjan kovimmilla panostuksilla kauteen lähtenyt Vantaan PK-35.

- PK pyöritti ja hallitsi palloa, mutta me taistelimme ja puolustimme hyvin. Me tiesimme, että kaksi tai kolme maalipaikkaa riittää meille, joista me tehdään ainakin yksi maali, Pekka Räisänen summasi.

Nollapeli oli OPS-puolustukselle jo kolmas peräkkäinen.

- Alussa ”Kopo” (Juhani Koponen) piti meitä pystyssä ja hän oli aivan loistava. Hyvä kommunikaatio alakerrassa auttaa tosi paljon, mutta koko joukkue puolusti minusta tosi hyvin ja keskikentältä tuli hyvin apuja. Esimerkiksi Ramirezilla oli aivan hirveä rooli puolustussuuntaan jo avausjaksolla, Räisänen kiitteli.

Avausjaksolla OPS oli vantaalaisten jyrän alla, mutta tauon aikana tehdyt taktiset muutokset ja uhrautuvana jatkunut puolustaminen jättivät PK-35 ilman maalipaikkoja toisella 45-minuuttisella.

- He saivat kahteen minuuttiin kaksi huippupaikkaa alussa. Me nukuimme niissä aivan täysin, mutta nyt kävi niin, että säilyimme kuivilla. Toinen jakso oli parempaa, Räisänen totesi.

Pekka Räisänen

Mahtoikohan kukaan pysyä laskuissa OPS:n toppariparin Luizao - Pekka Räisänen voitettujen kaksinkamppailujen ja

erityisesti pääpallojen määrässä. Kuva: Timo Sipilä


Maukkaasta voitosta huolimatta OPS:n kapteenistoon kuuluva Pekka Räisänen löysi myös jotain parannettavaa, jos kyseinen ottelu pelattaisiin heti uudestaan.

- Vastustaja nosti lopussa jätkät ylös ja se avasi vastaiskun paikkoja meille. Olemme puhuneet paljon, että näistä pitää pystyä ratkaisemaan peli lopullisesti, hän mainitsi.

Lue myös: OPS hurjassa vireessä – nyt kaatui PK-35
(Toimitus)03.06.2012

A-poikien Tommi Salo toukokuun OPS-juniori

Oulun Palloseura palkitsee tälläkin kaudella yhden esimerkillisesti toimineen juniori-pelaajansa pelikauden jokaisena kuukautena. Toukokuun OPS-juniori on A-poikien Tommi Salo.

 

Normaalisti puolustajan paikalla pelaava Tommi on alkukauden peleissä siirretty hyökkääjän rooliin. Hän on vastannut kahdesta kauden hienoimmista maaleista uudella pelipaikallaan. Tommi on aktiivinen ja sitoutunut treenaaja. Pelaajana hän on rauhallinen, monipuolinen ja periksiantamaton.

Tommi Salo

OPS:n myynti- ja urheilutoimenjohtaja Kari Vaalto palkitsi Tommi Salon ruokailulahjakortilla sekä OPS:n perinnekaula-
huivilla OPS – PK-35 ottelun alkuseremonioissa.


(Toimitus)

01.06.2012

OPS ja PK-35 iskevät yhteen kärkiottelussa sunnuntaina

RoPS, SJK, PK-35 ja OPS. Siinä neljän kärki, joka on päässyt omalle kymmenluvulleen sarjapisteissä. Noista porukoista OPS taipui kotonaan RoPS:lle, mutta nappasi edellisellä kierroksella täydet pinnat SJK:lta. Sunnuntaina OPS hakee nousua entistä lähemmäksi kärkipaikkaa kenties koko sarjan kovimmilla panostuksilla kauteen lähteneen Vantaan PK-35:n kustannuksella. Vantaalaiset ovat sarjakolmosia tällä hetkellä.

OPS:n serbialainen keskikenttäpelaaja Vladislav ”Muffi” Viric muistuttaa OPS:n olevan parhaimmillaan kovissa paikoissa.

- Huippujoukkueita vastaan on mukava pelata. Vaikeaa, mutta mielenkiintoista. Viime kaudella olimme hyviä juuri kärkijoukkueita vastaan ja tällä kaudella se näyttää jatkuvan. SJK:n selvitimme tyylillä ja toivon, että onnistumme myös PK-35:ttä vastaan, Viric aloittaa.

- Meidän pitää pelata tiiviinä ryhmänä ja puolustaa yhtenä yksikkönä. Maltetaan odottaa tilaisuuttamme iskeä yksi tai useampi maali ja otetaan siten kolme pistettä. Se tulee olemaan vaikeaa PK-35:ttä vastaan, mutta pienen onnen avulla ja sillä, että kaikki pelaajat antavat oman parhaansa ilman notkahduksia, me voimme voittaa, hän lisää.

Muffi

Vladislav Viric eli "Muffi" on onnistunut kertaalleen maalinteossa tällä kaudella.

 

Kauden avauksessaan PK-35 antoi todellisen myrskyvaroituksen, kun vantaalaiset nuijivat FC Hämeenlinnan peräti maalein 9 – 0. Aivan yhtä riemukkaita voittoja PK-35 ei ole tuon jälkeen napsinut, mutta pinnoja on kertynyt tasaisesti. Kärkiporukoiden edessä PK-35 on jäänyt 0 – 0-tasapeliin RoPS:n kanssa ja hävinnyt SJK:lle maalein 2 – 1. Samaan aikaan, kun OPS löi SJK:n viime keskiviikkona vieraissa osumin 0 – 2, nyhjäsi PK-35 paikallispelissä 0 – 0-tasapelin HIFK:n kanssa. OPS on pitänyt oman maalinsa koskemattomana kahdessa viime pelissä.

- Meillä on kaksi hyvää maalivahtia ja he ovat iso syy meidän nollapeleihin. Olemme pelanneet puolustuksellisesti hyvin ja näin pitää jatkaa myös PK-35:ttä vastaan. Pyritään nollapeliin omassa päässä ja käytetään tilaisuudet hyökkäyspäässä, Viric viitoittaa.

Vilkaisu sunnuntaisen vierasjoukkueen rosteriin vahvistaa sen, että PK-35 on kasannut todellisen ”dream teamin” tavoittelemaan liigapaikkaa. Oulun Palloseurassa tiedetään parhaiten kolmella edellisellä kaudella OPS:n puolesta pelanneen Alex Arinzen taidot. PK-35:n kapteeni on liigajyrä Petri Oravainen ja keskikentällä hääräävät taitavat Ymer Xhaferi ja Konsta Rasimus. Listaa voisi jatkaa pitkään, mutta mainitaan vielä liigakonkari John Weckström sekä viime kauden Ykkösen kärkipelaajat Jukka Santala, Kalle Sorja, Tomi Nyman ja Fidan Seferi, jotka PK-35 värväsi riveihinsä tälle kaudelle.

Tällaiset kamppailut on nähtävä paikan päällä Raatin stadionilla!

OPS – PK-35 sunnuntaina 3.6. kello 18.30 Raatin stadionilla. Tervetuloa!

(Toimitus)

30.06.2012

Jipon Ariel Ngueukamin hattutemppu liikaa OPS:lle

Kesäkuun saldo ei paljoa mairittele: viisi peliä, joista ainoastaan neljä pistettä. Vain kolme tehtyä maalia ja peräti kymmenen päästettyä. Lauantain tappio Joensuun Jipolle oli OPS:lle jo kolmas peräkkäinen. Jipon kamerunilaiskärki Ariel Ngueukam upotti oululaiset iskemällä ottelussa hattutempun.

– Meidän peli lähti ehkä liian hyvin käyntiin. Me pääsimme helposti johtoon ja se on todella iso asia Jippoa vastaan, jos teet ensimmäisen maalin. Sitten Jippo teki viiden minuutin sisään kaksi maalia, OPS-luotsi Luiz Antonio kertasi.

– Tykkään siitä, kun pääsen jakamaan arvostusta omille pelaajilleni, mutta entisenä hyökkääjänä minun pitää kehua nyt Jipon hyökkääjiä Ariel Ngueukamia ja Pierre Koko’oa. He tuhosivat meidän puolustajat, hän jatkoi.

OPS:n verkko vuoti aivan liikaa jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussa.

– Kolmessa pelissä yhdeksän päästettyä maalia. Se on aika paljon se.

Oulun Palloseura meni ottelussa johtoon Marko Jaksicin rankkarimaalilla reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Kummallista kyllä, siitä alkoivat vierailijoiden vaikeudet. Ariel Ngueukamin kaksi nopeaa maalia käänsivät pelin yhtäkkiä Jipolle, eikä OPS saanut enää kirittyä rinnalle. Päinvastoin, Ngueukam upotti vierailijat lopullisesti illan kolmannella maalillaan 20 minuuttia ennen päätösvihellystä.

– Muutimme systeemiä 3–5–2:een, koska oli pakko yrittää. Joskus se antaa hyvän tuloksen ja joskus ei. Esimerkiksi toukokuussa me nousimme Jippoa vastaan voittoon, mutta tänään se ei onnistunut. Jippo pelasi joukkueena hyvin ja taisteli niin kuin me kaikki tiedämme, Antonio tunnusti.

OPS yrittää kääntää kurssinsa ensi keskiviikkona, jolloin Palloseura isännöi paikallisvastustaja AC Oulua Raatissa. Kesän toinen Oulun derby alkaa keskiviikkona kello 18.30.

Jippo – OPS 3 – 1 (2 – 1)
0 – 1 Marko Jaksic 11 min.
1 – 1 Ariel Ngueukam 18 min.
2 – 1 Ariel Ngueukam 20 min.
3 – 1 Ariel Ngueukam 72 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Ariel Ngueukam (Jippo)
2 Mikko Ikonen (Jippo)
1 Samu Suoraniemi (Jippo)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

25.06.2012

Kotkalaiset katkaisivat tappioputkensa

FC KooTeePee haki Raatista täyden pistepotin puhtaalla 3–0-voitolla. Samalla joukkue katkaisi seitsemän ottelun mittaiseksi kasvaneen tappioputkensa.

 

Tasaisen avausjakson ainoa maali nähtiin 20. minuutilla kulmapotkun jälkeisestä hässäkästä. Henri Järviniemi pääsi sijoittamaan maalin edessä kimpoilleen pallon ohi voimattoman OPS-vahti Juhani Koposen.

 

Kotkalaiset olivat vahvoja erikoistilanteissa myös toisella puoliajalla. Toisen maalin teki melkein heti tauon jälkeen nopeasta sivurajaheitosta Arttu Seppälä. Päätöslukemat syntyivät OPS:n puolustuspään sähläyksen jälkeen 80. minuutilla.

 

OPS-luotsi Luiz Antonio oli pettynyt omiensa otteisiin. Erityisen harmissaan hän oli puolustuspelaamisen hyvän otteen katoamisesta.

 

– Kolme peliä aiemmin oltiin toiseksi parhaita puolustamaan sarjassa. Viime pelissä olimme huonoja varsinkin toisella puoliajalla ja nyt oli taas huono peli. Paljon on töitä edessä, Antonio tunnusti.

 

Hän kiisti, että OPS olisi aliarvioinut sarjassa toiseksi viimeisenä olevaa kotkalaisryhmää.

 

– En näe, että olisimme olleet mitenkään ylimielisiä. Vastustaja oli vain parempi. Avausjaksolla meillä oli kolme paikkaa tehdä maali.

 

Kotkalaisten valmentaja Janne Hyppönen oli vilpittömän onnellinen pelaajien puolesta, kun pitkä tappioputki katkesi. Tappioista huolimatta hänen ei ole tarvinnut tehdä peliin mitään radikaaleja muutoksia.

 

­– Paha uni päättyi vihdoinkin. Me ollaan tähänkin asti pelattu hyvin, mutta ei ole saatu pisteitä. Meidän täytyy pitää nöyryys mielessä jatkossakin, Hyppönen muistutti.

 

OPS:n parhaat paikat siunaantuivat Marko Jaksicille, Pekka Kainulle ja Ramirezille. Toiselle puoliajalle hyökkäykseen nostettu Luizao loi lisäksi pari kavennuspaikkaa.

 

OPS - KooTeePee

Kovasti taistellut KooTeePee ryösti Raatista kaikki pinnat vaisulta OPS:lta. Kuvassa kotkalaiskapteeni Henri Järviniemi

ja Giorgi Ositashvili pysäyttävät Vladislav Viricin etenemisen. Kuvat: Keijo Makkonen

 

Keskikentälle toisella puoliajalla vaihdettu Juuso Kemppainen myönsi, että vastustaja oli tänään selvästi parempi.

 

– Meiltä oli aika sekavaa peliä. Hyviä palloja tuli hyökkäykseen, mutta viimeistely oli huonoa, kuten on ollut viime peleissä. Vähän terävyyttä pitäisi sinne saada lisää, Kemppainen harmitteli.

 

Lopussa kentälle vaihdettu Tomi Meriläinen pelasi OPS:n paidassa ensimmäiset minuutit Ykkösessä.

 

 

OPS – FC KooTeePee 0 – 3 (0 – 1)

 

0 – 1 Henri Järviniemi 20 min.

0 – 2 Arttu Seppälä 50 min.

0 – 3 Olli Kaakinen 80 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

 

3 Henri Järviniemi (FC KooTeePee)

2 Aaron Wheeler (FC KooTeePee)

1 Lauri Pirhonen (FC KooTeePee)

 

Rönkä-voimapelaajasarvet:

 

3 Aleksi Autti

2 Iiro Vandell

1 Luizao 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

20.06.2012

Tehokas Viikingit iski kolmesti

FC Viikingit oli OPS:lle tyly isäntä iskettyään toisella puoliajalla kolme osumaa. Palloseura puolestaan ei saanut kuparista rikki millään. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ei pelin jälkeen paljon selitellyt.

 

– 3–0 on 3–0 ja ne ovat huonot lukemat. Ei voi olla tyytyväinen. Viikingit oli aika tehokas. Ne hyökkäsivät ehkä neljä kertaa pelin aikana ja tekivät maalit hyvällä prosentilla.

 

 

Avausjakso oli tasainen, mutta toiselle isännät tulivat terävästi ja iskivät kaksi maalia vajaaseen kymmeneen minuuttiin. Molempia maaleja edelsi OPS:n virhe.

 

– Ensimmäinen maali tuli puolustuksen nukahtamisesta. Toinen keskialueen pallonmenetyksestä ja puolustuksen virheestä, Antonio sätti omiaan.

 

Viikingeille tuomittiin toisella jaksolla rankkarikin, mutta Ville Salmikivi laukoi sen tolppaan. Päätöslukemat viimeisteli Daut Kuqi 78. minuutilla komealla kaukovedolla.

 

– Sille ei voitu mitään. Hyvin tehty maali.

 


Valmentaja ei ollut tappion jälkeen lainkaan tyytyväinen suojattiensa peliesitykseen.

 

– Meillä oli jokaisella osa-alueella ongelmia. Puolustuksessa tehtiin virheitä, keskikenttäpeli ei toiminut ja hyökkäys oli tehotonta, OPS-luotsi harmitteli.

 

OPS:n parhaat paikat siunaantuivat vaihdosta kentälle tulleille Matias Juntuselle ja Niklas Puuruselle.

 

– Pallo pomppi hyvin maalin edessä muutaman kerran loppuhetkillä, mutta siinä vaiheessa oli myös jo myöhäistä, Antonio muistutti.

 

 

Tappion lisäksi harmia toi vikkeläkinttuisen Jean Fridolin Nganbe Nganben loukkaantuminen. Kamerunilaispelaaja jouduttiin vaihtamaan pois kentältä avausjakson lopulla.

 

 

FC Viikingit – OPS 3 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Eero Peltonen 49 min.
2 – 0 Joni Korhonen 54 min.

3 – 0 Daut Kuqi 78 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Jukka Hirvonen (FC Viikingit)
2 Eero Peltonen (FC Viikingit)
1 Carlos Gonzalez (FC Viikingit)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

17.06.2012

Kaksi pistettä jäi Helsinkiin, Aleksi Autti debytoi OPS-paidassa

Tasapeli ei tyydyttänyt lainkaan Oulun Palloseuraa sunnuntai-iltapäivän ottelusta HIFK:ta vastaan. Pitkään ottelua johtanut OPS taipui tasapeliin vain kolme minuuttia ennen päätösvihellystä, kun HIFK:n Marko Koskinen runnoi 1 – 1-tasoituksen kulmapotkusta. Koskinen vastasi ottelupöytäkirjan mukaan myös Oulun Palloseuran maalista, sillä 17.minuutilla syntynyt osuma vaihdettiin pelin jälkeen Marko Jaksicilta HIFK:n Marko Koskisen omaksi maaliksi. Jaksic puski pallon kulmapotkusta verkkoon Koskisen kautta.

- Ei ollut hyvää OPSia tänään. Ensimmäiset 20 minuuttia olivat hidastempoista ja liian varovaista peliä. Sitten me saimme ensimmäisestä hyökkäyksestämme kulmapotkun ja siitä maalin. Harmittaa todella paljon, että menetimme kaksi pistettä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio puisteli.

- Ongelma oli se, että ei lopussa voi antaa enää tasoitusta erikoistilanteesta. Ja jälleen kerran meillä oli paikat "tappaa" peli tekemällä 0 – 2-maali, mutta emme käyttäneet paikkojamme. Sitä pitää pystyä parantamaan, hän jatkoi.

Oululaislupaus Aleksi Autti oli OPS:n avauskokoonpanossa, mikä tarkoitti nuorelle miehelle uran ensimmäistä Ykkösen ottelua. Autti oli tyytyväinen ensiesiintymiseensä, vaikka kahden pinnan menetys harmittikin.

- Aikaa ja tilaa oli vähemmän kuin mihin olen tottunut, mutta ihan ok suoritus ensimmäiseksi peliksi. Ei tullut hirveästi pallohasseja, mutta paljon jäi parannettavaakin. Pään pitää pyöriä jatkossa enemmän ja löytää parempia syöttöpaikkoja sekä ennakoida peliä paremmin, hän kommentoi debyyttiään.

Autin mukaan HIFK olisi ollut voitettavissa vaarallisemmalla pelaamisella.

- HIFK oli suhteellisen fyysinen, mutta ei taitotasoltaan kovin ihmeellinen. Me emme olleet tarpeeksi vaarallisia ja se oli yksi syy, miksi tuli tasapeli, keskikentällä reilun tunnin uurastanut Autti summasi.

OPS matkustaa jo keskiviikkona uudestaan Helsinkiin; tällä kertaa Viikinkien vieraaksi.

- Keskiviikkona emme voi pelata näin, muuten häviämme, Luiz Antonio painotti.

HIFK – OPS 1 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Marko Koskinen oma maali (Marko Jaksic) 17 min.
1 – 1 Marko Koskinen 87 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Marko Koskinen (HIFK)
2 Marko Jaksic (OPS)
1 Mika Johansson (HIFK)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

03.06.2012

OPS hurjassa vireessä - nyt kaatui PK-35

Oulun Palloseuran korkealento ja ohittamaton puolustuspelaaminen sai jatkoa sunnuntaina – ja taas kärkijoukkueen kustannuksella. Ottelusta muodostui OPS:n osalta todellinen taisteluvoitto, sillä vierasjoukkue PK-35 pyöritti peliä erittäin vaarallisesti varsinkin avausjaksolla. Vantaalaishyökkääjien puolustaminen nollille oli torjuntavoitto, joka kantoi lopulta kolmeen sarjapinnaan.

- Loistava voitto meiltä, mutta kyllä pitää nostaa esille PK-35, joka pelasi loistavaa, hyökkäävää jalkapalloa. Tämä on varmasti se joukkue, joka taistelee meidän kanssa liiganoususta, OPS-luotsi Luiz Antonio kehui.

- Avausjaksolla me otimme liian ylhäältä kiinni ja se tuotti ongelmia. Vaihdoimme taktiikkaa toiselle jaksolle ja se auttoi. Erittäin hyvä työmoraali koko joukkueelta, Antonio kiitteli.

PK-35 junaili jo parin ensimmäisen minuutin aikana kaksi maukasta paikkaa, mutta loistavasti torjunut OPS-vahti Juhani Koponen kauhoi kopit molemmista. Aivan sataprosenttisesti vierailijat eivät ensimmäistä puolikasta hallinneet, vaan yhtä hyvin OPS-kärki Marko Jaksic (kuvassa) olisi voinut painaa pallon verkkoon muutamasta vastaiskusta.

Ottelun ratkaisu nähtiin puolituntia ennen loppuvihellystä, kun entinen OPS-pelaaja Alex Arinze kaatoi Jean Fridolin Nganbe Nganben pilkun arvoisesti. Pallon taakse asettui Marko Jaksic, joka niittasi pallon varmasti alanurkkaan. Serbihyökkääjälle maali kolmannessa ottelussa peräkkäin.

Ottelun lopputulos oli avausjakson selviytymistaistelun jälkeen lopulta lähempänä 2 – 0 kuin 1 – 1, sillä toisella jaksolla vantaalaiset eivät saaneet käytännössä yhtään maalintekopaikkaa tiiviin oululaispuolustuksen edessä. Sen sijaan Francois Badji ja Pekka Kainu olisivat voineet iskeä karkumatkoiltaan reilummat loppulukemat.

- OPS on kasvanut henkisesti paljon. Aiempina vuosina me emme vielä osanneet voittaa pelejä 1 – 0, Antonio huomioi.

Juhani Koponen

Avausminuutilla nähtiin yksi ottelun käännekohdista. OPS-vahti Juhani Koponen kauhoi alanurkasta Petri Oravaisen noin
viidestä metristä lähettämän vedon. Kuva: Timo Sipilä


Vantaalaisleirissä riitti pään puistelijoita loppuvihellyksen jälkeen.

- Hallinta ei tuo kolme pistettä, vaan se, että tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja. Eka jaksolla meillä oli heti kolme hyvää maalipaikkaa, mutta ei mennyt. Toisella puoliajalla ei saatu tarpeeksi palloja boksiin, vaikka nostimme sinne toisen topparinkin. Ei siellä tapahtunut mitään, PK-35:n toinen valmentaja Ilir Zeneli manasi.

Luiz Antonio

Luiz Antonio arvosti sunnuntaisen voiton erittäin korkealle. OPS-luotsi päästää joukkonsa ensi viikon ajaksi taatusti
ansaitulle kesälomalle.
Kuva: Timo Sipilä


Otteluohjelmassa on nyt kahden viikon sarjatauko, josta OPS lomailee ensimmäisen puolikkaan.

- Me olemme treenanneet varmasti koko sarjassa eniten viime kuukausina ja meillä on ollut myös otteluruuhka, seitsemän peliä kuukaudessa, Antonio perusteli.

OPS – PK-35   1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Marko Jaksic rp. 65 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (OPS)
2 Juhani Koponen (OPS)
1 John Weckström (PK-35)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Luizao
2 Pekka Räisänen
1 Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Ottelupöytäkirja

Lue myös: Pekka Räisänen PK-voiton taisteluilmeen ruumiillistumana
(Toimitus)