« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - April 2012

28.04.2012

Erkki Paananen palaa Palloseuraan

Kolme kautta (2009 - 2011) loistavaa työtä Oulun Palloseurassa tehnyt Erkki Paananen tekee pikapaluun OPS:n organisaatioon. Paananen aloittaa välittömästi työt OPS:n A-, B- ja C-junioreissa talenttivalmentajana sekä edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana.

- Täällä on tuttu ympäristö, tunnen täältä kaikki ja tiedän seuran toimintatavat. Tässä vaiheessa kautta on tärkeä tuntea se ympäristö, mihin tulee, koska kauden alku on näin lähellä, Paananen kertoo.

”Emppu” teki talven aikana ranskalaiseksi jääneen visiitin PS Kemiin; siviilielämän ja työn parempi yhteen sovittaminen toi Paanasen takaisin Ouluun ja OPS:iin. Palloseuran juniorijoukkueet pääsevät kerran viikossa Empun talenttivalmennukseen.

- Tuon peliajatusta, aluepelitietoa ja edustusjoukkuetta varten valmistavaa harjoitusrytmiä junioreille. Myös taktillisia asioita on tarkoitus käydä läpi ja kartoittaa samalla kykyjä edustusjoukkueen tarpeita varten, Paananen suunnittelee.

Entiselle maalivahdille ja pitkänlinjan valmentajalle maalivahtien harjoituttaminen on varsin tuttua puuhaa.

- Juhani Koposen tunnen tietysti hyvin viime kaudelta ja Lauri Rönkkö on minulle tuttu mies juniorivuosilta, jolloin olen valmentanut häntä Kemissä. On tärkeää pitää korkeaa motivaatiota yllä maalivahtien harjoittelussa, hän muistuttaa.

(Toimitus)

27.04.2012

Blue Family perustettu kannattamaan Oulun Palloseuraa - LIITY NYT!

Oulun Palloseuran takana olevat kannattajat ovat ryhmittäytyneet Blue Family ry:ksi, jonka tarkoitus on kannattaa Oulun Palloseuraa sekä tuoda väriä ja ääntä katsomoon kesän peleissä. Viime syksynä liikkeelle lähtenyttä projektia vetää hiljattain perustetun yhdistyksen puheenjohtajaksi valittu Tuomo Pähtilä.

- Mukaan mahtuu intohimoisia futiskannattajia - sellaisia oululaisia perussällejä. Ei ole mitään kriteerejä sille, millainen tyyppi on. Tarkoituksena on rento meininki ja oman tiimin kannustaminen. Ei kuitenkaan lähdetä mukaan sellaiseen nokitteluun, eikä huuteluun, mitä esimerkiksi paikallispeleissä voi tulla. Tärkeintä on kannustaa omaa tiimiä ja keksiä lauluja, Pähtilä korostaa.

FC OPA:ssa, OPS-junioreissa, Oulun Luistinseurassa ja Tervareissa itsekin pelannut Pähtilä painottaa, että Blue Familyssä eli sinisessä perheessä on tärkeintä rento, mutta asiallinen meininki.

- En ole koskaan syttynyt AC Oulusta, vaikka minulla on sielläkin paljon kavereita. OPS:n tulevaisuuden suunnitelmat vaikuttavat paremmilta ja minusta seuralla on näkymää. Sen takia kannattaa satsata OPS:iin, vaikka sille sateleekin kritiikkiä välillä. Luotan seuran tekemiseen, Pähtilä taustoittaa.

Räppimiehenä tunnettu Pähtilä syttyi OPS:sta viitisen vuotta sitten - OPS:n uuden tulemisen myötä. Tuomo pelasi itse viime kaudella Kolmosessa OPS-junioreiden paidassa, mutta nyt toppari pelaa FC OPA:ssa. Pähtilä omaa yhteistä räppitaustaa AC Oulun Juho Meriläisen kanssa Native Dual –yhtyeestä.

- Kyllä, sen verran on sidoksia AC Ouluun, Pähtilä keventää.

- Ja ”Äffästä” tuli äskettäin meidän lapsen kummisetä, hän lisää.

Siniseen perheeseen ennen kauden alkua liittyville on luvassa hurjia etuja, muun muassa kannattajakausikortti sekä fanituotepaketti.

Tiedustelut ja liittymiset Blue Familyyn:
Tuomo Pähtilä
rappia(at)hotmail.com
Facebook / Blue Family

Blue Family

(Toimitus)

21.04.2012

Kauden avausottelu OPS - Viikingit siirtyy myöhemmin pelattavaksi

OPS:n avauskierroksen ottelu OPS – FC Viikingit siirtyy pelattavaksi alkuperäistä ottelupäivää la 28.4. myöhäisempään ajankohtaan. Raatin stadionilla suoritettiin lauantaina 21.4. kenttätarkastus ja neuvottelujen jälkeen päädyttiin siihen, että ottelu siirretään pelattavaksi myöhemmin. OPS ja Viikingit neuvottelevat keskenään uudesta pelipäivästä ottelulle ja tieto ottelun ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin.

(Toimitus)

22.04.2012

Iiro Vandell: "Paikallispelit kauden kohokohtia"

OPS-puolustaja Iiro Vandell on kuulunut joka vuosi joukkueensa positiivisiin yllättäjiin ja vastuunkantajiin. Neljännen peräkkäisen kautensa Palloseurassa aloittava Vandell uskoo tasaisten otteiden vievän pitkälle tulevan kauden huippujännittävässä sarjassa.
 
- Suuria notkahduksia ei kestä tulla. Meillä on tasainen joukkue ja paljon hyviä pelaajia. Harjoitusotteluissa on ollut kovuutta ja taisteleva ilme. Toivottavasti meillä on liigapaikka taskussa ensi vuonna, Vandell aloittaa.

- Treeneissä on ollut hyvä meininki ja joukkuehenki on kohdallaan, vaikka joukkue on muuttunut kovasti, hän jatkaa.

Myös omalta osaltaan Vandell toivoo tasaista kautta.

- Puolustuksessa tasonvaihtelut näkyvät heti. Tasaisilla otteilla voin auttaa joukkuetta parhaiten, hän tietää.

Kauden ehdottomia kohokohtia tulevat olemaan taatusti viihdyttävät Oulun derbyt AC Oulun kanssa. Myös kisailu Pohjolan herruudesta liigasta pudonneen Rovaniemen Palloseuran kanssa tulee lisäämään suolaa tulevaan kauteen. Toisaalta Oulun herruus jäi viime kauden sarjataulukossa korkeammalle sijoittuneelle OPS:lla, mutta toisaalta molemmat derbyt voittaneelle AC Oululle. Ensi kesän jälkeen ollaan viisaampia tämänkin suhteen.

- Paremmuus katsotaan sarjataulukosta, mutta totta kai yksittäiset paikallisottelut halutaan aina voittaa. Ne ovat kauden kohokohtia ja varmasti hienoja tapahtumia, joissa molemmat joukkueet antavat parastaan, Vandell aprikoi.

Moni pitkäaikainen OPS-pelaaja siirtyi uusiin ympyröihin viime kauden päätteeksi, mutta tämä ei Vandellia huoleta.

- Onhan tämä joukkue muuttunut kovasti, mutta toisaalta me olemme saaneet laadukkaita korvaajia. Voi olla, että siihen menee oma aikansa ennen kuin yhtenäinen peli löytyy, mutta varsinkin alkukaudesta pitää löytyä taistelua, jolla voimme kääntää otteluita voitoiksi, hän kuuluttaa.

(Toimitus)

21.04.2012

Luiz Antonio: ”Tavoitteena nousu”

Uuden nahkan täksi kaudeksi luonut Oulun Palloseura kuulosti olevan Ykkösen avaustilaisuudessa monelle vastustajalle vielä mysteeri, mutta OPS-luotsi Luiz Antonio tietää ryhmässään muhivan potentiaalin. Oulun Palloseura tavoittelee tulevalla kaudella nousua Veikkausliigaan.

- Tavoite ei voi olla enempää eikä vähempää kuin nousu! Vuonna 2009 nousimme Ykköseen, 2010 olimme viidensiä ja viime vuonna toisia. Meillä on työmoraali kunnossa ja me tulemme taistelemaan noususta, Antonio vakuutti.

- Olen ylpeä sekä meidän suomalaisista että ulkomaalaisista pelaajista - jalkapallo on kansainvälinen laji. Esimerkiksi meiltä muualle siirtyneet Augustine Jibrin, Luis Vanderlei ja Alex Arinze oppivat meillä kolmen vuoden aikana Suomen kulttuurin ja kehittyivät kovasti. Seitsemän pitkäaikaista pelaajaa lähti viime kauden päätteeksi ja nyt tulleiden uusien pelaajien pitää todistaa meille, että he pystyvät korvaamaan nämä lähtijät, Antonio vaati.

OPS on kasannut joukkueensa riskit tiedostaen vasta aivan kauden kynnyksellä. Talous ja olosuhteet edellä ajattelevassa seurassa oman harjoituskeskuksen rakentaminen on asetettu kaiken edelle. Se on vienyt resursseja kilpailutoiminnalta, mutta OPS-manageri Miika Juntunen on aina peräänkuuluttanut jakkaran neljää tukijalkaa: talous, olosuhteet, organisaatio ja kilpailutoiminta. Kun kolme ensimmäistä ovat kunnossa, tulee kilpailutoiminta automaattisesti perässä yhtä korkealla tasolla.

OPS on tehnyt ja tekee edelleen isoja taloudellisia panostuksia Oulun alueen harjoitusolosuhteiden parantamiseksi oman harjoituskeskuksen ja seuratalon muodossa. Myös organisaatioon on panostettu talven aikana myynti- ja urheilutoimenjohtaja Kari Vaallon leveiden harteiden verran. Niin ikään seuran omaa junioripuolta on viety koko ajan eteenpäin ja alkavalla kaudella päästäänkin nauttimaan ensimmäisistä oman juniorityön hedelmistä.

- Nämä ovat suuria asioita meille, Antonio huomauttaa.

OPS 2011

Viime kausi päättyi näihin kuviin ja tunnelmiin. Tällä kaudella OPS:n tavoite on kirkastaa hopea kullaksi eli liiganousuksi.


Palloseuran haasteena tulee varmasti olemaan yhtenäisen sävelen löytäminen heti alkukaudesta, mutta OPS-luotsi on osannut varautua tähän.

- Se on meille haaste, mutta olen puhunut joukkueen kanssa tästä. Meidän pitää pelata aina joukkueena, mutta voimme aluksi korvata taitoa taistelulla. Siihen menee aikaa ennen kuin pelaajat oppivat, miten toiset liikkuvat kentällä ja mitä kombinaatioita tehdään milloinkin, mutta työmoraali pitää olla aina kunnossa, Antonio valaa.

Hänen mukaan OPS tulee esittämään tavaramerkkiään eli aktiivista ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa. On mahdollista, että OPS hankkii vielä aivan kauden kynnyksellä vahvistuksia keskikentälle ja hyökkäykseen.

- Uusien pelaajien pitää nyt todistaa, että olemme korvanneet ne muualle siirtyneet pelaajat, jotka olivat meillä monta vuotta, Antonio päättää.

(Toimitus)

20.04.2012

Muun muassa OPS:lle sovitettiin ennakkosuosikin viittaa

Ykkösen kauden avaustilaisuus medialle pidettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti Helsingin sijaan Oulussa – eikä vähiten siitä syystä, että kaupungista löytyy kaksi nousua tavoittelevaa seuraa, joiden väliset paikalliskamppailut lienevät koko sarjan seuratuimpia pelejä.

Ennen kuin OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ja Palloseuran pelaajistoa edustanut Iiro Vandell pääsivät kertomaan kauden tavoitteistaan, ilmoitti OPS-manageri Miika Juntunen lyhyesti ilouutisen täyden salin edessä.

- Luen tässä teille Paavo Arhinmäeltä juuri tulleen tekstiviestin: "rahoitus on kunnossa". Eli nyt se on varmaa, että valtiolta tulee meidän harjoituskeskukselle 750 000 euron avustus ja se on voitto koko jalkapalloilevalle Suomelle, Juntunen luki saaden päivän raikuvimmat aplodit.

Vandell ja Antonio

Iiro Vandell ja Luiz Antonio povasivat muiden tavoin ennätystasaista ja mielenkiintoista sarjaa.


Useimmat Ykkösen seurojen valmentajista uskoivat ennakkosuosikin löytyvän viisikosta PK-35, RoPS, SJK, OPS ja AC Oulu. Tilaisuudessa povattiin tulevasta kaudesta kaikkien aikojen tasaisinta ja mielenkiintoisinta. Vaatimattomimmankin seuran tavoitteena oli sijat 1 - 5, joten puolelle sarjan kymmenestä joukkueesta on luvassa pettymys. Selväsanaisimmin nousukamppailuun ilmoittautuivat OPS:n lisäksi hurjasti satsanneet PK-35 ja SJK sekä ”hissijoukkue” RoPS. Ennakkosuosikkien lisäksi OPS-luotsi Luiz Antonio nosti aina ilkeän Joensuun Jipon yhdeksi mustaksi hevoseksi.

- OPS:n jälkeen tulevat PK-35, RoPS ja SJK. Jippo on sellainen joukkue, joka tulee yllättämään monet ja niitä vastaan tulee olemaan vaikeita pelejä. On selvää, ettei näin tiiviissä sarjassa ole yhtään huonoa joukkuetta, eikä yhtään helppoa peliä, Antonio korosti.

- En usko, että tänä vuonna mikään joukkue karkaa heti kauden alussa, kuten FC Lahti viime kaudella. Tänä vuonna tulee kaikille voittoja, tasapelejä ja tappioita tasaisemmin ja niiden myötä sarjatilanteesta sekava. En usko, että kukaan karkaa, hän jatkoi.

Myös Iiro Vandell ennusti pian alkavaa kautta ennätystasaiseksi.

- Joukkueiden määrä on vähennetty kymmeneen, joten tasoerot ovat kaventuneet. Jotkut joukkueet ovat vahvistuneet kovasti ja sitten sarjassa on monta todella kokenutta joukkuetta, jotka ovat pelanneet Ykkösessä vuosia, joten näiltä ei varmasti tule romahduksia, Vandell ennakoi.

- Toivottavasti meillä on liigapaikka taskussa ensi vuonna, hän lisäsi.

(Toimitus)

13.04.2012

Juuso Kemppainen valittu U16-maajoukkueeseen Keski-Euroopan turnaukseen

OPS-hyökkääjä Juuso Kemppainen edustaa Suomea alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa ”Delle Nazioni” -turnauksessa, joka pelataan Itävallan, Italian ja Slovenian alueella huhtikuun lopussa (24.-30.4.). Kyseessä on Kemppaisen uran ensimmäiset poikien maaottelut. Suomi kohtaa turnauksen alkulohkossa Meksikon, Kroatian ja Montenegron sekä mahdollisessa sijoitusottelussa vielä neljännen maan.

Lue lisää Palloliiton sivuilta.

(Toimitus)

13.04.2012

Harjoituskeskukselle tulossa 750 000 euron valtionavustus

Valtion liikuntaneuvosto on hyväksynyt Oulun Palloseuran Castrenin jalkapallokeskuksen 750 000 euron avustushakemuksen kokonaisuudessaan. Asia menee seuraavaksi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen siunattavaksi.

- Olen vienyt kahdeksan vuotta projektia eteenpäin ja tuntui erittäin hyvältä kuulla, että ratkaisu etenee positiivisesti ja vihdoinkin olemme hallin rakentamisen kynnyksellä, OPS-manageri Miika Juntunen huokaisee.

- Tämän rakennettavan hallin (70m x 45m) jälkeen ja jo ennen Oulun alueen uusia kuntaliitoksia pula jalkapallon talviharjoittelupaikoista on edelleen hirvittävä. Tämä on vain tekohengitystä tilanteeseen, jossa me tarvitsemme rajusti lisää halleja tänne, hän muistuttaa.

OPS harjoituskeskus

OPS:n harjoituskeskus tuo Oulun alueen jalkapalloseurojen käyttöön 112 uutta talviharjoitustuntia viikkoa kohden.


Juntunen arvostaa OPS:n harjoituskeskuksen kivijalan valamisen korkeammalle kuin mahdollisen liiganousun.

- Tämä on strategisesti tärkeämpi kuin liiganousu. Sarjanousuja tulee ja menee ja sarjoista voi myös tippua. Olosuhteiden parantamisella muurataan seuran peruskiveä pitkälle tulevaisuuteen ja tällaiset ratkaisut säilyvät, Juntunen naulaa.

OPS-managerin suunnitelmat eivät jää yhteen harjoituskeskukseen ja sen yhteyteen nousevaan seurataloon, vaan täysimittaisen harjoitushallin suunnittelutyöt käyvät taustalla jo täyttä vauhtia. Juntusen pöytälaatikosta löytyy myös arkkitehtipiirros jalkapallostadionista.

(Toimitus)

04.04.2012

Kovaluu OPS:n alakertaan - Nikola Prebiracevic sopimukseen

Oulun Palloseura on solminut 1 + 1 mallisen pelaajasopimuksen kovaotteisen serbitoppari Nikola Prebiracevicin (25) kanssa. Hän oli Palloseuran testissä helmikuun alussa ja mies on ollut siitä lähtien ykkösvaihtoehto OPS:sta Vaasan Palloseuran liigajoukkueeseen siirtyneen Augustine Jibrinin korvaajaksi.

- Hän vakuutti heti ensimmäisessä testiottelussa, että me voimme ottaa hänet. Hän on kovaotteinen ja isokokoinen pelaaja, jolta odotan todella paljon ensi kauden aikana. Nyt hänen pitää sopeutua nopeasti Suomen kulttuuriin ja suomalaiseen jalkapalloon, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoo.

Serbian pääsarjassa useammassa eri joukkueessa puolustanut Prebiracevic tuo Palloseuran alakertaan ison annoksen kokemusta ja johtajuutta.

OPS on tehnyt 1 + 1 mallisen sopimuksen myös jamaikalaishyökkääjä Kenniel Hyden (22) kanssa. Yhdysvalloissa eri sarjatasoilla aiemmin pelannut laitahyökkääjä aloittanee kautensa OPS:n farmiseura Tornion Pallo-47:n riveissä. Nopeajalkainen Hyde on edustanut Jamaikaa eri ikäluokkien maajoukkueissa.

OPS:ssa toisen kautensa aloittava keskikenttäpelaaja Vladislav Viric saapui tiistai-iltana Ouluun.

 

 

 

Nikola Prebiracevic
Toppari
23.01.1987, Serbia

Aiemmat seurat:
2011: FC Javor Ivanjica (Superliiga) / FC Drina Zvornik
2009 - 2010: FK Mladi Radnik (Superliiga)
2007 - 2009: FK Hajduk Belgrad (2. div)
1999 - 2006: Red Star Belgrad (junioriliiga) / FC Becej

Kenniel Hyde
Laitahyökkääjä
14.2.1990, Jamaika

Aiemmat seurat:
2011: Rocket City United
2010-2011: Freed-Hardeman University

Kenniel Hyde

Jamaikalaishyökkääjä Kenniel Hyde aloittanee kautensa OPS:n farmiseurassa Tornion-Pallo-47:ssä.

 (Toimitus)

02.04.2012

Lisää liigakokemusta - Alberto Ramirez OPS-paitaan

Meksikolainen keskikenttäpelaaja Alberto Ramirez (26) on allekirjoittanut kahden vuoden pelaajasopimuksen liiganousua tavoittelevan Oulun Palloseuran kanssa. Ramirez pelasi kaudella 2009 Suomen mestaruutta puolustaneessa Turun Interissä yhteensä 23 liigaottelua. Keskikentän pohjalla viihtyvä pelintekijä vakuutti OPS:n valmennusjohdon vajaan kahden viikon testijakson aikana.

- Hänestä näki heti, että kyseessä on liigatason pelaaja ja tiedän hänen pelanneen Turussa vahvasti. Ramirez on hyvä vasenjalkainen pelaaja, jonka pitää nyt todistaa meille pystyvänsä pelaamaan hyvin myös Suomen Ykkösessä, missä jalkapallo on hieman erilaista kuin Veikkausliigassa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio asettelee.

Hyvässä kunnossa oleva Ramirez on innoissaan paluustaan Suomeen.

- Suomi hyvä ja kaunis maa, mistä minulla on vain hyviä muistoja. Nyt alkaa harjoituskentän kautta kova työnteko ja aina, kun jakoon tulee kolme sarjapistettä, taistellaan ja halutaan voittoja tosissaan. Tulen antamaan aina maksimisuoritukseni kentällä ja haluan voittaa, Ramirez lupaa.

Turun visiitin lisäksi Ramirez piipahti Suomessa vuonna 2003 alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa. Joukkueensa kapteenin nauhaa kantanut Ramirez vei Meksikon aina puolivälieriin saakka. Hän on pelannut myös Meksikon alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

Alberto Ramirezin myötä OPS:lla on koossa 12 sopimuspelaajaa. Lisää siirtouutisia kuultaneen vielä ennen pääsiäistä.

Aiemmat seurat:
2012: Indios de Ciudad Juárez
2010-2012: Tecos UAG
2009: FC Inter, Turku
2004-2009: Tecos UAG

(Toimitus)

14.04.2012

OPS nousi voittoon RoPS:sta

Päävalmentaja Luiz Antonio oli tyytyväinen mies hyvin sujuneeseen kauden kenraaliharjoitukseen Rovaniemellä. Hyvällä ilmeellä esiintynyt OPS nousi toisella jaksolla 2 - 1-tappioasemasta leveään 2 - 4-voittoon Rovaniemen Palloseurasta.

RoPS iski ottelun avausmaalin, mutta Pekka Kainu (kuvassa) nosti oululaiset pian tasoihin hienon sommitelman päätteeksi. Tasatilanne kääntyi hyvin nopeasti uudestaan rovaniemeläisjohtoon, kun RoPS-pelaaja pääsi puskemaan kulmapotkusta aivan liian vapaasti vain pari minuuttia OPS:n tasoituksen perään.

- Ihan sama juttu kuin viikko sitten Oulussa pelatussa ottelussa. Olimme hyviä ja loimme paljon maalipaikkoja myös ensimmäisellä jaksolla, joka oli varsin tasainen. Annoimme RoPS:lla halpoja maaleja, mutta vastaavasti toisella jaksolla meillä onnistui melkein kaikki. Olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, mutta RoPS:n maalivahti otti pari huipputorjuntaa, Antonio kertasi.

OPS tasoitti toistamiseen Vladislav Viricin survottua Alberto Ramirezin lähettämän vapaapotkun verkkoon. Iiro Vandell nosti oululaiset ensimmäisen kerran johtoon niin ikään vapaapotkun jälkitilanteesta. Illan komeimmasta osumasta vastasi Pekka Kainu, joka nosti illan toisen maalinsa kauniisti RoPS-vahti Pauli Tuiskun yli.

Lopputuloksen lisäksi Antonio oli erityisen tyytyväinen laitapakin tontilla operoineen Kenniel Hyden suoritukseen. Nopeajalkaisen jamaikalaishyökkääjän askelmerkit sopivat Antonion mielestä erittäin lupaavasti myös laitapakin kaistalle.

Raatin stadionin lumitilanteen vuoksi OPS ei pystyne aloittamaan kauttaan otteluohjelman mukaisesti 28. huhtikuuta Viikinkejä vastaan. Mahdollisista ottelusiirroista tiedotetaan myöhemmin lisää.

RoPS – OPS 2 – 4 (2 – 1)

(Toimitus)

05.04.2012

OPS - RoPS 1 - 2 (1 - 2)

Puolet ottelusta vajaalla taistellut OPS ansaitsee hatunnoston tappiosta huolimatta. Ensimmäistä puolituntista sekä toista jaksoa vajaamiehisenäkin määrännyt OPS ei kuitenkaan saanut taistelulleen palkintoa lukuista hyvistä tilanteista huolimatta. RoPS oli parempi juuri sillä osa-alueella, millä pelit ratkaistaan eli maalinteossa. Kovatempoinen ja yleisöönmenevä ottelu lupaili kuitenkin hyvää kesän sarjapelejä ajatellen.

Jean Fridolin Nganbe Nganbe livahti maalintekoon jo ottelun avausminuutilla. Tilannetta edelsi Pekka Kainun, Alberto Ramirezin ja gambialaisen testipuolustaja Matthew Mendyn näppärä laitapelaaminen. Luizaolla (kuvassa) oli pian tämän jälkeen loistopaikka lisätä johtoa, mutta brassin pusku läheltä maalia nousi harmillisesti päätyverkkoihin. Puoliajan lopussa RoPS iski kahdella salamamaalilla. OPS:n hyökkäyspään vapaapotkusta lähteneen nopean vastaiskun päätti Lauri Rönkön torjunnan jälkeen pallon maaliin siivonnut Jose Manuel Rivera. Pian tämän jälkeen RoPS:n avausmaalin pohjustanut Emenike Mbachu oli itse asialla kulmapotkun jälkitilanteessa.

- Tappiosta huolimatta olen tyytyväinen, sillä joukkue alkaa pikku hiljaa kasaantua. Minusta me olimme parempia ensimmäisellä puoliajalla, mutta virheet maksoivat kaksi halpaa maalia. Ykkösessä muutamat joukkueet, kuten RoPS ovat erittäin vaarallisia vastaiskuissa. Toisella jaksolla pelasimme hyvin alivoimalla, OPS-luotsi Luiz Antonio summasi.

OPS-vahti Lauri Rönkölle nousi punainen kortti juuri ennen taukovihellystä hänen torjuttua pallon kädellään 16-alueen ulkopuolella. OPS ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan esitti miehekkään taistelun ja raivoisan takaa-ajon toisella jaksolla. Kotijoukkueen monet tuhlatut maalipaikat saattelivat lopulta rovaniemeläiset voittotunnelmissa pääsiäisen viettoon.

 

OPS – RoPS 1 – 2 (1 – 2)
1 – 0 Jean Fridolin Nganbe Nganbe 1min.
1 – 1 Jose Manuel Rivera 34 min.
1 – 2 Emenike Mbachu 37 min.

OPS:n kokoonpano:
Lauri Rönkkö (44. ulosajo)
Iiro Vandell
Nikola Prebiracevic
Pekka Räisänen
Matthew Mendy (88. Niilo Livingstone)
Vladislav Viric (71. Juuso Kemppainen)
Alberto Ramirez
Jean Fridolin Nganbe Nganbe
Matias Juntunen (44. Juhani Koponen)
Pekka Kainu (83. Tomi Meriläinen)
Luizao

(Toimitus)