« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - October 2012

31.10.2012

Visio 2015

Visio 2015: OPS taistelee Veikkausliigassa oululaisilla ja pohjoissuomalaisilla pelaajilla, jotka saavat toimeentulonsa jalkapallosta. Seuran johto ja taloushallinto ovat ammattimaisesti liikeyrityksen tapaan johdettuja.

Oulussa on aloitettu uuden jalkapallostadionin suunnittelu, joka vastaa Veikkausliigan vaatimuksia. Se sisältää lämmitetyn kentän ja katsomotilat, valaistuksen, hyvät oheispalvelut, VIP-tilat ja 5 000 katsojan istumapaikat sekä 2 000 seisomapaikkaa.

 

Seuran oman harjoittelukeskuksen rakentaminen Castrenin kentän viereiselle hiekkakentälle Välivainiolla on saatu päätökseen. Harjoituskeskus sisältää 70 m x 45 m kokoisen harjoitushallin ja sen päädyssä on 1 450 m2 pinta-alaltaan oleva seuratalo kolmessa kerroksessa. Näiden vieressä samalla tontilla on täysimittainen (115 m x 75 m) kilpailuhalli. Tarkoituksena on perustaa seuran edustusjoukkuetta ja junioreita varten kaupungista riippumaton oma harjoittelukeskus, jonne myös koko seuran organisaatio ja operatiivinen johto keskitetään omine tiloineen.

 

Myöhemmin perustettavan yhtiön tehtävä ja visio on kehittää seuratoiminnan ohelle taloudellisesti kannattavaa liiketoimintaa jo hankittujen digitaulujen ja bussin lisäksi tukemaan seuran vakavaraisuutta ja joukkueen rakentamista. Rakenteen yksinkertaistamiseksi yhtiölle siirtyy seuran koko toiminta Suomen Palloliiton liittohallituksen hyväksynnän jälkeen. Ovet yhtiöön pidetään avoinna Oulun liike-elämälle ja yksityisille suunnatulla osakeannilla.

 

 

Ensi kauden tavoitteet

Kilpailutoiminnan päätavoitteena on edustusjoukkueen nousu Veikkausliigaan. Edustusjoukkueen alla pelaavat seuran omat A- B- ja C-juniorit. Tavoitteena on laajentaa ja vahvistaa junioripuolta edelleen. Taloudellisena tavoitteena on nollatulos, sillä harjoituskeskus tulee vaatimaan paljon talouspuolelta myös ensi kaudella.

 

Seuran toiminta perustuu avoimuuteen ja rehellisyyteen. Pyrimme luomaan ympärillemme positiivisen yrittämisen ilmapiirin. Keskitymme omaan tekemiseen jättämällä taka-alalle kilpailijoiden tekemiset. Seuraamme silti aktiivisesti Oulun jalkapalloelämässä mahdollisesti tapahtuvia muutoksia ja mahdollisuuksia. Luomme kuvan nöyrästä, yrittävästä, taloudellisesti hyvin hoidetusta, hyvin organisoidusta, periksi antamattomasta ja huipulle tähtäävästä, alati kehittyvästä organisaatiosta. Pidämme yhteyttä alueen muihin seuroihin ja kehitämme yhteistyötä niiden kanssa.

Kilpailutoiminnan päävastuu on managerilla. Hän on vastuussa siitä hallitukselle. Manageri ja päävalmentaja yhdessä kartoittavat kilpailutoiminnan puitteet ja laajuuden sekä miten taloudellisia resursseja tehokkaimmin käytetään seuran hyväksi. Itse joukkuetta koskevista toiminnallisista asioista vastaa päävalmentaja yksin.

Pelaajahankinnoista vastaavat seuran päävalmentaja ja manageri yhdessä. Hankintapäätösten tulee olla yksimielisiä. Tämän lisäksi päätösten tulee luonnollisesti olla sopusoinnussa hallituksen hyväksymän budjetin kanssa. Hallitus päättää vuoden 2013 toimintasuunnitelmasta ja budjetista lopullisesti kokouksessaan vuoden 2012 joulukuussa.

 

Kaikki hallituksen jäsenet, toimihenkilöt ja kilpailutoiminnassa mukana olevat henkilöt osallistuvat aktiivisesti seuran vahvan ja positiivisen kuvan rakentamiseen. Meidän kaikkien on otettava huomioon, että näytämme oululaiselle yleisölle, yhteistyökumppaneille ja medialle omaa osaamistamme ja haluamme viedä tämän paikkakunnan huippujalkapalloilua eteenpäin takaiskuista huolimatta.

(Toimitus)

30.10.2012

Kausi 93 prosenttisesti paketissa, ensi kaudella tavoitellaan liiganousua

Oulun Palloseura-jalkapallon ry:n hallitus summasi päättyneen kauden toimintakertomukseen sekä julkaisee tulevan kauden toimintasuunnitelmansa huomenna. Tässä otteita kauden 2012 toimintakertomuksesta.


Epätasainen kausi

OPS:n edustusjoukkueen kolmas kausi Ykkösessä meni epätasaisesti. Sarja lähti käyntiin hyvin, sillä ensimmäisen kolmanneksen jälkeen OPS oli sarjassa toisena ihan Veikkausliigaan nousseen RoPS:n kannoilla. Toisella kolmanneksella sarjasijoitus tippui 12 voitottoman ottelun jälkeen neljänneksi viimeiseksi. Sen jälkeen seurassa tehtiin ryhtiliike poistamalla joukkueesta viisi (5) ulkomaalaispelaajaa ja hankkimalla niiden tilalle kolme (3) uutta. Sarjan viimeinen kolmannes olikin yhtä voittoputkea ja lopulta sarjasijoitus oli viides. Palkkiona tästä OPS sijoittui paikallisvastustajan yläpuolelle sarjataulukossa ja OPS sai Oulun herruuden toisena vuonna peräkkäin.

Syyt vaihtelevaan kauteen ovat selvillä. Päävalmentajana Luiz Antonio teki parhaansa kapealla miehistöllä ja suoriutui siitä hyvin. Ennen kautta OPS:ssa oli sovittu pelaajamäärästä, joten se ei tullut yllätyksenä. Seuran päätavoitteena kaudella 2012 oli oma harjoituskeskus, kuten se on myös kaudella 2013. Silti vuoden 2013 joukkue tulee olemaan laadukkaampi kuin tänä vuonna. Joukkueen tavoite on edelleen nousu Veikkausliigaan.

 

Organisaatiolle kiitosta

OPS:n hallitus on tyytyväinen koko organisaation toimintaan päättyneellä kaudella: Miika Juntunen (manageri/joukkueenjohtaja), Marja-Leena Rautava (sihteeri/stadionpäällikkö), Luiz Antonio (päävalmentaja), Aimo Sutinen (fysiikkavalmentaja), Erkki Paananen (maalivahtivalmentaja) Kari Vaalto (urheilutoimenjohtaja/valmentaja), Jussi Hautala (huoltaja), Matti Lantto (hieroja), Ville Puukka (lääkäri), Minna Hallia (kotiotteluemäntä), Pekka Vuollet (turvallisuuspäällikkö), Timo Sipilä (mediapäällikkö) ja Eino Wäntsi (kotiotteluiden kioskimyynti ja linja-autovastaava). OPS kiittää myös kaikkia muita seuran toimintaan osallistuneita.

Toni Meriläinen toimi A-junioreiden valmentajana ja valmensi joukkuettaan hyvin. Samoin teki erinomaista työtä B- junioreiden valmentamisesta vastannut Jouni Puurunen. B-juniorit nousivat Ykköseen. Esa Saajanto otti vetovastuun C-junioreista. Esan hyvällä ammattitaidolla joukkue tuli piirisarjassa kolmanneksi. Markku Lahtinen (C-juniorit), Mika Vesala (B-juniorit) ja Ari Kurtti (A-juniorit) olivat korvaamattomia juniorijoukkueiden joukkueenjohtajina. OPS kiittää myös muita juniorijoukkueiden toimijoita.

Vuoden vaihteessa seurassa aloittaa uutena työntekijänä Digimedia Finland Oy:n Oulun aluejohtaja Mikko Sipilä, jonka vastuulla on Oulun digitaulujen mainosmyynti sekä markkinoinnin kehittäminen. Sipilä on jo ehtinyt auttaa OPS:aa mainosmyynnissä muiden töidensä ohella myymällä muun muassa kunnallisvaalimainoksia.

 

 

Ympärivuotinen liiketoiminta pelasti talouden

Seuran budjetti kaudelle 2012 oli 596 000 euroa, josta on jo nyt kasassa 93 prosenttia. OPS:n tavoitteena on nollatulos siitä huolimatta, että seura investoi miljoonia harjoituskeskushankkeeseensa. Vuoden lopussa nähdään lopullinen tulos. Digitaulujen myyntiaikaa on tälle tilikaudelle jäljellä vielä kaksi ja puoli kuukautta ja seuran suurin kulupuoli eli joukkue on lomalla. Koneet ovat niin sanotusti ajettu alas. Onneksi seuralla on ympärivuotuista liiketoimintaa ja Mikko Sipilä on aluejohtajana jo nyt tekemässä töitä, vaikka hän aloittaa virallisesti vuoden vaihteessa.

                            

Oulun Palloseuran liiketoimintayksiköt Oulun digitaulut ja 54-paikkainen linja-auto tuottivat jälleen hyvin. Ilman digitauluja seuran talous olisi joutunut tiukalle.  Seuran toinen liiketoimintayksikkö, linja-auto on ollut loistava hankinta ja se on jatkuvasti vuokrattavana. Lisäksi se on säästänyt sekä seuran edustusjoukkueen että juniorijoukkueiden matkakustannuksia todella paljon.

 

 

Suurinvestoinnit jatkuvat

Seuran kolmas liiketoimintayksikkö, harjoitushalli (70,5 m x 45 m) on Castrenissa käyttökunnossa marraskuussa 2012. Best-Hall Oy teki 23. lokakuuta lopputarkastuksen hallissa ja luovutti sen Oulun Palloseuralle. Hallin harjoitusvuoroja vuokrataan Oulun alueen junioriseuroille, oululaisille lapsille ja nuorille, tytöille ja pojille. Halli on toiminnassa 1.9. – 31.5. välisen ajan vuosittain.

 

Tällä hetkellä Oulussa tarvitaan 540 viikkoharjoitusvuoroyksikköä noin 4000 jalkapalloilijaa kohden ja kaupunki tarjoaa tällä hetkellä 114 vuoroa viikossa. Edelleen puuttuu 426 harjoitusvuoroa viikossa. Suur-Oulu syntyy vuonna 2013, kun ympäristökunnat Haukipudas, Kiiminki, Yli-Ii ja Oulunsalo liittyvät Ouluun. Nykyisestä pelaajamäärästä nousua tapahtuu 25 prosenttia, joten harjoitusvuoropula on huutava OPS:n ensimmäisestä hallista huolimatta.

 

Tällä hetkellä rakennetaan seuran neljättä liiketoimintayksikköä, seurataloa, joka on kooltaan 1450 m2 kolmessa kerroksessa. Siihen tulee vuokrattavia tiloja: muun muassa pitopalvelun keittiö-ravintola, viisi asuntoja, palaverihuone, kolme toimistoa, kuntosali ja fysioterapiahuone. Rakennuksen pitäisi olla valmiina vuoden 2013 lopussa, jonka jälkeen aloitetaan täysimittaisen harjoitushallin rakentaminen.

 

Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi huhtikuussa seuran harjoituskeskukseen avustusta yhteensä 750 000 euroa. Aiemmin UEFA ja SPL myönsivät 40 000 euroa.


OPS kiittää kaikkia tukijoitaan sekä yleisöä kaudesta 2012!

 

(Toimitus)

22.10.2012

Tuttu mies jatkaa valmentajana

Erkki Paananen on Oulun Palloseuran toinen valmentaja tulevalla kaudella. Alkava kausi on Paanaselle jo viides peräkkäinen eri tehtävissä päävalmentaja Luiz Antonion aisaparina.

– Työ jatkuu tutussa ympäristössä tuttujen henkilöiden kanssa. Vuosien varrella kaikki ylimääräinen on jäänyt pois ja pystymme keskustelemaan Luizin, fysiikkavalmentaja Aimo Sutisen ja manageri Miika Juntusen kanssa avoimesti kaikista – sekä hyvistä että huonoista – asioista. Luizin kanssa tunnemme toistemme ajatukset jo elekielestä, Paananen kertoo.

Tulokset puhuvat valmentajakaksikon puolesta: sarjanousu (2009), Ykkösessä viides tila (2010), toinen tila (2011) ja viides tila (2012). OPS on vakiintunut kärkisijoista taistelevaksi joukkueeksi Antonion ja Paanasen alaisuudessa. Palloseurassa tavoitellaan nousua Veikkausliigaan myös ensi kaudella.

– Seurassa ei ole ollutkaan muita tavoitteita kuin nousu koko aikana ja niin se on tälläkin kertaa. Jos ei ole tavoitteita, ei ole menestymisen mahdollisuuksiakaan, Paananen muistuttaa.

OPS:n joukkuetta rakennetaan parhaillaan. Valmentajien mukaan noin puolet joukkueesta tulee vaihtumaan talven aikana ja uusista pelaajasopimuksista neuvotellaan parhaillaan. Talviharjoitteluunkin on luvassa hienosäätöä.

– Valmennukseen tuodaan enemmän pallollista treeniä jo talvella. Tehdään esimerkiksi kuntopohjaa erilaisten ja eritempoisten pienpelien kautta.

– Tosissaan tehdään töitä, mutta välillä pitää muistaa ottaa huumoria mukaan ja pilkettä pitää olla silmäkulmassa, Paananen toteaa tuttuun tyyliinsä.

(Toimitus)

19.10.2012

Junioreiden avoimien harjoituksien tarkat aikataulut

Oulun Palloseuran juniorijoukkueisiin (A, B ja C) järjestetään avoimet harjoitukset 29.10.-1.11. Heinäpään tekonurmella. Tuon viikon aikana kootaan OPS:n joukkueet A-poikien Ykköseen, B-poikien Ykköseen sekä C-junioreiden piirisarjaan.

Tarkat aikataulut:

A-juniorit
ma 29.10. kello 18-20 Heinäpään tekonurmi
ti 30.10. kello 18-20 Heinäpään tekonurmi

B- ja C-juniorit
ke 31.10. kello 18-20 Heinäpään tekonurmi
to 1.11. kello 18-20 Heinäpään tekonurmi

Ilmoittautuminen paikan päällä. Harjoituksissa on mukana valmentajia ja pelaajia OPS:n edustusjoukkueesta. Tervetuloa hyvään seuraan, Oulun Palloseuraan!

(Toimitus)

15.10.2012

B-junioreiden joukkue hakee valmentajaa

Oulun Palloseuran 1.divisioonassa pelaava B-junioreiden joukkue etsii valmentajaa.

Yhteydenotot
Kari Alatarvas
p. 0400 683 891

(Toimitus)

15.10.2012

Hieno lopetus pelasti kauden

Päävalmentaja Luiz Antonio jakaa päättyneen kauden mielellään kolmeen jaksoon: hyvä aloitus, huono toinen kierros ja yllättävän hyvä kolmas kierros. Oulun Palloseura nousi huikean lopetuksen ansiosta sarjataulukossa lopulta viidenneksi, mikä tarkoittaa yhtä ylimääräistä kotiottelua ensi kaudelle. Kokonaisuutena OPS-luotsi on kauteen tyytyväinen.

– Jossain vaiheessa olin pettynyt, mutta enää en ajattele sillä tavalla. Pitää muistaa, mikä materiaali meillä oli ja se, että joukkue koottiin myöhään. Minusta me teimme hyvän työn ja haluan kiittää siitä valmennusryhmää ja joukkuetta.

– Haluan kiittää myös perhettäni, koska he ovat joutuneet kestämään todella paljon tuskaa toisen kierroksen aikana. Joukkue kuitenkin luotti siihen, että tulosta tulee jossain vaiheessa ja onneksi me saimme elokuussa vahvistuksia, jotka olivat ”tuloksentekijöitä”.

OPS keräsi kahdeksasta viimeisestä pelistä peräti 19 pistettä jääden loppukauden kuntopuntarin ykkösjoukkueeksi.

– Hyvän lopetuksen takia sanon, ettei kausi ollut pettymys. RoPS oli niin ylivoimainen, ettei meillä ollut mitään mahdollisuuksia nousta tänä vuonna. Samalla, kun muut kärkijoukkueet pelasivat otteluita ristiin, RoPS voitti kaikki.

Aivan kauden avausottelun alla koottu joukkue oli hieman yllättäenkin hurjassa lennossa heti alusta lähtien, mutta kahdeksan pelin jälkeen tulosta ei saatu enää aikaiseksi.

– Jalkapallossa tarvitaan voittoja, jotta voidaan hymyillä. Toinen kierros oli siinä mielessä surullinen, Antonio muistelee.

Ensi kautta ajatellen päävalmentajan toivomuslista on selvä.

– Ei ole hyvä asia, että on näin kapea rinki, vaan harjoituksen kautta pitäisi olla kilpailua pelipaikoista. Nyt meille tulee oma harjoitushalli, missä voimme treenata ja se on loistava juttu. Yksinkertaisesti meillä pitää olla laajempi rinki ja joukkue koossa aiemmin – jo helmikuussa. Maaliskuussa voi tulla vielä pari pelaajaa, mutta minusta ei enää huhtikuussa.

Hankintalistan kärjessä on pelintekijä keskikentälle Ramirezin rinnalle.

– Keskikentälle pitää löytää hyvä ”playmaker”.

OPS viettää nyt kuukauden päivät lomaa ja palaa marraskuussa harjoituskentille. Päävalmentaja suuntaa lomansa aikana Belgiaan tutustumaan eri seurojen toimintaan.

Rafinha on järjestänyt minulle tutustumisen KAA Gentin organisaatioon ja Hannu Tihisen on tarkoitus järjestää minulle tutustuminen R.S.C. Anderlechtiin. Olen Belgiassa viikon lokakuun lopussa hakemassa uusia ”juttuja”.

Antonion mukaan OPS:ssa tullaan näkemään jonkin verran vaihtuvuutta ja neuvotteluja uusista pelaajasopimuksista käydään parhaillaan. Yhden soturin OPS-ura tuli päätökseen lokakuussa, kun kolme vuotta Palloseurassa taistellut Luizao palasi kotimaahansa Brasiliaan.

– Toivon Luizaolle parhainta onnea jatkossa. Moni valmentaja kaipaa hänen kaltaisia taistelijoita joukkueeseen.

Koko kautta ajatellen OPS-luotsi odotti jälleen kerran enemmän maaleja hyökkääjiltään. Maalivahtiosasto saa puhtaat paperit.

– Maalivahtiosasto oli positiivinen juttu tänä vuonna. Meillä oli todella hyvä kaksikko.

– Jälleen kerran kukaan hyökkääjistä ei tehnyt yli kymmentä maalia, vaikka Leandro Costa teki hienosti kuusi maalia kahdeksassa pelissä. Me myös päästimme liikaa maaleja tänä vuonna, Antonio niputtaa.

OPS:lla oli päättyneellä kaudella joukkueessaan kuusi omaa junioria, jotka kaikki pääsivät debytoimaan Ykkösessä. Myös nuoriso-osasto saa puhtaat paperit päävalmentajalta.

– Juniorit joutuivat monta kertaa kentälle kovassa paikassa. Nostan hattua pojille, sillä he hoitivat tehtävänsä mallikkaasti. Osa heistä on kehittynyt todella paljon tämän kauden aikana.

Luiz Antonio ei käy tänä talvena lainkaan kotimaassaan Brasiliassa, vaan hän viettää perheensä kanssa koko talven Suomessa. OPS-luotsilla on vielä yksi kausi jäljellä sopimuksestaan.

OPS kiittää kuluneesta kaudesta!

(Toimitus)

13.10.2012

Leandro Costa ensimmäinen knallihattu miesmuistiin

Sateentekijä. Sitä oli kahdeksassa pelaamassaan ottelussa kuusi maalia iskenyt brassihyökkääjä Leandro Costa. Jos hän olisi pelannut koko kauden OPS:ssa tuolla tahdilla, olisi mies iskenyt 20 maalia ja voittanut Ykkösen maalintekijätilaston ylivoimaisesti. Hänen lisäkseen Oulun Palloseuran muut siirtoikkunan ajan hankinnat Piotr Gurzeda ja Lawrence Chiedozie lukeutuvat päävalmentaja Luiz Antonion papereissa ”tuloksentekijöihin”.

Leandro Costa viimeisteli päätöskierroksen ottelussa HIFK:ta vastaan hattutempun. OPS-paidassa ei ole tepasteltu hattutempun merkiksi annettava knalli päässä kertaakaan aiemmin Luiz Antonion päävalmentajakauden (2009->) aikana. Brasiliassa valtakunnan tasolla tai osavaltiosarjojen Serie-A:ssa tai –B:ssä hattutempun iskenyt pelaaja saa erityiskohtelua sunnuntai-iltaisin Globo-kanavalla näytettävässä Fantastico-ohjelmassa.

– Siellä on sellainen tapa, että ohjelman urheiluosiossa hattutempun tehnyt pelaaja saa valita yhden kappaleen, joka soitetaan ohjelmassa ja maalit näkyvät sen aikana koko kansalle. Se on suosittu ohjelma, sitä katsovat kaikki, Leandro Costa selvittää.

– On tärkeää, että maalintekijä onnistuu tekemään maaleja, vaikka olen aina ollut omasta mielestäni enemmän tilanteita rakentava pelaaja. Päivä ennen HIFK-ottelua sanoin valmentajalle, että haluan lopettaa täällä hyvään otteluun, vaikkapa hattutemppuun, hän jatkaa.

Koska Suomen YLE:llä ei vastaavaa biisikäytäntöä ole, minkä kappaleen olisit valinnut?

– Heh heh. Bruna Karlan Sou Humano (kuuntele kappale alla).

Leandro Costa

Leandro Costa iski päätöskierroksen ottelussa HIFK-OPS uransa ensimmäisen hattutempun ja samalla  hänestä tuli ensimmäinen kolmen maalin mies OPS-paidassa pitkään pitkään aikaan.Costan jatko OPS-paidassa on vielä auki. Mies kertoo tekevänsä ratkaisunsa kuukauden sisällä.

– Lähden nyt lomalle Brasiliaan ja otan kuukauden ihan rauhassa ja alan sen jälkeen miettiä tulevaisuuttani jalkapalloilijana. Brasiliassa on kaksi seuraa kiinnostunut minusta, toinen on iso seura ja toinen vähän pienempi. Jos pääsen ison seuran kanssa sopimukseen, niin silloin jään melko varmasti Brasiliaan. Pienemmästä seurasta voisin ajatella tulevani kesken kauden tänne esimerkiksi huhtikuussa. Jos palaan Suomeen, haluan tulla takaisin juuri OPS:aan.

12 miljoonan asukkaan Sao Paulon keskustasta kotoisin oleva hyökkääjä oli tyytyväinen viettämäänsä aikaan Oulussa.

– Tällaista on jalkapallomaailma. Jos ei tule menestystä, joukkueeseen tulee uusia pelaajia tai valmentajia. Tiesin tänne tullessani, ettei seura ole voittanut pitkään aikaan, mutta joukkue otti minut hyvin vastaan, kun he huomasivat, että olen tullut tekemään tänne töitä. Halusin onnistua täällä ja nyt voin olla tyytyväinen, sillä tein paljon maaleja ja järjestin tilanteita. Tämä ei ollut hyvä kokemus ainoastaan jalkapalloilijana, vaan myös siviilielämän kannalta oli hienoa nähdä erilainen kulttuuri.

Parhaimmillaan 62 000 katsojan edessä erittäin kovatasoisissa Brasilian liigoissa pelannut hyökkääjä kehuu suomalaisia pelaajia periksiantamattomiksi ja fyysisiksi.

– Täällä taistellaan loppuun asti. Brasilian sarjoissa on enemmän tilaa, eikä peli ole niin fyysistä.

– Haluan kiittää Jumalaa siitä, että sain tämän mahdollisuuden ja valmentajaa sitä, että hän luotti minuun. Olen tehnyt töitä isojen valmentajanimien kanssa Brasiliassa ja huomaan, että Luiz Antonio on hyvällä tiellä tulossa huippuvalmentajaksi. Lisäksi seura on hoitanut minun asiani täällä hyvin. Minulla jäi hyvät muistot, hän kiittelee.

Erityismaininnan saa vielä kakkosvalmentaja Kari Vaalto.

– En ymmärrä paljon suomea, mutta sen ymmärsin, kun hän huusi minulle joskus, että OLE! OLE!, Leandro Costa naurahtaa.

(Toimitus)

10.10.2012

Maalitykki lomailee perheen, tortillojen ja rantojen äärellä

Keskikenttäpelaaja Alberto Ramirez oli hieman yllättäen Oulun Palloseuran ahkerin maalintekijä päättyneellä kaudella seitsemällä osumallaan. Jokaisessa ottelussa korkealla tasolla operoinut meksikolainen arvostettiin myös OPS:n kauden ”joukkuepelaajaksi”. Puolen vuoden päivät perheestään erillä asunut pelaaja lentää tänään kotimaahansa ja palaa takaisin Ouluun helmi-maaliskuussa.

– Oli todella kovaa aikaa asua perheestä erillä. Kiitän seuran johtoa, valmentajia, pelaajia ja niitä kaikkia, jotka ovat tukeneet minua ja tehneet oloni helpoksi. Nyt pääsen vihdoin perheeni luokse Meksikoon loman ajaksi. Aion viettää aikaa vaimoni ja lapseni kanssa, tavata vanhempiani sekä nauttia meksikolaisesta ruuasta ja rannoista.

– Olen kotoisin Puerto Vallarta Jaliscosta ja siellä on totaalisen erilaista kuin Suomessa. On rantoja ja paahtavan kuumaa. Radikaali muutos tänne verrattuna.

Ramirez

Räntäpisarat otsalla vaihtuvat pian helteen nostattamiin hikikarpaloihin ainakin Meksikossa lomailevan Ramirezin kohdalla.Alberto Ramirezin mukaan vahva kauden lopetus pelasti paljolta, vaikka nousutavoite jäikin saavuttamatta.

– Aloitimme sarjan hyvin, mutta sitten tuli jakso, jolloin emme saaneet millään hyvää tulosta aikaiseksi. Kolmannen kierroksen päätimme parhaalla mahdollisella tavalla. Saimme palautettua itseluottamuksen ja uudet pelaajat auttoivat meitä todella paljon, hän näkee.

Seitsemän maalin mies oli varsin yllättynyt joukkueen sisäisen maalipörssin ykköstilasta.

– Olen todella yllättynyt siitä, sillä pelipaikkani on puolustava. Emme saavuttaneet tavoitettamme joukkueena, mutta henkilökohtaisella tasolla olen tyytyväinen kauteeni.

Uransa kypsintä jalkapalloa esittävä meksikolaispelaaja jatkaa OPS:ssa myös ensi kaudella ja 26-vuotiaalta keskikenttämieheltä on lupa odottaa jälleen isoja tekoja.

– Olen pienestä pitäen tykännyt jalkapallosta ja unelmani oli tulla ammattijalkapalloilijaksi. Debyytti Meksikon 1.divisioonassa ja nuorten MM-kisoissa pelaaminen vuonna 2003 Suomessa ovat urani kohokohtia. Myös Veikkausliigassa pelaaminen kuuluu huippuhetkiini, mutta henkilökohtaisesti pelasin parhaan kauteni OPS:ssa tänä vuonna.

Hänellä on myös selvä näkemys siitä, miten liiganousutavoite toteutuu ensi vuonna.

– Toivottavasti saamme pidettyä tämän joukkueen kasassa, millä lopetimme kauden. Lisäksi 3 – 4 vahvistusta.

Tilastojen valossa Ramirez puhuu asiaa, sillä OPS oli kauden viimeisen kolmanneksen paras joukkue. Siirtoikkunan aikana vahvistunut ryhmä esitti hurjan loppukirin nostaen perinteisen Palloseuran muun muassa naapurijoukkue AC Oulun ohi sarjataulukossa. Tasaisesta kaudesta ei voida kuitenkaan puhua, mutta starttiin ja lopetukseen OPS:ssa voidaan olla tyytyväisiä.

(Toimitus)

03.10.2012

Juniorijoukkueiden avoimet harjoitukset viikolla 44

Oulun Palloseuran C-, B- ja A-juniorijoukkueiden avoimet harjoitukset pidetään 29.10.-1.11. Heinäpään tekonurmella. Harjoitusvuorot on varattu maanantaista torstaihin kello 18 – 20 joka ilta. Joukkuekohtaiset aikataulut tarkentuvat lähempänä, mutta esimerkiksi A-junioreiden sivuilla voi ilmoittautua tapahtumaan jo nyt.

Tervetuloa näyttämään taitosi ja pelaamaan hyvässä seurassa, Oulun Palloseurassa!

(Toimitus)

02.10.2012

Luizao Röngän voimapelaaja - grillijuhlat luvassa

Brasilialaistoppari Luizao keräsi Oulun Palloseuran kotiotteluissa eniten Röngän voimapelaajasarvia tällä kaudella. Veljekset Rönkä Oy:n myyntijohtaja Eero Mäki-Jokela palkitsi Luizaon tiistaina lähiruokakaupan tuotelahjakortilla sekä ”laatikollisella” härän fileetä.

– Tarkoitus on järjestää koko joukkueelle grillijuhlat ensi viikolla, Luizao paljasti.

Eero Mäki-Jokelan mukaan oikea mies voitti OPS:n voimapelaajapörssin tällä kaudella.

– Hän on erityisen hieno ihminen, kun osaa antaa tästä palkinnosta osan koko joukkueelle järjestämällä grillijuhlat. Rakastan tällaista ihmisluonnetta ja palkinto sopii erittäin hyvin tällaiselle pelaajalle. Oikea mies voitti. Hän taistelee, eikä luovuta.

– OPS on hoitanut asiansa hyvin ja lähiruoka on näkynyt peleissä ja yleisö on viihtynyt tapahtumissa. Uskon, että yhteistyö OPS:n kanssa jatkuu tulevaisuudessakin.

Luizao

Veljekset Rönkä Oy:n myyntijohtaja Eero Mäki-Jokela onnittelee OPS:n voimapelaajaa, Luizaoa. Alarivissä tulevaisuuden voimapelaaja Luizinho.OPS kiittää Veljekset Rönkä Oy:tä hyvästä yhteistyöstä. Myös Luizao halusi jakaa erityskiitokset.

– Haluan kiittää kaikesta. En tiedä vielä tulevaisuudestani jalkapalloilijana, mutta kun palaan Brasiliaan 11. lokakuuta, niin vien sinne erityisen lämpimiä terveisiä Oulusta.

Jokaisessa OPS:n kotiottelussa jaettiin Lähiruokatalo Röngän voimapelaajasarvia. Voimapelaajat palkittiin kolmella, kahdella ja yhdellä sarvella. Luizao keräsi kauden aikana 14 sarvea. Häntä seurasivat Ramirez (10), Pekka Räisänen (9), Jean Fridolin Nganbe Nganbe (9) ja Juhani Koponen (7). Ehkäpä tämä nelikko pääsee santsaamaan Luizaon grillijuhlissa.


Voimapelaajapörssin lopputilanne

(Toimitus)

06.10.2012

Leandro Costa nosti OPS:n Oulun ykköseksi

Hattutempun iskenyt Leandro Costa oli kentän hahmo, kun OPS kävi hakemassa täyden pistepotin Helsingistä numeroin 3–4 (2–3). Voiton myötä OPS nousi kauden ykkösjoukkueeksi Oulussa, kun se ohitti päätöskierroksella AC Oulun ja oli lopulta Ykkösessä viides.

 

Brasilialaishyökkääjä varmisti sinipaidoille voiton viimeistelemällä pelin kolmannen osumansa 81. minuutilla komean syöttökuvion päätteeksi. Vapauttavan syötön maaliin antoi vasemmalla laidallaan hyvin pelannut Jean Fridolin Nganbe Nganbe.

 

­– Oli hieno päätös kaudelle. Pelillisesti ei ollut tänään hyvä peli, kun päästettiin niin monta maalia, mutta viimeinen kierros (9 peliä: 6 voittoa, 1 tasapeli, 2 tappiota) oli tosi hyvä. Se on tärkeä asia, että noustiin viidenneksi ja saadaan ensi kaudeksikin yksi kotiottelu enemmän, OPS-valmentaja Luiz Antonio summasi.

 

Ottelu alkoi Brahen kentän tekonurmella OPS:n kannalta mainiosti, kun se siirtyi kahden maalin johtoon jo 11. minuutilla.

 

Ensin toppari Piotr Gurzeda jatkoi päällään Ramirezin antaman vapaapotkun tyylikkäästi maaliin. Suoraan aloituksen jälkeen Costa karvasi pallon pois, kiersi vastaan tulleen HIFK-vahti Atte Rannan ja pisti pallon häkkiin.

 

HIFK-kavennuksen jälkeen Matias Juntunen vapautti Nganbe Nganben, joka kaadettiin rangaistusalueella. Pallon taakse asettunut Costa vei varmalla vedollaan sinipaidat 3­–1-johtoon, kun pelattu oli vasta 24 minuuttia. Elokuussa OPS-miehistöön liittynyt brassihyökkääjä iski 8 pelaamassaan ottelussa 6 maalia.

 

Kakkoseen pudonnut HIFK ei lannistunut, vaan pääsi peliin mukaan. Avauspuoliajan loppu ja toisen alku oli kotijoukkueen hallinnassa. Tunnin pelin kohdalla HIFK nousi tasoihin kolmesti pelissä osuneen Sami Okkosen tarkalla alanurkkavedolla. Sen jälkeen ote siirtyi OPS:lle ja myös ansaittu voittomaali syntyi lopulta.

 

OPS:n saldo kauden 27 ottelusta oli 10 voittoa, 8 tasapeliä ja 9 tappiota. Maaliero jäi yhden pykälän pakkasen puolelle, kun OPS teki 34 maalia ja päästi 35.

 

Kausi oli kuin HIFK-peli: alku mainio, kesällä paha notkahdus ja lopussa komea nousu. OPS-luotsi näkee kurssin kääntyneen loppukesällä uusien vahvistusten myötä. Kapea rinki näkyi aiemmin harjoituksissa kilpailun puutteena.

 

- Alku oli tänä vuonna yllättävän hyvä, vaikka joukkue oli kasassa niin myöhään. Kilpailu avauskokoonpanon paikoista lähtee harjoituksista. Ensi vuonna joukkueen pitää olla koossa suurimmaksi osaksi viimeistään maaliskuussa, Antonio toivoi.

 

HIFK – OPS 3 – 4 (2 – 3)
0 – 1 Piotr Gurzeda (Ramirez)  10 min.
0 – 2 Leandro Costa 11 min.
1 – 2 Sami Okkonen 15 min.

1 – 3 Leandro Costa rp. 24 min.
2 – 3 Sami Okkonen 34 min.

3 – 3 Sami Okkonen 60 min.
3 – 4 Leandro Costa (Jean Fridolin Nganbe Nganbe) 81 min.

 

Veikkauspörssipisteet:
3 Sami Okkonen (HIFK)
2 Leandro Costa (OPS)
1 Jukka Halme (HIFK)

 

Ottelupöytäkirja