« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - October 2011

28.10.2011

C-junnut hakee toista valmentajaa

Oulun Palloseuran C 97-joukkue hakee toista valmentajaa. Ota rohkeasti yhteyttä ja liity hyvään seuraan, Oulun Palloseuraan.

Ota yhteyttä:
Mika Vesala
p. 040 522 6608

(Toimitus)

29.10.2011

Maken kynästä: "Gentlemen, we have a dream"

Gentlemen, we have a dream (herrasmiehet, meillä on unelma.) Näillä sanoin alkoi usein kapteenimme Austin Jibrinin ottelupuhe joukkueelle vain muutamia minuutteja ennen kentälle menoa. Unelma ei aivan täyttynyt, mutta se eli mukanamme läpi syksyn aina kauden viimeisille kierroksille saakka. Unelmamme tiellä oli vain FC Lahti joka keräsi 24 ottelun aikana kolme pistettä meitä enemmän. Kuten Timo Sipilän loistavista kauden jälkeisistä nettiraporteista olemme saaneet lukea ja päätellä, suupielet OPS-perheessä jäivät kuitenkin melko leveään virneeseen. Monilla mittareilla kautemme oli onnistunut.

 

Keväällä ja alkukesästä pistepussi alkoi karttua hitaasti. Tämä olisi jossittelijoiden kulta-aikaa, kun Oulusta pisteet tai pisteitä hakivat PK-35, FC KooTeePee ja FC Hämeenlinna. OPS-juna lähti lopullisesti raiteilleen PoPa-ottelusta 2.7, ja tarinan loppu olikin satumainen. Viikinki-laiva naarmutti meitä lievästi elokuun lopulla ja noin kuukautta myöhemmin muuan syyskuisessa hyytävän pimeässä Raatin illassa taivas tuntui synkkenevän lopullisesti.  Sen illan tapahtumat olivat kova paikka jokaiselle meistä, mutta siitäkin iskusta selvisimme. Viimeiset kolme ottelua toivat yhdeksän pistettä maalierolla 12-1; kauden huipentumana sarjan voittajan kukistaminen heidän kotikentällään Kisapuistossa. Emme kumarreelleet sarjan voittajaa kentällä, mutta kunnioitimme heidän hetkeään pelin jälkeen taputuksin, kun kapteeni Kalle Eerola nosti ”pojan” ilmaan. Sarjataulukkoa on kunnioitettava.

 

Sarjataulukko kertoo myös faktan, että olemme Oulun ykkösseura. Ei liene kenellekkään oululaiselle jalkapallofanaatikolle epäselvää, kuinka haluttu porkkana tämä oli. Olimme sarjan paras vierasjoukkue neljään pisteen marginaalilla seuraaviin. Pelimme kehittyi kauden aikana harppauksin ja loppukauden OPS oli ehkäpä sarjan kovin. Kaksi vuotta sitten juhlimme nousua Ykköseen, viime vuoden viidennellä sijalla vakiinnutimme paikkamme uudella sarjatasolla ja vuonna 2011 koputamme jo liigan portteja. Paljon hyviä asioita, on aihetta hymyyn. Ja kuka tietää muhiiko todellinen jytky vielä kabineteissa? Olemme ensimmäisiä listalla, mikäli joku Veikkausliigan organisaatio potkaisee tyhjää. Nämä asiat eivät valitettavasti ole ratkaistavissa vihreällä veralla, mutta tämän päivän urheilumaailma on karua. Maybe we still have a dream (ehkä meillä on vieläkin unelma.)

 

Lopussa kiitos seisoo. Joukkue on jo jakanut viimeisellä kotimatkalla Lahdesta kiitosta fantastiselle huoltajalle Jussi Hautalalle ja hulvattomalle hierojalle Matti Lantolle, jotka tekivät töitä meidän eteen työaikoihin katsomatta.  Nämä herrat eivät nouse otsikoihin kauden aikana, mutta ansaitsevat nousta jalustalle viimeistään kauden jälkeen. Kiitos jo legendan asemaan nousseelle, niin usein voittavan joukkueen autonkuljettajalle Eikka Väntsille, jonka johdolla rohmusimme vieraspeleistä pisteitä. Eikan poissaolot näkyivät tienpäällä yhtä pahasti kuin joukkueen avainpelaajien poissaolot kentällä. Kiitos ja onnea Kimmo Tirin kannattajayhdistys projektille, teitä tarvitaan. Kiitos kaikille teille OPS:n kanssa mukana eläneille. Näiden kiitoksien takana on koko joukkue valmennusjohtoa myöten. Maken kynä vetäytyy penaaliin. Kiitos lukijoille, jotka olette seuranneet amatöörikirjailijan juttuja. Kiitos samassa osoitteessa asuvalle oikolukijattarelle. Ja viimeinen kiitos teille rakkaat pelikaverit. Vain te tiedätte, miten raskaalta tuntuu bussimatka Helsingistä kotiin huonon pelin ja ruman tappion jälkeen, tai miten upea tunne on päättää pitkä kausi vierasvoittoon Lahdessa. Joukkueurheilun luonteeseen kuuluu, että pelikaverit vaihtuvat. Mutta kausi 2011 jää kauniina muistoihin juuri näistä pelaajista ja juuri näistä tapahtumista. 86-vuotias Oulun ylpeys on tullut jäädäkseen.

- Marko Kivilä #8

27.10.2011

Luizao jatkaa, Luis Vanderlei ei

Päättyneellä kaudella Ykkösessä toiseksi sijoittunut Oulun Palloseura on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen kuluneen kauden parhaan maalintekijänsä, Luizaon (30) kanssa. Brasilialainen viimeisteli kymmenen maalia ollen koko sarjan neljänneksi paras maalintekijä. Hyökkääjän tontin lisäksi Luizao pelaa mielellään keskikentän pohjalla tai topparina. Kokenut pelaaja on edustanut Palloseuraa puolentoista kauden ajan.

- Olen ylpeä hänen jatkostaan. Hän on jokeripelaaja, joka voi pelata monella eri pelipaikalla. Luizao on pelaaja, jolla on työmoraali aina kunnossa ja hän pelaa sydämellä antaen aina kaikkensa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kehuu.

Luizao on OPS:n neljäs sopimuspelaaja, sillä Luis Vanderlein (33) ensi kautta koskeva sopimus on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä. Vanderlei perheineen palaa sunnuntaina kotimaahansa Brasiliaan.

- Harmittaa, että näin kävi. Hän on tehnyt erittäin ansiokasta työtä Oulun Palloseuran eteen ja me haluamme kiittää häntä siitä. Vanderlei on ollut pidetty pelaaja joukkueessa ja yksittäisenä pelaajana hän on ollut tärkeä lenkki meidän menestyksessä. Hän on ollut nostamassa meitä kolmen kauden aikana Kakkosesta liigan porteille asti, OPS:n manageri Miika Juntunen kiittelee.

- Joskus pitää ymmärtää pelaajan asioita ja päästää hänet. Hän on iso menetys ja meidän pitää löytää korvaaja hänelle. Hän on erittäin ammattimainen pelaaja, enkä ole nähnyt edes Veikkausliigassa sellaista vasemman jalan potkutekniikkaa, mikä hänellä on. Onnea ja menestystä hänelle, mitä ikinä hän tekeekin jatkossa ja kiitos näistä kolmesta kaudesta, Luiz Antonio lisää.

Luizaon lisäksi OPS:n ensi kauden joukkueessa nähdään tämän hetkisen sopimustilanteen mukaan maalivahti Juhani Koponen, hyökkääjä Pekka Kainu ja keskikenttäpelaaja Vladislav Viric. Päävalmentaja Luiz Antonion sopimusta on jäljellä vielä kaksi vuotta. Jussi Hautala jatkaa huoltajana.

(Toimitus)

28.10.2011

A-junnujen avoimet harjoitukset alkavat

Oulun Palloseuran A-junioreiden avoimet harjoitukset alkavat maanantaina 31.10. kello 20.15 Arina Areenalla. Avoimet harjoitukset kestävät koko marraskuun ja tavoitteena on, että ensi kauden joukkue olisi pääosin kasassa kuun lopussa.

Valmennuskaksikkona kaudella 2012 jatkavat tutut Toni Meriläinen ja Ilkka Kauppinen. Joukkue harjoittelee talvikaudella osittain myös OPS:n edustusjoukkueen mukana ja yhteistyö OPS-junioreiden miesten Kolmosen joukkueen kanssa jatkuu tiiviinä niin harjoituksien kuin kesän pelienkin osalta.

Tervetuloa harjoituksiin näyttämään taitosi ja tutustumaan Oulun Palloseuraan.

Lisätietoja:
Toni Meriläinen
p. 041 550 9530
toni.merilainen(at)luukku.com

Lisätietoja myös A-junioreiden omilta sivuilta.

(Toimitus)

31.10.2011

Matti Männikkö: ”Treenejä odotellessa”

Uransa ensimmäisen Ykkösen ottelun vain 16-vuotiaana pelannut OPS-vahti Matti Männikkö mielii jo takaisin harjoituskentille, vaikka kausi saatiin vasta hiljattain päätökseen. Oulun Palloseuran kakkosmaalivahdiksi kesällä noussut Männikkö sai elokuussa yllätyskomennuksen tolppien väliin Ykkösen ottelussa Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan Juhani Koposen loukkaannuttua kesken ottelun.

- Kyllähän se jännitti mennä kentälle huonolla lämmittelyllä kesken pelin. Aika pian se alkoi kuitenkin tuntua normaalipeliltä, Männikkö muistelee OPS:n 2 – 3-vierasvoittoon päättynyttä ottelua.

Oulun Luistinseurassa viisivuotiaana jalkapallon aloittanut Männikkö siirtyi kesän aikana Oulun Palloseuran B-junioreihin, josta hän nousi nopeasti myös edustusjoukkueen rinkiin.

- Samaa kuviota on tarkoitus jatkaa ensi kaudella. Saan treenata edustusjoukkueen mukana ja se on tärkeintä. Peliaikaa on tarkoitus saada B-junnuissa, hän suunnittelee.

Nuori maalivahti on ollut tyytyväinen kesän antiin. Tosin Palloseuran maalivahtivalmentaja vaihtuu ensi kaudeksi, sillä tällä kaudella leiviskää hoitanut Tuomas Jaakkola on siirtynyt SM-sarjassa pelaavan ONS B1 -joukkueen vastuuvalmentajaksi. OPS hakee parhaillaan uutta maalivahtivalmentajaa Jaakkolan tilalle.

- Edustuksessa on ollut paljon kovempia harjoituksia kuin junnuissa. Omasta mielestäni olen kehittynyt siellä hyvin, Männikkö kiittelee.

Maalivahti ehti piipahtaa edustusjoukkueen kiireiltään myös OPS:n B-junnujen avoimissa harjoituksissa lokakuun alussa. Kaikkiaan noin 50 pelaajaa kävi näyttämässä taitojaan B-juniorijoukkueen avoimissa harjoituksissa ja joukkue lähteneekin ensi kauteen kovin tavoittein. Myös Matti Männikön urasuunnitelmat ja tavoitteet ovat selvillä.

- Mennään niin pitkälle kuin päästään. Treenejä odotellessa, hän vinkkaa.HUOMIO!
OPS:n A-juniorien avoimet harjoitukset alkavat maanantaina 31.10. kello 20.15 Arina Areenalla. Tervetuloa näyttämään taitosi ja tutustumaan Oulun Palloseuraan. Harjoitukset ovat avoimia koko marraskuun ajan.

>> lue lisää

Lue myös: C-junnut hakee toista valmentajaa

(Toimitus)

25.10.2011

Kellahden salaisuus - vierasvoittoihin joka kerta

Yleensä, kun urheilun yhteydessä puhutaan taikatempuista, moni vaikenee ja pitää niksit omana tietonaan tai vaihtoehtoisesti viittaa kintaalla höpöpuheille. ”Ei ole taikatemppuja”, kuuluu valmentajien vakiovastaus lehdistötilaisuuksissa. (Kuvassa Pekka Kainu ja Vladislav Viric)

Ehkei taikatemppuja olekaan, mutta joka tapauksessa Oulun Palloseura yöpyi Porin Kellahdessa sijaitsevassa Maaseutumajoitus Koivumäessä seitsemän kertaa tällä kaudella ja palasi Ouluun kolmen pisteen kanssa joka kerta! Niin matkalla Poriin, Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Hämeenlinnaan, Kotkaan kuin Lahteenkin OPS poikkesi Kellahden kautta ja tuliaisina oli 21 pinnaa eli maksimimäärä.

Mutta mikä tekee paikasta niin erikoisen, että sitä on kuultu kutsuttavan jopa ”taikapaikaksi”? Antaapa joukkueen ”virallisen läpänheittäjän” eli Jarno Reinikaisen kertoa.

- Se on erityisen kotoisa paikka, jossa saadaan olla yhdessä ja nöyryyttää toisiamme esimerkiksi biljardissa. Joukkuefiilis kasvaa, kun kaikki ovat kerääntyneenä samaan paikkaan, missä ollaan yhdessä. Siellä ollaan koko ajan toisten kanssa tekemisissä ja saunassa voidaan puhua vaikkapa aiemmista peleistä. Siellä ollaan enemmän yhdessä kuin hotellissa, Reinikainen taustoittaa.

- Ja siellä saa meleko hyvvää pottumuusia, huoltaja Jussi Hautala vinkkaa vierestä.

Luizao ja Väne

Lahti-pelin alla OPS International Cupissa kisailtiin thaimaalaisessa noppapelissä. Alkuerässä vastakkain 

Luizao ja Mikko Väänänen.


Hyvän kotiruoan lisäksi ajanviettoon on sisältynyt jo legendaariseksi muodostunut OPS International Cup, jossa on kisailtu kauden mittaan muun muassa biljardissa, tikanheitossa, petanquessa sekä thaimaalaisessa noppapelissä. Lisäksi koko joukkue on kiertänyt peliaamuina ”kolmen pisteen” lenkin.

- Se on taikareitti (noin 1km). Olemme kävelleet sen koko joukkueen kanssa aina peliaamuina. Siellä on niin sanottu ”kolmen pisteen kohta”, jonka yli jokainen kävelee. ”Kopo” (Juhani Koponen) tietää sen tarkan kohdan, sillä hän on löytänyt sen, Reinikainen heittää pilke silmäkulmassaan.

Adi ja Nganbe

Yllättävän puolustusvoittoista biljardia hyökkääjäksi Jean Fridolin Nganbe Nganbelta. Vastassa Adriano.


Viihtyisä majapaikka löytyi sattumalta heinäkuun alussa, jolloin OPS oli matkalla FC PoPa:n vieraaksi juuri Poriin.

- Porissa oli samaan aikaan maatalousmessut ja jokainen hotelli Raumaa myöten oli täynnä. Eräs vanha pelikaverini FC Jazzin ajoilta kertoi, että Kellahdessa on tällainen paikka ja siitä asti olemme aina yöpyneet siellä, OPS:n manageri Miika Juntunen selvittää.

- Heti, kun ensi kauden sarjaohjelma varmistuu, me varaamme yöpaikat pitkille vierasreissuille sieltä, hän lisää epäröimättä.

 

Kisapuisto

Kaikki valmistautumisessa tähtää tähän hetkeen. Ole valmis, kun menet kentälle. FC Lahti ja OPS juuri ennen
H-hetkeä Jari Litmasen valvovien silmien alla Lahden Kisapuistossa.

Kellahdessa nousevat esille myös ne syyt, miksi moni pelaa jalkapalloa itse pelin lisäksi.

- Minusta parasta jalkapallossa on sosiaalisuus. Se, että saa tutustua uusiin loistaviin ihmisiin ja saa hyviä kansainvälisiäkin ystäviä. Kellahdessa ollaan koko ajan yhdessä, Reinikainen korostaa.

- Tietystihän sitä aina haluaisi myös peliaikaa, mutta sitä pitää itse hommata. Jos sitä ei ole tullut, niin silloin et ole ollut tarpeeksi hyvä harjoituksissa ja peleissä. Pelillisesti minun kaudesta ei ole hirveästi kerrottavaa, sillä pelasi jämäminuutteja, mutta näin se menee. Peliaika pitää ansaita, Reinikainen toteaa reilusti.

 

Eino Wäntsi

10 000 kilometriä täynnä pelkkiä edustusjoukkueen ajoja arveli OPS:n bussikuljettaja Eino Wäntsi paluumatkalla.
Päälle vielä OPS:n juniorijoukkueiden ajot, lentopalloseura Sun Volleyn ajot ja tilausmatkat eri ryhmille.


Vierasmatkoihin kuuluu tietysti myös bussissa istuminen. Ei se kuitenkaan niin tylsää ole, etteikö OPS-bussi kiertäisi Kellahden kautta ylimääräiset 250 kilometriä matkalla Lahteen. Korttirinki on miehittänyt takaistuimet. Marko Kivilän ja Mikko Väänäsen hommaamat elokuvat pyörivät OPS-bussin näytöistä jatkuvalla syötöllä. Siitä on pitänyt huolen OPS:n DVD-mies eli Augustine Jibrin. Hän on ollut kauden ajan vastuussa bussissa nähdyistä elokuvista ja varmaa on, että pulinaa riittää jokaisesta valinnasta.

- Muuten hyvä elokuva, mutta tässä ei oikein tapahdu mitään, huoltaja Jussi Hautala letkauttaa kesken toiminnantäyteisen Mission Impossible 3:n.

Jokainen pelimatka on alkanut Uuno Turhapurolla. Tästä Jibrin on pitänyt kiinni ja Suomi-huumori näyttää uppoavan hyvin myös ulkomaalaispelaajiin. ”Hyvä Uuno” ja ”Rauha rauha Uuno” taipuvat hyvin myös ulkomaalaispelaajien suista kesken elokuvan, kun Uuno liehittelee naista tennistunnilla elokuvassa Uuno armeijan leivissä.

Jussi Hautala

Sanonnan mukaan bussimatka lyhenee puolella voitetun pelin jälkeen. Paluumatkan tunnelmasta vastasi tuttuun

tapaan laulava ja soittava OPS-huoltaja Jussi Hautala. Juuso Haapala ja Juha-Pekka Juvonen menossa mukana.

 


Lue lisää "taikapaikan" tunnelmasta Marko Kivilän heinäkuun blogista

(Toimitus)

26.10.2011

Luiz Antonio: ”Suunta on ylöspäin ja vain ylöspäin”

Millaisen arvosanan annat kaudesta joukkueellesi päävalmentaja Luiz Antonio?
Kahdeksan asteikolla 1 – 10. Tavoite oli nousu, mutta se ei toteutunut. Minä olen kuitenkin onnellinen ja ylpeä pelaajista koko talven työstä lähtien. Keväällä aloitimme huonosti jälleen kerran. Minulla riittää miettimistä loman aikana, että miten voimme parantaa kevään pelejä, sillä tämä oli jo toinen vuosi peräkkäin, kun pelaamme kevään huonosti.

Miltä sarjan kakkossija maistuu?
Ei se paljon lohduta. Brasiliassa on sanonta, että vain numero yksi tunnetaan, mutta tietysti muillakin sijoilla on täällä merkitystä, kun samasta kaupungista on kaksi joukkuetta. Emme enää voineet mennä Lahden ohi, joten meidän piti tyytyä kakkossijaan ja varmistaa se Lahdessa. Ykköspaikkakin oli lähellä, joten kyllä tämä oli hyvä vuosi. Jo kolme vuotta meidän suunta on ollut koko ajan ylöspäin ja vain ylöspäin. En pelännyt missään vaiheessa, että tämä joukkue voisi olla joku niistä neljästä, jotka tippuvat. Meillä oli vahva joukkue ja me taistelimme liiganoususta alusta lähtien.

Ketä onnistujia haluat nostaa joukkueesta esille?
Tänä vuonna olin alussa pettynyt meidän hyökkääjiin, mutta nyt syksyllä he onnistuivat. Maalivahti Juhani Koposella oli loistava kausi – luottomies. Lisäksi on paljon hyviä yksilöitä, mutta me taistelimme nimenomaan joukkueena ja pelasimme joukkuepeliä.
 
OPS oli sarjan paras vierasjoukkue huomattavan isolla marginaalilla, mistä se johtuu?
Ammattimaisesta organisaatiosta, joka järjestää asioita ammattimaisesti reissuilla. On tarkat aikataulut ja saavumme aina ajoissa, on hyvät ruokailut, hyvä ilmapiiri ja koko valmistautuminen on ammattimaista. Tämä on se tulos ja siitä iso kiitos seuralle.

Mikä oli OPS:n suurin vahvuus joukkueena?
Paras osa-alue oli se, että joukkue on oppinut voittamaan tiukassa paikassa. Esimerkiksi Kemi (molemmat ottelut) HIFK (vieraissa), KooTeePee (vieraissa) ja lopuksi Lahti. Joukkue on kypsynyt siinä.

Mitä pelillisiä osa-alueita tullaan kehittämään ensi kaudeksi?
Taktisesti meidän pitää kehittyä. Joidenkin pelaajien pitää oppia pelaamaan joukkueen eteen taktisempia rooleja. Ei kaikkien, mutta joidenkin.

Miten haluat, että OPS kehittyy seurana?
Meillä on hyvä suunta: kolme vuotta sitten olimme Kakkosessa ja nyt sijoitukset ovat parantuneet Ykkösessä joka vuosi. Pitää löytää hyviä pelaajia tänne ja seuraa pitää kehittää myös kentän ulkopuolella. Omat juniorit oli se kaikista hienoin asia tänä vuonna tälle seuralle. Juniorit on pitkä projekti ja se vaatii vuosia ja kovaa työtä ennen kuin sieltä tulee tuloksia. Sitä työtä ei ollut helppo aloittaa, mutta nyt OPS-junnut ovat iso osa tätä seuraa. Sitten OPS:lle on tulossa oma harjoituskeskus ynnä muuta, joten suunta on oikea.
 
Kenelle haluat erityisesti jakaa kiitosta kaudesta?
Joukkueelle, koko valmennustiimille, Miika Juntuselle, joka oikeassa hetkessä hankki vahvistuksia meille, koko seuran taustoille, yhteistyökumppaneille ja ennen kaikkea minun perheelleni, joka on tukenut minua. Ne kärsivät, kun minä tulen surullisena kotiin tappion jälkeen, mutta he ovat myös onnellisia silloin, kun OPS:lla menee hyvin. Kiitos myös uskollisille faneille, jotka tietävät myös OPS:n historian. Yksi päivä minun luokseni tuli 90-vuotias mies, joka halusi antaa minulle vanhan OPS-pinssin. Se oli minulla paidan rinnassa Lahti-pelissä.

(Toimitus)

24.10.2011

Iiro Vandellilla nappikausi - taas

Tuttu tilanne kauden alla. Oululaispuolustaja Iiro Vandell ei kuulu median spekulaatioissa avauskokoonpanoon kauden avausottelussa ja juuri näin kausi alkaakin: Vandell istuu vaihtopenkillä, kunnes saa tilaisuuden. Ja edelleen tuttu tilanne: kun Vandell saa tilaisuuden, hän käyttää sen edukseen. Näin hän on tehnyt jo kolmen kauden ajan Palloseuran puolustusrintamalla.

- Näin se oli, että penkillä aloitin kauden. Sitten olin 16 peliä avauksessa ja kaikki lähti toimimaan. Ehkä se on itseluottamus, mikä on kaiken takana, sillä loppujen lopuksi moni asia on siitä kiinni, Vandell sanoo.

Joukkueen runkopuolustajaksi (taas) noussut ja kaksi maalia kauden aikana ampunut Vandell on muun joukkueen tavoin tyytyväinen kokonaiskuvaan, vaikka tavoitteesta jäätiinkin kolme sarjapinnaa.

- Hyvä fiilis jäi. Meillä oli huonompi putki heinäkuun alkuun asti, mutta sen jälkeen hävisimme vain yhden ottelun loppukauden aikana. Voitot ovat pienistä asioista kiinni ja se, miten pelit lopulta kääntyvät.

Onko jotain tekijää, mikä ratkaisee tasaiset ottelut?

- Sen, kun tietäisi. Ehkä se on tahto, mikä ratkaisee lopulta, niin kuin viimeisessä pelissä Lahdessa. Pelasimme omalla tasollamme ja käytimme luodut maalipaikat hyväksemme ja puolustus hoiti hommansa, hän vastaa.

- Tuntui hienolta voittaa sarjan voittaja ja varmistaa kakkospaikka. Siinä mielessä ihan onnistunut kausi. Nousukin oli lähellä, mutta Lahti näytti olevansa kokeneempi ja tasaisempi joukkue, joka hoiti kauden rutiinilla ja ansaitsi nousun, Vandell lisää.

Iiro Vandell

Siellä on! Iiro Vandell iski OPS:n johtoon FC Viikinkejä vastaan Raatissa jo ottelun toisella minuutilla.


Futiskausi on paketissa ja nappulat nostetaan hetkeksi naulaan, mutta pelihommat kuitenkin jatkuvat Iiro Vandellin osalta.

- Nyt futsalia, Tervareiden liigamiehistöön kuuluva pakki päättää.

(Toimitus)

24.10.2011

Luizao ja Luis Vanderlei tyytyväisiä kauteen

Luis Vanderlei päätti juuri Oulun Palloseurassa jo kolmannen peräkkäisen kautensa. Kesken viime kauden joukkueeseen liittyneelle Luizaolle kausi oli ensimmäinen kokonainen, eikä hullumpi sellainen. Luizao oli lopulta Palloseuran paras maalintekijä 10 osumallaan. Olisitko uskonut ennen kauden alkua, että sinusta tulee joukkueen paras maalintekijä?

- En, koska minä tulin tänne toppariksi tai alemmaksi keskikenttäpelaajaksi. Onneksi maaleja syntyi silloin, kun minua peluutettiin hyökkääjänä ja pystyin auttamaan joukkuetta, Luizao vastaa.

Vanderlei on tilastossa seuraavana yhdeksällä maalillaan ja hänelle täytyy jakaa osa kunniasta myös lukuisille erikoistilanteista syntyneille maaleille. Maaleille, jotka ovat syntyneet ”Decon” lähettämistä palloista.

- Se on se asia, mikä tekee minut iloiseksi, kun valmentaja luottaa minuun ja saan antaa vapaapotkuja ja kulmapotkuja joukkueelle, Vanderlei kertoo.

Luizao

Epävirallisen mittauksen mukaan Luizaolta irtosi joukkueen levein mitalihymy paluumatkalla Lahdesta.


Molemmat brassit ovat tyytyväisiä kauteen, vaikka tavoitteesta jäätiinkin kolmen sarjapisteen verran.

- Olemme tehneet erityisen hyvää työtä. Kauden aikana oli muutama epäonnistunut peli, mutta kokonaisuuteen pitää olla tyytyväinen, vaikka tavoitteemme (liiganousu) ei toteutunut. Joukkueemme on ansainnut kakkospaikan ja siihen pitää olla tyytyväinen tässä vaiheessa, Luizao muotoilee.

- Tämä oli miesten joukkue, jossa työmoraali ja ammattiylpeys olivat kunnossa. Joissain peleissä koimme häpeää, mutta paransimme heti niiden jälkeen. Meillä oli myös hyvä valmennustiimi ja seura hoiti asiat hyvin, hän jatkaa.

OPS:n kausi päättyi siis kunniakkaasti toiseen sijaan Palloseuran kaadettua sarjan voittajan, FC Lahden sen kotikentällään päätöskierroksella.

- Pelasimme siellä hyvän ottelun ja iskimme vastaiskusta voittomaalin. Tasoitus juuri ennen pukukoppiin menoa oli todella tärkeä ja se, että me taistelimme ihan loppuun saakka. Puolustustyö kesti ja me laitoimme kaupan kiinni, emmekä päästäneet vastustajaa enää tasoihin. Kaikki antoivat viimeisenkin bensatippansa, Vanderlei muistelee pari päivää taaksepäin.

Myös hän on tyytyväinen kokonaiskuvaan.

- On tämä ollut hyvä vuosi. Jos olisimme mestareita, tämä olisi ollut vielä parempi vuosi. Me olemme kuitenkin tehneet sen, mitä olemme pystyneet. Varsinkin loppukaudesta teimme juuri sen, mitä sovimme, hän kertoo.

Luis Vanderlei

Joukkueen sakkokuninkaiden - Juuso Haapalan ja Jarno Reinikaisen - sponsoroimat karnevaalihatut olivat tärkeä
osa Lahti-Oulu bussimatkan tunnelmaa. Kuvassa Luis Vanderlei.


Tahmean alkukauden jälkeen OPS aloitti hurjan kirinsä heinäkuun alussa ja saldo on uskomaton: 15 ottelusta 12 voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yksi tappio! Pienessä kaavassa uskomaton suoritus, mutta kevään ailahtelevaisuutta ei voinut tuolla putkella täysin korvata. Jotain kuitenkin tapahtui heinäkuun alussa.

- Usko joukkueeseen ja joukkuehenki kasvoivat. Niiden myötä pelasimme enemmän joukkueena kuin alkukaudesta ja tulos on tämä, Vanderlei näkee.

Kaakkurissa perheineen asuvat brassit ovat viihtyneet Oulussa todella hyvin. Luizaolla on viisivuotias Luizinho poika ja Vanderleilla 11-vuotias Heloisa tytär.

- Tykkään todella paljon Oulusta ja perheeni viihtyy täällä. Tämä on kaunis kesäkaupunki, jossa on paljon tekemistä vapaa-ajalla, Luizao hehkuttaa.

Pitkä talvi ei kuitenkaan vedä vertoja Brasilian oloille. Niinpä molemmat pelaajat perheineen palaavat kotimaahansa ensi sunnuntaina.

Ja vielä yksi kysymys. Miksi te brasilialaiset olette aina niin iloisia?

- Se on meidän kulttuuria, se tulee perheistämme ja musiikista, Luizao selvittää, kunnes Vanderlei keskeyttää…

- Me olemme onnellinen kansa, vaikka on meillä paljon ongelmiakin maassamme. Niistä huolimatta pitää vain hymyillä.

Nähdäänkö molemmat pelaajat hymyilevän OPS:ssa myös ensi kaudella, se selviää Suomen talven aikana.

(Toimitus)

19.10.2011

Kakkossija motivoi Palloseuraa

OPS haluaa pitää kiinni sarjan kakkospaikasta kauden loppuun saakka. Palloseura nousi viime lauantain HIFK-voiton turvin neljänneltä sijalta FC Viikinkien ja PK-35:n ohi sarjakakkoseksi. Liiganousutavoitteen suhteen OPS laukoi päävalmentajansa Luiz Antonion sanoin "tolppaan", sillä FC Lahti juhli liiganousua jo viime kierroksen päätteeksi. OPS:ssa kuitenkin riittää intohimoa tavoitella sitä seuraavaksi korkeinta sijoitusta eli kakkospaikkaa.

- Kakkossija motivoi eli meillä on vielä paljon panosta kauden viimeisessä ottelussa. Koskaan ei tiedä, miten kuviot lopulta menee ja mitä mahdollisuuksia voi tulla kakkossijan myötä. Tällä hetkellä kakkospaikalla ei kuitenkaan voita mitään, OPS-hyökkääjä Pekka Kainu asettelee.

Pekka Kainu

OPS:n ja FC Lahden viime kohtaamisessa riitti tapahtumia; ottelu päättyi 1 - 1. Kuvassa Pekka Kainu kiertää lahtelais-
toppari Hugo Mirandan.


Kolme kautta Lahdessa pelannut Kainu palaa vanhalle kotistadionilleen päätöskierroksen ottelussa. Myös OPS-luotsi Luiz Antonio uhkuu voitontahtoa kauden loppuun asti, vaikka nousukamppailu onkin jo ratkennut.

- Kolmen vuoden ajan me olemme menneet joka vuosi eteenpäin eli täällä on tehty hyvää työtä. Kaksi vuotta sitten pelasimme Kakkosessa, viime kaudella olimme viidensiä Ykkösessä ja nyt olemme toisia, kolmansia, neljänsiä tai viidensiä. Totta kai haluamme ollaan niin korkealla kuin mahdollista, hän pyörittelee.

- Nyt meidän pitää voittaa sarjan mestarijoukkue ja se ei tule olemaan helppoa, sillä Lahti on paras joukkue tässä sarjassa. Meidän pitää mennä pelaamaan sinne loistava peli ja päättää kausi voittoon, Antonio jatkaa.

OPS keskittyy päätöskierroksen otteluunsa huolella. Joukkue matkustaa jo perjantaina Porin Kellahden "taianomaisiin" maisemiin yöpymään ja valmistautumaan otteluun.

FC Lahti – OPS lauantaina 22.10. kello 15.00, Lahti.

(Toimitus)

14.10.2011

Perinteikkäät joukkueet vastakkain kauden viimeisessä kotiottelussa

Kotiotteluiden osalta vietetään kauden päättäjäisiä ensi lauantaina, kun värikäs ja perinteinen Helsingin IFK haastaa niin ikään perinteikkään Oulun Palloseuran Raatissa. Ennen tätä kautta joukkueet ovat olleet viimeksi vastakkain ainoastaan 70-luvun alussa, jolloin ottelut päättyivät seuraavasti:

1973: HIFK - OPS 2-1, OPS - HIFK 1-0 (1. divisioona)
1974: HIFK - OPS 0-1, OPS - HIFK 1-2 (1. divisioona)

Tuorein kohtaaminen on viime heinäkuulta, jonka OPS voitti makeasti Luizaon viime hetken maalilla 1 – 2. HIFK varmisti sarjapaikkansa ennen maaottelutaukoa, joten helsinkiläiset matkustavat Ouluun paineettomassa tilassa. OPS:lla on tietysti teoreettiset mahdollisuudet sarjan kärkipaikkaankin, mutta realismia lienee FC Lahden nousu. Palloseura tavoittelee kuitenkin jäljellä olevista peleistä täysiä pistepotteja ja niiden myötä sarjassa vähintään kakkossijaa, joka on edelleen hyvin ulottuvilla.

- Joukkue tietää, mitä pitää tehdä. Haluan, että me pelataan hyvä ottelu ja otetaan voitto. Se on se ainoa tavoite, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio asettaa.

- Meidän pitää olla aggressiivisia ja asenteen pitää olla kohdallaan, sillä vastassa on kokenut joukkue varsinkin puolustuksen osalta. Tiedämme, että HIFK on vaikea ja vaarallinen vastustaja, hän jatkaa.

On selvää, että fanaattisista kannattajistaan tunnettu HIFK on erilainen vastus kuin viime kierroksella pahasti Palloseuran jyrän alle jäänyt FC PoPa. Helsinkiläiset ovat jopa hiljattain vahvistaneet rivejään, jotta kausi saadaan vietyä kunnialla loppuun. Seuraikoni Peter Standertskjöld-Nordenstam paikkaa loppukauden ajan lukuisista loukkaantumista kärsivää ryhmää. Myös akademi-pelaajat Filip Palmen, Joonatan Jännes ja Miro Ravattinen ovat liittyneet joukkueeseen sekä Henrik Suonio ja Valtteri Jormanainen. Loukkaantuneina on sivussa todella pitkä lista miehiä: Timo Priha, Anssi Tamminen, Jukka Halme, Samuli Markkanen, Jonas Britschgi ja Markus Tanner sekä pelikiellossa oleva Miikka Kärkkäinen. OPS saa pelikieltonsa sovittaneen Alex Arinzen takaisin ruotuun. Selkävammaa poteva Matias Juntunen on sivussa.

Tervetuloa viettämään kauden päättäjäisiä koko perheellä!

OPS – HIFK lauantaina 15.10. kello 15.00 Raatin Stadionilla. Tervetuloa!

(Toimitus)

11.10.2011

Harjoituskeskuksen kaavamuutos hyväksyttiin

Oulun kaupunginvaltuusto päätti eilen kaupunginhallituksen päätösehdotuksen mukaisesti kaavoittaa niin sanotun Castrenin hiekkakentän alueen Oulun Palloseuran harjoituskeskusta, seurataloa sekä täysimittaista keinonurmikenttää varten.

Päätöksessä todetaan muun muassa seuraava: ” Liikuntaviraston tarveselvitysten perusteella kaupungissa on ollut pulaa yksityiselle liikuntapaikkarakentamiselle osoitettavista alueista. Asemakaavan muutos mahdollistaa liikuntapaikkojen lisäämistä yksityisellä jalkapallohallilla sekä keinonurmikentällä, mitkä ovat myös harrastajamäärien perusteella erittäin perusteltuja ja tarpeellisia liikuntapaikkoja kaupungissa.”

Kaavamuutos koskee Välivainion kaupunginosan urheilu-, muuntaja-, voimansiirto-, puisto- ja katualuetta.


Lähde: Oulun kaupunki

(Toimitus)

04.10.2011

Jussi Hautala huoltaa lauleskellen

Huoltaja on jalkapallojoukkueessa arvostetuimpia henkilöitä, vaikkei se aina katsomon lehtereille asti välitykään. Hommansa osaavat huoltajat tuntuvat olevan joskus kiven alla, joten Palloseurassakin osataan arvostaa seuran luottohuoltaja Jussi Hautalaa, joka palvelee pelaajia pyyteettömästi. 33 vuotta jalkapallohuoltajana on pitkä aika; kaksin verroin pidempi kuin useiden pelaajien peliura. Hautalan kohdalla kaikki alkoi vuonna 1978 Patelan Vesasta, eikä kipinä lajiin ole sammunut.

- Siellä pelasi silloin paljon porukkaan VR:ltä, missä itsekin olin töissä. He kysyivät mukaan ja Patelan Vesa koulutti minusta huoltajan 80-luvun taitteessa. Kävin kolmen päivän kurssin Eerikkilässä, jota veti HJK:n silloinen huoltaja. Päivät olivat pitkiä ja yöt pelattiin, kun halleja ei ollut siihen maailman aikaan liiaksi. Sitten oli Virpiniemessä lisäkoulutusta, lähes kaikkia oululaisia seuroja vuosien aikana huoltanut Hautala muistelee.

- Liigassa en ole vielä ollut. Jospa sitä vielä ensi kaudella noustaisiin sinne, hän lisää.

1.divisioonassa Hautala on palvellut Oulun Palloseuraa useina eri aikakausina, mutta luottomies on huoltanut Ykkösessä myös Oulun Työväen Palloilijoita, FC 1991:tä, Oulun Luistinseuraa ja Tervareita. Uran hauskimmat kömmähdykset muistuvat mieleen uran alkuajoilta Patelan Vesasta 70-luvun lopulta.

- Kerran lähdin paikkaamaan yhtä pelaajaa kentän toiselle reunalla ja silloin tavarat olivat sellaisessa isossa laatikon mallisessa salkussa. Puolessavälissä kenttää kahva irtosi ja kaikki tavarat levisivät kentälle. Onneksi pelaajat tulivat auttamaan, että saatiin tavarat pois nurmelta, Hautala naureskelee.

- Ja kerran oltiin tulossa Kemistä ja kuski varmasti luuli tankanneensa bussin täyteen, kun polttoainepistoolin kahva napsahti ylös. Lähdettiin ajelemaan ja polttoaine loppui Olhavan kohdalla. Piti työntää bussia reilu kilometri seuraavalle huoltoasemalla ja käydä herättämässä asemanhoitaja. Sittenhän on ollut paljon näitä unohtamisia, joille on aina naureskelu ja joukkuekaverit ovat päässeet sakottamaan niistä, hän muistelee.

Jussi Hautala

Pelipaidat siististi hengariin, siinä yksi OPS:n huoltaja Jussi Hautalan pelipäivän rutiineista. Numero yhdeksän kuuluu
Juuso Haapalalle.


Hautala on seurannut lajin kehittymistä aitopaikalta jo reilun kolmen vuosikymmenen ajan.

- OPS:n mestaruusvuodet ovat jääneet mieleen, ne olivat mahtaa aikaa. Kävin katsomassa silloin kaikki OPS:n ja myös kaikki OTP:n pelit. Noista vuosista peli ja pelaajat ovat nopeutuneet hurjasti. Jos ennen oli yksi nopea pelaaja, niin se erottui kentällä selvästi, mutta nykyään tuntuu, että lähes kaikki pelaajat ovat nopeita. Se on ehkä isoin muutos jalkapallossa, sillä kyllä pelaajat olivat taitavia ennenkin.

Hautalan voi bongata vapaa-ajalla kempeleläisen Karhuorkesterin keikoilta. Hautala laulaa ja soittaa kitaraa myös OPS:n pitkillä pelimatkoilla, jotka taittuvat Palloseuran omalla bussilla.

- Ollaan keikkailtu paikallisessa Karhunpesässä ja asukastuvilla. Kitara on aina mukana myös pelimatkoilla, Hautala vahvistaa.

Huoltaja tulee ottelutapahtumaan noin kaksi tuntia ennen pelin alkua ja suorittaa seuraavat rutiinitoimenpiteet, joiden puolesta omalla joukkueella on aina mahdollisuus voittoon.

- Valmistan varusteet ennen peliä ja tarkistan moneen kertaa, että kaikki on kohdallaan. Jaan pelipaidat oikeille paikoille, kunnostan peli- ja lämmittelypallot sekä täytän juomapullot. Sittenhän se on odottelua suurimmaksi osaksi, jos ei tule mitään yllätyksiä, OPS-huoltaja luettelee.

- Joskus on pitänyt lähteä kauppaan vielä aivan pelin alla, jos esimerkiksi huomataan, että joku varuste puuttuu, hän jatkaa.

Pelin aikana Hautala kirmaa kylmäsprayn kanssa kentälle, mikäli kolhuja sattuu – tämä lienee näkyvin osa huoltajan työtä katsomon lehtereille. Hautalan huoltosopimus on kahden vuoden mittainen, joten kempeleläinen nähdään myös ensi kaudella Palloseuran huoltosalkun varressa. Toivotaan, että kahva pysyy paikoillaan.

(Toimitus)

04.10.2011

Junioreiden avoimien harjoituksien aikataulut

Oulun Palloseura järjestää syksyn aikana kaikkiin juniorijoukkueisiinsa (C-, B- ja A-juniorit) avoimet harjoitukset, jonne kunkin ikäluokan pelaajat voivat tulla näyttämään taitojaan, tutustumaan Oulun Palloseuraan sekä nauttimaan hyvästä valmennuksesta. Avoimissa harjoituksissa ovat paikalla OPS:n edustusjoukkueen valmentajat Luiz Antonio ja Erkki Paananen sekä juniorijoukkueiden valmentajia. OPS toivottaa kaikkien pelipaikkojen pelaajat tervetulleiksi avoimiin harjoituksiin.

Aikataulu, C-juniorit (1997-1998 syntyneet):
ma 3.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)
ti 4.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)

Aikataulu, B-juniorit (1995-1996 syntyneet):
ke 5.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)
ma 10.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)
ti 11.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)
ke 12.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)

Aikataulu, A-juniorit (1993-1994 syntyneet):
Loka-marraskuun vaihteessa. Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.


Valmentajien yhteystiedot:

Esa Saajanto, C-juniorit
p. 050 531 4149

Jouni Puurunen, B-juniorit
p. 044 761 6620

Toni Meriläinen, A-juniorit
p. 041 550 9530

(Toimitus)

02.10.2011

Aki Lahtinen syyskuun OPS-juniori

OPS palkitsee pelikauden jokaisena kuukautena omista junioreistaan yhden ansioituneen pelaajan kuukauden juniorina. Syyskuun OPS-juniori on C-14 joukkueen toppari Aki Lahtinen. Aki pelasi niin sanotun läpimurtokautensa kehittyen pelaajana valtavasti eteenpäin. Joukkueensa puolustuksen voimahahmo osoitti kykynsä kentällä ja tuki mallikkaasti myös hyökkäyksiä taustanousuillaan. Aika näyttää, tuleeko hänestä kaimansa veroinen OPS-puolustaja.

Aki Lahtinen

OPS:n manageri Miika Juntunen palkitsi Akin Palloseuran perinnekaulahuivilla ja Golden Raxin pizzabuffet-

lahjakortilla OPS - FC PoPa ottelun yhteydessä. Onneksi olkoon!Lue myös: Juniorijoukkueiden avoimien harjoituksien aikataulut

(Toimitus)

23.10.2011

OPS antoi kaikkensa ja juhli hopeaa Lahdessa

Liiganousija FC Lahti ei pärjännyt vimmatusta yrittämisestä huolimatta nälkäiselle Oulun Palloseuralle, joka piti sarjassa kakkospaikkansa. Lahden jälkeen sarjan toiseksi paras joukkue antoi päätöskierroksella kaikkensa ja otti todellisen tahtovoiton.

- Aggressiivisuus, joukkuepelaaminen ja tahto ratkaisivat. FC Lahdella oli paras mahdollinen kokoonpano ja he antoivat kaikkensa ja yrittivät todella kovasti voittaa ottelun. Me puolustimme kurinalaisesti ja Juhani Koponen torjui mainiosti. Olen todella tyytyväinen tähän tulokseen, vaikka kakkospaikka ei paljon lohduta, koska tavoitteemme oli nousta eli olla ykkösiä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio summasi.

Palloseuran peli näytti heti alusta lähtien valmiilta, mutta lahtelaiset eivät halunneet kohdata tappiota kotiyleisönsä edessä. Niinpä Jonne Kemppinen vei isännät johtoon takatolpalta vajaan puolen tunnin kohdalla. Heti perään lahtelaiset olivat vähällä lisätä johtoaan, mutta kentän hahmo Juhani Koponen piti loistavalla reaktiotorjunnallaan OPS:n mukana pelissä.

Tasoitus nähtiin, kun Juha-Pekka Juvonen nikkasi kauden avausmaalinsa makeaan paikkaan. ”Maozinhaksi” OPS:n brasilialaispelaajien toimesta ristitty Juvonen nousi korkeimmalle Luis Vanderlein antamassa vapaapotkussa, kun ensimmäinen jakso kävi jo lisäaikaa. Tarkka pusku ylänurkkaan ja villi tuuletus päälle.

- Iso kiitos seuralle, valmennusryhmälle, Miika Juntuselle ja joukkueelle. Meillä oli loistava valmistautuminen ja keskittyminen tähän otteluun Porissa. Emme ole hävinneet yhtään vierasottelua silloin, kun olemme yöpyneet Porin Kellahdessa, Antonio huomautti.

- Viimeistelyharjoituksessa sanoin joukkueelle, että on ihan sama, kuka tekee maalit Lahdessa, mutta lisäsin heti perään, että olisin todella onnellinen, jos Juha-Pekka Juvonen tekisi yhden, Antonio lisäsi.

Lahti - OPS

Sarjanousijajoukkueen eli FC Lahden päänahka irtosi todella kovan työn päätteeksi. OPS-kapteeni Augustine Jibrin johti joukkojaan esimerkillisesti.


Heti toisen jakson alkuun lahtelaiset tulivat ryminällä ja vain Juhani Koposen uskomaton retkautus ylänurkasta piti pelin edelleen tasoissa. Vanhaa seuraansa kurittanut Pekka Kainu iski ottelun ratkaisun 55. minuutilla, kun tyylikäs laukaus 16-alueen takaa napsahti tarkasti alanurkkaan. Ottelun jälkeen Kainu veti kirjaimellisesti mestarin (FC Lahden) päänahan ylleen pukemalla entisen FC Lahden aikojen pelipaitansa ylleen koko paluumatkan ajaksi.

OPS:n voittomaalin jälkeen nähtiin hurja puolustustaistelu, kun Lahti yritti väkisin vääntää pelin tasoihin. OPS pisti kuitenkin kaupan kiinni, pelasi kypsästi ja kumarsi Lahdessa kaulaansa hopeamitalit hienon kauden päätteeksi. FC Lahdelle onnittelut ansaitusta liiganoususta.

OPS 2011

Oulun Palloseura palkittiin Lahdessa hopeamitaleilla sarjan kakkospaikan myötä.FC Lahti – OPS 1 – 2 (1 – 1)
1 – 0 Jonne Kemppinen 27 min.
1 – 1 Juha-Pekka Juvonen  (Luis Vanderlei) 45 min.
1 – 2 Pekka Kainu 55 min.

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

15.10.2011

Pekka Kainu laukoi voittotahdit

Täydet pinnat lauantain ottelusta nostivat Oulun Palloseuran sarjataulukossa toiseksi. Pekka Kainun kaksi maalia siivittivät OPS:n lopulta selvään voittoon tehotonta Helsingin IFK:ta vastaan. Jean Fridolin Nganbe Nganbe kaunisteli loppulukemat 3 - 0 kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

- En ole aikaisemminkaan säästellyt maaleja, mutta niitä ei vain ole tullut. Paljon paikkoja oli nytkin eli ei tämäkään mitenkään kympinarvoista viimeistelyä ollut. Me luotiin paikkoja paremmin ja oltiin niissä vaarallisempia kuin vastustaja, kauden maalisaldonsa tuplannut Pekka Kainu summasi.


Kainun päivän ensimmäinen syntyi vajaan puolen tunnin kohdalla, kun liukasjalkainen Jean Fridolin Nganbe Nganbe kiepahti ohi HIFK-pakin. Nganben keskitys löysi maalin edestä Kainun, jolla oli reilusti aikaa sijoittaa tolpasta kimmonnut ensimmäinen ohjaus verkkoon.

- Ensimmäinen maali vapautti meidän pelaamista ja tauolla sanoin, että 2 – 0 maali tulee vapauttamaan sitä vielä enemmän. Kaksi vuotta sitten pelasimme Kakkosessa, viime kaudella olimme Ykkösessä viidensiä ja nyt olemme toisia, kolmansia, neljänsiä tai viidensiä. Kolme vuotta olemme menneet koko ajan eteenpäin ja se on hyvä merkki. Tavoite oli liiganousu, mutta voimme sanoa, että osuimme tolppaan, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio muotoili.

Toisen jakson alkajaisiksi Luis Vanderlei antoi oivan kulmurin, jonka Pekka Kainu puski voimalla sisään kahden HIFK-pakin puristuksista. Tämän jälkeen ottelu kääntyi yhä selvemmin OPS:n eduksi ja Kainulla oli pari loistavaa paikkaa viimeistellä hattutemppukin.

 

Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Tuttu tilanne lauantailta. Nganbe Nganbe ohittaa vartijansa ja luikkii järjestelemään maalipaikkaa.


OPS:n kolmannesta maalista vastasi Nganbe Nganbe, joka siivosi HIFK-vahti Walter Viitalan pudottaman pallon verkkoon. Tilannetta edelsi Vanderlein vihainen kuti 16-alueen rajalta.

- Yksilöt ratkaisivat tämän pelin. Me lähdettiin hakemaan puolustamalla voittoa, mutta tänään meidän oikea laita oli hieman viennissä ja toisaalta meillä ei ollut riittävän laadukasta ratkaisijaa hyökkäyspäässä. Olemme tehneet viidessä viime pelissä vain yhden maalin eli me olemme aivan liian kesyjä hyökkäyspäässä, HIFK-luotsi Jani Honkavaara totesi.

OPS kohtaa sarjan päätöskierroksella liiganousun tänään varmistaneen FC Lahden.


OPS – HIFK 3 – 0 (1 – 0 )
1 – 0 Pekka Kainu (Jean Fridolin Nganbe Nganbe) 29 min.
2 – 0 Pekka Kainu (Luis Vanderlei) 57 min.
3 – 0 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (Luis Vanderlei) 79 min.

KATSO maalikooste

Ottelupöytäkirja

Austin ja kannattajat

OPS:n pelaajat muistivat eräitä pitkäaikaisia kannattajiaan, jotka ovat tukeneet Palloseuraa sekä koti- että vieras-otteluissa tälläkin kaudella. Joukkueen kapteeni Augustine Jibrin ojensi OPS-hupparit Lisa Franzenille (palkinnon vastaanotti hänen Hanna-sisko), Tommi Laineelle (oik.) ja Ahti Kivilälle (vas.). Samalla OPS:n pelaajat halusivat kiittää kaikkia kannattajiaan kuluneesta kaudesta!


Kimmo Riikola

Ennen ottelun alkua muovipussillinen OPS-historiaa vaihtoi omistajaa. Kimmo Riikola on pitänyt leikekirjaa Oulun Palloseuran vaiheista 18 kauden ajan. Riikolan keräämä leikekirja käsittää lehtijutut OPS:n ensimmäisestä mestaruusvuodesta 1979
vuoteen 1996 asti, jolloin OPS pelasi Ykkösessä. Nyt hän halusi luovuttaa tuon leikekirjan Oulun Palloseuran arkistoihin.


Eikka ja Koponen

Eino Wäntsi palkitsi jo perinteiseksi muodostuneen Oulun Palloseuran kauden joukkuepelaajan. OPS:n joukkuepelaaja vuosimallia 2011 on maalivahti Juhani Koponen.


(Toimitus)

01.10.2011

Vanderlei johti murskajaisia, OPS - PoPa 7 - 0!

Kauniisti palloa läpi pelin liikutellut Oulun Palloseura juhli seitsemän maaliin ottelussa täysin vastaantulijaksi jääneen FC PoPan kustannuksella. Todella vaisusti esiintyneet porilaiset pääsivät koskemaan palloon lähinnä silloin, kun nahkakuulaa kaivettiin porilaisten maaliverkosta. Illan parhaana palkittu Luis Vanderlei (2 + 3) oli mukana viidessä Palloseuran seitsemästä maalista.

- Me lähdimme siitä, että 1 – 0 riittää voittoon. Ensimmäinen maali tuli kuitenkin niin nopeasti ja sen jälkeen alkoi näkyä, että meillä on itseluottamus korkeammalla tasolla kuin PoPa:lla. Itse yritän aina tehdä maaleja ja antaa syöttöjä, jotka auttavat joukkuetta voittoon, Luis Vanderlei jutteli pelin tauottua.


18-vuotias PoPa-vahti Janne Järnstedt kaivoi pallon ensimmäisen kerran selkänsä takaa jo kahdeksannella peliminuutilla, kun Augustine Jibrin jatkoi tyylikkäästi Luis Vanderlein vaparin verkkoon. OPS lisäsi johtoa 22. minuutilla Vanderlein lähettämästä kulmapotkusta, jonka Luizao puski sisään. Luizaolle kauden kymmenes maali. OPS tyylitteli vielä toiset kaksi maalia ennen taukoa, kun ensin Vanderlein potku puhui 16-alueen rajalta ja tämän jälkeen OPS-vahti Juhani Koposen pitkä avaus tahditti Jean Fridolin Nganbe Nganben läpiajoon, eikä hän erehtynyt.

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio otti murskavoiton tyynesti vastaan.

- Oli meidän velvollisuus voittaa tämä peli. Pelaajilla pitää olla aina paras mahdollinen moraali kentällä. Edellisessä ottelussa meillä ei ollut, mutta nyt oli. Pelaajien pitää antaa aina kaikkensa, sillä se on kaiken A ja O. Nyt jatketaan taistelua vielä jäljellä olevat kaksi peliä. Me emme ole vielä mikään voittajajoukkue, eikä meillä ole varaa olla takki auki tämän pelin jälkeen. Me olemme vielä paljon velkaa yleisölle, Antonio sanaili.


3 - 0

Sinne painuu 3 - 0-maali. Maalivahti Juhani Koposen loistava avaus ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe sai tyylitellä läpiajonsa
päätteeksi pallon verkkoon.


PoPa:n päävalmentaja Tero Suonperä olisi puolestaan halunnut nähdä omiltaan ammattimaisen esityksen ja yritystä loppuun asti.

- 27 vuoden aikana en ole hävennyt koskaan näin paljon kuin minä häpeän tänään. Tämä on Suomen toiseksi korkein sarjataso, joten kyllä pelaajiltakin odottaisi jotain tasoa siihen, miten otteluun valmistaudutaan, miten pelataan ja millä mielin lähdetään reissuun. En olettaisi näkeväni tällaista. Vertaus siitä, että olimme kuin lammaslauma loukkaa lammaslaumaa. Oli tämä niin kylätason tekemistä, PoPa-luotsi ruoti.

- OPS:ssa näkyy valmentajan kädenjälki. He liikuttivat palloa hienosti, oli paikanvaihtoja, mielikuvista ja luovuutta. OPS on jo monen vuoden ajan voittanut paljon enemmän pelejä kuin hävinnyt ja se näkyy voittamisenkulttuurina kentällä. Nostan Luiz Antoniolle hattua siitä, että vielä 6 – 0-tilateessakin hän jaksoi vaatia omiltaan parempia ja parempia suorituksia. Emme olisi missään olosuhteissa voineet haastaa OPSia tänään, Suonperä tunnusti.

6 - 0

Juha-Pekka Juvonen ja Adriano seuraavat katseella, kuinka Augustine Jibrinin potkaisema sokkopallo kimpoilee maaliin.
Tilanne 6 - 0.

 

Toisen jakson alussa Vanderlei tuuletti illan toista osumaansa, joka syntyi takatolpalta Nganbe Nganben poikittaissyötöstä. Myös OPS-kippari Augustine Jibrin pääsi juhlimaan kahden maalin iltaa. Hänen toinen osumansa oli samalla illan erikoisin maali. Jibrin nosti kulmapotkun jälkitilanteessa harmittoman näköisen kaaripallon päänsä yli kohti maalia. Kaikkien yllätykseksi nosto kimposi tolpan kautta sisään. 7 – 0 loppulukemat sinetöi niin ikään Vanderlein kulmapotkusta maalin puskenut Adriano.

- Asenne oli meillä se, mikä pitääkin olla, jotta me voidaan hoitaa nämä jäljellä olevat pelit. Meillä oli monta paikkaa, joista tuli monta maalia, mutta ei taso ollut tänään sitä, mihin olen tottunut Ykkösessä. Nopeat maalit katkaisivat PoPa:n selkärangan, Adriano kertasi.

- Toivon sydämestäni, että OPS voisi olla sarjassa vielä ykkönen, mutta realistisesti ajateltuna tänään näyttää siltä, että FC Lahti nousee. Me haluamme voittaa jäljellä olevat pelit ja toivon sydämestäni, että voisimme olla niiden jälkeen ykkönen tässä sarjassa, hän jatkoi.

Mainittakoon vielä, että ottelun lopusta reilut 20 minuuttia kentällä luutinut Jarno Reinikainen pelasi uransa ensimmäinen ottelun OPS-paidassa. Palloseura kohtaa kahden viikon kuluttua sarjapaikkansa tänään varmistaneen HIFK:n kauden viimeisessä kotiottelussa.

OPS – FC PoPa 7 – 0 (4 – 0)
1 – 0 Augustine Jibrin (Luis Vanderlei) 8 min.
2 – 0 Luizao (Luis Vanderlei) 22 min.
3 – 0 Luis Vanderlei (Adriano) 37 min.
4 – 0 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (Juhani Koponen) 39 min.
5 – 0 Luis Vanderlei (Nganbe Nganbe) 61 min.
6 – 0 Augustine Jibrin 68 min.
7 – 0 Adriano (Luis Vanderlei) 77 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Luis Vanderlei (OPS)
2 Augustine Jibrin (OPS)
1 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (OPS)

KATSO maalikooste

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)