« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - August 2010

31.08.2010

Vakiossa 70 000 euroa juhlarahaa joka viikko syyskuun ajan

Vakioveikkaus täyttää syyskuussa 70 vuotta. Juhlan kunniaksi Vakiossa on jaossa 70 000 euroa ylimääräistä voittorahaa syyskuun jokaisella kierroksella (kierrokset 35-39). Juhlaraha lisätään Vakioveikkauksen 13 oikein -pottiin joka viikko viiden viikon ajan.

 

Ensimmäiset Vakion lisärahat ovat jaossa jo tällä viikolla. Vakio 1:n 13 oikein -potissa on siis jaossa noin 230 000 euroa, joka sisältää 70 000 euroa juhlarahaa. Jos 13 oikein -tuloksia ei löydy yhtään kappaletta, siirtyy juhlaraha 70 000 euroa viikolle 40 Vakion bonuskertymään.

 

Vakion juhlakuukausi huipentuu kierrokselle 40, jolloin on luvassa bonuskierros. Samalla viikolla käynnistyy myös perinteinen Vakion SM-kilpailu.

 

 

Paavo Nurmi täytti ensimmäisen vakiokupongin

 

Veikkauksen tarina alkoi 70 vuotta sitten Vakioveikkauksesta. Sen ensimmäinen kierros pelattiin syyskuun alussa 1940. Ensimmäisen rivin täytti Paavo Nurmi. Vakion alkuperäinen nimi oli Voittajaveikkaus, mutta nimi muutettiin Vakioveikkaukseksi vuonna 1951. Vuonna 2009 Vakiota pelattiin lähes 66 miljoonalla eurolla.

 

28.08.2010

OPS taipui tasapeliin Tampereella

Oulun Palloseura sai todeta Tampereen Pallo-Veikkojen vahvan syysvireen lauantaina Tammelassa, jossa pisteet jaettiin sopuisasti maalein 2 - 2 TPV:n 80-vuotisjuhlaottelussa. Oululaisten kannalta harmillisinta oli se, että joukkue hukkasi kahden maalin johtoaseman ottelussa.

 

- Iso pettymys totta kai, kun kaksi pistettä enemmän oli tarjolla. Peli oli todella vauhdikas ja avoin ja molemmilla oli todella paljon maalipaikkoja, OPS-luotsi Luiz Antonio kertasi.

 

TPV hallitsi ottelun alkuminuutteja, mutta kellon käydessä vierailijat pääsivät paremmin peliin mukaan. OPS johti puolen tunnin pelin jälkeen jo 0 - 2 Milan Mijailovicin ja Alex Arinzen maaleilla. Ensin Mijailovic laukoi Matias Juntusen keskityksen verkkoon ja hetkeä myöhemmin Arinze lisäsi johtoa puskemalla ylärimasta kimmonneen Luis Vanderlein vapaapotkun sisään. Vain minuutti tästä ja TPV pääsi juonesta kiinni OPS-puolustaja Augustine Jibrinin omalla maalilla. Juuso Tuovisen vapaapotku kimposi Jibrinin päästä OPS-maalin ylänurkkaan eikä maalivahti Oskari Forsman voinut tilanteelle mitään.

 

Toisen jakson alussa OPS juoksutti kentälle ensi tiistaihin asti testissä olevan venäläispelaaja Eugeni Kabaevin, joka siis debytoi Tampereella. Hän ei kuitenkaan päässyt ottelun parhaille maalipaikoille, vaan ratkaisijan viittaa tarjottiin Matias Juntuselle ja Luizaolle. Antonion mukaan Juntusella oli lopussa kaksi luksuspaikkaa, joista hänen olisi pitänyt onnistua. Lisäksi Luizao liukui pallon vain muutaman sentin ohi TPV-maalin. Antonion mukaan OPS kompastui tuttuun ongelmaan.

 

- Emme osaa "tappaa" pelejä ja sen takia me kärsimme. Meillä on aina ollut tarpeeksi maalipaikkoja voittaa ottelu ja niin oli tänäänkin, sitä ei voi moittia.

 

TPV ponkaisi tasoihin Juuso Ollikaisen maalilla, joka syntyi vastaiskun päätteeksi takatolpalta ottelun 78. minuutilla. Syötön tarjoili hyvässä vireessä oleva Jussi Kemmo.

 

- TPV oli aggressiivinen ja heillä oli myös paljon maalipaikkoja. Tämä oli vaikea peli. Pitkästä aikaa meidän puolustus pelasi huonon ottelun ja kaikilla muilla oli vaikeuksia paitsi Iiro Vandellilla. Pitkään olemme puolustaneet hyvin ja kurinalaisesti, mutta tänään se ei ollut sitä, Antonio tiivisti.

 

OPS on tositoimissa seuraavan kerran ensi perjantaina, kun se matkustaa Vantaan PK-35:n vieraaksi. OPS on sarjassa viidentenä, kun kautta on jäljellä vielä kuusi ottelua.

 

Maalintekijät:

0 - 1 Milan Mijailovic (Matias Juntunen) 23 min.

0 - 2 Alex Arinze 33 min.

1 - 2 Augustine Jibrin oma maali 34 min.

2 - 2 Juuso Ollikainen (Jussi Kemmo) 78 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Jussi Kemmo (TPV)

2 Luis Vanderlei (OPS-jp)

1 Jarkko Vesapuisto (TPV)

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

26.08.2010

Juntusten resepti Tampereelle: Kärsivällisyys, nöyryys ja kurinalaisuus

Tampereen Pallo-Veikot isännöi Oulun Palloseuraa 80-vuotisjuhlaottelussaan lauantaina Tammelassa. Stadionin odotetaan täyttyvän ääriään myöten, joten OPS joutuu tiukkaan paikkaan sarjassa yhdeksänneksi kivunneen TPV:n vieraana.

 

- Me taistelemme noususta ja ne säilymisestä, joten pisteet ovat elintärkeitä molemmille. Se on niiden juhlaottelu, joten siellä ei tule olemaan helppoa varsinkaan nyt, OPS-hyökkääjä Matias Juntunen asettelee.

Matiaksen isällä, OPS-manageri Miika Juntusella on paljon rakkaita muistoja Tammelasta pelivuosiltaan, joista päällimmäisenä vuoden 1994 mestaruuspysti. Juntusen manageroimalta OPS:lta ei kuitenkaan heru armoa lauantaina, vaan OPS aikoo olla kuokkavieras TPV:n juhlissa.

- Porukkaa tulee katsomoihin varmasti paljon, sillä jo pelkästään TPV:n junioreita on tulossa 2000. Tämä on viimeisen päälle vaikea paikka meille. Meidän pitää lähteä puolustamaan kurinalaisesti ja nöyrästi. Pitää olla kärsivällisiä, sillä me tulemme varmasti tekemään maalin jossain vaiheessa ottelua. Nyt on kysymys siitä, kuinka paljon lisää taistelutahtoa TPV saa juhlaotteluun, ja onko meillä rutiinia vastata siihen. Jos meidän taistelutahto tippuu piiruakaan, niin silloin tulee turpaan, Tammelan ansat tunteva Miika Juntunen painottaa.

- Tammela on tunnelmallinen paikka, joten me emme saa paskoa siellä housuun, vaan nyt pitää löytyä rutiinia. Meillä on isompi, fyysisempi ja kokeneempi joukkue, lisäksi meillä on enemmän taitoa. Sen pitää näkyä kentällä. Nyt katsotaan, mihin kohtaan sarjataulukkoa me kuulumme, hän täsmentää.

Miika Juntunen mainitsee TPV:n pelaajista nimeltä pelinrakentaja Jarno Eräsen. Hänen lisäkseen OPS-manageri varoittelee TPV:n tiiviistä puolustuksesta kehuen samalla Tampereen olosuhteita yhdeksi maan parhaista.

- Siellä on loistava stadion, missä on upea pelata. Se on tunnelmaltaan ja nurmeltaan yksi Suomen parhaita. Tekisi mieli mennä itse kentälle, hän heittää.

 

Matias Juntunen

OPS voitti joukkueiden viime kohtaamisen maalein 3 - 0. Matias Juntunen on neljällä

osumallaan joukkueensa paras maalintekijä yhdessä Miika Hosion ja Luis Vanderlein

kanssa.


TPV uhkuu itseluottamusta tällä hetkellä, sillä putoamista vastaan taistelevat punapaidat ottivat maukkaan voiton viime sunnuntaina Kotkasta, jossa se kaatoi FC KooTeePeen Jussi Kemmon yliajan maalilla 0 - 1. TPV tuntuu heränneen juuri sopivaan aikaan ja alkukauden kummitellut putoamispeikko näyttää karisevan harteilta. Viiden viime ottelun aikana TPV on kaatanut kaikki pahimmat kisaajansa putoamiskamppailussa; Klubi 04:n, FC Hämeenlinnan, MP:n ja KooTeePeen. Lisäksi se on yltänyt tasapeliin nousijasuosikki FC PoPan kanssa. Joukkueen puolustusosaamisesta kertoo se, että viimeisen kolmen ottelun ajan tamperelaisten maali on pysynyt koskemattomana.

- TPV sumputtaa, mutta nyt sinne tulee määrätietoinen ja voittava joukkue kylään. Asetelma on sellainen, että meillä ei ole varaa hukata yhtään pistettä. Jos pelaamme samalla tasolla kuin ensimmäinen puoliaika MP:tä vastaan viime lauantaina, niin turpaan tulee, että heilahtaa. Meidän pelin on parannuttava paljon siitä, Miika Juntunen vaatii.

Matias-poika on samoilla linjoilla isänsä kanssa.

- Me olemme tehneet viime peleissä tarvittavat maalit. Meidän vahvuus on ollut nöyrä puolustaminen ja olemme pelanneet kärsivällisesti. Oma pallollinen peli pitää kuitenkin parantua, sillä me tykkäämme hallita palloa ja maalipaikatkin tulevat sitä kautta. Lisäksi omissa ei saa kolista, sillä silloin homma menee aina vaikeammaksi, Matias säestää.

 

Juhlaottelun kulku tulee varmasti olemaan taistelun täyteinen ja vähämaalinen. Niinpä Juntuset korostavatkin, että molemmissa päissä pitää olla tarkkoina.

- Ensimmäisellä maalilla tulee olemaan iso merkitys. Meidän tulee pitää oma pää puhtaana ja iskeä avausmaali. Silloin TPV joutuu avaamaan peliä ja ottamaan riskejä ja se taas antaa meille lisää mahdollisuuksia. Maalin me tulemme tekemään ennemmin tai myöhemmin, ehkä erikoistilanteesta, Miika Juntunen aprikoi.

 

- Ja jos maalia ei ala tulemaan, niin pitää hypätä itse kentälle, sillä maalinteko Tammelassa on minulle tuttua puuhaa, hän naurahtaa.

TPV - OPS-jp lauantaina 28.8. kello 15:00, Tammela.

 

Matias Juntusen pelaajakortti

 

(Toimitus)

 

 

 

26.08.2010

Ikhimhin siirtyy Paraisten IF:ään

OPS-paidassa kaksi maalia kymmenessä ottelussa tehnyt nigerialaishyökkääjä Emmanuel Ikhimhin pelaa loppukauden kolmosdivisioonajoukkueessa Paraisten PIF:ssä.

 

Oulun Palloseura hakee edelleen vahvistusta hyökkäyspäähän sieltä lähteneiden Oliveiran, Anzor Kaladzen, Teemu Pähtilän ja Emmanuel Ikhimhinin tilalle. Eilen joukkueen testattavaksi saapui venäläishyökkääjä Pietarin Zenitin organisaatiosta. Ensi viikon aikana saapuu vielä kaksi hyökkääjää antamaan näyttöjä - toisen kansalaisuus on Nigeria ja toinen tulee Keski-Euroopasta.

(Toimitus)

 

21.08.2010

Maalikooste ottelusta OPS-jp - MP

 

Lue otteluraportti

 

(Toimitus)

21.08.2010

Kärsivällisyys palkittiin lopussa, OPS - MP 2 - 0

Pitkään näytti siltä, että sarjajumbo Mikkelin Palloilijat onnistuu riistämään pisteitä Oulun Palloseuralta, mutta kotijoukkue onnistui lopulta ratkaisemaan pelin Milan Mijailovicin (kuvassa) kahdella maalilla. Voiton myötä OPS kipusi sarjassa jo neljänneksi - matkaa karsijanpaikalle on vain yksi piste, kun PK-35 hävisi oman ottelunsa.

 

Ensimmäinen jakso oli tasaista pelaamista ja MP pystyi haastamaan OPS:n fyysisyydessä. Jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen katsomossa haukottiin happea, kun OPS-toppari Augustine Jibrin torjui Rithisonin vedon päällään maaliviivalta.


- Alku näytti erittäin pahalta. Teimme itse pelin vaikeaksi, mutta pitää nostaa hattua myös MP:lle. Koko viikon olemme puhuneet, että pitää pelata nöyrästi, emmekä saa olla ylimielisiä, mutta me emme olleet nöyriä, OPS-luotsi Luiz Antonio ihmetteli.

 

Toiselle jaksolle OPS tuli uudestisyntyneenä ja heti jakson alussa isännillä oli puolen kymmentä maalipaikkaa. Joukkueen perisynti on tällä kaudella ollut maalipaikkojen tuhlaaminen ja siihen kompastuivat toisen jakson alussa vuoron perään niin Miika Hosio, Milan Mijailovic, Luis Vanderlei kuin Paulo Pereirakin. Edes avopaikat viiden metrin etäisyydeltä eivät näyttäneet riittävän kotijoukkueelle.


- Aina ei tarvitse vetää voimalla, vaan pallon voi sijoittaa maaliin. On raskasta katsoa penkiltä, kun hukkaamme paikkoja, mutta täytyy vain luottaa omiin loppuun asti, Antonio kertasi pulssia nostattaneita hetkiä.

 

Luis Vanderlei

Toisella jaksolla OPS otti keskikentän paremmin haltuun Luis Vanderlein johdolla.

 

Vasta 72 minuutin kohdalla Mijailovic onnistui ensimmäistä kertaa OPS-paidassa. Serbi tykitti pallon 16-alueen rajalta tarkasti alanurkkaan. Tilanne kuohutti vierasleirissä, sillä linjatuomari liputti tilanteen ensin paitsioksi, mutta päätuomari oli paremmin hereillä ja kumosi liputuksen.

 

- Olin todella lähellä vaihtaa Mijailovicin pois kentältä noin viisi minuuttia ennen maalia, mutta onneksi en vaihtanut. Hänellä on ollut todella paljon paikkoja ja kyllä hyökkääjän pitäisi tehdä maaleja niistä - se on hyökkääjän bisnes, Antonio vaati.

 

Ottelun lopussa Oskari Forsman nappasi kaksi haamutorjuntaa, joten MP puski päätään seinään koko ottelun ajan.

 

- Jos yksi mies pitää mainita, niin Oskari Forsman pelasti taas pisteet, Antonio kiitteli.


MP-luotsi Janne Vilkman harmitteli omiensa tehottomuutta.

 

- Kun katsoo tilastoja, niin tuolla paikkeilla vastustajan maalit tuppaa tulemaan meille. Omista paikoista taas ei mene, niin ei mene. Meillä oli kaksi paikkaa OPS:n johtomaalin jälkeenkin, ettei selkäranka missään nimessä katkennut vielä 1 - 0-tilanteessa, hän vakuutti.

 

Augustine Jibrin

Augustine Jibrin hallitsi tonttiaan ilmassa ja maassa suvereenisti. MP:n hyökkääjiltä

ei löytynyt keinoja OPS-puolustuksen murtamiseen.

 

MP:n Joonas Laaksoselle nousi punainen lappu hänen kaadettua Mijailovicin 90 minuutin kohdalla. Siihen tylpistyi mikkeliläisten terävin kiri ja Mijailovic pääsi iskemään vielä illan toisen osumansa vierailijoiden hakiessa tasoitusmaalia. Tilannetta edelsi Sami Karjalaisen hieno pelaaminen, kun hän pääsi kahdestaan läpiajoon Mijailovicin kanssa.

 

Maalintekijät:

1 - 0 Milan Mijailovic 72 min.

2 - 0 Milan Mijailovic (Sami Karjalainen) 90 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Luis Vanderlei (OPS-jp)

2 Oskari Forsman (OPS-jp)

1 Mihaly Szerovay (MP)

 

Katso maalikooste ottelusta

 

Ottelun tilastot

 

Kuvat: Timo Sipilä / Mainosmaker

 

(Toimitus)

19.08.2010

Ikhimhinille yhden ottelun lisäpelikielto

Emmanuel Ikhimhin on saanut yhden ottelun lisäpelikiellon OPS - PS Kemi ottelussa tuomitun ulosajon seurauksena. Ikhimhin on siis sivussa vielä tulevan lauantain kotiottelussa Mikkelin Palloilijoita vastaan sekä 28.8. pelattavasta TPV - OPS kamppailusta.

 

(Toimitus)

 

19.08.2010

OPS ja MP iskevät yhteen lauantaina

Sarjajumbo Mikkelin Palloilijat saapuu lauantaina Ouluun yrittämään pisteriistoa sarjassa viidentenä olevalta Oulun Palloseuralta. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 14:30 Castrenissa. Sarjanousijoiden aikaisempi kohtaaminen päättyi OPS:n 0 - 2-voittoon Luis Vanderlein ja Alex Arinzen maaleilla. Mikkeliläisryhmä on muuttunut radikaalisti joukkueiden viime kohtaamisesta, joskin myös OPS:n rosterissa on tapahtunut muutoksia.


- He lähtevät varmasti taistelemaan kovaa, joten taistelupeli on tulossa. Mekin olemme saaneet kotipelejä parannettua viime aikoina. Meidän pitää jatkaa samalla nöyrällä asenteella puolustuksen kautta niin kuin edellisessä pelissä Helsingissä, OPS-puolustaja Mikko Väänänen kertoo.

 

MP:n kausi ei ole ottanut tuulta purjeisiin oikein missään vaiheessa, vaan joukkueen maalinteko-ongelmat ovat kulminoituneet tappioihin, vaikka joukkue on saattanut hallita pelejä näennäisesti. Tämä kaava toistui myös viime sunnuntaina MP:n kannalta elintärkeässä ottelussa Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan. MP hävisi ottelun lopulta maalein 0 - 2 ja putoamisviiva karkasi kymmenen pisteen päähän. Mikkelin Palloilijat tulee olemaan varmasti hankala vastustaja OPS:lle, sillä MP taistelee jokaisesta jaossa olevasta pisteestä kynsin ja hampain välttääkseen putoamisen takaisin Kakkoseen.

 

- He taistelevat kovasti tippumista vastaan. Joukkueessa on potentiaalia, sen osoittaa voitot FC Espoosta ja KooTeePeestä. MP:n aliarviointia ei saa tapahtua, Väänänen painottaa.

Mikko Väänänen

Mikko Väänäsen mukaan lauantai-iltapäivän ottelu on mahdollista voittaa nöyrän

puolustuspelaamisen kautta.


OPS on kohdannut yhden tappion kymmenen viime ottelun aikana. MP on puolestaan poistunut kentältä päät painuksissa kahdeksan kertaa viimeisen kymmenen pelin perspektiivissä. Ainoat valonpilkahdukset ovat olleet voitot FC Espoosta ja FC KooTeePeestä heinäkuun lopussa.

 

Mikkelin Palloilijoiden poissaolijoiden lista on pitkä. Erinäisten loukkaantumisten ja muiden syiden vuoksi sivussa lienevät Eetu Muinonen, Juhana Hämäläinen, Tommi Lifländer, Mikko Mutka, Eetu Hokkanen, Juuso Kangaskorpi, Joona Mäenpää, Saku Romppainen ja Justus Peitola. OPS:n pelaajista Emmanuel Ikhimhin on sivussa pelikiellon vuoksi. MP:n joukoista Mikko Iivanainen sovittaa pelikieltoa.

 

Vierailijat ovat paikanneet rivejään Veikkausliigasta saaduilla apumiehillä. JJK:n maalivahti Mihaly Szerovay on MP:n käytössä elokuun ajan, kuten myös MyPa:sta lainattu Einari Kurittu. Joukkueeseen hankitut brasilialaispelaajat Rithison (keskikenttä) ja Rafael (hyökkääjä) sekä venäläisvahvistus Alexander Kalyuzhyy ovat saaneet pelilupansa kuntoon.


OPS-jp - Mikkelin Palloilijat lauantaina 21.8. kello 14:30, Castren. Tervetuloa!

Mikko Väänäsen pelaajakortti

 

(Toimitus)

16.08.2010

Täydet pinnat elintärkeästä ottelusta

FC Viikingit - OPS-jp 0 - 1 (0 - 1)

 

Palloseura näyttää aloittaneen määrätietoisen venymisen kohti sarjan kärkipaikkoja - nyt kaatui sarjakolmonen FC Viikingit elintärkeässä ottelussa. Toimitsijakieltoa kärsinyttä Luiz Antoniota tuurannut kakkosvalmentaja Erkki Paananen tunnusti vieraspisteiden makean maun.

- Oli taas sellainen veitsi kurkulla peli, joka oli pakko voittaa, niin kuin kaikki pelit tästä eteenpäin. Osattiin puristaa voitto tärkeässä paikassa ja nyt ollaan taas leikissä mukana. Tämä oli kuuden pisteen ottelu, Paananen huokaisi.

 

OPS meni ottelussa johtoon 34 minuutin pelin jälkeen, kun nigerialaistoppari Augustine Jibrin (kuvassa) painoi kauden toisen maalinsa. Osuma syntyi Luis Vanderlein lähettämästä vapaapotkusta, jonka Jibrin liukui sisään pelaajamassan takaa - taistelijan maali.


Jibrinin maalin lisäksi tilastoihin kirjattiin vain Vanderlein saama varoitus, mutta Paanasen mukaan ottelu ei ollut lainkaan niin tylsä kuin tilastot antavat ymmärtää.

- Tämä oli taistelupeli. Molemmat pelasivat suhteellisen kovaa ja vapareita oli paljon. Koko joukkue taisteli erittäin hyvin ja maalivahti Oskari Forsman lunasti niitä odotuksia, joita häneen on kohdistettu. Hän torjui tukun maailmanluokan torjuntoja. Koko meidän alakerta pelasi loistavasti ja keskikenttä teki todella ison työmäärän. Lisäksi pitää mainita Matias Juntunen, joka on ollut kipeänä, mutta jaksoi silti tehdä paljon töitä, Paananen kiitteli omiaan.

 

Oululaiset onnistuivat pitämään taukojohdon aina päätösvihellykseen saakka Viikinkien armottomasta painostuksesta huolimatta. Kerran isännät saivat pallon ylähirteen Forsmanin torjunnan kautta, mutta sen lähemmäksi tasoitusta Viikingit eivät päässeet.


- Lopussa meilläkin aukesi muutama paikka, kun Viikingit panosti hyökkäykseen. Positiivisena asiana ottelusta pitää mainita hieno syöttöpeli, mitä meillä oli ajoittain, Paananen mainitsi.

Sarja-asetelmat näyttävät OPS:n kannalta varsin toiveikkailta, sillä esimerkiksi kaikki viime viikonvaihteen ottelut päättyivät OPS:n kannalta suotuisasti. Liigakarsijan kakkospaikka on enää neljän pisteen päässä. Viidenneksi sarjassa noussut OPS kohtaa loppukauden aikana kaikki yläpuolellaan olevat joukkueet kertaalleen - RoPS ja Viikingit poisluettuna. Sarjapisteitä on jaossa vielä 24 kappaletta. Ensi lauantaina OPS isännöi rivejään vahvistanutta Mikkelin Palloilijoita. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 14:30.

- Silloin on taas kovat piipussa ja pitää laittaa kaikki peliin. Pitää pelata oikealla asenteella puolustuksen kautta niin kuin tänään, "Emppu" viitoittaa.

 


Maalintekijä:

0 - 1 Augustine Jibrin (Luis Vanderlei) 34 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Eetu Kaipio (FC Viikingit)

2 Christoffer Nyberg (FC Viikingit)

1 Augustine Jibrin (OPS-jp)

Ottelun tilastot


(Toimitus)

16.08.2010

LIVESEURANTA: FC Viikingit - OPS-jp

Klikkaa FC Viikingit - OPS-jp liveseurantaan

 

(Toimitus)

13.08.2010

Jibrin: "Elintärkeä ottelu maanantaina"

Ykkösen nousukahinoiden osalta on kaikki auki, kun sarjaa on jäljellä yhdeksän kierrosta ja pisteitä jaetaan vielä 27 kappaletta. RoPS:n tahti on hiipunut alkukaudesta merkittävästi, joten myöskään suoran liiganousijanpaikka ei ole kirkossa kuulutettu. OPS on sarjassa seitsemäntenä 25 pistettä keränneen - 11 pinnaa sarjajohtajaa perässä. Matkaa liigakarsijan kakkospaikkaan on seitsemän pistettä. Maanantai-illan vastustaja FC Viikingit on sarjassa kolmantena 30 pistettä poimineena.

 

- Tämä peli määrittää paljon meidän kisaa tässä sarjassa loppukautta ajatellen. Voitto vauhdittaisi asemaamme, joten tämä on elintärkeä ottelu meille, mutta sitä se on myös Viikingeille, sillä voimme kuvitella, mitä molemmilla joukkueilla on vielä edessään, OPS-toppari Augustine Jibrin kertoo.

Jibrin kuului toppariparinsa Juha-Pekka Juvosen ja maalivahti Oskari Forsmanin ohella OPS:n keskiviikon derbyvoiton takuumiehiin. Jibrin uskoo, että voittotahteja soitetaan myös Helsingissä maanantaina.

 

- Olen vakuuttunut siitä, että jatkamme samaa peliä Viikinkejä vastaa kuin viimeksi. Kohtaamme erittäin hyökkäävän ja määrätietoisen joukkueen, joten se tulee olemaan vaikea peli molemmille. Voimme voittaa heidät pelaamalla joukkueena ja pitämällä päät kylmänä joka tilanteessa ja, kun tulee maalipaikka, niin pitää iskeä. Se antaa puolustajille lisävoimaa taistella omassa päässä, mutta kyllä koko joukkueen pitää auttaa myös puolustamisessa, nigerialaistoppari linjaa.

 

Augustine Jibrin

OPS:lla ja Augustine Jibrinillä jäi paljon hampaan rakoon  OPS:n ja Viikinkien viime

kohtaamisesta, joka päättyi 1 - 1.


OPS:n ja Viikinkien viime kohtaamisesta jäi varmasti paljon jossiteltavaa kaikkien tapahtumien jälkeen, mutta ennen kaikkea sinipaitojen viimeistely oli jälleen kerran heikkoa. Tuossa ottelussa kuitenkin nähtiin, että sarjakolmosena majaileva itähelsinkiläisryhmä on täysin voitettavissa oleva joukkue.

 

- Kuten viime pelissä näimme, me melkein voitimme, mutta jalkapallo on välillä tällaista. Luulen, että olemme oppineet paljon tuosta pelistä ja tulemme parantamaan peliämme heitä vastaan ensi maanantaina. Peli tullaan ratkaisemaan keskikentällä ja se kumpi on siinä parempi, tulee voittamaan koko ottelun, Jibrin asettaa.

 

Viikinkien porukka on kokenut muutamia merkittäviä muutoksia joukkueiden viime kohtaamisesta. Kovimmat kolaukset lienevät Denis Abdulahin siirtyminen Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan Örebron paitaan sekä joukkueen kapteenin Heikki Pulkkisen loukkaantuminen, mikä pitää miehen sivussa loppukauden peleistä. Heidän lisäkseen Abdirashid Ali Mahdi siirtyi USA:n yliopistosarjaan. Paikkaajia on etsitty Briteistä sekä Kolmosessa palaavasta NJS:sta. OPS saa maanantain kamppailuun pelikiellosta vapautuvan Janne Mahlakaarron, mutta Emmanuel Ikhimhin sovittaa keskiviikon tempaustaan seuraavat kaksi ottelua.

 

Viiden viime ottelun kuntopuntarit:

FC Viikingit 5 ottelua / 11 pistettä OPS-jp 5 ottelua / 10 pistettä


FC Viikingit - Klubi04
3 - 0       
OPS-jp - PS Kemi 1 - 0
FC Espoo - FC Viikingit 3 - 4 KPV - OPS-jp
2 - 0
PoPa - FC Viikingit 1 - 1 RoPS - OPS-jp 1 - 1
FC Viikingit - RoPS 3 - 0 OPS-jp - FC KooTeePee 1 - 0
FC Viikingit - FC Espoo 1 - 1 MP - OPS-jp 0 - 2

 

FC Viikingit - OPS-jp maanantaina 16.8. kello 18:30, Helsinki.


Augustine Jibrinin pelaajakortti

 

(Toimitus)

13.08.2010

Mijailovic jatkaa kauden loppuun

Serbihyökkääjä Milan Mijailovic (28) jatkaa Oulun Palloseurassa kauden loppuun asti ulottuvalla sopimuksella. 186-senttinen hyökkääjä on pelannut viimeksi maansa pääsarjaa Metalac GM:n joukkueessa. Mijailovicin myötä OPS hakee tehoja koko kauden ajan tökkineeseen maalintekoon.

- Milan on älykäs ja kokenut kaveri, mutta toisaalta minä lasken myös näin, että kahdessa pelissä hänellä on ollut kolme maalipaikkaa eikä verkko ole vielä heilunut. Toivottavasti hän onnistuu oikealla hetkellä, kun kipeimmin tarvitsemme sitä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio toivoo uudelta suojatiltaan.

Mijailovic hankittiin korvaamaan heinäkuun lopussa lähtöpassit saanut Anzor Kaladze.

(Toimitus)

12.08.2010

Maalikooste ottelusta OPS-jp - PS Kemi

12.08.2010

Kuvakooste ottelusta OPS-jp - PS Kemi

OPS-jp - PS Kemi 1 - 0 (0 - 0)

 

Miika Hosio

Miika Hosio oli yksi niistä pelaajista, joka kohtasi entisen seuransa keskiviikkona.

 

Juha-Pekka Juvonen

Myös hyvin puolustanut Juha-Pekka Juvonen on ex-kemiläinen.

 

Luizao

Luizao vakuutti tällä kertaa keskikentän pohjalla.

 

Milan Mijailovic

Tästä irtoaa Milan Mijailovicin ylärimaan kopsahtanut laukaus.

 

Deco

Tässä puolestaan leijailee ottelun ainoaksi jäänyt maali. Vapaapotkun ampujana

Luis Vanderlei.

 

Tunteet

Paikallisottelu sai välillä tunteet kuumenemaan. Ehkä myös illan erotuomari oli hiukan

ylilatautunut derbyä varten.

 

Emmanuel Ikhimhin

OPS taisteli viimeiset 20 minuuttia vajaalla Emmanuel Ikhimhinin ulosajon myötä.

 

Oskari Forsman

Oskari Forsman venyi lukuisiin huipputorjuntoihin keskiviikkona.

 

500

Ottelu kiinnosti noin 450 jalkapallon ystävää.

 

Grillivaunu

Grillivaunun palvelualtis henkilökunta.

 

Lue otteluraportti

Katso maalikooste

 

Kuvat: Timo Sipilä / Mainosmaker

11.08.2010

Kiivas derby päättyi OPS:n juhliin

Varovaisen alun jälkeen Oulun Palloseuran ja PS Kemin välisestä derbystä muodostui aivan yhtä sähköinen kuin ennakkoon saattoi odottaa. Vajaamiehisenä viimeiset 20 minuuttia pelannut OPS kesti kemiläisten vyörytyksen maalivahti Oskari Forsmanin johdolla. Luis Vanderlein upea vapaapotkuosuma toi isännille kolme sarjapinnaa pohjolan derbystä.

Tuomaritoiminta puhutti ottelun jälkeen molemmissa leireissä. Paikallispelissä nähtiin viisi keltaista korttia ja kaksi punaista korttia, kun OPS:n päävalmentaja Luiz Antonion ulosajo lasketaan mukaan.

- Meiltä ei viety vain tasapeliä, vaan voitto. Siinä oli kaksi aivan selvää pilkkua ja OPS:n voittomaalia edeltäneessä vapaapotkussa kaikki luulivat, että vapari on tulossa meille. Se tapa, millä me hävisimme kolme pistettä, oli kirvelevä. On aina epämiellyttävää hävitä tuomarityöskentelyn takia, PS Kemin päävalmentaja Kalle Huusko puhisi kritisoiden myös Castrenin keinonurmea sopimattomaksi pelialustaksi.

OPS-manageri Miika Juntunen jakoi omiensa kommentit ottelun jälkeen, sillä Luiz Antonio ajettiin ensimmäisen puoliajan lopussa katsomon puolella sopimattoman "sanavalinnan" takia. 71 minuutin kohdalla OPS:n Emmanuel Ikhimhin torppasi kemiläistoppari Joonas Ikäläistä kyynärpäällä otsaan, josta nousi nigerialaiselle suora punainen kortti.

- Se oli törkeä virhe meidän vaihtopelaajalta (Ikhimhin) ja sellainen ei kuulu jalkapalloon, OPS-manageri Miika Juntunen totesi tästä tilanteesta, mutta kokonaisuutena myös hän oli tyytymätön tuomaritoimintaan.

- Päätuomari oli epävarma alusta lähtien ja kävi kuumana kuin hellankoukku, Juntunen komppasi Kalle Huuskoa.

 

Emmanuel Ikhimhin

Emmanuel Ikhimhinin ulosajoon johtanut tilanne herätti kiivaita tunnelmia molemmissa

leireissä.


PS Kemi hallitsi aavistukseltaan kenttätapahtumia ja varsinkin lopussa punapaidoilla oli jatkuvasti vaarallisen näköisiä hyökkäyksiä. Kotijoukkueellakin oli paikat vähintään viiteen maaliin, mutta viimeistely oli tuskaa molemmille. Muun muassa Milan Mijailovic hivautti ylärimaan, Luis Vanderlein ja Emmanuel Ikhimhinin sijoitukset noin 10 metristä jäivät maalivahti Sami Mäkipörhölän syliin. Myös Matias Juntusella oli tilaisuuksia kasvattaa maalisaldoaan. Kemiläisten vaarallisin mies hyökkäyspäässä oli Denis Santos. Näinpä Luis Vanderlein kierteinen vapaapotku alanurkkaan vajaasta 20 metristä jäi illan ainoaksi osumaksi ja se nähtiin heti toisen jakson alussa.

- Alkukaudesta meillä on ollut toisenlaistakin tuuria, kun olemme hallinneet peliä, mutta maalinteko on tökkinyt eikä kotikenttä ole ollut suosiollinen. Emme ole pystyneet "tappamaan" vastustajaa silloin, kun on ollut paikka siihen. Tänäänkään emme pystyneet tekemään 2 - 0 maalia, joka olisi ratkaissut pelin lopullisesti, OPS-manageri sanoi.

Kalle Huuskon mukaan PS Kemin suurin ongelma keskiviikkona oli syöttötyöskentely.

 

- Me emme löytäneet oikeita syöttölinjoja. Tällä kentällä syöttö pitää tulla puolen metrin tarkkuudella tai siitä on turha haaveilla, hän totesi.

 

Juha-Pekka Juvonen

OPS-puolustus piti nollan neljännen kerran tällä kaudella. Juha-Pekka Juvonen puolusti

tarkasti entistä seuraansa vastaan.


Illan oululaisonnistujiksi Miika Juntunen nosti topparit Augustine Jibrinin ja Juha-Pekka Juvosen sekä maalivahti Oskari Forsmanin, joka pelasti lopussa useita kemiläistilanteita. Voitto tarkoittaa sitä, että OPS keräsi pohjoisen joukkueiden (RoPS, PS Kemi ja OPS) derbyistä eniten pisteitä ja nousi näin pohjolan herraksi.

 

 

Maalintekijä:

1 - 0 Luis Vanderlei 48 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Luis Vanderlei (OPS-jp)

2 Oskari Forsman (OPS-jp)

1 Tommy Torvikoski (PS Kemi)

 

Kuvakooste ottelusta

Maalikooste ottelusta

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

 

09.08.2010

Oulu ja Kemi iskevät yhteen keskiviikkona

Paikallisottelu OPS:n ja PS Kemin välillä on varmasti molemmissa leireissä yksi kauden odotetuimmista kohtaamisista. Pohjolan derby alkaa Castrenissa keskiviikkona kello 18:30. OPS:n kemiläistaustainen valmentaja Erkki Paananen povaa mielenkiintoista peliä "pikkulauantaille".

 

- Se voittaa kummalla on kovempi halu voittaa. Paikallispelissä on tuttuja kavereita molemmilla puolilla ja se tuo aina oman kipinä ja säpinän otteluun. Myös kaksinkamppailut ja tahto ratkaisevat paljon. Tämän ottelun häviäjällä on kyllä kova kiriminen, jos aikoo vielä tavoitella karsijanpaikkaa, "Emppu" painottaa ottelun merkitystä.

PS Kemi on vaihtanut päävalmentajansa joukkueiden viime kohtaamisesta. Joukkuetta luotsaa nyt Kalle Huusko, jonka aisaparina toimii Arto Hakala. Kaksikko on luotsannut punanutut varsin terävään iskuun, sillä kemiläisillä on meneillään neljän tappiottoman ottelun putki. Heillä on alla muun muassa voitot FC PoPa:sta ja KPV:stä sekä tasapeli RoPS:n kanssa.

- Kemillä on hyvä joukkue, se on pakko sanoa. Minun siskon poika Tuomo Könönen keskikentällä ja Keijo Huusko uutena miehenä ensimmäistä kertaa pelissä mukana, mikä nostaa varmasti joukkueen fiilistä. Kemillä on alkanut kulkea viime peleissä, onhan heillä neljä tappiotonta ottelua alla. Meillä taas oli seitsemän tappiottoman ottelun putki ennen KPV-peliä, joten vastakkain on kaksi nousukuntoista joukkuetta, OPS-valmentaja Erkki Paananen asettelee.

Joukkueet ovat sarjassa tasapisteissä (22), mutta OPS on merkattu seitsemänneksi paremman maalieron turvin ennen PS Kemiä. Molemmilla on 10 pinnan takaa-ajo ennen liigakarsijan kakkospaikkaa, joten pistemenetyksiin ei kummallakaan olisi varaa. OPS vei voiton joukkueiden aikaisemmasta kohtaamisesta Emmanuel Ikhimhinin kahden maalin turvin.

 
- Me hallitsimme silloin, mutta Kemilläkin oli omat paikkansa etenkin erikoistilanteista. Ne ovatkin joukkueen vaarallisin osa-alue ja niiden lisäksi meidän pitää eliminoida heidän nopeat hyökkäykset ja vastaiskut. Kova peli on tulossa, Paananen alleviivaa.

Valmentajan luotto omiinsa on kova, vaikka joukkueen kapteeni Janne Mahlakaarto on keskiviikkona sivussa pelikiellon vuoksi. PS Kemin keskikentältä puuttuu Aleksi Räihä niin ikään pelikiellon vuoksi.

- Meidän joukkue on hyvässä fyysisessä kunnossa eli ei se ainakaan siitä jää kiinni. Maalivahtipelin pitää onnistua paremmin kuin Kokkolassa ja meidän alakerran pitää eliminoida heidän nopeat hyökkäykset pois. Omista erikoistilanteista pitää pyrkiä tekemään maaleja ja muutenkin maalipaikat on käytettävä paremmin hyväksi. Pallot pitää laittaa paikoista maaliin, Paananen ohjeistaa.

Myös Pohjois-Suomen herruus (Oulu, Kemi ja Rovaniemi) on jaossa keskiviikkona. RoPS.n on pelannut kaikki pohjoisen derbynsä ja kerännyt niistä kuusi pinnaa. Kemin saalis paikalliskisaajista tähän mennessä on tasuripiste RoPS:lta. OPS:lla on puolestaan koossa viisi pinnaa paikallisvastustajilta, joten voitto nostaisi oululaiset pohjolan herraksi. Tasapelin koittaessa tämä hyvin epävirallinen titteli jaettaisiin RoPS:n ja OPS:n kesken.

 

OPS-jp - PS Kemi keskiviikkona 11.8. kello 18:30, Castren. Tervetuloa!

 

(Toimitus)


 

05.08.2010

OPS-jp - Mikkelin Palloilijat ottelun alkamisaika muuttuu

Koska lauantaina 21.8. pelataan Veikkausliigan ottelu AC Oulu - FC Haka kello 19.00 alkaen Castrenissa, joudutaan Ykkösen ottelu OPS-jp - Mikkelin Palloilijat siirtämään alkamaan jo kello  14:30 samana päivänä (alkuperäinen aika 16.00). Tämä sen takia, ettei Castrenilla ole mahdollisuutta pelata otteluita lyhyemmällä aikavälillä. Näin molemmat ottelut saadaan mahdutettua Castrenille saman päivän aikana.

 

OPS-jp - MP lauantaina 21.8. kello 14:30, Castren. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

 

04.08.2010

KPV vei voiton lahjamaaleilla

KPV - OPS-jp 2 - 0 (1 - 0)

 

Oulun Palloseuran keskiviikkoillan otteita leimasi saamattomuus ja väsymys, kun se otti 2 - 0 kuokkaan Kokkolassa. Kokkolan Pallo-Veikot hallitsivat kotikenttäänsä isännän elkein, mutta maalintekotilanteet ottelussa menivät kutakuinkin tasan. OPS:n peli oli hankalan näköistä ja pelaajien väliset etäisyydet venyivät pitkiksi, mutta siitä huolimatta se rakensi voittoon tarvittavan määrän maalitilanteita - tuttu virsi, viimeistely ontui. Ironista kyllä, mutta KPV iski molemmat maalinsa sellaisista paikoista, jotka eivät kuuluneet kotijoukkueen likimainkaan vaarallisimpiin tilanteisiin.

- KPV ansaitsi voittonsa, vaikka pitää muistaa, että meillä oli alussa kaksi vaarallista maalipaikkaa. Jos olisimme tehneet niistä, ottelusta oli tullut erilainen. KPV taisteli paremmin, oli terävämpi eikä niin väsynyt kuin me, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tunnusti.

KPV meni ottelussa johtoon Oskari Forsmanin lahjoittamalla hörpyllä, kun Jussi Roikon löysä veto noin 30 metristä livahti OPS-vahdin mahan alta verkkoon. Ottelua oli pelattu tuolloin vajaat 20 minuuttia. Ennen isäntien johto-osumaa OPS:n uusi serbihyökkääjä Milan Mijailovic (kuvassa) oli kahdesti todella hyvässä paikassa, mutta viimeistely oli molemmilla kerroilla puolesta metristä kiinni. Myös Luis Vanderlein kierteinen vapaapotku oli lähellä upota ennen KPV:n johto-osumaa, mutta maalivahti Juhani Koposen jalkatorjunta pelasti kotijoukkueen.

Toisen jakson alussa Oskari Forsman kunnostautui torjuntahommissa ja piti KPV:n parhaana palkitun Irakli Sirbiladzen vaaralliset puskut näpeissään. Kokkolalaisten toisesta osumasta Forsman voi puolestaan ottaa osan omaan piikkiinsä, sillä Ville Luokkalan 20 metristä lähtenyt vapari upposi niin sanottuun maalivahdin kulmaan. Toki laukauksessa oli tarkkuutta ja kovuutta. Osuma upposi 47. minuutilla.

 

Irakli Sirbiladze

KPV:n Irakli Sirbiladze (16) lukeutuu koko Ykkösen parhaimpiin pelaajiin. Tämän tilanteen

OPS-vahti Oskari Forsman selvitti.

 

OPS-luotsi Luiz Antonio näki serbikärki Milan Mijailovicin pelissä lupaavia elkeitä, vaikka mies ei maalipuiden väliin osunutkaan.

- Meidän ongelma on koko vuonna ollut hyökkäys. Milanilla oli kolme maalipaikkaa, mutta hän ei saanut yhtään maalia. Entisenä hyökkääjänä minä kuitenkin näin, että hän liikkuu kentällä hyvin ja hakee hyvin paikkoja. Katsotaan tällä viikolla, mitä me teemme hänen kanssaan, Antonio kommentoi.

 

Luizao

OPS:n uusi brassipelaaja Luizao aloitti topparina, mutta siirtyi lopussa vahvistamaan

hyökkäystä.


Tappio synkisti OPS:n tilannetta huomattavasti, sillä KPV paineli kolmella pisteellä oululaisten ohi. Samalla katkesi OPS:n seitsemän ottelun tappioton putki ja karsijanpaikka lipui kahdeksan pisteen päähän. Ensi keskiviikkona OPS isännöi paikallisottelussa PS Kemiä. Ottelu alkaa Castrenissa kello 18:30.

Maalintekijät:

1 - 0 Jussi Roiko 16 min.
2 - 0 Ville Luokkala 47 min.

Veikkauspörssipisteet:

3 Irakli Sirbiladze (KPV)

2 Jussi Roiko (KPV)

1 Juhani Koponen (KPV

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

 

03.08.2010

Luizao jatkaa puolitoista kautta

Kaksi viikkoa Oulun Palloseuran testattavana ollut brasilialaispelaaja Luizao (Luiz Fernando Goncalves Da Silva) on tehnyt oululaisseuran kanssa puolentoista vuoden mittaisen sopimuksen. Monipuolinen brassi pelasi viime sunnuntaina Rovaniemen Palloseuraa vastaan täydet minuutit topparina, mutta hän viihtyy myös keskikentän keskustassa tai hyökkääjänä.

- Hän tuo lisää kokemusta ja voimaa meidän alakertaan loppukaudeksi ja myös ensi kaudeksi. Hän on hyvä kaksinkamppailuissa, hän on nöyrä ja taisteleva pelaaja, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kehuu.

 

Luizao

Luizao.


29-vuotias Luizao on viihtynyt hyvin Oulussa.

- Olen ollut OPS:n mukana kaksi viikkoa. Täällä on hyvä ilmapiiri ja mukavia pelaaja. Olen huomannut, että joukkueessa on hyvää huumoria ja hyvä fiilis. Tunnen Luis Vanderlein entuudestaan, koska olemme kotoisin samasta kaupungista. Nyt olen tutustunut paremmin Paulo Pereiraan ja myös se auttaa, että joukkueessa on brasilialainen valmentaja, hän kertoo.

- Olen yksi sotilas lisää tähän joukkueeseen. OPS voi odottaa minulta taistelua joka pelissä, Luizao jatkaa.

Luizao on luonnollisesti OPS:n mukana keskiviikkona Kokkolassa, kun joukkue kohtaa KPV:n. Milan Mijailovicin peliluvan eteen tehdään koko ajan töitä, mutta vielä ei serbihyökkääjälle ole pelilupaa saatu.

(Toimitus)

02.08.2010

Kova keskikastin kamppailu keskiviikkona

Hyvävireinen Oulun Palloseura lähtee keskiviikkona Kokkolaan hakemaan revanssia reilun kuukauden takaisesta kohtaamisesta Kokkolan Pallo-Veikkojen kanssa. 1 - 1-tasatulokseen päättynyt ottelu oli täydellistä OPS:n hallintaa, mutta edes kymmenen loistavaa maalipaikkaa eivät riittäneet tuolloin tuomaan voittoa.

OPS on sarjassa paremman maalieron turvin kuudentena ennen tasapisteissä (22) olevaa kokkolalaisryhmää. Kyseessä on siis todella mielenkiintoinen vierasretki, josta molemmat ottaisivat mielellään täydet pinnat.

 

OPS - KPV

Joukkueiden viime kohtaamisessa KPV puolusti pisteen OPS-hyökkääjien sortuesssa

maalipaikkojen tuhlailuun.

 

Myös KPV:n katse on liigakarsijan paikassa. Se on vahvistunut joukkueiden viime kohtaamisesta Turun Palloseuran liigaporukasta lainatulla Jesse Saarisella ja ulkomailta palanneella Jukka Lyyskillä, jotka molemmat ovat vanhoja tuttuja kokkolalaisille. Vihernutusta löytyy myös yksi sarjan vaarallisimmista hyökkääjistä, maalipörssin kärkinimi Irakli Sirbiladze, joka on osunut jo kymmenen kertaa maalipuiden väliin. Joukkueiden viime kohtaamisesta puuttunut priimusmoottori Tarmo Koivuranta lienee mukana kokoonpanossa tällä kertaa, kuten myös Miika Hosion veli Janne Hosio.

OPS tasasi sunnuntaina pisteet sarjajohtaja RoPS:n kanssa ja tuon ottelun jälkeen OPS-luotsi Luiz Antonio oli tyytyväinen siihen, että oululaisten tappioton putki sai jatkoa pahassa paikassa.

- Olisi jäänyt parempi mieli, jos peli olisi päättynyt 0 - 0, mutta kun pääsimme ottelussa 0 - 1 johtoon, niin tietysti tasapeli harmitti, kun kolme pistettä oli tarjolla. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, sillä meillä on seitsemän tappiotonta ottelua takana. Alkukausi oli heikko, mutta se on unohdettu ja me haluamme taistella lokakuussa liigapaikasta, Antonio viitoittaa.

KPV:llä on takanaan niukka 1 - 0-voitto FC Hämeenlinnasta. Sitä edelsivät tappiot RoPS:lle, FC PoPa:lle  ja PS Kemille.

 

KPV - OPS-jp keskiviikkona 4.8. kello 18:30, Kokkola.


(Toimitus)

 

01.08.2010

OPS venyi tasapeliin Rovaniemellä

Oulun Palloseuran vahva vieraspelaaminen sai jatkoa kenties koko Ykkösen haastavimmalla vierasareenalla Rovaniemellä. OPS venyi 1 - 1-tasapeliin pohjoisen derbyssä sarjajohtaja RoPS:n kanssa. Myös joukkueiden aiempi kohtaaminen tällä kaudella päättyi 1 - 1-tulokseen.


- Voittokin oli tarjolla, mutta pitää muistaa, että RoPS hallitsi ensimmäistä 20-minuuttista ja painosti lopussa vahvasti. Me pääsimme alussa peliin mukaan erikoistilanteiden kautta ja myös myötätuuli auttoi meitä. Pelasimme hyvää peliä maata pitkin Luiz Antonio kertasi avausjakson antia.


Pienestä loukkaantumisesta RoPS-otteluun tervehtynyt Alex Arinze (kuvasa) teki kauden kolmannen maalinsa napapiirillä. Arinze laukoi 53 minuutin kohdalla kaukaa ja pallo livahti onnekkaasti RoPS-vahti Arto Vikmanin haaroista verkkoon. Isäntien vastaus nähtiin 20 minuuttia myöhemmin, kun maaliahne Nchimunya Mweetwa viimeisteli Christopher Musondan esityöstä tasoituksen. Osuma oli OPS:n kannalta erittäin harmillinen, sillä oululaiset päättivät hetkeä aiemmin lähteä puolustamaan yhden maalin johtoaan vaihtamalla puolustavamman kenttäryhmityksen (4 - 4 - 2).

 

- Me päätettiin, että laitetaan kauppa kiinni ja lähdetään hakemaan vastaiskuja, mutta RoPS tasoitti heti ja painosti lopussa, Antonio totesi.

 

Brasilialaispelaaja Luis Fernando debytoi Rovaniemellä pelaamalla täydet minuutit topparin tontilla. Normaalisti keskuspuolustuksessa pelaava Juha-Pekka Juvonen puolusti tällä kertaa oikeana laitapakkina. Päävalmentaja Luiz Antonio oli verrattain tyytyväinen uuden brassisuojattinsa ensiesiintymiseen.

 

- Hän pelasi hyvän ottelun, oli vahva ja taklasi hyvin, Antonio kommentoi.


Loppuhetkillä Miika Hosiolla oli oiva paikka varmistaa OPS:lle kolme pinnaa, mutta hyvästä paikasta lähtenyt kuti ei uponnut tällä kertaa. OPS voi kuitenkin olla tyytyväinen tasatulokseen, sillä sarjassa ylivoimaisesti eniten maaleja (41) tehnyt RoPS jäi tällä kertaa vain yhteen maaliin kotikentällään.

 

Sunnuntain sarjakierroksen myötä Ykkösen keskikasti tasoittui entisestään. OPS nousi taulukossa takaisin kuudenneksi ohi Kokkolan Palloveikkojen, jonka se kohtaa ensi keskiviikkona Kokkolassa.

Maalintekijät:

0 - 1 Alex Arinze 53 min.

1 - 1 Nchimunya Mweetwa (Christopher Musonda) 73 min.

Veikkauspörssipisteet:

3 Nchimunya Mweetwa (RoPS)

2 Alex Arinze (OPS-jp)

1 Janne Turpeenniemi (RoPS)

 

Alex Arinzen pelaajakortti

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)