« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - March 2010

31.03.2010

Marko Kivilä sivussa kuusi viikkoa

Tiistain KuPS-ottelussa kylkiluunsa murtanut Marko Kivilä on sivussa arviolta kuusi viikkoa. Näin ollen keskikenttäpelaaja ei ole käytettävissä sarja-avauksessa. Augustine Jibrin on puolestaan toipunut poskimurtumasta ja nigerialaistoppari palaa kentille pääsiäisen jälkeen. Myös Alex Arinze palaa kentille pääsiäisen jälkeen, kuten myös nivusvammaa potenut Janne Mahlakaarto. Paulo Pereira (jalkavamma) paranee odotetusti, mutta brassi nähdään tositoimissa aikaisintaan heinäkuussa.

 

(Toimitus)

 

30.03.2010

Jo kolmas voitto liigajoukkueesta, nyt kaatui KuPS

OPS väläytti jo kolmannen kerran harjoituskauden aikana osaamistaan liigajoukkuetta vastaan. Aiemmin ovat kaatuneet AC Oulu ja FF Jaro. Nyt listan jatkoksi liittyi Kuopion Palloseura. KuPS:n ja OPS:n välinen kovatasoinen ottelu kääntyi oululaisille reilu kymmenen minuuttia ennen loppua. Matias Juntunen antoi kulmapotkun, jonka Juha-Pekka Juvonen puski sisään. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio piti voittoa oikeutettuna.

- Molemmat pelasivat jalkapalloa, futista ja uskalsivat pelata. Se on Veikkausliigan ja Ykkösen ero, että liigassa on enemmän taitoa. Meillä oli tänään paljon positiivisia asioita hyökkäyspelissä huonon RoPS-ottelun jälkeen. Oli paljon tilanteita ja tulos oli oikeutettu, Antonio summasi.

- Lopussa KuPS nosti pelaajia ylös ja painosti, mutta me emme tehneet puolustusvirheitä. Oli hyvä peli meiltä, mutta haluan sanoa, että minä odotan vielä parempaa, hän jatkoi.

OPS:n mukana esiintyi jälleen varsin pirteästi kaksi A-nuorta. Sami Karjalainen ja Miikka Vihavainen keräsivät kiitosta Antoniolta. Ottelussa tuli myös postia Jobilta, sillä Marko Kivilä loukkaantui pelissä. Lauantaina RoPS-ottelussa loukkaantunut Alex Arinze palannee kentille pääsiäisen jälkeen, kuten koko OPS:n joukkue neljän päivän vapaan jälkeen.

 

 

KuPS - OPS-jp 0 - 1 (0 - 0)

 

0 - 1 Juha-Pekka Juvonen 77 min.

 

(Toimitus)

 

27.03.2010

RoPS tällä kertaa parempi

Oulun Palloseura ja Rovaniemen Palloseura ovat kohdanneet toisensa harjoituskauden aikana peräti kolme kertaa. Kerran on pelattu tasan 1 - 1, toisen ottelun OPS vei 3 - 1, mutta tuoreimmassa kamppailussa Rovaniemellä RoPS oli parempi maalein 3 - 0.

 

- Ensimmäiset 20 minuuttia olimme pelillisesti hyviä ja kontrolloimme palloa, mutta RoPS:n ensimmäisen maalin jälkeen peli katosi, OPS-luotsi Luiz Antonio kertoi.

 

OPS:n miehistä Luis Vanderlei oli lähimpänä maalintekoa, mutta noin 20 metristä lähtenyt laukaus kopsahti ylärimaan. Pelin alussa myös Miika Hosiolla, Oliveiralla ja Matias Juntusella oli omat paikkansa iskeä maali, mutta tällä kertaa palloa ei saatu maalikehikon sisään. OPS pelasi hetkellisesti vajaalla Alex Arinzen loukkaantumisen takia, kun Nchimunya Mweetwa iski ottelun avausmaalin parin kymmenen minuutin kohdalla. RoPS:n toisessa maalissa nähtiin OPS:n virheiden summa. Keskikentän pallonmenetys muuttui yllättäen Pavle Khorguashvilin läpiajoksi, kun OPS:n topparit ja maalivahti empivät, kuka hakee pallon. Khorguashvilin iski myös RoPS:n kolmannen maalin.
 
- Yksi asia, mikä aiheutti tappion oli kovuuden puute. Me olemme kyllä fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta RoPS oli kovempi joukkue, Antonio sanoi.


OPS:n seuraava harjoitusottelu on ensi tiistaina, kun sinipaidat kohtaavat liigaseura KuPS:n Kuopiossa.

 

- Me tullaan parantamaan tästä, se on fakta, Luiz Antonio viitoitti.

 

 

RoPS - OPS-jp 3 - 0

 

1 - 0 Nchimunya Mweetwa

2 - 0 Pavle Khorguashvili

3 - 0 Pavle Khorguashvili

 

(Toimitus)

 

26.03.2010

OPS luovutti hyväntekeväisyysturnauksen voittorahan Muistiyhdistykselle

Helmikuun lopulla pelatun Kontti 2010 hyväntekeväisyysturnauksen voittaja Oulun Palloseura-jp luovutti perjantaina 500 euron rahapalkinnon Oulun seudun Muistiyhdistys ry:lle. Turnauksen voittaja sai 1000 euron palkinnon, josta puolet tuli luovuttaa turnausperinteen mukaan ennalta sovittuun hyväntekeväisyyskohteeseen.

 

- Minun äitini on sairastanut Alzheimerin tautia 15 vuotta, josta viimeiset viisi vuotta hän on ollut Hiirosen vanhainkodissa vuodepotilaana, OPS:n manageri Miika Juntunen taustoitti hyväntekeväisyyskohteen valintaa.

 

Hyväntekeväisyys rahan luovuttaminen

Oulun Seudun Muistiyhdistyksen puheenjohtaja Arja Isola (vas.) ja muistiluotsi Paula

Ylikulju ottivat lahjoituksen vastaan 300-päisen seminaariyleisön edessä Finnkinon

elokuvateatterissa. Palkinnon luovutti OPS:n manageri Miika Juntunen. Oikealla turnaus-

järjestäjä FC OPA:n urheilutoimenjohtaja Raine Pernu.


Oulun Seudun Muistiyhdistys tekee työtä dementiaa aiheuttavien sairauksien ja muistihäiriöiden haittavaikutusten vähentämiseksi. Yhdistys toimii muistisairaiden ja heidän perheidensä etujen valvojana. Oulun Seudun Muistiyhdistys ry:n puheenjohtaja Arja Isolan ja muistiluotsi Paula Ylikuljun mukaan lahjoitus tullaan käyttämään sairaiden omaisten tukemiseen liittyvään työhön. Juntunen allekirjoittaa, että läheisen muistisairaus on ennen kaikkea omaisia koskettava sairaus.

- Minua ei voida enää auttaa, mutta 15 vuotta sitten tieto äidin sairastumisesta oli kova pala. En tiennyt, mistä on kysymys ja miten sairauteen pitää suhtautua. Haluan korostaa, että omaiset tekevät todella arvokasta työtä muistisairaiden parissa ja heille on tärkeä saada tietoa sairaudesta, Juntunen sanoi.

- 500 euroa on meidän toiminnassa todella suuri raha, Arja Isola kiitteli.

(Toimitus)

15.03.2010

Alex Arinze tähyää huipulle

Oulun Palloseuran sininutussa toista kauttaan aloitteleva nigerialaispelaaja Alex Arinze odottaa innolla kesän tosipelejä. Arinze on kehittynyt pelaajana silmin nähden sitten talven 2008, jolloin hän saapui Suomeen FC Oulun Pallon kakkosdivarijoukkueeseen. Tuolloin Arinze esiintyi 24 ottelussa FC OPA:n paidassa . Viime vuonna hän koki nousuhuuman Ykköseen OPS:n paidassa. Kokeeko 20-vuotias nigerialainen liiganousun tämän kauden päätteeksi, sen aika näyttää.

 

- Meillä on loistava joukkue, jossa on taitavia pelaajia ja hyvät valmentajat. Tosin itse kutsun OPS:a mieluummin perheeksi kuin joukkueeksi, sillä joka ilta, kun rukoilen Jumalaa, pyydän häntä auttamaan perhettäni (OPS) saavuttamaan suuren tavoitteemme, liiganousun. Ilman Jumalaa emme tee tätä työtä, Alex Arinze uskoo.

 

- Joukkuehenki on mielestäni vielä korkeammalla kuin viime vuonna, koska meillä kaikilla on kova halu tehdä paljon töitä. Myös harjoitusotteluiden voittaminen on nostanut ilmapiiriä. Olemme hävinneet vain kerran tähän mennessä, mutta pitää muistaa, että ne ovat olleet vain harjoitusotteluita. Todellinen työ ja taistelu alkaa, kun kausi käynnistyy, hän jatkaa.

 

 

Vahva harjoituskausi pian takana


OPS on voittanut pelaamistaan kymmenestä harjoitusottelusta seitsemän, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt vain kerran. Mukaan mahtuu muun muassa kahden liigajoukkueen (AC Oulu, FF Jaro) päänahat, joten asiat ovat selvästikin oikeilla raiteilla. OPS kohtaa vielä ennen kauden alku Rovaniemen Palloseuran lisäksi kaksi liigajoukkuetta, jotka ovat KuPS ja JJK.

 

- Totta kai harjoitusottelut kertovat, että meillä on vahva joukkue jo nyt, mutta me tulemme vielä paremmiksi. Tappio KPV:lle viime lauantaina tekee meistä entistä vahvempia ja olemme ottaneet opiksi virheistämme. Odotan loistavaa kautta meiltä, Arinze viitoittaa.

 

Alex Arinze

Alex Arinzen mukaan ensi kauden liiganousutavoite on täysin mahdollinen.

 

Tälläkin kaudella OPS:n pelaajia on testattu tarkkaan ODL:n liikuntaklinikalla. Alex Arinze juoksi helmikuun lopun mattotestissä tasan 30 minuuttia, mikä on kelpo suoritus. Ponnistusvoimaa löytyy Arinzen 183-senttisestä varresta OPS:n pelaajista toiseksi eniten hänen maanmiehensä Augustine Jibrinin jälkeen. Kulutusmaito ja punainen voi eivät liene osa Arinzen ruokavaliota, sillä kehon rasvaprosentti (8%) oli niin ikään OPS:n toiseksi pienin brassihyökkääjä Oliveiran (7,6%) jälkeen.


Siirto laitapuolustajaksi osui nappiin

Arinzen oli vaikea mahtua OPS:n avauskokoonpanoon joissain viime kauden otteluissa, mutta päävalmentaja Luiz Antonio päätti loppukaudesta istuttaa vikkeläkinttuisen nigerialaisen keskikentän sijasta laitapuolustajaksi, jossa Arinzen parhaat avut pääsivät oikeuksiinsa. Viime kauden lopulla Arinze olikin yksi OPS:n kuumimpia pelaajia, mikä poiki jatkosopimuksen Palloseuraan tälle kaudelle.

 

- Yritän tehdä parhaani jokaisessa ottelussa ja todistaa itselleni olevani hyvä. Tiedän, että minulla vielä paljon töitä edessä tälläkin kaudella. Pelasin aikoinaan Nigeriassa puolustajana; hyökkäsin ja puolustin vasemmalla reunalla. Pidän ja nautin puolustajana pelaamisesta ja onhan se hyvä merkintä cv:ssä, että voin pelata keskikentällä tai vasempana pakkina, hän naurahtaa.

 

Arizen jatkosuunnitelmat ovat selvät: tähtäin on huipulla.

- Suunnitelmani jalkapalloilijana on päästä isoihin eurooppalaisiin seuroihin, mieluiten Englantiin.

Nykyistä kotikaupunkiaan Oulua Arinze pitää turvallisena ja rauhallisena sekä hyvänä paikkana kehittyä pelaajana.

 

- Ihmiset ovat ystävällisiä täällä. Uskon, että he tulevat myös katsomaan pelejämme ja nauttimaan jalkapallosta viime vuosia enemmän, hän päättää.

 

 

Alex Arinze

Puolustus/keskikenttä

20.9.1989, Nigeria

 

Aikaisemmat seurat:

2009: OPS-jp

2008: FC OPA

2007: United Brothers Asaba / Nassarawa United FC (Nigeria)

2006: Akwa United of uyo (Nigeria)

2005: Delta United (Nigeria)

 

(Toimitus)

 

 

13.03.2010

KPV vei voiton

Palloseura ei pystynyt nousemaan takaa-ajoasemasta Kokkolan Palloveikkojen ohi, vaan harjoitusottelun voitto matkasi Kokkolaan. Tappio oli OPS:n harjoituskauden ensimmäinen. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina päätösvihellykseen asti ja molemmilla joukkueilla oli tukku hyviä maalipaikkoja.

- Pitkästä aikaa tappio, mutta kokonaisuus oli hyvä. Toisella jaksolla tappelimme hyvin, olimme aggressiivisia ja painoimme päälle, mutta emme saaneet tasoitusta. Meillä oli hyviä erikoistilanteita, mutta tänään ei mennyt. Olen puhunut pelaajille, että aina ei voi onnistua erikoistilanteissa, vaan pitää pystyä rakentamaan maaleja myös pelitilanteista, OPS-luotsi Luiz Antonio eritteli.

Tom Melarti sai vartin pelin jälkeen pitkän syötön omasta päästä, josta mies kirmasi läpiajoon ja nosti pallon tyylikkäästi yli OPS-vahti Oskari Forsmanin. OPS oli heti perään lähellä tasoitusta, mutta Luis Vanderlein vapaapotku ei aivan uponnut. Pian tämän jälkeen KPV oli lähellä lisätä johtoaan, mutta Juha-Pekka Juvonen siivosi pallon maaliviivan tuntumasta väljemmille vesille.

 

Toisen jakson alussa Oliveiralla oli loistopaikka tasoittaa ottelu, mutta laukaus painui tolppaa hipoen ohi maalin. Niko Heiskasen (kuvassa) tykin KPV-vahti onnistui torjumaan. Vierailijat saivat pallon vielä toisen jakson lopulla ylärimaan, mutta lisämaaleja ei vauhdikkaassa ottelussa nähty. Luiz Antonio olisi kaivannut omiltaan maltillisempaa pelaamista loppuhetkillä.

- Vaikka olemme häviöllä, niin ei saa hätäillä. Pelaajien pitää uskaltaa pelata ja pitää palloa, sillä niin kauan kuin on aikaa, on mahdollisuus, Antonio paalutti.

Oulun seudun urheiluakatemian mukana Tanskassa hiihtolomaviikon harjoitellut Matias Juntunen huilasi ottelun katsomossa, Augustine Jibrin paranteli poskimurtumaansa ja Paulo Pereira on sivussa heinäkuulle asti jalkavamman vuoksi. OPS:n seuraava harjoitusottelu on Rovaniemellä RoPS:a vastaan 27.3.

 

 

OPS-jp - KPV 0 - 1 (0 - 1)

0 - 1 Tom Melarti 15 min.


OPS:n kokoonpano:

Oskari Forsman (45. Antti Alakulju)

Alex Arinze

Juha-Pekka Juvonen

Iiro Vandell (45. Oliveira)

Niko Heiskanen (82. Miikka Vihavainen)

Marko Kivilä (80. Vili Yrjänä)

Janne Mahlakaarto

Luis Vanderlei (c)
Miika Hosio

Teemu Pähtilä (55. Mikko Väänänen)

Anzor Kaladze


(Toimitus)

 

06.03.2010

OPS - RoPS 3 - 1 (2 - 1)

Rovaniemen Palloseura jäi aseettomaksi pirteästi palloa liikuttaneen Oulun Palloseuran edessä lauantaina. Varsinkin toisella jaksolla RoPS tyytyi kävelemään ja OPS sai pyörittää 20-30 syötön ketjuja omassa päässä ja keskialueella.

- Pidimme hyvin palloa eikä RoPS prässännyt. Pitää uskaltaa pitää palloa myös silloin, kun on tiukka 1 - 0 tai 2 - 1 johto eikä pelkästään puolustaa. Silloin, kun pallo on itsellä, niin vastustaja joutuu tekemään paljon töitä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio raotti pelifilosofiaansa.

OPS oli jo ensimmäisellä jaksolla askeleen edellä, vaikka rovaniemeläiset vielä pysyivätkin näennäisesti pelin tempossa mukana. Noin 20 minuutin jälkeen OPS:n pelaajat vaihtelivat kentällä paikkojaan ja Janne Mahlakaarto vapautti laidasta Miika Hosion, joka rynnisti pallon kanssa vahvasti kohti maalia. Hosio laukoi kovan kudin takanurkkaan ja OPS pääsi ottelussa johtoon.

 

RoPS:n tasoitus tuli puolen tunnin pelin kohdalla, kun 16-alueen tuntumasta lähtenyt vapaapotku viuhui suoraan OPS-maaliin. Kotijoukkue iski vielä kerran ennen taukovihellystä. Luis Vanderlein lähettämä kulmapotku jäi pyörimään flipperin lailla RoPS-maalin edustalle, josta Janne Mahlakaarto lopulta siivosi pallon maaliin. Vierailijat kilauttivat pallon OPS:n maalin ylähirteen juuri ennen taukoa, mutta tämän jälkeen ote kääntyi yhä vahvemmin oululaisille.

 

OPS puolustus

OPS:n puolustuslinja pysyi tiiviinä. Siitä huolehtivat muun muassa Mikko Väänänen (vas.),

Janne Mahlakaarto, Miika Hosio ja Juha-Pekka Juvonen (takana).


Toisen jakson alussa Juha-Pekka Juvonen puski Luis Vanderlein antaman kulmapotkun verkkoon ja peli oli lopullisesti selvä. OPS:n riveistä puuttui lauantaina peräti viisi pelaajaa. Marko Kivilä ja Oliveira olivat sivussa mahataudin vuoksi. Matias Juntunen harjoittelee hiihtoloman Oulun seudun urheiluakatemian mukana Tanskassa. Augustine Jibrinin poskimurtuma pitää miehen sivussa vielä kolmisen viikkoa ja Paulo Pereiran jalkavamma vaati leikkaushoidon, joten brassi palaa kentille vasta heinäkuussa.

- Tämä oli hyvä esimerkki siitä, että loukkaantumisia voi tulla, vaikka niitä ei toivotakkaan. Pitää pystyä pelaamaan myös 14 pelaajalla ja tänään pärjäsimme hyvin, Antonio painotti.

 

3 - 1

Juha-Pekka Juvonen puski loppulukemat 3 - 1 kulmapotkusta.


OPS pitää seuraavaksi neljän päivän hiihtoloman, mutta harjoitusottelut jatkuvat jo ensi lauantaina, jolloin KPV saapuu Ouluun. Luiz Antonio korosti, että OPS:lla on vielä paljon töitä edessä, vaikka tähänastisten harjoitusotteluiden saldo on seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä.

- Valmentaja ei voi toivoa, että tulisi tappioita, mutta me emme voi ajatella, että kaikki on hyvin, kun tulee vain voittoja. Meillä on paljon töitä edessä. Esimerkiksi viime lauantaina KPV:tä vastaan opimme, että meidän pitää puolustaa johtoa paremmin. Lisäksi puhe kentällä on vielä heikolla tasolla. Pitää puhua enemmän, kun pelataan ja silloin, kun vaihdetaan paikkoja. Pitää toivoa, että kauden aikanakin menemme voitosta voittoon, OPS-luotsi totesi.
 
OPS:n kokoonapano:

Antti Alakulju (45. Oskari Forsman)
Alex Arinze

Janne Mahlakaarto (c)

Juha-Pekka Juvonen

Iiro Vandell

Niko Heiskanen

Mikko Väänänen (45. Sami Karjalainen)

Luis Vanderlei

Miika Hosio

Anzor Kaladze (86. Tommi Welling)

Teemu Pähtilä

 

(Toimitus)