« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - February 2010

27.02.2010

OPS ja KPV tasapeliin

Palloseura käväisi lauantaina Kokkolassa KPV:n vieraana. Tuloksena oli 1 - 1 (0 - 0) numeroihin päättynyt harjoitusottelu. OPS:n ainokaisen viimeisteli Luis Vanderlei, joka ampui rangaistuspotkun sisään. Tom Melartin tasoitusmaali ottelun lopussa harmitti OPS-luotsi Luiz Antoniota.

- Se oli pitkä pallo puolustuspäästä ja mies pääsi meidän puolustuksen selustaan vartiointivirheen takia. Kova laukaus ja peli oli 1 - 1. Tasoitus harmittaa, sillä ei pitkä pallo omasta päästä voi olla maalisyöttö, vaan jonkun pitää varmistaa. Meidän pitää oppia voittamaan Ykkösessä pelejä myös 1 - 0, eikä lopussa voi päästää maalia, hän ruoti.

- Pelissä oli myös paljon hyviä asioita. Me pidettiin hyvin palloa, käytettiin laitoja ja pelattiin hyökkääjille jalkaan. Varsinkin toisella puoliajalla oli paljon positiivisia asioita, Antonio jatkoi.

OPS:n mukana pelasi AC Oulusta viime kausilta tuttu Tommi Siekkinen.

(Toimitus)

 

24.02.2010

Yksi hyökkääjä vielä haussa

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoo, että seura kiikaroi vielä yhtä hyökkääjää riveihinsä. Päävalmentaja painottaa, että hyökkääjää katsotaan rauhassa ja sen hankinta voi venyä sarjan alkamisen kynnykselle asti. OPS:n manageri Miika Juntunen puolestaan vahvistaa, ettei serbitoppari Nikola Markovicia nähdä ensi kauden joukkueessa. OPS:lla oli optio Markovicin sopimuksesta tälle kaudelle, mutta optio jää käyttämättä. Jo aiemmin maalivahti Zurab Talakhadzelle ja keskikenttäpelaaja Teimuraz Varduashvilille päätettiin etsiä uusi seura tulevalle kaudelle.

 

Loukkaantuneista pelaajista Augustine Jibrin on sivussa poskiluun murtuman takia 6 - 8 viikkoa. Jalkavammasta toipuva Paulo Pereira sen sijaa palaa pian kentille.

 

Katso sopimustilanne


(Toimitus)

 

21.02.2010

OPS:lle turnausvoitto

Kaksi sarjaporrasta alempana pelaava Haukiputaan Pallo pysyi noin 20 minuuttia Oulun Palloseuran kyydissä ennen kuin OPS meni turnausfinaalissa menojaan. Kontti 2010 -hyväntekeväisyysturnaus päättyi OPS:n juhliin 4 - 0 voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

- Peli kuin peli, niin pitää olla sellainen filosofia, että haetaan voitto. Totta kai meillä oli tavoitteena voittaa turnaus ja sen teimme. Nyt on helppo puhua, että meillä on voittoja harjoitusotteluista, mutta meillä on vielä paljon töitä edessä, OPS-luotsi Luiz Antonio sanoi.


Jo kahden minuutin pelin jälkeen Anzor Kaladze siirsi sinipaidat johtoon Luis Vanderlein (kuvassa) antamasta vapaapotkusta. Noin 20 minuutin pelin jälkeen Marko Kivilä puski Janne Mahlakaarron antaman kulmapotkun sisään. Tämän jälkeen HauPa:lta loppui puhti, vaikka OPS-paidastakin tuttu Ilari Nikula kilautti vielä pallon ylärimaan juuri ennen taukoa.

Toisen jakson alkajaisiksi Matias Juntunen rakensi Kaladzelle paikan aivan maalin eteen, josta georgialainen ei erehtynyt; 3 - 0. HauPa jäi toisella jaksolla aseettomaksi hyvin palloa liikuttaneen OPS:n edessä. Luis Vanderlei ampui loppulukemat rangaistuspilkulta hieman ennen täyttä aikaa. Päävalmentaja Luiz Antonio oli tyytyväinen turnauksen antiin.

 

Kivilä 2 - 0

Marko Kivilä (6) puski 2 - 0 johtomaalin Janne Mahlakaarron lähettämästä kulmapotkusta.

 

- Kun joukkue voittaa pelejä, niin pelaajat oppivat sellaisen mentaliteetin. Nyt meillä on itseluottamus korkealla. Me pelattiin hyvin maata pitkin ja laitettiin välillä palloja selustaan. Meillä on pelissä paljon vaihtoehtoja, on isoja hyökkääjiä ja voidaan pelata laidan kautta. Pelaajien pitää tiedostaa se tuolla kentällä. Lisäksi nuoret pelaajat saivat peliaikaa ja tilaisuuden kehittyä. He vakuuttivat, mutta vielä on paljon töitä edessä, Antonio listasi plusmerkkisiä asioita.

- Meidän erikoistilanteet olivat kovaa luokkaa. HauPa:a vastaan teimme kolme maalia erikoistilanteesta. Me emme vain piirtele kuvioita taululle, vaan treenaamme hirveästi erikoistilanteita ja sen tulos näkyi, hän jatkoi.

Kaikkein negatiivisin asia turnauksessa oli nigerialaistoppari Augustine Jibrinin ikävä loukkaantuminen Santa Clausia vastaan. Hän on sivussa ensiarvion mukaan 6 - 8 viikkoa poskiluun murtuman takia. Jibrinin poski leikataan tänään ja voi olla, ettei hän ehdi toipua sarja-avaukseen.

- Lisäksi hävisimme Santa Clausia vastaan todella paljon kaksinkamppailuja, Antonio listasi.

Voiton myötä turnauksen 1000 euron voittopotista OPS luovuttaa puolet ennalta valittuun hyväntekeväisyyskohteeseen, joka on Oulun seudun Dementiayhdistys ry.

 

ops 2010

Kontti 2010 -turnauksen voittajat.

 

 

OPS-jp - HauPa 4 - 0 (2 - 0)


1 - 0 Anzor Kaladze 2 min.

2 - 0 Marko Kivilä 23 min.

3 - 0 Anzor Kaladze 44. min

4 - 0 Luis Vanderlei rp. 73 min.


(Toimitus)

 

20.02.2010

Niukka voitto Santa Clausista toi finaalipaikan

Palloseuran niukin mahdollinen voitto Kakkosta pelaavasta Rovaniemen FC Santa Clausista toi finaalipaikan Kontti-turnauksessa. Loppuottelussa OPS kohtaa FC OPA:lle hävinneen, mutta Kajaanin Hakan turnauksessa voittaneen Haukiputaan Pallon. Ottelu alkaa sunnuntaina kello 14:00 Arina Areenalla.

Ottelun ainokaisen teki Luis Vanderlei, joka oli oikeassa paikassa Oliveiran ylärimaan osuneen laukauksen jälkeen. Ottelun loppuhetkillä sattui ikävä onnettomuus, kun Santeri Viitasaaren ja Augustine Jibrinin päät osuivat yhteen. Jibrin jouduttiin hakemaan ambulanssilla sairaalaan nenänsä loukanneena.

 

 

FC Santa Claus - OPS-jp 0 - 1 (0 - 0)
0 - 1 Luis Vanderlei 51 min.

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

 

20.02.2010

OPS avasi Kontti 2010 -turnauksen voitolla

Palloseura lasketteli 2 - 0 voittoon kaksi sarjaporrasta alempana pelaavasta Oulun Tarmosta. Kontti 2010 -turnauksen avauspeli ei OPS:n osalta ollut sitä kaikkein lennokkainta, vaikka joukkue hallitsikin peliä ja runttasi tarvittavat maalit. OuTa ei luonut käytännössä yhtään todellista maalipaikkaa ottelussa.

- Ensimmäinen jakso olisi pitänyt olla parempi ja meidän olisi pitänyt hallita enemmän, koska kentällä oli tilaa. Toisella jaksolla pelasimme paljon maata pitkin ja saimme paljon maalipaikkoja. Täytyy sanoa, että Sami Karjalainen teki hienoja suorituksia kentällä ja hienon maalin. Hän tekee paljon positiivisia asioita, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio eritteli.

Karjalaisen lisäksi OuTa:a vastaan esiintyi kaksi muutakin OPS:n A-nuorta: Tommi Welling ja Juho Mäkitaro. Karjalainen nosti toisen jakson puolivälissä pallon komeasti maalivahdin yli verkkoon. Vapauttavan tilanteen rakensivat nopeaa syöttöpeliä esittäneet Luis Vanderlei ja Oliveira. Oliveira vastasi OPS:n avausmaalista, joka syntyi Miika Hosion lähettämästä kulmapotkusta toisen jakson alussa.

 

Tommi Welling

Tommi Welling ja Alex Arinze juonivat hyökkäystä.


OPS-luotsilta herui myös kritiikkiä turnaussääntöä kohtaan, joka mahdollistaa kahdella keltaisella ulosajetun pelaajan täydentämisen puoliajan jälkeen. OuTa:n riveistä kaksi pelaaja näki punaista ottelun aikana, mutta ronskit otteet saivat turnaussäännön vuoksi jatkua.

- Naurettavaa, että ulosajetun tilalle voi tulla pelaaja. Minä ilmoitin tuomarille, että jos meiltä lentää joku ulos, me jatkamme kymmenellä pelaajalla. Ruma peli voi jatkua, jos on tällainen sääntö, Antonio huomautti.

Kontti 2010 -turnauksen voittaja saa 1000 euron rahapalkinnon, josta puolet on luovutettava ennalta ilmoitettuun hyväntekeväisyyskohteeseen. OPS:n hyväntekeväisyyskohde on Oulun seudun Dementiayhdistys ry.


OPS-jp - Oulun Tarmo 2 - 0 (0 - 0)
1 - 0 Oliveira 36 min.
2 - 0 Sami Karjalainen 45 min.

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

 

16.02.2010

Niko Heiskaselle vuoden sopimus

Oululaissyntyinen laitapuolustaja Niko Heiskanen on solminut Oulun Palloseuran kanssa ensi kautta koskevan sopimuksen. Heiskanen on edustanut kahdella edellisellä kaudella AC Oulua. Pian 21 vuotta täyttävä Heiskanen liittyi OPS:n harjoituksiin tammikuun lopussa.

- Tällaisessa joukkueessa haluan olla mukana, joka taistelee joka pelissä voitosta. AC Oulussa oli nousutavoite, kun olin siellä ja nyt täällä on sama tavoite. Henkilökohtaisesti tavoitteena on pelata parempia pelejä, mitä AC Oulussa viime vuosina ja saada lisää tasaisuutta otteisiin, yhden liiganousun urallaan kokenut Heiskanen toteaa.

 

Hän pääsi tammikuun alussa armeijasta, joten nuori mies voi keskittyä nyt täysillä jalkapalloon rikkonaisen vuoden jälkeen. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio odottaa uudelta suojatiltaan aggressiivisia otteita kentällä.

- Niko tuo nopeutta ja hyvää pelaamista ylöspäin. Me vahvistamme joukkueemme joka osa-aluetta viime kauteen verrattuna ja pakeillakin on kova kilpailu siitä, kuka pelaa ja se on hyvä asia, Luiz Antonio sanoo.

- Odotettavissa on hyvä vuosi häneltä. Niko vakuutti viime lauantain Jaro-pelissä ja sen takia hän sai sopimuksen. Nyt hänen täytyy jatkaa työtä ja hänen pitää todistaa joka pelissä olevansa hyvä, OPS-luotsi jatkaa.

Heiskanen pelasi OPS-paidassa Jaro-pelin lisäksi harjoitusottelukauden avanneessa Umbro Cupissa.

 

- Olen ollut tosissaan mukana ja sopimus oli tavoitteena, joten hyvä, että OPS kiinnostui minusta. Vahvuuksiani on varmasti ylöspäin pelaaminen, nousut ja keskitykset. Olen pelannut aikaisemmin laitahyökkääjänä, joten syöttöpeli onnistuu myös. Puolustuspelaamista täytyy kehittää ja siinä Luiz Antonio ja Erkki Paananen varmasti minua auttavat, noin 40 Ykkösen ottelua urallaan pelannut Heiskanen kertoo.

 

 

Niko Heiskanen
Puolustaja
11.3.1989, Oulu


Aiemmat seurat:

2009: AC Oulu

2008: AC Oulu

2007: OLS

2006: OPS / Tervarit


(Toimitus)

 

13.02.2010

Toinen voitto liigajoukkueesta, nyt kaatui FF Jaro

OPS-jp - FF Jaro 2 - 1


Oulun Palloseura jatkoi hyviä harjoituskauden otteita nappaamalla jo toisen liigajoukkueen päänahan 2 - 1 voitolla Pietarsaaren Jarosta. Viime viikonvaihteessa OPS kukisti AC Oulun.  OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio oli tyytyväinen varsinkin omiensa toisen jakson esitykseen.

 

- Todella hyvä asia voitto kovasta ja pelaavasta joukkueesta. Jaro oli enemmän pallon kanssa ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla meillä oli suuria vaikeuksia ja paljon ongelmia. Toiselle jaksolle muutimme systeemiä ja me rakensimme todella paljon maalipaikkoja, kun pelasimme helppoa peliä maata pitkin.

 

Anzor Kaladze pukkasi OPS:n johtoon Janne Mahlakaarron lähettämästä kulmapotkusta. Jaron tasoitus tuli Tillmann Groven komealla kaukolaukauksella noin 25 metristä. Matias Juntunen järjesteli OPS:n voittomaalin noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Maalintekijänä kunnostautui tällä viikolla Brasiliasta Ouluun laskeutunut Oliveira.


- Pelasimme kurinalaisesti ja aggressiivisesti ja näin meidän pitää jatkaa. Itseluottamus kasvaa tällaisista voitoista, mutta pidetään jalat maassa ja jatketaan työtä. Me emme ole vielä valmiita ja muutama pelaaja ei ole fyysisesti missään nimessä vielä kunnossa. Vasta sitten pitää olla valmiita, kun kausi alkaa, Antonio alleviivasi.

 

(Toimitus)

 

07.02.2010

Juha-Pekka Juvonen: "Voitoista voimaa harjoitteluun"

Kuuden kauden kemiläinen Juha-Pekka Juvonen siirtyi täksi kaudeksi OPS:n takalinjoille. Umbro Cupissa Juvonen luuti Augustine Jibrinin toppariparina ja varsinkin AC Oulua vastaan kaksikon taidot olivat koetuksella. Tuloksena hurja määrä katkottuja syöttöjä ja periaatteessa puhdas peli omassa päässä, sillä AC Oulu teki ainokaisensa rangaistuspilkulta.

- Se oli taisteluvoitto. Ottelun voitti se, kumpi halusi voittoa enemmän. Olihan se yhdenlainen finaali voittaa paikallispelissä Oulun ykkösjoukkue, Juvonen kertasi.

- Kyseessä oli harjoituspeli, mutta liigajoukkueen kaataminen antaa lisää itseluottamusta harjoituksiin. Pikku hiljaa me aletaan saada joukkue kasaan ja opimme tuntemaan toisiamme paremmin. Tämmöiset voitot poikivat paljon, kun ajatellaan kautta eteenpäin, hän jatkaa.

 

Juha-Pekka Juvonen

Juha-Pekka Juvonen ilmataistelussa AC Oulun Antti Pehkosen kanssa. Alex Arinze,

Anzor Kaladze ja Marko Kivilä kyttäävät irtopalloa.


Raskaan harjoituskauden keskellä "Juicen" vinkki jaksamiseen on treenata hymy huulilla.


- Helmikuussa tehdään paljon töitä, mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa. Harjoituksissa on tosi loistava fiilis, vaikka tehdään lujasti töitä.

Juvosen mukaan Umbro Cupia seuraa paluu arkeen. Palauttavan lenkin jälkeen keskitytään viikon verran harjoituksiin ennen kuin OPS kohtaa seuraavan liigajoukkueen Pietarsaaren Jaron ensi lauantaina Arina Areenalla kello 12:00.

- Tiedossa on taas kovaa taistelua kunnon joukkuetta vastaan. Liigajoukkueiden kohtaaminen tekee hyvää kesää ajatellen ja palvelee joukkuetta, hän sanoo.

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonion mukanaan ensi viikolla mattotestin juoksevat vielä Anzor Kaladze, Luis Vanderlei, Mikko Väänänen ja Matias Juntunen. Kuntotesti odottaa myös Brasiliasta ensi viikolla palaavaa Oliveiraa.

 

Lue otteluraportti AC Oulu - OPS-jp


(Toimitus)

 

07.02.2010

OPS näpäytti AC Oulua

AC Oulu - OPS-jp 1 - 2 (1 - 1)

Umbro Cupin pronssiottelu tarjosi mehukkaat lähtökohdat, kun paikalliskisaajat AC Oulu ja Oulun Palloseura kohtasivat toisensa. Sarjaporrasta ylempänä pelaava AC Oulu joutui nöyrtymään ja poistumaan kentältä 1 - 2-tappio niskassaan, vaikka hallitsikin ottelun pallollista peliä varsinkin toisella jaksolla. Matias Juntunen iski Anzor Kaladzen läpisyötöstä OPS:n voittomaalin vain minuutti ennen täyttä aikaa.

 

Ensimmäinen puoliaika oli tasaisempaa pelaamista, mutta toisella jaksolla AC Oulun hyökkäykset vyöryivät jatkuvalla syötöllä kohti OPS-maalia, mutta sinipaitojen puolustuksesta ei löytynyt aukkoja. AC Oulu teki ainokaisensa rangaistuspilkulta, kun tuomarikolmikko tulkitsi Marko Kivilän pelanneen palloa kädellä rangaistusalueella. Donewell Yobe upotti pilkun ohi OPS:n maalia vartioineen Oskari Forsmanin. Ottelua oli pelattu tuolloin 36 minuuttia. AC Oulun maalista löytyi ensimmäinen reikä kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Augustine Jibrin pukkasi Janne Mahlakaarron lähettämän vapaapotkun alanurkkaan juuri ennen taukovihellystä.

 

 

Alex Arinze

Alex Arinze jatkoi viime kaudelta tuttua vahvaa pelaamista laitapuolustajana.


Toisella jaksolla AC Oulu kilautti kahdesti ylärimaa, mutta OPS-puolustus kesti ja taisteli. Niin kuin monesti urheilussa käy, kun ei itselle kelpaa, niin toiselle maistuu. Matias Juntunen sijoitti pallon läpiajosta tarkasti alanurkkaan vain minuutti ennen täyttä aikaa kesken AC Oulun painostuksen. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio oli tyytyväinen sotasuunnitelman toteutumiseen.

- Olin tyytyväinen, kun kuulin eilen, että pelaamme AC Oulua vastaan. Se on liigajoukkue ja me tarvitsemme tämmöisiä pelejä. Tämä oli palkinto meille kovasta taistelusta. Pyysin ennen peliä aggressiivisuutta enemmän kuin eilisessä RoPS-pelissä. Olimme niin aggressiivisia, että AC Oulun paras osa-alue, keskikenttä, ei pystynyt rakentamaan peliä niin hyvin. Lisäksi varoitin laitapuolustajia ennen peliä, että AC Oululla on nopeat laitahyökkääjät, joten niiden syliin ei kannata rynnätä, vaan pitää 2 - 3 metriä etäisyyttä ja peittää. Lisäksi nousu maalin tappioasemasta liigajoukkuetta vastaan lämmittää, Antonio sanaili.

- Esimerkiksi Janne Mahlakaarto näytti keskikentällä kapteenina esimerkkiä joukkueelle, miten taistellaan. Lisäksi testissä ollut Ville Syväjärvi vakuutti laidalla ja Matias Juntunen oli aivan eri pelaaja, mitä olen Akatemian otteluissa nähnyt. Luis Vanderlei ja Anzor Kaladze ovat vielä puolikuntoisia ja Oliveiran saamme mukaan vasta ensi viikolla. Kokonaisuutena turnaus oli ok, vaikka en pidäkään tämmöisestä turnauksesta, jossa pelit tulevat näin nopeasti, sillä loukkaantumisriski on aika suuri näissä, Antonio eritteli.

 

OPS maalilla

OPS-vahti Oskari Forsmanin hyppy nousee, vaikka Frank Jonke matkustaa painolastina.


AC Oulu jäi turnauksessa neljänneksi OPS:n napatessa kolmossijan. Turnauksen voitto matkasi Rovaniemelle RoPS:n mukana, joka kukisti Bodens BK:n finaalissa maalein 2 - 1.

 

 

AC Oulu - OPS-jp 1 - 2 (1 - 1)

 

1 - 0 Donewell Yobe rp. 36 min.

1 - 1 Augustine Jibrin 45 min.
1 - 2 Matias Juntunen 89 min.

 

Lue Juha-Pekka Juvosen mietteet ottelusta


(Toimitus)

 

06.02.2010

OPS ja AC Oulu pronssiotteluun

Rovaniemen Palloseuran 4 - 0 voitto Tornion Pallo-47:stä ja AC Oulun jääminen 1 - 1 tasapeliin Bodens BK:n kanssa tarkoittavat sitä, että OPS ja AC Oulu kohtaavat Umbro Cupin sijoitusottelussa toisensa. RoPS eteni B-lohkon voittoon OPS:n ohi paremman maalieron turvin. OPS:n ja AC Oulun välinen sijoitusottelu pelataan sunnuntaina 7.2. kello 13:00 alkaen Arina Areenalla.

 

(Toimitus)

06.02.2010

Umbro Cupin avauspäivästä voitto ja tasuri

OPS vei Umbro Cupin avausottelunsa TP-47:ää vastaan maalein 2 - 0.  Sinipaidat tuli ottelun alkuun todella valmiina ja Teemu Pähtilä niittasi kaksi nopeaa maalia, jotka siivittivät OPS:n voittoon. Kolmen minuutin kohdalla testissä oleva Ville Syväjärvi vapautti Pähtilän maalin edessä ja vain pari minuuttia tästä, kun Matias Juntunen syötti Pähtilän läpiajoon. TP-47 pääsi ottelun vanhetessa paremmin peliin mukaan, mutta oululaisten johto ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Syväjärven lisäksi OPS-paidassa antoi näyttöjä Niko Heiskanen (kuvassa).

 

Päivän toisessa ottelussa OPS ja RoPS pelasivat 1 - 1 tasapelin. Avausjaksolla OPS:n pelinrakentelu tökki, mutta toisella jaksolla syntyi tilanteita paremmin. Janne Mahlakaarto pudotti pallon vapaapotkun jälkitilanteesta Luis Vanderleille, joka tälläsi ilmasta komean osuman toisen jakson alussa. RoPS:n Jarno Tenkula kuittasi peli tasoihin heti keskialoitusta seuranneesta hyökkäyksestä. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio oli kohtuullisen tyytyväinen turnauksen avauspäivän antiin.

 

- Ei olla valmiita, vaan meillä on paljon töitä edessä. RoPS-ottelussa tempo oli kovempi ja olenkin sanonut joukkueelle, että Ykkösessä tempo on kovempi kuin viime kaudella. Olen edelleen sitä mieltä, että meillä on paljon taitoa joukkueessa, mutta kovuutta täytyy parantaa. Onneksi meillä on vielä kaksi ja puoli kuukautta aikaa ja joukkueen tarvitsee olla valmis vasta kesällä, kun kausi alkaa. Siihen mennessä pitää karsia kaikki virheet pois, Antonio vastasi.


- Olemme keskellä raskasta harjoituskautta, joten ymmärrän joukkuetta, ettei kaikki ole vielä valmista. Asenne oli hyvä, mutta RoPS-ottelun kaltaisia virheitä, että kaveri tekee heti seuraavasta hyökkäyksestä maalin, ei voi tapahtua, kun sarja alkaa, hän jatkoi.

 

Teemu Pähtilä

Teemu Pähtilä onnistui torniolaisia vastaan kahdesti.


OPS:n maalivahtiosastolle hankittu Oskari Forsman oli päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla.

- Pelit oli tuntuman hakemista ja joukkueen sisäisen kemian parantamista. Tämä on vasta valmistautumista kauteen ja vasta silloin meidän pitää olla täydessä tikissä, kun sarja alkaa, Forsman korosti.TP-47 - OPS-jp 0 - 2 (0 - 2)

0 - 1 Teemu Pähtilä 3min.

0 - 2 Teemu Pähtilä 6 min.

 

OPS-jp - RoPS 1 - 1 (0 - 0)

1 - 0 Luis Vanderlei 36 min.

1 - 1 Jarno Tenkula 37 min.

 

Ville Syväjärvi

Entinen RoPS-pelaaja Ville Syväjärvi antoi OPS:lle näyttöjä laitapuolustajana.


(Toimitus)

 

04.02.2010

Uusia pelaajia testissä viikonlopun turnauksessa

OPS on saanut tämän viikon tiistaina joukkonsa kasaan, kun ulkomaalaisvahvistukset Anzor Kaladze, Luis Vanderlei ja Paulo Perreira liittyivät harjoitteluvahvuuteen. Brassihyökkääjä Oliveira saapuu Ouluun ensi viikolla. Uusina kasvoina viikonlopun Umbro Cupissa nähdään laitapuolustajina viihtyvät Ville Syväjärvi ja Niko Heiskanen. Syväjärvi on RoPS:n kasvatti, joka on pelannut urallaan 33 liigaottelua. Heiskanen puolestaan on kuulunut AC Oulun sopimuspelaajiin viime vuodet. Lisäksi kolme OPS:n A-junioria on mukana turnauksen ensimmäisessä ottelussa.

 

- Toivon, että pelaamme hyvin turnauksessa. Tosin en pidä siitä, että meillä on kahden ensimmäisen pelin välissä taukoa vain 1,5 tuntia. Se on vähän ongelmallista, koska toisaalta vaadin, että kentällä pitää antaa aina parastaan. Nyt lähdemme väsyneenä toiseen otteluun. Ennen kaikkea haluan nähdä joukkueelta kurinalaista ja organisoitua peliä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio vaatii.

OPS on harjoitellut talven lujaa ja alkuviikon mattotestit osoittivat suurimman osan joukkueesta olevan hyvässä kunnossa. Parhaan tuloksen 34 minuuttia 40 sekuntia juoksi Miika Hosio. Muutaman pelaajan tulos jäi tavoitteiden alle, mikä tarkoittaa sitä, että vaativa valmennusjohto laittoi muutaman pelaajan kovemmalle harjoittelulle kunnon nostattamiseksi. Alkuviikosta saapuneet ulkomaalaiset juoksevat mattotestin ensi viikolla.

OPS:n avausottelu on ennakkotiedoista poiketen Tornion Pallo-47:ää vastaan, joka on tullut turnaukseen OLS:n tilalle. Paulo Perreira ei pysty osallistumaan turnaukseen jalkatulehduksen vuoksi ja voi olla, ettei Teemu Pähtiläkään pysty osallistumaan Umbro Cupiin. Sopimuksettomista pelaajista Syväjärven ja Heiskasen lisäksi koko talven joukkueen mukana harjoitellut Heikki Marjeta vahvistaa Palloseuraa viikonloppuna. OPS:n georgialaiskaksikolle Zurab Talakhadzelle ja Teimuraz Varduashvilille etsitään uutta seuraa, eivätkä he ole mukana turnauksessa. OPS menee Luiz Antonion mukaan toistaiseksi nykyisellä kokoonpanolla.

- Katsotaan rauhassa tätä porukkaa tämä kuukausi. Pidämme valmennusjohdon ja managerin kanssa helmi-maaliskuun vaihteessa palaverin, jossa katsomme, ketä ovat ne yksi tai kaksi pelaajaa, jotka vielä mahdollisesti hankitaan, Antonio valottaa suunnitelmia.

 

OPS:n kokoonpano Umbro Cupissa:

 

1. Oskari Forsman (mv)

2. Heikki Marjeta

3. Miika Hosio

4. Mikko Väänänen

5. Janne Mahlakaarto

6. Marko Kivilä

7. Juha-Pekka Juvonen

8. Paulo Perreira

9. Anzor Kaladze

10. Matias Juntunen

11. Teemu Pähtilä

12. Antti Alakulju (mv)

13. Niko Heiskanen

14. Alex Arinze

17. Ville Syväjärvi

20. Luis Vanderlei

21. Augustine Jibrin

22. Iiro Vandell

 

Turnausohjelma:

 

La 6.2. klo 10.15 A-lohko: AC Oulu - PS Kemi

La 6.2. klo 11.30 B-lohko: TP-47 - OPS-jp

La 6.2. klo 12.45 A-lohko: PS Kemi - Bodens BK

La 6.2. klo 14.15 B-lohko: OPS-jp - RoPS

La 6.2. klo 15.30 A-lohko: Bodens BK - AC Oulu

La 6.2. klo 16.45 B-lohko: RoPS - TP-47

Su 7.2. klo 11.00 sijat 5 - 6

Su 7.2. klo 13.00 sijat 3 - 4

Su 7.2. klo 15.00 sijat 1 - 2

 

(Toimitus)