« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - December 2010

31.12.2010

OPS toivottaa hyvää uutta vuotta!

Oulun Palloseura kiittää kuluneesta kaudesta ja toivottaa yhteistyökumppaneilleen ja kannattajilleen hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2011!

 

(Toimitus)

22.12.2010

Juntunen alle 20-vuotiaiden maajoukkueleirille

Matias Juntunen on valittu U20 maajoukkueen tarkkailuleirille. 32-henkinen ryhmä leireilee 18.-20.1. Eerikkilässä. JVK:n malliryhmänä toimivaa laajaa pelaajarinkiä tarkkaillaan samalla ikäryhmän maajoukkuetoimintaa varten. Ykkösen pelaajia kelpuutettiin leirille yhteensä yhdeksän.

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=178501


(Toimitus)

20.12.2010

B-juniorit hakee lisää pelaajia

Oulun Palloseuran B-juniorit hakee lisää 96-94 syntyneitä pelaajia mukaan joukkueeseen. Harjoitukset alkavat vuoden vaihteen jälkeen. Joukkue harjoittelee 3-4 kertaa viikossa ja harjoituksiin voi tulla vapaasti näyttämään taitojaan. Seuraavat harjoitukset ovat maanantaina 3.1. kello 18.15 -19.30 ja keskiviikkona 5.1. kello 17.00-18.15 Arina Areenalla Heinäpäässä.

 

Kysy lisää valmentajilta 044 7616620 (Jouni Puurunen) tai 040 5738237 (Sampo Kelhä)

(Toimitus)

16.12.2010

Visio 2013

Joukkue taistelee Veikkausliigassa oululaisilla ja pohjoissuomalaisilla pelaajilla, jotka saavat toimeentulonsa jalkapallosta. Seuran johto ja taloushallinto ovat ammattimaisesti liikeyrityksen tapaan johdettuja ja seura saavuttaa sijoitetulle pääomalle tuottoa.

 

Oulussa on aloitettu uuden jalkapallostadionin suunnittelu, joka vastaa Veikkausliigan vaatimuksia. Se sisältää lämmitetyn kentän ja katsomotilat, valaistuksen, hyvät oheispalvelut, VIP-tilat ja 5.000 katsojan istumapaikat sekä 2.000 seisomapaikkaa.

 

Seuran oman harjoittelukeskuksen rakentaminen Castrenin kentän viereiselle hiekkakentälle Välivainiolla on saatu päätökseen. Harjoituskeskus sisältää 70 x 45m kokoisen harjoitushallin ja sen päädyssä on 900 m2 pinta-alaltaan oleva seuratalo kahdessa kerroksessa. Tarkoituksena on perustaa seuran edustusjoukkuetta ja junioreita varten kaupungista riippumaton oma harjoittelukeskus, jonne myös koko seuran organisaatio ja operatiivinen johto keskitetään omien toimitilojen muodossa. Samassa seuratalossa on myös edustusjoukkueen pelaajille 5 kpl kaksioita asunnoiksi. Tarkoituksena on myös päällystää yksi alueella olemassa oleva hiekkakenttä tekonurmella. Tähän harjoituskeskuksen suunnitteluun käytämme apuna ja referenssinä vastaavia ruotsalaisia harjoittelukeskuksia sekä Tornioon juuri valmistunutta vastaavanlaista hallia.

 

Kilpailutoiminnan päätavoitteena on edustusjoukkueen nousu Veikkausliigaan jo kaudella 2011. Suomen Cupiin ei osallistuta. Edustusjoukkueen alle muodostetaan samaan seuraan A- B- ja C-juniorit.

 

Taloudellisena tavoitteena vuonna 2011 on nollatulos, sillä harjoituskeskus tulee vaatimaan paljon talouspuolelta. Myöhemmin perustettavan yhtiön tehtävä ja visio on kehittää seuratoiminnan ohelle taloudellisesti kannattavaa liiketoimintaa jo hankittujen TV-taulujen lisäksi tukemaan seuran vakavaraisuutta ja joukkueen rakentamista. Rakenteen yksinkertaistamiseksi yhtiölle siirtyy seuran koko toiminta Suomen Palloliiton liittohallituksen hyväksynnän jälkeen. Ovet yhtiöön pidetään avoinna Oulun liike-elämälle ja yksityisille suunnatulla osakeannilla. Perinteiset seuranimet jäävät voimaan junioreissa ja myös edustusjoukkueissa alemmilla sarjatasoilla niiden kilpailukyvyn ylläpitämiseksi.

(ote OPS-jp:n toimintasuunnitelmasta)

15.12.2010

Mikko Väänänen jatkaa

Liiganousuun tähtäävä Oulun Palloseura on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Mikko Väänäsen (23) kanssa. Hän tuo nuoresta iästään huolimatta rutkasti divarikokemusta laitapuolustajan tontille. Väänänen esiintyi viime kaudella OPS-paidassa yhteensä 20 ottelussa. Torniolaislähtöinen puolustaja on pelannut Ykkösessä viiden kauden aikana noin 100 ottelua.

 

- Hieno homma jatkaa tutussa porukassa. Ensi kaudella meidän pitää olla heti alusta lähtien kovempi porukka kuin viime kaudella eli aloitetaan tuleva kausi samalla lailla kuin lopetimme viime kauden, Väänänen suunnittelee.

- Omat pelisuoritukset ailahtelivat liikaa viime kaudella, mutta nyt on jo valmiiksi tuttu porukka ja pelisysteemi, joten enköhän pysty itsekin parempaan. Taistelu pelipaikoista tulee olemaan kovaa tulevallakin kaudella, kun seura menee koko ajan eteenpäin ja tavoittelee liiganousua. Kilpailu on sellainen asia, mikä vie kaikkia pelaajia eteenpäin. Omana tavoitteenani on vakiinnuttaa avauskokoonpanopaikka, hän jatkaa.

 

Väänäsen myötä Palloseuralla on koossa 13 sopimuspelaajaa.

(Toimitus)

10.12.2010

Donewell Yobe vaihtaa OPS:n väreihin

Kolme edelliskautta AC Oulua edustanut sambialaishyökkääjä Donewell Yobe (27) on solminut kahden vuoden sopimuksen Oulun Palloseuran kanssa. Viime kaudella Yobe osui liigassa viisi kertaa, mutta kahdella edellisellä kaudella hän oli AC Oulun paras maalintekijä. Vuonna 2009 hyökkääjä oli 14 osumallaan koko Ykkösen toiseksi paras maalintekijä.


- Opin sen noina vuosina, että Suomessa pitää olla vahva sekä henkisesti että fyysisesti. Täällä on kovia sarjoja. En halua luvata maaleja, mutta sen voin luvata, että teen kovasti töitä ja yritän aina parastani. Tiedän, että OPS:n tavoitteena on nousta Veikkausliigaan ja autan joukkuetta siinä kaikin mahdollisin keinoin, muutaman maaottelunkin Sambian paidassa pelannut Yobe kertoo.

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio on erittäin tyytyväinen tämän viikon sopimusuutisiin, sillä joukkueen hyökkäyspää kaipasi kipeimmin vahvistusta.

- Tarkoitus oli vahvistaa juuri hyökkäyssuuntaa ja uskon, että Pekka Kainu ja Donewell Yobe ovat onnistujia ja hoitavat maalinteon paljon paremmin kuin meidän viime kauden hyökkääjät. He ovat rutinoituneita maalintekijöitä, Antonio uskoo.

- Itsenäisyyspäivä on tärkeä päivä suomalaisille, mutta kyllä minun piti silloin soittaa Miika Juntuselle ja sanoa, että meidän tarvitsee tehdä muutama tunti töitä. Soitimme neljä puhelua ja saimme Pekka Kainun ja Donewell Yoben. Helmikuussa meille tulee Serbiasta vielä yksi hyökkääjä ja alempi keskikenttäpelaaja, hän jatkaa.

Yoben myötä Palloseuralla on koossa 12 sopimuspelaajaa. Joulukuun alussa alkaneissa joukkueharjoituksissa on näytillä runsaasti pelaajia Oulun alueelta aina Ylivieskaa ja Kuopiota myöten.
 
- Lisäksi neuvottelemme vielä kahden Veikkausliigapelaajan ja muutaman nuoren pelaajan kanssa. Harjoituspelit alkavat tammikuun lopussa ja lopullisen joukkueen tiedämme helmikuun lopussa, Luiz Antonio kertoo.

(Toimitus)

09.12.2010

Pekka Kainu Vepsusta OPS-paitaan

Oulun Palloseura saa hyökkäyspäähän runsaasti liigakokemusta ja viimeistelytaitoa, kun 164 liigaottelua pelannut Pekka Kainu allekirjoitti OPS:n kanssa kahden vuoden sopimuksen. Päättyneellä kaudella Vaasan Palloseuran riveissä seitsemän liigamaalia paukuttanut Kainu tuo OPS:n hyökkäykseen sieltä viime kaudelta puuttunutta tehokkuutta.

- Tuon kokemusta ja toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta myös hyökkäyspään tehoilla. Olemme suunnitelleet jo pidempään muuttoa Oulun seudulle ja OPS:sta löytyi kiinnostusta molemmin puolin. Seuralla on mielenkiintoiset tavoitteet ja minusta jalkapallo on kivaa, olipa sarjataso liiga tai Ykkönen, Kainu heittää.

Pian 31 vuotta täyttävä laitahyökkääjä on edustanut Veikkausliigassa myös Tornion Pallo-47:ää ja FC Lahtea. Liigamaaleja hän on tehnyt yhteensä 33.

- Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi pelannut Ykköstä. Joukkueet ja pelaajat ovat varmasti muuttuneet, joten uudet kuviot ja mielenkiintoinen kausi on tulossa, hän arvelee.

(Toimitus)

01.12.2010

Tuomas Jaakkolasta maalivahtivalmentaja

Tuomas Jaakkola (31) vastaa ensi kaudella OPS:n edustusjoukkueen sekä A-, B- ja C-juniorien maalivahtivalmennuksesta. OTP:n kasvatti on torjunut pelaajaurallaan kasvattajaseuransa lisäksi muun muassa Oulun Tarmossa ja Oulun Luistinseurassa korkeimmillaan miesten Ykkösessä. Valmentajauraa on takana nuoresta iästä huolimatta jo neljä vuotta OLS:n eri ikäluokissa.

- Haluan olla mukana eteenpäin pyrkivässä organisaatiossa, sillä myös oma tavoitteeni on mennä valmentajauralla eteenpäin. Tässä hommassa kunnianhimot kohtaavat molemmin puolin. Seuralla on suunta ylöspäin ja myös itse haluan kehittyä valmentajana. Organisaationa tavoitteenamme on liigapaikka, hän perustelee.

Jaakkola vastaa OPS-pestin lisäksi OLS:n C- ja B-juniorien sekä 1996-1997 syntyneiden piirijoukkueen maalivahtivalmennustehtävistä. Jaakkola otti itse yhteyttä Palloseuraan jo viime syksynä, mutta tuolloin asia jäi "pöydälle". Tällä kertaa keskustelut etenivät sopimukseen asti.

- Jo ensimmäinen keskustelu Luiz Antonion kanssa vakuutti minut, Jaakkola muistelee.

Jaakkolan mielestä OPS:n uusi maalivahti Juhani Koponen sopii nimenomaan liigapaikkaa tavoittelevan seuran tolppien väliin.

- Hän on lahjakas nuori maalivahti, joka halusi nimenomaan ammattimaiseen ja eteenpäin menevään organisaatioon tekemään töitä. Hän on raamikas kaveri ja sopii maalivahtityyppinä hyvin meidän sapluunaan.

(Toimitus)