« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - November 2010

30.11.2010

OPS-juniorit hakee lisää valmentajia

OPS-junioreiden jalkapallopelaajien määrä on ylittänyt jo yli kahden sadan. Uusia valmentajia on myös tullut tuplamäärä viime kauteen verrattuna. Haemme kuitenkin lisää uusia valmentajia, sillä pelaajamäärä näyttää vain kasvavan.

OPS-junioreissa oli Palloliiton lisenssien mukaan vuonna 2009 noin 130 pelaajaa. Nyt junioreilla ei ole enää B-tyttöjen eikä A-poikien joukkueita, mutta pienempien pelaajien määrä on lisääntynyt hurjasti ja meitä on kaikkiaan jo yli 200.

Lisää pelaajiakin mahtuu kaikkiin ikäluokkiin ja uusia valmentajia etsitään kuumeisesti, sekä myös koulutetaan palloliiton ja seuran sisäisillä kursseilla. Jos olet kiinnostunut tehtävistä junnufutiksen parissa, ota yhteys rohkeasti seuratoimihenkilöömme.

 

opsseuratoimihenkilo(at)gmail.com

 

tai soita

 

050-4392472

 

Tarvitsemme lisää valmentajia, ohjaajia, huoltajia ja joukkueidenjohtajia. Ensimmäistä kertaa sitten 1990-luvun OPS:lla on joukkueet kaikissa ikäluokissa. OPS-junioreilla on joukkueet D-nuorista päiväkoti-ikäisiin ja isoveli OPS-jp:n alaisuudessa on joukkueet C:stä miesten ykkösdivariin asti.

Tervetuloa mukaan hyvään seuraan, Oulun Palloseuraan!

(OPS-j)

23.11.2010

C-juniorijoukkue aloitti toimintansa

Oulun Palloseura on saanut taakseen A-junioreiden lisäksi C-juniorijoukkueen. Jouni Puurusen ja Sampo Kelhän valmentama joukkue aloittaa harjoitukset ensi viikolla. Joukkueessa suunnitellaan pelaamista ensi kesänä sekä B-junnujen että C-junnujen piirisarjoissa. Joukkue vaihtaa Oulun Luistinseuran (OLS -95 sininen) lipun alta OPS:n taakse.

- OLS:ssa kaikki pyörii keltaisen joukkueen ympärillä, eikä arvostusta riittänyt meille asti. Pojilla on parempi mahdollisuus edetä saman seuran sisällä OPS:ssa, sillä Luistinseurassa toiminta loppuu A-junnuihin. Lisäksi saamme Palloseurassa valmennusapua edustusjoukkueesta yhteisen harjoitussuunnitelman muodossa, Kelhä perustelee.

Tällä hetkellä OPS:n C-juniorijoukkueessa on 15 pelaajaa, joten kaikki hyvähenkisestä toiminnasta kiinnostuneet ikäluokan pelaajat ovat tervetulleita harjoituksiin näyttämään taitojaan. Lisätietoja voi kysellä joukkueen valmentajilta Jouni Puurunen (044-7616620) ja Sampo Kelhä (040-5738237).

 

(Toimitus)

17.11.2010

Havainnekuvia harjoituskeskuksesta

OPS Castren

OPS:n harjoituskeskuksen ensimmäisessä vaiheessa valmistuu harjoitushalli.

 

OPS Castren

Toisessa vaiheessa harjoitushallin päätyyn tulee OPS:n seuratalo. Kolmas vaihe käsittää

lämmitettävän keinonurmen.

 

OPS Castren

Seuratalo rakennetaan harjoitushallin päätyyn.

 

OPS Castren

Situaatiopiirrustus.

 

 

 

Kuvat: UKI Arkkitehdit Oy

16.11.2010

Arinze jatkaa

Nigerialaispuolustaja Alex Arinze (21) jatkaa Oulun Palloseuran riveissä vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Tuleva kausi on Arinzen kolmas peräkkäinen OPS:ssa.

- Työ ei ole vielä valmis, sillä emme ole vielä liigassa. Minun pitää pelata taas omalla tasolla joka ottelussa ja taistella eli aina pitää todistaa uudestaan olevansa hyvä. Ensi kauden jälkeen taas katsotaan, missä pelaan, mutta tavoitteenani on edetä uralla ja tehdä töitä sen eteen, Arinze juttelee.

Laitapuolustajan pelipaikasta huolimatta Arinze oli viime kaudella yksi OPS:n parhaimmista maalintekijöistä neljällä osumallaan. Päättynyt kausi loppui Arinzen kohdalta ennen aikojaan rannemurtumaan, mutta nyt vamma alkaa olla selätetty.

 

(Toimitus)

15.11.2010

Juhani Koponen siirtyy OPS:n maalille

Kokkolan Pallo-Veikkoja kolme edellistä kautta edustanut maalivahti Juhani Koponen (23) torjuu seuraavat kaksi kautta Oulun Palloseuran maalilla. Koposen seuravalinnassa painoivat erityisesti OPS:n kovat tavoitteet ja ammattimaisuus.

- Hienoa päästä joukkueeseen, millä on selvät tavoitteet ja ammattimainen meininki. Täällä treenataan tosissaan ja minäkin tulin tänne nimenomaan tekemään töitä, Koponen painottaa.

Porilaislähtöinen maalivahti on haistellut nuorena miehenä liigatunnelmia FC Jazzin kokoonpanossa sekä pelannut yhteensä kuusi poikien maaottelua. Ykkösen otteluita Koposelle on kertynyt KPV:n tolppien välissä yhteensä 50.

- Kehityin Kokkolassa selvästi vahvemmaksi maalivahdiksi ja olin siellä urani tähän asti parhaassa valmennuksessa, että kiitos vaan sinne. Tavoitteeni ovat mahdollisimman korkealla. Olen vasta 23-vuotias, joten mitään en ole vielä menettänyt. Jos kaikki menee nappiin ja tulee mahdollisuus, niin ulkomaillakin pelaaminen kiinnostaa, hän kertoo.

Juhani Koponen

Juhani Koponen kuului KPV:n viime kauden Oulun vierailulla kentän parhaimmistoon.


Koponen harjoittelee joulukuun omatoimisesti ja liittyy joukkueharjoituksiin tammikuun alussa. OPS:n viime kauden ykkösmaalivahti Oskari Forsman ei jatka Palloseurassa. Pienelle peliajalle viime kaudella jäänyt Antti Alakulju kuuluu edelleen OPS:n sopimuspelaajiin, mutta päävalmentaja Luiz Antonion mukaan toisen maalivahdin tilanne on vielä auki.

- Juhani Koponen hyvä maalivahti ja voittajatyyppi. Olemme pelanneet häntä vastaan neljä ottelua ja kyllä hän on hyvä maalivahti. Maalivahtiryhmä ei ole vielä valmis. Antti Alakuljulla on mahdollisuus jatkaa, mutta kaikki on vielä auki, Antonio raottaa.

Viime kaudelta muistuu mieleen erityisesti 1 - 1-tasatulokseen päättynyt OPS - KPV ottelu Castrenissa, jonka jälkeen Antonio veti välittömästi maalintekoharjoitukset joukkueelleen, joka hukkasi kymmenkunta varmaa maalipaikkaa ottelussa. Tuolloin KPV:n tolppien välissä torjui muuan Juhani Koponen.

Aiemmat seurat:

KPV, MuSa, FC PoPa, FC Jazz.

(Toimitus)

15.11.2010

Onnistunut Brysselin matka takana

Joukko OPS:n yhteistyökumppaneita tutustui viikonlopun aikana Euroopan pääkaupungissa Brysselissä EU:n tärkeimpiin rakennuksiin ja kaupungin kulttuuriin. Reissu sisälsi muun muassa vierailut Euroopan parlamenttiin ja Euroopan komissioon, talouskomissaari Olli Rehnin kabinettiin. Reissun asiantuntevana isäntänä toimi OPS-jp:n hallituksen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Hannu Takkula avustajineen.

Brasserie de Louise

Hannu Takkula kutsuvieraineen Brasserie de Louisen ravintolassa.


Tutustuminen avasi EU:n rakenteita ja käytäntöjä seurueelle aivan uudella tavalla. Lisäksi Olli Rehnin kabinetissa keskusteltiin pitkään muun muassa Kreikan talouskriisistä, mikä lisäsi huomattavasti allekirjoittaneenkin ymmärrystä tapahtumista.

Lauantaina seurueella oli runsaasti aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti ennen kuin ohjelmassa oli Belgian pääsarjan eli Jupiler-liigan ottelu KFC Germinal Beerschot - Standard Liege. Alkuperäiseen matkaohjelmaan kuulunut ottelu KAA Gent - RSC Anderlecht oli siirretty kovan vesisateen vuoksi. Eurooppalaiseen tapaan tunnelmallinen ottelu tarjosi ihmettelemistä suomifutikseen tottuneille. Lisäksi seurueessa kehuttiin stadionia, joka eurooppalaiseen tapaan oli rakennettu nimenomaan jalkapalloa varten - sen kyllä huomasi.

- Juoksurata jalkapallokentän ympärillä on sama asia kuin pikaluistelurata jääkiekkokaukalon ympärillä, OPS-manageri Miika Juntunen vertasi osuvasti.

ottelu

Vierasjoukkue Standard Liege pelasi koko toisen puoliajan vajaalla, mutta voitti ottelun

siitä huolimatta 0 - 1.

 

Ennen lauantai-illan ottelua UKI Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Heikkinen esitteli seurueelle OPS:n harjoituskeskuksen piirustuksia. Hän raotti myös alustavia luonnoksia OPS:n seuratalosta, jonka rakentaminen alkaa heti, kun harjoituskeskuksen ensimmäinen vaihe eli harjoitushalli on valmis ensi syksynä.

 

- Tämä oli oikein mukava reissu, Asianajotoimisto Ferenda Oy:n Risto Salmi ja UKI Arkkitehdit Oy:n arkkitehti Ari Ronkainen kehuivat paluumatkalla.

 

Bryssel

UKI Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Heikkinen kertoi OPS:n harjoituskeskuksen

suunnitelmista päivällisen yhteydessä.


(Toimitus)

10.11.2010

Lue: Managerin matkaraportti Serbiasta

Saavuin perjantaina klo 19.05 Belgradiin, missä minua oli vastassa matkaohjelman järjestäjä, entinen pelikaverini Tampereen ajoilta ja nykyisin liigaseura FC Metalacia valmentava Miodrag Starcevic. Hänen apunaan oli yritysjohtaja Goran Bjelic tulkkina sekä liigaseura FC Borac Cacakin puheenjohtaja Mr Krivokuca, joka hoiti yhteyksiä useisiin pelaajiin. He olivat minun kanssa lähes vuorokauden ympäri koko matkan ajan. Perjantaina meillä oli ensin kuuden hengen illallinen, jonne oli kutsuttu muun muassa Serbian yksi menestyneimmistä jalkapalloilijoista, Benficassakin pelannut Zvonko Zivkovic. Hän kertoi heti aluksi mahdollisista vapaina olevista pelaajista niille pelipaikoille, joille olin ensisijaisesti hakemassa vahvistuksia meidän omaan joukkueeseen OPS-jp ry:hyn.


Lauantaina näin ensimmäisen ottelun. Siinä oli yksi mahdollinen pelaaja, 192 cm pitkä, 29-vuotias ja aika hyvin liikkuva sentteri Bojan Mamic. Sunnuntaina näin Serbian Ykkösen kärkiottelun ja siellä oli useita hyviä vaihtoehtoja joukkueeseemme. Sentteri Slobodan Dinziz, 27-vuotias, 192 cm/86 kg oli hyvä. Hän johtaa Serbian Ykkösen maalitilastoa, 8 ottelua ja 7 maalia. Hänen joukkueensa FC Bask myös johtaa Ykköstä siellä.

Erittäin mielenkiintoinen on eräs toppari/keskikentän puolustava pelaaja, 21-vuotias, 190 cm/80 kg. Hän on todella taitava, mutta myös tarpeeksi kovaotteinen ja jo Slovakian pääsarjassa pelannut.

Sen lisäksi tapasin Serbian pääsarjapelaajan FC Sremin joukkueesta. Hän pelasi lauantaina toisaalla, missä itse olin. Milovan Milosevic on 24-vuotias, 181 cm/75 kg, todella kovaotteinen keskikentän pohjapelaaja. Näin videolta hänen koko lauantain ottelun myöhemmin sunnuntaina.

 

Lisäksi maanantaina neuvottelin viime vuoden lopulla meillä esiintyneen Milan Mijailovicin kanssa. Hän on parantunut kylkivammastaan ja on nyt treenannut fysiikkaa viimeiset viikot. Hänellä olisi kova halu päästä takaisin Ouluun ja näyttämään taitonsa kauden alusta lähtien. Milan on 29-vuotias sentteri ja pelasi meillä viime vuonna 5 ottelua, joissa hän teki 3 maalia ennen loukkaantumistaan.

 

Takaisin lensin maanantai-iltana ja olin Oulussa ma-ti yönä klo 01.00

 

 

(Miika Juntunen, Manageri OPS-jp)

 

17.11.2010

PALKKAAMME MARKKINOINTIPÄÄLLIKÖN

Nousua Veikkausliigaan tavoitteleva Oulun Palloseura-jp vahvistaa organisaatiotaan. Etsimme joukkoomme markkinointialan ammattilaista seuran markkinointipäälliköksi. Tarjoamme OPS:n omistamien valomainostaulujen ja uuden jalkapallohallin myötä modernit myyntivälineet markkinointipäällikön käyttöön.

Edellytämme markkinointialan koulutusta ja kokemusta. Lähetä vapaamuotoinen hakemus CV:n kanssa osoitteeseen miika.juntunen(at)miikajuntunenoy.fi

(Toimitus)

29.11.2010

OPS ry:n vuosikokous torstai 9.12.2010

OPS ry:n vuosikokous torstai 9.12.2010

klo 18:00, Kruunumakasiini, Puusepänkatu 6.
Vuosikokousasiat sekä sääntöjen muutos.

Tervetuloa!

 

(Toimitus)

09.11.2010

A-juniorit aloittivat toimintansa

Oulun Palloseura on saanut taakseen A-junioreiden joukkueen, joka pelaa tulevalla kaudella ikäluokkansa 1.divisioonassa. OPS:n tarkoitus on laajentaa junioripuu myös B- ja C-junioreihin.

- Tarkoituksena on kasata edustusjoukkueen taakse osaavia kavereita juniorijoukkueisiin. A-junioreista ja meidän reservijoukkueesta (OPS-j:n 3.divisioonan joukkue) pidetään suora kanava miesten Ykkösen joukkueeseen, jonne kyvykkäimmät kaverit pääset jo tulevana kesänä ottamaan tuntumaan, OPS:n hallituksen varapuheenjohtaja Kari Alatarvas kertoo.

- Koko harjoitusohjelma on laadittu siten, että kaikilla OPS:n taakse tulevilla joukkueilla on yhteinen peliajatus, jolloin ykkösjoukkueeseen siirtyminen on helpompaa. Jo tulevan talven aikana pidetään yhteisharjoituksia edustus-, reservi- ja A-juniorijoukkueen kesken. Haluamme, että edustusjoukkueen taakse tulevat joukkueet toimivat ponnahduslautana Ykkösen joukkueeseen, hän jatkaa.

OLS:n B3-joukkue on siis vaihtunut OPS-jp:n A-juniorijoukkueeksi. Joukkuetta valmentavat Toni Meriläinen ja Ilkka Kauppinen. Joukkueenjohtaja Ari Kurtti kertoo harjoituksien alkaneen viime viikolla.

- Meillä on 22 pelaajaa ringissä ja homma pyörii täysillä. Harjoitukset alkoivat viime viikolla. Me olemme tehneet Tonin ja Ilkan kanssa jo seitsemän vuotta yhdessä töitä ja nyt joukkueessa on 1992-1994 ikäisiä poikia, Kurtti sanoo.

Kari Alatarvas mainitsee, että kaikilla halukkailla junioripelaajilla on mahdollisuus pyrkiä hyvähenkisiin OPS:n joukkueisiin tulevilla kausilla. OPS:n manageri Miika Juntunen kuvaa meneillään olevaa muutosta määrätietoiseksi organisaation laajentamiseksi.

- Oman harjoituskeskuksen ohella tämä on erittäin merkittävä askel meidän seurassa. OPS:n taakse tulee nimenomaan junioripuolen kilpailutoiminta. Täällä kilpaillaan ja pelataan, ei pelailla, Juntunen linjaa.

(Toimitus)

08.11.2010

OPS vierailee Brysselissä

Pieni joukko OPS:n yhteistyökumppaneita matkustaa viikonlopuksi Belgian pääkaupunkiin ja koko Euroopan sydämeen, Brysseliin. Reissun aikana tutustutaan OPS:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Takkulan johdolla Euroopan komissioon ja Euroopan parlamenttiin. Lauantai-iltana on ohjelmassa Jupiler-liigan ottelu KAA Gent - RSC Anderlecht.

 

(Toimitus)

05.11.2010

Marko Kivilä jatkaa OPS-paidassa

Keskikenttäpelaaja Marko Kivilä (25) jatkaa Oulun Palloseura-jp:ssa 1 + 1 mallisella sopimuksella. Tuleva kausi on Kivilän kolmas peräkkäinen OPS-paidassa.

- OPS:ssa kun tehdään hommia, niin voi aina luottaa siihen, että saamme varmasti kilpailukykyisen joukkueen kasaan. Olipa sarja mikä tahansa, niin täällä ei lähdetä pelaamaan keskikastin sijoituksista, vaan kamppailemaan voitosta joka ottelussa. Täällä on tapahtunut paljon hyviä asioita kahden vuoden aikana ja olemme ottaneet paikkamme Ykkösessä, mutta tämä ei kuitenkaan riitä, vaan projekti on vielä kesken, Kivilä kertoo.

Myös perhesyyt vaikuttivat osaltaan jatkosopimuksen syntymiseen.

-  Olemme viihtyneet perheen kanssa Oulussa hyvin ja siviilipuolella monia asia on loksahtanut kahden vuoden aikana kohdalleen ja se oli yksi tärkeä tekijä. Nyt saan miettiä muita asioita ennen kuin palataan sorvin ääreen joulukuussa. Fiilis on hyvä ja helpottunut.

Tulevallakin kaudella OPS-jp tavoittelee nousua Veikkausliigaan. Aiemmin urallaan Kivilä on kokenut liiganousun Jyväskylän JJK:ssa ja pelannut neljän kauden aikana Kuopion Palloseurassa yhteensä 31 Veikkausliigan ottelua. Näiden lisäksi hän on edustanut Joensuun Jippoa Ykkösessä.

 

Ensi kaudelle Kivilä kuuluttaa parempaa starttia ja tasaisuutta koko joukkueelta.

- Edelleen se tasaisin joukkue seuloutuu voittajaksi. Viime kaudella näimme, ettei sarjan kärki ole kaukana, mutta meidän ruutiinitaso ja tasaisuus eivät vielä riittäneet. Näimme meidän vahvat ja heikot puolet ja monella pelaaja, eikä vähiten itselläni, jäi paljon parannettavaa. Jostain syystä kotiottelut eivät onnistuneet, vaan parhaat pelit osuivat usein vieraskentille. Talven aikana meidän pitää miettiä, miten saamme enemmän pisteitä kotiotteluista. Raaka sarjasysteemi tarkoittaa, että on saatava parempi lähtökiihdytys sarjaan. Viime kaudella saimme viidestä ensimmäisestä pelistä vain kuusi pistettä ja se ei tule riittämään ensi vuonna, vaan startin on oltava sähäkämpi, hän painottaa.

(Toimitus)

05.11.2010

OPS hakee vahvistuksia Serbiasta

OPS-manageri Miika Juntunen matkustaa tänään Serbian pääkaupunkiin Belgradiin, missä hän tarkkailee vajaan viikon ajan pelaajia OPS:n ensi kauden joukkueeseen.

- Näen useamman Serbian liigaottelun, joista katson meille keskikentän pohjapelaajaa ja hyökkääjää, hän kertoo.

(Toimitus)

04.11.2010

Paananen jatkaa valmentajana

Kaksi edelliskautta Luiz Antonion aisaparina toiminut Erkki Paananen jatkaa Oulun Palloseuran valmennustiimissä myös ensi kauden.

- Yhteistyö on sujunut erittäin hyvin, joten kokeillaan vielä kolmaskin kausi, "Emppu" vinkkaa.


Paanasen vastuualueita ovat jatkossakin päävalmentajan auttamisen lisäksi kuntovalmennus sekä yhteydenpito reservijoukkueeseen.

- Lisäksi tulemme kiinnittämään aiempaa enemmän huomiota lihaskuntoon ja lihashuoltoon läpi kauden. Peruskunto onnistui hyvin viime kaudella, joten siinä mennään aikalailla samalla sapluunalla, hän suunnittelee.

 

Erkki Paananen

Erkki Paananen luotsaa Palloseuraa yhdessä Luiz Antonion kanssa myös ensi kaudella.


Myös Paananen alleviivaa ensi kauden tärkeyttä jokaisen seuran tulevaisuuden kannalta. Palloliitto karsii rajusti joukkueita ensi kaudella korkeilta sarjatasoilta.

- Ensinnäkin meidän hankintojen on onnistuttava hyvin. Sarjan jokainen peli tulee olemaan tärkeä eikä luvassa ole yhtään helppoa peliä. Jokaisessa pelissä pitää tapella sata lasissa voitosta, eikä ole varaa tulla pitkiä notkahduksia. Pelin pitää lähteä heti kauden alusta lähtien rullaamaan ja tämä sama tilannehan on jokaisella seuralla, Erkki Paananen päättää.

(Toimitus)