« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - vuosi 2009

22.12.2009

TV-taulut - mainostajan paalupaikka

 

 

 

 

19.12.2009

Juha-Pekka Juvosen taidot OPS:n käyttöön

Ykköseen noussut Oulun Palloseura on solminut kaksivuotisen sopimuksen kemiläislähtöisen Juha-Pekka Juvosen kanssa. 23-vuotias toppari on edustanut PS Kemiä kuuden kauden ajan, joista kaksi viimeisintä on sujunut miesten Ykkösessä.

- OPS:ssa on paljon potentiaalia ja kaikki joukkueessa tietävät, että on vain yksi suunta (Veikkausliiga), mihin pitää mennä. Kaikki tietävät tavoitteen, eikä täällä lähdetä vain pelailemaan, vaan pelataan tosissaan. Tämä antaa minulle mahdollisuuden kehittää omaa pelaamistani ja päästä uralla eteenpäin. Töitä pitää tehdä kovasti, että pääsee edes pelaamaan OPS:n avauskokoonpanossa, Juvonen kertoo.

(Toimitus)

 

18.12.2009

Kausi 2009 menestyksellinen taloudellisesti ja urheilullisesti

Taloustoiminta

 

Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n ensimmäinen ja hyvin merkittävä vuosi TV-taulujen liiketoiminnassa meni erinomaisesti. Ilman TV-tauluja seuran talous olisi joutunut todella tiukalle. Digimediaa hyödyntämällä ja yritysten mediavalintoja Oulun alueella nykyaikaistamalla seura tulee vakauttamaan edelleen talouttaan läpi tilikauden ja varautumaan seuraavaksi liiganousuun.

 

Seuran liikevaihto on yli 300 000 euroa, josta tuloksena on reilusti ylijäämäinen tulos. Lopullisen tuloksen saamme vasta vuoden lopussa, koska nyt meillä on ympärivuotuinen liiketoiminta. TV-taulujen myyntiaikaa on vielä kaksi kuukautta jäljellä tälle tilikaudelle.  

 

 

Kilpailutoiminta

 

OPS-jp ry:n Kakkosen edustusjoukkueen esitys kaudella 2009 oli lähes täydellinen. Sarja lähti käyntiin 12 perättäisellä voitolla. Sen jälkeen 17.7. kärsitty tappio 0 - 3 paikallisvastustaja FC OPA:lle käynnisti lyhyen lamakauden ja tuloksena oli seuraavan kolmen viikon aikana viidestä pelistä yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Lopputuloksena kauden 26 ottelusta saatiin huikeat 21 voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Siitä seurauksena oli nousu Ykköseen!

 

Kauden ratkaisuksi muodostui perjantaina 9.10. pelattu unelmaottelu FC OPA - OPS-jp Oulussa. Sarjan viimeistä kierrosta seurasi paikan päällä Castrenissa 2331 katsojaa. OPS-jp oli ajanut takaa koko kauden hyvin pelannutta ja siihen asti sarjaa lähes koko kauden johtanutta FC OPA:a. Kyseisenä iltana OPS-jp ei antanut enää mitään mahdollisuuksia paikallisvastustajalleen ja voitti ottelun 1-3. Samalla OPS-jp meni kolmella pisteellä FC OPA:n ohi.

 

Syyt upeaan kauteen ovat selvillä. Päävalmentajana aloitti Jari Pyykölä jo 1.12.2008. Hänen johdollaan mentiin aina huhtikuulle asti, jolloin hän irtisanoutui tehtävistään 9.4. kiirastorstaina PS Kemille hävityn harjoitusottelun jälkeen. Syyt irtisanoutumiseen eivät ole vieläkään selvillä. Jari Pyykölä loi kuitenkin hyvän fyysisen pohjan joukkueelle.

 

Onneksi manageri Juntunen toimi nopeasti ja hankki uuden ehdokkaan, sillä jo neljässä tunnissa oli löydetty uusi päävalmentaja, Luiz Antonio Brasiliasta, jonka kanssa tehtiin päävalmentajasopimus vuodelle 2009. Luiz saapui Suomeen heti pääsiäisen jälkeen 14.4. ja aloitti tehtäviensä hoidon välittömästi harjoitusottelulla FC Oulun Tarmoa vastaan. Samalla aloitti myös uusi toinen valmentaja Erkki Paananen.   

 

Kilpailullisesti joukkueelle asetettiin ainoaksi tavoitteeksi sarjanousu. Vain kaksi viikkoa ennen sarjan alkua tapahtunut valmentajan vaihdos aiheutti aluksi epävarmuutta. Onneksi päävalmentaja Luiz Antonio ja valmentaja Erkki Paananen saivat kasattua sarja-avaukseen sellaisen ryhmityksen, että avausvoitto tuli Vaajakoskelta ja samalla roppakaupalla itseluottamusta.

 

Elokuussa muutimme joukkuetta kahdella pelaajalla. Brasilialaiset pelaajat Alemao ja Goiano saivat tehdä tilaa maanmiehilleen Paulo Pereiralle ja Valmir Oliveiralle. Vaihdos oli täysosuma, sillä molemmat pelaajat olivat ratkaisevassa asemassa nousussamme Ykköseen.

 

Maalivahtiongelma oli nähtävillä kesällä. Seuran valmennusjohto joutui miettimään tarkkaan, mitä tulisi tehdä, kun georgialainen maalivahti Zurab Talakhadze ei täyttänyt odotuksia. Onneksemme penkiltä löytyi oma oululainen juniori, Antti Alakulju, joka pelasi loppukauden todella kylmähermoisesti.

 

 

Organisaatio

 

Seuran hallituksessa tapahtui yksi muutos. Pertti Pääkön tilalle tuli pitkäaikainen opsilainen jo toisessa polvessa, Pekka Ollikainen. Muut hallituksen jäsenet ovat puheenjohtaja Hannu Takkula, varapuheenjohtaja Kari Alatarvas ja Miika Juntunen.       

 

Organisaatiota on edelleen vahvistettava ja parannettava. Nyt olisi löydettävä ensisijaisesti markkinointipäällikkö, jotta manageri Juntunen saisi apuja seuran varainhankintaan. Onneksi vanha stadionorganisaatio oli uskollinen Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n hallitukselle ja avainpaikoille löytyi varmat ja turvalliset henkilöt.

 

Manageri Miika Juntunen hoiti oman toimensa ohella joukkueenjohtajan tehtävät.

 

Uutena huoltajana aloitti 9.4. valmentajavaihdoksen aikaan seuran entinen pelaaja Mikko Siivikko, joka hoiti tehtävänsä hyvin. Hän on tunnollinen asioiden hoidossa.

 

Joukkueen hierojana toimi kolmannen vuoden peräkkäin Tarja Krohns. Hän on ammattitaitoinen ja iloinen persoona, josta pelaajat ovat tykänneet.

 

Stadionpäällikkönä toimi Ilpo Koskela, joka on ollut aiemmin seuran järjestysmiesvastaava. Hän hoiti työnsä hyvin. Leena Ryyppö, Minna Hallia, ja Seppo Konttajärvi hoitivat kotiottelujen järjestysmiesvastuut jo rutiinilla ja he olivat erinomaisia tehtävissään. Lipunmyynnistä ja kassasta vastasi Kirsi Juntunen. Hänellä apuna oli Riikka Härkönen ja Veera Hedman. He hoitivat lipunmyynnin luotettavasti.

 

Mediapäällikkönä toimi Timo Sipilä ja hän oli jälleen erinomainen tehtävässään. Häneltä tuli uusia ideoita asioiden kehittämiseksi ja hän oli oma-aloitteinen. Nyt varsinkin TV-taulujen tuotantovastaavana hän on erittäin tärkeä lenkki seuran organisaatiossa. Hän operoi ja valmistaa kaikki mainokset seuran TV-tauluihin. Sipilä vastaa myös seuran nettisivuista, jotka ovat saaneet laajalti kiitosta niiden erinomaisuutensa vuoksi. Netissä on ollut paljon kävijöitä seuran sivuilla, koska jutut ovat tuoreita ja niitä tulee tasaiseen tahtiin. Sarjanousuviikonloppuna seuran kotisivuilla vieraili 5988 kävijää 35 eri maasta. Koko kauden kävijäkeskiarvo oli 330 erillistä kävijää päivässä.

Kaudella 2009 OPS-jp videoi kaikki kotiottelunsa sekä kolme vierasottelua. Peleistä koostettiin DVD:t valmentajia ja pelaajia varten sekä maalikooste seuran nettisivuille. Mainosmakerin tuottamat maalikoosteet saavuttivat huiman suosion sillä niitä seurasi noin 500 katsojaa ottelua kohden. Suosituimmaksi videoksi nousi sarjanousun ratkaissut ottelu, joka on kerännyt tähän mennessä 2200 katsojaa. OPS-jp:n otteluiden kuvaajana toimi ansiokkaasti Ville Ojanperä.

 

Eino Wäntsi on hoitanut seuran pelaajien muuttoja, kalusteiden hankintaa ja myös kotiotteluiden kioskimyynnin. Seuran toissa vuonna hankkima grillivaunu oli täydessä myyntivalmiudessa kaikissa kotiotteluissa ja Eikka hoiti sieltä käsin makkaran, virvokkeiden ja kahvin myynnin. Eikka on seuran luottomies ja grillimestari.

 

OULUN PALLOSEURA-JALKAPALLO RY

 

17.12.2009

Miika Hosio OPS-paitaan

Kemiläislähtöinen keskikenttäpelaaja Miika Hosio on solminut Oulun Palloseuran kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. 20-vuotias Hosio on edustanut kasvattajaseuraansa PS Kemiä kolmella edellisellä kaudella. Ykkösen otteluita hän on pelannut 56.

- OPS:lla on nousutavoite ja itselläni on tavoitteena päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja ottaa paikka avauskokoonpanossa. Sen lisäksi pitää tehdä tulosta. Nyt minun pitää päästä nopeasti joukkueeseen sisälle, Hosio kertoo.

Tammikuun alussa armeijasta pääsevä keskikenttämies hakee Oulusta lisävauhtia uralleen.

- Uusia maisemia ja tuulia haen. OPS kuulosti oikealta seuralta ja joukkue on paperilla vahva ja mitä olen treeneissä käynyt, niin hyviä jätkiä on joukkueessa, hän kehuu.

Miika Hosio on OPS:n 15 sopimuspelaaja

(Toimitus)

28.12.2009

PALKKAAMME MYYNTINEUVOTTELIJAN

Ykköseen noussut OPS-jp vahvistaa organisaatiotaan. Etsimme joukkoomme markkinointialan ammattilaista myyntineuvottelijaksi, joka on valmis aloittamaan työssään vuodenvaihteen jälkeen. Edellytämme markkinointialan koulutusta ja kykyä itsenäiseen toimintaan. Tarjoamme mielenkiintoisen työn OPS-jp:n omistamien Oulun tv-taulujen mainosmyynnissä sekä kestomenestyjäksi tähyävän OPS-jp:n jalkapallojoukkueen markkinointipäällikkönä. Lähetä vapaamuotoinen hakemus CV:n kanssa osoitteeseen miika.juntunen@miikajuntunenoy.fi

 

(Toimitus)

 

01.11.2009

Alex Arinzelle vuoden jatkosopimus

Ykköseen noussut Oulun Palloseura on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen nigerialaispelaaja Alex Arinzen (20) kanssa. Arinze pelasi viime kaudella lähinnä keskikentällä, mutta loppukauden ajan mies esitteli taitojaan laitapuolustajana.

- Siitä asti, kun tulin Suomeen olen asunut Oulussa ja rakastan tätä paikkaa. Viime kaudella tajusin, että OPS:lla on kovasti taisteleva ja hyvähenkinen joukkue ja se sopii minulle. Seuran taustahenkilöillä ja pelaajilla on pokkaa kohdata kovia haasteita ja me inhoamme häviämistä, mutta jos häviämme, häviämme joukkueena. Todistimme viime kaudella olevamme lohkomme parhaita, Alex Arinze kertoo.

Ensi kaudesta nuori nigerialainen toivoo jatkumoa voitokkaaseen viime kauteen.

- Odotan, että jatkamme sitä, mihin jäimme viime kaudella. Tarkoitan, että jatkamme taistelua ja voitamme esteet tieltämme kohti Veikkausliigaa. Itse lupaan antaa parastani joukkueen eteen pelaajana, joka tekee kovasti töitä ja todistaa taitonsa kentällä.

(Toimitus)

 

29.10.2009

Erkki Paananen jatkaa valmentajana

Palloseuran kakkosvalmentajan ja maalivahtivalmentajan tehtävistä viime kaudella vastannut Erkki Paananen jatkaa seurassa vuoden mittaisella jatkosopimuksella.


- Olen erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Luiz Antonion ja Miika Juntusen kanssa. Pääsemme jatkamaan viime kauden työtä eikä nyt tunnu siltä, että homma jäi kesken. On kiva tehdä töitä, kun joukkue on sitoutunut ja tekee töitä. Siellä ei valitella eikä itketä turhasta, vaan jokainen hoitaa oman hommansa, Paananen luonnehtii.

Lähes 30 vuoden valmentajan kokemuksen omaavalla kemiläisvalmentajalla on tuoretta kokemusta Ykkösestä, sillä hän oli Ilkka Marttilan aisapari PS Kemin peräsimessä kaudella 2008.

- Ykkösessä harjoitusmäärä lisääntyy ja taso kovenee. Pelitempo tulee olemaan kovempi kuin viime kaudella ja se saavutetaan vain harjoittelun kautta, hän tietää.

OPS aloittaa fysiikkapainotteisen harjoittelun ja valmistautumisen ensi kauteen Erkki Paanasen johdolla joulukuun alussa. Luiz Antonio palaa Suomeen tammikuun alussa. Paanasen mielestä OPS:n sopimustilanne vaikuttaa hyvältä.

- Mieli on positiivinen. Joukkue on erittäin sitoutunut ja paljon samoja kavereita jatkaa viime kauden joukkueesta. Uudet vahvistukset, jotka tulevat, ovat samantyyppisiä pelaajia eli tekevät töitä, Paananen valottaa.

(Toimitus)

24.10.2009

TV-taulut aukesivat Kuopiossa

Oulun Palloseuran omistamat Oulun neljä tv-taulua saivat neljä serkkua perjantaina Kuopiosta, kun kaupunkiin avattiin tv-taulu kaikille neljälle pääsisääntuloväylälle. Kuopion tv-taulut tavoittavat päivittäin yli 220 000 ihmistä. Kuopion tv-taulut ovat Digimedia Finland Oy:n omistuksessa. Lue lisää Digimedia Finland Oy:n nettisivuilta. Katso myös tv-tauluja operoiva www.mainosmaker.fi

(Toimitus)

23.10.2009

Augustine Jibrin jatkaa

Ykköseen nousseella Oulun Palloseuralla on koossa 13 pelaajasopimusta ensi kaudeksi, kun nigerialaistoppari Augustine Jibrin (21) allekirjoitti seuran kanssa vuoden jatkosopimuksen.


- Kun saa pelata mukavassa ympäristössä, se on parasta, mitä pelaaja voi toivoa. Rakastan tätä seuraa, sillä me olemme kuin yksi perhe ja täällä on hyvä ilmapiiri, Jibrin perustelee.

- Olin tyytyväinen viime kauteen ja siihen, että nousimme Ykköseen ja uskon, että voimme yllättää oululaiset uudestaan nousemalla Veikkausliigaan ensi kaudella, hän jatkaa.

Myös OPS:n manageri Miika Juntunen on tyytyväinen tämänhetkiseen sopimustilanteeseen.

- Meillä on koko keskiakseli nyt koossa. Maalivahti, topparit, keskikenttä ja hyökkääjä, Juntunen luettelee.

(Toimitus)

23.10.2009

Mikko Siivikko jatkaa huoltajana

Pelaajauralleen vaihtelua huoltajan tehtävistä viime kaudella hakenut Mikko Siivikko (23) jatkaa OPS:n huoltajana myös ensi kauden. Siivikko ei edelleenkään sulje pois mahdollisuutta asettua vielä joskus jalkapallomaalin suulle, mutta ainakin ensi kausi menee huoltohommissa.


- Pelihommat on vielä auki. Voi olla, että käyn pelaamassa yksittäisiä otteluita, kuten viime kaudella Oulun Tarmossa. Sen verran tykkään huoltajan hommista, että ainakin nyt vuoden verran tehdään näitä hommia, Siivikko kertoo.
 
Hyvä huoltaja huolehtii pelaajista ja voisi sanoa, että huoltajan panoksen joukkueessa näkee varsinkin silloin, jos hommat jää tekemättä.

- Pitää järjestää pallot, juomat, varusteet ja teipit. Kun uusi pelaaja tulee treeneihin, ja jos silloin ei ole kaikki kunnossa, niin se ottaa päähän ja kaikki lähtee pieleen jo siitä. Kun huoltaja tekee hommansa, niin pelaajat voivat keskittyä pelaamiseen eikä heidän tarvitse miettiä ylimääräisiä, Siivikko luonnehtii.

Myös huoltajan usko OPS:n menestymiseen ensi kaudella on vankka.

- Kun katsoo, ketä pelaajia on mukana, niin aika paljon samoja kuin viime kaudella. Tuohon vielä muutama vahvistus, niin kyllä uskon, että pystytään olemaan Ykkösen kärkikahinoissa mukana ja ainakaan ei olla heti tulossa pois sarjasta, Siivikko näkee.

OPS-manageri Miika Juntunen arvostaa hyvää huoltajaa jopa enemmän kuin yksittäistä pelaajaa joukkueessa.

- Huoltajalla on älyttömän tärkeä rooli jalkapallojoukkueessa, hän kiteyttää.

(Toimitus)

21.10.2009

Matias Juntunen alle 18-vuotiaiden maajoukkueleirille

OPS-hyökkääjä Matias Juntunen antaa näyttöjä Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueleirillä Eerikkilässä 28. - 30.10. Leirin tarkoituksena on kartoittaa maajoukkueen mukana olleita sekä kokonaan uusia pelaajia. Lue lisää Palloliiton sivuilta.

 

(Toimitus)

20.10.2009

Antti Alakulju jatkaa OPS:n maalilla vuoteen 2011 saakka

Vahvan loppukauden Oulun Palloseura-jp:n maalilla torjunut Antti Alakulju (20) jatkaa seuran maalivahtina kaksi seuraavaa kautta. Alakuljulla oli voimassa oleva sopimus kaudesta 2010, mutta OPS:n seurajohto halusi jatkaa lupaavan oululaisvahdin sopimusta vuoteen 2011 asti.


- Viime kausi oli minulle ensimmäinen Kakkosessa ja ensi kausi on ensimmäinen Ykkösessä, joten tuntuu aika hurjalta ajatella, että menisin vielä korkeammalle. Oma tähtäimeni on kuitenkin huipulla ja haluan päästä ammattijalkapalloilijaksi. Homma on toiminut OPS:ssa eikä minulla ole mitään pahaa sanottavaa, joten miksipä en jatkaisi seurassa, Antti Alakulju toteaa.

Lukuisia loukkaantumisia nuorella urallaan kärsinyt maalivahti painottaa hyvän harjoittelun merkitystä ensi talven aikana.

- Kovaa työtä nyt talvella, sillä kevääseen on vielä pitkä aika. Viime kaudella treenasin loukkaantumistauon aikana kovaa ja tiesin, että tulen saamaan vielä näyttöpaikan loppukaudesta. Onnistuin heti ensimmäisessä pelissä ja sain siitä lisää itseluottamusta ja intoa. Hienoa, että pääsin pelaamaan heti noususta ja onnistuin vielä hyvin elämäni tähän asti tärkeimmässä ottelussa (9.10. FC OPA - OPS).
 
- Luottavaisin mielin lähden ensi kauteen, kun suurin osa viime kauden joukkueesta on jatkamassa. Siitä saa lisää itseluottamusta, kun tietää ketä pelaa ympärillä ja viime kauden lopussa meillä oli vielä niin tiivis joukkuehenkikin, hän jatkaa.

(Toimitus)

19.10.2009

Pähtilä, Juntunen ja Vandell jatkavat OPS:ssa

Oulun Palloseura on sopinut kolmen oululaisnuoren jatkosta seuran väreissä. Hyökkääjät Teemu Pähtilä (21) ja Matias Juntunen (17) jatkavat OPS:ssa kaksi seuraavaa kautta. Puolustaja Iiro Vandellin (22) jatkosopimus on vuoden mittainen.

Päättyneellä kaudella neljä maalia OPS-hyökkäyksessä viimeistellyt Matias Juntunen hakee ennen kaikkea tasaista kautta ensi vuonna.

- Henkilökohtaisesti minulla on kovat odotukset, nyt pitää onnistua heti alkukaudesta lähtien. Kaksi edellistä kautta ovat olleet epätasaisia, mutta nyt pitää pelata ehjä kausi. Joukkueena meillä on tavoitteena liiganousu, joten sitä lähdetään hakemaan. Ykkösen pelit ovat laadukkaampia, taitotaso on korkeampi ja vauhtia on enemmän, mutta se sopii minulle. Odotan kyllä innolla ensi kautta, Juntunen kertoo.

 

Kolmesti viime kaudella maalannut Teemu Pähtilä haluaa ennen kaikkea peliaikaa ensi kaudella.

- Joukkueena tavoite on tosiaan nousta saman tien Veikkausliigaan. Itsellä on tavoitteena saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja vastuuta. Haluan näyttää valmentajille ja kaikille muillekin, että olen ansainnut peliaikaa ja luottamusta. Toivottavasti sitä kautta tulee muutama maalikin, Pähtilä sanoo.

 

Laitapuolustajan tontilla läpimurtokauden miesten Kakkosessa pelannut Iiro Vandell iski kaksi maalia päättyneellä kaudella.

- Kiva päästä kokeilemaan Ykköstä, se on ensimmäinen Ykkösen kausi minulle. Viime kausi oli ensimmäinen Kakkosessa ja heti sarjanousu Ykköseen on kova haaste. En uskonut olevani isossa roolissa viime kaudellakaan, mutta olin kuitenkin avauksessa monessa pelissä. Ykkösessä jokainen joukkue on kova ja jokainen peli tulee olemaan kova. Siellä on taitavia hyökkääjiä vastassa, Vandell asettelee.

OPS:lla on koossa 12 pelaajasopimusta ensi kaudelle. Kaikki koossa olevat sopimuspelaajat jatkavat viime kauden joukkueesta. OPS lähtee ensi kauteen noin 20 pelaajan voimin.

Sopimuspelaajat (sopimuksen kesto)


Antti Alakulju (1)
Marko Kivilä (1 + 1)
Luis Vanderlei (1)
Paulo Perreira (2)
Oliveira (1)

Matias Juntunen (2)

Teemu Pähtilä (2)

Iiro Vandell (1)

Anzori Kaladze (1)

Teimuraz Varduashvili (1)

Zurab Talakhadze (2)

Nikola Markovic (1)


(Toimitus)

16.10.2009

Marko Kivilä jatkaa OPS:ssa

Jalkapallon Ykköseen ensi kaudeksi noussut Oulun Palloseura-jp on solminut 1 + 1 mallisen jatkosopimuksen 24-vuotiaan keskikenttäpelaaja Marko Kivilän kanssa.

 

- Hyvät ajatuksen on jatkosopimuksesta. Viime perjantaista (sarjanousu) on vielä positiiviset fiilikset ja kiva, että pääsimme seuran kanssa yhteisymmärrykseen ensi kaudesta. Odotan innolla ensi vuotta, nyt kun nousimme Ykköseen, Kivilä kertoo.

 

Marko Kivilä oli yksi niistä pelaajista, jotka hankittiin viime kauden joukkueeseen mahdollista sarjanousua silmällä pitäen, sillä seura halusi kasata jo Kakkoseen sellaisen joukkueen, josta mahdollisimman moni pystyy jatkamaan myös sarjaporrasta ylempänä. Turkulaissyntyisellä Kivilällä on kokemusta myös Veikkausliigasta 31 ottelun verran. Hän on edustanut kausilla 2003, 2005 ja 2006 Kuopion Palloseuraa.

 

- Meillä on jo olemassa hyviä jatkosopimuksia ja joukkueessa oli paljon potentiaalia jo viime kaudella. Siellä on paljon sellaisia yksilöitä, jotka ovat kirkkaasti Ykkösen tason pelaajia. Itse en tykkää paukutella henkseleitä ensi kauden osalta, vaan meidän pitää tehdä kovasti töitä ja harjoitella talvi hyvin, sillä vastustajat ovat eritasoa Ykkösessä. Kova työ ja lisää sopimuksia tähän, niin voimme lähteä hyvällä itseluottamuksella ensi kauteen, mutta henkseleiden paukutteluun ei ole varaa, perheensä kanssa Ouluun muuttava Kivilä muistuttaa.

 

(Toimitus)

13.10.2009

Luiz Antonio jakaa kiitosta kaudesta - "Ensi vuonna tähtäämme Veikkausliigaan"

Torstai 9. huhtikuuta: OPS-jp:n päävalmentaja Jari Pyykölä irtisanoutuu tehtävistään.

 

Perjantai 10. huhtikuuta: OPS-manageri Miika Juntunen soittaa kapteeni Mika Hautalalle ja kertoo löytäneensä uuden päävalmentajan. Joukkue voi viettää pääsiäisen rauhassa.

 

Maanantai 13. huhtikuuta: Luiz Antonio saapuu Brasiliasta Ouluun.

 

Tiistai 14. huhtikuuta: Joukkue pelaa uuden valmentajansa edessä harjoitusottelun 3.divisioonassa pelaavaa Oulun Tarmoa vastaan. OPS voittaa Anzori Kaladzen ja Mika Hautalan loppuhetken maaleilla 2 - 1, mutta valmiilta peli ei missään nimessä näytä.

- Töitä riittää, mutta valmista pitää olla, kun sarja alkaa, Luiz Antonio huokaisi tuon ottelun jälkeen.

Kakkosen kausi alkaa OPS:n osalta 12 ottelun mittaisella voittoputkella ja seura lyö laudalta kaikki epäilijät ja todistaa olevansa C-lohkon voittajasuosikki FC OPA:n ohella. OPA kuitenkin voittaa joukkueiden keskinäisen kohtaamisen. Kauden puolivälistä alkaa OPS:n hetkellinen alamäki ja sarjanousu näyttää karkaavan käsistä. Monet lyövät rahansa likoon FC OPA:n puolesta.

 

Loppukausi on historiaa

 

Päävalmentaja Luiz Antonio luotsaa joukkonsa hurjaan kiriin kauden lopulla ja nostaa OPS:n Ykköseen ensi kaudeksi.

- Iso kiitos Jumalalle, tämä on niin hieno lahja, mitä minä olen valmentajana saanut. Tulin huhtikuussa joukkueeseen ja meillä oli tavoitteena sarjanousu. En tuntenut pelaajia, mutta katsottuani heitä tiesin nousun olevan mahdollista. Ja se tavoite toteutui, Antonio kertaa.

- Tämä oli loistava, mutta raskas kausi. Kaksi joukkuetta taisteli loppuun asti siitä, kumpi nousee. Me tiesimme ennen viimeistä peliä, että me pystymme siihen. Meille riitti vain voitto ja me keskityimme tuohon otteluun täysin ammattimaisesti. Analysoin kolme FC OPA:n ottelua ja katsoin heinäkuussa meidän keskinäisen ottelun DVD:ltä. Meillä onnistui kaikki kauden viimeisessä pelissä. Me halusimme olla mestareita, hän ylistää joukkuettaan.

Kauden alla Palloseuraan kohdistui paljon epäilyjä yhteisen sävelen löytämisestä, mutta monia kansalaisuuksia sisällään pitänyt joukkue osoitti lujuutensa ja yhtenäisyytensä kauden kovimmassa paikassa.

- Jossain vaiheessa meillä oli kommunikaatio-ongelmia kentällä. Ensi kaudella minulla on enemmän aikaa ulkomaalaisten kanssa ja pistän heidät suomen ja englannin kielen kursseille. Heidän täytyy yrittää oppia yhteinen kieli paremmin. Esimerkiksi Anzori Kaladze on loistava pelaaja, mutta hänelle minun täytyy opettaa suomen kulttuuri paremmin, sillä epäammattimaisuus ei voi jatkua hänen kohdallaan. Kaladze nukkui viimeisten kolmen ottelun alla minun luonani, jotta olin varma, että hän keskittyy peleihin. Viimeisessä kahdeksassa pelissä me tiesimme, että meidän täytyy mennä voitto ja peli kerrallaan eteenpäin ja me teimme sen.Kiitosta koko joukkueelle ja seurajohdolle

 

- Tein itse virhehankintoja kauden aikana, mutta loppukauden hankinnat (Oliveira ja Paulo Perreira) olivat todella hyviä ja ratkaisevia. Kesän joukkueeseen tuli paljon muutoksia, esimerkiksi toinen maalivahti, Antti Alakulju oli todella hyvä ja hän piti meidän mestaruustavoitetta yllä loppukaudesta. Kaikki joukkueessa saivat mahdollisuuden, mutta lopulta se on pelaaja itse, jonka pitää ottaa ja ansaita peliaika. Meidän nuoret pelaajat olivat myös hyviä. Iiro Vandell oli alkukaudesta todella hyvä. Antti Alakulju, Matias Juntunen, Teemu Pähtilä ja Alex Arinze olivat myös erittäin tärkeitä nuoria pelaajia. Meidän keskikenttä oli todella vahva. Marko Kivilä on loistava pelaaja ja Paulo Perreiran kunto oli aivan ylivoimainen tässä sarjassa. Koko joukkue oli todella hyvä ja siitä iso kiitos koko joukkueelle.

- Haluan mainita vielä erikseen Mika Hautalan, sillä hän oli erittäin tärkeä pelaaja alkukaudesta. Sitten 5. syyskuuta Santa Clausia vastaan laitoin hänet 3 - 3 tilanteessa kentälle 88 minuutin kohdalla ja hän teki meille 3 - 4 voittomaalin 94. minuutin kohdalla. Sitä maalia en voi unohtaa koskaan, Antonio kiittelee.

Yhden pelaajan arvoa OPS:n menestymisen takana ei voi kiistää. Luis Vanderlei teki kauden aikana 16 maalia ja syötti suurin piirtein saman verran. Hän oli siis joko tekemässä itse tai rakentamassa puolet OPS:n koko kauden maalisaldosta.

- Ennen kauden alkua sanoin Miika Juntuselle, että haluan Luis Vanderlein meidän joukkueeseen, sillä tunsin hänet ja tiesin hänen olevan hyvä pelaaja, vaikka hän olikin kauden alussa huonokuntoinen. Iso kiitos valmentaja Erkki Paanaselle siitä, että hän laittoi Vanderlein ja loppukaudesta myös Oliveiran kuntoon.

- Iso kiitos managerille siitä, että hän hankki pelaajia, joita halusin. Tiedän, että niistä tulee kuluja, mutta hän luotti hankintoihini. Kiitos myös koko OPS:n seurajohdolle ja www-sivuille, jotka ovat Ykkösen ja Veikkausliigan tasoa, hän jatkaa.


Ensi kauden sopimusneuvottelut käynnissä


Oulun Palloseura aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteensa Ykkösessä joulukuun alussa Erkki Paanasen johdolla. Fysiikkapainotteisen joulukuun jälkeen OPS aloittaa varsinaisen harjoittelun päävalmentaja Luiz Antonion johdolla tammikuun neljäntenä päivänä. Syksyn aikana seura käy sopimusneuvotteluja sekä nykyisten että uusien pelaajien kanssa.

- Nyt pelaajat ansaitsevat loman ja tämä viikko voidaan vielä juhlia sarjanousua, mutta sitten takki kiinni ja aletaan tekemään nöyränä töitä ensi kautta ajatellen. En halua rakentaa joukkuetta liian myöhään, vaan joulukuuhun mennessä meillä pitää olla joukkue kasassa, Antonio painottaa.

Myös pelaajaprofiili on selvillä ja mahdollisia hankintoja on jo kartoitettu. Muutamien kohdalla sopimusneuvottelut ovat jo käynnissä.

- Haluamme nöyriä pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään kovasti töitä. Vaadin myös itseltäni paljon, joten vaatimustaso on korkea. Sellaisten pelaajien ei kannata tulla meille, jotka eivät ole valmiita tekemään kovasti töitä. Olen oppinut Brasiliassa valmentajakursseilla, että aina pitää todistaa uudestaan olevansa hyvä. Vuonna 2010 meidän pitää todistaa uudestaan olevamme hyviä.


Joukkueen päämäärä on nousta Veikkausliigaan.

- Totta kai tavoite on Veikkausliigassa. Lähdemme kilpailemaa nöyrästi sitä kohti. Tarvitsemme vielä 4 - 5 suomalaista vahvistusta tähän joukkueeseen, myös FC OPA:ssa on muutama sellainen pelaaja, jotka kiinnostavat meitä. Voi olla, että 2 - 3 meidän nykyistä ulkomaalaisista ei jatka joukkueessa. Joukkueen kasaaminen ei saa missään nimessä mennä helmikuulle ja olen jutellut siitä managerimme kanssa. Meillä on tammikuussa kuntotestit ja helmikuussa aloitamme harjoitusottelut.


- Tästä on hyvä lähteä lomalle ja kerätä energiaa ensi kautta varten. Taistelu jatkuu ensi kaudella.

Antonio "unohti" kiitosten keskellä kiittää vielä erästä henkilöä, nimittäin itseään, jota koko seura kiittää ansiokkaasta työstä.

 

(Toimitus)

12.10.2009

Kauden TOP-5 maalit

 

(Toimitus)

11.10.2009

Miika Juntunen: "Seuraavaksi Veikkausliigaan"

Oulun Palloseuran manageri ja suomalaisen jalkapalloilun kenties värikkäin persoona, Miika Juntunen asettaa kylmän viileästi ensi kauden tavoitteeksi liiganousun. Määrätietoinen mies ei emmi sekuntiakaan vastatessaan ensi kauden tavoitteeseen.

 

- Tavoite on nousta liigaan heti. Tällä joukkueella olisimme olleet jo nyt Ykkösen kärkikahinoissa. Sarjanouseminen se on vaikeinta, kun Kakkosesta nousee vain yksi joukkue joka lohkosta. Ykkösestä voi nousta kaksi joukkuetta liigaan ja se on paljon se. Tarvitsemme tähän vielä neljä tai viisi hankintaa. Toisin kuin monilla muilla joukkueilla, meillä on myös talous kunnossa, enkä tarkoita vain naapuriseuraa (AC Oulu), vaan suomalaisia seuroja ylipäätään, Miika Juntunen muotoilee.

Kovat tavoitteet, itsevarmuus ja määrätietoisuus herättävät kummalista kyllä myös paljon kateutta jalkapallopiireissä. Juntunen tietää olevan valokeilassa ja pusikossa kyttää monia ihmisiä, jotka tilaisuuden tullen nauravat epäonnistumiselle.

 

- Vastarintakannattajia riittää, jotka tulevat aina vastustamaan Miika Juntunen ry:tä. Se joka saa aikaiseksi ja onnistuu, saa myös vastustajia ja arvostelua. Sitten kun onnistuu jossain, niin samat haukkujat ovat taputtelemassa selkään, niin, että lapaluut ovat mustana. Näin se oli minun pelaajaurallanikin, Juntunen muistelee.

 

Miika Juntunen

Kannetaanko Miika Juntusta ensi kauden päätteeksi Veikkausliigaan?


Juntunen jakaa kiitos kaikille valmentajille, jotka ovat tehneet töitä Palloseuran kauden 2009 joukkueen kanssa.

- Kiitän Jari Pyykölää siitä pohjatyöstä, minkä hän teki talven aikana, mutta Luiz Antonio nosti tämän joukkueen Ykköseen. Erkki Paananen oli isähahmo ja maalivahtivalmentaja joukkueelle ja edes Ykkösessä ei ole näin kovaa valmentajakaksikkoa kuin meillä, Juntunen kiittelee.

Managerin usko omiinsa ei horjunut edes heinäkuisen FC OPA:lle kärsityn 0 - 3 tappion jälkeen.

- Sanoin joukkueelle 17.7. hävityn OPA-pelin jälkeen, että kukaan ei nouse heinäkuussa, tanssitaan me sitten lokakuussa.

- Kyllähän OPA:lla oli nyt eri joukkue vastassa, mitä heinäkuussa. Siitä pelistä puuttuivat Luis Vanderlei pelikiellon vuoksi, Heikki Marjeta oli loukkaantuneena ja Paulo Perreira ja Oliveira eivät vielä olleet joukkueessa mukana, hän vertaa.

OPS-managerille riitti kysyntää hän ollessa vapailla markkinoilla vuonna 2007, kun hänen ja AC Oulun tiet erosivat. Kyselijöitä riitti ennen kaikkea jalkapalloseuroista aina Veikkausliigaa myöten, mutta myös jääkiekko- ja lentopalloseurat olivat kiinnostuneita Juntusen ammattitaidosta. Mies valitsi kuitenkin Kakkosessa pelanneen Oulun Palloseuran, joka nousi kolmannella yrittämällä Ykköseen.


- Luotan siihen, että asiat tapahtuvat pitkässä juoksussa. 2007 PS Kemi nousi ja me olimme kakkosena, 2008 Vaasan Kiisto nousi meidän nenän edestä, mutta nyt oli meidän vuoro. Pitkässä juoksussa ei voi käydä niin, että jäät aina toiseksi, Juntunen laskee.

Ykkönen on OPS:n suunnitelmissa vain välietappi, sillä manageri Juntunen eikä myöskään päävalmentaja Luiz Antonio tyydy hyssyttelemään sarjassa säilymisestä, vaan voittajasielut tähtäävät aina korkealle. Jos jokaista ottelua lähdetään kuitenkin voittamaan, niin eikö ole sama myöntää, että tavoite on Veikkausliigassa eikä turvata itselle mahdollista takaporttia epäonnistumisen varalta ja asettaa tavoitteeksi sijat 5 - 8, niin kuin suomalaisessa urheilussa on valitettavasti tapana. Jos tavoitteena olisi sijat 5 - 8, niin lasketaanko kauden alla valmiiksi ne pelit, joiden jälkeen tappio ei harmita? Ilman kovia tavoitteita ei synny menestystarinoita.

 

Katso kooste "finaaliottelusta"

 

Valokuvia sarjanousijoista

 

Lue otteluraportti huimasta finaalista

 

(Toimitus)

10.10.2009

KATSO sarjanousun ratkaisseet maalit ja riehakkaat pukukoppitunnelmat

 

 

 

Koosteessa sarjanousuottelun huippuhetket sekä voittojuhlat kentältä ja pukukopista.

 

Katso riehakkaat valokuvat sarjanousijoista

 

Lue otteluraportti

 

(Toimitus)

10.10.2009

OPS:n brasilialaispelaajat voiton takuumiehinä

Sarjanousija Oulun Palloseura hitsautui kauden edetessä ennen kaikkea yhtenäiseksi joukkueeksi, joka piti hauskaa kentällä ja takoi samalla jäätävää tulosta tilastoihin. Ottelun pöytäkirjaan merkitään kuitenkin yksilöiden nimiä maalisarakkeisiin ja perjantain derbyssä sinne kirjattiin kolmen brasilialaispelaajan nimet. Maalintekijöiden lisäksi pöytäkirjaan voisi kirjata koko joukkueen ja ennen kaikkea sen päävalmentaja Luiz Antonion, jonka laatima taktiikka upposi perjantaina FC Oulun Palloon kuin veitsi voihin.

 

- Aloitimme hermostuneesti ja OPA hallitsi ensimmäiset 10 - 15 minuuttia ja minäkin ihmettelin penkillä, että mitähän tapahtuu. Tänään todistettiin, että C-lohkossa piti tehdä kovasti töitä ja olisin toivonut molemmille joukkueille nousua, Antonio summasi pelin jälkeen.

 

- Tämä oli niin loistava ja tiukka kausi. Viimeiset kahdeksan peliä me laskimme, että voimme pelata korkeintaan kaksi tasapeliä, mutta ei enempää. Oli lähellä, että itseluottamus kaatuu, mutta me tiedettiin, että kaikki on mahdollista. Välillä meillä kävi onnikin, mutta pojat ovat tehneet todella kovasti töitä, hän jatkoi.

 

Kauden alla sekavassa tilanteessa olleen OPS:n peräsimeen vain kaksi viikkoa ennen sarja-avausta tarttunut Antonio luotsasi joukkueen yhdessä aisaparinsa Erkki Paanasen ja manageri Miika Juntusen kanssa hurjaan lentoon. Myös C-lohkon kakkoseksi jäänyt FC OPA ansaitsee hatun noston todella hienosta työstä, sillä 20 voittoa 26 mahdollisesta on todella kova suoritus ja myös naapuriseura olisi ansainnut enemmän. Pelinhenki on kuitenkin sen verran raaka, että vain lohkovoittajat nousivat Kakkosen kolmesta lohkosta. Uskomatonta, mutta 63 pinnaa ei riittänyt C-lohkon voittoon, samalla, kun A- ja B-lohkosta noustaan reilulla 50 pisteellä.

 

0 - 1

Riemu repeää, kun Paulo Perreira on puskenut ottelun avausmaalin.

 

Heti perjantai-illan ottelun alussa OPS-vahti Antti Alakulju todisti yli 2300-päiselle oululaisyleisölle olevansa suurten pelien maalivahti. Alakulju torjui Vesa Järvitalon puskun lähietäisyydeltä ja FC OPA:n sijasta OPS sai iskeä elintärkeän avausmaalin paikalliskamppailussa. Kentän kuningas Anzori Kaladze harhautti laidassa kaksi OPA-puolustajaa ja keskitti kentän keisarille Paulo Perreiralle, joka puski 0 - 1 lukemat 20 minuutin pelin jälkeen. Perreiran pelisuorituksessa oli ihailtavaa maalin lisäksi FC OPA:n pahimman syömähampaan, Janne Mahlakaarron pimentäminen tiukalla ja kurinalaisella vartioinnilla. Kymmenen juostua kilometriä ei varmasti riitä Perreiran illassa, sillä sen verran rajusti brassi paiski töitä voiton eteen.

 

- Oli tiukka ottelu, jossa oli paljon kaksinkamppailuja. OPS pelasi vahvalla asenteella alusta asti ja halusi voittaa. Janne Mahlakaarto oli vaikea pidettävä, sillä hän on todella taitava. Jouduin itse tekemään kovasti töitä, Perreira totesi.

 

Toisen jakson alussa Anzori Kaladze murtautui jälleen vasemmalta reunalta sisään ja tällä kertaa georgialaisen keskityksen tykitti suoraan ilmasta maaliin Luis Vanderlei. 80 minuutin pelin jälkeen debyyttiotteluaan OPS-paidassa viilettänyt Valmir Alves De Oliveira iski vierasjoukkueen kolmannen osuman. Tilanne lähti Matias Juntusen ja Alex Arinzen hienosta yhteistyöstä keskialueella. Vain hetkeä aikaisemmin OPS-kapteeni Heikki Marjeta poistui kentältä toisen varoituksen myötä ja Palloseura pelasi vajaamiehisenä ottelun lopun.

 

Oliveira

Oliveira onnistui maalinteossa debyyttiottelussaan.


Kolmen maalin johto ei kuitenkaan lannistanut isäntiä, vaan OPA loi jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä ja pisti painetta väsyneisiin OPS-puolustajiin. Pallo kilahti kertaalleen OPS-maalin ylärimaan ja naapuriseuran hyökkääjät tuhlasivat tukun oivia maalipaikkoja.

 

- Me pantiin kaikki peliin, mitä oli. En osaa sano, olisimmeko voineet tehdä jotain toisin. Meillä oli omat maalipaikkamme, mutta OPS käytti omat hyväkseen, me emme. Janne Mahlakaarto ja Dritan Stafsula pelattiin todella hyvin pois pelistä ja OPS puolusti meidän avainpelaajia helvetin hyvin ja kurinalaisesti, FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä tunnusti.

 

Vihdoin Vesa Järvitalon kääntölaukaus rikkoi Alakuljun nollapelin lisäajalla. Aika tiimalasissa valui kuitenkin OPS:n hyväksi ja pian kavennusosuman jälkeen erotuomarin pilli käynnisti Palloseuran nousujuhlat, jotka kuuluivat myöhään yöhön pitkin Oulun katuja.

 

- Nyt on aivan mahtavat tunnelmat. Pitää kiittää yläkerran setää (Jumala), valmennusjohtoa ja seurajohtoa. Joukkue oli aivan mahtava ja viimeiset kahdeksan ottelua ovat olleet meille finaaleja. Tämä oli yhdeksäs ja meillä ei ollut epäilystäkään, ettemmekö voittaisi, OPS:n nuorisokaartiin kuuluva Matias Juntunen kertoi.

Kaikkensa OPS-puolustuksen keskustassa yhdessä Nikola Markovicin kanssa antanut Augustine Jibrin oli väsynyt, mutta helpottunut mies pelin ratkettua.

 

- Tein jotain loistavaa itselleni ja joukkueelle. Nostimme OPS:n sinne, minne se kuuluu ja olen todella onnellinen, että teimme yhdessä tämän joukkueen kanssa jotain suurta. Minulla on tietty rooli joukkueessa ja annoin siinä kaikkeni tänään, Jibrin tunnusti.

Katso tunnelmalliset sarjanousukuvat

 

Maalit:

0 - 1 Paulo Perreira 20 min.

0 - 2 Luis Vanderlei 53 min.

0 - 3 Oliveira 80 min.

1 - 3 Vesa Järvitalo 90 min.

 

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

09.10.2009

SARJANOUSU ON TOTTA !

Oulun Palloseura kruunasi loistavan kautensa kukistamalla FC Oulun Pallon huikeassa derbyssä maalein 1 - 3. Voitto varmisti OPS:lle paikan Ykköseen ensi kaudeksi! Palloseuran maaleista vastasivat hurjan iltapuhteen juossut Paulo Perreira, Luis Vanderlei ja Oliveira. FC OPA:n 1 - 3 kavennuksesta vastasi Vesa Järvitalo.

 

Mestarit

"Te olette Mestareita!", OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huusi pojilleen.

 

 OPS 2009

Tuomarin pilli on soinut ja tuuletukset voi päästää irti!

 

Miika Juntunen kultatuolissa

Manageri Miika Juntunen nousee kultatuoliin.

 

Sarjanousijat 2009

Sarjanousijat 2009!

 

Alex Arinze ja Antti Alakulju

Loistavan esityön OPS:n 0 - 3 osumaan tehnyt Alex Arinze ja lähes kaiken OPS-maalilla

torjunut Antti Alakulju.

 

Matias ja Miika

Miika Juntunen sai joukkueelta ansaitsemansa syntymäpäivälahjan: SARJANOUSUN!

Syleilyssä Matias Juntunen.

 

Lue otteluraportti

 

 

Katso kooste "finaaliottelusta"


(Toimitus)

08.10.2009

H-hetki lähenee ja jännitys nousee

Koko vuoden työ, sadat harjoituksissa vuodatetut hikipisarat ja peleissä otetut mustelmat kiteytyvät perjantaina joko hurraa-huutoihin tai valtavaan pettymykseen.


- Totta kai voitto on todella tärkeä. On paljon parempi pelata Ykkösessä kuin Kakkosessa. Ykkönen on lähempänä Veikkausliigaa ja jalkapallossa pitää aina olla kovat tavoitteet, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio asettelee.
 
- Perjantaina ratkeaa koko kauden työ. Ottelu voi merkitä oululaisille nuorille pelaajille paljon ja he voivat saada intoa lisätreeniin tällaisista peleistä. Ottelu on hieno juttu pelaajille ja olen ylpeä heidän puolestaan, että he saavat pelata tällaisessa ottelussa, hän jatkaa.

OPS:n keskikentän työmyyrä Marko Kivilä lähtee FC OPA:n kaatoon luottavaisin mielin.

- Meillä on hyvä itseluottamus koko jengillä ja hyvä tunnelma spesiaalihetken alla. Meillä on ollut vaikeita hetkiä kauden aikana ja me ollaan tultu FC OPA:n takaa ja pelattu veitsi kurkulla jo monta viikkoa, joten "finaaliotteluita" on takana jo sen verran, ettei tarvitse jännittää liikaa, Kivilä tuntee.

Suuren ottelun alla on suuret paineet ja sopiva jännitys ottelun alla on jopa toivottavaa.

- Se joka ei jännitä, voi lähteä. Jännitys kuuluu jalkapalloon, mutta pelko ei, Luiz Antonio painottaa.

- Varmaan kaikilla ihmisillä, joilla on tavoitteita, on myös paineita, kahdessa sarjanousussa urallaan mukana ollut Marko Kivilä kuittaa.

- Hyvä jännitys on päällä ja odotan innolla, sillä koko kausi kiteytyy tähän otteluun, FC OPA-puolustuksen johtohahmo Ville Väisänen sanoo.

Marko Kivilä

Marko Kivilä on ollut mukana kahdessa liiganousussa, kerran Kuopion Palloseurassa

ja viime kaudella Jyväskylän JJK:ssa.


Fakta on se, että vain toinen oululaisseuroista juhlii sarjanousua perjantaina. Toinen joutuu pettymään. Vastapuolen päävalmentaja Jyrki Kylmälä listasi keskiviikkona pidetyssä tiedotustilaisuudessa Oulun Palloseuran vahvuuksiksi muun muassa puolustuspelin.

- OPS puolustaa kurinalaisesti ja tiiviisti. Siellä on muutama huippuyksilö, kuten Luis Vanderlei, joka pystyy ratkaisemaan henkilökohtaisesti pelejä. Heidän erikoistilanteet ovat vaarallisia jo pituusylivoiman takia. Heillä on takaa tulemisessa jo rutiinitaso ja he osaavat käsitellä paineita ja jännitystä, Kylmälä listaa.

- OPS:lla on tasainen joukkue. Täytyy nostaa hattua Luiz Antoniolle, että hän on saanut hitsattua joukkueen yhtenäiseksi. Sieltä voi kuka tahansa ratkaista ja erikoistilanteet on tärkeä juttu, Ville Väisänen jatkaa perjantaisen vastustajan vahvuuksia.

Luiz Antonio puolestaan kunnioittaa OPA:n hyökkäystä.

- OPA on tehnyt paljon maaleja ja heillä on hyvä hyökkäys ja he pelaavat kurinalisesti. Meidän täytyy vain pelata parempi peli kuin heinäkuussa, OPS-luotsi kertoo.

- Me emme voi antaa sitä tilaa OPA:lle, mitä annoimme heinäkuussa. OPA:ssa on taitavia yksilöitä ja kokeneita johtohahmoja alakerrassa, jotka vaativat muilta paljon ja hinaavat joukkueen mukanaan, Marko Kivilä lisää.

FC OPA peittosi OPS:n 0 - 3 heinäkuisessa derbyssä, mutta molemmat joukkueet ovat muuttuneet paljon tuosta ottelusta. Perjantaina lähdetään puhtaalta pöydältä. FC OPA:n vastuuvalmentaja Jyrki Kylmälä uskoo pelin ratkeavan hetkeen reagoimiseen.


- Pelitilanteisiin reagoiminen. Varmaan kumpikaan joukkue ei painosta jotain tiettyä kentän osa-aluetta, vaan pelin kääntämisen nopeus, se kuinka riisto käännetään hyökkäykseksi ja menetys puolustukseksi, niistä pelit ratkaistaan. Plus erikoistilanteet, Kylmälä summaa.

Historiallinen ottelu pelataan perjantaina 9.10. kello 18.30 Castrenissa.

(Toimitus)

06.10.2009

Brasilialaispelaajat intoa täynnä finaalin alla

Oulun Palloseuran brasilialaisnelikko Luiz Antonio, Luis Vanderlei, Paulo Perreira ja Valmir Alves De Oliveira odottavat kuumeisesti kauden loppuhuipennusta.


- Siitä tulee varmasti hyvä ottelu ja olen itsekin käytettävissä siinä. Olen ollut jo kahdessa ottelussa mukana vaihtopenkillä. Se on iso ottelu ja olen valmis pelaamaan ja haluan voittoa OPS:lle, debyyttiotteluaan odotteleva Oliveira toteaa.

Entisen HJK-hyökkääjän kädestä poistettiin kipsi maanantaina ja mies on täydessä terässä perjantain ottelussa. OPS hankki elokuun siirtoikkunan kynnyksellä Oliveiran myötä lisää tulivoimaa hyökkäyspäähän, mutta brassi loukkasi kätensä joukkueen harjoituksissa eikä ole pystynyt pelaamaan toistaiseksi otteluakaan.

 

Liukasliikkeinen Paulo Perreira on sen sijaan pelannut OPS-paidassa jo yhdeksän ottelua tällä kaudella ja mies on yksi joukkueensa kuumimmista pelaajista tällä hetkellä. Perreira iski viime sunnuntaina lopullisen niitin PK-37:n pyristelyille puskemalla loppulukemat 0 - 2 ottelun 77. minuutilla. Maali oli hänelle kauden neljäs.

 

- Tämä on minulle ensimmäinen vuosi täällä ja olen ollut tyytyväinen sekä joukkueen että itseni pelaamiseen. Pääsin heti mukaan taistelemaan noususta, Perreira iloitsee.

 

Brassit

Oliveira, Paulo Perreira, Luis Vanderlei ja Luiz Antonio eivät säikähtäneet maanantaisen

lumisateen valkoiseksi värjäämää Castrenin keinonurmea. Perjantain derbyssä brassit

lupaavat esittää parasta osaamistaan.


Keskikenttäpelaaja Luis Vanderlei on ollut joukkueensa kantavia voimia koko kauden ajan ja "Deco" on OPS:n paras maalintekijä 15 osumallaan. Viime kaudella TP-47:n paidassa Ykköstä pelannut brassi haluaa huipentaa kautensa sarjanousuun.


- Koko kausi on mennyt hyvin tähän asti. En pelannut FC OPA:a vastaan kesällä pelikiellon vuoksi, joten olen nyt nälkäinen ja valmis antamaan kaikkeni perjantaina, Vanderlei lupaa.

Joukkueen pelaava päävalmentaja Luiz Antonio astui puikkoihin vain kaksi viikkoa ennen sarja-avausta, joten tätä taustaa vasten brassikäskyttäjä on luotsannut joukkonsa varsin kovaan lentoon. Itsekin muutamassa ottelussa kentällä piipahtanut suomalaisen jalkapalloilun legenda on kokenut pelaajaurallaan vastaavanlaisia hetkiä.

- Tällainen ottelu on parasta, mitä urheilija voi kokea urallaan. Olen itse kokenut näitä hetkiä pelaajaurallani. Ottelu on todellinen huippuottelu ja olen tyytyväinen, että pääsemme pelaamaan siinä. Se on kova juttu oululaisille, kun kaksi kaupungin joukkuetta pelaa noususta, Antonio hehkuttaa.

- Me olemme valmiita perjantaina. Joukkue on muuttunut paljon siitä, jos verrataan FC OPA:n ja meidän aikaisempaan kohtaamiseen, hän jatkaa.

Olipa sarjataso ensi kaudella mikä tahansa, kaikki neljä brassia ovat mukana Oulun Palloseuran joukoissa myös ensi kaudella.

 

FC OPA - OPS-jp perjantaina 9.10. kello 18.30, Castrenissa. Radio Mega selostaa ottelun suorana lähetyksenä.


(Toimitus)

05.10.2009

Puolustuslinja odottaa kovaa iltapuhdetta perjantaina

Tulevana perjantaina pelataan kenties kaikkien aikojen paikalliskamppailu, kun FC OPA ja Oulun Palloseura ratkaisevat C-lohkon voiton ja samalla "lentolipun" Ykköseen ensi kaudeksi. Sarjaohjelman suunnittelija voi taputella itseään selkään, sillä harvoin on jalkapallon päätöskierroksen ottelussa näin valtavia panoksia. Toki yhden taputuksen voi jättää väliin, mikäli kelit jatkuvat yhtä lumisina. OPS-puolustaja Heikki Marjeta (kuvassa) odottaa elämänsä ottelua malttamattomana.

- Se on unelmien peli. Me on tultu koko kausi OPA:n takana ja nyt meillä on mahdollisuus mennä ohi. Otetaan kunnon kiukku päälle perjantaina, Marjeta valaa.

OPS on seurannut FC OPA:a lähes koko kauden ajan takaa-ajajan paikalta, mutta joukkue on kestänyt paineet ja venynyt voittoihin juuri oikeissa peleissä. FC OPA:n pistemenetyksien kyttäämisen ohella OPS on huolehtinut riittävät pinnat omaan pussiin, josta tuoreimpana esimerkkinä pakkovoitto Iisalmesta viime sunnuntaina. Tällä hetkellä oululaisseurat ovat tasapisteissä huikeat 63 pinnaa keränneinä.

 
- Meillä on määrätietoinen, mutta samalla rento asenne joukkueessa ja se on elintärkeää tässä vaiheessa kautta. Meiningin pitää olla rento, vaikka kauden tärkein peli on tulossa, Marjeta heittää.

Tällainen ottelu voi sattua myös yleisön kannalta ainoastaan kerran eliniän aikana. OPS:n kovaluinen serbitoppari Nikola Markovic tunnustaa pelin suuruuden myös pelaajien kantilta.

- Odotan tiukkaa ja hermostunutta peliä ainakin aluksi, sillä se on iso peli molemmille. Se on kauden tärkein peli. Monet pelaajat eivät saa koskaan mahdollisuutta pelata tällaisessa pelissä, joten tästä on nyt nautittava, Markovic tunnelmoi.

Nikola Markovic

Nikola Markovic torjui Mamadou Konaten aikeet OPS:n ja  FC OPA:n edellisessä

kohtaamisessa, josta jäi paljon hampaan koloon.


FC OPA on menettänyt kauden aikana pisteen Pietarsaaren JBK:lle, FCJ Blackbirdille ja Vaasa IFK:lle. Tappiot joukkue on kärsinyt Kokkolan GBK:lle ja Ylivieskan FC YPA:lle. Oulun Palloseura on puolestaan kompastunut FC OPA:aan ja Seinäjoen JK:hon. Tasapeliin OPS on päätynyt FC Vaajakosken, Lapuan Virkiän ja Vaasa IFK:n kanssa. Uskomatonta, mutta totta, että tällainen voittokulku (20 voittoa 25 mahdollisesta) ei ole taannut sarjanousua vielä kummallekaan joukkueelle.

- Kunnioitamme OPA:a vastustajana, koska he ovat meidän ohella sarjan paras joukkue. Hävisimme kesällä 0 - 3, mutta perjantaina näemme, kumpi on lopullisesti parempi joukkue ja menee Ykköseen, Markovic toteaa.

- Mielestäni tämä on reilu lopetus kaudelle, kun kaksi parasta kohtaavat. Kukaan ei voi sanoa, että teillä kävi onni, kun nousitte, vaan nyt katsotaan, kumpi on parempi, hän jatkaa.

 

Ari Stenius selostaa ottelun suorana kello 18.00 alkaen Radion Megan taajuudella Oulussa 103,1 MHz, Raahessa taajuudella 90,8 MHz sekä kaapelissa taajuudella 95,9 MHz . Kommentaattorina toimii OPS-paitaa viime kaudella kantanut Olli Laukkanen, joka edustaa nykyään FC OPA:a, mutta seuraa ottelua kentän reunalla loukkaantumisen vuoksi. Jalkapallolähetystä voi kuunnella myös internetissä osoitteessa www.radiomega.fi

 

(Toimitus)

04.10.2009

Katso maalikooste ottelusta PK-37 - OPS

04.10.2009

OPS hoiti esifinaalin kunnialla

Kakkosen C-lohkon nousijajoukkue ratkeaa vasta ensi perjantaina FC OPA:n ja Oulun Palloseuran keskinäisessä todellisessa finaaliottelussa. OPS:lle olisi riittänyt Iisalmesta tasapelikin, mutta joukkue tähtäsi alusta lähtien vain ja ainoastaan voittoon. Päävalmentaja Luiz Antonion teesi ennen ottelua kuului: "meillä on kaksi finaalia edessä ja meidän pitää voittaa ne molemmat". Esifinaalin OPS hoiti mallikkaasti 0 - 2. PK-37 kaatui määrätietoisen ja tiiviin joukkuepelin jälkeen.

 

- Me oltiin teräviä alusta lähtien ja oltiin askel edellä, kuten siinä rankkaritilanteessakin. PK-37 taisteli hyvin ja tuli kunnolla päälle ja meidän oli nimenomaan otettava voitto täältä eikä sitä annettu meille ilmaiseksi, OPS-puolustaja Heikki Marjeta kommentoi.

 

PK-37 oli varmistanut sarjapaikkansa edellisessä ottelussa, mutta iisalmelaiset eivät löysäilleet kotistadionillaan yhtään, vaan tarjosivat erittäin kovan vastuksen.

 

- Me pelattiin tiiviisti joukkueena sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Mielestäni tämä oli hyvä kenraali perjantaita ajatellen, Marjeta tuumasi.

 

Alex Arinze hankki OPS:lle rangaistuspotkun reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Nigerialaispelaaja pakotti Pallo-Kerhon puolustuksen rikkomaan häntä aivan rankkarialueen reunalla. Luis Vanderlei ampui pilkun sisään ja tauolle lähdettiin oululaisjohdossa.

 

- Tämä oli erittäin tärkeä voitto. Meillä ei ollut varaa hävitä, sillä FC OPA voitti lauantaina oman ottelunsa. Pelasimme kurinalaisesti ja lopputulos oli kovan työn seuraus, OPS:n luottotoppari Nikola Markovic kertoi pelin jälkeen.

 

Toisella jaksolla vierailijat ratkaisivat ottelun iskemällä toisen maalin. Anzori Kaladze keskitti pienen kikkailun jälkeen ja kovassa iskussa oleva Paulo Perreira puski maalin edestä loppulukemat. OPS-vahti Antti Alakulju piti maalinsa koskemattomana, joten OPS sai hyvät lähtökohdat ensi perjantain todelliseen finaaliin. Nollapeli omassa päässä pakkovoiton alla on kova suoritus ja sitä vaaditaan myös tulevana perjantaina.

 

- Kenttä oli liukas, joten alusta ei ollut missään nimessä helppo. Me näytimme, että olemme parempi joukkue. Perjantai tulee olemaan iso peli FC OPA:lle ja meille. Me tulemme näyttämään ottelussa, että olemme parempia, Nikola Markovic tiivisti.

 

FC OPA:n isännöimä kauden päätösottelu on siirretty pelattavaksi Castrenin stadionille ensi perjantaiksi kello 18.30 alkaen. Huikean derbyn voittaja nousee ensi kaudeksi Ykköseen. Tasapelin sattuessa FC OPA voittaa lohkon ja nousee Ykköseen

 

Maalit:

0 - 1 Luis Vanderlei rp. 11 min.

0 - 2 Paulo Perreira 77 min.

 

 

 

Päävalmentaja Luiz Antonion kommentit ottelusta

 

Katso maalikooste ottelusta

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

02.10.2009

Kausi lähenee loppuhuipennusta

Vielä on yksi haaste edessä ennen kuin voidaan ajatella mahdollisesti sarjanousun ratkaisevaa FC OPA - OPS kauden päätösottelua. Oulun Palloseura matkustaa sunnuntaina Iisalmeen sarjapaikkansa varmistaneen PK-37:n vieraaksi, josta olisi riivittävä mieluiten täysi pistepotti mukaan.

 

OPS ja OPA ovat tällä hetkellä tasapisteissä. Sarjanousija ratkeaa vain siinä tapauksessa tulevana viikonloppuna, mikäli OPS häviää oman ottelunsa ja OPA voittaa samaan aikaan Seinäjoen JK:n. Tämän skenaarion toteutuessa OPS:n pitäisi voittaa OPA kauden päätösottelussa 20 - 0, sillä sen verran parempi on naapuriseuran maaliero. Maaliero ratkaisee nousijajoukkueen, mikäli kaksi seuraa on tasapisteissä kauden päätyttyä. Kaikki muut lopputulokset ensi viikonvaihteen kierroksella tarkoittavat sitä, että lohkovoitto ratkeaa vasta kauden päätösottelussa. Mikäli OPA häviää SJK:lle tai pelaa tasan ja OPS päihittää PK-37:n, riittää Palloseuralle tasapeli kauden päätösottelusta.

 

C-lohkon tasosta kertoo paljon se, että A-lohkoa johtava Mikkelin Palloilijat on kerännyt 47 sarjapistettä, mikä oikeuttaisi C-lohkossa vasta neljänteen sijaan. Kakkosen B-lohkoa johtaa FC Espoo, joka on napannut 52 pinnaa eli yhtä paljon kuin C-lohkon kolmantena majaileva FC YPA. Näin ajateltuna pohjoislohkosta löytyy kolme koko Kakkosen kovinta joukkuetta.

 

Marko Kivilä

Marko Kivilä vie pallon John Keisteriltä. OPS oli joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa

piirun verran parempi, vaikka pelasi osan ottelusta vajaalla.

 

Mutta kuten sanottu, on OPS:n ensin hoidettava hommansa Iisalmessa ennen kuin kannattaa uhrata ajatuksia tuleviin otteluihin ja mahdollisiin lopputuloksiin. Sunnuntain jälkeen olemme viisaampia. Oululaisilla on hyvin muistissa, kuinka hankala vastustaja kilpikonnapuolustukseen luottanut PK-37 oli kauden aiemmassa kohtaamisessa. Ottelu ratkesi vasta Anzori Kaladzen laukomaan rankkarimaaliin, jonka perusteista iisalmelaisluotsi Atik Ismail kävi erittäin kuumana. Vain 20 minuuttia ennen loppua syntynyt 1 - 0 voitto varsin nihkeästä illasta jätti paljon parannettavaa.

 

PK-37 varmisti sarjapaikkansa viime kierroksen 7 - 1 voitolla Lapuan Virkiästä, joten Pallo-Kerho voi pelata vapautuneesti sunnuntaina kotiyleisönsä edessä. Iisalmen pojat ovat pelanneet kotikentällään kolme kuukautta ilman tappiota, joten varsin hankalaan paikkaan OPS matkustaa viikonloppuna. PK-37:n verkkosivujen mukaan Atik Ismail näpäyttäisi mielellään Veikkausliigaan pyrkivää joukkuetta. Kaiken lisäksi Pallo-Kerhoa motivoi se, että sarjasijoitus voi kohentua nykyisestä vielä muutaman pykälän. Myös OPS on erittäin kovassa syyskunnossa, sillä takana on seitsemän ottelun tappioton putki ja joukkue on saanut hyökkäyspelinsäkin luistamaan viime otteluissa.

 

PK-37:n riveistä puuttuu pelikieltoa kärsivä Juho Ruotsalainen. PK-37 on vahvistunut joukkueiden viime kohtaamisen jälkeen kahdella brasilialaispelaajalla, Marcello Ribeirolla ja Rian de Souza Marguesilla.

 

(Toimitus)

27.09.2009

Maalikooste ottelusta OPS - FC YPA

 

(Toimitus)

26.09.2009

Maalikarkelot päättyivät OPS:n juhliin

Oulun Palloseura jatkoi voitokkaita otteitaan kaatamalla hankalaksi vastustajaksi tiedetyn Ylivieskan FC YPA:n. Samalla sarjanousumahdollisuus säilyi edelleen omissa käsissä. Itse ottelussa OPS:n puolustus vuoti, mutta hyökkäyspäästä löytyi hurjasti tehoja. Lauantaipäivän kamppailu ailahteli päädystä toiseen, eikä isäntäjoukkue OPS:n latomat 3 - 0 numerot riittäneet alkuunkaan, sillä myös FC YPA hyökkäsi hanakasti. Peli päättyi lopulta 6 - 3 lukemiin.


- Puolustuksen pitää kiittää tänään hyökkäystä. Puolivälissä kautta se oli monessa ottelussa toisin päin, että hyökkäyksen piti kiittää puolustusta, mutta onneksi teimme tänään paljon maaleja, OPS:n pelaava päävalmentaja Luiz Antonio kertoi.
 
OPS sai pallon maalin jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Ensin Anzori Kaladze syötti laitaan Matias Juntuselle, joka näki takatolpalle kiitäneen Luis Vanderlein. "Deco" liukui Juntusen upean syötön hallitusti takanurkkaan. OPS ei käyttänyt voimakasta myötätuulta ensimmäisellä jaksolla parhaalla mahdollisella tavalla hyväkseen eikä YPA-vahti Roope Matsi ei joutunut venymään parhaimpaansa. Tauolle lähdettiin kuitenkin 2 - 0 lukemissa, kun Matias Juntunen jakeli jälleen loistosyötön murtauduttuaan ensi rangaistusalueelle. Tällä kertaa takatolpalta viimeisteli Alex Arinze. Maali syntyi vierailijoiden kannalta ikävään saumaan juuri ennen taukovihellystä.

Isäntien kolmas osuma syntyi myös henkisesti hankalaan rakoon toisen puoliajan alkajaisiksi. Tällä kertaa Alex Arinze kunnostautui syöttäjänä ja Anzori Kaladze sijoitti pallon maaliin YPA-puolustuksen keskustasta. OPS: kolme ensimmäistä osumaa olivat lähes identtisiä, joita edelsi ennen kaikkea hieno syöttö.

Luulisi, että kolmen maalin johto riittää jalkapallossa, mutta ei tällä kertaa. FC YPA hyödynsi raivokkaan myötätuulen toisella jaksolla isäntiä paremmin. Ensin Joni Pakola juoksi itselleen kunniakujan OPS-puolustuksen läpi ja laukoi viuhuvan kudin takanurkkaan. Maali syntyi, kun pelikello oli tikittänyt 54 minuuttia. Hetkeä myöhemmin sama mies ampui kovan tuulen saatteleman laukauksen 20 metristä ja pallo oli silmänräpäyksessä OPS:n maalin ylänurkassa.

 

Kaladze

Kaksi maalia syöttänyt ja yhden tehnyt Anzori Kaladze kuului OPS:n parhaimmistoon.


- Me teimme pelistä vaikean, kun johdimme 3 - 0. Annoimme vastustajalle mahdollisuuden nousta ja peli näytti taas pahalta. Olemme päästäneet viime aikoina paljon maaleja omiin, mutta tänään pitää nostaa hattua meidän hyökkääjille, Antonio kiitteli.

Luiz Antonio piipahti myös itse kentällä reilun kymmenen minuutin ajan, mutta hän vaihtoi itsensä pian takaisin penkille. Omaan esitykseensä brassi ei ollut lainkaan tyytyväinen.

- Surkeaa. Takareisi ei kestänyt. Se oli se syy, mikä lopetti minun pelaajauran, hän tunnusti.

 

Luiz Antonio

Jalkapallolegenda Luiz Antonion taidot ovat tallella, mutta takareisi ei kestänyt pelaamista.


Luis Vanderlei ampui illan toisen ja samalla kauden 14 maalinsa suoraan vapaapotkusta, kun ottelu oli vanhentunut 66 minuuttia. Brassi lähetti laidan tuntumasta kierteisen vaparin, joka kaarsi suoraan FC YPA:n maaliin. Ylivieskalaiset tekivät pelin vielä kertaalleen jännäksi nousemalla maalin päähän tilanteeseen 4 - 3. Juha Korhonen runnoi pallon Antti Alakuljun selän taakse kulmapotkun jälkitilanteesta. Heti perään verkko heilui kuitenkin toisessa päässä. Matias Juntunen kruunasi hienon iltansa sijoittamalla vapauttavan 5 - 3 maalin pari minuuttia ennen päätösvihellystä. Paulo Perreira tulitti lisäajalla OPS:n kuudennen osuman Anzori Kaladzen namusyötöstä.

Maalit:

1 - 0 Luis Vanderlei 6 min.

2 - 0 Alex Arinze 45 min.

3 - 0 Anzori Kaladze 46 min.

3 - 1 Joni Pakola 54 min.

3 - 2 Joni Pakola 59 min.

4 - 2 Luis Vanderlei 66 min.

4 - 3 Juha Korhonen 79 min.

5 - 3 Matias Juntunen 88 min.

6 - 3 Paulo Perreira 90 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

 

25.09.2009

Kauden viimeinen kotiottelu

Sarjakolmosena tukevasti majaileva FC Ylivieskan Pallo saapuu lauantaina kello 14.00 alkavaan otteluun Oulun Palloseuran vieraaksi. Peli on OPS:n kauden viimeinen kotiottelu. FC YPA:n jälkeen oululaiset kohtaavat vielä PK-37:n Iisalmessa ja FC Oulun Pallon vieraissa. Voitto jäljellä olevista kolmesta pelistä nostaisi OPS:n ensi kaudeksi Ykköseen.

- Toivottavasti olemme hyvässä vireessä. Olemme pelanneet kaksi viime ottelua huonosti ja näin ei voi jatkua tai karsiudumme nousutaistelusta. Meillä on jäljellä kolme vaikeaa ottelua, mutta olen sanonut joukkueelle, että meidän tarvitsee edetä voitto kerrallaan ja miettiä vain seuraavaa peliä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ohjeistaa.

Palloseura pelasi heinäkuun alussa Ylivieskassa yhden kauden parhaimmista otteluistaan ja FC YPA kaatui tuolloin komeasti 0 - 3. OPS:n maaleista vastasivat Anzori Kaladze, Iiro Vandell ja Marko Kivilä. FC YPA:n vaarallisinta maalintekotaitoa edustaa oululaisille varsin tuttu serbihyökkääjä Dragan Pejic. Pejic on saanut uralleen uutta nostetta Ylivieskassa ja mies johtaa Kakkosen C-lohkon maalipörssiä peräti 21 maalin saldollaan. YPA:a edustaa myös kovaotteinen Aleksandar Vuletic, joka myös kantoi OPS-paitaa viime kaudella. Serbikaksikon ohella YPA:n vaarallisinta osastoa ovat varmastikin Joni Pakola ja Antti Peura.

- Heillä on varmasti huono maku meidän viime kohtaamisesta ja he haluavat näyttää täällä. YPA on hyvä joukkue ja vaarallinen erikoistilanteissa. Meidän täytyy pelata samanlainen peli kuin kesällä Ylivieskassa. Ollaan aggressiivisia ja halutaan voittoa, Luiz Antonio vinkkaa.

YPA on kerännyt 23 ottelusta 52 sarjapinnaa, jotka koostuvat 17 voitosta, yhdestä tasapelistä ja viidestä tappiosta. OPS kerännyt 23 ottelusta 57 pistettä, jotka muodostuvat 18 voitosta, kolmesta tasapelistä ja kahdesta tappiosta. Molempien joukkueiden maaliero on 36 pinnaa plussan puolella. Viime kierroksella OPS taisteli vieraspisteen Vaasasta 2 - 2 päättyneessä ottelussa ja FC YPA kaatoi Seinäjoen JK:n maalein 3 - 0. Pejic maalasi tuossa ottelussa kahdesti.


OPS pääsee ylivieskalaisten kimppuun terveellä joukkueella. Myös entinen liigahyökkääjä Valmir Alves De Oliveira on saanut peliluvan ja brassi on mukana kotijoukkueen kokoonpanossa. Vierailijoiden riveistä puuttuu pelikieltoa sovittava Radik Akhmetkhanov.

OPS-jp - FC YPA lauantaina 26.9. kello 14.00, Castren. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

19.09.2009

Kaikki jälleen omissa käsissä

Lauantain kierros teki Kakkosen C-lohkon nousutaistelusta entistä jännittävämmän, sillä Oulun Palloseura taisteli 2 - 2 tasapelipisteen Vaasasta mukaansa. Samaan aikaan Kokkolassa FC OPA hävisi GBK:lle 2 - 0, joten OPS:lla on sarjanousu jälleen täysin omissa käsissään. Eroa lohkojohtaja FC OPA:aan on kaksi pinnaa, mutta oululaisjoukkueilla on vielä keskinäinen kohtaaminen jäljellä. Jos OPS voittaa loput kolme otteluaan, nousee se ensi kaudeksi Ykköseen.

 

VIFK oli lauantain ottelussa tyly isäntä, mutta vain aluksi. Jo seitsemän minuutin pelin jälkeen vaasalaiset johtivat 2 - 0. Johnny Glasberg vei isännät johtoon jo minuutin kohdalla ja Thomas Johansson lisäsi höyryä seitsemän minuutin pelin jälkeen.

- Me pelasimme koko kauden surkeimman ensimmäisen jakson. Ensimmäinen maali oli täysin lahjamaali. Seitsemän minuutin jälkeen he tekivät toisen maalin ja silloin näytti pahalta. Valmistautumisessa meni joku pieleen, mutta puoliajalla juttelimme, mitä voimme tehdä vielä toisin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi.

Tauon aikana OPS sisuuntui ja syttyi taistelemaan pisteistä ja samalla sarjanoususta, kun Kokkolasta kiiri tieto, että FC OPA oli hävinnyt oman ottelunsa. Luiz Antonio kantoi päävalmentajan pestin lisäksi vastuuta myös kentällä, sillä brassi sitoi nappulat jalkaan 65 minuutin kohdalla ja kirmasi kentälle Teemu Pähtilän tilalle.

- Toisella jaksolla pelasimme täysin eri ilmeellä. Vaihdoimme pelisysteemiä ja aloimme taistella, Antonio kertoi.

 

Myös OPS teki maalinsa tiuhaan tahtiin. Pelikello pysähtyi aikaan 73 minuuttia, kun Heikki Marjeta latasi kavennusosuman verkkoon. Tilanteen pohjustivat Alex Arinze ja Matias Juntunen. Neljä minuuttia tästä ja Luis Vanderlei sijoitti rangaistuspilkulta tasoituksen. Tilannetta edelsi OPS:n pelaajavalmentaja Luiz Antonion vahva pelaaminen boksissa. Antonio vei kaksinkamppailun ja vaasalaispuolustus joutui rikkomaan häntä pilkun arvoisesti.

 

- Ehdotin Luizille loppukesästä, että rekisteröidään hänet ja laitetaan kentälle, jos tulee tiukka paikka. Tänään hän oli ratkaisevassa roolissa, OPS-manageri Miika Juntunen kehui.


Ottelun lopussa OPS haki vimmatusti vielä voittomaalia, mutta tällä kertaa oululaisten oli tyytyminen pisteeseen, mikä voi tosin nousta vielä arvoon arvaamattomiin, kun kausi lähenee loppuaan. Anzori Kaladze ja Mika Hautala olivat lähellä iskeä vielä illan kolmannen maalin, mutta lauantaina tasapelikin maistui. Nousu 2 - 0 tappioasemasta kivenkovaa VIFK:ta vastaan kielii OPS:n tämänhetkisestä tahtotilasta ja henkisestä kantista.

 

OPS pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina kotonaan, kun sarjakolmonen FC YPA astelee Castrenille. Ottelu alkaa kello 14.00.

 

 

Maalit:

1 - 0 Johnny Glasberg 1 min.

2 - 0 Thomas Johansson 7 min.

2 - 1 Heikki Marjeta 73 min.

2 - 2 Luis Vanderlei 77 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

18.09.2009

Pelit jatkuvat Vaasassa

Oulun Palloseura palaa tositoimiin kahden viikon mittaiselta ottelutauolta, kun joukkue matkustaa lauantaina Vaasaan VIFK:n vieraaksi. Päävalmentaja Luiz Antonion mukaan OPS on treenannut ensimmäisen taukoviikon todella lujaa ja toisen viikon oululaiset ovat herkistelleet VIFK-ottelua silmällä pitäen.


Kummallista kyllä, mutta tässä vaiheessa kautta tuntuu aina jotenkin siltä, että pisteet ovat arvokkaampia kuin alkukaudesta, vaikka samat kolme pinnaa on jaossa joka ottelusta. Kakkosen C-lohkossa on vielä kaikki auki, joten Palloseuran on poimittava jokainen tarjolla oleva piste taskuunsa, jotta FC OPA:n pistejohto olisi vielä kurottavissa umpeen. Jokainen piste on nyt todella tärkeä.

 

FC OPA johtaa sarjaa 59 pisteellä ja OPS kyttää perässä 56 pinnaa keränneenä. Naapuriseuran maaliero on plussalla 61 osuman verran, kun OPS:n vastaavassa sarakkeessa on luku 36. Tätä ajatellen OPS:n olisi voitettava C-lohko nimenomaan sarjapisteissä, sillä 25 maalin eron kurominen neljässä ottelussa on melkoinen savotta.

 

2 - 0

Serbitoppari Nikola Markovic puski joukkueiden viime kohtaamisessa 2 - 0 lukemat .


Lauantai-illan isäntäjoukkue VIFK on sarjassa turvallisesti neljäntenä eikä vaasalaisilla ole enää mitään hävittävää eikä voitettavaa. Tällaiset joukkueet ovat äärimmäisen vaarallisia vastustajia, sillä pelaajat voivat otella vapautuneesti ja antaa näyttöjä ensi kautta ajatellen. OPS päihitti VIFK:n kauden aiemmassa kohtaamisessa Oulussa maalein 2 - 0, mutta muistutetaan, että VIFK pelasi lähes koko ottelun vajaamiehisenä maalivahti Brian Popen ulosajon vuoksi.

 

Ennen ottelutauolle jäämistä OPS napsi viisi voittoa putkeen, joista viimeisin ratkesi vasta lisäajalla oululaisten hyväksi. Mika Hautala kaatoi FC Santa Clausin yliajan maalilla ja peli päättyi lukemiin 3 - 4. Vaasalaisten peli on tulosten perusteella ollut hieman aneemista viime aikoina. Heillä on takanaan 1 - 0 voitot Norrvalla FF:stä ja Seinäjoen JK:sta, 2 - 1 voitto FC Vaajakoskesta sekä 0 - 0 tasurit OLS:n ja PK-37:n kanssa. Joukkueen paras maalintekijä on ollut 11 osuman Mikko Ylihärsilä. Myös OPS:n Luis Vanderlei on viimeistellyt 11 maalia. OPS:n seuraava ja samalla kauden viimeinen kotiottelu on lauantaina 26.9. FC Ylivieskan Palloa vastaan.

(Toimitus)

11.09.2009

Liigakokemusta omaava Valmir Alves De Oliveira OPS-paitaan

Oulun Palloseura saa riveihin kauan kaivatun hyökkääjän, kun muun muassa Helsingin Jalkapalloklubia urallaan edustanut brasilialainen Valmir Alves De Oliveira liittyy OPS:n joukkueeseen. 30-vuotias hyökkääjä pelaa OPS-paidassa ensi kauden lisäksi vähintään kolme ottelua tällä kaudella. OPS odottelee Oliveiran pelilupaa Paraguaysta, jossa mies on pelannut ykkösdivisioonassa Club Silvio Pettirossin joukkueessa. Kaudella 2005 hän pelasi HJK:n paidassa Veikkausliigaa 10 ottelun verran ennen loukkaantumistaan.


- Hän on ollut todella positiivinen kaveri ja treeneissä on nähty, että hän on hyvä viimeistelijä. Hän tuli meille hieman huonossa kunnossa, mutta olemme tehneet töitä sen eteen. Hänen kuntonsa on nyt nousussa ja hän voi auttaa meitä paljon vielä tämän vuoden aikana, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio luonnehtii.

- Hyökkäys on ollut ongelma meille. Oliveira on hyvä joukkuepelaaja, kovan tekemään töitä, nöyrä ja hänellä on kova halu menestyä, Antonio kehuu.

OPS on etsinyt koko kauden ajan sopivaa hyökkääjää riveihinsä ja nyt Antonio ja OPS-manageri Miika Juntunen vaikuttavat tyytyväisiltä löytämäänsä.

- Hän on hyvä sentteri myös ensi vuodeksi, olipa sarjataso mikä tahansa. Juuri tämän tyyppistä korvaajaa me olemme hakeneet Dragan Pejicin tilalle, Juntunen taustoittaa.

OPS:n seuraava ottelu on lauantaina 19.9. Vaasassa VIFK:n vieraana. Parin viikon mittaisen ottelutauon OPS on käyttänyt harjoitteluun.

- Olemme harjoitelleet todella lujaa tämän viikon. Nyt vietämme vapaaviikonlopun ja ensi viikolla aloitamme keskittymisen VIFK-otteluun, Luiz Antonio linjaa.

Kakkosen C-lohkossa on vielä kaikki auki, kun FC OPA jäi tasapeliin viime kierroksella FCJ Blackbirdin kanssa. OPS on nyt tasapisteissä (56) ottelun vähemmän pelanneen naapuriseuran kanssa, mutta joukkueilla on vielä keskinäinen kohtaaminen jäljellä.

(Toimitus)

05.09.2009

Hautalan viime hetken maali toi täydet pisteet

FC Santa Claus ja Oulun Palloseura järjestivät todellisen ilotulituksen Rovaniemellä ja mättivät maaleja toistensa verkkoihin vuoron perään. Pukit tasoittivat ottelun numeroihin 3 - 3 vain kuusi minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta OPS ei tästä lannistunut. Alkukauden maalipyssy Mika Hautala katkaisi 13 ottelun mittaisen kuivan putkensa makeaan paikkaan, kun pelikello tikitti jo lisäaikaa. Vaihdosta vain muutama minuutti aikaisemmin kentälle tullut "Haukka" niittasi Alex Arinzen syötön maaliin ja hikisten pelikamppeiden lisäksi oululaisten linja-autoon pakattiin kolme sarjapinnaa.

- Me taisteltiin loppuun asti, mutta samalla tämä oli opetus meille, että joukkue, joka taistelee sarjanoususta ei saa menettää johtoaan pelin lopussa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokaisi.


Pukit aloittivat maali-ilottelun jo neljän peliminuutin jälkeen, kun Tomi Kosken komea kaukolaukaus upposi maalipuiden väliin. Heti alusta lähtien oli selvää, että lauantai-iltana haetaan maaleja näyttävillä kuvioilla eikä ottelussa paljoa peruuteltu. OPS:n tuore jatkosopimuspelaaja Paulo Perreira laukoi pelin tasoihin 17 minuutin kohdalla Anzori Kaladzen esityöstä. Santa Claus iski kuitin ilkeästi heti OPS:n tasoituksen jälkeen. OPS-puolustuksen vartiointivirhe avasi tilan Antti Kutilalle, joka vei rovaniemeläiset uudestaan johtoon. Vierailijat tulivat toistamiseen tasoihin vähintään yhtä ilkeään saumaan, kun Teemu Pähtilä viimeisteli onnekkaasti vain minuutti ennen taukovihellystä. Marko Kivilä puski Luis Vanderlein lähettämän kulmapotkun Pähtilän kautta verkkoon ja tauolle lähdettiin tasatilanteesta 2 - 2.

 

- Me pelasimme erittäin huonon ensimmäisen jakson. Oli monta pelaajaa, jotka eivät olleet omalla tasollaan. En tiedä johtuiko siitä, että kenttä oli liukas, mutta meillä oli paljon ongelmia ja hävisimme paljon kakkospalloja. Santa Claus tuli todella kovaa alussa, Luiz Antonio kertasi.

Toisella jaksolla OPS pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun rovaniemeläismaalivahti sähläsi pallon omaan maaliinsa kulmapotkutilanteessa 70. minuutin kohdalla. Santeri Viitasaari toi pukit vielä kerran rinnalle, mutta Mika Hautala päätti lisäajalla, ettei pistettäkään jätetä napapiirille. Maali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta.

 

Voittonsa ansiosta OPS siirtyi ainakin hetkeksi sarjajohtajan paikalle, mutta kakkoseksi valahtaneella FC OPA:lla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. OPS pelaa seuraavan kerran vasta kahden viikon kuluttua Vaasassa aina vaarallisen VIFK:n vieraana.


Maalit:

1 - 0 Tomi Koski 4 min.

1 - 1 Paulo Perreira 17 min.

2 - 1 Antti Kutila 18 min.

2 - 2 Teemu Pähtilä 44 min.

2 - 3 Oma maali 70 min.

3 - 3 Santeri Viitasaari 84 min.

3 - 4 Mika Hautala 90 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

04.09.2009

Maalivahti Antti Alakulju uskoo voitokkaaseen loppukauteen

Kautta on jäljellä enää viisi ottelua, joiden aikana Oulun Palloseuran pitäisi ajaa sarjajohtaja FC OPA:n kahden pisteen johto kiinni. Kauden päätösottelu on OPS:n ja FC OPA:n keskinäinen derby, ja jotta tuossa ottelussa olisi panosta, täytyy OPA:n kompuroida jäljellä olevissa otteluissa kolmen pisteen verran, jotta ottelun enemmän pelannut OPS voisi nousta vielä ohi. Ja tietysti Palloseuran on venytettävä neljän ottelun meneillään oleva voittoputki yhdeksän pelin mittaiseksi ennen kuin sarjanousua voidaan juhlia.


- Kaikki jäljellä olevat matsit ovat kovia pelejä ja niistä pitäisi ottaa viisi voittoa. Jospa OPA häviäisi jonkun jäljellä olevista otteluistaan, niin saisimme viimeiseen otteluun kunnon panokset. Mutta ensin meidän täytyy hoitaa nämä neljä peliä, OPS:n maalivahti Antti Alakulju suunnittelee.

 

Antti Alakulju

Yhteispeli toimii. OPS-maali on pysynyt puhtaana peräti 11ottelussa eli yli puolissa tämän

kauden otteluista. Sinipaitojen verkkoon on tehty vain 0,76 maalia ottelua kohden.


Palloseuran seuraava ottelu on lauantaina Rovaniemellä FC Santa Clausia vastaan. Pukit ovat esittäneet viime aikoina varsin ailahtelevia otteita. Ensin rovaniemeläiset olivat hilkulla napata pisteet sarjajohtaja FC OPA:lta, mutta pukkien oli lopulta tyytyminen 1 - 0 tappioon. Tästä masentuneena Santa Claus hävisi seuraavan ottelunsa Seinäjoen JK:lle peräti 7 - 1.

- Meillä on joukkueessa hyvä meininki ja olemme päässeet kauden puolivälin pistemenetyksien jälkeen taas hyvään vireeseen. Lähdemme puolustuksen kautta ja siitä, että nolla säilyy omissa. Hoidetaan erikoistilanteet kunnolla ja meidän pelaajat luovat aivan varmasti sen verran paikkoja, että maaleja tulee. Asenne pitää olla kohdallaan, emmekä saa antaa yhtään periksi, Alakulju luettelee voitonavaimia.

OPS voitti joukkueiden viime kohtaamisen maalein 4 - 1. Ottelun hahmo oli tuolloin kaksi maalia ladannut Luis Vanderlei.

- Santa Claus voi olla kova omalla pienellä kotikentällään. Uskon kuitenkin, että heidän topparit ovat helisemässä meidän prässin ja hyökkääjien kanssa, OPS-torjuja ennakoi.

 

Deco

OPS:n ja FC Santa Clausin viime kohtaaminen päättyi oululaisjuhliin.

 
20-vuotias oululaisvahti on valloittanut joukkueensa ykköstorjujan paikan takaisin itselleen alkukauden loukkaantumisten jälkeen. Kaksi peräkkäistä sormivammaa piti miehen sivussa puolen kauden otteluista.


- On ollut huonoa onnea, muta treenasin tauon todella lujaa ja tein vielä omia harjoituksia päälle, joten itseluottamus ja fysiikka olivat kunnossa heti ensimmäisessä pelissä, kun palasin kentälle. Pyrin pelaamaan idioottivarmaa peliä eli sateella nyrkkeillään pallot pois, enkä esitä mitään kaunista jalkapeliä. Virheet pyritään eliminoimaan pois.

- Nikola Markovicin ja Austinin (Augustine Jibrin) takana on todella hyvä pelata. Me annetaan puolin ja toisin itseluottamusta toisillemme, hän jatkaa.

Lauantain isäntäjoukkue FC Santa Claus on sarjassa turvallisesti yhdeksäntenä 23 pinnaa keränneenä. OPS siis kärkkyy sarjanousijan paikkaa kahden pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelannutta FC OPA:a. OPS:lla on sarjapisteitä kasassa 53.

(Toimitus)

01.09.2009

Luis Vanderleille ja Paulo Perreiralle jatkosopimukset

OPS:n kaksi brasilialaispelaajaa Luis Vanderlei (kuvassa) ja Paulo Perreira jatkavat oululaisseurassa. Keskikenttäpelaaja Vanderlein jatkosopimus on vuoden mittainen ja keskikentällä tai laitapuolustajana viihtyvän Perreiran pahvi on kahden vuoden mittainen. 31-vuotias Luis Vanderlei on kuulunut OPS:n avainpelaajiin ja mies on tehnyt 11 maalia tällä kaudella. 22-vuotias Perreira saapui Palloseuraan elokuun siirtoikkunan aikana Brasiliasta ja hän on pelannut OPS:ssa viisi ottelua, joissa on syntynyt yksi maali.

 

OPS:n seurajohto katsoi, että brassipelaajien jatkosopimukset solmitaan, vaikka ensi kauden sarjatasosta ei ole vielä tietoa. OPS on sarjakakkosena kahden pisteen päässä Kakkosen C-lohkoa johtavasta FC Oulun Pallosta. Palloseura tavoittelee edelleen sarjanousua Ykköseen.

 

(Toimitus)

28.08.2009

Maalikooste ottelusta OPS - GBK

 

 

 

(Toimitus)

27.08.2009

Voitto vakuuttavalla esityksellä

Oulun Palloseura oli torstain taistelussa parempi joukkue kaikilla mittareilla mitattuna. Isännät latoivat puolessa tunnissa kolme kaunista maalia ja peli oli sitä myöten taputeltu. Myös GBK oli aktiivinen ja yritti luoda hyökkäyksiä, mutta OPS-puolustus esiintyi pitkästä aikaa alkukaudesta tutulla taisteluilmeellä. Kunnia Kokkolaan siitä, että GBK teki ottelussa muutakin kuin puolusti, toisin kuin monet muut Castrenin vieraat tällä kaudella.


- Ensimmäinen jakso oli erittäin hyvä meiltä, lähellä kauden parasta peliä. Teimme hienoja maaleja ja nollapeli omassa päässä on aina hyvä. Nyt puolustus- ja maalivahtipeli oli hyvää, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio iloitsi.

 

2 - 0

Sinne menee. Nikola Markovic nousee kasan korkeimmalle ja puskee taululle 2 - 0 .

 

Luis Vanderlei ampui kauden 11 maalinsa kuuden minuutin pelin jälkeen. Brassin tulinen kuti viuhui 20 metristä komeasti vierasmaalin yläkulmaan. Puolen tunnin pelin jälkeen Nikola Markovic puski Vanderlein lähettämän kulmapotkun maaliin ja vain kaksi minuuttia tästä, kun GBK:n maalissa helisi jälleen. Anzor Kaladze esitteli ponnistusvoimaansa nousemalla maalivahtia korkeammalle Heikki Marjetan keskityspallossa ja puskemalla taululle 3 - 0 lukemat.

Toisella jaksolla varsinkin Teemu Pähtilälle tarjoiltiin mahdollisuutta lisäosumiin, mutta toinen toistaan maukkaammat maalipaikat päätyivät GBK-vahti Olli Nylundin syliin.  Myös Luis Vanderlei oli iskeä lisämaalin, mutta kova laukaus viuhui karvan verran ohi vierasmaalin.

- GBK teki ottelusta vaikean toisella jaksolla ja otti riskejä. He puolustivat mies miestä vastaan alhaalla, Antonio kertoi.

 

3 - 0

Anzor Kaladzen hirmuinen pomppu ja pusku perään, 3 - 0.


Ottelu oli jälleen todiste siitä, että oululaisten hyökkäyskuviot ovat kolahtaneet paikoilleen. Voitosta huolimatta OPS-luotsi löysi ottelusta myös parannettavaa.

- Olemme muuttaneet hieman pelisysteemiä, mutta en tiedä onko se vaikuttanut. Meillä oli tänään paljon maalipaikkoja ja noista pitäisi tehdä enemmän maaleja. Joskus voi olla tiukka paikka tai peli on 0 - 0, niin silloin pitäisi onnistua, Antonio ruoti.

Maalit:

1 - 0 Luis Vanderlei 6 min.

2 - 0 Nikola Markovic 31 min.

3 - 0 Anzor Kaladze 33 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

26.08.2009

OPS kohtaa GBK:n kotonaan

OPS pelaa kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa torstaina perinteikästä Kokkolan GBK:ta vastaan. Kautta on jäljellä vielä kuusi ottelua, joista OPS pelaa kaksi kotonaan, ensin GBK:ta vastaan ja syyskuun lopussa FC YPA:a vastaan. Vieraissa Palloseura kohtaa FC Santa Clausin, Vaasa IFK:n, Iisalmen PK-37:n ja kauden päätösottelussa FC OPA:n.

 

Torstai-illan vieraat ovat sarjataulukossa turvallisesti seitsemäntenä. Putoamisviivaan on eroa jo 11 pistettä, joten kokkolalaisten loppukausi lienee vapautunutta pelaamista ja jalkapallosta nauttimista. OPS puolestaan katselee sarjataulukkoa hieman erilaisin silmin. Sarjanousijan paikalle on kirittävää viisi pinnaa. Tuo ero on kurottava umpeen jaossa olevista 18 pisteestä. Loppukaudesta tuleekin kärkikamppailun osalta erittäin jännittävä, sillä sarjaa johtava FC OPA ja kakkosena koko kauden majaillut OPS pelaavat vielä keskinäisen ottelun.

 

Matias Juntunen

Myös viime kaudella vajaamiehinen OPS otti 1 - 0 voiton GBK:sta. Matias Juntunen laukoi

tuolloin kolmen pisteen arvoisen kaukolaukauksen. 

 

On selvää, ettei OPS:lla ole enää varaa pistemenetyksiin - muuten ero sarjaa johtavaan naapuriseuraan venyy liian suureksi. OPS:n hyökkäyspeli on saatu viime aikoina kulkemaan ja kärkimiehistä varsinkin Teemu Pähtilä on alkanut osua maalipuiden väliin viime otteluissa. Kummallakaan torstaina kohtaavista joukkueista ei ole pelikieltoja rasitteenaan. GBK:n riveistä puuttuu kesken kauden OPS:sta Kokkolaan siirtynyt Alemao, joka ei pelaa keskinäisessä ottelussa seurojen välisen herrasmiessopimuksen vuoksi.

 

GBK:n tasaista kautta kuvaa hyvin tilastojen seitsemän voittoa, viisi tasapeliä ja kahdeksan tappiota, jotka oikeuttavat 26 sarjapinnaan. Raitapaitojen maaliero on 28 tehtyä, 27 päästettyä. OPS on rohmunnut puolet enemmän pisteitä (50) maalierolla 48 - 16. Joukkueiden aikaisemman kohtaamisen OPS voitti Heikki Marjetan maalilla 0 - 1. Voiton arvoa nosti se, että Palloseura taisteli yli tunnin vajaalukuisena tuossa ottelussa.

Oululaiset ovat pysyneet voittojen tiellä viimeiset kolme ottelua. OPS on selättänyt OLS:n, Norrvalla FF:n ja JBK:n. GBK:lla on allaan 1 - 1 tasuri Iisalmesta, 4 - 2 kotivoitto OLS:sta ja maaliton tasapeli JBK:n kanssa.

 

OPS - GBK torstaina 27.8. kello 18:30, Castren. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

22.08.2009

OPS puristi voiton JBK:sta

Oulun Palloseura sai lauantain vierasotteluun unelma-alun, kun hyvässä syysvireessä oleva Teemu Pähtilä (kuvassa) siirsi oululaiset johtoon jo ensimmäisellä peliminuuutilla. Anzor Kaladze järjesti ja Pähtilä viimeisteli salamahyökkäyksen. Pian sama kaksikko juoni uuden maalipaikan, mutta Teemu Pähtilän läpiajo päättyi tolppalaukaukseen.

 

- Oli erittäin tiukka ja vaikea ottelu. JBK on todella vahva syyskierroksen joukkue, aivan eri joukkue kuin mitä alkukaudesta, OPS-luotsi Luiz Antonio tunnusti.

- Onneksi me tiesimme koko viikon, millainen joukkue on vastassa, hän jatkoi.

OPS puristi tärkeän vierasvoiton ennen kaikkea kovalla työllä. Ottelu oli puolin ja toisin vapautunutta pelaamista ja varsinkin vierailijat loivat tukun hyviä maalipaikkoja. OPS:lla oli mahdollisuus mennä jopa 0 - 2 tai 0 - 3 johtoon, mutta niin vain pietarsaarelaiset iskivät pelin tasoihin, kun ottelu oli vanhentunut 64 minuuttia. Staffan Svenlin liukui takatolpalle kiitäneen keskityspallon ohi OPS-vahti Antti Alakuljun.

 

Vierailijat olivat matkalla kuitenkin vain voitto mielessään. Todella kovasti töitä joukkueen eteen paiskinut Paulo Perreira pelasi keskialueella hyvin yhteen Luis Vanderlein kanssa. Lopulta Perreiran syöttö tavoitti vaihdosta kehiin tulleen Alex Arinzen, joka iski voittomaalin 76 minuutin kohdalla.

- Tällaiseen asenteeseen ja voittoon pitää olla tyytyväinen. Tätä ei kuitenkaan voida ajatella pitkään, sillä seuraava peli on ensi torstaina, Antonio viittasi torstain kotiotteluun GBK:ta vastaan.

Maalit:

0 - 1 Teemu Pähtilä 1 min.

1 - 1 Staffan Svenlin 64 min.

1 - 2 Alex Arinze 76 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

21.08.2009

Kovakuntoisen JBK:n vieraaksi

Pietarsaaren JBK pelasi kymmenennen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa kukistamalla sarjakolmosen, FC YPA:n viime sunnuntaina. JBK on pelannut itsensä kuiville, sillä joukkue oli välillä mukana jopa putoamiskamppailussa, mutta nyt pietarsaarelaiset ovat nousseet jo sarjakuutoseksi. JBK:n pelaajavalmentaja Alexei Eremenko astui yllättäen jo kuluvalla kaudella Pietarsaaren Jaron penkin päähän, joten Kakkosessa annettaan loppukausi kiivaasti näyttöjä liigavalmentajalle.

- Alexei Eremenko on Jaron valmentaja ja JBK:ssa on varmasti paljon nälkäisiä poikia, jotka haluavat näyttää hänelle ja hypätä suoraan kaksi sarjatasoa ylemmäksi, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio varoittelee.

 

OPS-JBK

Rankkasade siivitti OPS:n voittoon joukkueiden viime kohtaamisessa. JBK roikkui pitkään

pisteissä kiinni tuolloin, joten joukkueen vaarallisuutta ei ole syytä vähätellä.

 

Joukkueiden viime kohtaamisen loppulukemat 4 - 1 eivät kerro koko totuutta ottelun kulusta. JBK oli pitkään jopa voiton syrjässä kiinni, mutta OPS pääsi toisella jaksolla rinnalle rankkarimaalilla ja puristi vasta aivan loppuhetkillä ja lisäajan kahdella maalilla selvän voiton.

 

JBK siis voitti FC YPA:n viime kierroksella niukasti 0 - 1 Alexander Nechaevin maalilla. OPS:n viime kohtaamisen parasta antia oli se, että hyökkääjät kantoivat pitkästä aikaa maalintekovastuun, mutta toisaalta puolustuspään löysäily aiheutti päävalmentaja Luiz Antoniolle harmaita hiuksia. OPS voitti viime lauantaina Norrvalla FF:n maalein 5 - 2, mutta toinen jakso meni vierailijoille lukemin 1 - 2.

- Toisesta jaksosta jäi paljon opittavaa, Antonio kertoi tuon ottelun jälkeen.

Marko Kivilä ja Mika Hautala lienevät pelikunnossa lauantaina, joten joukkue saa kokeneet pelaajansa takaisin ruotuun.


(Toimitus)

18.08.2009

Pelaajakauppa käynyt

Oulun Palloseuran testattavana neljän ottelun ajan ollut nigerialaishyökkääjä Alimi Babatunde ei jatka OPS-paidassa. Babatunde jäi maaleitta kaikissa pelaamissaan otteluissa. Sen sijaan kolmessa koeottelussa esiintynyt Paulo Perreira pelaa loppukauden Palloseurassa. Vikkelä keskikentällä ja puolustuksessa viihtyvä 22-vuotias brasilialainen on pelannut viimeksi Brasilian kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla FC Campinasin joukkueessa.

 

Koko kauden ajan Palloseuraa edustaneen Ilari Nikulan sopimus on purettu yhteisymmärryksessä pelaajan siviilityöesteiden vuoksi. Nikula ehti tehdä kaksi maalia pelaamissaan otteluissa. Lisäksi OPS on päättänyt vetäytyä Mamadou Konaten hankinnasta sopimusepäselvyyksien vuoksi.

- Kunnioitamme FC Oulun Pallon ilmoittamaa pelaajasopimusta Konaten kanssa, OPS-manageri Miika Juntunen kertoo.

Tänään OPS:n testattavaksi saapuu brasilialainen 28-vuotias hyökkääjä Edgar de Oliveira Silva.

 

(Toimitus)

18.08.2009

Miika Juntunen Hall of Fameen

Oululaisen jalkapalloilun Hall of Fameen nimettiin sunnuntaina yhdeksäs jäsen. AC Oulun 9. valinta kunniagalleriaan on kahden A-maaottelun ja 426:n pääsarjaottelun Miika Juntunen. Juntunen tuli esiin jo hyvin nuorena pelaajana erinomaisen pelisilmänsä ja sinnikkyytensä ansiosta. Hän kolusi läpi peräti 55 poikien- ja nuorten maaottelua. Pääsarjan portit aukesivat jo 15-kesäisenä ja urallaan Juntunen edusti liigatasolla OPS:aa, Kopareita, KePS:aa, TPV:tä, Ilvestä, Porin Jazzia sekä KTP:ta.

 

Palkintokaappiin Kemissä syntynyt Juntunen sai kolme Suomen mestaruutta vuosilta 1980, 1993 ja 1994 (OPS, Jazz ja TPV). Lisäksi hän voitti Suomen Cupin Ilveksessä 1990. Ennakkoluulottomuudestaan ja itseluottamuksestaan tunnetuksi tullut keskikenttäpelaaja pelasi myös Ruotsin Örgrytessä ja oli muun muassa hyvin lähellä siirtoa Englannin ammattilaiskentille. Pelaajauransa jälkeen Juntunen on toiminut TPV:n toimitusjohtajana sekä AC Oulun managerina. Nykyään hän on Kakkosessa pelaavan OPS-jp:n manageri.

16.08.2009

Maalikooste ottelusta OPS - Norrvalla FF

 

 

 

Maalikoosteesta puuttuu Nikola Markovicin puskema 1 - 0 maali.

 

(Toimitus)

15.08.2009

Kuvakooste ottelusta OPS - Norrvalla FF

OPS - Norrvalla FF 5 - 2 (4 - 0)

 

2 - 0

Mies on toista metriä ilmassa, mutta trampoliinia ei näy missään. Anzor Kaladze esitteli

ponnistusvoimaansa puskiessaan OPS:n 2 - 0 johtoon.

 

Kaladze

Anzor Kaladze jälleen vauhdissa, mutta tällä kertaa Norrvalla-puolustus selvittää tilanteen.

 

Marjeta

Kapteenin nauhaa Mika Hautalan loukkaantumisen vuoksi kantanut Heikki Marjeta nousi

sähäkästi omaa kaistaansa pitkin kohti vierasmaalia.

 

Jibrin

Augustine Jibrin joutui jättämään kentän kesken pelin Luis Vanderlein ja Teemu Pähtilän

tavoin.

 

4 - 0

Teemu Pähtilä taistelee loppuun asti ja iskee oman paluupallonsa verkkoon. 4 - 0. 

 

Matias Juntunen

Matias Kullbäck poimii Iiro Vandellin syötön juuri ennen Matias Juntusta.

 

Antti Alakulju

Antti Alakulju aavistaa oikein Jesper Engströmin rankkarin.

 

kaladze

Anzor Kaladze kokeilee jälleen.

 

Alex

Miehet liikkeellä samalla taktiikalla. Silmät kiinni ja täysillä palloon.

 

Perreira

Paulo Perreira iski läpiajosta 5 - 0 maalin voimalla maalin kattoon.

 

Matias2

Matias Juntunen syötti kaksi maalia. Maalisarakkeeseen ei tullut lisäosumia hyvästä

yrittämisestä huolimatta. Tästäkin tilanteesta vain mustelma jalkapöytään vastustajan

nappuloista.

 

Lue otteluraportti

 

(Toimitus)

 

15.08.2009

Maalihanat aukesivat

Maali-ilottelusta huolimatta Oulun Palloseura esitti varsin kaksijakoisen näytöksen Norrvalla FF:ää vastaan. Lauantaipäivän ottelun ensimmäinen puoliaika oli täydellistä kotijoukkueen pyöritystä eikä vierailijoilla ollut mitään aseita Palloseuraa vastaan. Isännät saivat hyökkäyspelinsä rullaamaan mukavasti ja tauolle lähdettiin peräti 4 - 0 lukemissa.

Jo kolmen minuutin pelin jälkeen Nikola Markovic puski Luis Vanderlein lähettämän kulmapotkun verkkoon. OPS lisäsi höyryä, kun liukkaalla pelituulella hyökkäyksessä viilettänyt Anzor Kaladze (kuvassa) osui 20 minuutin paikkeilla kaksi kertaa. Ensin georgialainen esitteli ponnistusvoimaansa viemällä keskityspallon maalivahti Matias Kullbäckin kynsistä. Maaliin johtaneen keskityksen lähetti Heikki Marjeta. Kaksi minuuttia tästä ja Kaladze laukoi kauniin sijoituksen yläkulmaan ja peli näytti selvältä, sillä Norrvalla ei pysynyt vauhdissa mukana.

 

- Ensimmäinen jakso oli erittäin hyvä. Hyökkääjät tekivät maaleja pitkästä aikaa, mikä oli positiivista, OPS-luotsi Luiz Antonio kehui.

 

2 - 0

Mies on toista metriä ilmassa, mutta trampoliinia ei näy missään. Anzor Kaladze esitteli

ponnistusvoimaansa puskiessaan OPS:n 2 - 0 johtoon.

 

Norrvallalle tarjottiin 24 minuutin kohdalla kavennusmahdollisuutta rangaistuspilkulta, mutta Antti Alakulju aavisti Jesper Engströmin yrityksen ja torjui rankkarin kulmapotkuksi. Pirteän pelin kärjessä pelannut Teemu Pähtilä sai palkinnon maalin muodossa, kun ottelu oli ikääntynyt 37 minuuttia. Pähtilä seurasi maalivahdin torjunnan loppuun asti ja iski oman paluupallon Kullbäckin selän taakse aivan maalin edestä.

 

4 - 0

Teemu Pähtilä taistelee loppuun asti ja iskee oman paluupallonsa verkkoon. 4 - 0.

 

Toisella jaksolla nähtiin kortin kääntöpuoli, kun avausjaksoa suvereenisti vienyt kotijoukkue päästi vierailijat peliin mukaan. OPS vaihtoi pienistä loukkaantumisista kärsineet Luis Vanderlein, Augustine Jibrinin ja Teemu Pähtilän  pois kentältä ja uusia miehiä jouduttiin laittamaan hieman vieraammille pelipaikoille.

- Toinen jakso oli todella huono esitys meiltä, ei mitään kerrottavaa. Puhuttiin tauolla, että pelataan toinen jakso tulevaisuutta varten ja puolustetaan tarkasti. Ne pelaajat, jotka saavat mahdollisuuden, heidän pitäisi näyttää kentällä, Antonio vaati.

Norrvallan peli näytti toisen jakson alussa yhtä aneemiselta kuin ottelun alussakin ja Paulo Perreira kiitti tästä ja laukoi Matias Juntusen läpisyötöstä taululle jo 5 - 0. Ottelua oli pelattu tuolloin 53 minuuttia. Kohtaamisen kahdet kasvot vaihtoivat tämän jälkeen osaa ja Norrvalla vuorostaan vyörytti hyökkäyksiä kohti Antti Alakuljun vartioimaa maalia. Jakson puolivälissä OPS-puolustus piti hetken avointen ovien päivää ja Norrvalla iski kaksi nopeaa maalia. Andrei Shyrobokov pyörähti vapaaksi boksissa ja kavensi. Pian sama mies seurasi vapaapotkun jälkitilanteen, jossa merkkaamattomia vieraspelaajia vaani luvattoman paljon OPS-maalilla. Shyrobokov nosti kahdella osumallaan kauden maalimääränsä jo yhdeksään. Norrvalla sai pallon vielä kerran ylärimaan, mutta muutoin ottelun loppu oli lähinnä päätösvihellyksen odottelua.

 

Matias Juntunen

Matias Juntunen syötti kaksi maalia. Maalisarakkeeseen ei tullut lisäosumia hyvästä

yrittämisestä huolimatta. Tästäkin tilanteesta vain mustelma jalkapöytään vastustajan

nappuloista.


OPS pelaa seuraavan ottelunsa Pietarsaaressa JBK:ta vastaan ensi lauantaina.

 

Maalit:

1 - 0 Nikola Markovic 3 min.

2 - 0 Anzor Kaladze 18 min.

3 - 0 Anzor Kaladze 21 min

4 - 0 Teemu Pähtilä 37 min.

5 - 0 Paulo Perreira 53 min.

5 - 1 Andrei Shyrobokov 65 min.

5 - 2 Andrei Shyrobokov 73 min.

 

Kuvakooste ottelusta

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

15.08.2009

Mamadou Konate pelaa loppukauden OPS:ssa

Vakuuttavaa jälkeä FC Oulun Pallon paidassa tehnyt norsunluurannikkolainen Mamadou Konate on tehnyt Oulun Palloseura-jp:n kanssa loppukautta koskevan sopimuksen.  24-vuotias hyökkääjä ehti viimeistellä 13 maalia FC OPA:ssa ennen kuin hän siirtyi Italiaan Serie B:n seuran testattavaksi. Nyt mies palaa Ouluun, mutta seura vaihtuu.

 

- Olen iloinen ja yllättynyt, että Konate otti yhteyttä ja halusi tulla meille loppukaudeksi. Olemme etsineet koko ajan hyvää hyökkääjää riveihimme, OPS-manageri Miika Juntunen suitsuttaa.

 

Konate

Mamadou Konate (vas.) edusti FC Oulun Palloa puolen kauden verran. Tässä mies

haastaa kotimaahansa palannutta Goianoa (oik.) OPS:n ja FC OPA:n välisessä ottelussa.

 

Kauden jälkeen mies palannee Italiaan. Kaudet 2007 ja 2008 Konate kantoi AC Oulun paitaa kuuluen joukkueen parhaisiin maalintekijöihin niin Veikkausliigassa kuin Ykkösessäkin.

OPS-jp ei laske kaikkia yhden kortin varaan, sillä Konaten lisäksi joukkueen riveihin saapuu ensi tiistaina kovanluokan brasilialainen hyökkääjä. 28-vuotias Edgar de Oliveira Silva on pelannut muun muassa maansa pääsarjassa FC Palmeirasin joukkueessa.

 

 

 

Katso YouTube-video Edgar de Oliveira Silvan taidoista.

 

(Toimitus)

14.08.2009

Kotiottelut jatkuvat

Oulun Palloseura pelaa kolmannen kerran kahdeksan päivän aikana kotiareenallaan. Lauantaina Castrenille saapuu sarjan toiseksi viimeisenä majaileva Norrvalla FF. Vöyri-Maksamaan kunnan fuusioseura on aina arvaamaton, eikä sarjasijoitus kerro koko totuutta joukkueen iskukyvystä. Norrvallan peli on ailahdellut kauden aikana nappisuorituksista rökäletappioihin. OPS:n on syytä varautua siihen, että vastaan asettuu pisteriistoa nappisuorituksella hakeva taitava jalkapallojoukkue, joka tarvitsee kipeästi pisteitä säilyäkseen sarjassa.

OPS:n hyökkäyspeli on yskähdellyt viime otteluissa, vaikka muu pelaaminen onkin toiminut hyvin. OLS kaatui keskiviikkona vasta loppuhetkillä kulmapotkusta tulleella maalilla ja erikoistilanteiden varassa on ollutkin paljon viime otteluissa.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa OPS löylytti  Norrvallaa peräti 0 - 5, mutta alkukaudesta peli rullasikin paremmin.

 

- Aloitimme kauden erittäin hyvin, 12 voittoa, se on kova suoritus. Sitten tuli OPA-tappio, mikä otti kaikkia päähän, mutta joukkueen tarvitsee ajatella vain yhtä asiaa: kaikki riippuu vain omasta pelistä, OPS:n keskikenttämies Luis Vanderlei muistuttaa.

 

Luis Vanderlei

Tornion Pallo-47:stä OPS-paitaa täksi kaudeksi siirtynyt Luis Vanderlei on onnistunut

maalinteossa jo 10 kertaa tällä kaudella. Maalisyöttöjä hän on antanut tilastojen mukaan neljä.


OPS:n päänahka on haluttua tavaraa, sillä pisteiden lisäksi Castrenilta voittajana poistuva vierasjoukkue saa varmasti ekstra-annoksen itseluottamusta mukaansa. Lähes jokainen vierasjoukkue tulee Ouluun kilpikonnapuolustustaktiikalla, joten maalipaikkojen luominen pelitilanteista on vaikeaa, kun vastustaja juoksuttaa kaikki miehensä pallon alle. 0 - 0 tilanne tyydyttää monia vastustajia, mutta ei Palloseuraa, joka taistelee sarjanoususta.

- Odotan voittoa kotiottelusta. Vastustajaa täytyy kunnioittaa, vaikka vastassa on häntäpään joukkue. Pitää olla nöyrä, mutta aggressiivinen, kun peli alkaa. Pitää antaa kaikkensa, kun menee kentälle, Vanderlei ohjeistaa.

Norrvalla FF hävisi viime ottelunsa niukasti 0 - 1 Vaasa IFK:lle. 18 ottelusta vöyri-maksamaalaiset ovat keränneet 10 pistettä, jotka koostuvat kahdesta voitosta ja neljästä tasapelistä. Joukkue on laskenut verkkoonsa eniten maaleja (57) koko C-lohkossa. OPS on päästänyt 13 maalia omiin. Norrvalla FF:n paras maalintekijä on liukasjalkainen Andrei Shyrobokov. Hän on viimeistellyt seitsemän kertaa tällä kaudella.

 

OPS:n Georgialaispelaaja Anzor Kaladze palaa kokoonpanoon sovitettuaan pelikieltonsa, mutta nivusvaivainen Marko Kivilä huilannee vielä seuraavan ottelun. Lauantain vierailijoilla ei ole pelikieltoja rasitteena.

 

OPS-jp - Norrvalla FF lauantaina 15.8. kello 16.00 Castren. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

13.08.2009

Maalikooste keskiviikon derbystä

 

 

 

Katsomalla videon YouTuben kautta (Watch on YouTube) näet sen suurempana.

 

(Toimitus)

12.08.2009

Katso kuvakooste kiihkeästä paikallisottelusta

Oulun Palloseura - Oulun Luistinseura 1 - 0 (0 - 0)

 

Alex

Sateen kastelema nurmi on ihanteellinen alusta liukutaklauksille. Markku Huoponen

liukuu katkaisemaan Alex Arinzen syöttöä.

 

Matias Juntunen

Matias Juntunen karkaa viime kautiselta joukkuekaveriltaan Jukka Puuruselta.

 

Matias

Hieman harvinaisempaa herkkua Juntuselle: pääpallon voittaminen.

 

Paulo Perreira

OPS:n testissä oleva Paulo Perreira kokeilee Olli Vilppolan ohittamista.

 

Deco

Luis Vanderlei selvittää tämän tilanteen.

 

Antti Alakulju

Antti Alakulju hoiti OLS-keskitykset turvallisemmille vesille.

 

Antti Alakulju 2

Tässä hieman tiukempi tilanne, mutta Alakuljun pomppu riittää ennen kuin Jukka Puurunen

pääsee palloon kiinni.

 

Ville Körkkö

Tyylinäyte toisesta päädystä. OLS-vahti Ville Körkkö antaa sateen kastelemalle pallolle

kyytiä ennen Nikola Markovicia.

 

Nikola Markovic

Hieman vaarallisempaa akrobatiaa.

 

Erikoistilanne

Merkattuja miehiä ennen vapaapotkua.

 

Jukka Puurunen

Tämäkin solmu aukesi ennen kuin pelaajat laskeutuivat takaisin kentän pintaan.

 

1 - 0

Tästä tilanteesta syntyi OPS:n voittomaali. Puskijana Augustine Jibrin.

 

Tuuletus

Ja asiaankuuluvat tuuletukset maalin merkiksi.

 

Lue otteluraportti

 

(Toimitus)

12.08.2009

Kärsivällisyys palkittiin lopussa

Tihkusateesta huolimatta katsomoon saapunut runsaslukuinen oululaisyleisö todisti viihdyttävää ja kovaotteista paikallispeliä. Keskiviikkoillan derby eteni pitkään Oulun Luistinseuran käsikirjoituksen mukaan eli tulostaululla loisti 0 - 0 tilanne aina 80 minuutille saakka. Ottelu ratkesi vasta loppumetreillä, kun Augustine Jibrin puski Teimuraz Varduashvilin lähettämän kulmapotkun maaliin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Tuo osuma oli kolmen sarjapinnan arvoinen.


Molemmat joukkueet esittivät taistelevaa ja hyökkäävää jalkapalloa ja molempien porukoiden voitonnälkä näkyi hyvin katsomon ylälehtereille saakka. Paikallisotteet yltyivät välillä sen verran rajuiksi, että jääpusseille riitti varmasti kysyntää molemmissa pukukopeissa pelin jälkeen. Pian OPS:n voittomaalin jälkeen Luistinseuran Adrian Rizvani ja Jukka Puurunen nappasivat punaiset kortit, joten keltapaitojen terävin loppurynnistys loppui lyhyeen ja OPS pureskeli maukkaat kolme sarjapinnaa. Rizvanille nousi punainen suun soitosta ja Puurunen otti toisen varoituksensa jyrättyään keskityspalloa poimineen OPS-vahti Antti Alakuljun.

- Tiedettiin etukäteen, että tämä peli tulee olemaan viikon kolmesta ottelusta se kaikkein vaikein. Yksi maali riitti voittoon ja meidän puolustus oli paljon parempi kuin edellisessä ottelussa. Peli oli todella tasainen ja molemmat puolustivat hyvin, mutta uskalsivat myös hyökätä. Tässä pelissä tapahtui paljon, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokaisi voiton ratkettua.

OLS:n päävalmentaja Jari Jäväjä harmitteli Palloseuran loppuhetken voittomaalia.

- Ottelu meni pitkään niin kuin halusimme eli pidettiin 0 - 0 mahdollisimman pitkään. Sitten OPS sai maalin tehtyä eikä meiltä löytynyt enää aseita ja energia meni lopussa muuhun, Jäväjä viittasi kahteen viime minuuttien ulosajoon.

Avausjaksolla molemmilla oli loistavia maalitilanteita, mutta ylärima oli niin OLS:n Jussi Fredrikssonin kuin OPS:n Luis Vanderleinkin yrityksien tiellä. Tämän lisäksi OLS-puolustus torjui maaliviivalta Alex Arinzen tulisen kudin, jonka nigerialainen lähetti kulmapotkun jälkitilanteesta. Molemmille joukkueille tarjoiltiin mahdollisuutta maalintekoon sopivalta etäisyydeltä annettujen vapaapotkujen merkeissä, mutta viimeistely jäi puolin ja toisin hiuskarvan verran vajaaksi. Erikoistilanteiden erikoismies Luis Vanderlei oli jälleen kerran yksi kotijoukkueen avainpelaajista.

- Kova peli, kova vääntö. Pelissä oli paljon erikoistilanteita, mutta ei niin paljon rakennettuja hyökkäyksiä. Toisella jaksolla muutimme pelisysteemiä ja keskikenttä alkoi voittaa palloja ja siinä oli enemmän tilaa. Olemme harjoitelleet paljon erikoistilanteita ja niissä täytyy olla vahvoja, "Deco" totesi ottelun jälkeen.

OPS:n ei pidä nauttia paikallisvoitosta liian pitkään, sillä joukkue pelaa seuraavan kerran jo tulevana lauantaina, kun Norrvalla FF matkustaa Ouluun.

Maalit:

1 - 0 Augustine Jibrin 80 min.

 

Katso kuvakooste ottelusta

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

11.08.2009

Kiivas derby keskiviikkona, Mika Hautala povaa tiukkaa ottelua

OPS isännöi paikallisvastustaja Oulun Luistinseuraa Castrenissa keskiviikkona kello 18:30 alkavassa ottelussa. Derbystä on tulossa ennakkoasetelmien perusteella erittäin kiivas, sillä isäntäjoukkue OPS ei taatusti halua antaa enempää kaulaa sarjajohtaja FC OPA:lle - muutoin nousuhaaveet voivat käydä mahdottomiksi.

 

- Kova vääntö on tulossa ja ilmaiseksi me ei saada mitään niin kuin ollaan huomattu viime aikoina. Omaa tasoa pitää nostaa, sillä OLS taistelee varmasti kovaa, koska ne tarvitsee pisteitä. Emme varmasti pääse helpolla, OPS-kapteeni Mika Hautala ennakoi.

- Meidän pitää saada oma peli rullaamaan ja pistää pallo ja miehet liikkeelle niin kuin alkukaudesta. Oma peli pitää saada takaisin raiteille, hän ohjeistaa.

 

OLS on tällä hetkellä C-lohkon viimeisellä putoajanpaikalla vain pisteen Iisalmen PK-37:n takana, joten myöskään keltapaidoilla ei ole varaa löysätä senttiäkään tai sarjasopimuksen uusiminen voi käydä mahdottomaksi.

 

FC OPA on kiskonut viiden pisteen kaulan sarjakakkosen ruutua lähes koko kauden ajan miehittäneeseen Palloseuraan. Joukkueilla on vielä keskinäinen kohtaaminen jäljellä eli pistemenetykset muille joukkueille on ehdottomasti minimoitava. OPS on kärsinyt pienoisesta notkahduksesta kauden puolivälissä, mutta viitteitä paremmasta on joukkueen kipparin mukaan näkyvissä.

 

- Meillä oli tiistain harjoituksissa hyvä keskustelu joukkueen kanssa siitä, mikä on mättänyt viime aikoina. Periaatteessa mikään ei ole muuttunut alkukauden jälkeen, joten nyt on vain löydettävä peli-ilo takaisin ja vaatia kavereita tekemään kovemmin töitä. Enää ei ole varaa pistemenetyksiin, Hautala painottaa.

 

Mika Hautala

OLS tarjosi kovan vastuksen joukkuiden viime kohtaamisessa, mutta OPS puristi toisella

jaksolla 0 - 2 voiton.

 

OLS on tuulettanut voittoa vain kolme kertaa tällä kaudella ja poistunut kentältä tappio niskassaan jo yhdeksän kertaa.  Voittojen lisäksi Luistinseuran 14 sarjapistettä koostuu viiden tasapelin tuomista pinnoista.

 

- OLS pelaa varmasti isolla sydämellä meitä vastaan ja he ovat vaarallisia, koska pelaavat kovalla asenteella. Mielestäni OLS:lla on hyvä puolustus ja puolustava keskikenttä siitä huolimatta, että he ovat päästäneet paljon maaleja tällä kaudella. He ovat mielestäni alisuorittaneet tähän saakka ja he ovat oikeasti paljon parempi joukkue kuin mitä sarjataulukko näyttää. Meidän ei pidä aliarvioida heitä yhtään, Hautala sanoo.

Anzor Kaladze otti varoitustilinsä täyteen tappiollisessa SJK-ottelussa, mikä tietää georgialaiselle katsomokeikkaa derbyssä. OLS:lla  ei ole pelikieltoja murheena, mutta joukkueen vakiokokoonpanoon voisi veikkailla farmisopimuksen tuomia vahvistuksia AC Oulusta. Kauden mittaan OLS-paita on tullut tutuksi ainakin Henri Hanhelalle, Simo Myllymäelle ja John Jonkelle. AC Oulun viime ottelussa eivät pelanneet myöskään Niko Heiskanen, Jarkko Hurme, Juho Keskinen, Tommi Siekkinen ja Eetu Uusitalo, joten myös he ovat edustuskelpoisia keskiviikkona. Farmisääntöjen turvin samassa ottelussa voi kuitenkin esiintyä enintään kolme aikuista pelaajaa ylemmältä sarjatasolta.

 

Tervetuloa seuraamaan kiihkeää derbyä keskiviikkona 12.8. kello 18:30 Castreniin!

 

(Toimitus)

09.08.2009

Katso tuhlatut maalipaikat ja maalit ottelusta OPS - SJK

 

(Toimitus)

08.08.2009

Pistekään ei kelvannut OPS:lle

Palloseuran hyökkäys puski päätään 88 minuutin ajan seinään, ylärimaan, SJK:n maalivahti Aki Lyyskiin, seinäjokelaispuolustukseen ja vaikka mihin. Kenttätapahtumia selvästi hallinnut kotijoukkue oli tehoton maalipaikoissa ja antoi tasapelipisteenkin valua käsistään lisäajalla.

 

- Väsymystä oli, vaikka toinen matkustaa kaukaa, niin silti he liikkuivat meitä paremmin. Hyökkäys on meille iso ongelma. Mika Hautala teki alkukaudesta paljon maaleja, mutta sen jälkeen vain keskikenttä on tehnyt maaleja, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tunnusti pettyneenä.

OPS:n hyökkääjät ovat onnistuneet viimeksi maalinteossa yhdeksän ottelua sitten, kun Mika Hautala ja Matias Juntunen osuivat Norrvalla FF:n verkkoon kesäkuun alussa. Lauantaina toisen testiottelunsa pelannut Alimi Babatunde viihtyi kovassa helteessä pelatussa ottelussa enimmäkseen paitsiossa eikä nigerialainen osunut maalipuiden väliin muutamasta paikasta huolimatta.

 

- Oli meidän hallintaa, mutta se ei merkitse mitään, kun peli oli niin hidasta. Teimme paljon syöttövirheitä ja se oli kamalan näköistä, Antonio tuskaili muutamien halpojen virheiden kanssa.

 

Alimi Babatunde

Alimi Babatunde ei onnistunut maalinteossa toisessakaan testiottelussaan.

 

Ensimmäisellä jaksolla OPS sai pallon kertaalleen jo maaliviivalle, mutta seinäjokelaispuolustus siivosi tilanteen viime hetkellä. Maalivahti Aki Lyyski poimi Luis Vanderlein komean vapaapotkun yläkulmasta, joten kaikki ottelun maalit nähtiin toisella jaksolla. Maalinteon aloitti SJK. Ristipallo repi OPS-puolustuksen auki ja Marko Huttu loi tekopaikan Mikael Muurimäelle, joka pyörähti näppärästi vapaaksi ja ampui avausmaalin takanurkkaan.

Tämän jälkeen vierailijat vetäytyivät kuoreensa ja OPS:n painostus palkittiin vasta 88 minuutin kohdalla. Hetkeä aiemmin ylärimaa kilauttanut Luis Vanderlei asettui kulmalipulle. Nahkakuula leijaili takatolpalle, josta Augustine Jibrin siirsi pallon Nikola Markovicille ja hänen syöksypusku upposi maaliin. Tasoitusmaali ei kuitenkaan ollut pisteen väärti lauantaina, sillä SJK iski vielä neljännellä lisäaikaminuutilla. Kauniin hyökkäyskuvion päätti vaihdosta kentälle tullut Samir Bouroussi. Vapauttavan syötön tarjoili Marko Huttu. Tasapelikin olisi varmasti tyydyttänyt seinäjokelaisvieraita, mutta niin vain SJK otti ja vei kaikki kermat kakun päältä ja kosti OPS:n alkukauden 0 - 5 rökälevoiton.

 

Antti Pulkkinen

Antti Pulkkinen oli yritteliäällä pelituulella lauantaina.


Kautta on jäljellä vielä yhdeksän ottelua, joista on jaossa 27 sarjapistettä. OPS pelaa seuraavan kerran jo ensi keskiviikkona, kun se isännöi paikallisottelussa Oulun Luistinseuraa. Ottelu alkaa kello 18:30.

 

- Niin kauan kuin on toivoa, tehdään töitä, Antonio valoi jatkoa ajatellen.

Maalit:

 

0 - 1 Mikael Muurimäki 75 min.

1 - 1 Nikola Markovic 88 min.

1 - 2 Samir Bouroussi 90 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

07.08.2009

Kärkikahinat lauantaina, Erkki Paananen kuuluttaa tiivistä puolustamista

OPS aloittaa kolmen kotiottelun putken lauantaina jo kello 13.00 alkavassa ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Kahdeksan päivän aikana OPS mittaa kotonaan vielä Oulun Luistinseuran ja Norrvalla FF:n kunnot. SJK on sarjassa neljäntenä ja joukkue tekee varmasti kaikkensa kiusatakseen muita kärkijoukkueita ja ennen kaikkea kostaakseen OPS:n alkukauden 0 - 5 vierasvoiton.

 

Joukkueiden paremmuudesta ei aiemmassa kohtaamisessa jäänyt epäselvää, sillä sinipaidat murskasivat seinäjokelaiset Teimuraz Varduashvilin (2), Mika Hautalan, Ilari Nikulan ja Luis Vanderlein maaleilla. SJK ei varmasti halua tällä kertaa laskea viittä maalia omiinsa, joten lauantaina nähtäneen tiukempi kamppailu.

 

- Nyt ei varmasti ole odotettavissa sellaista peliä, sillä Seinäjoki tietää meidän metkut. Jokaisen on laitettava itsensä täysillä likoon, jotta voitto tulee, OPS:n toinen valmentaja Erkki Paananen ohjeistaa.

- Jos me päästetään ne pelaamaan heidän omaa lyhytsyöttöpeliään, niin silloin olemme vaikeuksissa. Heiltä pitää ottaa tila pois ja pitää oma paketti läjässä, jos halutaan voittaa, hän jatkaa.

 

OPS selvisi kolmen ottelun notkahduksestaan voittamalla FCJ Blackbirdin viime sunnuntaina Jyväskylässä niukasti 0 - 1. Tätä ennen OPS oli kärsinyt kauden ainoat pistemenetyksensä eli oululaiset palasivat voittojen tielle Jyväskylässä. Pysyminen pisteiden polulla vaatii Paanasen mukaan tutun reseptin - tiiviin puolustuspelaamisen.

- Harjoituksissa on ollut kova asenne päällä ja halua voittaa. Puolustuspään helpot virheet pitää karsia pois ja maalivahtipelin pitää onnistua yhtä hyvin kuin Jyväskylässä. Hyökkäyksessä pitää laittaa pallot paikoista maaliin paremmalla prosentilla, Paananen vinkkaa.


SJK on napannut 16 ottelusta 28 sarjapinnaa, kun OPS on poiminut 41 pistettä. Seinäjokelaisten maalisarake näyttää 35 tehtyä ja 34 päästettyä maalia, joten verkko on soinut tasaisesti molemmissa päädyissä. OPS on tuulettanut maalia neljä kertaa useammin kuin SJK (39 tehtyä), mutta oululaisten puolustus on viime otteluiden repsahduksista huolimatta ollut selvästi pitävämpi (11 päästettyä maalia). SJK matkustaa Ouluun kokeiltuaan kaikkia mahdollisia lopputuloksia viime otteluissaan: 4 - 4 tasapeli Norrvalla FF:n kanssa, 2 - 4 voitto FC Vaajakoskesta ja 0 - 1 tappio GBK:lle.

OPS:n uusista testipelaajista Paulo Perreira sovittaa pelikieltoa lauantaina, mutta nigerialainen Alimi Babatunde on mukana kokoonpanossa. Serbitoppari Nikola Markovic on tervehtymässä pelikuntoon.

 

OPS - Seinäjoen JK lauantaina 8.8. kello 13.00 Castrenissa. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

02.08.2009

OPS palasi voittojen tielle

Oulun Palloseura ei tehnyt iltapuhdettaan helpoksi Jyväskylässä, sillä oululaiset antoivat isännille tunnin verran tasoitusta pelatessaan vajaalla Paolo Perreiran ulosajon jälkeen. Ensimmäistä otteluaan OPS-paidassa pelannut brasilialainen otti illan toisen varoituksensa jo 35 minuutin pelin jälkeen ja vierailijat joutuivat miesvajaalle. Ilari Nikula (kuvassa) oli siirtänyt OPS:n johtoon kolme minuuttia ennen Perreiran ulosajoa ja tuo maali riitti kolmeen sarjapinnaan sunnuntaina.

 

- Erittäin vaikea ottelu. Siihen asti ei ollut mitään ongelmia, kunnes Paolo lähti kentältä. Hän antoi vapaapotkun liian nopeasti ja tuomari antoi toisen varoituksen siitä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio päivitteli 35. minuutin tapahtumia.

OPS:n voittomaali oli kauniin hyökkäyksen hieno päätös. Luis Vanderlei syötti ja Perreiran kanssa ensimmäistä otteluaan OPS-paidassa pelannut nigerialainen kärkimies Alimi Babatunde teki juoksullaan tilaa maalin kulmalle ja Ilari Nikula nosti pallon maalivahdin yli takanurkkaan.

 

Luiz Antonio oli tyytyväinen Perreiran ja Babatunden ensisuoritukseen.

 

- Kyllä Paolo vakuutti. Hyvä asenne, hyväkuntoinen ja tekee kovasti töitä. Myös Alimi oli positiivinen. Hän juoksi hyvin ylhäällä ja piti palloa oikea-aikaisesti.

 

Toinen puoliaika oli miestä väkevämpänä pelanneen FCJ Blackbirdin painostusta, mutta siitä huolimatta OPS:lla oli paikkoja iskeä toinen maali. Sormivammoista kärsinyt maalivahti Antti Alakulju palasi OPS:n maalille 12 ottelun tauon jälkeen ja mies piti maalinsa heti koskemattomana tiiviisti puolustaneen OPS-linjan takana.

 

- Puolustimme kolmessa viime ottelussa huonosti, mutta nyt sovimme, että pistetään kauppa kiinni ja puolustetaan hyvin. Antti torjui lopussa pari hienoa torjuntaa ja voi sanoa, että hän torjui pisteitä tänään. Me todistettiin, että meillä on asenne kohdallaan ja voimme voittaa kenet tahansa, Antonio kiitteli.

 

Myös Heikki Marjeta oli mukana avauskokoonpanossa, mutta Nikola Markovicia ja Marko Kivilää ei vielä kentällä nähty. OPS pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina, kun kärkijoukkueisiin kuuluva Seinäjoen JK vierailee Oulussa. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 13.00 Castrenissa.

 

Maalit:

0 - 1 Ilari Nikula 32 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

30.07.2009

Luiz Antonio jatkaa OPS:n peräsimessä

Kuluvan jalkapallokauden alusta lähtien Oulun Palloseura-jp:n päävalmentajana toiminut suomalaistunut brasilialainen Luiz Antonio jatkaa seuran peräsimessä myös kaksi seuraavaa kautta. Antonio on luotsannut OPS-jp:a 15 ottelussa, joista on kertynyt peräti 12 voittoa, vain yksi tappio ja kaksi tasapeliä.


- Olen todella onnellinen, sillä minä sain koko seuran luottamuksen. Tämä on ensimmäinen kerta minun valmentajaurallani, kun minulla on mahdollisuus rakentaa oma joukkue ja valita pelaajia OPS:n projektiin, Luiz Antonio kertoo tyytyväisenä.

- Täällä ei leikitä, vaan asiat tehdään ammattimaisesti ja halutaan aina menestyä eikä vain säilyä sarjassa. Olen tottunut kotimaassani siihen, että pitää tehdä tulosta, hän jatkaa.

Aikaisemmin Suomessa Antonio on valmentanut Tornion Pallo-47:ää Ykkösessä, Kakkosessa Seinäjoen Sepsi-78:aa ja sekä Oulun Palloseuran A-nuoria.

OPS-manageri Miika Juntuselle Antonion jatkosopimus oli helppo valinta, sillä tämän kauden näytöt puhut miehen puolesta ja lisäksi Juntunen tuntee Luizin pitkän ajan takaa pelikentiltä.

- Yhteistyö Luiz Antonion kanssa on toiminut saumattomasti ja luotan häneen täydellisesti. Lisäksi hän on tehnyt todella hyvää työtä. Meidän kemiat toimivat hyvin yhteen ja me molemmat olemme vaativia ja haluamme ammattimaisuutta toimintaan, OPS-jp:n manageri Miika Juntunen perustelee.

- Haluamme rakentaa Luizin varaan tulevaisuuttamme, Juntunen lisää.

 

Vaikka FC OPA on venyttänyt viiden pisteen kaulan Palloseuraan nousukamppailussa, ei kisaa jätetä kesken OPS-leirissä.

- Tiedän, että olen tehnyt hyvää työtä, mutta valitettavasti naapuriseurakin (FC OPA) on tehnyt hyvää työtä. Mutta taistelu jatkuu loppuun asti. Jos tästä joukkueesta haluaa jatkaa myös ensi kaudella, niin on tehtävä kovasti töitä loppu kauden aikana, varsinkin ulkomaalaisten, Antonio sanoo.

(Toimitus)

29.07.2009

Karmeat virheet jättivät tasapeliin Lapualla

Vanha totuus kuuluu, että jokaisessa ottelussa on todistettava taitonsa. Etukäteen ei jaeta yhtään sarjapistettä, vaikka vastakkain olisivat sarjakakkonen ja sarjajumbo, kuten keskiviikkona Lapualla. Isäntäjoukkue Virkiä näytti kyntensä ja venyi ottelun loppuhetkillä syntyneen maalin turvin 3 - 3 tasapeliin löysästi puolustaneen OPS:n kanssa.

- Todella iso pettymys. Ei voi ajatella, että tasapeli tyydyttäisi sarjajumboa vastaan. Meillä oli kauden puoliväliin asti sarjan paras puolustus, mutta missä se on nyt, OPS-luotsi Luiz Antonio kysyy pettyneenä.

- Teimme käsittämättömiä virheitä. Kaikki maalit tulivat vartiointivirheistä, hän ihmettelee.

 

OPS hukkasi ottelussa 0 - 2 johdon laskemalla helppoja maaleja omiin. OPS iski puolentunnin pelin kohdalla kaksi maalia, joista vastasivat Luis Vanderlei ja Antti Pulkkinen. Vanderlei pelasi seinäsyötön Matias Juntusen kanssa ja laukoi komeasti ottelun avausmaalin.

 

Pulkkiselle osuma oli kauden ensimmäinen. Hän tälläsi vastapallon Virkiän maalin yläkulmaan ja kaikki näytti hyvältä tässä vaiheessa ottelua. Kahden maalin johto ei kuitenkaan kestänyt alkuunkaan, sillä pelissä nähtiin vielä neljä maalia. Virkiän kavennusmaalista ennen taukovihellystä vastasi Martin Kenniel. OPS-puolustaja Iiro Vandellin keskialueen virhe maksoi kavennusmaalin eikä löysästi pelannut muu puolustus ehtinyt hätiin.

 

Hyvän maalivainun omaava Oswald Adu tasoitti pelin 62 minuutin kohdalla ja peli muuttui jännäksi. Kyseessä oli jälleen OPS-puolustuksen merkkausvirhe. Lähes ainoana oululaispelaajana omalla tasollaan pelannut Luis Vanderlei puristi OPS:n vielä kerran ohi laukomalla pallon kovaa takanurkkaan, mutta johto ei pitänyt taaskaan. Virkiä nousi vielä tasoihin viisi minuuttia ennen loppua Kimmo Känsäkosken maalilla. Osuma oli oululaisittain karmeaa katseltavaa. Tuomas Linjamäen lähettämä vapaapotku puolenkentän tuntumasta leijaili koko puolustuslinjan yli kohti takakulmaa, jossa Känsäkoski oli täysin ilman vartiointia. Näin Lapualla päädyttiin pistejakoon ja tämä piste oli varmasti maukas putoamiskamppailua käyvälle lapualaisryhmälle.

 

- Tulos on jokaisesta pelaajasta itsestään kiinni. Hyvät pelaajat ovat hyviä myös vaikeilla hetkillä eikä vain voittoputken aikana, jolloin riittää selkään taputtelijoita, Antonio ruoti omiaan.

 

OPS:lla ei ole kuin yksi suunta: pelin on parannuttava, jotta sunnuntaina Jyväskylän reissulta voidaan napata kolme pinnaa. Sairastuvalta on odotettavissa pikku hiljaa miehiä pelikuntoon, sillä Nikola Markovic ja Heikki Marjeta tulivat vaihdosta kentälle Lapualla. Marko Kivilä ei pelannut vielä keskiviikkona.

Maalit:

 

0 - 1 Luis Vanderlei 28 min.

0 - 2 Antti Pulkkinen 30 min.

1 - 2 Martin Kenniel 40 min.

2 - 2 Oswald Adu 62 min

2 - 3 Luis Vanderlei 72 min.

3 - 3 Kimmo Känsäkoski 85 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

28.07.2009

Adriano karkasi OPS:lta, kaksi uutta pelaajaa testissä

Oulun Palloseuralla oli haavissaan seuran kaikkien aikojen kovin hankinta, mutta jo sovitusta poiketen Veikkausliigan vuoden hyökkääjän tittelin ja Suomen mestaruuden MyPassa kaudella 2005 voittanut Adriano Munoz karkasi ilmeisesti Ruotsin pääsarjaan. Norjan liigassa Tromssa IL:n joukkueessa viimeksi pelanneen Adrianon perässä olivat myös ainakin Turun Palloseura, Valko-Venäjän liigan sekä Ruotsin pääsarja. Mies valitsi tästä joukosta jo kertaalleen Oulun ja OPS:n, mutta niin vain brasilialainen vaihtoi yllättäen suuntaansa. Suomessa hän on edustanut MyPa:n lisäksi Atlantista ja AC Allianssia.

- Teimme perjantaina 24.7. kello 18.45 suullisen sopimuksen, joka on yhtä pätevä kuin kirjallinen. Ostin hänen pyynnöstään lentoliput Ouluun ja hänen oli määrä laskeutua Ouluun tiistai-iltana. Hän ilmoitti meille maanantaina, ettei tulekaan Ouluun, vaikka myönsi tehneensä meidän kanssa sopimuksen. Hän myös myönsi nyt rikkovansa sitä, OPS-manageri Miika Juntunen harmittelee.

- Asiasta on lähetetty tutkintapyyntö Suomen Palloliittoon ja UEFA:aan. Me tulemme vaatimaan hänestä siirtokorvauksia, Juntunen lisää.


Kaksi uutta miestä testissä


OPS ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan tänä iltana Ouluun saapui 22-vuotias nigerialainen hyökkääjä Alimi Babatunde. Hän tuli vuonna 1994 Tampereen TPV:n paidassa Suomen mestaruuden voittaneen Kris Gawaran suosittelemana Puolan kautta Ouluun ja mies on OPS:n testissä seuraavan viikon ajan. Vielä keskiviikon ottelussa Virkiää vastaan mies ei saa pelata, sillä siirtoikkuna aukeaa elokuun ensimmäisenä päivänä. Sunnuntain vierasottelussa FCJ Blackbirdiä vastaan nigerialainen on mahdollisesti jo mukana.

Toinen OPS:n testiin saapunut pelaaja on laitapuolustajana ja keskikentän pohjalla viihtyvä Paulo Perreira. 22-vuotias brasilialainen on pelannut viimeksi Brasilian kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla maan entisen huippuhyökkääjä ja maajoukkuepelaaja Carecan omistamassa joukkueessa (FC Campinas). OPS-luotsi Luiz Antonio on nähnyt Perreiran pelaavan kotimaassaan.

- Hän on hyvässä kunnossa ja hän on kova tekemään töitä. Hän on taistelija. Toivottavasti hän oppii nopeasti kulttuurin ja sopeutuu tänne. Alimi Babatundea en tunne, mutta katsotaan treeneissä ja peleissä, millainen hyökkääjä hän on, Antonio kertoo.

OPS testaa uusia miehiä GBK:hon siirtyneen Alemaon ja Torniossa TP-47:n testissä tämän viikon ajan olevan Goianon tilalle. Lisäksi haussa on vielä yksi kovanluokan hyökkääjä paikkaamaan Adrianolle kaavailtua ruutua.

- Tämä palaveri oli tiedossa jo kauden alussa, että sarjan puolivälissä katsomme, tarvitsemmeko vahvistuksia. Joukkueena olemme pelanneet erinomaisesti, mutta me katsomme myös henkilökohtaisia tuloksia ja yksilöitä. Varsinkin ulkomaalaisten pitää todella vahvistaa joukkuetta. Kuudessa viime ottelussa meidän hyökkääjät eivät ole tehneet maaleja. Alemao kärsi loukkaantumisista ja teki 13 ottelun aikana vain yhden maalin. Jossain muualla hän voi olla hyvä. Goianon ongelma oli se, että hän ei sopeutunut siihen, että Suomessa prässätään ylhäältä asti. Brasiliassa mikään joukkue ei prässää tällä tavalla ylhäältä asti kuumuuden takia, vaan siellä saa avata peliä rauhassa, Antonio taustoittaa pelaajasiirtoja.

- Harmi, että Adrianon kanssa kävi näin, sillä hänen myötä hyökkäys ei olisi ollut mikään ongelma. Mutta maailma on täynnä pelaajia ja me etsimme nyt toista hänen tilalle, Antonio jatkaa.

 

 

Kahden vierasottelun viikko

 

OPS:lla on edessä kahden vierasottelun viikko. Keskiviikkona Lapuan Virkiä ja sunnuntaina FCJ Blackbird Jyväskylässä. Se tarkoittaa 1282 kilometriä linja-autossa ja 180 minuuttia jalkapalloa. Pitkiä vierasreissuja, mutta sarjapisteet ovat yhtä arvokkaita pitkän matkan päässäkin.

 

Lapuan Virkiä miehittää sarjan viimeistä sijaa, mutta putoamisviivan paremmalle puolelle on vain kolmen pisteen matka. Kuten monena vuonna on huomattu, jumbojoukkueet kiusaavat mielellään kärkiporukoita, sillä lapualaisilla ei ole ottelussa mitään hävittävää.  Sunnuntaina OPS matkustaa Jyväskylään ja helpolla ei pisteitä varmasti tuoda Keski-Suomestakaan. Uudet pelaajat ovat peliluvan saadessaan valmiita antamaan näyttöjä aikaisintaan sunnuntaina Jyväskylässä.

 

Kauden aiemmat kohtaamiset:

 

2.5. OPS - Virkiä 3 - 1

9.5. OPS - FCJ 2 - 0

 

(Toimitus)

28.07.2009

Huippuhetket ottelusta OPS - FC Vaajakoski

 

(Toimitus)

26.07.2009

Oulun Palloseura - FC Vaajakoski 1 - 1 (1 - 1)

OPS pelasi lauantaina tasapelin sarjakuutosen, FC Vaajakosken kanssa. Ottelussa nähtiin kaksi omaa maalia. Kymmenen minuutin kohdalla pallo meni maaliin FCV:n Saikou Jabangin kautta ja OPS siirtyi 1 - 0 johtoon. Juuri ennen puoliaikaa peli tasoittui, kun pallo löysi tiensä OPS-maaliin Augustine Jibrin kautta.

 

Maalikooste ottelusta tulossa viimeistään tiistaina.


Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

24.07.2009

Kausi puolivälissä

Kakkosen kevätkausi kääntyy syyskaudeksi OPS:n osalta ensi lauantaina, kun sinipaidat kohtaavat FC Vaajakosken kotonaan. 13 ottelua on takana, joista upea saldo: 12 voittoa ja yksi tappio. Sarjataulukossa FC OPA (40) ja OPS (36) ovat karanneet, mutta FC YPA (30) roikkuu kärkikaksikon tuntumassa kuusi pistettä Palloseuraa perässä. Sarjanousija löytynee tästä kolmikosta. Kauden ollessa puolivälissä putoamistaistelua käyvät kiihkeimmin Lapuan Virkiä, Norrvalla FF, PK-37 ja OLS.

 

OPS veti kauden alkuun huiman 12 ottelun voittoputken, joka varmasti hakee vertaistaan Kakkosen tasolla. Maaliero on tällä hetkellä 34 - 7, kun se on sarjaa neljän pisteen turvin johtavalla FC OPA:lla 45 - 7. OPS:n lauantaipäivän vastus FCV löytyy sarjasijalta viisi. Vaajakoskelaiset ovat napanneet 13 ottelusta kuusi voittoa, tasapelin ja kuusi tappiota, mikä tarkoittaa 19 sarjapinnaa.

Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa OPS vei pisteet Jyväskylän kupeesta Alemaon ja Mika Hautalan maaleilla 1 - 2. FCV:n ainoasta vastasi Eemeli Vähäsöyrinki. Lauantaina OPS saa vastaansa varmasti ärsytetyn joukkueen, sillä FC YPA piiskasi vaajakoskelaisia viime kierroksella maalein 0 - 5. Joukkueella on kokemusta myös murskavoitosta, sillä ennen YPA-tappiota FCV kuritti Norrvalla FF:ää huikein 0 - 8 lukemin. Tomi Karlstedt osui tuossa ottelussa kolmesti. Sama mies johtaa FCV:n sisäistä maalintekijätilastoa 10 maalilla.

OPS hakee taatusti paluuta voittojen tielle lauantaina, sillä kauden ainoan tappion OPS kärsi viime perjantaina paikallisvastustaja FC OPA:lle. OPS:n kokoonpanossa on Alemaon ja Goianon verran muutoksia, sillä Alemoa siirtyi Kokkolan GBK:hon ja Goiano antaa näyttöjä Torniossa TP-47:lle. Brassien tilalle OPS katselee mahdollisia vahvistuksia.

 

OPS:n sisäistä maalipörssiä johtaa pelikiellon jälkeen kokoonpanoon palaava Luis Vanderlei, joka on osunut kahdeksan kertaa. Mika Hautala on onnistunut kuudesti. Kolmen maalin miehiä ovat Augustine Jibrin, Matias Juntunen ja Anzor Kaladze. OPS-pelaajista Veikkauspörssissä korkeimmalla on Nikola Markovic, joka on palkittu 12 pörssipisteen edestä. Tilastojen valossa kovaotteisin Palloseuran pelaaja on Mika Hautala, jolle varoitus on heilahtanut viisi kertaa. Punaisen kortin ovat nähneet Luis Vanderlei ja Goiano, mutta se tilastoista. Lauantaina on uusia sarjapisteitä jaossa.

 

Oulun Palloseura - FC Vaajakoski 25.7. kello 16.00, Castren. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

23.07.2009

Alemao siirtyy GBK:hon

Oulun Palloseuraa puolentoista kauden ajan edustanut brasilialaislaituri Alemao siirtyy Kokkolan GBK:hon. Maanantaista asti C-lohkon kahdeksantena majailevan kokkolalaisseuran testissä ollut Alemao vaihtaa seuraa jo ennen lauantain kotiottelua FC Vaajakoskea vastaan. OPS:n brasilialainen laitapuolustaja Goiano on puolestaan sarjaporrasta ylempänä pelaavan Tornio Pallo-47:n testattavana.

(Toimitus)

21.07.2009

Luiz Antonio: "Kulttuurin oppiminen kaiken A ja O."

Oulun Palloseura-jp koostuu tällä kaudella varsin kansainvälisestä materiaalista. Joukkueen 18 sopimuspelaajaa muodostuu yhdeksästä suomalaispelaajasta ja yhdeksästä ulkomaalaispelaajasta. Viime kauden tapaan kilpailu oululaisista pelaajista on todella kovaa, sillä samoilla vesillä kalastavat OPS-jp:n lisäksi AC Oulu, FC Oulun Pallo ja Oulun Luistinseura. Niinpä OPS päätti jo hyvissä ajoin talvella katsastaa ulkomaan vaihtoehtoja joukkoihinsa.

OPS-jp:n päävalmentaja Luiz Antonio on elävä todiste siitä, miten ulkomaalainen pelaaja voi menestyä Suomessa. Antonio saapui Porin Jazziin vuonna 1992 ja jo kauden päätteeksi mies jutteli sujuvaa suomen kieltä. Äidinkielenään portugalia puhuva brassi osui debyyttikaudellaan maalipuiden väliin 30 ottelussa 21 kertaa ollen liigan paras maalintekijä. Hän on pelannut 196 ottelua Veikkausliigassa ja viimeistellyt niissä yhteensä 94 maalia. Antonio on voittanut pelaajaurallaan kaksi Suomen mestaruutta (Porin Jazz 1993 ja 1996) ja hänet on nimetty yhdeksi Veikkausliigan legendoista.

- Kulttuurin oppiminen on kaiken A ja O. Se täytyy omaksua nopeasti, jotta selviää täällä ja sitä vaadin ulkomaalaisilta pelaajiltani, jotka tulevat Suomeen, Antonio paaluttaa.

Luiz Antonio korvasi päävalmentajan paikalta itsensä irtisanoneen Jari Pyykölän vain kaksi viikkoa ennen sarja-avausta eikä hän tuntenut tuolloin suurinta osaa OPS-jp:n pelaajista. Antonio on kuitenkin istuttanut omat ajatuksensa joukkueeseen nopeasti ja alkukausi sujuikin joukkueelta mainiosti.

- Vaadin itseltäni paljon ja vaadin myös pelaajilta paljon. Jalkapallon pitää olla iloista ja hyökkäävää ja pelaajien pitää olla onnellisia, kun he pelaavat. Tuloksesta huolimatta pelaajan pitää olla ylpeä itsestään pelin jälkeen, jos hän ei ole, niin silloin hän ei ole antanut kaikkeaan, Antonio kertoo valmennusperiaatteistaan.

OPS-jp:n kilpailullisena tavoitteena on sarjanousu. Luiz Antonio on valmis antamaan kaikkensa tuon tavoitteen täyttymiseksi ja hän vaatii sitä myös pelaajilta. Mahdolliset loukkaantumiset ja pelikiellot voivat lyödä kiiloja nousuvaunun rattaisiin, mutta Antonio uskoo lohkovoiton olevan täysin mahdollinen.

- Meidän tavoitteena on nousu. Muutama muukin joukkue haluaa nousua ja se tarkoittaa sitä, että töitä on tehtävä enemmän. Mielestäni viime kaudella oli helpompi nousta C-lohkosta kuin tänä vuonna, jolloin useampi joukkue tavoittelee nousua. Tällä joukkueella nousu on täysin realistinen tavoite. Jos onnistumme pelillisesti, se myös toteutuu.

Päävalmentajan mukaan joukkueen sisällä on vallinnut rento tunnelma kauden alusta lähtien.

- Fiiliksen on oltava rento, jotta voi pelata vapautuneesti. Me haluamme voittaa joka ottelun ja voitoista saa aina lisää itseluottamusta. Hyvä asenne on tärkeää, sillä huonolla asenteella on taitavankin joukkueen helppo hävitä, Antonio painottaa.

- Virheitä tulee jalkapallossa, mutta mitä sitten? Pää pystyyn ja rento peli jatkuu, hän lisää.

Peliuransa jälkeen 38-vuotias Antonio on käynyt Brasiliassa korkeimman tason valmentajakurssin yhdessä Brasilian entisten maajoukkuepelaajien Carecan ja Oscarin kanssa. Kaudella 2006 hän luotsasi Kakkosessa pelannutta Seinäjoen Sepsi-78:aa ja kaudella 2007 hän johdatti Tornion Pallo-47:n Ykkösessä viidenneksi. Kaudella 2005 hän luotsasi Oulun Palloseuran A-nuoria. Ennen Palloseura-jp:n peräsimeen tuloa brassivalmentaja ehti viettää kotimaassaan lähes kaksi vuotta.

 

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausiohjelmassa)

20.07.2009

OPS rakentaa oman harjoittelukeskuksen - Myös jalkapallostadion työn alla

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen ei ole lainkaan tyytyväinen Oulun tämänhetkisiin jalkapallon olosuhdeasioihin. OPS-managerin mukaan Heinäpään jalkapallohalli oli vasta alkusoittoa olosuhteiden parantamiselle. Oulun Palloseura rakentaakin oman harjoittelukeskuksen, jonka on tarkoitus nousta harjakorkeuteensa jo ensi keväänä. Hallin sijoituspaikka julkaistaan myöhemmin.


- Oulussa on sairaalloinen tarve harjoituspaikoille. Suurin osa lapsista ja nuorista harjoittelee talvella koulujen liikuntasaleissa puulattioilla. Näin ei voi jatkua. Kaupunki on vasta rakentanut Heinäpään hallin ja se ei aivan heti rakenna uutta, joten tarvitaan yksityistä panostamista, Juntunen perustelee.

- Oulussa on 3745 jalkapallon lisenssipelaajaa. Jääkiekkoilijoita on noin 1500. Jalkapallossa on käytössä 1,3 hallia - Heinäpään jalkapallohalli ja kolmasosa Ouluhallista. Jäähalleja täällä on kuusi, joissa on seitsemän kaukaloa, hän vertaa.

Oman harjoituskeskuksen A-vaiheessa rakennetaan täysimittaiselle jalkapallokentälle sopiva halli, jonka on määrä valmistua keväällä 2010. B-vaiheessa hallin yhteyteen tulee OPS:n noin 900 neliön suuruinen seuratalo, josta löytyy muun muassa OPS:n toimisto, palaveritilat, VIP-tilat, pyykkitupa, viisi asuntoa ja ravintola, josta on näkymä kentälle. Seuratalo valmistuu suunnitelmien mukaan 2011. Harjoituskeskuksen toisessa vaiheessa hallin yhteyteen tulee kaksi lämmitettävää keinonurmikenttää.

- OPS:n toiminta perustuu neljään kivijalkaan. Ensimmäinen on talous, joka meillä on kunnossa TV-taulujen myötä. Toinen on organisaatio, jota yritämme vahvistaa koko ajan. Kolmantena tulee olosuhteet ja vasta neljäntenä kilpailutoiminta. Kun kolme ensimmäistä kivijalkaa ovat vahvoja, on puitteet kilpailutoiminnalle automaattisesti kunnossa ja joukkue tulee nousemaan ylöspäin, Juntunen vakuuttaa.

- Hallihanke vaikuttaa olosuhteiden parantumisen lisäksi myös seuran talouteen, sillä me vuokraamme harjoitushallista aikoja muille joukkueille. Lisäksi maksan pelaajien asuntojen vuokria 25 000 euroa vuodessa, joten on järkevää rakentaa omia asuntoja seurataloon, hän lisää.

Myös oululaisten jalkapallopiirien pitkäaikainen aprillipila uudesta stadionista on käymässä toteen Palloseuran toimesta. Heti harjoituskeskuksen valmistuttua kokonaisuudessaan, on aika aloittaa stadionin rakennustyöt.

- Stadionin kustannusarvio on 6 - 7 miljoonaa euroa. Sen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa, kun olemme liigassa, Juntunen raottaa.

Harjoituskeskuksen ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on 1,2 miljoonaa euroa, joka ei vielä sisällä kahta lämmitettävää keinonurmikenttää. Olosuhteiden parannuttua OPS-jp:n tavoitteena on laajentaa toimintaansa junioripuolelle.

- Se on hyppy seuraavalle tasolle, kun otamme juniorijoukkueita edustusjoukkueen alle.

Oulun Palloseura vahvistaa kaikkia neljää toimintansa kivijalkaa: taloutta, organisaatiota, olosuhteita ja kilpailutoimintaa noustakseen pysyväksi ja menestyväksi liigaseuraksi.

 

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausiohjelmassa)

19.07.2009

Puheenjohtaja Hannu Takkula: "Unelma elää"

Reilut kaksi vuotta sitten ottaessamme vetovastuun Oulun palloseurasta asetimme tavoitteeksemme nostaa tämä perinteikäs joukkue Ykköseen niin pian kuin mahdollista. Ansiokkaasta työstä ja kovasta yrityksestä huolimatta emme ole tavoitteessa vielä onnistuneet, mutta tavoite ja unelma elää edelleen. Nyt, kun kolmas toimintavuotemme uuden johtokunnan alaisuudessa on meneillään, olemme hyvin toiveikkaita, sillä palaset tuntuvat alkukauden näyttöjen pohjalta loksahtelevan kohdalleen.


"Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa", sanotaan, ja näin asia on OPS-jp:nki osalta. Tässä vaiheessa kautta emme vielä tiedä, mikä lopullinen sijoitus tulee olemaan ja onnistuuko tavoittelemamme nousu, mutta kulunut kausi on jo vahvistanut meille sen, että oikeanlaisella joukkueen rakentamisella ja asiantuntevalla valmennuksella meillä on todelliset edellytykset taistella aidosti noususta. Joukkue ja pääsiäisen jälkeen sen vetovastuuseen yllättäen joutunut Luiz Antonio ovat tehneet erinomaisen hyvää työtä ja jo tässä vaiheessa kautta voidaan pitää urheilullisessa ja kilpailullisessa mielessä OPS:n uutena tulemisena. Toki tällä kaudella oululainen jalkapallo näyttää muutoinkin vahvistuneen, kun katsotaan Ykkösessä pelaavan AC Oulun ja Kakkosen kovan kilpakumppanimme FC OPA:n otteita.

Jotta Oulun jalkapallo ja OPS sen tulevana lippulaivana voidaan saada nostettua kestäväksi menestystarinaksi, se edellyttää urheilullisen, mutta ennen muuta taloudellisen pohjan vahvistamista. Tässä suhteessa olemme halunneet edetä maltilla ja rakentaa kestävää perustaa. Tässä hyvin liikkeelle lähteneessä työssä on edelleen haasteita. Tiedämme sen, että joukkueen taustalle tarvitaan vielä laajempaa talouspohjaa, enemmän jalkapalloon sitoutuneita henkilöitä sekä yhteiskunta- ja kansainvälisiä suhteita omaavia vaikuttajia, jotta pitkäjänteinen menestystarina voi muuttua sanoista teoiksi. Tässä suhteessa uskomme edelleen lujasti siihen, että jääkiekossa Oulun Kärppien rakentama pohjoissuomalainen menestystarina on tehtävissä pitkäjänteisellä työllä myös jalkapallon kohdalla.

Unelmat elävät edelleen ja tuntuvat saaneen lisää voimaa siipiensä alle kauden edetessä. Seuramme on kehittynyt organisaationa ja pelaajat ovat osoittaneet entistä vahvempaa sitoutumista seuran värien kantamiseen. Kun myös joukkueen rakentajan eli managerin ja päävalmentajan käsitykset joukkueen tulevaisuudesta kulkevat samaan suuntaa, on meillä lupaa odottaa nyt menossa olevalta kaudelta eteenpäinmenoa sekä urheilullisella että taloudellisella rintamalla.

Toivon, että oululaiset jalkapallon ystävät löytävät tiensä OPS-jp:n peleihin tällä kaudella. Haluamme osaltamme tarjota hyvää ja kurinalaista peliä, sellaista oululaista jalkapalloviihdettä, josta voi toivon mukaan nauttia sekä uudet että vanhat jalkapallon ystävät. Castrenilla tavataan!

Hannu Takkula
OPS-jp, puheenjohtaja 

 

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausiohjelmassa)

18.07.2009

Maalikooste ottelusta OPS - FC OPA

 

(Toimitus)

17.07.2009

Kuvia OPS - FC OPA ottelusta

Oulun Palloseura-jp - FC Oulun Pallo 0 - 3 (0 - 2)

 

Kivilä ja Konate

Maalipörssiä johtava FC OPA:n Mamadou Konate oli liukkaalla pelipäällä, mutta Marko

Kivilä ja muu OPS-puolustus piti miehen aisoissa maalien osalta.

 

Alemao

Harvoja OPS:n tilanteita FC OPA:n maalilla.

 

Lippuluukku

Lippuluukulla riitti jonoa pitkälle Paulaharjuntielle asti.

 

Kaladze

Tästä syntyy OPS:n paras paikka avausjaksolla. Anzor Kaladze painaa ohi Ville Väisäsen

ja syöttää Mika Hautalle, jonka onnistuminen maalinteossa jää muutamasta sentistä kiinni.

 

Austin

Augustine Jibrin FC OPA:n puolustuksen puristuksessa.

 

 Iiro Vandell

Iiro Vandell yrittää laitanousua, mutta Dritan Stafsula ja Leonardo ehtivät tukkia tien.

 

haukka ja olga

OPS:n viime kauden kapteeni Olli Laukkanen on vaihtanut OPA-paitaan. Tilannetta seuraa

OPS:n nykyinen kapteeni Mika Hautala.

 

1445 katsojaa

Ottelua todisti 1445 katsojaa.

 

(Toimitus)

 

17.07.2009

FC OPA hallitsi Oulun derbyä

Kauan odotettu paikalliskohtaaminen sarjan kärkikaksikon välillä kääntyi jo avausjaksolla paremmalla jalalla liikkuneelle FC Oulun Pallolle. Paikallistappio katkaisi Oulun Palloseuran peräti 12 ottelun mittaisen voittoputken - samalla sarjakalenteri saavutti puolivälin ja edessä on vielä toiset 13 ottelua. Perjantai-illan derbyä todisti peräti 1445 katsojaa.

 

Paikallismittelön alku oli tasaista tunnustelua puolin ja toisin, kunnes FC OPA:n Janne Mahlakaarron unelmalaukaus käänsi ottelun OPA:lle jo 20 minuutin pelin jälkeen. Mahlakaarto lähetti viuhuvan ja kierteisen kudin puolen kentän tuntumasta kohti OPS-vahti Zurab Talakhadzea, joka joutui hölmistyneenä todistamaan pallon laskeutuvan juuri sopivasti yläriman alta maaliin.

 

Kaladze

Anzor Kaladze yrittää ohittaa komean kaukolaukauksen esittänyttä Janne Mahlakaartoa.

 

Vain hetki tästä ja Olli Laukkanen puski takatolpalta Leonardon nappikeskityksen verkkoon ja peli oli sillä selvä. OPS ei enää tästä noussut ja OPA hallitsi kenttätapahtumia ja lisäsi johtoaan vielä toisella jaksolla. OPS:n maalipaikat jäivät vähiin eikä kotijoukkue pystynyt tarjoamaan parastaan.

 

- Olimme 0 - 1 maalin asti hyvin mukana, mutta sitten OPA oli vahvempi. Meillä ei ollut kuin kaksi maalipaikkaa ottelussa. OPA oli yksinkertaisesti parempi, OPS-luotsi Luiz Antonio tunnusti.

FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä olisi tyytynyt ottelussa vähempäänkin.

- Vieraspeli, tavoitteena oli pitää nolla omissa ja jos saadaan toiseen päähän maaleja niin se on ekstraa. Meidän nopea suunnanmuutospeli ratkaisi tämän ottelun, lisäksi nähtiin hyviä henkilökohtaisia ratkaisuja. OPS:lla oli vain kaksi maalipaikkaa, joten se kertoo paljon meidän puolustuksesta, Kylmälä listasi.

Avausjakson lopulla Mika Hautalalla oli paikka kaventaa peli, mutta OPA-puolustus ehti tyhjän maalin edustalla pyörineeseen palloon ensin. Toisella jaksolla Alemaolla oli vielä maukkaampi paikka, mutta OPA-vahti Jani Luukkonen poimi brassipelaajan puskun alanurkasta näppeihinsä.

 

OPS haki puoliajan jälkeen lisää voimaa hyökkäykseen pelaajavaihtojen myötä, mutta OPA-puolustuksesta ei löytynyt aukkoja perjantaina. Vierailijat lisäsivät johtoaan, kun ottelu oli vanhentunut 71 minuuttia. FC OPA:n vahvuuteen ottelun alla liittynyt Dritan Stafsula tarjoili ja Harri Saarela liukui OPS-maalin edustalta loppulukemat 0 - 3. Kolmen maalin lisäksi OPA kilautti kahdesti OPS-maalin tolppaa, joten joukkueiden välisestä paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä.

 

Aurinkokatsomo

Aurinkokatsomo pursui paikalliskamppailua seuraamaan tulleita jalkapallon ystäviä.

Ottelu keräsi komeat 1445 katsojaa.


Kautta on jäljellä vielä lähes kolme kuukautta ja 13 peliä, joissa on jaossa muhkeat 39 sarjapistettä. OPS kohtaa ensi lauantaina kotikentällään FC Vaajakosken.

Maalit:

0 - 1 Janne Mahlakaarto 20 min.

0 - 2 Olli Laukkanen 24 min.

0 - 3 Harri Saarela 71 min.

 

Katso ottelukooste pelin jälkeisenä päivänä OPS:n sivuilta!

 

Kuvia ottelusta

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

16.07.2009

Kapteeni Mika Hautala: "Paikallisottelut kauden kohokohtia."

Kakkosen C-lohkossa pelaa viime kauden tapaan kolme oululaisseuraa. Oulun Palloseura-jp:n lisäksi FC Oulun Pallo lähti sarjaan nousutavoite mielessään ja nämä kaksi Kakkosen suurta ovatkin vakuuttaneet alkukaudesta. Oulun Luistinseura puolestaan haluaa varmistaa sarjapaikkansa hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä ja kehittää nuoria pelaajiaan. OPS pelaa kauden aikana neljä paikallisottelua, joista voi napata parhaimmillaan peräti 12 sarjapinnaa.

 

- Paikallispeleissä taistelu ja sydän korostuvat entistä enemmän. Kukaan ei halua hävitä paikallispelejä. Niissä on vähän enemmän kutinaa pelin alla ja yleensä se tarkoittaa sitä, että on tulossa parempi peli, OPS:n kapteeni Mika Hautala tuntee.

- Ne ovat poikkeavia pelejä. Niissä ei sarjasijoituksilla ole mitään merkitystä, vaan se joka haluaa voittoa enemmän ja taistelee paremmin, voittaa. Ne ovat todella tärkeitä pelejä ja niissä on saatava onnistumisia, hän jatkaa.

Viime kaudella OPS ei onnistunut toivotulla tavalla derbyissä, mikä osaltaan vaikutti nousuhaaveiden kariutumiseen. Sinipaidat lihottivat pistepottiaan vain viidellä pinnalla 12 mahdollisesta.


Myös joukkueen ulkomaalaisvahvistukset aistivat paikallisotteluiden erityisyyden. Viime kauden joukkueesta Alemao ja Nikola Markovic jatkavat myös tällä kaudella sinipaidassa. Heidän lisäkseen joukkuetta on vahvistettu georgialaiskolmikolla, Zurab Talakhadzella, Anzor Kaladzella ja Teimuraz Varduashvilillä. Aivan kauden kynnyksellä OPS-paitaan liittyi vielä brassipakki Goiano ja brasilialainen Luis Vanderlei. FC OPA:ssa viime kaudella pelannut nigerialaiskaksikko Augustine Jibrin ja Alex Arinze siirtyivät täksi kaudeksi Palloseuraan. He jos jotkut aistivat paikallismittelöiden erityisyyden. Joukkueen kapteeni Mika Hautala näkee ulkomaalaiset positiivisena lisänä joukkueen ilmapiirissä.

- Vaikka koko joukkue voi koostua ulkomaalaisista, kunhan he toimivat ammattimaisesti. Kansalaisuudella ei ole mitään väliä. Vaikka olisin ainoa suomalainen pelaaja joukkueessa ja muut pelaajat olisivat ruotsalaisia, niin ei sillä olisi mitään väliä, Hautala painottaa.

- Tärkeintä on saada joukkue pelaamaan yhtenäisesti, hän jatkaa.

Ja yhtenäistä Palloseura onkin esittänyt koko alkukauden. Joukkue on marssinut voitosta voittoon ja esittänyt yleisöönmenevää jalkapalloa. Taito ja kova asenne ovat paistaneet kauas OPS:n otteista.

 

OPS-jp - FC OPA perjantaina 17.7. kello 18:30 Castrenissa!

 

(Kirjoitus on julkaistu Oulun Palloseuran kausijulkaisussa)

16.07.2009

Iiro Vandell luottavaisena FC OPA:n kaatoon - huikea derby luvassa

Perjantaina pelataan yksi kaikkien aikojen paikallisotteluista miesmuistiin. Oulun Palloseura isännöi huikeassa voittamattomien derbyssä FC Oulun Palloa perjantaina 17.7. kello 18.30 alkaen Castrenissa. OPS:lla on takanaan 12 ottelua ja 12 voittoa. FC OPA:lla puolestaan 13 ottelua, 12 voittoa ja yksi tasapeli. Näin jännittäviä ennakkoasetelmia paikallisotteluun saadaan varmasti hakea vuosikymmenten takaa. Tätä ottelua ei kannata jättää väliin - satoi tai paistoi.


Kauden ollessa puolivälissä näyttää vahvasti siltä, että Ykköseen ensi kaudeksi nouseva joukkue on joko OPS tai FC OPA. Muista C-lohkon seuroista ei ole vielä löytynyt tälle kaksikolle haastajaa, joten keskinäiset ottelut tulevat painamaan sarjataulukossa todella paljon. Läpimurtokauttaan Kakkosen tasolla pelaava OPS-puolustaja Iiro Vandell lupaa pelaajien antavan kaikkensa perjantain derbyssä.

- Yleisö näkee varmasti viihdyttävää jalkapalloa. Uskoisin, että FC OPA:kin pyrkii pelaamaan maata pitkin. Kärkiottelu ja vielä paikallispeli, niin kova taistelu on tulossa, jossa jokainen antaa kaikkensa, Vandell lupailee.

 

Iiro Vandell

Iiro Vandell pelaa ensimmäistä kauttaan Kakkosessa ja hän on osoittanut heti kykynsä.


Ainostaan Pietarsaaren JBK on onnistunut nappaamaan OPA:lta pisteen tällä kaudella. Naapuriseuran maaliero on hurjat 42 - 7, OPS:n sarakkeessa on puolustusvoittoisemmat numerot 34 - 4.

- Pelataan samanlainen peli kuin esimerkiksi Ylivieskassa FC YPA:aa vastaan. Liikutetaan palloa nopeasti ja pidetään liikettä päällä sekä nolla omissa, OPS-puolustaja viittaa parin viikon takaiseen maukkaaseen 0 - 3 voittoon FC YPA:sta.

Sarjanousua OPS:n tavoin hamuava FC OPA on kerännyt riveihinsä nipun liigakelpoisia pelaajia: 107 liigaottelun Ville Väisänen, 84 liigaottelun Janne Mahlakaarto, C-lohkon maalipörssiä 13 osumalla johtava Mamadou Konate (25 liigaottelua), AC Oulun liigakauden luottopelaaja Vesa Järvitalo (12 liigaottelua), Harri Saarela ja maalivahti Jani Luukkonen. Lisäksi OPA-paitaa kantavat OPS:n viime kauden kapteeni Olli Laukkanen ja niin ikään Palloseuraa viime kaudella edustanut kovaa ampuva brassipakki Leonardo. OPA:sta Palloseuraan viime kauden päätteeksi siirtyivät nigerialaiset Augustine Jibrin ja Alex Arinze.

 

OPA-OPS_2008

Viime kaudella OPS juhli paikallisvoittoa maalein 1 - 0, kauden toinen kohtaaminen

päättyi tasatulokseen 1 - 1.


FC OPA peittosi viime ottelussaan Seinäjoen JK:n maalein 1 - 3. OPS puolestaan taisteli vajaalla 1 - 0 voiton Iisalmen PK-37:stä. Tuossa ottelussa nousi punainen kortti OPS:n keskikenttäpelaaja Luis Vanderleille, mikä tarkoittaa huilia perjantain derbyssä. FC OPA:n keskikentän työmyyrä Janne Kauppila huilaa perjantain derbyn varoitustilin täyttymisen vuoksi.

- Me olemme pelanneet puolustussuuntaan hyvin koko joukkueena tähän asti. Hyökkäyksessä meidän pitää haastaa vastustajaa rohkeasti ja olla huolellisia viimeistelyssä. Kun pistetään painetta OPA:n maalille, niin eiköhän Jani Luukkosellekin mene muutama maali, Iiro Vandell suunnittelee.

Viime kaudella Tervareita edustanut Vandell on heittänyt itsenä kerrasta läpi OPS:n vakiomiehistöön. Loistavaa kautta pelaava 22-vuotias laitapakki on ollut tyytyväinen esityksiinsä tähän saakka.

- Hyvin on tullut vastuuta, siitä on tullut itseluottamusta ja sitä kautta onnistumisia, hän kuittaa.

Oulun Palloseura - FC Oulun Pallo perjantaina 17.7. kello 18:30 Castrenissa. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

14.07.2009

Kausijulkaisu ilmestyy perjantaina

Oulun Palloseuran vuosittain ilmestyvä kausijulkaisu jaetaan perjantain hegemoniaottelussa OPS - FC OPA. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, sillä kausiohjelmia on jaossa rajallinen määrä. Julkaisu sisältää tuttuun tapaan pelaajaesittelyt, seuran puheenjohtaja Hannu Takkulan tervehdyksen sekä päävalmentaja Luiz Antonion ja joukkueen kapteenin Mika Hautalan palstat. Lisäksi julkaisussa on juttu OPS-manageri Miika Juntusen suunnittelemasta harjoituskeskus ja jalkapallostadion hankkeesta.


Sarjan kärjessä porskuttavat, tähän asti voittamattomat, OPS ja FC OPA kohtaavat perjantaina 17.7. kello 18:30 Castrenissa. Tätä ottelua ei kannata jättää väliin!

(Toimitus)

12.07.2009

Videokooste kiihkeästä OPS - PK-37 kamppailusta

Kooste ottelusta OPS - PK-37.

 

(Toimitus)

11.07.2009

Kiihkeä ilta päättyi vajaamiehisen OPS:n voittoon

Lauantaipäivän iisalmelaisvieraat pitivät Oulun Palloseuraa ahtaalla koko ottelun ajan. Kotijoukkue ei löytänyt millään reikiä PK-37:n kilpikonnapuolustuksesta ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta 20 minuuttia ennen päätösvihellystä rangaistuspotkusta.

 

Illan erotuomari näytti pilkkua edeltäneessä tilanteessa OPS:n keskikenttäpelaaja Luis Vanderleille punaista lappua. Brassipelaaja kiirehti antamaan vapaapotkua, mutta tuomarin pilli ei kuitenkaan ollut vielä soinut. Erotuomari ei saanut viestiään perille portugalia puhuvalle Vanderleille, joka luuli antaneensa ensimmäisen yrityksen väärästä kohdasta. Vanderlei siirsi palloa ja antoi vapaapotkun pian uudestaan ennen tuomarin merkkiä. Seurauksena päivän toinen varoitus ja ulosajo.

- Meillä on 18 pelaajan rinki ja sieltä löytyy korvaaja ensi peliin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio viittasi Vanderleille tuomittavaan yhden ottelun pelikieltoon.

 

Lopulta Nikola Markovic lähetti pallon vapaapotkusta boksiin, jossa iisalmelaispuolustus rikkoi Anzor Kaladzea pilkun arvoisesti. Georgialaispelaaja upotti voittomaalin pilkulta itse maaliin. Viimeinen 20-minuuttia oli arvatenkin kiihkeää peliä OPS:n taistellessa voitosta miestä vähempänä, mutta maalinteossa PK-37 ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut.

- Olen pettynyt peliin. Tämä oli huono peli koko joukkueelta, mutta voitto on tietysti aina voitto. Puhuin paljon ennen peliä, että ei voi löysätä ja asenne olikin hyvä, mutta silti huono peli. Ainoa positiivinen asia pelistä on se, että pelaajat taistelivat lopussa hyvin vajaalla. Mitään muuta positiivista tässä ei ollut, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokaisi.

 

OPS-PK-37

Ottelun parhaina palkitut OPS-topparit Nikola Markovic ja Augustine Jibrin osallistuivat

kiitettävästi myös hyökkäyspeliin.

 


PK-37:n päävalmentaja Atik Ismail harmitteli tilannetta, johon ottelu lopulta ratkesi.

- Me taistellaan miljoonajoukkuetta vastaan noin hyvin ja sitten peli ratkeaa tilanteeseen, jossa ei edes ollut rikettä. Tuollaisia tulee joka päivä jalkapallossa. Harmittaa, kun erotuomarit eivät saa mitään sanktioita tällaisista ratkaisuista, Ismail puhisi OPS:n rankkaria edeltäneestä tilanteesta.

- Olen tyytyväinen meidän taisteluun. Meillä ei ollut mitään hätää toisella puoliajalla, mutta OPS oli lopulta parempi ja he pelasivat kivaa jalkapalloa. Me lähdettiin tähän otteluun aivan kilpikonnataktiikalla ja meidän pakka teki OPS:sta tehottoman, hän jatkoi.

Luiz Antonio oli virkaveljeään maltillisempi tuomariratkaisuja kohtaan.

- Minä annan tuomarin viheltää enkä koskaan kiroile tuomarille. Hän tekee vain työtään, Antonio linjasi.

 

Anzor Kaladze

Anzor Kaladze paikkasi hyökkäyksestä pelikiellon vuoksi puuttunutta Mika Hautalaa.

 

Ensimmäisellä jaksolla OPS piti palloa jatkuvasti vierasmaalilla, mutta lopullinen huolellisuus maalipaikoissa ja ratkaisusyötöissä uupui. Sama tahti jatkui toisella jaksolla, kunnes ottelu sai aivan uuden luonteen Vanderlein ulosajon ja OPS:n johtomaalin jälkeen. OPS-puolustus ja maalivahti Zurab Talakhadze pitivät kuitenkin verkon koskemattomana jo kahdeksannen kerran tällä kaudella.

OPS:n seuraava kotiottelu on varmasti kauden odotetuin kohtaaminen, kun sarjajohtaja, paikallisvastustaja FC OPA asettuu Castrenille OPS:n seuraksi. Voittamattomien kohtaaminen alkaa ensi perjantaina parhaaseen katseluaikaan kello 18:30 Castrenilla. Tätä ottelua ei kannata jättää väliin!

 

Maalit:

1 - 0 Anzor Kaladze rp. 67 min.

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

10.07.2009

OPS:lla sarjan paras puolustus - Nikola Markovic kertoo miksi

Vilkaisu Kakkosen kaikkien lohkojen sarjataulukkoihin kertoo, että Oulun Palloseuran puolustus on ollut koko sarjan pitävin. Jos katsotaan vielä Ykkösen ja Veikkausliigan tilastoja, ei sieltäkään löydy yhtä tiiviin puolustuksen omaavaa joukkuetta kuin OPS. Tietysti sarjat ovat eritasoa ja joukkueilla on eri määrä otteluita pelattuna, mutta fakta on se, että OPS:n verkko on soinut vain neljä kertaa tällä kaudella 11 ottelussa. Joukkoon mahtuu peräti seitsemän nollapeliä.

 

- Salaisuus on kova asenne ja joukkuehenki. Eivät pelkästään puolustajat puolusta, vaan koko joukkue. Meidän puolustus saa koko ajan hyvää apua keskikentältä, joka prässää vastustajia hyvin. Keskikenttä on pelin sydän joka joukkueella. Jos keskikentällä löysäillään, niin silloin tulee puolustuksessa isoja ongelmia. Lisäksi meillä on taitava ja hyökkäävä joukkue, joka pitää palloa mieluummin vastustajan päädyssä, OPS:n luottotoppari Nikola Markovic kertoo.

Serbitoppari pelaa toista kauttaan OPS-paidassa. Miehen taidoista kertoo paljon se, että hän johtaa yhdessä Luis Vanderlein kanssa OPS:n sisäistä Veikkauspörssiä - näissä tilastoissa puolustaja on harvinaisempi näky.

- Tähän mennessä olemme suoriutuneet fantastisesti, 11 peliä, joista 11 voittoa. Olen pelannut urallani muutamissa eri maissa kolmosdivarista pääsarjatasolle asti enkä ole kokenut tähän mennessä urallani mitään vastaavaa. Jalkapallo on kovaa joka sarjassa joka maassa ja olen todella ylpeä siitä, että me olemme saavuttaneet tällaista jo tähän mennessä, Markovic vertailee.

- Meillä on hyvä yhdistelmä suomalaisia ja ulkomaalaisia pelaajia sekä taitoa ja lahjakkaita nuoria joukkueessamme. Olemme todistaneet muutamassa ottelussa, että meidän jokainen pelaaja voi ratkaista ottelun millä hetkellä hyvänsä. Kaikki harjoittelevat ammattimaisesti ja ovat sitoutuneita työhönsä sekä nöyriä, hän kehuu joukkuetovereitaan.

Nikola Markovic

OPS-toppari Nikola Markovic saa ohjeet päävalmentaja Luiz Antoniolta.


Pitkä voittoputki vaatii Markovicin mukaan monien asioiden kolahtamisen paikoilleen.

- Kuten jokaisessa urheilulajissa, salaisuus on kova työ. Paljon verta ja hikeä sekä laadukas valmistautuminen ennen kauden alkua. Hyvä harjoittelu, positiivinen mieli ja kova asenne sekä hyvä joukkuehenki kentällä ja sen ulkopuolella. Sitten tarvitaan laadukkaita pelaajia ja noiden kaikkien lisäksi vielä vähän onnea, niin silloin kaikki on mahdollista, 25-vuotias serbitoppari listaa.

OPS:n seuraava vastustaja on iisalmelainen Pallokerho-37, jota luotsaa Atik Ismail. Hänen suojattinsa ovat valahtaneet sarjassa toiseksi viimeiseksi. PK-37 katkaisi viime kierroksella seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa Lapuan Virkiää vastaan. Ottelun ratkaisi OPS:nkin testattavana talvella käynyt John Keister.

- Odotan kovaa ja tiukkaa peliä. PK-37 taistelee sarjapaikasta ja he eivät varmasti tule tänne antautuakseen. Etenkin siksi, koska me olemme sarjan ainoa täyden pistepotin joukkue, jolta jokainen haluaa riistää edes yhden pisteen, Markovic varoittelee iisalmelaisten vaarallisuudesta.


On selvää, että OPS on punainen vaate joka vastustajalla ja sinipaitojen kukistajalle on kolmen sarjapisteen lisäksi luvassa varmasti ekstra-annos itseluottamusta. Jokainen haluaa olla ensimmäinen OPS:n kaataja tällä kaudella.

- Ensinnäkin me emme saa aliarvioida PK-37:ää ja sitä emme varmasti teekään. Kova asenne sekä voitontahto, lisäksi kaikkien pelaajien on annettava enemmän kuin 100 prosenttia, niin silloin meillä ei ole vaikeuksia. Olemme päästäneen kaikki neljä meille tehtyä maalia häntäpään joukkueita vastaan, joten on syytä olla tarkkana. Olemme vasta puolivälissä sarjaa ja jokainen ottelu on meille kuin paikallisderby siihen asti, kunnes sarja on ohi, Markovic viitoittaa.

Nikola Markovic

Nikola Markovic on vaikea ohitettava.


OPS-manageri Miika Juntunen löysi Nikola Markovicin reilu vuosi sitten Serbiasta, jossa hän oli katsomassa pelaajia OPS:n viime kauden joukkueeseen.

- Katsoin heti, että tuossa on sellainen pelaaja, jolta ei viedä palloa jalasta. Aivan, kuten ei minultakaan viety aikoinaan, Juntunen kertoi tuolloin.

Kovaluinen toppari on viihtynyt hyvin Oulussa.

- Olemme joukkuekavereiden kanssa yhdessä myös vapaa-ajalla. Pidän Oulusta kaupunkina, tämä ei ole liian iso eikä liian pieni. Kesällä täällä on todella kaunista vesistöineen ja raittiine ilmoineen. Ihmiset ovat jollain tavalla ujoja, mutta mukavia ja kohteliaita. Minulla on täällä paljon ystäviä ja vietän usein aikaa heidän kanssaan. Tykkään kävellä kaupungilla meren äärellä, käydä elokuvissa, kirjakaupoissa ja ravintoloissa ystävieni kanssa.

 

OPS - PK-37 alkaa lauantaina Castrenissa poikkeuksellisesti jo kello 13:00. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

09.07.2009

Pelaajaesittelyt julkaistu

OPS:n kauden 2009 joukkueen esittely löytyy Joukkue-välilehden alta.

 

OPS 2009

Alarivi vasemmalta: Antti Pulkkinen, Alex Arinze, Ilari Nikula, Antti Alakulju, Zurab Talakhadze,

Heikki Marjeta, Alemao ja Matias Juntunen. Keskirivi vasemmalta: Erkki Paananen, Teimuraz

Varduashvili, Anzor Kaladze, Marko Kivilä, Goiano, Teemu Pähtilä, Luis Vanderlei ja Mikko

Siivikko. Takarivi vasemmalta: Miika Juntunen, Iiro Vandell, Augustine Jibrin, Mika Hautala,

Nikola Markovic ja Luiz Antonio.

 

Lataa täysikokoinen kuva tästä.

 

(Toimitus)

04.07.2009

Kauden 11 peräkkäinen voitto Ylivieskasta

Oulun Palloseura jatkoi uskomattomia otteitaan Ylivieskassa FC YPA:n vieraana. Kevätkierrosta on jäljellä enää kaksi ottelua eikä OPS:n voittokululle ole löytynyt pysäyttäjää tähän mennessä. Voittoputki venyi nyt jo 11 ottelun mittaiseksi. Ennen kauden puoliväliä OPS kohtaa kotonaan vielä PK-37:n ja FC OPA:n


Lauantai-iltapäivän kamppailua oli pelattu 34 minuuttia, kun Anzor Kaladze täräytti pallon noin 30 metristä maaliin. Marko Kivilä syötti pallon georgialaishyökkääjälle, joka tälläsi todella kauniin osuman kaukaa. OPS lisäsi johtoaan isäntien kannalta ikävään saumaan. Ensimmäistä jaksoa oli jäljellä vain muutama minuutti, kun nuori OPS-puolustaja Iiro Vandell (kuvassa) tuikkasi Alemaon antaman kulmapotkun ohi YPA-vahti Roope Matsin.

- Pojat pelasivat erittäin hyvän ottelun. Yleensä en tykkää nostaa yksittäisiä pelaajia esille, mutta jos joku pitää tänään sanoa, niin Iiro Vandell pelasi kauden parhaan ottelunsa. Joukkueella oli erittäin kova asenne tänään. Me tiesimme, että jos löysäämme, niin silloin tulee häviö, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoi.

Toisella jaksolla OPS ei sortunut virheisiin FC YPA:n hakiessa kavennusosumaa.

- Me puolustimme kärsivällisesti ja odotimme paikkaa iskeä kolmas maali. Niin kauan kuin pelaajat pelaavat omaa peliä ja asenne on kohdallaan, niin tappiota ei tule. Tänäänkin me pelasimme erittäin hyvää jalkapalloa, Antonio kiitteli.

OPS napautti illan kolmannen maalin, kun pelikello kävi jo lisäaikaa. Maalintekijänä kunnostautui Marko Kivilä, joka päätti erittäin kauniin sommitelman verkon perukoille. Matias Juntunen pelasi seinäsyötön Luis Vanderlein kanssa, joka vapautti Kivilän maalintekoon. Ainostaan hyökkäyspäässä ei nähty lauantaina onnistumisia, vaan OPS piti nollan omassa päädyssään jo seitsemännen kerran tällä kaudella. Pallo on kaivettu OPS-maalista viimeksi kesäkuun alussa.

- Omassa päässä pitää olla tarkkana. Minä sanoin pojille, että kun jaksaa puolustaa, niin joka ottelussa tulee vähintään 2 - 3 maalipaikkaa, joista meidän hyökkääjät tekee maalin. Se on jo nähty, että meiltä löytyy yksilöitä, jotka voivat ratkaista pelejä, Antonio sanoi.

OPS:n seuraava ottelu on ensi lauantaina Castrenissa Iisalmen PK-37:ää vastaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 13.00.

Maalit:

0 - 1 Anzor Kaladze 34 min.

0 - 2 Iiro Vandell 43 min.

0 - 3 Marko Kivilä 90 min.

 

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

03.07.2009

Kärkiottelu Ylivieskassa

Kakkosen C-lohkon muista joukkueista karannut kärkikolmikko FC OPA, OPS-jp ja FC YPA mahtuvat neljän sarjapisteen sisään. Tosin OPS on pelannut ottelun kahta muuta vähemmän. Oulun Palloseura matkustaa lauantaina Ylivieskaan mittaamaan FC YPA:n päivän kunnon kärkiottelussa. Voitolla ylivieskalaiset nousisivat tasapisteisiin OPS:n kanssa.


Ylivieskalaiset ovat hävinneet vain yhden ottelun tällä kaudella. Tuon tappion joukkue kärsi FC OPA:lle maalein 4 - 0 eikä YPA:lla ole muita pistemenetyksiä. Ylivieska on ollut perinteisesti hankala paikka OPS:lle, sillä viimeisen kolmen vuoden aikana OPS on poistunut Ylivieskasta aina häviäjänä.

 

Dragan Pejic

Dragan Pejic on lauantaina entisen kotiseuransa riesana.

 

Vielä viime kaudelle sinipaidassa pelanneet Dragan Pejic ja Aleksandar Vuletic vahvistavat nyt FC YPA:n rivejä. Serbien lisäksi sarjanousua tavoitteleva ylivieskalaisseura on vahvistanut joukkojaan Rovaniemen Palloseurasta kaapatulla Antti Peuralla. Dragan Pejic on löytänyt maalivainunsa uudestaan tällä kaudella, sillä mies on osunut jo kymmenen kertaa tähän mennessä - hänen vaarallisuudestaan ei varmasti tarvitse OPS:n puolustuslinjaa erikseen muistuttaa. Maalinteko ei ole levännyt yksin Pejicin harteilla, sillä Joni Pakola on onnistunut yhdeksän kertaa.

 

Oululaisten maalitekovoima on levittäytynyt koko joukkueen harteille. OPS:n sisäistä maalipörssiä johtaa kahdeksan maalin Luis Vanderlei. Mika Hautala on toisena kuudella täysosumalla. Sekä FC YPA että OPS ovat tehneet tähän mennessä 30 maalia, mikä tarkoittaa kolmea osumaa per ottelu. Oululaisten puolustuslinja on ollut puolet pitävämpi, mutta ei ylivieskalaistenkaan reppuun ole ladottu kuin kahdeksan maalia, joista FC OPA teki neljä. OPS-maali on pysynyt koskemattomana peräti kuudessa ottelussa.

 

Sarjataulukko

 

Maalipörssi

 

Veikkauspörssi

 

(Toimitus)

 

 

29.06.2009

Maalikooste ottelusta OPS - VIFK


OPS - VIFK ottelun huippuhetket.

 

(Toimitus)

28.06.2009

Voittoputki venyi kymmeneen

Oulun Palloseura jatkoi vakuuttavaa kauttaan sunnuntaina VIFK:n kustannuksella nappaamalla kauden kymmenennen peräkkäisen voittonsa. OPS:n iltapuhdetta helpotti VIFK:n maalivahti Brian Popen jo 14 minuutilla ottama punainen kortti. Tilannetta seuranneesta rangaistuspotkusta syntyi oululaisittain vapauttava avausmaali, jonka viimeisteli Luis Vanderlei (kuvassa). VIFK-vahti kaatoi Mika Hautalan avopaikassa eikä tuomarille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin näyttää punaista lappua ja viedä pallo pilkulle. Vanderlei ampui pilkulta jo kauden kahdeksannen osumansa.

 

VIFK pysyi vajaamiehisenäkin hyvin pelissä mukana, mutta takaa-ajo kilpistyi viimeistään koko OPS-puolustuksen varmaan työskentelyyn ja isäntien toiseen maaliin.

- Olen tyytyväinen peliin. VIFK on hyvä joukkue ja ne eivät kuulu sinne missä ne tällä hetkellä ovat, Luiz Antonio viittasi vaasalaisten sarjasijoitukseen.

- Kymmenen peliä ja kymmenen voittoa on erittäin hyvä saavutus, mutta työ jatkuu. Nöyryys on tärkeä sana ja asia meille. Olemme sopineet joukkueen kanssa, että etenemme vain yksi peli kerrallaan, vasta nyt voimme ajatella seuraavaa peliä, Antonio muistutti.

Reilun puolentunnin pelin jälkeen OPS:n serbitoppari Nikola Markovic puski Luis Vanderlein antaman vapaapotkun maaliin, joten taukoa vietettiin kotijoukkueen 2 - 0 johdossa. VIFK ei kuitenkaan lannistunut takaa-ajoasemasta huolimatta ja OPS:n maalivahti Zurab Talakhadze piti muutamalla hyvällä torjunnalla OPS:n voiton syrjässä kiinni. Myös toisessa päädyssä nähtiin hienoja torjuntoja vaasalaisten maalille vaihdetun Magnus Erikssonin toimesta.

2 - 0

Nikola Markovic ponnistaa korkeimmalle ja puskee tulostaululle 2 - 0 lukemat.


- Pilkku ja punainen kortti tekivät paljon, mutta niistä huolimatta me pidettiin tänään hyvin palloa. Me uskallettiin pelata ja pitää palloa. Palloa voi pitää vaikka viisi minuuttia jos vastustaja ei prässää, OPS-luotsi viittasi kenttätapahtumiin.

Kotijoukkueella oli ottelun loppuhetkillä muutama maukas laukaisupaikka, mutta Luis Vanderlein kuti viuhui hieman ohi vaasalaismaalin. Toisesta näyttävästä laukauksesta vastasi vaihdosta kehiin tullut Alex Arinze, mutta Magnus Eriksson torjui tulisen vedon kulmapotkuksi.

 

Alemao

Brasilialaislaituri Alemao pelasi pirteän ottelun hyökkäyksessä.


OPS:n seuraava ottelu on ensi lauantaina Ylivieskassa FC YPA:n vieraana. FC YPA keikkuu sarjataulukossa FC OPA:n ja OPS:n takana kolmantena.

Maalit

1 - 0 Luis Vanderlei rp. 17 min.

2 - 0 Nikola Markovic 35 min.

 

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)


27.06.2009

Kivenkova VIFK sunnuntaivieraaksi

Reilusti yli 100-vuotias Vaasan IFK saapuu sunnuntai-illan iloksi Castreniin yrittämään pisteriistoa Palloseuralta. VIFK pelasi vielä viime kaudella Ykkösessä ja vaasalaiset haluavat varmasti tehdä visiitistään kakkosdivariin mahdollisimman lyhyen. Perinteikäs vaasalaisseura on sarjassa viidentenä. Joukkueen tilillä on 18 pinnaa, jotka koostuvat kuudesta voitosta. Tasapeliin vaasalaiset eivät ole suostuneet kertaakaan.


OPS otti torstain paikallismittelössä peräti yhdeksännen peräkkäisen voittonsa. OPS on Kakkosen kaikkien lohkojen ainoa puhtaan pelin joukkue, joten oululaisten päänahka on varmasti haluttua tavaraa.


Marko Kivilä

Marko Kivilä ampui kauden ensimmäisen maalinsa torstaina komealla tavalla. Katso

video tästä.

 

- OLS-voittoa ei pidä pohtia pitkään, mutta siitä saadaan varmasti energiaa sunnuntain kamppailuun, Marko Kivilä totesi heti OLS-voiton ratkettua.

Nihkeästä esityksestä huolimatta OPS kaatoi torstaina Oulun derbyssä OLS:n maalein 0 - 2. Myös VIFK oli viime ottelussaan voitokas kukistamalla Norrvalla FF:n maalein 3 - 0. Vaasalaisten paras maalintekijä on ollut kuuden osuman Mikko Ylihärsilä. Thomas Johansson on osunut viidesti.

- VIFK on varmasti hyvä joukkue ja siellä kokeneita pelimiehiä, jotka ovat pelanneet ylemmilläkin sarjatasoilla. Joukkue on varmasti yksi tämän lohkon huippujoukkueista, Marko Kivilä povaa.

- Meidän on tärkeintä keskittyä omaan tekemiseen. Sunnuntaina voitetaan aggressiivisella puolustuspelillä ja olemalla miehiä kentällä. Meidän pitää reagoida nopeasti vaihtuviin tilanteisiin - kun menetetään pallo, pitää olla nopeasti puolustusasemissa ja riistot pitää kääntää nopeasti hyökkäyksiksi, kuuluu Kivilän voittoresepti sunnuntaille.

 

Oulun Palloseura-jp - Vaasa IFK sunnuntaina 28.6. kello 18:30 Castren. Tervetuloa!


VIFK:n viime ottelut:

 

VIFK - Norrvalla FF 3 - 0

FC Vaajakoski - VIFK 1 - 0

VIFK - PK-37 3 - 1

Seinäjoen JK - VIFK 1 - 2

VIFK - OLS 3 - 1

(Toimitus)

26.06.2009

Maalikooste ottelusta OLS - OPS

Ottelukooste torstai-illan paikallisderbystä OLS - OPS.

 

(Toimitus)

25.06.2009

Kivilän unelmakuti siivitti OPS:n paikallisvoittoon

Oulun Luistinseura oli sitkeä isäntä torstai-illan paikallisottelussa. Pitkät tovit ottelua hallinnut OLS kaatui lopulta OPS:n Marko Kivilän unelmamaaliin. Kivilä pommitti pallon päättäväisesti yläkulmaan noin 30 metristä. Ottelun avausmaali syntyi vasta 70 minuutin pelin jälkeen ja samalla päättyi OLS:n vahva ote pelitapahtumista.


- Tuollainen maali sattuu harvoin kohdalle. Onneksi se tuli tällaiseen paikkaan eikä semmoiseen kun johdetaan esimerkiksi 4 - 0. Nyt maalilla oli merkitystä, Marko Kivilä kertasi helpottuneena.

Kovalla asenteella paikallisotteluun saapunut OLS oli niskan päällä lähes koko avausjakson. Varsinkin Olavi Arvola ja AC Oulusta lainattu John Jonke (kuvassa) olivat vahvoja kaksinkamppailuissa. Tosin Luistinseuran todelliset maalipaikat jäivät hallinnasta huolimatta vähiin.

- Huh huh. Tiedettiin, että tämä on vaativa peli. Joukkue pelasi huonosti, mutta joskus voi voittaa huonollakin pelillä, mutta ei aina, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokaisi.

- OLS teki meidän pelin vaikeaksi. Hyvin meidän jätkät tappelivat, mutta pelillisesti tämä ei ollut sitä mitä halusin, Antonio pyöritteli.

OLS:n päävalmentaja Jari Jäväjä näki tappiosta huolimatta paljon positiivista omiensa otteissa.

- Olen tosi tyytyväinen ensimmäiseen 65 minuuttiin. Mielestäni me oltiin siihen asti vastustajaa parempia ja meillä oli parempi asenne. Ikävää, että hävittiin, vaikka meillä oli voitontahtoinen ilme ottelussa, Jäväjä harmitteli.

Kivilä

Nikola Markovic kiillotti maalintekijä Marko Kivilän kengät komean osuman päätteeksi.


Derbyn lopullinen ratkaisu nähtiin pian Marko Kivilän voittomaalin jälkeen, kun Luistinseuran maalivahti Bleron Kllokoqi hölmöili itselleen varoituksen ja samalla rangaistuspotkun OPS:lle. OLS-vahti syöksyi helppoon keskityspalloon aivan liian kovalla voimalla teilaten samalla jalkapohjallaan OPS-hyökkääjä Anzor Kaladzen nurmenpintaan. Luis Vanderlei ampui pilkulta kauden seitsemännen maalinsa ja OPS sai haukata henkeä helpotuksesta.

 

0 - 2

Luis Vanderlein lähettämä rankkari painuu vastustamattomasti OLS:n maaliin.

 

- Paikallispeleissä ei kannata sarjataulukkoa miettiä, sillä ennakkoasetelmat ovat näissä peleissä erilaiset. Meillä oli pitkä loma alla ja vaikka me ollaan treenattu niin pelaamattomuus näkyi silti. Tämä oli tosi tärkeä voitto, vaikka peli ei ollut mitenkään kaunista, illan sankari Marko Kivilä ynnäsi.

OPS pelaa seuraavan ottelunsa jo tulevana sunnuntaina, kun viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonnut perinteikäs Vaasa IFK saapuu Castrenille. Ottelu alkaa kello 18.30.

 

Maalit:

0 - 1 Marko Kivilä 70 min.
0 - 2 Luis Vanderlei 81 min. rp.

 

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

24.06.2009

Kauden ensimmäinen derby torstaina

Paikallisvastustaja Oulun Luistinseura isännöi Oulun Palloseuraa OPS:n kauden ensimmäisessä derbyssä torstaina kello 18:30. Ottelu on joukkueille ensimmäinen kahteen viikkoon, sillä Kakkosessa on vietetty juhannustaukoa. Ennen tauolle jäämistä OPS otti tyylipuhtaan voiton Norrvalla FF:stä maalein 0 - 5 ja OLS pelasi 2 - 2 tasurin saman joukkueen kanssa.


- Me emme saa missään nimessä aliarvioida Oulun Luistinseuraa. Heillä on nuori ja hyvä joukkue ja edessä on varmasti vaikea ottelu. Tunnen OLS:n päävalmentaja Jari Jäväjän Helsingin Jalkapalloklubin Mestarien liigan vuosilta. Hän tulee varmasti saamaan vielä paljon joukkueestaan irti, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio muistuttaa.

Paikallisotteluissa on aina oma erityinen tunnelmansa. Pitkän sarjatauon vuoksi molempien joukkueiden pelikunto on kysymysmerkkien ympäröimä eikä OPS:n iltapuhdetta helpota se, että OLS haluaa taatusti olla ensimmäinen joukkue, joka aiheuttaa Palloseuralle pistemenetyksen tällä kaudella. OPS on marssinut alkukauden puhtaalla pelillä voittamalla kahdeksan ottelua peräkkäin. OLS:n kausi on ollut kivisempi. Keltapaidat ovat sarjataulukossa kymmenentenä. OLS on kerännyt yhdeksästä ottelusta voiton, kolme tasapeliä ja viisi tappiota. Maaliero on kymmenen osumaa pakkasen puolella.

 

- Olen seurannut muutaman OLS:n pelin. Heillä on nuori ja hyvä joukkue. Esimerkiksi Olavi Arvola ja Jukka Puurunen ovat todella hyviä miehiä. Olavi pelasi AC Oulussa silloin kuin minäkin olin siellä, Antonio kehuu.

Jukka Puurunen

Jukka Puurusen paita on vaihtunut sinisestä keltaiseen. Puurunen on onnistunut kolme

kertaa maalinteossa tällä kaudella.

 

OPS:n maaliero on 22 osumaa plussan puolella - joukkue on laskenut vain neljä maalia omaan päätyyn tähän mennessä.

- Tunnelma joukkueessa on hyvä. Tiedän, että näin pitkä loma juhannuksen ympärillä voi olla vaarallinen, mutta meidän pelaajat ovat ammattilaisia ja heillä on ollut omat harjoitusohjelmat loman aikana. Lisäksi moni on käynyt harjoittelemassa minun kanssa loman aikana, Antonio kertoo.

Brasilialaisvalmentajan voittoresepti torstaille on tuttu.

- Asenne ja työmoraali pitää olla kovia, hän painottaa.

(Toimitus)


 

 

11.06.2009

Tyylipuhdas voitto, Norrvalla FF - OPS 0 - 5 (0 - 2)

Palloseura jatkoi vahvoja otteitaan Norrvalla FF:n vieraana. Kotijoukkueella oli ottelun alussa noin 20 minuuttia kestänyt etsikkoaika, mutta muutamasta vaarallisesta tilanteesta huolimatta isännät eivät osuneet maalipuiden väliin ja ote kääntyi OPS:lle. Vierailijat dominoivat kenttätapahtumia lopulta viiden maalin muodossa.

 

- Alussa oli vaikeaa. Meillä oli yksi ylärima, mutta sitten peli kaatui, kun pelaajien väliset etäisyydet venyivät liian pitkiksi. Norrvalla sai pari pahaa paikkaa, mutta he epäonnistuivat niissä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi ottelun käännekohtaa.

Loistavia otteita koko kauden ajan esittänyt Luis Vanderlei (kuvassa) oli jälleen kahden maalin mies. Brassi tykitti illan avausmaalin noin 35 metristä, mikä tarkoittaa luonnollisestikin varsin komeaa osumaa. Matias Juntunen osui vielä juuri ennen taukovihellystä ja Norrvalla oli käytännössä lyöty.

 

- Toisella jaksolla meillä ei ollut ongelmia, Antonio vahvisti.

Augustine Jibrin iski kauden kolmannen maalinsa, kun toista puoliaikaa oli pelattu reilu kymmenen minuuttia. Tilanne lähti Luis Vanderlein antamasta kulmapotkusta, jonka Marko Kivilä jatkoi Jibrinille ja hän pussitti vierailijoiden kolmannen osuman. Myös OPS:n 0 - 4 osuma oli kaunista katseltavaa. Luis Vanderlei tykitti Kivilän jakaman ristipallon suoraan ilmasta maaliin. OPS iski illan viimeisen niitin pari minuuttia ennen päätösvihellystä. Mika Hautala päätti puolustuksesta asti rakennetun hienon sommitelman maalipuiden väliin. Osuma oli Hautalan kauden kuudes.

Otteluohjelma kertoo, että OPS:n seuraava ottelu on vasta kahden viikon kuluttua, kun Oulun Luistinseura isännöi kauden ensimmäistä derbyä Castrenissa. Sarjatauon OPS käyttää lomaillen ja harjoitellen.

- Pojat jäävät nyt lomalle. Jokaisella on omat ohjeet, miten pitää harjoitella. Lisäksi minä olen joka päivä Heinäpäässä niitä pelaajia varten, jotka haluavat harjoitella siellä. Meidän pelaajat ovat ammattilaisia ja he tietävät, miten tämä hyvä draivi saadaan pidettyä sarjatauon yli, Antonio kertoo.

- Tärkeintä on vain keskittyä omaan tekemiseen eikä katsella mikä sarjataulukossa on tilanne. Vain oma tekeminen ratkaisee, hän ohjeistaa.

Maalit:

0 - 1 Luis Vanderlei 41 min.

0 - 2 Matias Juntunen 45 min.

0 - 3 Augustine Jibrin 57 min.

0 - 4 Luis Vanderlei 82 min.

0 - 5 Mika Hautala 88 min.

 

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

11.06.2009

TV-taulut täyttävät vuoden - juhlatarjous!

Oulun Palloseuran omistamat TV-taulut täyttävät tänään yhden vuoden. Synttäreiden kunniaksi uusia mainossopimuksia solmitaan -60% hinnoin. Synttäritarjous on voimassa 31.7.2009 asti.

 

TV-taulut sijaitsevat Oulun kaikilla pääsisääntuloväylillä ja ne tavoittavat päivittäin yli 200 000 ihmistä.

 

 

 

 

Tilaa mainos numerosta 0500 517 277.

 

TV-taulusivut

 

(Toimitus)

09.06.2009

Norrvalla FF:n vieraaksi torstaina

OPS hakee kauden kahdeksatta perättäistä voittoaan torstaina Vyöri-Maksamaan kunnasta Norrvalla FF vieraana. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio korostaa, ettei kyseessä ole läpihuutojuttu, vaikka OPS on kerännyt tähän mennessä kolminkertaisen pistepotin torstai-illan isäntiin verrattuna.

- Norrvalla FF on vahva kotijoukkue. Heillä on pieni kenttä ja he pelaavat siellä hyvää jalkapalloa, joten tiedossa on vaikea ottelu. Heilläkin on paljon ulkomaalaisia ja he pelaavat hyvin yhteen, Antonio huomauttaa.


Norrvalla FF on sarjataulukon kahdeksantena seitsemän pinnaa keränneenä. Joukkueen tilillä on kaksi voittoa, tasapeli ja neljä tappiota. Viime kierroksella FC YPA rökitti Norrvallaa peräti maalein 1 - 8. Vyöri-maksamaalaisten ainokaisesta vastasi Ronnie Ludén. Ylivieskalaisten riveihin siirtynyt Dragan Pejic kuritti Norrvallaa neljällä maalilla tuossa ottelussa. On selvää, että mikä tahansa joukkue haluaa ryhdistäytyä tuollaisen tappion jälkeen. OPS saa siis vastaansa ärsytetyn ja sisuuntuneen joukkueen.

 

- Voitto on asenteesta kiinni, Antonio korostaa.

 

Alemao

Norrvalla FF kukisti viime kauden päätösottelussa OPS:n Castrenilla maalein 2 - 3.

Toista kauttaan OPS-paidassa pelaava Alemao esitti pirteitä otteita tuolloin.

 

OPS:n ja FC OPA:n voittomarsseille ei ole löytynyt pysäyttäjää tähän mennessä. FC OPA on sarjakärjessä yhden ottelun Palloseuraa enemmän pelanneena. Myös FC YPA kiilasi OPS:n ohi sarjataulukossa, mutta ylivieskalaisillakin on yksi ottelu enemmän pelattuna kuin OPS:lla.


OPS:n viime ottelu FC Santa Clausia vastaan päättyi leveästi 4 - 1, mutta voitosta huolimatta Luiz Antonio ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Oikea-aikaisuutta: milloin pidetään palloa ja milloin syötetään. Pallon liike pitää olla nopeampaa ja ratkaisut maalipaikoissa pitää tulla nopeammin, hän vaati viime perjantain ottelun jälkeen.

Brassipakki Goiano palaa pelikiellon jälkeen OPS:n kokoonpanoon.

 

 

Sarjataulukko

 

Maalintekijätilasto

 

Veikkauspörssi


(Toimitus)

07.06.2009

OPS:n puheenjohtaja Hannu Takkula jatkaa Euroopan parlamentissa

Oulun Palloseura-jp:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Takkula jatkaa toisen viisivuotiskauden Euroopan huipulla Euroopan parlamentissa. Takkula keräsi EU-vaaleissa yhteensä 39 311 ääntä. Ennen Euroopan parlamentin jäsenyyttään hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 1995 lähtien.


Hannu Takkula kiittää kaikkia tukijoitaan!

 

(Toimitus)

06.06.2009

Maalikooste ottelusta OPS - FC Santa Claus

Koosteessa ottelun kaikki maalit ja maukkaimmat maalipaikat.

 

(Toimitus)

05.06.2009

Puhdas peli sai jatkoa, OPS - FC Santa Claus 4 - 1 (3 - 0)

Oulun Palloseuran voittoputki venyi jo seitsemän ottelun mittaiseksi, kun joukkue nappasi ylivoimaisen esityksen päätteeksi 4 - 1 voiton perjantai-illan rovaniemeläisvieraista. Loppulukemat olisivat voineet olla yhtä hyvin 8 - 1, mutta sinipaitojen maalintekointo hyytyi toisella puoliajalla murskaavan avausjakson jälkeen. Leveästä voitosta huolimatta OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio löysi joukkueensa pelistä paljon kehitettävää.


- Isot lukemat ensimmäisellä puoliajalla ja pelaajat kuvittelivat, että tämä on voittopeli. Se on vaarallinen juttu luulla niin kesken pelin, Antonio ruoti.

- Me oltaisiin voitu tehdä paljon enemmänkin maaleja. Vaikka tämä oli iso voitto, niin on paljon asioita joita pitää parantaa. Oikea-aikaisuutta: milloin pidetään palloa ja milloin syötetään. Pallon liike pitää olla nopeampaa ja ratkaisut maalipaikoissa pitää tulla nopeammin, hän listaa.

Vielä ensimmäisellä 45-minuuttisella nähtiin nopeita ratkaisuja ja hienoja maaleja. Illan sankari Luis Vanderlei aloitti maalinteon rangaistuspilkulta vartin pelin jälkeen. Mika Hautala kaadettiin puolittaisessa läpiajossa ja brassitaituri upotti pallon pilkulta alanurkkaan. Hetkeä myöhemmin Hautalalla oli loistopaikka puskea lisämaaleja, mutta pallo painui tolppaa hipoen ohi Santa Clausin maalin. Vain pari minuuttia tästä ja Vanderlei kokeili tulisella vedolla Santa-vahti Turo Jänkälän refleksejä, mutta brassin illan toinen osuma nähtiin vasta 28 minuutin pelin jälkeen. Teimuraz Varduashvili vapautti pitkällä syötöllä Vanderlein 16-alueen sisällä ja "Decon" kierteinen veto upposi vastustamattomasti takanurkkaan.

 

Deco 2 - 0

Tästä lähtee OPS:n 2 - 0 osuma. Laukojana illan parhaana palkittu Luis Vanderlei.

 

Hautalan lisäksi Matias Juntunen jäi hyvistä yrityksistä huolimatta vaille maalimerkintää perjantaina. Juntusen ensimmäinen loistopaikka tarjoutui puolentunnin pelin jälkeen, mutta Jänkälä oli taas hereillä maalillaan. OPS:n kolmannen maalin puski nigerialaistoppari Augustine Jibrin suoraan Luis Vanderlein lähettämästä kulmapotkusta.

- Ensimmäinen jakso oli todella hyvää peliä, Luiz Antonio tunnusti.


Ottelun toinen puoliaika näytti jatkuvan yhtä murskaavasti, kun Mika Hautala kiiti heti jakson alussa läpiajoon, mutta veto painui jälleen tolppaa hipoen ohi. Tämän jälkeen FC Santa Claus heräsi ja vierailijat saivat hetkeksi otteen pelistä. OPS-puolustus ei saanut palloa purettua maalinedustalta ja Matti Kutila puski pitkän rovaniemeläispainostuksen päätteeksi 3 - 1 kavennuksen.

 

Kaladze

Anzor Kaladze oli tuttuun tapaan aktiivisella pelituulella. Marko Kivilä varmistaa taustalla.

 

FC Santa Clausin terävin kiri hyytyi kuitenkin viimeistään vartti ennen pelin loppua Mika Gröhnin ulosajoon. Ottelun lopussa rovaniemeläisten rivit harvenivat entisestään, kun loukkaantuneen pelaajan tilalle ei enää voitu vaihtaa uutta miestä. Niinpä Teemu Pähtilä kaunisteli loppunumerot hienon yksilösuorituksen päätteeksi kellon käydessä lisäaikaa.

Maalit:

 

1 - 0 Luis Vanderlei rp. 15 min.

2 - 0 Luis Vanderlei 28 min.

3 - 0 Augustine Jibrin 32 min.

3 - 1 Matti Kutila 65 min.

4 - 1 Teemu Pähtilä 90 min.

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

03.06.2009

Augustine Jibrin luottaa kovaan taisteluun

Kauden alla Oulun Palloseuran keskuspuolustusta vahvistamaan hankittu nigerialaistoppari Augustine Jibrin on osoittanut arvonsa kauden ensimmäisissä otteluissa. FC Oulun Palloa viime kaudella varmoin ottein edustanut 20-vuotias puolustaja kärsi viime kaudelta jääneen kahden ottelun rästipelikiellon kauden alussa, mutta neljässä viime ottelussa mies on ollut joukkueen avauskokoonpanossa.

 

- Mielestäni olemme osoittaneet päättäväisyytemme nousta ylöspäin kauden ensimmäisissä otteluissa. Tuo päättäväisyys sitoo pelaajia ja valmennusryhmää yhteen ja kaikesta näkee, että olemme oikealla tiellä - olemmehan voittaneet kaikki ottelut tähän asti, Jibrin kertoo.

- Toivottavasti voittohenki saa jatkoa perjantaina, "Austin" lisää.

 

Perjantaina OPS kohtaa kotikentällään Rovaniemen FC Santa Clausin. Joulupukkien rivejä vahvistaa muun muassa viime kaudella AC Oulussa pelannut Santeri Viitasaari. Yksi rovaniemeläisten mielenkiintoisimmista nimistä on viime kaudella Kolmosen maalitekijätilaston 18 osumalla voittanut Ville Ylipaavalniemi. Liigakokemusta joukkueessa Ylipaavalniemen (10 ottelua) lisäksi omaavat Mika Gröhn (9 ottelua), Joonas Kiistala (1 ottelu), Antti Kutila (2 ottelua) ja Matti Kutila (16 ottelua). Joukkueen pelaava päävalmentaja on yli 200 liigaottelun ja kymmenen vuoden takainen Veikkausliigan maalipörssivoittaja Matti Hiukka. OPS:n penkin takaa löytyy yhtä kokenut entinen liigapeluri, mutta yli tuplasti enemmän maaleja pelaajaurallaan mättänyt Luiz Antonio.


Jibrin uskoo kovan taistelun tuovan pisteitä myös perjantain vastustajasta.


- Jalkapallossa voi tietysti sattua mitä vain, mutta lähdemme positiivisella mielellä FC Santa Clausia vastaan ja odotan voittoa ottelusta. Me pelaamme joukkueena hyvin yhteen. FC Santa Clausista en tiedä paljoakaan, vain sen, että me olemme heidän yläpuolella sarjataulukossa ja niin pitää ollakin, jotta voimme saavuttaa sarjanousun.


OPS osoitti viime viikolla taisteluhenkeä kukistamalla vajaamiehisenä GBK:n Kokkolassa. FC Santa Claus katkaisi viime kierroksella kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa 4 - 1 voitolla FC Vaajakoskesta. Rovaniemeläiset miehittävät tällä hetkellä sarjataulukon kuudetta sijaa. OPS on puhtaalla pelillä sarjakakkosena yhden ottelun enemmän pelanneen FC OPA:n perässä.

- Voittaaksemme perjantain ottelun meidän täytyy pitää päät kylmänä ja jatkaa samaan malliin kuin tähän asti, mutta muilta osin emme saa muistella aikaisempia voittojamme. Pelataan kuten todelliset pelikenttien OPS-taistelijat, Jibrin valaa.

Hän alleviivaa heti perään hyvän joukkuehengen merkitystä menestymisessä.

- Meillä on veljellinen ja rauhallinen ilmapiiri joukkueessa ja kaikki tekevät yhteistyötä kaikkien kanssa. Olemme kuin yhtä perhettä ja niin pitää ollakin, jotta joukkue voi menestyä.

OPS-jp - FC Santa Claus, perjantaina 5.6. kello 18.30 Castren

 

Tervetuloa!

 

(Toimitus)

28.05.2009

Vajaalla voittoon, GBK - OPS 0 - 1 (0 - 0)

Kuusi peliä, kuusi voittoa. Vain kolme päästettyä maalia ja peräti 17 tehtyä maalia. Oulun Palloseura jatkoi puhdasta peliään ja pysyi voittojen tiellä Kokkolassa GBK:n kustannuksella, mutta helppo ilta ei missään nimessä ollut.

 

- Erittäin vaikea peli varsinkin sen jälkeen, kun Goiano lensi ulos. Voitosta pitää olla todella ylpeä, sillä tämä oli tahtovoitto, jonka merkitys joukkueelle on suuri, OPS-luotsi Luiz Antonio arvosti.

 

Goiano otti illan toisen varoituksensa jo puolen tunnin pelin jälkeen, joten vierailijat joutuivat taistelemaan yli tunnin vajaamiehisenä. Brasilialaispelaaja tarjoili kovan liukutaklauksen pian sen jälkeen, kun häntä oli varoitettu jo kerran - seurauksena toinen kortti ja ulosajo. Kaikesta huolimatta kolme sarjapinnaa matkasi Ouluun Heikki Marjetan (kuvassa) ampuman maalin turvin. OPS-puolustaja ratkaisi ottelun aivan toisen jakson alussa, kun hän nousi laitaa pitkin ylös ja ampui pallon GBK-puolustajan kautta verkkoon.

 

- Minä sanoin pojille heti pelin jälkeen, että kiitos paljon. Toivottavasti minulla on vielä pitkä valmentajaura edessä, mutta tätä ottelua en voi unohtaa. Voitto vajaalla GBK:n kotikentällä. Pojat juoksivat tuplasti ja antoivat kaikkensa, tämä oli koko joukkueen tahtovoitto, Antonio painotti.

 

Tappio oli kokkolalaisille jo kauden neljäs. Edellisessä ottelussa toinen oululaisseura, OLS kuritti GBK:ta ja nyt oli sitten OPS:n vuoro. Goiano huilaa pelikiellon vuoksi seuraavan ottelun ja lisää jobinpostia OPS:lle sateli Anzor Kaladzen loukkaantumisen muodossa. Vahvan alkukauden pelannut Kaladze sai ottelussa iskun päähänsä ja mies parsittiin kuntoon muutamalla tikillä Kokkolan keskussairaalassa.

Esimakua tulevista paikallispeleistä saadaan ensi perjantaina pohjoisen derbyssä, kun Rovaniemen FC Santa Claus vierailee Castrenilla. Ottelu alkaa kello 18.30.

 

 

Maalit:

0 - 1 Heikki Marjeta 48 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

27.05.2009

Nettisivujen palvelut paranevat, maalikoosteita luvassa

Oulun Palloseura haluaa palvella nettisivujensa käyttäjiä ja oululaista sekä koko Suomen jalkapalloyleisöä entistä paremmin. OPS:n kotiotteluista julkaistaan jatkossa maalikoosteet heti ottelun jälkeisenä päivänä. Alta löydät 9.5. pelatun OPS - FCJ Blackbird ja 21.5. pelatun OPS - JBK otteluiden maalikoosteet. Myös uutisarkisto-osiota on parannettu. Uutissivulta löytyy nyt kuukausittain kaikki OPS:n sivuilla julkaistut uutiset, mikä helpottaa vanhojen uutisten ja otteluraporttien lukemista.

 

Otteluiden videointi- ja maalikoostepalvelun tuottaa Mainosmaker. OPS:n nettisivujen teknisen toteutuksen takana ovat GST Graafinen Studio ja Inertica.

 

 

 

 

 

 

(Toimitus)

27.05.2009

Heikki Marjeta tyytyväinen alkukauteen

Viisi peliä, viisi voittoa. Alkukausi ei olisi voinut Palloseuran osalta paremmin käynnistyä. C-lohkon kärkipaikka oli hetki sitten OPS:n halussa, mutta nyt yhden ottelun enemmän pelannut FC OPA on kiilannut ohi.


- Hyvin on lähtenyt käyntiin, kun on viisi peliä alla ja viisi voittoa. Kolme ensimmäistä peliä oli ennalta heikompia joukkueita vastaan ja tällaisiin peleihin on yleensä vaikeampi lähteä. Otimme niistä kuitenkin tärkeät voitot, OPS-puolustaja Heikki Marjeta kertaa alkukautta.

Kauden neljäs peli oteltiin Seinäjoella SJK:n vieraana. Ottelun piti olla se todellinen puntari Palloseuralle, mutta toisin kävi. SJK ei pysynyt alkuunkaan OPS:n kyydissä.

- Se peli kertoo paljon meidän joukkueesta. Puoliaikatulos 0 - 5 oli osoitus meidän kovuudesta, Marjeta sanoo.

Päävalmentaja Luiz Antonio tarttui puikkoihin vain kaksi viikkoa ennen sarja-avausta, mutta palikat on saatu siihen nähden varsin nopeasti paikoilleen, kuten tulostauluilta voi lukea. OPS on esittänyt taistelevaa, taitavaa ja ennen kaikkea tuloksekasta jalkapalloa.

- Luiz on tuonut rentoutta ja selkeää roolitusta joukkueeseen. Puolustajat keskittyvät puolustamiseen ja hyökkääjät hyökkäämiseen. Olemme käyneet treeneissä paljon läpi jokaisen omaa roolia ja ihan kävelleet kentällä omilla pelipaikoilla. Luiz on myös painottanut todella paljon erikoistilannepelaamista ja me ollaankin ratkaistu pelejä niistä.

- Harjoituksissa on hyvä ja rento meininki ja kaikki keskittyvät omaan tekemiseen. Henki on yhtenäinen ja erilainen aikaisempiin vuosiin verrattuna. Ja onhan Luiz sarjan tyylikkäin valmentaja, Marjeta heittää pilke silmäkulmassa.

OPS:n hyökkäyspeli on ollut tehokasta varsinkin kahdessa viime ottelussa, joissa sinipaidat ovat latoneet yhdeksän häkkiä. Puolustus on vuotanut viidessä pelissä vain kolmen maalin verran, joten paletti on ollut kunnossa heti kauden alusta lähtien. Myös maalivahtien peluutus on osoittanut, että sekä Antti Alakulju että Zurab Talakhadze ovat voittavia maalivahteja. Tosin Alakulju on sivussa vielä muutaman viikon sormivamman takia. Mihin OPS:n voittokulku voi sitten kaatua?

- En näe oikeastaan mitään heikkouksia. Tietysti loukkaantumiset ja pelikiellot voivat sekoittaa pakkaa, mutta toisaalta meillä on kapeasta pelaajaringistä huolimatta kovatasoinen vaihtopenkki. Sieltä löytyy vähintään samantasoisia jätkiä tilalle. Monesti nälkäinen kaveri tuo oman mausteensa ja joitain uutta peliin, Marjeta vastaa.

OPS-puolustaja ampuu heti alas puheet siitä, että ulkomaalaisten runsas lukumäärä hidastaisi joukkueen menoa.

 

- Kansalaisuudella ei ole mitään väliä, sillä kaikilla on OPS:n merkki rinnassaan. Ulkomaalaiset tuovat omat juttunsa ja huumorin mukanaan, mikä on hyvä juttu. Tärkeintä on se, että kaikki toimivat ammattimaisesti, ovat ajoissa treeneissä ja treenaavat kovaa. Kommunikointi tuottaa joskus ongelmia, mutta aina se yhteinen kieli on löytynyt tähän asti.

OPS:n 18 pelaajasta puolet on ulkomaalaisia. Jokainen heistä on osoittanut olevansa vahvistus joukkueelle, eikä OPS-paidassa matkusta ainuttakaan turistia. Lomamatkalle joukkue ei lähde torstainakaan, vaan kolme pistettä on haussa Kokkolan suunnalta. Seuraava ottelu pelataan siis Kokkolassa GBK:ta vastaan. GBK on aloittanut kautensa kolmella tappiolla, voitolla ja tasapelillä. Viime ottelussa OLS peittosi GBK:n maalein 3 - 2.

- Odotan taas kovaa vääntöä. Kokkolalaisia joukkueita vastaan on aina ollut hyviä pelejä. Viime harjoituspelin GBK voitti ja oli askeleen meitä edellä. Me taas voitimme kauden ensimmäisen harjoituspelin ja olimme silloin askeleen edellä heitä. GBK ei ole aloittanut kauttaan älyttömän hyvin, mutta me kunnioitamme heitä vastustajana silti samalla tavalla. Kova peli on tulossa, Marjeta ennakoi.

Sarjataulukko

(Toimitus)

22.05.2009

Kahden kotiottelun aloitusaika muuttuu

Amerikkalaisen jalkapallopelien päällekkäisyyksien vuoksi Oulun Palloseuran kahden kotiottelun aloitusaika muuttuu kolme tuntia aikaisemmaksi alkuperäisestä kello 16:00:sta. Lauantaina 11.7. pelattava ottelu OPS-jp - PK-37 alkaa siis jo kello 13:00. Lauantaina 8.8. pelattava ottelu OPS-jp - Seinäjoen JK alkaa myös jo kello 13:00.

 

Katso tästä koko otteluohjelma

 

(Toimitus)

21.05.2009

Kuvakooste ottelusta OPS - JBK

Oulun Palloseura-jp - JBK 4 - 1 (0 - 1)

 

0 - 1

JBK:n kulmapotku leijailee yli pelaajamuurin ja maalivahti Zurab Talakhadzen. Lopulta

Jonas Hellund vei joukkonsa 0 - 1 johtoon OPS-maalin ammottaessa tyhjyyttään.


Pallopojat

OPS:n kotiottelujen pallopoikina toimii Tervarit juniorit Sao Paulon vuonna 2001

syntyneiden joukkue. Verkkojen välissä hymyssä suin Joona Juntunen ja Kasperi Törmänen.


Marko Kivilä

Marko Kivilä palasi OPS:n vahvuuteen toisella puoliajalla kolmen viikon loukkaantumis-

jakson jälkeen.


matias juntunen
Matias Juntunen tuulettaa kauden avausmaaliaan. Osuma jäi torstai-illan voittomaaliksi.

Kaladze
Ottelun viimeinen kymppi pelattiin hurjassa vesisateessa. Tämä ei kuitenkaan Anzor
Kaladzea hidastanut, vaan mies syötti kaksi maalia lisäajalla.


Jibrin

Augustine Jibrin nousee kasan korkeimmalle. Hän puski ottelun lopullisen sinetin, 3 - 1

samanlaisesta tilanteesta.


(Toimitus)

 

 

 

21.05.2009

OPS nousi lopussa reiluun voittoon JBK:sta

OPS-jp - JBK 4 - 1 (0 - 1)

 

Helatorstain pietarsaarelaisvieraat olivat pitkään kiinni voiton syrjässä, mutta OPS:n asennemuutos toisella jaksolla nosti isännät lopulta selvään kotivoittoon ja samalla C-lohkon kärkipaikalle. OPS johtaa sarjaa maalieron turvin ennen paikallisvastustaja FC OPA:a.

JBK meni 12 minuutin pelin jälkeen ottelussa johtoon kulmapotkutilanteesta. OPS-vahti Zurab Talakhadze ei yltänyt kierteiseen kulmuriin ja lopulta hyvin tilannetta seurannut Jonas Hellund siirsi pallon tyhjään OPS-verkkoon. Tämän jälkeen kotijoukkueen peli lamaantui.

- Ensimmäinen jakso oli erittäin huono. Toivotaan, että tämä oli opetus meille siitä, että joka pelissä pitää pelata kovalla asenteella. Jalkapallossa pitää todistaa osaaminen joka pelissä uudestaan ja uudestaan. On ihan sama mitä on tapahtunut viime kaudella tai viime pelissä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio viittasi OPS:n edelliseen 0 - 5 voittoon Seinäjoella.

- Olen painottanut pelaajille koko viikon, että jalat pitää olla maassa ja jatkaa kovalla työllä eteenpäin, hän lisäsi.

Puoliajan jälkeen kentälle juoksi entistä tiukemmin pelannut OPS ja ennen kaikkea maalipaikkansa hyödyntänyt OPS. Kotijoukkueen tasoitusmaali roikkui ilmassa heti toisen jakson alussa, mutta vasta 71 minuutin pelin jälkeen Luis Vanderlei toi kotijoukkueen tasoihin rangaistuspotkusta. Vain kolme minuuttia myöhemmin vaihdosta kentälle tullut Matias Juntunen ampui sinipaidat johtoon. OPS-kapteeni Mika Hautala vapautti Juntusen läpiajoon ja kova vasuri upposi takanurkkaan ohi JBK-vahti Jesse Östin.

 

- Asenne ratkaisi voiton. Toinen jakso oli paljon parempi. Huonolla asenteella on helppo hävitä, mutta voiton eteen pitää tehdä kovasti töitä ja pelaajien pitää todistaa joka pelissä osaamisensa saadakseen paikan avauskokoonpanossa, Antonio painotti.

Ottelun kaksi viimeistä maalia nähtiin lisäajalla. Nigerialaistoppari Augustine Jibrin puski Anzor Kaladzen kulmalipun tuntumasta antaman vapaapotkun sisään ja Matias Juntunen iski illan toisen maalinsa läpiajosta aivan ottelun loppuhetkillä. Syöttäjänä jälleen Kaladze.

 

OPS pelaa seuraavan kerran viikon kuluttua torstaina Kokkolassa GBK:n vieraana. Palloseuran seuraava kotiottelu on perjantaina 5.6. Rovaniemen FC Santa Clausia vastaan.

 

Ottelukooste:

 

Maalit:

0 - 1 Jonas Hellund 12 min.

1 - 1 Luis Vanderlei rp. 71 min.

2 - 1 Matias Juntunen 73 min.

3 - 1 Augustine Jibrin 90 min.

4 - 1 Matias Juntunen 90 min.

 

Katso kuvakooste ottelusta

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

19.05.2009

Alexei Eremenko johdattaa JBK:n Ouluun helatorstaina

OPS tyrmäsi viime kierroksella Seinäjoen jalkapallokerhon murskaluvuin 0 - 5, mutta tuo ottelu on syytä painaa taka-alalle ennen torstain kamppailua. Helatorstain vastustaja Pietarsaaren jalkapalloklubi porskuttaa OPS:n tavoin iloisissa tunnelmissa eteenpäin. JBK otti kauden avausvoittonsa viime kierroksella kukistamalla Norrvalla FF:n maalein 2 - 0.

 

- Meillä pitää olla jalat maassa ja joukkueen pitää jatkaa nöyränä eteenpäin. Meidän pitää pelata taas kovalla asenteella omaa peliä ja edetä ottelu kerrallaan, OPS-luotsi Luiz Antonio ohjeistaa.

- JBK sai viime lauantaina avausvoittonsa, joten he tulevat varmasti kovaa Ouluun, hän ennakoi.


11 perättäistä kauttaan Kakkosessa aloitteleva JBK hävisi kauden kolme ensimmäistä otteluaan ja joukkue löytyy sarjataulukon paikalta 11. OPS sen sijaan jakaa lohkon piikkipaikan FC OPA:n kanssa - molemmilla on neljä voittoa taskussa maalierolla 12 - 2. JBK:n vaarallisin nimi lienee rautaisessa kunnossa vielä 45-vuotiaanakin oleva joukkueen pelaaja-valmentaja Alexei Eremenko, jonka vaarallisuudesta ei varmasti tarvitse erikseen mainita. JBK on Pietarsaaren Jaron farmiseura, joten länsirannikon pojilla voi olla taskussaan ässiä monessa ottelussa tälläkin kaudella.

 

 Alexei Eremenko

Alexei Eremenkon taidot ovat tallella vielä 45-vuotiaanakin.

 


Viime kauden lopulla JBK peittosi OPS:n kotonaan maalein 5 - 2, mutta tuolloin kolmesta osumasta vastannut Frank Jonke on siirtynyt Pietarsaaresta AC Oulun paitaan. Alkukauden tulivoimasta ovat Pietarsaaressa vastanneet Alexei Eremenko, Kristoffer Knuts, Daniel Kock, Thomas Kula ja Staffan Svenlin kukin yhdellä maalilla. Nuoren pietarsaarelaisryhmän puolustus seisoo vankasti Niklas Storbackan varassa.

OPS:n Marko Kivilä palaa hyvin suurella todennäköisyydellä joukkueen kokoonpanoon torstaina. Pienistä loukkaantumista kärsivien Teemu Pähtilän ja Heikki Marjetan tilanne on vielä auki ja heidän kuntonsa tarkisteen vielä ottelupäivänä.


Alle olevasta linkistä voit herkutella OPS:n murskavoittoa Seinäjoella maalikoosteen muodossa.

 

Maalikooste: SJK - OPS 0 - 5

 

OPS - JBK helatorstaina 21.5. kello 18:30, Castren.

 

(Toimitus)

17.05.2009

Maalijuhlat Seinäjoella, SJK - OPS 0 - 5 (0 - 5)

Teimuraz Varduashvili (kuvassa) aloitti Palloseuran maalikarkelot Seinäjoella paukauttamalla kaksi häkkiä heti ottelun alkuun. OPS teki kaikki viisi maaliaan ensimmäisellä jaksolla ja peli oli sitä myöten selvä. Yli 500-päinen kotiyleisö sai todistaa 18 minuutin temmellyksen jälkeen Varduashvilin illan ensimmäistä. "Temu" sai pystysyötön ja viimeisteli tilanteen hallitusti nostamalla pallon yli maalivahti Aki Lyyskin. Vain neljä minuuttia myöhemmin sama mies ampui pallon maaliin.

 

Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja Mika Hautala teki kauden viidennen osumansa Goianon keskityksestä. OPS iski vielä kahdesti ennen taukovihellystä. Ilari Nikula päätti Anzor Kaladzen syötön maaliverkkoon ja Torniosta Ouluun täksi kaudeksi siirtynyt Nikula tuuletti kesän avausmaaliaan uuden seuran paidassa. Myös Luis Vanderlei osui Seinäjoella ensimmäistä kertaa tällä kaudella. "Decon" unelmavapari upposi SJK:n maalin ylänurkkaan viisi minuuttia ennen taukoa.

 

- Ei voi sanoa, että ennen peliä olisin uskonut näin moneen maaliin, vaikka tiesin poikien keskittyneen otteluun hyvin. Ensimmäinen jakso oli erinomaista peliä meiltä, liigatason jalkapalloa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ylisti.

Ottelun toinen puoliaika oli maaliton ja OPS puolusti johtoaan tiukasti. SJK:lla oli pari vaarallista tilannetta toisella jaksolla, mutta isäntien Mikael Muurimäki otti parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä illan toisen varoituksensa ja OPS sai varmistella voittonsa miesylivoimalla.

 

- Me puolustettiin taas nolla omassa päässä. Seinäjoki painosti toisella jaksolla ja heillä oli pari vaarallista paikkaa, mutta me pelattiin hyvin myös toisella puoliajalla, Antonio kertasi.

 

OPS ja FC OPA jakavat lohkon kärkipaikan - oululaisseurat ovat sarjan ainoat puhtaan pelin joukkueet tähän asti. Molempien maaliero on 12 - 2. OPS pelaa seuraavan kerran helatorstaina kotistadionillaan, kun Alexei Eremenko johdattaa Pietarsaaren JBK:n Castreniin. Ottelu alkaa kello 18:30.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

16.05.2009

Kauden ensimmäinen todellinen testi sunnuntaina

OPS on kohdannut kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussaan C-lohkon viidestä uudesta joukkueesta kolme. FC Vaajakoski, Lapuan Virkiä ja FCJ Blackbird eivät kuulu sarjan suurimpiin voittajasuosikkeihin. Sen sijaan sunnuntaina Palloseuraa isännöivä Seinäjoen Jalkapallokerho voi onnistuessaan hätyytellä kärkisijoja.


- SJK on meille ensimmäinen todellinen mittari. Silloin näemme millainen joukkue olemme ja missä mennään. Sunnuntai on kova haaste meille, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio uskoo.

SJK on aloittanut kauden OPS:n ja FC OPA:n tavoin puhtaalla pelillä eli kolmella voitolla. Seinäjoen JK on kaatanut alkukaudesta GBK:n, FC Vaajakosken ja Norrvalla FF:n. SJK hankki täksi kaudeksi riveihinsä viime kaudella 10 maalia GBK:n paidassa mättäneen Mikael Muurimäen. Joukkueen viime kauden paras maalintekijä oli niin ikään 10 maalin mies Tommi Haanpää, joka on talven aikana käynyt näytillä liigaseura Tampere Unitedin leirissä. Kokkolan suunnalta joukkuetta on paikattu myös maalivahti Aki Lyyskillä, joten SJK voidaan laskea sarjan nousijaehdokkaisiin.

 

Fakta on se, että sunnuntaina päättyy SJK:n tai OPS:n tahraton alkukausi - tasapelin sattuessa molempien.

 

OPS:n keskikentän pohjalla pelasi viime lauantaina kauden ensimmäisen ottelunsa nigerialainen Alex Arinze. Hänen takanaan topparin paikalla pelasi niin ikään ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella nigerialainen Augustine Jibrin. Lisäksi loukkaantumisesta toipunut Teimuraz Varduashvili nähtiin kentällä ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Myös Ilari Nikula palasi loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon.

- Uudet miehet pelasivat ok-ottelun viimeksi, mutta heidän pitää muistaa roolinsa. Lisäksi joukkueen pitää oppia, ketkä ovat pelintekijöitä ja pelata heidän kauttaan. Välillä voi antaa pitkiä palloja tilanteen mukaan, mutta kyllä hyvää jalkapalloa pelataan maata pitkin. Yleisö pitää siitä ja sitä on mukava pelata, Luiz Antonio muistuttaa.

Teemu Pähtilä oli viime ottelusta sivussa nilkkavamman takia ja Marko Kivilä ei ole toipunut pelikuntoon Lapuan Virkiää vastaan pelatussa ottelussa tulleen kolhun jälkeen, mutta mistään vakavammasta ei hänen kohdallaan ole kysymys.

- Meillä on 18 pelaajaa, mutta peliaikaa ei ole silti helppo saada. Pitää olla nöyrä ja tehdä paljon töitä, jotta saa peliaikaa, Antonio huomauttaa.


SJK:n alkukausi:

GBK - SJK 1 - 4

SJK - FCV 2 - 1

Norrvalla FF - SJK 1 - 2


(Toimitus)


09.05.2009

OPS - FCJ Blackbird 2 - 0 (1 - 0)

Oulun Palloseura otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kauden alkuun. Lauantai-iltapäivän pelissä OPS piti palloa sivistyneen arvauksen mukaan noin 85 prosenttia peliajasta eikä vierasjoukkueella ollut sanansijaa koko ottelussa. Antti Alakuljun työt OPS-maalilla jäivät muutaman keskityksen poimintaan ja maalipotkujen antamiseen.

FCJ:n maaliverkko olisi voinut vuotaa helposti viidenkin maalin edestä, mutta maalivahti Sami Myllymäen varmat otteet ja OPS:n tehoton viimeistely tarkoitti kahta maalia vesisateen kastelemalla kentällä.

 

Anzor Kaladze

Anzor Kaladze kikkaili ottelun avausmaalin FCJ Blackbirdin puolustuksen haroessa

tyhjää.

 

Kotijoukkue meni johtoon yritteliäällä pelituulella olleen Anzor Kaladzen hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Kaladze sai pallon boksiin, jossa hän tarjosi kahvit muutamalle jyväskyläläispakille ja maalivahti Myllymäelle. Georgialaispelaaja laittoi pallon lopulta tyhjään verkkoon. Vielä ennen taukovihellystä OPS-puolustaja Iiro Vandell puski hyvin kohti takanurkkaa, mutta Myllymäen huipputorjunta piti lukemat siedettävinä.

 

- Ensimmäisellä puoliajalla päästiin johtoon, mutta meillä ei ollut tarpeeksi liikettä kentällä. Toisella jaksolla liike oli parempaa, mutta meillä oli vaikeuksia murtaa heidän paitsioansaa. Pelasimme liian vaikeasti, emmekä muistaneet, että yksikertainen peli on helpompaa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi.

Toisella puoliajalla OPS:n hyökkäyksissä oli enemmän yritystä ja palkinto seisoi heti jakson alussa. Reisivammastaan toipunut Teimuraz Varduashvili vapautti Kaladzen tekopaikkaan pitkällä syötöllä ja Kaladze tarjoili vielä hyvin tilannetta seuranneelle Mika Hautalalle, joka pani pallon lopulta tyhjänä ammottaneeseen FCJ-maaliin. Maali oli Hautalalle jo kauden neljäs.

Iiro Vandell

Iiro Vandell on lunastanut hyvillä otteillaan paikan OPS:n avauskokoonpanossa.


Isäntien maha täyttyi kahdesta osumasta ja FCJ pääsi ottelun lopussa paremmin peliin mukaan. Anzor Kaladzella oli vielä muutama maukas tekopaikka yhdessä Luis Vanderlein kanssa, mutta viimeinen huolellisuus rangaistusalueen sisällä puuttui.

 

- Voitto ja kolme pistettä ovat tärkeimmät. Positiivinen asia on myös se, että meidän puolustus piti nollan, Antonio listasi, mutta muistutti samalla, että OPS:n pelissä on vielä paljon parannettavaa ensi sunnuntain Seinäjoen vierailua ajatellen.

 

 

Ottelukooste:

 

 

 

Maalit:
1 - 0 Anzor Kaladze 37 min.
2 - 0 Mika Hautala 48 min.


Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

07.05.2009

Petrescujen tähdittämä FC Jyväskylä OPS:n vieraaksi

Oulun Palloseura jatkaa C-lohkon uusien joukkueiden punnitsemista ensi lauantaina kotikentällään. Närpes Kraftin tilalle C-lohkoon täksi kaudeksi siirretty FC Jyväskylä Blackbird on yksi lohkon viidestä uudesta joukkueesta.

 

Jyväskyläläisten saalis kahdesta tämän kauden pelistä on yksi piste. FCJ kärsi avausottelussaan 4 - 1 tappion viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonneelle Vaasa IFK:lle. Kauden toisessa ottelussaan FCJ pelasi 1 - 1 tasapelin iisalmelaisen PK-37:n kanssa.

 

FCJ:n mielenkiintoisen pelaaja lienee nuorten maajoukkueen tähtihyökkääjä Tomi Petrescun isoveli Stefan Petrescu, joka on pelannut myös Veikkausliigassa pikkuveljensä tapaan. Tosin Stefan Petrescu ei ole loukkaantumisen vuoksi pelannut FCJ:n paidassa kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Joukkueen toinen valmentaja ja manageri on poikien isä Nellu Petrescu.

FCJ on liigaseura JJK:n farmijoukkue ja kauden ensimmäisissä otteluissa farmisopimus on tiputellut liigavahvistuksia Kakkoseen ihan kiitettävästi. Maalivahti Sami Myllymäki, toppari Markus Paija ja hyökkääjä Niko Kautto ovat vahvistaneet Blackbirdiä alkukaudesta. Joukkueen tuoreimpana vahvistuksena viime ottelussa debytoi korealainen Kim Hyan Kwan, joka on niin ikään liigaseura JJK:n kirjoissa.

 

 Goiano

3 - 1 voitosta huolimatta kauden kotiavauksesta jäi paljon parannettavaa. Tämä Goianon

tilanne jäi hyvästä yrityksestä huolimatta torsoksi.


OPS:n peliesitys ei ole päävalmentaja Luiz Antonion mukaan vielä parasta mahdollista, mutta joukkue on silti napannut kahdesta pelistä kaksi voittoa. Topparin paikalta kärkeen nostettu Mika Hautala on osoittanut vaarallisuutensa hyökkäyspäässä tekemällä kolme maalia kahdessa ottelussa. OPS voitti avausottelussaan FC Vaajakosken vieraissa 1 - 2 ja viime lauantaina Lapuan Virkiän kotonaan 3 - 1.

 

- Meidän pitää pelata paremmalla asenteella ja keskittyä otteluihin paremmin. Tässä sarjassa ei ole yhtään helppoa peliä, vaan tämä on Kakkosen lohkoista kovin, Antonio muistuttaa.

OPS:n keskikenttäpelaaja Ilari Nikula oli sivussa viime ottelusta kauden ensimmäisessä pelissä tulleen kolhun takia. Marko Kivilä puolestaan jätti kentän jalkaan tulleen kovan tällin vuoksi viime lauantaina. OPS:n tuorein sopimuspelaaja Alex Arinze on pelikelpoinen FCJ:tä vastaan. Arinzen nigerialainen maanmies Augustine Jibrin puolestaan vapautuu kahden ottelun pelikiellostaan ja myös hän on OPS:n käytettävissä lauantaina. FCJ:n riveistä Petrescun lisäksi puuttunee ainakin joukkueen toinen pitkäaikaistoipilas Matti Nykänen.

 

OPS-jp - FC Jyväskylä Blackbird lauantaina 9.5. kello 14:00, Castren

 

(Toimitus)

05.05.2009

Alex Arinze OPS:n keskikentälle

Nigerialainen keskikenttäpelaaja Alex Arinze on solminut Oulun Palloseura-jp:n kanssa tämän kauden kattavan sopimuksen. Arinze on harjoitellut OPS:n mukana jo kolmen viikon ajan ja pelannut harjoitusotteluita joukkueen paidassa kevään aikana.

 

- Olen onnellinen, että voin olla taas Oulussa. Meillä on hyvä joukkue ja on mukava olla osa sitä. Toivon, että nousemme kauden päätteeksi Ykköseen, Arinze kertoo.

 

19-vuotias nigerialainen pelasi viime kaudella FC Oulun Pallon paidassa. Aiemmin tällä kaudella hän ehti näyttää taitojaan muun muassa Tornion Pallo-47:n riveissä. Keskikentän pohjalla viihtyvä Arinze on OPS:n 18 sopimuspelaaja.


(Toimitus)

04.05.2009

Viime lauantain erotuomariratkaisut puhututtavat

OPS:n manageri Miika Juntunen suivaantui viime lauantain OPS - Virkiä -ottelun erotuomariratkaisuista. Juntunen ei voi käsittää päätuomari Harri Siniaallon näkemystä alla olevan kuvan tilanteesta, jossa OPS:n keskikenttäpelaaja Luis Vanderlei kaadettiin rangaistusalueella takaapäin.


- Siniaalto sanoi minulle ottelun jälkeen erotuomaritarkkailijan läsnä ollessa, että se oli olkapää olkapäätä vasten tilanne. Katsokaa nyt tuosta kuvasta mitä tapahtui! Jos näin huonosti näkee, niin mielestäni ei voi viheltää tällä tasolla, OPS-manageri puhisee.

Deco

"Ei tämä olkapää olkapäätä vasten tilanteelta näytä", Juntunen ihmettelee.


Toinen lauantain ottelussa Juntusta ja koko oululaisyleisöä ihmetyttänyt tilanne oli Heikki Marjetan tekemän maalin liputtaminen paitsioksi.

- Meidän oikea pakki juoksee pallon kanssa omalta alueelta Virkiän maalille asti ja panee pallon pussiin, niin miten se voi olla paitsio, Juntunen kysyy.

OPS videoi jatkossa kaikki kotiottelunsa.

(Toimitus)

04.05.2009

Portugalilaishyökkääjä ei jatka OPS:ssa

Oulun Palloseuran testattavana parin viikon ajan ollut portugalilaishyökkääjä Ivan Sa Borges Dju (22) ei jatka oululaisseurassa. OPS jatkaa etsintöjä kärkimiehen osalta. Joukkueen seuraava ottelu on ensi lauantaina kotikentällä FC Jyväskylä Blackbirdiä vastaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 14:00.

 

(Toimitus)

02.05.2009

Kuvakooste ottelusta OPS - Virkiä

 

OPS-jp - Lapuan Virkiä 3 - 1 (2 - 1)

 

Deco

Tämä tilanne puhututti 126-päistä oululaisyleisöä. Luis Vanderlei paineli läpiajoon. Ensin

hänen matkaansa hidastettiin paidasta repimällä ja jatkossa vielä ronskimmin ottein...


Deco 2

Tyly kaato takaapäin - ei rankkaria.

 

Mika Hautala 2-1

Ensimmäisen jakson lopulla Goiano vapautti Mika Hautalan läpiajoon ja tarkka sijoitus

alanurkkaan oli helpottava maali OPS:n kannalta.


Goiano

Brasilialaispelaaja Goiano pelasi ensimmäisen ottelunsa OPS-paidassa.


Nikola Markovic

Nikola Markovic oli tuttuun tapaan vahva pääpalloissa ja itsevarmuus OPS:n alakerrassa.

 

Anzor Kaladze

OPS:n toinen toppari oli ottelun parhaana palkittu Anzor Kaladze. Taustalla OPS:n maalia

vartioinut Antti Alakulju.

 

Teemu Pähtilä

Teemu Pähtilä tuli vaihdosta Marko Kivilän paikalle.

 

 Virkiä

Ottelusta täytyy jakaa tunnustusta myös vierasjoukkueelle. Sarjanousija Lapuan Virkiä
osoitti vaarallisuutensa Castrenissa.

 

 (Toimitus)

02.05.2009

OPS - Virkiä 3 - 1 (2 - 1)

Löysä aloitus, tarvittavat maalit ja riittävä taistelu. Siinä lauantai-illan voitonavaimet. Oulun Palloseura teki sen, mitä voiton eteen tarvittiin ja Lapuan Virkiä pisti hyvin kampoihin koko ottelun ajan ja oli välillä jopa hallitsevampi osapuoli.

 

- Hyvä voitto, mutta huono peli. Yleensä olen rauhallinen, mutta puoliajalla jouduin pitämään meteliä kopissa, sillä sen verran vetelästi pojat pelasivat. Sanoin, että älkää luulko, että Lapua on löysä joukkue. Poikien pitää tajuta, että C-lohko on Kakkosen kovin lohko eikä tässä sarjassa ole helppoja pelejä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio puhisi ottelun jälkeen.

Ottelun ensimmäinen kymppi oli OPS:n hallintaa, mutta Marko Kivilän loukkaantuminen vartin pelin jälkeen sotki kotijoukkueen konseptin. Ennen Kivilän saamaa kolhua OPS meni ottelussa johtoon. Alemao hankki kulmapotkun, jota asettui antamaan pallon kanssa hyvin viihtyvä Luis "Deco" Vanderlei. Kulmapotku leijaili pelaajamuurin yli takatolpalle, josta loisto-ottelun pelannut Iiro Vandell (kuvassa) tykitti pallon Virkiän maalin kattoon.

 

- Mukava kotiavaus. Me oltiin parempia ja saatiin taisteltua voitto. Onnistuttiin maalipaikoista paremmin ja puolustettiin hyvin. Meidän topparit voittivat pääpallot ja itsekin pelasin perusvarman puolustuspelin. Decon antaman kulman sain laitettua takatolpalta hyvin sisään, OPS-puolustaja Iiro Vandell kertasi illan tapahtumia.

OPS:n johtomaalin jälkeen ote kääntyi pirteästi esiintyneelle lapualaisryhmälle. Kymmenisen minuuttia ennen taukovihellystä Virkiä juoni ovelan vapaapotkun, joka pelattiin maalinedustalla vaanineelle Oswald Adulle. Hän tuikkasi pelin tasoihin. OPS-kapteeni Mika Hautala teki kuitenkin ottelun voittomaalin läpiajosta, kun ensimmäinen jakso kävi jo lisäaikaa. Ensimmäistä otteluaan OPS-paidassa pelannut Goiano antoi läpisyötön ja "Haukka" ampui todella tärkeän maalin juuri ennen taukoa.

- Onneksi meillä on taitavia pelaajia, jotka tekevät ratkaisuja. Lisäksi olimme tänään erikoistilanteissa hyviä ja niitä me harjoittelemmekin viikoittain. Joukkue pystyy pelaamaan vielä paljon paremmin ja pitää muistaa, että kaikki pelit tulevat olemaan kovia, Antonio muistutti.

Mika Hautala 3 - 1

Mika Hautala puski viimeisen sinetin ottelulle. OPS:n 3- 1 maaliin keskityksen tarjoili
Luis "Deco" Vanderlei.


Toisella puoliajalla kotijoukkueen ote oli varmempi ja Virkiän tekopaikat jäivät vähiin. Toisella jaksolla nähtiin myös muutama yleisöä puhuttanut tuomariratkaisu, joista ensimmäisen oli Heikki Marjetan unelmamaalin liputtaminen paitsioksi. Marjeta kuskasi pallon omalta puolustusalueelta pujotellen koko kentän läpi aina Virkiän maalin asti syöttämättä palloa kenellekään. Unelmamaali tuomittiin kuitenkin paitsioksi. Myöhemmin läpiajoon kiitänyt Luis Vanderlei kaadettiin rangaistusalueella takaapäin, mutta rankkaria ei tilanteesta tuomittu.

- Tuomari mokasi totaalisesti nämä tilanteet. Olen pelannut Suomessa 15 vuotta ja oppinut kulttuurin. Olen painottanut ulkomaalaisille pelaajilleni, että Suomen kulttuuri pitää oppia eikä täällä voi näytellä. Deco ei näytellyt siinä tilanteessa ja yleisö näki, mitä siitä olisi pitänyt tuomita. Se oli aivan selvä rankkari, Antonio ihmetteli.

Mika Hautala puski hieman ennen päätösvihellystä helpottavan 3 - 1 osuman Decon keskityksestä. Kotijoukkueelle siis arvokas työvoitto ja kolme sarjapinnaa. Ensi lauantaina OPS kohtaa kotikentällään C-lohkon uuden tulokkaan, FC Jyväskylän. Tuo ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 14:00.

 

Katso kuvakooste ottelusta OPS - Virkiä

 

Maalit:

1 - 0 Iiro Vandell 13 min.

1 - 1 Oswald Adu 37 min.

2 - 1 Mika Hautala 45 min.

3 - 1 Mika Hautala 86 min.

 

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

01.05.2009

Uudistunut OPS esittäytyy kotikentällään

Oulun Palloseura pelaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotistadionillaan Castrenissa heti vapun jälkeisenä lauantaina. Kotiavaukseen saapuu vieraaksi sarjanousija Lapuan Virkiä. Ottelu alkaa parhaaseen katseluaikaan kello 16:00.

 

OPS:n joukkue on muuttunut paljon viime kaudesta. Tälläkin kertaa seuran tavoitteena on nousu Ykköseen, joten joukkuetta on rakennettu sen mukaan. OPS:n kapteeni Mika Hautala (32), puolustajat Heikki Marjeta (24), Antti Pulkkinen (20) ja Nikola Markovic (26) ovat tuttuja miehiä viime kaudelta. Keskikentältä tuttuja kasvoja ovat oululaisnuoret Teemu Pähtilä (20) ja Matias Juntunen (17). Kauden avausottelussa maalitilinsä avannut brassihyökkääjä Alemao (25) pelasi OPS-paidassa myös viime kaudella eli sinipaidassa taistelee seitsemän pelaajaa viime kauden joukkueesta. Vaihtuvuus vuoden takaiseen verrattuna on reilu puoli joukkuetta.

OPS:n maalivahtiosasto on kokonaan uusittu. Tosin Mikko Siivikko (22) on joukkueen mukana huoltajan roolissa tällä kaudella. Kajaanissa viime kaudella Kolmosta loistavin ottein torjunut georgialaisvahti Zurab Talakhadze (21) ja nuori oululaisvahti Antti Alakulju (20) muodostavat OPS:n maalivahtiparin. Heidän edessään puolustuslinjalla uusia kasvoja ovat Tervareissa viime kaudella pelannut oululaispakki Iiro Vandell (22), Brasiliasta hankittu laitapuolustaja Goiano (24) sekä FC OPA:ssa päättyneellä kaudella pelannut nigerialaistoppari Augustine Jibrin (20). Tosin Jibrin huilaa vielä lauantaina viime kauden päätteeksi langetetun pelikiellon vuoksi.

 

Keskikentällä onkin enemmän uusia kasvoja. Viime kaudella liigaan nousseen Jyväskylän JJK:n paidasta Ouluun hankittu Marko Kivilä (23) ja Tornion Pallo-47:stä Ouluun siirtynyt Ilari Nikula (25) tuovat keskikentälle kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta. Turkulaissyntyinen Kivilä on pelannut Veikkausliigassa 31 ottelua Kuopion Palloseuran riveissä. Kokemusta ylemmältä sarjaportaalta tuo myös taitava brasilialaispelaaja Luis Vanderlei (30), joka edusti viimeksi TP-47:ää. Nuoret georgialaiset Anzor Kaladze (23) ja Teimuraz Varduashvili (20) vahvistavat niin ikään uusina miehinä Palloseuran keskikenttää.

 

Joukkuetta luotsaavat pari viikkoa ennen sarja-avausta puikkoihin vaihtunut Veikkausliigan jalkapallolegenda Luiz Antonio (38) yhdessä kokeneen kemiläisvalmentaja Erkki Paanasen (58) kanssa. Joukkueen lääkärinä aloittaa uutena miehenä Petteri Kenttä.

 

OPS-jp:n hallituksen puheenjohtajana jatkaa europarlamentaarikko Hannu Takkula ja varapuheenjohtajana Kari Alatarvas. Uutena miehenä hallitukseen on liittynyt Oulun Ilmatek Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ollikainen. Hallituksen neljäs jäsen on Miika Juntunen.

 

OPS-jp - Lapuan Virkiä la 2.5. kello 16:00, Castren

 

Liput Castrenin pääportilta ennen ottelua:

Liput 7 €

Opiskelijat, lapset 4 €

 

(Toimitus)

25.04.2009

Kausi käyntiin voitolla

FC Vaajakoski - OPS-jp 1 - 2 (1 - 1)

 

OPS otti tärkeän avausvoiton Vaajakoskelta, vaikka peliesityksessä oli päävalmentaja Luiz Antonion mukaan paljon parannettavaa.

- Alku oli jännittynyt ja me menetettiin keskikentän hallinta ja he pääsivät johtoon. Me ei oltu tänään parhaimmillaan, mutta hyvä joukkue voi joskus voittaa huonollakin pelillä, mutta ei aina. Tästä pitää parantaa, mutta hyvä, että saatiin avausvoitto, OPS-luotsi kertasi.

 

FCV:n Mikko Kytölä teki ottelun avausmaalin hieman ennen taukovihellystä. Kotijoukkue riisti pallon hyökkäyspäässä ja Kytölä ampui lopulta pallon takanurkkaan. OPS kuittasi pelin tasoihin jo parin minuutin kuluttua, kun pitkästä loukkaantumisesta toipunut Alemao puski Teemu Pähtilän keskityksen verkkoon. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa.


Toisella jaksolla OPS:lle tarjoiltiin mahdollisuuksia lisäosumiin muun muassa neljän läpiajon muodossa, mutta voittomaalia saatiin odottaa aina 75 minuutille saakka. Joukkueen kapteeni Mika Hautala varmisti täyden pistepotin puskemalla Luis Vanderlein antaman kulmapotkun maaliin vartti ennen täyttä aikaa.

- Peli oli avointa ja molemmat joukkueet uskalsivat hyökätä kovasti. Tästä on hyvä jatkaa, sillä tiedän, että me voidaan parantaa vielä paljon, Luiz Antonio sanoi.

OPS-luotsi huomautti pelin jälkeen Vaajakosken olosuhteista, joissa olisi hänen mukaan parantamisen varaa.

- On vaarallista, kun heti pelialueen ulkopuolella on isoja kiviä ja katsomo alkaa noin läheltä kentän laitaa, Antonio huomautti.

OPS:n brassipakki Goianolle ei ehditty saada pelilupaa vielä kauden avausotteluun, mutta ensi lauantain kotiottelussa mies lienee kokoonpanossa. Nuori OPS-puolustaja Iiro Vandell pelasi vasemman pakin tontilla uransa ensimmäisen Kakkosen ottelun - ja hienon ottelun pelasikin. OPS:n tuorein sopimuspelaaja Augustine Jibrin puolestaan sovittaa kahden ottelun pelikieltoa, joka hänellä on rästissä viime kaudelta.

 

OPS pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa ensi lauantaina Castrenissa kello 16.00 alkaen. Vastaan asettuu sarjanousija Lapuan Virkiä.

 

 

Maalit:

1 - 0 Mikko Kytölä 39 min.

1 - 1 Alemao 43 min.

1 - 2 Mika Hautala 75 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

24.04.2009

Kauden avausottelu FC Vaajakosken vieraana

Se on menoa nyt. Kausi käynnistyy ja sarjapinnat alkavat ropista sateen lailla sarjataulukon pistesarakkeisiin. OPS tavoittelee nousua Ykköseen, joten pisteitä olisi syytä ropista tiheään. Se on kuitenkin tiedossa, että kaudesta on tulossa tasainen ja jännittävä, sillä moni muukin joukkue haluaa kärkisijoille - ja kukapa nyt lähtisi häviämään ainuttakaan ottelua etukäteen.


OPS matkustaa kauden avausotteluun sarjanousija FC Vaajakosken vieraaksi Jyväskylän kupeeseen. FCV nousi viime kauden päätteeksi Kakkoseen ja joukkueen tavoite lienee sarjapaikan uusiminen. FCV:n riveistä kannattaa seurata ainakin alle 16-vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluvaa nopeajalkaista Jere Keskistä.

 

Lauantai-illan ottelu on ensimmäinen "valmiille" OPS:n joukkueelle. Kauden kynnykselle venähtänyt porukan rakentaminen tuo omat haasteensa alkukaudesta. Tuoreimmista sopimuspelaajista Luis Vanderlei ja Augustine Jibrin ovat pelanneet talven aikana OPS-paidassa harjoitusotteluita, mutta esimerkiksi brassipakki Goianolle lauantain ottelu on ensimmäinen OPS-paidassa.  Joukkueen kapteeni Mika Hautala kuuluttaakin pelaajien oman panoksen merkitystä alkukaudesta.

 

- Pelaajilla on tosi iso vastuu siitä, että olemme valmiita, kun sarja alkaa. Luiz Antonio on tuonut paljon hyviä asioita lyhyessä ajassa, mutta tärkeää on se, että pelaajat varmistavat itse olevansa kunnossa ja ymmärtävät, että pitää olla valmiita taistelemaan heti alusta lähtien, Hautala painottaa.

 

Kotijoukkue FCV:n riveistä puuttuu kauden alla polvensa telonut Simon Walker, joka on sivussa todennäköisesti koko kauden. Polveaan parantelee myös Eliel Uronen ja Tomi Karlstedt on potenut kylkeään kauden alla. OPS:n riveistä kaudenavaus on vaarassa Teimuraz Varduashvilin osalta. Portugalilaiskärki Ivan Sa Borges Dju ei pelaa vielä FCV:tä vastaan.

 

FCV - OPS-jp la 25.4. klo 16:00, Jyskän tekonurmi

 

(Toimitus)

24.04.2009

Augustine Jibrin OPS:n puolustukseen

Muutaman viikon ajan Oulun Palloseuran mukana pelannut ja harjoitellut nigerialaistoppari Augustine Jibrin (21) on solminut OPS:n kanssa lauantaina alkavan kauden kattavan sopimuksen. Jibrin ehti käydä tällä viikolla myös Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran testissä, mutta mies päätti palata Ouluun.

 

- Meillä on loistava joukkue kasassa. Olen harjoitellut OPS:n mukana jonkin aikaa ja uskon, että tästä kaudesta tulee yksi kaikkien aikojen parhaista kausista OPS:lle. Pelaajat ovat todella taitavia ja kaikki ovat hyvässä kunnossa. Joukkuehenki on korkealla ja kaikki uskovat tavoitteeseemme. Olemme kuin yhtä suurta perhettä, Jibrin tuntee.


Viime kaudella "Austin" kuului FC Oulun Pallon luottopuolustajiin. Ennen saapumistaan Ouluun hän edusti kotimaassaan NAF Rockets FC:tä. Oulu on nigerialaistopparille kuin toinen koti ja hän on mielissään paluustaan tervakaupunkiin.

- Olen helpottunut ja tuntuu todella hyvältä palata Ouluun. Minulla on täällä paljon ystäviä ja tämä kaupunki on minulle kuin koti. Kuopiossa meni ihan hyvin, mutta he tarvitsivat vain yhden puolustajan sinne, joten lupasin OPS:lle tulla tänne, Jibrin kertoo.

Tiistai-iltana OPS:n testiin saapunut portugalilaishyökkääjä Ivan Sa Borges Dju (22) antaa OPS:lle näyttöjä vielä ensi viikon ajan. Tämän jälkeen tehdään päätös hänen jatkostaan.

 

(Toimitus)

22.04.2009

Luis Vanderleille ja Goianolle sopimukset

Oulun Palloseura vahvistuu kahdella vasenjalkaisella brasilialaispelaajalla, kun keskikenttämies Luis Vanderlei (Cagnoto Luis Vanderlei) ja vasen laitapuolustaja Goiano (Marcos Rogerio de Abreu) solmivat vuoden mittaiset pestit.

 

31-vuotias "Deco" Vanderlei on ollut jo helmikuusta lähtien OPS:n mukana, mutta varvasmurtuma piti hänet sivussa kaksi kuukautta. Vanderlein kohdalla sopimuksen sinetti oli se, että hän juoksi tiistaina mattotestissä kelpo tuloksen - 27 minuuttia - pitkästä loukkaantumisesta huolimatta. "Deco" kuului viime kaudella Ykkösen ehdottomaan eliittiin. Hän viimeisteli neljä maalia Tornion Pallo-47:n paidassa.
 

- Deco on erittäin hyvä vasenjalkainen pelaaja. Vaarallinen erikoistilanteissa ja hyväasenteinen. Torniossa hän kehitti nuoria pelaajia ympärillään ja uskon, että hän tulee tekemään sen myös meillä. Hän oli Torniossa myös fanien suosikki, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoo.

 

Brasilialaispuolustaja Goiano saapui viime sunnuntaina Ouluun ja myös hän vahvistaa OPS:n rivejä pian alkavan kauden. Hän paineli mattotestissä tänä aamuna huipputuloksen 33 minuuttia. OPS-luotsi Luiz Antonio tuntee Goianon Brasiliasta ja uskoo hänen sopivan joukkueeseen hyvin.

- Hänellä on hyvä asenne, hän on nöyrä ja haluaa tehdä kovasti töitä, mikä on erittäin tärkeää. Lisäksi hänellä on todella hyvä potkutekniikka, Antonio kertoo.

24-vuotias Goiano pelasi viime kaudella Brasiliassa Mato Grosso do Sulin osavaltion pääsarjassa Misto Esporte clubin riveissä. OPS:n testattavana on vielä portugalilaishyökkääjä, jonka sopimuksesta päätetään ennen kauden alkua.

(Toimitus)

22.04.2009

Tilaa kausikorttisi!

Huippujännittävä jalkapallokausi käynnistyy pian. Varmista paikkasi katsomossa ja tilaa Oulun Palloseura-jp:n kausikortti puhelinnumerosta 0500 517 277 tai sähköpostiosoitteesta miika.juntunen(at)miikajuntunenoy.fi. OPS-jp:n kotiottelut pelataan Castrenin stadionilla Paulaharjuntiellä.

 

Hinnat:

Kausikortti 75 € + alv

 

Yksittäiset liput myydään ennen otteluja Castrenin pääportilla.

Hinnat:
Lippu 7 €

Lippu (lapset ja opiskelijat) 4 €

 

Tervetuloa seuraamaan OPS-jp:n kotiotteluja kaudella 2009!


Otteluohjelma

(Toimitus)

21.04.2009

Giorgi Alaverdashvilin sopimus purettu

Georgialaishyökkääjä Giorgi Alaverdashvilin sopimus on purettu. Hänelle etsitään uutta seuraa Suomesta. Brasilialaispuolustaja Goiano (Marcos Rogerio de Abreu) saapui viime sunnuntaina Ouluun ja häntä testataan vielä ennen kauden alkua. Kahden kuukauden loukkaantumisesta toipunut brasilialainen keskikenttäpelaaja Luis Vanderlei on myös OPS:n testissä. Tänä iltana OPS:n riveihin saapuu vielä hyökkääjä Portugalista. Näiden kolmen pelaajan osilta OPS tekee päätökset ennen lauantain sarja-avausta.

 

(Toimitus)

20.04.2009

Mika Hautala: "Pelaajilla iso vastuu alkukaudesta."

Palloseuran valmistautuminen pian alkavaan kauteen on ollut vähintäänkin haasteellinen. Päävalmentaja vaihtui kaksi viikkoa ennen sarja-avausta ja joukkueen rakentaminen venyy aivan kauden kynnykselle. OPS:n kapteeni Mika Hautala painottaakin pelaajien oman panoksen merkitystä kauden ensimmäisissä otteluissa.

- Talvi ja kevät on ollut vaikeaa aikaa. Pelaajilla on tosi iso vastuu siitä, että olemme valmiita, kun sarja alkaa. Luiz Antonio on tuonut paljon hyviä asioita jo viikon aikana, mutta tärkeää on se, että pelaajat varmistavat itse olevansa kunnossa ja ymmärtävät, että pitää olla valmiita taistelemaan heti alusta lähtien, Hautala muistuttaa.

OPS-kapteeni ei näe mitään ongelmaa siinä, että joukkueen tämänhetkisistä 15 sopimuspelaajasta kuusi on ulkomaalaisia.

- Vaikka koko joukkue voi koostua ulkomaalaisista, kunhan he toimivat ammattimaisesti. Kansalaisuudella ei ole mitään väliä. Vaikka olisin ainoa suomalainen joukkueessa ja muut pelaajat olisivat ruotsalaisia, niin ei sillä olisi mitään väliä, Hautala painottaa.

- Tärkeintä on saada joukkue pelaamaan yhtenäisesti, hän jatkaa.

Viime kauden lopulla Tervareista OPS:an siirtynyt Hautala on tuttu pelaaja OPS-luotsi Luiz Antoniolle AC Oulusta kaudelta 2004. Tuolloin Antonio pelasi samassa joukkueessa Hautalan kanssa.

- Luiz vaatii, että me pelaamme pelaavaa jalkapalloa. Kun me saadaan peli kulkemaan, niin me olemme todella kovia. Joukkueen täytyy pelata iloista peliä ja kentällä pitää olla hauskaa, mutta ei kuitenkaan liian hauskaa, Hautala täsmentää.

Joukkueen kippari on keskittänyt kaikki ajatukset omaan tekemiseen, eikä hän lähde arvailemaan sarjasijoituksia etukäteen.

- Kaikki tarmo ja energia on keskitetty omaan tekemiseen. En ole miettinyt ketä muita suosikkeja sarjassa on.

Myös Hautala odottaa innolla kesän paikallispelejä, joita on luvassa neljä tälläkin kaudella.

- Ne ovat poikkeavia pelejä. Niissä ei sarjasijoituksilla ole mitään merkitystä, vaan se joka haluaa voittoa enemmän ja taistelee paremmin, voittaa. Ne ovat todella tärkeitä pelejä ja niissä on saatava onnistumisia.

OPS isännöi FC OPA:a perjantaina 17.7. ja Oulun Luistinseuraa keskiviikkona 12.8. Nuo pelit ovat parhaimpaan "katseluaikaan" keskikesällä, mutta ennen derbyjä on ohjelmassa monta tärkeää peliä, joista myös jaetaan kolme sarjapinnaa. OPS harjoittelee tämän viikon tiivisti ja vahvistaa rivejään vielä muutamalla pelaajalla ennen sarjan alkua.

 

(Toimitus)

20.04.2009

Kaudesta tulossa oululaisittain huippujännittävä

Ensi lauantaina alkaa taistelu sarjapisteistä. Oululaisittain kaudesta on tulossa erittäin mielenkiintoinen, sillä Oulun Palloseuran lisäksi FC Oulun Pallo on ilmoittautunut mukaan nousutaisteluun ja varmasti ainakin Ykkösestä viime kauden päätteeksi pudonnut Vaasa IFK haluaa takaisin sarjaporrasta ylemmäksi. Myös Kokkolan GBK lienee kova tulevalla kaudella. C-lohkon kolmas oululaisjoukkue Oulun Luistinseura tavoittelee paikkaa sarjan keskikastin paremmalla puolella.

- Meidän tavoitteena on nousu. Muutama muukin joukkue haluaa nousua ja se tarkoittaa sitä, että töitä on tehtävä enemmän. Mielestäni viime kaudella oli helpompi nousta C-lohkosta kuin tänä vuonna. Edessä on tasainen ja jännittävä kausi, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ennakoi.

Maanantaiaamuna Heinäpään jalkapallohallissa pidetyssä kaudenavauslehdistötilaisuudessa oli paikalla kaikkien oululaisseurojen edustajat. C-lohkon mustiksi hevosiksi povattiin kovia satsauksia joukkueeseensa tehnyttä Ylivieskan Palloa ja toista kauttaan Kakkosessa aloittelevaa Seinäjoen fuusioseuraa SJK:ta. FC OPA:n urheilutoimenjohtaja Raine Pernu vahvisti myös OPA:n tavoittelevan nousua.

- Ylöspäin halutaan ja nousu on tavoite. Vain voittaja muistetaan, mutta kilpailullisesti on hyvä, että sarjassa on muitakin, jotka haluavat nousta, sillä muutenhan koko sarjan olemassaolo kannattaisi kyseenalaistaa, Pernu totesi.

FC OPA:n maalivahti Jani Luukkonen korostaa, että kaudesta on tulossa oululaisittain erittäin jännittävä.

- Kaudesta tulee mielenkiintoinen oululaisittain, kun samassa sarjassa on kolme joukkuetta Oulusta. Kaikki joukkueet ovat muuttuneet paljon viime kaudesta niin kuin Kakkosessa yleensä käykin. Nousijajoukkueen haasteena on se, miten hyvin joukkue hitsautuu yhtenäiseksi kauden aikana. Tasaisuus on myös tärkeää. Noin kaksi pistettä per peli pitää pystyä ottamaan, jos haluaa nousta, Luukkonen laskee.

Kuvassa vasemmalta: FC OPA:n urheilutoimenjohtaja Raine Pernu, Jani Luukkonen,

OLS:n päävalmentaja Jari Jäväjä, Olavi Arvola, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ja

kapteeni Mika Hautala. 


Paikallispelejä oululaisjoukkueille kertyy viime kauden tapaan neljä, joista on mahdollisuus napata melkoinen pistepotti - 12 pinnaa. Paikallispelien merkitys sarjanousua ajatellen on siis äärimmäisen tärkeä. Viime kaudella FC OPA otti seitsemän paikallispinnaa, OPS viisi ja OLS neljä.

- Paikallispeleissä taistelu ja sydän korostuvat entistä enemmän. Kukaan ei halua hävitä paikallispelejä. Niissä on vähän enemmän kutinaa pelin alla ja yleensä se tarkoittaa sitä, että on tulossa parempi peli, OPS:n kapteeni Mika Hautala tuntee.

- Derbyt ovat aina hienoja pelejä. Keskittyminen niihin on tärkeää ja paikallisottelut ovat hyvä juttu koko kaupungille. Pelaajien kannalta paljon ystäviä pelaa vastakkain ja ne ovat hienoja pelejä, Antonio jatkaa.

Lohkon kolmas oululaisseura, OLS lähtee kauteen varovaisemmin tavoittein.

- Me halutaan varmistaa sarjapaikka paljon aikaisemmin kuin viime vuonna. Realistinen tavoite meille on keskikastin yläpäässä. Emme ajattele kautta niinkään sarjasijoituksen kautta, vaan tärkeää on myös se, mitä pystymme tekemään yksittäisille pelaajille kauden aikana, OLS:n päävalmentaja Jari Jäväjä sanoo.

- Meillä on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneempia pelaajia. Meillä on mahdollisuudet yllättää ja viedä monta sellaista peliä, mistä ei uskoisi, että me voisimme voittaa, OLS:n keskikenttäpelaaja Olavi Arvola varoittaa.

Oulun Palloseuralla on tällä hetkellä sopimus 15 pelaajan kanssa. Sinipaitoihin etsitään vielä muutamaa vahvistusta, siten, että jo ennen ensi lauantaita joukkueessa olisi 17-18 pelaajaa. Kausi alkaa OPS:n osalta vierasottelulla FC Vaajakoskea vastaan ensi lauantaina. OPS:n ensimmäinen kotiottelu on lauantaina 2.5. Lapuan Virkiää vastaan.

 

Tervetuloa seuraamaan kauden otteluja! 


(Toimitus)

18.04.2009

TP-47 - OPS-jp 1 - 0 (0 - 0)

Pelillisesti varsin kelpo esitys ei tuonut voittoa Oulun Palloseuralla kauden kenraaliharjoituksessa Tornion Pallo-47:ää vastaan. Luiz Antoniolla on vielä viikko aikaa hioa kuviot kuntoon ennen sarja-avausta.


- Tuuli vaikeutti molempien peliä. Me yritettiin pelata maata pitkin ja pelillisesti tehtiin paljon hyviä asioita. Ottelu oli tasainen, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoi.

Harjoitusottelun ensimmäinen jakso oli täydellistä OPS:n näytöstä todella kovan myötätuulen siivittämänä, mutta todelliset maalipaikat jäivät uupumaan. TP-47 ei pystynyt hyödyntämään myötätuulta yhtä hyvin toisella puoliajalla, mutta pallo löysi siitä huolimatta kerran tiensä OPS-maaliin. Nikola Markovic liukui katkaisemaan keskityspalloa maalin eteen ja nahkakuula pomppasi serbitopparin epäonneksi omaan maaliin. Ottelua oli pelattu tuolloin 63 minuuttia.

- Se oli lahjamaali, Antonio harmitteli.

OPS:n mukana pelasi viime kaudella naapuriseura FC OPA:a edustaneet Augustine Jibrin ja Alex Arinze. Heidän lisäkseen kahden kuukauden loukkaantumisesta toipunut Luis Vanderlei antoi näyttöjä oululaisseuralle. Testipelaajista Arinze joutui jättämään kentän jo ensimmäisellä puoliajalla jalkaan tulleen kovan tällin takia.

Marko Kivilä

Marko Kivilän liukutaklaus oli kohdallaan. Hän pelasi koko ottelun keskikentällä.


- Hyökkäyksessä meidän pitää pelata vielä tiiviimmin, mutta uskon kyllä, että me olemme valmiita viikon kuluttua, kun sarja alkaa, Antonio totesi.

Ensi viikolla OPS:n rinkiin on liittymässä vielä muutama pelaaja - heistä lisää myöhemmin. Palloseuran pelaajista brassihyökkääjä Alemao ja georgialainen keskikenttäpelaaja Teimuraz Varduashvili kärsivät pienistä vammoista ja heidän kauden alkunsa voi venähtää.

Antti Alakulju

Antti Alakulju hoiti vähäiset torniolaishyökkäykset mallikkaasti avausjaksolla.OPS:n kokoonpano:

Antti Alakulju (45 min. Zurab Talakhadze)
Iiro Vandell (45 min. Antti Pulkkinen)

Nikola Markovic

Augustine Jibrin

Heikki Marjeta

Alex Arinze (25 min. Anzor Kaladze)

Marko Kivilä

Teemu Pähtilä (62 min. Luis Vanderlei)

Ilari Nikula (45 min. Matias Juntunen)

Giorgi Alaverdashvili

Mika Hautala


(Toimitus)

17.04.2009

Erkki Paananen OPS:n toinen valmentaja

Pitkänlinjan jalkapallomies Erkki Paananen toimii Luiz Antonion aisaparina tällä kaudella. Kakkosvalmentajan tehtävien lisäksi 58-vuotiaan Paanasen erikoisalaa ovat maalivahdit. PS Kemin apuvalmentajana viime kaudella toiminut Paananen omaa lähes 30 vuoden valmentajan kokemuksen. Kemissä tähän asti vaikuttaneen miehen kädenjälki näkyy lähes kaikissa Kemin nykyjalkapalloilijoissa.

- Nyt tuli aika haistella uusia tuulia. OPS:ssa on hirveästi potentiaalia ja rehellisesti sanottuna taitoa aivan älyttömästi. Valmentajien tehtävä on tuoda kaikki positiivinen voima esille ja saada joukkue tekemään töitä joukkueen eteen, Paananen kiteyttää.

2000-luvulla hän on vaikuttanut muun muassa Ilkka Marttilan aisaparina viime kaudella Ykkösessä sekä kausilla 2002 ja 2003 Jukka Ikäläisen apuna PS Kemissä. Lisäksi Paananen on luotsannut PS Kemin A-nuoret SM-sarjaan kaudella 2005 ja valmentanut heitä SM-sarjassa vuonna 2006. Viime kaudella Paananen valmensi edustusjoukkueen lisäksi PS Kemin reservijoukkuetta, joka nousi Nelosesta Kolmoseen.


Entisenä maalivahtina hän on hoitanut Kemissä maalivahtivalmentajan pestiä eri ikäluokissa ja edustusjoukkueessa. Erkki Paananen korostaa Luiz Antonion tavoin, että pelaajien pitää nauttia jalkapallosta.

- Jalkapallo on taitolaji ja siitä pitää nauttia. Kaikki pitää tehdä tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa, hän ohjeistaa.

(Toimitus)

15.04.2009

Mikko Siivikosta huoltaja

Oulun Palloseuran kahden viime kauden maalivahti Mikko Siivikko toimii tällä kaudella joukkueen huoltajana. 22-vuotias Siivikko ei ole lyönyt vielä nappuloita naulaan, mutta tarkkailee lajia ainakin ensi kesän uudesta näkövinkkelistä.

 

- En sano, että lopetan jalkapallon pelaamisen, mutta ainakin tämän kauden osalta päätös on tehty. Katsotaan sitten tulevia kausia erikseen. Nyt opettelen uusia juttuja ja esimerkiksi teippauskurssi on tarkoitus käydä mahdollisimman pian, Siivikko suunnittelee.

- Miikan kanssa on ollut myös puhetta, että voin vetää maalivahdeille harjoituksia, hän jatkaa.

(Toimitus)

14.04.2009

OPS-jp - Oulun Tarmo 2 - 1 (2 - 1)

Muste uuden päävalmentaja Luiz Antonion sopimuksessa oli vielä märkää, kun hän johdatti OPS:n voittoon harjoitusottelussa Oulun Tarmoa vastaan. Tuore päävalmentaja ei päässyt helpolla, sillä nihkeä peli kääntyi OPS:lle vasta viimeisen kymmenen minuutin aikana.  OuTa meni ottelussa johtoon 80 minuutin pelin jälkeen, mutta OPS nousi vielä rinnalle ja ohi.


- En tuntenut pelaajia ennen peliä, mutta nyt tiedän paremmin mitä pitää tehdä. Meillä oli paljon syöttövirheitä ja hieman kommunikaatio-ongelmia. Joukkueella on ollut neljän päivän pääsiäisvapaa ja heti peli tähän, niin se on vaikea paikka. Töitä riittää, mutta valmista pitää olla, kun sarja alkaa, Antonio painottaa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli täydellistä OPS:n hallintaa, mutta viimeinen terä maalipaikkojen luonnissa oli kateissa. OPS painosti myös toisella jaksolla, mutta pelin avausmaalin täräytti OuTa. Anzor Kaladze kuittasi pelin tasoihin kolme minuuttia OuTan johtomaalista laukomalla vaparin verkkoon noin 20 metristä - yhtä kaukaa onnistui myös OuTa, mutta pelitilanteesta. Koko ottelun ajan ylimpänä hyökkääjänä pelannut Mika Hautala puski Giorgi Alaverdashvilin keskityksen verkkoon 86 minuutin pelin jälkeen ja OPS otti ansaitun voiton ottelusta.

 

Ilari Nikula

Ilari Nikula on tuttu mies OPS:n uudelle päävalmentaja Luiz Antoniolle TP-47:n ajoilta

kaudelta 2007.

 
- Kaksi viikkoa on vielä aikaa ja me tarvitsemme vielä muutaman vahvistuksen tähän joukkueeseen. Nyt jutellaan pelaajien kanssa ja minä katson, millaisia pelaajia he ovat, Antonio suunnittelee.

OPS kohtaa kauden viimeisessä harjoitusottelussa lauantaina TP-47:n Torniossa. Kausi alkaa 25.4. vierasottelulla FC Vaajakoskea vastaan.


OPS:n kokoonpano:

Zurab Talakhadze (45 min. Antti Alakulju)
Antti Pulkkinen (45 min. Iiro Vandell)

Nikola Markovic
Augustine Jibrin

Heikki Marjeta

Anzor Kaladze
Ilari Nikula

Teemu Pähtilä (45 min. Michael Ozor)

Matias Juntunen

Giorgi Alaverdashvili

Mika Hautala

 

(Toimitus)

14.04.2009

Luiz Antonio uusi päävalmentaja

Luiz Antonio korvaa viime torstaina tehtävänsä jättäneen Jari Pyykölän Oulun Palloseura-jp:n peräsimessä. Antonio saapui eilen illalla Brasiliasta Suomeen ja hän johtaa Palloseuraa ensimmäinen kerran jo tänään pelattavassa harjoitusottelussa Oulun Tarmoa vastaan. OPS neuvottelee parhaillaan muusta valmennustiimistä Luiz Antonion ympärille.

- Mieli on todella korkealla ja tämä on minulle iso haaste. Haluan antaa kaiken OPS:lle, mitä olen oppinut pelaajana ja valmentajana tähän asti, Antonio kertoo.

 

39-vuotias brasilialainen on mittavan pelaajauransa lisäksi varsin kokenut valmentaja. Peliuransa jälkeen hän on käynyt Brasiliassa korkeimman tason valmentajakurssin yhdessä Brasilian entisten maajoukkuepelaajien - muun muassa - Carecan ja Oscarin kanssa. Kaudella 2006 hän luotsasi Kakkosessa pelannutta Seinäjoen Sepsi-78:aa ja kaudella 2007 hän johdatti Tornion Pallo-47:n Ykkösessä viidenneksi. Kaudella 2005 hän luotsasi Oulun Palloseuran A-nuoria.

 

- Tornion jälkeen päätin, että palaan Brasiliaan oppimaan enemmän. Olen seurannut Brasilian maajoukkueen entisen kapteenin Oscarin omaa seuraa läheltä ja katsonut, miten valmennetaan ja treenataan. Lisäksi olen tarkkaillut 14-15-vuotiaita pelaajia, joista voisi kolmessa vuodessa kehittyä pelaajia Suomeen, tuore OPS:n päävalmentaja kertoo.

 

Yhdeksi Veikkausliigan jalkapallolegendaksi arvostettu Luiz Antonio (Luiz António Moraes) muistetaan ennen kaikkea liigakenttien maalitykkinä FC Jazzin, HJK:n ja MyPan paidoista 196 ottelun ajalta, joissa hän paukutti kunnioitettavat 94 maalia. Pelaajauransa lopussa Antonio edusti vielä AC Oulua Ykkösessä. Suomen lisäksi hänellä on pelaajakokemusta jalkapallon suurmaista Brasiliasta ja Saksasta.

 

- Vaadin itseltäni paljon ja vaadin myös pelaajilta paljon. Jalkapallon pitää olla iloista ja hyökkäävää. Pelaajien pitää olla onnellisia, kun he pelaavat, Antonio raottaa pelikirjaansa.

Nykyisestä OPS:n joukkueesta Luiz Antonio tuntee Mika Hautalan AC Oulun ajoilta, Ilari Nikulan TP-47:n ajoilta sekä Matias Juntunsen ja Alemaon. OPS-luotsilla riittääkin tekemistä ennen vajaan kahden viikon kuluttua alkavaa kautta.

- Tekemistä on paljon ja haasteita riittää. Minun pitää oppia tuntemaan pelaajat nopeasti. Olen seurannut Brasiliasta lähes päivittäin, mitä Suomessa tapahtuu Veikkausliigassa, Ykkösessä ja Kakkosessa. Mielestäni Kakkosen C-lohko on tasaisempi kuin A- ja B-lohkot, joten kaudesta tulee varmasti tasainen ja jännittävä, hän arvelee.

 

OPS-jp kohtaa uuden päävalmentajansa johdolla Oulun Tarmon tänään Heinäpään tekonurmella kello 17:00 alkaen.

 

(Toimitus)

09.04.2009

Jari Pyykölä irtisanoutui valmennustehtävistä

Oulun Palloseura-jp:n päävalmentaja Jari Pyykölä on irtisanonut itsensä päävalmentajan tehtävästä. Jalkapallon Kakkosen kauden alkuun on aikaa enää kaksi viikkoa ja OPS-jp etsii parhaillaan uutta valmentajaa Pyykölän tilalle. Pyykölä kertoo kyllästyneensä siihen, että joukkueen manageri Miika Juntunen on puuttunut joukkueen pelillisiin asioihin. Juntunen on harmissaan Pyykölän nopeasta ratkaisusta ja kertoo kaiken olevan väärinkäsitysten summa.

 

- Olin liikkeellä eräiden pelaajien luona torstaiaamuna kurinpidollisissa asioissa enkä saanut Pyykölää kiinni torstaipäivän aikana kertoakseni hänelle asiasta. Myöhemmin hän oli jo ratkaisunsa tehnyt. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa Jarista ja olen ollut tähän asti täysin tyytyväinen hänen toimintaansa. Kiitän häntä tekemästään työstä, mutta tässä tilanteessa emme voi kuin etsiä uutta valmentajaa, OPS-jp:n manageri Miika Juntunen kertoo.

Juntunen ja Pyykölä sopivat kauden alla, ettei managerin tehtäviin kuulu joukkueen pelillisiin asioihin puuttuminen. Pyykölä katsoo Juntusen rikkoneen tätä sopimusta muutamissa harjoituspeleissä sekä pitäneen taktiikkapalavereita yksittäisten pelaajien kanssa.

OPS-jp:n kapteeni Mika Hautala on harmissaan tapahtumista, mutta korostaa, että joukkue valmistautuu kauteen yhtä lujaa kuin tähänkin asti.

- Mielestäni Miika ei ole puuttunut pelillisiin asioihin. Tunnelmat eivät tietenkään ole kovin iloiset, mutta nyt ei auta kuin etsiä uusi päävalmentaja ja jatkaa kauteen valmistautumista normaalisti. Vedetään pääsiäinen henkeä ja jatketaan sitten täysillä eteenpäin. Me pelaajat treenaamme ja huolehdimme, että olemme kunnossa, kun kausi alkaa ja uskon, että Miika hoitaa valmennukselliset asiat kuntoon, Hautala valaa.

(Toimitus)

09.04.2009

PS Kemi vei pronssiottelun

OPS-jp - PS Kemi 0 - 2 (0 - 2)

Palloseura oli torstain ottelussa liikkeellä raskailla jaloilla, kun eilinen lähes koko ottelun kestänyt taistelu vajaalla otti veronsa tämän päivän pelistä. PS Kemi hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja teki kaksi maalia OPS:n verkkoon. Toinen jakso oli tasainen, mutta OPS ei pystynyt puhkaisemaan nollaa. Oululaisten kiriä vaikeutti Giorgi Alaverdashvilin saama punainen kortti toisella puoliajalla.

(Toimitus)

08.04.2009

Miehekäs taistelu vajaalla, TP-47 - OPS-jp 3 - 2 rp.

Tornion Pallo-47:n eteni pääsiäisturnauksen finaaliin kukistamalla Oulun Palloseuran tiukassa ottelussa rankkarikisan jälkeen. OPS hallitsi pelin alkua ja torniolaiset olivat vaikeuksissa. Pelin luonne kuitenkin muuttui, kun Mika Hautalalle näytettiin punaista lappua parinkymmenen minuutin pelin jälkeen hieman kyseenalaisesta tilanteesta.


- Siitä olisi keltainenkin riittänyt. Alku oli meiltä todella hyvä, mutta sitten pelin luonne muuttui punaisen kortin takia. Me pelattiin vajaallakin todella hyvin ja voin sanoa, että me oltiin parempia kuin TP-47:n, OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä kertoi viitaten kenttätapahtumiin.

Georgialaiskärki Giorgi Alaverdashvili viimeisteli Palloseuran molemmat maalit. Miehellä oli paikkoja lisäosumiinkin muun muassa kahden läpiajon muodossa, mutta hattutemppuun hän ei tällä kertaa kyennyt.

- Joukkue teki hienosti töitä ja me oltiin vajaallakin vahvoja. Pojat sai varmasti itseluottamusta ja virtaa huomiselle, kun onnistuttiin näin hyvin vajaamiehisenäkin, Pyykölä uskoi.

OPS kohtaa turnauksen pronssiottelussa PS Kemin, joka hävisi oman ottelunsa AC Oululle. Ottelu pelataan torstaina kello 16.00 Heinäpäässä.

(Toimitus)

07.04.2009

OPS osallistuu AC Oulun pääsiäisturnaukseen

Oulun Palloseura pelaa kaksi harjoitusottelua keskiviikkona ja torstaina AC Oulun järjestämässä pääsiäisturnauksessa. FC OPA perui osallistumisensa loukkaantumissuman vuoksi, joten OPS:lle aukesi paikka kahteen kovaan harjoitusotteluun. Ennen kauden alkua OPS kohtaa turnausotteluiden lisäksi vielä Oulun Tarmon ja TP-47 Torniossa.

 

- Meillä on vielä neljä peliä ennen sarjan alkua ja se on hyvä. Georgian pojatkin ovat olleet sen aikaa, että ovat sopeutuneet joukkueeseen ja olen valmentajana oppinut tuntemaan heitä paremmin. Uskon, että aika riittää ja saadaan peli kuntoon, mutta katsotaan sitten kun sarja alkaa, OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä kertoo luottavaisena.

 

Turnausottelut pelataan täysimittaisina Heinäpään tekonurmella. Keskiviikon pelien voittajat pelaavat torstaina loppuottelussa ja häviäjät sijoista 3 - 4. Otteluihin on vapaa pääsy.

 

 

Otteluohjelma:

Ke 8.4. klo 16.00 TP-47 - OPS-jp
Ke 8.4. klo 18.00 AC Oulu - PS Kemi
To 9.4. klo 16.00 sijat 3 - 4
To 9.4. klo 18.00 sijat 1 - 2

(Toimitus)

05.04.2009

Marko Kivilä uskoo pelin parantuvan

Kakkosen C-lohko pyörähtää käyntiin lauantaina 25.4. eli kolmen viikon kuluttua. OPS matkustaa sarja-avauksessa nousijajoukkue FC Vaajakosken vieraaksi. Sinipaitojen keskikentällä laajalla säteellä uurastava Marko Kivilä uskoo monen palasen loksahtavan paikoilleen vielä ennen kauden alkua.

- Harjoituspelit ovat avainasemassa. Meille tuli äskettäin georgialaiset vahvistukset ja joukkuetta rakennetaan vielä. On selvää, ettei kaikkien roolit ole vielä löytyneet, mutta kauden alkuun on vielä aikaa, hän kertoo.

Varmaotteinen keskikenttämies on pelannut urallaan 31 liigaottelua Kuopion Palloseuran paidassa. Viime kaudella Kivilä pelasi Veikkausliigaan nousseen Jyväskylän JJK:n riveissä. Tulevasta kaudesta hän povaa tasaista.

 

- Meidän joukkueesta jokainen nostaa vielä tunnetasoaan ennen kauden alkua ja oikea pelitempo löytyy harjoitusotteluissa. Uskon, että meidän joukkueessa on harjoiteltu todella hyvin verrattuna muihin Kakkosen joukkueisiin. Kausi on varmasti tasainen ja moni asia tullaan ratkaisemaan pääkopan sisällä. Itseluottamus on iso asia, Kivilä sanoo.

 

Marko Kivlä

Marko Kivilä on tärkeä pala OPS:n keskikenttää. Nuoresta iästään huolimatta varsin
kokenut pelimies uurastaa tunteella molempiin suuntiin.


OPS harjoittelee kovaa, huilaa pääsiäisen ja pelaa vielä ainakin kolme harjoitusottelua ennen sarja-avausta.

- Minulla on positiivinen fiilis tulevasta kaudesta. Kunhan saadaan vielä vähän vauhtia peliin ja malttia viimeistelyyn, niin tulos on hyvä, Kivilä uskoo.

(Toimitus)

04.04.2009

OPS ja AC Kajaani maalittomina, 0 - 0 (0 - 0)

Kauden alkuun on aikaa enää kolme viikkoa ja OPS hakee vimmatusti kuvioita kohdilleen harjoitusotteluissa. Varsinkin lauantaipäivän matsin toinen puoliaika oli hienoa peliä Palloseuralta, mutta maali jäi silti näkemättä. Ensimmäinen jakso ei liiemmin hienouksia tarjonnut puolin eikä toisin.

 

- Näissä peleissä ei pisteitä jaeta. Valmentajana sain arvokasta tietoa ja hyviä vastauksia moniin kysymyksiin. Osa pelaajista on minulle vieläkin tuntemattomia ja näissä peleissä heidät oppii tuntemaan, OPS-luotsi Jari Pyykölä kertoi ottelun merkityksestä.

 

Anzor Kaladze

Anzor Kaladze oli itsevarmuus OPS:n puolustuksessa. Hän omaa kaikki hyvän topparin
ominaisuudet ja vähän päälle.


Toisella jaksolla OPS vyörytti hyökkäyksiä solkenaan kajaanilaisten kenttäpuoliskolle, mutta viimeistely ei onnistunut.

 

- Pelirohkeus tuossa hyökkäyskolmanneksella ei ole riittävää. Viimeisen kahden syötön antaminen tuotti vaikeuksia, Pyykölä veisteli.

Lähimmäksi maalintekoa pääsi georgialaiskärki Giorgi Alaverdashvili, joka puski pallon tolppaan Antti Pulkkisen keskityksestä. Myös Matias Juntunen ja Marko Kivilä olivat lähellä onnistua - Juntusen kuti jäi pyörimään maaliviivan tuntumaan ja Kivilän ampui viuhuvan vedon muutaman sentin yli kajaanilaismaalin.

Giorgi Alaverdashvili

Giorgi Alaverdashvili OPS-rintaman kärkenä.


- Minullakin oli monta paikkaa, mutta tänään ei osunut. Nämä treenipelit kauden alla ovat todella tärkeitä, jotta löydetään oikeita rooleja ja saadaan sopiva pelirytmi. Tietysti näissä peleissä ei olla aivan herkimmillään, kun samaan aikaan treenataan kovaa ja jalat eivät ole virkeimmät mahdolliset, OPS:n keskikentällä uurastanut Marko Kivilä muotoili.

Ottelun loppuhetkillä OPS-vahti Zurab Talakhadze joutui paikkamaan puolustuksen virheen rikkomalla punaisen kortin arvoisesti. Vajaamiehinen oululaisseura ei enää saanut kunnon loppurutistusta aikaiseksi. Viime kaudella naapuriseura FC OPA:ssa hienon kauden pelannut Augustine Jibrin antoi näyttöjä topparin tontilla ottelun toisella jaksolla. OPS etsii vielä muutamaa pelaajaa riveihinsä.

 

 

Teimuraz Varduashvili

Keskikentän pojat "Temu" ja "Teme". Teimuraz Varduashvili ja Teemu Pähtilä olivat
aktiivisia keskikentällä.

 


OPS:n kokoonpano:

 

Zurab Talakhadze (83 min. -> punainen kortti)

Heikki Marjeta

Mika Hautala

Anzor Kaladze

Antti Pulkkinen

Nikola Markovic (45 min. Augustine Jibrin)

Marko Kivilä

Teemu Pähtilä

Matias Juntunen

Teimuraz Varduashvili

Giorgi Alaverdashvili (83 min. Antti Alakulju)

 

(Toimitus)

 

01.04.2009

OPS vahvistuu kolmella georgialaispelaajalla

Kakkosen C-lohkosta nousua Ykköseen ensi kesänä tavoitteleva Oulun Palloseura-jp vahvistaa rivejään kolmella georgialaispelaajalla. 23-vuotias toppari Anzor Kaladze ja keskikenttäpelaaja Teimuraz Varduashvili (20) solmivat kaksivuotiset sopimukset oululaisseuran kanssa. 21-vuotias hyökkääjä Giorgi Alaverdashvili teki OPS-jp:n kanssa vuoden mittaisen pestin.

 

OPS-manageri Miika Juntunen teki tammikuun lopulla pelaajahakumatkan Georgiaan, jonka tuliaisia Kaladze, Varduashvili ja Alaverdashvili ovat. OPS-jp teki jo aikaisemmin 3 + 1 -vuotisen sopimuksen georgialaismaalivahti Zurab Talakhadzen kanssa, joka myös löytyi Juntusen Georgian reissulta.

- Joukkueemme vahvistuu näistä pelaajista selvästi. He kaikki ovat hyviä pelaajia ja heistä on meille vielä paljon iloa, OPS-jp:n päävalmentaja Jari Pyykölä kertoo.

Georgialaiset ovat pelanneet ja harjoitelleet reilun viikon OPS-jp:n mukana. Oululaisseuralla on tällä hetkellä sopimukset kahden maalivahdin ja 13 kenttäpelaajan kanssa. Joukkue etsii vielä 2 - 3 pelaajaa rinkiinsä.

 

Lue myös:

Georgialaiset debytoivat

Maalivahti Zurab Talakhadzelle pitkä sopimus

 

(Toimitus)

28.03.2009

GBK - OPS-jp 2 - 1 (1 - 0)

OPS pelasi toisen harjoitusottelunsa kuuden viikon takaisen Kontti-turnauksen jälkeen Kokkolassa GBK:ta vastaan. OPS voitti kauden ensimmäisen osaottelun tammikuun lopussa maalein 4 - 1, mutta nyt oli oululaisten vuoro taipua.

 

- Tämä oli sopivan kova harjoitusottelu ja sellainen herättävä peli meille. On todella tärkeä saada pelejä ennen kauden alkua ja nyt saatiin hyvä herätys joukkueelle. Me rakennetaan joukkuetta vielä ja kehitetään peliä tästä, OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä viitoitti.

Oululaisten ainokaisen teki georgialaistoppari Anzor Kaladze, joka pommitti rankkarin sisään ottelun toisella puoliajalla.

- Ensimmäinen puoliaika oli vaikea ja meillä oli hankaluuksia pelin avaamisen ja rakentelun kanssa. Toisen jakso oli jo parempaa peliä, Pyykölä kertasi.

OPS-luotsin sydäntä lämmitti erityisesti keskikenttäpelaaja Teimuraz Varduashvilin varmat ja taidokkaat otteet.

- "Temu" on terhakka pelaaja siinä keskellä. Hän kääntyy nopeasti, pystyy pelaamaan pienessä tilassa ja jakaa hyvin palloja. Hän on aktiivinen keskikenttäpelaaja, joka pärjää pienessä tilassa, Pyykölä luonnehti.

OPS tarkkailee kolmea georgialaispelaajaa vielä muutaman viikon ajan, jonka jälkeen heidän sopimuksistaan viimeistään päätetään. Brasilialaispelaaja Luis Vanderlei sen sijaan kärsii vieläkin varvasmurtumasta eikä hän ole toistaiseksi OPS:n mukana.

(Toimitus)

22.03.2009

Georgialaiset debytoivat, OPS-jp - SK Infjärdens 2 - 0 (1 - 0)

OPS:n pelaajarinki vahvistui eilen neljällä pelaajalla, kun Georgiasta saapui kolme pelimiestä harjoitusotteluun ruotsalaista SK Infjärdensiä vastaan. Jo sopimuksen allekirjoittaneen maalivahti Zurab Talakhadzen lisäksi OPS:n mukana harjoittelevat 21-vuotias hyökkääjä Giorgi Alaverdashvili, keskikenttäpelaaja Teimuraz Varduashvili ja 23-vuotias toppari Anzor Kaladze.

 

185-senttinen Kaladze on pelannut viime vuosina Georgian pääsarjassa ja paikallisessa 1.divisioonassa. Georgiassa talven aikana järjestetyissä testiotteluissa hän oli joukkueensa kapteeni. Hyökkääjä Giorgi Alaverdashvili on pelannut urallaan kaksi ottelua Georgian alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa. Hän on pelannut 68 ottelua Georgian liigassa ja tehnyt niissä 29 maalia.

 

Georgialaisten lisäksi OPS-paidassa esiintyi liigakentiltäkin tuttu 21-vuotias sierraleonelainen John Keister. Hän on pelannut neljä liigaottelua HJK:n paidassa ja useammassa eri Ykkösen seurassa, enimmäkseen Klubi-04:n riveissä.

 

Georgialaishyökkääjä Giorgi Alaverdashvili ja John Keister vastasivat OPS:n maaleista lauantai-illan ottelussa.

 

- Me oltiin todella ylivoimaisia ja joukkueiden välillä oli todella iso ero. Pelaajat nauttivat pelaamisesta ja innostuivat pelaamaan. Oli helpotus nähdä, että georgialaiset olivat hyviä pelaajia, sillä heitä on odoteltu jo helmikuun alusta. Meillä on tulossa vahva joukkue ja minulla oli kyllä hyvä mieli ottelun jälkeen., OPS-luotsi Jari Pyykölä kertoi.


(Toimitus)

25.04.2009

Veikkaus on suomalaisen jalkapallon tukipilari

Vaikka suurin osa veikkaajista havitteleekin elämäänsä pelijännitystä ja voittoja, jää suuren yleisön pelinappuloista merkittävä osa jaettavaksi eteenpäin. Veikkauksen tuoton kanavoituminen on valtakunnallisessa mielessä merkittävä niin liikunnan, kulttuurin, tieteen ja nuorisotyön kannalta. Oman osansa siitä lohkaisee vuosittain myös suomalainen jalkapallo.

 

Vaikka voitto ei aina osukaan kohdalle, palautuvat Veikkauksen peleissä hävityt eurot suomalaisille. Vuonna 2008 opetusministeriö jakoi Veikkauksen tuotosta liikunnalle veikkausvoittovaroina yhteensä noin 104 miljoonaa euroa.

 

- Yksi liikunnan merkittävimmistä edunsaajista on suomalainen jalkapallo ja Suomen Palloliitto. Se saa tänä vuonna tukea yli 1,7 miljoonaa euroa. Lisäksi jalkapallokenttien ja -hallien kunnostukseen ja rakentamiseen kohdistettiin viime vuonna varoja noin 1,5 miljoonaa euroa, toteaa Veikkauksen jalkapalloyhteistyöstä vastaava Ville Peltoniemi.

 

Myös pääsarjamme nimi Veikkausliiga kertoo siitä, että Veikkaus on vahvasti mukana suomalaisessa jalkapalloilussa.

 

- Ennen kaikkea Veikkauksen yhteistyö on merkittävä Veikkausliigan organisaation toiminnan kannalta, mutta tukea tulee toki myös suoraan seuroille yhteistyön ja Stadioneilla olevan Veikkauspisteen kautta, Peltoniemi toteaa.

 

 

Lisäjännitystä otteluun stadionin Veikkauspisteeltä

 

Veikkauksen pelipisteet stadioneilla ovat saavuttaneet kahden viime vuoden aikana oman paikkansa ottelutapahtumissa.

 

- Katsojat ovat oppineet että stadionilla voi pelata Veikkauksen pelejä. Moni katsojista hakee lisäjännitystä otteluun stadionin pelipisteeltä. Seurat ovat panostaneet myyntipisteen toimintaan ja muutenkin ottelutapahtumien viihtyvyyteen, Peltoniemi kertoo.

 

Jokaiselta Veikkausliigan stadionilta löytyy sisääntulon yhteydestä veikkauspiste. Itse pelipiste aukeaa tuntia ennen pelin alkamista ja on auki myös tauolla, jolloin voi laittaa vielä sisään esim. päivän Kenon tai lauantain lottorivit. Veikkauspiste tuo näin helpon mahdollisuuden hankkia itselleen, kaveriporukalleen tai asiakkailleen pientä lisäjännitettä illan matsiin.

 

 

Kotimaisen jalkapalloilun pelitarjonta käynnistyy

 

Vakioveikkaus on Veikkauksen vanhin peli, jota on tehty kupongille jo vuodesta 1940 lähtien. Veikkausliigan, Ykkösen, Kakkosen ja Suomen Cupin ottelut muodostavat rungon sunnuntain Vakioveikkaukselle tulevallakin kaudella. Suomalainen Vakio starttaa bonuskierroksella 17.5. ja jatkuu aina elokuun puoliväliin asti.

 

Kotimainen jalkapalloilu on laajasti myös vedonlyönnin kohteena. Otteluita on viikoittain mm. Pitkävedossa, Monivedossa ja Tulosvedossa. Ennen kauden alkua voi veikata myös Veikkausliigan mestaria ja maalikuningasta.

 

www.veikkaus.fi

09.03.2009

Maalivahti Zurab Talakhadzelle pitkä sopimus

OPS on solminut 3 + 1 -vuotisen sopimuksen 21-vuotiaan georgialaismaalivahti Zurab Talakhadzen kanssa. 195-senttinen torjuja on parasta aikaa tyrkyllä myös Georgian alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen.

- Zurab on erittäin monipuolinen maalivahti. Pitkänä miehenä hän on hyvä korkeissa palloissa, mutta isoksi kaveriksi hän on myös yllättävän ketterä. Hän pääsee nopeasti alas, pelaa hyvin jaloillaan ja avaa peliä hyvin, OPS-luotsi Jari Pyykölä kertoo.

Pyykölä uskoo georgialaistorjujassa olevan potentiaalia ylemmillekin sarjatasoille. Hän on harjoitellut OPS:n mukana kuukauden päivät.

- Hän on erittäin mielenkiintoinen tapaus. Jos kaikki menee hyvin ja hän jaksaa harjoitella ja pysyy terveenä, niin hän voi päästä urallaan vielä todella pitkällä, Pyykölä näkee.

Viime kaudella Talakhadze pelasi Suomen Kolmosessa AC Kajaanin paidassa. OPS etsii parhaillaan maalivahtivalmentajaa seuran kahdelle nuorelle maalivahdille, Zurab Talakhadzelle ja Antti Alakuljulle. Maalivahtivalmentajan tehtävistä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä OPS:n manageri Miika Juntuseen.

 

Talakhadzen myötä OPS:lla on koossa 12 sopimuspelaajaa. Joukkueen mukaan liittyy kuluvalla viikolla Kontti-turnauksen alla varpaansa murtanut brasilialaispelaaja Luis "Deco" Vanderlei. Hänen lisäksi Palloseurassa odotellaan kolmen georgialaispelaajan viisumiasioiden kuntoon saamista ja pelaajien saapumista Ouluun.

(Toimitus)

11.02.2009

Antti Alakulju OPS:n maalille

Oulun Palloseura-jp on solminut kaksivuotisen sopimuksen pian 21 vuotta täyttävän maalivahti Antti Alakuljun kanssa. Oululaisvahti on pelannut koko tähänastisen loukkaantumisten sävyttämän uransa Tervareissa.


- Minulla on ollut todella paljon loukkaantumisia ja olen miettinyt jopa koko jalkapallouran lopettamista, kun on niin vastustanut. Nyt tuntuu kuitenkin hyvältä, kun sain sopimuksen ja tykkään todella paljon OPS:n nykyisestä meiningistä, joukkueen mukana kuukauden päivät harjoitellut Alakulju toteaa.

Nuoreksi mieheksi on hän kärsinyt todella paljon jalkapallon varjopuolista, loukkaantumisista. Maalivahdin toinen polvi on operoitu kaksi kertaa ja sen lisäksi vielä lonkka ja sormi ovat käyneet leikkauspöydällä. Viimeisen neljän vuoden aikana miehen urasta on kulunut puolitoista vuotta sairastuvalla.

- Ensi pitää päästä treenaamaan kunnolla ja sitä kautta saada pelipaikka OPS-paidasta. Tavoitteena on pelata hyvä ja ehjä kausi. Viime kaudet ovat olleet rikkonaisia, joten on tärkeää saada yksi ehjä kausi alle. OPS:n tavoitteena on sarjanousu ja totta kai haluan auttaa siinä joukkuetta.

Alakulju valmistuu Oulun seudun urheiluakatemiasta tänä keväänä. Nuorten maajoukkueleiritkin ovat hänelle tuttuja, mutta yhtään maaottelua ei ole kirjattu hänen tililleen. OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä iski silmänsä nuoreen oululaisvahtiin urheiluoppilaitosten lopputurnauksessa Eerikkilässä joulukuussa.

- Siitä asti hän on soitellut ja pyytänyt mukaan. Hyvältähän se tuntuu, kun OPS:n valmennusjohto halusi minut joukkueeseen mukaan. Pitää toivoa, että fyysiset vammat ovat nyt takanapäin ja saan pelattua hyvän kauden, Alakulju päättää.

 

Kontti-turnauksessa pientä kiinnostusta herättänyt puolalaishyökkääjä Krzysztof Kretkowski ei jatka OPS:ssa.

(Toimitus)

08.02.2009

OPS:lle turnauspronssia


OPS-jp - PK-37   3 - 1 (0 - 0)

OPS ei antanut PK-37:lle mitään mahdollisuuksia, vaan isännät riisuivat iisalmelaiset aseista heti ottelun alussa. OPS hyökkäykset vyöryivät vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta maalinteossa paras terä oli kateissa vielä ensimmäisellä puoliajalla. Viimeinen silaus puuttui maalipaikkojen luonnista.

Toisen jakson alussa Teemu Pähtilän röyhkeä ajo boksiin pakotti PK-37:n maalivahdin rikkomaan häntä. Seurauksena rangaistuspotku, jonka Pähtilä itse ampui verkon perälle. Kuusi minuuttia tästä ja keskikentän pohjalla pelannut Nikola Markovic vapautti Krzysztof Kretkowskin puolittaiseen läpiajoon, josta puolalaiskärki ampui ensimmäisen maalinsa turnauksessa. Heti OPS:n 2 - 0-johtomaalin jälkeen Jani Laukkasen laitapotku upposi tolpan kautta ohi OPS-maalia vartioineen Antti Alakuljun. Mika Hautala puski loppulukemat Pähtilän antamasta kulmapotkusta ottelun 59 minuutilla.

3 - 1

Mika Hautalan pusku upposi ohi Ville Kososen. Hautala valittiin turnauksen tähdistöön

ainoana FC OPA:n tai AC Oulun ulkopuolisena pelaajana. 


OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä oli tyytyväinen turnauksen antiin.

 

- Tämä oli tempoltaan sopiva ottelu turnauksen päätteeksi ja tästä jäi positiivinen mieli. Saatiin pelata, hallita palloa ja syötellä. Pelaajien pelipaikat selkiytyvät tässä ottelussa ja kentällä oli sellaisia pelaajapareja, jotka toimivat erittäin hyvin yhteen. Nyt pitää nivoutua vielä joukkueeksi.

OPS:n kolmesta testipelaajasta kaksi lähtee takaisin kotimaahansa.

- Maalivahti Kamil Olsztynski ja bulgarialaishyökkääjä Andon Ginev lähtevät kotiin. Kretkowski puolestaan kiinnostaa pikkuisen ja näen jotain positiivista hänessä. Täytyy keskustella vielä manageri Miika Juntunen kanssa hänestä, Pyykölä selvittää.

OPS:n harjoituskausi jatkuu ensi keskiviikkona ja torstaina mattotesteillä.

 

Antti Pulkkinen

Antti Pulkkinen osallistui vahvasti myös hyökkäyksiin vasemman puolustajan tontilta. OPS:n kokoonpano sunnuntaina


Antti Alakulju (mv)
Heikki Marjeta

Mika Hautala

Iiro Vandell

Antti Pulkkinen

Nikola Markovic

Marko Kivilä

Ilari Nikula

Matias Juntunen

Teemu Pähtilä

Krzysztof Kretkowski

 

Vaihdossa:

Kamil Olsztynski (mv)

Andon Ginev

 

(Toimitus)

 

07.02.2009

Kuvakooste Kontti-turnauksen avauspäivästä

Marko Kivilä

Marko Kivilä uurasti OPS:n keskikentällä. 

 

Matias Juntunen

Viime kauden seurakaverit Olli Laukkanen ja Matias Juntunen vastakkain. 

 

Kretkowski

Puolalaishyökkääjä Krzysztof Kretkowski antoi näyttöjä OPS-hyökkäyksessä. 

 

Kamil

Puolalaismaalivahti Kamil Olsztynski antoi näyttöjä OPS:n maalilla. 

 

Ginev

OPS:n toinen testihyökkääjä oli bulgarialainen Andon Ginev. 

 

Hautala

Mika Hautala muodosti Nikola Markovicin kanssa joukkueen toppariparin. 

 

Vandell

OPS:n tuorein sopimuspelaaja Iiro Vandell pelasi AC Kajaania vastaan puolustuksen

oikeassa reunassa. 

 

(Toimitus)

07.02.2009

Vaisu avaus Kontti-turnauksessa

FC OPA - OPS-jp 2 - 0 (0 - 0)

 

OPS hallitsi pelitapahtumia turnauksen isäntäjoukkuetta vastaan varsinkin ensimmäiset 30-minuuttia. Matias Juntunen oli lähellä viedä OPS:n johtoon, mutta kova laukaus 20 metristä viuhui hieman yli Jani Luukkosen vartioiman maalin. Toisella puoliajalla peli tasoittui ja OPA pääsi peliin mukaan.

Toisella jaksolla OPS-puolustukselle ja testissä olleelle puolalaismaalivahti Kamil Olsztynskille sattui pari harmillista virhettä, joista seurasi kaksi rangaistuspotkua OPA:lle. Jälkimmäisestä tilanteesta Olsztynski sai punaisen kortin ja rankkaria yritti torjua Antti Alakulju. Erik Isohookana oli pilkulla mies paikallaan ja hän teki joukkueensa molemmat maalit. OPA:n rankkarimaalien välissä OPS-laituri Ilari Nikula laukoi pallon ylärimaan. Sen lähemmäksi maalintekoa Palloseura ei päässyt koko lauantaipäivänä.

- Pelillisesti ei ollut hirveästi hurraamista. Ensimmäinen puoliaika OPA:a vastaan oli parasta peliä meiltä tänään. Meillä on kova pelaajahaku päällä ja me tarvitaan vielä paljon vahvistuksia joukkueeseen. Pelaajien pitää kuitenkin olla sellaisia, että he istuvat joukkueeseen hyvin. Se ei riitä, että listalla on 18 nimeä, vaan uusien pelaajien täytyy vahvistaa meitä, OPS-luotsi Jari Pyykölä kertoo.


OPS-jp - AC Kajaani 0 - 0 (0 - 0)

Lauantain toinen ottelu oli täydellistä hallintaa OPS:lta ja Kolmosessa pelaava AC Kajaani sai tyytyä vastahyökkäyksiin. Paremmalla viimeistelyllä OPS olisi voinut tehdä puolen kymmentä maalia ottelussa - toki kajaanilaisten maalivahti Chris Winterton oli vaikea ohitettava. Brittivahdin näppeihin jäi muun muassa Ilari Nikulan, bulgarialaisen testipelaajan Andov Ginevin ja puolalaisen testihyökkääjän Krzysztof Kretkowskin tuhannentaalanpaikat.

- Puurtamistahan se oli ja huiskimista. Meillä painoi edellinen ottelu jaloissa ja Kajaani pääsi otteluun tuoreilla jaloilla.  Nämä on tärkeitä pelejä ja näissä on hyvä testata uusia pelaajia. Harjoituksissa ei näe, millainen pelaaja on, vaan hänet täytyy nähdä ottelussa, Pyykölä sanoo.

- Tutkaillaan vielä Veikkausliigajoukkueiden mukana olevia pelaajia, jos heitä tippuu joukkueista pois, mutta muuten vahvistuksia etsitään ulkomailta, hän jatkaa.

OPS:n neljä georgialaista testipelaajaa eivät esiinny Kontti-turnauksessa. Georgialaisen maalivahdin pelilupa-asiat eivät ole kunnossa ja kolmelle muulle ei ehditty saada viisumia. Brasilialaispelaaja Luis Vanderlei puolestaan mursi varpaan OPS:n harjoituksissa, joten häntäkään ei turnauksessa nähdä. Huono onni kohtasi myös Oulun Luistinseurassa viime kaudella pelanneen Michael Ozorin, jonka näytöt loppuivat viiden minuutin pelin jälkeen loukkaantumiseen ottelussa FC OPA:a vastaan. Eilen Brasiliasta Ouluun saapunut Alemao seurasi omiensa otteita lauantaina vielä katsomon puolelta.

 

Katso kuvakooste lauantain otteluista

 

 

OPS:n kokoonpano lauantaina

Antti Alakulju (mv)

Kamil Olsztynski (mv)
Heikki Marjeta

Mika Hautala

Iiro Vandell

Antti Pulkkinen

Ilari Nikula

Marko Kivilä

Nikola Markovic

Matias Juntunen

Teemu Pähtilä

Michael Ozor

Andon Ginev

Krzysztof Kretkowski

 

(Toimitus)

06.02.2009

Luis Vanderlei testissä viikonloppuna

Tornion Pallo-47:n avainpelaajiin viime kaudella kuulunut brassitaituri Luis Vanderlei antaa näyttöjä OPS:lle viikonvaihteen harjoitusturnauksessa. 31-vuotias Cagnoto Luis Vanderlei viihtyy parhaiten keskikentän vasemmalla kaistalla tai puolustuksessa vasemmalla reunalla. Äärimmäisen liikkuva ja taitava pelaaja viimeisteli viime kaudella Ykkösessä neljä maalia. OPS:n brassihyökkääjä Alemao palasi kotimaastaan perjantaina ja hän on liittynyt joukkueen harjoitteluvahvuuteen.

(Toimitus)

05.02.2009

OPS avaa kauden vieraissa

Kakkosen C-lohko pyörähtää käyntiin huhtikuun 25. päivä. OPS matkaa kauden avauksessa C-lohkon uuden tulokkaan FC Vaajakosken vieraaksi. Palloseuran ensimmäinen kotiottelu on toukokuun 2. päivä, kun sarjanousija Lapuan Virkiä saapuu Castrenille.

 

26 ottelun kausi päättyy lokakuun 11. päivä paikallisvastustaja FC OPA:n isännöimään otteluun. OPS isännöi paikalliskamppailua FC OPA:a vastaan 17.7. ja Oulun Luistinseuraa vastaan 12.8.

Katso koko otteluohjelma

(Toimitus)

02.02.2009

Seitsemän pelaajaa testissä ensi viikonloppuna

Harjoitusottelut jatkuvat ensi viikonvaihteessa FC OPA:n järjestämässä Kontti 2009 -turnauksessa Heinäpään jalkapallohallissa. OPS kohtaa lauantaina kello 11.35 FC OPA:n ja kello 14.15 sarjaporrasta alempana pelaavan AC Kajaanin. Sunnuntaina pelataan vielä yksi sijoitusottelu.

OPS testaa turnauksessa seitsemää ulkomaalaispelaajaa. Manageri Miika Juntusen Georgian tuliaiset: maalivahti, toppari, keskikenttäpelaaja ja hyökkääjä, saapunevat ensi viikonlopuksi Ouluun ja heidän taidoistaan saadaan tuoreet näytöt turnauksessa. Georgialaisten lisäksi OPS testaa puolalaista maalivahtia ja hyökkääjää viikonloppuna. Seitsemäs testipelaaja on viime lauantain GBK-ottelussa maalin täräyttänyt bulgarialaishyökkääjä Andon Ginev.

- Testipelaajat ovat ensi viikonloppuna etulyöntiasemassa ja heille on tarkoitus antaa peliaikaa ja testata heidän taidot. Erittäin mielenkiintoinen viikonvaihde on tulossa, OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä kertoo.

Ensi viikonvaihteen harjoitusotteluiden lisäksi OPS on sopinut kohtaavansa kevään aikana vielä ainakin Tornion Pallo-47:n, Oulun Luistinseuran, Kokkolan GBK:n sekä Ruotsin 2.divisioonassa pelaavan SK Infjärdensin.


Katso kauden harjoitusottelut

(Toimitus)

01.02.2009

Jukka Huttulasta apuvalmentaja, Iiro Vandell tuorein sopimuspelaaja

Jari Pyykölän aisaparina toimii ensi kaudella OTP:n kasvatti ja pitkänlinjan jalkapallomies Jukka Huttula (42). Apuvalmentajan pestin lisäksi hän hoitaa samalla joukkueen huoltajan tehtävät. Huttula aloitti jalkapallon kuusivuotiaana OTP:n paidassa ja vuonna 1983 hän juhli A-junioreiden Suomen mestaruutta kasvattajaseurassaan. Huttula on pelannut myös Oulun Palloseurassa vuonna 1985, kun joukkue pelasi 2.divisioonassa.

OPS:n nykyisen päävalmentajan Jari Pyykölän alaisuudessa hän on pelannut kahteen otteeseen. Vuonna 1986 OTP:ssä ja vuonna 1989 Ruotsissa AIK Finspångsin joukkueessa.

- Olen tuntenut Jarin yli 20 vuoden ajan, joten hän on tuttu kaveri ja tiedän hänen toimintatapansa. Odotan ensi kaudesta hyvää kautta ja uskon vakaasti tavoitteeseemme nousta Ykköseen. Kunhan lopullinen ryhmä saadaan kasaan, niin siitä kyllä tulee Jarin johdolla niin vahva, että nousu toteutuu, Huttula uskoo.

Valmentajan kokemusta Jukka Huttulalla on muun muassa OTP:n edustusjoukkueen peräsimestä kolmen kauden ajalta sekä junioripuolelta Tervareista.

- Meidän pelaajat ovat hirvittävän motivoituneita ja harjoittelevat kovaa. Jari on ammattivalmentaja ja hän vaatii, että jokaisen pitää tehdä töitä. Harjoitukset ovat laadukkaita ja ensimmäinen harjoitusottelu GBK:ta vastaan oli hyvä, joten toiveikkaana mennään eteenpäin kesää kohti.

- Lisäksi OPS:n taustaorganisaatio on vahva ja siellä on ammattitaitoisia henkilöitä joka paikalla. Seurassa ei ole mitään puuhastelumeininkiä, hän jatkaa.

Viime kaudella Kolmosta Tervareiden paidassa pelannut puolustaja Iiro Vandell on solminut OPS:n kanssa ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. 21-vuotias toppari esiintyi edukseen heti ensimmäisessä harjoitusottelussa GBK:ta vastaan viime lauantaina.

(Toimitus)

01.02.2009

OPS voitokas ensimmäisessä harjoitusottelussaan, OPS - GBK 4 - 1 (2 - 0)

OPS kohtasi lauantaina Kokkolan GBK:n kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan. Oululaiset nappasivat hienon esityksen päätteeksi makean 4 - 1 voiton vierailijoista.

- Pelattiin hyvin ja vietiin ottelua ensimmäiset 70 minuuttia. Sitten tuli 15 minuutin huono jakso ja GBK sai otetta, mutta sen jälkeen saatiin 4 - 1-maali ja ottelu oli siinä, OPS-luotsi Jari Pyykölä summasi.

OPS testasi ottelussa bulgarialaista kärkipelaajaa, Andon Gineviä. Mies onnistui maalinteossa jo vartin pelin jälkeen, mutta loukkasi olkapäänsä samassa tilanteessa ja joutui jättämään kentän. Perjantaina ensimmäistä kertaa OPS:n mukana harjoitellut Ilari Nikula oli heti lauantaina pirteällä pelipäällä ja vei isännät kahden maalin johtoon röyhkeällä nousulla. Nikula kiiti vasemmalta laidalta kokkolalaispuolustuksen keskustaan ja täräytti pallon takanurkkaan.

Toisella puoliajalla Mika Hautala kaadettiin kulmapotkutilanteessa pilkun arvoisesti ja mies viimeisteli itse rankkarin ja peli oli 3 - 0. GBK kavensi pelin niin ikään rangaistuspotkusta, mutta Marko Kivilä sinetöi hetken kuluttua loppulukemat kauniin hyökkäyksen päätteeksi. Maalin syötti Ilari Nikula.

Andon Ginevin lisäksi OPS:n rivejä vahvisti kaksi pelaajaa Haukiputaan Pallosta sekä nuori oululaismaalivahti Antti Alakulju - kaikki väläyttelivät hyviä otteita OPS-paidassa. Serbitoppari Nikola Markovic liittyi harjoitteluvahvuuteen torstaina ja mies otteli lauantaina keskikentän pohjalla. Mika Hautalan toppariparina pelasi OPS:n tuorein sopimuspelaaja, Iiro Vandell. 21-vuotias Vandell pelasi viime kauden Tervareissa.

(Toimitus)

31.01.2009

Managerin matkaterveiset Georgian reissulta

Torstaina oli viikon viides ja viimeinen testiottelu. Siinä pelissä pelasi kaikki aiemmin
nähdyt potentiaaliset ehdokkaat. Näin siis viikon aikana kaksi testiottelua enemmän kuin alun perin oli suunniteltu.

Torstai-iltana kävimme yhdessä läpi Giorgi Nikuradzen ja hänen yhtiökumppaninsa Levan Kipianin kanssa yhteenvetona kaikki mahdolliset pelaajat Oulun Palloseuraa varten. Löysimme yhden maalivahdin, topparin, keskikenttäpelaajan ja hyökkääjän. Olemme parhaillaan järjestämässä heidän viisumiasioitaan kiireellä, jotta kaikki neljä pelaajaa saadaan näytille tänne Ouluun jo ensi viikolla ennen viikonlopun turnausta. Siellä päävalmentaja Jari Pyykölä pääsee sitten ensi kertaa tarkkailemaan heitä.

 

 

Georgiassa kovia yksilöitä 


Georgialaisessa jalkapallossa on paljon hyvää. Pelaajat ovat hyvin asennoituneita, taitavia, sisukkaita ja heillä on tahto treenata sekä oppia uutta. Heidän infrastruktuurinsa on vain aika kehnoa. Olosuhteet eivät paljon mairittele, mutta sieltä syntyy sitäkin kovempia taistelijoita jalkapallokentille. He eivät pienistä asioista valita. Taktisella puolella on vielä parannettavaa kuten myöskin joukkueiden kurinalaisuudessa. Silti yksilötasolla sieltä löytyy koviakin pelaajia Suomen sarjoihin aina Veikkausliigaan asti.

Matkan anti oli hyvä. Levan Kipiani toimi yhteyshenkilönäni koko viikon ja hoiti kaikki tarvittavat kontaktit. Ainoa ikävä asia matkalla oli Giorgi Nikuradzen sairastuminen juuri ennen saapumistani Tbilisiin. Silti hänenkin kanssaan pystyttiin pitämään palavereja. Levan Kipiani on Georgian kuuluisimman edesmenneen urheilijan ja jalkapalloilija David Kipianin poika. David Kipiani kuoli tapaturmaisesti joitakin vuosia sitten. Hän pelasi muun muassa entisen Neuvostoliiton pääsarjassa. Nyt Levan Kipiani pitää yllä isänsä muistoa kansainvälisellä David Kipiani -säätiöllä ja olemalla monessa mukana georgialaisessa jalkapallossa. Levan Kipianille yksi tärkeimmistä asioista on georgialaisten lahjakkaiden junioreiden tulevaisuus.

 

 

Lahjakkaita pelaajia OPS:n käyttöön 


Giorgi Nikuradze tuntee meidät suomalaiset ja meidän kulttuurin. Hän on nähnyt suomalaisen jalkapallon sisältä käsin ollessaan pitkällä urallaan Suomessa useissa eri seuroissa. Hänestä ja Levan Kipianista Oulun Palloseura sai turvallisen ja luotettavan yhteistyökumppanin. Meidän yhteinen tarkoitus on tuoda georgialaisia nuoria 16-19-vuotiaita, lahjakkaita maajoukkuetasonpelaajia kasvamaan tänne meidän päävalmentaja Jari Pyykölän käsiin. Hän koulii nuorista pelaajista muutamassa vuodessa pelaajia, jotka kelpaavat pääsarjoihin Eurooppaan. Lisäksi tarvitsemme itse joka vuosi kokeneempia pääsarjatasonpelaajia Georgiasta auttamaan meitä sarjanousuissa.


Palasin matkaltani Ouluun perjantaina iloisena, paljon kokemuksia rikkaampana, mutta tosin väsyneenä yli yön seudun matkustaneena. Nyt käymme päävalmentaja Pyykölän kanssa läpi pelaajavahvistusten tiedot viikonlopun aikana.

Lopuksi haluan kiittää Levan Kipiania, Giorgi Nikuradzea ja hänen vaimoaan sekä heidän koko perhettään hyvin organisoidusta matkastani testiotteluineen, majoituksineen ja ruokailuineen. Vastaanotto oli lämmin ja molemmat osapuolet odottavat nyt ensimmäisten pelaajien saapumista Ouluun.


Matkaterveisin,

OULUN PALLOSEURA-JALKAPALLO RY

Miika Juntunen
manageri

28.01.2009

Nippu sopivia pelaajia löytynyt

OPS-manageri Miika Juntunen oli nähnyt keskiviikkoiltaan mennessä yhteensä neljä testiottelua Georgiassa. Näistä otteluista hän keräsi mielestään OPS:lle sopivimmat pelaajat ja tutustui heihin paremmin harjoituksissa.

 

- Tiistaina oli ohjelmassa yksi peli ja näin siinä kaksi hyvää keskikenttäpelaajaa. He olivat veljeksiä. Molemmat olivat hyviä ja taitavia pallon kanssa. Keskiviikkoaamuna vedin treenit niille pelaajille, jotka kiinnittivät huomioni ensimmäisissä neljässä ottelussa, yhdeksän kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Osallistuin myös itse treeniin näyttämällä asioita, joita halusin pelaajilta nähdä. Treenit meni hyvin ja pelaajat olivat aktiivisia. Opin samalla tuntemaan heitä paremmin, Juntunen sanoo.

Torstaina hän näkee viimeisen testiottelun.

- Georgiassa on paljon taitavia ja innokkaita pelaajia, mutta heidän olosuhteensa pelata ja harjoitella eivät ole niin hyvät kuin meillä suomalaisilla. Keskiviikkoiltana minulla on liikeneuvottelu paikallisen seurajohtajan Levan Kipianin kanssa, jolloin katsomme yhteisiä mahdollisuuksia tuoda Suomeen ja Oulun Palloseuraan maajoukkuetason lahjakkaita nuoria kasvamaan. OPS toimisi näille nuorille lahjakkuuksille ponnahduslautana Keski-Eurooppaan, OPS-manageri visioi.

(Toimitus)

 

28.01.2009

Ensimmäiset Georgian testiottelut takana

Manageri Miika Juntunen näki ensimmäiset Georgian testiottelut maanantaina hyvin tuloksin.

 

- Saavuin Tbilisiin klo 04.45 maanantaiaamuna ja viiden tunnin yöunen jälkeen näin ensimmäisen testiottelun. Ottelussa näin pari Georgian A-maajoukkuepelaajaa, hyvän topparin sekä puolustavan keskikenttäpelaajan ja sentterin. Toinen peli oli maanantai-iltapäivänä, Norzi Dinamo - Simurg Azerbaizan. Peli päättyi 0 - 2 liigassa pelaavien azerien voittoon. Dinamossa pelasi hyvä toppari ja maalivahti. Kolmas peli samalle päivälle alkoi klo 17.30, School 35 - FC Gagra. Siinä oli kaksi hyvää hyökkääjää, vasen pakki, toppari ja puolustava keskikenttäpelaaja, Juntunen viestittää.

 

OPS-manageri jakoi kehuja Giorgi Nikuradzelle, joka toimii paikkallisena oppaana ja pelaaja-agenttina. Hän on entinen Kotkan KooTeePeen, FC Jokereiden, Tornion TP-47:n ja Rovaniemen Palloseuran maalivahti.

 

- Hän on tehnyt hyvää työtä järjestäessään näitä testiotteluja täällä Georgiassa. Hänestä on tullut pelaajauran jälkeen Fifan pelaaja-agentti. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina on vielä otteluja matsi per päivä, Juntunen kertoo.

- OPS-jp on avaamassa liikesuhteitaan Serbian, Unkarin, Puolan, Hollannin, Englannin ja Brasilian lisäksi nyt tänne Georgiaan, hän jatkaa.

(Toimitus)

 

25.01.2009

Pelaajia etsitään Georgiasta

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen kartoittaa vahvistuksia ensi viikon ajan Georgian pääkaupungissa Tbilisissä. Haussa on etenkin maalivahti ja kärkipelaaja. Samalla reissulla Juntunen tarkkailee pelaajia myös Kuopion Palloseuralle.

Viiden päivän aikana hän näkee kolme testiottelua, joihin osallistuu yhteensä noin 75 pelaajaa. Paikallisena oppaana toimii suomalaisyleisölle varsin tuttu nimi liigakentiltä, entinen maalivahti Giorgi Nikuradze. Hän on edustanut pitkällä urallaan muun muassa Rovaniemen Palloseuraa, Tornion Pallo-47:ää, KooTeePeetä ja FC Jokereita. Nykyään Nikuradze toimii FIFA:n pelaaja-agenttina.

(Toimitus)

12.01.2009

Ilari Nikula Torniosta OPS-paitaan

Oulun Palloseura-jp vahvistaa rivejään sarjaporrasta ylempänä viime kaudella pelanneella Ilari Nikulalla. Tornion Pallo-47:n runkopelaajiin kuulunut Nikula vahvistaa OPS:n keskikenttää 1 + 1 vuotisella sopimuksella.

 

- Joukkueen tavoitteet ensi kaudeksi ovat selvät. Haluan olla mukana ja auttaa joukkuetta nousemaan Ykköseen, pian 25 vuotta täyttävä Nikula kertoo.

 

TP-47:n lisäksi Nikula on pelannut Tornion Tarmossa ja kasvattajaseurassaan Kokkolan Palloveikoissa. Viime kaudella hän kuului lähes joka ottelussa TP-47:n avauskokoonpanoon. KPV:n paidassa Nikula koki sarjanousun Kakkosesta Ykköseen kaudella 2004. Nikula viihtyy parhaiten keskikentän vasemmalla laidalla.

 

- Olen kova tekemään töitä ja keskikentän laidalla pitääkin tehdä kovasti hommia sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, Nikula kuvailee rooliaan.

- Ykkösessä mennään kovemmalla tempolla mitä Kakkosessa. Uskon, että Ykkösen pelikokemuksesta on minulle hyötyä ja olen saanut itseluottamusta ja uskallusta viime kausina, hän jatkaa.

Nikula on OPS:n kymmenes sopimuspelaaja. Neuvottelut uusista hankinnoista käyvät kuumina ja seuraavista sopimuksista kuultaneen piakkoin.

(Toimitus)