« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - August 2009

28.08.2009

Maalikooste ottelusta OPS - GBK

 

 

 

(Toimitus)

27.08.2009

Voitto vakuuttavalla esityksellä

Oulun Palloseura oli torstain taistelussa parempi joukkue kaikilla mittareilla mitattuna. Isännät latoivat puolessa tunnissa kolme kaunista maalia ja peli oli sitä myöten taputeltu. Myös GBK oli aktiivinen ja yritti luoda hyökkäyksiä, mutta OPS-puolustus esiintyi pitkästä aikaa alkukaudesta tutulla taisteluilmeellä. Kunnia Kokkolaan siitä, että GBK teki ottelussa muutakin kuin puolusti, toisin kuin monet muut Castrenin vieraat tällä kaudella.


- Ensimmäinen jakso oli erittäin hyvä meiltä, lähellä kauden parasta peliä. Teimme hienoja maaleja ja nollapeli omassa päässä on aina hyvä. Nyt puolustus- ja maalivahtipeli oli hyvää, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio iloitsi.

 

2 - 0

Sinne menee. Nikola Markovic nousee kasan korkeimmalle ja puskee taululle 2 - 0 .

 

Luis Vanderlei ampui kauden 11 maalinsa kuuden minuutin pelin jälkeen. Brassin tulinen kuti viuhui 20 metristä komeasti vierasmaalin yläkulmaan. Puolen tunnin pelin jälkeen Nikola Markovic puski Vanderlein lähettämän kulmapotkun maaliin ja vain kaksi minuuttia tästä, kun GBK:n maalissa helisi jälleen. Anzor Kaladze esitteli ponnistusvoimaansa nousemalla maalivahtia korkeammalle Heikki Marjetan keskityspallossa ja puskemalla taululle 3 - 0 lukemat.

Toisella jaksolla varsinkin Teemu Pähtilälle tarjoiltiin mahdollisuutta lisäosumiin, mutta toinen toistaan maukkaammat maalipaikat päätyivät GBK-vahti Olli Nylundin syliin.  Myös Luis Vanderlei oli iskeä lisämaalin, mutta kova laukaus viuhui karvan verran ohi vierasmaalin.

- GBK teki ottelusta vaikean toisella jaksolla ja otti riskejä. He puolustivat mies miestä vastaan alhaalla, Antonio kertoi.

 

3 - 0

Anzor Kaladzen hirmuinen pomppu ja pusku perään, 3 - 0.


Ottelu oli jälleen todiste siitä, että oululaisten hyökkäyskuviot ovat kolahtaneet paikoilleen. Voitosta huolimatta OPS-luotsi löysi ottelusta myös parannettavaa.

- Olemme muuttaneet hieman pelisysteemiä, mutta en tiedä onko se vaikuttanut. Meillä oli tänään paljon maalipaikkoja ja noista pitäisi tehdä enemmän maaleja. Joskus voi olla tiukka paikka tai peli on 0 - 0, niin silloin pitäisi onnistua, Antonio ruoti.

Maalit:

1 - 0 Luis Vanderlei 6 min.

2 - 0 Nikola Markovic 31 min.

3 - 0 Anzor Kaladze 33 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

26.08.2009

OPS kohtaa GBK:n kotonaan

OPS pelaa kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa torstaina perinteikästä Kokkolan GBK:ta vastaan. Kautta on jäljellä vielä kuusi ottelua, joista OPS pelaa kaksi kotonaan, ensin GBK:ta vastaan ja syyskuun lopussa FC YPA:a vastaan. Vieraissa Palloseura kohtaa FC Santa Clausin, Vaasa IFK:n, Iisalmen PK-37:n ja kauden päätösottelussa FC OPA:n.

 

Torstai-illan vieraat ovat sarjataulukossa turvallisesti seitsemäntenä. Putoamisviivaan on eroa jo 11 pistettä, joten kokkolalaisten loppukausi lienee vapautunutta pelaamista ja jalkapallosta nauttimista. OPS puolestaan katselee sarjataulukkoa hieman erilaisin silmin. Sarjanousijan paikalle on kirittävää viisi pinnaa. Tuo ero on kurottava umpeen jaossa olevista 18 pisteestä. Loppukaudesta tuleekin kärkikamppailun osalta erittäin jännittävä, sillä sarjaa johtava FC OPA ja kakkosena koko kauden majaillut OPS pelaavat vielä keskinäisen ottelun.

 

Matias Juntunen

Myös viime kaudella vajaamiehinen OPS otti 1 - 0 voiton GBK:sta. Matias Juntunen laukoi

tuolloin kolmen pisteen arvoisen kaukolaukauksen. 

 

On selvää, ettei OPS:lla ole enää varaa pistemenetyksiin - muuten ero sarjaa johtavaan naapuriseuraan venyy liian suureksi. OPS:n hyökkäyspeli on saatu viime aikoina kulkemaan ja kärkimiehistä varsinkin Teemu Pähtilä on alkanut osua maalipuiden väliin viime otteluissa. Kummallakaan torstaina kohtaavista joukkueista ei ole pelikieltoja rasitteenaan. GBK:n riveistä puuttuu kesken kauden OPS:sta Kokkolaan siirtynyt Alemao, joka ei pelaa keskinäisessä ottelussa seurojen välisen herrasmiessopimuksen vuoksi.

 

GBK:n tasaista kautta kuvaa hyvin tilastojen seitsemän voittoa, viisi tasapeliä ja kahdeksan tappiota, jotka oikeuttavat 26 sarjapinnaan. Raitapaitojen maaliero on 28 tehtyä, 27 päästettyä. OPS on rohmunnut puolet enemmän pisteitä (50) maalierolla 48 - 16. Joukkueiden aikaisemman kohtaamisen OPS voitti Heikki Marjetan maalilla 0 - 1. Voiton arvoa nosti se, että Palloseura taisteli yli tunnin vajaalukuisena tuossa ottelussa.

Oululaiset ovat pysyneet voittojen tiellä viimeiset kolme ottelua. OPS on selättänyt OLS:n, Norrvalla FF:n ja JBK:n. GBK:lla on allaan 1 - 1 tasuri Iisalmesta, 4 - 2 kotivoitto OLS:sta ja maaliton tasapeli JBK:n kanssa.

 

OPS - GBK torstaina 27.8. kello 18:30, Castren. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

22.08.2009

OPS puristi voiton JBK:sta

Oulun Palloseura sai lauantain vierasotteluun unelma-alun, kun hyvässä syysvireessä oleva Teemu Pähtilä (kuvassa) siirsi oululaiset johtoon jo ensimmäisellä peliminuuutilla. Anzor Kaladze järjesti ja Pähtilä viimeisteli salamahyökkäyksen. Pian sama kaksikko juoni uuden maalipaikan, mutta Teemu Pähtilän läpiajo päättyi tolppalaukaukseen.

 

- Oli erittäin tiukka ja vaikea ottelu. JBK on todella vahva syyskierroksen joukkue, aivan eri joukkue kuin mitä alkukaudesta, OPS-luotsi Luiz Antonio tunnusti.

- Onneksi me tiesimme koko viikon, millainen joukkue on vastassa, hän jatkoi.

OPS puristi tärkeän vierasvoiton ennen kaikkea kovalla työllä. Ottelu oli puolin ja toisin vapautunutta pelaamista ja varsinkin vierailijat loivat tukun hyviä maalipaikkoja. OPS:lla oli mahdollisuus mennä jopa 0 - 2 tai 0 - 3 johtoon, mutta niin vain pietarsaarelaiset iskivät pelin tasoihin, kun ottelu oli vanhentunut 64 minuuttia. Staffan Svenlin liukui takatolpalle kiitäneen keskityspallon ohi OPS-vahti Antti Alakuljun.

 

Vierailijat olivat matkalla kuitenkin vain voitto mielessään. Todella kovasti töitä joukkueen eteen paiskinut Paulo Perreira pelasi keskialueella hyvin yhteen Luis Vanderlein kanssa. Lopulta Perreiran syöttö tavoitti vaihdosta kehiin tulleen Alex Arinzen, joka iski voittomaalin 76 minuutin kohdalla.

- Tällaiseen asenteeseen ja voittoon pitää olla tyytyväinen. Tätä ei kuitenkaan voida ajatella pitkään, sillä seuraava peli on ensi torstaina, Antonio viittasi torstain kotiotteluun GBK:ta vastaan.

Maalit:

0 - 1 Teemu Pähtilä 1 min.

1 - 1 Staffan Svenlin 64 min.

1 - 2 Alex Arinze 76 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

21.08.2009

Kovakuntoisen JBK:n vieraaksi

Pietarsaaren JBK pelasi kymmenennen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa kukistamalla sarjakolmosen, FC YPA:n viime sunnuntaina. JBK on pelannut itsensä kuiville, sillä joukkue oli välillä mukana jopa putoamiskamppailussa, mutta nyt pietarsaarelaiset ovat nousseet jo sarjakuutoseksi. JBK:n pelaajavalmentaja Alexei Eremenko astui yllättäen jo kuluvalla kaudella Pietarsaaren Jaron penkin päähän, joten Kakkosessa annettaan loppukausi kiivaasti näyttöjä liigavalmentajalle.

- Alexei Eremenko on Jaron valmentaja ja JBK:ssa on varmasti paljon nälkäisiä poikia, jotka haluavat näyttää hänelle ja hypätä suoraan kaksi sarjatasoa ylemmäksi, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio varoittelee.

 

OPS-JBK

Rankkasade siivitti OPS:n voittoon joukkueiden viime kohtaamisessa. JBK roikkui pitkään

pisteissä kiinni tuolloin, joten joukkueen vaarallisuutta ei ole syytä vähätellä.

 

Joukkueiden viime kohtaamisen loppulukemat 4 - 1 eivät kerro koko totuutta ottelun kulusta. JBK oli pitkään jopa voiton syrjässä kiinni, mutta OPS pääsi toisella jaksolla rinnalle rankkarimaalilla ja puristi vasta aivan loppuhetkillä ja lisäajan kahdella maalilla selvän voiton.

 

JBK siis voitti FC YPA:n viime kierroksella niukasti 0 - 1 Alexander Nechaevin maalilla. OPS:n viime kohtaamisen parasta antia oli se, että hyökkääjät kantoivat pitkästä aikaa maalintekovastuun, mutta toisaalta puolustuspään löysäily aiheutti päävalmentaja Luiz Antoniolle harmaita hiuksia. OPS voitti viime lauantaina Norrvalla FF:n maalein 5 - 2, mutta toinen jakso meni vierailijoille lukemin 1 - 2.

- Toisesta jaksosta jäi paljon opittavaa, Antonio kertoi tuon ottelun jälkeen.

Marko Kivilä ja Mika Hautala lienevät pelikunnossa lauantaina, joten joukkue saa kokeneet pelaajansa takaisin ruotuun.


(Toimitus)

18.08.2009

Pelaajakauppa käynyt

Oulun Palloseuran testattavana neljän ottelun ajan ollut nigerialaishyökkääjä Alimi Babatunde ei jatka OPS-paidassa. Babatunde jäi maaleitta kaikissa pelaamissaan otteluissa. Sen sijaan kolmessa koeottelussa esiintynyt Paulo Perreira pelaa loppukauden Palloseurassa. Vikkelä keskikentällä ja puolustuksessa viihtyvä 22-vuotias brasilialainen on pelannut viimeksi Brasilian kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla FC Campinasin joukkueessa.

 

Koko kauden ajan Palloseuraa edustaneen Ilari Nikulan sopimus on purettu yhteisymmärryksessä pelaajan siviilityöesteiden vuoksi. Nikula ehti tehdä kaksi maalia pelaamissaan otteluissa. Lisäksi OPS on päättänyt vetäytyä Mamadou Konaten hankinnasta sopimusepäselvyyksien vuoksi.

- Kunnioitamme FC Oulun Pallon ilmoittamaa pelaajasopimusta Konaten kanssa, OPS-manageri Miika Juntunen kertoo.

Tänään OPS:n testattavaksi saapuu brasilialainen 28-vuotias hyökkääjä Edgar de Oliveira Silva.

 

(Toimitus)

18.08.2009

Miika Juntunen Hall of Fameen

Oululaisen jalkapalloilun Hall of Fameen nimettiin sunnuntaina yhdeksäs jäsen. AC Oulun 9. valinta kunniagalleriaan on kahden A-maaottelun ja 426:n pääsarjaottelun Miika Juntunen. Juntunen tuli esiin jo hyvin nuorena pelaajana erinomaisen pelisilmänsä ja sinnikkyytensä ansiosta. Hän kolusi läpi peräti 55 poikien- ja nuorten maaottelua. Pääsarjan portit aukesivat jo 15-kesäisenä ja urallaan Juntunen edusti liigatasolla OPS:aa, Kopareita, KePS:aa, TPV:tä, Ilvestä, Porin Jazzia sekä KTP:ta.

 

Palkintokaappiin Kemissä syntynyt Juntunen sai kolme Suomen mestaruutta vuosilta 1980, 1993 ja 1994 (OPS, Jazz ja TPV). Lisäksi hän voitti Suomen Cupin Ilveksessä 1990. Ennakkoluulottomuudestaan ja itseluottamuksestaan tunnetuksi tullut keskikenttäpelaaja pelasi myös Ruotsin Örgrytessä ja oli muun muassa hyvin lähellä siirtoa Englannin ammattilaiskentille. Pelaajauransa jälkeen Juntunen on toiminut TPV:n toimitusjohtajana sekä AC Oulun managerina. Nykyään hän on Kakkosessa pelaavan OPS-jp:n manageri.

16.08.2009

Maalikooste ottelusta OPS - Norrvalla FF

 

 

 

Maalikoosteesta puuttuu Nikola Markovicin puskema 1 - 0 maali.

 

(Toimitus)

15.08.2009

Kuvakooste ottelusta OPS - Norrvalla FF

OPS - Norrvalla FF 5 - 2 (4 - 0)

 

2 - 0

Mies on toista metriä ilmassa, mutta trampoliinia ei näy missään. Anzor Kaladze esitteli

ponnistusvoimaansa puskiessaan OPS:n 2 - 0 johtoon.

 

Kaladze

Anzor Kaladze jälleen vauhdissa, mutta tällä kertaa Norrvalla-puolustus selvittää tilanteen.

 

Marjeta

Kapteenin nauhaa Mika Hautalan loukkaantumisen vuoksi kantanut Heikki Marjeta nousi

sähäkästi omaa kaistaansa pitkin kohti vierasmaalia.

 

Jibrin

Augustine Jibrin joutui jättämään kentän kesken pelin Luis Vanderlein ja Teemu Pähtilän

tavoin.

 

4 - 0

Teemu Pähtilä taistelee loppuun asti ja iskee oman paluupallonsa verkkoon. 4 - 0. 

 

Matias Juntunen

Matias Kullbäck poimii Iiro Vandellin syötön juuri ennen Matias Juntusta.

 

Antti Alakulju

Antti Alakulju aavistaa oikein Jesper Engströmin rankkarin.

 

kaladze

Anzor Kaladze kokeilee jälleen.

 

Alex

Miehet liikkeellä samalla taktiikalla. Silmät kiinni ja täysillä palloon.

 

Perreira

Paulo Perreira iski läpiajosta 5 - 0 maalin voimalla maalin kattoon.

 

Matias2

Matias Juntunen syötti kaksi maalia. Maalisarakkeeseen ei tullut lisäosumia hyvästä

yrittämisestä huolimatta. Tästäkin tilanteesta vain mustelma jalkapöytään vastustajan

nappuloista.

 

Lue otteluraportti

 

(Toimitus)

 

15.08.2009

Maalihanat aukesivat

Maali-ilottelusta huolimatta Oulun Palloseura esitti varsin kaksijakoisen näytöksen Norrvalla FF:ää vastaan. Lauantaipäivän ottelun ensimmäinen puoliaika oli täydellistä kotijoukkueen pyöritystä eikä vierailijoilla ollut mitään aseita Palloseuraa vastaan. Isännät saivat hyökkäyspelinsä rullaamaan mukavasti ja tauolle lähdettiin peräti 4 - 0 lukemissa.

Jo kolmen minuutin pelin jälkeen Nikola Markovic puski Luis Vanderlein lähettämän kulmapotkun verkkoon. OPS lisäsi höyryä, kun liukkaalla pelituulella hyökkäyksessä viilettänyt Anzor Kaladze (kuvassa) osui 20 minuutin paikkeilla kaksi kertaa. Ensin georgialainen esitteli ponnistusvoimaansa viemällä keskityspallon maalivahti Matias Kullbäckin kynsistä. Maaliin johtaneen keskityksen lähetti Heikki Marjeta. Kaksi minuuttia tästä ja Kaladze laukoi kauniin sijoituksen yläkulmaan ja peli näytti selvältä, sillä Norrvalla ei pysynyt vauhdissa mukana.

 

- Ensimmäinen jakso oli erittäin hyvä. Hyökkääjät tekivät maaleja pitkästä aikaa, mikä oli positiivista, OPS-luotsi Luiz Antonio kehui.

 

2 - 0

Mies on toista metriä ilmassa, mutta trampoliinia ei näy missään. Anzor Kaladze esitteli

ponnistusvoimaansa puskiessaan OPS:n 2 - 0 johtoon.

 

Norrvallalle tarjottiin 24 minuutin kohdalla kavennusmahdollisuutta rangaistuspilkulta, mutta Antti Alakulju aavisti Jesper Engströmin yrityksen ja torjui rankkarin kulmapotkuksi. Pirteän pelin kärjessä pelannut Teemu Pähtilä sai palkinnon maalin muodossa, kun ottelu oli ikääntynyt 37 minuuttia. Pähtilä seurasi maalivahdin torjunnan loppuun asti ja iski oman paluupallon Kullbäckin selän taakse aivan maalin edestä.

 

4 - 0

Teemu Pähtilä taistelee loppuun asti ja iskee oman paluupallonsa verkkoon. 4 - 0.

 

Toisella jaksolla nähtiin kortin kääntöpuoli, kun avausjaksoa suvereenisti vienyt kotijoukkue päästi vierailijat peliin mukaan. OPS vaihtoi pienistä loukkaantumisista kärsineet Luis Vanderlein, Augustine Jibrinin ja Teemu Pähtilän  pois kentältä ja uusia miehiä jouduttiin laittamaan hieman vieraammille pelipaikoille.

- Toinen jakso oli todella huono esitys meiltä, ei mitään kerrottavaa. Puhuttiin tauolla, että pelataan toinen jakso tulevaisuutta varten ja puolustetaan tarkasti. Ne pelaajat, jotka saavat mahdollisuuden, heidän pitäisi näyttää kentällä, Antonio vaati.

Norrvallan peli näytti toisen jakson alussa yhtä aneemiselta kuin ottelun alussakin ja Paulo Perreira kiitti tästä ja laukoi Matias Juntusen läpisyötöstä taululle jo 5 - 0. Ottelua oli pelattu tuolloin 53 minuuttia. Kohtaamisen kahdet kasvot vaihtoivat tämän jälkeen osaa ja Norrvalla vuorostaan vyörytti hyökkäyksiä kohti Antti Alakuljun vartioimaa maalia. Jakson puolivälissä OPS-puolustus piti hetken avointen ovien päivää ja Norrvalla iski kaksi nopeaa maalia. Andrei Shyrobokov pyörähti vapaaksi boksissa ja kavensi. Pian sama mies seurasi vapaapotkun jälkitilanteen, jossa merkkaamattomia vieraspelaajia vaani luvattoman paljon OPS-maalilla. Shyrobokov nosti kahdella osumallaan kauden maalimääränsä jo yhdeksään. Norrvalla sai pallon vielä kerran ylärimaan, mutta muutoin ottelun loppu oli lähinnä päätösvihellyksen odottelua.

 

Matias Juntunen

Matias Juntunen syötti kaksi maalia. Maalisarakkeeseen ei tullut lisäosumia hyvästä

yrittämisestä huolimatta. Tästäkin tilanteesta vain mustelma jalkapöytään vastustajan

nappuloista.


OPS pelaa seuraavan ottelunsa Pietarsaaressa JBK:ta vastaan ensi lauantaina.

 

Maalit:

1 - 0 Nikola Markovic 3 min.

2 - 0 Anzor Kaladze 18 min.

3 - 0 Anzor Kaladze 21 min

4 - 0 Teemu Pähtilä 37 min.

5 - 0 Paulo Perreira 53 min.

5 - 1 Andrei Shyrobokov 65 min.

5 - 2 Andrei Shyrobokov 73 min.

 

Kuvakooste ottelusta

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

15.08.2009

Mamadou Konate pelaa loppukauden OPS:ssa

Vakuuttavaa jälkeä FC Oulun Pallon paidassa tehnyt norsunluurannikkolainen Mamadou Konate on tehnyt Oulun Palloseura-jp:n kanssa loppukautta koskevan sopimuksen.  24-vuotias hyökkääjä ehti viimeistellä 13 maalia FC OPA:ssa ennen kuin hän siirtyi Italiaan Serie B:n seuran testattavaksi. Nyt mies palaa Ouluun, mutta seura vaihtuu.

 

- Olen iloinen ja yllättynyt, että Konate otti yhteyttä ja halusi tulla meille loppukaudeksi. Olemme etsineet koko ajan hyvää hyökkääjää riveihimme, OPS-manageri Miika Juntunen suitsuttaa.

 

Konate

Mamadou Konate (vas.) edusti FC Oulun Palloa puolen kauden verran. Tässä mies

haastaa kotimaahansa palannutta Goianoa (oik.) OPS:n ja FC OPA:n välisessä ottelussa.

 

Kauden jälkeen mies palannee Italiaan. Kaudet 2007 ja 2008 Konate kantoi AC Oulun paitaa kuuluen joukkueen parhaisiin maalintekijöihin niin Veikkausliigassa kuin Ykkösessäkin.

OPS-jp ei laske kaikkia yhden kortin varaan, sillä Konaten lisäksi joukkueen riveihin saapuu ensi tiistaina kovanluokan brasilialainen hyökkääjä. 28-vuotias Edgar de Oliveira Silva on pelannut muun muassa maansa pääsarjassa FC Palmeirasin joukkueessa.

 

 

 

Katso YouTube-video Edgar de Oliveira Silvan taidoista.

 

(Toimitus)

14.08.2009

Kotiottelut jatkuvat

Oulun Palloseura pelaa kolmannen kerran kahdeksan päivän aikana kotiareenallaan. Lauantaina Castrenille saapuu sarjan toiseksi viimeisenä majaileva Norrvalla FF. Vöyri-Maksamaan kunnan fuusioseura on aina arvaamaton, eikä sarjasijoitus kerro koko totuutta joukkueen iskukyvystä. Norrvallan peli on ailahdellut kauden aikana nappisuorituksista rökäletappioihin. OPS:n on syytä varautua siihen, että vastaan asettuu pisteriistoa nappisuorituksella hakeva taitava jalkapallojoukkue, joka tarvitsee kipeästi pisteitä säilyäkseen sarjassa.

OPS:n hyökkäyspeli on yskähdellyt viime otteluissa, vaikka muu pelaaminen onkin toiminut hyvin. OLS kaatui keskiviikkona vasta loppuhetkillä kulmapotkusta tulleella maalilla ja erikoistilanteiden varassa on ollutkin paljon viime otteluissa.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa OPS löylytti  Norrvallaa peräti 0 - 5, mutta alkukaudesta peli rullasikin paremmin.

 

- Aloitimme kauden erittäin hyvin, 12 voittoa, se on kova suoritus. Sitten tuli OPA-tappio, mikä otti kaikkia päähän, mutta joukkueen tarvitsee ajatella vain yhtä asiaa: kaikki riippuu vain omasta pelistä, OPS:n keskikenttämies Luis Vanderlei muistuttaa.

 

Luis Vanderlei

Tornion Pallo-47:stä OPS-paitaa täksi kaudeksi siirtynyt Luis Vanderlei on onnistunut

maalinteossa jo 10 kertaa tällä kaudella. Maalisyöttöjä hän on antanut tilastojen mukaan neljä.


OPS:n päänahka on haluttua tavaraa, sillä pisteiden lisäksi Castrenilta voittajana poistuva vierasjoukkue saa varmasti ekstra-annoksen itseluottamusta mukaansa. Lähes jokainen vierasjoukkue tulee Ouluun kilpikonnapuolustustaktiikalla, joten maalipaikkojen luominen pelitilanteista on vaikeaa, kun vastustaja juoksuttaa kaikki miehensä pallon alle. 0 - 0 tilanne tyydyttää monia vastustajia, mutta ei Palloseuraa, joka taistelee sarjanoususta.

- Odotan voittoa kotiottelusta. Vastustajaa täytyy kunnioittaa, vaikka vastassa on häntäpään joukkue. Pitää olla nöyrä, mutta aggressiivinen, kun peli alkaa. Pitää antaa kaikkensa, kun menee kentälle, Vanderlei ohjeistaa.

Norrvalla FF hävisi viime ottelunsa niukasti 0 - 1 Vaasa IFK:lle. 18 ottelusta vöyri-maksamaalaiset ovat keränneet 10 pistettä, jotka koostuvat kahdesta voitosta ja neljästä tasapelistä. Joukkue on laskenut verkkoonsa eniten maaleja (57) koko C-lohkossa. OPS on päästänyt 13 maalia omiin. Norrvalla FF:n paras maalintekijä on liukasjalkainen Andrei Shyrobokov. Hän on viimeistellyt seitsemän kertaa tällä kaudella.

 

OPS:n Georgialaispelaaja Anzor Kaladze palaa kokoonpanoon sovitettuaan pelikieltonsa, mutta nivusvaivainen Marko Kivilä huilannee vielä seuraavan ottelun. Lauantain vierailijoilla ei ole pelikieltoja rasitteena.

 

OPS-jp - Norrvalla FF lauantaina 15.8. kello 16.00 Castren. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

13.08.2009

Maalikooste keskiviikon derbystä

 

 

 

Katsomalla videon YouTuben kautta (Watch on YouTube) näet sen suurempana.

 

(Toimitus)

12.08.2009

Katso kuvakooste kiihkeästä paikallisottelusta

Oulun Palloseura - Oulun Luistinseura 1 - 0 (0 - 0)

 

Alex

Sateen kastelema nurmi on ihanteellinen alusta liukutaklauksille. Markku Huoponen

liukuu katkaisemaan Alex Arinzen syöttöä.

 

Matias Juntunen

Matias Juntunen karkaa viime kautiselta joukkuekaveriltaan Jukka Puuruselta.

 

Matias

Hieman harvinaisempaa herkkua Juntuselle: pääpallon voittaminen.

 

Paulo Perreira

OPS:n testissä oleva Paulo Perreira kokeilee Olli Vilppolan ohittamista.

 

Deco

Luis Vanderlei selvittää tämän tilanteen.

 

Antti Alakulju

Antti Alakulju hoiti OLS-keskitykset turvallisemmille vesille.

 

Antti Alakulju 2

Tässä hieman tiukempi tilanne, mutta Alakuljun pomppu riittää ennen kuin Jukka Puurunen

pääsee palloon kiinni.

 

Ville Körkkö

Tyylinäyte toisesta päädystä. OLS-vahti Ville Körkkö antaa sateen kastelemalle pallolle

kyytiä ennen Nikola Markovicia.

 

Nikola Markovic

Hieman vaarallisempaa akrobatiaa.

 

Erikoistilanne

Merkattuja miehiä ennen vapaapotkua.

 

Jukka Puurunen

Tämäkin solmu aukesi ennen kuin pelaajat laskeutuivat takaisin kentän pintaan.

 

1 - 0

Tästä tilanteesta syntyi OPS:n voittomaali. Puskijana Augustine Jibrin.

 

Tuuletus

Ja asiaankuuluvat tuuletukset maalin merkiksi.

 

Lue otteluraportti

 

(Toimitus)

12.08.2009

Kärsivällisyys palkittiin lopussa

Tihkusateesta huolimatta katsomoon saapunut runsaslukuinen oululaisyleisö todisti viihdyttävää ja kovaotteista paikallispeliä. Keskiviikkoillan derby eteni pitkään Oulun Luistinseuran käsikirjoituksen mukaan eli tulostaululla loisti 0 - 0 tilanne aina 80 minuutille saakka. Ottelu ratkesi vasta loppumetreillä, kun Augustine Jibrin puski Teimuraz Varduashvilin lähettämän kulmapotkun maaliin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Tuo osuma oli kolmen sarjapinnan arvoinen.


Molemmat joukkueet esittivät taistelevaa ja hyökkäävää jalkapalloa ja molempien porukoiden voitonnälkä näkyi hyvin katsomon ylälehtereille saakka. Paikallisotteet yltyivät välillä sen verran rajuiksi, että jääpusseille riitti varmasti kysyntää molemmissa pukukopeissa pelin jälkeen. Pian OPS:n voittomaalin jälkeen Luistinseuran Adrian Rizvani ja Jukka Puurunen nappasivat punaiset kortit, joten keltapaitojen terävin loppurynnistys loppui lyhyeen ja OPS pureskeli maukkaat kolme sarjapinnaa. Rizvanille nousi punainen suun soitosta ja Puurunen otti toisen varoituksensa jyrättyään keskityspalloa poimineen OPS-vahti Antti Alakuljun.

- Tiedettiin etukäteen, että tämä peli tulee olemaan viikon kolmesta ottelusta se kaikkein vaikein. Yksi maali riitti voittoon ja meidän puolustus oli paljon parempi kuin edellisessä ottelussa. Peli oli todella tasainen ja molemmat puolustivat hyvin, mutta uskalsivat myös hyökätä. Tässä pelissä tapahtui paljon, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokaisi voiton ratkettua.

OLS:n päävalmentaja Jari Jäväjä harmitteli Palloseuran loppuhetken voittomaalia.

- Ottelu meni pitkään niin kuin halusimme eli pidettiin 0 - 0 mahdollisimman pitkään. Sitten OPS sai maalin tehtyä eikä meiltä löytynyt enää aseita ja energia meni lopussa muuhun, Jäväjä viittasi kahteen viime minuuttien ulosajoon.

Avausjaksolla molemmilla oli loistavia maalitilanteita, mutta ylärima oli niin OLS:n Jussi Fredrikssonin kuin OPS:n Luis Vanderleinkin yrityksien tiellä. Tämän lisäksi OLS-puolustus torjui maaliviivalta Alex Arinzen tulisen kudin, jonka nigerialainen lähetti kulmapotkun jälkitilanteesta. Molemmille joukkueille tarjoiltiin mahdollisuutta maalintekoon sopivalta etäisyydeltä annettujen vapaapotkujen merkeissä, mutta viimeistely jäi puolin ja toisin hiuskarvan verran vajaaksi. Erikoistilanteiden erikoismies Luis Vanderlei oli jälleen kerran yksi kotijoukkueen avainpelaajista.

- Kova peli, kova vääntö. Pelissä oli paljon erikoistilanteita, mutta ei niin paljon rakennettuja hyökkäyksiä. Toisella jaksolla muutimme pelisysteemiä ja keskikenttä alkoi voittaa palloja ja siinä oli enemmän tilaa. Olemme harjoitelleet paljon erikoistilanteita ja niissä täytyy olla vahvoja, "Deco" totesi ottelun jälkeen.

OPS:n ei pidä nauttia paikallisvoitosta liian pitkään, sillä joukkue pelaa seuraavan kerran jo tulevana lauantaina, kun Norrvalla FF matkustaa Ouluun.

Maalit:

1 - 0 Augustine Jibrin 80 min.

 

Katso kuvakooste ottelusta

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

11.08.2009

Kiivas derby keskiviikkona, Mika Hautala povaa tiukkaa ottelua

OPS isännöi paikallisvastustaja Oulun Luistinseuraa Castrenissa keskiviikkona kello 18:30 alkavassa ottelussa. Derbystä on tulossa ennakkoasetelmien perusteella erittäin kiivas, sillä isäntäjoukkue OPS ei taatusti halua antaa enempää kaulaa sarjajohtaja FC OPA:lle - muutoin nousuhaaveet voivat käydä mahdottomiksi.

 

- Kova vääntö on tulossa ja ilmaiseksi me ei saada mitään niin kuin ollaan huomattu viime aikoina. Omaa tasoa pitää nostaa, sillä OLS taistelee varmasti kovaa, koska ne tarvitsee pisteitä. Emme varmasti pääse helpolla, OPS-kapteeni Mika Hautala ennakoi.

- Meidän pitää saada oma peli rullaamaan ja pistää pallo ja miehet liikkeelle niin kuin alkukaudesta. Oma peli pitää saada takaisin raiteille, hän ohjeistaa.

 

OLS on tällä hetkellä C-lohkon viimeisellä putoajanpaikalla vain pisteen Iisalmen PK-37:n takana, joten myöskään keltapaidoilla ei ole varaa löysätä senttiäkään tai sarjasopimuksen uusiminen voi käydä mahdottomaksi.

 

FC OPA on kiskonut viiden pisteen kaulan sarjakakkosen ruutua lähes koko kauden ajan miehittäneeseen Palloseuraan. Joukkueilla on vielä keskinäinen kohtaaminen jäljellä eli pistemenetykset muille joukkueille on ehdottomasti minimoitava. OPS on kärsinyt pienoisesta notkahduksesta kauden puolivälissä, mutta viitteitä paremmasta on joukkueen kipparin mukaan näkyvissä.

 

- Meillä oli tiistain harjoituksissa hyvä keskustelu joukkueen kanssa siitä, mikä on mättänyt viime aikoina. Periaatteessa mikään ei ole muuttunut alkukauden jälkeen, joten nyt on vain löydettävä peli-ilo takaisin ja vaatia kavereita tekemään kovemmin töitä. Enää ei ole varaa pistemenetyksiin, Hautala painottaa.

 

Mika Hautala

OLS tarjosi kovan vastuksen joukkuiden viime kohtaamisessa, mutta OPS puristi toisella

jaksolla 0 - 2 voiton.

 

OLS on tuulettanut voittoa vain kolme kertaa tällä kaudella ja poistunut kentältä tappio niskassaan jo yhdeksän kertaa.  Voittojen lisäksi Luistinseuran 14 sarjapistettä koostuu viiden tasapelin tuomista pinnoista.

 

- OLS pelaa varmasti isolla sydämellä meitä vastaan ja he ovat vaarallisia, koska pelaavat kovalla asenteella. Mielestäni OLS:lla on hyvä puolustus ja puolustava keskikenttä siitä huolimatta, että he ovat päästäneet paljon maaleja tällä kaudella. He ovat mielestäni alisuorittaneet tähän saakka ja he ovat oikeasti paljon parempi joukkue kuin mitä sarjataulukko näyttää. Meidän ei pidä aliarvioida heitä yhtään, Hautala sanoo.

Anzor Kaladze otti varoitustilinsä täyteen tappiollisessa SJK-ottelussa, mikä tietää georgialaiselle katsomokeikkaa derbyssä. OLS:lla  ei ole pelikieltoja murheena, mutta joukkueen vakiokokoonpanoon voisi veikkailla farmisopimuksen tuomia vahvistuksia AC Oulusta. Kauden mittaan OLS-paita on tullut tutuksi ainakin Henri Hanhelalle, Simo Myllymäelle ja John Jonkelle. AC Oulun viime ottelussa eivät pelanneet myöskään Niko Heiskanen, Jarkko Hurme, Juho Keskinen, Tommi Siekkinen ja Eetu Uusitalo, joten myös he ovat edustuskelpoisia keskiviikkona. Farmisääntöjen turvin samassa ottelussa voi kuitenkin esiintyä enintään kolme aikuista pelaajaa ylemmältä sarjatasolta.

 

Tervetuloa seuraamaan kiihkeää derbyä keskiviikkona 12.8. kello 18:30 Castreniin!

 

(Toimitus)

09.08.2009

Katso tuhlatut maalipaikat ja maalit ottelusta OPS - SJK

 

(Toimitus)

08.08.2009

Pistekään ei kelvannut OPS:lle

Palloseuran hyökkäys puski päätään 88 minuutin ajan seinään, ylärimaan, SJK:n maalivahti Aki Lyyskiin, seinäjokelaispuolustukseen ja vaikka mihin. Kenttätapahtumia selvästi hallinnut kotijoukkue oli tehoton maalipaikoissa ja antoi tasapelipisteenkin valua käsistään lisäajalla.

 

- Väsymystä oli, vaikka toinen matkustaa kaukaa, niin silti he liikkuivat meitä paremmin. Hyökkäys on meille iso ongelma. Mika Hautala teki alkukaudesta paljon maaleja, mutta sen jälkeen vain keskikenttä on tehnyt maaleja, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tunnusti pettyneenä.

OPS:n hyökkääjät ovat onnistuneet viimeksi maalinteossa yhdeksän ottelua sitten, kun Mika Hautala ja Matias Juntunen osuivat Norrvalla FF:n verkkoon kesäkuun alussa. Lauantaina toisen testiottelunsa pelannut Alimi Babatunde viihtyi kovassa helteessä pelatussa ottelussa enimmäkseen paitsiossa eikä nigerialainen osunut maalipuiden väliin muutamasta paikasta huolimatta.

 

- Oli meidän hallintaa, mutta se ei merkitse mitään, kun peli oli niin hidasta. Teimme paljon syöttövirheitä ja se oli kamalan näköistä, Antonio tuskaili muutamien halpojen virheiden kanssa.

 

Alimi Babatunde

Alimi Babatunde ei onnistunut maalinteossa toisessakaan testiottelussaan.

 

Ensimmäisellä jaksolla OPS sai pallon kertaalleen jo maaliviivalle, mutta seinäjokelaispuolustus siivosi tilanteen viime hetkellä. Maalivahti Aki Lyyski poimi Luis Vanderlein komean vapaapotkun yläkulmasta, joten kaikki ottelun maalit nähtiin toisella jaksolla. Maalinteon aloitti SJK. Ristipallo repi OPS-puolustuksen auki ja Marko Huttu loi tekopaikan Mikael Muurimäelle, joka pyörähti näppärästi vapaaksi ja ampui avausmaalin takanurkkaan.

Tämän jälkeen vierailijat vetäytyivät kuoreensa ja OPS:n painostus palkittiin vasta 88 minuutin kohdalla. Hetkeä aiemmin ylärimaa kilauttanut Luis Vanderlei asettui kulmalipulle. Nahkakuula leijaili takatolpalle, josta Augustine Jibrin siirsi pallon Nikola Markovicille ja hänen syöksypusku upposi maaliin. Tasoitusmaali ei kuitenkaan ollut pisteen väärti lauantaina, sillä SJK iski vielä neljännellä lisäaikaminuutilla. Kauniin hyökkäyskuvion päätti vaihdosta kentälle tullut Samir Bouroussi. Vapauttavan syötön tarjoili Marko Huttu. Tasapelikin olisi varmasti tyydyttänyt seinäjokelaisvieraita, mutta niin vain SJK otti ja vei kaikki kermat kakun päältä ja kosti OPS:n alkukauden 0 - 5 rökälevoiton.

 

Antti Pulkkinen

Antti Pulkkinen oli yritteliäällä pelituulella lauantaina.


Kautta on jäljellä vielä yhdeksän ottelua, joista on jaossa 27 sarjapistettä. OPS pelaa seuraavan kerran jo ensi keskiviikkona, kun se isännöi paikallisottelussa Oulun Luistinseuraa. Ottelu alkaa kello 18:30.

 

- Niin kauan kuin on toivoa, tehdään töitä, Antonio valoi jatkoa ajatellen.

Maalit:

 

0 - 1 Mikael Muurimäki 75 min.

1 - 1 Nikola Markovic 88 min.

1 - 2 Samir Bouroussi 90 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

07.08.2009

Kärkikahinat lauantaina, Erkki Paananen kuuluttaa tiivistä puolustamista

OPS aloittaa kolmen kotiottelun putken lauantaina jo kello 13.00 alkavassa ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Kahdeksan päivän aikana OPS mittaa kotonaan vielä Oulun Luistinseuran ja Norrvalla FF:n kunnot. SJK on sarjassa neljäntenä ja joukkue tekee varmasti kaikkensa kiusatakseen muita kärkijoukkueita ja ennen kaikkea kostaakseen OPS:n alkukauden 0 - 5 vierasvoiton.

 

Joukkueiden paremmuudesta ei aiemmassa kohtaamisessa jäänyt epäselvää, sillä sinipaidat murskasivat seinäjokelaiset Teimuraz Varduashvilin (2), Mika Hautalan, Ilari Nikulan ja Luis Vanderlein maaleilla. SJK ei varmasti halua tällä kertaa laskea viittä maalia omiinsa, joten lauantaina nähtäneen tiukempi kamppailu.

 

- Nyt ei varmasti ole odotettavissa sellaista peliä, sillä Seinäjoki tietää meidän metkut. Jokaisen on laitettava itsensä täysillä likoon, jotta voitto tulee, OPS:n toinen valmentaja Erkki Paananen ohjeistaa.

- Jos me päästetään ne pelaamaan heidän omaa lyhytsyöttöpeliään, niin silloin olemme vaikeuksissa. Heiltä pitää ottaa tila pois ja pitää oma paketti läjässä, jos halutaan voittaa, hän jatkaa.

 

OPS selvisi kolmen ottelun notkahduksestaan voittamalla FCJ Blackbirdin viime sunnuntaina Jyväskylässä niukasti 0 - 1. Tätä ennen OPS oli kärsinyt kauden ainoat pistemenetyksensä eli oululaiset palasivat voittojen tielle Jyväskylässä. Pysyminen pisteiden polulla vaatii Paanasen mukaan tutun reseptin - tiiviin puolustuspelaamisen.

- Harjoituksissa on ollut kova asenne päällä ja halua voittaa. Puolustuspään helpot virheet pitää karsia pois ja maalivahtipelin pitää onnistua yhtä hyvin kuin Jyväskylässä. Hyökkäyksessä pitää laittaa pallot paikoista maaliin paremmalla prosentilla, Paananen vinkkaa.


SJK on napannut 16 ottelusta 28 sarjapinnaa, kun OPS on poiminut 41 pistettä. Seinäjokelaisten maalisarake näyttää 35 tehtyä ja 34 päästettyä maalia, joten verkko on soinut tasaisesti molemmissa päädyissä. OPS on tuulettanut maalia neljä kertaa useammin kuin SJK (39 tehtyä), mutta oululaisten puolustus on viime otteluiden repsahduksista huolimatta ollut selvästi pitävämpi (11 päästettyä maalia). SJK matkustaa Ouluun kokeiltuaan kaikkia mahdollisia lopputuloksia viime otteluissaan: 4 - 4 tasapeli Norrvalla FF:n kanssa, 2 - 4 voitto FC Vaajakoskesta ja 0 - 1 tappio GBK:lle.

OPS:n uusista testipelaajista Paulo Perreira sovittaa pelikieltoa lauantaina, mutta nigerialainen Alimi Babatunde on mukana kokoonpanossa. Serbitoppari Nikola Markovic on tervehtymässä pelikuntoon.

 

OPS - Seinäjoen JK lauantaina 8.8. kello 13.00 Castrenissa. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

02.08.2009

OPS palasi voittojen tielle

Oulun Palloseura ei tehnyt iltapuhdettaan helpoksi Jyväskylässä, sillä oululaiset antoivat isännille tunnin verran tasoitusta pelatessaan vajaalla Paolo Perreiran ulosajon jälkeen. Ensimmäistä otteluaan OPS-paidassa pelannut brasilialainen otti illan toisen varoituksensa jo 35 minuutin pelin jälkeen ja vierailijat joutuivat miesvajaalle. Ilari Nikula (kuvassa) oli siirtänyt OPS:n johtoon kolme minuuttia ennen Perreiran ulosajoa ja tuo maali riitti kolmeen sarjapinnaan sunnuntaina.

 

- Erittäin vaikea ottelu. Siihen asti ei ollut mitään ongelmia, kunnes Paolo lähti kentältä. Hän antoi vapaapotkun liian nopeasti ja tuomari antoi toisen varoituksen siitä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio päivitteli 35. minuutin tapahtumia.

OPS:n voittomaali oli kauniin hyökkäyksen hieno päätös. Luis Vanderlei syötti ja Perreiran kanssa ensimmäistä otteluaan OPS-paidassa pelannut nigerialainen kärkimies Alimi Babatunde teki juoksullaan tilaa maalin kulmalle ja Ilari Nikula nosti pallon maalivahdin yli takanurkkaan.

 

Luiz Antonio oli tyytyväinen Perreiran ja Babatunden ensisuoritukseen.

 

- Kyllä Paolo vakuutti. Hyvä asenne, hyväkuntoinen ja tekee kovasti töitä. Myös Alimi oli positiivinen. Hän juoksi hyvin ylhäällä ja piti palloa oikea-aikaisesti.

 

Toinen puoliaika oli miestä väkevämpänä pelanneen FCJ Blackbirdin painostusta, mutta siitä huolimatta OPS:lla oli paikkoja iskeä toinen maali. Sormivammoista kärsinyt maalivahti Antti Alakulju palasi OPS:n maalille 12 ottelun tauon jälkeen ja mies piti maalinsa heti koskemattomana tiiviisti puolustaneen OPS-linjan takana.

 

- Puolustimme kolmessa viime ottelussa huonosti, mutta nyt sovimme, että pistetään kauppa kiinni ja puolustetaan hyvin. Antti torjui lopussa pari hienoa torjuntaa ja voi sanoa, että hän torjui pisteitä tänään. Me todistettiin, että meillä on asenne kohdallaan ja voimme voittaa kenet tahansa, Antonio kiitteli.

 

Myös Heikki Marjeta oli mukana avauskokoonpanossa, mutta Nikola Markovicia ja Marko Kivilää ei vielä kentällä nähty. OPS pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina, kun kärkijoukkueisiin kuuluva Seinäjoen JK vierailee Oulussa. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 13.00 Castrenissa.

 

Maalit:

0 - 1 Ilari Nikula 32 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)