« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - May 2009

28.05.2009

Vajaalla voittoon, GBK - OPS 0 - 1 (0 - 0)

Kuusi peliä, kuusi voittoa. Vain kolme päästettyä maalia ja peräti 17 tehtyä maalia. Oulun Palloseura jatkoi puhdasta peliään ja pysyi voittojen tiellä Kokkolassa GBK:n kustannuksella, mutta helppo ilta ei missään nimessä ollut.

 

- Erittäin vaikea peli varsinkin sen jälkeen, kun Goiano lensi ulos. Voitosta pitää olla todella ylpeä, sillä tämä oli tahtovoitto, jonka merkitys joukkueelle on suuri, OPS-luotsi Luiz Antonio arvosti.

 

Goiano otti illan toisen varoituksensa jo puolen tunnin pelin jälkeen, joten vierailijat joutuivat taistelemaan yli tunnin vajaamiehisenä. Brasilialaispelaaja tarjoili kovan liukutaklauksen pian sen jälkeen, kun häntä oli varoitettu jo kerran - seurauksena toinen kortti ja ulosajo. Kaikesta huolimatta kolme sarjapinnaa matkasi Ouluun Heikki Marjetan (kuvassa) ampuman maalin turvin. OPS-puolustaja ratkaisi ottelun aivan toisen jakson alussa, kun hän nousi laitaa pitkin ylös ja ampui pallon GBK-puolustajan kautta verkkoon.

 

- Minä sanoin pojille heti pelin jälkeen, että kiitos paljon. Toivottavasti minulla on vielä pitkä valmentajaura edessä, mutta tätä ottelua en voi unohtaa. Voitto vajaalla GBK:n kotikentällä. Pojat juoksivat tuplasti ja antoivat kaikkensa, tämä oli koko joukkueen tahtovoitto, Antonio painotti.

 

Tappio oli kokkolalaisille jo kauden neljäs. Edellisessä ottelussa toinen oululaisseura, OLS kuritti GBK:ta ja nyt oli sitten OPS:n vuoro. Goiano huilaa pelikiellon vuoksi seuraavan ottelun ja lisää jobinpostia OPS:lle sateli Anzor Kaladzen loukkaantumisen muodossa. Vahvan alkukauden pelannut Kaladze sai ottelussa iskun päähänsä ja mies parsittiin kuntoon muutamalla tikillä Kokkolan keskussairaalassa.

Esimakua tulevista paikallispeleistä saadaan ensi perjantaina pohjoisen derbyssä, kun Rovaniemen FC Santa Claus vierailee Castrenilla. Ottelu alkaa kello 18.30.

 

 

Maalit:

0 - 1 Heikki Marjeta 48 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

27.05.2009

Nettisivujen palvelut paranevat, maalikoosteita luvassa

Oulun Palloseura haluaa palvella nettisivujensa käyttäjiä ja oululaista sekä koko Suomen jalkapalloyleisöä entistä paremmin. OPS:n kotiotteluista julkaistaan jatkossa maalikoosteet heti ottelun jälkeisenä päivänä. Alta löydät 9.5. pelatun OPS - FCJ Blackbird ja 21.5. pelatun OPS - JBK otteluiden maalikoosteet. Myös uutisarkisto-osiota on parannettu. Uutissivulta löytyy nyt kuukausittain kaikki OPS:n sivuilla julkaistut uutiset, mikä helpottaa vanhojen uutisten ja otteluraporttien lukemista.

 

Otteluiden videointi- ja maalikoostepalvelun tuottaa Mainosmaker. OPS:n nettisivujen teknisen toteutuksen takana ovat GST Graafinen Studio ja Inertica.

 

 

 

 

 

 

(Toimitus)

27.05.2009

Heikki Marjeta tyytyväinen alkukauteen

Viisi peliä, viisi voittoa. Alkukausi ei olisi voinut Palloseuran osalta paremmin käynnistyä. C-lohkon kärkipaikka oli hetki sitten OPS:n halussa, mutta nyt yhden ottelun enemmän pelannut FC OPA on kiilannut ohi.


- Hyvin on lähtenyt käyntiin, kun on viisi peliä alla ja viisi voittoa. Kolme ensimmäistä peliä oli ennalta heikompia joukkueita vastaan ja tällaisiin peleihin on yleensä vaikeampi lähteä. Otimme niistä kuitenkin tärkeät voitot, OPS-puolustaja Heikki Marjeta kertaa alkukautta.

Kauden neljäs peli oteltiin Seinäjoella SJK:n vieraana. Ottelun piti olla se todellinen puntari Palloseuralle, mutta toisin kävi. SJK ei pysynyt alkuunkaan OPS:n kyydissä.

- Se peli kertoo paljon meidän joukkueesta. Puoliaikatulos 0 - 5 oli osoitus meidän kovuudesta, Marjeta sanoo.

Päävalmentaja Luiz Antonio tarttui puikkoihin vain kaksi viikkoa ennen sarja-avausta, mutta palikat on saatu siihen nähden varsin nopeasti paikoilleen, kuten tulostauluilta voi lukea. OPS on esittänyt taistelevaa, taitavaa ja ennen kaikkea tuloksekasta jalkapalloa.

- Luiz on tuonut rentoutta ja selkeää roolitusta joukkueeseen. Puolustajat keskittyvät puolustamiseen ja hyökkääjät hyökkäämiseen. Olemme käyneet treeneissä paljon läpi jokaisen omaa roolia ja ihan kävelleet kentällä omilla pelipaikoilla. Luiz on myös painottanut todella paljon erikoistilannepelaamista ja me ollaankin ratkaistu pelejä niistä.

- Harjoituksissa on hyvä ja rento meininki ja kaikki keskittyvät omaan tekemiseen. Henki on yhtenäinen ja erilainen aikaisempiin vuosiin verrattuna. Ja onhan Luiz sarjan tyylikkäin valmentaja, Marjeta heittää pilke silmäkulmassa.

OPS:n hyökkäyspeli on ollut tehokasta varsinkin kahdessa viime ottelussa, joissa sinipaidat ovat latoneet yhdeksän häkkiä. Puolustus on vuotanut viidessä pelissä vain kolmen maalin verran, joten paletti on ollut kunnossa heti kauden alusta lähtien. Myös maalivahtien peluutus on osoittanut, että sekä Antti Alakulju että Zurab Talakhadze ovat voittavia maalivahteja. Tosin Alakulju on sivussa vielä muutaman viikon sormivamman takia. Mihin OPS:n voittokulku voi sitten kaatua?

- En näe oikeastaan mitään heikkouksia. Tietysti loukkaantumiset ja pelikiellot voivat sekoittaa pakkaa, mutta toisaalta meillä on kapeasta pelaajaringistä huolimatta kovatasoinen vaihtopenkki. Sieltä löytyy vähintään samantasoisia jätkiä tilalle. Monesti nälkäinen kaveri tuo oman mausteensa ja joitain uutta peliin, Marjeta vastaa.

OPS-puolustaja ampuu heti alas puheet siitä, että ulkomaalaisten runsas lukumäärä hidastaisi joukkueen menoa.

 

- Kansalaisuudella ei ole mitään väliä, sillä kaikilla on OPS:n merkki rinnassaan. Ulkomaalaiset tuovat omat juttunsa ja huumorin mukanaan, mikä on hyvä juttu. Tärkeintä on se, että kaikki toimivat ammattimaisesti, ovat ajoissa treeneissä ja treenaavat kovaa. Kommunikointi tuottaa joskus ongelmia, mutta aina se yhteinen kieli on löytynyt tähän asti.

OPS:n 18 pelaajasta puolet on ulkomaalaisia. Jokainen heistä on osoittanut olevansa vahvistus joukkueelle, eikä OPS-paidassa matkusta ainuttakaan turistia. Lomamatkalle joukkue ei lähde torstainakaan, vaan kolme pistettä on haussa Kokkolan suunnalta. Seuraava ottelu pelataan siis Kokkolassa GBK:ta vastaan. GBK on aloittanut kautensa kolmella tappiolla, voitolla ja tasapelillä. Viime ottelussa OLS peittosi GBK:n maalein 3 - 2.

- Odotan taas kovaa vääntöä. Kokkolalaisia joukkueita vastaan on aina ollut hyviä pelejä. Viime harjoituspelin GBK voitti ja oli askeleen meitä edellä. Me taas voitimme kauden ensimmäisen harjoituspelin ja olimme silloin askeleen edellä heitä. GBK ei ole aloittanut kauttaan älyttömän hyvin, mutta me kunnioitamme heitä vastustajana silti samalla tavalla. Kova peli on tulossa, Marjeta ennakoi.

Sarjataulukko

(Toimitus)

22.05.2009

Kahden kotiottelun aloitusaika muuttuu

Amerikkalaisen jalkapallopelien päällekkäisyyksien vuoksi Oulun Palloseuran kahden kotiottelun aloitusaika muuttuu kolme tuntia aikaisemmaksi alkuperäisestä kello 16:00:sta. Lauantaina 11.7. pelattava ottelu OPS-jp - PK-37 alkaa siis jo kello 13:00. Lauantaina 8.8. pelattava ottelu OPS-jp - Seinäjoen JK alkaa myös jo kello 13:00.

 

Katso tästä koko otteluohjelma

 

(Toimitus)

21.05.2009

Kuvakooste ottelusta OPS - JBK

Oulun Palloseura-jp - JBK 4 - 1 (0 - 1)

 

0 - 1

JBK:n kulmapotku leijailee yli pelaajamuurin ja maalivahti Zurab Talakhadzen. Lopulta

Jonas Hellund vei joukkonsa 0 - 1 johtoon OPS-maalin ammottaessa tyhjyyttään.


Pallopojat

OPS:n kotiottelujen pallopoikina toimii Tervarit juniorit Sao Paulon vuonna 2001

syntyneiden joukkue. Verkkojen välissä hymyssä suin Joona Juntunen ja Kasperi Törmänen.


Marko Kivilä

Marko Kivilä palasi OPS:n vahvuuteen toisella puoliajalla kolmen viikon loukkaantumis-

jakson jälkeen.


matias juntunen
Matias Juntunen tuulettaa kauden avausmaaliaan. Osuma jäi torstai-illan voittomaaliksi.

Kaladze
Ottelun viimeinen kymppi pelattiin hurjassa vesisateessa. Tämä ei kuitenkaan Anzor
Kaladzea hidastanut, vaan mies syötti kaksi maalia lisäajalla.


Jibrin

Augustine Jibrin nousee kasan korkeimmalle. Hän puski ottelun lopullisen sinetin, 3 - 1

samanlaisesta tilanteesta.


(Toimitus)

 

 

 

21.05.2009

OPS nousi lopussa reiluun voittoon JBK:sta

OPS-jp - JBK 4 - 1 (0 - 1)

 

Helatorstain pietarsaarelaisvieraat olivat pitkään kiinni voiton syrjässä, mutta OPS:n asennemuutos toisella jaksolla nosti isännät lopulta selvään kotivoittoon ja samalla C-lohkon kärkipaikalle. OPS johtaa sarjaa maalieron turvin ennen paikallisvastustaja FC OPA:a.

JBK meni 12 minuutin pelin jälkeen ottelussa johtoon kulmapotkutilanteesta. OPS-vahti Zurab Talakhadze ei yltänyt kierteiseen kulmuriin ja lopulta hyvin tilannetta seurannut Jonas Hellund siirsi pallon tyhjään OPS-verkkoon. Tämän jälkeen kotijoukkueen peli lamaantui.

- Ensimmäinen jakso oli erittäin huono. Toivotaan, että tämä oli opetus meille siitä, että joka pelissä pitää pelata kovalla asenteella. Jalkapallossa pitää todistaa osaaminen joka pelissä uudestaan ja uudestaan. On ihan sama mitä on tapahtunut viime kaudella tai viime pelissä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio viittasi OPS:n edelliseen 0 - 5 voittoon Seinäjoella.

- Olen painottanut pelaajille koko viikon, että jalat pitää olla maassa ja jatkaa kovalla työllä eteenpäin, hän lisäsi.

Puoliajan jälkeen kentälle juoksi entistä tiukemmin pelannut OPS ja ennen kaikkea maalipaikkansa hyödyntänyt OPS. Kotijoukkueen tasoitusmaali roikkui ilmassa heti toisen jakson alussa, mutta vasta 71 minuutin pelin jälkeen Luis Vanderlei toi kotijoukkueen tasoihin rangaistuspotkusta. Vain kolme minuuttia myöhemmin vaihdosta kentälle tullut Matias Juntunen ampui sinipaidat johtoon. OPS-kapteeni Mika Hautala vapautti Juntusen läpiajoon ja kova vasuri upposi takanurkkaan ohi JBK-vahti Jesse Östin.

 

- Asenne ratkaisi voiton. Toinen jakso oli paljon parempi. Huonolla asenteella on helppo hävitä, mutta voiton eteen pitää tehdä kovasti töitä ja pelaajien pitää todistaa joka pelissä osaamisensa saadakseen paikan avauskokoonpanossa, Antonio painotti.

Ottelun kaksi viimeistä maalia nähtiin lisäajalla. Nigerialaistoppari Augustine Jibrin puski Anzor Kaladzen kulmalipun tuntumasta antaman vapaapotkun sisään ja Matias Juntunen iski illan toisen maalinsa läpiajosta aivan ottelun loppuhetkillä. Syöttäjänä jälleen Kaladze.

 

OPS pelaa seuraavan kerran viikon kuluttua torstaina Kokkolassa GBK:n vieraana. Palloseuran seuraava kotiottelu on perjantaina 5.6. Rovaniemen FC Santa Clausia vastaan.

 

Ottelukooste:

 

Maalit:

0 - 1 Jonas Hellund 12 min.

1 - 1 Luis Vanderlei rp. 71 min.

2 - 1 Matias Juntunen 73 min.

3 - 1 Augustine Jibrin 90 min.

4 - 1 Matias Juntunen 90 min.

 

Katso kuvakooste ottelusta

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

19.05.2009

Alexei Eremenko johdattaa JBK:n Ouluun helatorstaina

OPS tyrmäsi viime kierroksella Seinäjoen jalkapallokerhon murskaluvuin 0 - 5, mutta tuo ottelu on syytä painaa taka-alalle ennen torstain kamppailua. Helatorstain vastustaja Pietarsaaren jalkapalloklubi porskuttaa OPS:n tavoin iloisissa tunnelmissa eteenpäin. JBK otti kauden avausvoittonsa viime kierroksella kukistamalla Norrvalla FF:n maalein 2 - 0.

 

- Meillä pitää olla jalat maassa ja joukkueen pitää jatkaa nöyränä eteenpäin. Meidän pitää pelata taas kovalla asenteella omaa peliä ja edetä ottelu kerrallaan, OPS-luotsi Luiz Antonio ohjeistaa.

- JBK sai viime lauantaina avausvoittonsa, joten he tulevat varmasti kovaa Ouluun, hän ennakoi.


11 perättäistä kauttaan Kakkosessa aloitteleva JBK hävisi kauden kolme ensimmäistä otteluaan ja joukkue löytyy sarjataulukon paikalta 11. OPS sen sijaan jakaa lohkon piikkipaikan FC OPA:n kanssa - molemmilla on neljä voittoa taskussa maalierolla 12 - 2. JBK:n vaarallisin nimi lienee rautaisessa kunnossa vielä 45-vuotiaanakin oleva joukkueen pelaaja-valmentaja Alexei Eremenko, jonka vaarallisuudesta ei varmasti tarvitse erikseen mainita. JBK on Pietarsaaren Jaron farmiseura, joten länsirannikon pojilla voi olla taskussaan ässiä monessa ottelussa tälläkin kaudella.

 

 Alexei Eremenko

Alexei Eremenkon taidot ovat tallella vielä 45-vuotiaanakin.

 


Viime kauden lopulla JBK peittosi OPS:n kotonaan maalein 5 - 2, mutta tuolloin kolmesta osumasta vastannut Frank Jonke on siirtynyt Pietarsaaresta AC Oulun paitaan. Alkukauden tulivoimasta ovat Pietarsaaressa vastanneet Alexei Eremenko, Kristoffer Knuts, Daniel Kock, Thomas Kula ja Staffan Svenlin kukin yhdellä maalilla. Nuoren pietarsaarelaisryhmän puolustus seisoo vankasti Niklas Storbackan varassa.

OPS:n Marko Kivilä palaa hyvin suurella todennäköisyydellä joukkueen kokoonpanoon torstaina. Pienistä loukkaantumista kärsivien Teemu Pähtilän ja Heikki Marjetan tilanne on vielä auki ja heidän kuntonsa tarkisteen vielä ottelupäivänä.


Alle olevasta linkistä voit herkutella OPS:n murskavoittoa Seinäjoella maalikoosteen muodossa.

 

Maalikooste: SJK - OPS 0 - 5

 

OPS - JBK helatorstaina 21.5. kello 18:30, Castren.

 

(Toimitus)

17.05.2009

Maalijuhlat Seinäjoella, SJK - OPS 0 - 5 (0 - 5)

Teimuraz Varduashvili (kuvassa) aloitti Palloseuran maalikarkelot Seinäjoella paukauttamalla kaksi häkkiä heti ottelun alkuun. OPS teki kaikki viisi maaliaan ensimmäisellä jaksolla ja peli oli sitä myöten selvä. Yli 500-päinen kotiyleisö sai todistaa 18 minuutin temmellyksen jälkeen Varduashvilin illan ensimmäistä. "Temu" sai pystysyötön ja viimeisteli tilanteen hallitusti nostamalla pallon yli maalivahti Aki Lyyskin. Vain neljä minuuttia myöhemmin sama mies ampui pallon maaliin.

 

Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja Mika Hautala teki kauden viidennen osumansa Goianon keskityksestä. OPS iski vielä kahdesti ennen taukovihellystä. Ilari Nikula päätti Anzor Kaladzen syötön maaliverkkoon ja Torniosta Ouluun täksi kaudeksi siirtynyt Nikula tuuletti kesän avausmaaliaan uuden seuran paidassa. Myös Luis Vanderlei osui Seinäjoella ensimmäistä kertaa tällä kaudella. "Decon" unelmavapari upposi SJK:n maalin ylänurkkaan viisi minuuttia ennen taukoa.

 

- Ei voi sanoa, että ennen peliä olisin uskonut näin moneen maaliin, vaikka tiesin poikien keskittyneen otteluun hyvin. Ensimmäinen jakso oli erinomaista peliä meiltä, liigatason jalkapalloa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ylisti.

Ottelun toinen puoliaika oli maaliton ja OPS puolusti johtoaan tiukasti. SJK:lla oli pari vaarallista tilannetta toisella jaksolla, mutta isäntien Mikael Muurimäki otti parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä illan toisen varoituksensa ja OPS sai varmistella voittonsa miesylivoimalla.

 

- Me puolustettiin taas nolla omassa päässä. Seinäjoki painosti toisella jaksolla ja heillä oli pari vaarallista paikkaa, mutta me pelattiin hyvin myös toisella puoliajalla, Antonio kertasi.

 

OPS ja FC OPA jakavat lohkon kärkipaikan - oululaisseurat ovat sarjan ainoat puhtaan pelin joukkueet tähän asti. Molempien maaliero on 12 - 2. OPS pelaa seuraavan kerran helatorstaina kotistadionillaan, kun Alexei Eremenko johdattaa Pietarsaaren JBK:n Castreniin. Ottelu alkaa kello 18:30.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

16.05.2009

Kauden ensimmäinen todellinen testi sunnuntaina

OPS on kohdannut kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussaan C-lohkon viidestä uudesta joukkueesta kolme. FC Vaajakoski, Lapuan Virkiä ja FCJ Blackbird eivät kuulu sarjan suurimpiin voittajasuosikkeihin. Sen sijaan sunnuntaina Palloseuraa isännöivä Seinäjoen Jalkapallokerho voi onnistuessaan hätyytellä kärkisijoja.


- SJK on meille ensimmäinen todellinen mittari. Silloin näemme millainen joukkue olemme ja missä mennään. Sunnuntai on kova haaste meille, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio uskoo.

SJK on aloittanut kauden OPS:n ja FC OPA:n tavoin puhtaalla pelillä eli kolmella voitolla. Seinäjoen JK on kaatanut alkukaudesta GBK:n, FC Vaajakosken ja Norrvalla FF:n. SJK hankki täksi kaudeksi riveihinsä viime kaudella 10 maalia GBK:n paidassa mättäneen Mikael Muurimäen. Joukkueen viime kauden paras maalintekijä oli niin ikään 10 maalin mies Tommi Haanpää, joka on talven aikana käynyt näytillä liigaseura Tampere Unitedin leirissä. Kokkolan suunnalta joukkuetta on paikattu myös maalivahti Aki Lyyskillä, joten SJK voidaan laskea sarjan nousijaehdokkaisiin.

 

Fakta on se, että sunnuntaina päättyy SJK:n tai OPS:n tahraton alkukausi - tasapelin sattuessa molempien.

 

OPS:n keskikentän pohjalla pelasi viime lauantaina kauden ensimmäisen ottelunsa nigerialainen Alex Arinze. Hänen takanaan topparin paikalla pelasi niin ikään ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella nigerialainen Augustine Jibrin. Lisäksi loukkaantumisesta toipunut Teimuraz Varduashvili nähtiin kentällä ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Myös Ilari Nikula palasi loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon.

- Uudet miehet pelasivat ok-ottelun viimeksi, mutta heidän pitää muistaa roolinsa. Lisäksi joukkueen pitää oppia, ketkä ovat pelintekijöitä ja pelata heidän kauttaan. Välillä voi antaa pitkiä palloja tilanteen mukaan, mutta kyllä hyvää jalkapalloa pelataan maata pitkin. Yleisö pitää siitä ja sitä on mukava pelata, Luiz Antonio muistuttaa.

Teemu Pähtilä oli viime ottelusta sivussa nilkkavamman takia ja Marko Kivilä ei ole toipunut pelikuntoon Lapuan Virkiää vastaan pelatussa ottelussa tulleen kolhun jälkeen, mutta mistään vakavammasta ei hänen kohdallaan ole kysymys.

- Meillä on 18 pelaajaa, mutta peliaikaa ei ole silti helppo saada. Pitää olla nöyrä ja tehdä paljon töitä, jotta saa peliaikaa, Antonio huomauttaa.


SJK:n alkukausi:

GBK - SJK 1 - 4

SJK - FCV 2 - 1

Norrvalla FF - SJK 1 - 2


(Toimitus)


09.05.2009

OPS - FCJ Blackbird 2 - 0 (1 - 0)

Oulun Palloseura otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kauden alkuun. Lauantai-iltapäivän pelissä OPS piti palloa sivistyneen arvauksen mukaan noin 85 prosenttia peliajasta eikä vierasjoukkueella ollut sanansijaa koko ottelussa. Antti Alakuljun työt OPS-maalilla jäivät muutaman keskityksen poimintaan ja maalipotkujen antamiseen.

FCJ:n maaliverkko olisi voinut vuotaa helposti viidenkin maalin edestä, mutta maalivahti Sami Myllymäen varmat otteet ja OPS:n tehoton viimeistely tarkoitti kahta maalia vesisateen kastelemalla kentällä.

 

Anzor Kaladze

Anzor Kaladze kikkaili ottelun avausmaalin FCJ Blackbirdin puolustuksen haroessa

tyhjää.

 

Kotijoukkue meni johtoon yritteliäällä pelituulella olleen Anzor Kaladzen hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Kaladze sai pallon boksiin, jossa hän tarjosi kahvit muutamalle jyväskyläläispakille ja maalivahti Myllymäelle. Georgialaispelaaja laittoi pallon lopulta tyhjään verkkoon. Vielä ennen taukovihellystä OPS-puolustaja Iiro Vandell puski hyvin kohti takanurkkaa, mutta Myllymäen huipputorjunta piti lukemat siedettävinä.

 

- Ensimmäisellä puoliajalla päästiin johtoon, mutta meillä ei ollut tarpeeksi liikettä kentällä. Toisella jaksolla liike oli parempaa, mutta meillä oli vaikeuksia murtaa heidän paitsioansaa. Pelasimme liian vaikeasti, emmekä muistaneet, että yksikertainen peli on helpompaa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi.

Toisella puoliajalla OPS:n hyökkäyksissä oli enemmän yritystä ja palkinto seisoi heti jakson alussa. Reisivammastaan toipunut Teimuraz Varduashvili vapautti Kaladzen tekopaikkaan pitkällä syötöllä ja Kaladze tarjoili vielä hyvin tilannetta seuranneelle Mika Hautalalle, joka pani pallon lopulta tyhjänä ammottaneeseen FCJ-maaliin. Maali oli Hautalalle jo kauden neljäs.

Iiro Vandell

Iiro Vandell on lunastanut hyvillä otteillaan paikan OPS:n avauskokoonpanossa.


Isäntien maha täyttyi kahdesta osumasta ja FCJ pääsi ottelun lopussa paremmin peliin mukaan. Anzor Kaladzella oli vielä muutama maukas tekopaikka yhdessä Luis Vanderlein kanssa, mutta viimeinen huolellisuus rangaistusalueen sisällä puuttui.

 

- Voitto ja kolme pistettä ovat tärkeimmät. Positiivinen asia on myös se, että meidän puolustus piti nollan, Antonio listasi, mutta muistutti samalla, että OPS:n pelissä on vielä paljon parannettavaa ensi sunnuntain Seinäjoen vierailua ajatellen.

 

 

Ottelukooste:

 

 

 

Maalit:
1 - 0 Anzor Kaladze 37 min.
2 - 0 Mika Hautala 48 min.


Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

07.05.2009

Petrescujen tähdittämä FC Jyväskylä OPS:n vieraaksi

Oulun Palloseura jatkaa C-lohkon uusien joukkueiden punnitsemista ensi lauantaina kotikentällään. Närpes Kraftin tilalle C-lohkoon täksi kaudeksi siirretty FC Jyväskylä Blackbird on yksi lohkon viidestä uudesta joukkueesta.

 

Jyväskyläläisten saalis kahdesta tämän kauden pelistä on yksi piste. FCJ kärsi avausottelussaan 4 - 1 tappion viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonneelle Vaasa IFK:lle. Kauden toisessa ottelussaan FCJ pelasi 1 - 1 tasapelin iisalmelaisen PK-37:n kanssa.

 

FCJ:n mielenkiintoisen pelaaja lienee nuorten maajoukkueen tähtihyökkääjä Tomi Petrescun isoveli Stefan Petrescu, joka on pelannut myös Veikkausliigassa pikkuveljensä tapaan. Tosin Stefan Petrescu ei ole loukkaantumisen vuoksi pelannut FCJ:n paidassa kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Joukkueen toinen valmentaja ja manageri on poikien isä Nellu Petrescu.

FCJ on liigaseura JJK:n farmijoukkue ja kauden ensimmäisissä otteluissa farmisopimus on tiputellut liigavahvistuksia Kakkoseen ihan kiitettävästi. Maalivahti Sami Myllymäki, toppari Markus Paija ja hyökkääjä Niko Kautto ovat vahvistaneet Blackbirdiä alkukaudesta. Joukkueen tuoreimpana vahvistuksena viime ottelussa debytoi korealainen Kim Hyan Kwan, joka on niin ikään liigaseura JJK:n kirjoissa.

 

 Goiano

3 - 1 voitosta huolimatta kauden kotiavauksesta jäi paljon parannettavaa. Tämä Goianon

tilanne jäi hyvästä yrityksestä huolimatta torsoksi.


OPS:n peliesitys ei ole päävalmentaja Luiz Antonion mukaan vielä parasta mahdollista, mutta joukkue on silti napannut kahdesta pelistä kaksi voittoa. Topparin paikalta kärkeen nostettu Mika Hautala on osoittanut vaarallisuutensa hyökkäyspäässä tekemällä kolme maalia kahdessa ottelussa. OPS voitti avausottelussaan FC Vaajakosken vieraissa 1 - 2 ja viime lauantaina Lapuan Virkiän kotonaan 3 - 1.

 

- Meidän pitää pelata paremmalla asenteella ja keskittyä otteluihin paremmin. Tässä sarjassa ei ole yhtään helppoa peliä, vaan tämä on Kakkosen lohkoista kovin, Antonio muistuttaa.

OPS:n keskikenttäpelaaja Ilari Nikula oli sivussa viime ottelusta kauden ensimmäisessä pelissä tulleen kolhun takia. Marko Kivilä puolestaan jätti kentän jalkaan tulleen kovan tällin vuoksi viime lauantaina. OPS:n tuorein sopimuspelaaja Alex Arinze on pelikelpoinen FCJ:tä vastaan. Arinzen nigerialainen maanmies Augustine Jibrin puolestaan vapautuu kahden ottelun pelikiellostaan ja myös hän on OPS:n käytettävissä lauantaina. FCJ:n riveistä Petrescun lisäksi puuttunee ainakin joukkueen toinen pitkäaikaistoipilas Matti Nykänen.

 

OPS-jp - FC Jyväskylä Blackbird lauantaina 9.5. kello 14:00, Castren

 

(Toimitus)

05.05.2009

Alex Arinze OPS:n keskikentälle

Nigerialainen keskikenttäpelaaja Alex Arinze on solminut Oulun Palloseura-jp:n kanssa tämän kauden kattavan sopimuksen. Arinze on harjoitellut OPS:n mukana jo kolmen viikon ajan ja pelannut harjoitusotteluita joukkueen paidassa kevään aikana.

 

- Olen onnellinen, että voin olla taas Oulussa. Meillä on hyvä joukkue ja on mukava olla osa sitä. Toivon, että nousemme kauden päätteeksi Ykköseen, Arinze kertoo.

 

19-vuotias nigerialainen pelasi viime kaudella FC Oulun Pallon paidassa. Aiemmin tällä kaudella hän ehti näyttää taitojaan muun muassa Tornion Pallo-47:n riveissä. Keskikentän pohjalla viihtyvä Arinze on OPS:n 18 sopimuspelaaja.


(Toimitus)

04.05.2009

Viime lauantain erotuomariratkaisut puhututtavat

OPS:n manageri Miika Juntunen suivaantui viime lauantain OPS - Virkiä -ottelun erotuomariratkaisuista. Juntunen ei voi käsittää päätuomari Harri Siniaallon näkemystä alla olevan kuvan tilanteesta, jossa OPS:n keskikenttäpelaaja Luis Vanderlei kaadettiin rangaistusalueella takaapäin.


- Siniaalto sanoi minulle ottelun jälkeen erotuomaritarkkailijan läsnä ollessa, että se oli olkapää olkapäätä vasten tilanne. Katsokaa nyt tuosta kuvasta mitä tapahtui! Jos näin huonosti näkee, niin mielestäni ei voi viheltää tällä tasolla, OPS-manageri puhisee.

Deco

"Ei tämä olkapää olkapäätä vasten tilanteelta näytä", Juntunen ihmettelee.


Toinen lauantain ottelussa Juntusta ja koko oululaisyleisöä ihmetyttänyt tilanne oli Heikki Marjetan tekemän maalin liputtaminen paitsioksi.

- Meidän oikea pakki juoksee pallon kanssa omalta alueelta Virkiän maalille asti ja panee pallon pussiin, niin miten se voi olla paitsio, Juntunen kysyy.

OPS videoi jatkossa kaikki kotiottelunsa.

(Toimitus)

04.05.2009

Portugalilaishyökkääjä ei jatka OPS:ssa

Oulun Palloseuran testattavana parin viikon ajan ollut portugalilaishyökkääjä Ivan Sa Borges Dju (22) ei jatka oululaisseurassa. OPS jatkaa etsintöjä kärkimiehen osalta. Joukkueen seuraava ottelu on ensi lauantaina kotikentällä FC Jyväskylä Blackbirdiä vastaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 14:00.

 

(Toimitus)

02.05.2009

Kuvakooste ottelusta OPS - Virkiä

 

OPS-jp - Lapuan Virkiä 3 - 1 (2 - 1)

 

Deco

Tämä tilanne puhututti 126-päistä oululaisyleisöä. Luis Vanderlei paineli läpiajoon. Ensin

hänen matkaansa hidastettiin paidasta repimällä ja jatkossa vielä ronskimmin ottein...


Deco 2

Tyly kaato takaapäin - ei rankkaria.

 

Mika Hautala 2-1

Ensimmäisen jakson lopulla Goiano vapautti Mika Hautalan läpiajoon ja tarkka sijoitus

alanurkkaan oli helpottava maali OPS:n kannalta.


Goiano

Brasilialaispelaaja Goiano pelasi ensimmäisen ottelunsa OPS-paidassa.


Nikola Markovic

Nikola Markovic oli tuttuun tapaan vahva pääpalloissa ja itsevarmuus OPS:n alakerrassa.

 

Anzor Kaladze

OPS:n toinen toppari oli ottelun parhaana palkittu Anzor Kaladze. Taustalla OPS:n maalia

vartioinut Antti Alakulju.

 

Teemu Pähtilä

Teemu Pähtilä tuli vaihdosta Marko Kivilän paikalle.

 

 Virkiä

Ottelusta täytyy jakaa tunnustusta myös vierasjoukkueelle. Sarjanousija Lapuan Virkiä
osoitti vaarallisuutensa Castrenissa.

 

 (Toimitus)

02.05.2009

OPS - Virkiä 3 - 1 (2 - 1)

Löysä aloitus, tarvittavat maalit ja riittävä taistelu. Siinä lauantai-illan voitonavaimet. Oulun Palloseura teki sen, mitä voiton eteen tarvittiin ja Lapuan Virkiä pisti hyvin kampoihin koko ottelun ajan ja oli välillä jopa hallitsevampi osapuoli.

 

- Hyvä voitto, mutta huono peli. Yleensä olen rauhallinen, mutta puoliajalla jouduin pitämään meteliä kopissa, sillä sen verran vetelästi pojat pelasivat. Sanoin, että älkää luulko, että Lapua on löysä joukkue. Poikien pitää tajuta, että C-lohko on Kakkosen kovin lohko eikä tässä sarjassa ole helppoja pelejä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio puhisi ottelun jälkeen.

Ottelun ensimmäinen kymppi oli OPS:n hallintaa, mutta Marko Kivilän loukkaantuminen vartin pelin jälkeen sotki kotijoukkueen konseptin. Ennen Kivilän saamaa kolhua OPS meni ottelussa johtoon. Alemao hankki kulmapotkun, jota asettui antamaan pallon kanssa hyvin viihtyvä Luis "Deco" Vanderlei. Kulmapotku leijaili pelaajamuurin yli takatolpalle, josta loisto-ottelun pelannut Iiro Vandell (kuvassa) tykitti pallon Virkiän maalin kattoon.

 

- Mukava kotiavaus. Me oltiin parempia ja saatiin taisteltua voitto. Onnistuttiin maalipaikoista paremmin ja puolustettiin hyvin. Meidän topparit voittivat pääpallot ja itsekin pelasin perusvarman puolustuspelin. Decon antaman kulman sain laitettua takatolpalta hyvin sisään, OPS-puolustaja Iiro Vandell kertasi illan tapahtumia.

OPS:n johtomaalin jälkeen ote kääntyi pirteästi esiintyneelle lapualaisryhmälle. Kymmenisen minuuttia ennen taukovihellystä Virkiä juoni ovelan vapaapotkun, joka pelattiin maalinedustalla vaanineelle Oswald Adulle. Hän tuikkasi pelin tasoihin. OPS-kapteeni Mika Hautala teki kuitenkin ottelun voittomaalin läpiajosta, kun ensimmäinen jakso kävi jo lisäaikaa. Ensimmäistä otteluaan OPS-paidassa pelannut Goiano antoi läpisyötön ja "Haukka" ampui todella tärkeän maalin juuri ennen taukoa.

- Onneksi meillä on taitavia pelaajia, jotka tekevät ratkaisuja. Lisäksi olimme tänään erikoistilanteissa hyviä ja niitä me harjoittelemmekin viikoittain. Joukkue pystyy pelaamaan vielä paljon paremmin ja pitää muistaa, että kaikki pelit tulevat olemaan kovia, Antonio muistutti.

Mika Hautala 3 - 1

Mika Hautala puski viimeisen sinetin ottelulle. OPS:n 3- 1 maaliin keskityksen tarjoili
Luis "Deco" Vanderlei.


Toisella puoliajalla kotijoukkueen ote oli varmempi ja Virkiän tekopaikat jäivät vähiin. Toisella jaksolla nähtiin myös muutama yleisöä puhuttanut tuomariratkaisu, joista ensimmäisen oli Heikki Marjetan unelmamaalin liputtaminen paitsioksi. Marjeta kuskasi pallon omalta puolustusalueelta pujotellen koko kentän läpi aina Virkiän maalin asti syöttämättä palloa kenellekään. Unelmamaali tuomittiin kuitenkin paitsioksi. Myöhemmin läpiajoon kiitänyt Luis Vanderlei kaadettiin rangaistusalueella takaapäin, mutta rankkaria ei tilanteesta tuomittu.

- Tuomari mokasi totaalisesti nämä tilanteet. Olen pelannut Suomessa 15 vuotta ja oppinut kulttuurin. Olen painottanut ulkomaalaisille pelaajilleni, että Suomen kulttuuri pitää oppia eikä täällä voi näytellä. Deco ei näytellyt siinä tilanteessa ja yleisö näki, mitä siitä olisi pitänyt tuomita. Se oli aivan selvä rankkari, Antonio ihmetteli.

Mika Hautala puski hieman ennen päätösvihellystä helpottavan 3 - 1 osuman Decon keskityksestä. Kotijoukkueelle siis arvokas työvoitto ja kolme sarjapinnaa. Ensi lauantaina OPS kohtaa kotikentällään C-lohkon uuden tulokkaan, FC Jyväskylän. Tuo ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 14:00.

 

Katso kuvakooste ottelusta OPS - Virkiä

 

Maalit:

1 - 0 Iiro Vandell 13 min.

1 - 1 Oswald Adu 37 min.

2 - 1 Mika Hautala 45 min.

3 - 1 Mika Hautala 86 min.

 

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

01.05.2009

Uudistunut OPS esittäytyy kotikentällään

Oulun Palloseura pelaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotistadionillaan Castrenissa heti vapun jälkeisenä lauantaina. Kotiavaukseen saapuu vieraaksi sarjanousija Lapuan Virkiä. Ottelu alkaa parhaaseen katseluaikaan kello 16:00.

 

OPS:n joukkue on muuttunut paljon viime kaudesta. Tälläkin kertaa seuran tavoitteena on nousu Ykköseen, joten joukkuetta on rakennettu sen mukaan. OPS:n kapteeni Mika Hautala (32), puolustajat Heikki Marjeta (24), Antti Pulkkinen (20) ja Nikola Markovic (26) ovat tuttuja miehiä viime kaudelta. Keskikentältä tuttuja kasvoja ovat oululaisnuoret Teemu Pähtilä (20) ja Matias Juntunen (17). Kauden avausottelussa maalitilinsä avannut brassihyökkääjä Alemao (25) pelasi OPS-paidassa myös viime kaudella eli sinipaidassa taistelee seitsemän pelaajaa viime kauden joukkueesta. Vaihtuvuus vuoden takaiseen verrattuna on reilu puoli joukkuetta.

OPS:n maalivahtiosasto on kokonaan uusittu. Tosin Mikko Siivikko (22) on joukkueen mukana huoltajan roolissa tällä kaudella. Kajaanissa viime kaudella Kolmosta loistavin ottein torjunut georgialaisvahti Zurab Talakhadze (21) ja nuori oululaisvahti Antti Alakulju (20) muodostavat OPS:n maalivahtiparin. Heidän edessään puolustuslinjalla uusia kasvoja ovat Tervareissa viime kaudella pelannut oululaispakki Iiro Vandell (22), Brasiliasta hankittu laitapuolustaja Goiano (24) sekä FC OPA:ssa päättyneellä kaudella pelannut nigerialaistoppari Augustine Jibrin (20). Tosin Jibrin huilaa vielä lauantaina viime kauden päätteeksi langetetun pelikiellon vuoksi.

 

Keskikentällä onkin enemmän uusia kasvoja. Viime kaudella liigaan nousseen Jyväskylän JJK:n paidasta Ouluun hankittu Marko Kivilä (23) ja Tornion Pallo-47:stä Ouluun siirtynyt Ilari Nikula (25) tuovat keskikentälle kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta. Turkulaissyntyinen Kivilä on pelannut Veikkausliigassa 31 ottelua Kuopion Palloseuran riveissä. Kokemusta ylemmältä sarjaportaalta tuo myös taitava brasilialaispelaaja Luis Vanderlei (30), joka edusti viimeksi TP-47:ää. Nuoret georgialaiset Anzor Kaladze (23) ja Teimuraz Varduashvili (20) vahvistavat niin ikään uusina miehinä Palloseuran keskikenttää.

 

Joukkuetta luotsaavat pari viikkoa ennen sarja-avausta puikkoihin vaihtunut Veikkausliigan jalkapallolegenda Luiz Antonio (38) yhdessä kokeneen kemiläisvalmentaja Erkki Paanasen (58) kanssa. Joukkueen lääkärinä aloittaa uutena miehenä Petteri Kenttä.

 

OPS-jp:n hallituksen puheenjohtajana jatkaa europarlamentaarikko Hannu Takkula ja varapuheenjohtajana Kari Alatarvas. Uutena miehenä hallitukseen on liittynyt Oulun Ilmatek Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ollikainen. Hallituksen neljäs jäsen on Miika Juntunen.

 

OPS-jp - Lapuan Virkiä la 2.5. kello 16:00, Castren

 

Liput Castrenin pääportilta ennen ottelua:

Liput 7 €

Opiskelijat, lapset 4 €

 

(Toimitus)