« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - October 2009

29.10.2009

Erkki Paananen jatkaa valmentajana

Palloseuran kakkosvalmentajan ja maalivahtivalmentajan tehtävistä viime kaudella vastannut Erkki Paananen jatkaa seurassa vuoden mittaisella jatkosopimuksella.


- Olen erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Luiz Antonion ja Miika Juntusen kanssa. Pääsemme jatkamaan viime kauden työtä eikä nyt tunnu siltä, että homma jäi kesken. On kiva tehdä töitä, kun joukkue on sitoutunut ja tekee töitä. Siellä ei valitella eikä itketä turhasta, vaan jokainen hoitaa oman hommansa, Paananen luonnehtii.

Lähes 30 vuoden valmentajan kokemuksen omaavalla kemiläisvalmentajalla on tuoretta kokemusta Ykkösestä, sillä hän oli Ilkka Marttilan aisapari PS Kemin peräsimessä kaudella 2008.

- Ykkösessä harjoitusmäärä lisääntyy ja taso kovenee. Pelitempo tulee olemaan kovempi kuin viime kaudella ja se saavutetaan vain harjoittelun kautta, hän tietää.

OPS aloittaa fysiikkapainotteisen harjoittelun ja valmistautumisen ensi kauteen Erkki Paanasen johdolla joulukuun alussa. Luiz Antonio palaa Suomeen tammikuun alussa. Paanasen mielestä OPS:n sopimustilanne vaikuttaa hyvältä.

- Mieli on positiivinen. Joukkue on erittäin sitoutunut ja paljon samoja kavereita jatkaa viime kauden joukkueesta. Uudet vahvistukset, jotka tulevat, ovat samantyyppisiä pelaajia eli tekevät töitä, Paananen valottaa.

(Toimitus)

24.10.2009

TV-taulut aukesivat Kuopiossa

Oulun Palloseuran omistamat Oulun neljä tv-taulua saivat neljä serkkua perjantaina Kuopiosta, kun kaupunkiin avattiin tv-taulu kaikille neljälle pääsisääntuloväylälle. Kuopion tv-taulut tavoittavat päivittäin yli 220 000 ihmistä. Kuopion tv-taulut ovat Digimedia Finland Oy:n omistuksessa. Lue lisää Digimedia Finland Oy:n nettisivuilta. Katso myös tv-tauluja operoiva www.mainosmaker.fi

(Toimitus)

23.10.2009

Augustine Jibrin jatkaa

Ykköseen nousseella Oulun Palloseuralla on koossa 13 pelaajasopimusta ensi kaudeksi, kun nigerialaistoppari Augustine Jibrin (21) allekirjoitti seuran kanssa vuoden jatkosopimuksen.


- Kun saa pelata mukavassa ympäristössä, se on parasta, mitä pelaaja voi toivoa. Rakastan tätä seuraa, sillä me olemme kuin yksi perhe ja täällä on hyvä ilmapiiri, Jibrin perustelee.

- Olin tyytyväinen viime kauteen ja siihen, että nousimme Ykköseen ja uskon, että voimme yllättää oululaiset uudestaan nousemalla Veikkausliigaan ensi kaudella, hän jatkaa.

Myös OPS:n manageri Miika Juntunen on tyytyväinen tämänhetkiseen sopimustilanteeseen.

- Meillä on koko keskiakseli nyt koossa. Maalivahti, topparit, keskikenttä ja hyökkääjä, Juntunen luettelee.

(Toimitus)

23.10.2009

Mikko Siivikko jatkaa huoltajana

Pelaajauralleen vaihtelua huoltajan tehtävistä viime kaudella hakenut Mikko Siivikko (23) jatkaa OPS:n huoltajana myös ensi kauden. Siivikko ei edelleenkään sulje pois mahdollisuutta asettua vielä joskus jalkapallomaalin suulle, mutta ainakin ensi kausi menee huoltohommissa.


- Pelihommat on vielä auki. Voi olla, että käyn pelaamassa yksittäisiä otteluita, kuten viime kaudella Oulun Tarmossa. Sen verran tykkään huoltajan hommista, että ainakin nyt vuoden verran tehdään näitä hommia, Siivikko kertoo.
 
Hyvä huoltaja huolehtii pelaajista ja voisi sanoa, että huoltajan panoksen joukkueessa näkee varsinkin silloin, jos hommat jää tekemättä.

- Pitää järjestää pallot, juomat, varusteet ja teipit. Kun uusi pelaaja tulee treeneihin, ja jos silloin ei ole kaikki kunnossa, niin se ottaa päähän ja kaikki lähtee pieleen jo siitä. Kun huoltaja tekee hommansa, niin pelaajat voivat keskittyä pelaamiseen eikä heidän tarvitse miettiä ylimääräisiä, Siivikko luonnehtii.

Myös huoltajan usko OPS:n menestymiseen ensi kaudella on vankka.

- Kun katsoo, ketä pelaajia on mukana, niin aika paljon samoja kuin viime kaudella. Tuohon vielä muutama vahvistus, niin kyllä uskon, että pystytään olemaan Ykkösen kärkikahinoissa mukana ja ainakaan ei olla heti tulossa pois sarjasta, Siivikko näkee.

OPS-manageri Miika Juntunen arvostaa hyvää huoltajaa jopa enemmän kuin yksittäistä pelaajaa joukkueessa.

- Huoltajalla on älyttömän tärkeä rooli jalkapallojoukkueessa, hän kiteyttää.

(Toimitus)

21.10.2009

Matias Juntunen alle 18-vuotiaiden maajoukkueleirille

OPS-hyökkääjä Matias Juntunen antaa näyttöjä Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueleirillä Eerikkilässä 28. - 30.10. Leirin tarkoituksena on kartoittaa maajoukkueen mukana olleita sekä kokonaan uusia pelaajia. Lue lisää Palloliiton sivuilta.

 

(Toimitus)

20.10.2009

Antti Alakulju jatkaa OPS:n maalilla vuoteen 2011 saakka

Vahvan loppukauden Oulun Palloseura-jp:n maalilla torjunut Antti Alakulju (20) jatkaa seuran maalivahtina kaksi seuraavaa kautta. Alakuljulla oli voimassa oleva sopimus kaudesta 2010, mutta OPS:n seurajohto halusi jatkaa lupaavan oululaisvahdin sopimusta vuoteen 2011 asti.


- Viime kausi oli minulle ensimmäinen Kakkosessa ja ensi kausi on ensimmäinen Ykkösessä, joten tuntuu aika hurjalta ajatella, että menisin vielä korkeammalle. Oma tähtäimeni on kuitenkin huipulla ja haluan päästä ammattijalkapalloilijaksi. Homma on toiminut OPS:ssa eikä minulla ole mitään pahaa sanottavaa, joten miksipä en jatkaisi seurassa, Antti Alakulju toteaa.

Lukuisia loukkaantumisia nuorella urallaan kärsinyt maalivahti painottaa hyvän harjoittelun merkitystä ensi talven aikana.

- Kovaa työtä nyt talvella, sillä kevääseen on vielä pitkä aika. Viime kaudella treenasin loukkaantumistauon aikana kovaa ja tiesin, että tulen saamaan vielä näyttöpaikan loppukaudesta. Onnistuin heti ensimmäisessä pelissä ja sain siitä lisää itseluottamusta ja intoa. Hienoa, että pääsin pelaamaan heti noususta ja onnistuin vielä hyvin elämäni tähän asti tärkeimmässä ottelussa (9.10. FC OPA - OPS).
 
- Luottavaisin mielin lähden ensi kauteen, kun suurin osa viime kauden joukkueesta on jatkamassa. Siitä saa lisää itseluottamusta, kun tietää ketä pelaa ympärillä ja viime kauden lopussa meillä oli vielä niin tiivis joukkuehenkikin, hän jatkaa.

(Toimitus)

19.10.2009

Pähtilä, Juntunen ja Vandell jatkavat OPS:ssa

Oulun Palloseura on sopinut kolmen oululaisnuoren jatkosta seuran väreissä. Hyökkääjät Teemu Pähtilä (21) ja Matias Juntunen (17) jatkavat OPS:ssa kaksi seuraavaa kautta. Puolustaja Iiro Vandellin (22) jatkosopimus on vuoden mittainen.

Päättyneellä kaudella neljä maalia OPS-hyökkäyksessä viimeistellyt Matias Juntunen hakee ennen kaikkea tasaista kautta ensi vuonna.

- Henkilökohtaisesti minulla on kovat odotukset, nyt pitää onnistua heti alkukaudesta lähtien. Kaksi edellistä kautta ovat olleet epätasaisia, mutta nyt pitää pelata ehjä kausi. Joukkueena meillä on tavoitteena liiganousu, joten sitä lähdetään hakemaan. Ykkösen pelit ovat laadukkaampia, taitotaso on korkeampi ja vauhtia on enemmän, mutta se sopii minulle. Odotan kyllä innolla ensi kautta, Juntunen kertoo.

 

Kolmesti viime kaudella maalannut Teemu Pähtilä haluaa ennen kaikkea peliaikaa ensi kaudella.

- Joukkueena tavoite on tosiaan nousta saman tien Veikkausliigaan. Itsellä on tavoitteena saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja vastuuta. Haluan näyttää valmentajille ja kaikille muillekin, että olen ansainnut peliaikaa ja luottamusta. Toivottavasti sitä kautta tulee muutama maalikin, Pähtilä sanoo.

 

Laitapuolustajan tontilla läpimurtokauden miesten Kakkosessa pelannut Iiro Vandell iski kaksi maalia päättyneellä kaudella.

- Kiva päästä kokeilemaan Ykköstä, se on ensimmäinen Ykkösen kausi minulle. Viime kausi oli ensimmäinen Kakkosessa ja heti sarjanousu Ykköseen on kova haaste. En uskonut olevani isossa roolissa viime kaudellakaan, mutta olin kuitenkin avauksessa monessa pelissä. Ykkösessä jokainen joukkue on kova ja jokainen peli tulee olemaan kova. Siellä on taitavia hyökkääjiä vastassa, Vandell asettelee.

OPS:lla on koossa 12 pelaajasopimusta ensi kaudelle. Kaikki koossa olevat sopimuspelaajat jatkavat viime kauden joukkueesta. OPS lähtee ensi kauteen noin 20 pelaajan voimin.

Sopimuspelaajat (sopimuksen kesto)


Antti Alakulju (1)
Marko Kivilä (1 + 1)
Luis Vanderlei (1)
Paulo Perreira (2)
Oliveira (1)

Matias Juntunen (2)

Teemu Pähtilä (2)

Iiro Vandell (1)

Anzori Kaladze (1)

Teimuraz Varduashvili (1)

Zurab Talakhadze (2)

Nikola Markovic (1)


(Toimitus)

16.10.2009

Marko Kivilä jatkaa OPS:ssa

Jalkapallon Ykköseen ensi kaudeksi noussut Oulun Palloseura-jp on solminut 1 + 1 mallisen jatkosopimuksen 24-vuotiaan keskikenttäpelaaja Marko Kivilän kanssa.

 

- Hyvät ajatuksen on jatkosopimuksesta. Viime perjantaista (sarjanousu) on vielä positiiviset fiilikset ja kiva, että pääsimme seuran kanssa yhteisymmärrykseen ensi kaudesta. Odotan innolla ensi vuotta, nyt kun nousimme Ykköseen, Kivilä kertoo.

 

Marko Kivilä oli yksi niistä pelaajista, jotka hankittiin viime kauden joukkueeseen mahdollista sarjanousua silmällä pitäen, sillä seura halusi kasata jo Kakkoseen sellaisen joukkueen, josta mahdollisimman moni pystyy jatkamaan myös sarjaporrasta ylempänä. Turkulaissyntyisellä Kivilällä on kokemusta myös Veikkausliigasta 31 ottelun verran. Hän on edustanut kausilla 2003, 2005 ja 2006 Kuopion Palloseuraa.

 

- Meillä on jo olemassa hyviä jatkosopimuksia ja joukkueessa oli paljon potentiaalia jo viime kaudella. Siellä on paljon sellaisia yksilöitä, jotka ovat kirkkaasti Ykkösen tason pelaajia. Itse en tykkää paukutella henkseleitä ensi kauden osalta, vaan meidän pitää tehdä kovasti töitä ja harjoitella talvi hyvin, sillä vastustajat ovat eritasoa Ykkösessä. Kova työ ja lisää sopimuksia tähän, niin voimme lähteä hyvällä itseluottamuksella ensi kauteen, mutta henkseleiden paukutteluun ei ole varaa, perheensä kanssa Ouluun muuttava Kivilä muistuttaa.

 

(Toimitus)

13.10.2009

Luiz Antonio jakaa kiitosta kaudesta - "Ensi vuonna tähtäämme Veikkausliigaan"

Torstai 9. huhtikuuta: OPS-jp:n päävalmentaja Jari Pyykölä irtisanoutuu tehtävistään.

 

Perjantai 10. huhtikuuta: OPS-manageri Miika Juntunen soittaa kapteeni Mika Hautalalle ja kertoo löytäneensä uuden päävalmentajan. Joukkue voi viettää pääsiäisen rauhassa.

 

Maanantai 13. huhtikuuta: Luiz Antonio saapuu Brasiliasta Ouluun.

 

Tiistai 14. huhtikuuta: Joukkue pelaa uuden valmentajansa edessä harjoitusottelun 3.divisioonassa pelaavaa Oulun Tarmoa vastaan. OPS voittaa Anzori Kaladzen ja Mika Hautalan loppuhetken maaleilla 2 - 1, mutta valmiilta peli ei missään nimessä näytä.

- Töitä riittää, mutta valmista pitää olla, kun sarja alkaa, Luiz Antonio huokaisi tuon ottelun jälkeen.

Kakkosen kausi alkaa OPS:n osalta 12 ottelun mittaisella voittoputkella ja seura lyö laudalta kaikki epäilijät ja todistaa olevansa C-lohkon voittajasuosikki FC OPA:n ohella. OPA kuitenkin voittaa joukkueiden keskinäisen kohtaamisen. Kauden puolivälistä alkaa OPS:n hetkellinen alamäki ja sarjanousu näyttää karkaavan käsistä. Monet lyövät rahansa likoon FC OPA:n puolesta.

 

Loppukausi on historiaa

 

Päävalmentaja Luiz Antonio luotsaa joukkonsa hurjaan kiriin kauden lopulla ja nostaa OPS:n Ykköseen ensi kaudeksi.

- Iso kiitos Jumalalle, tämä on niin hieno lahja, mitä minä olen valmentajana saanut. Tulin huhtikuussa joukkueeseen ja meillä oli tavoitteena sarjanousu. En tuntenut pelaajia, mutta katsottuani heitä tiesin nousun olevan mahdollista. Ja se tavoite toteutui, Antonio kertaa.

- Tämä oli loistava, mutta raskas kausi. Kaksi joukkuetta taisteli loppuun asti siitä, kumpi nousee. Me tiesimme ennen viimeistä peliä, että me pystymme siihen. Meille riitti vain voitto ja me keskityimme tuohon otteluun täysin ammattimaisesti. Analysoin kolme FC OPA:n ottelua ja katsoin heinäkuussa meidän keskinäisen ottelun DVD:ltä. Meillä onnistui kaikki kauden viimeisessä pelissä. Me halusimme olla mestareita, hän ylistää joukkuettaan.

Kauden alla Palloseuraan kohdistui paljon epäilyjä yhteisen sävelen löytämisestä, mutta monia kansalaisuuksia sisällään pitänyt joukkue osoitti lujuutensa ja yhtenäisyytensä kauden kovimmassa paikassa.

- Jossain vaiheessa meillä oli kommunikaatio-ongelmia kentällä. Ensi kaudella minulla on enemmän aikaa ulkomaalaisten kanssa ja pistän heidät suomen ja englannin kielen kursseille. Heidän täytyy yrittää oppia yhteinen kieli paremmin. Esimerkiksi Anzori Kaladze on loistava pelaaja, mutta hänelle minun täytyy opettaa suomen kulttuuri paremmin, sillä epäammattimaisuus ei voi jatkua hänen kohdallaan. Kaladze nukkui viimeisten kolmen ottelun alla minun luonani, jotta olin varma, että hän keskittyy peleihin. Viimeisessä kahdeksassa pelissä me tiesimme, että meidän täytyy mennä voitto ja peli kerrallaan eteenpäin ja me teimme sen.Kiitosta koko joukkueelle ja seurajohdolle

 

- Tein itse virhehankintoja kauden aikana, mutta loppukauden hankinnat (Oliveira ja Paulo Perreira) olivat todella hyviä ja ratkaisevia. Kesän joukkueeseen tuli paljon muutoksia, esimerkiksi toinen maalivahti, Antti Alakulju oli todella hyvä ja hän piti meidän mestaruustavoitetta yllä loppukaudesta. Kaikki joukkueessa saivat mahdollisuuden, mutta lopulta se on pelaaja itse, jonka pitää ottaa ja ansaita peliaika. Meidän nuoret pelaajat olivat myös hyviä. Iiro Vandell oli alkukaudesta todella hyvä. Antti Alakulju, Matias Juntunen, Teemu Pähtilä ja Alex Arinze olivat myös erittäin tärkeitä nuoria pelaajia. Meidän keskikenttä oli todella vahva. Marko Kivilä on loistava pelaaja ja Paulo Perreiran kunto oli aivan ylivoimainen tässä sarjassa. Koko joukkue oli todella hyvä ja siitä iso kiitos koko joukkueelle.

- Haluan mainita vielä erikseen Mika Hautalan, sillä hän oli erittäin tärkeä pelaaja alkukaudesta. Sitten 5. syyskuuta Santa Clausia vastaan laitoin hänet 3 - 3 tilanteessa kentälle 88 minuutin kohdalla ja hän teki meille 3 - 4 voittomaalin 94. minuutin kohdalla. Sitä maalia en voi unohtaa koskaan, Antonio kiittelee.

Yhden pelaajan arvoa OPS:n menestymisen takana ei voi kiistää. Luis Vanderlei teki kauden aikana 16 maalia ja syötti suurin piirtein saman verran. Hän oli siis joko tekemässä itse tai rakentamassa puolet OPS:n koko kauden maalisaldosta.

- Ennen kauden alkua sanoin Miika Juntuselle, että haluan Luis Vanderlein meidän joukkueeseen, sillä tunsin hänet ja tiesin hänen olevan hyvä pelaaja, vaikka hän olikin kauden alussa huonokuntoinen. Iso kiitos valmentaja Erkki Paanaselle siitä, että hän laittoi Vanderlein ja loppukaudesta myös Oliveiran kuntoon.

- Iso kiitos managerille siitä, että hän hankki pelaajia, joita halusin. Tiedän, että niistä tulee kuluja, mutta hän luotti hankintoihini. Kiitos myös koko OPS:n seurajohdolle ja www-sivuille, jotka ovat Ykkösen ja Veikkausliigan tasoa, hän jatkaa.


Ensi kauden sopimusneuvottelut käynnissä


Oulun Palloseura aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteensa Ykkösessä joulukuun alussa Erkki Paanasen johdolla. Fysiikkapainotteisen joulukuun jälkeen OPS aloittaa varsinaisen harjoittelun päävalmentaja Luiz Antonion johdolla tammikuun neljäntenä päivänä. Syksyn aikana seura käy sopimusneuvotteluja sekä nykyisten että uusien pelaajien kanssa.

- Nyt pelaajat ansaitsevat loman ja tämä viikko voidaan vielä juhlia sarjanousua, mutta sitten takki kiinni ja aletaan tekemään nöyränä töitä ensi kautta ajatellen. En halua rakentaa joukkuetta liian myöhään, vaan joulukuuhun mennessä meillä pitää olla joukkue kasassa, Antonio painottaa.

Myös pelaajaprofiili on selvillä ja mahdollisia hankintoja on jo kartoitettu. Muutamien kohdalla sopimusneuvottelut ovat jo käynnissä.

- Haluamme nöyriä pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään kovasti töitä. Vaadin myös itseltäni paljon, joten vaatimustaso on korkea. Sellaisten pelaajien ei kannata tulla meille, jotka eivät ole valmiita tekemään kovasti töitä. Olen oppinut Brasiliassa valmentajakursseilla, että aina pitää todistaa uudestaan olevansa hyvä. Vuonna 2010 meidän pitää todistaa uudestaan olevamme hyviä.


Joukkueen päämäärä on nousta Veikkausliigaan.

- Totta kai tavoite on Veikkausliigassa. Lähdemme kilpailemaa nöyrästi sitä kohti. Tarvitsemme vielä 4 - 5 suomalaista vahvistusta tähän joukkueeseen, myös FC OPA:ssa on muutama sellainen pelaaja, jotka kiinnostavat meitä. Voi olla, että 2 - 3 meidän nykyistä ulkomaalaisista ei jatka joukkueessa. Joukkueen kasaaminen ei saa missään nimessä mennä helmikuulle ja olen jutellut siitä managerimme kanssa. Meillä on tammikuussa kuntotestit ja helmikuussa aloitamme harjoitusottelut.


- Tästä on hyvä lähteä lomalle ja kerätä energiaa ensi kautta varten. Taistelu jatkuu ensi kaudella.

Antonio "unohti" kiitosten keskellä kiittää vielä erästä henkilöä, nimittäin itseään, jota koko seura kiittää ansiokkaasta työstä.

 

(Toimitus)

12.10.2009

Kauden TOP-5 maalit

 

(Toimitus)

11.10.2009

Miika Juntunen: "Seuraavaksi Veikkausliigaan"

Oulun Palloseuran manageri ja suomalaisen jalkapalloilun kenties värikkäin persoona, Miika Juntunen asettaa kylmän viileästi ensi kauden tavoitteeksi liiganousun. Määrätietoinen mies ei emmi sekuntiakaan vastatessaan ensi kauden tavoitteeseen.

 

- Tavoite on nousta liigaan heti. Tällä joukkueella olisimme olleet jo nyt Ykkösen kärkikahinoissa. Sarjanouseminen se on vaikeinta, kun Kakkosesta nousee vain yksi joukkue joka lohkosta. Ykkösestä voi nousta kaksi joukkuetta liigaan ja se on paljon se. Tarvitsemme tähän vielä neljä tai viisi hankintaa. Toisin kuin monilla muilla joukkueilla, meillä on myös talous kunnossa, enkä tarkoita vain naapuriseuraa (AC Oulu), vaan suomalaisia seuroja ylipäätään, Miika Juntunen muotoilee.

Kovat tavoitteet, itsevarmuus ja määrätietoisuus herättävät kummalista kyllä myös paljon kateutta jalkapallopiireissä. Juntunen tietää olevan valokeilassa ja pusikossa kyttää monia ihmisiä, jotka tilaisuuden tullen nauravat epäonnistumiselle.

 

- Vastarintakannattajia riittää, jotka tulevat aina vastustamaan Miika Juntunen ry:tä. Se joka saa aikaiseksi ja onnistuu, saa myös vastustajia ja arvostelua. Sitten kun onnistuu jossain, niin samat haukkujat ovat taputtelemassa selkään, niin, että lapaluut ovat mustana. Näin se oli minun pelaajaurallanikin, Juntunen muistelee.

 

Miika Juntunen

Kannetaanko Miika Juntusta ensi kauden päätteeksi Veikkausliigaan?


Juntunen jakaa kiitos kaikille valmentajille, jotka ovat tehneet töitä Palloseuran kauden 2009 joukkueen kanssa.

- Kiitän Jari Pyykölää siitä pohjatyöstä, minkä hän teki talven aikana, mutta Luiz Antonio nosti tämän joukkueen Ykköseen. Erkki Paananen oli isähahmo ja maalivahtivalmentaja joukkueelle ja edes Ykkösessä ei ole näin kovaa valmentajakaksikkoa kuin meillä, Juntunen kiittelee.

Managerin usko omiinsa ei horjunut edes heinäkuisen FC OPA:lle kärsityn 0 - 3 tappion jälkeen.

- Sanoin joukkueelle 17.7. hävityn OPA-pelin jälkeen, että kukaan ei nouse heinäkuussa, tanssitaan me sitten lokakuussa.

- Kyllähän OPA:lla oli nyt eri joukkue vastassa, mitä heinäkuussa. Siitä pelistä puuttuivat Luis Vanderlei pelikiellon vuoksi, Heikki Marjeta oli loukkaantuneena ja Paulo Perreira ja Oliveira eivät vielä olleet joukkueessa mukana, hän vertaa.

OPS-managerille riitti kysyntää hän ollessa vapailla markkinoilla vuonna 2007, kun hänen ja AC Oulun tiet erosivat. Kyselijöitä riitti ennen kaikkea jalkapalloseuroista aina Veikkausliigaa myöten, mutta myös jääkiekko- ja lentopalloseurat olivat kiinnostuneita Juntusen ammattitaidosta. Mies valitsi kuitenkin Kakkosessa pelanneen Oulun Palloseuran, joka nousi kolmannella yrittämällä Ykköseen.


- Luotan siihen, että asiat tapahtuvat pitkässä juoksussa. 2007 PS Kemi nousi ja me olimme kakkosena, 2008 Vaasan Kiisto nousi meidän nenän edestä, mutta nyt oli meidän vuoro. Pitkässä juoksussa ei voi käydä niin, että jäät aina toiseksi, Juntunen laskee.

Ykkönen on OPS:n suunnitelmissa vain välietappi, sillä manageri Juntunen eikä myöskään päävalmentaja Luiz Antonio tyydy hyssyttelemään sarjassa säilymisestä, vaan voittajasielut tähtäävät aina korkealle. Jos jokaista ottelua lähdetään kuitenkin voittamaan, niin eikö ole sama myöntää, että tavoite on Veikkausliigassa eikä turvata itselle mahdollista takaporttia epäonnistumisen varalta ja asettaa tavoitteeksi sijat 5 - 8, niin kuin suomalaisessa urheilussa on valitettavasti tapana. Jos tavoitteena olisi sijat 5 - 8, niin lasketaanko kauden alla valmiiksi ne pelit, joiden jälkeen tappio ei harmita? Ilman kovia tavoitteita ei synny menestystarinoita.

 

Katso kooste "finaaliottelusta"

 

Valokuvia sarjanousijoista

 

Lue otteluraportti huimasta finaalista

 

(Toimitus)

10.10.2009

KATSO sarjanousun ratkaisseet maalit ja riehakkaat pukukoppitunnelmat

 

 

 

Koosteessa sarjanousuottelun huippuhetket sekä voittojuhlat kentältä ja pukukopista.

 

Katso riehakkaat valokuvat sarjanousijoista

 

Lue otteluraportti

 

(Toimitus)

10.10.2009

OPS:n brasilialaispelaajat voiton takuumiehinä

Sarjanousija Oulun Palloseura hitsautui kauden edetessä ennen kaikkea yhtenäiseksi joukkueeksi, joka piti hauskaa kentällä ja takoi samalla jäätävää tulosta tilastoihin. Ottelun pöytäkirjaan merkitään kuitenkin yksilöiden nimiä maalisarakkeisiin ja perjantain derbyssä sinne kirjattiin kolmen brasilialaispelaajan nimet. Maalintekijöiden lisäksi pöytäkirjaan voisi kirjata koko joukkueen ja ennen kaikkea sen päävalmentaja Luiz Antonion, jonka laatima taktiikka upposi perjantaina FC Oulun Palloon kuin veitsi voihin.

 

- Aloitimme hermostuneesti ja OPA hallitsi ensimmäiset 10 - 15 minuuttia ja minäkin ihmettelin penkillä, että mitähän tapahtuu. Tänään todistettiin, että C-lohkossa piti tehdä kovasti töitä ja olisin toivonut molemmille joukkueille nousua, Antonio summasi pelin jälkeen.

 

- Tämä oli niin loistava ja tiukka kausi. Viimeiset kahdeksan peliä me laskimme, että voimme pelata korkeintaan kaksi tasapeliä, mutta ei enempää. Oli lähellä, että itseluottamus kaatuu, mutta me tiedettiin, että kaikki on mahdollista. Välillä meillä kävi onnikin, mutta pojat ovat tehneet todella kovasti töitä, hän jatkoi.

 

Kauden alla sekavassa tilanteessa olleen OPS:n peräsimeen vain kaksi viikkoa ennen sarja-avausta tarttunut Antonio luotsasi joukkueen yhdessä aisaparinsa Erkki Paanasen ja manageri Miika Juntusen kanssa hurjaan lentoon. Myös C-lohkon kakkoseksi jäänyt FC OPA ansaitsee hatun noston todella hienosta työstä, sillä 20 voittoa 26 mahdollisesta on todella kova suoritus ja myös naapuriseura olisi ansainnut enemmän. Pelinhenki on kuitenkin sen verran raaka, että vain lohkovoittajat nousivat Kakkosen kolmesta lohkosta. Uskomatonta, mutta 63 pinnaa ei riittänyt C-lohkon voittoon, samalla, kun A- ja B-lohkosta noustaan reilulla 50 pisteellä.

 

0 - 1

Riemu repeää, kun Paulo Perreira on puskenut ottelun avausmaalin.

 

Heti perjantai-illan ottelun alussa OPS-vahti Antti Alakulju todisti yli 2300-päiselle oululaisyleisölle olevansa suurten pelien maalivahti. Alakulju torjui Vesa Järvitalon puskun lähietäisyydeltä ja FC OPA:n sijasta OPS sai iskeä elintärkeän avausmaalin paikalliskamppailussa. Kentän kuningas Anzori Kaladze harhautti laidassa kaksi OPA-puolustajaa ja keskitti kentän keisarille Paulo Perreiralle, joka puski 0 - 1 lukemat 20 minuutin pelin jälkeen. Perreiran pelisuorituksessa oli ihailtavaa maalin lisäksi FC OPA:n pahimman syömähampaan, Janne Mahlakaarron pimentäminen tiukalla ja kurinalaisella vartioinnilla. Kymmenen juostua kilometriä ei varmasti riitä Perreiran illassa, sillä sen verran rajusti brassi paiski töitä voiton eteen.

 

- Oli tiukka ottelu, jossa oli paljon kaksinkamppailuja. OPS pelasi vahvalla asenteella alusta asti ja halusi voittaa. Janne Mahlakaarto oli vaikea pidettävä, sillä hän on todella taitava. Jouduin itse tekemään kovasti töitä, Perreira totesi.

 

Toisen jakson alussa Anzori Kaladze murtautui jälleen vasemmalta reunalta sisään ja tällä kertaa georgialaisen keskityksen tykitti suoraan ilmasta maaliin Luis Vanderlei. 80 minuutin pelin jälkeen debyyttiotteluaan OPS-paidassa viilettänyt Valmir Alves De Oliveira iski vierasjoukkueen kolmannen osuman. Tilanne lähti Matias Juntusen ja Alex Arinzen hienosta yhteistyöstä keskialueella. Vain hetkeä aikaisemmin OPS-kapteeni Heikki Marjeta poistui kentältä toisen varoituksen myötä ja Palloseura pelasi vajaamiehisenä ottelun lopun.

 

Oliveira

Oliveira onnistui maalinteossa debyyttiottelussaan.


Kolmen maalin johto ei kuitenkaan lannistanut isäntiä, vaan OPA loi jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä ja pisti painetta väsyneisiin OPS-puolustajiin. Pallo kilahti kertaalleen OPS-maalin ylärimaan ja naapuriseuran hyökkääjät tuhlasivat tukun oivia maalipaikkoja.

 

- Me pantiin kaikki peliin, mitä oli. En osaa sano, olisimmeko voineet tehdä jotain toisin. Meillä oli omat maalipaikkamme, mutta OPS käytti omat hyväkseen, me emme. Janne Mahlakaarto ja Dritan Stafsula pelattiin todella hyvin pois pelistä ja OPS puolusti meidän avainpelaajia helvetin hyvin ja kurinalaisesti, FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä tunnusti.

 

Vihdoin Vesa Järvitalon kääntölaukaus rikkoi Alakuljun nollapelin lisäajalla. Aika tiimalasissa valui kuitenkin OPS:n hyväksi ja pian kavennusosuman jälkeen erotuomarin pilli käynnisti Palloseuran nousujuhlat, jotka kuuluivat myöhään yöhön pitkin Oulun katuja.

 

- Nyt on aivan mahtavat tunnelmat. Pitää kiittää yläkerran setää (Jumala), valmennusjohtoa ja seurajohtoa. Joukkue oli aivan mahtava ja viimeiset kahdeksan ottelua ovat olleet meille finaaleja. Tämä oli yhdeksäs ja meillä ei ollut epäilystäkään, ettemmekö voittaisi, OPS:n nuorisokaartiin kuuluva Matias Juntunen kertoi.

Kaikkensa OPS-puolustuksen keskustassa yhdessä Nikola Markovicin kanssa antanut Augustine Jibrin oli väsynyt, mutta helpottunut mies pelin ratkettua.

 

- Tein jotain loistavaa itselleni ja joukkueelle. Nostimme OPS:n sinne, minne se kuuluu ja olen todella onnellinen, että teimme yhdessä tämän joukkueen kanssa jotain suurta. Minulla on tietty rooli joukkueessa ja annoin siinä kaikkeni tänään, Jibrin tunnusti.

Katso tunnelmalliset sarjanousukuvat

 

Maalit:

0 - 1 Paulo Perreira 20 min.

0 - 2 Luis Vanderlei 53 min.

0 - 3 Oliveira 80 min.

1 - 3 Vesa Järvitalo 90 min.

 

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

09.10.2009

SARJANOUSU ON TOTTA !

Oulun Palloseura kruunasi loistavan kautensa kukistamalla FC Oulun Pallon huikeassa derbyssä maalein 1 - 3. Voitto varmisti OPS:lle paikan Ykköseen ensi kaudeksi! Palloseuran maaleista vastasivat hurjan iltapuhteen juossut Paulo Perreira, Luis Vanderlei ja Oliveira. FC OPA:n 1 - 3 kavennuksesta vastasi Vesa Järvitalo.

 

Mestarit

"Te olette Mestareita!", OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huusi pojilleen.

 

 OPS 2009

Tuomarin pilli on soinut ja tuuletukset voi päästää irti!

 

Miika Juntunen kultatuolissa

Manageri Miika Juntunen nousee kultatuoliin.

 

Sarjanousijat 2009

Sarjanousijat 2009!

 

Alex Arinze ja Antti Alakulju

Loistavan esityön OPS:n 0 - 3 osumaan tehnyt Alex Arinze ja lähes kaiken OPS-maalilla

torjunut Antti Alakulju.

 

Matias ja Miika

Miika Juntunen sai joukkueelta ansaitsemansa syntymäpäivälahjan: SARJANOUSUN!

Syleilyssä Matias Juntunen.

 

Lue otteluraportti

 

 

Katso kooste "finaaliottelusta"


(Toimitus)

08.10.2009

H-hetki lähenee ja jännitys nousee

Koko vuoden työ, sadat harjoituksissa vuodatetut hikipisarat ja peleissä otetut mustelmat kiteytyvät perjantaina joko hurraa-huutoihin tai valtavaan pettymykseen.


- Totta kai voitto on todella tärkeä. On paljon parempi pelata Ykkösessä kuin Kakkosessa. Ykkönen on lähempänä Veikkausliigaa ja jalkapallossa pitää aina olla kovat tavoitteet, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio asettelee.
 
- Perjantaina ratkeaa koko kauden työ. Ottelu voi merkitä oululaisille nuorille pelaajille paljon ja he voivat saada intoa lisätreeniin tällaisista peleistä. Ottelu on hieno juttu pelaajille ja olen ylpeä heidän puolestaan, että he saavat pelata tällaisessa ottelussa, hän jatkaa.

OPS:n keskikentän työmyyrä Marko Kivilä lähtee FC OPA:n kaatoon luottavaisin mielin.

- Meillä on hyvä itseluottamus koko jengillä ja hyvä tunnelma spesiaalihetken alla. Meillä on ollut vaikeita hetkiä kauden aikana ja me ollaan tultu FC OPA:n takaa ja pelattu veitsi kurkulla jo monta viikkoa, joten "finaaliotteluita" on takana jo sen verran, ettei tarvitse jännittää liikaa, Kivilä tuntee.

Suuren ottelun alla on suuret paineet ja sopiva jännitys ottelun alla on jopa toivottavaa.

- Se joka ei jännitä, voi lähteä. Jännitys kuuluu jalkapalloon, mutta pelko ei, Luiz Antonio painottaa.

- Varmaan kaikilla ihmisillä, joilla on tavoitteita, on myös paineita, kahdessa sarjanousussa urallaan mukana ollut Marko Kivilä kuittaa.

- Hyvä jännitys on päällä ja odotan innolla, sillä koko kausi kiteytyy tähän otteluun, FC OPA-puolustuksen johtohahmo Ville Väisänen sanoo.

Marko Kivilä

Marko Kivilä on ollut mukana kahdessa liiganousussa, kerran Kuopion Palloseurassa

ja viime kaudella Jyväskylän JJK:ssa.


Fakta on se, että vain toinen oululaisseuroista juhlii sarjanousua perjantaina. Toinen joutuu pettymään. Vastapuolen päävalmentaja Jyrki Kylmälä listasi keskiviikkona pidetyssä tiedotustilaisuudessa Oulun Palloseuran vahvuuksiksi muun muassa puolustuspelin.

- OPS puolustaa kurinalaisesti ja tiiviisti. Siellä on muutama huippuyksilö, kuten Luis Vanderlei, joka pystyy ratkaisemaan henkilökohtaisesti pelejä. Heidän erikoistilanteet ovat vaarallisia jo pituusylivoiman takia. Heillä on takaa tulemisessa jo rutiinitaso ja he osaavat käsitellä paineita ja jännitystä, Kylmälä listaa.

- OPS:lla on tasainen joukkue. Täytyy nostaa hattua Luiz Antoniolle, että hän on saanut hitsattua joukkueen yhtenäiseksi. Sieltä voi kuka tahansa ratkaista ja erikoistilanteet on tärkeä juttu, Ville Väisänen jatkaa perjantaisen vastustajan vahvuuksia.

Luiz Antonio puolestaan kunnioittaa OPA:n hyökkäystä.

- OPA on tehnyt paljon maaleja ja heillä on hyvä hyökkäys ja he pelaavat kurinalisesti. Meidän täytyy vain pelata parempi peli kuin heinäkuussa, OPS-luotsi kertoo.

- Me emme voi antaa sitä tilaa OPA:lle, mitä annoimme heinäkuussa. OPA:ssa on taitavia yksilöitä ja kokeneita johtohahmoja alakerrassa, jotka vaativat muilta paljon ja hinaavat joukkueen mukanaan, Marko Kivilä lisää.

FC OPA peittosi OPS:n 0 - 3 heinäkuisessa derbyssä, mutta molemmat joukkueet ovat muuttuneet paljon tuosta ottelusta. Perjantaina lähdetään puhtaalta pöydältä. FC OPA:n vastuuvalmentaja Jyrki Kylmälä uskoo pelin ratkeavan hetkeen reagoimiseen.


- Pelitilanteisiin reagoiminen. Varmaan kumpikaan joukkue ei painosta jotain tiettyä kentän osa-aluetta, vaan pelin kääntämisen nopeus, se kuinka riisto käännetään hyökkäykseksi ja menetys puolustukseksi, niistä pelit ratkaistaan. Plus erikoistilanteet, Kylmälä summaa.

Historiallinen ottelu pelataan perjantaina 9.10. kello 18.30 Castrenissa.

(Toimitus)

06.10.2009

Brasilialaispelaajat intoa täynnä finaalin alla

Oulun Palloseuran brasilialaisnelikko Luiz Antonio, Luis Vanderlei, Paulo Perreira ja Valmir Alves De Oliveira odottavat kuumeisesti kauden loppuhuipennusta.


- Siitä tulee varmasti hyvä ottelu ja olen itsekin käytettävissä siinä. Olen ollut jo kahdessa ottelussa mukana vaihtopenkillä. Se on iso ottelu ja olen valmis pelaamaan ja haluan voittoa OPS:lle, debyyttiotteluaan odotteleva Oliveira toteaa.

Entisen HJK-hyökkääjän kädestä poistettiin kipsi maanantaina ja mies on täydessä terässä perjantain ottelussa. OPS hankki elokuun siirtoikkunan kynnyksellä Oliveiran myötä lisää tulivoimaa hyökkäyspäähän, mutta brassi loukkasi kätensä joukkueen harjoituksissa eikä ole pystynyt pelaamaan toistaiseksi otteluakaan.

 

Liukasliikkeinen Paulo Perreira on sen sijaan pelannut OPS-paidassa jo yhdeksän ottelua tällä kaudella ja mies on yksi joukkueensa kuumimmista pelaajista tällä hetkellä. Perreira iski viime sunnuntaina lopullisen niitin PK-37:n pyristelyille puskemalla loppulukemat 0 - 2 ottelun 77. minuutilla. Maali oli hänelle kauden neljäs.

 

- Tämä on minulle ensimmäinen vuosi täällä ja olen ollut tyytyväinen sekä joukkueen että itseni pelaamiseen. Pääsin heti mukaan taistelemaan noususta, Perreira iloitsee.

 

Brassit

Oliveira, Paulo Perreira, Luis Vanderlei ja Luiz Antonio eivät säikähtäneet maanantaisen

lumisateen valkoiseksi värjäämää Castrenin keinonurmea. Perjantain derbyssä brassit

lupaavat esittää parasta osaamistaan.


Keskikenttäpelaaja Luis Vanderlei on ollut joukkueensa kantavia voimia koko kauden ajan ja "Deco" on OPS:n paras maalintekijä 15 osumallaan. Viime kaudella TP-47:n paidassa Ykköstä pelannut brassi haluaa huipentaa kautensa sarjanousuun.


- Koko kausi on mennyt hyvin tähän asti. En pelannut FC OPA:a vastaan kesällä pelikiellon vuoksi, joten olen nyt nälkäinen ja valmis antamaan kaikkeni perjantaina, Vanderlei lupaa.

Joukkueen pelaava päävalmentaja Luiz Antonio astui puikkoihin vain kaksi viikkoa ennen sarja-avausta, joten tätä taustaa vasten brassikäskyttäjä on luotsannut joukkonsa varsin kovaan lentoon. Itsekin muutamassa ottelussa kentällä piipahtanut suomalaisen jalkapalloilun legenda on kokenut pelaajaurallaan vastaavanlaisia hetkiä.

- Tällainen ottelu on parasta, mitä urheilija voi kokea urallaan. Olen itse kokenut näitä hetkiä pelaajaurallani. Ottelu on todellinen huippuottelu ja olen tyytyväinen, että pääsemme pelaamaan siinä. Se on kova juttu oululaisille, kun kaksi kaupungin joukkuetta pelaa noususta, Antonio hehkuttaa.

- Me olemme valmiita perjantaina. Joukkue on muuttunut paljon siitä, jos verrataan FC OPA:n ja meidän aikaisempaan kohtaamiseen, hän jatkaa.

Olipa sarjataso ensi kaudella mikä tahansa, kaikki neljä brassia ovat mukana Oulun Palloseuran joukoissa myös ensi kaudella.

 

FC OPA - OPS-jp perjantaina 9.10. kello 18.30, Castrenissa. Radio Mega selostaa ottelun suorana lähetyksenä.


(Toimitus)

05.10.2009

Puolustuslinja odottaa kovaa iltapuhdetta perjantaina

Tulevana perjantaina pelataan kenties kaikkien aikojen paikalliskamppailu, kun FC OPA ja Oulun Palloseura ratkaisevat C-lohkon voiton ja samalla "lentolipun" Ykköseen ensi kaudeksi. Sarjaohjelman suunnittelija voi taputella itseään selkään, sillä harvoin on jalkapallon päätöskierroksen ottelussa näin valtavia panoksia. Toki yhden taputuksen voi jättää väliin, mikäli kelit jatkuvat yhtä lumisina. OPS-puolustaja Heikki Marjeta (kuvassa) odottaa elämänsä ottelua malttamattomana.

- Se on unelmien peli. Me on tultu koko kausi OPA:n takana ja nyt meillä on mahdollisuus mennä ohi. Otetaan kunnon kiukku päälle perjantaina, Marjeta valaa.

OPS on seurannut FC OPA:a lähes koko kauden ajan takaa-ajajan paikalta, mutta joukkue on kestänyt paineet ja venynyt voittoihin juuri oikeissa peleissä. FC OPA:n pistemenetyksien kyttäämisen ohella OPS on huolehtinut riittävät pinnat omaan pussiin, josta tuoreimpana esimerkkinä pakkovoitto Iisalmesta viime sunnuntaina. Tällä hetkellä oululaisseurat ovat tasapisteissä huikeat 63 pinnaa keränneinä.

 
- Meillä on määrätietoinen, mutta samalla rento asenne joukkueessa ja se on elintärkeää tässä vaiheessa kautta. Meiningin pitää olla rento, vaikka kauden tärkein peli on tulossa, Marjeta heittää.

Tällainen ottelu voi sattua myös yleisön kannalta ainoastaan kerran eliniän aikana. OPS:n kovaluinen serbitoppari Nikola Markovic tunnustaa pelin suuruuden myös pelaajien kantilta.

- Odotan tiukkaa ja hermostunutta peliä ainakin aluksi, sillä se on iso peli molemmille. Se on kauden tärkein peli. Monet pelaajat eivät saa koskaan mahdollisuutta pelata tällaisessa pelissä, joten tästä on nyt nautittava, Markovic tunnelmoi.

Nikola Markovic

Nikola Markovic torjui Mamadou Konaten aikeet OPS:n ja  FC OPA:n edellisessä

kohtaamisessa, josta jäi paljon hampaan koloon.


FC OPA on menettänyt kauden aikana pisteen Pietarsaaren JBK:lle, FCJ Blackbirdille ja Vaasa IFK:lle. Tappiot joukkue on kärsinyt Kokkolan GBK:lle ja Ylivieskan FC YPA:lle. Oulun Palloseura on puolestaan kompastunut FC OPA:aan ja Seinäjoen JK:hon. Tasapeliin OPS on päätynyt FC Vaajakosken, Lapuan Virkiän ja Vaasa IFK:n kanssa. Uskomatonta, mutta totta, että tällainen voittokulku (20 voittoa 25 mahdollisesta) ei ole taannut sarjanousua vielä kummallekaan joukkueelle.

- Kunnioitamme OPA:a vastustajana, koska he ovat meidän ohella sarjan paras joukkue. Hävisimme kesällä 0 - 3, mutta perjantaina näemme, kumpi on lopullisesti parempi joukkue ja menee Ykköseen, Markovic toteaa.

- Mielestäni tämä on reilu lopetus kaudelle, kun kaksi parasta kohtaavat. Kukaan ei voi sanoa, että teillä kävi onni, kun nousitte, vaan nyt katsotaan, kumpi on parempi, hän jatkaa.

 

Ari Stenius selostaa ottelun suorana kello 18.00 alkaen Radion Megan taajuudella Oulussa 103,1 MHz, Raahessa taajuudella 90,8 MHz sekä kaapelissa taajuudella 95,9 MHz . Kommentaattorina toimii OPS-paitaa viime kaudella kantanut Olli Laukkanen, joka edustaa nykyään FC OPA:a, mutta seuraa ottelua kentän reunalla loukkaantumisen vuoksi. Jalkapallolähetystä voi kuunnella myös internetissä osoitteessa www.radiomega.fi

 

(Toimitus)

04.10.2009

Katso maalikooste ottelusta PK-37 - OPS

04.10.2009

OPS hoiti esifinaalin kunnialla

Kakkosen C-lohkon nousijajoukkue ratkeaa vasta ensi perjantaina FC OPA:n ja Oulun Palloseuran keskinäisessä todellisessa finaaliottelussa. OPS:lle olisi riittänyt Iisalmesta tasapelikin, mutta joukkue tähtäsi alusta lähtien vain ja ainoastaan voittoon. Päävalmentaja Luiz Antonion teesi ennen ottelua kuului: "meillä on kaksi finaalia edessä ja meidän pitää voittaa ne molemmat". Esifinaalin OPS hoiti mallikkaasti 0 - 2. PK-37 kaatui määrätietoisen ja tiiviin joukkuepelin jälkeen.

 

- Me oltiin teräviä alusta lähtien ja oltiin askel edellä, kuten siinä rankkaritilanteessakin. PK-37 taisteli hyvin ja tuli kunnolla päälle ja meidän oli nimenomaan otettava voitto täältä eikä sitä annettu meille ilmaiseksi, OPS-puolustaja Heikki Marjeta kommentoi.

 

PK-37 oli varmistanut sarjapaikkansa edellisessä ottelussa, mutta iisalmelaiset eivät löysäilleet kotistadionillaan yhtään, vaan tarjosivat erittäin kovan vastuksen.

 

- Me pelattiin tiiviisti joukkueena sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Mielestäni tämä oli hyvä kenraali perjantaita ajatellen, Marjeta tuumasi.

 

Alex Arinze hankki OPS:lle rangaistuspotkun reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Nigerialaispelaaja pakotti Pallo-Kerhon puolustuksen rikkomaan häntä aivan rankkarialueen reunalla. Luis Vanderlei ampui pilkun sisään ja tauolle lähdettiin oululaisjohdossa.

 

- Tämä oli erittäin tärkeä voitto. Meillä ei ollut varaa hävitä, sillä FC OPA voitti lauantaina oman ottelunsa. Pelasimme kurinalaisesti ja lopputulos oli kovan työn seuraus, OPS:n luottotoppari Nikola Markovic kertoi pelin jälkeen.

 

Toisella jaksolla vierailijat ratkaisivat ottelun iskemällä toisen maalin. Anzori Kaladze keskitti pienen kikkailun jälkeen ja kovassa iskussa oleva Paulo Perreira puski maalin edestä loppulukemat. OPS-vahti Antti Alakulju piti maalinsa koskemattomana, joten OPS sai hyvät lähtökohdat ensi perjantain todelliseen finaaliin. Nollapeli omassa päässä pakkovoiton alla on kova suoritus ja sitä vaaditaan myös tulevana perjantaina.

 

- Kenttä oli liukas, joten alusta ei ollut missään nimessä helppo. Me näytimme, että olemme parempi joukkue. Perjantai tulee olemaan iso peli FC OPA:lle ja meille. Me tulemme näyttämään ottelussa, että olemme parempia, Nikola Markovic tiivisti.

 

FC OPA:n isännöimä kauden päätösottelu on siirretty pelattavaksi Castrenin stadionille ensi perjantaiksi kello 18.30 alkaen. Huikean derbyn voittaja nousee ensi kaudeksi Ykköseen. Tasapelin sattuessa FC OPA voittaa lohkon ja nousee Ykköseen

 

Maalit:

0 - 1 Luis Vanderlei rp. 11 min.

0 - 2 Paulo Perreira 77 min.

 

 

 

Päävalmentaja Luiz Antonion kommentit ottelusta

 

Katso maalikooste ottelusta

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

02.10.2009

Kausi lähenee loppuhuipennusta

Vielä on yksi haaste edessä ennen kuin voidaan ajatella mahdollisesti sarjanousun ratkaisevaa FC OPA - OPS kauden päätösottelua. Oulun Palloseura matkustaa sunnuntaina Iisalmeen sarjapaikkansa varmistaneen PK-37:n vieraaksi, josta olisi riivittävä mieluiten täysi pistepotti mukaan.

 

OPS ja OPA ovat tällä hetkellä tasapisteissä. Sarjanousija ratkeaa vain siinä tapauksessa tulevana viikonloppuna, mikäli OPS häviää oman ottelunsa ja OPA voittaa samaan aikaan Seinäjoen JK:n. Tämän skenaarion toteutuessa OPS:n pitäisi voittaa OPA kauden päätösottelussa 20 - 0, sillä sen verran parempi on naapuriseuran maaliero. Maaliero ratkaisee nousijajoukkueen, mikäli kaksi seuraa on tasapisteissä kauden päätyttyä. Kaikki muut lopputulokset ensi viikonvaihteen kierroksella tarkoittavat sitä, että lohkovoitto ratkeaa vasta kauden päätösottelussa. Mikäli OPA häviää SJK:lle tai pelaa tasan ja OPS päihittää PK-37:n, riittää Palloseuralle tasapeli kauden päätösottelusta.

 

C-lohkon tasosta kertoo paljon se, että A-lohkoa johtava Mikkelin Palloilijat on kerännyt 47 sarjapistettä, mikä oikeuttaisi C-lohkossa vasta neljänteen sijaan. Kakkosen B-lohkoa johtaa FC Espoo, joka on napannut 52 pinnaa eli yhtä paljon kuin C-lohkon kolmantena majaileva FC YPA. Näin ajateltuna pohjoislohkosta löytyy kolme koko Kakkosen kovinta joukkuetta.

 

Marko Kivilä

Marko Kivilä vie pallon John Keisteriltä. OPS oli joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa

piirun verran parempi, vaikka pelasi osan ottelusta vajaalla.

 

Mutta kuten sanottu, on OPS:n ensin hoidettava hommansa Iisalmessa ennen kuin kannattaa uhrata ajatuksia tuleviin otteluihin ja mahdollisiin lopputuloksiin. Sunnuntain jälkeen olemme viisaampia. Oululaisilla on hyvin muistissa, kuinka hankala vastustaja kilpikonnapuolustukseen luottanut PK-37 oli kauden aiemmassa kohtaamisessa. Ottelu ratkesi vasta Anzori Kaladzen laukomaan rankkarimaaliin, jonka perusteista iisalmelaisluotsi Atik Ismail kävi erittäin kuumana. Vain 20 minuuttia ennen loppua syntynyt 1 - 0 voitto varsin nihkeästä illasta jätti paljon parannettavaa.

 

PK-37 varmisti sarjapaikkansa viime kierroksen 7 - 1 voitolla Lapuan Virkiästä, joten Pallo-Kerho voi pelata vapautuneesti sunnuntaina kotiyleisönsä edessä. Iisalmen pojat ovat pelanneet kotikentällään kolme kuukautta ilman tappiota, joten varsin hankalaan paikkaan OPS matkustaa viikonloppuna. PK-37:n verkkosivujen mukaan Atik Ismail näpäyttäisi mielellään Veikkausliigaan pyrkivää joukkuetta. Kaiken lisäksi Pallo-Kerhoa motivoi se, että sarjasijoitus voi kohentua nykyisestä vielä muutaman pykälän. Myös OPS on erittäin kovassa syyskunnossa, sillä takana on seitsemän ottelun tappioton putki ja joukkue on saanut hyökkäyspelinsäkin luistamaan viime otteluissa.

 

PK-37:n riveistä puuttuu pelikieltoa kärsivä Juho Ruotsalainen. PK-37 on vahvistunut joukkueiden viime kohtaamisen jälkeen kahdella brasilialaispelaajalla, Marcello Ribeirolla ja Rian de Souza Marguesilla.

 

(Toimitus)