« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - January 2009

31.01.2009

Managerin matkaterveiset Georgian reissulta

Torstaina oli viikon viides ja viimeinen testiottelu. Siinä pelissä pelasi kaikki aiemmin
nähdyt potentiaaliset ehdokkaat. Näin siis viikon aikana kaksi testiottelua enemmän kuin alun perin oli suunniteltu.

Torstai-iltana kävimme yhdessä läpi Giorgi Nikuradzen ja hänen yhtiökumppaninsa Levan Kipianin kanssa yhteenvetona kaikki mahdolliset pelaajat Oulun Palloseuraa varten. Löysimme yhden maalivahdin, topparin, keskikenttäpelaajan ja hyökkääjän. Olemme parhaillaan järjestämässä heidän viisumiasioitaan kiireellä, jotta kaikki neljä pelaajaa saadaan näytille tänne Ouluun jo ensi viikolla ennen viikonlopun turnausta. Siellä päävalmentaja Jari Pyykölä pääsee sitten ensi kertaa tarkkailemaan heitä.

 

 

Georgiassa kovia yksilöitä 


Georgialaisessa jalkapallossa on paljon hyvää. Pelaajat ovat hyvin asennoituneita, taitavia, sisukkaita ja heillä on tahto treenata sekä oppia uutta. Heidän infrastruktuurinsa on vain aika kehnoa. Olosuhteet eivät paljon mairittele, mutta sieltä syntyy sitäkin kovempia taistelijoita jalkapallokentille. He eivät pienistä asioista valita. Taktisella puolella on vielä parannettavaa kuten myöskin joukkueiden kurinalaisuudessa. Silti yksilötasolla sieltä löytyy koviakin pelaajia Suomen sarjoihin aina Veikkausliigaan asti.

Matkan anti oli hyvä. Levan Kipiani toimi yhteyshenkilönäni koko viikon ja hoiti kaikki tarvittavat kontaktit. Ainoa ikävä asia matkalla oli Giorgi Nikuradzen sairastuminen juuri ennen saapumistani Tbilisiin. Silti hänenkin kanssaan pystyttiin pitämään palavereja. Levan Kipiani on Georgian kuuluisimman edesmenneen urheilijan ja jalkapalloilija David Kipianin poika. David Kipiani kuoli tapaturmaisesti joitakin vuosia sitten. Hän pelasi muun muassa entisen Neuvostoliiton pääsarjassa. Nyt Levan Kipiani pitää yllä isänsä muistoa kansainvälisellä David Kipiani -säätiöllä ja olemalla monessa mukana georgialaisessa jalkapallossa. Levan Kipianille yksi tärkeimmistä asioista on georgialaisten lahjakkaiden junioreiden tulevaisuus.

 

 

Lahjakkaita pelaajia OPS:n käyttöön 


Giorgi Nikuradze tuntee meidät suomalaiset ja meidän kulttuurin. Hän on nähnyt suomalaisen jalkapallon sisältä käsin ollessaan pitkällä urallaan Suomessa useissa eri seuroissa. Hänestä ja Levan Kipianista Oulun Palloseura sai turvallisen ja luotettavan yhteistyökumppanin. Meidän yhteinen tarkoitus on tuoda georgialaisia nuoria 16-19-vuotiaita, lahjakkaita maajoukkuetasonpelaajia kasvamaan tänne meidän päävalmentaja Jari Pyykölän käsiin. Hän koulii nuorista pelaajista muutamassa vuodessa pelaajia, jotka kelpaavat pääsarjoihin Eurooppaan. Lisäksi tarvitsemme itse joka vuosi kokeneempia pääsarjatasonpelaajia Georgiasta auttamaan meitä sarjanousuissa.


Palasin matkaltani Ouluun perjantaina iloisena, paljon kokemuksia rikkaampana, mutta tosin väsyneenä yli yön seudun matkustaneena. Nyt käymme päävalmentaja Pyykölän kanssa läpi pelaajavahvistusten tiedot viikonlopun aikana.

Lopuksi haluan kiittää Levan Kipiania, Giorgi Nikuradzea ja hänen vaimoaan sekä heidän koko perhettään hyvin organisoidusta matkastani testiotteluineen, majoituksineen ja ruokailuineen. Vastaanotto oli lämmin ja molemmat osapuolet odottavat nyt ensimmäisten pelaajien saapumista Ouluun.


Matkaterveisin,

OULUN PALLOSEURA-JALKAPALLO RY

Miika Juntunen
manageri

28.01.2009

Nippu sopivia pelaajia löytynyt

OPS-manageri Miika Juntunen oli nähnyt keskiviikkoiltaan mennessä yhteensä neljä testiottelua Georgiassa. Näistä otteluista hän keräsi mielestään OPS:lle sopivimmat pelaajat ja tutustui heihin paremmin harjoituksissa.

 

- Tiistaina oli ohjelmassa yksi peli ja näin siinä kaksi hyvää keskikenttäpelaajaa. He olivat veljeksiä. Molemmat olivat hyviä ja taitavia pallon kanssa. Keskiviikkoaamuna vedin treenit niille pelaajille, jotka kiinnittivät huomioni ensimmäisissä neljässä ottelussa, yhdeksän kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Osallistuin myös itse treeniin näyttämällä asioita, joita halusin pelaajilta nähdä. Treenit meni hyvin ja pelaajat olivat aktiivisia. Opin samalla tuntemaan heitä paremmin, Juntunen sanoo.

Torstaina hän näkee viimeisen testiottelun.

- Georgiassa on paljon taitavia ja innokkaita pelaajia, mutta heidän olosuhteensa pelata ja harjoitella eivät ole niin hyvät kuin meillä suomalaisilla. Keskiviikkoiltana minulla on liikeneuvottelu paikallisen seurajohtajan Levan Kipianin kanssa, jolloin katsomme yhteisiä mahdollisuuksia tuoda Suomeen ja Oulun Palloseuraan maajoukkuetason lahjakkaita nuoria kasvamaan. OPS toimisi näille nuorille lahjakkuuksille ponnahduslautana Keski-Eurooppaan, OPS-manageri visioi.

(Toimitus)

 

28.01.2009

Ensimmäiset Georgian testiottelut takana

Manageri Miika Juntunen näki ensimmäiset Georgian testiottelut maanantaina hyvin tuloksin.

 

- Saavuin Tbilisiin klo 04.45 maanantaiaamuna ja viiden tunnin yöunen jälkeen näin ensimmäisen testiottelun. Ottelussa näin pari Georgian A-maajoukkuepelaajaa, hyvän topparin sekä puolustavan keskikenttäpelaajan ja sentterin. Toinen peli oli maanantai-iltapäivänä, Norzi Dinamo - Simurg Azerbaizan. Peli päättyi 0 - 2 liigassa pelaavien azerien voittoon. Dinamossa pelasi hyvä toppari ja maalivahti. Kolmas peli samalle päivälle alkoi klo 17.30, School 35 - FC Gagra. Siinä oli kaksi hyvää hyökkääjää, vasen pakki, toppari ja puolustava keskikenttäpelaaja, Juntunen viestittää.

 

OPS-manageri jakoi kehuja Giorgi Nikuradzelle, joka toimii paikkallisena oppaana ja pelaaja-agenttina. Hän on entinen Kotkan KooTeePeen, FC Jokereiden, Tornion TP-47:n ja Rovaniemen Palloseuran maalivahti.

 

- Hän on tehnyt hyvää työtä järjestäessään näitä testiotteluja täällä Georgiassa. Hänestä on tullut pelaajauran jälkeen Fifan pelaaja-agentti. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina on vielä otteluja matsi per päivä, Juntunen kertoo.

- OPS-jp on avaamassa liikesuhteitaan Serbian, Unkarin, Puolan, Hollannin, Englannin ja Brasilian lisäksi nyt tänne Georgiaan, hän jatkaa.

(Toimitus)

 

25.01.2009

Pelaajia etsitään Georgiasta

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen kartoittaa vahvistuksia ensi viikon ajan Georgian pääkaupungissa Tbilisissä. Haussa on etenkin maalivahti ja kärkipelaaja. Samalla reissulla Juntunen tarkkailee pelaajia myös Kuopion Palloseuralle.

Viiden päivän aikana hän näkee kolme testiottelua, joihin osallistuu yhteensä noin 75 pelaajaa. Paikallisena oppaana toimii suomalaisyleisölle varsin tuttu nimi liigakentiltä, entinen maalivahti Giorgi Nikuradze. Hän on edustanut pitkällä urallaan muun muassa Rovaniemen Palloseuraa, Tornion Pallo-47:ää, KooTeePeetä ja FC Jokereita. Nykyään Nikuradze toimii FIFA:n pelaaja-agenttina.

(Toimitus)

12.01.2009

Ilari Nikula Torniosta OPS-paitaan

Oulun Palloseura-jp vahvistaa rivejään sarjaporrasta ylempänä viime kaudella pelanneella Ilari Nikulalla. Tornion Pallo-47:n runkopelaajiin kuulunut Nikula vahvistaa OPS:n keskikenttää 1 + 1 vuotisella sopimuksella.

 

- Joukkueen tavoitteet ensi kaudeksi ovat selvät. Haluan olla mukana ja auttaa joukkuetta nousemaan Ykköseen, pian 25 vuotta täyttävä Nikula kertoo.

 

TP-47:n lisäksi Nikula on pelannut Tornion Tarmossa ja kasvattajaseurassaan Kokkolan Palloveikoissa. Viime kaudella hän kuului lähes joka ottelussa TP-47:n avauskokoonpanoon. KPV:n paidassa Nikula koki sarjanousun Kakkosesta Ykköseen kaudella 2004. Nikula viihtyy parhaiten keskikentän vasemmalla laidalla.

 

- Olen kova tekemään töitä ja keskikentän laidalla pitääkin tehdä kovasti hommia sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, Nikula kuvailee rooliaan.

- Ykkösessä mennään kovemmalla tempolla mitä Kakkosessa. Uskon, että Ykkösen pelikokemuksesta on minulle hyötyä ja olen saanut itseluottamusta ja uskallusta viime kausina, hän jatkaa.

Nikula on OPS:n kymmenes sopimuspelaaja. Neuvottelut uusista hankinnoista käyvät kuumina ja seuraavista sopimuksista kuultaneen piakkoin.

(Toimitus)