« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - September 2008

26.09.2008

Kuvakooste perjantai-illan paikallisottelusta

Oulun Palloseura-jp - Oulun Luistinseura 0 - 3 (0 - 2)

 

Kuva1

Oulun Luistinseura oli halukkaampi voittamaan kaksinkamppailut. 

kuva2

Pieni kampitus kuuluu paikallisotteluiden henkeen. Pallossa Mika Pietilä. Jukka Puurusen

menoa kampittaa Adrian Rizvani. 


kuva3

Vaasalaiserotuomari Suad Lulic vihelsi hyvän ottelun. Puhutteluvuorossa OPS:n

Aleksandar Vuletic ja OLS:n Chijoke Festus.


kuva4

Tämän muodostelman esittävät Sampo Saukkonen (2), Aleksandar Vuletic ja Adrian

Rizvani. Jarno Rova tarkastelee kuviota etualalla. 


kuva6

Suomen nuorten maajoukkuepuolustaja Jussi Fredrikssonilla oli pitelemistä OPS-laituri

Alemaossa. OLS:n puolustus kesti kuitenkin loppuun asti. 


kuva7

Alemao jälleen pallossa, mutta Luistinseuran joukkue on laskeutunut puolustamaan

hyökkääjiä myöten. 


kuva8

Juho Keskinen torjui viimeisenä lukkona. Dragan Pejicin komea vapaapotku 20 metristä

meni OLS-vahdin näppien kautta kulmapotkuksi. 


kuva8

Joonas Tikkanen puolusti ansiokkaasti hieman vieraammalla laitapakin tontilla, sillä

kaikki OPS:n laitapuolustajat olivat sivussa joko loukkaantumisten tai pelikieltojen vuoksi. 


(Toimitus)

 

26.09.2008

OLS vei ykköspallot, kakkospallot ja sarjapisteet

Perjantai-illan paikalliskamppailussa näkyi selvästi, kumpi joukkueista halusi voittoa enemmän. Oulun Palloseuraa ei peliesityksen perusteella kiinnostanut kamppailla teoreettisista sarjanousumahdollisuuksista, vaan keltapaitainen Oulun Luistinseura otti pisteet ja helpotti oloaan putoamistaistelussa. OLS voitti ottelun Jarno Rovan kolmella maalilla 0 - 3.

Avausjaksolla OLS oli halukkaampi ja taistelevampi. Kova syysmyrsky painoi vielä vasten OPS-puolustusta, minkä piikkiin voidaan laskea muutama virhearviointi, sillä välillä nahkakuula pysyi yläilmoissa leijan lailla.

- Täytyy myöntää, että kova myötätuuli hyödytti meitä jonkin verran avausjaksolla, sillä toisella puoliajalla se ei enää ollut yhtä voimakas. Me saatiin myötätuulessa kaksi maalia ja vielä kolmas toisen puoliajan alkuun. Tämä oli meille todella tärkeä voitto, sillä kaikki sarjassa säilymisen suhteen on edelleen meidän omissa käsissä. Kentällä näkyi halu ja tahto voittaa ottelu, OLS:n päävalmentaja Tomi Molin kertoi.

OPS:n peliä johtivat valmentaja Mikko Pietilä ja manageri Miika Juntunen, sillä päävalmentaja Ari Härkönen oli työmatkalla Helsingissä.

- Ei voi muuta sano kuin, että tällä tasolla näkyy tahto, koska taidossa ei ole merkittäviä eroja joukkueiden välillä. Se joka haluaa ottaa pelin haltuun, niin se ottaa. Meidän keskikenttä oli ihan ulkona pelistä eikä me saatu syöttöjä omille. Jostain syystä sydän ei ollut mukana tänään, OPS:n valmentaja Mikko Pietilä harmitteli.

Paikallistaistelun palkintoraadilla oli helppo työ valita kentän paras pelaaja. Jarno Rova vei keltapaidat jo neljän peliminuutin jälkeen johtoon. Pallo poltti OPS-puolustajien jaloissa ja Rova kiitti ampumalla pallon varmasti takanurkkaan. 25. minuutin kohdalla nähtiin illan komein osuma. Rova ohjasi pallon kantapäällään suoraan syötöstä ohi hölmistyneen Bojan Cabarkapan.

Rova ja Alemao

Jarno Rova putsasi palkintopöydän ottelun jälkeen. Alemao puolestaan oli OPS:n

yritteliäimpiä pelaajia. 

 

Optimistisimmat katsojat arvelivat taukomakkaroita syödessään OPS:n painavan myötätuuleen vähintään yhtä monta maalia kuin OLS ensimmäisellä jaksolla. No, tuulikin laantui eikä pukukopista tullut avausjaksoa taistelevampaa kotijoukkuetta. Jarno Rova ampui illan kolmannen osumansa heti toisen jakson alkuun ja peli oli sitä myöten selvä.

 

OPS:n vaarallisimmat tilanteet syntyivät erikoistilanteista, mutta Juho Keskinen koppasi muun muassa Dragan Pejicin vapaapotkun tyylikkäästi yläkulmasta. OLS:lla oli mahdollisuudet lisätä johtoaan, mutta pelin loppuhetkillä vierailijat keskittyivät lähinnä tyylipisteisiin.

- Loppu meni nautiskellessa, mutta suotakoon se pojille, sillä se on sen verran harvinaista herkkua meille, OLS-luotsi Tomi Molin heitti ottelun jälkeen.

Jalkapalloillan esiotteluna pelattu Oulun Iltatähtien 30-vuotis juhlaottelu päättyi Iltatähtien 3 - 1 voittoon Kemin Ikämiehistä. Oulun Palloseuran seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Iisalmessa PK-37:ää vastaan.


Oulun Palloseura-jp - Oulun Luistinseura 0 - 3 (0 - 2)

0 - 1 Jarno Rova 4 min.

0 - 2 Jarno Rova 25 min.
0 - 3 Jarno Rova 48 min.

 

Katso myös: Kuvakooste perjantai-illan paikallisottelusta


(Toimitus)

25.09.2008

Oulun herruudesta mitellään perjantaina

Yksi kauden odotetuimmista otteluista on edessä perjantai-iltana. Castrenin tyylikkäässä iltavalaistuksessa mitellään Oulun herruudesta OPS:n ja Oulun Luistinseuran kesken. Kakkosen C-lohkon kolmas oululaisseura FC OPA on jo pelannut kaikki paikallisottelunsa ja kerännyt niistä seitsemän pinnaa. OLS:lla on paikallisderbyistä yksi piste plakkarissa ja OPS:lla viisi pistettä tähän mennessä. Voittamalla perjantain ottelun OPS kuittaisi nimiinsä Oulun herruuden, sillä pistesaalis paikallisotteluista nousisi kahdeksaan.

- Mielenkiintoinen paikallispeli kyseessä, josta haemme ehdottomasti voittoa. OLS on vaarallinen vastus, joka taistelee tippumista vastaan. Me puolestaan taistelemme noususta loppuun asti, päävalmentaja Ari Härkönen kertoo.

OPS-OLS

OPS:n ja OLS:n kohtaamiset ovat olleet perinteisesti yleisöönmenevää jalkapalloviihdettä.

Kuvassa Heikki Marjeta ja Jarno Rova. 


Panosta ottelussa siis riittää. Isäntäjoukkueella on vielä teoreettiset mahdollisuudet sarjanousuun, joten jokainen jaossa oleva piste olisi syytä kerätä talteen. OLS taas käy taistelua viimeisellä putoajanpaikalla. Kakkosen C-lohkosta tippuu kolme joukkuetta ja OLS on juuri viimeisellä putoajanpaikalla pisteen Kuopion Kingsin perässä, joten arvokkaita olisivat pisteet myös naapuriseuralle.

- Närpiössä meidän peli oli ajoittain erittäin hyvää, mutta OLS-peliin täytyy parantaa vielä. Yritetään pelata koko 90 minuuttia hyvällä tasolla, Härkönen suunnittelee.

Oman mausteensa kohtaamiseen tuo OLS:n ja AC Oulun välisen farmisopimuksen turvin keltapaitaan saapuvat mahdolliset vahvistukset. Tosin OLS voi saada uusien farmisopimussääntöjen puitteissa apuja vain nuorten pelaajien osalta. OLS vahvisti rivejään elokuun lopussa kahdella pelaajalla. Chijoke Festus vuokrattiin loppukaudeksi AC Oulusta ja Michael Ozor tuli FC OPA:sta. AC Oulun nuorista farmisseuran väreissä tällä kaudella ovat pelanneet muun muassa Henri Hanhela, Santeri Viitasaari, Niko Heiskanen, Jarno Rova ja Iyam Friday. OPS-paidasta puuttuu pelikiellon vuoksi Antti Pulkkinen.

Ennen kello 18.30 alkavaa paikallisderbyä pelataan esiotteluna Oulun Iltatähtien 30-vuotis juhlaottelu Iltatähdet - Kemin Ikämiehet. Esiottelu alkaa kello 16.30.


Lue lisää: Näe entisiä maajoukkuepelaajia ennen OLS-ottelua

 

(Toimitus)

24.09.2008

Näe entisiä maajoukkuepelaajia ennen OLS-ottelua

Perjantai-iltana kannattaa suunnata Castrenin jalkapallostadionille, sillä huikean paikallisottelun Oulun Palloseura-jp - Oulun Luistinseura lisäksi kentällä nähdään tukku entisiä huippupelaajia. Illan päätapahtuman esiotteluna pelataan Iltatähti ry:n 30-vuotis juhlaottelu Iltatähdet vastaan Kemin Ikämiehet.

 

Keinonurmella viilettävät muun muassa entinen maajoukkuejyrä Jarmo Ilola ja maajoukkueen ex-päävalmentaja Jukka Ikäläinen. OPS:n taustajoukoista kentälle marssivat seuran entisinä pelaajinakin kunnostautuneet Miika Juntunen ja OPS:n entinen maalivahti, nykyinen OPS-jp:n hallituksen jäsen ja markkinointipäällikkö Pertti Pääkkö. Esiottelu alkaa perjantaina 26.9. kello 16.30. Illan päätapahtuma OPS-jp - OLS pelataan kello 18.30 alkaen.

(Toimitus)

22.09.2008

Pyykölä innostunut ja motivoitunut uuteen tehtävään

Oulun Palloseura-jp teki kovan satsauksen ensi kautta ajatellen palkkaamalla täysipäiväisen ammattivalmentajan seuran peräsimeen. Jos nykyinen päävalmentaja Ari Härkönen onnistuu ujuttamaan OPS:n Ykköseen tämän kauden päätteeksi, pääsee Jari Pyykölä kokeilemaan liiganousua ensi vuonna.

- Nykyinen päävalmentaja Ari Härkönen ilmoitti hyvissä ajoin, ettei hän pysty siviilitöidensä takia jatkamaan ensi vuonna. Jari Pyykölä oli vapaana, joten oli viisaampaa kiinnittää hänet heti. Hän on liigatason valmentaja, joka tuntee jalkapalloihmiset ja historian Oulussa, OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo.

Satsaus ammattivalmentajaan on kova, mutta jos kurkataan Kakkosen B-lohkon kärjessä porskuttavan Porin Palloilijoiden peräsimeen, niin sieltä löytyy muuan Pertti Lundell - 11 kauden liigavalmentaja, joten satsaus on kannattanut ainakin Porissa. Kempeleessä asuva Pyykölä palaa valmennus- tehtäviin välivuoden jälkeen akut täynnä virtaa.

- Olen innostunut ja erittäin motivoitunut. Miika on erittäin kova tekemään töitä niin kuin minäkin. En olisi lähtenyt mukaan mihinkään harrastelutoimintaan, vaan ympärillä pitää olla motivoituneita ihmisiä, Pyykölä sanoo.


Sarjanousu ensi kauden tavoite sarjatasosta riippumatta

Jari Pyykölä aloittaa kulissien takana ensi kauden joukkueen kartoittamisen heti, kun sarjataso on selvillä. OPS:lla on matkaa nousijan paikalle vielä viisi pistettä, jotka pitäisi taistella jäljellä olevista kolmesta pelistä. Tosin sarjanousu vaatii Vaasan Kiiston kompurointia Norrvallaa, GBK:ta ja FC YPAa vastaan.

- Meidän ensi kauden tavoite on sarjanousu, pelattiinpa sitten Ykkösessä tai Kakkosessa. Ensi kauden harjoittelu alkaa tammikuussa ja tavoitteena on, että 70 prosenttia joukkueesta olisi kasassa helmikuussa. Pyykölä pääsee katsomaan pelaajia ensi kautta varten jo nyt. Ensin katsotaan nykyinen joukkue, sitten Oulu, sitten muu Suomi ja lopuksi kerätään ulkomailta nonparellit kakun päälle, jos on tarvetta, manageri Juntunen suunnittelee.

Jari Pyykölä tunnetaan vaativana valmentaja, niin kuin huippuvalmentajan pitää ollakin. Kokeneessa valmentajassa herättää hilpeyttä nykytrendin mukainen "iloinen pelaaminen maata pitkin".

 

- Oulun Palloseurassa on pelattu iloista jalkapalloa maata pitkin jo 70-luvulta lähtien. Mielestäni jalkapalloa pitää pelata ennen kaikkea tilanteen mukaan. Jos vastustaja prässää ylhäältä, niin silloin maalivahti antaa pitkiä syöttöjä ja jos on tilaa kierrättää palloa alhaalla, niin silloin kierrätetään. Nykyään on valloilla huvittava käsitys, että mitä lyhyempiä syöttöjä, niin sitä parempi. Mielestäni pitää pelata ennen kaikkea tulosta tekevää jalkapalloa, Pyykölä paaluttaa.


Kiikareissa kokeneita pelaajia

Käsitys menestyvä jalkapallojoukkueesta on selvillä 180 liigaottelua komentaneelle Pyykölälle.

- Kokemusta pitää olla joukkueessa ja sitä ei tule vain harjoittelemalla. Vieläpä siten, että noin puolet pelaajista on valmiiksi seuraavan sarjatason pelaajia, jotta nousun koittaessa koko paletti ei leviä, vaan runko pysyy kasassa. Nuorien pelaajien on helppo kasvaa, kun ympärillä on 3 - 5 kokenutta pelaajaa, Pyykölä tietää.

Hänen mukaan joukkueen rakentaminen lähtee keskiakselista: maalivahti, topparipari, keskikentän keskimmäinen pelaaja ja kärkimies. Ensi kauden päävalmentaja rakentaa OPS:n tulevaa joukkuetta yhdessä manageri Miika Juntusen kanssa, kun rakentamisen aika koittaa.

 

- Budjetti tulee olemaan sellainen, että noususta taistellaan olipa sarjataso mikä vain. Talous tulee edelleen ennen kaikkea, mutta se on tässä seurassa kunnossa, Juntunen raottaa.

Nykyisen joukkueen ulkomaalaisista Alemaolla on voimassa oleva sopimus myös ensi vuodelle. Myös Nikola Markovicin sopimuksessa on pykälä, joka pitänee miehen Oulussa.

- Pelaajien pitää kokea tavoitteet samalla tavalla kuin minun ja Miikan. Innostus ja motivaatio pitää syttyä myös pelaajissa, Pyykölä huomauttaa.
 

Lue myös: Jari Pyykölä ensi kauden päävalmentaja

(Toimitus)

 

21.09.2008

Jännitysnäytelmä kääntyi OPS:lle

"Huh huh, kiihkeää oli", totesi Oulun Palloseuran päävalmentaja Ari Härkönen päätösvihellyksen jälkeen Närpiössä. Kraft tasoitti ottelun lisäajalla, mutta OPS kävi kuittaamassa voittomaalin, kun yliaikaa mentiin jo neljättä minuuttia.

Närpes Kraftin uhkapeli toi 2 - 2 tasoituksen 92. minuutilla, kun kaikki pelaajat maalivahtia myöten miehittivät vierailijoiden rangaistusalueen. Zoran Bogesic survoi pallon takakulmalta maaliin ja OPS:n vaihtopenkillä otettiin pitkiä huokauksia - näinkö tässä kävi. Heti keskialoituksen jälkeen Heikki Marjeta ja Matias Juntunen järjestelivät Alemaolle tekopaikan, mutta brassihyökkääjä malttoi syöttää vielä Teemu Pähtilälle (kuvassa), joka tälläsi 2 - 3 voittomaalin neljännellä lisäminuutilla. Tämän jälkeen huokauksia vedeltiin kotijoukkueen vaihtopenkillä.

Peli oli pitkään OPS:n hallussa, mutta löysäily kahden maalin johtoasemassa oli koitua pistemenetyksenä. Alemao vei oululaiset Dragan Pejicin keskityksestä johtoon 34. minuutin pelin jälkeen. Heikki Marjeta lisäsi johtoa heti toisen puoliajan alussa tarkalla laukauksella alanurkkaan.

- Ensimmäiset 15 minuuttia mentiin päästä päähän, mutta sitten me saatiin peli täysin hallintaan. Oli hyvää pallollista pelaamista, jonka tuloksena saatiin muutama tekopaikka. Johtoasemassa ei aluksi ollut hätää, mutta jossain vaiheessa jouduimme puolustuskannalle, Härkönen kertasi pelitapahtumia.

C-lohkon maalipörssiä johtava Zoran Bogesic toi närpiöläiset maalin päähän 69. minuutin pelin jälkeen ja sama mies ampui Kraftin tasoitusmaalin yliajalla.

Vaasan Kiisto taipui sunnuntaina tasapeliin Iisalmen PK-37:n kanssa, joten piste-ero sarjanousijan paikalle hupeni viiteen pisteeseen. Pinnoja on jaossa vielä yhdeksän.

- Toivottavasti saadaan loppua kohti into päälle ja jatketaan takaa-ajoa loppuun asti. Katsotaan sitten, missä ollaan, OPS-luotsi suunnitteli.

Ensi perjantaina OPS isännöi paikalliskamppailussa Oulun Luistinseuraa, joka puolestaan taistelee sarjasta putoamista vastaan. Luvassa on siis äärimmäisen mielenkiintoinen kohtaaminen Castrenilla. Ottelu alkaa perjantaina 26.9. kello 18.30.

Närpes Kraft - Oulun Palloseura-jp 2 - 3 (0 - 1)

0 - 1 Alemao 34 min.
0 - 2 Heikki Marjeta 50 min.
1 - 2 Zoran Bogesic 69 min.
2 - 2 Zoran Bogesic 90 min.
2 - 3 Teemu Pähtilä 90 min.

(Toimitus)

22.09.2008

Jari Pyykölä ensi kauden päävalmentaja

Oulun Palloseura-jp:n sarjanousu Ykköseen näyttää kuihtuvan kuluvan kauden osalta, vaikka nousu on teoriassa vieläkin mahdollista. Sarjatasosta riippumatta OPS:n peräsimessä on ensi kaudella erittäin kokenut oululaislähtöinen liigavalmentaja Jari Pyykölä.

Joukkuetta tämän kauden loppuun asti luotsaava Ari Härkönen keskittyy jatkossa siviilitöihinsä. Pyykölä on valmentanut Veikkausliigassa yhteensä 180 ottelussa. Hänellä on Suomenmestaruus Porin Jazzista vuodelta 1996. Jazzin lisäksi hän on komentanut Veikkausliigassa FC Lahtea, Kuopion Palloseuraa ja viimeksi Vaasan Palloseuraa.

 

Oulun Palloseuran tilannetta ajatellen Pyykölällä on runsaasti kokemuksia liiganousuista - myös Oulusta. Vuonna 1993 hän luotsasi FC 1991 Oulun 2. divisioonasta 1.divisioonaan. Vuonna 1998 hän nosti IF Brommapojkarnan Ruotsin Superettaniin ja vuonna 2005 Vaasan Palloseuran Veikkausliigaan.

 

Ulkomailta hänellä on kokemusta Ruotsin ykkös- ja kakkosdivisioonasta sekä Italien Serie A:sta. Pyykölä syvensi valmentajan taitojaan vuonna 2004 Italian Serie A:ssa pelanneen Brescia Calcion mukana. Vuonna 2004 hän tutustui laajalti myös koko Skandinavian jalkapallokulttuuriin.

 

Pyykölä on valittu kolmesti Palloliiton eri piirin vuoden valmentajaksi. Lisäksi hänen meriittilistallaan on kaksi liigakarsinnan voittoa (FC Lahti ja VPS). Nykyisin Kempeleessä asuva Pyykölä aloittaa työnsä OPS:ssa virallisesti joulukuussa, mutta hän tarkkailee pelaajia Palloseuran ensi kauden joukkueeseen jo syksyn aikana.

 

 

Jari Pyykölä

Ikä: 52 vuotta
Koulutus: UEFA:n prolisenssi

Valmentajaura:
1993: FC 1991, Oulu (2. div.)
1994: FC 1991, Oulu (1. div.)
1995: Gällivare SK (Ruotsin 2. div.)
1996: FC Jazz, Pori (Veikkausliiga)
1997: FC Jazz, Pori (Veikkausliiga)
1998: IF Brommapojkarna (Ruotsin 2. div.)
1999: IF Brommapojkarna (Ruotsin 1. div.)
1999: FC Lahti (Veikkausliiga) (elokuusta lähtien)
2000: FC Lahti (Veikkausliiga)
2001: FC Lahti (Veikkausliiga)
2002: KuPS, Kuopio (Veikkausliiga)
2003: KuPS, Kuopio (Veikkausliiga)
2004: Ulkomailla opiskelua (mm. Brescia Calcion, Italia / Serie A)
2005: VPS, Vaasa (1. div.)
2006: VPS, Vaasa (Veikkausliiga)
2007: VPS, Vaasa (Veikkausliiga)

2008: Välivuosi

2009: Oulun Palloseura-jp

 

Ottelut:
180 Veikkausliigaottelua päävalmentajana (Suomi)
52 1. div. ottelua päävalmentajana (Suomi)
22 2. div. ottelua päävalmentajana (Suomi)

Saavutukset:
1993: 2. div. voitto (FC 1991, Oulu)
1996: Suomen mestaruus (FC Jazz, Pori)
1998: 2. div. voitto (IF Brommapojkarna, Ruotsi)
1999: Liigakarsintavoitto (FC Lahti - FF Jaro)
2005: Liigakarsintavoitto (VPS - RoPS)

Meriitit:
1996: Vuoden valmentaja SPL:n Satakunnan piiri
2000: Vuoden valmentaja SPL:n Uudenmaan piiri
2005: Vuoden valmentaja SPL:n Vaasan piiri

(Toimitus)

20.09.2008

OPS hakee voitokasta loppukautta

Piste-ero sarjanousijan paikalla olevaan Vaasan Kiistoon (50 pistettä) on venynyt jo seitsemään pisteeseen ja ilman Kiiston ja GBK:n (44 pistettä) rämpimistä loppukauden aikana, jäänee sarjanousu odottamaan OPS:ia (43 pistettä) ensi kaudeksi. Kautta on toki jäljellä neljä ottelua, mikä tarkoittaa 12 pisteen pottia, jos OPS mielii voittaa kaikki jäljellä olevat pelit. Huomion arvoista on se, että Kiisto ja GBK pelaavat vielä keskinäisen ottelun ennen kauden loppua, mikä voi mutkistaa sarjakärjen tilannetta. Lisäksi Kiisto kohtaa vielä OPS:n tavoin Norrvalla FF:n.

 

- Meidän seuraava haaste on Närpiössä sunnuntaina. Lähdetään parantamaan huonoa vieraspeliputkea sinne. Vieraissa peli ei ole toiminut jostain syystä, joten jotain pitää keksiä. Nälkää riittää vielä, vaikka Kiisto näyttää jyräävän kärjessä voitosta toiseen. Nousumahdollisuutemme ovat teoriassakin melko ohuet, mutta loppuun asti taistellaan, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen lataa.

Närpiöläiset ovat hävinneet kaksi viime otteluaan, toisen Kiistolle, toisen Seinäjoen JK:lle. Kraft pelaa loppukauden aikana lähinnä maineesta ja kunniasta, sillä sen verran tukevasti joukkue seisoo C-lohkon tasaisessa keskikastissa. OPS voitti Närpiön kevätkierroksella kotonaan makoisasti 5 - 0.

 

- Meillä on hyvät muistot viime kohtaamisesta. Lähdetään taas pelaamaan hyvä ottelu. Pieniä tavoitteita pitää olla loppukaudeksi, kuten vierassaldon parantaminen ja oman pelin kehittäminen, sillä se ei ole ollut niin hyvää kuin olemme odottaneet, oululaisluotsi linjaa.

 

Antti Pulkkisen saama punainen kortti viime lauantain ottelussa VPS-j:tä vastaan tietää kahden pelin huilia hänelle. Laitapuolustuksessa riittää muutenkin pohdittavaa, sillä Leonardon nenä murtui kaksi viikkoa sitten Pietarsaaressa pelatussa ottelussa ja brassipuolustajan kausi on sitä myöten ohi. Matias Juntunen puolestaan palaa kokoonpanoon.

 

OPS:n seuraava kotiottelu on mielenkiintoinen paikalliskamppailu Oulun herruudesta Oulun Luistinseuraa vastaan. Ottelu alkaa perjantaina 26.9. kello 18.30.

(Toimitus)

13.09.2008

OPS syttyi taistelemaan vajaalla

Lauantai-illan vierailija Vaasan Palloseura-juniorit hallitsi pelitapahtumia siihen asti, kunnes kotijoukkueen Antti Pulkkinen ajettiin ulos kentältä. Yllättävää kyllä, mutta tämän tilanteen jälkeen OPS syttyi taistelemaan ja nousi maalin tappioasemasta 2 - 1 voittoon.

 

Isäntäjoukkueen peli ensimmäisellä jaksolla oli todella aneemista. Ainoa valopilkku oli Dragan Pejicin laukaus kohti ylänurkkaa, jonka vaasalaisten maalivahti Rasmus Hakala torjui näyttävästi. Muuten peli oli vierailijoiden hallintaa ja paremmalla viimeistelyllä taukolukemat olisivat voineet olla 0 - 3.

- Oli vaikea ilta. Herättiin taistelemaan vasta vajaalla, jolloin pelistä tuli yksinkertaisempaa ja joukkueeseen syttyi taistelutahto, jota ei ollut ennen sitä. Me ei oltu alussa hereillä eikä pelin sykkeessä mukana, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen näki.

VPS-j onnistui maalinteossa heti toisen puoliajan alussa, kun Ville Kauppinen tykitti kuulan tarkasti alanurkkaan. Pisteet näyttivät tässä vaiheessa peliä matkaavan Vaasaan. Pelin käännekohta nähtiin ottelun 60 minuutin kohdalla. OPS-vahti Bojan Cabarkapa antoi käsittämättömän harhasyötön oman maalin poikki kohti Nikola Markovicia, mutta syöttö oli aivan liian lyhyt. Vaasalaishyökkääjä Males Lombo ehti väliin ja edessä oli tyhjä OPS-maali. Lombo aikaili kuitenkin sen verran, että Antti Pulkkinen ehti kaatamaan hänet. Seurauksena punainen kortti Pulkkiselle ja rangaistuspotku vierailijoille. Pulkkisen rike kannatti, sillä Cabarkapa paikkasi oman virheensä torjumalla rankkarin.

Bojan Cabarkapa

Bojan Cabarkapa haparoi rangaistuslaukausta edeltäneessä tilanteessa, mutta selvitti

rankkarin lisäksi monta muuta vaarallista tilannetta. 


Neljän minuutin kuluttua verkko soi toisessa päädyssä. Untenmailla ensimmäisen puoliajan vaellellut Dragan Pejic ampui Juan Martinezin keskityksen maalin kattoon ja peli oli tasan. Heti keskialoituksen jälkeen sama kaksikko värkkäsi OPS:n voittomaalin. Tällä kertaa Pejic syötti ja Martinez ampui pallon maaliin.

- Kotona me ollaan saatu hyvä saldo, mutta vieraissa ei ole kulkenut. Syksy on vaikeaa aikaa, kun ollaan takaa-ajoasemassa ja näyttää siltä, että Kiisto jyrää voittoon ottelusta toiseen. Me kuitenkin taistellaan loppuun asti ja yritetään voittaa jäljellä olevat pelit, Härkönen viitoitti.

Juan Martinez

Juan Martinez on pelannut OPS-paidassa kaksi ottelua ja tehnyt kaksi maalia. 


OPS matkustaa ensi lauantaina Närpiöön Kraftin vieraaksi ja tämän jälkeen on edessä mielenkiintoinen paikallisottelu Oulun Luistinseuraa vastaan, jossa panosta riittää.

Oulun Palloseura-jp - Vaasan Palloseura-juniorit 2 - 1 (0 - 0)

 

0 - 1 Ville Kauppinen 48 min.

1 - 1 Dragan Pejic 64 min

2 - 1 Juan Martinez 66 min

Mika Hautala

Martinezin lisäksi Mika Hautala nähtiin ensimmäistä kertaa OPS-paidassa kotikentällä. (Toimitus)

12.09.2008

Jaossa vielä 15 sarjapistettä, OPS - VPS-j lauantaina

Oulun Palloseura on tippunut sarjataulukon kolmanneksi, mutta takaa-ajovaihde on käännetty päälle. OPS metsästää pisteitä seuraavan kerran ensi lauantaina, kun Vaasan Palloseura-juniorit saapuu Castrenille.
 
- Viisi ottelua on jäljellä ja 15 sarjapistettä on vielä jaossa. Me taistellaan tosissaan voitosta jokaisessa ottelussa ja katsotaan sitten, mihin se riittää. Olemme ottaneet viiden ottelun voittoputkia aikaisemminkin, niin miksi ei nytkin, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen suunnittelee.

- Harjoitellaan hyvin, laitetaan ryhtiliike päälle ja napataan voittoja peli kerrallaan. Yritetään saada hyvä loppu kaudelle, vaikka olemmekin takaa-ajoasemassa, hän jatkaa.

Uruguaylaishyökkääjä Juan Martinez ja kokenut oululaispelaaja Mika Hautala debytoivat OPS-paidassa Pietarsaaressa viime lauantaina ja nyt miehet esiintyvät ensimmäistä kertaa OPS:n kotinurmella.

- Juan esiintyi hyvin Pietarsaaressa. Hän toi hyökkäyspäähän lisää vaihtoehtoja ja voi olla, että hän on OPS:lle tulevaisuuden pelaaja, Härkönen väläytti.

Yksi OPS:n tulevaisuuden pelaajista, Matias Juntunen huilaa lauantain ottelun korttitilin täyttymisestä seuranneen pelikiellon vuoksi. OPS:n illan vastustaja käy C-lohkon putoamistaistelua yhdessä Oulun Luistinseuran ja Kuopion Kingsin kanssa. Kaksi näistä kolmesta seurasta tippunee ensi kaudeksi Kolmoseen. Vaasalaisten tilanne ei näytä tällä hetkellä hyvältä, sillä putoamisviivan paremmalle puolelle on yhdeksän pisteen matka. VPS-j:n tilannetta ei helpota se, että alla on 0 - 7 kotitappio viime kierrokselta Seinäjoen JK:lle.

Joko Vaasassa on lyöty hanskat tiskiin, vai onnistuuko VPS-j jarruttamaan OPS:n kiriä kohti sarjakärkeä? Lienee sanomattakin selvää, ettei OPS:lle ole enää varaa pistemenetyksiin. Tosin kaikki muut kärkijoukkueet (Kiisto, GBK ja Norrvalla FF) pelaavat vielä loppukauden aikana sarjatilannetta mutkistavia keskinäisiä otteluita - mielenkiintoa riittää aivan kauden viimeisiin peleihin asti. OPS kohtaa kärkiporukoista kauden viimeisessä ottelussa Norrvalla FF:n.

(Toimitus)

06.09.2008

Tyhjä reissu Pietarsaareen, JBK - OPS 5 - 2

Pietarsaaren jalkapalloklubi oli tyly isäntä oululaisvieraille, vaikka OPS sai otteluun unelma-alun. Dragan Pejic ampui vierailijat johtoon ottelun avausminuutilla. Tilannetta edelsi Heikki Marjetan hyvä nousu laidalta ja keskitys etunurkalle, josta Pejic painoi pallon sisään.

- Me saatiin hyvä alku ottelulle ja meillä oli paikat ratkaista ottelu ensimmäisen 15 minuutin aikana. Ei saatu maaleja ja vastustaja otti sitten peliä haltuun, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoi.

JBK:n Mika Pitkänen tasoitti pelin kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä tarkalla laukauksella alakulmaan. OPS aloitti myös toisen puoliajan hyvin ja Alemaolla oli loistava paikka viedä OPS johtoon, mutta verkko soikin toisessa päässä. Vahvassa syysvireessä oleva Frank Jonke vie isännät johtoon vastahyökkäyksestä.

55 minuutin pelin jälkeen Mattias Kronholm ampui taululle 3 - 1 numerot ja OPS:n alamäki alkoi. Joukkue haki tasoitusta pienellä riskillä, mutta se kostautui ja Frank Jonke naulasi vierailijat lopullisesti illan toisella osumallaan ottelun 66. minuutilla.

- Vieraissa ollaan saatu viimeisen kuuden ottelun aikana vain kolme pinnaa, että joku tässä nyt mättää, Härkönen huokaisee.

Mika Hautalan lisäksi OPS hankki peliluvan ennen siirtoikkunan umpeutumista uruguaylaiselle Juan Martinezille, vaikka mies ei ollut vielä edes saapunut Ouluun. Martinez pelasi ensimmäisen ottelunsa OPS-paidassa Pietarsaaressa. Uruguaylaishyökkääjä onnistui heti maalinteossa, mutta 4 - 2 osuma oli laiha lohtu kymmenisen minuuttia ennen loppua. Isäntien Frank Jonke viimeisteli vielä hattutempun lisäajalla, eikä illan sankarista jäänyt epäselvyyttä.

Sarjanousua ajattelen tappio oli varsin kirvelevä, sillä Kokkolan GBK voitti oman ottelunsa ja kiilasi OPS:n ohi sarjakakkoseksi. Kiisto on neljän pinnan karkumatkalla ja heillä on yksi ottelu oululaisia vähemmän pelattuna. Viidestä jäljellä olevasta ottelusta on kuitenkin tarjolla vielä 15 sarjapistettä, joten edessä on erittäin jännittävä loppukausi.

OPS pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina kotikentällään VPS-j:tä vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30.


JBK - OPS-jp 5 - 2 (1 - 1)

0 - 1 Dragan Pejic 1´

1 - 1 Mika Pitkänen 34´

2 - 1 Frank Jonke 48´

3 - 1 Mattias Kronholm 55´

4 - 1 Frank Jonke 66´

4 - 2 Juan Martinez 83´

5 - 2 Frank Jonke 90´


(Toimitus)

04.09.2008

Pelikiellot sovitettu, JBK - OPS lauantaina

Vahvistunut Oulun Palloseura hakee täyttä pistepottia ensi lauantaina Pietarsaaresta JBK:n vieraana. Vaasan Kiisto on karannut jo neljän pisteen päähän sarjakakkosena majailevasta OPS:sta, joten sinipaidoilla ei juurikaan ole varaa pistemenetyksiin jäljellä olevien kuuden ottelun aikana. JBK on C-lohkon kymmenentenä, mutta tuskinpa pietarsaarelaiset joutuvat sarjapaikkansa puolesta pelkäämään, vaikka matkaa putoamisviivalle on vain kolme pistettä.

- Vastassa on nuori ja yritteliäs joukkue. Pitää miettiä lääkkeet, miten pärjätään heitä vastaan. Pitkästä aikaa meillä on sellainen tilanne, että saadaan lähes kaikki miehet mukaan, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen iloitsee.

Eetu Uusitalo, Alemao ja Aleksandar Vuletic ovat vapautuneet pelikielloistaan eikä viime lauantain voitokkaassa TUS-ottelussa tullut edes yhtään keltaista korttia oululaisille. Jukka Puurunen palasi kentälle pitkän loukkaantumisjakson jälkeen ja mies lienee edelleen pelikunnossa, ellei loukkaantumisen kanssa ole tullut takapakkia. Siirtoikkunan kynnyksellä Tervareista hankittu Mika Hautala on myös kokoonpanossa ja mies odottaakin innolla ensimmäistä otteluaan OPS-jp:n paidassa.

- Mielenkiintoinen ottelu on tulossa. Se on aivan varma, että OPS sytyttää länsirannikolla ja JBK haluaa taatusti voittaa meidät, joten helpolla ei tulla pääsemään. Me ollaan varmasti eräänlainen punainen vaate tässä sarjassa, joten vaikea peli on tulossa, Hautala arvelee.

- Pitää pelata 110-lasissa ja taistella täysillä, silloin tulee voitto. Vastassa on pykälää kovempi porukka kuin TUS, joka oli viime lauantaina Oulussa, hän jatkaa.

Frank Jonke johdatti JBK:n kahdella osumallaan voittoon Seinäjoen JK:sta viime kierroksella. Pietarsaarelaiset ovat keränneet 20 ottelun aikana 23 sarjapistettä. OPS on kerännyt pisteitä kahden pinnan keskiarvolla eli 20 ottelusta on napattu 40 pojoa.

(Toimitus)

01.09.2008

Hautalan siirto varmistui

Mika Hautala oli helpottunut mies, kun hänen siirtonsa Tervareista sarjaporrasta ylempänä pelaavaan Oulun Palloseuraan varmistui lopullisesti. Hautala luuli olevansa OPS:n mies jo viime viikolla, mutta kertaalleen sovittu siirto revittiin vielä viikonlopun aikana auki. Aiemmin sovitusta poiketen Antti Kauranen jatkaa OPS:ssa loppukauden eikä siirry Tervareihin. OPS maksoi Hautalasta huomattavan siirtokorvauksen ottaen huomioon, ettei hänellä ollut edes pelaajasopimusta Tervareihin.

- Minulla on todella helpottunut tunne. Miika Juntunen ja Hannu Takkula tekivät todella kovan työn siirtoni eteen ja asiat ratkesivat vasta 30 sekuntia ennen siirtoikkunan umpeutumista, Hautala kertoo helpottuneena.

- Olin jo viime viikolla valmistautunut pelaamaan OPS:ssa loppukauden, mutta sitten tuli kaikki tämä epäselvyys. Luulin pitkään, että pelini ovat tässä, uran lopettamista kohun keskellä vilautellut Hautala sanoo.

Oulun Palloseura saa Hautalan myötä riveihinsä todella suurisydämisen pelaajan. Kovana taistelijana ja kaksinkamppailijana tunnettu Hautala tuo sinipaitoihin lisäannoksen asennetta ja voitontahtoa. Myös erikoistilanteissa lienee käyttöä 192-senttiselle pelimiehelle. Enimmäkseen topparin ja keskikentän pohjapelaajan paikoilla pelannut OTP:n kasvatti ei ole kuitenkaan nirso pelipaikkansa suhteen.

- Pelaan kaikkia paikkoja, mitä vain ikinä käsketään, ja olen vaikka vaihtopenkillä jos pystyn sieltä auttamaan joukkuetta. Olen ollut 2.divisioonan ottelussa 80 minuuttia maalivahtinakin, hän muistelee.

Hautala saa pelata OPS-paidassa ensi lauantaina Pietarsaaressa JBK:ta vastaan. Viime lauantain ottelussa OPS:lle näyttöjä antanut Achille Traore ei jatka joukkueessa.


LUE MYÖS:

 

Tervarit aikoo estää Hautalan pelaajasiirron

Mika Hautala loppukaudeksi OPS-paitaan


(Toimitus)