« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - August 2008

30.08.2008

Paluu voittojen tielle, OPS - TUS 3 - 0 (1 - 0)

Oulun Palloseura nappasi odotetun voiton sarjajumbo Teerijärven TUS:ista. Kotijoukkue dominoi peliä suvereenisti varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla, vaikka maalisarakkeeseen jäi vain yksi osuma avausjaksolta.

 

- Alku oli ihan täydellistä hallintaa meiltä. TUS ei saanut yhtään maalipaikkaa ja meidän pallollinen peli oli hyvää. Toinen jakso alkoi tahmeasti ja peli tasaantui, mutta me onnistuttiin pitämään TUS pois maalipaikoilta, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertasi.

- Pelillisesti olen tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan ja toisen jakson maaleihin, mutta peliä pitää vieläkin kehittää, hän jatkoi.

OPS meni johtoon ottelun 21. minuutilla, kun serbikaksikko Nikola Markovic-Aleksandar Vuletic värkkäsivät maalin kulmapotkusta. Markovic puski pitkänä annetun kulman takanurkalle, josta Vuletic tuikkasi pallon maaliin. Pitkästä aikaa kentällä nähty Jukka Puurunen oli myös lähellä maalintekoa, mutta tolppa pelasti vierailijat. Myös Dragan Pejic kilautti maalikehikkoa avausjaksolla.

Puurunen teki kovan työn ja pelasi hyvän ottelun keskikentän pohjalla, vaikka hän ei ole vieläkään aivan täydessä pelikunnossa. Myös Teemu Pähtilä liikkui hyvin keskikentällä ja jakeli hyviä syöttöjä läpi ottelun.

 

Isäntien toinen maali syntyi kauniin hyökkäyskuvion päätteeksi ottelun 71. minuutilla. Matias Juntunen laittoi pallon tyhjään maaliin Dragan Pejicin syötöstä. Pejic kirjautti itsensä maalintekotilastoon lisäajalla läpiajon päätteeksi. Läpisyötön tarjoili Nikola Markovic.

- Takaa-ajo jatkuu. Vielä on kuusi peliä jäljellä ja yksi peli kerrallaan edetään, Härkönen viitoitti.

OPS nousi voitolla sarjakakkoseksi ohi Norrvalla FF:n ja GBK:n. Kiisto johtaa C-lohkoa pisteen erolla ennen Palloseuraa. Tosin Kiistolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. OPS matkustaa ensi lauantaina Pietarsaareen JBK:n vieraaksi.


OPS-jp - TUS 3 - 0 (1 - 0)

1 - 0 Aleksandar Vuletic 21´

2 - 0 Matias Juntunen 71´

3 - 0 Dragan Pejic 90´

(Toimitus)

29.08.2008

Achille Traore vahvistaa joukkuetta TUS-ottelussa

OPS saa hyökkäyspäähän lisää vaihtoehtoja jo huomiseen otteluun, kun 29-vuotiaalle ruotsalaispelaajalle, Achille Traorelle saatiin pelilupa. 186-senttinen hyökkääjä on harjoitellut kuluvan viikon aikana OPS:n mukana ja TUS-ottelun jälkeen päätetään miehen jatkosta.

Traore on pelannut viimeksi Ruotsin 1.divisioonassa (Superettan) Dergerfors IF:n joukkueessa.

(Toimitus)

29.08.2008

Sarjajumbo OPS:n vieraaksi

Pelikiellot ovat jälleen kerran Oulun Palloseuran rasitteena, kun OPS kohtaa lauantaina kotikentällään Teerijärven TUS:in. Olli Laukkanen, Eetu Uusitalo ja Alemao seuraavat lauantain ottelun katsomosta pelikieltojen vuoksi. Uusitalo sai vielä yhden ottelun lisäpelikiellon OPS-SJK-ottelun jälkimainingeista, joten TUS-peli on jo kolmas peräkkäinen huili Uusitalolle.

- Pelikieltojen kanssa ei ole helppoa. Mennään peli kerrallaan, katsotaan ketä saadaan kentälle ja yritetään ottaa mahdollisimman paljon voittoja jäljellä olevista peleistä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen toteaa.

 

Mika Hautalan edustusoikeudesta väännetään kättä vieläkin Tervareiden kanssa, mutta Hautala ei ole missään tapauksessa edustuskelpoinen ainakaan lauantaina, sillä mies pelasi viikko sitten tervaripaidassa. Palloliiton säännöt kertovat, että pelaajasiirroissa on kahdeksan päivän karenssiaika ennen kuin pelaaja voi edustaa toista seuraa. OPS toivoo kuitenkin saavansa Hautalan riveihinsä loppukaudeksi.


TUS on miehittänyt C-lohkon jumbosijaa koko kauden ajan. Teerijärveläisillä on kerättynä 19 ottelusta 11 sarjapinnaa. Maaliero on murheellinen 17-60. Osoitus TUS:in yllätyksellisyydestä koettiin viime sunnuntaina, kun TUS nappasi 3 - 2 voiton Seinäjoen JK:sta. Voiton arvoa nostaa se, että TUS nousi voittoon 0 - 2 tappioasemasta.

- TUS on sarjajumbo, mutta heihin pitää suhtautua vakavasti. Voitto vaatii hyvää 90-minuuttista ja kovaa työtä, Härkönen muistuttaa.

 

OPS puolestaan hävisi kotonaan Seinäjoen JK:lle maalein 1 - 4. Sitä seurasi kotivoitto FC OPA:sta ja tasapeli Kuopiossa Kingsiä vastaan. Pienet loukkaantumiset ovat olleet pelikieltojen lisäksi OPS:n rasitteena, mutta vielä on epävarmaa, ketkä saadaan kuosittua pelikuntoon lauantaina. Mainittakoon myös, että OPS:n manageri Miika Juntunen vapautuu viiden ottelun mittaisesta toimitsijakiellostaan TUS-otteluun.

Teerijärven TUS haastaa Oulun Palloseuran lauantaina kello 16.00 alkavassa ottelussa Castrenissa.

 

(Toimitus)

28.08.2008

Tervarit aikoo estää Hautalan pelaajasiirron

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen, päävalmentaja Ari Härkönen sekä Tervarien päävalmentaja Tapio Haapaniemi sopivat Tervarien kapteenin Mika Hautalan siirrosta loppukaudeksi Palloseuraan ja vastaavasti OPS:n Antti Kaurasen siirrosta loppukaudeksi Tervareihin.

 

Tervarien puheenjohtaja Jussi Törmä käveli kuitenkin seurojen valmentajien tekemän sopimuksen yli ja hän aikoo estää pelaajasiirrot. Tervarien päävalmentaja Tapio Haapaniemi erosi tänään Tervarit edustuksen valmennussuhteesta. Pelaajasiirtojen takana oli myös pelaajien oma suostumus.

 

- Ihmetyttää aika rajusti tämä homma, koska asiat piti olla jo selvänä. Minä sitouduin OPS:n toimintaan ja järjestin siviilipuolen asiani siten, että sitoutuminen OPS:n toimintaa olisi mahdollista. Mielelläni myös auttaisin OPS:ia loppukauden ajan. Tympeää jos siirto kaatuu pelilupaan, Mika Hautala harmittelee.

 

- Tässä iässä ei enää moni seura ota yhteyttä ja kysy pelaamaan, joten toivoisin että johtoportaat saavat asiat hoidettua ja pääsisin pelaamaan OPS:ssa. Viimeisetkin uskon rippeet oululaiseen jalkapalloon ja motivaatio uran jatkamiseen ovat kyllä lopussa, jos tässä käy näin, 25 vuotta eri oululaisseurojen paidoissa pelannut Hautala toteaa.

 

Palloliiton sääntöjen mukaan Hautala tarvitsee peliluvan emäseurastaan, vaikka tässä tapauksessa Hautalalla ei ole edes voimassa olevaa pelaajasopimusta Tervareihin.

 

- En ole sopinut suullisesti enkä kirjallisesti pelaavani Tervareissa koko kautta, Hautala mainitsee.

 

Oulun Palloseura-jp kokee Jussi Törmän toiminnan silkkana kiusantekona. Tervareilla on kolme merkityksetöntä sarjaottelua jäljellä tällä kaudella, sillä joukkueella ei ole enää mahdollisuutta tippua eikä nousta Kolmosen pohjoislohkosta. OPS puolestaan taistelee noususta Ykköseen.

 

Kakkosen siirtoraja umpeutuu sunnuntaina 31.8. kello 24.00.

 

(Toimitus)

27.08.2008

Mika Hautala loppukaudeksi OPS-paitaan

Naapuriseura Tervareiden kapteenin nauhaa tällä kaudella kantanut 31-vuotias Mika Hautala vahvistaa Oulun Palloseuraa loppukauden ajan. Vaihtokaupassa OPS-hyökkääjä Antti Kauranen palaa loppukaudeksi Tervareihin.

 

Topparin ja keskikentän pohjapelaajan paikoilla viihtyvä Hautala on OTP:n kasvatti, mutta mies on pelannut pitkällä urallaan lähes kaikissa oululaisseuroissa. Kaudella 2003 ja 2004 hän taisteli AC Oulun paidassa Ykkösessä.

- En ole montaa vastustajaa urallani harhauttanut, vaan kyllä vahvuuteni ovat asennepuolella ja kaksinkamppailuissa, Hautala luonnehtii itseään pelaajana.

192-senttinen järkäle tuo lisävoimaa jo ennestään kookkaaseen OPS-miehistöön. Hautala on tunnetusti ollut vaikea pideltävä erikoistilanteissa.

OPS:n testissä olleet Dion Esajas ja Brian Tevreden eivät jatka OPS:ssa. Siirtoikkuna on auki elokuun loppuun asti.

(Toimitus)

24.08.2008

Taistelupiste vajaalla, Kings - OPS 1 - 1 (0 - 1)

Oulun Palloseura joutui tyytymään yhteen vieraspisteeseen Kuopiossa. Ottelu alkoi verkkaisesti, mutta pelin vanhetessa ote kääntyi vierailijoille. Paketti pysyi yhä paremmin kontrollissa ja avausmaalista nautittiin puolen tunnin pelin jälkeen. Leonardo tykitti nahkakuulan ylänurkkaan noin 25 metristä. Pelin käännekohta nähtiin vain minuutti OPS:n johtomaalin jälkeen. Alemaolle näytettiin keltaista lappua toisen kerran illan aikana ja brassihyökkääjä ajettiin suihkun puolelle. Ulosajo oli jo oululaisten seitsemän tällä kaudella.

- Vajaalla jouduttiin altavastaajan asemaan. Vaikeaksi meni, kun vajaalla pelattaessa joudutaan muuttamaan niin monia asioita. En koe, että me olisimme mitenkään väkivaltainen tai rumaa pelaava joukkue, mutta tämä oli jo kauden seitsemäs ulosajo meille, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen tuskaili.

- Pelitapahtumia ajatellen tämä oli kuitenkin voitettu piste ja jätkät taistelivat hyvin, hän lisäsi.

Kings pääsi myllyttämään tunnin miesylivoimalla ja kuopiolaisten tasoitusmaali nähtiin ottelun 62. minuutilla. Ollipekka Ojala tinttasi keskityspallon OPS-maalin edestä verkkoon. Dragan Pejic oli lähellä viedä vierailijat vielä kerran johtoon, mutta serbihyökkääjän pitkän soolon päätteeksi virittämä laukaus kilahti ylärimaan.

OPS pelaa seuraavan kerran ensi launtaina kotonaan Teerijärven TUS:ia vastaan. Ottelu alkaa kello 16.00.

 

 

Kings - OPS-jp 1 - 1 (0 - 1)

 

0 - 1 Leonardo 31´

1 - 1 Ollipekka Ojala 62´

 

(Toimitus)

21.08.2008

OPS vei Oulun derbyn

Useita pelejä loukkaantumisen takia huilannut brassihyökkääjä Alemao ampui isäntäjoukkueelle voiton paikallisottelussa FC OPA:a vastaan. Alemao viritti unelmalaukauksen 20 metristä yläriman kautta OPA-verkkoon. Osuma syntyi 24 minuutin pelin jälkeen. Voitolla OPS siirtyi jälleen sarjakärkeen, mutta Kiistolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.


- Me aloitettiin peli todella hyvin ja meillä oli jo ensimmäisen vartin aikana muutama hyvä maalipaikka. Pojat syöttelivät hyvin ja peli oli taistelevaa ja iloista. Toisella puoliajalla OPA teki hieman muutoksia pelaamiseen ja he saivat otetta, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen sanoi.

Tauon jälkeen mustapaitainen FC OPA lähenteli OPS-maalia erittäin vaarallisen oloisesti, mutta ottelun parhaana palkittu maalivahti Bojan Cabarkapa piti maalinsa puhtaana.

- Hyvä, että saatiin peli taas kulkemaan ja viime otteluiden huono putki poikki, Härkönen huokaisi.

 

OPS-OPA

Maalipörssin kärkimies Papa Niang yrittää karkuun, mutta OPS:n keskikenttä puolustaa.

Kuva: Kari Väre. 

 

Paikallisottelun henki oli keskiviikkona vahvasti läsnä Castrenilla ja molemmat joukkueet taistelivat jokaisesta pallosta viimeiseen asti. OPS pelasi uhrautuvaa peliä varsinkin OPA:n toisen jakson painostuksen aikana.

- Sanoin jo ennen kauden alkua, että onnistuminen paikallispeleissä tulee ratkaisemaan paljon tässä sarjassa. Kevätkierroksella saimme vain kaksi pistettä paikallisotteluista, mutta nyt meillä on jo kolme pinnaa ja yksi ottelu vielä tulossa, Härkönen laskeskeli.

OPS pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Kuopiossa sarjapaikastaan taistelevan Kingsin vieraana.

- Lähdemme Kuopioon hyvillä mielin. Saimme pelin taas kulkemaan ja olemme valmiita ottamaan seuraavan haasteen vastaan, edetään peli kerrallaan, OPS-luotsi päätti.


 Bojan Cabarkapa

OPS-maalivahti Bojan Cabarkapa torjui nollan pelin

kahdeksannen kerran tällä kaudella. Kuva: Kari Väre. 

 

 

OPS-jp - FC OPA 1 - 0 (1 - 0)

 

1 - 0 Alemao 24´ 

 

 

Kuvat: Kari Väre

Teksti: Toimitus

18.08.2008

Huikea paikalliskamppailu keskiviikkona

Oululaisittain yksi kauden odotetuimmista otteluista on käsillä keskiviikkona, kun Oulun Palloseura-jp ja FC Oulun Pallo iskevät yhteen Castrenissa. Molemmat joukkueet ovat satsanneet tähän kauteen paljon, vaikka FC OPA ilmoittikin ennen kauden alkua tavoitteekseen vaatimattomasti sarjassa säilymisen.

Fakta on kuitenkin se, että OPA on napsinut pisteitä kaikilta "suurilta", mukaan lukien OPS. Oulun Pallo keikkuu sarjakärjen tuntumassa 27 pinnaa keränneenä. Toukokuun lopussa pelattu kauden ensimmäinen OPS:n ja OPA:n derby päättyi tasatulokseen 1 - 1, mutta mikä parasta, oululaisyleisö näki todellisen paikallistaistelun, jossa mentiin lujaa päädystä toiseen. Samanlaista viihdettä on luvassa ihan varmasti myös keskiviikkona.


Tulosten valossa isäntäjoukkue OPS:lla on menossa kauden synkin jakso. Viiteen viime otteluun mahtuu peräti kolme tappiota, yksi tasapeli ja vain yksi voitto. Sarjanousua ajatellen kurssi pitäisi kääntää mahdollisimman pian, ja mikä onkaan parempi kattaus ryhtiliikkeelle kuin kotiottelu toista oululaisseuraa vastaan.

- Meillä on ollut suunta alaspäin viime peleissä. Kurssi täytyy saada äkkiä käännettyä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen viitoittaa.

- Meidän pitää parantaa hirveän paljon viime ottelusta, jos me halutaan jotain saavuttaa keskiviikkona, OPS:n toinen valmentaja Mikko Pietilä säestää.


Myös keskiviikkoillan vierasjoukkueella FC OPA:lla on ollut hankalaa viime otteluissa. OPA katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa viime perjantaina, niin ikään paikallisottelussa, Oulun Luistinseuraa vastaan. OPA:n maaleista vastasivat puolikuntoisena loisto-ottelun pelannut Ollo ja joukkueen uusin hankinta, nigerialaishyökkääjä Olajide Williams.


OPS.n Aleksandar Vuletic sai yhden ottelun ylimääräisen pelikiellon, koska Palloliiton sääntöjen mukaan kolmannesta pelikiellosta kauden aikana tulee vielä ekstrarangaistuksena yhden ottelun panna. Eetu Uusitalo sai viime ottelussa kaksi keltaista korttia, joten OPA-peli jää myös häneltä väliin. Tässä vaiheessa kautta myös erilaiset kolhut ja loukkaantumiset ovat joukkueiden kiusana, niin myös OPS:n. Jukka Puurunen on pidempään sivussa selkävaivojen takia ja lievemmistä loukkaantumisista kärsineet Alemao, Heikki Marjeta ja Joonas Tikkanen ovat kysymysmerkkejä keskiviikon pelaamisen osalta.

- Loukkaantumiset ja pelikiellot ovat meidän kiusana jälleen. Kokoonpano elää kokoajan ja katsotaan nyt ketä me saadaan kentälle keskiviikkona, OPS-luotsi Ari Härkönen pyörittelee.

OPA:lta puuttuu puolestaan keskikentän työmyyrä Janne Kauppila, joka sovittaa kahden ottelun pelikieltoa. Kärkimies Volodymyr Kilikevych on puolestaan ollut ylemmällä sarjatasolla pelaavan joukkueen testissä, eikä mies liene OPA:n kokoonpanossa keskiviikkonakaan. C-lohkon maalipörssiä johtava Papa Niang sen sijaan palaa kentille pelikiellon jälkeen. Niang on onnistunut tällä kaudella 11 kertaa maalinteossa.


Oulun Palloseura-jp isännöi FC Oulun Palloa paikallisderbyssä keskiviikkona 20.8. kello 18.30 alkaen.

 

(Toimitus)

18.08.2008

Kaksi testipelaajaa antaa näyttöjä OPS:lle

Oulun Palloseura hakee uutta voimaa hyökkäyspäähän Saksasta ja Hollannista. 27-vuotias hyökkääjä Dion Esajas harjoitteli ensimmäisen kerran OPS:n mukana maanantai-iltana. Tiistaina joukkueen harjoitusrinkiin liittyy 26-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Brian Tevreden.

Esajas on Saksan kansalainen, mutta hän on pelannut suurimman osan urastaan Hollannin liigoissa. Hänen tilillään on kuusi nuorten maaottelua Saksan paidassa. Tevreden on puolestaan hollantilainen, mutta on pelannut viime vuosina Kreikassa.

 

Mainittakoon myös, että OPS:n manageri Miika Juntusen saama 10 ottelun toimitsijakielto on lyhentynyt valituksen myötä viiteen otteluun. Juntunen saa palata vaihtopenkille 24.8. pelattavan Kings - OPS ottelun jälkeen.


Dion Esajasin seurahistoria:

1997-2001 Haarlem (Hollanti)

2001-2004 FC Volendam (Hollanti)

2004-2006 FC Zwolle (Hollanti)

2006-2007 SC Paderborn (Saksa)

2007-2008 Quick Boys (Hollanti)

 


Brian Tevredenin saurahistoria:


2004: FC Volendam (Hollanti)

2005: FC Emmen (Hollanti)

2006: Panthrakikos, Komotini FC  (Kreikka)

2007-2008 Fostiras FC (Kreikka)

 

(Toimitus)

14.08.2008

Kauden ensimmäinen kotitappio

Oulun Palloseura menetti kauden ensimmäiset sarjapisteet kotikentällään, kun torstai-illan seinäjokelaisvieraat olivat selvästi kotijoukkuetta halukkaampia nappaamaan voiton.

- Me olimme huonoja emmekä ansainneet voittoa, pelissä ei ollut muuta hyvää kuin johtomaali, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertasi pettyneenä.

Nikolai Dubinin vei oululaiset johtoon Dragan Pejicin ja Eetu Uusitalon hyvästä esityöstä. Venäläishyökkääjä ampui pallon verkkoon aivan vierasmaalin edestä. Osuma syntyi 52 peliminuutin jälkeen. Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin SJK sai kyseenalaisen tilanteen päätteeksi vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta ja Henri Saranpää tykitti komealla vapaapotkulla pelin tasoihin. Seinäjokelaishyökkääjä kaatui vapaapotkua edeltäneessä tilanteessa ja kahmi pallon käteensä peli ollessa vielä käynnissä. Tilanteesta tuomittiin lopulta vierailijoiden vapaapotku.

- Meidän peli meni aivan kipsiin tasoituksen jälkeen. Päät painuivat alas eikä me oltu enää lopussa parhaimmillamme, Härkönen tunnusti.

Seinäjoen Pallokerho naulasi OPS:n lopullisesti kumoon kahdella nopealla maalilla. Ville Pajula puski pallon ohi OPS-maalia vartioineen Mikko Siivikon vain kaksi minuuttia tasoitusmaalia myöhemmin. Ja kymmenen minuutin kuluttua oli vuorossa Petri Huttu. Pajula kaunisteli loppunumerot 1 - 4 lisäajalla läpiajon päätteeksi.

 


OPS-jp - Seinäjoen JK 1 - 4 (0 - 0)

 

1 - 0 Nikolai Dubinin 52´

1 - 1 Henri Saranpää 66´

1 - 2 Ville Pajula 68´

1 - 3 Petri Huttu 78´

1 - 4 Ville Pajula 90´

 

(Toimitus)

13.08.2008

OPS isännöi Seinäjoen JK:a torstaina

Seinäjoen Jalkapallokerhon kausi ei alkanut toivotulla tavalla ja joukkue oli napannut kesäkuun puoliväliin mennessä vain yhden voiton - sekin tuli sarjajumbo Teerijärven Urheilijoista. SJK jäi alkukaudella myös Oulun Palloseuran jalkoihin Aleksandar Vuleticin maalilla 0 - 1.

Seinäjokelaisten vastuuvalmentaja Thomas Dunne astui vaisun alkukauden jälkeen syrjään ja vetovastuun otti kakkosvalmentaja Jari Kujala. Valmennustiimiin liittyivät myös Nelosessa pelaavaa TP-Seinäjokea luotsaava Esa Haanpää sekä maalivahtivalmentaja Rolf Laitamäki. Uuden valmennustiimin alaisuudessa SJK on yltänyt parempiin suorituksiin, mutta fuusioseura löytyy siltikin vasta sarjataulukon tasaisesta keskikastista. Seinäjokelaisilla on tilillään 21 sarjapistettä (viisi voittoa, kuusi tasapeliä ja kuusi tappiota). Hyvä osoitus SJK:n kohenevasta nykykunnosta on kahden viime otteluiden tulokset: tasapeli Kiiston kanssa ja voitto FC OPA:sta.


OPS menetti sarjan kärkipaikan Kiistolle, kun oululaiset kävivät Vaasassa häviämässä juuri Kiistolle viime lauantaina. OPS on kerännyt 33 sarjapinnaa (10 voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota).

 

OPS:n ja SJK:n alkukauden kohtaamisen ratkaissut Aleksandar Vuletic ei ratkaise torstain ottelua, sillä mies sai Vaasassa varoitustilinsä täyteen, mikä tietää yhden ottelun pelikieltoa. Ratkaisijan viitta on siis tarjolla jollekin muulle. OPS:n riveistä myös Jukka Puurunen lienee selkävaivojensa takia edelleen sivussa. Viime lauantain jälkeen varmistui, ettei OPS:n testissä ollut toinen venäläishyökkääjä Stanislav Boichuk jatka oululaisseurassa.

 

Vierailijoiden loukkaantumislista on viime kierroksilla ollut hieman pidempi: Johannes Saranpää, Marko Huttu, Ville Pajula, Henri Saranpää ja Toni Kujala. Näistä ainakin Henri Saranpää ja Toni Kujala ovat todennäköisesti SJK:n kokoonpanossa torstaina.

 

Oulun Palloseura kohtaa Seinäjoen JK:n torstaina 14.8. kello 18.30 Castrenin stadionilla.

 

(Toimitus)

09.08.2008

Kiisto ratkaisi loppuhetkillä, Kiisto - OPS 2 - 0 (0 - 0)

Vaasan Kiisto nousi yhden pisteen turvin sarjakärkeen ohi Oulun Palloseuran. Lauantain kärkikamppailu oli erittäin tasainen, mutta Kiisto vei kolme sarjapinnaa kahdella loppuhetken maalilla. Matti Lampi survoi pallon OPS-verkkoon maalin edestä, kun ottelua oli pelattu 83 minuuttia.

- Todella harmillinen tappio. Me lähdettiin nauttimaan kentälle ja jatkamaan viime otteluiden hyvää, rentoa pelaamista, mutta tänään emme onnistuneet. Meillä oli paikkoja mennä ottelussa johtoon, mutta emme saaneet palloa maaliin ja Kiisto tuli ja kiitti sitten lopussa, OPS-luotsi Ari Härkönen harmitteli.

Palloseura haki lopussa tasoitusmaalia ja nosti koko miehistönsä ylös, mutta uhkapeli ei tällä kertaa onnistunut. Vaasalaiset tekivät toisen maalinsa vastahyökkäyksestä kolme minuuttia ennen päätösvihellystä. Antti Puikkonen kirmasi läpiajoon ja ampui ottelun loppulukemat.

- Ottelu oli oletetun tasainen vääntö. Meillä oli alussa parit paikat mennä johtoon ja tällaisissa otteluissa maalipaikat kannattaisi käyttää hyväksi, Härkönen totesi.

Eetu Uusitalolla ja Nikolai Dubininilla oli oululaisten parhaat maalipaikat, mutta tällä kertaa maalisarakkeeseen jäi pyöreä nolla.

- Sarja on vielä pitkä ja katseet käännetään nyt torstaihin. Meidän pitää parantaa oma peliämme seuraavassa ottelussa, Joro viitoitti.

OPS saa ensi torstaina seinäjokelaisvieraita, kun SJK saapuu Castreniin kello 18.30.

 

 

FC Kiisto - OPS-jp 2 - 0 (0 - 0)

1 - 0 Matti Lampi 83´

2 - 0 Antti Puikkonen 87´

(Toimitus)

08.08.2008

Pejic ja Dubinin jatkavat loppukauden

Oulun Palloseura-jp on tehnyt loppukautta koskevat pelaajasopimukset 31-vuotiaan Dragan Pejicin ja 20-vuotiaan Nikolai Dubininin kanssa. Serbihyökkääjä Dragan Pejicin sopimus oli katkolla heinäkuun lopussa, mutta viime otteluiden vahvat näytöt toivat hänelle loppukauden kattavan pestin.

- Odotamme vahvoja näyttöjä häneltä myös jatkossa. Minulle tämä on kolmas vuosi Draganin kanssa, joten luotan, että myös tällä kaudella maaleja alkaa tulla säännöllisemmin, OPS:n manageri Miika Juntunen odottaa.

Dragan Pejic

Dragan Pejic on pelannut vahvasti koko kauden ajan, vaikka maalien valossa serbi-

hyökkääjän kausi on ollut alavireinen. 


Kaudella 2006 Pejic oli Ykkösessä pelanneen AC Oulun paras maalintekijä 15 osumalla ja viime kaudella hän oli OPS:n paras maalintekijä Kakkosessa 14 maalilla. Kuluvalla kaudella Pejic on auttanut sarjanousua havittelevaa oululaisseuraa kuudella maalilla.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Nikolai Dubinin puolestaan vakuutti seurajohdon kahden ottelun mittaisella koejaksolla. Pietarin Zenitin organisaatiosta Ouluun saapunut venäläispelaaja esitti hyviä otteita Kokkolan GBK:ta ja Ylivieskan Palloa vastaan.

- Hän on lahjakas, taitava ja nuori kaveri, joka on esiintynyt koeotteluissa erittäin hyvin, Juntunen sanoo.

OPS:n testissä olevan toisen venäläispelaajan, Stanislav Boichukin jatkosta päätetään myöhemmin.

(Toimitus)

07.08.2008

Kärkikaksikko kohtaa toisensa Vaasassa

Oulun Palloseura ja Vaasan Kiisto ovat miehittäneet koko kauden ajan vuorotellen C-lohkon kärkipaikkaa. Kiistolla on ollut pitkään yksi ottelu OPS:ia vähemmän pelattuna, joten aivan tarkkaa kuvaa lohkon kovimmasta sakista ei ole vielä saatu.

Kiistolla oli oiva tilaisuus nousta lohkoykköseksi, kun vaasalaiset pelasivat ottelumäärät tasaavan pelin Oulun Luistinseuraa vastaan keskiviikkona. Putoamistaistelua käyvä OLS kuitenkin vei voiton vaasalaisten nenän edestä ja OPS jäi lohkon kärkeen. Kiistolla on nyt 31 sarjapistettä ja OPS:lla 33. Molemmat ovat pelanneet 15 ottelua.

OPS ja Kiisto kohtaavat toisensa lauantaina Vaasassa ja luvassa on todellinen kuuden pisteen metsästys. Palloseuran päävalmentaja Ari Härkönen ei kuitenkaan lataa kohtaamiseen ratkaisunmakua sarjanousua ajatellen.

- Pelejä on vielä aivan älyttömän paljon jäljellä ja sarja on todella tasainen. Kohtaamme melkein kaikki joukkueet vielä kerran ja noususta taistelevat muutkin joukkueet kuin me ja Kiisto, joten kova syksy on tulossa. Edetään ottelu kerrallaan, mutta totta kai voitto Kiistosta toisi herkulliset asetelmat loppukautta ajatellen, Härkönen kertoo.

- Voittoon vaaditaan onnistunut ottelu ja sitä me lähdemme ilman muuta Vaasasta hakemaan, hän jatkaa.

 

OPS-Kiisto

Kevätkierroksen kohtaamisessa Oulun Palloseura-jp oli Vaasan Kiistoa parempi

maalein 3 - 2.

 

Kiisto on ollut viime otteluissa tulosten valossa hieman alavireinen. Takana on tasapeli Seinäjoen JK:n kanssa ja tappio Oulun Luistinseuralle. OPS on puolestaan Norrvalla-ottelun notkahduksen jälkeen parantanut peliään. Takana on vierastasapeli GBK:n kanssa ja kotivoitto FC YPA:sta.

- Oma pelimme on mennyt taas eteenpäin, joten luottavaisin mielin lähdetään Vaasaan. Pitää miettiä, millaisella taktiikalla sinne mennään, mutta luotto omaan peliin on kova. Pyritään hallitsemaan palloa ja pitämään viime otteluiden hyvä vire yllä, Joro heittää.

Kiiston Markus Eriksson loukkaantui Seinäjoella pelatussa ottelussa, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Myös vaasalaisten toinen laitapakki, Jani Takala lienee sivussa. OPS:lla on sikäli harvinainen tilanne tällä kaudella, ettei joukkueella ole yhtään pelikieltoa rasitteena, kun Leonardokin vapautuu kahden pelin pannastaan. Viime ottelussa loukkaantuneiden kirjoissa olivat Jukka Puurunen ja Stanislav Boichuk, joista ainakin Puurunen lienee sivussa pidempään.

(Toimitus)

05.08.2008

YPA ei yllättänyt tällä kertaa, OPS - FC YPA 3 - 0 (0 - 0)

Oulun Palloseura näytti ylivieskalaisvieraille kaapin paikan Castrenissa, eikä viime vuosina hankalaksi vastustajaksi muodostunut FC YPA yllättänyt oululaisia tällä kertaa. OPS esitti kotiyleisölleen erittäin vahvaa pallollista osaamista ja kauniita hyökkäyskuvioita.

 

- Loistava ottelu meiltä, pallollinen peli oli ajoittain jopa kauden parasta. Ensimmäinen puoliaika lähti hyvin käyntiin, mutta sitten hukkasimme hyvän otteen hetkeksi. Toiselle puoliajalle saatiin taas rivit tiiviiksi ja teimme hyviä hyökkäyksiä ja kauniita maaleja, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoi.

- Viime ottelu GBK:ta vastaan oli jo hyvä, mutta onnistuimme parantamaan siitä, hän lisäsi.

OPS-hyökkääjä Dragan Pejic (kuvassa) osoitti jälleen olevansa parhaimmillaan tiukoissa paikoissa. Muut OPS:n serbipelaajat saivat juuri loppukautta koskevat jatkosopimukset, mutta Pejiciltä haluttiin lisänäyttöjä - ja niitä hän antoi. 65. minuutin pelin jälkeen Nikola Markovic keskitti ja Dragan puski kotijoukkueen johtoon.

- Pejic näytti, että hänellä on maalintekotaito tallella, Härkönen huomautti.

Loistavaa kautta pelaava Eetu Uusitalo osoitti myös maalintekotaitonsa. Uusitalo teki kauden viidennen maalinsa komean yksilösuorituksen päätteeksi ottelun 71. minuutilla. Hän kahlasi keskeltä ylivieskalaispuolustuksen läpi ja nosti pallon yli maalivahti Roope Matsin. Dragan Pejic kaunisteli loppunumerot laukomalla pallon takanurkkaan kauniin hyökkäyskuvion päätteeksi ottelun viimeisellä minuutilla. Osuma oli serbihyökkääjän kauden kuudes.

- Lähtökohta otteluun oli se, että YPA on ollut kova vastus OPS:lle kahden viime vuoden ajan. Siinä mielessä halusimme näyttää heille kaapin paikan ja pyrittiin varautumaan heidän vastahyökkäyksiinsä, Härkönen totesi.

OPS teki YPA:n aseettomaksi tiiviillä joukkuepelaamisella, eivätkä vierailijat pysyneet isäntien kyydissä kuin ensimmäisen jakson. Maalintekijöiden lisäksi OPS:n riveistä löytyi joukkueellinen muitakin onnistujia. Omassa päädyssä säilyi nolla kahdeksannen kerran tällä kaudella, keskikenttä esitti nopeaa syöttöpeliä ja hyökkääjät latoivat maaleja. OPS sai hyvät asetelmat seuraavaa ottelua ajatellen, joka sattuu olemaan kärkikamppailu Vaasassa Kiistoa vastaan ensi lauantaina.


OPS-jp - FC YPA 3 - 0 (0 - 0)

 

1 - 0 Dragan Pejic 65´

2 - 0 Eetu Uusitalo 71´

3 - 0 Dragan Pejic 90´

 

(Toimitus)

04.08.2008

FC YPA testaa OPS:n kunnon, pelaajasopimuksia uusittu

Ylivieskan Pallo on ollut Oulun Palloseuralle kiusallinen vastustaja viime otteluissa. Tällä kaudella FC YPA voitti OPS:n kotonaan 2 - 1 ja viime kaudella oululaisten nousuhaaveet kuopattiin juuri ylivieskalaisille kärsityn tappion jälkeen. OPS kohtaa FC YPA:n tiistaina 5.8. kello 18.30 alkaen Castrenin stadionilla.

- Kotona pitää ehdottomasti ottaa voitto. Meillä on paljon kalavelkoja maksettavana heille ja juuri YPA voitti meidät kevätkaudella. Tasapelit eivät tyydytä tässä vaiheessa kautta, vaan kolmea pistettä lähdetään hakemaan, OPS-luotsi Ari Härkönen viitoittaa.

 

Sarjataulukon puolivälissä majaileva FC YPA saa riveihinsä oululaisyleisöllekin tutun Marko Koivurannan, joka on kärsinyt kahden ottelun pelikieltonsa. Nikola Markovic palaa puolestaan OPS-puolustukseen kärsittyään myöskin kahden ottelun pelikiellon. Leonardo sen sijaan sovittaa pelikieltoaan vielä tiistaina. OPS-manageri Miika Juntunen puolestaan sai OPS - PK-37 ottelun ulosajon päälle kahden kuukauden toimitsijakiellon, joka alkoi 31.7. Juntunen on valittanut tuomiostaan.

OPS:n uudet testipelaajat Nikolai Dubinin ja Stanislav Boichuk pukevat tiistai-iltana sinipaidat päälleen ensimmäistä kertaa oululaisyleisön edessä. OPS toivoo venäläiskaksikolta tehoja hyökkäyspäähän, sillä joukkue on tuskaillut hienoisen maalinteko-ongelman kanssa viime aikoina. Viime ottelussa oululaiset pelasivat maalittoman tasapelin Kokkolassa GBK:n kanssa. Venäläispelaajien jatkosta päätetään 14.8. mennessä.


Ylivieskan pallo on pelannut viimeiset kolme otteluaan kotikentällään, joten heillä on edessä vieraspeli pitkästä aikaa. Ylivieskalaisten pelihuumori on ollut ainakin kotiotteluissa kohdallaan, sillä takana on voitto Seinäjoen JK:sta ja tasapeli Vaasan Kiiston kanssa. FC OPA onnistui kukistamaan YPA:n heinäkuun puolivälissä.

OPS saa myös Matias Juntusen takaisin kokoonpanoon. Nuorukainen palasi sunnuntaina Ruotsista, jossa hän puki Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkuepaidan päälleen Englantia, Norjaa ja Färsaaria vastaan. Juntunen pääsi juhlimaan myös maaottelu-uransa ensimmäistä voittoa, kun Suomi kukisti PM-turnauksen sijoitusottelussa Färsaaret 2 - 0.

Kolmella OPS-pelaajalla oli sopimukset katkolla heinäkuun loppuun mennessä. Seurajohto on päättänyt, että  Aleksandar Vuletic ja maalivahti Bojan Cabarkapa jatkavat seurassa loppukauden. Hyökkääjä Dragan Pejic jatkaa OPS:ssa toistaiseksi.

(Toimitus)