« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - July 2008

31.07.2008

Maaliton tasapeli Kokkolassa

Gamlakarleby Bollklubb eli GBK ja Oulun Palloseura eivät saaneet torstain kohtaamisessa ainuttakaan maalia aikaiseksi, joten pisteet jaettiin sopuisasti numeroin 0 - 0. OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen oli tyytyväinen yhteen vieraspisteeseen.

- Olen tyytyväinen varsinkin siinä mielessä, että me parannettiin viime ottelusta ja omissa pysyi nolla. Kolmessa viime ottelussa omissa on soinut seitsemän kertaa, mutta nyt puolustettiin hyvin. Meillä oli taisteleva ja yritteliäs ilme ja pojat pelasivat iloista jalkapalloa, Joro kertasi.

Itse ottelu oli aivan yhtä tasaväkinen kuin loppunumerot antavat ymmärtää. Oululaisten parhaat paikat siunaantuivat Eetu Uusitalolle ja Dragan Pejicille, mutta maaliverkot vain eivät heiluneet.

 

- Sanotaanko, että meillä oli muutama sellainen "viittä vaille maalipaikka", mutta todellisia paikkoja ei juuri ollut, mutta ei ollut GBK:llakaan. Pelinä tämä oli kuitenkin kivailmeinen, sillä molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan ja taistelemaan, Härkönen kertoi.

Kakkosen C-lohkon sarjakärki tasoittui entisestään torstaina. Vaasan Kiisto johtaa C-lohkoa maalieron turvin ennen Oulun Palloseuraa - molemmilla on koossa 30 sarjapinnaa. Kärkikaksikkoa seuraavat Norrvalla FF (25), FC OPA (24), Närpes Kraft (24) ja GBK (23).

 

Kaksi venäläishyökkääjää testissä


OPS-paidassa viiletti kaksi venäläishyökkääjää, jotka ovat OPS:n testattavana kahden pelin ajan. Nikolai Dubinin ja Stanislav Boichuk ovat molemmat 20-vuotiaita, taitavia pelaajia Pietarin Zenitin organisaatiosta.

- Teknisiä ja taitavia kavereita molemmat. Ihan kunnon vahvistuksista on kysymys ja he tuovat laajuutta meidän pelaajarinkiin, Joro kommentoi.

- Meillä kävi tuuri, että saimme heidät näin nopeasti. Heillä oli jo valmiiksi viisumiasiat kunnossa ja kysymyksessä on vielä kovanluokan pelimiehet, OPS-manageri Miika Juntunen lisäsi.

Pelimiehet saapuivat Ouluun jo viime viikolla ja venäläisten toinen näyttöpaikka on ensi tiistaina, kun viime kohtaamisten perusteella hankala vastustaja, Ylivieskan Pallo saapuu Ouluun. Ottelu alkaa tiistaina 5.8. Castrenissa kello 18.30.

(Toimitus)

30.07.2008

Kärkikahinat Kokkolassa

Oulun Palloseura ja Kokkolan GBK pelaavat torstaina sarjanousua ajatellen äärimmäisen mielenkiintoisen kamppailun. GBK on "vajonnut" sarjataulukossa neljänneksi ja eroa OPS:iin on jo seitsemän pistettä, kun kausi on tasan puolivälissä. Palloseuralle tuleva ottelu on myös erittäin merkittävä, sillä voitto tarkoittaisi sitä, että GBK karisisi jo kymmenen sarjapisteen päähän.

- Todella tärkeä ottelu on tulossa, ei voi muuta sanoa. Kokkola on aina kova paikka vieraissa ja yleisöäkin luulisi olevan paikalla, mutta voittamaan sinne lähdetään, ei siinä ole muita vaihtoehtoja. Nöyrä asenne vain pitää muistaa, OPS-puolustaja Heikki Marjeta ennakoi.

OPS päihitti GBK:n kauden avausottelussa mahdollisimman niukasta eli 1 - 0. Erikoista joukkueiden edellisessä kohtaamisessa oli se, että OPS pelasi lähes koko ottelun vajaalla, mutta onnistui silti voittamaan kamppailun. Tuon ottelun ratkaisumaalintekijä Matias Juntunen ei kuitenkaan matkusta torstaina Kokkolaan, vaan mies on Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana Ruotsissa. Lisäksi pelikiellot ovat OPS:n rasitteena: Nikola Markovic huilaa vielä tulevan ottelun ja Leornardolta jää Kokkolan reissun lisäksi väliin kotiottelu FC YPA:a vastaan. GBK-paidasta puolestaan puuttuvat Jesse Kalliokoski ja Mika Granholm. Miika Hohenthalin ja Björn-Erik Sundqvistin pelaaminen on epävarmaa.

 

OPS-GBK 1 - 0

Oulun Palloseura vei kotiottelussaan kaikki pisteet GBK:lta, vaikka itse kenttätapahtumat

olivat vähintäänkin tasaväkiset. Kuvassa puolustava Leonardo on pelikiellossa torstaina. 


Sekä GBK että OPS lähtevät kärkikamppailuun tappio niskassaan. Vaisun kauden pelannut Seinäjoen JK haki viime lauantaina 1 - 2 vierasvoiton Kokkolasta ja OPS teki tyhjän reissun Vyöri-Maksamaalle häviten Norrvalla FF:lle 3 - 1. Molemmat joukkueet hakevat varmasti torstaina voittoa.

- Ottelut kokkolalaisia joukkueita vastaan ovat aina olleet ainakin minulle jonkin sortin paikallisotteluja. En tiedä mistä se johtuu, mutta pelit ovat olleet monesti kuumia, Marjeta kertoo.

GBK isännöi Oulun Palloseuraa torstaina kello 18.30 alkaen.

 

(Toimitus)

26.07.2008

Kauden toinen tappio, Norrvalla FF - OPS 3 - 1 (1 - 1)

Oulun Palloseura ei päässyt pisteiden makuun vierasottelussa Norrvalla FF:ää vastaan. Isännät menivät jo vartin pelin jälkeen Andrei Shyrobokovin maalilla johtoon OPS-puolustuksen virheen jälkeen.

- Ensimmäinen puoliaika alkoi ihan hyvin ja me vietiin peliä, mutta sitten tuli kylmäsuihku niskaan meidän omasta virheestä, OPS-luotsi Ari Härkönen kertasi pettyneenä.

Eetu Uusitalo tasoitti pelin hienolla laukauksella juuri ennen taukovihellystä ja toiselle jaksolle lähdettäessä peli oli vielä täysin auki. Palloseuran alamäki alkoi 78. minuutilla, kun Shyrobokov teki kulmapotkusta illan toisen maalinsa.

- Meidän peli meni aivan sekaisin tämän jälkeen. Nikola Markovicin puuttuminen puolustuksesta kyllä näkyi, Härkönen myönsi.

OPS ei saanut kunnollista kirivaihdetta enää päälle ja vaarallisimmat maalipaikat jäivät erikoistilanteiden varaan. Leonardo sai vielä punaisen kortin ottelun loppuhetkillä rikottuaan alimpana pelaajana kotijoukkueen hyökkääjää. Tilannetta seurasi vielä rangaistuspotku, jonka Oleksandr Androschuk upotti maaliin.

Norrvalla FF nousi voittonsa ansiosta tasapisteisiin Kokkolan GBK:n kanssa. GBK hävisi lauantaina Seinäjoen JK:lle ja sarjakakkosena edelleen majaileva Vaasan Kiisto pelasi perjantaina tasapelin Ylivieskan Pallon kanssa. Näin ollen sarjakärki säilyi äärimmäisen tasaisena: OPS 29 pistettä ja Kiisto 27 pistettä, tosin vaasalaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.


Norrvalla FF - OPS-jp 3 - 1 (1 - 1)

1 - 0 Andrei Shyrobokov 15´

1 - 1 Eetu Uusitalo 45´

2 - 1 Andrei Shyrobokov 78´

3 - 1 Oleksandr  Androschuk 85´ rp.

(Toimitus)

24.07.2008

Kevätkierroksen viimeinen ottelu edessä

Ennen kuin almanakassa vaihtuu elokuun lehti, pelaa Oulun Palloseura kaksi ottelua vieraskentillä. Ensi lauantaina joukkue matkustaa Vyöri-Maksamaan kuntaan, jossa on OPS pelaa kevätkierroksen viimeisen ottelunsa Norrvalla FF:ää vastaan. Tämän pelin jälkeen OPS on siis kohdannut kertaalleen kaikki C-lohkon joukkueet. Vain Ylivieskan FC YPA on onnistunut voittamaan oululaiset tähän mennessä. Tasapeliin sinipaitojen kanssa ovat yltäneet paikallisvastustajat OLS ja FC OPA. Palloseuran luottopuolustaja Heikki Marjeta (kuvassa) on syystäkin tyytyväinen varsinkin joukkueen puolustuspeliin.

- Alkukaudesta jännitti, miten joukkuepeli lähtee käyntiin, koska saimme joukkueen kasaan vasta aivan harjoituskauden lopussa. Heti ensimmäisessä sarjapelissä kuitenkin huomasi, että hyvin kulkee ja varsinkin koko joukkueen puolustaminen oli kurinalaista, Marjeta muistelee.

- Pelimme on kehittynyt hyvin kauden aikana ja olemme päästäneet omiin todella vähän maaleja, hän jatkaa.

Heinäkuun viimeisenä päivänä OPS aloittaa syyskauden Kokkolan GBK:n vieraana. OPS päihitti vajaamiehisenä kauden avausottelussa juuri GBK:n niukasta 1 - 0.  Äärimmäisen tasaista C-lohkoa kuvaa hyvin se, että ensi lauantain vastus, Norrvalla FF nousisi voitolla mukaan kärkikahinoihin. Norrvalla sijoittuu tällä hetkellä sarjan keskikastiin 19 keräämällään pisteellä ja maalierolla 23 tehtyä - 13 päästettyä maalia. OPS:n maaliero on 25 tehtyä - 9 päästettyä maalia.  Oululaisia paremman maalieron ovat keränneet OPS:n lähimmät uhkaajat, Vaasan Kiisto ja Kokkolan GBK.

- Meidän pitäisi pystyä hyödyntämään maalipaikat vielä paremmin ja iskemään niistä se viimeinen niitti otteluille. Muutamissa peleissä on pitänyt puolustaa 1 - 0-johtoa, jolloin saa pelätä kokoajan sitä pikku virhettä, josta vastustaja tekee tasoituksen. Peli ei ole niin rentoa kuin se olisi reilummassa johtoasemassa, Marjeta kertoo.

Tilastot tukevat tätä, sillä OPS:n nappaamista yhdeksästä voitosta kuusi on tullut yhden maalin erolla. Vain Teerijärven TUS, Vaasan VPS-j ja Närpes Kraft ovat saaneet kovempaa kyytiä OPS:lta.


- Se on se karman laki, kun itse hukkaat muutaman maalipaikan, niin vastustaja tulee ja tekee seuraavasta tilanteesta maalin, Marjeta naurahtaa.


Resepti maukkaampiin voittoihin on kuitenkin olemassa.

- Treeneissä on nyt harjoiteltu muutamia yksinkertaisia kuvioita, joista saadaan maalit tehtyä. Kun maaliteko saadaan toimimaan paremmin, niin sitten meitä ei pysäytä mikään.

- Ja se mikä on tärkeää, meillä on ollut hyvä henki joukkueessa koko kauden ajan ja yhteinen kieli on löytynyt, vaikka joukkueessa on monia kansallisuuksia. Treeneissä mennään lujaa ja välillä on erimielisyyksiäkin, mutta huumori on ollut mukana kokoajan, jolloin harjoituksiin on aina mukava mennä, Marjeta painottaa.

OPS-puolustus

OPS-puolustus on ollut vedenpitävä kuudessa ottelussa. 12:ssa pelatussa ottelussa

oululaismaaliin on tehty vain yhdeksän osumaa. 


Lauantain ottelusta Norrvalla FF:ää vastaan OPS lähtee hakemaan ennen kaikkea kolmea sarjapistettä, mutta isäntäjoukkueen vaarallisuus on oululaisten tiedossa.

- Norrvallaa vastaan odotan tiukkaa peliä, sillä ainakin viime vuonna he pistivät monet kärkiporukat ahtaalle. Tällä kaudella ei ole vielä pelattu heitä vastaan, mutta ainakin viime vuonna pelimme oli vähän kaksijakoista Norrvallaa vastaan, vaikka voitimmekin molemmat ottelut. Teimme maaleja kaukolaukauksista, mutta kenttätapahtumat olivat tasavertaisia. Heillä on pieni ja taitava joukkue, joka pelaa todella hyvää jalkapalloa, OPS-puolustaja Heikki Marjeta tietää.

Viime kaudella Oulun Palloseura voitti Norrvallan kahteen otteeseen maalein 0 - 5 ja 4 - 0.

(Toimitus)

20.07.2008

Alemao ratkaisi nihkeän illan, OPS - PK-37 2 - 1 (0 - 1)

Iisalmen Pallo-Kerho 37 haastoi yritteliäällä pelillään sarjajohtaja Oulun Palloseuran ihan tosissaan. Vaihdosta kentälle tullut Alemao (kuvassa) kuitenkin teki voittoon tarvittavat maalit, eikä vierasjoukkue päässyt yllättämään oululaisia.

- Tiukaksi menee tää voittaminen, PK-37 oli erittäin yritteliäs porukka. Kyllä tämä on tasainen sarja ja häntäpään porukatkin taistelee niin vietävästi, tämä oli vaikea päivä meille, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen jakoi tunnustusta Iisalmen suuntaan.

Vierailijat menivät heti ottelun alussa johtoon, kun Dimitri Klimov upotti rangaistuspotkun OPS-verkoon. Tilannetta edelsi puolustaja Nikola Markovicin käsivirhe. Kotijoukkue sortui ensimmäisellä puoliajalla rätkimiseen, mutta eipä myöskään PK-37 pystynyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Toiselle jaksolle oululaiset paransivat peliään ja pallo liikkui mieheltä toiselle paremmin.

Brassivahvistukset Leonardo ja Alemao värkkäsivät OPS:n molemmat maalit toisella puoliajalla. Alemao puski "Leon" keskityksen verkkoon 69 minuutin kohdalla. Kotijoukkueen toinen osuma syntyi lähes identtisestä tilanteesta kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta tällä kertaa Leonardon keskitys painui Alemaon jalasta maaliin.

Leonardo kilautti muutamaan otteeseen vierasmaalin ylärimaakin, mutta maalimerkintää brassipuolustajalle ei lauantaina suotu. Ottelu tarjosi myös kuumia tunteita sekä kentällä että kentän laidalla. Nikola Markovic sai punaisen kortin ottelun loppuhetkillä ja OPS-manageri Miika Juntunen lensi katsomon puolelle protestoituaan Joonas Tikkasen tekemää maalia, joka tulkittiin paitsioksi. OPS sai lisää jobinpostia, kun Jukka Puurunen loukkasi selkänsä ottelussa.

Oulun Palloseura pelaa kevätkierroksen viimeisen ottelunsa ensi lauantaina Norrvalla FF:ää vastaan. Tämän ottelun jälkeen OPS on kohdannut kertaalleen kaikki C-lohkon joukkueet.


OPS-jp - PK-37   2 - 1 (0 - 1)
0 - 1 Dimitri Klimov 9´ rp.

1 - 1 Alemao 69´

2 - 1 Alemao 79´

 

(Toimitus)

17.07.2008

Atik Ismail tuo joukkonsa Ouluun

Viime kauden päätteeksi 3.divisioonasta Kakkoseen noussut Iisalmen Pallo-Kerho 37 vierailee Castrenin stadionilla lauantaina. PK-37:n penkin päässä istuu legendaarinen jalkapallopersoona Atik Ismail, jonka luotsaama joukkue löytyy kuitenkin sarjataulukon häntäpäästä. Castrenin tekonurmella viilettää viime perjantain tapaan sarjanoususta taisteleva joukkue ja putoamista vastaan taisteleva joukkue.

PK-37 on sarjan kolmanneksi viimeisenä kahdeksan pistettä keränneenä. Iisalmelaiset ovat päihittäneet tällä kaudella vain Teerijärven Urheilijat ja Ylivieskan FC YPA:n. Kuluvan viikon keskiviikkona Kokkolan GBK ruoski PK-37:n maalein 6 - 0, joten iisalmelaisilla on ryhdistäytymisen paikka lauantaina.

 

- Alakertamme vuotaa kuin seula ja maalivahti Jyri Junnilaiselle sattui huono päivä. Vastus (OPS) ei lauantaina ainakaan yhtään helpotu, Atik Ismail kertoi PK-37:n verkkosivuilla GBK-ottelun jälkeen.

Valmentajan lisäksi mielenkiintoisia persoonia Pallo-Kerhon paidassa ovat esimerkiksi liigaviheriöltä tuttu John Keister ja liukasjalkainen venäläinen, Dimitri Klimov. Myös Klimov pelannut Veikkausliigassa - tosin vain yhden ottelun.

 

Verkko heiluu

Oulun Palloseura mielii palata voittojen tielle ja laukoa verkot tötterölle lauantaina.

 

OPS taipui tasapeliin viime perjantain paikallisottelussa Oulun Luistinseuraa vastaan ja kahden pisteen "menetys" pelin loppuhetkillä jäi harmittamaan Palloseuraa. OPS kuitenkin johtaa vielä sarjaa kolmen pisteen turvin ennen Vaasan Kiistoa.

 

- Joukkue on nyt semmoisella tuulella munatun OLS-ottelun jälkeen, että toista heikkoa ottelua ei pelata, vaan otetaan voitto ja tehdään paljon maaleja lauantaina, nuori OPS-taituri Matias Juntunen kertoo.

Eetu Uusitalo huilaa lauantain ottelun pelikiellon vuoksi ja kapteeni Olli Laukkanen on sivussa loukkaantumisen takia. Vierailijoiden kokoonpanosta puuttuu ainakin selkävaivainen Arto Niskanen.

 

OPS-jp - PK-37 alkaa lauantaina 19.7. kello 16.00 Castrenin stadionilla.

 

(Toimitus)

15.07.2008

Matias Juntunen pukeutuu jälleen Suomi-paitaan

Oulun Palloseuran keskikenttäpelaaja Matias Juntunen on nimetty Pohjoismaiden- turnaukseen osallistuvaan Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueeseen. Turnaus pelataan heinä-elokuun vaihteessa Ruotsissa Göteborgissa. Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Englanti, Norja ja Islanti. Alkulohkon lisäksi turnauksessa pelataan yksi sijoitusottelu.

 

Matiakselta jää PM-turnauksen vuoksi vierasottelu Kokkolan GBK:ta vastaan väliin, mutta maajoukkue-edustukset ovat tietysti aina mieluisia reissuja.

- Yritetään pelata tuloksellisesti parempi turnaus kuin Ukrainassa eli nyt pitäisi alkaa voittamaankin. Henkilökohtaisena tavoitteena on saada mahdollisimman paljon maaotteluja alle ja avata maalitili. Jotta saa paikan avauskokoonpanosta, pitää onnistua kentällä myös tuloksellisesti, Matias Juntunen heittää.

Kesäkuun alussa Ukrainassa pelatussa Bannikov-turnauksessa Juntunen sai tililleen kolme poikien maaottelua. Suomi osallistuu PM-turnaukseen viimeistelläkseen peliään syyskuun lopulla Suomessa pelattavaa EM-alkukarsintaturnausta varten. PM-turnauksen jälkeen Suomi kohtaa vielä kaksoismaaottelussa elokuun puolivälissä Viron.

 

 

Suomen joukkue PM-turnaukseen:

Saku-Pekka Sahlgren, KPS

Jere Pyhäranta, FC Honka

Elja Heiskanen, FC Honka

Joel Wulff, TPS

Jussi Fredriksson, OLS

Samu Nieminen, JJK

Johannes Nordström, IFK Mariehamn

Lum Rexhepi, HJK

Nikolai Alho, HJK

Jesse Ahonen, HJK

Santeri Mäkinen, TPS

Riko Laitinen, FC Reipas

Juho-Teppo Berg, TP-47

Matias Juntunen, OPS-jp

Jusu Karvonen, Ilves

Kevin Mombilo, KäPa

Juho Lehtonen, P-Iirot

Teemu Pastila, MP

 

Joukkueenjohto:

Lars Mosander, valmentaja

Hannu Haverinen, valmentaja

Jori Särkkä, maalivahtivalmentaja

Johan Slotte, fysioterapeutti

Jari Parikka, huoltaja

 

 

(Toimitus)

13.07.2008

Puheenjohtaja Hannu Takkulan tervehdys

Arvoisa jalkapallon ystävä!

 

Käyntiin pyörähtänyt kakkosdivisioonan jalkapallokausi on oululaisittain varsin mielenkiintoinen. Kesä tarjoaa ennätysmäärän paikallisderbyjä, sillä oman joukkueemme OPS:n lisäksi myös Oulun Luistinseura ja  FC Oulun Pallo  kamppailevat kakkosdivarin oululaisesta jalkapalloherruudesta. Toivottavasti tämä sytyttää oululaisen yleisön kannustamaan joukkueita hyviin suorituksiin!

 

Kuluva kesä on OPS-jp:n kannalta äärimmäisen kiinnostava. Kyseessä on ensimmäinen ehjä kausi meidän uudelle johtokunnallemme, sillä viime vuonna kesken kauden hyppäsimme "liikkuvaan junaan", ottaessamme vastuun OPS-jp:n toiminnasta. Näin nyt pelaava joukkue on ensimmäinen "meidän näköisemme OPS". Toivon mukaan, tämä pelaajanippu osoittaa olevansa sellainen joukkue, josta oululaiset voivat olla laajasti terveellä tavalla ylpeitä.

 

Uuden OPS:n edustusjoukkueen taustalla, sen rakentamisessa ja valmentamisessa on vahvaa oululaista jalkapallo osaamista ja kokemusta. Manageri Miika Juntusen lisäksi valmentajat Ari Härkönen ja Mikko Pietilä ovat tuttuja oululaisia liigajalkapalloilijoita muutamien vuosien takaa. Nyt heidän osaamistaan ja kokemusta pyritään hyödyntämään niin, että paluu jalkapallon parrasvaloihin olisi pian edessä perinteikkäällä joukkueellamme.

 

FC OPA - OPS 

Kevätkierroksen paikalliskamppailut tarjosivat tasaväkistä ja viihdyttävää jalkapalloa.

Kuva ottelusta FC OPA - OPS-jp. 

 

 

Viime kauden jälkeen seuran talouspohjaa sekä organisaatiota on vahvistettu, ja joukkuetta on rakennettu tähtäimessä 1.divisioonaan nousu. Satsauksia tähän kauteen on tehty myös palaajahankintarintamalla, sillä neljään tasokkaaseen oululaiseen joukkueeseen (lisäksemme AC Oulu, OLS ja OPA) ei yksinkertaisesti löydy riittävän hyviä pelimiehiä pelkästään Oulun alueelta. Viime kaudesta tuttujen pelaajien rinnalle olemme saaneet sekä Brasiliasta että Serbiasta uusia pelaajia, joiden uskomme auttavan joukkuetta tämän kauden nousutavoitteessa. Emme kuitenkaan tavoittele nousua "hinnalla millä hyvänsä", vaan haluamme rakentaa taloutemme ja kilpailutoimintaamme vahvalle pohjalle, niin ettei mahdollisesta menestyksestämme tulisi vain ohimenevä tähdenlento, vaan pysyvä jalkapallon menestystarina.  

 

Hyvä jalkapallon ystävä! OPS:n kunniakas perinne velvoittaa meitä toimimaan avoimessa ja rehdissä urheiluhengessä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Menestyksen rakentaminen vaatii sitoutumista ja nöyryyttä sekä tinkimätöntä työtä tavoitteen eteen. Menestys edellyttää myös sitä, että oululainen jalkapalloväki on tukenamme. Haluamme osaltamme olla luottamuksen arvoisia, ja viedä eteenpäin urheilullisen viestin lisäksi myönteistä kuvaa kansainvälistyvästä Oulusta. Tällä kaudella OPS:n tavaramerkkinä on kurinalainen, mutta hyvällä ja iloisella meiningillä varustetun jalkapallo. Sitä kannattaa seurata, ja sille kannattaa tulla hurraamaan myös kentän laidalle!

 

 

 

Hannu Takkula

Puheenjohtaja, OPS-jp 

11.07.2008

OLS tasoitti loppuhetkillä, OLS - OPS-jp 2 - 2

Oulun Luistinseura ja Oulun Palloseura-jp tarjosivat viihdyttävän ja ennen kaikkea jännittävän paikallisottelun perjantai-iltana. Palloseuralla oli loistava tilaisuus napata derbystä täydet pisteet, kun Aleksandar Vuletic (kuvassa) puski vierailijat johtoon kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta OLS ehti vielä tasoittaa pelin. Pisteet tasattiin Henri Hanhelan viimeisellä peliminuutilla tekemän maalin turvin.

 

- OLS oli tosi aktiivinen ja tuli herhiläisen lailla kimppuun. Toinen puoliaika näytti meidän kannalta ihan hyvältä, mutta kyllä meille tuli takapakkia viime viikon esitykseen verrattuna. Tietystihän se potuttaa, kun noin lopussa menetetään voitto, OPS-luotsi Ari Härkönen totesi.

Sami Pikkarainen vei OLS:n johtoon, kun peli oli vanhentunut 35 minuuttia. Keltapaidat hallitsivat muutenkin ensimmäistä jaksoa ja olivat aktiivisempia. Varsinkin AC Oulusta lainattu Donewell Yobe aiheutti harmaita hiuksia OPS:lle. Yoben lisäksi myös tukku AC Oulun nuoria pelaajia viiletti kentällä OLS:n ja ACO:n välisen farmisopimuksen turvin.

- Ensimmäisellä puoliajalla OLS painoi kovasti päälle ja puolusti tiiviisti, eikä me ei saatu omaa peliä toimimaan. OLS vei kaksinkamppailuja ja kakkospalloja. Toinen puoliaika oli taas meidän hallintaa, Härkönen näki.

 

62 peliminuutin kohdalla Leonardon antama vapaapotku tavoitti Aleksandar Vuleticin, joka puski 1 - 1 lukemat. OPS:n johto-osuma hieman ennen täyttä aikaa tuli lähes identtisestä tilanteesta: Leonardo keskitti ja Vuletic puski. OLS oli kuitenkin päättänyt taistella loppuun asti.

 

Tilanne sarjakärjessä ei muuttunut, sillä myös Vaasan Kiisto taipui perjantaina tasapeliin. OPS johtaa edelleen C-lohkoa 26 pistettä keränneenä ja Kiisto hengittää niskaan kolmen pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena. OPS pelaa seuraavan kerran lauantaina 19.7, kun Iisalmen PK-37 vierailee Castrenissa. Ottelu alkaa jo kello 16.00.


OLS -OPS-jp 2 - 2 (1 - 0)

 

1 - 0 Sami Pikkarainen 35´

1 - 1 Aleksandar Vuletic 62´

1 - 2 Aleksandar Vuletic 87´

2 - 2 Henri Hanhela 89´

 

(Toimitus)

10.07.2008

Kauden toinen paikallisderby, OLS - OPS-jp

Perjantai-iltana on tuplaten jännitystä ilmassa, kun paikallisvastustajat Oulun Luistinseura ja Oulun Palloseura iskevät yhteen Castrenin stadionilla. OLS isännöi OPS:aa kauden toisessa paikalliskamppailussa.


OLS asetti kauden alla tavoitteekseen sarjassa säilymisen ja OPS sarjanousun. Juuri näistä asetelmista lähdetään perjantain taistoon. OPS porskuttaa sarjan keulassa 25 pinnaa keränneenä ja OLS on sarjataulukon toiseksi viimeisenä neljä pistettä keränneenä.

- OLS on nuori joukkue, joten heitä vastaan pitää pelata hyvällä asenteella ja olla vahvoja kaksinkamppailuissa. Nuoruus vastaan kokemus asetelmahan tässä ottelussa on. OLS:lle ei saa antaa tilaa, vaan meidän pitää ottaa peli haltuun heti alusta lähtien, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen viitoittaa.

 

Puurunen

Viime kaudella OPS vei joukkueiden väliset kohtaamiset nimiinsä maalein 1 - 2 ja 5 - 1.

Toisesta ottelusta muistamme Jukka Puurusen hattutempun. 

 

Paikallispeli tuo kentällä aina ekstralatauksen ja lisätunnelman, joten siinä mielessä lähtökohdat otteluun eivät ole aivan niin mustavalkoiset kuin sarjataulukko antaa ymmärtää. Se on varmaa, että molemmat joukkueet haluat näyttää oululaisyleisölle parastaan ja voittaa ottelun.

 

- Paikallispeli on tietysti aina kiva voittaa ja me lähdetään ottamaan kolmea tikkiä hegemoniaottelusta, Härkönen asettaa.

OLS ja OPS ovat ehtineet pelata yhdet paikallisottelun C-lohkon kolmatta oululaisseuraa eli FC Oulun Palloa vastaan. OPA voitti OLS:n 2 - 0 ja OPS ja OPA pelasivat tasan 1 - 1. Viime kierroksella OPS piiskasi Närpes Kraftia 5 - 0, kun taas OLS kärsi 2 - 0 vierastappion Seinäjoen JK:lle.

Oman mausteensa perjantain hegemoniaotteluun tuo OLS:n ja AC Oulun välinen farmisopimus ja sen turvin keltapaitaan tulevat mahdolliset vahvistukset.

(Toimitus)

06.07.2008

OPS järjesti maalijuhlat, OPS - IF Kraft 5 - 0 (1 - 0)

Oulun Palloseura esitti sunnuntai-iltana todelliset maalikarkelot ja närpiöläiset joutuivat pitkälle kotimatkalle 5 - 0 tappio niskassaan. Sarjatauko teki kaikesta päätellen hyvää oululaisille, sillä näin pirteää Palloseuraa ei ole vielä tällä kaudella Castrenin stadionilla nähty.

- Aivan loistava voitto meiltä. Oltiin hyvin latautuneita ja tehtiin hyvin hommia koko ottelun ajan. Me tehtiin Närpiö aseettomaksi kovalla prässipelillä ja peli oli koko ajan hyvin koukussa, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertasi tyytyväisenä.

 

Dragan Pejic (kuvassa) aloitti maalijuhlat, kun ottelua oli pelattu vartti. Hän murtautui 16-alueelle ja ampui pallon voimalla maaliin pienestä kulmasta.

 

Kotijoukkue ratkaisi ottelun lopullisesti heti toisen puoliajan alussa, sillä jo 68 minuutin pelin jälkeen OPS johti näytöstä 5 - 0. Kotijoukkueen toista osumaa edelsi Matias Juntusen hyvä nousu ja keskitys laidalta, tilanteen päätti Seth Ablade. Heti tämän perään Eetu Uusitalo ja Dragan Pejic karkasivat kahdestaan läpi, Pejic syötti ja Uusitalo pussitti pallon varmasti maaliin.

 

Pian tämän jälkeen OPS johti ottelua jo 4 - 0, kun Pejic teki illan toisen osumansa näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi. Serbihyökkääjä kuljetti pallon keskialueelta 16-alueen rajalle ja ampui kierteisen vedon ohi Vladan Zlatkovicin. Myös Eetu Uusitalo onnistui sunnuntaina kahdesti. Seth Ablade tiputti pallon Uusitalolle, joka tälläsi ottelun loppunumerot.

 

- Me tultiin todella vahvana sarjatauolta. Joukkueessa on hyvä henki päällä ja treeneissä on hyvä ilmapiiri. Me levättiin ja harjoiteltiin hyvin sarjatauolla. Tänään nähtiin suvereeni OPS, joka hallitsi pelin jokaista osa-aluetta, Härkönen kertoi.

 

OPS johtaa Kakkosen C-lohkoa kolmen pisteen turvin ennen ottelun vähemmän pelannutta Vaasan Kiistoa. Oulun Luistinseura isännöis Oulun Palloseuraa ensi perjantaina pelattavassa paikallisderbyssä. Ottelu alkaa Castrenin stadionilla tuttuun tapaan kello 18.30.

 

 

OPS-jp - Närpes Kraft 5 - 0 (1 - 0)

 

1 - 0 Dragan Pejic 15´

2 - 0 Seth Ablade 48´

3 - 0 Eetu Uusitalo 53´

4 - 0 Dragan Pejic 59´

5 - 0 Eetu Uusitalo 68´ 

 

(Toimitus)

05.07.2008

OPS palaa sarjatauolta, OPS - Närpes Kraft sunnuntaina

Kakkonen on ollut viimeiset pari viikkoa kesälomalla, mutta sunnuntaina taistelu sarjanoususta jatkuu Oulun Palloseuran osalta. OPS johtaa C-lohkoa kolme pisteen turvin ennen yhden ottelun vähemmän pelannutta Vaasan Kiistoa.

 

Sunnuntaina kello 18.30 Castrenin stadionille saapuu Närpes Kraft, joka majailee tällä hetkellä sarjataulukon viidentenä 16 pistettä keränneenä.

 

Närpes Kraft pesi ennen sarjataukoa Seinäjoen JK:n vieraissa maalein 2 - 4. OPS puolestaan nousi sarjakärkeen ennen juhannustaukoa voittamalla VPS-j:n vieraissa 0 - 2. Päävalmentaja Ari Härkösen mukaan OPS ylsi kauden parhaimpaan esitykseensä tuossa ottelussa, joten sunnuntaina nähtäneen levännyt ja kovakuntoinen OPS.

 

OPS-Närpes kaudella 2007

OPS ja Närpes Kraft väänsivät viime kaudella Oulussa 1 - 1 tasapelin. Närpiössä koti-

joukkue oli parempi maalein 1 - 0.

 

Närpiöläisten tehot ovat levänneet viime kauden tavoin Zoran Bogesicin harteilla. Mies oli viime kaudella C-lohkon maalikuningas 18 osumallaan ja hän johtaa myös tämän kauden maalintekijätilastoa kuudella täysosumalla. Tämän miehen kanssa OPS-puolustus saa siis olla tarkkana.

 

Olli Laukkanen ja Aleksandar Vuletic palaavat ruotuun kärsittyään pelikieltonsa ennen taukoa. Juhannustauko on tehnyt tehtävänsä myös sairastuvalla, sillä kaikki OPS:n 18 pelaajaa ovat pelikuntoisia sunnuntaina.

 

(Toimitus)