October

Uutisarkisto - June 2008

15.06.2008

Voitolla sarjakärkeen, VPS-j - OPS 0 - 2 (0 - 1)

Oulun Palloseura jää juhannuksen viettoon Kakkosen C-lohkon kärkipaikalta. Sunnuntai-illan voitto VPS-j:stä nosti OPS:n lohkon piikkipaikalle ohi Vaasan Kiiston. Päävalmentaja Ari Härkösen mukaan oululaiset esittivät kauden parasta peliään varsinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla.

- Me otettiin se mikä meille kuuluu. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä kauden parasta peliä ja taukolukemat olisivat voineet olla jopa 0 - 5 tai 0 - 6. Siinä oli ylärimaa, tolppaa ja läpiajoja, mutta me tuhlailtiin maalipaikkoja, Joro kertoi.

Avausjaksolla maalinteossa onnistui vain Dragan Pejic (kuvassa). Joonas Tikkanen antoi topparin tontilta loistavan syötön Pejicille, joka kirmasi läpiajoon eikä erehtynyt. Avausmaali syntyi jo ottelun toisella minuutilla.

- Hyvä ote jäi tauolla pukukoppiin ja toinen puoliaika oli hieman vaisumpi, mutta ei siinä vaasalaisillakaan ollut pahoja paikkoja, Härkönen näki.

Teemu Pähtilä kaunisteli loppunumerot, kun pelikello tikitti jo lisäaikaa. Dragan Pejic tarjoili laukaisupaikan Antti Kauraselle, jonka vedon VPS-maalivahti vielä torjui, mutta jatkotilanteesta Pähtilä pussitti 0 - 2 loppulukemat.

Teemu Pähtilä

Teemu Pähtilä avasi kauden maalintilinsä Vaasassa.

Ari Härkönen tyytyväinen alkukauteen

Oulun Palloseura ehti pelata yhdeksän ottelua ennen juhannustaukoa. Tilillä on seitsemän voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio - ei siis hullumpi alkukausi. Sarjapisteitä OPS on kerännyt 22. Sarjakakkosena majailevaan Vaasan Kiistoon on kolmen pisteen etumatka, mutta Kiisto on pelannut yhden ottelun vähemmän.

- Pisteitä ollaan saatu tosi hyvin ja jätkät on taistellut hienosti pelistä toiseen. Välillä on ollut vaikeaakin, kun kolme ottelua ollaan pelattu vajaalla pitkät tovit, mutta silti ollaan otettu niistä pisteet, Härkönen kertoo.

Bojan Cabarkapa

OPS-maaliin on tehtyn vain 0,67 maalia ottelua kohden, mikä on GBK:n jälkeen toiseksi

vähiten koko C-lohkossa.

OPS:n maaliero on kymmenen pinnaa plussan puolella. Joukkue on tehnyt 16 maalia ja päästänyt vain kuusi. Maalivahdit Mikko Siivikko ja Bojan Cabarkapa ovat torjuneet yhteensä viisi nollapeliä. OPS-puolustus on siis pitänyt maalinsa koskemattomana yli puolissa alkukauden otteluista.

Maalintekovastuu jakautuu joukkueessa varsin leveälle rintamalle. Peräti 12 pelaaja on kirjauttanut itsensä maalintekijätilastoon - vain neljä kenttäpelaaja on ilman maalimerkintää! Joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikka irtoaa kolmella maalilla, jotka on tehnyt brassihyökkääjä Alemao. Kahden maalin miehiä ovat Dragan Pejic ja Aleksandar Vuletic.

OPS

OPS johtaa C-lohkoa alkukauden jälkeen. Lähes jokainen pelajaa on onnistunut maalin-

teossa, mikä kielii todella laajasta maalintekoarsenaalista.

- Mitä pidemmälle mennään, sitä paremmaksi OPS:n joukkuepeli kehittyy. Me saatiin joukkue kasaan vasta kauden alla, mutta nyt ollaan hitsauduttu joukkueeksi ja pallo liikkuu kentällä aina vaan paremmin, mitä enemmän me saadaan pelejä alle, että siinä mielessä odotan hyvää syksyä meiltä. Nyt treenataan vielä pari päivää ja jäädään sitten juhannuslomalle, Joro päättää.

Kuvat arkistokuvia.

(Toimitus)

12.06.2008

Matias Juntunen palasi kolme maaottelua vyöllään

Matias Juntunen palasi torstaina Ukrainasta tilillään alle 16-vuotiaiden maaottelut Venäjää, Turkkia ja Ukrainaa vastaan. Nuori mies oli innoissaan ensimmäisistä maaotteluistaan, vaikka Suomi jäikin Bannikov-turnauksen jumboksi.

- Reissu meni ihan mukavasti, vaikka tuloksellisesti jäimmekin turnausjumboiksi. Vastassa oli kovia joukkueita ja huomaa, että omassa pelissä riittää kehitettävää ennen kuin pääsee kunnolla esille tuolla tasolla, Juntunen kertoi kokemuksistaan.

Suomi pelasi turnauksessa Ukrainan kanssa maalittoman tasapelin, hävisi Italialle 3 - 0, Venäjälle niukasti 2 -3 ja Turkille selvästi 0 - 4. Matias pelasi Suomen avauskokoonpanossa Venäjää vastaan. Ukrainaa ja Turkkia vastaan mies tuli vaihdosta kentälle.

- Kuuden viikon päästä olisi PM-turnaus, jossa pelataan Englantia, Norjaa ja Islantia vastaan, että tähtäimessä on päästä pelaamaan siellä. Toivottavasti näitä pelejä tulee lisää, että pääsis kunnolla vauhtiin, hän asettelee.

Matias Juntunen

Matias Juntusen maajoukkueuran avausmaali jäi muutaman kymmenen sentin päähän,

kun nuorukaisen kaukolaukaus 30 metristä viuhui niukasti ohi Ukrainan maalin.

Matiaksen mukaan nuorten maaotteluiden ja miesten Kakkosen väliset erot löytyvät fyysisyydestä ja yksilötaidosta.

- Nuorten maaottelut olivat fyysisesti heikompia, mutta taidollisesti ja pelinopeudelta parempia. Yksilötaitoa oli monilla enemmän kuin Kakkosen miehillä, Matias vertaa.

Nuorella Juntusella riittää nyt intoa pelata jälleen miesten seassa ja antaa näyttöjä maajoukkueuran jatkoa ajatellen. OPS kohtaa ensi sunnuntaina VPS-j:n Vaasassa.

- Varmaan pelataan taas hyökkäävää peliä, kun maajoukkueessa lähdettiin enemmän puolustuksen kautta. Tiukkaa vääntöä on luvassa varsinkin nyt, kun meillä on osa pelaajista pois, mutta kolmea pistettä lähdetään ilman muuta hakemaan, Juntunen ennakoi.

OPS matkustaa Vaasaan ilman Olli Laukkasta ja Aleksandar Vuleticia, jotka molemmat kärsivät pelikieltoa. OPS:n seuraava kotiottelu on kolmen viikon kesätauon jälkeen sunnuntaina 6.7. Närpes Kraftia vastaan.

(Toimitus)

08.06.2008

Leonardo ratkaisi, OPS-jp - JBK 1 - 0 (1 - 0)

Oulun Palloseura nappasi täydet pinnat Pietarsaaren JBK:sta. Brassipuolustaja Leonardon komea vapaapotku 20 metristä siivitti kotijoukkueen voittoon. Leonardon ampuma vapari kimposi JBK-maaliin yläriman kautta ottelun 35. minuutilla.

Jälleen kerran OPS joutui taistelemaan osan ottelusta vajaamiehistöllä, kun juuri pelikiellosta vapautunut Aleksandar Vuletic lensi kentältä saatuaan toisen varoituksen ottelussa. Peli ehti vanhentua 53 minuuttia ennen Vuleticin ulosajoa.

- Hyviä tuloksia on tullut 10 pelaajalla, mutta onhan se raskasta pelata vajaalla. Peli oli muutenkin kohtuu verkkainen. Me oltiin maaliin asti parempia, mutta ensimmäisen puoliajan lopulla JBK sai pari paikkaa, mutta niistä selvittiin, OPS-luotsi Ari Härkönen kertoi.

- Ulosajosta huolimatta me selvittiin ihan kohtuudella. JBK:lla oli toki pahoja paikkoja, mutta myös me pystyttiin luomaan tilanteita, hän jatkoi.

Leonardo

Leonardo avasi kauden maalihanat komealla vapaapotkulla.

Härkösen mukaan sinipaidat liikuttivat palloa mukavasti ja ottelussa nähtiin jo muutamia kauniita sommitelmia. Pelikiellot aiheuttavat tietysti aina harmaita hiuksia.

- Peli paranee kokoajan, vielä kun päästäisiin pelaamaan samalla kokoonpanolla, Joro huokaisi.

Vuleticin lisäksi kapteeni Olli Laukkanen huilaa seuraavan ottelun varoitustilin täyttymisen vuoksi. Alemao potee reisivammaa, joten valmennusjohdolla riittää mietittävää, millaisella ryhmityksellä joukkue matkustaa Vaasaan VPS-j:n vieraaksi ensi sunnuntaina.

Vaasan Kiisto ja OPS-jp jatkavat sarjakärjessä tasapistein. VPS-j nousi kolmanneksi ohi JBK:n. Oulun Palloseuran seuraava kotiottelu pelataan kahden viikon kuluttua, jolloin vastaan asettuu Närpes Kraft.

(Toimitus)

07.06.2008

Kärkikamppailu sunnuntaina, OPS-jp - JBK

Oulun Palloseuran kolmen ottelun härkäviikko päättyy sunnuntaina pelattavaan kärkikamppailuun Pietarsaaren JBK:n kanssa. Oululaiset ovat napanneet täydet kuusi pinnaa kahdesta viime ottelustaan ja pyhänä haetaan voitokasta päätöstä viikolle. JBK on ollut varsinainen kevään komeetta ja yllättänyt monet epäilijät olemalla koko alkukauden mukana kärkikahinoissa.

- JBK on nuori ja nälkäinen porukka. He ovat Pietarsaaren Jaron farmijoukkue ja voivat saada sieltä vahvistuksia. Meidän pitää onnistua maalipaikoista paremmin kuin TUS-ottelussa ja olla huolellisia, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen ohjeistaa.

Pejic

Hyvästä yrityksestä huolimatta OPS ei saanut palloa JBK:n verkkoon viime kaudella. JBK

haki pisteet Oulusta 0 - 1 vierasvoitolla ja Pietarsaaressa pelattiin 0 - 0 tasapeli.

Varttuneempaa osastoa JBK:ssa edustaa muuan Alexei Eremenko, joka toimii myös joukkueen valmentajana. Viime kaudella juuri Eremenko upotti OPS:n nerokkailla syötöillään. Kahdessa viime ottelussaan pietarsaarelaiset ovat jääneet ilman voittoa. Vaasan Kiiston murskasi JBK:n peräti 6 - 1 ja viime kierroksella joukkue pelasi tasan Seinäjoen JK:n kanssa. Vaasan Kiisto ja OPS johtavat Kakkosen C-lohkoa - molemmat ovat napanneet 16 sarjapistettä. JBK on kolmantena 14 pinnaa keränneenä.

- Meidän pitää ottaa nuorelta ja innokkaalta porukalta heti luulot pois ja pelata kovaa. Me lähdetään hallitsemaan palloa, pelaamaan kovaa ja hakemaan kotivoittoa, Joro viitoittaa.

OPS saa Aleksandar Vuleticin pelikiellon jälkeen takaisin kehiin, mutta Matias Juntunen puuttuu vielä tästä ottelusta nuorten maajoukkuekomennuksen takia. Myös Jukka Puurunen huilaa vielä. Ottelu alkaa sunnuntaina 8.6. kello 18.30 Castrenin stadionilla.

Eremenko

JBK:n keskikentän aivot, Alexei Eremenko.

(Toimitus)

05.06.2008

TUS - OPS-jp 0 - 4 (0 - 2)

Oulun Palloseura nappasi rutiinivoiton sarjajumbo Teerijärven Urheilijoista. OPS:lla oli päävalmentaja Ari Härkösen mukaan hyvät mahdollisuudet tehdä ottelussa jopa 10 maalia, mutta torstaista muodostui komeiden kaukolaukauksien ilta.

Heikki Marjeta täräytti ensimmäisen pommin noin 25 metristä TUS-maalin takanurkaan. Ottelua oli pelattu 11 minuuttia, kun OPS siirtyi tällä osumalla johtoon. Seth Ablade lisäsi johtoa 36 peliminuutin jälkeen nostamalla pallon myöskin noin 25 metristä yli vastaan tulleen TUS-maalivahdin.

- Me aloitettiin peli kivasti ja saatiin luotua paljon maalipaikkoja. Siinä 15 - 25 minuutin välillä oli hieman vaisumpi hetki, mutta muuten peli oli täysin meidän kontrollissa. Huolellisemmalla viimeistelyllä oltaisiin voitu tehdä reilusti enemmän maaleja, OPS-luotsi Ari Härkönen kommentoi.

Heti puoliajan jälkeen Dragan Pejic hankki rangaistuspotkun vierasjoukkueelle ja Alemao upotti kauden toisen rankkarinsa sisään. 62 minuutin jälkeen oli Olli Laukkasen vuoro onnistua kaukolaukauksessa - tällä kertaa pallo sujahti kotijoukkueen maalin alanurkaan.

Oulun Palloseura matkusti Teerijärvelle vain 13 pelaajan voimin, sillä pelikieltoa kärsivien Jukka Puurusen ja Aleksandar Vuleticin lisäksi OPS lähti matkaan ilman Joonas Tikkasta ja Niko Junkkaria, jotka jäivät pois kokoonpanosta viime hetken sairastumisien vuoksi. Näiden lisäksi Matias Juntunen pelaa Ukrainassa alle 16-vuotiaiden maajoukkueen mukana.

OPS kohtaa ensi sunnuntain C-lohkon kärkikamppailussa Pietarsaaren JBK:n. Ottelu alkaa 8.6. kello 18.30 Castrenin stadionilla.

(Toimitus)

04.06.2008

Sarjajumbon vieraaksi, TUS - OPS-jp torstaina

Samalla, kun Oulun Palloseura-jp:n hankkimat neljä tv-taulua ovat nousseet koko komeuteensa Oulun neljällä sisääntuloväylällä, myös kilpailupuolella tapahtuu. OPS matkustaa torstaina Teerijärven urheilijoiden vieraaksi.

TUS majailee tukevasti Kakkosen C-lohkon jumbopaikalla, kun taas Oulun Palloseura-jp on sarjakakkosena yhden pelin enemmän pelanneen Vaasan Kiiston perässä. JBK on sarjakolmosena tasapisteissä OPS:n kanssa. OPS on kerännyt 13 pinnaa ja maaliero näyttää plus kolmea. TUS ei ole kerännyt pinnaakaan ja maaliero on 24 pakkasastetta. Tässä lähtökohdat torstain otteluun.

Urheilussa käy usein juuri niin, että etukäteen se "helpoin" ottelu osoittautuukin vaikeaksi. Sinipaidat eivät siis voi lähteä Teerijärvelle paukuttelemaan henkseleitään, vaikka kolmea pistettä on toki lähdettävä hakemaan.

Eetu Uusitalo sai tämän kauden maalihanat auki viime sunnuntaina. Myös Joonas

Tikkanen teki kauden ensimmäisen osumansa Kings-ottelussa.

Oulun Palloseuralla on allaan vajaamiehistöllä napattu maukas 2 - 1 kotivoitto Kuopion Kingsistä. TUS:lla on allaan 8 - 1 vierastappio Seinäjoelta, mikä kertoo paljon seuran tämän kauden otteista.

- Yhdeksän pisteen viikkoa lähdetään taas hakemaan. Saatiin Kingsistä hyvä lähtö kolmen pelin viikolle, ja edelleen, kehitetään ja kehitetään vielä omaa peliä. Tietysti kolme miestä on nyt poissa, joten saa nähdä miten selvitään ilman heitä, mutta ilman muuta voittoa lähdetään hakemaan, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen ennakoi.

Palloseuran riveistä puuttuvat kahden ottelun pelikieltoa kärsivä Jukka Puurunen, varoitustilin täyttymisen takia yhden ottelun huilaava Aleksandar Vuletic ja alle 16-vuotiaiden maajoukkueen mukana Ukrainassa oleva Matias Juntunen. Kolme miestä siis puuttuu avauskokoonpanosta, joten uudet miehet saavat näyttää taitojaan avauskentällisessä torstaina. OPS.n kolmen ottelun härkäviikko päättyy sunnuntaina kotiotteluun, jolloin Castreniin saapuu Pietarsaaren JBK.

(Toimitus)

02.06.2008

Kuvakooste ottelusta OPS - Kings

Oulun Palloseura-jp - Kings, Kuopio 2 - 1 (0 - 1)

Pejic

Ottelu on vanhentunut vain 14 minuuttia, kun Dragan Pejic puskee pallon ylähirteen.

Pejic2
Dragan ehtii vielä paluupalloonkin, mutta maalivahti Petri Kuikka on hereillä.

Pejic3

Sama mies, Dragan Pejic Kings-puolustuksen puristuksessa. Yritteliäästä pelistä

huolimatta "Vapahtaja" jäi ilman maalimerkintää sunnuntaina.

Tikkanen

Joonas Tikkanen puolestaan osui maalipuiden väliin. Mies puski ottelun voittomaalin

Leonardon antamasta kulmapotkusta.

2 - 1

Jostain välistä pallo löytää tiensä maaliin ja Tikkanen voi nostaa kädet pystyyn ja vastaan-

ottaa onnitteluja, tilanne 2 - 1.

Ablade
Seth Abladen tulo toiselle puoliajalle puhkaisi OPS:n pelin kukkaan.

Uusitalo

Eetu Uusitalolle tarjoutui ottelun loppuhetkillä pari mahdollisuutta kaunistella loppu-

numeroita.

tv-taulu

Oulun Palloseurassa tapahtuu myös kentän ulkopuolella. Seuran hankkimista TV-

tauluista kaksi on pystyssä ja toiset kaksi nousevat korkeuteensa tällä viikolla. Kuva

Tuiran sisääntuloväylältä.

(Toimitus)

01.06.2008

Vaikeimman kautta voittoon, OPS - Kings 2 - 1 (0 - 1)

Oululaisyleisö käveli päät painuksissa makkarakopille ensimmäisen puoliajan jälkeen. Kaikki merkit viittasivat siihen, että pisteet matkaavat Kingsien mukana Kuopioon. Vierailijoiden Petri Luhio laukoi avausmaalin ottelun 25. minuutilla ja hieman myöhemmin isäntien Jukka Puurunen otti punaisen kortin ja OPS joutui taistelemaan vajaamiehinsenä yli puolet otteluajasta. OPS:n ainoa valonpilkahdus ensimmäisellä jaksolla oli Dragan Pejicin pusku, joka kilahti ylärimaan.

- Peli alkoi ihan ok ja me saatiin pari paikkaakin, mutta sitten Jukka Puurunen lensi ulos ja peli meni hirveän vaikeaksi. Seth Abladen tulo toiselle puoliajalle rauhoitti meidän peliä keskikentällä ja me päästiin peliin taas kiinni, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen näki.

Dragan Pejic

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Seth Ablade tarjoilee Dragan Pejicille läpiajon, mutta

pallo lipuu niukasti ohi maalin.

Manageri Miika Juntunen herätteli joukkueen tauon aikana ja toisella puoliajalla nähtiin aivan uudenlainen OPS. Kotijoukkue vaihtoi Seth Abladen ja Joonas Tikkasen kentälle ja ote siirtyi täydellisesti vajaamieheselle OPS:lle.

- Saatin hirveän hyvä tahto päälle ja jätkät alkoivat uskoa sihen, että me tullaan vielä. Me ollaan tultu kaksi kertaa tällä kaudella vajaalla voittoon. Yksi tekijä oli myös se, että Seth tuli kentälle. Meidän keskikenttä kaipasi pelintekijää ja Seth on sellainen, Joro kertoi.

Seth Ablade

Puolikuntoisenakin Seth Ablade oli yksi sunnuntai-illan voitonavaimista.

Ablade on kärsinyt loukkaantumisista viime aikoina eikä ghanalainen ole vieläkään täydessä kunnossa. Joka tapauksessa toisella puoliajalla Ablade jakeli läpisyöttöjä ja hallitsi palloa keskikentällä. Maalia ei kuitenkaan nähty vielä Dragan Pejicin läpiajosta, vaan erittäin pirteän ottelun pelanneen Eetu Uusitalon rynnistyksestä. Nuorukainen taisteli itsensä laukaisupaikkaan 16-alueen rajalla ja sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan ottelun 55. minuutilla. Viitisen minuuttia myöhemmin Joonas Tikkanen puski voittomaalin Leonardon antamasta kulmapotkusta.

- Me parannettiin peliä toiselle puoliajalle, vaikka pelattiin vajaalla. Puolustus pysyi hyvin kasassa ja maalipaikkoja tuli yllättävän paljon. Oltaisiin voitu tehdä enemmänkin maaleja, ottelun parhaana palkittu Uusitalo totesi.

OPS pelaa jälleen kolme ottelua viikon sisällä. Nyt kotona kaatui Kings, torstaina joukkue matkustaa sarjajumbon vieraaksi Teerijärvelle ja viikon kuluttua sunnuntaina sarjaa tällä hetkellä johtava Pietarsaaren JBK tulee OPS:n vieraaksi Castreniin. JBK:n johtaa sarjaa maalieron turvin, OPS nousi myös 13 pisteeseen, Kiisto on sarjataulukon kolmas, myöskin 13 pistettä keränneenä.

Eetu Uusitalo

Eetu Uusitalon maalipaikka heti ottelun alussa. Vielä tässä Kings-vahti Petri Kuikka vie