October

Uutisarkisto - May 2008

31.05.2008

Pistejahti jatkuu, OPS - Kings sunnuntaina

Kuopiossa varmasti kukaan ei ole tyytyväinen Kingsien alkukauteen. Joukkue on kerännyt viidestä ottelusta vain neljä pinnaa ja sijoittuu sarjataulukon häntäpäähän. Kolme ensimmäistä otteluaan kuopiolaiset hävisivät, mutta alavireistä kauden aloitusta seurasi voitto Ylivieskan FC YPA:sta ja tasapeli Seinäjoen JK:n kanssa. Kuopion kuninkaiden kuntokäyrä on kuitenkin vahvassa nousussa.

Kuopion Kings tunnetaan kovaotteisena joukkueena. OPS ja Kings pelasivat kaksi tasa-

peliä viime kaudella.

Oulun Palloseura saa sunnuntaina kello 18.30 Castrenin stadionilla alkavassa ottelussa vastaansa nälkäisen ja pisteitä janoavan ryhmän. Myös OPS on pistemenetyksestä ärsytetty joukkue, sillä viime lauantain tasapeliin päättynyt derby FC OPA:n kanssa on vielä tuoreessa muistissa. Oululaiset tarvitsevat voiton noustakseen takaisin sarjan kärkikastiin. OPS on kerännyt kymmenen pistettä pelaamistaan viidestä ottelusta.

Seth Abladen pelaamien on pienoinen kysymysmerkki, mutta muuten OPS juoksuttaa Castrenin keinonurmelle terveen joukkueen. Loukkaantumiset ovat vaivanneet kuopiolaisia koko alkukauden eikä Kings saa Ouluunkaan kaikkia miehiään. Riveistä puuttuu ainakin Juha-Pekka Roivainen. Ali Koljonen, Pasi Tuutti, Niko Kuusisto ja Toni Kouvalainen ovat enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä.

Viime lauantain paikalliskamppailun kolhut ja mustelmat on paranneltu ja OPS käy

tuoreilla jaloilla kuopiolaisten kaatoon. Palataanko sunnuntaina voittojen tielle?

(Toimitus)

28.05.2008

Matias Juntunen raivasi tiensä alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen

Matias Juntunen pukee Suomen maajoukkuepaidan päälleen ensimmäistä kertaa urallaan kesäkuun alussa Ukrainassa Bannikov-turnauksessa. Juntunen selvitti tiensä alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen Helsingissä pidetyltä ehdokasleiriltä.

- Eipä voisi paljon paremmin olla. Nyt, kun pääsin joukkueeseen ensimmäistä kertaa, niin pitää onnistua Ukrainassa ja vakiinnuttaa paikka maajoukkueessa, Juntunen asettelee.

Matias pelaa 5.-11. kesäkuuta neljä maaottelua Ukrainan Donetskissa. Vastaan asettuvat vahvat ja perinteiset jalkapallomaat, Ukraina, Italia ja Venäjä. Lisäksi turnauksessa pelataan sijoitusottelu alkusarjan jälkeen.

Pirteän alkukauden OPS-paidassa pelanneelta Juntuselta jää maajoukkuekomennuksen takia TUS-OPS ja OPS-JBK -ottelut väliin. Myös maajoukkueessa Matiaksen pelipaikka on ylempi keskikenttä. Helsingissä pidetyllä ehdokasleirillä alle 16-vuotiaiden maajoukkue kukisti B-nuorten SM-sarjassa pelaavan HJK:n maalein 3 - 1.

- Lisäksi meillä oli kahdet aamutreenit. Toista kertaa tällä kaudella pelasin luonnonnurmella, että sikäli oli vähän hakemista. Sain palautetta, että puolustussuunnan pelaamisessa on vielä kehitettävää, Juntunen kertoi leirin anneista.

Matias Juntunen

Matias Juntunen on onnistunut maalinteossa kerran tällä kaudella. Veikkauspörssin

pisteitä mies on kerännyt viisi.

(Toimitus)

24.05.2008

Kuvakooste paikallisottelusta OPA - OPS

FC Oulun Pallo - Oulun Palloseura-jp 1 - 1 (0 - 0)

Rapatessa roiskuu. OPA-luotsi Jyrki Kylmälän mukaan ottelun hallinta siirtyi OPS.lle, kun

Papa Niang jätti kentän Aleksandar Vuleticin taklauksen jälkeen.

Torikokoukset seuraisivat kovia taklauksia.

Heikki Marjeta ehtii tähän palloon ennen Olloa.

Ville Väisänen edusti viime kaudella Oulun Palloseuraa. Nyt mies puki päälleen OPA-

paidan. Vartioinnissa Aleksandar Vuletic.

Dragan Pejic kokeilee.

Maalivahdit olivat launtaina tulessa. Sergei Kosov nappaa pallon ennen Jukka Puurusta.

Toisessa päädyssä Bojan Cabarkapa venyy Juha-Matti Huovisen laukauksen tielle.

Kuhinaa riittää kuin ampiaispesässä, vaikka pallo on vielä yläilmoissa.

0 - 1. Sergei Kosov aavistaa Alemaon rankkarin väärin.

Janne Kauppila ja Olli Laukkanen edustivat viime kaudella molemmat Oulun Palloseuraa,

mutta sitä ei muistella tässä tilanteessa.

(Toimitus)

24.05.2008

Paremmuus ei selvinnyt paikalliskamppailussa, FC OPA - OPS-jp 1 - 1 (0 - 0)

FC Oulun Pallo ja Oulun Palloseura esittivät lauantaina ottelun, joka näytti ja tuntui paikalliskamppailulta. Tuomarin pilli soi tiheään, varoituksia nousi lähes joka miehelle ja jääpusseille riitti kysyntää pelin tiimellyksessä. Voittajaa ei kuitenkaan saatu selville, joten molempien pistesaldo lihoi yhdellä pinnalla.

Isäntäjoukkue OPA aloitti ottelun todella vahvasti, mutta Bojan Cabarkapan torjunnat pitivät OPS:n pelissä mukana. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen huipputorjuntoja nähtiin toisessa päädyssä, kun Sergei Kosov venyi pariin otteeseen Matias Juntusen laukauksen eteen.

- Tämähän näytti välillä paikallispeliltä. Me ehkä hallittiin ensimmäistä puoliaikaa alun jälkeen, mutta OPA pääsi toisella puoliajalla meidän maalin jälkeen peliin mukaan. Tasainen vääntö, joka olisi pitänyt pystyä voittamaan, OPS:n kapteeni Olli Laukkanen harmitteli.

- Me ajateltiin 0 - 1 maalin jälkeen, että me pystytään pitämään johto, mutta niin vain Janne Kauppila pääsi tasoittamaan meidän topparien välistä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoi.

Paikallisottelun henkeä. Tunnetta on pelissä ja otteet ovat sen mukaisia. Torikokouksia nähtiin useaan otteeseen.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 68. minuutilla, kun Alemao upotti rangaistuspotkun Kosovin selän taakse. Tilannetta edelsi Dragan Pejicin rikkominen rangaistusalueella. Reilut kymmenen minuuttia tämän jälkeen Sami Hyvärisen keskitys tavoitti Janne Kauppilan OPS-maalin edestä ja mies puski loppunumerot vierailijoiden puolustuksen ihmetellessä vieressä.

- Rankkarin jälkeen meidän jätkät heräsivät taistelemaan. Ajateltiin, ettei tämä näin voi päättyä. Me teimme juuri sellaisen maalin, kuin puoliajalla suunnittelimme, OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä sanoi.

Eetu Uusitalolle avautui ratkaisupaikka ottelun loppuhetkillä. Pallo ohittaa maalivahti

Sergei Kosovin, mutta OPA-puolustus pelastaa maaliviivalta.

Vaikka derby olisi ollut tietysti mukava voittaa, oli Ari Härkönen tyytyväinen raskaaseen kolmen pelin viikkoon, josta OPS nappasi seitsemän sarjapistettä.

- Paikallispelit ovat varmasti jatkossakin kovia pelejä. Seitsemän pistettä kolmesta pelistä ei ole huono saavutus, mutta ei meidän peli vielä valmista ole. Meillä tulee liikaa virheitä, mutta tästä parannetaan vielä, Joro asetteli.

Olli Laukkanen näyttää, mistä paikallisottelussa on kysymys. Tuumaakaan ei anneta

Kauden ensimmäinen derby, FC OPA - OPS-jp lauantaina

Sarjanousija FC Oulun Pallo isännöi sarjakärkeen nousutta Oulun Palloseuraa sen kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa. OPA ja OPS iskevät yhteen lauantaina kello 18.00 Castrenin stadionilla.

OPS on parantanut peliään kuin sika juoksuaan. Viime ottelussa Seinäjoella oululaiset väläyttelivät jo kauden parasta peliään tähän asti ja nappasivat 0 - 1 vierasvoiton SJK:sta. OPS-luotsi Ari Härkönen lähteekin luottavaisin mielen OPA:n kaatoon.

- Paikallispeli on tietysti aina kivempi voittaa, että kehtaa kävellä kaupungilla pää pystyssä. Näissä peleissä molemmilla on automaattisesti kova lataus ja molemmat asennoituvat hyvin, mutta luottavaisin mielin lähdetään OPA:n kimppuun, Härkönen lataa.

OPA:n alkukausi on ollut kaksijakoinen. Peli on kulkenut ajoittain varsin mallikkaasti, mutta maalinteko on tökkinyt, joten pistepussi on lihonut vain viiden sarjapisteen verran. OPA otti kauden avausvoittonsa viime lauantaina niin ikään paikallisvastustaja Oulun Luistinseurasta. Sarjataulukossa Oulun Pallo sijoittuu keskikastiin, mutta alkukaudesta marginaalit ovat todella pienet, ja sarjakärjestä löytyvä OPS on kerännyt vain neljä pinnaa enemmän.

Tuuletuksia

Tuuletuksia ja kovaa kamppailua on luvassa lauantaina, kun OPA ja OPS iskevät yhteen.

Kysymys kuuluu, kuka pääsee tuulettamaan?

Oulun Palloseura juoksuttaa lauantaina kentällä terveen ja hyvävireisen miehistön. OPA saanee riveihinsä pelikuntoon pikku hiljaa toipuneen Ollon, joka on varmasti tärkeä mies joukkueelle. AC Oulussa viime kaudella pelannut Kim Kaijalainen lienee sivussa vielä kesäkuulle asti, kuten myös Alex Arinzen. Oulun Palloseuraa viime kaudella edustanut Ville Väisänen sen sijaan palaa OPA-paitaan pelikiellon jälkeen. OPS-paita on vaihtunut OPA-paitaan myös Janne Kauppilalla, joka vielä viime kaudella esiintyi Palloseuran väreissä. Mielenkiintoinen paikalliskamppailu on siis ihan varmasti luvassa.

Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kerran. OPA oli tuolloin parempi maalein 2 - 1, joten OPS:lla on varmasti näyttöhaluja paikallisyleisön edessä, kun taistellaan sarjapisteistä.

(Toimitus)

22.05.2008

Matias Juntunen jälleen ehdolla maajoukkueeseen

Oulun Palloseurassa pirteän alkukauden pelannut Matias Juntunen tavoittelee jälleen alle 16-vuotiaiden maajoukkuepaikkaa. Ensi viikolla Helsingissä pidettävälle ehdokasleirille osallistuu kaksi maalivahtia ja 22 kenttäpelaajaa, joista karsitaan joukkue kesäkuun alussa Ukrainassa pelattavaan Bannikov-turnaukseen. Matias on talven aikana osallistunut jo kahdelle ehdokasleirille, mutta lähtökohdat tähän leiriin poikkeavat edellisistä.

- Paljon helpompi lähteä pelaamaan oman ikäisten kanssa, kun alla on miesten sarjapelejä, hän kertoo.

Hyökkäyksessä ja keskikentällä viihtyvällä pelimiehellä on hyvä mahdollisuus päästä pukemaan Suomi-paita päälleen ensimmäistä kertaa urallaan, mutta se edellyttää onnistumista Helsingissä. Ukrainassa odottaisi ottelut isäntämaata, Italiaa ja Venäjää vastaan.

- Minulla on ensimmäinen maaottelu vielä pelaamatta, mutta toivotaan, että se tulee nyt, Juntunen sanoo.

Miesten peleissä karaistunut Matias Juntunen tavoittelee paikkaa alle 16-vuotiaiden

maajoukkueeseen ja samalla uransa ensimmäistä maaottelua.

(Toimitus)

22.05.2008

Kauden parasta peliä, SJK - OPS 0 - 1 (0 - 0)

Oulun Palloseuran päävalmentaja Ari Härkönen oli tyytyväinen mies voitokkaan Seinäjoen vierailun jälkeen. Sinipaidat esittivät kauden parasta peliään ja ottivat vierasvoitolla C-lohkon kärkipaikan haltuun.

- Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli erittäin hyvää peliä, ehkä kauden parasta peliä meiltä. Oli hyvä meininki ja saatiin pari paikkaakin. Toisella puoliajalla jouduttiin ottamaan Jukka Puurunen vaihtoon ja peli hieman levisi, mutta me saatiin loppuun kuitenkin voittomaali, Härkönen kertasi.

Aleksandar Vuletic (kuvassa) oli kärppänä paikalla Matias Juntusen laukauksen jälkeen ja serbi ampui pallon pussiin SJK:n maalivahdin torjunnan jälkeen. Maali syntyi ottelun 88. minuutilla. Vuletic onnistui maalinteossa myös viime ottelussa Vaasan Kiistoa vastaan.

- Arvokas ja kiva voitto, olen kyllä tosi tyytyväinen. Meidän peli paranee sitä mukaan mitä enemmän me tehdään hommia ja pelataan. Nyt palautellaan ja toivotaan, että saadaan yhtä hyvä peli lauantaina OPA:a vastaan, Härkönen päättää.

FC Oulun Pallo isännöi Oulun Palloseuraa ensi lauantain paikallisottelussa. Derby alkaa kello 18.00 Castrenin stadionilla.

(Toimitus)

20.05.2008

Kolmen ottelun viikko jatkuu, SJK - OPS-jp keskiviikkona

Viime lauantaina alkoi tiivis otteluviikko, jonka aikana Oulun Palloseura pelaa kolmesti. OPS kohtaa keskiviikkona TP-Seinäjoen ja Sepsi-78:n fuusiona syntyneen Seinäjoen Pallokerhon. OPS:n härkäviikko alkoi mukavasti 3 - 2 kotivoitolla Vaasan Kiistosta.

- Saatiin hyvä lähtö kolmen ottelun viikolle. Parannetaan vielä omaa peliä ja otetaan 9 pistettä näistä otteluista, OPS-luotsi Ari Härkönen viitoittaa.

SJK-ottelun jälkeen on vuorossa mielenkiintoinen peli, kun FC OPA isännöi kauden ensimmäistä paikalliskamppailua OPS:aa vastaan. Tämä ottelu pelataan ensi lauantaina kello 18.00 alkaen Castrenissa.

OPS saa kahden ottelun pelikieltonsa kärsineen Jukka Puurusen takaisin kokoonpanoon jo keskiviikon otteluun.

- Jukka tuo vaihtoehtoja peluutukseen, Härkönen kertoo monipuolisesta voimahyökkääjästä.

SJK:n kausi alkoi 2 - 3 tappiolla FC YPA:a vastaan. Tätä seurasivat tasapelit Vaasan Kiiston ja FC OPA:n kanssa. Seinäjokelaiset hakevat siis kauden avausvoittoaan keskiviikkona. Joukkueen riveistä puuttuvat kuitenkin viime lauantain OPA-ottelussa loukkaantuneet Petri Niemi ja Toni Kujala.

OPS:n kiikarissa on sarjan kärkipaikka, joka on tällä hetkellä vain yhden pisteen päässä, vaikka OPS onki sarjataulukossa vasta seitsemännellä sijalla. SJK on tahmean alkukauden vuoksi yhdentenätoista.

Alemao ja Pejic

Dragan Pejic (vas.) ja Alemao saivat maalihanansa

auki viime lauantaina.

(Toimitus)

19.05.2008

Kuvakooste voitokkaasta OPS - Kiisto ottelusta

Lauantai 17.5. Oulun Palloseura-jp - FC Kiisto 3 - 2 (1 - 0)

Alemao

Vielä tässä brassihyökkääjä Alemaon askelmerkit eivät passanneet. Pian mies ampui

1 - 0-maalin suoraan kulmapotkusta.

1- 0

1 - 0. Alemao.

Markovic

Nikola Markovic nousee korkeimmalle. Joonas Tikkanen varmistaa taustalla.

Ablade

Seth Abladen saksipotku selvittää tämän tilanteen omassa päädyssä.

Juntunen

Matias Juntunen kokeilee 20 metristä. Tällä kertaa tähtäimessä alanurkka.

Marjeta

Heikki Marjeta katkaisee tämän hyökkäyksen.

Leonardo

Vasen laitapuolustaja Leonardo kokeilee taitojaan välillä myös hyökkäyspäässä.

Vuletic

Tämä Kiiston hyökkäys pysähtyy jo keskialueelle. Katkaisijana Aleksandar Vuletic.

Pejic

Dragan Pejic oli tarkassa vartioinnissa koko ottelun. Saldona kuitenkin maali ja maali-

syöttö Vuleticin osumaan.

Uusitalo

Eetu Uusitalo toi lisävirtaa ottelun toiselle puoliajalle.

3-1

3 - 1. Dragan "vapahtaja" Pejic.

Voittomaali

Alemao onnittelee voittomaalin ampunutta Dragan Pejiciä.

(Toimitus)

17.05.2008

Ulkomaalaiset ratkaisivat, OPS-jp - FC Kiisto 3 - 2 (1 - 0)

Oulun Palloseura ja Vaasan Kiisto esittivät varsin tasaväkisen ottelun tuulisella Castrenin stadionilla. OPS vain käytti maalipaikkansa paremmin hyväkseen. Ensimmäistä peliään OPS-maalilla torjuneen Bojan Cabarkapan kaverina olivat myös maalitolpat, jotka kilisivät kahteen otteeseen.

Bojan Cabarkapa tarkkana maalillaan.

- Emme olleet pelissä sen parempia kuin Kiistokaan, mutta teimme enemmän maaleja. Esitys ei vielä tyydyttänyt, vaikean oloista peliä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoi.

- Mutta pelimme paranee sitä mukaan mitä enemmän pelaamme. Joukkuepeli kaipaa vielä enemmän yhteistä säveltä, hän jatkoi.

Brassihyökkääjä Alemao aloitti maaliteon varsin erikoisella osumalla. Tuuli painoi miehen kierteisen kulmapotkun suoraan vaasalaisten verkkoon hieman ennen taukovihellystä. Kiisto tuli kuitenkin heti puoliajan jälkeen tasoihin Matti Lammen maalilla. OPS-puolustus ei pystynyt siivoamaan tilannetta ja Lampi pääsi kokeilemaan kaksi kertaa maalin edestä eikä erehtynyt toisella kertaa.

1- 0

Alemaon antama kulmapotku kiersi suoraan vaasalaisten verkkoon .

Leonardon antama vapaapotku puolesta kentästä tavoitti Dragan Pejicin maalinedustalta ottelun 68. minuutilla. Pejic pudotti pallon maanmiehelleen, Alexandar Vuleticille, joka vei kotijoukkueen jälleen johtoon.

Ottelun lopusta muodostui varsinainen trilleri. Pejic vei OPS:n ottelun viimeisellä minuutilla läpiajosta jo 3 - 1-johtoon, mutta Kiisto tuli vielä lisäajalla maalin päähän Kristian Kukkosen maalilla. Myös Kukkosen maali syntyi läpiajosta. Kotijoukkue kesti Kiiston rynnistyksen aivan loppuhetkillä ja kuittasi arvokkaat kolme pistettä alkukauden sarjajohtajalta. OPS-luotsi Ari Härkönen oli tyytyväinen, että joukkueen hyökkääjät saivat onnistumisia.

- Mahtavaa, että Pejic ja Alemao onnistuivat. He saavat varmasti lisävirtaa näistä, Joro uskoi.

3-1

Dragan Pejic ei erehtynyt läpiajosta. Mies oli vahvasti mukana myös OPS:n muissa maaleissa.

OPS jatkaa tiiviissä ottelutahdissa, sillä joukkue matkustaa jo ensi keskiviikkona Seinäjoelle ja lauantaina on vuorossa paikallisderby FC Oulun Palloa vastaan.

(Toimitus)

16.05.2008

OPS-jp - FC Kiisto, sarjajohtaja Castreniin

Oulun Palloseura saa lauantaina vastaansa alkukauden kovimman joukkueen, Vaasan Kiiston. Ottelu alkaa lauantaina 17.5. kello 15.00 Castrenin stadionilla. Vastakkain on kaksi isokokoista ja fyysistä joukkuetta, joten luvassa on varmasti viihdyttävä näytös.

Vaasalaiset ovat aloittaneet kautensa vakuuttavasti, kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Kiiston jalkoihin ovat jääneet niinkin kovat joukkueet kuin Kuopion Kings ja FC Oulun Pallo. Tasapeliin vaasalaisten kanssa ylsi Seinäjoen Pallokerho viime tiistaina.

Vaasan Kiisto ei saanut Dragan Pejicä kuriin viime kauden kohtaamisissa. OPS vei

molemmat ottelut nimiinsä maalein 1 - 0 ja 1 -2.

OPS  taisteli kauden avausottelussaan vajaamiehisenä voiton Kokkolan GBK:sta. Tämän jälkeen seurasi vaisumpi esitys Ylivieskassa, joka ei tuonut pisteitä.

- Paljon jäi parannettavaa ja mietittävää. Joukkuepeli pitää saada paremmaksi, OPS-luotsi Ari Härkösen teesi kuului tappiollisen YPA-ottelun jälkeen.

OPS saa riveihinsä viime ottelun pelikiellon takia huilanneen Eetu Uusitalon. Jukka Puurunen on sen sijaan vielä sivussa. Dragan Pejic, Bojan Cabarkapa ja Alemao esiintyvät ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisön edessä. Kiiston riveistä puuttunee kaksi maalia tällä kaudella ampunut Antti Puikkonen. Myös jalkavaivainen Matti Lampi saattaa puuttua kokoonpanosta.

tulostaulu

Mitkä ovat loppunumerot lauantaina, kun OPS yrittää hakea paikkaansa sarjakärjessä?

(Toimitus)

12.05.2008

Jukka Puuruselle ei määrätä lisärangaistusta

OPS-hyökkääjä Jukka Puurunen sai suoran punaisen kortin ottelussa OPS-jp - GBK. Palloliiton kurinpitovaliokunnan mukaan asiasta saadun aineiston perusteella pidetään selvitettynä, että Puurunen ei ole syyllistynyt sellaiseen tahalliseen vastustajan vahingoittamiseen, että siitä tulisi antaa muuta rangaistusta kuin kentältäpoistosta seurannut kahden ottelun pelikielto.

Puurunen huilaa siis vielä ensi lauantain kotiottelun Vaasan Kiistoa vastaan.

(Toimitus)

09.05.2008

Vaisu esiintyminen ei tuonut pisteitä, FC YPA - OPS-jp 2 - 1 (0 - 0)

Antti Kaurasen 58.minuutilla ampuma maali ei riittänyt vahvasti kotikentällään esiintynyttä FC YPA:a vastaan. Dragan Pejic tarjoili Kauraselle läpiajon, josta mies ei erehtynyt, mutta muuten OPS oli ottelussa vastaantulija.

- Ottelu oli surkea, ei me mitään täältä ansaittukaan. Olimme täydellisesti perässä ensimmäiset 60 minuuttia. Meillä eivät jalat liikkuneet ja YPA voitti kaksinkamppailut, oli yritteliäs ja hallitsi keskikenttää, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen harmitteli ottelun rauettua.

Härkösen mukaan OPS ei päässyt omalle tasolleen koko ottelun aikana. Ylivieskalaiset puolestaan pelasivat vahvasti ja rokottivat oululaisten puolustuspään virheistä. Marko Laitila kuittasi Kaurasen maalin heti parin minuutin jälkeen ja Joni Takola viimeisteli loppunumerot kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Mitään yksittäistä syytä vaisuun esiintymiseen OPS-luotsi ei löytänyt.

- En tiedä mistä johtui, mutta paljon jäi kehittämistä seuraavaan otteluun. Treenataan viikko, puhutaan poikien kanssa ja vedetään mietintämyssyt päähän. Joukkueen yhteispeli pitää saada paremmaksi.

- Tosin tämä oli vasta kauden toinen peli, että kyllä me tullaan vielä, Härkönen uskoi.

OPS pelaa ensi lauantaina vahvasti kautensa aloittanutta Vaasan Kiistoa vastaan Oulussa. Ottelu alkaa 17.5. kello 15.00 Castrenin stadionilla.

(Toimitus)

07.05.2008

Niko Junkkarille sopimus, Pejicille ja Cabarkapalle peliluvat

Oulun Palloseura on tehnyt pelaajasopimuksen Niko Junkkarin (kuvassa) kanssa. Oikean laitapakin tontilla viihtyvä Junkkari pelasi myös viime kaudella OPS:ssa ja hän on ollut koko tämän harjoituskauden OPS:n mukana. Junkkari on OPS:n 18 sopimuspelaaja.

Dragan Pejic ja Bojan Cabarkapa saivat eilen peliluvat Serbian liitosta ja ovat pelikykyisiä perjantaina 9.5. FC YPA:a vastaan.

- Alemao saa peliluvan huomenna Suomen Palloliitolta, koska Brasilian liitto ei ole vastannut 30 vuorokauteen pyynnöistä huolimatta. Ensimmäinen pyyntö on lähetetty 8.4. ja Palloliiton sääntöjen mukaan se myöntää itse peliluvan, jos 30 vuorokauteen ei tule vastausta, OPS-manageri Miika Juntunen kertoo.

Tällöin koko arsenaali on käytössä FC YPA:a vastaan paitsi punaiset kortit edellisessä pelissä saaneet Jukka Puurunen ja Eetu Uusitalo.

(Toimitus)

06.05.2008

Dragan Pejic ja Bojan Cabarkapa odottavat tositoimia

Serbihyökkääjä Dragan Pejic ja serbimaalivahti Bojan Cabarkapa (kuvassa) seurasivat Oulun Palloseuran ensimmäisen sarjaottelun katsomon puolelta, koska miehille ei saatu viikkojen puhelinrallista huolimatta pelilupaa vielä GBK-otteluun. Myös brassihyökkääjä Alemao istui sarja-avauksen katsomossa samasta syystä.

Pejic ja Cabarkapa liittyivät OPS-miehistöön vasta viime perjantaina.

- Pelasin viime viikolla vielä Serbian 1.divisioonassa Novi Pazarin joukkueessa. Kausi on siellä vielä kesken, mutta tärkeämmät pelit ovat täällä. Viime vuosi oli iso pettymys, joten tänä vuonna pitää nousta Ykköseen, viime kauden maalikuningas Dragan Pejic kertoo.

Pejic teki Novi Pazarin joukkueessa viisi maalia pelaamassaan yhdeksässä ottelussa tällä kaudella. OPS-paidassa serbi teki 14 osumaa viime kaudella. Maalivahti Bojan Cabarkapa ehti puolestaan torjua kahdeksassa ottelussa ennen Ouluun tuloaan. Mies pelasi Serbian ylimmällä sarjatasossa eli Superliigassa. Myös hän tietää OPS:n tavoitteen.

- Sarjanousu kyllä onnistuu tällä porukalla, Cabarkapa kertoi voitokkaan GBK-ottelun lomassa.

Mies on itsensä mukaan hyvässä kunnossa ja valmis auttamaan oululaisia omalta osaltaan. Myös Pejic vakuuttelee olevansa hyvässä pelivireessä. Serbihyökkääjä ehti käydä tällä kaudella Novi Pazarin joukkueen mukana Turkissa pelaamassa ystävyysotteluja muun muassa saksalaisia ja venäläisiä seuroja vastaan.

- Olin kolme viikkoa Turkissa, siellä pelattiin todella kovia ystävyysotteluita, hän kertoo.

Kauden maalisaldoaan tai maalipörssisijoitustaan Pejic ei lähde arvailemaan, mutta todennäköisesti mies löytyy tänäkin vuonna maalitilaston kärkipaikoilta. Pejic uskoo OPS:n olevan joukkueena kovempi kuin viime vuonna.

- Meillä on vahvempi joukkue kuin viime vuonna. Esimerkiksi Seth Ablade on ollut kaksi vuotta pelaamatta, mutta nyt hän näyttää hyväkuntoiselta. Tiedän, että hän on hyvä pelintekijä, Pejic kertoo.

Dragan Pejic odottaa innolla kentälle

pääsyä.

OPS:n serbitopparit Nikola Markovic ja Aleksandar Vuletic ovat tuttuja miehiä Pejicille ja Cabarkapalle.

- Onneksi he pelaavat meidän joukkueessa, miehet naurahtavat.

- En ole pelannut heidän kanssa samassa joukkueessa, mutta olen pelannut useita kertoja heitä vastaan, kovia poikia, Dragan tarkentaa.

OPS:n manageri Miika Juntunen uskoo saavansa lopuillekin miehille peliluvat kuntoon ensi perjantain otteluun FC YPA:a vastaan.

- Kaikki voitava on tehty. Olen kysynyt lupia jo kolmesti, ensimmäisen kerran kolme viikkoa sitten. Serbiassa oli viime viikolla pääsiäinen ja Serbian liiton toimisto oli kiinni. Luis Antonio hoitaa Alemaon pelilupaa Brasiliassa, Juntunen selvittää.

Hyvä olisi saada Pejicille, Alemaolle ja Cabarkapalle nappulat jalkaan, sillä Jukka Puurunen ja Eetu Uusitalo ovat pelikiellossa ensi perjantaina, Puurunen vielä seuraavankin ottelun.

(Toimitus)

04.05.2008

Taisteluvoitto vajaamiehistöllä, OPS - GBK 1 - 0 (0 - 0)

Matias Juntusen komea laukaus ylänurkkaan 25 metristä turvasi Oulun Palloseuralle voiton kauden avausottelusta. OPS ei kuitenkaan päässyt näyttämään 200-päiselle kotiyleisölle parasta osaamistaan, sillä Jukka Puurunen sai punaisen kortin jo vartin pelin jälkeen. Kauden avausottelusta muodostui taisteluvoitto.

- Ulosajo muutti hirveästi meidän peliä. Me ei päästy pelaamaan omaa peliä eikä saatu näyttää parasta OPS:ia. Onneksi saatiin ensimmäinen puoliaika pidettyä 0 - 0 ja sen jälkeen saatiin rivit tiiviimmäksi, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoi.

- Taistelun kautta saatiin voitto. Jätkät tekivät kovasti hommia ja voitto maistuu hyvältä, Joro lisäsi.

Puurusen lisäksi myös Eetu Uusitalo lensi kentältä ulos ottelun loppuhetkillä tulleen toisen varoituksen takia. OPS:n riveistä puuttuivat myös hyökkääjät Dragan Pejic ja Alemao sekä maalivahti Bojan Cabarkapa, jotka eivät ole saaneet vielä pelilupaa maidensa liitoilta. OPS-kapteeni Olli Laukkanen arvostikin vajaamiehistöllä napatut pisteet korkealle.

- Kalliit kolme pistettä ja makea voitto, Laukkanen huikkasi ottelun jälkeen.

16-vuotias Matias Juntunen pelasi sunnuntaina ensimmäisen miesten sarjaottelunsa ja

onnistui heti maalinteossa. Maali syntyi ottelun 48.minuutilla.

GBK ei saanut miesylivoimasta huolimatta luotua vaarallisia tilanteita OPS-maalille. Kerran pallo napasahti ylärimaan Mikko Siivikon torjunnan kautta, mutta muuten OPS-puolustus sai pidettyä kokkolalaishyökkääjät kurissa. Kotijoukkue pystyi vajaamiehisenä luomaan harvoja maalipaikkoja Juntusen kauko-osuman lisäksi. Antti Pulkkinen oli ensimmäisellä puoliajalla lähellä ampua yhtä hienon maalin kuin Juntunenkin, mutta vielä tähän GBK-vahti Olli Nylund pystyi venymään.

OPS pelaa ensi perjantaina Ylivieskassa FC YPA:a vastaan ja 17.5. Oulussa sarjakärki Vaasan Kiistoa vastaan.

Seth Ablade

Seth Ablade pyöritti peliä keskikentällä, kunnes joutui jättämään peli loukkaantumisen

takia.

Mikko Siivikko

Leonardo

Antti Pulkkinen

Seth Ablade (-> Teemu Pähtilä 57´)

Matias Juntunen (-> Joonas Tikkanen 87´)

Jukka Puurunen

Heikki Marjeta (-> Antti Kauranen 78´)

(Toimitus)

03.05.2008

OPS-jp - GBK, kivikova kauden avausottelu

Oulun Palloseura aloittaa kautensa kotiottelulla viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonnutta Kokkolan GBK:ta vastaan. Joukkueet iskevät yhteen sunnuntaina 4.5. kello 18.30 Castrenin stadionilla. Ennakkospekuloinneissa GBK:ta ja OPS:ia on povattu C-lohkon kärkipaikoille. OPS:n kapteeni Olli Laukkanen (kuvassa) näkee kuitenkin sunnuntain ottelun yhtenä muiden joukossa.

- Turha ladata vielä ensimmäiseen peliin mitään ratkaisun makua. Avauspeli on peli muiden joukossa ja siitä on jaossa kolme pistettä. Tietysti kotiottelut pitää aina voittaa ja kiva olisi aloittaa kausi voitolla yhtä suosikkia vastaan, Laukkanen kertoo.

Oululaisten riveihin saapui torstaina serbihyökkääjä Dragan Pejic ja serbimaalivahti Bojan Cabarkapa, mutta muuten joukkue on ollut valmis jo pidemmän aikaa ja kaikki miehet ovat terveenä ennen kauden avausottelua.

- Kyllä meitä on vaikea voittaa ja hyvän pitää olla sen joukkueen, joka meinaa meidät voittaa. Tällä arsenaalilla syntyy kyllä tulosta, Laukkanen uskoo.

OPS:n runko on ollut kasassa aivan kauden ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Maalis-huhtikuun aikana tehdyt pelaajasopimukset tehtiin OPS:n harjoitusringissä jo pitkään olleiden pelaajien kanssa. Brasilian ja Serbian vahvistukset ovat olleet mukana kaksi viikkoa ja pelanneet tuona aikana kaksi harjoitusottelua Tornion TP-47:ää vastaan, joista viimeisimmän OPS voitti maalein 2 - 1.

- Uudet pelimiehet ovat kovia ja heistä on varmasti vielä paljon iloa meille, OPS-kapteeni kertoo.

Myös Palloseuran päävalmentaja Ari Härkönen lähtee kauteen ja avausotteluun luottavaisin mielin.

- Levollisin mielin lähdemme kauteen. Minulla on kova luotto omiin nyt, kun ulkomaan pojatkin on nähty ja Dragan Pejicin taidot tiedämme jo etukäteen, Joro sanoo.

GBK:n kenraaliharjoitus ennen kauden avausta päättyi maalittomaan tasapeliin Seinäjoen Pallokerhon kanssa.