« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - April 2008

28.04.2008

OPS hankkii sähköiset tienvarsitaulut Oulun pääsisäänkäynneille

Oulun Palloseura-jalkapallo ry tekee historiansa suurimman investoinnin ja ostaa LED-näyttötaulun kaikille Oulun neljälle pääsisäänkäynnille. Taulut valmistuvat toukokuun puolivälissä ja ne ovat teiden varsilla jo ennen kesäkuuta.

 

OPS rakentaa näyttötaulujen mainos-, tapahtuma-, tuote- ja ilmoitusmyynnillä itselleen sellaista talouspohjaa, jolla seura voi nousta lähitulevaisuudessa maan ylimmälle sarjatasolle, Veikkausliigaan.

- OPS-jp:n toiminnassa vahva talous on kaiken perusta. Kun talous on kunnossa, on kilpailutoiminnallekin hyvät edellytykset. OPS-jp haluaa myös olla eturintamassa kehittämässä Oulun teknologiakaupungin imagoa uusilla innovatiivisilla ratkaisuilla, seuran manageri Miika Juntunen paaluttaa.

 

LED-näyttötaulut tulevat etelästä tultaessa Limingantulliin Äimäraution kohdalle, pohjoisesta tultaessa Tuiraan Alppilan kohdalle, Kajaanista päin tultaessa Kaukovainion ja Kastellin risteykseen sekä Kuusamontien varteen Castreniin menevän tien ja rautatiesillalta tulevan tien risteykseen. Taulut tavoittavat päivittäin noin 200 000 ohikulkijaa.

 

tv-taulu

Oulun katukuva saa pian uutta ilmettä, kun neljä LED-näyttötaulua asennetaan kaupungin

pääsisäänkäynneille. 

 
- Mainosten kysyntä on jo todella kovaa, vaikka taulut eivät ole vielä edes pystyssä. Ne ovat omiaan esimerkiksi imago-, tuote-, ja tapahtumamarkkinoinnissa tai vaikkapa vaalimainospaikkoina. LED-näyttötaulu on nykyaikainen, halpa ja uusi mediakanava. Ne tavoittavat todella nopeasti yli 200 000 ihmistä, taulujen mediamyynnistä Juntusen kanssa vastaava OPS:n markkinointipäällikkö Pertti Pääkkö sanoo.

Pomi Finland Oy:n myyntipäällikkö Jarmo Pekkala uskoo tv-taulujen yleistyvän lähitulevaisuudessa.

- OPS:lle tunnustus siitä, että he uskalsivat tehdä ison investoinnin ensimmäisenä teknologiakaupunkina tunnetussa Oulussa. Tämä on uusi innovatiivinen keksintö, joka tulee yleistymään Suomessa, Pekkala toteaa.

 

lehdistötilaisuus

Pomi Finland Oy:n  myyntipäällikkö Jarmo Pekkala, OPS:n manageri Miika Juntunen ja

OPS:n markkinointipäällikkö Pertti Pääkkö kertoivat LED-näyttötauluista maanantain

lehdistötilaisuudessa.

 

 

LED-näyttötaulujen tekniset tiedot:

 

Toimittaja: Pomi Finland Oy

Mitat 4,3m x 2,7m = 11,61 m2.

Kuvapinta-ala: 9,6 m2
Paino: 530 kg

Suojattu turvakameroilla

(Toimitus)

28.04.2008

Maalivahti Bojan Cabarkapa korvaa Juho Luukkosen

Oulun Palloseura joutui kymmenen päivää ennen siirtoikkunan umpeutumista maalivahtihankinnan eteen, kun OPS:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen marraskuussa tehnyt Juho Luukkonen päätti yllättäen lopettaa pelaajauransa ja keskittyä siviilityöhönsä.

 

Bojan Cabarkapa on 23-vuotias ja 191-senttiä pitkä serbi, jota OPS-manageri Miika Juntunen tarkkaili jo maaliskuun pelaajahakumatkallaan Serbiassa. Cabarkapan sopimus kestää heinäkuun loppuun asti, jonka jälkeen OPS päättää hänen jatkostaan.

- Hän on rauhallinen, perusvarma ja nuoresta iästään huolimatta kokenut maalivahti. Näin hänen pelaavan yhden ottelun Serbiassa ja lisäksi entinen pelikaverini Miodrag Starcevic suositteli häntä, Juntunen kertoo.


Bojan Cabarkapan edelliset seurat:

Novi Pazar (Serbian 1. divisioona)

FC Mladost (Montenegron liiga)

FC Rudar (Montenegron liiga)

FC Madenovac (Serbian 1. divisioona)

 

(Toimitus)

26.04.2008

Loistava kenraaliharjoitus, OPS-jp - TP-47 2 - 1 (1 - 0)

Oulun Palloseura pelasi kauden viimeisen harjoitusottelun ennen ensi sunnuntain sarja-avausta. Serbitoppari Aleksandar Vuletic puski OPS:n voittomaalin Leonardon antamasta kulmapotkusta ottelun viimeisellä minuutilla. Tilannetta edelsi Seth Abladen raju laukaus, jonka vierasjoukkueen maalivahti torjui kulmapotkuksi. TP-47 oli tasoittanut pelin juuri ennen OPS:n voitto-osumaa, joten päävalmentaja Ari Härkönen oli syystäkin tyytyväinen.

- Pelasimme hyvää puolustuspeli eikä TP-47 päässyt luomaan vaarallisia tilanteita. Kyllä me ollaan kesällä vahvoja varsinkin erikoistilanteissa tällä kalustolla, Joro myhäili.

Myös OPS:n avausmaali syntyi erikoistilanteesta. Antti Pulkkisen pitkä rajaheitto rangaistusalueen sisään tavoitti brassihyökkääjä Alemaon (kuvassa), joka puski pallo verkkoon. Mies onnistui maalinteossa myös Torniossa pelatussa harjoitusottelussa. Voittomaalin iskenyt Vuletic pelasi tällä kertaa topparina yhdessä maanmiehensä Nikola Markovicin kanssa. OPS sai kenraaliharjoitukseen mukaan kaksi tärkeää pelaajaa, Jukka Puurunen ja Seth Ablade vahvistivat oululaisten keskikenttää. Viime kauden maalitykki Dragan Pejic liittyy OPS-miehistöön vielä tämän viikonlopun aikana.

 

Voittomaali

TP-47:n puolustus on ilmassa, mutta liian myöhään. Alaksandar Vuleticin (6) puskema

pallo on jo maalissa.

 

- Draganin tulo tuo vielä lisää vaihtoehtoja hyökkäykseen. Ennen sarjan alkua meidän pitää parantaa vielä oman pelin tekemistä, mutta tässä on vielä viikko aikaa harjoitella. Luottavaisin mielen lähdemme kauteen, Joro sanoo.

Lauantain vastus oli kova ja TP-47 hallitsikin palloa suurimman osan pelistä. OPS ryhmittäytyi kuitenkin viisaasti ja maalivahti Mikko Siivikko selvitti vierailijoiden yritykset hienosti. Uudet ulkomaalaiset pelasivat jo Torniossa hyvin, mutta tänään he pelasivat vielä paremmin.

- Alemao on juoksuvoimainen ja halukas menemään pystyyn. Leonardo pelasi hyvää puolustuspeliä ja oli vaarallinen erikoistilanteissa. Serbit pelasivat hyvän ottelun toppareina, uskon että Markovic on tämän sarjan paras toppari, OPS-luotsi heittää.

 

Nikola Markovic

Tästä on vaikea mennä. Nikola Markovic pelasi jälleen erittäin varmaa puolustuspeliä

 
OPS aloittaa taistelun sarjanoususta Ykköseen ensi sunnuntaina Castrenissa kello 18.30. Vastassa on heti yksi pahimmista kilpailijoista nousua ajatellen, Kokkolan GBK.

OPS:n kokoonpano:


Mikko Siivikko

Leonardo

Aleksandar Vuletic

Nikola Markovic

Antti Pulkkinen

Olli Laukkanen (c)

Matias Juntunen (75´ Teemu Pähtilä)

Seth Ablade

Jukka Puurunen

Eetu Uusitalo (75´ Heikki Marjeta)

Alemao

 

Olli Laukkanen

OPS:n kapteeni Olli Laukkasen mukaan joukkueen palikat ovat kohdallaan ja sarjanousu

tuntuu realistiselta tavoitteelta. 

 

(Toimitus)

25.04.2008

Sarjanousu OPS:n tavoitteena

Kakkonen pyörähtää käyntiin viikon kuluttua. Oulun Palloseuran valmistautuminen kauteen on sujunut hyvin ja viimevuotinen kakkostila sarjassa aiotaan kirkastaa tänä vuonna ykköstilaksi.

 

- Ainoa ja selkeä tavoitteemme on sarjanousu, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen (kuvassa) asettaa.

Oululaisittain jalkapallokesästä on tulossa mielenkiintoisin miesmuistiin. Kakkosen C-lohkossa pelaa peräti kolme oululaisseuraa: Oulun Palloseura, FC Oulun Pallo ja Oulun Luistinseura. Jännittäviä paikallisotteluita on siis luvassa neljä ja sarjapisteitä jaossa 12. Sekä pelaajat että valmentajat odottavat innolla kesän derbyjä.

 

- Onnistuminen paikallispeleissä tuo oman haasteensa tähän kauteen, niissä pitää onnistua. Paikallispelit ovat monesti vaikeampia, koska joukkueilla on automaattisesti kova lataus niissä, Joro tietää.

- Todella mahtavaa, että nyt on enemmän paikallispelejä. Toivottavasti yleisökin löytää niihin, sillä niistä tulee varmasti kovia pelejä. Olen huomannut, että kaupungin herruudesta pelattaessa myös joukkueiden ulkomaalaispelaajat syttyvät eri tavalla, OPS:n kapteeni Olli Laukkanen sanoo.


Oululaisseuroilla erilaiset tavoitteet

Oululaisseurojen päävalmentajat Ari Härkönen, Jyrki Kylmälä (FC OPA) ja Tomi Molin (OLS) povaavat tasaista sarjaa, joskin joukkueet ovat liikkeellä hieman erilaisin tavoittein.

- En näe, että sarjassa olisi yhtään joukkuetta, joka erottuisi selkeästi muista. Sarjanousun kannalta pahimpia haastajiamme ovat GBK, FC OPA ja Seinäjoki. OLS on puolestaan yllätysvalmis, nuori ja nälkäinen porukka, Härkönen arvelee.

- Kärjessä ovat varmastikin GBK, Seinäjoki, Kuopion Kings, FC YPA ja OPS. Uskon, että Myös FC Kiisto (Vaasa) taistelee tänä vuonna noususta. Tavoitteenamme viime kauden sarjanousijana on sarjassa säilyminen, kaikki sijat siitä ylöspäin on plussaa, FC OPA:aa luotsaava Jyrki Kylmälä kertoo.

- Viime kauden päätteeksi moni oululainen kokenut nuori pelaaja lopetti jalkapallouransa ja se on heijastunut myös meidän joukkueeseen. Meillä on nuori ja kokematon joukkue, jonka tavoitteena on sarjassa säilyminen, OLS:n päävalmentaja Tomi Molin toteaa.

Pula ja kova kilpailu oululaisista pelaajista heijastuu kaikkien kolmen seuran tekemisiin. OLS luottaa omiin kokemattomiin nuoriinsa, OPA:n riveistä löytyy kuutta eri kansallisuutta ja myös OPS on joutunut käymään ulkomaan ostoksilla. OPS:n pelaajista puolet on oululaisia ja muutama muualta Suomesta tullut. Joukkueessa lasketaan paljon myös vierastyöläisten (Dragan Pejic, Nikola Markovic, Aleksandar Vuletic, Seth Ablade, Alemao ja Leonardo) varaan.

- Uudet pelimiehet ovat kovia, joten siinä suhteessa meillä on hyvä draivi päällä ja sarjanousu tuntuu realistiselta tavoitteelta, OPS-kapteeni Laukkanen sanoo.


Asetelmat kohdallaan

 

OPS:n kaikki pelaajat ovat täydessä kunnossa tällä hetkellä ja oululaiset pääsevät aloittamaan kauden täysillä ja terveellä miehistöllä. OPS aloittaa kauden kotiottelulla kivikovaa Kokkolan GBK:ta vastaan ensi viikon sunnuntaina. OPS:n riveissä riittää ratkaisijoita laajalla rintamalla.

 

- Pelaajarinkimme on isompi kuin viime vuonna, nyt meillä on jopa särkymävaraa. Uudet ulkomaalaiset osoittivat olevansa meille vahvistuksia, joten todella luottavaisin mielin lähden kauteen, päävalmentaja Härkönen kertoo.

- Minulla ei tule heikkoa kohtaa tästä joukkueesta mieleen. Luotto omiin on kova, joten levollisin mielin lähdetään kauteen, Joro päättää.

OPS pelaa kenraaliharjoituksen huomenna lauantaina Ykkösessä pelaavaa Tornion TP-47:ää vastaan. Ottelu alkaa Castrenin stadionilla kello 11.45.

(Toimitus)

23.04.2008

Ulkomaalaisvahvistukset debytoivat, TP-47 - OPS-jp 3 - 1 (0 - 0)

Oulun Palloseura pelasi kaksijakoisen harjoitusottelun Tornion Pallo-47:n kanssa. Ensimmäisellä puoliajalla OPS roikkui hyvin mukana, mutta toisella jaksolla torniolaiset osoittivat, miksi he pelaavat sarjaporrasta ylempänä.

 

- Toisella puoliajalla peli hieman levisi, kun ensimmäisellä jaksolla pelasimme tiiviimmin, OPS:n päävalmentaja Ari "Joro" Härkönen kertoi.

Serbivahvistukset Nikola Markovic ja Aleksandar Vuletic pukivat ottelussa OPS-paidan ensimmäistä kertaa päälleen. Toisella puoliajalla OPS-univormun vetivät ylleen Brasiliasta vasta tänä aamuna Ouluun saapuneet Leonardo ja Alemao.

- Uudet vahvistukset olivat lupaavia ja näyttää siltä, että heistä on vielä paljon iloa meille, Joro uskoo.

 

Nikola Markovic

Nikola Markovic on kova luu ohitettavaksi. Hän pelasi perusvarmaa puolustuspeliä.

 


Ehjimmän ottelun uusista pelimiehistä pelasi topparin tontilla luutinut Markovic.

- Hän on erittäin vahva ja kova jätkä. Hän ei kyllä pyydellyt tilanteissa anteeksi, Joro luonnehti näkemäänsä.

Vuletic pelasi hyökääjänä, mutta isäntäjoukkueen hallinnan takia kuva hänen taidostaan jäi hieman epäselväksi. Yksi asia on kuitenkin varma.

- Hän on erittäin hyvä pääpelaaja, varsinkin erikoistilanteissa hän on vaarallinen. Pyrkii pelaamaan nopeasti ja hänellä on myös hyvä liike isokokoiseksi pelaajaksi, Joro kertoi peräti 192-senttisestä kärkimiehestä.

 

Aleksandar Vuletic

Ilja Fomichev ja Aleksandar Vuletic ottavat mittaa toisistaan. "Alex" voittaa varsin kevyelläkin

ponnistuksella. 


Toisella puoliajalla OPS vaihtoi kentälle laitahyökkääjä Alemaon ja vasemman laitapuolustajan Leonardon. Brassivahvistuksien pelissä näkyi matkaväsymys, mutta joka tapauksessa miehet esittivät varsin lupaavia otteita.


- Taitoa heiltä löytyy ja urheilullisia kavereita molemmat, mutta heidän pelissään näkyi väsymys ja he hakivat vielä paikkaansa kentällä. Leonardolla on hyvä vasuri, mikä tuo vaarallisuutta erikoistilanteisiin, Joro muotoili.

 

Leonardo

Tilanteen katkaisee Leonardo. Hän osallistui aktiivisesti myös hyökkäyspeliin.  Miehet itse uskovat olevansa paremmassa kunnossa viikon sopeutumisen jälkeen.

- Tulimme Ouluun vasta tänä aamuna 20 tunnin matkustamisen jälkeen. Joukkue vaikuttaa hyvältä, mutta näin nopeasti on vaikea sanoa enempää. Uskon, että pääsemme joukkueen peliin paremmin mukaan viikossa, Alemao ja Leonardo kertoivat.

Alemao viimeisteli OPS:n ottelun ainoan maalin rangaistuspilkulta. Tilannetta edelsi Eetu Uusitalon rynnistys 16-alueelle. OPS ja TP-47 iskevät uudelleen yhteen kauden viimeisessä harjoitusottelussa Oulussa ensi lauantaina. Peli alkaa kello 12.00 Castrenin stadionilla.

 

Alemao

Alemao ampui pallon pilkulta varmasti alanurkaan. 

 

 

OPS:n kokoonpano:

Mikko Siivikko

Eetu Uusitalo

Nikola Markovc

Joonas Tikkanen

Heikki Marjeta (70´ Niko Junkkari)

Olli Laukkanen

Teemu Pähtilä (45´ Leonardo)

Antti Pulkkinen

Matias Juntunen

Antti Kauranen (45´ Alemao)

Aleksandar Vuletic

(Toimitus)

23.04.2008

Seth Abladelle ja Teemu Pähtilälle vuoden sopimukset

Keskikenttäpelaajat Seth Ablade ja Teemu Pähtilä ovat Oulun Palloseuran tuoreimmat sopimuspelaajat. Ghanalaissyntyinen Ablade pelasi OPS:n paidassa jo viime kaudella, mutta loukkaantuminen pilasi miehen kauden. Nyt 25-vuotias pelintekijä on kuntoutunut hyvään vireeseen ja mies on ollut OPS:n parhaimmistoa viime harjoitusotteluissa.

 

Ablade edusti kaudella 2005 AC Oulua, mistä hän siirtyi kesken kauden Kuopion Palloseuraan. Hänen tilillään on 36 liigaottelua sekä liigacupin voitto KuPs:n väreistä. Ablade on nauttinut menestyksestä myös Ghanan juniorimaajoukkueissa. Hän tuo OPS:n keskikentälle runsaasti taitoa, johtajuutta ja kokemusta.

Teemu Pähtilä on puolestaan lupaava ja taitava oululaisnuori. 20-vuotias pelimies edusti viime kaudella sekä Oulun Luistinseuraa että Tervareita. Pähtilä on harjoitellut Abladen tavoin OPS:n mukana jo parin kuukauden ajan.

- Nyt vaan mahdollisimman paljon peliaikaa alle. Toivottavasti joukkueena onnistumme ensi kaudella, jotta nousu Ykköseen toteutuisi, Pähtilä asettelee.

OPS:n serbi- ja brasilialaisvahvistukset Nikola Markovic, Aleksandar Vuletic, Leonardo ja Alemao saapuivat Ouluun viime yönä. Dragan Pejic liittyy OPS:n vahvuuteen ensi viikonloppuna. Markovic, Vuletic, Leonardo ja Alemao ovat joukkueen mukana tänään Torniossa pelattavassa harjoitusottelussa TP-47:ää vastaan. TP-47 ja OPS kohtaavat toisensa vielä ensi lauantaina Oulussa, jolloin oululaisseura esittäytyy koko komeudessaan ennen sarjaotteluiden alkua. Lauantain ottelu alkaa kello 12.00 Castrenin stadionilla.

 

 

seth ablade

Seth Abladen taidoista nautitaan myös tällä kaudella.

 

 

(Toimitus)

19.04.2008

OLS - OPS-jp 0 - 2 (0 - 2)

Oulun Palloseura selätti naapuriseura Oulun Luistinseuran harjoitusottelussa maalein 0 - 2. OPS siirtyi heti ottelun alussa johtoon Seth Abladen rankkarimaalilla. Antti Kauranen viimeisteli loppulukemat kulmapotkun jälkitilanteesta.

 

OPS:n seuraava harjoitusottelu on ensi keskiviikkona Torniossa TP-47:ää vastaan.

 

(Toimitus)

14.04.2008

Varainhankintatiimi vahvistuu

Oulun Palloseuran talouspuoli vahvistuu entisestään, kun Markku Mansikkamäki liittyy Miika Juntusen ja Pertti Pääkön kaveriksi OPS:n varainhankintatiimiin. Mansikkamäen päävastuualue on kausiohjelmien myynti.

 

- Olen tehnyt vastaavaa hommaa Haukiputaan Pallossa ja viimeiset 12 vuotta olen elättänyt perheeni myyntihommilla. Minulla on yli 6000 tuotteen hygieniapalveluyritys, jonka ohella alan nyt tekemään töitä OPS:lle, Mansikkamäki kertoo.

- Tuon oman kokemukseni ja kontaktini OPS:n käyttöön, hän lisää.

Monenlaisen myyntityön lisäksi 53-vuotiaalla Mansikkamäellä on vahva jalkapallotausta. Maalivahdin tontilla urallaan pelanneelle miehelle on tullut tutuksi koko oululainen seurakirjo aina jo jalkapallotoimintansa kuopanneesta Oulun Kärpistä lähtien. Juniorivuosinaan Mansikkamäki edusti myös Oulun Palloseuraa.

 

- Saimme lisää vahvistusta organisaatioomme ja vieläpä sen tärkeimpään osa-alueeseen eli talouteen. Nyt minulla on apunani kaksi myynnin rautaista ammattilaista, OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo.


(Toimitus)

10.04.2008

OPS-jp - Tervarit 0 - 0 (0 - 0)

Oulun Palloseura pelasi naapuriseura Tervareiden kanssa maalittomaan tasapeliin päättyneen harjoitusottelun torstaina. OPS-hyökkäyksessä testattiin kolmea nigerialaispelaajaa, Paul Nwachukwua, Ikogho Charles Fighoa ja Junior Obagbemiroa. Kenenkään näytöt eivät riittäneet sopimukseen asti.

OPS:n seuraava harjoitusottelu on lauantaina 19.4. Oulun Luistinseuraa vastaan.

(Toimitus)

08.04.2008

Kolmivuotinen yhteistyösopimus Pomin kanssa

Pomi Finland Oy jatkaa yhtenä Oulun Palloseuran pääyhteistyökumppaneista. Viime kaudella alkanut yhteistyö jatkuu vielä ainakin seuraavat kolme vuotta. Pomin toimitusjohtaja Jari Karsi uskoo OPS:n nousevan lähivuosina maan ylimmälle sarjatasolle asti.

 

- Tietysti nyt odotan joukkueelta nousua Ykköseen ja sieltä muutaman vuoden sisällä nousua Veikkausliigaan. Jos nyt ei aivan kolmessa vuodessa, niin ehkä sitten neljäntenä vuonna, kovaksi penkkiurheilijaksi tunnustautuva Karsi kertoo.

Karsin mukaan urheilu on yksi hyvä kanava tuoda omia tuotteita tunnettavaksi. Pomi onkin satsannut yhteistyöhön eri urheiluseurojen ja urheilijoiden kanssa.

 

- Olemme olleet jalkapallon lisäksi mukana muun muassa jääkiekossa, koripallossa, ralliautoilussa, purjehduksessa ja painissa, hän luettelee.

Palloseuran manageri Miika Juntunen ja markkinointipäällikkö Pertti Pääkkö puolestaan korostavat pitkäjänteisyyttä OPS:n toiminnassa. Herrat rakentavat seuran talouspohjaa pitkälle tulevaisuuteen.

 

- OPS:n toiminta perustuu jatkuvuuteen ja pitkäjänteisyyteen. Talous tulee tässä seurassa ensimmäisenä, joten haluamme luotettavia yhteistyökumppaneita taaksemme, Juntunen linjaa.

(Toimitus)

07.04.2008

Dragan Pejic: maalintekijä

Lokakuun 21. päivä vuonna 2006. AC Oulu ja Helsingin FC Atlantis pelaavat liiganoususta Castrenin stadionilla. Ottelun toisella puoliajalla serbihyökkääjä Dragan Pejic vääntäytyy vapaaksi kolmen Atlantis-puolustajan välistä ja laukoo itsensä oululaisen jalkapallokansan sydämiin. "Vapahtajan" kauden 15 maali jää historiaan AC Oulun liiganousun lopullisesti ratkaisseena maalina.

 

Kesäkuun 16. päivä vuonna 2006. AC Oulu kohtaa kotikentällään Ykkösen ottelussa Tampereen PP-70:n. Ottelun jälkeen alkaa kesätauko, jolloin muuan Dragan Pejic lähtee käymään kotimaassaan Serbiassa, mutta oliko paluulippu Ouluun itsestään selvä asia? Alkukausi ei mennyt nappiin Pejicin osalta ja AC Oulun silloinen manageri Miika Juntunen oli vaatinut Pejiciltä maaleja ennen PP-70-ottelua. Dragan Pejic tekee ottelussa PP-70 vastaan neljä maalia ja pelastaa sopimuksensa loppukaudeksi.

 

- Näillä maaleilla Pejic tienasi myös paluulipun Ouluun, Juntunen kertoi AC Oulu - PP-70 -ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

 

Nyt mennään jo jossittelun puolelle, mutta ilman näitä neljää maalia ja Pejicin ryhdistäytymistä, miestä olisi tuskin nähty laukomassa ikimuistoisia maaleja AC Oulussa eikä liiemmin Oulun Palloseurassakaan kaudella 2007, saatikaan kaudella 2008.

 

Dragan Pejic puskumaali

Hyvä pääpelaaja puskee myös hieman hankalammasta asennosta. Pejicin tyyli-
näyte kaudelta 2006. Verkko heiluu Joensuun Jipon kenttäpäädyssä.Tällaisen Pejicin oululaisyleisö muistaa: maaleja sylkevän temperamenttisen serbin, joka syttyy silloin, kun panokset ovat kovat. Viime kaudella Pejic pelasi OPS-paidassa Kakkosta ja oli joukkueensa paras maalintekijä 14 osumalla. Montako maalia hän tekee tällä kaudella?

 

- Hän tulee varmasti olemaan iso lisä joukkueessamme. Melkein uskallan laskea, että hän tulee tekemään 15 maalia. Miika Juntusen mukaan mies on hyvässä kunnossa ja hänen taidot tiedetään, joten odotukset ovat entisellään, hän on maalintekijä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen laskee.


Dragan Pejiciä aikoinaan Miika Juntuselle suositellut Juntusen hyvä ystävä ja entinen pelikaveri TPV Tampereen ajoilta, Miodrag Starcevic on omalta osaltaan myös kahden muun OPS:iin tulleen Serbin takana. Pejicin tavoin järkälemäiseltä Aleksandar Vuleticilta on lupa odottaa maaleja ensi kaudella. Serbeistä ainoana suoraan vuoden mittaisen sopimuksen sai kovaluinen toppari Nikola Markovic, kun Pejicin ja Vuleticin sopimuksien jatko päätetään heinäkuun lopussa.

 

Aika näyttää, miten serbit sopeutuvat Ouluun, mutta ainakin Pejicin aikaisempaan historiaan nähden on hyvä, että mies pelaa paineen alla ja maaleja vaaditaan sopimuksen uhalla.

 

Dragan Pejic

Onnistujalla riittää onnittelijoita, ensimmäisten jou-
kossa OPS:n nykyinen puheenjohtaja Hannu Takkula.
Dragan Pejic putsasi palkintopöydän AC Oulun liiga-
nousuottelussa vuonna 2006.

 

(Toimitus)

07.04.2008

OPS vahvistuu viidellä ulkomaalaispelaajalla

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen teki maaliskuussa pelaajahakumatkan Brasiliaan ja Serbiaan. Reissun tuloksena OPS-jp vahvistuu viidellä kovanluokan pelaajalla.

 

Brasiliasta Ouluun kahden vuoden mittaisilla sopimuksilla saapuvat 24-vuotias hyökkääjä Alemao sekä 23-vuotias vasen laitapuolustaja Leonardo.

 

- Alemao on nopea ja taitava laitahyökkääjä, joka teki kahdessa Brasiliassa järjestetyssä testiottelussa yhteensä neljä maalia. Leonardo on puolestaan puhdas vasemmanjalan pelaaja, joka on vaarallinen erikoistilanteissa. Hänellä on hyvät vapaa- ja kulmapotkut sekä pitkät rajaheitot, joten hän on erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle, Juntunen kertoo.

 

Serbiasta Juntusen haaviin tarttui kolme Serbian liigakokemusta omaavaa pelaajaa. Oululaisyleisölle jo entuudestaan tuttu 31-vuotias hyökkääjä Dragan Pejic pelaa OPS:ssa ainakin seuraavat kolme kuukautta. Viime kaudella Pejic on OPS:n paras maalintekijä 14 osumalla. Kolmen kuukauden sopimuksen sai myös topparin ja hyökkääjän paikoilla viihtyvä 27-vuotias Aleksandar Vuletic. Hän on järkälemäinen (192cm/87kg) maalintekijä, joka tosin pelasi Serbiassa järjestetyssä testiottelussa topparina, mutta esimerkiksi viime keskiviikkona mies teki kaksi maalia hyökkääjän tontilta Serbian liigaottelussa. Vuoden mittaisen sopimuksen oululaisseura on tehnyt 24-vuotiaan kovaotteisen ja isokokoisen (188cm/79kg) toppari Nikola Markovicin kanssa.

 

- Kolmen kuukauden jälkeen katsotaan jatkavatko Pejic ja Vuletic seurassa. Heidän pitää tehdä maaleja, mikäli haluavat pelata myös loppukauden Oulussa. Meillä on nyt kuusi yli 185 senttistä pelaajaa joukkueessamme, joten erikoistilanteista odotetaan maaleja, Juntunen viitoittaa.


- Näiden viiden pelaajan näytöt riittivät tähän asti, mutta heidän pitää vakuuttaa kesälläkin. Kysymysmerkkinä ulkomaalaispelaajien kohdalla on tietysti aina sopeutuminen olosuhteisiin, ilmastoon ja pelitapaan, Juntunen jatkaa.

Serbit saapuvat Ouluun ensi viikolla, mutta brassien saapuminen kestää hieman pidempään. OPS:n testissä olevat kolme nigerialaista pelaavat 10.4. harjoitusottelussa Tervareita vastaan, jolloin seurajohto näkee miehet tositoimissa. Oulun Palloseura vahvistaa rivejään vielä 3-5 pelaajalla ennen kauden alkua.


Testiottelu Brasiliassa

Brasiliassa järjestetyistä testiotteluista OPS-manageri Miika Juntunen kaappasi kaksi

taitavaa brassipelaajaa OPS-paitaan - Alemaon ja Leonardon.

 

(Toimitus)

 

02.04.2008

Junior Obagbemiro antaa näyttöjä OPS:lle

Nigeriasta tuulee, Oulun Palloseuran nigerialaiset testipelaajat eivät jääneet myöhään eilen illalla Ouluun saapuneisiin Paul Nwachukwuun ja Ikogho Charles Fighoon, sillä tänään Ouluun saapui 22-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Junior Obagbemiro.

 

Maanmiehiään huomattavasti pienikokoisempi Obagbemiro on pelannut viimeksi Intiassa Sporting Club De Goa -nimisessä joukkueessa. Nopeajalkaiseksi kehuttu Obagbemiro on voittanut urallaan Nepalin A-liigan ja Bangladeshin liigan maalikuninkuudet.

 

 

Junior Obagbemiron aikaisemmat seurat:

 

1996-1998: Pepso Academy Kano, Nigeria

1998-2001: Super Stars FC Kaduna, Nigeria

2002-2003: British Airways FC, Arabiemiraatit

2003-2004: Esteghlal FC Kish, Kish Island

2004-2005: Corus Expertrate division, Arabiemiraatit

2005-2006: Brigade  Boys Club, Nepal

2006: Sabah FA, Malesia

2006: Kwality Sports Club, Chitta Gong, Bangladesh

2006-2007: Nabil Three Stars Club, Nepal

2007-2008: Brothers Union Club, Bangladesh

Nykyinen seura: Sporting Club De Goa, Intia

 

(Toimitus)

01.04.2008

Kaksi nigerialaishyökkääjää OPS:n testiin

Oulun Palloseuran harjoituksiin saapuu torstaina nigerialaiset Paul Nwachukwu ja Ikogho Charles Figho. Nwachukwu on 28-vuotias kookas hyökkääjä, joka on pelannut viimeksi Intian B-liigassa, jossa on hän oli koko sarjan toiseksi paras maalintekijä 14 osumalla 18 ottelussa. Hänellä on kokemusta lukuisista eri Aasian ja Afrikan maista. Kokeneen Nwachukwun uralle mahtuukin lukuisia liiganousuja sekä eri maiden mestaruuksia. Hänen nettisivuiltaan (http://paulnwachukwu.tripod.com/index.html ) löytyy enemmän tietoa miehestä.

 

Paul Nwachukwun aikaisemmat seurat:

1996-1997: Kwara Stars FC, Nigeria

1997-1998: Bendel United FC, Nigeria

1999-2000: Bloemfontien Young Tigers, Etelä-Arfrikka

2000-2001: Orlando Pirates FC, Etelä-Arfikka

2001-2002: Al Ahly Sporting Club, Saudi-Arabia

2003-2004: Bloemfontien Celtic FC, Etelä-Afrikka

2004-2005: Song Da -Nam Dinh FC, Vietnam

2005-2006: Mukit Joss Ah SC, Bangladesh

2006-2007: Al Wehd At Sporting Club, Jordan

2007-2008: Mohammedan Sporting Club, Intia 

 

 

Toinen OPS:n testiin saapuvista pelaajista on Ikogho Charles Figho, joka on 26-vuotias hyökkääjä. Myös hän on varsin kokenut ja kookas pelaaja - 187 cm ja 85 kg. Molemmat nigerialaiset saapuvat oululaisseuran testiin ilmaiseksi.

 

Uusien testipelaajien lisäksi OPS-manageri Miika Juntusen Serbian ja Brasilian pelaajahakumatkan tuloksista neuvotellaan parasta aikaa. Muutaman Juntusen haluaman pelaajan sopimustilanne on vielä epävarma, mutta joka tapauksessa OPS tulee saamaan todella kovia vahvistuksia sekä Serbiasta että Brasiliasta.

 

(Toimitus)