« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - November 2008

29.11.2008

Miika Juntunen SPL:n Pohjois-Suomen piirin hallitukseen

OPS-jp:n manageri Miika Juntunen jakaa kokemustaan ja jalkapallonäkemyksiään myös Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piirin hallituksessa. Juntunen valittiin tehtävään lauantaina pidetyssä kokouksessa.

 

- Mielestäni on aika tehdä muutoksia joka sektorilla. Toimintatavat ovat tietyllä tapaa urautuneet eli tarvitaan muutoksia ja uutta verta päättämään asioista, Juntunen kertoo.

Pohjois-Suomen piiri on pinta-alaltaan Suomen suurin jalkapallopiiri. Piiri ajaa Pohjois-Suomen seurojen asioita paikallistasolla.

- Esimerkiksi talouden hoitoon ja erotuomarikoulutukseen tarvitaan uusia näkemyksiä, Juntunen sanoo.

Uuden piirihallituksen kokoonpano päivittynee piakkoin osoitteeseen http://www.splps.fi/piiri/piirihallitus/

(Toimitus)

29.11.2008

OPS ja Oy AMC-Motors Ltd yhteistyöhön

Muun muassa Sanifer-merkkisistä mopoautoista tunnettu Oy AMC-Motors Ltd ja Oulun Palloseura-jp ovat solmineet kahden vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen.

 

- Arvostamme OPS:n tapaa toimia jalkapalloseurana tavanomaista poikkeavassa asiajärjestyksessä: ensin hankkia rahat ja sitten alkaa pelaamaan. Pidän OPS:n TV-tauluja erinomaisen tehokkaana mainosmediana ja uskon, että tämä sopimus on ensimmäinen koskaan urheiluseuran kanssa tekemäni yhteistyösopimus, mistä uskomme hyötyvämme myös itse taloudellisesti, Oy AMC-Motors Ltd:n Jussi Kynsilehto perustelee.

Oy AMC-Motors Ltd tuo keväällä 2009 markkinoille Suomen ensimmäisen sähkökäyttöisen mopoauton.

 

- Olemme mopoautoja valmistuttava ja yhteistyössä Oulun Yliopiston autoteknillisen osaston kanssa Kiinassa näitä autoja suunnitteleva yritys. Tuomme ensimmäisenä Suomessa markkinoille lithium-akuilla toimivan täysin Suomessa suunnitellun sähkökäyttöisen mopoauton keväällä 2009, Kynsilehto kertoo.

- Toimimme myös maailman suurimman city- ja turistibusseja valmistavan kiinalaisen Higerin Euroopan agenttina, hän lisää.

OPS jatkaa koko organisaation leveydeltä sekä yhteistyökumppaneiden että pelaajien hankintaa, jotta sarjanousu olisi myös ensi kaudella realistinen tavoite.

(Toimitus)

27.11.2008

Joukkuetta rakennetaan maltilla

OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölän mukaan kahdeksan sopimuspelaajaa tässä vaiheessa kautta on hieman tavoiteltua pienempi määrä. OPS aloittaa harjoitukset joulukuun ensimmäisenä päivänä, mutta sinipaitojen tämän hetkiset ulkomaan avut, Alemao ja Nikola Markovic liittyvät muonavahvuuteen helmikuun ensimmäisenä päivänä.

 

- Tammikuussa pitää olla joukkueen runko koossa. Helmi-maaliskuussa voidaan hankkia vielä 2 - 3 pelaajaa, jolloin avauskokoonpano pitäisi olla kasassa. Tavoitteenamme on 18 pelaajan rinki, mutta totta kai pidämme silmät auki, jos esimerkiksi keväällä tippuu pelaajia pois liigajoukkueista ja Ykkösestä, Pyykölä kaavailee.

OPS hakee ensisijaisesti oululaisia pelaajia, mutta aivan kuten viime kaudellakin, samoista pelaajista kilpailee neljä (AC Oulu, OPS, FC OPA, OLS) seuraa ja tilanne on vaikea.

 

- Oikeastaan oululaiset pelaajat on jo kartoitettu. Vielä on muutama liiga- ja ykkösdivarin kokemusta omaava pelaaja, joille soittelen viikon tai kahden välein ja yritän pitää välit lämpiminä. Ongelmana on saada kokeneita, yli 30-vuotiaita oululaisia pelaajia. Heitä on yksinkertaisesti liian vähän, jonka vuoksi ulkomaalaisten osuus kaikissa Oulun seuroissa nousee kohtuuttoman korkeaksi, Pyykölä toteaa.

- Junioreita kyllä riittää, mutta kun tavoittelemme Kakkosen C-lohkon voittoa, niin joukkueessa pitää olla kokemustakin. Noin puolet pelaajista saisi olla valmiiksi jo Ykkösen tason pelaajia, ettei koko paletti mene uusiksi nousun koittaessa, hän jatkaa.

Jari Pyykölä

OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölän mukaan Oulusta on vaikea löytää kokeneita pelaajia.


OPS:ssa yritetään pitää ulkomaalaisten pelaajien määrä mahdollisimman alhaalla ja taso korkealla. Jokaisen ulkomaalaisen pitää olla selkeä vahvistus joukkueelle. OPS-luotsin mukaan maalivahti ja kärkipelaaja ovat sellaisia pelaajia, joiden hankinnassa ei hätäillä.

- Ne ovat strategisesti tärkeitä pelaajia, joiden kanssa ei hosuta. Voi mennä vaikka maaliskuulle ennen kuin he löytyvät. Kärkipelaajan pitää olla sellainen, joka latoo takuuvarmasti 15 - 20 maalia kaudessa ja maalivahdin sellainen, joka pitää joukkueen pisteissä kiinni vaikeilla hetkillä, Pyykölä luonnehtii.

Palloseuralla on tällä hetkellä sopimus neljän puolustajan (Heikki Marjeta, Nikola Markovic, Mika Hautala ja Santtu Perttunen), kolmen keskikenttäpelaajan (Antti Pulkkinen, Matias Juntunen ja Teemu Pähtilä) ja yhden hyökkääjän (Alemao) kanssa. Päävalmentaja Jari Pyykölä tarkkailee Suomen lahjakkaimpia nuoria pelaajia torstaina ja perjantaina Eerikkilässä pidettävässä urheiluoppilaitosten lopputurnauksessa.

(Toimitus)

26.11.2008

Viisi uutta joukkuetta C-lohkoon

Ensi kaudella Kakkosen C-lohkossa pelaa vanhojen tuttujen lisäksi Ykkösestä pudonnut Vaasan VIFK, Kolmosesta nousseet FC Vaajakoski, Lapuan Virkiä ja Rovaniemen FC Santa Claus. Näiden lisäksi Jyväskylän FCJ Blackbird siirrettiin C-lohkoon Närpes Kraftin tilalle.

 

Viime kauden päätteeksi lohkosta tippuivat Kuopion Kings, Vaasan VPS-j ja Teerijärven TUS. Vaasan Kiisto nousi Ykköseen.

 

C-lohko 2009

                                             

1. FCJ Blackbird (Jyväskylä)

2. FC OPA (Oulu)

3. FC Santa Claus (Rovaniemi)

4. FC Vaajakoski (Jyväskylä)

5. FC YPA (Ylivieska)

6. GBK (Kokkola)                

7. JBK (Pietarsaari)

8. Norrvalla FF (Vöyri-Maksamaa)

9. OLS (Oulu)                       

10. OPS-jp (Oulu)                

11. PK-37 (Iisalmi)

12. SJK (Seinäjoki)               

13. VIFK (Vaasa)

14. Virkiä (Lapua)

 

(Toimitus)

25.11.2008

UEFA:n terveiset päivänpolttaviin aiheisiin

Kansallisten jalkapalloliittojen kattojärjestö UEFA:n Brysselin toimiston johtaja Jonathan Hill kommentoi päivänpolttavia futiskysymyksiä Oulun Palloseuran Belgian vierailulla viime viikonloppuna. Tässä Hillin terveiset.

 

Jonathan Hill

UEFA:n Brysselin toimiston johtaja Jonathan Hill on ajanut jalkapalloasioita Euroopassa

jo viiden vuoden ajan. 


Mitä UEFA:n Brysselin toimisto tekee?

Se huolehtii UEFA:n ja Euroopan parlamentin välisistä suhteista. Tehdään yhteistyötä, jotta jalkapallon asemaa Euroopassa saataisiin kehitettyä.

 

Onko tulossa jotain uudistuksia?

No nyt on keskusteltu siitä pitäisikö pelaajille järjestää jonkinlainen eläkesysteemi. Esillä on myös ollut pelaajien koulutus. Jalkapalloura ei kuitenkaan kestä koko elämää ja monien pitää tehdä töitä jalkapallouran jälkeenkin. Rasismin vastaisuus on myös ollut suuri asia, jota olemme ajaneet.

 

Mitä mieltä olet siitä, kun isot tahot ostavat seuroja itselleen?

Tässä kohtaa voisin välittää UEFA:n puheenjohtaja Michel Platinin terveiset. Hän mukaan se on ok, jos seura halutaan myydä, se on bisnestä. Bisnesajattelu ei kuitenkaan ole hyväksi futikselle ja ongelmana on se, että ostajilla ei välttämättä ole urheilullista intressiä ja sydäntä mukana, vaan tarkoituksena on tuoda esille omaa statusta ja tehdä bisnestä. Esimerkiksi Englannissa kaavaillaan sääntömuutosta seurojen ostamisen suhteen. Liverpoolin ostaneet amerikkalaissijoittajat Tom Hicks ja George Gillett eivät itse asiassa tuoneet rahaa seuraan, vaan lainasivat sitä seuralle, jolloin vastuu on seuralla eikä omistajilla - tämä on erittäin vaarallista jalkapallon kannalta.

 

Mitä ongelmia näet eurooppalaisessa jalkapallossa?

Yksi ongelma on se, että Mestareiden liiga on kasvanut jopa liian suureksi tuotteeksi. Tämä on johtanut siihen, että ero rikkaiden ja köyhien seurojen välillä kasvaa. Esimerkiksi Portugalissa Porto ja Hollannissa PSV Eindhoven ovat kasvaneet muita selvästi suuremmiksi seuroiksi. Kun joukkue pääsee Mestareiden liigaan, se tietää rahaa. Rahalla saa kovan joukkueen, jolla voitetaan kansallinen liiga yhä uudelleen ja päästään taas Mestareiden liigaan. Tämä kierre sitten jatkuu. Esimerkiksi Manchester United sai viime vuonna 40 miljoonaa euroa Mestareiden liigan voitosta (sama kuin RSC Anderlechtin vuosibudjetti). Vastaus tähän voisi olla UEFA-Cupin kehittäminen, sillä siellä pelaavat lähinnä keskisuuret seurat.

 

Pelikuva

Jonathan Hillin mukaan ero rikkaiden ja köyhien pelaajien sekä seurojen välillä kasvaa

koko ajan. 

 

Mitä hyvää näet eurooppalaisessa jalkapallossa?

No yksi asia, mikä on hyvä esimerkiksi teidän suomalaisten kannalta, on se, että UEFA jakaa rahaa kaikkien jäsenmaiden jalkapalloliitoille. Vuoden 2008 EM-kisojen lipputuloista 50 prosenttia jaettiin kansallisille liigoille. Suomen Palloliittokin sai rahaa, vaikkei ollut edes kisoissa mukana. Tämä on mielestäni hyvä systeemi.

 

Mitä UEFA:n Brysselin toimisto on saanut aikaan?

Ensimmäinen asia on se, että suhteet Euroopan parlamenttiin ja komissioon ovat kunnossa. Siellä suhtaudutaan vakavasti jalkapalloon ja UEFA:an. Toiseksi viime toukokuussa EU:ssa äänestettiin myönteisesti nuorten pelaajien harjoittamisesta koskevasta laista. Tein sen asian eteen töitä neljä vuotta, joten ei täällä asioita niin vain muutella.

 

 

Vapaa suomennos Jonathan Hillin ja OPS:n seurajohdon sekä seuran yhteistyökumppaneiden käymästä keskustelusta 21.11.2008. UEFA:n Brysselin toimistolla.

 

(Toimitus)

24.11.2008

Tapahtumarikas Brysselin matka takana

Oulun Palloseura-jp ja osa sen yhteistyökumppaneista teki viikonloppuna urheilu- ja kulttuurimatkan Euroopan pääkaupunkiin Brysseliin. Perjantaina 18 hengen poppoo tutustui EU:n sydämeen, Euroopan parlamenttiin. Lisäksi ohjelmaan kuului vierailu Euroopan komissiossa, Suomen edustustossa ja jalkapalloliittojen kattojärjestö UEFA:n Brysselin toimistolla.

 

- Parlamentti on todella hieno paikka. Minulle tuli yllätyksenä porukan paljous siellä ja se, että asiat hoidetaan EU:n kaikilla 23 virallisella kielellä. Tulkkeja tarvitaan siis todella paljon, kun kaikki puheet ja asiakirjat käännetään kaikille kielille. Myös se yllätti, että jopa 60 prosenttia meidän lakiasioista lähtee EU:sta, Pomi Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Karsi kertoo.

Parlamentti

Koko matkaseurue Euroopan parlamentin istuntosalin ylälehtereillä. 

 

- Oli mielekästä nähdä konkreettisesti ne paikat, missä meidän asioita hoidetaan. Bryssel on kaukana meistä, mutta pitää muistaa, kuinka tärkeistä ja meitä koskettavista asioista siellä päätetään, Halpa-Hallin toimitusjohtaja Janne Ylinen sanoo.


Anderlechtin stadion teki vaikutuksen


Lauantaipäivä olikin sitten jalkapallopitoisempi. RSC Anderlechtin 25 000 katsojaa vetävä stadion kaikkine ravintoloineen ja VIP-aitioineen teki vaikutuksen matkalaisiin. Anderlechtin ja KVC Westerlon välinen Belgian liigaottelu tarjosi hieman vauhdikkaampaa jalkapalloa kuin mitä Suomessa on totuttu näkemään.

 

Stadion Anderlechy

RSC Anderlechtin kotistadion on hulppea. Seuran ja stadionin esitteli puhemies
J-P Kindermans.
 

 

- Esimerkiksi haltuunotot, pelinopeus ja se, että kaikki syötöt eivät olleen vain pallon siirtoja toisille, vaan ne olivat mietittyjä ja veivät hyökkäystä eteenpäin. Ja kentän kunto oli loistava lumisateesta huolimatta. Kyllä tällainen kokemus tekee aina vaikutuksen, vaikka olen kierrellyt eri jalkapallomaissa jo 30 vuoden ajan, OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä tunnustaa.

Anderlecht voitti ottelun 2 - 0 ja noin 20 000-päinen kotiyleisö sai haluamansa. Vertailuna suomalaiseen futiskulttuuriin voi todeta, että Belgiassa ollaan runsaasti edellä kaikilla osa-alueilla. Esimerkiksi stadionin yhteydessä ollut fanituotemyymälä oli keskiverto ruokakaupan kokoinen. Tuotteita löytyi tuttipullosta lähtien.

 

- Stadion oli huikea. Ei pelkästään se ihmismäärä, mikä stadionille mahtuu, vaan se viimeisen päälle ammattimainen tyyli, millä asiat siellä hoidetaan, Jari Karsi toteaa.

- Ero suuren yleisön ja VIP-puolen välillä oli suuri. VIP-puolella peli on enemmän oheistapahtuma ja sen lomassa hoidetaan muita asioita. Katsomossa taas seurataan peliä ja toivotaan oman joukkueen voittoa. Kannustaminen teki minuun vaikutuksen, Pomin ostopäällikkö Mervi Karsi lisää.

 

Anderlecht-Westerlo

Lumisade kuorrutti kentän pinnan ja celsiusasteet olivat nollassa, mutta silti ottelua

seurasi yli 20 000 ihmistä. Matkalaukkuja odotellessa

 

Reissun loppukevennyksenä Helsinkiä riepotellut talvimyrsky ja muut sekaannukset paluulennolla tarjosivat matkaseurueelle noin kolmen tunnin odottelun Finnairin koneessa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Vihdoin Ouluun palattua saatiin huomata, että lumimyräkkä oli sen verran kova, että matkalaukutkin olivat hävinneet. Tästäkin huolimatta reissu oli erittäin antoisa ja mieleen jäävä.

 

- Tässä reissussa oli ehdottoman hyvää myös se, että täällä tapasi muita yrityksien johtajia ja uusia tuttavuuksia. Jalkapallolla on täällä mahtavat puitteet ja meillä on todella paljon opittavaa. Tosin täällä lajin suosio on aivan eri mittakaavassa, Janne Ylinen sanoo.

 

Euroopan komissio

Euroopan komissio koko komeudessaan. 

 

(Toimitus)

24.11.2008

Neljä uutta pelaajasopimusta

Oulun Palloseura-jp on tehnyt jatkosopimukset viime kauden joukkueessa pelanneiden Heikki Marjetan (24), Teemu Pähtilän (20) ja Matias Juntusen (16) kanssa. Lisäksi toissa kaudella OPS-jp:n paidassa pelannut Santtu Perttunen (22) palaa joukkueeseen vietettyään vuoden Yhdysvalloissa.

 

- He kaikki ovat asenteeltaan hyviä pelaajia. Harjoittelu maistuu ja he ovat motivoituneita. He ovat tuttuja pelaajia, joten tiedämme saavamme hyviä pelaajia, OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä luonnehtii.


Heikki Marjeta pelasi viime kaudella pääosin laitapuolustajana, mutta monipuolisena urheilijana hän pystyy pelaamaan myös muilla pelipaikoilla. Teemu "Teme" Pähtilä lunasti viime kauden aikana paikkansa joukkueen avausmiehityksessä keskikentällä. Matias Juntunen kuuluu ikäluokkansa lahjakkaimpiin pelaajiin ja hän debytoi viime kaudella alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa. Santtu Perttunen viihtyy parhaiten puolustuksen keskustassa tai keskikentän pohjalla.

 

Teemu Pähtilä

Teemu Pähtilä sai Seth Abladen rikkonaisen kauden takia näyttöpaikkoja ja mies lunasti
paikkansa avauskokoonpanossa.

 

Näiden neljän oululaisen pelaajan myötä OPS:lla on koossa kahdeksan pelaajasopimusta. Seuraavaksi OPS-luotsi Jari Pyykölä käy kartoittamassa Suomen lahjakkaimpia nuoria pelaajia urheiluoppilaitosten lopputurnauksessa Eerikkilässä loppuviikosta.

 

(Toimitus)

20.11.2008

OPS vierailee Brysselissä

OPS-jp ja osa seuran yhteistyökumppaneista tekevät viikonloppuna urheilu- ja kulttuurimatkan Belgian ja koko Euroopan pääkaupunkiin Brysseliin. Matkan aikana tutustutaan OPS-jp:n puheenjohtaja, europarlamentaarikko Hannu Takkulan johdolla muun muassa Euroopan parlamenttiin, komissioon ja Suomen edustustoon.

 

Reissun aikana vieraillaan myös Euroopan jalkapalloliittojen kattojärjestö UEFA:n Brysselin toimistossa. Jalkapallohenkisen matkan kruunaa tutustuminen mahtiseura RSC Anderlechtin stadioniin ja Belgian liigaottelun seuraaminen Anderlechtin ja Westerlon välillä.

 

Lisää reissun anneista viikonvaihteen jälkeen.

 

(Toimitus)