« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - January 2008

28.01.2008

Kaksi ghanalaispelaajaa OPS:n testiin

Edmund "Eddie" Ablorh ja Roderick Lantei Lamptey saapuvat Oulun Palloseuran testattavaksi tämän viikon torstaina. Tositoimissa miehet nähtäneen 2.2.-3.2. pelattavassa Kontti-turnauksessa Heinäpään jalkapallohallissa. Molemmat pelimiehet ovat Ghanan kansalaisia.

 

Eddie Ablorh on 24-vuotias hyökkääjä, joka on pelannut viimeksi Ghanan liigassa Okwawu Unitedin joukkueessa. Ghanan liigassa hän on tehnyt 50 ottelussa 21 maalia. Ablorh on pelannut urallaan myös Itävallan kolmossarjassa SV Grenzland Bleiburgin joukkueessa. Hän kuului 16-vuotiaana Ghanan alle 17-vuotiaiden maajoukkuerinkiin, mutta mies ei mahtunut lopulliseen ryhmään.

 

Roderick Lantei Lamptey on pian 25 vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja. Hän on pelannut urallaan Ghanan eri liigoissa useissa eri joukkueissa, viimeksi FC Seven Unitedin 1.divisioonajoukkueessa. Ghanan pääsarjaseuroista hän on edustanut FC Hasaacasia kolmen kauden ajan. Nuorella miehellä on mukavasti kokemusta myös ulkomaalaisseuroista, sillä Lamptey on käynyt näytillä muun muassa Kiinassa, Togossa ja Sveitsissä.

 

(Toimitus)

25.01.2008

OPS osallistuu hyväntekeväisyysturnaukseen

Oulun Palloseura-jp pelaa kauden ensimmäiset harjoitusottelunsa FC Oulun Pallon järjestämässä Kontti-turnauksessa. Turnaukseen osallistuvat OPS:n ja isäntäseura FC OPA:n lisäksi Oulun Luistinseura, Oulun Tarmo ja AC Oulu. Turnaus pelataan helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Heinäpään jalkapallohallissa.

 

Turnauksen voittaja saa 1000 euron rahapalkinnon, josta puolet luovutetaan hyväntekeväisyyteen.

 

Otteluohjelma:

 

Lauantai 2.2.2008

 

10:15 - 11:20   AC Oulu - OLS

11:35 - 12:40   OuTa - FC OPA

12:55 - 14:00   OLS - OPS

14:15 - 15:20   FC OPA - AC Oulu

15:35 - 16:40   OPS - OuTa

 

Sunnuntai 3.2.2008

 

10:15 - 11:20   OLS - FC OPA

11:35 - 12:40   AC Oulu - OuTa

12:55 - 14:00   FC OPA - OPS

14:15 - 15:20   OuTa - OLS

15:35 - 16:40   OPS - AC Oulu

 

(Toimitus)

18.01.2008

Matias Juntunen alle 16-vuotiaiden maajoukkueleirille

OPS-hyökkääjä Matias Juntunen on valittu Suomen alle 16-vuotiaden maajoukkue-ehdokasleirille. Leiri pidetään Eerikkilässä tammikuun lopussa. 

 

Matias seuraa isänsä Miika Juntusen jalanjälkiä, joka pelasi urallaan 2 A-maaottelua, 13 nuorten ja 42 poikien maaottelua.

 

Tavoitteenani on päästä lopulliseen EM-karsintajoukkueeseen. Ensi syksyn EM-karsinnat pelataan Suomessa, Matias Juntunen asettelee.

 

Kahdesta ehdokasleiristä kootaan alle 16-vuotiaiden maajoukkue, joka pelaa ennen syksyn EM-karsintoja lukuisia harjoitusotteluita Suomessa, Ukrainassa ja Ruotsissa. Vain kolme pohjoisuomalaista nuorta onnistui selvittämään tiensä ehdokasleireille. 

 

Maajoukkueen mukana oppii paljon sellaisia asioita, mitä ei välttämättä seurajoukkueessa opi. Esimerkiksi maajoukkueen pelisysteemi on erilainen, joten pelaajana on mahdollisuus kehittyä monipuolisemmaksi, hän kertoo. 

 

Maaliskuussa 16 vuotta täyttävä Juntunen tietää, että peliaika Oulun Palloseurassa tulee olemaan kovan työn takana. Kärkimiehen, ylemmän keskikenttäpelaajan tai laitahyökkääjän tonteilla viihtyvä nuorimies aikoo kuitenkin taistella peliajasta tosissaan.

 

Tarkoitus on kehittyä mahdollisimman paljon ja sitä kautta päästä aloituskokoonpanoon edes muutamissa otteluissa.

 

Kutsu maajoukkue-ehdokasleirille ei ollut Juntusen nuoren uran ensimmäinen, sillä hän on näyttänyt taitojaan noin viidellä leirillä aikaisempina vuosina. Poikien maaotteluita hän ei ole vielä saanut tililleen. Nähtäväksi jää, pukeutuuko Juntunen ensi kaudella sinivalkoisiin muuallakin kuin Castrenin viheriöllä.

 

(Toimitus)

 

16.01.2008

OPS solmi neljä jatkosopimusta

Oulun Palloseura teki keskiviikkona neljä tärkeää jatkosopimusta oululaispelaajien kanssa. Hyökkääjät Jukka Puurunen ja Eetu Uusitalo (kuvassa) sekä keskikenttämies Olli Laukkanen ja maalivahti Mikko Siivikko jatkavat OPS:n paidassa myös ensi kauden.

 

- Me tulemme rakentamaan joukkuetta keskustan kautta ja muodostamaan joukkueelle vahvan keskiakseli. Nyt meidän maalivahtiosasto on kunnossa. Juho Luukkonen osoitti luottamuksensa viime kaudella ja Mikko Siivikko on myös luotettava maalivahti sekä innokas harjoittelija. Meillä on hyvä maalivahtikaksikko koossa, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoo.

 

Jukka Puurunen viimeisteli viime kaudella 10 maalia ja oli tärkeä pala sinipaitojen palettia. Myös Eetu Uusitalo osoitti kyntensä viime kaudelle viimeistelemällä neljä maalia ja murtautumalla aloittavaan kokoonpanoon useassa ottelussa.

 

- Puurusen suhteen odotukset ovat korkealla ja hän on erittäin monikäyttöinen pelaaja ja varmasti yksi joukkueen kantavista voimista. Uusitalo osoitti potentiaalinsa viime kaudella ja hänellä on eväitä pelata ylemmälläkin sarjatasolla. Hän on hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa ja hänen pelipaikkansa tulee varmasti olemaan laidassa, Härkönen pohtii.


Olli Laukkasen roolin päävalmentaja näkee tärkeänä myös kentän ulkopuolella.


- Hän on tärkeä pelaaja joukkueelle myös henkisessä mielessä. Olli on iloinen ja positiivinen kaveri, joka pitää huolta joukkuehengestä. Puolustuspäässä hän on yksi joukkueen tukipilareista.


Oulun Palloseuralla on koossa seitsemän pelaajasopimusta ja lähiaikoina tullaan kuulemaan lisää sopimusuutisia. Huoltaja Jussi Hautala jatkaa myös OPS:n joukoissa ensi kaudella. Myös seuran yhteistyösopimusneuvottelut ovat hyvässä vauhdissa. OPS:n tukijat löytyvät www-sivujen yhteistyökumppanit-osiosta.

 

(Toimitus)

10.01.2008

OPS:lle oma kannattajaryhmä

Joukko uskollisia kannattajia tullaan näkemään ja kuulemaan OPS:n kotiotteluissa ensi kaudella. Seuran kannattajaryhmä Crew 1925:n tavoitteena on tukea perinteikästä seuraa ja haastaa muut Oulussa vaikuttavat kannattajakunnat.

 

– Kannattajaryhmän perustamiseen johti perinteiden kunnioitus. OPS on seura, jolla niitä riittää toisin kuin monilla muilla oululaisseuroilla. OPS:lla on ensi kaudella todella hyvät mahdollisuudet nousta hätyyttelemään Oulun ykkösseuran titteliä mahdollisen sarjanousun myötä. Me haluamme olla siinä projektissa tukena. Myös menneiden aikojen menestys Suomen jalkapallokartalla merkitsee paljon ja toivottavasti saamme sitä lisää tulevaisuudessa, faniryhmä kertoo Joonas Lämsän johdolla.


Tällä hetkellä ryhmän ydin muodostuu neljästä innokkaasta kannattajasta.

 

– Paras tapa tulla toimintaan mukaan on tulla otteluihin ja liittyä rohkeasti meidän hiljaa kasvavaan joukkoomme. Meidät kyllä näkee ja kuulee, kun kausi pyörähtää käyntiin.

Kannattajat odottavat jo innolla kauden käynnistymistä. Joukkueiden rakentaminen on vielä kesken tässä vaiheessa kautta, mutta faniryhmä rohkenee silti nimetä OPS:n pahimmat haastajat Kakkosen C-lohkon piikkipaikkaa ajatellen.

 

– Kaudesta tulee todella kutkuttava ja tasainen kärjen osalta. Nahkurin piiskaa heiluttanee ainakin Ykkösestä pudonnut GBK, vahvistunut ja kunnianhimoinen FC YPA, viime kauden C-lohkon kolmonen Kuopion Kings sekä fuusion synnyttämä SJK. Näiden seurojen väliin OPS käy omassa taistossaan hamutessaan piikkipaikkaa ja nousua, faniryhmä arvelee.

 

 Myös Oulun derbyt herättävät mielenkiintoa. Omaa kunniaa voi tavoitella nujertamalla OLS:n ja OPa:n keskinäisissä otteluissa ja vallata tämän hetkinen kiinnitys Oulun kakkosseuran tittelistä.

Crew 1925:n www-sivut löytyvät osoitteesta http://www.geocities.com/crew1925/

(Toimitus)