« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - vuosi 2008

23.12.2008

Tehoduo vahvistaa myyntiorganisaatiota

Oulun Palloseura-jp:n omistamien valomainostaulujen mainosmyyntiorganisaatio on vahvistunut kahdella rautaisella myynnin ammattinaisella. Jaana Keskitalo ja Outi Eskola ovat molemmat myyntityön kokeneita taitajia.

- Olen kasvanut yrittäjäperheessä ja minulla on yli 15 vuoden kokemus myyntityöstä. Olen innolla mukana tv-taulujen mainosmyynnissä, sillä ne ovat tulevaisuutta. TV-taulut on näkyvä media, jossa hinta ja hyöty kohtaavat. On kunnia olla ensimmäisten joukossa mukana, Outi Eskola kertoo.

Ennen tv-taulujen mainosmyyntityötä Eskola on työskennellyt Solifer Oy:n logistiikkavastaavana. Hän on ollut yrittäjänä ja toiminut erilaisissa myyntitehtävissä vähittäiskaupan alalla.

Jaana Keskitalon aikaisempi työura kattaa myyntikokemusta muun muassa kaupan, kosmetiikan, kiinteistövälityksen ja vakuutusmyynnin aloilta.

 

- Viimeisin työni on ollut toimia aluemyyntipäällikkönä pesulapalveluiden parissa yrityssektorilla. Rakastan työtä, jossa saan mennä asiakkaiden luo. Minulle on ilo palvella, ja iloni syntyy siitä, kun asiakkaani on tyytyväinen, Jaana Keskitalo luonnehtii.

 

Testaa tyttöjä ja varaa mainoksesi TV-tauluihin jo tänään!

 

 Outi Eskola  Jaana Keskitalo

Outi Eskola

p. 050 3039 781

outi.eskola(at)suomi.net  

Jaana Keskitalo

p. 050 3838 223

kosmoskukka(at)mail.suomi.net 

 

(Toimitus)

22.12.2008

Liigakokemusta omaava Marko Kivilä OPS:n keskikentälle

OPS hankki maanantaina ison kalan joukkueen keskikentälle. 23-vuotias Marko Kivilä on pelannut urallaan 31 liigaottelua Kuopion Palloseuran paidassa. Viime kaudella Kivilä pelasi Veikkausliigaan nousseen Jyväskylän JJK:n riveissä.

 

- Fiilis on korkealla ja odotan innolla uutta sesonkia täällä. OPS:n nousutavoite on selkeä ja nimenomaan se urheilullinen haaste ja eteenpäin meneminen kiinnostaa minua täällä, Marko Kivilä sanoo.

 

Hän pelasi ensimmäisen liigaottelunsa kasvattajaseurassaan KuPS:ssa 17-vuotiaana kaudella 2003. OPS-jp:n nykyinen päävalmentajan Jari Pyykölä luotsasi tuolloin Kuopion Palloseuraa ja hän nosti silloin 17-vuotiaan Kivilän KuPS:n edustusjoukkueeseen.

 

- Hän teki minuun jo 17-vuotiaana vaikutuksen ja oli jo tuolloin kypsä pelaaja liigatasolle. Hän on 187-senttiseksi pelaajaksi erittäin taitava, tekninen ja Marko osaa sijoittua kentällä viisaasti, OPS-jp:n päävalmentaja Jari Pyykölä luonnehtii.

 

- Kun liigakokemusta omaava pelaaja tulee Kakkoseen, niin kyllä silloin on kyseessä todella kovanluokan vahvistus, hän jatkaa.

 

Marko Kivilä Kuva: Jukka-Pekka Moilanen / Kaleva

Marko Kivilä on tärkeä pala OPS:n keskikentällä. Kuva: Jukka-Pekka Moilanen / Kaleva

 

Kivilä kuvaa itseään peliätekeväksi keskikentän keskuspelaajaksi.

 

- Vahvuuksiani ovat pallollinen peli, syöttötaito ja pelinrakentaminen, hän sanoo.

OPS:lla on koossa yhdeksän pelaajasopimusta. Sopimusneuvottelut sekä pelaajien etsintä käyvät kuumana koko ajan.

 

- Kovasti pitää vielä löytää pelaajia ja paljon on hommia edessä. Kyttäilen jatkuvasti suomalaisten liigapelaajien ja ykkösen pelaajien liikkeitä. Kohta pitää katsella myös ulkomailta vaihtoehtoja, OPS-luotsi Jari Pyykölä suunnittelee.

 

 

Myyntiorganisaatio vahvistuu

 

OPS-jp on vahvistanut organisaatiotaan kahdella myynnin ammattilaisella. Jaana Keskitalo ja Outi Eskola ovat aloittaneet työt OPS-jp:n omistamien tv-taulujen mainosmyyjinä.

 

- Organisaation vahvistaminen mahdollistaa Marko Kivilän kaltaisten liigatason pelaajien hankinnan, OPS:n manageri Miika Juntunen linjaa.

 

Marko Kivilän aiemmat seurat:

2003: Kuopion Palloseura (Veikkausliiga)

2004: Kuopion Palloseura (1.divisioona)

2005: Kuopion Palloseura (Veikkausliiga)

2006: Kuopion Palloseura(Veikkausliiga)

2007: Joensuun JIPPO (1.divisioona)

2008: JJK, Jyväskylä (1.divisioona)

 

(Toimitus)

04.12.2008

Matias Juntunen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana

Maaliskuussa 17 vuotta täyttävä OPS-hyökkääjä Matias Juntunen on parasta aikaa Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana Eerikkilässä. Leirille valitut maajoukkue-ehdokkaat toimivat malliryhmänä Eerikkilässä järjestettävällä huippupelaajan valmentajakurssilla valmennusharjoitteissa. Tämän lisäksi leiri sisältää myös maajoukkue-ehdokasryhmän omia harjoituksia. Kolmen päivän harjoitusleiri päättyy perjantaina 5.12.

 

Lue lisää Suomen Palloliiton sivuilta.

 

(Toimitus)

29.11.2008

Miika Juntunen SPL:n Pohjois-Suomen piirin hallitukseen

OPS-jp:n manageri Miika Juntunen jakaa kokemustaan ja jalkapallonäkemyksiään myös Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piirin hallituksessa. Juntunen valittiin tehtävään lauantaina pidetyssä kokouksessa.

 

- Mielestäni on aika tehdä muutoksia joka sektorilla. Toimintatavat ovat tietyllä tapaa urautuneet eli tarvitaan muutoksia ja uutta verta päättämään asioista, Juntunen kertoo.

Pohjois-Suomen piiri on pinta-alaltaan Suomen suurin jalkapallopiiri. Piiri ajaa Pohjois-Suomen seurojen asioita paikallistasolla.

- Esimerkiksi talouden hoitoon ja erotuomarikoulutukseen tarvitaan uusia näkemyksiä, Juntunen sanoo.

Uuden piirihallituksen kokoonpano päivittynee piakkoin osoitteeseen http://www.splps.fi/piiri/piirihallitus/

(Toimitus)

29.11.2008

OPS ja Oy AMC-Motors Ltd yhteistyöhön

Muun muassa Sanifer-merkkisistä mopoautoista tunnettu Oy AMC-Motors Ltd ja Oulun Palloseura-jp ovat solmineet kahden vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen.

 

- Arvostamme OPS:n tapaa toimia jalkapalloseurana tavanomaista poikkeavassa asiajärjestyksessä: ensin hankkia rahat ja sitten alkaa pelaamaan. Pidän OPS:n TV-tauluja erinomaisen tehokkaana mainosmediana ja uskon, että tämä sopimus on ensimmäinen koskaan urheiluseuran kanssa tekemäni yhteistyösopimus, mistä uskomme hyötyvämme myös itse taloudellisesti, Oy AMC-Motors Ltd:n Jussi Kynsilehto perustelee.

Oy AMC-Motors Ltd tuo keväällä 2009 markkinoille Suomen ensimmäisen sähkökäyttöisen mopoauton.

 

- Olemme mopoautoja valmistuttava ja yhteistyössä Oulun Yliopiston autoteknillisen osaston kanssa Kiinassa näitä autoja suunnitteleva yritys. Tuomme ensimmäisenä Suomessa markkinoille lithium-akuilla toimivan täysin Suomessa suunnitellun sähkökäyttöisen mopoauton keväällä 2009, Kynsilehto kertoo.

- Toimimme myös maailman suurimman city- ja turistibusseja valmistavan kiinalaisen Higerin Euroopan agenttina, hän lisää.

OPS jatkaa koko organisaation leveydeltä sekä yhteistyökumppaneiden että pelaajien hankintaa, jotta sarjanousu olisi myös ensi kaudella realistinen tavoite.

(Toimitus)

27.11.2008

Joukkuetta rakennetaan maltilla

OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölän mukaan kahdeksan sopimuspelaajaa tässä vaiheessa kautta on hieman tavoiteltua pienempi määrä. OPS aloittaa harjoitukset joulukuun ensimmäisenä päivänä, mutta sinipaitojen tämän hetkiset ulkomaan avut, Alemao ja Nikola Markovic liittyvät muonavahvuuteen helmikuun ensimmäisenä päivänä.

 

- Tammikuussa pitää olla joukkueen runko koossa. Helmi-maaliskuussa voidaan hankkia vielä 2 - 3 pelaajaa, jolloin avauskokoonpano pitäisi olla kasassa. Tavoitteenamme on 18 pelaajan rinki, mutta totta kai pidämme silmät auki, jos esimerkiksi keväällä tippuu pelaajia pois liigajoukkueista ja Ykkösestä, Pyykölä kaavailee.

OPS hakee ensisijaisesti oululaisia pelaajia, mutta aivan kuten viime kaudellakin, samoista pelaajista kilpailee neljä (AC Oulu, OPS, FC OPA, OLS) seuraa ja tilanne on vaikea.

 

- Oikeastaan oululaiset pelaajat on jo kartoitettu. Vielä on muutama liiga- ja ykkösdivarin kokemusta omaava pelaaja, joille soittelen viikon tai kahden välein ja yritän pitää välit lämpiminä. Ongelmana on saada kokeneita, yli 30-vuotiaita oululaisia pelaajia. Heitä on yksinkertaisesti liian vähän, jonka vuoksi ulkomaalaisten osuus kaikissa Oulun seuroissa nousee kohtuuttoman korkeaksi, Pyykölä toteaa.

- Junioreita kyllä riittää, mutta kun tavoittelemme Kakkosen C-lohkon voittoa, niin joukkueessa pitää olla kokemustakin. Noin puolet pelaajista saisi olla valmiiksi jo Ykkösen tason pelaajia, ettei koko paletti mene uusiksi nousun koittaessa, hän jatkaa.

Jari Pyykölä

OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölän mukaan Oulusta on vaikea löytää kokeneita pelaajia.


OPS:ssa yritetään pitää ulkomaalaisten pelaajien määrä mahdollisimman alhaalla ja taso korkealla. Jokaisen ulkomaalaisen pitää olla selkeä vahvistus joukkueelle. OPS-luotsin mukaan maalivahti ja kärkipelaaja ovat sellaisia pelaajia, joiden hankinnassa ei hätäillä.

- Ne ovat strategisesti tärkeitä pelaajia, joiden kanssa ei hosuta. Voi mennä vaikka maaliskuulle ennen kuin he löytyvät. Kärkipelaajan pitää olla sellainen, joka latoo takuuvarmasti 15 - 20 maalia kaudessa ja maalivahdin sellainen, joka pitää joukkueen pisteissä kiinni vaikeilla hetkillä, Pyykölä luonnehtii.

Palloseuralla on tällä hetkellä sopimus neljän puolustajan (Heikki Marjeta, Nikola Markovic, Mika Hautala ja Santtu Perttunen), kolmen keskikenttäpelaajan (Antti Pulkkinen, Matias Juntunen ja Teemu Pähtilä) ja yhden hyökkääjän (Alemao) kanssa. Päävalmentaja Jari Pyykölä tarkkailee Suomen lahjakkaimpia nuoria pelaajia torstaina ja perjantaina Eerikkilässä pidettävässä urheiluoppilaitosten lopputurnauksessa.

(Toimitus)

26.11.2008

Viisi uutta joukkuetta C-lohkoon

Ensi kaudella Kakkosen C-lohkossa pelaa vanhojen tuttujen lisäksi Ykkösestä pudonnut Vaasan VIFK, Kolmosesta nousseet FC Vaajakoski, Lapuan Virkiä ja Rovaniemen FC Santa Claus. Näiden lisäksi Jyväskylän FCJ Blackbird siirrettiin C-lohkoon Närpes Kraftin tilalle.

 

Viime kauden päätteeksi lohkosta tippuivat Kuopion Kings, Vaasan VPS-j ja Teerijärven TUS. Vaasan Kiisto nousi Ykköseen.

 

C-lohko 2009

                                             

1. FCJ Blackbird (Jyväskylä)

2. FC OPA (Oulu)

3. FC Santa Claus (Rovaniemi)

4. FC Vaajakoski (Jyväskylä)

5. FC YPA (Ylivieska)

6. GBK (Kokkola)                

7. JBK (Pietarsaari)

8. Norrvalla FF (Vöyri-Maksamaa)

9. OLS (Oulu)                       

10. OPS-jp (Oulu)                

11. PK-37 (Iisalmi)

12. SJK (Seinäjoki)               

13. VIFK (Vaasa)

14. Virkiä (Lapua)

 

(Toimitus)

25.11.2008

UEFA:n terveiset päivänpolttaviin aiheisiin

Kansallisten jalkapalloliittojen kattojärjestö UEFA:n Brysselin toimiston johtaja Jonathan Hill kommentoi päivänpolttavia futiskysymyksiä Oulun Palloseuran Belgian vierailulla viime viikonloppuna. Tässä Hillin terveiset.

 

Jonathan Hill

UEFA:n Brysselin toimiston johtaja Jonathan Hill on ajanut jalkapalloasioita Euroopassa

jo viiden vuoden ajan. 


Mitä UEFA:n Brysselin toimisto tekee?

Se huolehtii UEFA:n ja Euroopan parlamentin välisistä suhteista. Tehdään yhteistyötä, jotta jalkapallon asemaa Euroopassa saataisiin kehitettyä.

 

Onko tulossa jotain uudistuksia?

No nyt on keskusteltu siitä pitäisikö pelaajille järjestää jonkinlainen eläkesysteemi. Esillä on myös ollut pelaajien koulutus. Jalkapalloura ei kuitenkaan kestä koko elämää ja monien pitää tehdä töitä jalkapallouran jälkeenkin. Rasismin vastaisuus on myös ollut suuri asia, jota olemme ajaneet.

 

Mitä mieltä olet siitä, kun isot tahot ostavat seuroja itselleen?

Tässä kohtaa voisin välittää UEFA:n puheenjohtaja Michel Platinin terveiset. Hän mukaan se on ok, jos seura halutaan myydä, se on bisnestä. Bisnesajattelu ei kuitenkaan ole hyväksi futikselle ja ongelmana on se, että ostajilla ei välttämättä ole urheilullista intressiä ja sydäntä mukana, vaan tarkoituksena on tuoda esille omaa statusta ja tehdä bisnestä. Esimerkiksi Englannissa kaavaillaan sääntömuutosta seurojen ostamisen suhteen. Liverpoolin ostaneet amerikkalaissijoittajat Tom Hicks ja George Gillett eivät itse asiassa tuoneet rahaa seuraan, vaan lainasivat sitä seuralle, jolloin vastuu on seuralla eikä omistajilla - tämä on erittäin vaarallista jalkapallon kannalta.

 

Mitä ongelmia näet eurooppalaisessa jalkapallossa?

Yksi ongelma on se, että Mestareiden liiga on kasvanut jopa liian suureksi tuotteeksi. Tämä on johtanut siihen, että ero rikkaiden ja köyhien seurojen välillä kasvaa. Esimerkiksi Portugalissa Porto ja Hollannissa PSV Eindhoven ovat kasvaneet muita selvästi suuremmiksi seuroiksi. Kun joukkue pääsee Mestareiden liigaan, se tietää rahaa. Rahalla saa kovan joukkueen, jolla voitetaan kansallinen liiga yhä uudelleen ja päästään taas Mestareiden liigaan. Tämä kierre sitten jatkuu. Esimerkiksi Manchester United sai viime vuonna 40 miljoonaa euroa Mestareiden liigan voitosta (sama kuin RSC Anderlechtin vuosibudjetti). Vastaus tähän voisi olla UEFA-Cupin kehittäminen, sillä siellä pelaavat lähinnä keskisuuret seurat.

 

Pelikuva

Jonathan Hillin mukaan ero rikkaiden ja köyhien pelaajien sekä seurojen välillä kasvaa

koko ajan. 

 

Mitä hyvää näet eurooppalaisessa jalkapallossa?

No yksi asia, mikä on hyvä esimerkiksi teidän suomalaisten kannalta, on se, että UEFA jakaa rahaa kaikkien jäsenmaiden jalkapalloliitoille. Vuoden 2008 EM-kisojen lipputuloista 50 prosenttia jaettiin kansallisille liigoille. Suomen Palloliittokin sai rahaa, vaikkei ollut edes kisoissa mukana. Tämä on mielestäni hyvä systeemi.

 

Mitä UEFA:n Brysselin toimisto on saanut aikaan?

Ensimmäinen asia on se, että suhteet Euroopan parlamenttiin ja komissioon ovat kunnossa. Siellä suhtaudutaan vakavasti jalkapalloon ja UEFA:an. Toiseksi viime toukokuussa EU:ssa äänestettiin myönteisesti nuorten pelaajien harjoittamisesta koskevasta laista. Tein sen asian eteen töitä neljä vuotta, joten ei täällä asioita niin vain muutella.

 

 

Vapaa suomennos Jonathan Hillin ja OPS:n seurajohdon sekä seuran yhteistyökumppaneiden käymästä keskustelusta 21.11.2008. UEFA:n Brysselin toimistolla.

 

(Toimitus)

24.11.2008

Tapahtumarikas Brysselin matka takana

Oulun Palloseura-jp ja osa sen yhteistyökumppaneista teki viikonloppuna urheilu- ja kulttuurimatkan Euroopan pääkaupunkiin Brysseliin. Perjantaina 18 hengen poppoo tutustui EU:n sydämeen, Euroopan parlamenttiin. Lisäksi ohjelmaan kuului vierailu Euroopan komissiossa, Suomen edustustossa ja jalkapalloliittojen kattojärjestö UEFA:n Brysselin toimistolla.

 

- Parlamentti on todella hieno paikka. Minulle tuli yllätyksenä porukan paljous siellä ja se, että asiat hoidetaan EU:n kaikilla 23 virallisella kielellä. Tulkkeja tarvitaan siis todella paljon, kun kaikki puheet ja asiakirjat käännetään kaikille kielille. Myös se yllätti, että jopa 60 prosenttia meidän lakiasioista lähtee EU:sta, Pomi Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Karsi kertoo.

Parlamentti

Koko matkaseurue Euroopan parlamentin istuntosalin ylälehtereillä. 

 

- Oli mielekästä nähdä konkreettisesti ne paikat, missä meidän asioita hoidetaan. Bryssel on kaukana meistä, mutta pitää muistaa, kuinka tärkeistä ja meitä koskettavista asioista siellä päätetään, Halpa-Hallin toimitusjohtaja Janne Ylinen sanoo.


Anderlechtin stadion teki vaikutuksen


Lauantaipäivä olikin sitten jalkapallopitoisempi. RSC Anderlechtin 25 000 katsojaa vetävä stadion kaikkine ravintoloineen ja VIP-aitioineen teki vaikutuksen matkalaisiin. Anderlechtin ja KVC Westerlon välinen Belgian liigaottelu tarjosi hieman vauhdikkaampaa jalkapalloa kuin mitä Suomessa on totuttu näkemään.

 

Stadion Anderlechy

RSC Anderlechtin kotistadion on hulppea. Seuran ja stadionin esitteli puhemies
J-P Kindermans.
 

 

- Esimerkiksi haltuunotot, pelinopeus ja se, että kaikki syötöt eivät olleen vain pallon siirtoja toisille, vaan ne olivat mietittyjä ja veivät hyökkäystä eteenpäin. Ja kentän kunto oli loistava lumisateesta huolimatta. Kyllä tällainen kokemus tekee aina vaikutuksen, vaikka olen kierrellyt eri jalkapallomaissa jo 30 vuoden ajan, OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä tunnustaa.

Anderlecht voitti ottelun 2 - 0 ja noin 20 000-päinen kotiyleisö sai haluamansa. Vertailuna suomalaiseen futiskulttuuriin voi todeta, että Belgiassa ollaan runsaasti edellä kaikilla osa-alueilla. Esimerkiksi stadionin yhteydessä ollut fanituotemyymälä oli keskiverto ruokakaupan kokoinen. Tuotteita löytyi tuttipullosta lähtien.

 

- Stadion oli huikea. Ei pelkästään se ihmismäärä, mikä stadionille mahtuu, vaan se viimeisen päälle ammattimainen tyyli, millä asiat siellä hoidetaan, Jari Karsi toteaa.

- Ero suuren yleisön ja VIP-puolen välillä oli suuri. VIP-puolella peli on enemmän oheistapahtuma ja sen lomassa hoidetaan muita asioita. Katsomossa taas seurataan peliä ja toivotaan oman joukkueen voittoa. Kannustaminen teki minuun vaikutuksen, Pomin ostopäällikkö Mervi Karsi lisää.

 

Anderlecht-Westerlo

Lumisade kuorrutti kentän pinnan ja celsiusasteet olivat nollassa, mutta silti ottelua

seurasi yli 20 000 ihmistä. Matkalaukkuja odotellessa

 

Reissun loppukevennyksenä Helsinkiä riepotellut talvimyrsky ja muut sekaannukset paluulennolla tarjosivat matkaseurueelle noin kolmen tunnin odottelun Finnairin koneessa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Vihdoin Ouluun palattua saatiin huomata, että lumimyräkkä oli sen verran kova, että matkalaukutkin olivat hävinneet. Tästäkin huolimatta reissu oli erittäin antoisa ja mieleen jäävä.

 

- Tässä reissussa oli ehdottoman hyvää myös se, että täällä tapasi muita yrityksien johtajia ja uusia tuttavuuksia. Jalkapallolla on täällä mahtavat puitteet ja meillä on todella paljon opittavaa. Tosin täällä lajin suosio on aivan eri mittakaavassa, Janne Ylinen sanoo.

 

Euroopan komissio

Euroopan komissio koko komeudessaan. 

 

(Toimitus)

24.11.2008

Neljä uutta pelaajasopimusta

Oulun Palloseura-jp on tehnyt jatkosopimukset viime kauden joukkueessa pelanneiden Heikki Marjetan (24), Teemu Pähtilän (20) ja Matias Juntusen (16) kanssa. Lisäksi toissa kaudella OPS-jp:n paidassa pelannut Santtu Perttunen (22) palaa joukkueeseen vietettyään vuoden Yhdysvalloissa.

 

- He kaikki ovat asenteeltaan hyviä pelaajia. Harjoittelu maistuu ja he ovat motivoituneita. He ovat tuttuja pelaajia, joten tiedämme saavamme hyviä pelaajia, OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä luonnehtii.


Heikki Marjeta pelasi viime kaudella pääosin laitapuolustajana, mutta monipuolisena urheilijana hän pystyy pelaamaan myös muilla pelipaikoilla. Teemu "Teme" Pähtilä lunasti viime kauden aikana paikkansa joukkueen avausmiehityksessä keskikentällä. Matias Juntunen kuuluu ikäluokkansa lahjakkaimpiin pelaajiin ja hän debytoi viime kaudella alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa. Santtu Perttunen viihtyy parhaiten puolustuksen keskustassa tai keskikentän pohjalla.

 

Teemu Pähtilä

Teemu Pähtilä sai Seth Abladen rikkonaisen kauden takia näyttöpaikkoja ja mies lunasti
paikkansa avauskokoonpanossa.

 

Näiden neljän oululaisen pelaajan myötä OPS:lla on koossa kahdeksan pelaajasopimusta. Seuraavaksi OPS-luotsi Jari Pyykölä käy kartoittamassa Suomen lahjakkaimpia nuoria pelaajia urheiluoppilaitosten lopputurnauksessa Eerikkilässä loppuviikosta.

 

(Toimitus)

20.11.2008

OPS vierailee Brysselissä

OPS-jp ja osa seuran yhteistyökumppaneista tekevät viikonloppuna urheilu- ja kulttuurimatkan Belgian ja koko Euroopan pääkaupunkiin Brysseliin. Matkan aikana tutustutaan OPS-jp:n puheenjohtaja, europarlamentaarikko Hannu Takkulan johdolla muun muassa Euroopan parlamenttiin, komissioon ja Suomen edustustoon.

 

Reissun aikana vieraillaan myös Euroopan jalkapalloliittojen kattojärjestö UEFA:n Brysselin toimistossa. Jalkapallohenkisen matkan kruunaa tutustuminen mahtiseura RSC Anderlechtin stadioniin ja Belgian liigaottelun seuraaminen Anderlechtin ja Westerlon välillä.

 

Lisää reissun anneista viikonvaihteen jälkeen.

 

(Toimitus)

27.10.2008

Neljä jatkosopimusta solmittu

Oulun Palloseura-jp on tehnyt vuoden mittaiset jatkosopimukset serbitoppari Nikola Markovicin (25), Mika Hautalan (31) ja Antti Pulkkisen (20) kanssa. Lisäksi joukkueessa jatkaa brasilialaishyökkääjä Alemao (24), jonka viime vuonna tekemästä sopimuksesta on vielä yksi vuosi jäljellä.

 

Markovicin ja Hautalan myötä OPS saa johtavia ja kokeneita pelaajia puolustuksen keskustaan. Nikola Markovic voisi viime kauden näyttöjensä perusteella pelata jopa Veikkausliigassa. Hän on pallovarma toppari, joka johtaa alakerran peliä omalla esimerkillään.

 

Mika Hautala siirtyi päättyneen kauden loppupuolella Tervareista Oulun Palloseuraan ja miehellä jäi nälkää pelata myös tuleva kausi OPS:ssa. Kovana taistelijana ja kaksinkamppailijana tunnettu Hautala tuo sinipaitoihin lisäannoksen asennetta ja voitontahtoa. 31-vuotias Hautala on pelannut uransa aikana melkeinpä kaikissa oululaisseuroissa. Hän edusti AC Oulua Ykkösessä vuosina 2003 ja 2004.

 

Antti Pulkkinen on nopeajalkainen ja jämäkkä laitapuolustaja, jonka tasaiset otteet viime kaudella vakuuttivat seurajohdon. Alemao on puolestaan taitava ja nopea laitahyökkääjä, joka latoi päättyneellä kaudella seitsemän maalia ollen OPS:n toiseksi paras maalintekijä.

 

(Toimitus)

11.10.2008

Härkönen jättää OPS:n hyvillä mielin

Vaikka OPS ei onnistunutkaan nousemaan Ykköseen, jätti päävalmentaja Ari Härkönen (kuvassa) joukkueen hyvillä mielin. "Joro" keskittyy jatkossa siviilityöhönsä ja vetäytyy ainakin toistaiseksi jalkapallokentiltä.

 

- OPS:ssa oli mukava työskennellä ja itselläni jäi hyvä mieli kaikesta huolimatta. Organisaatio on toimiva ja toivotan OPS:lle kaikkea hyvää jatkossa, Härkönen sanoi.

OPS jäi lopulta C-lohkon kolmanneksi kymmenen pisteen päähän sarjanousija Vaasan Kiistosta. GBK oli sarjakakkonen 51 pisteellä. Oululaisten kausi kulminoitui huonoon vierassaldoon ja alakanttiin sujuneisiin paikallispeleihin. Norrvalla-tappion myötä OPS menetti kotikentällään vain yhdeksän pistettä 39 mahdollisesta.

- Kotipeleihin voi olla tyytyväinen, mutta vieraspelit olivat ongelmallisia. Me myös rakennettiin joukkue pikku riskillä vasta kauden alla ja luotettiin siihen, että peli kehittyy kauden aikana. Alkukausi menikin hyvin, mutta sitten peli ei enää kehittynytkään toivotulla tavalla.

- Jos me oltaisiin voitettu Kiisto vieraissa, niin olisimme karanneet viiden pisteen karkumatkalle. Meillä oli pari muutakin paikkaa ottaa kaulaa ja ratkaista sarja, mutta emme onnistuneet niissä, Härkönen kertasi.

Härkösen mukaan moni peli meni vaikeaksi ulosajojen myötä, vaikka "Joro" ei missään vaiheessa kautta kokenut valmentavansa mitenkään aggressiivista joukkuetta. Kummallista kyllä, OPS käänsi monta ottelua voitoksi vajaamiehistöllä, mutta jatkuva kokoonpanojen muuttaminen pelikieltojen takia tietysti söi joukkuetta.

Ensi kaudella OPS yrittää sarjanousua uuden päävalmentajan, Jari Pyykölän johdolla.

- Seurassa otetaan yksi askel eteenpäin, kun palkataan päätoiminen valmentaja. Toivotan menestystä ensi kaudelle, Härkönen sanoi.

(Toimitus)

11.10.2008

Kausi päättyi pettymykseen

Oulun Palloseura jäi Kakkosen C-lohkossa lopulta kolmanneksi, kun Norrvalla FF nappasi 2 - 3 voiton Castrenilta. Kotijoukkueen otteista paistoi se, että kauden tavoitteeksi asetettu sarjanousu kuihtui lopullisesti jo muutama kierros sitten. OPS paransi peliään toiselle jaksolle, mutta vierailijat olivat lopulta halukkaampia päättämään kautensa voittoon.

- Olisi ollut iso halu voittaa ottelu, mutta vastustaja halusi sitä vielä enemmän. Johtoasemassa meidän peli meni haluttomaksi ja keskittyminen herpaantui. Toiselle jaksolle me parannettiin pikkuisen, mutta se ei riittänyt, OPS-luotsi Ari Härkönen pohti.

Mika Hautala vei OPS:n johtoon 18 minuutin pelin jälkeen. Osuma syntyi Antti Pulkkisen antamasta kulmapotkusta. Norrvalla FF:n Markus Enlund tasoitti pelin vain kolme minuuttia myöhemmin. Hän ohitti OPS-vahti Bojan Cabarkapan helponnäköisesti etukulmasta. Pian Maxim Oleynik lisäsi vettä kiukaalle ja vei Norrvallan 1 - 2 johtoon takanurkalta, kun isäntien puolustus oli sahattu levälleen. Sama mies lisäsi vierailijoiden johtoa läpiajosta vielä ennen taukovihellystä.

 

Maxim Oleynik

Maxim Oleynik ampui kaksi maalia OPS-verkkoon Heikki Marjetan taistelevasta

pelaamista huolimatta. 

 

Dragan Pejic kaunisteli loppunumerot 2 - 3 lisäajalla. Samalla hän nosti kauden maalisaldonsa kymmeneen ollen OPS:n kauden paras maalintekijä. Pejic keräsi kauden aikana myös eniten Veikkapörssipisteitä (18) OPS:n joukkueesta. Toiseksi eniten raatipisteitä (13) haali Alemao. Hän myös heilutti maaliverkkoja toiseksi eniten oululaisten joukkueesta (7).

 

C-lohkon maalikuninkuus irtosi sarjanousua juhlivan Vaasan Kiiston Arto Saranpäälle 16 maalilla. Veikkauspörssin voitti saman joukkueen Pekka Liukkonen yhdessä FC OPA:a edustaneen Papa Niangin ja FC YPA:n Joni Pakolan kanssa. Kaikki heistä keräsivät 23 Veikkauspörssipistettä. Kiiston lisäksi Ykköseen nousevat A-lohkon voittanut HJK:n farmiseura Klubi04 ja B-lohkoa suvereenisti hallinnut Porin Palloilijat.

 

Alemao

Alemao oli yritteliäällä pelipäällä. Maalin muodossa hän ei kuitenkaan onnistunut.
 

 

Oulun Palloseura - Norrvalla FF 2 - 3 (1 - 3)

 

1 - 0 Mika Hautala 18 min.

1 - 1 Markus Enlund 21 min.

1 - 2 Maxim Oleynik 29 min.

1 - 3 Maxim Oleynik 34 min.

2 - 3 Dragan Pejic 90 min.

 

(Toimitus)

09.10.2008

Kauden päätösottelu lauantaina

Oulun Palloseura pelaa kauden viimeisen ottelunsa kotistadionillaan ensi lauantaina kello 14.00 alkaen. Vastaan juoksee vahvan kauden pelannut Norrvalla FF. Sama joukkue, joka nappasi voiton oululaisista kauden ratkaisuhetkillä.

 

- He panivat meitä turpaan ratkaisuhetkillä. Jos me olisi voitettu Norrvalla vieraissa, niin kaudesta olisi voinut tulla toisenlainen. Siinä mielessä virtaa ja revanssimieltä pitäisi löytyä kauden viimeiseen otteluun, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoo.

Ottelu on Härkösen viimeinen OPS:n peräsimessä, sillä ensi kaudella sinipaitoja luotsaa kokenut liigavalmentaja Jari Pyykölä. OPS on varmistanut C-lohkon kolmannen tilan, mutta voitolla joukkueella on mahdollisuudet nousta toiseksi - tämä vaatii sitä, että GBK häviää tai pelaa tasan oman ottelunsa.

 

- Pyritään lopettamaan kausi hyvillä mielin ja hyvään otteluun. Kausi olisi kiva päättää kotivoittoon ja onhan se parempi olla sarjassa toinen kuin kolmas, Härkönen suunnittelee.

(Toimitus)

05.10.2008

PK-37 ja OPS tasapeliin

Iisalmen PK-37 pelasi itsensä kuiville putoamiskamppailusta nappaamalla yhden pisteen sarjakolmoselta, Oulun Palloseura-jp:ltä. Vierailijoiden taival ei alkanut kovin ruusuisesti, sillä PK-37 karkasi johtoon jo toisella peliminuutilla. OPS menetti pallon keskialueella, isännät murtautuivat laidasta läpi ja Anssi Lipponen ampui pallon etukulmasta sisään Bojan Cabarkapan käsien kautta.

 

- PK-37:llä oli kova riemu pelin jälkeen. Vastassa oli erittäin taisteleva joukkue ja he tekivät meidän pelistä vaikean, että oikeutettu lopputulos siinä mielessä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen tunnusti.

 

Oululaisten paketti meni jo ensimmäisellä puoliajalla uusiksi, kun Jukka Puurunen ja Eetu Uusitalo jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisten takia. OPS pääsi kuitenkin peliin mukaan ja Iisalmessa nähtiin hyvää ja tasaista jalkapalloa.

 

OPS:n vastaus tuli heti toisen puoliajan alkuun, kun Olli Laukkanen (kuvassa) näytti kuinka hienoja maaleja jalkapallossa pystyy tekemään. PK-37:n puolustus selvitti Dragan Pejicin keskityksen, josta pallo pomppi noin 20 metriin. Laukkanen tykitti vastapallon suoraan ilmasta tolppaa hipoen verkkoon.

 

OPS pelaa kauden päätösottelunsa ensi lauantaina (11.10.) Castrenissa. Vastaan asettuu vahvan kauden pelannut Norrvalla FF. Ottelu alkaa jo kello 14.00.

 


PK-37 - Oulun Palloseura-jp 1 - 1 (1 - 0)

1 - 0 Anssi Lipponen 2 min.

1 - 1 Olli Laukkanen 47 min.

 

(Toimitus)

03.10.2008

Kauden viimeinen pelireissu sunnuntaina

Ikävä kyllä Oulun Palloseuran viimeisessä vierasottelussa ei pelata suurilla panoksilla. Vaasan Kiisto on jo varmistanut sarjanousun OPS:n nenän edestä ja sunnuntai-illan isäntäjoukkue PK-37 on putoamisviivan paremmalla puolella. Iisalmen PK-37:llä on kuitenkin vielä teoreettinen mahdollisuus tippua Kolmoseen ensi kaudeksi.

 

Atik Ismailin luotsaama PK-37 on C-lohkossa kymmenentenä. Matkaa viimeiselle putoajanpaikalle on neljä pinnaa, joten aivan veitsi kurkulla hekään eivät pelaa. Kolmen viime ottelun aikana iisalmelaiset ovat napsineet kovia päänahkoja: voitto FC YPA:sta ja tasapeli Kiiston kanssa. Viime kierroksella Seinäjoen JK voitti PK-37:n maalein 3 - 0.

 

OPS ei ole onnistunut vierasotteluissa toivotulla tavalla. Myös paikallispelit menivät alakanttiin - siinäpä suurimmat syyt sarjanousun karkaamiseen. Vieraspeleistä OPS on napannut tähän mennessä vain 16 pistettä 36 mahdollisesta ja ensi sunnuntaina on siis edessä viimeinen vieraspeli. Paikallispeleistä oli tarjolla 12 pinnaa, mutta OPS:lle kelpasi vain viisi. Ennen viimeistä kotiottelua OPS on pitänyt Castrenilla 30 pinnaa 36 mahdollisesta. Vain Oulun Luistinseura ja Seinäjoen JK ovat vieneet pisteitä OPS:n kotistadionilta.

 

Oululaisten päävalmentaja Ari Härkönen on korostanut, että OPS on sarjassa mieluummin toinen kuin kolmas. Täysillä siis pelataan loppuun asti. Ennen kuin tämä kausi on taputeltu, kohtaa OPS kauden viimeisessä kotiottelussaan Norrvalla FF:n lauantaina 11.10. kello 14.00 Castrenissa. Palloseuran pelaajia tarkkailee katsomon puolella ensi kauden päävalmentaja Jari Pyykölä, joten panoksia riittää siinä mielessä.

 

(Toimitus)

26.09.2008

Kuvakooste perjantai-illan paikallisottelusta

Oulun Palloseura-jp - Oulun Luistinseura 0 - 3 (0 - 2)

 

Kuva1

Oulun Luistinseura oli halukkaampi voittamaan kaksinkamppailut. 

kuva2

Pieni kampitus kuuluu paikallisotteluiden henkeen. Pallossa Mika Pietilä. Jukka Puurusen

menoa kampittaa Adrian Rizvani. 


kuva3

Vaasalaiserotuomari Suad Lulic vihelsi hyvän ottelun. Puhutteluvuorossa OPS:n

Aleksandar Vuletic ja OLS:n Chijoke Festus.


kuva4

Tämän muodostelman esittävät Sampo Saukkonen (2), Aleksandar Vuletic ja Adrian

Rizvani. Jarno Rova tarkastelee kuviota etualalla. 


kuva6

Suomen nuorten maajoukkuepuolustaja Jussi Fredrikssonilla oli pitelemistä OPS-laituri

Alemaossa. OLS:n puolustus kesti kuitenkin loppuun asti. 


kuva7

Alemao jälleen pallossa, mutta Luistinseuran joukkue on laskeutunut puolustamaan

hyökkääjiä myöten. 


kuva8

Juho Keskinen torjui viimeisenä lukkona. Dragan Pejicin komea vapaapotku 20 metristä

meni OLS-vahdin näppien kautta kulmapotkuksi. 


kuva8

Joonas Tikkanen puolusti ansiokkaasti hieman vieraammalla laitapakin tontilla, sillä

kaikki OPS:n laitapuolustajat olivat sivussa joko loukkaantumisten tai pelikieltojen vuoksi. 


(Toimitus)

 

26.09.2008

OLS vei ykköspallot, kakkospallot ja sarjapisteet

Perjantai-illan paikalliskamppailussa näkyi selvästi, kumpi joukkueista halusi voittoa enemmän. Oulun Palloseuraa ei peliesityksen perusteella kiinnostanut kamppailla teoreettisista sarjanousumahdollisuuksista, vaan keltapaitainen Oulun Luistinseura otti pisteet ja helpotti oloaan putoamistaistelussa. OLS voitti ottelun Jarno Rovan kolmella maalilla 0 - 3.

Avausjaksolla OLS oli halukkaampi ja taistelevampi. Kova syysmyrsky painoi vielä vasten OPS-puolustusta, minkä piikkiin voidaan laskea muutama virhearviointi, sillä välillä nahkakuula pysyi yläilmoissa leijan lailla.

- Täytyy myöntää, että kova myötätuuli hyödytti meitä jonkin verran avausjaksolla, sillä toisella puoliajalla se ei enää ollut yhtä voimakas. Me saatiin myötätuulessa kaksi maalia ja vielä kolmas toisen puoliajan alkuun. Tämä oli meille todella tärkeä voitto, sillä kaikki sarjassa säilymisen suhteen on edelleen meidän omissa käsissä. Kentällä näkyi halu ja tahto voittaa ottelu, OLS:n päävalmentaja Tomi Molin kertoi.

OPS:n peliä johtivat valmentaja Mikko Pietilä ja manageri Miika Juntunen, sillä päävalmentaja Ari Härkönen oli työmatkalla Helsingissä.

- Ei voi muuta sano kuin, että tällä tasolla näkyy tahto, koska taidossa ei ole merkittäviä eroja joukkueiden välillä. Se joka haluaa ottaa pelin haltuun, niin se ottaa. Meidän keskikenttä oli ihan ulkona pelistä eikä me saatu syöttöjä omille. Jostain syystä sydän ei ollut mukana tänään, OPS:n valmentaja Mikko Pietilä harmitteli.

Paikallistaistelun palkintoraadilla oli helppo työ valita kentän paras pelaaja. Jarno Rova vei keltapaidat jo neljän peliminuutin jälkeen johtoon. Pallo poltti OPS-puolustajien jaloissa ja Rova kiitti ampumalla pallon varmasti takanurkkaan. 25. minuutin kohdalla nähtiin illan komein osuma. Rova ohjasi pallon kantapäällään suoraan syötöstä ohi hölmistyneen Bojan Cabarkapan.

Rova ja Alemao

Jarno Rova putsasi palkintopöydän ottelun jälkeen. Alemao puolestaan oli OPS:n

yritteliäimpiä pelaajia. 

 

Optimistisimmat katsojat arvelivat taukomakkaroita syödessään OPS:n painavan myötätuuleen vähintään yhtä monta maalia kuin OLS ensimmäisellä jaksolla. No, tuulikin laantui eikä pukukopista tullut avausjaksoa taistelevampaa kotijoukkuetta. Jarno Rova ampui illan kolmannen osumansa heti toisen jakson alkuun ja peli oli sitä myöten selvä.

 

OPS:n vaarallisimmat tilanteet syntyivät erikoistilanteista, mutta Juho Keskinen koppasi muun muassa Dragan Pejicin vapaapotkun tyylikkäästi yläkulmasta. OLS:lla oli mahdollisuudet lisätä johtoaan, mutta pelin loppuhetkillä vierailijat keskittyivät lähinnä tyylipisteisiin.

- Loppu meni nautiskellessa, mutta suotakoon se pojille, sillä se on sen verran harvinaista herkkua meille, OLS-luotsi Tomi Molin heitti ottelun jälkeen.

Jalkapalloillan esiotteluna pelattu Oulun Iltatähtien 30-vuotis juhlaottelu päättyi Iltatähtien 3 - 1 voittoon Kemin Ikämiehistä. Oulun Palloseuran seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Iisalmessa PK-37:ää vastaan.


Oulun Palloseura-jp - Oulun Luistinseura 0 - 3 (0 - 2)

0 - 1 Jarno Rova 4 min.

0 - 2 Jarno Rova 25 min.
0 - 3 Jarno Rova 48 min.

 

Katso myös: Kuvakooste perjantai-illan paikallisottelusta


(Toimitus)

25.09.2008

Oulun herruudesta mitellään perjantaina

Yksi kauden odotetuimmista otteluista on edessä perjantai-iltana. Castrenin tyylikkäässä iltavalaistuksessa mitellään Oulun herruudesta OPS:n ja Oulun Luistinseuran kesken. Kakkosen C-lohkon kolmas oululaisseura FC OPA on jo pelannut kaikki paikallisottelunsa ja kerännyt niistä seitsemän pinnaa. OLS:lla on paikallisderbyistä yksi piste plakkarissa ja OPS:lla viisi pistettä tähän mennessä. Voittamalla perjantain ottelun OPS kuittaisi nimiinsä Oulun herruuden, sillä pistesaalis paikallisotteluista nousisi kahdeksaan.

- Mielenkiintoinen paikallispeli kyseessä, josta haemme ehdottomasti voittoa. OLS on vaarallinen vastus, joka taistelee tippumista vastaan. Me puolestaan taistelemme noususta loppuun asti, päävalmentaja Ari Härkönen kertoo.

OPS-OLS

OPS:n ja OLS:n kohtaamiset ovat olleet perinteisesti yleisöönmenevää jalkapalloviihdettä.

Kuvassa Heikki Marjeta ja Jarno Rova. 


Panosta ottelussa siis riittää. Isäntäjoukkueella on vielä teoreettiset mahdollisuudet sarjanousuun, joten jokainen jaossa oleva piste olisi syytä kerätä talteen. OLS taas käy taistelua viimeisellä putoajanpaikalla. Kakkosen C-lohkosta tippuu kolme joukkuetta ja OLS on juuri viimeisellä putoajanpaikalla pisteen Kuopion Kingsin perässä, joten arvokkaita olisivat pisteet myös naapuriseuralle.

- Närpiössä meidän peli oli ajoittain erittäin hyvää, mutta OLS-peliin täytyy parantaa vielä. Yritetään pelata koko 90 minuuttia hyvällä tasolla, Härkönen suunnittelee.

Oman mausteensa kohtaamiseen tuo OLS:n ja AC Oulun välisen farmisopimuksen turvin keltapaitaan saapuvat mahdolliset vahvistukset. Tosin OLS voi saada uusien farmisopimussääntöjen puitteissa apuja vain nuorten pelaajien osalta. OLS vahvisti rivejään elokuun lopussa kahdella pelaajalla. Chijoke Festus vuokrattiin loppukaudeksi AC Oulusta ja Michael Ozor tuli FC OPA:sta. AC Oulun nuorista farmisseuran väreissä tällä kaudella ovat pelanneet muun muassa Henri Hanhela, Santeri Viitasaari, Niko Heiskanen, Jarno Rova ja Iyam Friday. OPS-paidasta puuttuu pelikiellon vuoksi Antti Pulkkinen.

Ennen kello 18.30 alkavaa paikallisderbyä pelataan esiotteluna Oulun Iltatähtien 30-vuotis juhlaottelu Iltatähdet - Kemin Ikämiehet. Esiottelu alkaa kello 16.30.


Lue lisää: Näe entisiä maajoukkuepelaajia ennen OLS-ottelua

 

(Toimitus)

24.09.2008

Näe entisiä maajoukkuepelaajia ennen OLS-ottelua

Perjantai-iltana kannattaa suunnata Castrenin jalkapallostadionille, sillä huikean paikallisottelun Oulun Palloseura-jp - Oulun Luistinseura lisäksi kentällä nähdään tukku entisiä huippupelaajia. Illan päätapahtuman esiotteluna pelataan Iltatähti ry:n 30-vuotis juhlaottelu Iltatähdet vastaan Kemin Ikämiehet.

 

Keinonurmella viilettävät muun muassa entinen maajoukkuejyrä Jarmo Ilola ja maajoukkueen ex-päävalmentaja Jukka Ikäläinen. OPS:n taustajoukoista kentälle marssivat seuran entisinä pelaajinakin kunnostautuneet Miika Juntunen ja OPS:n entinen maalivahti, nykyinen OPS-jp:n hallituksen jäsen ja markkinointipäällikkö Pertti Pääkkö. Esiottelu alkaa perjantaina 26.9. kello 16.30. Illan päätapahtuma OPS-jp - OLS pelataan kello 18.30 alkaen.

(Toimitus)

22.09.2008

Pyykölä innostunut ja motivoitunut uuteen tehtävään

Oulun Palloseura-jp teki kovan satsauksen ensi kautta ajatellen palkkaamalla täysipäiväisen ammattivalmentajan seuran peräsimeen. Jos nykyinen päävalmentaja Ari Härkönen onnistuu ujuttamaan OPS:n Ykköseen tämän kauden päätteeksi, pääsee Jari Pyykölä kokeilemaan liiganousua ensi vuonna.

- Nykyinen päävalmentaja Ari Härkönen ilmoitti hyvissä ajoin, ettei hän pysty siviilitöidensä takia jatkamaan ensi vuonna. Jari Pyykölä oli vapaana, joten oli viisaampaa kiinnittää hänet heti. Hän on liigatason valmentaja, joka tuntee jalkapalloihmiset ja historian Oulussa, OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo.

Satsaus ammattivalmentajaan on kova, mutta jos kurkataan Kakkosen B-lohkon kärjessä porskuttavan Porin Palloilijoiden peräsimeen, niin sieltä löytyy muuan Pertti Lundell - 11 kauden liigavalmentaja, joten satsaus on kannattanut ainakin Porissa. Kempeleessä asuva Pyykölä palaa valmennus- tehtäviin välivuoden jälkeen akut täynnä virtaa.

- Olen innostunut ja erittäin motivoitunut. Miika on erittäin kova tekemään töitä niin kuin minäkin. En olisi lähtenyt mukaan mihinkään harrastelutoimintaan, vaan ympärillä pitää olla motivoituneita ihmisiä, Pyykölä sanoo.


Sarjanousu ensi kauden tavoite sarjatasosta riippumatta

Jari Pyykölä aloittaa kulissien takana ensi kauden joukkueen kartoittamisen heti, kun sarjataso on selvillä. OPS:lla on matkaa nousijan paikalle vielä viisi pistettä, jotka pitäisi taistella jäljellä olevista kolmesta pelistä. Tosin sarjanousu vaatii Vaasan Kiiston kompurointia Norrvallaa, GBK:ta ja FC YPAa vastaan.

- Meidän ensi kauden tavoite on sarjanousu, pelattiinpa sitten Ykkösessä tai Kakkosessa. Ensi kauden harjoittelu alkaa tammikuussa ja tavoitteena on, että 70 prosenttia joukkueesta olisi kasassa helmikuussa. Pyykölä pääsee katsomaan pelaajia ensi kautta varten jo nyt. Ensin katsotaan nykyinen joukkue, sitten Oulu, sitten muu Suomi ja lopuksi kerätään ulkomailta nonparellit kakun päälle, jos on tarvetta, manageri Juntunen suunnittelee.

Jari Pyykölä tunnetaan vaativana valmentaja, niin kuin huippuvalmentajan pitää ollakin. Kokeneessa valmentajassa herättää hilpeyttä nykytrendin mukainen "iloinen pelaaminen maata pitkin".

 

- Oulun Palloseurassa on pelattu iloista jalkapalloa maata pitkin jo 70-luvulta lähtien. Mielestäni jalkapalloa pitää pelata ennen kaikkea tilanteen mukaan. Jos vastustaja prässää ylhäältä, niin silloin maalivahti antaa pitkiä syöttöjä ja jos on tilaa kierrättää palloa alhaalla, niin silloin kierrätetään. Nykyään on valloilla huvittava käsitys, että mitä lyhyempiä syöttöjä, niin sitä parempi. Mielestäni pitää pelata ennen kaikkea tulosta tekevää jalkapalloa, Pyykölä paaluttaa.


Kiikareissa kokeneita pelaajia

Käsitys menestyvä jalkapallojoukkueesta on selvillä 180 liigaottelua komentaneelle Pyykölälle.

- Kokemusta pitää olla joukkueessa ja sitä ei tule vain harjoittelemalla. Vieläpä siten, että noin puolet pelaajista on valmiiksi seuraavan sarjatason pelaajia, jotta nousun koittaessa koko paletti ei leviä, vaan runko pysyy kasassa. Nuorien pelaajien on helppo kasvaa, kun ympärillä on 3 - 5 kokenutta pelaajaa, Pyykölä tietää.

Hänen mukaan joukkueen rakentaminen lähtee keskiakselista: maalivahti, topparipari, keskikentän keskimmäinen pelaaja ja kärkimies. Ensi kauden päävalmentaja rakentaa OPS:n tulevaa joukkuetta yhdessä manageri Miika Juntusen kanssa, kun rakentamisen aika koittaa.

 

- Budjetti tulee olemaan sellainen, että noususta taistellaan olipa sarjataso mikä vain. Talous tulee edelleen ennen kaikkea, mutta se on tässä seurassa kunnossa, Juntunen raottaa.

Nykyisen joukkueen ulkomaalaisista Alemaolla on voimassa oleva sopimus myös ensi vuodelle. Myös Nikola Markovicin sopimuksessa on pykälä, joka pitänee miehen Oulussa.

- Pelaajien pitää kokea tavoitteet samalla tavalla kuin minun ja Miikan. Innostus ja motivaatio pitää syttyä myös pelaajissa, Pyykölä huomauttaa.
 

Lue myös: Jari Pyykölä ensi kauden päävalmentaja

(Toimitus)

 

21.09.2008

Jännitysnäytelmä kääntyi OPS:lle

"Huh huh, kiihkeää oli", totesi Oulun Palloseuran päävalmentaja Ari Härkönen päätösvihellyksen jälkeen Närpiössä. Kraft tasoitti ottelun lisäajalla, mutta OPS kävi kuittaamassa voittomaalin, kun yliaikaa mentiin jo neljättä minuuttia.

Närpes Kraftin uhkapeli toi 2 - 2 tasoituksen 92. minuutilla, kun kaikki pelaajat maalivahtia myöten miehittivät vierailijoiden rangaistusalueen. Zoran Bogesic survoi pallon takakulmalta maaliin ja OPS:n vaihtopenkillä otettiin pitkiä huokauksia - näinkö tässä kävi. Heti keskialoituksen jälkeen Heikki Marjeta ja Matias Juntunen järjestelivät Alemaolle tekopaikan, mutta brassihyökkääjä malttoi syöttää vielä Teemu Pähtilälle (kuvassa), joka tälläsi 2 - 3 voittomaalin neljännellä lisäminuutilla. Tämän jälkeen huokauksia vedeltiin kotijoukkueen vaihtopenkillä.

Peli oli pitkään OPS:n hallussa, mutta löysäily kahden maalin johtoasemassa oli koitua pistemenetyksenä. Alemao vei oululaiset Dragan Pejicin keskityksestä johtoon 34. minuutin pelin jälkeen. Heikki Marjeta lisäsi johtoa heti toisen puoliajan alussa tarkalla laukauksella alanurkkaan.

- Ensimmäiset 15 minuuttia mentiin päästä päähän, mutta sitten me saatiin peli täysin hallintaan. Oli hyvää pallollista pelaamista, jonka tuloksena saatiin muutama tekopaikka. Johtoasemassa ei aluksi ollut hätää, mutta jossain vaiheessa jouduimme puolustuskannalle, Härkönen kertasi pelitapahtumia.

C-lohkon maalipörssiä johtava Zoran Bogesic toi närpiöläiset maalin päähän 69. minuutin pelin jälkeen ja sama mies ampui Kraftin tasoitusmaalin yliajalla.

Vaasan Kiisto taipui sunnuntaina tasapeliin Iisalmen PK-37:n kanssa, joten piste-ero sarjanousijan paikalle hupeni viiteen pisteeseen. Pinnoja on jaossa vielä yhdeksän.

- Toivottavasti saadaan loppua kohti into päälle ja jatketaan takaa-ajoa loppuun asti. Katsotaan sitten, missä ollaan, OPS-luotsi suunnitteli.

Ensi perjantaina OPS isännöi paikalliskamppailussa Oulun Luistinseuraa, joka puolestaan taistelee sarjasta putoamista vastaan. Luvassa on siis äärimmäisen mielenkiintoinen kohtaaminen Castrenilla. Ottelu alkaa perjantaina 26.9. kello 18.30.

Närpes Kraft - Oulun Palloseura-jp 2 - 3 (0 - 1)

0 - 1 Alemao 34 min.
0 - 2 Heikki Marjeta 50 min.
1 - 2 Zoran Bogesic 69 min.
2 - 2 Zoran Bogesic 90 min.
2 - 3 Teemu Pähtilä 90 min.

(Toimitus)

22.09.2008

Jari Pyykölä ensi kauden päävalmentaja

Oulun Palloseura-jp:n sarjanousu Ykköseen näyttää kuihtuvan kuluvan kauden osalta, vaikka nousu on teoriassa vieläkin mahdollista. Sarjatasosta riippumatta OPS:n peräsimessä on ensi kaudella erittäin kokenut oululaislähtöinen liigavalmentaja Jari Pyykölä.

Joukkuetta tämän kauden loppuun asti luotsaava Ari Härkönen keskittyy jatkossa siviilitöihinsä. Pyykölä on valmentanut Veikkausliigassa yhteensä 180 ottelussa. Hänellä on Suomenmestaruus Porin Jazzista vuodelta 1996. Jazzin lisäksi hän on komentanut Veikkausliigassa FC Lahtea, Kuopion Palloseuraa ja viimeksi Vaasan Palloseuraa.

 

Oulun Palloseuran tilannetta ajatellen Pyykölällä on runsaasti kokemuksia liiganousuista - myös Oulusta. Vuonna 1993 hän luotsasi FC 1991 Oulun 2. divisioonasta 1.divisioonaan. Vuonna 1998 hän nosti IF Brommapojkarnan Ruotsin Superettaniin ja vuonna 2005 Vaasan Palloseuran Veikkausliigaan.

 

Ulkomailta hänellä on kokemusta Ruotsin ykkös- ja kakkosdivisioonasta sekä Italien Serie A:sta. Pyykölä syvensi valmentajan taitojaan vuonna 2004 Italian Serie A:ssa pelanneen Brescia Calcion mukana. Vuonna 2004 hän tutustui laajalti myös koko Skandinavian jalkapallokulttuuriin.

 

Pyykölä on valittu kolmesti Palloliiton eri piirin vuoden valmentajaksi. Lisäksi hänen meriittilistallaan on kaksi liigakarsinnan voittoa (FC Lahti ja VPS). Nykyisin Kempeleessä asuva Pyykölä aloittaa työnsä OPS:ssa virallisesti joulukuussa, mutta hän tarkkailee pelaajia Palloseuran ensi kauden joukkueeseen jo syksyn aikana.

 

 

Jari Pyykölä

Ikä: 52 vuotta
Koulutus: UEFA:n prolisenssi

Valmentajaura:
1993: FC 1991, Oulu (2. div.)
1994: FC 1991, Oulu (1. div.)
1995: Gällivare SK (Ruotsin 2. div.)
1996: FC Jazz, Pori (Veikkausliiga)
1997: FC Jazz, Pori (Veikkausliiga)
1998: IF Brommapojkarna (Ruotsin 2. div.)
1999: IF Brommapojkarna (Ruotsin 1. div.)
1999: FC Lahti (Veikkausliiga) (elokuusta lähtien)
2000: FC Lahti (Veikkausliiga)
2001: FC Lahti (Veikkausliiga)
2002: KuPS, Kuopio (Veikkausliiga)
2003: KuPS, Kuopio (Veikkausliiga)
2004: Ulkomailla opiskelua (mm. Brescia Calcion, Italia / Serie A)
2005: VPS, Vaasa (1. div.)
2006: VPS, Vaasa (Veikkausliiga)
2007: VPS, Vaasa (Veikkausliiga)

2008: Välivuosi

2009: Oulun Palloseura-jp

 

Ottelut:
180 Veikkausliigaottelua päävalmentajana (Suomi)
52 1. div. ottelua päävalmentajana (Suomi)
22 2. div. ottelua päävalmentajana (Suomi)

Saavutukset:
1993: 2. div. voitto (FC 1991, Oulu)
1996: Suomen mestaruus (FC Jazz, Pori)
1998: 2. div. voitto (IF Brommapojkarna, Ruotsi)
1999: Liigakarsintavoitto (FC Lahti - FF Jaro)
2005: Liigakarsintavoitto (VPS - RoPS)

Meriitit:
1996: Vuoden valmentaja SPL:n Satakunnan piiri
2000: Vuoden valmentaja SPL:n Uudenmaan piiri
2005: Vuoden valmentaja SPL:n Vaasan piiri

(Toimitus)

20.09.2008

OPS hakee voitokasta loppukautta

Piste-ero sarjanousijan paikalla olevaan Vaasan Kiistoon (50 pistettä) on venynyt jo seitsemään pisteeseen ja ilman Kiiston ja GBK:n (44 pistettä) rämpimistä loppukauden aikana, jäänee sarjanousu odottamaan OPS:ia (43 pistettä) ensi kaudeksi. Kautta on toki jäljellä neljä ottelua, mikä tarkoittaa 12 pisteen pottia, jos OPS mielii voittaa kaikki jäljellä olevat pelit. Huomion arvoista on se, että Kiisto ja GBK pelaavat vielä keskinäisen ottelun ennen kauden loppua, mikä voi mutkistaa sarjakärjen tilannetta. Lisäksi Kiisto kohtaa vielä OPS:n tavoin Norrvalla FF:n.

 

- Meidän seuraava haaste on Närpiössä sunnuntaina. Lähdetään parantamaan huonoa vieraspeliputkea sinne. Vieraissa peli ei ole toiminut jostain syystä, joten jotain pitää keksiä. Nälkää riittää vielä, vaikka Kiisto näyttää jyräävän kärjessä voitosta toiseen. Nousumahdollisuutemme ovat teoriassakin melko ohuet, mutta loppuun asti taistellaan, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen lataa.

Närpiöläiset ovat hävinneet kaksi viime otteluaan, toisen Kiistolle, toisen Seinäjoen JK:lle. Kraft pelaa loppukauden aikana lähinnä maineesta ja kunniasta, sillä sen verran tukevasti joukkue seisoo C-lohkon tasaisessa keskikastissa. OPS voitti Närpiön kevätkierroksella kotonaan makoisasti 5 - 0.

 

- Meillä on hyvät muistot viime kohtaamisesta. Lähdetään taas pelaamaan hyvä ottelu. Pieniä tavoitteita pitää olla loppukaudeksi, kuten vierassaldon parantaminen ja oman pelin kehittäminen, sillä se ei ole ollut niin hyvää kuin olemme odottaneet, oululaisluotsi linjaa.

 

Antti Pulkkisen saama punainen kortti viime lauantain ottelussa VPS-j:tä vastaan tietää kahden pelin huilia hänelle. Laitapuolustuksessa riittää muutenkin pohdittavaa, sillä Leonardon nenä murtui kaksi viikkoa sitten Pietarsaaressa pelatussa ottelussa ja brassipuolustajan kausi on sitä myöten ohi. Matias Juntunen puolestaan palaa kokoonpanoon.

 

OPS:n seuraava kotiottelu on mielenkiintoinen paikalliskamppailu Oulun herruudesta Oulun Luistinseuraa vastaan. Ottelu alkaa perjantaina 26.9. kello 18.30.

(Toimitus)

13.09.2008

OPS syttyi taistelemaan vajaalla

Lauantai-illan vierailija Vaasan Palloseura-juniorit hallitsi pelitapahtumia siihen asti, kunnes kotijoukkueen Antti Pulkkinen ajettiin ulos kentältä. Yllättävää kyllä, mutta tämän tilanteen jälkeen OPS syttyi taistelemaan ja nousi maalin tappioasemasta 2 - 1 voittoon.

 

Isäntäjoukkueen peli ensimmäisellä jaksolla oli todella aneemista. Ainoa valopilkku oli Dragan Pejicin laukaus kohti ylänurkkaa, jonka vaasalaisten maalivahti Rasmus Hakala torjui näyttävästi. Muuten peli oli vierailijoiden hallintaa ja paremmalla viimeistelyllä taukolukemat olisivat voineet olla 0 - 3.

- Oli vaikea ilta. Herättiin taistelemaan vasta vajaalla, jolloin pelistä tuli yksinkertaisempaa ja joukkueeseen syttyi taistelutahto, jota ei ollut ennen sitä. Me ei oltu alussa hereillä eikä pelin sykkeessä mukana, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen näki.

VPS-j onnistui maalinteossa heti toisen puoliajan alussa, kun Ville Kauppinen tykitti kuulan tarkasti alanurkkaan. Pisteet näyttivät tässä vaiheessa peliä matkaavan Vaasaan. Pelin käännekohta nähtiin ottelun 60 minuutin kohdalla. OPS-vahti Bojan Cabarkapa antoi käsittämättömän harhasyötön oman maalin poikki kohti Nikola Markovicia, mutta syöttö oli aivan liian lyhyt. Vaasalaishyökkääjä Males Lombo ehti väliin ja edessä oli tyhjä OPS-maali. Lombo aikaili kuitenkin sen verran, että Antti Pulkkinen ehti kaatamaan hänet. Seurauksena punainen kortti Pulkkiselle ja rangaistuspotku vierailijoille. Pulkkisen rike kannatti, sillä Cabarkapa paikkasi oman virheensä torjumalla rankkarin.

Bojan Cabarkapa

Bojan Cabarkapa haparoi rangaistuslaukausta edeltäneessä tilanteessa, mutta selvitti

rankkarin lisäksi monta muuta vaarallista tilannetta. 


Neljän minuutin kuluttua verkko soi toisessa päädyssä. Untenmailla ensimmäisen puoliajan vaellellut Dragan Pejic ampui Juan Martinezin keskityksen maalin kattoon ja peli oli tasan. Heti keskialoituksen jälkeen sama kaksikko värkkäsi OPS:n voittomaalin. Tällä kertaa Pejic syötti ja Martinez ampui pallon maaliin.

- Kotona me ollaan saatu hyvä saldo, mutta vieraissa ei ole kulkenut. Syksy on vaikeaa aikaa, kun ollaan takaa-ajoasemassa ja näyttää siltä, että Kiisto jyrää voittoon ottelusta toiseen. Me kuitenkin taistellaan loppuun asti ja yritetään voittaa jäljellä olevat pelit, Härkönen viitoitti.

Juan Martinez

Juan Martinez on pelannut OPS-paidassa kaksi ottelua ja tehnyt kaksi maalia. 


OPS matkustaa ensi lauantaina Närpiöön Kraftin vieraaksi ja tämän jälkeen on edessä mielenkiintoinen paikallisottelu Oulun Luistinseuraa vastaan, jossa panosta riittää.

Oulun Palloseura-jp - Vaasan Palloseura-juniorit 2 - 1 (0 - 0)

 

0 - 1 Ville Kauppinen 48 min.

1 - 1 Dragan Pejic 64 min

2 - 1 Juan Martinez 66 min

Mika Hautala

Martinezin lisäksi Mika Hautala nähtiin ensimmäistä kertaa OPS-paidassa kotikentällä. (Toimitus)

12.09.2008

Jaossa vielä 15 sarjapistettä, OPS - VPS-j lauantaina

Oulun Palloseura on tippunut sarjataulukon kolmanneksi, mutta takaa-ajovaihde on käännetty päälle. OPS metsästää pisteitä seuraavan kerran ensi lauantaina, kun Vaasan Palloseura-juniorit saapuu Castrenille.
 
- Viisi ottelua on jäljellä ja 15 sarjapistettä on vielä jaossa. Me taistellaan tosissaan voitosta jokaisessa ottelussa ja katsotaan sitten, mihin se riittää. Olemme ottaneet viiden ottelun voittoputkia aikaisemminkin, niin miksi ei nytkin, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen suunnittelee.

- Harjoitellaan hyvin, laitetaan ryhtiliike päälle ja napataan voittoja peli kerrallaan. Yritetään saada hyvä loppu kaudelle, vaikka olemmekin takaa-ajoasemassa, hän jatkaa.

Uruguaylaishyökkääjä Juan Martinez ja kokenut oululaispelaaja Mika Hautala debytoivat OPS-paidassa Pietarsaaressa viime lauantaina ja nyt miehet esiintyvät ensimmäistä kertaa OPS:n kotinurmella.

- Juan esiintyi hyvin Pietarsaaressa. Hän toi hyökkäyspäähän lisää vaihtoehtoja ja voi olla, että hän on OPS:lle tulevaisuuden pelaaja, Härkönen väläytti.

Yksi OPS:n tulevaisuuden pelaajista, Matias Juntunen huilaa lauantain ottelun korttitilin täyttymisestä seuranneen pelikiellon vuoksi. OPS:n illan vastustaja käy C-lohkon putoamistaistelua yhdessä Oulun Luistinseuran ja Kuopion Kingsin kanssa. Kaksi näistä kolmesta seurasta tippunee ensi kaudeksi Kolmoseen. Vaasalaisten tilanne ei näytä tällä hetkellä hyvältä, sillä putoamisviivan paremmalle puolelle on yhdeksän pisteen matka. VPS-j:n tilannetta ei helpota se, että alla on 0 - 7 kotitappio viime kierrokselta Seinäjoen JK:lle.

Joko Vaasassa on lyöty hanskat tiskiin, vai onnistuuko VPS-j jarruttamaan OPS:n kiriä kohti sarjakärkeä? Lienee sanomattakin selvää, ettei OPS:lle ole enää varaa pistemenetyksiin. Tosin kaikki muut kärkijoukkueet (Kiisto, GBK ja Norrvalla FF) pelaavat vielä loppukauden aikana sarjatilannetta mutkistavia keskinäisiä otteluita - mielenkiintoa riittää aivan kauden viimeisiin peleihin asti. OPS kohtaa kärkiporukoista kauden viimeisessä ottelussa Norrvalla FF:n.

(Toimitus)

06.09.2008

Tyhjä reissu Pietarsaareen, JBK - OPS 5 - 2

Pietarsaaren jalkapalloklubi oli tyly isäntä oululaisvieraille, vaikka OPS sai otteluun unelma-alun. Dragan Pejic ampui vierailijat johtoon ottelun avausminuutilla. Tilannetta edelsi Heikki Marjetan hyvä nousu laidalta ja keskitys etunurkalle, josta Pejic painoi pallon sisään.

- Me saatiin hyvä alku ottelulle ja meillä oli paikat ratkaista ottelu ensimmäisen 15 minuutin aikana. Ei saatu maaleja ja vastustaja otti sitten peliä haltuun, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoi.

JBK:n Mika Pitkänen tasoitti pelin kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä tarkalla laukauksella alakulmaan. OPS aloitti myös toisen puoliajan hyvin ja Alemaolla oli loistava paikka viedä OPS johtoon, mutta verkko soikin toisessa päässä. Vahvassa syysvireessä oleva Frank Jonke vie isännät johtoon vastahyökkäyksestä.

55 minuutin pelin jälkeen Mattias Kronholm ampui taululle 3 - 1 numerot ja OPS:n alamäki alkoi. Joukkue haki tasoitusta pienellä riskillä, mutta se kostautui ja Frank Jonke naulasi vierailijat lopullisesti illan toisella osumallaan ottelun 66. minuutilla.

- Vieraissa ollaan saatu viimeisen kuuden ottelun aikana vain kolme pinnaa, että joku tässä nyt mättää, Härkönen huokaisee.

Mika Hautalan lisäksi OPS hankki peliluvan ennen siirtoikkunan umpeutumista uruguaylaiselle Juan Martinezille, vaikka mies ei ollut vielä edes saapunut Ouluun. Martinez pelasi ensimmäisen ottelunsa OPS-paidassa Pietarsaaressa. Uruguaylaishyökkääjä onnistui heti maalinteossa, mutta 4 - 2 osuma oli laiha lohtu kymmenisen minuuttia ennen loppua. Isäntien Frank Jonke viimeisteli vielä hattutempun lisäajalla, eikä illan sankarista jäänyt epäselvyyttä.

Sarjanousua ajattelen tappio oli varsin kirvelevä, sillä Kokkolan GBK voitti oman ottelunsa ja kiilasi OPS:n ohi sarjakakkoseksi. Kiisto on neljän pinnan karkumatkalla ja heillä on yksi ottelu oululaisia vähemmän pelattuna. Viidestä jäljellä olevasta ottelusta on kuitenkin tarjolla vielä 15 sarjapistettä, joten edessä on erittäin jännittävä loppukausi.

OPS pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina kotikentällään VPS-j:tä vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30.


JBK - OPS-jp 5 - 2 (1 - 1)

0 - 1 Dragan Pejic 1´

1 - 1 Mika Pitkänen 34´

2 - 1 Frank Jonke 48´

3 - 1 Mattias Kronholm 55´

4 - 1 Frank Jonke 66´

4 - 2 Juan Martinez 83´

5 - 2 Frank Jonke 90´


(Toimitus)

04.09.2008

Pelikiellot sovitettu, JBK - OPS lauantaina

Vahvistunut Oulun Palloseura hakee täyttä pistepottia ensi lauantaina Pietarsaaresta JBK:n vieraana. Vaasan Kiisto on karannut jo neljän pisteen päähän sarjakakkosena majailevasta OPS:sta, joten sinipaidoilla ei juurikaan ole varaa pistemenetyksiin jäljellä olevien kuuden ottelun aikana. JBK on C-lohkon kymmenentenä, mutta tuskinpa pietarsaarelaiset joutuvat sarjapaikkansa puolesta pelkäämään, vaikka matkaa putoamisviivalle on vain kolme pistettä.

- Vastassa on nuori ja yritteliäs joukkue. Pitää miettiä lääkkeet, miten pärjätään heitä vastaan. Pitkästä aikaa meillä on sellainen tilanne, että saadaan lähes kaikki miehet mukaan, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen iloitsee.

Eetu Uusitalo, Alemao ja Aleksandar Vuletic ovat vapautuneet pelikielloistaan eikä viime lauantain voitokkaassa TUS-ottelussa tullut edes yhtään keltaista korttia oululaisille. Jukka Puurunen palasi kentälle pitkän loukkaantumisjakson jälkeen ja mies lienee edelleen pelikunnossa, ellei loukkaantumisen kanssa ole tullut takapakkia. Siirtoikkunan kynnyksellä Tervareista hankittu Mika Hautala on myös kokoonpanossa ja mies odottaakin innolla ensimmäistä otteluaan OPS-jp:n paidassa.

- Mielenkiintoinen ottelu on tulossa. Se on aivan varma, että OPS sytyttää länsirannikolla ja JBK haluaa taatusti voittaa meidät, joten helpolla ei tulla pääsemään. Me ollaan varmasti eräänlainen punainen vaate tässä sarjassa, joten vaikea peli on tulossa, Hautala arvelee.

- Pitää pelata 110-lasissa ja taistella täysillä, silloin tulee voitto. Vastassa on pykälää kovempi porukka kuin TUS, joka oli viime lauantaina Oulussa, hän jatkaa.

Frank Jonke johdatti JBK:n kahdella osumallaan voittoon Seinäjoen JK:sta viime kierroksella. Pietarsaarelaiset ovat keränneet 20 ottelun aikana 23 sarjapistettä. OPS on kerännyt pisteitä kahden pinnan keskiarvolla eli 20 ottelusta on napattu 40 pojoa.

(Toimitus)

01.09.2008

Hautalan siirto varmistui

Mika Hautala oli helpottunut mies, kun hänen siirtonsa Tervareista sarjaporrasta ylempänä pelaavaan Oulun Palloseuraan varmistui lopullisesti. Hautala luuli olevansa OPS:n mies jo viime viikolla, mutta kertaalleen sovittu siirto revittiin vielä viikonlopun aikana auki. Aiemmin sovitusta poiketen Antti Kauranen jatkaa OPS:ssa loppukauden eikä siirry Tervareihin. OPS maksoi Hautalasta huomattavan siirtokorvauksen ottaen huomioon, ettei hänellä ollut edes pelaajasopimusta Tervareihin.

- Minulla on todella helpottunut tunne. Miika Juntunen ja Hannu Takkula tekivät todella kovan työn siirtoni eteen ja asiat ratkesivat vasta 30 sekuntia ennen siirtoikkunan umpeutumista, Hautala kertoo helpottuneena.

- Olin jo viime viikolla valmistautunut pelaamaan OPS:ssa loppukauden, mutta sitten tuli kaikki tämä epäselvyys. Luulin pitkään, että pelini ovat tässä, uran lopettamista kohun keskellä vilautellut Hautala sanoo.

Oulun Palloseura saa Hautalan myötä riveihinsä todella suurisydämisen pelaajan. Kovana taistelijana ja kaksinkamppailijana tunnettu Hautala tuo sinipaitoihin lisäannoksen asennetta ja voitontahtoa. Myös erikoistilanteissa lienee käyttöä 192-senttiselle pelimiehelle. Enimmäkseen topparin ja keskikentän pohjapelaajan paikoilla pelannut OTP:n kasvatti ei ole kuitenkaan nirso pelipaikkansa suhteen.

- Pelaan kaikkia paikkoja, mitä vain ikinä käsketään, ja olen vaikka vaihtopenkillä jos pystyn sieltä auttamaan joukkuetta. Olen ollut 2.divisioonan ottelussa 80 minuuttia maalivahtinakin, hän muistelee.

Hautala saa pelata OPS-paidassa ensi lauantaina Pietarsaaressa JBK:ta vastaan. Viime lauantain ottelussa OPS:lle näyttöjä antanut Achille Traore ei jatka joukkueessa.


LUE MYÖS:

 

Tervarit aikoo estää Hautalan pelaajasiirron

Mika Hautala loppukaudeksi OPS-paitaan


(Toimitus)

30.08.2008

Paluu voittojen tielle, OPS - TUS 3 - 0 (1 - 0)

Oulun Palloseura nappasi odotetun voiton sarjajumbo Teerijärven TUS:ista. Kotijoukkue dominoi peliä suvereenisti varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla, vaikka maalisarakkeeseen jäi vain yksi osuma avausjaksolta.

 

- Alku oli ihan täydellistä hallintaa meiltä. TUS ei saanut yhtään maalipaikkaa ja meidän pallollinen peli oli hyvää. Toinen jakso alkoi tahmeasti ja peli tasaantui, mutta me onnistuttiin pitämään TUS pois maalipaikoilta, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertasi.

- Pelillisesti olen tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan ja toisen jakson maaleihin, mutta peliä pitää vieläkin kehittää, hän jatkoi.

OPS meni johtoon ottelun 21. minuutilla, kun serbikaksikko Nikola Markovic-Aleksandar Vuletic värkkäsivät maalin kulmapotkusta. Markovic puski pitkänä annetun kulman takanurkalle, josta Vuletic tuikkasi pallon maaliin. Pitkästä aikaa kentällä nähty Jukka Puurunen oli myös lähellä maalintekoa, mutta tolppa pelasti vierailijat. Myös Dragan Pejic kilautti maalikehikkoa avausjaksolla.

Puurunen teki kovan työn ja pelasi hyvän ottelun keskikentän pohjalla, vaikka hän ei ole vieläkään aivan täydessä pelikunnossa. Myös Teemu Pähtilä liikkui hyvin keskikentällä ja jakeli hyviä syöttöjä läpi ottelun.

 

Isäntien toinen maali syntyi kauniin hyökkäyskuvion päätteeksi ottelun 71. minuutilla. Matias Juntunen laittoi pallon tyhjään maaliin Dragan Pejicin syötöstä. Pejic kirjautti itsensä maalintekotilastoon lisäajalla läpiajon päätteeksi. Läpisyötön tarjoili Nikola Markovic.

- Takaa-ajo jatkuu. Vielä on kuusi peliä jäljellä ja yksi peli kerrallaan edetään, Härkönen viitoitti.

OPS nousi voitolla sarjakakkoseksi ohi Norrvalla FF:n ja GBK:n. Kiisto johtaa C-lohkoa pisteen erolla ennen Palloseuraa. Tosin Kiistolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. OPS matkustaa ensi lauantaina Pietarsaareen JBK:n vieraaksi.


OPS-jp - TUS 3 - 0 (1 - 0)

1 - 0 Aleksandar Vuletic 21´

2 - 0 Matias Juntunen 71´

3 - 0 Dragan Pejic 90´

(Toimitus)

29.08.2008

Achille Traore vahvistaa joukkuetta TUS-ottelussa

OPS saa hyökkäyspäähän lisää vaihtoehtoja jo huomiseen otteluun, kun 29-vuotiaalle ruotsalaispelaajalle, Achille Traorelle saatiin pelilupa. 186-senttinen hyökkääjä on harjoitellut kuluvan viikon aikana OPS:n mukana ja TUS-ottelun jälkeen päätetään miehen jatkosta.

Traore on pelannut viimeksi Ruotsin 1.divisioonassa (Superettan) Dergerfors IF:n joukkueessa.

(Toimitus)

29.08.2008

Sarjajumbo OPS:n vieraaksi

Pelikiellot ovat jälleen kerran Oulun Palloseuran rasitteena, kun OPS kohtaa lauantaina kotikentällään Teerijärven TUS:in. Olli Laukkanen, Eetu Uusitalo ja Alemao seuraavat lauantain ottelun katsomosta pelikieltojen vuoksi. Uusitalo sai vielä yhden ottelun lisäpelikiellon OPS-SJK-ottelun jälkimainingeista, joten TUS-peli on jo kolmas peräkkäinen huili Uusitalolle.

- Pelikieltojen kanssa ei ole helppoa. Mennään peli kerrallaan, katsotaan ketä saadaan kentälle ja yritetään ottaa mahdollisimman paljon voittoja jäljellä olevista peleistä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen toteaa.

 

Mika Hautalan edustusoikeudesta väännetään kättä vieläkin Tervareiden kanssa, mutta Hautala ei ole missään tapauksessa edustuskelpoinen ainakaan lauantaina, sillä mies pelasi viikko sitten tervaripaidassa. Palloliiton säännöt kertovat, että pelaajasiirroissa on kahdeksan päivän karenssiaika ennen kuin pelaaja voi edustaa toista seuraa. OPS toivoo kuitenkin saavansa Hautalan riveihinsä loppukaudeksi.


TUS on miehittänyt C-lohkon jumbosijaa koko kauden ajan. Teerijärveläisillä on kerättynä 19 ottelusta 11 sarjapinnaa. Maaliero on murheellinen 17-60. Osoitus TUS:in yllätyksellisyydestä koettiin viime sunnuntaina, kun TUS nappasi 3 - 2 voiton Seinäjoen JK:sta. Voiton arvoa nostaa se, että TUS nousi voittoon 0 - 2 tappioasemasta.

- TUS on sarjajumbo, mutta heihin pitää suhtautua vakavasti. Voitto vaatii hyvää 90-minuuttista ja kovaa työtä, Härkönen muistuttaa.

 

OPS puolestaan hävisi kotonaan Seinäjoen JK:lle maalein 1 - 4. Sitä seurasi kotivoitto FC OPA:sta ja tasapeli Kuopiossa Kingsiä vastaan. Pienet loukkaantumiset ovat olleet pelikieltojen lisäksi OPS:n rasitteena, mutta vielä on epävarmaa, ketkä saadaan kuosittua pelikuntoon lauantaina. Mainittakoon myös, että OPS:n manageri Miika Juntunen vapautuu viiden ottelun mittaisesta toimitsijakiellostaan TUS-otteluun.

Teerijärven TUS haastaa Oulun Palloseuran lauantaina kello 16.00 alkavassa ottelussa Castrenissa.

 

(Toimitus)

28.08.2008

Tervarit aikoo estää Hautalan pelaajasiirron

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen, päävalmentaja Ari Härkönen sekä Tervarien päävalmentaja Tapio Haapaniemi sopivat Tervarien kapteenin Mika Hautalan siirrosta loppukaudeksi Palloseuraan ja vastaavasti OPS:n Antti Kaurasen siirrosta loppukaudeksi Tervareihin.

 

Tervarien puheenjohtaja Jussi Törmä käveli kuitenkin seurojen valmentajien tekemän sopimuksen yli ja hän aikoo estää pelaajasiirrot. Tervarien päävalmentaja Tapio Haapaniemi erosi tänään Tervarit edustuksen valmennussuhteesta. Pelaajasiirtojen takana oli myös pelaajien oma suostumus.

 

- Ihmetyttää aika rajusti tämä homma, koska asiat piti olla jo selvänä. Minä sitouduin OPS:n toimintaan ja järjestin siviilipuolen asiani siten, että sitoutuminen OPS:n toimintaa olisi mahdollista. Mielelläni myös auttaisin OPS:ia loppukauden ajan. Tympeää jos siirto kaatuu pelilupaan, Mika Hautala harmittelee.

 

- Tässä iässä ei enää moni seura ota yhteyttä ja kysy pelaamaan, joten toivoisin että johtoportaat saavat asiat hoidettua ja pääsisin pelaamaan OPS:ssa. Viimeisetkin uskon rippeet oululaiseen jalkapalloon ja motivaatio uran jatkamiseen ovat kyllä lopussa, jos tässä käy näin, 25 vuotta eri oululaisseurojen paidoissa pelannut Hautala toteaa.

 

Palloliiton sääntöjen mukaan Hautala tarvitsee peliluvan emäseurastaan, vaikka tässä tapauksessa Hautalalla ei ole edes voimassa olevaa pelaajasopimusta Tervareihin.

 

- En ole sopinut suullisesti enkä kirjallisesti pelaavani Tervareissa koko kautta, Hautala mainitsee.

 

Oulun Palloseura-jp kokee Jussi Törmän toiminnan silkkana kiusantekona. Tervareilla on kolme merkityksetöntä sarjaottelua jäljellä tällä kaudella, sillä joukkueella ei ole enää mahdollisuutta tippua eikä nousta Kolmosen pohjoislohkosta. OPS puolestaan taistelee noususta Ykköseen.

 

Kakkosen siirtoraja umpeutuu sunnuntaina 31.8. kello 24.00.

 

(Toimitus)

27.08.2008

Mika Hautala loppukaudeksi OPS-paitaan

Naapuriseura Tervareiden kapteenin nauhaa tällä kaudella kantanut 31-vuotias Mika Hautala vahvistaa Oulun Palloseuraa loppukauden ajan. Vaihtokaupassa OPS-hyökkääjä Antti Kauranen palaa loppukaudeksi Tervareihin.

 

Topparin ja keskikentän pohjapelaajan paikoilla viihtyvä Hautala on OTP:n kasvatti, mutta mies on pelannut pitkällä urallaan lähes kaikissa oululaisseuroissa. Kaudella 2003 ja 2004 hän taisteli AC Oulun paidassa Ykkösessä.

- En ole montaa vastustajaa urallani harhauttanut, vaan kyllä vahvuuteni ovat asennepuolella ja kaksinkamppailuissa, Hautala luonnehtii itseään pelaajana.

192-senttinen järkäle tuo lisävoimaa jo ennestään kookkaaseen OPS-miehistöön. Hautala on tunnetusti ollut vaikea pideltävä erikoistilanteissa.

OPS:n testissä olleet Dion Esajas ja Brian Tevreden eivät jatka OPS:ssa. Siirtoikkuna on auki elokuun loppuun asti.

(Toimitus)

24.08.2008

Taistelupiste vajaalla, Kings - OPS 1 - 1 (0 - 1)

Oulun Palloseura joutui tyytymään yhteen vieraspisteeseen Kuopiossa. Ottelu alkoi verkkaisesti, mutta pelin vanhetessa ote kääntyi vierailijoille. Paketti pysyi yhä paremmin kontrollissa ja avausmaalista nautittiin puolen tunnin pelin jälkeen. Leonardo tykitti nahkakuulan ylänurkkaan noin 25 metristä. Pelin käännekohta nähtiin vain minuutti OPS:n johtomaalin jälkeen. Alemaolle näytettiin keltaista lappua toisen kerran illan aikana ja brassihyökkääjä ajettiin suihkun puolelle. Ulosajo oli jo oululaisten seitsemän tällä kaudella.

- Vajaalla jouduttiin altavastaajan asemaan. Vaikeaksi meni, kun vajaalla pelattaessa joudutaan muuttamaan niin monia asioita. En koe, että me olisimme mitenkään väkivaltainen tai rumaa pelaava joukkue, mutta tämä oli jo kauden seitsemäs ulosajo meille, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen tuskaili.

- Pelitapahtumia ajatellen tämä oli kuitenkin voitettu piste ja jätkät taistelivat hyvin, hän lisäsi.

Kings pääsi myllyttämään tunnin miesylivoimalla ja kuopiolaisten tasoitusmaali nähtiin ottelun 62. minuutilla. Ollipekka Ojala tinttasi keskityspallon OPS-maalin edestä verkkoon. Dragan Pejic oli lähellä viedä vierailijat vielä kerran johtoon, mutta serbihyökkääjän pitkän soolon päätteeksi virittämä laukaus kilahti ylärimaan.

OPS pelaa seuraavan kerran ensi launtaina kotonaan Teerijärven TUS:ia vastaan. Ottelu alkaa kello 16.00.

 

 

Kings - OPS-jp 1 - 1 (0 - 1)

 

0 - 1 Leonardo 31´

1 - 1 Ollipekka Ojala 62´

 

(Toimitus)

21.08.2008

OPS vei Oulun derbyn

Useita pelejä loukkaantumisen takia huilannut brassihyökkääjä Alemao ampui isäntäjoukkueelle voiton paikallisottelussa FC OPA:a vastaan. Alemao viritti unelmalaukauksen 20 metristä yläriman kautta OPA-verkkoon. Osuma syntyi 24 minuutin pelin jälkeen. Voitolla OPS siirtyi jälleen sarjakärkeen, mutta Kiistolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.


- Me aloitettiin peli todella hyvin ja meillä oli jo ensimmäisen vartin aikana muutama hyvä maalipaikka. Pojat syöttelivät hyvin ja peli oli taistelevaa ja iloista. Toisella puoliajalla OPA teki hieman muutoksia pelaamiseen ja he saivat otetta, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen sanoi.

Tauon jälkeen mustapaitainen FC OPA lähenteli OPS-maalia erittäin vaarallisen oloisesti, mutta ottelun parhaana palkittu maalivahti Bojan Cabarkapa piti maalinsa puhtaana.

- Hyvä, että saatiin peli taas kulkemaan ja viime otteluiden huono putki poikki, Härkönen huokaisi.

 

OPS-OPA

Maalipörssin kärkimies Papa Niang yrittää karkuun, mutta OPS:n keskikenttä puolustaa.

Kuva: Kari Väre. 

 

Paikallisottelun henki oli keskiviikkona vahvasti läsnä Castrenilla ja molemmat joukkueet taistelivat jokaisesta pallosta viimeiseen asti. OPS pelasi uhrautuvaa peliä varsinkin OPA:n toisen jakson painostuksen aikana.

- Sanoin jo ennen kauden alkua, että onnistuminen paikallispeleissä tulee ratkaisemaan paljon tässä sarjassa. Kevätkierroksella saimme vain kaksi pistettä paikallisotteluista, mutta nyt meillä on jo kolme pinnaa ja yksi ottelu vielä tulossa, Härkönen laskeskeli.

OPS pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Kuopiossa sarjapaikastaan taistelevan Kingsin vieraana.

- Lähdemme Kuopioon hyvillä mielin. Saimme pelin taas kulkemaan ja olemme valmiita ottamaan seuraavan haasteen vastaan, edetään peli kerrallaan, OPS-luotsi päätti.


 Bojan Cabarkapa

OPS-maalivahti Bojan Cabarkapa torjui nollan pelin

kahdeksannen kerran tällä kaudella. Kuva: Kari Väre. 

 

 

OPS-jp - FC OPA 1 - 0 (1 - 0)

 

1 - 0 Alemao 24´ 

 

 

Kuvat: Kari Väre

Teksti: Toimitus

18.08.2008

Huikea paikalliskamppailu keskiviikkona

Oululaisittain yksi kauden odotetuimmista otteluista on käsillä keskiviikkona, kun Oulun Palloseura-jp ja FC Oulun Pallo iskevät yhteen Castrenissa. Molemmat joukkueet ovat satsanneet tähän kauteen paljon, vaikka FC OPA ilmoittikin ennen kauden alkua tavoitteekseen vaatimattomasti sarjassa säilymisen.

Fakta on kuitenkin se, että OPA on napsinut pisteitä kaikilta "suurilta", mukaan lukien OPS. Oulun Pallo keikkuu sarjakärjen tuntumassa 27 pinnaa keränneenä. Toukokuun lopussa pelattu kauden ensimmäinen OPS:n ja OPA:n derby päättyi tasatulokseen 1 - 1, mutta mikä parasta, oululaisyleisö näki todellisen paikallistaistelun, jossa mentiin lujaa päädystä toiseen. Samanlaista viihdettä on luvassa ihan varmasti myös keskiviikkona.


Tulosten valossa isäntäjoukkue OPS:lla on menossa kauden synkin jakso. Viiteen viime otteluun mahtuu peräti kolme tappiota, yksi tasapeli ja vain yksi voitto. Sarjanousua ajatellen kurssi pitäisi kääntää mahdollisimman pian, ja mikä onkaan parempi kattaus ryhtiliikkeelle kuin kotiottelu toista oululaisseuraa vastaan.

- Meillä on ollut suunta alaspäin viime peleissä. Kurssi täytyy saada äkkiä käännettyä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen viitoittaa.

- Meidän pitää parantaa hirveän paljon viime ottelusta, jos me halutaan jotain saavuttaa keskiviikkona, OPS:n toinen valmentaja Mikko Pietilä säestää.


Myös keskiviikkoillan vierasjoukkueella FC OPA:lla on ollut hankalaa viime otteluissa. OPA katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa viime perjantaina, niin ikään paikallisottelussa, Oulun Luistinseuraa vastaan. OPA:n maaleista vastasivat puolikuntoisena loisto-ottelun pelannut Ollo ja joukkueen uusin hankinta, nigerialaishyökkääjä Olajide Williams.


OPS.n Aleksandar Vuletic sai yhden ottelun ylimääräisen pelikiellon, koska Palloliiton sääntöjen mukaan kolmannesta pelikiellosta kauden aikana tulee vielä ekstrarangaistuksena yhden ottelun panna. Eetu Uusitalo sai viime ottelussa kaksi keltaista korttia, joten OPA-peli jää myös häneltä väliin. Tässä vaiheessa kautta myös erilaiset kolhut ja loukkaantumiset ovat joukkueiden kiusana, niin myös OPS:n. Jukka Puurunen on pidempään sivussa selkävaivojen takia ja lievemmistä loukkaantumisista kärsineet Alemao, Heikki Marjeta ja Joonas Tikkanen ovat kysymysmerkkejä keskiviikon pelaamisen osalta.

- Loukkaantumiset ja pelikiellot ovat meidän kiusana jälleen. Kokoonpano elää kokoajan ja katsotaan nyt ketä me saadaan kentälle keskiviikkona, OPS-luotsi Ari Härkönen pyörittelee.

OPA:lta puuttuu puolestaan keskikentän työmyyrä Janne Kauppila, joka sovittaa kahden ottelun pelikieltoa. Kärkimies Volodymyr Kilikevych on puolestaan ollut ylemmällä sarjatasolla pelaavan joukkueen testissä, eikä mies liene OPA:n kokoonpanossa keskiviikkonakaan. C-lohkon maalipörssiä johtava Papa Niang sen sijaan palaa kentille pelikiellon jälkeen. Niang on onnistunut tällä kaudella 11 kertaa maalinteossa.


Oulun Palloseura-jp isännöi FC Oulun Palloa paikallisderbyssä keskiviikkona 20.8. kello 18.30 alkaen.

 

(Toimitus)

18.08.2008

Kaksi testipelaajaa antaa näyttöjä OPS:lle

Oulun Palloseura hakee uutta voimaa hyökkäyspäähän Saksasta ja Hollannista. 27-vuotias hyökkääjä Dion Esajas harjoitteli ensimmäisen kerran OPS:n mukana maanantai-iltana. Tiistaina joukkueen harjoitusrinkiin liittyy 26-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Brian Tevreden.

Esajas on Saksan kansalainen, mutta hän on pelannut suurimman osan urastaan Hollannin liigoissa. Hänen tilillään on kuusi nuorten maaottelua Saksan paidassa. Tevreden on puolestaan hollantilainen, mutta on pelannut viime vuosina Kreikassa.

 

Mainittakoon myös, että OPS:n manageri Miika Juntusen saama 10 ottelun toimitsijakielto on lyhentynyt valituksen myötä viiteen otteluun. Juntunen saa palata vaihtopenkille 24.8. pelattavan Kings - OPS ottelun jälkeen.


Dion Esajasin seurahistoria:

1997-2001 Haarlem (Hollanti)

2001-2004 FC Volendam (Hollanti)

2004-2006 FC Zwolle (Hollanti)

2006-2007 SC Paderborn (Saksa)

2007-2008 Quick Boys (Hollanti)

 


Brian Tevredenin saurahistoria:


2004: FC Volendam (Hollanti)

2005: FC Emmen (Hollanti)

2006: Panthrakikos, Komotini FC  (Kreikka)

2007-2008 Fostiras FC (Kreikka)

 

(Toimitus)

14.08.2008

Kauden ensimmäinen kotitappio

Oulun Palloseura menetti kauden ensimmäiset sarjapisteet kotikentällään, kun torstai-illan seinäjokelaisvieraat olivat selvästi kotijoukkuetta halukkaampia nappaamaan voiton.

- Me olimme huonoja emmekä ansainneet voittoa, pelissä ei ollut muuta hyvää kuin johtomaali, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertasi pettyneenä.

Nikolai Dubinin vei oululaiset johtoon Dragan Pejicin ja Eetu Uusitalon hyvästä esityöstä. Venäläishyökkääjä ampui pallon verkkoon aivan vierasmaalin edestä. Osuma syntyi 52 peliminuutin jälkeen. Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin SJK sai kyseenalaisen tilanteen päätteeksi vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta ja Henri Saranpää tykitti komealla vapaapotkulla pelin tasoihin. Seinäjokelaishyökkääjä kaatui vapaapotkua edeltäneessä tilanteessa ja kahmi pallon käteensä peli ollessa vielä käynnissä. Tilanteesta tuomittiin lopulta vierailijoiden vapaapotku.

- Meidän peli meni aivan kipsiin tasoituksen jälkeen. Päät painuivat alas eikä me oltu enää lopussa parhaimmillamme, Härkönen tunnusti.

Seinäjoen Pallokerho naulasi OPS:n lopullisesti kumoon kahdella nopealla maalilla. Ville Pajula puski pallon ohi OPS-maalia vartioineen Mikko Siivikon vain kaksi minuuttia tasoitusmaalia myöhemmin. Ja kymmenen minuutin kuluttua oli vuorossa Petri Huttu. Pajula kaunisteli loppunumerot 1 - 4 lisäajalla läpiajon päätteeksi.

 


OPS-jp - Seinäjoen JK 1 - 4 (0 - 0)

 

1 - 0 Nikolai Dubinin 52´

1 - 1 Henri Saranpää 66´

1 - 2 Ville Pajula 68´

1 - 3 Petri Huttu 78´

1 - 4 Ville Pajula 90´

 

(Toimitus)

13.08.2008

OPS isännöi Seinäjoen JK:a torstaina

Seinäjoen Jalkapallokerhon kausi ei alkanut toivotulla tavalla ja joukkue oli napannut kesäkuun puoliväliin mennessä vain yhden voiton - sekin tuli sarjajumbo Teerijärven Urheilijoista. SJK jäi alkukaudella myös Oulun Palloseuran jalkoihin Aleksandar Vuleticin maalilla 0 - 1.

Seinäjokelaisten vastuuvalmentaja Thomas Dunne astui vaisun alkukauden jälkeen syrjään ja vetovastuun otti kakkosvalmentaja Jari Kujala. Valmennustiimiin liittyivät myös Nelosessa pelaavaa TP-Seinäjokea luotsaava Esa Haanpää sekä maalivahtivalmentaja Rolf Laitamäki. Uuden valmennustiimin alaisuudessa SJK on yltänyt parempiin suorituksiin, mutta fuusioseura löytyy siltikin vasta sarjataulukon tasaisesta keskikastista. Seinäjokelaisilla on tilillään 21 sarjapistettä (viisi voittoa, kuusi tasapeliä ja kuusi tappiota). Hyvä osoitus SJK:n kohenevasta nykykunnosta on kahden viime otteluiden tulokset: tasapeli Kiiston kanssa ja voitto FC OPA:sta.


OPS menetti sarjan kärkipaikan Kiistolle, kun oululaiset kävivät Vaasassa häviämässä juuri Kiistolle viime lauantaina. OPS on kerännyt 33 sarjapinnaa (10 voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota).

 

OPS:n ja SJK:n alkukauden kohtaamisen ratkaissut Aleksandar Vuletic ei ratkaise torstain ottelua, sillä mies sai Vaasassa varoitustilinsä täyteen, mikä tietää yhden ottelun pelikieltoa. Ratkaisijan viitta on siis tarjolla jollekin muulle. OPS:n riveistä myös Jukka Puurunen lienee selkävaivojensa takia edelleen sivussa. Viime lauantain jälkeen varmistui, ettei OPS:n testissä ollut toinen venäläishyökkääjä Stanislav Boichuk jatka oululaisseurassa.

 

Vierailijoiden loukkaantumislista on viime kierroksilla ollut hieman pidempi: Johannes Saranpää, Marko Huttu, Ville Pajula, Henri Saranpää ja Toni Kujala. Näistä ainakin Henri Saranpää ja Toni Kujala ovat todennäköisesti SJK:n kokoonpanossa torstaina.

 

Oulun Palloseura kohtaa Seinäjoen JK:n torstaina 14.8. kello 18.30 Castrenin stadionilla.

 

(Toimitus)

09.08.2008

Kiisto ratkaisi loppuhetkillä, Kiisto - OPS 2 - 0 (0 - 0)

Vaasan Kiisto nousi yhden pisteen turvin sarjakärkeen ohi Oulun Palloseuran. Lauantain kärkikamppailu oli erittäin tasainen, mutta Kiisto vei kolme sarjapinnaa kahdella loppuhetken maalilla. Matti Lampi survoi pallon OPS-verkkoon maalin edestä, kun ottelua oli pelattu 83 minuuttia.

- Todella harmillinen tappio. Me lähdettiin nauttimaan kentälle ja jatkamaan viime otteluiden hyvää, rentoa pelaamista, mutta tänään emme onnistuneet. Meillä oli paikkoja mennä ottelussa johtoon, mutta emme saaneet palloa maaliin ja Kiisto tuli ja kiitti sitten lopussa, OPS-luotsi Ari Härkönen harmitteli.

Palloseura haki lopussa tasoitusmaalia ja nosti koko miehistönsä ylös, mutta uhkapeli ei tällä kertaa onnistunut. Vaasalaiset tekivät toisen maalinsa vastahyökkäyksestä kolme minuuttia ennen päätösvihellystä. Antti Puikkonen kirmasi läpiajoon ja ampui ottelun loppulukemat.

- Ottelu oli oletetun tasainen vääntö. Meillä oli alussa parit paikat mennä johtoon ja tällaisissa otteluissa maalipaikat kannattaisi käyttää hyväksi, Härkönen totesi.

Eetu Uusitalolla ja Nikolai Dubininilla oli oululaisten parhaat maalipaikat, mutta tällä kertaa maalisarakkeeseen jäi pyöreä nolla.

- Sarja on vielä pitkä ja katseet käännetään nyt torstaihin. Meidän pitää parantaa oma peliämme seuraavassa ottelussa, Joro viitoitti.

OPS saa ensi torstaina seinäjokelaisvieraita, kun SJK saapuu Castreniin kello 18.30.

 

 

FC Kiisto - OPS-jp 2 - 0 (0 - 0)

1 - 0 Matti Lampi 83´

2 - 0 Antti Puikkonen 87´

(Toimitus)

08.08.2008

Pejic ja Dubinin jatkavat loppukauden

Oulun Palloseura-jp on tehnyt loppukautta koskevat pelaajasopimukset 31-vuotiaan Dragan Pejicin ja 20-vuotiaan Nikolai Dubininin kanssa. Serbihyökkääjä Dragan Pejicin sopimus oli katkolla heinäkuun lopussa, mutta viime otteluiden vahvat näytöt toivat hänelle loppukauden kattavan pestin.

- Odotamme vahvoja näyttöjä häneltä myös jatkossa. Minulle tämä on kolmas vuosi Draganin kanssa, joten luotan, että myös tällä kaudella maaleja alkaa tulla säännöllisemmin, OPS:n manageri Miika Juntunen odottaa.

Dragan Pejic

Dragan Pejic on pelannut vahvasti koko kauden ajan, vaikka maalien valossa serbi-

hyökkääjän kausi on ollut alavireinen. 


Kaudella 2006 Pejic oli Ykkösessä pelanneen AC Oulun paras maalintekijä 15 osumalla ja viime kaudella hän oli OPS:n paras maalintekijä Kakkosessa 14 maalilla. Kuluvalla kaudella Pejic on auttanut sarjanousua havittelevaa oululaisseuraa kuudella maalilla.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Nikolai Dubinin puolestaan vakuutti seurajohdon kahden ottelun mittaisella koejaksolla. Pietarin Zenitin organisaatiosta Ouluun saapunut venäläispelaaja esitti hyviä otteita Kokkolan GBK:ta ja Ylivieskan Palloa vastaan.

- Hän on lahjakas, taitava ja nuori kaveri, joka on esiintynyt koeotteluissa erittäin hyvin, Juntunen sanoo.

OPS:n testissä olevan toisen venäläispelaajan, Stanislav Boichukin jatkosta päätetään myöhemmin.

(Toimitus)

07.08.2008

Kärkikaksikko kohtaa toisensa Vaasassa

Oulun Palloseura ja Vaasan Kiisto ovat miehittäneet koko kauden ajan vuorotellen C-lohkon kärkipaikkaa. Kiistolla on ollut pitkään yksi ottelu OPS:ia vähemmän pelattuna, joten aivan tarkkaa kuvaa lohkon kovimmasta sakista ei ole vielä saatu.

Kiistolla oli oiva tilaisuus nousta lohkoykköseksi, kun vaasalaiset pelasivat ottelumäärät tasaavan pelin Oulun Luistinseuraa vastaan keskiviikkona. Putoamistaistelua käyvä OLS kuitenkin vei voiton vaasalaisten nenän edestä ja OPS jäi lohkon kärkeen. Kiistolla on nyt 31 sarjapistettä ja OPS:lla 33. Molemmat ovat pelanneet 15 ottelua.

OPS ja Kiisto kohtaavat toisensa lauantaina Vaasassa ja luvassa on todellinen kuuden pisteen metsästys. Palloseuran päävalmentaja Ari Härkönen ei kuitenkaan lataa kohtaamiseen ratkaisunmakua sarjanousua ajatellen.

- Pelejä on vielä aivan älyttömän paljon jäljellä ja sarja on todella tasainen. Kohtaamme melkein kaikki joukkueet vielä kerran ja noususta taistelevat muutkin joukkueet kuin me ja Kiisto, joten kova syksy on tulossa. Edetään ottelu kerrallaan, mutta totta kai voitto Kiistosta toisi herkulliset asetelmat loppukautta ajatellen, Härkönen kertoo.

- Voittoon vaaditaan onnistunut ottelu ja sitä me lähdemme ilman muuta Vaasasta hakemaan, hän jatkaa.

 

OPS-Kiisto

Kevätkierroksen kohtaamisessa Oulun Palloseura-jp oli Vaasan Kiistoa parempi

maalein 3 - 2.

 

Kiisto on ollut viime otteluissa tulosten valossa hieman alavireinen. Takana on tasapeli Seinäjoen JK:n kanssa ja tappio Oulun Luistinseuralle. OPS on puolestaan Norrvalla-ottelun notkahduksen jälkeen parantanut peliään. Takana on vierastasapeli GBK:n kanssa ja kotivoitto FC YPA:sta.

- Oma pelimme on mennyt taas eteenpäin, joten luottavaisin mielin lähdetään Vaasaan. Pitää miettiä, millaisella taktiikalla sinne mennään, mutta luotto omaan peliin on kova. Pyritään hallitsemaan palloa ja pitämään viime otteluiden hyvä vire yllä, Joro heittää.

Kiiston Markus Eriksson loukkaantui Seinäjoella pelatussa ottelussa, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Myös vaasalaisten toinen laitapakki, Jani Takala lienee sivussa. OPS:lla on sikäli harvinainen tilanne tällä kaudella, ettei joukkueella ole yhtään pelikieltoa rasitteena, kun Leonardokin vapautuu kahden pelin pannastaan. Viime ottelussa loukkaantuneiden kirjoissa olivat Jukka Puurunen ja Stanislav Boichuk, joista ainakin Puurunen lienee sivussa pidempään.

(Toimitus)

05.08.2008

YPA ei yllättänyt tällä kertaa, OPS - FC YPA 3 - 0 (0 - 0)

Oulun Palloseura näytti ylivieskalaisvieraille kaapin paikan Castrenissa, eikä viime vuosina hankalaksi vastustajaksi muodostunut FC YPA yllättänyt oululaisia tällä kertaa. OPS esitti kotiyleisölleen erittäin vahvaa pallollista osaamista ja kauniita hyökkäyskuvioita.

 

- Loistava ottelu meiltä, pallollinen peli oli ajoittain jopa kauden parasta. Ensimmäinen puoliaika lähti hyvin käyntiin, mutta sitten hukkasimme hyvän otteen hetkeksi. Toiselle puoliajalle saatiin taas rivit tiiviiksi ja teimme hyviä hyökkäyksiä ja kauniita maaleja, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoi.

- Viime ottelu GBK:ta vastaan oli jo hyvä, mutta onnistuimme parantamaan siitä, hän lisäsi.

OPS-hyökkääjä Dragan Pejic (kuvassa) osoitti jälleen olevansa parhaimmillaan tiukoissa paikoissa. Muut OPS:n serbipelaajat saivat juuri loppukautta koskevat jatkosopimukset, mutta Pejiciltä haluttiin lisänäyttöjä - ja niitä hän antoi. 65. minuutin pelin jälkeen Nikola Markovic keskitti ja Dragan puski kotijoukkueen johtoon.

- Pejic näytti, että hänellä on maalintekotaito tallella, Härkönen huomautti.

Loistavaa kautta pelaava Eetu Uusitalo osoitti myös maalintekotaitonsa. Uusitalo teki kauden viidennen maalinsa komean yksilösuorituksen päätteeksi ottelun 71. minuutilla. Hän kahlasi keskeltä ylivieskalaispuolustuksen läpi ja nosti pallon yli maalivahti Roope Matsin. Dragan Pejic kaunisteli loppunumerot laukomalla pallon takanurkkaan kauniin hyökkäyskuvion päätteeksi ottelun viimeisellä minuutilla. Osuma oli serbihyökkääjän kauden kuudes.

- Lähtökohta otteluun oli se, että YPA on ollut kova vastus OPS:lle kahden viime vuoden ajan. Siinä mielessä halusimme näyttää heille kaapin paikan ja pyrittiin varautumaan heidän vastahyökkäyksiinsä, Härkönen totesi.

OPS teki YPA:n aseettomaksi tiiviillä joukkuepelaamisella, eivätkä vierailijat pysyneet isäntien kyydissä kuin ensimmäisen jakson. Maalintekijöiden lisäksi OPS:n riveistä löytyi joukkueellinen muitakin onnistujia. Omassa päädyssä säilyi nolla kahdeksannen kerran tällä kaudella, keskikenttä esitti nopeaa syöttöpeliä ja hyökkääjät latoivat maaleja. OPS sai hyvät asetelmat seuraavaa ottelua ajatellen, joka sattuu olemaan kärkikamppailu Vaasassa Kiistoa vastaan ensi lauantaina.


OPS-jp - FC YPA 3 - 0 (0 - 0)

 

1 - 0 Dragan Pejic 65´

2 - 0 Eetu Uusitalo 71´

3 - 0 Dragan Pejic 90´

 

(Toimitus)

04.08.2008

FC YPA testaa OPS:n kunnon, pelaajasopimuksia uusittu

Ylivieskan Pallo on ollut Oulun Palloseuralle kiusallinen vastustaja viime otteluissa. Tällä kaudella FC YPA voitti OPS:n kotonaan 2 - 1 ja viime kaudella oululaisten nousuhaaveet kuopattiin juuri ylivieskalaisille kärsityn tappion jälkeen. OPS kohtaa FC YPA:n tiistaina 5.8. kello 18.30 alkaen Castrenin stadionilla.

- Kotona pitää ehdottomasti ottaa voitto. Meillä on paljon kalavelkoja maksettavana heille ja juuri YPA voitti meidät kevätkaudella. Tasapelit eivät tyydytä tässä vaiheessa kautta, vaan kolmea pistettä lähdetään hakemaan, OPS-luotsi Ari Härkönen viitoittaa.

 

Sarjataulukon puolivälissä majaileva FC YPA saa riveihinsä oululaisyleisöllekin tutun Marko Koivurannan, joka on kärsinyt kahden ottelun pelikieltonsa. Nikola Markovic palaa puolestaan OPS-puolustukseen kärsittyään myöskin kahden ottelun pelikiellon. Leonardo sen sijaan sovittaa pelikieltoaan vielä tiistaina. OPS-manageri Miika Juntunen puolestaan sai OPS - PK-37 ottelun ulosajon päälle kahden kuukauden toimitsijakiellon, joka alkoi 31.7. Juntunen on valittanut tuomiostaan.

OPS:n uudet testipelaajat Nikolai Dubinin ja Stanislav Boichuk pukevat tiistai-iltana sinipaidat päälleen ensimmäistä kertaa oululaisyleisön edessä. OPS toivoo venäläiskaksikolta tehoja hyökkäyspäähän, sillä joukkue on tuskaillut hienoisen maalinteko-ongelman kanssa viime aikoina. Viime ottelussa oululaiset pelasivat maalittoman tasapelin Kokkolassa GBK:n kanssa. Venäläispelaajien jatkosta päätetään 14.8. mennessä.


Ylivieskan pallo on pelannut viimeiset kolme otteluaan kotikentällään, joten heillä on edessä vieraspeli pitkästä aikaa. Ylivieskalaisten pelihuumori on ollut ainakin kotiotteluissa kohdallaan, sillä takana on voitto Seinäjoen JK:sta ja tasapeli Vaasan Kiiston kanssa. FC OPA onnistui kukistamaan YPA:n heinäkuun puolivälissä.

OPS saa myös Matias Juntusen takaisin kokoonpanoon. Nuorukainen palasi sunnuntaina Ruotsista, jossa hän puki Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkuepaidan päälleen Englantia, Norjaa ja Färsaaria vastaan. Juntunen pääsi juhlimaan myös maaottelu-uransa ensimmäistä voittoa, kun Suomi kukisti PM-turnauksen sijoitusottelussa Färsaaret 2 - 0.

Kolmella OPS-pelaajalla oli sopimukset katkolla heinäkuun loppuun mennessä. Seurajohto on päättänyt, että  Aleksandar Vuletic ja maalivahti Bojan Cabarkapa jatkavat seurassa loppukauden. Hyökkääjä Dragan Pejic jatkaa OPS:ssa toistaiseksi.

(Toimitus)

31.07.2008

Maaliton tasapeli Kokkolassa

Gamlakarleby Bollklubb eli GBK ja Oulun Palloseura eivät saaneet torstain kohtaamisessa ainuttakaan maalia aikaiseksi, joten pisteet jaettiin sopuisasti numeroin 0 - 0. OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen oli tyytyväinen yhteen vieraspisteeseen.

- Olen tyytyväinen varsinkin siinä mielessä, että me parannettiin viime ottelusta ja omissa pysyi nolla. Kolmessa viime ottelussa omissa on soinut seitsemän kertaa, mutta nyt puolustettiin hyvin. Meillä oli taisteleva ja yritteliäs ilme ja pojat pelasivat iloista jalkapalloa, Joro kertasi.

Itse ottelu oli aivan yhtä tasaväkinen kuin loppunumerot antavat ymmärtää. Oululaisten parhaat paikat siunaantuivat Eetu Uusitalolle ja Dragan Pejicille, mutta maaliverkot vain eivät heiluneet.

 

- Sanotaanko, että meillä oli muutama sellainen "viittä vaille maalipaikka", mutta todellisia paikkoja ei juuri ollut, mutta ei ollut GBK:llakaan. Pelinä tämä oli kuitenkin kivailmeinen, sillä molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan ja taistelemaan, Härkönen kertoi.

Kakkosen C-lohkon sarjakärki tasoittui entisestään torstaina. Vaasan Kiisto johtaa C-lohkoa maalieron turvin ennen Oulun Palloseuraa - molemmilla on koossa 30 sarjapinnaa. Kärkikaksikkoa seuraavat Norrvalla FF (25), FC OPA (24), Närpes Kraft (24) ja GBK (23).

 

Kaksi venäläishyökkääjää testissä


OPS-paidassa viiletti kaksi venäläishyökkääjää, jotka ovat OPS:n testattavana kahden pelin ajan. Nikolai Dubinin ja Stanislav Boichuk ovat molemmat 20-vuotiaita, taitavia pelaajia Pietarin Zenitin organisaatiosta.

- Teknisiä ja taitavia kavereita molemmat. Ihan kunnon vahvistuksista on kysymys ja he tuovat laajuutta meidän pelaajarinkiin, Joro kommentoi.

- Meillä kävi tuuri, että saimme heidät näin nopeasti. Heillä oli jo valmiiksi viisumiasiat kunnossa ja kysymyksessä on vielä kovanluokan pelimiehet, OPS-manageri Miika Juntunen lisäsi.

Pelimiehet saapuivat Ouluun jo viime viikolla ja venäläisten toinen näyttöpaikka on ensi tiistaina, kun viime kohtaamisten perusteella hankala vastustaja, Ylivieskan Pallo saapuu Ouluun. Ottelu alkaa tiistaina 5.8. Castrenissa kello 18.30.

(Toimitus)

30.07.2008

Kärkikahinat Kokkolassa

Oulun Palloseura ja Kokkolan GBK pelaavat torstaina sarjanousua ajatellen äärimmäisen mielenkiintoisen kamppailun. GBK on "vajonnut" sarjataulukossa neljänneksi ja eroa OPS:iin on jo seitsemän pistettä, kun kausi on tasan puolivälissä. Palloseuralle tuleva ottelu on myös erittäin merkittävä, sillä voitto tarkoittaisi sitä, että GBK karisisi jo kymmenen sarjapisteen päähän.

- Todella tärkeä ottelu on tulossa, ei voi muuta sanoa. Kokkola on aina kova paikka vieraissa ja yleisöäkin luulisi olevan paikalla, mutta voittamaan sinne lähdetään, ei siinä ole muita vaihtoehtoja. Nöyrä asenne vain pitää muistaa, OPS-puolustaja Heikki Marjeta ennakoi.

OPS päihitti GBK:n kauden avausottelussa mahdollisimman niukasta eli 1 - 0. Erikoista joukkueiden edellisessä kohtaamisessa oli se, että OPS pelasi lähes koko ottelun vajaalla, mutta onnistui silti voittamaan kamppailun. Tuon ottelun ratkaisumaalintekijä Matias Juntunen ei kuitenkaan matkusta torstaina Kokkolaan, vaan mies on Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana Ruotsissa. Lisäksi pelikiellot ovat OPS:n rasitteena: Nikola Markovic huilaa vielä tulevan ottelun ja Leornardolta jää Kokkolan reissun lisäksi väliin kotiottelu FC YPA:a vastaan. GBK-paidasta puolestaan puuttuvat Jesse Kalliokoski ja Mika Granholm. Miika Hohenthalin ja Björn-Erik Sundqvistin pelaaminen on epävarmaa.

 

OPS-GBK 1 - 0

Oulun Palloseura vei kotiottelussaan kaikki pisteet GBK:lta, vaikka itse kenttätapahtumat

olivat vähintäänkin tasaväkiset. Kuvassa puolustava Leonardo on pelikiellossa torstaina. 


Sekä GBK että OPS lähtevät kärkikamppailuun tappio niskassaan. Vaisun kauden pelannut Seinäjoen JK haki viime lauantaina 1 - 2 vierasvoiton Kokkolasta ja OPS teki tyhjän reissun Vyöri-Maksamaalle häviten Norrvalla FF:lle 3 - 1. Molemmat joukkueet hakevat varmasti torstaina voittoa.

- Ottelut kokkolalaisia joukkueita vastaan ovat aina olleet ainakin minulle jonkin sortin paikallisotteluja. En tiedä mistä se johtuu, mutta pelit ovat olleet monesti kuumia, Marjeta kertoo.

GBK isännöi Oulun Palloseuraa torstaina kello 18.30 alkaen.

 

(Toimitus)

26.07.2008

Kauden toinen tappio, Norrvalla FF - OPS 3 - 1 (1 - 1)

Oulun Palloseura ei päässyt pisteiden makuun vierasottelussa Norrvalla FF:ää vastaan. Isännät menivät jo vartin pelin jälkeen Andrei Shyrobokovin maalilla johtoon OPS-puolustuksen virheen jälkeen.

- Ensimmäinen puoliaika alkoi ihan hyvin ja me vietiin peliä, mutta sitten tuli kylmäsuihku niskaan meidän omasta virheestä, OPS-luotsi Ari Härkönen kertasi pettyneenä.

Eetu Uusitalo tasoitti pelin hienolla laukauksella juuri ennen taukovihellystä ja toiselle jaksolle lähdettäessä peli oli vielä täysin auki. Palloseuran alamäki alkoi 78. minuutilla, kun Shyrobokov teki kulmapotkusta illan toisen maalinsa.

- Meidän peli meni aivan sekaisin tämän jälkeen. Nikola Markovicin puuttuminen puolustuksesta kyllä näkyi, Härkönen myönsi.

OPS ei saanut kunnollista kirivaihdetta enää päälle ja vaarallisimmat maalipaikat jäivät erikoistilanteiden varaan. Leonardo sai vielä punaisen kortin ottelun loppuhetkillä rikottuaan alimpana pelaajana kotijoukkueen hyökkääjää. Tilannetta seurasi vielä rangaistuspotku, jonka Oleksandr Androschuk upotti maaliin.

Norrvalla FF nousi voittonsa ansiosta tasapisteisiin Kokkolan GBK:n kanssa. GBK hävisi lauantaina Seinäjoen JK:lle ja sarjakakkosena edelleen majaileva Vaasan Kiisto pelasi perjantaina tasapelin Ylivieskan Pallon kanssa. Näin ollen sarjakärki säilyi äärimmäisen tasaisena: OPS 29 pistettä ja Kiisto 27 pistettä, tosin vaasalaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.


Norrvalla FF - OPS-jp 3 - 1 (1 - 1)

1 - 0 Andrei Shyrobokov 15´

1 - 1 Eetu Uusitalo 45´

2 - 1 Andrei Shyrobokov 78´

3 - 1 Oleksandr  Androschuk 85´ rp.

(Toimitus)

24.07.2008

Kevätkierroksen viimeinen ottelu edessä

Ennen kuin almanakassa vaihtuu elokuun lehti, pelaa Oulun Palloseura kaksi ottelua vieraskentillä. Ensi lauantaina joukkue matkustaa Vyöri-Maksamaan kuntaan, jossa on OPS pelaa kevätkierroksen viimeisen ottelunsa Norrvalla FF:ää vastaan. Tämän pelin jälkeen OPS on siis kohdannut kertaalleen kaikki C-lohkon joukkueet. Vain Ylivieskan FC YPA on onnistunut voittamaan oululaiset tähän mennessä. Tasapeliin sinipaitojen kanssa ovat yltäneet paikallisvastustajat OLS ja FC OPA. Palloseuran luottopuolustaja Heikki Marjeta (kuvassa) on syystäkin tyytyväinen varsinkin joukkueen puolustuspeliin.

- Alkukaudesta jännitti, miten joukkuepeli lähtee käyntiin, koska saimme joukkueen kasaan vasta aivan harjoituskauden lopussa. Heti ensimmäisessä sarjapelissä kuitenkin huomasi, että hyvin kulkee ja varsinkin koko joukkueen puolustaminen oli kurinalaista, Marjeta muistelee.

- Pelimme on kehittynyt hyvin kauden aikana ja olemme päästäneet omiin todella vähän maaleja, hän jatkaa.

Heinäkuun viimeisenä päivänä OPS aloittaa syyskauden Kokkolan GBK:n vieraana. OPS päihitti vajaamiehisenä kauden avausottelussa juuri GBK:n niukasta 1 - 0.  Äärimmäisen tasaista C-lohkoa kuvaa hyvin se, että ensi lauantain vastus, Norrvalla FF nousisi voitolla mukaan kärkikahinoihin. Norrvalla sijoittuu tällä hetkellä sarjan keskikastiin 19 keräämällään pisteellä ja maalierolla 23 tehtyä - 13 päästettyä maalia. OPS:n maaliero on 25 tehtyä - 9 päästettyä maalia.  Oululaisia paremman maalieron ovat keränneet OPS:n lähimmät uhkaajat, Vaasan Kiisto ja Kokkolan GBK.

- Meidän pitäisi pystyä hyödyntämään maalipaikat vielä paremmin ja iskemään niistä se viimeinen niitti otteluille. Muutamissa peleissä on pitänyt puolustaa 1 - 0-johtoa, jolloin saa pelätä kokoajan sitä pikku virhettä, josta vastustaja tekee tasoituksen. Peli ei ole niin rentoa kuin se olisi reilummassa johtoasemassa, Marjeta kertoo.

Tilastot tukevat tätä, sillä OPS:n nappaamista yhdeksästä voitosta kuusi on tullut yhden maalin erolla. Vain Teerijärven TUS, Vaasan VPS-j ja Närpes Kraft ovat saaneet kovempaa kyytiä OPS:lta.


- Se on se karman laki, kun itse hukkaat muutaman maalipaikan, niin vastustaja tulee ja tekee seuraavasta tilanteesta maalin, Marjeta naurahtaa.


Resepti maukkaampiin voittoihin on kuitenkin olemassa.

- Treeneissä on nyt harjoiteltu muutamia yksinkertaisia kuvioita, joista saadaan maalit tehtyä. Kun maaliteko saadaan toimimaan paremmin, niin sitten meitä ei pysäytä mikään.

- Ja se mikä on tärkeää, meillä on ollut hyvä henki joukkueessa koko kauden ajan ja yhteinen kieli on löytynyt, vaikka joukkueessa on monia kansallisuuksia. Treeneissä mennään lujaa ja välillä on erimielisyyksiäkin, mutta huumori on ollut mukana kokoajan, jolloin harjoituksiin on aina mukava mennä, Marjeta painottaa.

OPS-puolustus

OPS-puolustus on ollut vedenpitävä kuudessa ottelussa. 12:ssa pelatussa ottelussa

oululaismaaliin on tehty vain yhdeksän osumaa. 


Lauantain ottelusta Norrvalla FF:ää vastaan OPS lähtee hakemaan ennen kaikkea kolmea sarjapistettä, mutta isäntäjoukkueen vaarallisuus on oululaisten tiedossa.

- Norrvallaa vastaan odotan tiukkaa peliä, sillä ainakin viime vuonna he pistivät monet kärkiporukat ahtaalle. Tällä kaudella ei ole vielä pelattu heitä vastaan, mutta ainakin viime vuonna pelimme oli vähän kaksijakoista Norrvallaa vastaan, vaikka voitimmekin molemmat ottelut. Teimme maaleja kaukolaukauksista, mutta kenttätapahtumat olivat tasavertaisia. Heillä on pieni ja taitava joukkue, joka pelaa todella hyvää jalkapalloa, OPS-puolustaja Heikki Marjeta tietää.

Viime kaudella Oulun Palloseura voitti Norrvallan kahteen otteeseen maalein 0 - 5 ja 4 - 0.

(Toimitus)

20.07.2008

Alemao ratkaisi nihkeän illan, OPS - PK-37 2 - 1 (0 - 1)

Iisalmen Pallo-Kerho 37 haastoi yritteliäällä pelillään sarjajohtaja Oulun Palloseuran ihan tosissaan. Vaihdosta kentälle tullut Alemao (kuvassa) kuitenkin teki voittoon tarvittavat maalit, eikä vierasjoukkue päässyt yllättämään oululaisia.

- Tiukaksi menee tää voittaminen, PK-37 oli erittäin yritteliäs porukka. Kyllä tämä on tasainen sarja ja häntäpään porukatkin taistelee niin vietävästi, tämä oli vaikea päivä meille, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen jakoi tunnustusta Iisalmen suuntaan.

Vierailijat menivät heti ottelun alussa johtoon, kun Dimitri Klimov upotti rangaistuspotkun OPS-verkoon. Tilannetta edelsi puolustaja Nikola Markovicin käsivirhe. Kotijoukkue sortui ensimmäisellä puoliajalla rätkimiseen, mutta eipä myöskään PK-37 pystynyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Toiselle jaksolle oululaiset paransivat peliään ja pallo liikkui mieheltä toiselle paremmin.

Brassivahvistukset Leonardo ja Alemao värkkäsivät OPS:n molemmat maalit toisella puoliajalla. Alemao puski "Leon" keskityksen verkkoon 69 minuutin kohdalla. Kotijoukkueen toinen osuma syntyi lähes identtisestä tilanteesta kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta tällä kertaa Leonardon keskitys painui Alemaon jalasta maaliin.

Leonardo kilautti muutamaan otteeseen vierasmaalin ylärimaakin, mutta maalimerkintää brassipuolustajalle ei lauantaina suotu. Ottelu tarjosi myös kuumia tunteita sekä kentällä että kentän laidalla. Nikola Markovic sai punaisen kortin ottelun loppuhetkillä ja OPS-manageri Miika Juntunen lensi katsomon puolelle protestoituaan Joonas Tikkasen tekemää maalia, joka tulkittiin paitsioksi. OPS sai lisää jobinpostia, kun Jukka Puurunen loukkasi selkänsä ottelussa.

Oulun Palloseura pelaa kevätkierroksen viimeisen ottelunsa ensi lauantaina Norrvalla FF:ää vastaan. Tämän ottelun jälkeen OPS on kohdannut kertaalleen kaikki C-lohkon joukkueet.


OPS-jp - PK-37   2 - 1 (0 - 1)
0 - 1 Dimitri Klimov 9´ rp.

1 - 1 Alemao 69´

2 - 1 Alemao 79´

 

(Toimitus)

17.07.2008

Atik Ismail tuo joukkonsa Ouluun

Viime kauden päätteeksi 3.divisioonasta Kakkoseen noussut Iisalmen Pallo-Kerho 37 vierailee Castrenin stadionilla lauantaina. PK-37:n penkin päässä istuu legendaarinen jalkapallopersoona Atik Ismail, jonka luotsaama joukkue löytyy kuitenkin sarjataulukon häntäpäästä. Castrenin tekonurmella viilettää viime perjantain tapaan sarjanoususta taisteleva joukkue ja putoamista vastaan taisteleva joukkue.

PK-37 on sarjan kolmanneksi viimeisenä kahdeksan pistettä keränneenä. Iisalmelaiset ovat päihittäneet tällä kaudella vain Teerijärven Urheilijat ja Ylivieskan FC YPA:n. Kuluvan viikon keskiviikkona Kokkolan GBK ruoski PK-37:n maalein 6 - 0, joten iisalmelaisilla on ryhdistäytymisen paikka lauantaina.

 

- Alakertamme vuotaa kuin seula ja maalivahti Jyri Junnilaiselle sattui huono päivä. Vastus (OPS) ei lauantaina ainakaan yhtään helpotu, Atik Ismail kertoi PK-37:n verkkosivuilla GBK-ottelun jälkeen.

Valmentajan lisäksi mielenkiintoisia persoonia Pallo-Kerhon paidassa ovat esimerkiksi liigaviheriöltä tuttu John Keister ja liukasjalkainen venäläinen, Dimitri Klimov. Myös Klimov pelannut Veikkausliigassa - tosin vain yhden ottelun.

 

Verkko heiluu

Oulun Palloseura mielii palata voittojen tielle ja laukoa verkot tötterölle lauantaina.

 

OPS taipui tasapeliin viime perjantain paikallisottelussa Oulun Luistinseuraa vastaan ja kahden pisteen "menetys" pelin loppuhetkillä jäi harmittamaan Palloseuraa. OPS kuitenkin johtaa vielä sarjaa kolmen pisteen turvin ennen Vaasan Kiistoa.

 

- Joukkue on nyt semmoisella tuulella munatun OLS-ottelun jälkeen, että toista heikkoa ottelua ei pelata, vaan otetaan voitto ja tehdään paljon maaleja lauantaina, nuori OPS-taituri Matias Juntunen kertoo.

Eetu Uusitalo huilaa lauantain ottelun pelikiellon vuoksi ja kapteeni Olli Laukkanen on sivussa loukkaantumisen takia. Vierailijoiden kokoonpanosta puuttuu ainakin selkävaivainen Arto Niskanen.

 

OPS-jp - PK-37 alkaa lauantaina 19.7. kello 16.00 Castrenin stadionilla.

 

(Toimitus)

15.07.2008

Matias Juntunen pukeutuu jälleen Suomi-paitaan

Oulun Palloseuran keskikenttäpelaaja Matias Juntunen on nimetty Pohjoismaiden- turnaukseen osallistuvaan Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueeseen. Turnaus pelataan heinä-elokuun vaihteessa Ruotsissa Göteborgissa. Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Englanti, Norja ja Islanti. Alkulohkon lisäksi turnauksessa pelataan yksi sijoitusottelu.

 

Matiakselta jää PM-turnauksen vuoksi vierasottelu Kokkolan GBK:ta vastaan väliin, mutta maajoukkue-edustukset ovat tietysti aina mieluisia reissuja.

- Yritetään pelata tuloksellisesti parempi turnaus kuin Ukrainassa eli nyt pitäisi alkaa voittamaankin. Henkilökohtaisena tavoitteena on saada mahdollisimman paljon maaotteluja alle ja avata maalitili. Jotta saa paikan avauskokoonpanosta, pitää onnistua kentällä myös tuloksellisesti, Matias Juntunen heittää.

Kesäkuun alussa Ukrainassa pelatussa Bannikov-turnauksessa Juntunen sai tililleen kolme poikien maaottelua. Suomi osallistuu PM-turnaukseen viimeistelläkseen peliään syyskuun lopulla Suomessa pelattavaa EM-alkukarsintaturnausta varten. PM-turnauksen jälkeen Suomi kohtaa vielä kaksoismaaottelussa elokuun puolivälissä Viron.

 

 

Suomen joukkue PM-turnaukseen:

Saku-Pekka Sahlgren, KPS

Jere Pyhäranta, FC Honka

Elja Heiskanen, FC Honka

Joel Wulff, TPS

Jussi Fredriksson, OLS

Samu Nieminen, JJK

Johannes Nordström, IFK Mariehamn

Lum Rexhepi, HJK

Nikolai Alho, HJK

Jesse Ahonen, HJK

Santeri Mäkinen, TPS

Riko Laitinen, FC Reipas

Juho-Teppo Berg, TP-47

Matias Juntunen, OPS-jp

Jusu Karvonen, Ilves

Kevin Mombilo, KäPa

Juho Lehtonen, P-Iirot

Teemu Pastila, MP

 

Joukkueenjohto:

Lars Mosander, valmentaja

Hannu Haverinen, valmentaja

Jori Särkkä, maalivahtivalmentaja

Johan Slotte, fysioterapeutti

Jari Parikka, huoltaja

 

 

(Toimitus)

13.07.2008

Puheenjohtaja Hannu Takkulan tervehdys

Arvoisa jalkapallon ystävä!

 

Käyntiin pyörähtänyt kakkosdivisioonan jalkapallokausi on oululaisittain varsin mielenkiintoinen. Kesä tarjoaa ennätysmäärän paikallisderbyjä, sillä oman joukkueemme OPS:n lisäksi myös Oulun Luistinseura ja  FC Oulun Pallo  kamppailevat kakkosdivarin oululaisesta jalkapalloherruudesta. Toivottavasti tämä sytyttää oululaisen yleisön kannustamaan joukkueita hyviin suorituksiin!

 

Kuluva kesä on OPS-jp:n kannalta äärimmäisen kiinnostava. Kyseessä on ensimmäinen ehjä kausi meidän uudelle johtokunnallemme, sillä viime vuonna kesken kauden hyppäsimme "liikkuvaan junaan", ottaessamme vastuun OPS-jp:n toiminnasta. Näin nyt pelaava joukkue on ensimmäinen "meidän näköisemme OPS". Toivon mukaan, tämä pelaajanippu osoittaa olevansa sellainen joukkue, josta oululaiset voivat olla laajasti terveellä tavalla ylpeitä.

 

Uuden OPS:n edustusjoukkueen taustalla, sen rakentamisessa ja valmentamisessa on vahvaa oululaista jalkapallo osaamista ja kokemusta. Manageri Miika Juntusen lisäksi valmentajat Ari Härkönen ja Mikko Pietilä ovat tuttuja oululaisia liigajalkapalloilijoita muutamien vuosien takaa. Nyt heidän osaamistaan ja kokemusta pyritään hyödyntämään niin, että paluu jalkapallon parrasvaloihin olisi pian edessä perinteikkäällä joukkueellamme.

 

FC OPA - OPS 

Kevätkierroksen paikalliskamppailut tarjosivat tasaväkistä ja viihdyttävää jalkapalloa.

Kuva ottelusta FC OPA - OPS-jp. 

 

 

Viime kauden jälkeen seuran talouspohjaa sekä organisaatiota on vahvistettu, ja joukkuetta on rakennettu tähtäimessä 1.divisioonaan nousu. Satsauksia tähän kauteen on tehty myös palaajahankintarintamalla, sillä neljään tasokkaaseen oululaiseen joukkueeseen (lisäksemme AC Oulu, OLS ja OPA) ei yksinkertaisesti löydy riittävän hyviä pelimiehiä pelkästään Oulun alueelta. Viime kaudesta tuttujen pelaajien rinnalle olemme saaneet sekä Brasiliasta että Serbiasta uusia pelaajia, joiden uskomme auttavan joukkuetta tämän kauden nousutavoitteessa. Emme kuitenkaan tavoittele nousua "hinnalla millä hyvänsä", vaan haluamme rakentaa taloutemme ja kilpailutoimintaamme vahvalle pohjalle, niin ettei mahdollisesta menestyksestämme tulisi vain ohimenevä tähdenlento, vaan pysyvä jalkapallon menestystarina.  

 

Hyvä jalkapallon ystävä! OPS:n kunniakas perinne velvoittaa meitä toimimaan avoimessa ja rehdissä urheiluhengessä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Menestyksen rakentaminen vaatii sitoutumista ja nöyryyttä sekä tinkimätöntä työtä tavoitteen eteen. Menestys edellyttää myös sitä, että oululainen jalkapalloväki on tukenamme. Haluamme osaltamme olla luottamuksen arvoisia, ja viedä eteenpäin urheilullisen viestin lisäksi myönteistä kuvaa kansainvälistyvästä Oulusta. Tällä kaudella OPS:n tavaramerkkinä on kurinalainen, mutta hyvällä ja iloisella meiningillä varustetun jalkapallo. Sitä kannattaa seurata, ja sille kannattaa tulla hurraamaan myös kentän laidalle!

 

 

 

Hannu Takkula

Puheenjohtaja, OPS-jp 

11.07.2008

OLS tasoitti loppuhetkillä, OLS - OPS-jp 2 - 2

Oulun Luistinseura ja Oulun Palloseura-jp tarjosivat viihdyttävän ja ennen kaikkea jännittävän paikallisottelun perjantai-iltana. Palloseuralla oli loistava tilaisuus napata derbystä täydet pisteet, kun Aleksandar Vuletic (kuvassa) puski vierailijat johtoon kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta OLS ehti vielä tasoittaa pelin. Pisteet tasattiin Henri Hanhelan viimeisellä peliminuutilla tekemän maalin turvin.

 

- OLS oli tosi aktiivinen ja tuli herhiläisen lailla kimppuun. Toinen puoliaika näytti meidän kannalta ihan hyvältä, mutta kyllä meille tuli takapakkia viime viikon esitykseen verrattuna. Tietystihän se potuttaa, kun noin lopussa menetetään voitto, OPS-luotsi Ari Härkönen totesi.

Sami Pikkarainen vei OLS:n johtoon, kun peli oli vanhentunut 35 minuuttia. Keltapaidat hallitsivat muutenkin ensimmäistä jaksoa ja olivat aktiivisempia. Varsinkin AC Oulusta lainattu Donewell Yobe aiheutti harmaita hiuksia OPS:lle. Yoben lisäksi myös tukku AC Oulun nuoria pelaajia viiletti kentällä OLS:n ja ACO:n välisen farmisopimuksen turvin.

- Ensimmäisellä puoliajalla OLS painoi kovasti päälle ja puolusti tiiviisti, eikä me ei saatu omaa peliä toimimaan. OLS vei kaksinkamppailuja ja kakkospalloja. Toinen puoliaika oli taas meidän hallintaa, Härkönen näki.

 

62 peliminuutin kohdalla Leonardon antama vapaapotku tavoitti Aleksandar Vuleticin, joka puski 1 - 1 lukemat. OPS:n johto-osuma hieman ennen täyttä aikaa tuli lähes identtisestä tilanteesta: Leonardo keskitti ja Vuletic puski. OLS oli kuitenkin päättänyt taistella loppuun asti.

 

Tilanne sarjakärjessä ei muuttunut, sillä myös Vaasan Kiisto taipui perjantaina tasapeliin. OPS johtaa edelleen C-lohkoa 26 pistettä keränneenä ja Kiisto hengittää niskaan kolmen pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena. OPS pelaa seuraavan kerran lauantaina 19.7, kun Iisalmen PK-37 vierailee Castrenissa. Ottelu alkaa jo kello 16.00.


OLS -OPS-jp 2 - 2 (1 - 0)

 

1 - 0 Sami Pikkarainen 35´

1 - 1 Aleksandar Vuletic 62´

1 - 2 Aleksandar Vuletic 87´

2 - 2 Henri Hanhela 89´

 

(Toimitus)

10.07.2008

Kauden toinen paikallisderby, OLS - OPS-jp

Perjantai-iltana on tuplaten jännitystä ilmassa, kun paikallisvastustajat Oulun Luistinseura ja Oulun Palloseura iskevät yhteen Castrenin stadionilla. OLS isännöi OPS:aa kauden toisessa paikalliskamppailussa.


OLS asetti kauden alla tavoitteekseen sarjassa säilymisen ja OPS sarjanousun. Juuri näistä asetelmista lähdetään perjantain taistoon. OPS porskuttaa sarjan keulassa 25 pinnaa keränneenä ja OLS on sarjataulukon toiseksi viimeisenä neljä pistettä keränneenä.

- OLS on nuori joukkue, joten heitä vastaan pitää pelata hyvällä asenteella ja olla vahvoja kaksinkamppailuissa. Nuoruus vastaan kokemus asetelmahan tässä ottelussa on. OLS:lle ei saa antaa tilaa, vaan meidän pitää ottaa peli haltuun heti alusta lähtien, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen viitoittaa.

 

Puurunen

Viime kaudella OPS vei joukkueiden väliset kohtaamiset nimiinsä maalein 1 - 2 ja 5 - 1.

Toisesta ottelusta muistamme Jukka Puurusen hattutempun. 

 

Paikallispeli tuo kentällä aina ekstralatauksen ja lisätunnelman, joten siinä mielessä lähtökohdat otteluun eivät ole aivan niin mustavalkoiset kuin sarjataulukko antaa ymmärtää. Se on varmaa, että molemmat joukkueet haluat näyttää oululaisyleisölle parastaan ja voittaa ottelun.

 

- Paikallispeli on tietysti aina kiva voittaa ja me lähdetään ottamaan kolmea tikkiä hegemoniaottelusta, Härkönen asettaa.

OLS ja OPS ovat ehtineet pelata yhdet paikallisottelun C-lohkon kolmatta oululaisseuraa eli FC Oulun Palloa vastaan. OPA voitti OLS:n 2 - 0 ja OPS ja OPA pelasivat tasan 1 - 1. Viime kierroksella OPS piiskasi Närpes Kraftia 5 - 0, kun taas OLS kärsi 2 - 0 vierastappion Seinäjoen JK:lle.

Oman mausteensa perjantain hegemoniaotteluun tuo OLS:n ja AC Oulun välinen farmisopimus ja sen turvin keltapaitaan tulevat mahdolliset vahvistukset.

(Toimitus)

06.07.2008

OPS järjesti maalijuhlat, OPS - IF Kraft 5 - 0 (1 - 0)

Oulun Palloseura esitti sunnuntai-iltana todelliset maalikarkelot ja närpiöläiset joutuivat pitkälle kotimatkalle 5 - 0 tappio niskassaan. Sarjatauko teki kaikesta päätellen hyvää oululaisille, sillä näin pirteää Palloseuraa ei ole vielä tällä kaudella Castrenin stadionilla nähty.

- Aivan loistava voitto meiltä. Oltiin hyvin latautuneita ja tehtiin hyvin hommia koko ottelun ajan. Me tehtiin Närpiö aseettomaksi kovalla prässipelillä ja peli oli koko ajan hyvin koukussa, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertasi tyytyväisenä.

 

Dragan Pejic (kuvassa) aloitti maalijuhlat, kun ottelua oli pelattu vartti. Hän murtautui 16-alueelle ja ampui pallon voimalla maaliin pienestä kulmasta.

 

Kotijoukkue ratkaisi ottelun lopullisesti heti toisen puoliajan alussa, sillä jo 68 minuutin pelin jälkeen OPS johti näytöstä 5 - 0. Kotijoukkueen toista osumaa edelsi Matias Juntusen hyvä nousu ja keskitys laidalta, tilanteen päätti Seth Ablade. Heti tämän perään Eetu Uusitalo ja Dragan Pejic karkasivat kahdestaan läpi, Pejic syötti ja Uusitalo pussitti pallon varmasti maaliin.

 

Pian tämän jälkeen OPS johti ottelua jo 4 - 0, kun Pejic teki illan toisen osumansa näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi. Serbihyökkääjä kuljetti pallon keskialueelta 16-alueen rajalle ja ampui kierteisen vedon ohi Vladan Zlatkovicin. Myös Eetu Uusitalo onnistui sunnuntaina kahdesti. Seth Ablade tiputti pallon Uusitalolle, joka tälläsi ottelun loppunumerot.

 

- Me tultiin todella vahvana sarjatauolta. Joukkueessa on hyvä henki päällä ja treeneissä on hyvä ilmapiiri. Me levättiin ja harjoiteltiin hyvin sarjatauolla. Tänään nähtiin suvereeni OPS, joka hallitsi pelin jokaista osa-aluetta, Härkönen kertoi.

 

OPS johtaa Kakkosen C-lohkoa kolmen pisteen turvin ennen ottelun vähemmän pelannutta Vaasan Kiistoa. Oulun Luistinseura isännöis Oulun Palloseuraa ensi perjantaina pelattavassa paikallisderbyssä. Ottelu alkaa Castrenin stadionilla tuttuun tapaan kello 18.30.

 

 

OPS-jp - Närpes Kraft 5 - 0 (1 - 0)

 

1 - 0 Dragan Pejic 15´

2 - 0 Seth Ablade 48´

3 - 0 Eetu Uusitalo 53´

4 - 0 Dragan Pejic 59´

5 - 0 Eetu Uusitalo 68´ 

 

(Toimitus)

05.07.2008

OPS palaa sarjatauolta, OPS - Närpes Kraft sunnuntaina

Kakkonen on ollut viimeiset pari viikkoa kesälomalla, mutta sunnuntaina taistelu sarjanoususta jatkuu Oulun Palloseuran osalta. OPS johtaa C-lohkoa kolme pisteen turvin ennen yhden ottelun vähemmän pelannutta Vaasan Kiistoa.

 

Sunnuntaina kello 18.30 Castrenin stadionille saapuu Närpes Kraft, joka majailee tällä hetkellä sarjataulukon viidentenä 16 pistettä keränneenä.

 

Närpes Kraft pesi ennen sarjataukoa Seinäjoen JK:n vieraissa maalein 2 - 4. OPS puolestaan nousi sarjakärkeen ennen juhannustaukoa voittamalla VPS-j:n vieraissa 0 - 2. Päävalmentaja Ari Härkösen mukaan OPS ylsi kauden parhaimpaan esitykseensä tuossa ottelussa, joten sunnuntaina nähtäneen levännyt ja kovakuntoinen OPS.

 

OPS-Närpes kaudella 2007

OPS ja Närpes Kraft väänsivät viime kaudella Oulussa 1 - 1 tasapelin. Närpiössä koti-

joukkue oli parempi maalein 1 - 0.

 

Närpiöläisten tehot ovat levänneet viime kauden tavoin Zoran Bogesicin harteilla. Mies oli viime kaudella C-lohkon maalikuningas 18 osumallaan ja hän johtaa myös tämän kauden maalintekijätilastoa kuudella täysosumalla. Tämän miehen kanssa OPS-puolustus saa siis olla tarkkana.

 

Olli Laukkanen ja Aleksandar Vuletic palaavat ruotuun kärsittyään pelikieltonsa ennen taukoa. Juhannustauko on tehnyt tehtävänsä myös sairastuvalla, sillä kaikki OPS:n 18 pelaajaa ovat pelikuntoisia sunnuntaina.

 

(Toimitus)

15.06.2008

Voitolla sarjakärkeen, VPS-j - OPS 0 - 2 (0 - 1)

Oulun Palloseura jää juhannuksen viettoon Kakkosen C-lohkon kärkipaikalta. Sunnuntai-illan voitto VPS-j:stä nosti OPS:n lohkon piikkipaikalle ohi Vaasan Kiiston. Päävalmentaja Ari Härkösen mukaan oululaiset esittivät kauden parasta peliään varsinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla.

- Me otettiin se mikä meille kuuluu. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä kauden parasta peliä ja taukolukemat olisivat voineet olla jopa 0 - 5 tai 0 - 6. Siinä oli ylärimaa, tolppaa ja läpiajoja, mutta me tuhlailtiin maalipaikkoja, Joro kertoi.

Avausjaksolla maalinteossa onnistui vain Dragan Pejic (kuvassa). Joonas Tikkanen antoi topparin tontilta loistavan syötön Pejicille, joka kirmasi läpiajoon eikä erehtynyt. Avausmaali syntyi jo ottelun toisella minuutilla.

- Hyvä ote jäi tauolla pukukoppiin ja toinen puoliaika oli hieman vaisumpi, mutta ei siinä vaasalaisillakaan ollut pahoja paikkoja, Härkönen näki.

 

Teemu Pähtilä kaunisteli loppunumerot, kun pelikello tikitti jo lisäaikaa. Dragan Pejic tarjoili laukaisupaikan Antti Kauraselle, jonka vedon VPS-maalivahti vielä torjui, mutta jatkotilanteesta Pähtilä pussitti 0 - 2 loppulukemat.

Teemu Pähtilä

Teemu Pähtilä avasi kauden maalintilinsä Vaasassa.Ari Härkönen tyytyväinen alkukauteen

Oulun Palloseura ehti pelata yhdeksän ottelua ennen juhannustaukoa. Tilillä on seitsemän voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio - ei siis hullumpi alkukausi. Sarjapisteitä OPS on kerännyt 22. Sarjakakkosena majailevaan Vaasan Kiistoon on kolmen pisteen etumatka, mutta Kiisto on pelannut yhden ottelun vähemmän.

- Pisteitä ollaan saatu tosi hyvin ja jätkät on taistellut hienosti pelistä toiseen. Välillä on ollut vaikeaakin, kun kolme ottelua ollaan pelattu vajaalla pitkät tovit, mutta silti ollaan otettu niistä pisteet, Härkönen kertoo.

Bojan Cabarkapa

OPS-maaliin on tehtyn vain 0,67 maalia ottelua kohden, mikä on GBK:n jälkeen toiseksi

vähiten koko C-lohkossa. 


OPS:n maaliero on kymmenen pinnaa plussan puolella. Joukkue on tehnyt 16 maalia ja päästänyt vain kuusi. Maalivahdit Mikko Siivikko ja Bojan Cabarkapa ovat torjuneet yhteensä viisi nollapeliä. OPS-puolustus on siis pitänyt maalinsa koskemattomana yli puolissa alkukauden otteluista.

Maalintekovastuu jakautuu joukkueessa varsin leveälle rintamalle. Peräti 12 pelaaja on kirjauttanut itsensä maalintekijätilastoon - vain neljä kenttäpelaaja on ilman maalimerkintää! Joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikka irtoaa kolmella maalilla, jotka on tehnyt brassihyökkääjä Alemao. Kahden maalin miehiä ovat Dragan Pejic ja Aleksandar Vuletic.

 

OPS

OPS johtaa C-lohkoa alkukauden jälkeen. Lähes jokainen pelajaa on onnistunut maalin-

teossa, mikä kielii todella laajasta maalintekoarsenaalista. 


- Mitä pidemmälle mennään, sitä paremmaksi OPS:n joukkuepeli kehittyy. Me saatiin joukkue kasaan vasta kauden alla, mutta nyt ollaan hitsauduttu joukkueeksi ja pallo liikkuu kentällä aina vaan paremmin, mitä enemmän me saadaan pelejä alle, että siinä mielessä odotan hyvää syksyä meiltä. Nyt treenataan vielä pari päivää ja jäädään sitten juhannuslomalle, Joro päättää.

 

 

Kuvat arkistokuvia.

(Toimitus)

12.06.2008

Matias Juntunen palasi kolme maaottelua vyöllään

Matias Juntunen palasi torstaina Ukrainasta tilillään alle 16-vuotiaiden maaottelut Venäjää, Turkkia ja Ukrainaa vastaan. Nuori mies oli innoissaan ensimmäisistä maaotteluistaan, vaikka Suomi jäikin Bannikov-turnauksen jumboksi.

 

- Reissu meni ihan mukavasti, vaikka tuloksellisesti jäimmekin turnausjumboiksi. Vastassa oli kovia joukkueita ja huomaa, että omassa pelissä riittää kehitettävää ennen kuin pääsee kunnolla esille tuolla tasolla, Juntunen kertoi kokemuksistaan.

Suomi pelasi turnauksessa Ukrainan kanssa maalittoman tasapelin, hävisi Italialle 3 - 0, Venäjälle niukasti 2 -3 ja Turkille selvästi 0 - 4. Matias pelasi Suomen avauskokoonpanossa Venäjää vastaan. Ukrainaa ja Turkkia vastaan mies tuli vaihdosta kentälle.

 

- Kuuden viikon päästä olisi PM-turnaus, jossa pelataan Englantia, Norjaa ja Islantia vastaan, että tähtäimessä on päästä pelaamaan siellä. Toivottavasti näitä pelejä tulee lisää, että pääsis kunnolla vauhtiin, hän asettelee.

 

Matias Juntunen

Matias Juntusen maajoukkueuran avausmaali jäi muutaman kymmenen sentin päähän,

kun nuorukaisen kaukolaukaus 30 metristä viuhui niukasti ohi Ukrainan maalin.

 

Matiaksen mukaan nuorten maaotteluiden ja miesten Kakkosen väliset erot löytyvät fyysisyydestä ja yksilötaidosta.

- Nuorten maaottelut olivat fyysisesti heikompia, mutta taidollisesti ja pelinopeudelta parempia. Yksilötaitoa oli monilla enemmän kuin Kakkosen miehillä, Matias vertaa.

Nuorella Juntusella riittää nyt intoa pelata jälleen miesten seassa ja antaa näyttöjä maajoukkueuran jatkoa ajatellen. OPS kohtaa ensi sunnuntaina VPS-j:n Vaasassa.

- Varmaan pelataan taas hyökkäävää peliä, kun maajoukkueessa lähdettiin enemmän puolustuksen kautta. Tiukkaa vääntöä on luvassa varsinkin nyt, kun meillä on osa pelaajista pois, mutta kolmea pistettä lähdetään ilman muuta hakemaan, Juntunen ennakoi.

OPS matkustaa Vaasaan ilman Olli Laukkasta ja Aleksandar Vuleticia, jotka molemmat kärsivät pelikieltoa. OPS:n seuraava kotiottelu on kolmen viikon kesätauon jälkeen sunnuntaina 6.7. Närpes Kraftia vastaan.

 

(Toimitus)

08.06.2008

Leonardo ratkaisi, OPS-jp - JBK 1 - 0 (1 - 0)

Oulun Palloseura nappasi täydet pinnat Pietarsaaren JBK:sta. Brassipuolustaja Leonardon komea vapaapotku 20 metristä siivitti kotijoukkueen voittoon. Leonardon ampuma vapari kimposi JBK-maaliin yläriman kautta ottelun 35. minuutilla.

 

Jälleen kerran OPS joutui taistelemaan osan ottelusta vajaamiehistöllä, kun juuri pelikiellosta vapautunut Aleksandar Vuletic lensi kentältä saatuaan toisen varoituksen ottelussa. Peli ehti vanhentua 53 minuuttia ennen Vuleticin ulosajoa.

 

- Hyviä tuloksia on tullut 10 pelaajalla, mutta onhan se raskasta pelata vajaalla. Peli oli muutenkin kohtuu verkkainen. Me oltiin maaliin asti parempia, mutta ensimmäisen puoliajan lopulla JBK sai pari paikkaa, mutta niistä selvittiin, OPS-luotsi Ari Härkönen kertoi.

- Ulosajosta huolimatta me selvittiin ihan kohtuudella. JBK:lla oli toki pahoja paikkoja, mutta myös me pystyttiin luomaan tilanteita, hän jatkoi.

 

Leonardo

Leonardo avasi kauden maalihanat komealla vapaapotkulla. 

 

Härkösen mukaan sinipaidat liikuttivat palloa mukavasti ja ottelussa nähtiin jo muutamia kauniita sommitelmia. Pelikiellot aiheuttavat tietysti aina harmaita hiuksia.

- Peli paranee kokoajan, vielä kun päästäisiin pelaamaan samalla kokoonpanolla, Joro huokaisi.

Vuleticin lisäksi kapteeni Olli Laukkanen huilaa seuraavan ottelun varoitustilin täyttymisen vuoksi. Alemao potee reisivammaa, joten valmennusjohdolla riittää mietittävää, millaisella ryhmityksellä joukkue matkustaa Vaasaan VPS-j:n vieraaksi ensi sunnuntaina.

 

Vaasan Kiisto ja OPS-jp jatkavat sarjakärjessä tasapistein. VPS-j nousi kolmanneksi ohi JBK:n. Oulun Palloseuran seuraava kotiottelu pelataan kahden viikon kuluttua, jolloin vastaan asettuu Närpes Kraft.

 

(Toimitus)

07.06.2008

Kärkikamppailu sunnuntaina, OPS-jp - JBK

Oulun Palloseuran kolmen ottelun härkäviikko päättyy sunnuntaina pelattavaan kärkikamppailuun Pietarsaaren JBK:n kanssa. Oululaiset ovat napanneet täydet kuusi pinnaa kahdesta viime ottelustaan ja pyhänä haetaan voitokasta päätöstä viikolle. JBK on ollut varsinainen kevään komeetta ja yllättänyt monet epäilijät olemalla koko alkukauden mukana kärkikahinoissa.

 

- JBK on nuori ja nälkäinen porukka. He ovat Pietarsaaren Jaron farmijoukkue ja voivat saada sieltä vahvistuksia. Meidän pitää onnistua maalipaikoista paremmin kuin TUS-ottelussa ja olla huolellisia, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen ohjeistaa. 

 

Pejic

Hyvästä yrityksestä huolimatta OPS ei saanut palloa JBK:n verkkoon viime kaudella. JBK

haki pisteet Oulusta 0 - 1 vierasvoitolla ja Pietarsaaressa pelattiin 0 - 0 tasapeli. 

 

Varttuneempaa osastoa JBK:ssa edustaa muuan Alexei Eremenko, joka toimii myös joukkueen valmentajana. Viime kaudella juuri Eremenko upotti OPS:n nerokkailla syötöillään. Kahdessa viime ottelussaan pietarsaarelaiset ovat jääneet ilman voittoa. Vaasan Kiiston murskasi JBK:n peräti 6 - 1 ja viime kierroksella joukkue pelasi tasan Seinäjoen JK:n kanssa. Vaasan Kiisto ja OPS johtavat Kakkosen C-lohkoa - molemmat ovat napanneet 16 sarjapistettä. JBK on kolmantena 14 pinnaa keränneenä.

 

- Meidän pitää ottaa nuorelta ja innokkaalta porukalta heti luulot pois ja pelata kovaa. Me lähdetään hallitsemaan palloa, pelaamaan kovaa ja hakemaan kotivoittoa, Joro viitoittaa.

 

OPS saa Aleksandar Vuleticin pelikiellon jälkeen takaisin kehiin, mutta Matias Juntunen puuttuu vielä tästä ottelusta nuorten maajoukkuekomennuksen takia. Myös Jukka Puurunen huilaa vielä. Ottelu alkaa sunnuntaina 8.6. kello 18.30 Castrenin stadionilla.

 

Eremenko

JBK:n keskikentän aivot, Alexei Eremenko. 

 

(Toimitus)

05.06.2008

TUS - OPS-jp 0 - 4 (0 - 2)


Oulun Palloseura nappasi rutiinivoiton sarjajumbo Teerijärven Urheilijoista. OPS:lla oli päävalmentaja Ari Härkösen mukaan hyvät mahdollisuudet tehdä ottelussa jopa 10 maalia, mutta torstaista muodostui komeiden kaukolaukauksien ilta.

 

Heikki Marjeta täräytti ensimmäisen pommin noin 25 metristä TUS-maalin takanurkaan. Ottelua oli pelattu 11 minuuttia, kun OPS siirtyi tällä osumalla johtoon. Seth Ablade lisäsi johtoa 36 peliminuutin jälkeen nostamalla pallon myöskin noin 25 metristä yli vastaan tulleen TUS-maalivahdin.

 

- Me aloitettiin peli kivasti ja saatiin luotua paljon maalipaikkoja. Siinä 15 - 25 minuutin välillä oli hieman vaisumpi hetki, mutta muuten peli oli täysin meidän kontrollissa. Huolellisemmalla viimeistelyllä oltaisiin voitu tehdä reilusti enemmän maaleja, OPS-luotsi Ari Härkönen kommentoi.

 

Heti puoliajan jälkeen Dragan Pejic hankki rangaistuspotkun vierasjoukkueelle ja Alemao upotti kauden toisen rankkarinsa sisään. 62 minuutin jälkeen oli Olli Laukkasen vuoro onnistua kaukolaukauksessa - tällä kertaa pallo sujahti kotijoukkueen maalin alanurkaan.

 

Oulun Palloseura matkusti Teerijärvelle vain 13 pelaajan voimin, sillä pelikieltoa kärsivien Jukka Puurusen ja Aleksandar Vuleticin lisäksi OPS lähti matkaan ilman Joonas Tikkasta ja Niko Junkkaria, jotka jäivät pois kokoonpanosta viime hetken sairastumisien vuoksi. Näiden lisäksi Matias Juntunen pelaa Ukrainassa alle 16-vuotiaiden maajoukkueen mukana.

 

OPS kohtaa ensi sunnuntain C-lohkon kärkikamppailussa Pietarsaaren JBK:n. Ottelu alkaa 8.6. kello 18.30 Castrenin stadionilla.

 

(Toimitus)

 

04.06.2008

Sarjajumbon vieraaksi, TUS - OPS-jp torstaina

Samalla, kun Oulun Palloseura-jp:n hankkimat neljä tv-taulua ovat nousseet koko komeuteensa Oulun neljällä sisääntuloväylällä, myös kilpailupuolella tapahtuu. OPS matkustaa torstaina Teerijärven urheilijoiden vieraaksi.

 

TUS majailee tukevasti Kakkosen C-lohkon jumbopaikalla, kun taas Oulun Palloseura-jp on sarjakakkosena yhden pelin enemmän pelanneen Vaasan Kiiston perässä. JBK on sarjakolmosena tasapisteissä OPS:n kanssa. OPS on kerännyt 13 pinnaa ja maaliero näyttää plus kolmea. TUS ei ole kerännyt pinnaakaan ja maaliero on 24 pakkasastetta. Tässä lähtökohdat torstain otteluun.

 

Urheilussa käy usein juuri niin, että etukäteen se "helpoin" ottelu osoittautuukin vaikeaksi. Sinipaidat eivät siis voi lähteä Teerijärvelle paukuttelemaan henkseleitään, vaikka kolmea pistettä on toki lähdettävä hakemaan.

 

Eetu Uusitalo sai tämän kauden maalihanat auki viime sunnuntaina. Myös Joonas

Tikkanen teki kauden ensimmäisen osumansa Kings-ottelussa. 

 

Oulun Palloseuralla on allaan vajaamiehistöllä napattu maukas 2 - 1 kotivoitto Kuopion Kingsistä. TUS:lla on allaan 8 - 1 vierastappio Seinäjoelta, mikä kertoo paljon seuran tämän kauden otteista.

 

- Yhdeksän pisteen viikkoa lähdetään taas hakemaan. Saatiin Kingsistä hyvä lähtö kolmen pelin viikolle, ja edelleen, kehitetään ja kehitetään vielä omaa peliä. Tietysti kolme miestä on nyt poissa, joten saa nähdä miten selvitään ilman heitä, mutta ilman muuta voittoa lähdetään hakemaan, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen ennakoi.

 

Palloseuran riveistä puuttuvat kahden ottelun pelikieltoa kärsivä Jukka Puurunen, varoitustilin täyttymisen takia yhden ottelun huilaava Aleksandar Vuletic ja alle 16-vuotiaiden maajoukkueen mukana Ukrainassa oleva Matias Juntunen. Kolme miestä siis puuttuu avauskokoonpanosta, joten uudet miehet saavat näyttää taitojaan avauskentällisessä torstaina. OPS.n kolmen ottelun härkäviikko päättyy sunnuntaina kotiotteluun, jolloin Castreniin saapuu Pietarsaaren JBK.

 

(Toimitus)

02.06.2008

Kuvakooste ottelusta OPS - Kings

Oulun Palloseura-jp - Kings, Kuopio 2 - 1 (0 - 1)

 

Pejic

Ottelu on vanhentunut vain 14 minuuttia, kun Dragan Pejic puskee pallon ylähirteen. 

Pejic2
Dragan ehtii vielä paluupalloonkin, mutta maalivahti Petri Kuikka on hereillä. 

Pejic3

Sama mies, Dragan Pejic Kings-puolustuksen puristuksessa. Yritteliäästä pelistä

huolimatta "Vapahtaja" jäi ilman maalimerkintää sunnuntaina. 


Tikkanen

Joonas Tikkanen puolestaan osui maalipuiden väliin. Mies puski ottelun voittomaalin

Leonardon antamasta kulmapotkusta. 


2 - 1

Jostain välistä pallo löytää tiensä maaliin ja Tikkanen voi nostaa kädet pystyyn ja vastaan-

ottaa onnitteluja, tilanne 2 - 1. 


Ablade
Seth Abladen tulo toiselle puoliajalle puhkaisi OPS:n pelin kukkaan. 

Uusitalo

Eetu Uusitalolle tarjoutui ottelun loppuhetkillä pari mahdollisuutta kaunistella loppu-

numeroita. 


tv-taulu

Oulun Palloseurassa tapahtuu myös kentän ulkopuolella. Seuran hankkimista TV-

tauluista kaksi on pystyssä ja toiset kaksi nousevat korkeuteensa tällä viikolla. Kuva

Tuiran sisääntuloväylältä. 


(Toimitus)

 

01.06.2008

Vaikeimman kautta voittoon, OPS - Kings 2 - 1 (0 - 1)

Oululaisyleisö käveli päät painuksissa makkarakopille ensimmäisen puoliajan jälkeen. Kaikki merkit viittasivat siihen, että pisteet matkaavat Kingsien mukana Kuopioon. Vierailijoiden Petri Luhio laukoi avausmaalin ottelun 25. minuutilla ja hieman myöhemmin isäntien Jukka Puurunen otti punaisen kortin ja OPS joutui taistelemaan vajaamiehinsenä yli puolet otteluajasta. OPS:n ainoa valonpilkahdus ensimmäisellä jaksolla oli Dragan Pejicin pusku, joka kilahti ylärimaan.

 

- Peli alkoi ihan ok ja me saatiin pari paikkaakin, mutta sitten Jukka Puurunen lensi ulos ja peli meni hirveän vaikeaksi. Seth Abladen tulo toiselle puoliajalle rauhoitti meidän peliä keskikentällä ja me päästiin peliin taas kiinni, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen näki.

 

Dragan Pejic

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Seth Ablade tarjoilee Dragan Pejicille läpiajon, mutta

pallo lipuu niukasti ohi maalin. 

 

Manageri Miika Juntunen herätteli joukkueen tauon aikana ja toisella puoliajalla nähtiin aivan uudenlainen OPS. Kotijoukkue vaihtoi Seth Abladen ja Joonas Tikkasen kentälle ja ote siirtyi täydellisesti vajaamieheselle OPS:lle.

 

- Saatin hirveän hyvä tahto päälle ja jätkät alkoivat uskoa sihen, että me tullaan vielä. Me ollaan tultu kaksi kertaa tällä kaudella vajaalla voittoon. Yksi tekijä oli myös se, että Seth tuli kentälle. Meidän keskikenttä kaipasi pelintekijää ja Seth on sellainen, Joro kertoi.

 

Seth Ablade

Puolikuntoisenakin Seth Ablade oli yksi sunnuntai-illan voitonavaimista.  

 

Ablade on kärsinyt loukkaantumisista viime aikoina eikä ghanalainen ole vieläkään täydessä kunnossa. Joka tapauksessa toisella puoliajalla Ablade jakeli läpisyöttöjä ja hallitsi palloa keskikentällä. Maalia ei kuitenkaan nähty vielä Dragan Pejicin läpiajosta, vaan erittäin pirteän ottelun pelanneen Eetu Uusitalon rynnistyksestä. Nuorukainen taisteli itsensä laukaisupaikkaan 16-alueen rajalla ja sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan ottelun 55. minuutilla. Viitisen minuuttia myöhemmin Joonas Tikkanen puski voittomaalin Leonardon antamasta kulmapotkusta.

 

- Me parannettiin peliä toiselle puoliajalle, vaikka pelattiin vajaalla. Puolustus pysyi hyvin kasassa ja maalipaikkoja tuli yllättävän paljon. Oltaisiin voitu tehdä enemmänkin maaleja, ottelun parhaana palkittu Uusitalo totesi.

 

OPS pelaa jälleen kolme ottelua viikon sisällä. Nyt kotona kaatui Kings, torstaina joukkue matkustaa sarjajumbon vieraaksi Teerijärvelle ja viikon kuluttua sunnuntaina sarjaa tällä hetkellä johtava Pietarsaaren JBK tulee OPS:n vieraaksi Castreniin. JBK:n johtaa sarjaa maalieron turvin, OPS nousi myös 13 pisteeseen, Kiisto on sarjataulukon kolmas, myöskin 13 pistettä keränneenä.

 

Eetu Uusitalo

Eetu Uusitalon maalipaikka heti ottelun alussa. Vielä tässä Kings-vahti Petri Kuikka vie

pidemmän korren. 

 


OPS:n kokoonpano:

 

Bojan Cabarkapa
Leonardo
Olli Laukkanen (45´ Joonas Tikkanen)
Nikola Markovic
Heikki Marjeta
Jukka Puurunen (30´ ulosajo)
Matias Juntunen (45´Seth Ablade)
Alemao (83´ Antti Pulkkinen)
Eetu Uusitalo
Aleksandar Vuletic
Dragan Pejic

 

(Toimitus)

31.05.2008

Pistejahti jatkuu, OPS - Kings sunnuntaina

Kuopiossa varmasti kukaan ei ole tyytyväinen Kingsien alkukauteen. Joukkue on kerännyt viidestä ottelusta vain neljä pinnaa ja sijoittuu sarjataulukon häntäpäähän. Kolme ensimmäistä otteluaan kuopiolaiset hävisivät, mutta alavireistä kauden aloitusta seurasi voitto Ylivieskan FC YPA:sta ja tasapeli Seinäjoen JK:n kanssa. Kuopion kuninkaiden kuntokäyrä on kuitenkin vahvassa nousussa.

 

Kuopion Kings tunnetaan kovaotteisena joukkueena. OPS ja Kings pelasivat kaksi tasa-

peliä viime kaudella. 

 

Oulun Palloseura saa sunnuntaina kello 18.30 Castrenin stadionilla alkavassa ottelussa vastaansa nälkäisen ja pisteitä janoavan ryhmän. Myös OPS on pistemenetyksestä ärsytetty joukkue, sillä viime lauantain tasapeliin päättynyt derby FC OPA:n kanssa on vielä tuoreessa muistissa. Oululaiset tarvitsevat voiton noustakseen takaisin sarjan kärkikastiin. OPS on kerännyt kymmenen pistettä pelaamistaan viidestä ottelusta.

Seth Abladen pelaamien on pienoinen kysymysmerkki, mutta muuten OPS juoksuttaa Castrenin keinonurmelle terveen joukkueen. Loukkaantumiset ovat vaivanneet kuopiolaisia koko alkukauden eikä Kings saa Ouluunkaan kaikkia miehiään. Riveistä puuttuu ainakin Juha-Pekka Roivainen. Ali Koljonen, Pasi Tuutti, Niko Kuusisto ja Toni Kouvalainen ovat enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä.

 

Viime lauantain paikalliskamppailun kolhut ja mustelmat on paranneltu ja OPS käy

tuoreilla jaloilla kuopiolaisten kaatoon. Palataanko sunnuntaina voittojen tielle?

 

(Toimitus)

28.05.2008

Matias Juntunen raivasi tiensä alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen

Matias Juntunen pukee Suomen maajoukkuepaidan päälleen ensimmäistä kertaa urallaan kesäkuun alussa Ukrainassa Bannikov-turnauksessa. Juntunen selvitti tiensä alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen Helsingissä pidetyltä ehdokasleiriltä.

 

- Eipä voisi paljon paremmin olla. Nyt, kun pääsin joukkueeseen ensimmäistä kertaa, niin pitää onnistua Ukrainassa ja vakiinnuttaa paikka maajoukkueessa, Juntunen asettelee.

Matias pelaa 5.-11. kesäkuuta neljä maaottelua Ukrainan Donetskissa. Vastaan asettuvat vahvat ja perinteiset jalkapallomaat, Ukraina, Italia ja Venäjä. Lisäksi turnauksessa pelataan sijoitusottelu alkusarjan jälkeen.

 

Pirteän alkukauden OPS-paidassa pelanneelta Juntuselta jää maajoukkuekomennuksen takia TUS-OPS ja OPS-JBK -ottelut väliin. Myös maajoukkueessa Matiaksen pelipaikka on ylempi keskikenttä. Helsingissä pidetyllä ehdokasleirillä alle 16-vuotiaiden maajoukkue kukisti B-nuorten SM-sarjassa pelaavan HJK:n maalein 3 - 1.

 

- Lisäksi meillä oli kahdet aamutreenit. Toista kertaa tällä kaudella pelasin luonnonnurmella, että sikäli oli vähän hakemista. Sain palautetta, että puolustussuunnan pelaamisessa on vielä kehitettävää, Juntunen kertoi leirin anneista.

 

Matias Juntunen 

Matias Juntunen on onnistunut maalinteossa kerran tällä kaudella. Veikkauspörssin

pisteitä mies on kerännyt viisi.


(Toimitus)

24.05.2008

Kuvakooste paikallisottelusta OPA - OPS

FC Oulun Pallo - Oulun Palloseura-jp 1 - 1 (0 - 0)

 

Rapatessa roiskuu. OPA-luotsi Jyrki Kylmälän mukaan ottelun hallinta siirtyi OPS.lle, kun

Papa Niang jätti kentän Aleksandar Vuleticin taklauksen jälkeen. Torikokoukset seuraisivat kovia taklauksia. 


Heikki Marjeta ehtii tähän palloon ennen Olloa. 


Ville Väisänen edusti viime kaudella Oulun Palloseuraa. Nyt mies puki päälleen OPA-

paidan. Vartioinnissa Aleksandar Vuletic. Dragan Pejic kokeilee. 


Maalivahdit olivat launtaina tulessa. Sergei Kosov nappaa pallon ennen Jukka Puurusta. 


Toisessa päädyssä Bojan Cabarkapa venyy Juha-Matti Huovisen laukauksen tielle. 


Kuhinaa riittää kuin ampiaispesässä, vaikka pallo on vielä yläilmoissa. 


0 - 1. Sergei Kosov aavistaa Alemaon rankkarin väärin. 


Janne Kauppila ja Olli Laukkanen edustivat viime kaudella molemmat Oulun Palloseuraa,

mutta sitä ei muistella tässä tilanteessa. 


(Toimitus)

 

24.05.2008

Paremmuus ei selvinnyt paikalliskamppailussa, FC OPA - OPS-jp 1 - 1 (0 - 0)

FC Oulun Pallo ja Oulun Palloseura esittivät lauantaina ottelun, joka näytti ja tuntui paikalliskamppailulta. Tuomarin pilli soi tiheään, varoituksia nousi lähes joka miehelle ja jääpusseille riitti kysyntää pelin tiimellyksessä. Voittajaa ei kuitenkaan saatu selville, joten molempien pistesaldo lihoi yhdellä pinnalla.

 

Isäntäjoukkue OPA aloitti ottelun todella vahvasti, mutta Bojan Cabarkapan torjunnat pitivät OPS:n pelissä mukana. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen huipputorjuntoja nähtiin toisessa päädyssä, kun Sergei Kosov venyi pariin otteeseen Matias Juntusen laukauksen eteen.

 

- Tämähän näytti välillä paikallispeliltä. Me ehkä hallittiin ensimmäistä puoliaikaa alun jälkeen, mutta OPA pääsi toisella puoliajalla meidän maalin jälkeen peliin mukaan. Tasainen vääntö, joka olisi pitänyt pystyä voittamaan, OPS:n kapteeni Olli Laukkanen harmitteli.

- Me ajateltiin 0 - 1 maalin jälkeen, että me pystytään pitämään johto, mutta niin vain Janne Kauppila pääsi tasoittamaan meidän topparien välistä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoi.

 

Paikallisottelun henkeä. Tunnetta on pelissä ja otteet ovat sen mukaisia. Torikokouksia nähtiin useaan otteeseen.


Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 68. minuutilla, kun Alemao upotti rangaistuspotkun Kosovin selän taakse. Tilannetta edelsi Dragan Pejicin rikkominen rangaistusalueella. Reilut kymmenen minuuttia tämän jälkeen Sami Hyvärisen keskitys tavoitti Janne Kauppilan OPS-maalin edestä ja mies puski loppunumerot vierailijoiden puolustuksen ihmetellessä vieressä.

- Rankkarin jälkeen meidän jätkät heräsivät taistelemaan. Ajateltiin, ettei tämä näin voi päättyä. Me teimme juuri sellaisen maalin, kuin puoliajalla suunnittelimme, OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä sanoi.

 

Eetu Uusitalolle avautui ratkaisupaikka ottelun loppuhetkillä. Pallo ohittaa maalivahti

Sergei Kosovin, mutta OPA-puolustus pelastaa maaliviivalta. 

 

Vaikka derby olisi ollut tietysti mukava voittaa, oli Ari Härkönen tyytyväinen raskaaseen kolmen pelin viikkoon, josta OPS nappasi seitsemän sarjapistettä.

 

- Paikallispelit ovat varmasti jatkossakin kovia pelejä. Seitsemän pistettä kolmesta pelistä ei ole huono saavutus, mutta ei meidän peli vielä valmista ole. Meillä tulee liikaa virheitä, mutta tästä parannetaan vielä, Joro asetteli.

 


Olli Laukkanen näyttää, mistä paikallisottelussa on kysymys. Tuumaakaan ei anneta

periksi. 

 

 

OPS:n kokoonpano:

 

Bojan Cabarkapa

Leonardo

Aleksandar Vuletic

Nikola Markovic

Heikki Marjeta

Olli Laukkanen (c)

Jukka Puurunen (Antti Pulkkinen 62')

Alemao

Matias Juntunen (Joonas Tikkanen 76')

Eetu Uusitalo

Dragan Pejic


(Toimitus)

23.05.2008

Kauden ensimmäinen derby, FC OPA - OPS-jp lauantaina

Sarjanousija FC Oulun Pallo isännöi sarjakärkeen nousutta Oulun Palloseuraa sen kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa. OPA ja OPS iskevät yhteen lauantaina kello 18.00 Castrenin stadionilla.

OPS on parantanut peliään kuin sika juoksuaan. Viime ottelussa Seinäjoella oululaiset väläyttelivät jo kauden parasta peliään tähän asti ja nappasivat 0 - 1 vierasvoiton SJK:sta. OPS-luotsi Ari Härkönen lähteekin luottavaisin mielen OPA:n kaatoon.


- Paikallispeli on tietysti aina kivempi voittaa, että kehtaa kävellä kaupungilla pää pystyssä. Näissä peleissä molemmilla on automaattisesti kova lataus ja molemmat asennoituvat hyvin, mutta luottavaisin mielin lähdetään OPA:n kimppuun, Härkönen lataa.

OPA:n alkukausi on ollut kaksijakoinen. Peli on kulkenut ajoittain varsin mallikkaasti, mutta maalinteko on tökkinyt, joten pistepussi on lihonut vain viiden sarjapisteen verran. OPA otti kauden avausvoittonsa viime lauantaina niin ikään paikallisvastustaja Oulun Luistinseurasta. Sarjataulukossa Oulun Pallo sijoittuu keskikastiin, mutta alkukaudesta marginaalit ovat todella pienet, ja sarjakärjestä löytyvä OPS on kerännyt vain neljä pinnaa enemmän.

 

Tuuletuksia

Tuuletuksia ja kovaa kamppailua on luvassa lauantaina, kun OPA ja OPS iskevät yhteen.

Kysymys kuuluu, kuka pääsee tuulettamaan? 


Oulun Palloseura juoksuttaa lauantaina kentällä terveen ja hyvävireisen miehistön. OPA saanee riveihinsä pelikuntoon pikku hiljaa toipuneen Ollon, joka on varmasti tärkeä mies joukkueelle. AC Oulussa viime kaudella pelannut Kim Kaijalainen lienee sivussa vielä kesäkuulle asti, kuten myös Alex Arinzen. Oulun Palloseuraa viime kaudella edustanut Ville Väisänen sen sijaan palaa OPA-paitaan pelikiellon jälkeen. OPS-paita on vaihtunut OPA-paitaan myös Janne Kauppilalla, joka vielä viime kaudella esiintyi Palloseuran väreissä. Mielenkiintoinen paikalliskamppailu on siis ihan varmasti luvassa.

Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kerran. OPA oli tuolloin parempi maalein 2 - 1, joten OPS:lla on varmasti näyttöhaluja paikallisyleisön edessä, kun taistellaan sarjapisteistä.

 

(Toimitus)

22.05.2008

Matias Juntunen jälleen ehdolla maajoukkueeseen

Oulun Palloseurassa pirteän alkukauden pelannut Matias Juntunen tavoittelee jälleen alle 16-vuotiaiden maajoukkuepaikkaa. Ensi viikolla Helsingissä pidettävälle ehdokasleirille osallistuu kaksi maalivahtia ja 22 kenttäpelaajaa, joista karsitaan joukkue kesäkuun alussa Ukrainassa pelattavaan Bannikov-turnaukseen. Matias on talven aikana osallistunut jo kahdelle ehdokasleirille, mutta lähtökohdat tähän leiriin poikkeavat edellisistä.

 

- Paljon helpompi lähteä pelaamaan oman ikäisten kanssa, kun alla on miesten sarjapelejä, hän kertoo.

 

Hyökkäyksessä ja keskikentällä viihtyvällä pelimiehellä on hyvä mahdollisuus päästä pukemaan Suomi-paita päälleen ensimmäistä kertaa urallaan, mutta se edellyttää onnistumista Helsingissä. Ukrainassa odottaisi ottelut isäntämaata, Italiaa ja Venäjää vastaan.

 

- Minulla on ensimmäinen maaottelu vielä pelaamatta, mutta toivotaan, että se tulee nyt, Juntunen sanoo.

 

Matias Juntunen

Miesten peleissä karaistunut Matias Juntunen tavoittelee paikkaa alle 16-vuotiaiden

maajoukkueeseen ja samalla uransa ensimmäistä maaottelua.(Toimitus)

22.05.2008

Kauden parasta peliä, SJK - OPS 0 - 1 (0 - 0)

Oulun Palloseuran päävalmentaja Ari Härkönen oli tyytyväinen mies voitokkaan Seinäjoen vierailun jälkeen. Sinipaidat esittivät kauden parasta peliään ja ottivat vierasvoitolla C-lohkon kärkipaikan haltuun.
 
- Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli erittäin hyvää peliä, ehkä kauden parasta peliä meiltä. Oli hyvä meininki ja saatiin pari paikkaakin. Toisella puoliajalla jouduttiin ottamaan Jukka Puurunen vaihtoon ja peli hieman levisi, mutta me saatiin loppuun kuitenkin voittomaali, Härkönen kertasi.

Aleksandar Vuletic (kuvassa) oli kärppänä paikalla Matias Juntusen laukauksen jälkeen ja serbi ampui pallon pussiin SJK:n maalivahdin torjunnan jälkeen. Maali syntyi ottelun 88. minuutilla. Vuletic onnistui maalinteossa myös viime ottelussa Vaasan Kiistoa vastaan.

- Arvokas ja kiva voitto, olen kyllä tosi tyytyväinen. Meidän peli paranee sitä mukaan mitä enemmän me tehdään hommia ja pelataan. Nyt palautellaan ja toivotaan, että saadaan yhtä hyvä peli lauantaina OPA:a vastaan, Härkönen päättää.

FC Oulun Pallo isännöi Oulun Palloseuraa ensi lauantain paikallisottelussa. Derby alkaa kello 18.00 Castrenin stadionilla.

(Toimitus)

20.05.2008

Kolmen ottelun viikko jatkuu, SJK - OPS-jp keskiviikkona

Viime lauantaina alkoi tiivis otteluviikko, jonka aikana Oulun Palloseura pelaa kolmesti. OPS kohtaa keskiviikkona TP-Seinäjoen ja Sepsi-78:n fuusiona syntyneen Seinäjoen Pallokerhon. OPS:n härkäviikko alkoi mukavasti 3 - 2 kotivoitolla Vaasan Kiistosta.

 

- Saatiin hyvä lähtö kolmen ottelun viikolle. Parannetaan vielä omaa peliä ja otetaan 9 pistettä näistä otteluista, OPS-luotsi Ari Härkönen viitoittaa.

SJK-ottelun jälkeen on vuorossa mielenkiintoinen peli, kun FC OPA isännöi kauden ensimmäistä paikalliskamppailua OPS:aa vastaan. Tämä ottelu pelataan ensi lauantaina kello 18.00 alkaen Castrenissa.

OPS saa kahden ottelun pelikieltonsa kärsineen Jukka Puurusen takaisin kokoonpanoon jo keskiviikon otteluun.

 

- Jukka tuo vaihtoehtoja peluutukseen, Härkönen kertoo monipuolisesta voimahyökkääjästä.

SJK:n kausi alkoi 2 - 3 tappiolla FC YPA:a vastaan. Tätä seurasivat tasapelit Vaasan Kiiston ja FC OPA:n kanssa. Seinäjokelaiset hakevat siis kauden avausvoittoaan keskiviikkona. Joukkueen riveistä puuttuvat kuitenkin viime lauantain OPA-ottelussa loukkaantuneet Petri Niemi ja Toni Kujala.

 

OPS:n kiikarissa on sarjan kärkipaikka, joka on tällä hetkellä vain yhden pisteen päässä, vaikka OPS onki sarjataulukossa vasta seitsemännellä sijalla. SJK on tahmean alkukauden vuoksi yhdentenätoista.

 

Alemao ja Pejic

Dragan Pejic (vas.) ja Alemao saivat maalihanansa

auki viime lauantaina. 

 

 

(Toimitus)

19.05.2008

Kuvakooste voitokkaasta OPS - Kiisto ottelusta

Lauantai 17.5. Oulun Palloseura-jp - FC Kiisto 3 - 2 (1 - 0)

 

 

Alemao

Vielä tässä brassihyökkääjä Alemaon askelmerkit eivät passanneet. Pian mies ampui

1 - 0-maalin suoraan kulmapotkusta.

 

1- 0

1 - 0. Alemao. 

 

Markovic

Nikola Markovic nousee korkeimmalle. Joonas Tikkanen varmistaa taustalla. 

 

Ablade

Seth Abladen saksipotku selvittää tämän tilanteen omassa päädyssä. 

 

Juntunen

Matias Juntunen kokeilee 20 metristä. Tällä kertaa tähtäimessä alanurkka. 

 

Marjeta

Heikki Marjeta katkaisee tämän hyökkäyksen. 

 

Leonardo

Vasen laitapuolustaja Leonardo kokeilee taitojaan välillä myös hyökkäyspäässä. 

 

Vuletic

Tämä Kiiston hyökkäys pysähtyy jo keskialueelle. Katkaisijana Aleksandar Vuletic. 

 

Pejic

Dragan Pejic oli tarkassa vartioinnissa koko ottelun. Saldona kuitenkin maali ja maali-

syöttö Vuleticin osumaan. 

 

Uusitalo

Eetu Uusitalo toi lisävirtaa ottelun toiselle puoliajalle. 

 

3-1

3 - 1. Dragan "vapahtaja" Pejic.

 

Voittomaali

Alemao onnittelee voittomaalin ampunutta Dragan Pejiciä. 

 

(Toimitus)

17.05.2008

Ulkomaalaiset ratkaisivat, OPS-jp - FC Kiisto 3 - 2 (1 - 0)

Oulun Palloseura ja Vaasan Kiisto esittivät varsin tasaväkisen ottelun tuulisella Castrenin stadionilla. OPS vain käytti maalipaikkansa paremmin hyväkseen. Ensimmäistä peliään OPS-maalilla torjuneen Bojan Cabarkapan kaverina olivat myös maalitolpat, jotka kilisivät kahteen otteeseen.

 

Bojan Cabarkapa

Bojan Cabarkapa tarkkana maalillaan.


- Emme olleet pelissä sen parempia kuin Kiistokaan, mutta teimme enemmän maaleja. Esitys ei vielä tyydyttänyt, vaikean oloista peliä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoi.

 

- Mutta pelimme paranee sitä mukaan mitä enemmän pelaamme. Joukkuepeli kaipaa vielä enemmän yhteistä säveltä, hän jatkoi.

Brassihyökkääjä Alemao aloitti maaliteon varsin erikoisella osumalla. Tuuli painoi miehen kierteisen kulmapotkun suoraan vaasalaisten verkkoon hieman ennen taukovihellystä. Kiisto tuli kuitenkin heti puoliajan jälkeen tasoihin Matti Lammen maalilla. OPS-puolustus ei pystynyt siivoamaan tilannetta ja Lampi pääsi kokeilemaan kaksi kertaa maalin edestä eikä erehtynyt toisella kertaa.

 

1- 0

Alemaon antama kulmapotku kiersi suoraan vaasalaisten verkkoon .

 

Leonardon antama vapaapotku puolesta kentästä tavoitti Dragan Pejicin maalinedustalta ottelun 68. minuutilla. Pejic pudotti pallon maanmiehelleen, Alexandar Vuleticille, joka vei kotijoukkueen jälleen johtoon.

 

Ottelun lopusta muodostui varsinainen trilleri. Pejic vei OPS:n ottelun viimeisellä minuutilla läpiajosta jo 3 - 1-johtoon, mutta Kiisto tuli vielä lisäajalla maalin päähän Kristian Kukkosen maalilla. Myös Kukkosen maali syntyi läpiajosta. Kotijoukkue kesti Kiiston rynnistyksen aivan loppuhetkillä ja kuittasi arvokkaat kolme pistettä alkukauden sarjajohtajalta. OPS-luotsi Ari Härkönen oli tyytyväinen, että joukkueen hyökkääjät saivat onnistumisia.

- Mahtavaa, että Pejic ja Alemao onnistuivat. He saavat varmasti lisävirtaa näistä, Joro uskoi.

 

3-1

Dragan Pejic ei erehtynyt läpiajosta. Mies oli vahvasti mukana myös OPS:n muissa maaleissa.


OPS jatkaa tiiviissä ottelutahdissa, sillä joukkue matkustaa jo ensi keskiviikkona Seinäjoelle ja lauantaina on vuorossa paikallisderby FC Oulun Palloa vastaan.

 

(Toimitus)

16.05.2008

OPS-jp - FC Kiisto, sarjajohtaja Castreniin

Oulun Palloseura saa lauantaina vastaansa alkukauden kovimman joukkueen, Vaasan Kiiston. Ottelu alkaa lauantaina 17.5. kello 15.00 Castrenin stadionilla. Vastakkain on kaksi isokokoista ja fyysistä joukkuetta, joten luvassa on varmasti viihdyttävä näytös.

Vaasalaiset ovat aloittaneet kautensa vakuuttavasti, kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Kiiston jalkoihin ovat jääneet niinkin kovat joukkueet kuin Kuopion Kings ja FC Oulun Pallo. Tasapeliin vaasalaisten kanssa ylsi Seinäjoen Pallokerho viime tiistaina.

 

Dragan Pejic

Vaasan Kiisto ei saanut Dragan Pejicä kuriin viime kauden kohtaamisissa. OPS vei

molemmat ottelut nimiinsä maalein 1 - 0 ja 1 -2. 


OPS  taisteli kauden avausottelussaan vajaamiehisenä voiton Kokkolan GBK:sta. Tämän jälkeen seurasi vaisumpi esitys Ylivieskassa, joka ei tuonut pisteitä.

- Paljon jäi parannettavaa ja mietittävää. Joukkuepeli pitää saada paremmaksi, OPS-luotsi Ari Härkösen teesi kuului tappiollisen YPA-ottelun jälkeen.

OPS saa riveihinsä viime ottelun pelikiellon takia huilanneen Eetu Uusitalon. Jukka Puurunen on sen sijaan vielä sivussa. Dragan Pejic, Bojan Cabarkapa ja Alemao esiintyvät ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisön edessä. Kiiston riveistä puuttunee kaksi maalia tällä kaudella ampunut Antti Puikkonen. Myös jalkavaivainen Matti Lampi saattaa puuttua kokoonpanosta.

 

tulostaulu

Mitkä ovat loppunumerot lauantaina, kun OPS yrittää hakea paikkaansa sarjakärjessä? 


(Toimitus)

12.05.2008

Jukka Puuruselle ei määrätä lisärangaistusta

OPS-hyökkääjä Jukka Puurunen sai suoran punaisen kortin ottelussa OPS-jp - GBK. Palloliiton kurinpitovaliokunnan mukaan asiasta saadun aineiston perusteella pidetään selvitettynä, että Puurunen ei ole syyllistynyt sellaiseen tahalliseen vastustajan vahingoittamiseen, että siitä tulisi antaa muuta rangaistusta kuin kentältäpoistosta seurannut kahden ottelun pelikielto.

 

Puurunen huilaa siis vielä ensi lauantain kotiottelun Vaasan Kiistoa vastaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


(Toimitus)

09.05.2008

Vaisu esiintyminen ei tuonut pisteitä, FC YPA - OPS-jp 2 - 1 (0 - 0)

Antti Kaurasen 58.minuutilla ampuma maali ei riittänyt vahvasti kotikentällään esiintynyttä FC YPA:a vastaan. Dragan Pejic tarjoili Kauraselle läpiajon, josta mies ei erehtynyt, mutta muuten OPS oli ottelussa vastaantulija.

- Ottelu oli surkea, ei me mitään täältä ansaittukaan. Olimme täydellisesti perässä ensimmäiset 60 minuuttia. Meillä eivät jalat liikkuneet ja YPA voitti kaksinkamppailut, oli yritteliäs ja hallitsi keskikenttää, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen harmitteli ottelun rauettua.

Härkösen mukaan OPS ei päässyt omalle tasolleen koko ottelun aikana. Ylivieskalaiset puolestaan pelasivat vahvasti ja rokottivat oululaisten puolustuspään virheistä. Marko Laitila kuittasi Kaurasen maalin heti parin minuutin jälkeen ja Joni Takola viimeisteli loppunumerot kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Mitään yksittäistä syytä vaisuun esiintymiseen OPS-luotsi ei löytänyt.

 

- En tiedä mistä johtui, mutta paljon jäi kehittämistä seuraavaan otteluun. Treenataan viikko, puhutaan poikien kanssa ja vedetään mietintämyssyt päähän. Joukkueen yhteispeli pitää saada paremmaksi.

- Tosin tämä oli vasta kauden toinen peli, että kyllä me tullaan vielä, Härkönen uskoi.

OPS pelaa ensi lauantaina vahvasti kautensa aloittanutta Vaasan Kiistoa vastaan Oulussa. Ottelu alkaa 17.5. kello 15.00 Castrenin stadionilla.

(Toimitus)

07.05.2008

Niko Junkkarille sopimus, Pejicille ja Cabarkapalle peliluvat

Oulun Palloseura on tehnyt pelaajasopimuksen Niko Junkkarin (kuvassa) kanssa. Oikean laitapakin tontilla viihtyvä Junkkari pelasi myös viime kaudella OPS:ssa ja hän on ollut koko tämän harjoituskauden OPS:n mukana. Junkkari on OPS:n 18 sopimuspelaaja.

 

Dragan Pejic ja Bojan Cabarkapa saivat eilen peliluvat Serbian liitosta ja ovat pelikykyisiä perjantaina 9.5. FC YPA:a vastaan.

 

- Alemao saa peliluvan huomenna Suomen Palloliitolta, koska Brasilian liitto ei ole vastannut 30 vuorokauteen pyynnöistä huolimatta. Ensimmäinen pyyntö on lähetetty 8.4. ja Palloliiton sääntöjen mukaan se myöntää itse peliluvan, jos 30 vuorokauteen ei tule vastausta, OPS-manageri Miika Juntunen kertoo. 

Tällöin koko arsenaali on käytössä FC YPA:a vastaan paitsi punaiset kortit edellisessä pelissä saaneet Jukka Puurunen ja Eetu Uusitalo.

 

(Toimitus) 

06.05.2008

Dragan Pejic ja Bojan Cabarkapa odottavat tositoimia

Serbihyökkääjä Dragan Pejic ja serbimaalivahti Bojan Cabarkapa (kuvassa) seurasivat Oulun Palloseuran ensimmäisen sarjaottelun katsomon puolelta, koska miehille ei saatu viikkojen puhelinrallista huolimatta pelilupaa vielä GBK-otteluun. Myös brassihyökkääjä Alemao istui sarja-avauksen katsomossa samasta syystä.

Pejic ja Cabarkapa liittyivät OPS-miehistöön vasta viime perjantaina.

- Pelasin viime viikolla vielä Serbian 1.divisioonassa Novi Pazarin joukkueessa. Kausi on siellä vielä kesken, mutta tärkeämmät pelit ovat täällä. Viime vuosi oli iso pettymys, joten tänä vuonna pitää nousta Ykköseen, viime kauden maalikuningas Dragan Pejic kertoo.

Pejic teki Novi Pazarin joukkueessa viisi maalia pelaamassaan yhdeksässä ottelussa tällä kaudella. OPS-paidassa serbi teki 14 osumaa viime kaudella. Maalivahti Bojan Cabarkapa ehti puolestaan torjua kahdeksassa ottelussa ennen Ouluun tuloaan. Mies pelasi Serbian ylimmällä sarjatasossa eli Superliigassa. Myös hän tietää OPS:n tavoitteen.

- Sarjanousu kyllä onnistuu tällä porukalla, Cabarkapa kertoi voitokkaan GBK-ottelun lomassa.

Mies on itsensä mukaan hyvässä kunnossa ja valmis auttamaan oululaisia omalta osaltaan. Myös Pejic vakuuttelee olevansa hyvässä pelivireessä. Serbihyökkääjä ehti käydä tällä kaudella Novi Pazarin joukkueen mukana Turkissa pelaamassa ystävyysotteluja muun muassa saksalaisia ja venäläisiä seuroja vastaan.

- Olin kolme viikkoa Turkissa, siellä pelattiin todella kovia ystävyysotteluita, hän kertoo.

Kauden maalisaldoaan tai maalipörssisijoitustaan Pejic ei lähde arvailemaan, mutta todennäköisesti mies löytyy tänäkin vuonna maalitilaston kärkipaikoilta. Pejic uskoo OPS:n olevan joukkueena kovempi kuin viime vuonna.

- Meillä on vahvempi joukkue kuin viime vuonna. Esimerkiksi Seth Ablade on ollut kaksi vuotta pelaamatta, mutta nyt hän näyttää hyväkuntoiselta. Tiedän, että hän on hyvä pelintekijä, Pejic kertoo.

 

Dragan Pejic

Dragan Pejic odottaa innolla kentälle

pääsyä.OPS:n serbitopparit Nikola Markovic ja Aleksandar Vuletic ovat tuttuja miehiä Pejicille ja Cabarkapalle.

- Onneksi he pelaavat meidän joukkueessa, miehet naurahtavat.

- En ole pelannut heidän kanssa samassa joukkueessa, mutta olen pelannut useita kertoja heitä vastaan, kovia poikia, Dragan tarkentaa.

OPS:n manageri Miika Juntunen uskoo saavansa lopuillekin miehille peliluvat kuntoon ensi perjantain otteluun FC YPA:a vastaan.

- Kaikki voitava on tehty. Olen kysynyt lupia jo kolmesti, ensimmäisen kerran kolme viikkoa sitten. Serbiassa oli viime viikolla pääsiäinen ja Serbian liiton toimisto oli kiinni. Luis Antonio hoitaa Alemaon pelilupaa Brasiliassa, Juntunen selvittää.

Hyvä olisi saada Pejicille, Alemaolle ja Cabarkapalle nappulat jalkaan, sillä Jukka Puurunen ja Eetu Uusitalo ovat pelikiellossa ensi perjantaina, Puurunen vielä seuraavankin ottelun.

(Toimitus)

04.05.2008

Taisteluvoitto vajaamiehistöllä, OPS - GBK 1 - 0 (0 - 0)

Matias Juntusen komea laukaus ylänurkkaan 25 metristä turvasi Oulun Palloseuralle voiton kauden avausottelusta. OPS ei kuitenkaan päässyt näyttämään 200-päiselle kotiyleisölle parasta osaamistaan, sillä Jukka Puurunen sai punaisen kortin jo vartin pelin jälkeen. Kauden avausottelusta muodostui taisteluvoitto.

- Ulosajo muutti hirveästi meidän peliä. Me ei päästy pelaamaan omaa peliä eikä saatu näyttää parasta OPS:ia. Onneksi saatiin ensimmäinen puoliaika pidettyä 0 - 0 ja sen jälkeen saatiin rivit tiiviimmäksi, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoi.
- Taistelun kautta saatiin voitto. Jätkät tekivät kovasti hommia ja voitto maistuu hyvältä, Joro lisäsi.

 

Puurusen lisäksi myös Eetu Uusitalo lensi kentältä ulos ottelun loppuhetkillä tulleen toisen varoituksen takia. OPS:n riveistä puuttuivat myös hyökkääjät Dragan Pejic ja Alemao sekä maalivahti Bojan Cabarkapa, jotka eivät ole saaneet vielä pelilupaa maidensa liitoilta. OPS-kapteeni Olli Laukkanen arvostikin vajaamiehistöllä napatut pisteet korkealle.

 

- Kalliit kolme pistettä ja makea voitto, Laukkanen huikkasi ottelun jälkeen.

 

Matias Juntunen

16-vuotias Matias Juntunen pelasi sunnuntaina ensimmäisen miesten sarjaottelunsa ja

onnistui heti maalinteossa. Maali syntyi ottelun 48.minuutilla. 


GBK ei saanut miesylivoimasta huolimatta luotua vaarallisia tilanteita OPS-maalille. Kerran pallo napasahti ylärimaan Mikko Siivikon torjunnan kautta, mutta muuten OPS-puolustus sai pidettyä kokkolalaishyökkääjät kurissa. Kotijoukkue pystyi vajaamiehisenä luomaan harvoja maalipaikkoja Juntusen kauko-osuman lisäksi. Antti Pulkkinen oli ensimmäisellä puoliajalla lähellä ampua yhtä hienon maalin kuin Juntunenkin, mutta vielä tähän GBK-vahti Olli Nylund pystyi venymään.

OPS pelaa ensi perjantaina Ylivieskassa FC YPA:a vastaan ja 17.5. Oulussa sarjakärki Vaasan Kiistoa vastaan.

 

Seth Ablade

Seth Ablade pyöritti peliä keskikentällä, kunnes joutui jättämään peli loukkaantumisen

takia. 

 

OPS:n kokoonpano:

Mikko Siivikko

Leonardo

Nikola Markovic

Aleksandar Vuletic

Antti Pulkkinen

Olli Laukkanen (c)

Seth Ablade (-> Teemu Pähtilä 57´)

Matias Juntunen (-> Joonas Tikkanen 87´)

Jukka Puurunen

Heikki Marjeta (-> Antti Kauranen 78´)

Eetu Uusitalo


(Toimitus)

03.05.2008

OPS-jp - GBK, kivikova kauden avausottelu

Oulun Palloseura aloittaa kautensa kotiottelulla viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonnutta Kokkolan GBK:ta vastaan. Joukkueet iskevät yhteen sunnuntaina 4.5. kello 18.30 Castrenin stadionilla. Ennakkospekuloinneissa GBK:ta ja OPS:ia on povattu C-lohkon kärkipaikoille. OPS:n kapteeni Olli Laukkanen (kuvassa) näkee kuitenkin sunnuntain ottelun yhtenä muiden joukossa.

- Turha ladata vielä ensimmäiseen peliin mitään ratkaisun makua. Avauspeli on peli muiden joukossa ja siitä on jaossa kolme pistettä. Tietysti kotiottelut pitää aina voittaa ja kiva olisi aloittaa kausi voitolla yhtä suosikkia vastaan, Laukkanen kertoo.

Oululaisten riveihin saapui torstaina serbihyökkääjä Dragan Pejic ja serbimaalivahti Bojan Cabarkapa, mutta muuten joukkue on ollut valmis jo pidemmän aikaa ja kaikki miehet ovat terveenä ennen kauden avausottelua.

- Kyllä meitä on vaikea voittaa ja hyvän pitää olla sen joukkueen, joka meinaa meidät voittaa. Tällä arsenaalilla syntyy kyllä tulosta, Laukkanen uskoo.

OPS:n runko on ollut kasassa aivan kauden ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Maalis-huhtikuun aikana tehdyt pelaajasopimukset tehtiin OPS:n harjoitusringissä jo pitkään olleiden pelaajien kanssa. Brasilian ja Serbian vahvistukset ovat olleet mukana kaksi viikkoa ja pelanneet tuona aikana kaksi harjoitusottelua Tornion TP-47:ää vastaan, joista viimeisimmän OPS voitti maalein 2 - 1.

- Uudet pelimiehet ovat kovia ja heistä on varmasti vielä paljon iloa meille, OPS-kapteeni kertoo.

Myös Palloseuran päävalmentaja Ari Härkönen lähtee kauteen ja avausotteluun luottavaisin mielin.

- Levollisin mielin lähdemme kauteen. Minulla on kova luotto omiin nyt, kun ulkomaan pojatkin on nähty ja Dragan Pejicin taidot tiedämme jo etukäteen, Joro sanoo.

GBK:n kenraaliharjoitus ennen kauden avausta päättyi maalittomaan tasapeliin Seinäjoen Pallokerhon kanssa.

(Toimitus)

28.04.2008

OPS hankkii sähköiset tienvarsitaulut Oulun pääsisäänkäynneille

Oulun Palloseura-jalkapallo ry tekee historiansa suurimman investoinnin ja ostaa LED-näyttötaulun kaikille Oulun neljälle pääsisäänkäynnille. Taulut valmistuvat toukokuun puolivälissä ja ne ovat teiden varsilla jo ennen kesäkuuta.

 

OPS rakentaa näyttötaulujen mainos-, tapahtuma-, tuote- ja ilmoitusmyynnillä itselleen sellaista talouspohjaa, jolla seura voi nousta lähitulevaisuudessa maan ylimmälle sarjatasolle, Veikkausliigaan.

- OPS-jp:n toiminnassa vahva talous on kaiken perusta. Kun talous on kunnossa, on kilpailutoiminnallekin hyvät edellytykset. OPS-jp haluaa myös olla eturintamassa kehittämässä Oulun teknologiakaupungin imagoa uusilla innovatiivisilla ratkaisuilla, seuran manageri Miika Juntunen paaluttaa.

 

LED-näyttötaulut tulevat etelästä tultaessa Limingantulliin Äimäraution kohdalle, pohjoisesta tultaessa Tuiraan Alppilan kohdalle, Kajaanista päin tultaessa Kaukovainion ja Kastellin risteykseen sekä Kuusamontien varteen Castreniin menevän tien ja rautatiesillalta tulevan tien risteykseen. Taulut tavoittavat päivittäin noin 200 000 ohikulkijaa.

 

tv-taulu

Oulun katukuva saa pian uutta ilmettä, kun neljä LED-näyttötaulua asennetaan kaupungin

pääsisäänkäynneille. 

 
- Mainosten kysyntä on jo todella kovaa, vaikka taulut eivät ole vielä edes pystyssä. Ne ovat omiaan esimerkiksi imago-, tuote-, ja tapahtumamarkkinoinnissa tai vaikkapa vaalimainospaikkoina. LED-näyttötaulu on nykyaikainen, halpa ja uusi mediakanava. Ne tavoittavat todella nopeasti yli 200 000 ihmistä, taulujen mediamyynnistä Juntusen kanssa vastaava OPS:n markkinointipäällikkö Pertti Pääkkö sanoo.

Pomi Finland Oy:n myyntipäällikkö Jarmo Pekkala uskoo tv-taulujen yleistyvän lähitulevaisuudessa.

- OPS:lle tunnustus siitä, että he uskalsivat tehdä ison investoinnin ensimmäisenä teknologiakaupunkina tunnetussa Oulussa. Tämä on uusi innovatiivinen keksintö, joka tulee yleistymään Suomessa, Pekkala toteaa.

 

lehdistötilaisuus

Pomi Finland Oy:n  myyntipäällikkö Jarmo Pekkala, OPS:n manageri Miika Juntunen ja

OPS:n markkinointipäällikkö Pertti Pääkkö kertoivat LED-näyttötauluista maanantain

lehdistötilaisuudessa.

 

 

LED-näyttötaulujen tekniset tiedot:

 

Toimittaja: Pomi Finland Oy

Mitat 4,3m x 2,7m = 11,61 m2.

Kuvapinta-ala: 9,6 m2
Paino: 530 kg

Suojattu turvakameroilla

(Toimitus)

28.04.2008

Maalivahti Bojan Cabarkapa korvaa Juho Luukkosen

Oulun Palloseura joutui kymmenen päivää ennen siirtoikkunan umpeutumista maalivahtihankinnan eteen, kun OPS:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen marraskuussa tehnyt Juho Luukkonen päätti yllättäen lopettaa pelaajauransa ja keskittyä siviilityöhönsä.

 

Bojan Cabarkapa on 23-vuotias ja 191-senttiä pitkä serbi, jota OPS-manageri Miika Juntunen tarkkaili jo maaliskuun pelaajahakumatkallaan Serbiassa. Cabarkapan sopimus kestää heinäkuun loppuun asti, jonka jälkeen OPS päättää hänen jatkostaan.

- Hän on rauhallinen, perusvarma ja nuoresta iästään huolimatta kokenut maalivahti. Näin hänen pelaavan yhden ottelun Serbiassa ja lisäksi entinen pelikaverini Miodrag Starcevic suositteli häntä, Juntunen kertoo.


Bojan Cabarkapan edelliset seurat:

Novi Pazar (Serbian 1. divisioona)

FC Mladost (Montenegron liiga)

FC Rudar (Montenegron liiga)

FC Madenovac (Serbian 1. divisioona)

 

(Toimitus)

26.04.2008

Loistava kenraaliharjoitus, OPS-jp - TP-47 2 - 1 (1 - 0)

Oulun Palloseura pelasi kauden viimeisen harjoitusottelun ennen ensi sunnuntain sarja-avausta. Serbitoppari Aleksandar Vuletic puski OPS:n voittomaalin Leonardon antamasta kulmapotkusta ottelun viimeisellä minuutilla. Tilannetta edelsi Seth Abladen raju laukaus, jonka vierasjoukkueen maalivahti torjui kulmapotkuksi. TP-47 oli tasoittanut pelin juuri ennen OPS:n voitto-osumaa, joten päävalmentaja Ari Härkönen oli syystäkin tyytyväinen.

- Pelasimme hyvää puolustuspeli eikä TP-47 päässyt luomaan vaarallisia tilanteita. Kyllä me ollaan kesällä vahvoja varsinkin erikoistilanteissa tällä kalustolla, Joro myhäili.

Myös OPS:n avausmaali syntyi erikoistilanteesta. Antti Pulkkisen pitkä rajaheitto rangaistusalueen sisään tavoitti brassihyökkääjä Alemaon (kuvassa), joka puski pallo verkkoon. Mies onnistui maalinteossa myös Torniossa pelatussa harjoitusottelussa. Voittomaalin iskenyt Vuletic pelasi tällä kertaa topparina yhdessä maanmiehensä Nikola Markovicin kanssa. OPS sai kenraaliharjoitukseen mukaan kaksi tärkeää pelaajaa, Jukka Puurunen ja Seth Ablade vahvistivat oululaisten keskikenttää. Viime kauden maalitykki Dragan Pejic liittyy OPS-miehistöön vielä tämän viikonlopun aikana.

 

Voittomaali

TP-47:n puolustus on ilmassa, mutta liian myöhään. Alaksandar Vuleticin (6) puskema

pallo on jo maalissa.

 

- Draganin tulo tuo vielä lisää vaihtoehtoja hyökkäykseen. Ennen sarjan alkua meidän pitää parantaa vielä oman pelin tekemistä, mutta tässä on vielä viikko aikaa harjoitella. Luottavaisin mielen lähdemme kauteen, Joro sanoo.

Lauantain vastus oli kova ja TP-47 hallitsikin palloa suurimman osan pelistä. OPS ryhmittäytyi kuitenkin viisaasti ja maalivahti Mikko Siivikko selvitti vierailijoiden yritykset hienosti. Uudet ulkomaalaiset pelasivat jo Torniossa hyvin, mutta tänään he pelasivat vielä paremmin.

- Alemao on juoksuvoimainen ja halukas menemään pystyyn. Leonardo pelasi hyvää puolustuspeliä ja oli vaarallinen erikoistilanteissa. Serbit pelasivat hyvän ottelun toppareina, uskon että Markovic on tämän sarjan paras toppari, OPS-luotsi heittää.

 

Nikola Markovic

Tästä on vaikea mennä. Nikola Markovic pelasi jälleen erittäin varmaa puolustuspeliä

 
OPS aloittaa taistelun sarjanoususta Ykköseen ensi sunnuntaina Castrenissa kello 18.30. Vastassa on heti yksi pahimmista kilpailijoista nousua ajatellen, Kokkolan GBK.

OPS:n kokoonpano:


Mikko Siivikko

Leonardo

Aleksandar Vuletic

Nikola Markovic

Antti Pulkkinen

Olli Laukkanen (c)

Matias Juntunen (75´ Teemu Pähtilä)

Seth Ablade

Jukka Puurunen

Eetu Uusitalo (75´ Heikki Marjeta)

Alemao

 

Olli Laukkanen

OPS:n kapteeni Olli Laukkasen mukaan joukkueen palikat ovat kohdallaan ja sarjanousu

tuntuu realistiselta tavoitteelta. 

 

(Toimitus)

25.04.2008

Sarjanousu OPS:n tavoitteena

Kakkonen pyörähtää käyntiin viikon kuluttua. Oulun Palloseuran valmistautuminen kauteen on sujunut hyvin ja viimevuotinen kakkostila sarjassa aiotaan kirkastaa tänä vuonna ykköstilaksi.

 

- Ainoa ja selkeä tavoitteemme on sarjanousu, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen (kuvassa) asettaa.

Oululaisittain jalkapallokesästä on tulossa mielenkiintoisin miesmuistiin. Kakkosen C-lohkossa pelaa peräti kolme oululaisseuraa: Oulun Palloseura, FC Oulun Pallo ja Oulun Luistinseura. Jännittäviä paikallisotteluita on siis luvassa neljä ja sarjapisteitä jaossa 12. Sekä pelaajat että valmentajat odottavat innolla kesän derbyjä.

 

- Onnistuminen paikallispeleissä tuo oman haasteensa tähän kauteen, niissä pitää onnistua. Paikallispelit ovat monesti vaikeampia, koska joukkueilla on automaattisesti kova lataus niissä, Joro tietää.

- Todella mahtavaa, että nyt on enemmän paikallispelejä. Toivottavasti yleisökin löytää niihin, sillä niistä tulee varmasti kovia pelejä. Olen huomannut, että kaupungin herruudesta pelattaessa myös joukkueiden ulkomaalaispelaajat syttyvät eri tavalla, OPS:n kapteeni Olli Laukkanen sanoo.


Oululaisseuroilla erilaiset tavoitteet

Oululaisseurojen päävalmentajat Ari Härkönen, Jyrki Kylmälä (FC OPA) ja Tomi Molin (OLS) povaavat tasaista sarjaa, joskin joukkueet ovat liikkeellä hieman erilaisin tavoittein.

- En näe, että sarjassa olisi yhtään joukkuetta, joka erottuisi selkeästi muista. Sarjanousun kannalta pahimpia haastajiamme ovat GBK, FC OPA ja Seinäjoki. OLS on puolestaan yllätysvalmis, nuori ja nälkäinen porukka, Härkönen arvelee.

- Kärjessä ovat varmastikin GBK, Seinäjoki, Kuopion Kings, FC YPA ja OPS. Uskon, että Myös FC Kiisto (Vaasa) taistelee tänä vuonna noususta. Tavoitteenamme viime kauden sarjanousijana on sarjassa säilyminen, kaikki sijat siitä ylöspäin on plussaa, FC OPA:aa luotsaava Jyrki Kylmälä kertoo.

- Viime kauden päätteeksi moni oululainen kokenut nuori pelaaja lopetti jalkapallouransa ja se on heijastunut myös meidän joukkueeseen. Meillä on nuori ja kokematon joukkue, jonka tavoitteena on sarjassa säilyminen, OLS:n päävalmentaja Tomi Molin toteaa.

Pula ja kova kilpailu oululaisista pelaajista heijastuu kaikkien kolmen seuran tekemisiin. OLS luottaa omiin kokemattomiin nuoriinsa, OPA:n riveistä löytyy kuutta eri kansallisuutta ja myös OPS on joutunut käymään ulkomaan ostoksilla. OPS:n pelaajista puolet on oululaisia ja muutama muualta Suomesta tullut. Joukkueessa lasketaan paljon myös vierastyöläisten (Dragan Pejic, Nikola Markovic, Aleksandar Vuletic, Seth Ablade, Alemao ja Leonardo) varaan.

- Uudet pelimiehet ovat kovia, joten siinä suhteessa meillä on hyvä draivi päällä ja sarjanousu tuntuu realistiselta tavoitteelta, OPS-kapteeni Laukkanen sanoo.


Asetelmat kohdallaan

 

OPS:n kaikki pelaajat ovat täydessä kunnossa tällä hetkellä ja oululaiset pääsevät aloittamaan kauden täysillä ja terveellä miehistöllä. OPS aloittaa kauden kotiottelulla kivikovaa Kokkolan GBK:ta vastaan ensi viikon sunnuntaina. OPS:n riveissä riittää ratkaisijoita laajalla rintamalla.

 

- Pelaajarinkimme on isompi kuin viime vuonna, nyt meillä on jopa särkymävaraa. Uudet ulkomaalaiset osoittivat olevansa meille vahvistuksia, joten todella luottavaisin mielin lähden kauteen, päävalmentaja Härkönen kertoo.

- Minulla ei tule heikkoa kohtaa tästä joukkueesta mieleen. Luotto omiin on kova, joten levollisin mielin lähdetään kauteen, Joro päättää.

OPS pelaa kenraaliharjoituksen huomenna lauantaina Ykkösessä pelaavaa Tornion TP-47:ää vastaan. Ottelu alkaa Castrenin stadionilla kello 11.45.

(Toimitus)

23.04.2008

Ulkomaalaisvahvistukset debytoivat, TP-47 - OPS-jp 3 - 1 (0 - 0)

Oulun Palloseura pelasi kaksijakoisen harjoitusottelun Tornion Pallo-47:n kanssa. Ensimmäisellä puoliajalla OPS roikkui hyvin mukana, mutta toisella jaksolla torniolaiset osoittivat, miksi he pelaavat sarjaporrasta ylempänä.

 

- Toisella puoliajalla peli hieman levisi, kun ensimmäisellä jaksolla pelasimme tiiviimmin, OPS:n päävalmentaja Ari "Joro" Härkönen kertoi.

Serbivahvistukset Nikola Markovic ja Aleksandar Vuletic pukivat ottelussa OPS-paidan ensimmäistä kertaa päälleen. Toisella puoliajalla OPS-univormun vetivät ylleen Brasiliasta vasta tänä aamuna Ouluun saapuneet Leonardo ja Alemao.

- Uudet vahvistukset olivat lupaavia ja näyttää siltä, että heistä on vielä paljon iloa meille, Joro uskoo.

 

Nikola Markovic

Nikola Markovic on kova luu ohitettavaksi. Hän pelasi perusvarmaa puolustuspeliä.

 


Ehjimmän ottelun uusista pelimiehistä pelasi topparin tontilla luutinut Markovic.

- Hän on erittäin vahva ja kova jätkä. Hän ei kyllä pyydellyt tilanteissa anteeksi, Joro luonnehti näkemäänsä.

Vuletic pelasi hyökääjänä, mutta isäntäjoukkueen hallinnan takia kuva hänen taidostaan jäi hieman epäselväksi. Yksi asia on kuitenkin varma.

- Hän on erittäin hyvä pääpelaaja, varsinkin erikoistilanteissa hän on vaarallinen. Pyrkii pelaamaan nopeasti ja hänellä on myös hyvä liike isokokoiseksi pelaajaksi, Joro kertoi peräti 192-senttisestä kärkimiehestä.

 

Aleksandar Vuletic

Ilja Fomichev ja Aleksandar Vuletic ottavat mittaa toisistaan. "Alex" voittaa varsin kevyelläkin

ponnistuksella. 


Toisella puoliajalla OPS vaihtoi kentälle laitahyökkääjä Alemaon ja vasemman laitapuolustajan Leonardon. Brassivahvistuksien pelissä näkyi matkaväsymys, mutta joka tapauksessa miehet esittivät varsin lupaavia otteita.


- Taitoa heiltä löytyy ja urheilullisia kavereita molemmat, mutta heidän pelissään näkyi väsymys ja he hakivat vielä paikkaansa kentällä. Leonardolla on hyvä vasuri, mikä tuo vaarallisuutta erikoistilanteisiin, Joro muotoili.

 

Leonardo

Tilanteen katkaisee Leonardo. Hän osallistui aktiivisesti myös hyökkäyspeliin.  Miehet itse uskovat olevansa paremmassa kunnossa viikon sopeutumisen jälkeen.

- Tulimme Ouluun vasta tänä aamuna 20 tunnin matkustamisen jälkeen. Joukkue vaikuttaa hyvältä, mutta näin nopeasti on vaikea sanoa enempää. Uskon, että pääsemme joukkueen peliin paremmin mukaan viikossa, Alemao ja Leonardo kertoivat.

Alemao viimeisteli OPS:n ottelun ainoan maalin rangaistuspilkulta. Tilannetta edelsi Eetu Uusitalon rynnistys 16-alueelle. OPS ja TP-47 iskevät uudelleen yhteen kauden viimeisessä harjoitusottelussa Oulussa ensi lauantaina. Peli alkaa kello 12.00 Castrenin stadionilla.

 

Alemao

Alemao ampui pallon pilkulta varmasti alanurkaan. 

 

 

OPS:n kokoonpano:

Mikko Siivikko

Eetu Uusitalo

Nikola Markovc

Joonas Tikkanen

Heikki Marjeta (70´ Niko Junkkari)

Olli Laukkanen

Teemu Pähtilä (45´ Leonardo)

Antti Pulkkinen

Matias Juntunen

Antti Kauranen (45´ Alemao)

Aleksandar Vuletic

(Toimitus)

23.04.2008

Seth Abladelle ja Teemu Pähtilälle vuoden sopimukset

Keskikenttäpelaajat Seth Ablade ja Teemu Pähtilä ovat Oulun Palloseuran tuoreimmat sopimuspelaajat. Ghanalaissyntyinen Ablade pelasi OPS:n paidassa jo viime kaudella, mutta loukkaantuminen pilasi miehen kauden. Nyt 25-vuotias pelintekijä on kuntoutunut hyvään vireeseen ja mies on ollut OPS:n parhaimmistoa viime harjoitusotteluissa.

 

Ablade edusti kaudella 2005 AC Oulua, mistä hän siirtyi kesken kauden Kuopion Palloseuraan. Hänen tilillään on 36 liigaottelua sekä liigacupin voitto KuPs:n väreistä. Ablade on nauttinut menestyksestä myös Ghanan juniorimaajoukkueissa. Hän tuo OPS:n keskikentälle runsaasti taitoa, johtajuutta ja kokemusta.

Teemu Pähtilä on puolestaan lupaava ja taitava oululaisnuori. 20-vuotias pelimies edusti viime kaudella sekä Oulun Luistinseuraa että Tervareita. Pähtilä on harjoitellut Abladen tavoin OPS:n mukana jo parin kuukauden ajan.

- Nyt vaan mahdollisimman paljon peliaikaa alle. Toivottavasti joukkueena onnistumme ensi kaudella, jotta nousu Ykköseen toteutuisi, Pähtilä asettelee.

OPS:n serbi- ja brasilialaisvahvistukset Nikola Markovic, Aleksandar Vuletic, Leonardo ja Alemao saapuivat Ouluun viime yönä. Dragan Pejic liittyy OPS:n vahvuuteen ensi viikonloppuna. Markovic, Vuletic, Leonardo ja Alemao ovat joukkueen mukana tänään Torniossa pelattavassa harjoitusottelussa TP-47:ää vastaan. TP-47 ja OPS kohtaavat toisensa vielä ensi lauantaina Oulussa, jolloin oululaisseura esittäytyy koko komeudessaan ennen sarjaotteluiden alkua. Lauantain ottelu alkaa kello 12.00 Castrenin stadionilla.

 

 

seth ablade

Seth Abladen taidoista nautitaan myös tällä kaudella.

 

 

(Toimitus)

19.04.2008

OLS - OPS-jp 0 - 2 (0 - 2)

Oulun Palloseura selätti naapuriseura Oulun Luistinseuran harjoitusottelussa maalein 0 - 2. OPS siirtyi heti ottelun alussa johtoon Seth Abladen rankkarimaalilla. Antti Kauranen viimeisteli loppulukemat kulmapotkun jälkitilanteesta.

 

OPS:n seuraava harjoitusottelu on ensi keskiviikkona Torniossa TP-47:ää vastaan.

 

(Toimitus)

14.04.2008

Varainhankintatiimi vahvistuu

Oulun Palloseuran talouspuoli vahvistuu entisestään, kun Markku Mansikkamäki liittyy Miika Juntusen ja Pertti Pääkön kaveriksi OPS:n varainhankintatiimiin. Mansikkamäen päävastuualue on kausiohjelmien myynti.

 

- Olen tehnyt vastaavaa hommaa Haukiputaan Pallossa ja viimeiset 12 vuotta olen elättänyt perheeni myyntihommilla. Minulla on yli 6000 tuotteen hygieniapalveluyritys, jonka ohella alan nyt tekemään töitä OPS:lle, Mansikkamäki kertoo.

- Tuon oman kokemukseni ja kontaktini OPS:n käyttöön, hän lisää.

Monenlaisen myyntityön lisäksi 53-vuotiaalla Mansikkamäellä on vahva jalkapallotausta. Maalivahdin tontilla urallaan pelanneelle miehelle on tullut tutuksi koko oululainen seurakirjo aina jo jalkapallotoimintansa kuopanneesta Oulun Kärpistä lähtien. Juniorivuosinaan Mansikkamäki edusti myös Oulun Palloseuraa.

 

- Saimme lisää vahvistusta organisaatioomme ja vieläpä sen tärkeimpään osa-alueeseen eli talouteen. Nyt minulla on apunani kaksi myynnin rautaista ammattilaista, OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo.


(Toimitus)

10.04.2008

OPS-jp - Tervarit 0 - 0 (0 - 0)

Oulun Palloseura pelasi naapuriseura Tervareiden kanssa maalittomaan tasapeliin päättyneen harjoitusottelun torstaina. OPS-hyökkäyksessä testattiin kolmea nigerialaispelaajaa, Paul Nwachukwua, Ikogho Charles Fighoa ja Junior Obagbemiroa. Kenenkään näytöt eivät riittäneet sopimukseen asti.

OPS:n seuraava harjoitusottelu on lauantaina 19.4. Oulun Luistinseuraa vastaan.

(Toimitus)

08.04.2008

Kolmivuotinen yhteistyösopimus Pomin kanssa

Pomi Finland Oy jatkaa yhtenä Oulun Palloseuran pääyhteistyökumppaneista. Viime kaudella alkanut yhteistyö jatkuu vielä ainakin seuraavat kolme vuotta. Pomin toimitusjohtaja Jari Karsi uskoo OPS:n nousevan lähivuosina maan ylimmälle sarjatasolle asti.

 

- Tietysti nyt odotan joukkueelta nousua Ykköseen ja sieltä muutaman vuoden sisällä nousua Veikkausliigaan. Jos nyt ei aivan kolmessa vuodessa, niin ehkä sitten neljäntenä vuonna, kovaksi penkkiurheilijaksi tunnustautuva Karsi kertoo.

Karsin mukaan urheilu on yksi hyvä kanava tuoda omia tuotteita tunnettavaksi. Pomi onkin satsannut yhteistyöhön eri urheiluseurojen ja urheilijoiden kanssa.

 

- Olemme olleet jalkapallon lisäksi mukana muun muassa jääkiekossa, koripallossa, ralliautoilussa, purjehduksessa ja painissa, hän luettelee.

Palloseuran manageri Miika Juntunen ja markkinointipäällikkö Pertti Pääkkö puolestaan korostavat pitkäjänteisyyttä OPS:n toiminnassa. Herrat rakentavat seuran talouspohjaa pitkälle tulevaisuuteen.

 

- OPS:n toiminta perustuu jatkuvuuteen ja pitkäjänteisyyteen. Talous tulee tässä seurassa ensimmäisenä, joten haluamme luotettavia yhteistyökumppaneita taaksemme, Juntunen linjaa.

(Toimitus)

07.04.2008

Dragan Pejic: maalintekijä

Lokakuun 21. päivä vuonna 2006. AC Oulu ja Helsingin FC Atlantis pelaavat liiganoususta Castrenin stadionilla. Ottelun toisella puoliajalla serbihyökkääjä Dragan Pejic vääntäytyy vapaaksi kolmen Atlantis-puolustajan välistä ja laukoo itsensä oululaisen jalkapallokansan sydämiin. "Vapahtajan" kauden 15 maali jää historiaan AC Oulun liiganousun lopullisesti ratkaisseena maalina.

 

Kesäkuun 16. päivä vuonna 2006. AC Oulu kohtaa kotikentällään Ykkösen ottelussa Tampereen PP-70:n. Ottelun jälkeen alkaa kesätauko, jolloin muuan Dragan Pejic lähtee käymään kotimaassaan Serbiassa, mutta oliko paluulippu Ouluun itsestään selvä asia? Alkukausi ei mennyt nappiin Pejicin osalta ja AC Oulun silloinen manageri Miika Juntunen oli vaatinut Pejiciltä maaleja ennen PP-70-ottelua. Dragan Pejic tekee ottelussa PP-70 vastaan neljä maalia ja pelastaa sopimuksensa loppukaudeksi.

 

- Näillä maaleilla Pejic tienasi myös paluulipun Ouluun, Juntunen kertoi AC Oulu - PP-70 -ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

 

Nyt mennään jo jossittelun puolelle, mutta ilman näitä neljää maalia ja Pejicin ryhdistäytymistä, miestä olisi tuskin nähty laukomassa ikimuistoisia maaleja AC Oulussa eikä liiemmin Oulun Palloseurassakaan kaudella 2007, saatikaan kaudella 2008.

 

Dragan Pejic puskumaali

Hyvä pääpelaaja puskee myös hieman hankalammasta asennosta. Pejicin tyyli-
näyte kaudelta 2006. Verkko heiluu Joensuun Jipon kenttäpäädyssä.Tällaisen Pejicin oululaisyleisö muistaa: maaleja sylkevän temperamenttisen serbin, joka syttyy silloin, kun panokset ovat kovat. Viime kaudella Pejic pelasi OPS-paidassa Kakkosta ja oli joukkueensa paras maalintekijä 14 osumalla. Montako maalia hän tekee tällä kaudella?

 

- Hän tulee varmasti olemaan iso lisä joukkueessamme. Melkein uskallan laskea, että hän tulee tekemään 15 maalia. Miika Juntusen mukaan mies on hyvässä kunnossa ja hänen taidot tiedetään, joten odotukset ovat entisellään, hän on maalintekijä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen laskee.


Dragan Pejiciä aikoinaan Miika Juntuselle suositellut Juntusen hyvä ystävä ja entinen pelikaveri TPV Tampereen ajoilta, Miodrag Starcevic on omalta osaltaan myös kahden muun OPS:iin tulleen Serbin takana. Pejicin tavoin järkälemäiseltä Aleksandar Vuleticilta on lupa odottaa maaleja ensi kaudella. Serbeistä ainoana suoraan vuoden mittaisen sopimuksen sai kovaluinen toppari Nikola Markovic, kun Pejicin ja Vuleticin sopimuksien jatko päätetään heinäkuun lopussa.

 

Aika näyttää, miten serbit sopeutuvat Ouluun, mutta ainakin Pejicin aikaisempaan historiaan nähden on hyvä, että mies pelaa paineen alla ja maaleja vaaditaan sopimuksen uhalla.

 

Dragan Pejic

Onnistujalla riittää onnittelijoita, ensimmäisten jou-
kossa OPS:n nykyinen puheenjohtaja Hannu Takkula.
Dragan Pejic putsasi palkintopöydän AC Oulun liiga-
nousuottelussa vuonna 2006.

 

(Toimitus)

07.04.2008

OPS vahvistuu viidellä ulkomaalaispelaajalla

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen teki maaliskuussa pelaajahakumatkan Brasiliaan ja Serbiaan. Reissun tuloksena OPS-jp vahvistuu viidellä kovanluokan pelaajalla.

 

Brasiliasta Ouluun kahden vuoden mittaisilla sopimuksilla saapuvat 24-vuotias hyökkääjä Alemao sekä 23-vuotias vasen laitapuolustaja Leonardo.

 

- Alemao on nopea ja taitava laitahyökkääjä, joka teki kahdessa Brasiliassa järjestetyssä testiottelussa yhteensä neljä maalia. Leonardo on puolestaan puhdas vasemmanjalan pelaaja, joka on vaarallinen erikoistilanteissa. Hänellä on hyvät vapaa- ja kulmapotkut sekä pitkät rajaheitot, joten hän on erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle, Juntunen kertoo.

 

Serbiasta Juntusen haaviin tarttui kolme Serbian liigakokemusta omaavaa pelaajaa. Oululaisyleisölle jo entuudestaan tuttu 31-vuotias hyökkääjä Dragan Pejic pelaa OPS:ssa ainakin seuraavat kolme kuukautta. Viime kaudella Pejic on OPS:n paras maalintekijä 14 osumalla. Kolmen kuukauden sopimuksen sai myös topparin ja hyökkääjän paikoilla viihtyvä 27-vuotias Aleksandar Vuletic. Hän on järkälemäinen (192cm/87kg) maalintekijä, joka tosin pelasi Serbiassa järjestetyssä testiottelussa topparina, mutta esimerkiksi viime keskiviikkona mies teki kaksi maalia hyökkääjän tontilta Serbian liigaottelussa. Vuoden mittaisen sopimuksen oululaisseura on tehnyt 24-vuotiaan kovaotteisen ja isokokoisen (188cm/79kg) toppari Nikola Markovicin kanssa.

 

- Kolmen kuukauden jälkeen katsotaan jatkavatko Pejic ja Vuletic seurassa. Heidän pitää tehdä maaleja, mikäli haluavat pelata myös loppukauden Oulussa. Meillä on nyt kuusi yli 185 senttistä pelaajaa joukkueessamme, joten erikoistilanteista odotetaan maaleja, Juntunen viitoittaa.


- Näiden viiden pelaajan näytöt riittivät tähän asti, mutta heidän pitää vakuuttaa kesälläkin. Kysymysmerkkinä ulkomaalaispelaajien kohdalla on tietysti aina sopeutuminen olosuhteisiin, ilmastoon ja pelitapaan, Juntunen jatkaa.

Serbit saapuvat Ouluun ensi viikolla, mutta brassien saapuminen kestää hieman pidempään. OPS:n testissä olevat kolme nigerialaista pelaavat 10.4. harjoitusottelussa Tervareita vastaan, jolloin seurajohto näkee miehet tositoimissa. Oulun Palloseura vahvistaa rivejään vielä 3-5 pelaajalla ennen kauden alkua.


Testiottelu Brasiliassa

Brasiliassa järjestetyistä testiotteluista OPS-manageri Miika Juntunen kaappasi kaksi

taitavaa brassipelaajaa OPS-paitaan - Alemaon ja Leonardon.

 

(Toimitus)

 

02.04.2008

Junior Obagbemiro antaa näyttöjä OPS:lle

Nigeriasta tuulee, Oulun Palloseuran nigerialaiset testipelaajat eivät jääneet myöhään eilen illalla Ouluun saapuneisiin Paul Nwachukwuun ja Ikogho Charles Fighoon, sillä tänään Ouluun saapui 22-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Junior Obagbemiro.

 

Maanmiehiään huomattavasti pienikokoisempi Obagbemiro on pelannut viimeksi Intiassa Sporting Club De Goa -nimisessä joukkueessa. Nopeajalkaiseksi kehuttu Obagbemiro on voittanut urallaan Nepalin A-liigan ja Bangladeshin liigan maalikuninkuudet.

 

 

Junior Obagbemiron aikaisemmat seurat:

 

1996-1998: Pepso Academy Kano, Nigeria

1998-2001: Super Stars FC Kaduna, Nigeria

2002-2003: British Airways FC, Arabiemiraatit

2003-2004: Esteghlal FC Kish, Kish Island

2004-2005: Corus Expertrate division, Arabiemiraatit

2005-2006: Brigade  Boys Club, Nepal

2006: Sabah FA, Malesia

2006: Kwality Sports Club, Chitta Gong, Bangladesh

2006-2007: Nabil Three Stars Club, Nepal

2007-2008: Brothers Union Club, Bangladesh

Nykyinen seura: Sporting Club De Goa, Intia

 

(Toimitus)

01.04.2008

Kaksi nigerialaishyökkääjää OPS:n testiin

Oulun Palloseuran harjoituksiin saapuu torstaina nigerialaiset Paul Nwachukwu ja Ikogho Charles Figho. Nwachukwu on 28-vuotias kookas hyökkääjä, joka on pelannut viimeksi Intian B-liigassa, jossa on hän oli koko sarjan toiseksi paras maalintekijä 14 osumalla 18 ottelussa. Hänellä on kokemusta lukuisista eri Aasian ja Afrikan maista. Kokeneen Nwachukwun uralle mahtuukin lukuisia liiganousuja sekä eri maiden mestaruuksia. Hänen nettisivuiltaan (http://paulnwachukwu.tripod.com/index.html ) löytyy enemmän tietoa miehestä.

 

Paul Nwachukwun aikaisemmat seurat:

1996-1997: Kwara Stars FC, Nigeria

1997-1998: Bendel United FC, Nigeria

1999-2000: Bloemfontien Young Tigers, Etelä-Arfrikka

2000-2001: Orlando Pirates FC, Etelä-Arfikka

2001-2002: Al Ahly Sporting Club, Saudi-Arabia

2003-2004: Bloemfontien Celtic FC, Etelä-Afrikka

2004-2005: Song Da -Nam Dinh FC, Vietnam

2005-2006: Mukit Joss Ah SC, Bangladesh

2006-2007: Al Wehd At Sporting Club, Jordan

2007-2008: Mohammedan Sporting Club, Intia 

 

 

Toinen OPS:n testiin saapuvista pelaajista on Ikogho Charles Figho, joka on 26-vuotias hyökkääjä. Myös hän on varsin kokenut ja kookas pelaaja - 187 cm ja 85 kg. Molemmat nigerialaiset saapuvat oululaisseuran testiin ilmaiseksi.

 

Uusien testipelaajien lisäksi OPS-manageri Miika Juntusen Serbian ja Brasilian pelaajahakumatkan tuloksista neuvotellaan parasta aikaa. Muutaman Juntusen haluaman pelaajan sopimustilanne on vielä epävarma, mutta joka tapauksessa OPS tulee saamaan todella kovia vahvistuksia sekä Serbiasta että Brasiliasta.

 

(Toimitus)

30.03.2008

OPS-jp - PS Kemi Kings 4 - 0 (3 - 0)

Oulun Palloseura nappasi komean harjoitusotteluvoiton viime kauden päätteeksi Ykköseen nousseesta PS Kemi Kingsistä. Maalinteon aloitti Heikki Marjeta, joka viimeisteli kulmanpotkun jälkitilanteen kemiläisten verkkoon. Tilanteen pohjustivat Olli Laukkanen ja Joonas Tikkanen. Seuraavan maalin paukautti oululaisten mukana vieläkin harjoitteleva Eddie Ablorh, joka sai nappisyötön takakulmalle Eetu Uusitalolta. Hyvää vauhtia kohti huippukuntoa lähestyvä Seth Ablade ampui taukolukemat 3 - 0 rangaistuspilkulta.

Toisen puoliajan ainoan maalin teki Antti Kauranen. OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen oli varsin tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Komea voitto viime kauden sarjanousijasta, kaiken kaikkiaan hieno peli, Joro muotoili.


Seth Ablade

Seth Ablade pelasi täydet 90 minuutia PS Kemi Kingsiä vastaa ja ampui

yhden maalin rangaistuspotkusta. Kuva viime kauden ottelusta OPS-jp-JBK.  

 

(Toimitus)

28.03.2008

Serbiasta löytyi kahdeksan sopimusehdokasta

Torstai-iltana Serbian Uzicessa pelattiin testiottelu, johon osallistui 22 Serbian liigapelaajaa. Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen löysi ottelusta useita kiinnostavia pelaajia, jotka olisivat kovia vahvistuksia OPS:lle.

 

- Joukosta löytyi kahdeksan kiinnostavaa pelaajaa. 26-vuotias oikea laitahyökkääjä Dragan Tadic, 23-vuotias laitahyökkääjä Asmir Ukic, 25-vuotias Adnan Nuredinovic, 24-vuotias toppari Bojan Ostojic, 26-vuotiaaat topparit Nenad Markovic ja Miodrag Ilic sekä 27-vuotias oikea laitapakki Nemanja Djukanovic. Toisessa joukkueessa oli myös hyvä maalivahti, Bojan Cabarkapa, Juntunen kertoo.

- Ja katsomossa istui eilen sarjapelin pelannut kovakuntoinen Dragan Pejic, jota myöskään emme voi unohtaa, hän lisää.

 

OPS-manageri on nyt nähnyt kaikki testiottelut ja hän palaa Suomeen sunnuntaina. Pelaajanhankintamatkan tuloksena löytyi yhteensä 15 potentiaalista vahvistusta OPS-paitaan. Pian selviää, ketkä allekirjoittavat sopimukset.

 

- Nyt mietin ja keskustelen seuraavan vuorokauden aikana päävalmentaja Ari Härkösen kanssa, mitkä pelaajat hankitaan Brasiliasta ja Serbiasta Ouluun.


Terveisin,
Miika Juntunen

(Toimitus)

27.03.2008

Miika Juntunen saapui Serbiaan, testiottelulla kovat odotukset

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen lensi maanantain ja tiistain välisenä yönä Brasilian Sao Paolosta Münchenin kautta Serbian pääkaupunkiin, Belgradiin. Brasiliasta Juntusen papereihin jäi plus-merkki seitsemän pelaajan kohdalle. Serbiasta OPS-manageri etsii kokeneita pelaajia OPS:n keskiakseliin. Heti keskiviikkona hän oli katsomassa Serbian 1.divisioonan ottelua.

 

- Ottelun paras pelaaja oli kotijoukkue Metalacin 23-vuotias Marco Krasic. Hän on vasenjalkainen keskikenttäpelaaja, joka teki yhden ja syötti yhden maalin. Toinen mielenkiintoinen pelaaja oli 24-vuotias Lubomir Nenadovic, myös vasenjalkainen pelaaja, mutta laitapakki, Juntunen kertoo.

Torstaina OPS-manageri näkee varsinaisen - häntä varten järjestetyn - testiottelun Uzicen kaupungissa.

 

- Kaupungin paikallinen radio on jo mainostanut ottelua, jonne saapuu noin 25 Serbian liigapelaajaa. Odotan ottelua mielenkiinnolla.

Ratkaisut pelaajasopimuksien osalta Juntunen tekee vasta reissun jälkeen, jolloin hänellä on kokonaiskuva sekä Serbian että Brasilian pelaajista. Joka tapauksessa OPS:n riveihin on tarkoitus löytää 4 - 6 ulkomaalaisvahvistusta.

Terveisin,

Miika Juntunen

 

(Toimitus)

24.03.2008

Seitsemän brassipelaajaa vakuutti

Miika Juntunen näki viimeisen testiottelun Brasiliassa viime perjantaina Bragancan kaupungissa. OPS-managerin papereihin jäi plus-merkki yhteensä seitsemän pelaajan kohdalle.

 

- Perjantaina onnistui jälleen oikea laitahyökkääjä Alemao, joka teki yhden maalin. Yhteensä hän teki kahdessa ottelussa neljä maalia. Ensimmäisen testiottelun keskushyökkääjä Neno ei puolestaan nyt onnistunut ja hän jää ilman sopimustarjousta. Keskikentällä onnistui jälleen Valtinho ja uusina pelaajina näyttöjä antaneet China sekä älykäs pelintekijä Luisinho, joka ei tosin ole vielä täydessä pelikunnossa. Kolmannesta ottelusta löytyi myös laadukas luonnollinen vasuri vasemman laitapuolustajan tontille. Yhteensä seitsemän pelaajaa sai plus-merkin minun papereihin, Juntunen laskeskelee.

 

Ouluun hän voi tuoda vain kolme brassia UEFA:n EU-sääntöpykälän vuoksi. OPS-managerin matka jatkuu tänään Serbiaan, jossa hän näkee vielä yhden testiottelun. Juntunen palaa Suomeen 30.3.

 

- Sen jälkeen teen ratkaisut kokonaisuudesta pelaajavalintojen suhteen sekä brassien että serbien kanssa. Maltetaan vain ensin odottaa pelaajahakumatkan toinen osa Serbiassa.


Terveisin,

Miika Juntunen

 

  

Asiantuntijaraadissa kolmannen testiottelun kentänomistaja

Bragancassa, entinen Brasilian maajoukkuepelaaja Renato,

OPS-manageri Miika Juntunen sekä Luiz Antonio.

 

 

 

(Toimitus)

 

21.03.2008

Lisää brassipelaajia Miika Juntusen haaviin

OPS-manageri Miika Juntunen pääsi viime keskiviikkona tutustumaan entisen huippupelaaja Oscarin omistamaan harjoituskeskukseen Brasiliassa. Oscar pelasi aktiiviurallaan kahdet MM-kisat Brasilian paidassa vuosina 1982 ja 1986.

 

- Harjoittelukeskus oli upea. Oscar haalii nuoria ja lahjakkaita pelaajia ympäri maailmaa ja jalostaa niitä sitten omassa urheilukeskuksessaan myyntiä varten vaikka Eurooppaan. Siellä oli pelaajia Australiasta, Japanista ja Saudi-Arabiasta sekä tietenkin paljon brasilialaisia. Juniorit olivat iältään 6-20 vuotiaita. Sain avattua tärkeät suhteet Oscariin, Juntunen mainitsee.

 

OPS-manageri näki toisen häntä varten järjestetyn testiottelun keskiviikkoiltana Campinas-nimisessä kaupungissa. Ottelusta löytyi oikean puolustajan tontilla pelannut Veloso ja alempi keskikenttäpelaaja Rodinei.

 

- Torstaina pääsin näkemään kovatasoisen Brasilian cupin ottelun Bragantino - Vasco Da Gama. Peli päättyi 2 - 2. Molemmat joukkueet ovat pääsarjaseuroja ja pelaajien hintalaput sen mukaisia. Ottelussa oli pari todellista huippupelaajaa Vasco Da Gaman riveissä. Molemmat vielä 20-vuotiaita. Toisen pelaajan omistaa Romario, entinen huippupelaaja itsekin. Nämä pelaajat voisi välittää esimerkiksi Venäjän pääsarjaan.

 

- Hyvää pääsiäistä eli Feliz Pascoa kaikille Oulun Palloseuran pelaajille, henkilökunnalle, yhteistyökumppaneille ja kannattajille täältä Brasilian lämmöstä.

 

Terveisin,

Miika Juntunen

 

(Toimitus)

17.03.2008

Miika Juntusen haavi tulvii brassivahvistuksia

OPS-manageri Miika Juntunen saapui sateiseen Brasiliaan viime lauantaina yli vuorokauden matkustamisen jälkeen. Vahvistuksien etsintä OPS-paitaan alkoi välittömästi, sillä Juntunen näki jo saapumispäivänään ensimmäisen kolmesta häntä varten järjestettävästä testiottelusta.

 

- Ensimmäisestä testiottelusta löytyi heti neljä hyvää pelaajaa. Oikea pakki Rodrigo, pelintekijä Valtinho, joka teki yhden maalin testiottelussa, laitahyökkääjä Vitor, joka teki kolme maalia ottelussa ja keskushyökkääjä Neno, joka teki myös yhden maalin ottelussa. Voin tuoda Brasiliasta vain kolme pelaajaa UEFA:n  EU-sääntöpykälän vuoksi, joten tulee kova karsinta, reissumies-Juntunen myhäilee.

 

OPS-manageri näkee toisen testiottelun keskiviikkona. Ennen paluutaan Eurooppaan ja Serbiaan, hän näkee vielä kolmannen ottelun, jossa Juntusen silmien erityistarkkailussa on kaksi pelaajaa.

 

- Olen nähnyt maanantaina DVD:n yhdestä topparista ja yhdestä pelintekijästä, jotka pelaavat kolmannessa testiottelussa perjantaina. He ovat kovia pääsarjatason kokemusta omaavia noin 20-vuotiaita pelaajia. Odotan kovasti perjantaita. Pelaajia on paljon ja taso on kova.

 

- Sellaiset terveiset joukkueelle, että kilpailu pelipaikoista kovenee rajusti. Terveiset myös oululaisille jalkapallofaneille, OPS:n riveissä kesällä nähdään brasilialaista huipputaitoa ja osaamista Veikkausliigan parhaiden ulkomaalaisten malliin.

 

Brassiterveisin,

manageri Miika Juntunen

 

(Toimitus)

14.03.2008

Green Rock Oy:sta yksi OPS:n pääyhteistyökumppani

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen ja markkinointipäällikkö Pertti Pääkkö ovat täydessä vauhdissa. Ensi kauden ja tulevaisuuden sponsorisopimuksista neuvotellaan parasta aikaa. Uusin pääyhteistyösopimus solmittiin kempeleläisen jätevesipuhdistustekniikkaan erikoistuneen Green Rockin kanssa.

 

- Muiden pääyhteistyökumppanien kanssa neuvotellaan parasta aikaa. Lisää sponsorisopimuksia julkaistaan piakkoin, Miika Juntunen paljastaa.

 

Green Rock Oy:n toimitusjohtaja Toni Huhta näkee OPS:ssa ja sen nykyisessä toiminnassa menestyvän liigajoukkueen ainekset.

 

- Jalkapallo on Oulussa aika heikoissa kantimissa tällä hetkellä. Toivottavasti tulevaisuudessa saadaan jalkapallolle sellaiset puitteet kuin jääkiekossa on nyt. Liigajoukkue, joka pysyy liigassa ja hieno stadion ynnä muut. Jalkapallon harrastajia Oulun alueelta kyllä löytyy. Haluamme olla mukana tukemassa OPS:aa, koska näemme siinä sen potentiaalin, mitä Veikkausliigan asti nousevalta ja siellä pysyvältä joukkueelta vaaditaan, Huhta sanoo.

 

(Toimitus)

11.03.2008

Kolme uutta sopimuspelaajaa

Joonas Tikkanen, Antti Pulkkinen ja Antti Kauranen ovat tehneet Oulun Palloseuran kanssa yksivuotiset sopimukset. OPS:lla on nyt koossa kymmenen pelaajasopimusta.

 

Tikkanen on 22-vuotias puolustaja, joka viihtyy parhaiten topparin tontilla. Tikkanen on pelannut viime vuodet Kakkosta Kajaanin Hakan paidassa. Hän on harjoitellut koko kuluvan talven OPS:n mukana, joten joukkuekaverit ovat ehtineet tulla kajaanilaiselle tutuiksi.

 

- Joukkueessa oli jo entuudestaan pari tuttua kaveria. Mikko Siivikko on pelannut muutaman pelin KajHa:ssakin ja esimerkiksi Heikki Marjeta on tullut tutuksi vastustajana. Olen tykännyt olla OPS:ssa ja olen saanut harjoitusotteluissa paljon vastuuta. Nyt treenataan ja valmistaudutaan tulevaan kauteen. Tavoitteenani on saada pelipaikka avauskokoonpanosta, pelata mahdollisimman paljon sekä auttaa joukkuetta kentällä, Tikkanen asettelee.

 

Antti Pulkkinen on puolestaan pian 20 vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja, mutta mies viihtyy myös laitapuolustajan tontilla. Hän edusti viime kaudella Ykkösessä pelannutta Joensuun Jippoa.

 

- Nyt on uudet haasteet edessä. Joukkue vaikuttaa mukavalta ja valmennus on ammattitaitoinen, joten eiköhän sitä Ykköseen nousta, Pulkkinen heittää.

 

Antti Kauranen on pian 20 vuotta täyttävä hyökkääjä, joka on pelannut urallaan Oulun Luistinseurassa ja Tervareissa. Pelimiehen maalivainu oli viime kaudella kohdallaan, sillä hän viimeisteli yhteensä 18 maalia Tervareiden paidassa.

 

- Pelasin viime kaudella Kolmosessa, joten nyt on haastetta vähän lisää. Tavoitteeni on päästä avauskokoonpanoon ja saada peliaikaa mahdollisimman paljon, Kauranen kertoo.

 

(Toimitus)

08.03.2008

Pertti Pääkkö vahvistamaan myyntiä ja markkinointia

Oulun Palloseuran paidassa kaksi SM-kultaa vuosina 1979 ja 1980 voittanut Pertti Pääkkö toimii OPS:n markkinointipäällikkönä ainakin seuraavat kaksi vuotta. Entisellä huippumaalivahdilla on vankka kokemus myynnistä ja markkinoinnista.

 

- Viimeiset kymmenen vuotta olen myynyt Kauppakalenteria, mutta markkinointi- ja myyntihommissa olen ollut yhteensä 20 vuotta. Keskustelin Miika Juntusen kanssa siitä, mitä tavoitteita uudella OPS:lla on, ja tulin siihen tulokseen, että haluan olla tässä hommassa täysillä mukana, Pääkkö kertoo.

 

- Haluan olla rakentamassa ja kehittämässä entistä parempaa "uutta" oululaista jalkapalloseuraa ja tukea oululaista jalkapalloilua omalta osaltani, hän jatkaa.

 

OPS-manageri Miika Juntunen on jo pidemmän aikaa etsinyt itselleen sopivaa kaveria markkinointiin.

 

- Pertti on sellainen kaveri, jolta myynti onnistuu. Kaiken lisäksi hän on entinen opsilainen. Meidän seurassa on sellainen periaate, että talous menee kaiken edelle ja se luo edellytykset kaikelle, joten siihen on syytä satsata, Juntunen linjaa.

(Toimitus)

03.03.2008

Matias Juntunen alle 16-vuotiaiden maajoukkueleirille

OPS-hyökkääjä Matias Juntunen osallistuu toisen kerran tänä talvena Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue-ehdokasleirille. Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue pitää vielä neljä ehdokasleiriä ennen kesällä Ukrainassa pelattavaa Bannikov Memorial -turnausta.

 

- Nyt on pakko onnistua, jotta pääsisin lopulliseen maajoukkuerinkiin. Viime turnaus ei mennyt minun osalta aivan nappiin enkä päässyt pelaamaan maaotteluja Pohjois-Irlantia vastaan. Mahdollisuudet antaa näyttöjä ennen Bannikov-turnausta käyvät vähiin, Juntunen tietää.

Matias sai viime leirillä kehuja erityisesti pelikäsityksestään, nopeista jaloistaan sekä pehmeästä ensikosketuksesta palloon. Nuorten maajoukkuevalmentajat Lars Mosander ja Hannu Haverinen kertoivat, että Juntusella on eniten kehitettävää puolustuspelaamisessa.

Ehdokasleiri pidetään Eerikkilässä 10.3.-12.3. Matias on leirinsä ainoa pohjoissuomalainen pelaaja.

(Toimitus)

02.03.2008

OPS-jp - FC YPA 1 - 0 (0 - 0)

Oulun Palloseura päihitti FC YPA:n Ylivieskasta Eetu Uusitalon maalilla. Uusitalo murtautui laidasta ottelun viimehetkillä ja laukoi kotijoukkueelle voiton harjoitusottelusta. OPS:n päävalmentaja Ari Härkösen mukaan Ylivieska oli kuitenkin ottelussa niskan päällä. Joukkueen testattavana olleiden Cassanon ja Jean-Pierre Marquesin otteisiin oululaisluotsi oli varsin tyytyväinen.

 

- Kokeilimme Cassanoa puolustuksessa ja keskikentällä. Hänen esityksensä oli ok. Marques oli todella isokokoinen kaveri ja hän pelasi lähes virheettömän ottelun. Laskeskelimme, että hän antoi vain muutaman harhasyötön koko pelin aikana, joten hänen esitykseensä olen tyytyväinen. Marques jää antamaan meille lisänäyttöjä ensi viikoksi, Joro kertoi.

 

(Toimitus)

01.03.2008

Jean-Pierre Marques OPS:n testiin

Oulun Palloseura saa kookkaan vahvistuksen sunnuntaina pelattavaan harjoitusotteluun FC YPA:aa vastaan. Ruotsin ja Brasilian kaksoiskansalainen Jean-Pierre Marques antaa näyttöjä OPS:lle hiihtolomaviikon ajan. 21-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on 192 senttimetriä pitkä ja painaa 88 kiloa. Marques on göteborgilaisseura Örgryte IS:n kasvatti. Viime kaudella hän pelasi Viron liigassa yhteensä 20 ottelua tehden niissä 12 maalia.

 

Myös brasilialaispuolustaja Cassano nähdään tositoimissa FC YPA:aa vastaan. OPS kohtaa FC YPA:n sunnuntaiaamuna 2.3. kello 10.00 alkavassa harjoitusottelussa Heinäpään jalkapallohallissa.

 

(Toimitus)

27.02.2008

Lisää harjoitusotteluja sovittu

Oulun Palloseura pelaa vielä seitsemän harjoitusottelua ennen kauden alkua. OPS pelaa seuraavan harjoitusottelunsa Heinäpään jalkapallohallissa sunnuntaina 2.3. kello 10.00, jolloin vastaan astelee FC YPA Ylivieskasta. Reilu viikko ennen sarja-avausta OPS kohtaa Tornion Pallo-47 kaksi kertaa. 

 

 

 

Katso kaikki harjoitusottelut.

26.02.2008

OPS etsii vahvistuksia Brasiliasta ja Serbiasta

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntusen pelaajakartoitusmatka lähestyy. Hän lähtee etsimään vahvistuksia OPS-paitaan Brasiliasta ja Serbiasta 14.3. Juntunen lentää ensin Brasiliaan, missä hänelle järjestetään kolme testiottelua.

 

 

Brasiliasta etsitään nuoria runkopelaajia

 

Juntusen tavoitteena on löytää Brasiliasta kaksi tai kolme lahjakasta nuorta (18-22-vuotiasta) pelaajaa lähinnä OPS:n edustusjoukkueen hyökkäyskalustoon. Tarkoituksena on tehdä pitkät sopimukset näille pelaajille, jotta he olisivat nostamassa Oulun Palloseuraa Veikkausliigaan asti.

 

- Ensimmäisen testiottelun minulle järjestää kaksi ennalta tuntematonta pelaaja-agenttia Extrema-nimisessä kaupungissa. Entinen pelikaverini ja hyvä ystäväni Luiz Antonio tuntee kyseiset henkilöt ja hän on järjestelyissä mukana. Siellä näen noin 30 pelaajaa, Juntunen selvittää.

 

- Toisen testiottelun ja tutustumisen jalkapallokeskukseen järjestää Brasilian maajoukkueen entinen etutoppari Oscar, joka pelasi vuoden 1982 ja 1986 MM-kisoissa. Hän omistaa kyseisen harjoittelukeskuksen Sao Paulon lähistöllä, jossa ottelu pelataan. Oscarilla on myös pelaaja-agenttitoimisto itsellään. Myös siellä näen noin 30 pelaajaa.

 

- Kolmannen testiottelun minulle järjestää Luiz Antonio, joka työskentelee nykyisin pelaaja-agenttitoimistossa Sao Paulon lähistöllä. Ottelu pelataan Bragancassa, Luizin kotikaupungissa. Sielläkin näen noin 30 pelaajaa, Juntunen kertoo.

 

OPS-manageri teki edellisen Brasilian matkansa vuonna 2005, jolloin haaviin tarttui muun muassa vikkeläjalkainen Rafinha, joka pelaa nykyisin Suomen mestarijoukkue Tampere Unitedissa. Silloin hän sai avattua kontaktiverkostonsa Brasiliaan kahdessa viikossa. Juntunen palaa Brasiliasta Serbian kautta takaisin Suomeen 30.3.

 

- Lisäksi käyn katsomassa kaksi Sao Paulon alueen pääsarjaottelua, joista tavoitteena olisi löytää yksi tai kaksi huippupelaajaa myytäväksi suoraan Venäjälle tai muualle Eurooppaan. Minuun on ollut yhteydessä jo useampi seura ja pelaajavälittäjä kyseisten pelaajien hankkimisesta, Juntunen kertoo.

 

 

Serbiasta kokemusta keskiakseliin

 

Belgradissa Juntusen hyvä ystävä ja entinen pelikaveri TPV Tampereen ajoilta, Miodrag Starcevic järjestää hänelle testiottelun, jossa Juntunen näkee 30 Serbian liigapelaajaa. Starcevic valmentaa tällä hetkellä Serbian pääsarjassa ja on suorittanut Serbian liiton korkeimman valmentajatutkinnon. Serbiasta Juntunen toivoo löytävänsä kaksi tai kolme kokenutta pelaajaa OPS:n edustusjoukkueen keskiakseliin.

 

- Joukossa pitää olla ainakin yksi toppari. Näille pelaajille tehdään yksivuotiset sopimukset johtuen serbien mentaliteetista. Heillä pitää olla piuha tiukalla niin sanotusti, Juntunen suunnittelee.

 

- Koko matkan annin pitää olla neljästä kuuteen hyvää Suomen liigatason pelaajaa, jotta voimme realistisesti puhua noususta Ykköseen kaudella 2008. Aiemmassa kahdessa liiganousussa yhdeksän vuoden aikana olen käyttänyt juuri tätä strategiaa menemällä itse ulkomaille valitsemaan pelaajia. TPV:ssa vuonna 1998 kävin Unkarista hakemassa muun muassa Antal Simonin, joka laukoi TPV:n Veikkausliigaan. AC Oulussa vuonna 2005 kävin Brasiliassa, josta toin Rafinhan. Nousu tapahtui vuonna 2006, hän jatkaa.

 

Oulussa on tällä hetkellä kolme Kakkosen joukkuetta ja yksi Ykkösen joukkue. Juntusen mukaan pelaajien yhteistarve on noin 80 pelaajaa. Hän mukaan Oulusta löytyy korkeintaan 20 Ykkösen tason pelaajaa, jotka ovat jo jaettu eri seuroihin.

 

- Meidän tavoitteena on nousu Ykköseen, joten jotain tarttis tehrä. Oululaisia pelaajia muualta Suomesta ei pysty houkuttelemaan Kakkosen tasolle enkä aio myöskään AC Oulun viime vuotuisen kaltaista ulkomaalaispelaajien ilmasiltaa perustaa. Nyt tehdään täsmähankintoja, Juntunen päättää.

 

OPS saa maistiaisia Brasiliasta jo tällä viikolla, sillä joukkueen testattavana on kuluvan viikon ajan Rauman Pallo-Iiroissa viime kaudella pelannut brasilialainen Cassano. Hänen pelipaikkansa on oikea laitapuolustaja.

 

(Toimitus)

18.02.2008

OPS päihitti Tervarit

Oulun Palloseura voitti eilen Heinäpään jalkapallohallissa pelatussa harjoitusottelussa Tervarit maalein 3 - 2 (1 - 0). OPS johti ottelua kolmella maalilla, mutta Tervarit nousi loppuhetkillä maalin päähän. OPS:n maaleista vastasivat Eddie Ablorh (2) ja Tomi Toivonen.

 

Samalla selvisi, että OPS:n testissä olleiden ghanalaispelaajien Edmund "Eddie" Ablorhin ja Roderick Lantei Lampteyn sopimustilanne pidetään vielä auki. Seurajohto kartoittaa pelaajatarpeen uudestaan manageri Miika Juntusen Serbian ja Brasilian matkojen jälkeen.

 

(Toimitus)  

13.02.2008

Sarjaohjelma varmistui

Oulun Palloseura aloittaa Kakkosen C-lohkon ottelut sunnuntaina 4.5. Kauden avausottelussa OPS saa kotikentällään vastaan viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonneen Kokkolan GBK:n. OPS pelaa kotiottelunsa Castrenin stadionilla.

 

Tulevan jalkapallokauden mielenkiintoa lisää se, että Kakkosessa pelaa peräti kolme oululaisjoukkuetta, joten jännittäviä paikallisotteluja on luvassa kuusi kappaletta. Kakkosen kausi päättyy OPS:n osalta 12. lokakuuta pelattavaan OPS - Norrvalla FF otteluun.

 

Koko sarjaohjelman löydät täältä.

 

(Toimitus)

06.02.2008

OPS hakee pelaajia ulkomailta

Oulussa käydään ennennäkemättömän kovaa kilpailua oululaisista pelaajista. AC Oulu pelaa ensi kaudella Ykkösessä ja Kakkosessa pelaa kesällä peräti kolme oululaisseuraa (OPS, OLS ja FC OPA), joten kilpailu paikallisista pelaajista on todella kovaa. OPS kartoitti oululaispelaajia viime viikonlopun Kontti-turnauksessa.

 

- Oulussa ei enää ole sellaisia pelaajia vapaana, joilla voisimme nousta Ykköseen. Kontti-turnauksessa oli muutamia pelaajia, jotka yllättivät positiivisesti. Esimerkiksi Jani Meriläinen, Erno Uuksinen, Antti Kauranen ja Joonas Tikkanen pelasivat hyvin, mutta nyt tarvitaan pelaajia myös ulkomailta, OPS:n manageri Miika Juntunen linjaa.

Juntunen lähtee itse maaliskuun puolivälissä Brasiliaan ja palaa kuun lopussa Serbian pääkaupungin, Belgradin kautta takaisin Suomeen. Reissun aikana hän toivoo löytävänsä 4 - 6 pelaajaa, jotka voivat auttaa Oulun Palloseuraa nousemaan Ykköseen ensi kaudella.

 

Juntusen entinen pelikaveri ja viime kaudella Tornion Pallo-47:ää luotsannut Luis Antonio järjestää hänelle koeottelun Brasiliassa. Otteluun osallistuu noin 20 brassipelaajaa, joista Juntunen toivoo löytävänsä vahvistuksia OPS:n riveihin. Esimerkiksi Tampere Unitedissa nykyään pelaava Rafinha on Juntusen Brasilian tuliainen samantyyppisestä koeottelusta vuodelta 2005.

 

Serbiassa - niin ikään Juntusen entinen pelikaveri - Miodrag Starcevic järjestää OPS-managerille vastaavanlaisen tapahtuman kuin Antonio Brasiliassa. Belgradissa Juntunen tarkastaa myös OPS:n viime kauden ja AC Oulun toissa kauden maalikuninkaan, Dragan Pejicin (kuvassa) nykykunnon. Pejic pelaa tällä hetkellä Serbian liigassa.

 

Miika Juntusen reissun löydöistä kuullaan maaliskuun lopussa. Ghanalaispelaajat Edmund Ablorh ja Roderick Lantei Lamptey jatkavat OPS:n testissä vielä ensi viikon. Oulun Palloseuralla on tällä hetkellä seitsemän pelaajasopimusta.

 

(Toimitus)

 

 

06.02.2008

Oulun Onnikka Oy kyydittää OPS:a seuraavat kolme vuotta

Oulun Onnikka OyOulun Onnikka Oy ja Oulun Palloseura ovat solmineet kolmivuotisen yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä Oulun Onnikka Oy vastaa joukkueen ottelumatkojen kuljetuksista seuraavat kolme vuotta.

 

- OPS:n toiminta perustuu jatkuvuuteen ja pitkäjänteisyyteen. Haluamme luotettavia yhteistyökumppaneita taaksemme, seuran manageri Miika Juntunen linjasi.

Oulun Onnikka Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kantola on itsekin pitkänlinjan jalkapallomies. Onpa Juntusella ja Kantolalla yhteistä pelihistoriaakin Oulun Palloseurasta.

 

 - Olen tosiaan itsekin pelannut aikoinani OPS:ssa. Jalkapallon lisäksi olemme mukana monessa muussa urheilutoiminnassa, Kantola kertoi.

 

 

Katso kaikki yhteistyökumppanit

 

(Toimitus)

03.02.2008

OPS jäi Kontti-turnauksen neljänneksi

Kontti-turnauksen isäntäjoukkue FC Oulun Pallo nappasi turnausvoiton maalieron turvin ennen AC Oulua. Oulun Tarmo ylsi kolmossijaan, OPS jäi neljänneksi ja Oulun Luistinseura viimeiseksi.

 

Sunnuntaipäivän otteluissa OPS kohtasi FC OPA:n ja AC Oulun. Ghanalaishyökkääjä Edmund Ablorh vei OPS:n johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta OPA iski pian kaksi nopeaa maalia. Ensin Sergei Shakhov puski pallon yli OPS-maalilla torjuneen Mikko Siivikon ja muutamaa minuuttia myöhemmin Janne Kauppila ampui vapaapotkua seuranneesta tilanteesta OPA:n voittomaalin.

 

Kuumia tunteita nähtiin pelin loppuhetkillä, kun ottelun erotuomari tulkitsi Jukka Puurusen kalastaneen rangaistuspotkua heittäytymällä. Puurunen sai tilanteesta ensin keltaisen kortin ja pian tuomari näytti hänelle punaista lappua. OPS-manageri Miika Juntusen mukaan tuomari myönsi ottelun jälkeen olleensa tilanteessa väärässä.

 

Päivän toisessa ottelussa OPS tarjosi kelpovastuksen sarjaporrasta ylempänä pelaavalle AC Oululle. Mamadou Konaten saksipotkuosuma ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä jäi ottelun ainoaksi maaliksi. Myös tässä ottelussa heilui punainen kortti. Ensin OPS-paidassa pelannut Adrian Rizvanin ajettiin kentältä ulos ja pian tämän jälkeen AC Oulun maalivahti Denys Pervov.

 

- Tasaisia pelejähän nämä olivat kaikki. Ei meillä ole mitään hävettävää ja hyvin pysyttiin vauhdissa mukana. Nähtiin, missä mennään joukkueena ja, mitä pitää kehittää. Turnaus antoi myös kuvan siitä, missä yksittäiset pelaajat ovat menossa tässä vaiheessa kautta, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoi.

 

 

Nuoret antoivat positiivisia näyttöjä

Härkönen oli erityisen tyytyväinen OPS-paidassa pelanneiden oululaisnuorten esityksiin.

 

- Uudet pelaajat jättivät positiivisen kuvan itsestään. Esimerkiksi Jani Meriläinen ja Erno Uuksinen tsemppasivat hyvin, mutta ei kenenkään tarvitse hävetä esitystään, Joro muotoili.

Edmund Ablorh ja Roderick Latei Lampley antavat näyttöjä Oulun Palloseuralle vielä kahden viikon ajan.


- Pojilla on raskas matka takanaan. Seurataan heitä vielä kaksi viikkoa ja tehdään sitten päätöksiä heidän suhteen, Härkönen sanoi.

Pitkä turnaus vaati myös veronsa. OPS:n sopimuspelaajista maalivahti Juho Luukkonen ja puolustaja Heikki Marjeta kärsivät pienistä loukkaantumisista ja molemmat jouduttiin ottamaan vaihtoon OPA-ottelun alkuminuuteilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 Alle 16-vuotiaiden maajoukkueleiriltä palannut Matias Juntunen esiintyi edukseen

myös Kontti-turnauksessa.

 

 

 

 

Turnauksen lopputilanne:

FC OPA  4
2
2
0
 6 - 3
8
AC Oulu
4
2
2
0
 3 - 0  8
OuTa
4
1
2
1
 1 - 2
5
OPS
4
1
1
2
 2 - 3 
4
OLS
4
0
1
3
 2 - 6
1
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Toimitus)

02.02.2008

Kontti-turnauksessa tapahtumarikas avauspäivä

Oulun Palloseura otti Kontti-turnauksen avauspäivänä 0 - 1 voiton Oulun Luistinseurasta Jukka Puurusen maalilla. Maalin syötti Matias Juntunen. Päivän toisessa ottelussa OPS-hyökkäys tökki ja tuloksena oli 0 - 0 tasapeli Oulun Tarmon kanssa.

 

Maalivahti Mikko Siivikko joutui ottelussa OLS:aa vastaan ikävään tilanteeseen, jossa vastustajan pelaaja syöksyi häntä kasvoihin nappulat edellä. Siivikon kasvoihin ommeltiin kahdeksan tikkiä. Jukka Puurunen puolestaan otti itselleen punaisen kortin ottelussa Oulun Tarmoa vastaan.

 

OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen ei päässyt siviilityöesteen takia Kontti-turnauksen avauspäivään, joten lauantaina joukkuetta johtivat toinen valmentaja Mikko Pietilä ja manageri Miika Juntunen. OPS:n testissä olevat Edmund "Eddie" Ablorh ja Roderick Lantei Lamptey olivat avauspäivänä varsin väsyneitä, koska pelimiehet saapuivat Ouluun vasta perjantai-iltana. Lauantain ottelut eivät vielä antaneet kunnollista kuvaa ghanalaisten osaamisesta. Ulkomaalaisvahvistuksien lisäksi OPS-paidassa pelasi monta oululaispelaajaa, joilla ei vielä ole sopimusta seuran kanssa.

 

OPS:n kokoonpano turnauksessa:

 

1 Juho Luukkonen
12 Mikko Siivikko

2 Heikki Marjeta
3 Niko Junkkari
4 Joonas Tikkanen
5 Olli Laukkanen
6 Toni Koskinen
7 Matias Juntunen
8 Antti Pulkkinen
9 Adrian Rizvan
10 Edmund "Eddie" Ablorh
11 Roderick Latei Lampley
13 Erno Uuksinen
14 Antti Kauranen
15 Jukka Puurunen
16 Tomi Toivonen
17 Jani Kallio
18 Heikki Karjalainen
23 Eetu Uusitalo

 

 

Kattavampi raportti turnauksesta tulossa sunnuntaina.

 

(Toimitus)

28.01.2008

Kaksi ghanalaispelaajaa OPS:n testiin

Edmund "Eddie" Ablorh ja Roderick Lantei Lamptey saapuvat Oulun Palloseuran testattavaksi tämän viikon torstaina. Tositoimissa miehet nähtäneen 2.2.-3.2. pelattavassa Kontti-turnauksessa Heinäpään jalkapallohallissa. Molemmat pelimiehet ovat Ghanan kansalaisia.

 

Eddie Ablorh on 24-vuotias hyökkääjä, joka on pelannut viimeksi Ghanan liigassa Okwawu Unitedin joukkueessa. Ghanan liigassa hän on tehnyt 50 ottelussa 21 maalia. Ablorh on pelannut urallaan myös Itävallan kolmossarjassa SV Grenzland Bleiburgin joukkueessa. Hän kuului 16-vuotiaana Ghanan alle 17-vuotiaiden maajoukkuerinkiin, mutta mies ei mahtunut lopulliseen ryhmään.

 

Roderick Lantei Lamptey on pian 25 vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja. Hän on pelannut urallaan Ghanan eri liigoissa useissa eri joukkueissa, viimeksi FC Seven Unitedin 1.divisioonajoukkueessa. Ghanan pääsarjaseuroista hän on edustanut FC Hasaacasia kolmen kauden ajan. Nuorella miehellä on mukavasti kokemusta myös ulkomaalaisseuroista, sillä Lamptey on käynyt näytillä muun muassa Kiinassa, Togossa ja Sveitsissä.

 

(Toimitus)

25.01.2008

OPS osallistuu hyväntekeväisyysturnaukseen

Oulun Palloseura-jp pelaa kauden ensimmäiset harjoitusottelunsa FC Oulun Pallon järjestämässä Kontti-turnauksessa. Turnaukseen osallistuvat OPS:n ja isäntäseura FC OPA:n lisäksi Oulun Luistinseura, Oulun Tarmo ja AC Oulu. Turnaus pelataan helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Heinäpään jalkapallohallissa.

 

Turnauksen voittaja saa 1000 euron rahapalkinnon, josta puolet luovutetaan hyväntekeväisyyteen.

 

Otteluohjelma:

 

Lauantai 2.2.2008

 

10:15 - 11:20   AC Oulu - OLS

11:35 - 12:40   OuTa - FC OPA

12:55 - 14:00   OLS - OPS

14:15 - 15:20   FC OPA - AC Oulu

15:35 - 16:40   OPS - OuTa

 

Sunnuntai 3.2.2008

 

10:15 - 11:20   OLS - FC OPA

11:35 - 12:40   AC Oulu - OuTa

12:55 - 14:00   FC OPA - OPS

14:15 - 15:20   OuTa - OLS

15:35 - 16:40   OPS - AC Oulu

 

(Toimitus)

18.01.2008

Matias Juntunen alle 16-vuotiaiden maajoukkueleirille

OPS-hyökkääjä Matias Juntunen on valittu Suomen alle 16-vuotiaden maajoukkue-ehdokasleirille. Leiri pidetään Eerikkilässä tammikuun lopussa. 

 

Matias seuraa isänsä Miika Juntusen jalanjälkiä, joka pelasi urallaan 2 A-maaottelua, 13 nuorten ja 42 poikien maaottelua.

 

Tavoitteenani on päästä lopulliseen EM-karsintajoukkueeseen. Ensi syksyn EM-karsinnat pelataan Suomessa, Matias Juntunen asettelee.

 

Kahdesta ehdokasleiristä kootaan alle 16-vuotiaiden maajoukkue, joka pelaa ennen syksyn EM-karsintoja lukuisia harjoitusotteluita Suomessa, Ukrainassa ja Ruotsissa. Vain kolme pohjoisuomalaista nuorta onnistui selvittämään tiensä ehdokasleireille. 

 

Maajoukkueen mukana oppii paljon sellaisia asioita, mitä ei välttämättä seurajoukkueessa opi. Esimerkiksi maajoukkueen pelisysteemi on erilainen, joten pelaajana on mahdollisuus kehittyä monipuolisemmaksi, hän kertoo. 

 

Maaliskuussa 16 vuotta täyttävä Juntunen tietää, että peliaika Oulun Palloseurassa tulee olemaan kovan työn takana. Kärkimiehen, ylemmän keskikenttäpelaajan tai laitahyökkääjän tonteilla viihtyvä nuorimies aikoo kuitenkin taistella peliajasta tosissaan.

 

Tarkoitus on kehittyä mahdollisimman paljon ja sitä kautta päästä aloituskokoonpanoon edes muutamissa otteluissa.

 

Kutsu maajoukkue-ehdokasleirille ei ollut Juntusen nuoren uran ensimmäinen, sillä hän on näyttänyt taitojaan noin viidellä leirillä aikaisempina vuosina. Poikien maaotteluita hän ei ole vielä saanut tililleen. Nähtäväksi jää, pukeutuuko Juntunen ensi kaudella sinivalkoisiin muuallakin kuin Castrenin viheriöllä.

 

(Toimitus)

 

16.01.2008

OPS solmi neljä jatkosopimusta

Oulun Palloseura teki keskiviikkona neljä tärkeää jatkosopimusta oululaispelaajien kanssa. Hyökkääjät Jukka Puurunen ja Eetu Uusitalo (kuvassa) sekä keskikenttämies Olli Laukkanen ja maalivahti Mikko Siivikko jatkavat OPS:n paidassa myös ensi kauden.

 

- Me tulemme rakentamaan joukkuetta keskustan kautta ja muodostamaan joukkueelle vahvan keskiakseli. Nyt meidän maalivahtiosasto on kunnossa. Juho Luukkonen osoitti luottamuksensa viime kaudella ja Mikko Siivikko on myös luotettava maalivahti sekä innokas harjoittelija. Meillä on hyvä maalivahtikaksikko koossa, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoo.

 

Jukka Puurunen viimeisteli viime kaudella 10 maalia ja oli tärkeä pala sinipaitojen palettia. Myös Eetu Uusitalo osoitti kyntensä viime kaudelle viimeistelemällä neljä maalia ja murtautumalla aloittavaan kokoonpanoon useassa ottelussa.

 

- Puurusen suhteen odotukset ovat korkealla ja hän on erittäin monikäyttöinen pelaaja ja varmasti yksi joukkueen kantavista voimista. Uusitalo osoitti potentiaalinsa viime kaudella ja hänellä on eväitä pelata ylemmälläkin sarjatasolla. Hän on hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa ja hänen pelipaikkansa tulee varmasti olemaan laidassa, Härkönen pohtii.


Olli Laukkasen roolin päävalmentaja näkee tärkeänä myös kentän ulkopuolella.


- Hän on tärkeä pelaaja joukkueelle myös henkisessä mielessä. Olli on iloinen ja positiivinen kaveri, joka pitää huolta joukkuehengestä. Puolustuspäässä hän on yksi joukkueen tukipilareista.


Oulun Palloseuralla on koossa seitsemän pelaajasopimusta ja lähiaikoina tullaan kuulemaan lisää sopimusuutisia. Huoltaja Jussi Hautala jatkaa myös OPS:n joukoissa ensi kaudella. Myös seuran yhteistyösopimusneuvottelut ovat hyvässä vauhdissa. OPS:n tukijat löytyvät www-sivujen yhteistyökumppanit-osiosta.

 

(Toimitus)

10.01.2008

OPS:lle oma kannattajaryhmä

Joukko uskollisia kannattajia tullaan näkemään ja kuulemaan OPS:n kotiotteluissa ensi kaudella. Seuran kannattajaryhmä Crew 1925:n tavoitteena on tukea perinteikästä seuraa ja haastaa muut Oulussa vaikuttavat kannattajakunnat.

 

– Kannattajaryhmän perustamiseen johti perinteiden kunnioitus. OPS on seura, jolla niitä riittää toisin kuin monilla muilla oululaisseuroilla. OPS:lla on ensi kaudella todella hyvät mahdollisuudet nousta hätyyttelemään Oulun ykkösseuran titteliä mahdollisen sarjanousun myötä. Me haluamme olla siinä projektissa tukena. Myös menneiden aikojen menestys Suomen jalkapallokartalla merkitsee paljon ja toivottavasti saamme sitä lisää tulevaisuudessa, faniryhmä kertoo Joonas Lämsän johdolla.


Tällä hetkellä ryhmän ydin muodostuu neljästä innokkaasta kannattajasta.

 

– Paras tapa tulla toimintaan mukaan on tulla otteluihin ja liittyä rohkeasti meidän hiljaa kasvavaan joukkoomme. Meidät kyllä näkee ja kuulee, kun kausi pyörähtää käyntiin.

Kannattajat odottavat jo innolla kauden käynnistymistä. Joukkueiden rakentaminen on vielä kesken tässä vaiheessa kautta, mutta faniryhmä rohkenee silti nimetä OPS:n pahimmat haastajat Kakkosen C-lohkon piikkipaikkaa ajatellen.

 

– Kaudesta tulee todella kutkuttava ja tasainen kärjen osalta. Nahkurin piiskaa heiluttanee ainakin Ykkösestä pudonnut GBK, vahvistunut ja kunnianhimoinen FC YPA, viime kauden C-lohkon kolmonen Kuopion Kings sekä fuusion synnyttämä SJK. Näiden seurojen väliin OPS käy omassa taistossaan hamutessaan piikkipaikkaa ja nousua, faniryhmä arvelee.

 

 Myös Oulun derbyt herättävät mielenkiintoa. Omaa kunniaa voi tavoitella nujertamalla OLS:n ja OPa:n keskinäisissä otteluissa ja vallata tämän hetkinen kiinnitys Oulun kakkosseuran tittelistä.

Crew 1925:n www-sivut löytyvät osoitteesta http://www.geocities.com/crew1925/

(Toimitus)