« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - September 2017

28.09.2017

Otteluennakko: OPS – TPS; Palloseurojen kauden viimeinen kohtaaminen lauantaina

Oulun ja Turun Palloseurat kohtaavat viikonloppuna kolmannen kerran tällä kaudella. Ottelu vihelletään käyntiin lauantaina 30.9. Raatin stadionilla. Aiemmissa kohtaamisissa TPS on ollut aina maalin parempi. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Oulussa TPS:n 1-2 voittoon, ja samoihin lukemiin päädyttiin myös myöhemmin Turussa.

 

TPS on tällä hetkellä sarjassa piikkipaikalla kolme pistettä FC Honkaa edellä. OPS puolestaan on sarjassa kahdeksantena, eli putoamisviivan päällä, viisi pistettä Gnistania edellä. Ottelussa panokset ovat siis hurjat. Kummallakaan joukkueella ei ole juuri varaa pistemenetyksiin.

 

OPS kohtaa kolmella viimeisellä kierroksella kaikki kärkijoukkueet (TPS, FC Honka, KPV), joten putoamisviivan päällä pysymiseen saa tehdä töitä tosissaan.

 

OPS-manageri Miika Juntunen näkee tilanteen mielenkiintoisena haasteena: ”Tämä on hyvä paikka ottaa sarjakärjeltä päänähkä ja mutkistaa kärjen asetelmia. TPS on ollut vaikeuksissa meitä vastaan tällä kaudella. Odotan hyvää jalkapallo-ottelua.”

 

”Joukkueen sisällä on hyvä fiilis. Kolmen kärkijoukkueen kohtaaminen on joukkueelle haaste, ja me myös tarvitsemme pisteitä. Otamme vaadittavat pisteet vaikka yksi kerrallaan. Gnistan voi olla viikonloppuna jo kahden pisteen päässä, mutta kaikki pisteet pitää ansaita. Heille tämä tilanne on huomattavasti vaikeampi – 5 pistettä matkaa ja kolme ottelua. Me pelaamme ottelu kerrallaan ja lasketaan pisteet lopussa. Kaikki paineet ovat Gnistanilla”, Juntunen pohtii putoamiskamppailua.

 

OPS:n pelaajatilanne näyttää hyvältä, sillä Martin Pavez palaa tositoimiin, eikä joukkue kärsi pelikielloista tai muista loukkaantumisista.  

 

OPS – TPS

30.09.2017 klo 17:00 Raatin stadion

Pääsyliput:

Pääkatsomo: 15 € (aikuiset) / 10 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

Aurinkokatsomo: 10 € (aikuiset) / 5 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

 

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Pankkikortti käy maksuvälineenä.

 

Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.

 

 

Toimitus / JS

19.09.2017

Otteluennakko: FC Haka - OPS

Oulun Palloseura kohtaa tänään Valkeakosken Hakan vieraskentällä. Ykkösen lähestyessä loppuaan jokaisella ottelulla on suuri merkitys, ainakin joukkueille, jotka pelaavat noususta tai putoamisesta. Tässä ottelussa käytännössä vain OPS:lla on panosta.

 

OPS taistelee edelleen putoamista vastaan, kun se hävisi viime ottelun EIF:lle vieraissa 3-1, ja samaan aikaan Gnistan voitti oman ottelunsa. OPS:n ja Gnistanin välissä on neljä pistettä. FC Haka puolestaan on jo varmistanut säilymisen sarjassa, eikä nousuunkaan ole enää mahdollisuuksia.

 

OPS voitti ensimmäisen kohtaamisen tällä kaudella numeroin 1-2, ja Oulussa vauhdikas ottelu päättyi pistejakoon numeroin 3-3.

 

“Meillä jäi hyvä fiilis viimeksi Valkeakoskella, ja nyt ottelu on meille tärkeämpi. Olemme luoneet Hakaa vastaan useita maalipaikkoja aiemminkin, ja jos meidän puolustuksemme pitää, tulemme voittamaan tänään”, OPS-manageri Miika Juntunen näkee ennen ottelua.

 

OPS:n kokoonpanosta puuttuu vain loukkaantumisista kärsivä Martin Pavez.

 

Ottelu alkaa tänään 19.9. klo 18:30 Valkeakosken tehtaan kentällä!

 

 

Toimitus / JS

 

 

16.09.2017

Otteluennakko: EIF - OPS

OPS kohtaa tänään vieraissa EIF:n kello 16:00!

 

Tänään pelataan Ykkösen 23.kierros, ja Oulun Palloseuralla on jälleen todella tärkeä ottelu edessä. Se kohtaa vieraskentällä sarjassa yhden pykälän alempana olevan Ekenäs IF:n. Joukkueiden välillä on kaksi pistettä eroa, ja EIF:n takana vaanii kuumottava putoamisviiva.

 

Voitolla OPS pääsisi turvallisen tuntuiseen välimatkaan kyseisestä viivasta, ja tappiolla se joutuu sen päälle. Yhdeksäntenä sarjassa, juuri putoamisviivan päällä oleva, Gnistan on viiden pisteen päässä EIF:sta. Kyseessä on siis jälleen todella tärkeä kohtaaminen loppukauden panoksien kannalta.

 

OPS lähtee Tammisaareen vajamiehisenä, koska ottelusta on sivussa kaksi avauskokoonpanon pelaajaa. Hurjaan syysvireeseen päässyt Michael Nzekwe huilaa ottelun edellisen ottelun ulosajon johdosta. Myös Joni Lämsä huilaa ottelun kerättyään tällä kaudella jo kahdeksan varoitusta.

 

Muutoin joukkue on hyvässä iskussa. Siitä todisteena on kaksi peräkkäistä voittoa AC Oulusta ja Gnistanista. EIF sen sijaan on hävinnyt jo viisi ottelua putkeen, joten lähtökohtaisesti OPS on vieraissakin niskanpäällä tässä ottelussa.

 

Ottelu vihelletään käyntiin Tammisaaressa tänään kello 16:00!

 

Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.

 

 

 

Toimitus / JS

08.09.2017

OPS:n vastine AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojaselle

Ennen kauden 2017 viimeistä Oulun paikallisottelua, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi AC Oulun kotisivuilla, että AC Oulu on ”kaikilla mittareilla mitattuna, mitä jalkapallomaailmassa on, pikkuveljeä valovuoden edellä”. OPS:n toimitus ihmettelee, missä asioissa Ojanen näkee seuransa olevan Oulun Palloseuraa edellä.

 

Jos Ojanen tarkoittaa, että seura on KILPAILUTOIMINNALLISESTI valovuoden Oulun Palloseuraa edellä, miten Ojanen selittää sen tosiasian, että OPS voitti AC Oulun kaksi kertaa Ykkösen kaudella 2017. Sitä on turha selitellä. Raaka totuus on se, että jalkapallo on maalintekopeli, eikä näennäisellä pallonhallinnalla ole merkitystä lopputulokseen. Pallonhallinta ja pelin hallinta ovat kaksi eri asiaa. Vuonna 2017 Oulun herruus on Oulun Palloseuran.

 

Jos Ojanen tarkoittaa, että seura on TALOUDELLISESTI valovuoden Oulun Palloseuraa edellä, miten Ojanen selittää sen tosiasian, että OPS teki voittoa noin 20 tuhatta euroa viime kaudella, ja että sillä on omaisuutta esimerkiksi oman harjoituskeskuksen muodossa. AC Oulu sen sijaan ei omista harjoituskeskusta eikä seuralla ole muutakaan omaisuutta. Nollatulokseenkin tuntuu olevan vaikea päästä.

 

Ehkä Ojanen tarkoittaa sitä, että AC Oululla on isompi ja parempi ORGANISAATIO. Tämä on varmasti totta, mutta toisaalta sen kokoinen organisaatio on myös raskas ja siitä syntyy enemmän kuluja. Pitkälti sen vuoksi AC Oulun budjetti on kaksi kertaa paikallisvastustajaansa suurempi. Se selittää osaksi myös vaikeudet päästä kauden jälkeen edes nollatulokseen. Oulun Palloseurassa yksi ihminen voi olla vastuussa useammasta tehtävästä. Hyvänä esimerkkinä Manageri Juntunen tekee sekä päävalmentajan, joukkueenjohtajan että seurajohtajan tehtävät. Myös muut OPS-organisaation työntekijät tekevät pyyteetöntä työtä – monestikin jopa kellon ympäri.

 

Rauno Ojanen ei voi tarkoittaa, että AC Oulu on OLOSUHTEISSA Oulun Palloseuraa valovuoden edellä. OPS on näistä seuroista ainoa, jolla on harjoituskeskus, jossa harjoittelee OPS-juniorit vuoden ympäri. Juniorit, joita AC Oululla ei ole, on osa OPS:n toimintasuunnitelmaa. OPS satsaa siis tulevaisuuteen, toisin kuin AC Oulu.

 

Liian aikaisin Ojanen linjasi kuka on pikkuveli ja kuka isompi. Ainakaan valovuosista ei voi puhua. Tiedä sitten, mitkä mittarit Ojasella on käytössään, mutta ainakaan kaikki mittarit hänellä ei ole tallessa. Kannattaisi pelata ensin pelit ja mitata vasta sen jälkeen.

 

 

 

OPS-toimitus

06.09.2017

Kauden viimeinen Oulun derby huomenna Raatissa!

Oulun Palloseura ja AC Oulu kohtaavat torstaina 7.9. viimeisen kerran Ykkösessä kaudella 2017. Voitot ovat tällä hetkellä 1-1, kun OPS voitti ensimmäisen ottelun 1-0 ja AC Oulu oli viimeksi parempi luvuin 3-0. Sarjataulukossa joukkueilla on eroa kahdeksan pistettä.

 

OPS on sarjassa kahdeksantena pudotusviivan päällä 21:llä pisteellä ja AC Oulu kuudes 29:llä pisteellä. OPS otti tärkeän voiton Gnistanista viime kierroksella ja kasvatti eroa putoamisviivaan. AC Oululla on alla kaksi tappiota, ja edellinen voitto on parin viikon takaa juuri paikallisvastustajasta. OPS:lla on siis revanssin paikka.

 

OPS-manageri Miika Juntunen ei niinkään usko yhden ottelun määrittävän Oulun herruutta: ”Meitä kiinnostaa ne kolme jaossa olevaa pistettä. Tarkoitus on ottaa vielä AC Oulu kiinni sarjataulukossa, koska silloin kukaan ei voi tulla jupisemaan jälkeenpäin, kuka on Oulun herra!”

 

”AC Oulu on voitettavissa. Sen on todistanut jo aiemmat kohtaamiset. Nyt kun meidän hyökkäyskalusto on saanut maalihanat auki ja pääsemme iskemään lähes täydellä kokoonpanolla, AC Oulu kaatuu Raatissa”, Juntunen lupaa.

 

OPS kärsii paikallispelissä muutamasta poissaolosta, kun Augustine Jibrin on kerännyt korttitilin täyteen. Lisäksi OPS ja Boliguibya Ouattara ovat sopineet loppukauden kattavan lainasopimuksen AC Kajaanin kanssa, joten miestä ei nähdä enää sinipaidoissa tällä kaudella.

 

OPS – AC Oulu, 7.9.2017

Raatin stadion, klo 18:30

 

 

Pääsyliput:

 

 

Pääkatsomo: 15 € (aikuiset) / 10 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

 

Aurinkokatsomo: 10 € (aikuiset) / 5 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

 

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

 

Pankkikortti käy maksuvälineenä.

 

Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.

 

 

Toimitus / JS

03.09.2017

Otteluennakko: OPS - Gnistan / "Kaikki tai ei mitään!"

OPS kohtaa tänään todellisessa kuuden pisteen ottelussa Gnistanin. OPS on sarjassa kahdeksantena 18 pistettä kerättynä, ja Gnistan puolestaan hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä. OPS:lle häviö merkitsisi tippumista putoamisviivan alle. Tilanne sarjan häntäpäässä on siis kutkuttavan tasainen.

 

OPS on pitkässä tappioputkessa – peräti kuusi peräkkäistä tappiota tuntuu varmasti painavalta sininuttujen selässä. Tämän päivän ottelu voi muuttaa OPS:n loppukauden kurssin, tai tehdä siitä vieläkin vaikeamman. Gnistan haluaa varmasti pois putoamisviivan alta, ja joukkue on äitynyt todelliseen nousukiitoon viime aikoina voittamalla AC Oulun ja FC Hongan. Todellinen kuuden pisteen ottelu siis kyseessä.

 

OPS joutuu lähtemään tähän kotiotteluun ilman kapteeniaan, Matias Juntusta. Pelimiehen korttitili täyttyi viime ottelussa, ja hän on sivussa tämän ottelun. Muutoin joukkue vaikuttaa iskukykyiseltä. Viime ottelut, tappioista huolimatta, ovat sisältäneet häivähdyksiä paremmasta. Viime ottelussa GrIFK oli ajoittain hätää kärsimässä OPS:n kanssa, mutta viimehetken epäonnen myötä pisteet jäivät Kauniaisiin.

 

OPS:n varakapteeni ja apuvalmentaja, Austin Jibrin, näkee ottelun tärkeyden: ”Ottelu tulee olemaan erittäin herkkä. Se joukkue, joka on paremmin organisoitunut ja kestää paremmin painetta, voittaa ottelun. Paineet ovat tietenkin kovat, mutta me emme anna sen vaikuttaa. Pelaamme rennosti ja omilla vahvuuksilla, vältämme virheitä ja käytämme fyysistä ylivoimaamme hyväksi. Puolustamme joukkueena ja hyökkäämme joukkueena. Siten voitamme tämän ottelun. Tiedämme tämän ottelun tärkeyden. Me tulemme pelaamaan täysillä – kaikki tai ei mitään -mentaliteetilla!”

 

Tärkeiden pisteiden metsästys potkaistaan tänään käyntiin kello 17:00 Raatin stadionilla. Tervetuloa!

 

OPS – Gnistan, 3.9.2017 klo.17:00, Raatin stadion

 

Pääsyliput:

Pääkatsomo: 15 € (aikuiset) / 10 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

Aurinkokatsomo: 10 € (aikuiset) / 5 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

 

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

 

Pankkikortti käy maksuvälineenä.

 

Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.

 

 

Toimitus / JS

30.09.2017

OPS hävisi kolmannen kerran TPS:lle yhdellä maalilla

OPS - TPS

30.9.2017 Oulu

 

Lopputulos 1-2 (0-0)

 

Maalintekijät:

0-1 49' Jakonen

1-1 64' Costa

1-2 86' Peräaho

 

OPS koki jälleen tappion sarjakärki TPS:lle. Kaikki näiden joukkueiden kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet TPS:n 2–1-voittoon. Maalittoman ja tasaväkisen ensimmäisen puoliajan jälkeen TPS nousi tärkeään voittoon Oulussa.

 

Toiselle puoliajalle TPS tuli paremmalla jalalla, ja ottelun avausmaali nähtiin vajaan viiden minuutin sisään. Oskari Jakonen sai oikean jalkansa vapaaksi rangaistusalueen laidalla, ja vielä kun veto muutti suuntaa OPS-puolustuksesta, pallo livahti ohi OPS-vahti Juhani Pennasen.

 

OPS nousi tasoihin Leandro Costan maalilla, kun ottelua oli kulunut 64 minuuttia. Michael Nzekwen pääsi vetämään noin parista kympistä. Veto suuntautui ohi maalista, mutta Costa ohjasi pallon tyylikkäästi päällään maaliin.

 

Tasoituksen jälkeen TPS vyörytti peliä vahvasti kohti OPS-maalia, ja OPS puolusti sisukkaasti. Kun pelikello näytti 86.minuuttia, syntyi ottelun voittomaali. Mika Ääritalo jatkoi pystysyötön OPS-puolustuksen läpi Jonni Peräaholle, joka viimeisteli pelivälineen varmasti Pennasen haaroista maaliin.

 

”Hyvän joukkueen merkki on se, että pystyy nousemaan voittoon pelin lopulla vaikeissakin otteluissa. Tepsi teki sen meitä vastaan kaksi kertaa – ensin turussa lisäajalla ja nyt täällä ottelun lopulla. Sellainen joukkue yleensä menestyy. Meidän jätkät taistelivat hyvin sarjakärkeä vastaan, vaikka joukkue kärsi loukkaantumisista. Tästä näkee, että tämä joukkue kuuluu tähän sarjaan, ja kaikkihan on meidän omissa käsissä. Kaatamalla Honka tai KPV säilymme sarjassa varmasti”, OPS-manageri Miika Juntunen kertoi ottelun jälkeen.

 

1–2-vierasvoitolla TPS jatkaa yksin Ykkösen piikkipaikalla. OPS on edelleen sarjassa kahdeksantena ja matkaa putoamisviivaan on edelleen viisi pistettä, kun Gnistan hävisi perjantaina GrIFK:lle kotonaan.

 

Ykköstä on jäljellä enää kaksi kierrosta. OPS kohtaa seuraavaksi FC Hongan ensi viikon lauantaina Oulussa, ja sarja viimeistellään Kokkolassa, kun OPS matkaa KPV:n vieraaksi. Jos Gnistan voittaa molemmat ottelunsa (TPS, FF Jaro), OPS tarvitsee vähintään yhden pisteen seuraavista ottelusta pysyäkseen sarjassa.

 

 

Toimitus / JS

 

19.09.2017

OPS nousi tasoihin loppuhetkien maaleilla

FC Haka - OPS

 

Lopputulos 2-2 (1-0)

 

Maalintekijät:

 

1-0 43'     Erkka Helminen

2-0 48'     Kalle Multanen

2-1 89'     Matias Juntunen

2-2 90+1' Michael Nzekwe

 

 

Oulun Palloseura ja FC Haka jakoivat pisteet vierasjoukkueen loppuhetken maaleilla. Haka teki ensimmäisen osumansa juuri ennen taukoa ja toisen heti tauon jälkeen. Pitkään näytti jo siltä, ettei OPS saa maalihanoja auki ollenkaan.

 

Ottelun kulku muuttui noin tunnin jälkeen, kun OPS sai otteen pelistä. Haka-puolustus joutui rikkomaan rangaistusalueella, ja Leandro Costa pääsi kokeilemaan kavennusta pilkulta. Hän kuitenkin epäonnistui yrityksessään.

 

OPS kuitenkin vyörytti hyviä hyökkäyksiä tämän jälkeen, muttei onnistunut maalinteossa. Kun pelikello näytti jo lähes 90. minuuttia, OPS sai hyvältä paikalta vapaapotkun. Konstantin Belov siirsi ovelasti pallon Matias Juntuselle, joka ampui pallon maalin alakulmaan.

 

OPS loi muutaman muun hyvän tekopaikan vielä yliajalla, joista yksi johti kulmapotkuun. Juntunen antoi tarkan keskityksen Costan päähän, jonka puskun Haka-puolustus pystyi vielä torjumaan. Irtopallolla ensimmäisenä oli kuitenkin Michael Nzekwe, jolla oli helppo työ viimeistellä tasoitus ja loppulukemat 2-2:een.

 

OPS nousi tasapelillä tasapisteisiin seitsemäntenä olevan EIF:n kanssa. Putoamisviiva ja Gnistan on nyt viiden pisteen päässä. Tosin Gnistan on pelannut yhden ottelun vähemmän. Kierros pelataan loppuun viikonloppuna. OPS saa huilata puolitoista viikkoa ennen seuraavaa kohtaamista. Seuraavan kerran otellaan Raatissa 30.9. kun Ouluun vieraaksi saapuu sarjakärki TPS.

 

 

Toimitus / JS

16.09.2017

EIF vei kamppailun nimiinsä viimeisen kymmenminuuttisen aikana

EIF vei ottelun nimiinsä viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Tasainen ottelu päättyi lopulta EIF:n 3-1 voittoon.

 

EIF - OPS

3-1 (1-1)

 

Maalintekijät:

1-0 18' Boubacar Kinda

1-1 19' Leandro Costa

2-1 79' Filipe De Mello

3-1 81' Juuso Aalto

 

Ensimmäisellä puoliajalla kummatkin joukkueet osuivat kertaalleen. Ensin onnistui EIF hajottamaan OPS-puolustuksen, ja Juuso Aalto syötti Boubacar Kindan nokikkain OPS-vahti Juhani Pennasen kanssa. Tilanteesta Kinda siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon.

 

OPS kuittasi maalin seuraavasta hyökkäyksestä, kun Callistus Chukwu peippaisi itsenä vapaaksi laidalla ja syötti loistavan pallon Leandro Costalle maalin eteen. Leandro taituroi upean osuman ja tasoitti ottelun.

 

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä kuin edellinenkin. Kummatkin joukkueet loivat kohtalaisia maalipaikkoja ja molemmat maalivahdit esittivät muutamia hyviä torjuntoja.

 

Tasaisuus jatkui aina viimeiselle kymmenminuuttiselle, jonka jälkeen EIF meni menojaan. Ensin Felipe De Mello riisti pallon OPS:n keskikentällä ja purjehti yksin maalipaikkaan, eikä Mello epäonnistunut.

 

Vain pari minuuttia edellisestä ja Juuso Aalto sai pallon vapaaseen paikkaan rangaistusalueen reunamille. Aalto viimeisteli hyvän iltapuhteensa tekemällä komealla kudilla tulostaululle loppulukemat 3-1.

 

Voitolla EIF nousi OPS:n ohi sarjataulukossa 25 pisteellään. OPS on nyt sarjassa putoamisviivan päällä kahdeksantena 24 pisteellä. Taistelu putoamisesta sai lisämausteen myös Kokkolassa, missä Gnistan voitti vieraissa KPV:n, ja nosti pistetiliään 20:een pisteeseen.

 

OPS kohtaa seuraavalla kierroksella, jo ensi tiistaina, Valkeakosken Hakan. Ottelu potkaistaan käyntiin tehtaan kentällä tiistaina 19.9. klo 18:30.

 

 

Toimitus / JS

07.09.2017

OPS voittoon AC Oulusta - OPS vei Oulun Herruuden keskinäisissä otteluissa!

OPS kaatoi AC Oulun selvästi viimeisessä Oulun derbyssä! Paikallisvastustaja kaatui numeroin 3-1!

 

 

Ottelun maalintekijät:

1-0 41' Callistus Chukwu

2-0 47' Michael Nzekwe

2-1 76' Tuomas Mustonen

3-1 90+' Konstantin Belov

 

 

Oulun Palloseura voitti eilen paikallisvastustajansa selvin numeroin 3-1 (1-0). Tämä voitto tarkoitti sitä, että OPS nappasi Oulun herruuden nimiinsä. Kolmesta keskinäisestä ottelusta OPS voitto kaksi – ensimmäisen kohtaamisen Konstantin Belovin maalilla 1-0, ja nyt kolmannen kohtaamisen 3-1. Tälläkin kertaa ”Konsta” oli maalintekijänä yhdessä Callistus Chukwun ja Michael Nzekwen kanssa.

 

Aiemmissa paikalliskohtaamisissa OPS on kärsinyt tehottomuudesta – nyt maalihanat olivat auki. Ensin Callistus Chukwu nousi korkeimmalle Matias Juntunsen millintarkassa keskityksessä vasemmasta laidasta. Tyylikäs pusku vei isännät 1–0 -johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla.

 

OPS tuli toiselle puoliajalle hyvällä jalalla – varsinkin Michael Nzekwe. Juntunen syötti Nzekwen pystyyn pitkin vasenta laitaa, ja Nzekwe haastoi tyylikkäästi kaksi puolustajaa ja laittoi pallon varmasti ohi ACO-vahti Johannes Wentinin.

 

AC Oulu sai pientä lisäpotkua Tuomas Mustosen osumasta ottelun 76.minuutilla. Mustosen tarkka sijoitus ei jättänyt OPS-vahti Juhani Pennaselle mahdollisuuksia. Michael Nzekwen toinen varoitus ja ulosajo lisäsivät OPS:n hankaluuksia ottelun lopulla.

 

OPS-puolustus pystyi kuitenkin pitämään AC Oulun lähentelyt tyylikkäästi loitolla, vaikka puolustuksessa vain Pennanen pelasi omalla paikallaan. Martin Pavezin loukkaantuminen ensimmäisellä puoliajalla ja Austin Jibrinin pelikielto muutti OPS-puolustusta merkittävästi. Toppariparina pelasi Jere Moilanen ja Alex Arinze, vasemmalla keskikenttäpelaaja Joni Lämsä ja oikealla vasta 15-vuotias Joona Juntunen.

 

Kun AC Oulu ei onnistunut tekemään lisäosumia, Nzekwen maali jäi voittomaaliksi. Konstantin Belov paukutti viimeisen naulan ACO:n arkkuun ottelun yliajalla. Illan komein maali lähti kaukaa yli 20 metristä. Ottelu päättyi maalin tuuletuksiin ja OPS:n voittoon.

 

OPS-kapteeni Matias Juntunen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen: ”Alku oli meiltä vaikea. Maran (Pavez) loukkaantuminen parissa kympissä, ja jouduttiin puolustamaan pelkästään laitapakeilla. Jätkät kyllä puolustikin tosi komeasti, niin kuin koko muukin joukkue! Avausmaalin tärkeys taas nähtiin, ja onnistuttiin vielä just ennen puoliaikaa. Toisella jaksolla ACO pyrki pitämään palloa ja me taas tehtiin maalit, niin ei voi olla kuin tyytyväinen! Näytettiin sitten kuka on isoveli tässä kaupungissa!”

 

OPS siirtyi voitolla sarjataulukossa AC Oulun kantaan ohi EIF:n. Oululaisten joukkueiden ero sarjataulukossa on enää viisi pistettä. OPS kohtaa ensi viikon lauantaina juuri taakse jääneen EIF:n Tammisaaressa.

 

 

Toimitus / JS

03.09.2017

Oulun Palloseura palasi voittojen tielle komealla "takaa ohi" -voitolla Gnistanista!

OPS - Gnistan

Lopputulos 3 - 1 (0 - 1)

 

Maalintekijät:

0-1 Akbar

1-1 Nzekwe

2-1 Trindade

3-1 Costa

 

OPS katkaisi tappioputkensa tyylikkäästi kotonaan. Gnistan kaatui toisen jakson maalien ansiosta numeroin 3-1. Aleksander Akbar vei vierailijat johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta OPS tuli ohi toisella puoliajalla, kun maalihanat saatiin kunnolla auki. OPS:n maaleista vastasivat Michael Nzekwe, Thiago Trindade ja Leandro Costa.

Ensimmäisellä puoliajalla OPS puristi selvästi liikaa, ja loistavistakin maalipaikoista epäonnistuttiin viimeistelemään. Gnistan sen sijaan osui kerran kahdesta maalipaikastaan. Aleksander Akbar unohtui keskelle maalia vapaaksi, ja mies viimeisteli varmasti. OPS:n painostus ei tuottanut tulosta ensimmäisellä puoliajalla, vaikka joukkue oli ottelussa selvästi pirteämpi. Painostus tuotti siinä määrin tulosta, että Gnistanin Da Silva joutui rikkomaan suoran ulosajon arvoisesti.

 

Toisella puoliajalla OPS nosti prässiään entisestään ja otti hyökkäyksiin mukaan myös laitapuolustajat. Tulosta alkoi näkyä heti toisen puoliajan alussa. Martin Pavez voitti pääpallon kulmapotkusta ottelun 49. minuutilla, ja Michael Nzekwellä oli helppo työ viimeistellä jatkopallosta.

 

OPS:n painostuksesta huolimatta voitto-osumaa saatiin odottaa aina 77. minuutille, kun vaihdosta sisään tullut Oskari Rounaja purjehti rangaistusalueelle. Gnistan-puolustus joutui rikkomaan Rounajaa, josta erotuomari ohjasi pallon pilkulle. Samalla Gnistanin Zolameso katseli toista keltaista korttia ulosajon seuraksin. Thiago Trindade viimeisteli tuttuun tapaan pilkusta lukemat 2-1:en.

 

Aivan ottelun lopulla Gnistan sai kulmapotkun, ja kaikki pelaajat nousivat maalintekoon – mukaan lukien maalivahti, Alessandro Marzuoli. Kun tulosta ei syntynyt, OPS pääsi iskemään vastaan ja Leandro Costa viimeisteli vastahyökkäyksestä loppulukemat 3-1.

 

Ottelun tauottua OPS:n joukkue oli helpottunut. Koppihuudot kaikuivat lujaa ja kauas. Vähintään sadan kilon paino putosi sinipaitojen harteilta – menihän pitkä tappioputki katki tyylillä.

 

OPS-manageri Miika Juntunen oli ottelun jälkeen myös tyytyväinen suojattiensa toisen puoliajan ilmeeseen: ”Sanoin puoliajalla, että on se nyt kumma, jos tätä peliä ei voiteta. Maalipaikat meille 10-1, ja tulostaululla 0-1 vieraille. Puristimme aivan liikaa, mutta onneksi kova yritys palkittiin toisella puoliajalla. Toiselle puoliajalle nostimme prässiä ja se tuotti tulosta. Olen tyytyväinen, että meidän hyökkääjät onnistuivat tässä ottelussa – se lupaa hyvää torstain paikallisottelulle.”

 

OPS kohtaa siis torstaina paikallisottelussa kolmannen kerran tämän kauden Ykkösessä AC Oulun. Oulun herruus ratkeaa siis toivottavasti torstaina, kun voitot ovat tällä hetkellä tasan. Ottelu alkaa torstaina 7.9. kello 18:30!

 

 

Toimitus / JS