« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - September 2015

25.09.2015

Torppaako Palloseura FC YPA:n nousuhaaveet?

Sunnuntai-illan vieras FC YPA Ylivieskasta pystyy teoriassa vielä lohkovoittoon. YPA on vain pisteen sarjakärki KPV:n takana, kun lohkoa on pelaamatta kaksi kierrosta. Viime lauantaina OPS latoi kiviä KPV:n nousuhissiin – pyhänä Palloseura voi katkaista YPA:n mahdollisuudet kauden viimeisessä kotiottelussaan.

OPS säilyy varmasti sarjassa, mutta oululaisten katseet on kiinnitetty vähintään viidenteen sijaan, joka toisi ensi kaudelle yhden ylimääräisen kotiottelun. OPS on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä 36 pisteellä. FC YPA on toisena 54 pisteellä. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun kahden pelin voittoputkesta.

OPS - YPA

OPS on hävinnyt molemmat kauden aiemmat kohtaamiset ylivieskalaisille. Kotiottelussa OPS hakkasi päätään toppari Radojko Coloviciin häviten maalein 1 – 2 ja vieraissa tuli takkiin luvuin 3 – 1. Pekka Räisänen ja Joonas Sohlo ovat onnistuneet maalinteossa YPA:a vastaan. Keltapaitojen Dragan Pejic on iskenyt kahdesti entistä seuraansa vastaan.

OPS - FC YPA sunnuntaina 27.9. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

17.09.2015

Belov: "KPV ei häviä helposti"

Kokkolan Pallo-Veikkojen marssi pohjoislohkon voittoon näyttää jo lähes varmalta. KPV:lla (55 pistettä) on neljän pisteen kaula toisena kärkkyvään FC YPA:aan, joka pelaa sunnuntaina putoamistaistelua käyvää Kerho 07:ää vastaan. KPV:n lohkovoitto voi siis ratketa jo viikonvaihteessa, mikäli KPV kairaa voiton Oulusta ja YPA häviäisi Kerholle. Tämän takia Kokkolasta on lähdössä fanibussi lauantaina Ouluun. OPS:n laitahyökkääjä Konstantin Belov povaa kovatasoista ottelua.

– KPV on ykköspaikalla taulukossa, mutta ottelu on meidän kentällä. Uskon, että meillä on uuden taktiikan myötä mahdollisuus yllättää. Kovasti pitää tehdä töitä.

Palloseura haluaa laittaa kiviä KPV:n nousuhissiin, sillä oululaisten kannalta sijoittuminen viiden parhaan joukkoon toisi ensi kaudelle yhden ylimääräisen kotiottelun. OPS on tällä hetkellä neljäntenä 33 pisteellä, mutta tasaisessa keskikastissa sijoitus valahtaa nopeasti, mikäli jäät pisteittä.

– Täytyy todella tapella kentällä ja kaikkien pitää hoitaa oma rooli sekä auttaa toisia, jos joku tekee virheen. Täytyy myös aloittaa peli hyvin ja sitten parantaa ja parantaa pelin aikana. On myös tärkeä tehdä ensimmäinen maali ja uskoa, että kenttä on meidän ja peli on meidän, ”Konsta” alleviivaa.

Konstantin Belov

Merkki sarjakärjen haavoittuvuudesta nähtiin Pallo-Veikkojen viime vierasmatkalla, kun FC Santa Claus AC yllätti vihernutut Rovaniemellä maalein 4 – 0.

– He eivät häviä helposti. Viimeksi Oulussa pelasimme 3 – 3, mutta en usko heidän tekevän nyt maalia meille, koska meidän uusi maalivahti (Juhani Koponen) haluaa näyttää kaikille, kuinka hyvä hän on.

Belov onnistui henkilökohtaisesti hyvin OPS:n viime ottelussa Vaasassa, joka päättyi 1 – 5-voittoon.

– Toivottavasti teen taas kaksi maalia. Olen kunnossa ja lupaan ainakin tehdä kovasti töitä.
 
OPS:n haaveet lohkovoitosta kuopattiin heinäkuun lopussa juuri Kokkolassa KPV:n vieraana. OPS suuntasi tuolloin kotimatkalle 5 – 0-tappio niskassaan.


OPS – KPV lauantaina 19.9. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)


11.09.2015

OPS tiukan paikan edessä lauantaina

Kakkosta on pelaamatta vielä neljä kierrosta, joista on tarjolla 12 sarjapistettä. Pohjoislohkon ainoa varma tippuja on Oulun Palloseuran lauantai-illan vastustaja FC Kiisto. Muut kaksi tai kolme Kolmoseen lähtijää löytyvät sijoilta 4 – 9 olevista joukkueista, jotka mahtuvat tällä hetkellä seitsemän pisteen sisään. Keskikastissa ja häntäpäässä pelataan vielä runsaasti keskinäisiä otteluita, joten panoksia riittänee kauden päättävään vihellykseen asti.

OPS kohtaa loppukauden aikana vielä FC Kiiston (vieras), KPV:n (koti), FC YPA:n (koti) ja FC Santa Claus AC:n (vieras), joista KPV ja YPA ratkaisevat lohkovoiton keskenään. OPS on pelannut heinäkuun lopusta lähtien mollivoittoisesti. Valistuneen arvion mukaan OPS:n nykyinen pistemäärä (30) ei riitä sarjassa säilymiseen. Niinpä voittaminen on aloitettava lauantaina Vaasasta.

OPS - Kiisto

Oululaiset ovat voittaneet OPS:n ja FC Kiiston kauden aiemmat kohtaamiset maalierolla 4 - 1. Kuvassa heinäkuisessa ottelussa joukkueiden kapteeneina toimineet Mikko Inki ja Joonas Sohlo.Kiisto on juhlinut voittoa viimeksi toukokuun lopussa Torniossa. Vaasalaiset ovat hävinneet viidestä viime ottelustaan neljä ja pelanneet kerran tasan. OPS:lla on allaan neljä tappiota ja voitto. Viime kerralla OPS palasi Vaasasta 1 – 3-vierasvoiton kanssa. Raatista pisteet irtosivat nihkeämmällä 1 – 0-kotivoitolla Ivica Milutinovicin vaparimaalin turvin.

FC Kiisto – OPS lauantaina 12.9. kello 16.00.

(Toimitus)

08.09.2015

LUE: OPS:n 90-vuotisjuhlalehti

07.09.2015

OPS 90 vuotta - OPS ry:n puheenjohtajan terveiset

Hyvät ystävät. Yksi oululaisen palloilu-urheilun menestyksekkäimmistä seuroista, Oulun Palloseura, täyttää tämän vuoden syyskuussa 90 vuotta. Se on pitkä aika ja paljon on tuon yhdeksänkymmenen vuoden aikana tapahtunut, niin maailmassa kuin urheilussakin. Mutta yksi asia on pysynyt samana. Urheilu ei jätä ketään kylmäksi vieläkään. Samat intohimot, ilot, surut, pettymykset ja onnellisuuden tunteet eletään yhä uudestaan ja uudestaan samalla tavalla, kuin silloin kun Oulun Palloseura perustettiin vuonna 1925. Urheilu on ennen kaikkea tunneasia. Ja siksi se on tärkeä asia. On myös tärkeää, että perinteikäs Oulun Palloseura on ja pysyy oululaisten urheilua seuraavien ihmisten mielessä.

 

Vanhemman sukupolven muistoissa säilyvät ikuisesti OPS:n voittamat jääpallon Suomen mestaruudet 50- ja 60-luvuilla. Keski-ikäiset muistavat OPS:n tuplamestaruuden 70- ja 80-luvun vaihteesta jalkapallossa. Erityisesti monen oululaisen mieleen on tietysti jäänyt Raatin stadionin ”räjähdys”, kun Soini Puotiniemi iski 14 000 katsojan edessä pallon Liverpoolin verkkoon vuonna 1980. Joku saattaa jopa muistaa, kuinka muutamaa vuotta myöhemmin todistettiin yhtä oululaisen nuorisojalkapalloilun erikoisuutta, kun kaksi oululaisseuraa valloitti A-nuorten SM-sarjassa ykkös- ja kolmossijat. OPS oli seuroista toinen. Nämä yksittäiset muistelot ovat osa Oulun Palloseuran rikasta ja menestyksekästä urheiluhistoriaa.

 

Tänä päivänä OPS ry on Oulun Palloseura -perheen emäseura, jolla itsellään ei ole kilpailutoimintaa, mutta OPS näkyy ja kuuluu OPS-jalkapalloilijoiden ja OPS-keilaajien kautta. Molemmat urheilulajit ovat juuri sitä syvintä oulunpalloseuralaisuutta eli ollaan urheilemassa pallon kanssa.

 

OPS Ry:n puheenjohtajana haluan toivottaa molemmille OPSilaisille mitä parhainta tulevaisuutta. Sen tiedän, että ainakin OPS-jalkapalloilijoiden tulevaisuuden tavoitteet on asetettu korkealle. Tästä on erinomaisena esimerkkinä lähes kokonaan yksityisellä rahalla rakennettu harjoitusjalkapallohalli, joka palvelee koko oululaista jalkapalloväkeä, hatunnoston arvoinen suoritus.

 

Kymmenen vuoden kuluttua Oulun Palloseura täyttää 100 vuotta. Uskon vahvasti, että OPS:n nimi ja tuttu logo ovat vahvasti esillä niin oululaisessa kuin valtakunnallisessakin urheilutoiminnassa myös tuolloin. Seuraavia juhlia odotellessa toivotan iloisia urheiluhetkiä OPSilaisessa hengessä.

 


Timo Kylmänen

OPS ry, puheenjohtaja

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n 90-vuotisjuhlalehdessä)

05.09.2015

Kuvakooste OPS:n 90-vuotisjuhlista

Stig Hedberg ja Stig Aalto
OPS ry:n johtokunnan jäsenet Stig Hedberg ja Stig Aalto avasivat tilaisuuden ja muistuttivat OPS:n liikuttaneen tuhansia lapsia, nuoria ja aikuisia historiansa aikana.

OPS 90v
Stig Hedberg, Miika Juntunen ja Stig Aalto vastaanottivat Suomen Palloliiton onnittelut ja säkillisen jalkapalloja. SPL:n terveiset toivat kilpailuasiantuntija Kirsi Rautio ja kilpailutoiminnan päällikkö Petteri Lindblom.

OPS 90-historiikki
Petteri Lindblom ja Kirsi Rautio saivat vastalahjaksi Oulun Palloseuran 90-vuotishistoriikin kirjan kirjoittaja Pekka Anttiselta (vas.).

Miika Juntunen
Miika Juntunen muisteli juhlapuheessaan kantaneensa OPS:n lippua 10-vuotiaana seuran 50-vuotisjuhlissa. Juntunen puhui myös harjoitusolosuhteiden luomisen tärkeydestä.

Matti Heikkinen
OPS:n kunniapuheenjohtaja Matti Heikkinen painotti juniorityön merkitystä.

Juha Hänninen
Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen toivoi ystävyyttä ja yhteistyötä oululaiseen jalkapalloon.

Kalle Aalto
Kahdeksalla vuosikymmenellä OPS:n toiminnassa mukana ollut Kalle Aalto oli yksi juhlan kunniavieraista.

Laskuvarjohyppyjä
Ennen ottelun alkua nähtiin viisi Oulun Laskuvarjokerhon tarkkuushyppyä Raatin stadionille.

Pertti Pääkkö
Pertti Pääkkö kajautti Maamme-laulun ennen pelin alkua.

Rankkarikisa
Puoliajalla nähtiin historian havinaa, kun entiset OPS-pelaajat Heikki Leinonen, Soini Puotiniemi ja kuvassa onnistuva Ari Jalasvaara haastoivat rankkarikisassa Suomen Palloliiton kilpailutoiminnan päällikkön Petteri Lindblomin, OPS-historiikin kirjoittaneen Pekka Anttisen sekä europarlamentaarikko Hannu Takkulan. Maalilla torjui kaksinkertainen OPS-mestari Pertti Pääkkö. OPS-legendat veivät voiton kisassa maalein 2 - 1.

Joni Lämsä
Itse ottelussa OPS kärsi 0 - 3-tappion Kerho 07:lle.

(Toimitus)

04.09.2015

Yhdeksän vuosikymmentä Palloseuran matkassa -kirjoja myynnissä juhlaottelussa

Lauantain juhlatapahtumassa on myynnissä Oulun Palloseuran 90-vuotishistoriikin ensimmäisen painoksen viimeiset kirjat. Kirjojen myyntihinta on 25 euroa ja niitä on jäljellä 114 kappaletta. Juhlatapahtumassa on paikalla myös kirjan kirjoittaja, oululaislähtöinen tietokirjailija ja liikuntaneuvos Pekka Anttinen (kuvassa).

176-sivuisessa historiikissa puidaan tarkasti läpi sekä jääpallon että jalkapallon kultavuodet – ylä- ja alamäkineen. Teos riipaisee myös jääkiekkoa ja keilailua, jotka niin ikään ovat kuuluneet OPS:n lajivalikoimaan. Vaikka kyseessä onkin OPS:n historia, kannattaa jokaisen oululaisen urheilun ystävän lukea teos läpi. Kirja antaa erittäin hyvän perspektiivin varsinkin niille, jotka eivät ole kokeneet Palloseuran ja samalla koko oululaisen palloilun kultavuosia.

Kirja: Yhdeksän vuosikymmentä Palloseuran matkassa
Hinta: 25 euroa
Kirjatiedustelut: pekka.anttinen(at)pp.inet.fi / 040 751 9655

HUOM! Pankkikortti ei käy maksuvälineenä.

(Toimitus)

04.09.2015

Matias Juntunen: "Juhlaottelussa paljon panosta"

Putoamispeikko vaanii edelleen Oulun Palloseuraa, vaikka joukkue ottikin elintärkeän voiton GBK:sta kaksi viikkoa sitten. Kauhuviiva on viiden pisteen päässä, mutta Kolmoseen tippuu myös neljän Kakkosen lohkon huonoin seitsemänneksi sijoittunut. Tuo joukkue on tällä hetkellä länsilohkon P-Iirot tai itälohkon FC Kiffen, joilla molemmilla on 23 pinnaa. OPS:n juhlaottelun vastustaja Seinäjoen Kerho 07 on pohjoislohkon seitsemäntenä vain kaksi pinnaa P-Iirojen ja FC Kiffen ”yläpuolella”. Kerho 07 ei turvassa omassakaan lohkossaan, sillä seinäjokelaiset ovat tasapisteissä (25) ensimmäisen suoran tippujan, GBK:n kanssa.

Kahdeksatta kauttaan Palloseurassa pelaava Matias Juntunen pitää juhlaottelun asetelmia jännittävinä.

– Tämä ottelu kertoo paljon loppukauden suunnasta. Jos hoidetaan homma, niin ollaan aika lailla kuivilla, mutta jos möhlitään, niin vaikeuksia tulee. Ottelussa on paljon panosta. GBK:n hoidimme, mutta se ei vielä riitä.

Matias Juntunen

Kerho 07 kärsi viime ottelussaan 0 – 3-tappion JBK:lle. Sitä edelsi 3 – 3-tasuri AC Kajaanin kanssa. Seinäjokelaisten edellinen voitto on elokuun puolivälistä, jolloin FC Santa Claus kaatui maalein 0 – 2. Oululaisittain elokuu oli synkkä, sillä kuudesta ottelusta oli saldona neljä tappiota, tasuri ja voitto.

– Vaikeuksia on riittänyt ja jätkiä on ollut lasaretissa koko ajan. Kentälläkin on ollut pelaajia, jotka eivät ole olleet ihan sadan pinnan kunnossa. Lisäksi kärkikamppailusta tippuminen söi joukkuetta ja siksi tuli musta elokuu, Juntunen miettii.

Ottelun ympärillä juhlittavat OPS:n 90-vuotissynttärit tuovat Matias Juntusen mukaan lisälatauksen iltaan.

– Entiset opsilaiset ovat katsomossa ja meidän nykyisten pitää näyttää heille. Eli joka jätkän on laitettava niin sanotusti persettä kenttään ja voitettava kaksinkamppailut. Lisäksi pitää hoitaa pisteet kotiin.

Oulun Palloseuran maalilla nähdään 90-vuotisjuhlaottelussa yllätysnimi, kun Juhani Koponen palaa OPS-paitaan loppukauden mittaisella lainasopimuksella Musan Salamoista.

– Ex-kapteeni tulee takaisin. Hän on tuttu kaveri ja yksi tämän valtakunnan kärkimaalivahdeista, Juntunen sanoo.

Oulun Palloseuran 90-vuotisjuhlaottelun ohjelma:

Lauantai 5.9.2015, Raatin stadion

16.00 - 17.00: VIP-vieraiden vastaanotto, ruokailu
16.30 - 16.45: Juhlapuheet
17:00: Maalilaukauskisa
17.15: Juhlaparaati
17.15 - 17.45: OPS - Kerho 07 alkulämmittely
17.45: Laskuvarjohyppy stadionille
17.53: Hiljainen hetki poisnukkuneille opsilaisille
17.55: Maamme laulu (Pertti Pääkkö)
18.00 - 18.45: OPS - Kerho 07 1.puoliaika
18.45: Rankkarikisa: OPS-mestarit vs. oululaisjulkkikset
19.00 - 19.45: OPS - Kerho 07 2.puoliaika

Lue myös: OPS tarjoaa 1000:lle ensimmäiselle makkaran, mehun, viinerin ja kahvin juhlaottelussaan
Lue myös: OPS:n maalilla yllätysnimi juhlaottelussa, Sesay maajoukkuetehtävissä

(Toimitus)

04.09.2015

OPS:n maalilla yllätysnimi juhlaottelussa, Sesay maajoukkuetehtävissä

Oulun Palloseuran maalilla nähdään 90-vuotisjuhlaottelussa yllätysnimi, kun Juhani Koponen palaa OPS-paitaan loppukauden mittaisella lainasopimuksella Musan Salamoista. ”Kopo” torjui Palloseuran maalilla menestyksekkäästi kausilla 2011 – 2014, kunnes palasi täksi kaudeksi kotikulmilleen Poriin. Koponen palkittiin viime kaudella pohjoislohkon parhaana pelaajana Suomen Palloliiton perinteisessä Captain’s Ball -gaalassa.

Juhani Koponen

OPS:n keskikenttäpelaaja Abdul Sesay on puolestaan sivussa juhlaottelusta maajoukkuekomennuksen vuoksi. Sesay pukeutuu viikonloppuna OPS-paidan sijaan Sierra Leonen A-maajoukkuepaitaan Afrikan cupin (AFCON) karsintaottelussa Norsunluurannikkoa vastaan.


Oulun Palloseuran 90-vuotisjuhlatapahtuman ohjelma:

Lauantai 5.9.2015, Raatin stadion

16.00 - 17.00: VIP-vieraiden vastaanotto, ruokailu
16.30 - 16.45: Juhlapuheet
17:00: Maalilaukauskisa
17.15: Juhlaparaati
17.15 - 17.45: OPS - Kerho 07 alkulämmittely
17.45: Laskuvarjohyppy stadionille
17.53: Hiljainen hetki poisnukkuneille opsilaisille
17.55: Maamme laulu (Pertti Pääkkö)
18.00 - 18.45: OPS - Kerho 07 1.puoliaika
18.45: Rankkarikisa: OPS-mestarit vs. oululaisjulkkikset
19.00 - 19.45: OPS - Kerho 07 2.puoliaika

Lue myös: OPS tarjoaa 1000:lle ensimmäiselle makkaran, mehun, viinerin ja kahvin juhlaottelussaan

Lue myös: Matias Juntunen : ”Juhlaottelussa paljon panosta”

(Toimitus)

27.09.2015

Kemppainen huuhteli YPA:n nousumahdollisuudet

Molemmat sarjan kärkijoukkueet ovat poistuneet Castrénilta pisteittä Oulun Palloseuran kahdessa viime kotiottelussa. Viikko sitten pettymyksen koki Kokkolan Pallo-Veikot ja tänään nousumahdollisuutensa menettänyt FC YPA. Illan ratkaisija oli kaksi maalia ampunut OPS-laituri Juuso Kemppainen.

– Meillä oli vähän erilainen pelityyli, mutta se toimi täydellisesti. YPA ei päässyt missään vaiheessa meidän paketin läpi ja itse tehtiin paikoista maalit. Kaikki taistelivat ja taktiikka oli hyvä ja se toimi täydellisesti, Kemppainen summasi.

Juuso Kemppainen

Takatolpalle unohdettu Juuso Kemppainen sivalsi Palloseuran molemmat maalit identtisistä tilanteista. Tässä syntyy 1 - 0-maali.OPS väläytti jokerikorttia heti alussa heittämällä kentälle vain kolmen miehen alakerran. Vastaavasti keskikentällä riitti voimaa yhden ”ylimääräisen” miehen verran, eikä YPA:lta löytynyt lääkkeitä tämän ryhmityksen murtamiseen koko illan aikana. OPS:n viimeisenä lukkona torjui jälleen Juhani Koponen, joka tylsytti muun muassa Joni Pakolan kolme huippupaikkaa.

Sasa Savic

Vierailijoiden Sasa Savic töni itsensä suihkuun jo puolen tunnin pelin jälkeen. OPS:n miesylivoimasta huolimatta peli pysyi melko tasaisena loppuvihellykseen asti.Juuso Kemppainen oli laukonut OPS:n johtoon hetkeä ennen Savicin ulosajoa. Toisella jaksolla nähtiin avausmaalin kopio: Keithy Simpson keskitti ja Kemppainen tuikkasi pallon verkkoon.

– Mukava oli tehdä pari maalia, mutta tuli hoidettua oma ruutu myös puolustussuuntaan, Kemppainen totesi.

Juhani Koponen

FC YPA rakensi heti ottelun alkuun muutaman vaarallisen paikan, mutta OPS-vahti Juhani Koponen nollasi ylivieskalaiset.OPS voitti kauden viimeisissä kotiotteluissaan sekä KPV:n että FC YPA:n kotikentällään vakuuttavilla esityksillä. Kemppaisella oli hieman sekavat tuntemukset kärkijoukkueiden kaatamisista ja niiden myötä rakentuneesta kauden pisimmästä voittoputkesta.

– Kaksijakoiset fiilikset. Alettiin voittaan näitä vasta, kun panokset noususta ovat jo menneet. Toisaalta tekee hyvää ottaa kovat päänahat.

OPS pelaa kauden päätösottelunsa ensi lauantaina Rovaniemellä FC Santa Claus AC:n vieraana.


OPS – FC YPA 2 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Juuso Kemppainen (Keithy Simpson) 28 min.
2 – 0 Juuso Kemppainen (Keithy Simpson) 75 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Juuso Kemppainen (OPS)
2 Pekka Räisänen (OPS)
1 Juhani Koponen (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

19.09.2015

OPS:lla isännän otteet - sarjakärki KPV nurin

Oulun Palloseura näytti lauantaina sen, ettei ennakkoasetelmilla ole jalkapallossa mitään merkitystä, vaan jokaisessa pelissä on todistettava tasonsa yhä uudestaan. Lohkoa 22 pisteen erolla OPS:aan nähden hallinnut Kokkolan Pallo-Veikot pystyi haastamaan oululaiset vain ottelun alussa ja viimeisellä kympillä. Erityisesti OPS-vahti Juhani Koposen ohittaminen oli vihernutuille hankalaa. Peli olisi voinut revetä ja viidessä minuutissa, mutta ”Kopo” esitti muutaman huippupelastuksen, mitkä selvästikin söivät vierailijoita.

– Meidän maalilla on sellainen kaveri, joka hakee melkein jokaisen pallon. Nyt hän torjui kahdesta metristäkin, ottelun ratkaisijoihin kuulunut Matias Juntunen kiitteli.

Juhani Koponen

Juhani Koponen hallitsi ilmatilaa erityisesti toisen jakson lopussa, kun KPV yritti painaa peliä tasoihin.

Koposen näyttävin torjunta nähtiin jo kolmen minuutin kohdalla, kun uusvanha OPS-vahti kauhoi suoraan kulmapotkusta lähetetyn puskun aivan yläriman alta. KPV onnistui maalinteossa vain kerran, kun Palloseuran puolustuslinjan kommunikaatio petti kulmurin jälkitilanteessa. Osa puolustajista lähti nostamaan KPV:n pelaajia paitsioon, mutta osa jäi telineisiin. Bright Ihionu kiitti vapaasta tilasta ja puski Pallo-Veikot johtoon 17. minuutilla.Pekka Räisänen

OPS-kapteeni Pekka Räisäsen johtama puolustuslinja tarjosi KPV:lle enimmäkseen vain makuupaikkoja, kuten Kim Palosaari saa tässä huomata.


Toisella puolikkaalla OPS tuli tasoihin ja meni ohi. Vaihdosta väkevästi kentälle tullut Juuso Kemppainen ehti pelata vain kolme minuuttia, kun hän jo iski pallon tolpan kautta maaliin Matias Juntusen seinäsyötöstä. Juntunen ampui OPS:n voittomaalin pilkulta kymmenen minuuttia myöhemmin. Loppu oli puolustustaistelua, josta oululaispakit selvisivät voittajina.

– Joka jätkä jätti kentälle sen, mitä oli annettavana ja enemmänkin. Taistelutahto, kurinalaisuus ja teimme kentällä sen, mitä sovittiin, Juntunen luetteli voiton syitä.

Kolmen pinnan myötä OPS vankisteli asemiaan sarjanelosena. Ensi sunnuntaina OPS isännöi Castrénissa lohkon toista voittajakandidaattia, FC YPA:aa.

Matias Juntunen

Matias Juntunen ja Joonas Sohlo juhlivat voittomaalia.OPS – KPV 2 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Bright Ihionu 17 min.
1 – 1 Juuso Kemppainen (Matias Juntunen) 69 min.
2 – 1 Matias Juntunen rp. 78 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Juhani Koponen (OPS)
2 Juuso Kemppainen (OPS)
1 Matias Juntunen (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

12.09.2015

OPS:lle leveä voitto Vaasasta

Viisi tehtyä maalia FC Kiiston verkkoon maistui makealta maalintekovaikeuksista pitkin kautta kärsineelle oululaisryhmälle. Kahdessa ottelussa OPS on pystynyt neljään tehtyyn maaliin tällä kaudella, mutta lauantaina lyötiin tulostaululle vuoden levein voitto: 1 – 5.

– Parasta prässipeliä meiltä pitkään aikaan. Koko joukkue oli sydämellä ja hyvällä asenteella mukana ja tulos on tässä. Prässäsimme hyökkäyspäässä niin loistavasti, että keskikenttä ja puolustus pääsivät helpolla ja saimme koko ajan tilanteita, OPS:n valmennuksesta vastaava Miika Juntunen kehui.

Joonas Sohlo nosti vieraat johtoon jo kahdeksannella peliminuutilla. Konstantin Belov (kuvassa) lisäsi johtoa sivurajaheiton jälkimyllystä ja Pekka Räisänen syötteli itsensä koko kentän läpi tekopaikkaan ja taululla oli reilussa puolessa tunnissa 0 – 3-numerot. FC Kiisto kavensi taukojohtoa Toni Pylkkäsen osumalla, mutta OPS meni menojaan myös toisella puoliajalla.

– Emme antaneet yhtään tilaa heille, vaan ”tapoimme” pelin heti. Hyvä prässipeli on tämän tuloksen takana, Juntunen tiivisti.

Belov iski illan toisen maalinsa Keithy Simpsonin keskityksestä toisella jaksolla. Simpson viimeisteli itse loppulukemat läpiajosta 90. minuutilla. Oulun Palloseura nousi voiton myötä sarjataulukossa kaksi sijaa ja on nyt lohkonsa neljäntenä 33 pisteellä.


FC Kiisto – OPS 1 – 5 (1 – 3)
0 – 1 Joonas Sohlo (Pekka Räisänen) 8 min.
0 – 2 Konstantin Belov 21 min.
0 – 3 Pekka Räisänen 36 min.
1 – 3 Toni Pylkkänen 43 min.
1 – 4 Konstantin Belov (Keithy Simpson) 58 min.
1 – 5 Keithy Simpson (Joonas Sohlo) 90 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Pekka Räisänen (OPS)
2 Konstantin Belov (OPS
1 Pekka Liukkonen (FC Kiisto)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

05.09.2015

Kerho kuokki OPS:n juhlissa

Raatin stadionilla tarjoiltiin lauantai-iltana makkaroiden ja viinerikahvien lisäksi juhlapuheita, laskuvarjohyppyjä ja historian havinaa, kun perinteikäs Oulun Palloseura juhli 90-vuotista taivaltaan. Kakkosen ottelun ympärillä vietetyt juhlat onnistuivat opsilaisittain vain kabinetin puolella, sillä illan pelissä OPS oli aseeton. Seinäjoen Kerho 07 määräsi tahdin koko 90-minuuttisen ajan.

– Ensimmäinen puoliaika oli halutonta peliä, eikä ollut mitään juonta. Toisella puoliajalla oli jonkunlaista yritystä, mutta ei taidettu päästä kertakaan kunnon maalipaikoille. Joka puolella kenttää oli ongelmia, OPS:n kapteeni Pekka Räisänen tunnusti.

OPS-Kerho07

OPS ei pysynyt Kerho 07:n vauhdissa 90-vuotisjuhlaottelussaan. Vierailjat olivat tylyjä ja veivät pisteet maalein 0 - 3.Vierailijat kaatoivat kylmää vettä OPS:n niskaan jo kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Rasmus Karjalainen tälläsi pallon alanurkkaan boksin rajalta. Puolen tunnin pelin jälkeen Kerho iski vastahyökkäyksestä kesken kotijoukkueen painostuksen. Maalintekijänä Jordi Miquel. Palloseuran paras tilanne syntyi avausjakson lopussa, mutta Keithy Simpsonin nosto painui niukasti Kerho-maalin ohi.

– Yksi tai kaksi paikkaa koko ottelussa on heikkoa, Räisänen pyöritteli.

OPS mestarit

Puoliajalla nähtiin historian havinaa, kun entiset OPS-pelaajat Heikki Leinonen, Soini Puotiniemi ja kuvassa onnistuva Ari Jalasvaara haastoivat rankkarikisassa Suomen Palloliiton kilpailutoiminnan päällikkön Petteri Lindblomin, OPS-historiikin kirjoittaneen Pekka Anttisen sekä europarlamentaarikko Hannu Takkulan. Maalilla torjui kaksinkertainen OPS-mestari Pertti Pääkkö. OPS-legendat veivät voiton kisassa maalein 2 - 1.Rasmus Karjalainen iski illan toisen osumansa lisäajalla. Räisäsen mukaan OPS:lla riittää mietittävää kauden neljässä viimeisessä ottelussa.

– Kerho tuli nyt parin pisteen päähän. Ensi viikon Kiisto-peli on elintärkeä. Vastustajat (Kerho 07, GBK ja JBK) ottavat varmasti vielä pisteitä.


OPS – Kerho 07 0 – 3 (0 – 2)
0 – 1 Rasmus Karjalainen 10 min.
0 – 2 Florit Lahnalaakso Jordi Miquel 28 min.
0 – 3 Rasmus Karjalainen 90 + 1 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Rasmus Karjalainen (Kerho 07)
2 Florit Lahnalaakso Jordi Miquel (Kerho 07)
1 Joni Leskelä (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)