« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - September 2013

27.09.2013

OPS pakkovoiton edessä Kotkassa

Oulun Palloseura matkustaa sunnuntaina sarjan vaikeimmalle vieraskentälle nälkäisenä ja kynnet teroitettuina. OPS on käytännössä pakkovoiton edessä, sillä joukkue on ensimmäistä kertaa tällä kaudella putoamisviivan alla. Jäljellä olevat kaksi ottelua ja kuusi pistettä voivat siivittää OPS:n vielä kuiville, kunhan Palloseura hoitaa omat hommansa kunnialla.

– Ei ole tietystikään kiva pelata näitä pelejä, kun pelataan sarjapaikasta. Sitä toivoisi, että oltaisiin ansaittu enemmän, mutta kun ei olla. Nyt täytyy itse alkaa voittamaan pelejä. Ei ole varaa miettiä, mitä muut tekevät, sillä olemme itse niin syvällä suossa, OPS:n kapteeni Juhani Koponen asettelee.

Juhani Koponen

KooTeePee on voittanut kauden aiemmat kohtaamiset. Vihernutut hakivat Raatista pisteet maalein 1 – 2 ja olivat Kotkassa parempi alivoimaisena maalein 4 – 2.Matka Oulusta Kotkaan on pitkä – pisin kaikista vierasreissuista. Arto Tolsa Areenalta on haettu tällä kaudella vain yksi voitto. Sen teki Seinäjoen Jalkapallokerho, joka peittosi KooTeePeen viime kierroksella maalein 0 – 4. Kotkan kotitaika on siis murrettu, mutta toisaalta OPS saa vastaansa rökäletappiosta sisuuntuneen joukkueen. OPS-leirissä ollaan kuitenkin valmiita ja nälkäisiä.

– Kovaa lähdetään vetämään. Laitetaan kunnon suojat jalkoihin ja aletaan liukumaan. Nyt ei parane väistellä, vaan pitää painaa eläimenä päälle. Tehdään niitä asioita, missä me olemme hyviä, Koponen suunnittelee.

– Kotka on ollut aina kiva paikka pelata. Siellä on rehellinen futisstadion hyvine valoineen ja kivasti yleisöä. Vastustajana KooTeePee on ärsyttävä. He ovat pelanneet hyvän aikaa yhdessä ja he eivät yleensä väistele kentällä, hän lisää.

Palloseura on pelannut viime otteluissaan hyvää jalkapalloa ja saanut elokuun siirtoikkunan aikana rajusti muuttuneen ryhmän yhä tiiviimmäksi. Hyvät esitykset eivät ole vielä tuoneet pisteitä toivotulla tavalla, mutta Kotkassa hyvän esityksen on Koposen mukaan näyttävä myös tulostaululla.

– Onhan meillä ollut paikkoja. Se on niin kuin Miika Juntunen on monesti sanonut: "jos et itse tee, niin kaveri tekee varmasti". Ollaan joko päästetty liikaa maaleja tai sitten ei olla tehty tarpeeksi. Harvoin ollaan samassa ottelussa onnistuttu molemmissa päissä hyvin, Koponen kertoo.

Oulun Palloseura matkustaa Kotkaan terveellä miehistöllä täynnä taistelutahtoa.

FC KooTeePee – OPS sunnuntaina 29.9. kello 16.00, Arto Tolsa Areena.

(Toimitus)

19.09.2013

Ratkaiseva derby perjantaina - pelissä hurjat panokset

Taistelu Oulun herruudesta Oulun Palloseuran ja AC Oulun välillä käy perjantaina tulisempana kuin koskaan aiemmin, sillä kutkuttavan jännittävä sarjatilanne antaa vierasjoukkue AC Oululle mahdollisuuden jopa OPS:n pudottamiseen sarjasta.

– Tällä kertaa ei tarvitse käyttää paljon sanaa ”paikallispeli”. Kaikki meidän pelaajat tietävät tasan tarkkaan sarjatilanteen ja sen takia me olemme perjantaina paljon nälkäisempiä kuin AC Oulu, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio uhkuu.

Kamppailu on elintärkeä Oulun Palloseuran kannalta. Itsensä jo kertaalleen kuivalle maalle hinannut OPS on taas tiukan paikan edessä, sillä putoamisviivan alla oleva Joensuun Jippo (23 pistettä) kiri vain pisteen päähän OPS:sta (24 pistettä) nappaamalla voiton FC Hakasta. Näin ollen sarjataulukon puolivälissä majailevalla AC Oululla (33 pistettä) on paikallisottelussa mielessään taatusti vain yksi asia: sysätä perinteinen OPS takaisin putoamiskamppailuun.

OPS - AC Oulu

AC Oulu on niskan päällä tämän kauden keskinäisissä kohtaamisissa. Toukokuun lopussa joukkueet tasasivat pisteet 0 - 0-tuloksella, mutta heinäkuussa AC Oulu oli parempi maalein 3 - 1.Palloseuran kannalta ottelun merkitystä ei voi liikaa korostaa. Vain kolme pistettä kelpaa, sillä OPS ei halua istahtaa hetkeksikään putoamisviivan alapuolelle, kun kautta on jäljellä enää kolme ottelua. Voittamisen nälkä toistuu sinipaitojen päävalmentaja Luiz Antonion puheissa ottelun alla.

– Meidän pitää olla paljon nälkäisempiä kuin AC Oulu ja me myös olemme. Pelaajien pitää pelata vain samalla tasolla kuin Seinäjoella ja sen lisäksi tehdä maaleja. Se riittää, Antonio toteaa.

OPS:lta on sivussa pelikieltoa sovittava Matias Juntunen. AC Oulu saa Tuure Siiran ja Sami Hyvärisen takaisin kokoonpanoon. Lassi Nurmos on sivussa.

Pohjoisen joukkueilla ei ole tällä hetkellä aihetta hurraa-huutoihin, sillä kuntopuntarin kolme heikointa joukkuetta kahdeksan viime ottelun seurannalla ovat AC Kajaani (8 ottelua / 2 pistettä.), AC Oulu (8 ott. / 6pst.) ja OPS (8 ott. / 6 pst.). Takuuvarmaa on kuitenkin se, että molemmat Oulun joukkueet syttyvät esittämään parastaan ratkaisevassa derbyssä.

Ottelu pelataan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa pimenevänä, mutta harvinaisen lämpimänä syysiltana. Onnistuuko AC Oulu pudottamaan OPS:n Kakkoseen? Ei.


RATKAISEVA DERBY:
OPS – AC Oulu perjantaina 20.9. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

Lue myös:
>> Ratkaisevan derbyn ennakkoliput myynnissä Prismoissa


(Toimitus)

20.09.2013

Antti Ulander kuukauden OPS-juniori

Oulun Palloseura palkitsee tälläkin kaudella pelikauden jokaisena kuukautena yhden esimerkillisesti toimineen junioripelaajan kuukauden juniorina. Syyskuun valinta on OPS:n A-junioreiden Antti Ulander. Hän on tunnollinen puolustuspään pelaaja sekä joukkuepelaaja isoilla kirjaimilla. Rauhallinen, mutta riittävän kovaotteinen.


Antti Ulander

Oulun Palloseura ry:n puheenjohtaja Timo Kylmänen ja seuran manageri Miika Juntunen palkitsivat Antti Ulanderin ruokailulahjakortilla ja OPS:n perinnekaulahuivilla OPS - AC Oulu -ottelun alkuseremonioissa. Onneksi olkoon!


Kalle Aalto

Oulun Palloseura ry:n puheenjohtaja Timo Kylmänen ja seuran manageri Miika Juntunen muistivat koko Oulun Palloseuran organisaation puolesta 12.syyskuuta 90 vuotta täyttänyttä Kalle Aaltoa. Kalle on OPS:n kunniajäsen numeron yksi, pitkäaikainen opsilainen ja seuratyöntekijä. Kalle on tuttu kasvo lähes kaikista tämänkin kauden kotiotteluista! Onneksi olkoon!(Toimitus)

13.09.2013

Vandell: "Molemmilla on pelattavaa" - OPS haastaa SJK:n lauantaina

Paljon on panoksia lauantaina, kun OPS-bussi suuntaa keulansa Seinäjoen Keskuskentälle. Isäntäjoukkue SJK johtaa sarjaa ja on tällä hetkellä nousemassa Veikkausliigaan. Oulun Palloseura puolestaan kaipaa lisäpisteitä parannellakseen asemiaan putoamistaistelussa. FC Haka (47 pistettä) hengittää kahden pisteen päässä SJK:n (49) niskaan ja OPS:lla (24) on eroa putoamisviivaan neljä pistettä.

– Molemmilla on pelattavaa, molemmissa päissä taulukkoa. Jippo-voitto toi meille vähän helpotusta ja tähän peliin ei ole niin kovat paineet lähteä. Tuskin kukaan odottaa, että me saadaan pistettäkään sieltä, vaan kyllä kaikki paineet ovat SJK:lla. Lähdemme kuitenkin ottamaan kolmea pistettä, OPS-puolustaja Iiro Vandell (kuvassa) asettelee.

– Pitää olla samanlainen ilme kuin Jippoa vastaan ja käyttää ne maalipaikat, mitä pelissä tulee. Jippoa vastaan meillä oli enemmänkin maalipaikkoja ja SJK:ta vastaan pitää kyllä käyttää kaikki paikat. Toisaalta SJK on todella vaarallinen joukkue ja he tekevät kyllä maalit, jos annamme heille samanlaisia paikkoja kuin Jipolla oli ensimmäisellä puoliajalla viime ottelussa. Tarvitaan huolellisuutta ja tuuriakin, hän jatkaa.

SJK on hyvässä iskussa tällä hetkellä, sillä se on voittanut nyt kuusi ottelua putkeen. OPS on kuitenkin yksi niistä neljästä joukkueesta, jotka ovat pystyneet voittamaan seinäjokelaiset tällä kaudella (18.7. OPS – SJK 2 – 0). Palloseurakin pääsi takaisin voittojen makuun kukistamalla Jipon viime lauantaina maalein 3 – 0.

Kysymysmerkkinä ottelun alla on syyskuun sarjatauko. SJK on ladannut akkuja ja hionut kuvioitaan koko tauon ajan, mutta edellisestä pelistä heillä on aikaa jo kaksi viikkoa. Tuolloin Kerho kukisti AC Oulun maalein 1 -0. OPS on puolestaan päässyt pitämään tuntumaa yllä peli per viikko –tahdilla. OPS:n ja Jipon välinen ottelu siirrettiin alkukaudelta myöhäisen kevään takia keskelle syyskuun sarjataukoa.

– SJK on varmasti treenannut hyvin tauolla. Onko sitten pelituntuma kateissa, en tiedä. Meidän on ainakin helppo lähteä peliin siinä mielessä, että pelirytmi on ollut koko ajan samanlainen. Vielä voitto edellisestä ottelusta, niin se vie itseluottamusta paremmalle tasolle. Siinä mielessä hyvä, että meillä oli peli, Vandell arvioi.

Elokuun siirtoikkuna toi muutoksia sekä OPS:n että SJK:n kokoonpanoihin. OPS on muuttunut rajusti joukkueiden viime kohtaamisesta ja Kerho-luotsi Simo Valakari joutuu varmasti tiukkaan paikkaan miettiessään, millainen OPS Keskuskentällä nähdään. Suomen nuorisomaajoukkueen ja JJK:n Eero Tamminen liittyi SJK:n riveihin loppukauden kestävällä lainasopimuksella. Myös Akseli Pelvas jatkaa kauden loppuun asti lainalla SJK-paidassa. Kotijoukkueen riveistä puuttuvat pitkäaikaistoipilaat Luis Fernando, Aki Sipilä, Timo Rauhala ja Tomas Karike. OPS lähtee reissuun terveellä miehistöllä. Polvivammasta kärsinyt Juha-Matti Huovinenkin on harjoitellut koko viikon joukkueen mukana.

SJK – OPS lauantaina 14.9. kello 16.00, Seinäjoen keskuskenttä.

(Toimitus)

12.09.2013

OPS-perhe onnittelee lämpimästi Kalle Aaltoa 90 vuotta!

06.09.2013

Jippo vieraaksi kuuden pisteen otteluun

Lauantaina alkaa olla viimeiset hetket kääntää OPS-laivan kurssi ja säilyttää sarjapaikan uusiminen niin sanotusti ”omissa käsissä”. Elintärkeään otteluun saapuu vieraaksi sarjassa toiseksi viimeisenä oleva Joensuun Jippo. Kilpirinnat ovat vain pisteen Palloseuraa perässä, joten tätä ottelua ei ole vara hävitä kummallakaan. Jippo miehittää tällä hetkellä viimeistä Kakkoseen lähtijän paikkaa.

– Me tiedämme, että jokainen peli on nyt tärkeä. Viimeiset viisi peliä ovat finaaleja meille. Viime ottelusta PK:ta vastaan on puhuttu paljon ja huomenna peli alkaa taas tilanteesta 0 – 0. Uskon, että joukkueen asenne on Jippoa vastaan kunnossa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoo.

Jippo on ollut viime viikkoina yksi sarjan kovakuntoisimmista joukkueista ja se on noussut tosissaan taistelemaan sarjapaikastaan, mutta edelleen se on putoamisviivan alla 20 pisteellään. Viimeisistä kahdeksasta ottelustaan joensuulaiset ovat hävinneet vain yhden. Tasapelejä on tullut neljä, voittoja kolme. Viimeksi Jippo väänsi 1 – 1-tasapelin FC Viikinkien kanssa. Jippo on löytänyt lääkkeitä alkukaudesta yskineeseen maalintekoon, sillä viimeisessä kahdeksassa pelissä verkko on heilunut vastustajan päässä yhdeksän kertaa, kun koko kauden maalisaldo on 11 osumaa.

OPS-Jippo

OPS voitti kauden alussa Raatissa maalein 2 - 0, mutta Jippo oli Joensuussa parempi maalein 2 - 1.OPS:lle kahdeksan viime ottelua ovat tuoneet vain kolme tasapelipistettä. Palloseuralla on mielessään voittokantaan paluun lisäksi kasvojen pesu viime lauantain rökäletappion (PK-35 – OPS 7 – 1) jälkeen.

– Asenne pitää olla paljon parempi kuin PK:ta vastaan. Jippoa vastaan on aina vaikea ottelu, mutta nyt myös Jippo tarvitsee pisteitä, joten uskon, että pelistä tulee avoimempi kuin normaalisti heitä vastaan, Antonio ennakoi.

Tähän asti kaikissa Jipon otteluissa torjuneen, YouTubesta tutun maalivahti Lassi Hurkaisen taakse kakkosveskariksi on hankittu Roope Tsupari. Kakkosvahdin virkaa Jipossa aiemmin toimittanut Santtu Korpelainen pelaa loppukauden Kolmosta FC Blackbirdissä. KooTeePeestä lainattu Saku Kvist vahvistaa Jippoa loppukauden ajan. Topi Sormusen pelikunto selvinnee ottelupäivänä. Puolustaja Vili Roivainen saapui kesken kauden OPS-paitaan juuri Joensuun Jiposta.

Oulun Palloseura löi siirtorumpua vielä kerran tälle kaudelle. Keskikenttäpelaaja Miroslav Grbicin sopimusta ei jatkettu koeajan jälkeen ja serbi on palannut kotimaahansa. Hänen tilalleen OPS ehti hankkia englantilaisen keskikenttäpelaaja Jake Rosen. Pidempään OPS:n mukana harjoitelleelle toppari Reginal Richardsonille on myös saatu pelilupa. Juha-Matti Huovisen paluu kokoonpanoon selviää ottelupäivänä. Lawrence Chiedozie on pelikieltonsa sovittanut.

OPS – JiPPO lauantaina 7.9. kello 16.00, Raatin Stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

20.09.2013

OPS-perhe laajenee - etsimme pelaajia ja valmentajia kaikkiin ikäluokkiin

Oulun Palloseura laajentaa junioripuoltaan ottamalla suojiinsa kaikki ikäluokat sekä tytöissä että pojissa. OPS etsii pelaajia, valmentajia, huoltajia, joukkueenjohtajia ja muita toimijoita laajenevaan seuraansa. OPS:lla on miesten edustusjoukkueen lisäksi tällä hetkellä tytöissä -99 syntyneiden joukkue, pojissa A- ja B-juniorit sekä miesten Kolmosessa pelaava OPS-Akatemia.

Entinen huippujalkapalloilija, Seth Ablade aloittaa OPS:n junioripäällikkönä lokakuun alussa. Abladen vastuullaan on kaikki OPS:n juniorijoukkueet ja niiden rekrytointi. Ablade puhuu hyvää suomenkieltä ja on perheellinen Suomen ja Ghanan kaksoiskansalainen. Hänellä on A-valmentajatutkinto ja samalla hän on entinen huippupelaaja. Ablade on pelannut Suomessa AC Oulussa, Kuopion Palloseurassa ja Oulun Palloseurassa. Lisäksi hän on pelannut synnyinmaassaan Ghanassa sekä Itävallassa, Hollannissa, Puolassa ja Albaniassa ammattilaisena. Viimeiset neljä vuotta Ablade on valmentanut Vaasan Palloseurassa muun muassa D-, C- ja A-junioreita.

OPS-halli

Oulun Palloseuran harjoitushalli mahdollistaa kaikkien Palloseuran juniorijoukkueiden harjoittelun huippuolosuhteissa läpi talven. Harjoitushallin ensimmäinen täysi toimintakausi alkaa 1.syyskuuta.Lisätietoja liittymisestä Oulun Palloseuraan tai harjoitushallin ensi talven vuoromyynnistä:

Junioripäällikkö 1.10.2013 alkaen Seth Ablade (p. 044 283 0538)
Seurasihteeri Malla Rautava (p. 040 549 0052)
Manageri Miika Juntunen (p. 0500 517 277)


OPS-bussi

OPS:lla on myös oma linja-auto käytössä junioreiden pelimatkoja varten.

 


(Toimitus)

18.09.2013

Ratkaisevan derbyn ennakkoliput myynnissä Prismoissa

Taistelu Oulun herruudesta Oulun Palloseuran ja AC Oulun välillä käy tulevana perjantaina tulisempana kuin koskaan aiemmin, sillä kutkuttavan jännittävä sarjatilanne antaa vierasjoukkue AC Oululle mahdollisuuden jopa OPS:n pudottamiseen sarjasta. Onnistuuko AC Oulu tiputtamaan OPS:n? Ei.

Paikallisotteluun odotetaan jälleen kerran valtavaa yleisöryntäystä, joten pääsyliput on viisainta ostaa jo ennakkoon. Ennakkolippuja on myynnissä Raksilan, Limingantullin ja Linnanmaan Prismojen infopisteissä. OPS muistuttaa, että derbyihin myydään omat, OPS:n ja AC Oulun logoilla varustetut pääsyliput. Kaikkiin muihin OPS:n kotiotteluihin myytävät pääsyliput eivät käy kauden kahdessa paikallispelissä (31.5. ja 20.9.).

OPS-AC Oulu 2013

Raatti täyteen perjantaina!OPS kolminkertaistaa palvelupisteiden määrän paikallisotteluun. Pääkatsomon molemmissa päädyissä palvelee kioskit ja kentän tasolla kaksi makkaranmyyntipistettä. Aurinkokatsomon puolella palvelee OPS:n grillivaunu ja kaksi makkaranmyyntipistettä. Alkoholinmyyntipisteet löytyvät sekä aurinkokatsomon että pääkatsomon ylätasanteilla.

Lippuluukut aukeavat tuntia ennen ottelun alkua ja paikalle kannattaa saapua ajoissa ruuhkien välttämiseksi. Lippuluukut palvelevat Raatin stadionin jokaisella nurkalla. Parhaiten pääset paikalle jalkaisin, pyörällä tai busseilla. Stadionin parkkialueet ovat normaaliin tapaan käytössä. Huomioithan, ettei pankkikortti käy maksuvälineenä OPS:n kotiotteluissa. Asiointi sujuu parhaiten tasarahalla.


Pääsyliput OPS – AC Oulu -otteluihin (31.5.2013 ja 20.9.2013):
Pääkatsomo 15€ (punainen lippu)

Aurinkokatsomo 10€ (aikuiset) (keltainen lippu)

Aurinkokatsomo 5€ (lapset 7-16 v) (keltainen lippu)

>> Lipunmyynti


OPS – AC Oulu perjantaina 20.9. kello 18.30, Raatin stadionilla. Tervetuloa!

(Toimitus)

29.09.2013

OPS:lle ja Jipolle tappiot - sarjapaikka ratkeaa viimeisellä kierroksella

Opsilaisittain ikävän jännittävä sarjatilanne jatkuu ensi lauantaihin asti, sillä tämän illat tappiot sekä Oulun Palloseuralle (25 pistettä) että Joensuun Jipolle (26 pistettä) pitivät häntäpään sarja-asetelmat ennallaan. Jippo on edelleen kuivilla yhden pisteen erolla OPS:aan. OPS isännöi kaiken ratkaisevalla päätöskierroksella putoamaan tuomittua AC Kajaania ja Jippo Veikkausliigaan nousevaa Seinäjoen Jalkapallokerhoa.

– Onneksi meillä on vielä pieni mahdollisuus. Meidän pitää nyt voittaa AC Kajaani ja katsoa sitten, miten Jippo pelaa. Niin kauan, kun säilyminen on matemaattisesti mahdollista, on vielä toivoa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokaisi.

Hyvän avausjakson Kotkassa KooTeePeetä vastaan pelannut OPS joutui antautumaan paremmalleen tunnin pelin jälkeen, kun kotijoukkue iski nopeasti kaksi maalia. Craig Foster maalasi erikoistilanteesta 61. minuutilla ja Olli Kaakinen heti perään vastahyökkäyksestä 62. minuutilla. Kahden maalin tappioasemaan joutunut OPS haki vimmatusti kavennusta, mutta kova yritys kolahti omaan nilkkaan, kun Reginal Richardson ohjasi pallon epäonnisesti omaan verkkoon 67. minuutilla. Ottelun lopussa osuivat vielä Giorgi Ositashvili ja illan toisen viimeistellyt Craig Foster.

– Pitää sanoa, että meillä oli loistava valmistautuminen tähän otteluun. Varmasti kaikki nauravat nyt, kun tulos oli 5 – 0, mutta siitä huolimatta valmistauduimme hyvin. Me pelasimme hyvän ensimmäisen jakson ja meillä oli kaksi aivan avopaikkaa mennä johtoon. KooTeePeelläkin oli yksi eli ottelu olisi voinut olla tauolla 1 – 2 meille, Antonio pyöritteli.

OPS:n ote katosi tauon jälkeen.

– Toinen puoliaika oli täysi katastrofi. Kentällä oli vain yksi joukkue. KooTeePeen kaksi nopeaa maalia ”tappoivat” tämän pelin. Pekka Räisänen vei sanat minun suustani pelin jälkeen kehottamalla meitä katsomaan itseä peilistä, kun häviämme 5 – 0, Antonio tunnusti.

Palloseuran onneksi AC Kajaani voitti samaan aikaan toisaalla Jipon 4 – 0, joten päätöskierroksen kotiottelussa pelataan sarjapaikasta. OPS isännöin AC Kajaania lauantaina 5. lokakuuta kello 16.00 alkaen Raatin stadionilla.


FC KooTeePee – OPS 5 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Craig Foster 61 min.
2 – 0 Olli Kaakinen 62 min.
3 – 0 Reginal Richardson (oma maali) 67 min.
4 – 0 Giorgi Ositashvili 85 min.
5 – 0 Craig Foster 90 + 2 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Olli Kaakinen (FC KooTeePee)
2 Giorgi Ositashvili (FC KooTeePee)
1 Marko Tyyskä (FC KooTeePee)


Oulun Palloseura onnittelee Seinäjoen Jalkapallokerhoa liiganousun johdosta!

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

07.09.2013

OPS otti helpottavan voiton Jiposta

Oulun Palloseura päätti kahdeksan ottelua kestäneen voitottoman piinan kukistamalla Joensuun Jipon elintärkeässä ottelussa Raatissa maalein 3 – 0. Neljä ottelua on toki vielä pelaamatta, mutta kolme pinnaa Jipolta antoi oululaisille pullollisen lisähappea loppukautta ajatellen. OPS nousi sarjataulukossa FC Viikinkien ohi seitsemänneksi ja ero putoamisviivaan venyi neljään pisteeseen.

Jippo oli ottelun alussa niskan päällä, mutta oululaiset säästyivät takaiskuilta Juhani Koposen kolmen huipputorjunnan ansiosta. Toisella jaksolla OPS otti ohjat käsiinsä ja piti palloa lähes täydellisesti. Palloseuran maaleista vastasivat sivurajaheiton maaliin ohjannut Iiro Vandell, kulmapotkusta osunut debytantti Jake Rose ja upean syöksypuskun esittänyt Sasa Jovovic.OPS – Jippo 3 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Iiro Vandell 47 min.
2 – 0 Jake Rose (Cornelius Stewart) 58 min.
3 – 0 Sasa Jovovic (Cornelius Stewart) 59 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Juhani Koponen (OPS)
2 Jake Rose (OPS)
1 Petteri Rönkkö (Jippo)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Juhani Koponen
2 Iiro Vandell
1 Reginal Richardson

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

14.09.2013

OPS piti sarjakärkeä ahtaalla - vain maali jäi puuttumaan

Oulun Palloseura pisti liiganousussa kiinni olevan Seinäjoen Jalkapallokerhon todella tiukoille sen kotikentällään. OPS vyörytti hyökkäyksiään mallikkaasti molemmilla jaksoilla ja SJK-vahti Mikhel Aksalu sai esittää parastaan useampaan kertaan. SJK-luotsi Simo Valakari puhaltelikin ottelun jälkeen helpottuneena, sillä OPS teki SJK:n pelaamisen erittäin vaikeaksi.

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio oli tappiosta huolimatta ylpeä omiensa esityksestä.

– Me pelasimme loistavan pelin. Varmasti moni odotti rumia lukemia täältä, mutta pojat pelasivat loistavasti ja juuri siten, miten oli sovittu. Tällä kertaa parempi joukkue hävisi, mutta tällaista jalkapallo on. Vain maalit ja pisteet lasketaan.

Maalittoman avausjakson jälkeen SJK onnistui siinä ainoassa asiassa, missä oululaiset eivät – maalinteossa. HJK:sta lainattu Akseli Pelvas upotti kauniin ratkaisumaalin Juhani Koposen selän taakse puoli tuntia ennen päätösvihellystä. Vielä aivan pelin loppuhetkilläkin Cornelius Stewart pääsi yrittämään Sasa Jovovicin näppärän kantapääsyötön jälkeen varsin maukkaasta paikasta, mutta laukaus jäi torsoksi.

– Oli hyvä ilme. Vain se viimeinen syöttö lähellä boksia tuotti välillä ongelmia. Puhuimme siitä pukukopissa tauolla, mutta ei se paljon parantunut. Muuten meillä ei ollut mitään hätää, eikä ongelmia. Paljon oli maalipaikkojakin, Antonio kertasi.

– Ei auta kuin keskittyä seuraavaan peliin ja mennä peli kerrallaan, hän jatkoi.

SJK – OPS 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Akseli Pelvas 64 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Akseli Pelvas (SJK)
2 Reginal Richardson (OPS)
1 Mikhel Aksalu (SJK)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

20.09.2013

Nälkäinen OPS jäi derbyssä tasapeliin

Oulun Palloseura uhkui voitonnälkää perjantai-illan paikallisottelussa AC Oulun isäntänä, mutta täysi pistepotti jäi tällä kertaa kiinni huonosta viimeistelystä. OPS loi kymmenkunta maukasta maalipaikkaa, mutta tulostaululle löysi vain Cornelius Stewartin upea soolomaali, mikä tasoitti pelin loppulukemiin 1 – 1. Tasapelin myötä OPS otti kahden pisteen kaulan lauantaina tasoittavan ottelunsa pelaavaan Joensuun Jippoon nähden, joka on siis tällä hetkellä putoamisviivan alla heti OPS:n takana.

Aleksi Autti

Aleksi Autilla oli yksi ottelun maukkaimpia maalipaikkoja, mutta pusku lipui pallon verran tolpan väärältä puolelta.Ottelun avausjakso oli Palloseuran näytöstä. Toinen toistaan maukkaammat maalipaikat viuhuivat jatkuvasti puolisen metriä maalin ohi tai jäivät hyvin torjuneen David Monsalven näppeihin. OPS sai jobin postia jo 20 minuutin pelin jälkeen, kun joukkueen ykköspyssy Sasa Jovovic joutui jättämään pelin kesken käsimurtuman takia – vamman vakavuus selviää lauantaina röntgenkuvista.

– Kaikki näkivät, kuinka monta maalipaikkaa meillä oli ensimmäisellä puoliajalla. Meillä oli todella paljon luksuspaikkoja. Pelasimme siten, miten minä haluankin pelata eli prässäsimme ylhäältä – samalla tavalla kuin Seinäjoella viime ottelussa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio muotoili.

– Toisella puoliajalla AC Oulu pääsi peliin mukaan ja he olisivat voineet "tappaa" pelin. Me nousimme Cornelius Stewartin hienolla maalilla tasoihin ja hän olisi voinut tehdä toisenkin AC Oulun virheestä 88. minuutilla. Hänellä oli paikat olla iso sankari tänään, Antonio jatkoi.

Juhani Koponen

AC Oulun tilanteet nähtiin toisella jaksolla. Ottelun parhaimmistoon kuulunut Juhani Koponen kauhoi useamman paraatipelastuksen, kuten myös David Monsalve toisessa päädyssä.Täydet minuutit OPS:n keskikentällä raatanut Aleksi Autti harmitteli Luiz Antonion tavoin hukattuja tilanteita.

– Oli paikat ratkaista peli jo ensimmäisellä jaksolla, mutta kun ei tehty, niin homma meni hankalaksi. Toisella puoliajalla ei saatu enää sellaista kontrollia, vaan juoksimme lähinnä pallon perässä ja sen takia loppuivat jalat kesken. Olisi pitänyt tehdä paikoista maalit, sillä vain ne ratkaisevat. Onneksi Cornelius (Stewart) pelasti päivän tekemällä edes yhden, Autti kertasi.

Reginal Richardson

Kaksimetrinen toppari Reginal Richardson on tuonut OPS-puolustukseen etenkin pääpelivoimaa. "Shrek" on Cornelius Stewartin maanmies Saint Vincentin ja Grenadiinien saarivaltiosta.AC Oulun hetket olivat toisella jaksolla, mutta OPS:n tavoin vierasjoukkuekin onnistui vain kerran lukuisista paikoistaan. AC Oulun maalin laukoi hienon syöttökuvion päätteeksi Joni Mäkelä, kun ottelua oli pelattu 66 minuuttia. Pian tämän perään nähty OPS:n tasoitusmaali oli kaunista katseltavaa. Cornelius Stewart loi itselleen paikan kuin tyhjästä juoksemalla ensin Juho Meriläisen ja sen perään Janne Hietasen solmuun. Stewart väläytti nopeuttaan kirimällä pallon vielä päätyrajaltakin itselleen ja yhtäkkiä Stewart olikin nokikkain Monsalven kanssa. Tarkka sijoitus takanurkkaan toi OPS:n tasoihin.

Cornelius Stewart

Cornelius Stewart rakensi itselleen paikan kuin tyhjästä ja runnoi OPS:n väkisin tasoihin viiden AC Oulun pelaajan keskeltä.Pari minuuttia ennen päätösvihellystä Palloseuralle tarjottiin lahjamaalia, kun pallo poltti Juho Meriläisen jalassa alimpana miehenä. Stewart kirmasi tilanteessa läpiajoon, mutta nahkakuula oli kuuma myös Stewartille, sillä liian kova kosketus siivitti pallon helposti Monsalven hyppysiin.

Kaksijakoinen ottelu tyydytti piirun verran enemmän AC Oulun leirissä, joka säästyi taas tappiolta Oulun paikallispeleissä. Vain yksi piste derbystä OPS:n laariin takaa Palloseuralle jännittävän loppukauden.

– Homma ei ole enää omissa käsissä, vaan nyt pitää katsoa teksti-tv:tä, kun Jippo pelaa huomenna, Luiz Antonio totesi.

Kalle Aalto

Oulun Palloseura ry:n puheenjohtaja Timo Kylmänen ja seuran manageri Miika Juntunen muistivat koko Oulun Palloseuran organisaation puolesta 12.syyskuuta 90 vuotta täyttänyttä Kalle Aaltoa. Kalle on OPS:n kunniajäsen numeron yksi, pitkäaikainen opsilainen ja seuratyöntekijä. Kalle on tuttu kasvo lähes kaikista tämänkin kauden kotiotteluista! Onneksi olkoon!

OPS – AC Oulu 1 – 1 (0 – 0)
0 – 1 Joni Mäkelä 66 min.
1 – 1 Cornelius Stewart 69 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Cornelius Stewart (OPS)
2 Daniel Owusu (AC Oulu)
1 Juhani Koponen (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Juhani Koponen
2 Cornelius Stewart
1 Aleksi Autti

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)