« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - September 2011

30.09.2011

OPS isännöi FC PoPaa lauantaina

Ykköstä on jäljellä vielä kolme kierrosta ja näyttää yhä vahvemmin siltä, että FC Lahti matkaa vastustamattomasti kohti liiganousua. Yhdeksän pinnaa on kuitenkin vielä jaossa, joten Oulun Palloseura jatkaa taisteluaan jokaisessa jäljellä olevassa pelissä, vaikkei liiganousu enää olekaan omissa jaloissa. Palloseura tavoittelee mahdollisimman korkeaa sarjasijoitusta ja peli on tarkoitus palauttaa takaisin uomiinsa tulevana lauantaina.

Kauden toiseksi viimeisen kotiottelun vastustajan, FC Porin Palloilijoiden matka ensi kaudeksi Kakkoseen on käytännössä jo varma. PoPalla on mahdollisuudet nousta vielä tasapisteisiin yhdeksäntenä olevan HIFK:n kanssa edellyttäen, ettei HIFK eikä PS Kemi kerää enää pisteitä ja PoPa voittaa loput ottelunsa +29 maalierolla. Näin ohut on porilaisten oljenkorsi.

PoPan kausi lähti väärille urille välittömästi kauden alussa, kun joukkue jumittui häntäpäähän kuudella peräkkäisellä tappiollaan. Viisi voittoa ja yksi tasapeli koko kauden aikana tähän saakka kertovat karua kieltä siitä, että yksi viime kauden nousijasuosikeista on romahtanut totaalisesti tällä kaudella. Porilaisilla on kuitenkin koossa taitava ryhmä, joka haluaa taatusti riipiä vielä niin paljon pinnoja kuin mahdollista.

OPS - PoPa

Luis Vanderlei ja Juha Luoma ottivat viime kaudella mittaa toisistaan. OPS:n kausi tylpistyi viime syksynä

juuri tähän otteluun, nyt asetelmat ovat toisin päin.


OPS aloitti heinäkuun alussa startanneen huiman pisteputkensa juuri FC PoPaa vastaan. 0 – 2 voitto Porissa irtosi hyvällä esityksellä ja sellainen vaaditaan myös tulevana lauantaina. Viime viikon derbyssä nähdyllä esityksellä ei ole mitään asiaa pisteille porilaisia vastaan, vaan OPS:n on tehtävä koko rintaman laajuinen ryhtiliike seuraavassa ottelussa. Myös FC PoPalla on takanaan kauden rumin tappio, kun FC Viikingit vei porilaisia viime kierroksella maalein 1 – 5. PoPan ainokaisesta vastasi 90. minuuutilla osunut Victor Solomon.

Joukkuetta luotsaa valmentajavaihdoksen jälkeen oululaistaustainen Tero Suonperä. Palloseuraa vielä muutama vuosi taaksepäin edustanut Jussi Äijälä jatkaa loppukauden Joni Vuorisen ja Kalle Multasen tavoin Lohjan Pallossa. Dema vaihtoi liiganseura FC Hakaan ja kokeneet Teemu Vihtilä ja Lauri Pirhonenovat olleet loukkaantuneina, joten PoPa juoksuttanee kentälle paljon nuorta ja näyttöhaluista voimaa OPS:aa vastaan. Yksi mielenkiintoinen nimi joukkueessa on Kennedy Owusu-Ansah, joka piipahti talvella myös Palloseuran vahvuudessa. OPS:n riveistä puuttuvat kotimaahansa viikonvaihteessa palaava Diego Gamarra, pelikieltoa sovittava Alex Arinze sekä selkäänsä poteva Matias Juntunen.

OPS – FC PoPa lauantaina 1.10. kello 15.00 Raatin stadionilla. Tervetuloa!

Lipunmyynti

(Toimitus)

27.09.2011

Kaupunginhallitus päätti harjoituskeskuksen maa-alueen vuokrasta

Oulun kaupunginhallitus puolsi teknisen lautakunnan esitystä vuokrata Oulun Palloseuralla noin 12 425m2 suuruinen maa-alue niin sanotulta Castrenin hiekkakentältä. Maa-alue vuokrataan OPS:n harjoitushallin ja seuratalon rakentamista varten. Vuokrasopimus ulottuu vuoden 2054 loppuun saakka.

Päätöksen mukaan Palloseuran on aloitettava jalkapallohallin rakennustyöt kahden vuoden ja seuratalon rakentaminen viimeistään neljän vuoden kuluessa. Oulun Palloseura tavoittelee kuitenkin paljon ripeämpää aikataulua ja seurassa on kova tahtotila siihen, että halli olisi valmis jo kuluvan vuoden puolella.

- Nyt odotellaan kaupunginvaltuuston päätöstä kaavamuutoksesta. Sitä käsitellään lokakuun alussa pidettävässä valtuuston kokouksessa. Itse hallin pystytys kestää vain kuusi viikkoa, OPS-manageri Miika Juntunen kertoo.

OPS harjoituskeskus

OPS:n harjoituskeskus: lämmitettävä harjoitushalli, jonka päädyssä seuratalo ja vieressä täysimittainen keinonurmikenttä.
Kuva: UKI Arkkitehdit Oy.


Lämmitettävään halliin tuleva keinonurmi on kooltaan 70 x 45 metriä ja hallin harjakorkeus on 14,4 metriä. Kovimmillakin pakkasilla ilmalämmitteinen halli pysyy noin 12 astetta plussan puolella. Toisessa vaiheessa rakennettavaan seurataloon tulee Palloseuran toimitilat, pukuhuoneet suihkuineen ja saunoineen, kahvila-ravintola, kuntosali, fysiotilat sekä viisi asuntoa OPS:n pelaajien käyttöön. Hankkeen kolmas vaihe käsittää täysimittaisen lämmitettävän keinonurmen rakentamisen hallin viereen.

Tontin vuokrasopimus voidaan allekirjoittaa, kun hankkeen käyttösuunnitelma on hyväksytty kaupungin rakennusvalvontavirastossa. Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen edellyttää lisäksi, että asemakaavan

muutos on tullut voimaan. Harjoituskeskuksen kustannusarvio on noin 4,5 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen esityslista 26.9.2011

(Toimitus)

25.09.2011

C-junioreille piirinmestaruus

Oulun Palloseuran C-juniorit (C 96) ovat voittaneet piirinsä mestaruuden. Joukkue ei hävinnyt kauden aikana yhtään ottelua, vaan sarjan voitto irtosi näytöstyyliin: 16 ottelusta 15 voittoa ja yksi tasapeli. Huikea maaliero 128 – 9 tarkoittaa sitä, että opsilaiset ovat heiluttaneet verkkoja keskimäärin kahdeksan kertaa joka ottelussa. C-juniorit palkittiin lauantaina kauden päätösottelun yhteydessä Hovisuolla. Kauden päätteeksi OPS kukisti sarjassa toiseksi sijoittuneen FC Tarmon maalein 6 - 2. Oulun Palloseura onnittelee!

OPS C-juniorit

(Toimitus)

22.09.2011

OPS-kapteeni Jibrin: ”Huonoin ottelu koskaan”

OPS ei käyttänyt keskiviikon derbyssä maalipaikkojaan, eikä mahdollisuuttaan jatkaa nousua kohti sarjan kärkipaikkaa. AC Oulu käytti paikkansa ja vei kohtaamisen ansaitusti nimiinsä. OPS:n raudan lujana tunnettu puolustus vuoti kuin Raatin sadepilvet keskiviikkona. Varsinkin erikoistilanteista OPS laski nipun helppoja maaleja, joiden myötä peli repesi käsistä.

- En tiedä mitä sanoa… Tämä oli shokki. En voi ymmärtää tätä, OPS-kapteeni Augustine Jibrin toisteli ottelun jälkeen.

- He tekivät paikoistaan maalit, me emme. Se kuka tekee maalit, voittaa pelin. Tällaista jalkapallo on välillä, hän lisäsi sanoja etsien.

Augustine Jibrin
OPS-kapteeni Augustine Jibrin oli erittäin pettynyt koko joukkueen esitykseen.

Varsinkin kulmapotkun jälkitilanteesta syntynyt 2 – 0, shokki-isku 3 – 1:een ja vapaapotkusta tullut 4 – 1 olivat maaleja, joissa OPS-puolustus nukkui pahemman kerran. Sopii myös ihmetellä, miten AC Oulun Randy Edwini-Bonsu kiiti läpiajoon puolenkymmentä kertaa 90 minuutin aikana...?

- Tämä oli meiltä huonoin ottelu koskaan. He ottivat meiltä tilan pois keskialueella ja me laitoimme liikaa pitkää palloa ja pelasimme, kuten AC Oulu halusi. Maine meni, Jibrin totesi.

Palloseuran manageri Miika Juntunen puhui joukkueelleen ottelun jälkeen lyhyesti, mutta painokkaasti seuraavin sanakääntein.

- Me pelasimme kauden huonoimman ottelumme kohtaan, jossa meidän olisi pitänyt olla parhaimmillaan. AC Oulu oli paljon parempi. OPS:n esitys häpäisi meidät. Olisi pitänyt olla edes sen verran ammattiylpeyttä, että olisimme pitäneet lukemat siedettävinä, Juntunen puisteli.

Juntunen halusi lähettää terveiset myös AC Oulun faniryhmälle asiattomasta käytöksestä häntä itseään, OPS:aa ja OPS:n ulkomaalaisia pelaajia kohtaan.

- Huutelu meni alle arvosteluasteen ja pahasti. Minä häpeäisin, jos meillä olisi tuollaiset fanit, jotka eivät hallitse peruskäyttäytymistapoja. Minä halveksin heidän käyttäytymistään, Juntunen latasi.

(Toimitus)

20.09.2011

Antonio luottavaisena AC Oulun kimppuun

OPS-luotsi Luiz Antonio uhkuu luottamusta ja rauhallisuutta derbyn alla. Alkuviikon valmistavat harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja fiilis joukkueessa on korkealla.

- Aloitimme maanantaina valmistautumisen keskiviikon otteluun. Meillä on alla matkavoitto Hämeenlinnasta ja pojat ovat pelanneet uskomattoman toisen kierroksen tähän asti. Joukkue on kypsynyt ja me on otettu paljon tahtovoittoja. Onneakin on ollut mukana muutamissa peleissä, mutta sitäkin tarvitaan, Antonio aloittaa.

- Kyllä pojat tietää, mikä on tilanne, jos me halutaan, että elämää on vielä päätösottelussa Lahdessa. Paikallispeli on toki enemmän kuin normaali peli, mutta meidän ei tarvitse ajatella, että se on pakko voittaa. Meidän tarvitsee vain pelata samalla tavalla kuin kesäkuussa AC Oulua vastaan, mutta nyt siihen lisätään vielä yksi asia: maalinteko. Muuten samanlainen suoritus riittää ihan varmasti, hän jatkaa.

Keskiviikoksi on ennustettu sateista säätä, mikä tuo oman lisämausteensa paikalliskisaajien mittelöön. Antonio ei kuitenkaan anna paljon painoa sille, kuka on vastassa, vaan hän kirkastaa mieluummin  OPS:n tavoitetta edetä peli kerrallaan kohti sarjan kärkipaikkaa.

- Nyt tarvitsee ajatella vain peli kerrallaan eteenpäin ja nyt on AC Oulun vuoro. Maalipaikoissa tarvitsemme enemmän rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä kuin viimeksi ja lisäksi viimeinen syöttö lähellä boksia pitää antaa huolellisesti. Boksissa taas pitää olla päättäväisiä, hän ohjeistaa.

Luiz Antonio on pannut merkille, että hurjassa pisteputkessa porskuttava OPS on kaikille vastustajille nyt punainen vaate, joka halutaan voittaa. OPS:n pisteputken katkaisu motivoi taatusti myös AC Oulun leirissä, mutta Antoniota tämä ei huoleta.

- Sen näki esimerkiksi Kotkassa, jossa KooTeePee halusi voittaa meidät hullunlailla. Myös FC Hämeenlinna pelasi täysillä voittaakseen juuri OPS:n, Antonio on huomannut.

- Meidän pitää kuitenkin unohtaa, mitä on takana ja keskittyä aina vain seuraavaan otteluun. Meillä on työmoraali kunnossa ja hyvää työtä on tehty. Me voimme kruunata sen vielä yhdellä isolla asialla, Antonio viittaa mahdolliseen liiganousuun.

Luizao

Luiz Antonio uskoo, että syysvireinen OPS iskee pari maalia samasta määrästä maalipaikkoja, mitä OPS loi
kesäkuun derbyssä. Luizao pallossa, takana Augustine Jibrin ja Iiro Vandell. Kuva: Kari Väre.


Oululaisvalmentaja uskoo keskiviikon derbystä muodostuvan jännittävä kamppailu.

- Pelistä tulee varmasti kova ja vauhdikas, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat voiton. Meille riittää voittoon ihan varmasti samantasoinen peli kuin kesäkuussa, hän valaa.

(Toimitus)

20.09.2011

Juvonen: ”Vain voitto kelpaa derbystä”

Vilkaisu sarjataulukkoon osoittaa, kuinka kovat panokset Oulun derbyn toisessa osaottelussa on keskiviikkona. Sekä OPS että AC Oulu pelaavat vielä sarjan kärkipaikoista, joten latausta ei varmasti derbyyn tarvitse kaivella.

- Englanniksi sanottuna ”payback time”. Ottelussa pitää näkyä kurinalaisuus, asenne ja intohimo, sillä molemmilla on ottelussa hyvät panokset. Meillä on vain voitto tavoitteena; tasapeli ei auta tässä vaiheessa mitään, OPS-toppari Juha-Pekka Juvonen asettelee.

- Asenne pitää olla kohdallaan niin kuin meillä on ollutkin näissä 11 ottelussa, joista on pisteitä otettu. Meillä on hyvä tsemppi päällä, joten turha sitä on katkaista enää tässä vaiheessa, hän jatkaa.

OPS-koneisto on ollut uomissaan jo lähes sadan päivän ajan. Kesäkuinen paikallistappio AC Oululle (0 – 1) on viimeisin häviö, minkä OPS on kokenut ja aikaa tuosta tulee keskiviikkona kuluneeksi jo 92 päivää! AC Oulu saa siis vastaansa todella kovakuntoisen ja vahvistuneen porukan, joka haluaa hyvityksen alkukauden derbytappiolleen.

- Lopuista peleistä pitää saada kolme pistettä, että siinä mielessä tämä on ihan tavallinen peli muiden joukossa. Paikallispelissä on tietysti enemmän latausta ja yleisöä, mutta ainakin henkilökohtaisesti valmistaudun tähän ihan normaalisti, Juvonen kertoo.

Juha-Pekka Juvonen

OPS ei ole hävinnyt kesäkuisen derbyn jälkeen otteluakaan. Juha-Pekka Juvonen ja Joonas Pennanen

vastakkainen kesäkuulta. Kuva: Kari Väre.


Lauantaina Palloseuran syysvireen sai todeta FC Hämeenlinna maalein 0 – 2, kun taas AC Oulun nousuhaave sai kovan kolauksen Helsingissä, kun joukkue kompastui FC Viikinkeihin tylysti maalein 5 – 2. OPS lähtee kamppailuun myös paremmista sarja-asemista. OPS on taulukossa kolmantena (40 pistettä) ja AC Oulu heti perässä neljäntenä kaksi pinnaa jäljessä(38 pistettä).

Kesäkuisessa derbyssä OPS hakkasi päätään mainiosti torjuneeseen Jeremy Vuoloon, mutta muuten peli oli Palloseuran kontrollissa. Miten Vuolon ohittaminen onnistuu tällä kertaa?

-Ei muuta kuin kovia yläkulmalaukauksia, Juvonen naurahtaa.

Lupaatko itse laittaa yhden 30 metristä?

- Heh heh. Jalalla ei tunnu uppoavan millään, mutta päällä voisin laittaa vähän lähempää. Se on kyllä ihan sama, kuka ne maalit tekee, kunhan voitetaan, Juvonen vastaa.

Randy Edwini-Bonsu on ollut AC Oulun tehokkain syömähammas 12 osumallaan. OPS:lla on kuitenkin vastata Edwini-Bonsun väkkärämäiseen liikkeeseen, sillä AC Oulua vielä viime syksynä edustanut Jean Fridolin Nganbe Nganbe kiitää nyt OPS-paidassa ja kamerunilainen tulee varmasti aiheuttamaan harmia entiselle seuralleen.

Lue myös: Nganbe Nganbe odottaa derbyä innoissaan


(Toimitus)

19.09.2011

Nganbe Nganbe odottaa derbyä innoissaan

Millaista peliä odotat entistä seuraasi, AC Oulua vastaan keskiviikkona Jean Fridolin Nganbe Nganbe?
Odotan hyvää peliä ja tiedän, ettei se peli tule olemaan helppo kummallekaan joukkueelle. Luulen, että siitä tulee taktinen peli, jossa kaikki virheet maksavat.

Onko sinulla ekstralatausta, kun vastassa on entinen seurasi?
Olen rento, luottavainen ja keskittynyt pelaamaan entistä seuraani vastaan. Pelaaminen heitä vastaan tietysti motivoi minua ja varmasti kaikki jalkapalloilijat haluavat voittaa kaksinkamppailut tällaisessa pelissä ja varsinkin, kun kyseessä on derby.

Luvassa on varmasti kuuma peli. Miten otteluun valmistaudutaan?
Siinä pelissä tulee olemaan vaaransa ja on kaikkein tärkeintä olla valmiina tällaiseen otteluun. Valmistaudumme tekemällä kovasti töitä ja pitämällä yllä hyvää ilmapiiriä joukkueessa.

Mitä voitto vaatii?
Hyvää keskittymistä ja täysillä pelaamista omilla vahvuuksilla. Työmoraali ja suorituskyky pitää olla aina korkealla, olipa vastassa kuka tahansa. Ne määrittävät, miten pelissä käy.

Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Jean Fridolin Nganbe Nganbe sai maalihanat auki Hämeenlinnassa.


Miten olet sopeutunut OPS:n joukkueeseen kolmen pelaamasi ottelun aikana?
Minulla oli lämmin vastaanotto seurassa ja pääsin helposti sisälle joukkueeseen. Loppu on kiinni minun näytöistäni kentällä. Viihdyn tässä seurassa, koska valmentaja on antanut minulle mahdollisuuden kehittää myös omia heikkouksiani täällä.

Teit kaksi maalia Hämeenlinnassa, onnittelut niistä. Kuinka suuri merkitys oli saada henkilökohtainen maalitilisi auki?
Totta, tein kaksi hienoa maalia viime ottelussamme ja olen iloinen ja nautin niistä.

Aiotko jatkaa maali-iloittelua AC Oulua vastaan?
En mene stadionille tehdäkseni automaattisesti maaleja, vaan menen pelaamaan joukkueen eteen. Jos olen tarpeeksi onnekas päästäkseni maalipaikkaan, en tietysti epäröi tehdä maalia.

Lue myös: Juvonen: ”Vain voitto kelpaa derbystä” (Toimitus)

16.09.2011

Vandell painottaa asenteen merkitystä myös Hämeenlinnassa

OPS porskuttaa jo 10 ottelun mittaisessa pisteputkessa, eikä oululaisten suunnalle näytä löytyvän pysäyttäjää. OPS-pakki Iiro Vandell kuitenkin muistuttaa, että myös tulevan lauantain vierasottelussa FC Hämeenlinnaa vastaan on jokaisen paidan napin syytä olla tiukasti kiinni ja asenne kohdallaan koko 90 minuuttisen ajan.

- Meidän pitää parantaa Kotkan esityksestä, sillä siellä oli välillä heikkoja hetkiä. Tehdään tarvittavat maalit ja taistellaan samalla tavalla loppuun asti, niin uskon, että voitto tulee, Vandell aprikoi.

Oululaispuolustajan voittoresepti lauantaille ja pisteputken jatkumiselle on varsin yksinkertainen.

- Asenne, taistelu ja laitetaan paikoista pallot kylmäpäisesti maaliin sekä puolustetaan hyvin. Ei siinä mitään taikatemppuja tarvita, hän painottaa.

Syyksi pitkään pisteputkeen hän näkee tiiviin joukkuepelaamisen.

- On pelattu joukkueena ja taisteltu loppuun asti. Moni peli on ollut todella pienestä kiinni, mutta pisteet niistä kertoo siitä, että meillä on asenne kunnossa – siitähän nämä on suurimmaksi osaksi kiinni, hän lisää.

OPS:n ohella myös FC Hämeenlinna on yksi syksyn joukkueista. Hämeenlinnalaisten pussiin on kertynyt mukavasti pinnoja syyskierroksella ja joukkue on tukevasti sarjan keskikastissa kahdeksantena 28 pistettä keränneenä. OPS:lle jäi taatusti paljon hampaan koloon joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta, joka päättyi 0 – 0-tasapeliin.


FC Hämeenlinna on kaatanut viime otteluissaan FC Viikingit (1 – 0), KooTeePeen (2 – 3) ja PS Kemin (1 – 0). Pistejakoon hämeenlinnalaiset jäivät AC Oulun (0 – 0) kanssa ja viime pelissä - josta tosin on jo kolme viikkoa aikaa - oli ohjelmassa tappio PK-35:lle (0 – 2).

- On vaikea peli tulossa. Viime kaudella hävittiin siellä 0 – 4 ja nyt alkukaudesta pelattiin 0 – 0 eli ei se huono joukkue ole. Missään nimessä emme voi lähteä sinne takki auki. He saavat pelata paineettomasti, joten kova peli on tulossa, Vandell ennakoi.

Iiro Vandell

Hyvin ajoitetut laitanousut kuuluvat Iiro Vandellin tavaramerkkeihin.


Vandell löytyy joukkueensa maalintekijätilastosta joidenkin yllätykseksi ylempää kuin moni Palloseuran hyökkääjä. Vaatimaton puolustaja on iskenyt kaksi lähes identtistä maalia Alex Arinzen lähettämistä kulmapotkuista tähän mennessä.

- No joo, on sattunut muutama kohdalleen. Toisaalta, kun saa vastuuta erikoistilanteissa, niin niistä pitää pari maalia kaudessa tehdäkin. Loppujen lopuksi se on kuitenkin sama, kuka ne maalit tekee, hän painottaa.

FC Hämeenlinna – OPS lauantaina 17.9. kello 15.00, Hämeenlinna.

(Toimitus)


13.09.2011

Juniorijoukkueisiin tulossa avoimet harjoitukset

Oulun Palloseura järjestää syksyn aikana kaikkiin juniorijoukkueisiinsa (C-, B- ja A-juniorit) avoimet harjoitukset, jonne kunkin ikäluokan pelaajat voivat tulla näyttämään taitojaan, tutustumaan Oulun Palloseuraan sekä nauttimaan hyvästä valmennuksesta. Avoimissa harjoituksissa ovat paikalla OPS:n edustusjoukkueen valmentajat Luiz Antonio ja Erkki Paananen sekä juniorijoukkueiden valmentajat. OPS toivottaa kaikkien pelipaikkojen pelaajat tervetulleiksi lokakuun alun avoimiin harjoituksiin.

- Haluamme antaa kaikille mahdollisuuden tulla tutustumaan ja kokeilemaan meidän toimintaa. Haluamme antaa mahdollisuuden sellaisillekin pelaajille, jotka tuntevat, että he eivät ole saaneet näyttöpaikkaa jossain muussa joukkueessa, olipa sarjataso mikä tahansa. Tervetuloa katsomaan ja kokeilemaan, miltä tämä homma vaikuttaa, OPS:n C/B-junioreiden valmentaja Sampo Kelhä esittelee.

- Tarkoitus on löytää uusia ja innokkaita pelaajia joukkueeseen, jotka haluavat kehittyä ja saada väylää auki aina edustusjoukkueeseen asti. OPS:ssa pelaajilla on väylä auki C-junioreista edustusjoukkueeseen asti, eikä se ole mikään keksitty juttu, vaan esimerkiksi Aleksi Väyrynen on ollut koko kauden edustusjoukkueen mukana, Matti Männikkö pääsi pelaamaan Ykkösen ottelun Kokkolassa ja edustusjoukkueen harjoituksissa on ollut paljon meidän poikia, C/B-junioreiden toinen valmentaja Jouni Puurunen jatkaa.

Puurunen ja Kelhä haluavat oikoa muutamia väärinkäsityksiä, mitä on ollut liikkeellä jalkapallopiireissä liittyen OPS:n junioritoimintaan.

- Haluan korostaa, että meitä ei ole värvätty mihinkään, vaan me olemme tulleet Oulun Palloseuraan omasta tahdostamme hakemaan nuorille pelaajille väylää kehittyä, Puurunen kertoo.

- Kysyntä joukkueeseen on ollut kovaa ja meidän pelaajamäärä on tuplaantunut tämän kauden aikana 16:s 31:een. Nytkin on tullut paljon kyselyjä, että mahtuuko joukkueeseen, joten siksi me tulemme järjestämään avoimet harjoitukset, jonne kaikki halukkaat voivat tulla näyttämään taitojaan, hän jatkaa.

Kelhä mainitsee, että ensi kaudeksi halutaan koota nimenomaan kilpailuryhmä, ei harrastejoukkuetta.

- Tulemme vaatimaan sitoutumista ja vastaavasti me annamme pojille mahdollisuuden kehittyä. OPS on hyvä seura nimenomaan poikien kehityksen kannalta ja haluan korostaa, että me halusimme itse siirtyä tänne, Sampo Kelhä painottaa.

Puurusen ja Kelhän lisäksi avoimissa harjoituksissa mukana oleva OPS:n edustusjoukkueen päävalmentaja Luiz Antonio tunnettaan ennakkoluulottomana junioripelaajien kehittäjänä. Antonio on pitänyt kesän aikana taitokoulua OPS-nuorille, antanut henkilökohtaista taitovalmennusta useille pelaajille sekä ottanut nuoria pelaajia rohkeasti mukaan edustusjoukkueen harjoituksiin ja peleihin.

Tervetuloa näyttämään taitosi syksyn avoimiin harjoituksiin!


 

Aikataulu, C-juniorit (1997-1998 syntyneet):
ma 3.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)
ti 4.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)

Aikataulu, B-juniorit (1995-1996 syntyneet):
ke 5.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)
ma 10.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)
ti 11.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)
ke 12.10. klo 17.00-18.30, Castrenin tekonurmi (koko kenttä)

Aikataulut, A-juniorit (1993-1994 syntyneet):
Loka-marraskuun vaihteessa. Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

(Toimitus)

09.09.2011

Luiz Antonio: ”Nyt tarvitaan maksimisuorituksia”

Pienen maajoukkuetauon jälkeen Ykkönen jatkuu Oulun Palloseuran osalta tulevana sunnuntaina Kotkassa FC KooTeePeen vieraana. Hurjassa vireessä oleva OPS porskuttaa yhdeksän ottelun pisteputkessa ja on tuolla perspektiivillä tarkasteltuna sarjan ylivoimaisesti kovakuntoisin joukkue. Päävalmentaja Luiz Antonio, kestääkö lento loppuun asti?

- Jos me halutaan saavuttaa liiganousu, niin sen pitää kestää loppuun asti. Meidän on turha lähteä pois tältä tieltä, sillä jos me pelaamme samalla tasolla kuin viime otteluissa, niin uskon, että kaikki on mahdollista. Jos haluamme nousta, niin meidän pitää voittaa kaikki jäljellä olevat pelit, Antonio asettaa epäröimättä.

- Se tarkoittaa sitä, ettemme voi tehdä virheitä alakerrassa, maalipaikat pitää käyttää hyväksi ja meidän maalivahdilta vaaditaan kuusi huippupeliä, hän jatkaa.

Sarjataulukossa kaksi pykälää ja kaksi pistettä OPS:n takana olevat kotkalaiset ovat keränneet 32 pinnaa, mikä oikeuttaa kuudenteen sijaan. OPS:n sarjasijoitus on tällä hetkellä neljäs (34 pistettä). Yhden ottelun Palloseuraa enemmän pelannut FC Lahti johtaa sarjaa 40 pisteellä.

- Nyt on ollut taukoa peleistä, mutta meidän ilme ja ilmapiiri joukkueessa on hyvä. Olemme treenanneet hyvin ja olemme valmiina kuuteen viimeiseen peliin, OPS-luotsi painottaa.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa muutama puolustuspään virhe maksoi OPS:lle pisteet ja KooTeePee vei kohtaamisen nimiinsä maalein 1 – 2. Nyt tarvitaan ahnetta pelaamista koko 90-minuuttisen ajan, jota OPS onkin esittänyt viime otteluissaan. KooTeePeellä on takanaan 2 – 4-voitto viimeisellä putoajanpaikalla olevasta KPV:stä. Ennen KPV-voittoa kotkalaiset päihittivät sarjajumbo FC Espoon maalein 1 – 2. OPS tasasi pisteet ennen taukoa FC Viikinkien kanssa maalein 1 – 1.

- Meillä on edessä pitkä reissu ja varmasti vaikea peli, mutta nyt on se hetki, että nämä asiat pitää käyttää henkisesti hyväksi. Nyt tarvitaan maksimisuorituksia, jolla KooTeePeekin kaatuu. Meillä on ottelussa enemmän panosta, mutta me tiedämme, että KooTeePee on hyvä kotijoukkue ja vaikea vastustaja, eikä heitä pidä aliarvioida, Antonio viestittää.

OPS - KooTeePee

KooTeePee voitto kauden alussa Oulussa pelatun ottelun maalein 1 - 2.


KooTeePee tiivisti joukkuettaan siirtoikkunan ollessa vielä auki. Kotkalaisten hyökkäyspään pahin pelote on yhdeksän maalin Jukka Santala, kun kärkipari Niko Ikävalko siirtyi loppui kaudeksi liigaan IFK Maarianhaminan paitaan. Muista FC KooTeePeen pelaajista Janne Veija palaa takaisin joukkueeseen lainalta. Ville Teelahti sitä vastoin jatkaa loppukauden lainalla KTP:n riveissä. Eemil Sutela jatkaa loppukauden Atlantis FC:ssä ja Justus Haapala ja Riku Venäläinen pelaavat loppukauden Kakkosta Kouvolan Susien riveissä. Kotkalaisten nimilistasta ei myöskään sovi unohtaa opsilaisille varsin tuttua maalivahtia Oskari Forsmania.

OPS saa sairastuvalta mukaansa tärkeän pelaajan, kun joukkueen kapteeni Augustine Jibrin on toipunut sarjatauon aikana kuntoon. Myös Luis Vanderlei on mukana kokoonpanossa hänen sovitettua pelikieltonsa ennen sarjataukoa Viikingit-ottelussa. Matias Juntunen on selkämurtuman takia sivussa todennäköisesti koko loppukauden.

FC KooTeePee – OPS sunnuntaina 11.9. kello 18:30, Arto Tolsa Areena.

(Toimitus)

07.09.2011

Maken kynästä: "Pelit vähenee, panokset kovenee"

Huhtikuussa fiilistelin blogissani ulkona tapahtuvia kevään merkkejä, jotka tuovat aina mieleen sarjan alun ja sen mukana kuhisevan jännityksen. Yhtälailla nyt putoavat lehdet ja viilenevä sää yhdistyvät mielikuvissa sarjan loppuvaiheeseen ja ratkaisuotteluihin. Näillä koleilla säillä vuodatetaan aina sarjasta putoamisen karvaita kyyneleitä ja toisaalta nostellaan mestaruusshampanjoita. HJK:n dominoidessa liigaa ja RoPSin pitäessa tukevasti perää, on monen futisfanin huomio kiinnittynyt Ykköseen ja nimenomaan sen huikeaan nousutaisteluun. Neljä-viisi joukkuetta on tosissaan mukana kamppailussa liiganoususta, kun otteluita on viidestä kuuteen jäljellä. Sen verran keskinäisiäkin taisteluita on vielä tulossa, että eroja ei juuri ole kenenkään hyväksi. Hyvät jalkapalloilun ystävät, edessä on upeat sarjan päätöskierrokset.

 

Joukkueemme jatkoi elokuussa tappiotonta putkea, joka on nyt yhdeksän ottelun mittainen. Takana on kaksi tasapainoista kuukautta, josta on hyvä rakentaa tulevaa. Heinäkuun vastapainoksi - jolloin pelasimme kuusi kertaa, joista neljä vieraissa - sopi hyvin elokuun otteluohjelma, mikä sisälsi vain kolme ottelua. Seitsämän pisteen saaliin lisäksi meillä oli arvokasta aikaa harjoitella hieman kovempaa. Käytimme pelivapaan viikon hyväksi ottamalla vielä kovan fysiikkaiskun kroppaan loppusyksyä varten. Henkistä valmiutta hoidimme pelaajien kesken pidetyssä ”virkistysillassa”, jossa yhtenä tavoitteena oli ajaa sisään uudet pelaajamme Adi (Adriano), Frido (Jean Fridolin Nganbe Nganbe) ja Diego (Gamarra). Pojat ovat sulautuneet perheeseemme mainiosti ja osoittaneet kentällä olevansa todellisia ammattilaisia.

 

Kun osa joukkueista alkaa hiljalleen pelata ns.merkityksettömiä otteluita, meidän täytyy osata paineiden keskellä myös nauttia tilanteesta, mihin itse olemme itsemme pelanneet. Edessä on kuusi finaalia ja meillä on vahva usko siihen, että ne selvittämällä nousemme liigaan. Mikäli elokuun aikana unohtui, miltä Eikan bussikyyti maistui, aloittelemme syyskuun vieraspeleillä Kotkassa ja Hämeenlinnassa. Näiden otteluiden takana odottelee spektaakkeli; toinen Oulun derby. Etenemme kuitenkin vain peli kerrallaan kohti tavoitetta ja suurta unelmaamme. Joukkue on vahvistunut lopulliseen muotoonsa ja sen sisällä vallitsee ammattimainen työnteko sekoitettuna hurttiin huumoriin. Kaikki ennusmerkit siitä, että tämä on OPSin vuosi, ovat olemassa.

- Marko Kivilä
 

02.09.2011

Vladislav Viric: ”Jäljellä olevat ottelut finaaleja”

OPS:n keskikentällä millintarkkaa syöttötyöskentelyä harjoittava serbipelaaja Vladislav Viric uskoo erittäin jännittävään loppukauteen, jonka aikana OPS etenee hänen mukaansa kuin finaalista toiseen.

- Olen pahoillani, ettemme olleet menestyvä joukkue heti alkukaudesta, vaan menetimme silloin paljon pisteitä. Nyt olemme pelanneet hyvällä tasolla, mutta tilanne on haastava, koska jokainen jäljellä oleva ottelu on kuin finaali. Mutta totta kai me teemme vielä kaikkemme ja kaikki uskovat ja toivovat, että voimme tehdä vielä jotain suurta OPS:lle. Kaikki on vielä mahdollista, Viric muistuttaa.

“Muffiksi” kutsuttu keskikenttämies on viihtynyt hyvin Oulussa, vaikka mies harmitteleekin, ettei kaupungissa ole Keski-Euroopasta tuttua ”ulkoilukulttuuria”.

- Minusta Oulu on kaunis kaupunki. Täällä on paljon vesistöjä, puistoja ja luontoa kaikkialla. Tämä on minun ensimmäinen vuoteni täällä ja olen sopeutunut hyvin tänne. Pitää mainita, että OPS:n entinen pelaaja Dragan Pejic ja hänen Ana-vaimonsa ovat auttaneet minua paljon täällä. He ovat OPS-faneja ja seuraavat tarkasti kaikkea, mitä täällä tapahtuu, Muffi kertoo.

- Parasta Oulussa on ympäröivä luonto, josta pidän kovasti. Vapaa-aika täällä on vähän ongelmallista, sillä Suomessa kaikki tuntuvat pysyvän kotonaan, joten minäkin vietän paljon aikaani netissä ja tv:tä katsellen. Tykkään kerääntyä kahvilaan juttelemaan joukkuekavereideni kanssa, josta lähdemme harjoituksiin tai käymme kahvilla harjoituksien jälkeen. Ihmiset täällä ovat kilttejä, ystävällisiä ja mukavia, hän jatkaa.

Vladislav Viric

Vladislav Viric tuo runsaasti kokemusta ja rauhallisuutta Palloseuran keskikentälle.


Kokeneen pelaajan uran tähän astiset huippuhetket liittyvät sarjanousuihin, joista hänellä on kokemusta Kreikasta ja kotimaastaan Serbiasta.

- Urani paras hetki on ehkä se, kun nousimme FC Panthrakikosessa Kreikan 2.divisioonasta 1.divisioonaan kaudella 2008. Se oli seuran historian ensimmäinen kerta ja koko kaupunki oli kokoontunut odottamaan meitä Atinasta, missä pelasimme kauden päätösottelumme. Juhlinta kesti seitsemän vuorokautta! Myös viime kauden nousu Serbian Superliigaan kotikaupunkini joukkueessa oli hieno hetki, Viric muistelee.

Serbian ja Kreikan lisäksi vähän eksoottisemmassa Uzbekistanissa pelannut konkari vertaa Oulun Palloseuran toimintaa normaaliksi menestystä tavoittelevan organisaation toiminnaksi.

 - Täällä jalkapallo ei ole urheilulaji numero yksi, mutta siitä huolimatta täällä yritetään kovasti viedä jalkapalloa seuraavalle tasolle ja tehdään kovasti töitä, hän mainitsee.

Kauden maalitili Muffilla on vielä avaamatta – tolppaa lähemmäksi mies ei ole toistaiseksi yltänyt.

- Ainakin yksi olisi pitänyt tehdä, sillä se olisi helpottanut tilannetta omalla kohdallani. Minulla on ollut paljon paikkoja, mutta silti nolla maalia, hän harmittelee.

OPS viettää tänä viikonloppuna huilivuoroa, sillä Palloseuran seuraava ottelu on vasta sunnuntaina 11. syyskuuta Kotkassa FC KooTeePeetä vastaan. Viricin mukaan pieni ottelutauko tuli hyvään saumaan ajatellen joukkueen valmistautumista loppukauteen.

- Me harjoittelemme ja valmistaudumme parhaamme mukaan seuraavaan otteluun. Meille tuli uusia pelaajia (Diego Gamarra, Adriano ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe) joukkueeseen, joten tauko on siinä mielessä hyvä, että he pääsevät sisään joukkueeseen ja ovat iskussa seuraavassa pelissä. Olen huomannut harjoituksissa heidän olevan todella hyviä pelaajia ja uskon heidän auttavan meitä vielä paljon, Muffi uskoo.

(Toimitus)

21.09.2011

Umpisurkea esitys derbyssä

Oulun Palloseuran totaalinen hyytyminen Raatin syysviimassa ei jättänyt paikalliskisaajien paremmuudesta mitään epäselvää. Ottelun alku viivästyi puolisen tuntia, kun Raatin stadionilta katkesi sähköt, eikä iltaottelua olisi voitu pelata ilman valoja. Kun stadionin valot vihdoin syttyivät, oli derby hyvin pian taputeltu. Hatunnoston AC Oulun suuntaan hienosta peliesityksestä, mutta pyllistys joukkueen johtohenkilöiden medialausunnoista Palloseuraa kohtaan kentän ulkopuolella.

- Pelillisesti AC Oulu oli parempi ja onnittelen heitä siitä. 6 – 2 on todella tyly tulos, joka hävettää minua. Haluan kuitenkin, että paskan puhuminen AC Oulun suunnasta meidän ulkomaalaisia pelaajia kohtaan ja meidän ideologiasta loppuu. Haluan sanoa Mika Nurmelalle, että jatka kentällä hyviä esityksiä, mutta pidä AC Oulun urheilutoimenjohtajana turpa kiinni Oulun Palloseuran asioista, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio viestitti painavalla äänellä.

- Silloin kuin AC Oulua uhkasi konkurssi ja heiltä evättiin liigalisenssi, niin paikallislehdestä soitettiin minulle ja kysyttiin kommenttia. Minä sanoin heille, että anteeksi, jos olen epäkohtelias, mutta en halua kommentoida AC Oulun asioita, sillä minä keskityn vain OPS:n tekemisiin, Antonio jatkoi.

Juha Malinen ja Mika Nurmela puhuvat innokkaasti OPS:n ideologiasta, mutta laivastonsinisiltä pojilta unohtuu mainita, että OPS rakentaa tänä syksynä 4,5 miljoonan euron harjoitushallin oululaisille junioreille ja OPS:lla on omat juniorijoukkueet edustusjoukkueen alla toisin kuin AC Oululla. Onko sitten Malisen ideologian mukaan niin, että illan sankari, kolmen maalin Randy Edwini-Bonsu ei ole jotenkin tervetullut kaupunkiin? Ainakin allekirjoittanut seuraa mielellään Edwini-Bonsun vikkelää jalkapalloa, vaikka mies onkin Ghanasta kotoisin. Korjataan vielä ACIAA-lehdessä ollut aciavirhe eli meneillään oleva kausi on OPS:n 16:s 1.divisioonassa, eikä suinkaan toinen. ACIAA-toimitus mahtoi sotkea kaudet Suomen Mestaruuksiin, joita OPS:lla on kaksi.

OPS

Kauden huonoin esitys kauden tärkeimpään paikkaan koko OPS:n joukkueelta.


Itse ottelun pari ensimmäistä minuuttia oli hermostunutta pelaamista puolin ja toisin ja kummalista kyllä molempiin päätyihin nähtiin läpiajot ja parin minuutin aikana. Myös ottelun ratkaisu nähtiin parin minuutin kohdalla: OPS jatkoi hermoiluaan ja epävarmaa suorittamista, AC Oulu ei. Kauden huonoin esitys OPS:lta.

- Meillä oli ottelussa ensimmäinen täydellinen paikka, kun Nganbe Nganbe pääsi läpi, mutta seuraavasta hyökkäyksestä tuli maali toiseen päätyyn. Meidän toinen mahdollisuus oli 2 – 1-tilanteessa, mutta AC Oulun kolmas maali tuli liian nopeasti. Lisäksi erikoistilannepelaaminen petti totaalisesti. Tämä ottelu harmittaa ja hävettää minua todella paljon, Antonio puhisi.

AC Oulun paidasta löytyvä Kanadan ghanalainen Randy Edwini-Bonsu maalasi siis kolmesti. Muut AC Oulun maalit merkattiin Jani Kauppilan, Juuso Majavan ja Mika Lähderinteen nimiin. Adriano puski OPS:n 2 – 1-kavennuksen Luis Vanderlein vapaapotkusta 48. minuutilla. Vanderlei ampui illan komeimman osuman suoraan vaparista 87. minuutilla, mutta kaunis kavennusmaali oli kosmetiikkaa tuossa vaiheessa peliä.

5 - 2

Luis Vanderlein komea kavennus vapaapotkusta 5 - 2 numeroihin ei enää lohduttanut ottelun 87. minuutilla.AC Oulu – OPS 6 – 2 (2 – 0)
1 – 0 Randy Edwini-Bonsu 27 min.
2 – 0 Jani Kauppila 32 min.
2 – 1 Adriano 48 min.
3 – 1 Juuso Majava 50 min.
4 – 1 Mika Lähderinne 67 min.
5 – 1 Randy Edwini-Bonsu 78 min.
5 – 2 Luis Vanderlei 87 min.
6 – 2 Randy Edwini-Bonsu 90+3 min.

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

17.09.2011

Hurja pisteputki sai jatkoa

11 ottelua, joista yhdeksän voittoa ja kaksi tasapeliä. Siinä on pisteputkea kerrakseen, jonka turvin Oulun Palloseura on ilmoittautunut entistä tiukemmin kiinni liiganousutaisteluun. Lauantaina FC Hämeenlinna sai kokea oululaisten syysvireen ja voitontahdon. OPS esitti jälleen kerran ammattimaisesti juuri sen, mitä pitikin ja nappasi täydet pisteet.

- Meillä oli hyvä itseluottamus ja uskallus, vaikka teimmekin varsinkin ensimmäisellä jaksolla paljon syöttövirheitä. Sitä pitää parantaa. Hämeenlinna oli vahva alussa ja lopussa 20 minuuttia, mutta muuten peli oli hyvin meidän kontrollissa, OPS-luotsi Luiz Antonio summasi.

Illan hahmo Jean Fridolin Nganbe Nganbe (kuvassa) iski avausmaalinsa OPS-paidassa tärkeään saumaan reilun puolen tunnin pelin jälkeen Luis Vanderlein keskityksestä. Liukasjalkainen hyökkääjä lisäsi Palloseuran johdon kahteen osumaan heti toisen jakson alkajaisiksi. Nganbe täräytti illan toisen todella komeasti suoraan ilmasta hämeenlinnalaispuolustuksen purkupallosta kulmapotkutilanteessa.

- Kaksi maalia erikoistilanteesta, siihen pitää olla tyytyväinen. Se oli myös hyvää, että me rakensimme paljon hyökkäyksiä, eikä Juhani Koposelle tullut kovin paljon töitä, Antonio kertasi.

Pöytä on nyt katettu Oulun derbyn toiselle osaottelulle, joka on ohjelmassa ensi keskiviikkona. Panosta tuosta pelistä ei tule puuttumaan, sillä sekä OPS että AC Oulu ovat vielä vahvasti kiinni liiganousussa.

- Nyt matkustetaan Ouluun ja aletaan maanantaina miettimään AC Oulua. Menemme edelleen peli kerralla eteenpäin, Antonio suuntasi.

 

FC Hämeenlinna – OPS 0 – 2 (0 – 1)
0 – 1 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (Luis Vanderlei) 33 min.
0 – 2 Jean Fridolin Nganbe Nganbe 48 min.

 

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

11.09.2011

Viime hetken tahtovoitto Kotkasta

Sunnuntai-illan ottelusta muodostui todellinen loppuhetkien trilleri, jonka voitontahtoa pursunnut Oulun Palloseura käänsi lopulta väkisin itselleen. Näyttää siltä, että panoksien koventuessa oululaisleirissä venytään yhä kylmähermoisempiin ja näyttävempiin suorituksiin.

- Erittäin makea ja tärkeä voitto. Kotkasta ei ole helppo saada pisteitä, koska siinä kaupungissa on jalkapallokulttuuria: yleisö kannustaa ja KooTeePee taistelee hullunlailla. Mutta myös me taistelimme komeasti ja otimme tahtovoiton, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio sanaili.

OPS ei tyytynyt missään vaiheessa liiganousuhaaveita kolauttavaan tasapeliin, mikä oli vahvasti tulossa vielä pari minuuttia ennen loppuvihellystä 1 – 1-tilanteessa. Vladislav Viricin (kuvassa) kauden ensimmäinen osuma ottelun lisäajalla venytti Palloseuran pisteputken jo kymmenen pelin pituiseksi ja oululaiset ovat nyt yhä vahvemmin sarjakärjen imussa ja mukana nousukamppailussa.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin kotkalaisten kannalta ikävään paikkaan, kun OPS:n brassitykki Luis Vanderlei ampui Oskari Forsmanin haparoiman pallon ilmasta maaliin ensimmäinen jakson viimeisellä minuutilla. Tauolle oli huomattavasti mukavampi poistua johtotunnelmissa.

- Se maali merkitsi paljon. Ehkä me olimme hiukan parempia ensimmäisellä jaksolla, mutta KooTeePee oli vähän parempi toisella puoliajalla. Se harmittaa, että KooTeePee sai tasoituksen 88. minuutilla. Jatkossa me emme voi antaa tasoitusmaalia noin lopussa. Se ei voi enää toistua viimeisen viiden pelin aikana. Siitä nostan joukkueelle hattua, että yritimme loppuun asti ja tällä kertaa aika riitti, Antonio kertoi.
 
Isäntien Ilja Shesterkovin tasoitus pelin lopussa toi ämpärillisen kylmää vettä Palloseuran niskaan, mutta vain hetkellisesti. Vladislav ”Muffi” Viric oli tällä kertaa oululaisten taistelutahdon ilmentymä, kun serbi nosti OPS:n täyteen pistepottiin aivan pelin viimehetkillä todella kylmähermoisella ja kauniilla yksilösuorituksella. Muffin lisäksi vakuuttavasti torjunut Juhani Koponen pitää mainita erikseen oululaisonnistujien joukosta.

- Nyt unohdetaan tämä peli ja aloitetaan keskittymään Hämeenlinna-otteluun, joka tulee taas olemaan erittäin vaikea, OPS-luotsi suuntasi.
 
Voiton myötä OPS:n takaa-ajo kohti sarjan paalupaikkaa sai reilusti lisätuulta purjeisiinsa, sillä sarjajohtaja FC Lahti on edelleen vain kolmen pinnan päässä. Ensi viikonvaihteessa Palloseura jatkaa siis pistejahtiaan FC Hämeenlinnan vieraana.
 
FC KooTeePee – OPS 1 – 2 (0 – 1)
0 – 1 Luis Vanderlei (Iiro Vandell) 45 min.
1 – 1 Ilja Shesterkov 88 min.
1 – 2 Vladislav Viric (Luizao) 90 min.

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)