« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - September 2010

30.09.2010

Pelit jatkuvat Hämeenlinnassa

Putoamisvaarassa oleva FC Hämeenlinna tulee olemaan varmasti tiukka isäntä Oulun Palloseuralle perjantaina. Kahden viikon ottelutauon ajan kovaa harjoitellut OPS hakee kaikista loppukauden otteluistaan vain voittoa, vaikka liiganousu onkin käytännössä jo karannut käsistä. Toki teoriassa OPS:lla on vielä mahdollisuus nousta sarjajohtaja RoPS:n kanssa tasapisteisiin, mutta tuskinpa kukaan uskoo, etteivät rovaniemeläiset saisi pistettäkään lopuista otteluistaan. Sarjakierroksia on jäljellä vielä kolme.

- Joukkueessa on hyvä fiilis. Jäljellä olevista peleistä kaksi tulee olemaan erittäin kovia, sillä FC Hämeenlinna ja Jippo taistelevat putoamista vastaan. FC Espoota vastaan nähdään varmasti vapautuneempaa peliä, Luiz Antonio aprikoi loppukautta.

Hämeenlinnalaisjoukkueella riittää panoksia, sillä seura on tällä hetkellä putoamisviivan alapuolella ainoastaan pinnan päässä TPV:stä. Teuvo Palkin joukoille jokainen jaossa oleva piste on elintärkeä, joten perjantaina OPS kohtaa varmasti nälkäisen ja taistelevan porukan.

- Tippumista vastaan taisteleminen on kovaa. Heille ei riitä tasapeli, mikä taas on hyvä juttu meidän kannalta, sillä he tarvitsevat pisteitä, Antonio asettelee.

 

Juha-Pekka Juvonen

FC Hämeenlinna vei joukkueiden edellisen kohtaamisen maalein 1 - 2. Kuva: Timo Sipilä


OPS hakee revanssia alkukauden tappiolle (1 - 2), joka omalta osaltaan teki oululaisten alkukaudesta vaikean; kaiken lisäksi OPS:n esitys tuossa ottelussa oli yksi kauden heikoimpia, joten edessä on kasvojenpesun paikka siltä osin. Juuri ennen ottelutaukoa FC Hämeenlinna voitti Mikkelin Palloilijat, mikä sinetöi heidän putoamisensa takaisin Kakkoseen. OPS puolestaan kukisti Klubi04:n ennen ottelutaukoa.

Siirtoikkunan alla FC Hämeenlinna sai kovan paluumuuttajan riveihinsä, kun viime kauden maalikuningas Pekka Sihvola palasi FC Lahdesta linnakaupunkiin auttamaan joukkuetta putoamistaistelussa. Sihvola osui viime kaudella 20 kertaa.

FC Hämeenlinnan riveistä puuttuvat loppukauden sivussa olevat Janne Arolinna ja J-P Tuomenoja. OPS:n kokoonpanosta puuttuu vielä reilun kuukauden päivät käsimurtumaa paranteleva Alex Arinze.

FC Hämeenlinna - OPS-jp   perjantaina 1.10. klo 19.00.

 

(Toimitus)

29.09.2010

Harjoitushalli valmistunee vuoden kuluttua

Castrenin niin sanotun hiekkakentän päälle tulevan OPS-jp:n harjoituskeskuksen ensimmäinen vaihe eli harjoitushallin rakennustyöt päästäneen aloittamaan vuoden 2011 elokuussa. OPS-jp:n manageri Miika Juntunen ja OPS-jp:n hallituksen varapuheenjohtaja Kari Alatarvas arvelevat, että ensimmäiset harjoitukset hallissa voidaan pitää ensi vuoden loka-marraskuussa. Näin ollen huutava pula junioreiden talviharjoituspaikoista ei helpotu vielä tulevana talvena.

- Vuonna 2013 kuntaliitoksen myötä Haukipudas, Kiiminki, Yli-Ii ja Oulunsalo asettuvat samalle viivalle kunnallisten harjoituspaikkojen jaossa, joten yksityisten harjoitushallien tarve on todella akuutti. Jo nyt olisi tarve 540 harjoitusvuorolle, mutta Heinäpään hallissa ja Ouluhallissa voidaan järjestää vain 114 vuoroa, Miika Juntunen mainitsee.

OPS-jp:n harjoitushalliin myydään 80 kappaletta 2000 euron arvoisia osakkeita, jotka oikeuttavat yhden harjoitusvuoron varaamiseen viikkoa kohti. Harjoitustunti hallissa maksaa keskimäärin 90 euroa. Kustannusrakenne on arvioitu Torniossa sijaitsevan samanlaisen hallin kuluja vastaavaksi. Osakeanti käynnistetään mahdollisesti jo tämän vuoden puolella ja harjoitusvuorot jaetaan osakkeiden lunastamisjärjestyksessä

- Me olemme ottaneet kaikki riskit ja tehneet investoinnit, jotta saadaan olosuhteita paremmiksi. Jotta voimme hoitaa talouden kuntoon, tarvitsemme tällaisen menettelyn. Toivon, että ennen kaikkea oululaiset ja lähialueiden junioriseurat lunastavat osakkeita, mutta niitä myydään myös kaupungille ja yrityksille. Se on arvopaperi ja sen voi luonnollisesti myydä eteenpäin, jos esimerkiksi jonkun seuran jonkun ikäluokan joukkue hajoaa, eikä tarvitse enää vuoroa, Juntunen esittelee.

Osake oikeuttaa myös pukuhuonetilojen käyttöön ja lukolliseen harjoitusvälineiden säilytystilaan.

Hankkeen toisessa vaiheessa hallin päätyyn rakennetaan OPS-jp:n noin 900 neliön seuratalo, joka sisältää muun muassa 160 neliön ravintola-kahvion, viisi asuntoa, kahdeksan toimistohuonetta, pukuhuonetilat, pyykkituvan, kuntosalin sekä sauna- ja vip-tilat. Hankkeen kolmannessa vaiheessa alueelle rakennetaan täysimittainen lämmitettävä keinonurmikenttä.

Lue myös:

Harjoitushallille 40 000 euroa Palloliiton HatTrick -avustusta

OPS:n harjoituskeskus nousee Castreniin

OPS rakentaa oman harjoittelukeskuksen - Myös jalkapallostadion työn alla


(Toimitus)

24.09.2010

Antoniolla kova vaatimustaso

Oulun Palloseuraa vuoteen 2013 asti luotsaava Luiz Antonio tunnetaan rentona, mutta erittäin vaativana valmentajana. Kurinalaisuus on sana, mikä vilahtelee Antonion puheessa tuon tuostakin.

- Olen rento, mutta vaadin paljon, erityisesti kurinalaisuutta. Siinä OPS:llakin on kehitettävää. Tietenkään valmentaja ei pysty tyydyttämään kaikkia, mutta olen rehellinen ja kerron pelaajille, mitä hyvää ja, mitä huonoa heidän pelissään on. Lupaan kehittää pelaajia, mutta pelaajien pitää tiedostaa se, että pitää harjoitella itseä, eikä valmentajaa varten. Pelaajan pitää vaatia itseltään paljon, harjoitella omalla ajalla ja haluta menestystä. Kaikki tekevät virheitä ja niiden jälkeen pitää nostaa pää pystyyn, hän juttelee.


Taito opittava nuorena

Antonio on erityisen kiinnostunut nuorten jalkapalloilijoiden tekemisistä, sillä vanhan sanonnan mukaan taito opitaan nuorena eikä vanha koira opi uusia temppuja. Niinpä tuhannet tunnit pallon kanssa kentän laidoilla pitää olla vietettynä nappulaiässä.
 
- Nuorena pitää treenata paljon tekniikkaa pallon kanssa eikä missään nimessä fysiikkaa. En halua olla vain edustusjoukkueen valmentaja, vaan huolehtia myös siitä, miten lapset ja nuoret harjoittelevat ja syövät. Tähän tarvitsen kaveriksi enemmän ammattilaisia. Meidän pitää myös saada omat juniorit aivan pienimmistä lähtien seuran taakse. Varsinkin nyt, kun meille tulee harjoituskeskus, niin meillä on oma paikka, missä voi harjoitella talvella. Kesällä on helppo järjestää jalkapallokouluja ja -kerhoja ulkona, hän suunnittelee.

- 18-vuotias ei ole enää nuori jalkapalloilija nykyään, mutta suomessa puhutaan vielä 20-vuotiaastakin nuorena ja lahjakkaana, kun Brasiliassa jo 17-vuotias taistelee paikasta edustusjoukkueessa, Antonio vertaa.

 


Pelaajavaihtoa tulossa?

OPS-luotsi on nähnyt paljon lahjakkuutta ja potentiaalia sekä Brasiliassa että Suomessa. Antonio ideoi myös molemminpuolisesta pelaajavaihdosta maiden välillä nuorten lahjakkuuksien kohdalla.

- Olen seurannut kesällä nuorten pelejä ja kyllä Oulussa on paljon lahjakkaita poikia. Voimme jatkossa tuoda Brasiliasta lahjakkaita pelaajia köyhistä oloista tänne opiskelemaan, pelaamaan jalkapalloa ja asumaan seurataloomme. Esimerkiksi Ronaldo ja Romario ovat lähtöisin köyhistä oloista. Brasiliassa lapset pelaavat joka nurkalla jalkapalloa, ilman kenkiä asfaltilla ja niin edelleen. Siellä on sellainen määrä lahjakkaita pelaajia, etteivät brasilialaiset seurat pysty katsastamaan heitä kaikkia. He tarvitsevat tukea.

- Vastaavasti me voimme järjestää joillekin oululaisille nuorille mahdollisuuden lähteä esimerkiksi loma-aikana tutustumaan Brasilian entisen maajoukkuepelaaja Oscarin joukkueen harjoituskeskukseen. Perhe voi lähteä mukaan. Siellä on täysi ylläpito ja harjoitukset kaksi kertaa päivässä joka päivä, Antonio esittelee.


Muutoksia edessä

Ensimmäistä kertaa koko talven Suomessa viettävä viisihenkinen Antonion perhe on viihtynyt Oulussa hyvin, mikä luonnollisesti vaikutti omalta osaltaan pitkän sopimuksen syntyyn. Ensi kauden suunnitelmista Antonio on vielä vaitonainen.

- Pelataan ensin tämä kausi loppuun ja aletaan sitten puhumaan ensi kauden joukkueesta. Totta kai minulla on jo kuvio olemassa päässäni, mutta kerron siitä vasta, kun viimeinen peli on ohi. Muutoksia on tulossa, mutta ei radikaaleja, hän raottaa.

Ykkösestä putoaa ensi kaudella peräti viisi joukkuetta Palloliiton uuden linjauksen myötä. Vastaavasti vain yksi joukkue karsii liigapaikasta ensi kaudelle, joten nouseminen on entistä hankalampaa.

- Kyllä on tulossa kova kausi. Emme voi muuta kuin tehdä kovasti töitä, Antonio päättää.

 

 

Lue myös: Luiz Antonio jatkaa pitkään päävalmentajana

 

(Toimitus)

23.09.2010

Luiz Antonio jatkaa pitkään päävalmentajana

Oulun Palloseura-jp on kiinnittänyt seuran nykyisen päävalmentajan Luiz Antonion vuoden 2013 loppuun asti. Antoniolla oli voimassaoleva sopimus vielä ensi kaudesta, mutta OPS halusi turvata hyvissä ajoin pitkänlinjan tekemisen valmennuspuolella sopimalla jo nyt kahden kauden jatkosta.

- Haluamme jatkuvuutta myös organisaation puolelle, jonka tärkein yksittäinen henkilö on päävalmentaja. Luiz on intohimoinen ja kehittyvä valmentaja, joka on tehnyt upeaa työtä meillä. Tämä sopimus ja uusi harjoituskeskus tukevat pitkän tähtäimen tavoitettamme eli kasvua suurseuraksi, OPS-jp:n manageri Miika Juntunen visioi.

- Viime kaudella sarjanousu Ykköseen ja tässä yhteydessä pitää aina muistaa, että Luiz tuli seuraan vain kaksi viikkoa ennen sarja-avausta. Ensimmäisellä kaudellamme Ykkösessä olemme jo kolkutelleet Veikkausliigan ovia, Juntunen perustelee valintaa.

Komean pelaajauransa päätteeksi Luiz Antonio on käynyt Brasilian korkeimman tason valmentajakurssin. Suomessa hän on jakanut jalkapallo-oppia jo viiden vuoden ajan - suurimpana meriittinä OPS-jp:n nostaminen Ykköseen viime kaudella.

- OPS:lla on edessään loistava tulevaisuus ja isoja visioita, jotka minäkin olen nähnyt. Olen kiitollinen siitä, että seura tulee ja tarjoaa kaksi vuotta jatkoa. Se on merkki siitä, että he ovat huomanneet, että olen tehnyt hyvää työtä täällä. Minä haluan valmentaa tätä joukkuetta Veikkausliigassa joku päivä ja menestyä täällä seuran mukana, Luiz Antonio kertoo.


Suuret tulevaisuuden visiot

Kaikki tekeminen OPS:ssa tähtää siihen, että seura kehittyy tulevaisuudessa eteenpäin - manageri Juntunen on visioinut usein Suomen Rosenborgista.

- Saamme joka vuosi Luizin kautta kolme kovaa ammattilaispelaajaa Brasiliasta, niin kuin meillä on nytkin. Mutta Luiz on valmis kouluttamaan myös nuoria pelaajia ja toivottavasti saamme jatkossa lisää oululaisia nuoria toimintaamme. Käymme jatkossa katsastamassa myös nuoria brasilialaispelaajia, jotka voivat tulla tänne kehittymään hänen valmennukseen. Meille on tulossa seuratalo, jossa he voivat asua ja ruokailla ja harjoitusolosuhteet ovat pian kunnossa harjoituskeskuksen myötä, Juntunen mainitsee.

Myös Luiz Antonio haluaa kehittää ympäristöään ennen kaikkea ammattimaisemmaksi.

- Olen brasilialainen, mutta olen asunut Suomessa 17 vuotta. Uskon, että olen aika hyvä yhdistelmä sanomaan, mitä suomalaisesta jalkapallosta puuttuu. Jos me haluamme pelata korkeimmilla sarjatasoilla, niin ympäristön pitää olla vielä ammattimaisempi. En halua olla vain edustusjoukkueen valmentaja, vaan huolehtia myös siitä, miten lapset ja nuoret harjoittelevat, Antonio painottaa.

 

 

Luiz Antonion valmentajaura:
2010: OPS-jp

2009: OPS-jp

2008: Lisäkoulutusta Brasiliassa

2007: Tornion Pallo-47

2006: Sepsi-78
2005: OPS, A-juniorit

 

Lue myös: Antoniolla kova vaatimustaso

 

(Toimitus)

20.09.2010

Arinzen kausi ohi

Viime perjantain ottelussa Klubi04:ää vastaan loukkaantuneen Alex Arinzen kädestä löytyi murtuma, joten miehen pelit ovat tältä kaudelta pelattu. Nigerialaispuolustajan käsi on leikattu tänään. Hänen kätensä murtui, kun Arinze tuli huonossa asennossa maahan voitettuaan ensin kaksinkamppailun ilmassa.


(Toimitus)

18.09.2010

Maalikooste ottelusta OPS-jp - Klubi04

 

(Toimitus)

17.09.2010

OPS - Klubi04 2 - 0 (2 - 0)

Hyvä ensimmäinen jakso siivitti Oulun Palloseuran kotivoittoon Helsingin Klubi04:stä. Voiton myötä OPS kipusi ainakin hetkellisesti kolme sijaa ylemmäksi sarjaneloseksi - muut kärkijoukkueet pelaavat tasoittavan ottelukierroksen viikonlopun aikana. Tappio synkisti helsinkiläisten asemia sarjataulukon pohjilla. Klubi on pelannut häntäpään joukkueista eniten otteluita ja putoamisviivaan on matkaa seitsemän pistettä.

- Onneksi ratkaisimme pelin ensimmäisellä jaksolla, koska toinen jakso ei ollut hyvä meiltä. Vaikka Klubi04 ei ole fyysinen joukkue, niin emme silti pärjänneet kovin hyvin kaksinkamppailuissa, OPS-luotsi Luiz Antonio huokaisi.

Ensimmäistä kertaa OPS:n avauskokoonpanossa viilettänyt 17-vuotias hyökkääjä Sami Karjalainen kuului illan onnistujiin pohjustamalla joukkueensa molemmat maalit. Jo kuuden minuutin kohdalla Karjalainen näki Luis Vanderlein boksin sisällä, eikä brassi erehtynyt hyvästä paikasta, vaan sijoitti pallon alanurkkaan. Pian tämän jälkeen Vanderleillä oli lähes identtinen paikka, mutta Tomas Karike venyi Klubi-maalilla hyvään torjuntaan.

Erittäin pirteästi esiintynyt Karjalainen livahti parin kympin kohdalla kahden helsinkiläispuolustajan välistä laukaisupaikkaan, mutta kuti kopsahti ylärimaan. Tämän tilanteen jälkimainingeissa sattui ottelun ikävin tapahtuma, kun kätensä kaksinkamppailussa telonut Alex Arinze kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Arinzen tilalle vaihdettiin Iiro Vandell, joka puski OPS:n pian 2 - 0 johtoon. Karjalainen nosti pallon boksiin kulmapotkun jälkeen ja Vandell syöksyi sen näyttävästi sisään.

- Kyllä Sami Karjalaisen peli oli positiivinen. Hän on nuori poika ja olen seurannut häntä reservijoukkueen otteluissa koko kauden. Kaksi maalisyöttöä tänään, Antonio kehui.

Klubin leirissä tuskailtiin juuri maalitilanteiden rakentamisen kanssa.

- Tämä oli sellainen peli, mitä meillä on viimeaikoina ollut. Kenttäpelissä pärjättiin, mutta molempien maalien edustoilla oli vaikeuksia. Ensimmäisellä jaksolla meillä ei ollut yhtään maalipaikkaa. OPS:n ensimmäinen maali oli katastrofaalinen nukahdus meiltä ja se latisti peliä. Toisessa maalissa puolustus oli sekaisin erikoistilanteen jäljiltä. Me emme olleet vaarallisia vastustajan 16-alueen sisällä ja maalitilanteiden järjestäminen tökki, Klubi04:n päävalmentaja Pasi Rasimus summasi.

Sami Karjalainen

Sami Karjalainen piti Klubi-puolustajat kiireisinä. Kuva: Timo Sipilä.


Kotijoukkueen vaikeudet näkyivät parhaiten 60 minuutin pelin jälkeen, kun isännät passivoituivat ja valuivat liian alas. Tämä tarjosi Klubille mahdollisuuden nousta peliin mukaan ja sen helsinkiläiset olivat lähellä tehdä. David Ramandingaye pääsi kokeilemaan maalintekoa rangaistuspotkusta Paulo Pereiran rikottua pilkun arvoisesti, mutta Ramandingayen laukaus karkasi taivaan tuuliin.
 
- Jos he olisivat tehneet pilkusta maalin, niin he olisivat päässeet peliin mukaan. Heillä oli heti sen jälkeenkin hyvä paikka. Toisella jaksolla me valuimme liian alas, Antonio kertasi OPS:n mustia hetkiä.

Kotijoukkueen toisen jakson paras paikka rakennettiin Vanderleille, mutta Tomas Karike venyi toistamiseen näyttävään torjuntaan. Sami Karjalaisen ohella perjantai-ilta oli merkittävä OPS-junioreiden Miika Vihavaiselle, joka pelasi ensimmäisen kymmenminuuttisensa miesten Ykkösessä. OPS:n seuraava ottelun parin viikon tauon jälkeen lokakuun ensimmäisenä päivänä Hämeenlinnassa.

Maalintekijät:

1 - 0 Luis Vanderlei (Sami Karjalainen) 6 min.
2 - 0 Iiro Vandell (Sami Karjalainen) 28 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Sami Karjalainen (OPS-jp)

2 Luis Vanderlei (OPS-jp)

1 Kastriot Kastrati (Klubi04)

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

16.09.2010

Luiz Antonio: "Paineita pitää olla vieläkin"

Vaikka kipinä sarjanousun suhteen hiipui viime lauantaina kärsittyyn tappioon Porin Palloilijoille, niin OPS-luotsi Luiz Antonio korostaa, ettei voi ajatella, että joukkue lähtisi pelaamaan "vapautuneesti" kauden viimeisiä otteluita.

- Joku voi ajatella, että näin olisi, mutta minusta pelaajien pitää ottaa paineita ja pelata aina paineiden alaisena, vaikka tilanne on tämä. Nyt voi sanoa, että on helppo pelata, mutta näin ei saa olla, vaan pelaajien pitää ottaa edelleen paineita maalinteosta ja voittamisesta. Aina pitää haluta onnistua, treenata kovaa, tehdä ekstraharjoituksia omalla ajalla ja antaa parasta. Silti pitää pelata rennosti ja, jos tulee virheitä, niin niistä pitää päästä yli ja parantaa seuraavaan otteluun, hän viitoittaa.

Antonio on viitannut pitkin kautta hyökkäyspään tehottomuuteen, mutta hänen mukaan kausianalyysin paikka ei ole vielä.

- Pelataan vielä neljä hyvää ottelua ja kerätään niistä mahdollisimman paljon pisteitä. Pikku hiljaa alamme katsoa myös tulevaisuuteen, Antonio toteaa.

Ensi perjantai-illan ottelussa OPS isännöi alati vaarallista Helsingin Klubi04:ää, joka taistelee putoamista vastaan.

- Heillä on todella nuori ja taitava joukkue, mutta onko tämä sarja ollut liian raskas heille? Liikkuvia poikia on vastassa perjantaina, hän sanoo.

OPS-jp - Klubi04 perjantaina 17.9. kello 18:30, Castren. Tervetuloa!

(Toimitus)

14.09.2010

Luis Vanderlei: "Kasataan lopuista peleistä niin paljon pisteitä kuin voimme"

Palloseuran avainpelaajiin kuuluva Luis Vanderlei on vieläkin harmissaan lauantaisesta PoPa-tappiosta, mutta samaan hengenvetoon brasilialaispelaaja korostaa, että katseet on suunnattava tuleviin peleihin.

- Harmittaa todella paljon vieläkin, kun oli tuollainen mahdollisuus. Peli oli tasainen ja molemmilla oli maalipaikkoja, mutta me emme tehneet niistä maaleja, PoPa teki. Iso pettymys se oli. Tappion jälkeen ei ole enää realistista mahdollisuutta nousta. Jos olisimme voittaneet, niin nousu olisi ollut vielä täysin mahdollista, vaikka silloinkin olisi pitänyt toivoa toisten epäonnistumisia, Vanderlei harmittelee.

- Positiivinen asia on se, että nousijajoukkueeksi olemme pelanneet tähän asti ihan hyvin, vaikka tarkoitus oli nousta heti Veikkausliigaan. Meillä oli potentiaalia siihen, mutta epäonnistuimme lauantaina ja sen takia on mennyt näin, hän jatkaa.

Kovaa laukova brassi suostuu kysyttäessä katsomaan myös taaksepäin, mitkä pelit ovat viime lauantain tappion jälkeen jääneet erityisesti harmittamaan.

- PK-35:ttä vastaan kotona pelasimme kauden huonoimman ottelun (0 - 1). Myös kotitappio FC Hämeenlinnalle (1 - 2) jäi mieleen huonona otteluna, Vanderlei kaivelee alkukautta.

"Deco" lempinimeä totteleva keskikenttämies johtaa koko Ykkösen Veikkauspörssiä kahden pisteen (28) erolla ennen KPV:n Irakli Sirbiladzea (26) - pörssin voitto ratkaistaneen tämän kaksikon kesken. Raatipisteet kertovat ennen kaikkea siitä, että Vanderlei on kuulunut tasaisesti koko kauden ajan kentän näkyvimpiin pelaajiin.

- Totta kai se merkitsee paljon minulle, sillä on hienoa olla valittu myös vierasotteluissa, eikä pelkästään kotiotteluissa. Ei pelaajaa valita ilman, että hän osoittaa antavansa kaiken joukkueen eteen. Pyrin olemaan kentän paras joka ottelussa, mutta joukkueen menestyminen on vielä tärkeämpi asia minulle, hän painottaa.

Deco

Erikoistilanteiden erikoismies Luis Vanderlei johtaa Ykkösen Veikkauspörssiä.


Vanderlein sopimus OPS:n kanssa päättyy tähän kauteen, mutta mies itse olisi halukas jatkamaan Oulussa.

- Tulevaisuuteni on auki, enkä ole vielä neuvotellut jatkosta, vaan odotellaan ensin kauden loppuun. Taistelen ja yritän pelata neljä hyvää peliä, kuten tarkoitus on aina, kun menen kentälle. Riippuu myös valmentajasta, managerista ja johtokunnasta, miten jatketaan. Se ei ole pelkästään minusta kiinni. Kaksi vuotta olen antanut kaikkeni täällä ja haluaisin jatkaa.

Ensi perjantaina OPS kohtaa kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussaan HJK:n farmiseura Klubi04:n, joka vilisee tulevaisuuden tähtiä.

- Neljä peliä on jäljellä. Kasataan niistä niin paljon pisteitä kuin voimme. Emme saa olla maassa lyötyinä, vaan kentällä pitää antaa aina parasta, Vanderlei viitoittaa.

- Klubi04:llä ei mene kovin hyvin. He taistelevat putoamista vastaan ja tällaiset pelit ovat monesti pahoja, sillä jos asenne on yhtään löysä, niin se näkyy heti. Vastassa on joukkue, jolla on viimeinen mahdollisuus meitä vastaan, tippuvatko he vai eivät.

Klubi04 on sarjassa toiseksi viimeisenä 17 pinnaa keränneenä. Eroa viimeisellä putoajanpaikalla olevaan FC Hämeenlinnaan on viisi pistettä, joten perjantaina puhutaan helsinkiläisten viimeisistä oljenkorsista. Klubi04:llä on rasitteenaan viime kierroksen 4 - 0 tappio sarjajumbo MP:lle. Nuoret helsinkiläiset ovat juhlineet voittoa viimeksi elokuun alussa, jolloin joukkue kukisti KPV:n niukasti 1 - 0.

OPS-jp - Klubi04 perjantaina 17.9. kello 18:30, Castren. Tervetuloa!

Luis Vanderlein pelaajakortti

Veikkauspörssi

(Toimitus)

14.09.2010

Palloliitto vahvisti päätöksen: Ykkösestä putoaa viisi joukkuetta ensi kaudella

Suomen Palloliiton liittohallitus kokoontui maanantaina (13.9.) Helsingissä käsittelemään sarjajärjestelmämuutoksia ja niiden vaikutusta sarjoista putoaviin ja nouseviin joukkueisiin.

Liittohallitus vahvisti miesten sarjojen osalta Veikkausliigan ja miesten Ykkösen osalta 6.4. tekemänsä päätökset. Veikkausliiga pelataan vuodesta 2012 lähtien 12 joukkueen kolminkertaisena sarjana. Liigan viimeinen joukkue putoaa Ykköseen suoraan. Miesten Ykkönen pelataan vuodesta 2012 lähtien 10 joukkueen kolminkertaisena sarjana. Sarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kahden heikoimman joukkueen pudotessa suoraan Kakkoseen.

Muutosten ylimenovuonna 2011 Veikkausliiga pelataan 14 joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen kaksi heikointa joukkuetta putoaa suoraan Ykköseen ja kahdenneksitoista sijoittunut karsii liigapaikasta Ykkösen voittajan kanssa. Ykkönen pelataan kaudella 2011 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Kaudella 2011 Ykkösestä putoaa viisi viimeisintä joukkuetta ilman tasonmittauksia Kakkoseen.

Kakkosta pelataan vuodesta 2012 lähtien neljässä kymmenen joukkueen lohkossa kolminkertaisena sarjana. Lohkojen voittajat pelaavat ottelupareittain koti-vieras-rytmityksellä UEFA:n vierasmaalisäännöin noususta Ykköseen, johon nousee kaksi Kakkosen joukkuetta.

Kaudella 2011 Kakkonen pelataan vielä kolmessa 14 joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana. Sarjan päätteeksi kaudella 2011 lohkovoittajat ja paras toiseksi sijoittunut joukkue pelaavat  ottelupareittain koti-vieras -rytmityksellä UEFAn vierasmaalisäännöin välierät ja finaalin, jonka voittaja nousee Ykköseen kaudelle 2012. Poikien puolella sarjatoimintaan ei tule muutoksia.

Kaikkien SPL:n järjestämien sarjojen osalta tehdyt, tarkennetut päätökset julkaistaan Palloliiton verkkosivuilla osoitteessa www.palloliitto.fi keskiviikkona 15.9. kello 14.00 mennessä. Samaan aikaan Palloliiton toimistolla järjestetään myös kauden 2010 miesten Kakkosen nousukarsintakaavioiden arvonta avoimena tilaisuutena.

14.09.2010

Harjoitushallille 40 000 euroa Palloliiton HatTrick -avustusta

Oulun Palloseuran harjoituskeskus sai piirinsä ainoana hankkeena Palloliiton jakamaa HatTrick -avustusta. Summan suuruus on budjetoidut 40 000 euroa. Suomen Palloliitto on jakanut UEFA:n HatTrick -tukea olosuhdekehitykseen vuodesta 2005 alkaen yhteensä 4,7 miljoonaa euroa.

Tänä vuonna tukea jaettiin yli 750 000 euroa 25 eri maamme jalkapallo-olosuhteita edistävälle hankkeelle.

Lue juttu Palloliiton sivuilta

 

 

Harjoituskeskuksen rahoitus
Valtio / opetusministeriö 300 000 €
Suomen Palloliitto   40 000 €
Osakeanti 300 000 €
Halliyhtiön rahoitusosuus
560 000 €
Kustannusarvio yhteensä:
1,2 milj. €

 

Valmiita yhteistyösopimuksia on koossa 263 139,36 € edestä.


(Toimitus)

14.09.2010

Mijailovic ja Kabaev lähtevät

Elokuun siirtoikkunan aikana hankittujen hyökkääjien Milan Mijailovicin ja Evgeny Kabaevin sopimukset ovat purettu, eivätkä he enää pelaa loppukauden peleissä OPS-paidassa.

- Kumpikaan ei pystynyt tulostavoitteeseen eikä auttamaan seuraa, OPS-manageri Miika Juntunen perustelee.

Päävalmentaja Luiz Antonio ei näe ongelmaa entistä kapeammaksi käyneen hyökkäysmateriaalin suhteen.

- Nyt esimerkiksi oululaisjuniori Sami Karjalainen saa mahdollisuuden. Lisäksi topparina pelannut Luizao pystyy pelaamaan myös hyökkääjänä, hän esittelee vaihtoehtoja.

(Toimitus)

11.09.2010

Maalikooste ottelusta OPS-jp - FC PoPa

11.09.2010

Kuvakooste ottelusta OPS-jp - FC PoPa

Oulun Palloseura-jp - FC PoPa 0 - 1 (0 - 0)

Miika Hosio

Tappio tarkoitti käytännössä liiganousuhaaveiden kariutumista. Sen tiedostavat Miika

Hosio, Juha-Pekka Juvonen (24), Alex Arinze ja Janne Mahlakaarto (5).

 

PoPa

Voitto nosti FC PoPa:n tasapisteisiin sarjaa johtavan Rovaniemen Palloseuran kanssa.
Liiganousu on porilaisten omissa käsissä, sillä RoPS ja PoPa kohtaavat vielä toisensa.

 

Austin Luizao

Topparikaksikko Augustine Jibrin ja Luizao olivat pettyneitä ottelun tulokseen.

 

OPS puolustus

OPS:n puolustus ja maalivahti Oskari Forsman olivat illan onnistujia tappiosta huolimatta.

Alex Arinze ja Luizao pallossa.

 

Jatta

Hyökkäyspäässä OPS ei onnistunut. Janne Mahlakaarto ohjaa Luis Vanderlein vaparia

loistopaikasta, mutta osuma palloon on huono.

 

Evgeny Kabaev

Evgeny Kabaev hukkasi kentien OPS:n parhaan paikan. Kuuluisa ohje kuuluu, että

"läheltä ylös", mutta ei näin ylös, sillä pallo karkasi päätyverkkoihin.

 

Paulo Pereira

Paulo Pereira rynni muutaman kerran laidasta läpi, mutta brassinkaan viimeistelyssä

ei ollut riittävästi tarkkuutta.

 

OPS-j

OPS-juniorit esittäytyivät ottelun puoliajalla.

 

0 - 1

Tähän kaikki ratkesi. Samu-Petteri Mäkelän unelmavapari vajaasta 20 metristä.

 

Lauri Pirhonen

Toisessa päässä Lauri Pirhonen venyi huipputorjuntaan Luis Vanderlein vapaapotkussa.

 

Luis Vanderlei

Luis Vanderlei oli ottelussa tarkan vartioinnin kohteena. "Päällystakkina" Juha Luoma.

 

Luizao

OPS pelasi lopussa todella rohkeasti. Myös Luizao nostettiin hyökkäykseen.

 

Haukka

Toinen kolossi hyökkäyspäässä oli Mika Hautala.

 

Miika Hosio

Miika Hosio.

 

Kuvat: Timo Sipilä / Mainosmaker

LUE otteluraportti

 

KATSO maalikooste

 

11.09.2010

Kohtalokas kolaus liiganousuhaaveille

Oljenkorsi liiganousun suhteen kävi erittäin ohueksi, kun Oulun Palloseura hävisi lauantain ottelussa niukasti 0 - 1 Porin Palloilijoille. Kärkikaksikko (RoPS ja PoPa) karkasivat jo kahdeksan pisteen päähän, kun sarjapinnoja on jaossa enää 12. Kaiken lisäksi OPS valui tappion myötä sarjataulukossa kuudenneksi, kun FC Espoo nousi ohi. Vain kaikkien kärkijoukkueiden totaalinen rämpiminen lopuissa otteluissa ja OPS täydellinen onnistuminen viimeisessä neljässä pelissä elättäisi toiveita.

- Pitää olla realistinen. PoPa:lle tämä voitto tuo paljon voimaa ja lisäpotkua. Toisaalta RoPS pelaa varmasti vahvan loppukauden. Meidän tarvitsisi voittaa loput ottelut ja rukoilla polvillaan samalla, kun katsomme muiden joukkueiden tuloksia teksti-tv:stä, jos joku olisi hävinnyt tai pelannut tasan. Kyllä nousu pitäisi ansaita, pettynyt OPS-luotsi Luiz Antonio sanaili.

Myös OPS:n luottotoppari Augustine Jibrin oli murheissaan ottelun jälkeen.

- Teimme kaiken muun hyvin paitsi maalit. Tämä on iso iso pettymys ja shokki, sillä koko kauden olemme tähyilleet vain nousua Veikkausliigaan. Tällaista jalkapallo on. Ei tämä kuitenkaan ole tien loppu, vaan meidän pitää liikkua eteenpäin, sillä mitä vain voi tapahtua loppukauden aikana, Jibrin muotoili.


Maalinteko vaikeaa molemmilla

PoPa nousi voiton myötä tasapisteisiin sarjaa johtavan Rovaniemen Palloseuran kanssa. PoPa:n voiton ratkaisi Samu-Petteri Mäkelä, joka laukoi todella kauniin vapaapotkuosuman noin 20 metristä. Muutoin viimeistely oli molemmille joukkueille tuskaa, vaikka kummassakin kenttäpäädyssä nähtiin tukuittain vaarallisia paikkoja.

- Maalinteko on ollut meidän ongelma koko kauden. Kyllä noista paikoista pitäisi onnistua. Meidän parhailla maalintekijöillä on vain neljä maalia, ei se voi olla näin, Antonio manasi.

Mika Hautala

OPS hyökkäsi lopussa kovalla riskillä, mutta edes Mika Hautalan vaihto kentälle ei auttanut.


Porilaisten päävalmentaja Pertti Lundell tunnustin pelin olleen tiukka.

- Helvetin kova peli. Näytimme, ettei PoPa ole pelkästään pelaava joukkue, vaan pystymme myös taistelemaan. Paalumatka lyheni voiton myötä 200 kilometriä, "Lunkka" iloitsi.

- Lopussa pystyimme panemaan OPS:lle vastaan, vaikka vetäydyimme liikaa johtomaalin jälkeen. Se ei missään nimessä ollut tarkoitus. OPS taas ei kuunnellut Luiz Antoniota kentän reunalla, vaan laittoi lopussa pitkää palloa liian alhaalta. Se antoi meille mahdollisuuden puolustaa ylempänä, Lundell jatkoi.


Alku PoPa:n hallintaa

Ottelun ensimmäinen puolituntia oli vierailijoiden näytöstä. Oskari Forsman joutui maalillaan muun muassa kahden läpiajon eteen, mutta OPS-vahti piti isännät pelissä mukana. Forsman venyi hienosti myös Michael Akuffun tulisten laukauksien tielle. Palloseurallakin oli omat hetkensä avausjaksolla, mutta Janne Mahlakaarron laukaus epäonnistui hyvästä paikasta, samoin hyökkääjänä luutineen Juha-Pekka Juvosen. Miika Hosion kosketus puolestaan oli liian kova, kun hän sai pallon rankkaripisteellä.

Augustine Jibrin

Augustine Jibrin piti vaaralliset PoPa-hyökkääjät hyvässä nuhteessa yhdessä toppari-

parinsa Luizaon (taustalla) kanssa. Puolustus piti, mutta hyökkäys suti.


Toisen jakson lopulla OPS:n venäläishyökkääjä Evgeny Kabaev nosti pallon päätyverkkoon avopaikasta noin viidestä metristä. Muutoin OPS:n tilanteet olivat lähinnä Luis Vanderlein vapaapotkujen varassa. Toisella jaksolla Vanderlei kilautti kovan laukauksen ylärimaan, mutta sen lähemmäksi OPS ei päässyt.

- Kyllä täytyy tunnustaa, että aina, kun Vanderlei asettuu antamaan vaparia, niin housuihin tulee jotain sellaista, mitä ei saisi tulla, Pertti Lundell huokaisi.

Ottelun ratkaisu nähtiin niin ikään kovaa laukovan vasurin jalasta. Lundell korosti, ettei Mäkelän unelmakuti ollut sattumaa.

- Treeneissä hän on laittanut kymmenestä viisi sisään tuollaista paikoista. Kyllä hänen vasuri on verrattavissa Vanderlein vasuriin, Lundell huomautti.

0 - 1

Voitaneen todeta, että Samu-Petteri Mäkelän vapari oli lähes mahdoton torjuttava.


Luiz Antoniota ei joukkueensa läheltä piti -tilanteet lämmittäneet, sillä ottelu olisi ollut "pakko" voittaa.

- Kyllä pitää olla realisti ja sanoa, että PoPa oli parempi. Me emme ole olleet hyviä viimeisessä kolmessa pelissä, vaikka pisteitä on tullutkin. Olen yrittänyt kannustaa, valaa uskoa ja itseluottamusta tällä viikolla, mutta varsinkin ensimmäisellä jaksolla PoPa oli selvästi parempi, Antonio totesi.

OPS:n seuraava ottelu on jo ensi perjantaina, kun oululaiset isännöivät HJK:n farmiseura Klubi04:ää.

Maalintekijä:
0 - 1 Samu-Petteri Mäkelä 69 min.

Veikkauspörssipisteet:

3 Samu-Petteri Mäkelä (FC PoPa)

2 Luis Vanderlei (OPS-jp)

1 Lauri Pirhonen (FC PoPa)

KATSO kuvakooste ottelusta

KATSO maalikooste

Ottelun tilastot

 

Teksti & kuvat: Timo Sipilä / Mainosmaker

09.09.2010

Terveellä miehistöllä PoPa:n kaatoon

Lauantain vieraiden, FC PoPa:n kokoonpanosta puuttuvat varmuudella polvivammoista kärsivät Toni Junnila ja Samu Ruisniemi. Sen sijaan Kari-Pekka Koivunen saattaa palata PoPa:n kokoonpanoon. OPS:n terveystilanne näyttää paremmalta, sillä kotijoukkue saanee otteluun kaikki pelaajansa. Matias Juntunen ja Alex Arinze ovat kärsineet pelikieltonsa, joten heidätkin saadaan mukaan otteluun. PoPa:n Juha Luoma palaa kokoonpanoon kahden ottelun pannan jälkeen.

 

- Lähtökohdat ovat hyvät ja me saamme ottelussa tarvittaessa uuden vaihteen vaihtopenkin puolelta ja se on tärkeää, OPS-kapteeni Janne Mahlakaarto näkee.

Voi olla, että Castrenissa nähdään myös FC Jazzin vuoden 1993 mestarijoukkueen vieläkin kovakuntoinen hyökkäyskaksikko - tosin eri leireissä -, sillä OPS-luotsi Luiz Antonio veti nappulat jalkaan viime perjantaina Vantaalla, kun joukkue ei löytänyt sopivaa hyökkääjää siirtoaikana. PoPa:n urheilutoimenjohtaja Antti Sumiala on nähty kentällä useaan otteeseen tällä kaudella.

 

OPS-jp - FC PoPa lauantaina 11.9. kello 16:00, Castren. Tule Paikalle!

Lue myös: Lauantaina pelataan liiganoususta


(Toimitus)

09.09.2010

Lauantaina pelataan liiganoususta

Loppukauden suuntaviivat piirretään pitkälti lauantain huipputärkeässä kotiottelussa Porin Palloilijoita vastaan. Sarjakakkosena oleva FC PoPa (38) on viisi pistettä OPS:n (33) edellä, joka löytyy sarjataulukon viidenneltä paikalta. Oululaisten kapteeni Janne Mahlakaarto tunnustaa tulevan ottelun lähtökohdat.

- Lauantaina on tämän kauden tärkein peli tähän asti ja voimme jopa puhua ratkaisupelistä tässä vaiheessa. Toki vielä on neljä peliä sen jälkeenkin, mutta me lähdemme ainoastaan voittamaan lauantaina, OPS-kippari linjaa.

Kautta on jäljellä enää viisi ottelua, joten nyt on todellakin syytä löysätä kaikki voimavarat nousutaisteluun. Rovaniemen Palloseura johtaa sarjaa 41 pisteellä, mutta OPS:n yläpuolella oleville joukkueille on tulossa vielä pistemenetyksiä, sillä esimerkiksi RoPS ja FC PoPa kohtaavat vielä toisensa ja molemmat heistä pelaavat sarjanelosta PK-35:ttä vastaan. Mahlakaarto painottaa kuitenkin oman tekemisen olevan avainasemassa.

- RoPS, PoPa ja Viikingit ovat vetäneet vähän kaulaa ja jos niistä yksi kompuroisi loppukauden aikana, niin sen vielä uskoisin, mutta se, että kaikki kompuroisivat, niin sitä en usko, joten kyllä meidän täytyy hoitaa omat pelit ja voittaa lauantaina, jos haluamme vielä tapella noususta. Ei siinä ole muita vaihtoehtoja, "Jatta" painottaa.


Lähtökohtana tiivis puolustaminen

Oululaisten kapteeni vannoo puolustuspelaamisen nimiin, vaikka jossain vaiheessa OPS:n täytyy iskeä myös hyökkäyspäässä.

- Tiivis puolustaminen on ehdoton lähtökohta koko 90 minuutin ajan. Se, että meidän täytyy voittaa tämä peli, tarkoittaa sitä, että emme voi ainoastaan puolustaa koko ajan, vaan meidän pitää odottaa kärsivällisesti oikeita hetkiä ja varsinkin riistojen jälkeen peli on käännettävä nopeasti eteenpäin, hän ohjeistaa.

- Me emme ole mässäilleet viime peleissä maalipaikoilla, mutta tulemme saamaan lauantaina ihan varmasti tilanteita ja ne pitää käyttää armottomasti hyväksi tällaisessa pelissä. Me tarvitsemme rohkeutta ja röyhkeyttä kentän viimeisellä kolmanneksella, Mahlakaarto jatkaa.

OPS keskikenttä

OPS:n keskikenttä järjestänee lauantainakin voittoon tarvittavat maalipaikat Luis

Vanderlein, Marko Kivilän ja Janne Mahlakaarron johdolla.


OPS-kapteenin mukaan yksikin maalin saattaa riittää voittoon lauantaina.

- Me olemme vieneet paljon pisteitä yhden maalin voitoilla, esimerkiksi Viikinkejä (0 - 1) ja PS Kemiä (1 - 0) vastaan. Silloin puolustus toimi ja se on ollut meidän menestyksen avain joka pelissä tähän asti.


PoPa tehnyt kovia hankintoja

 

FC PoPa on tehnyt kovia satsauksia siirtoikkunan aukeamisen jälkeen. Hankinnoista oululaisittain mielenkiintoisin lienee OPS:sta lähtöpassit saanut Anzor Kaladze, joka on tilastojen valossa sopeutunut Poriin Oulua paremmin - tosin Kaladze ei pelaa Oulussa seurojen yhteisen sopimuksen takia. Joukkueeseen liittyivät myös viiden liigamitalin Iiro Aalto ja Veikkausliigan vuoden 2008 maalikuningas Aleksandr Kokko. Lisäksi Ilari Ruuth ja Juuso Salonen päättivät jatkaa Porissa kauden loppuun. Oululaisille tuttu Jeferson Pires on myös liittynyt PoPa:n miehistöön.

-
Heillä on pelaava ja kokenut joukkue, jossa on uusien siirtojen myötä tämän sarjan vaarallisimmat hyökkääjät. Se tarkoittaa kiireitä meidän puolustukselle lauantaina. Molemmilla on pelaava ja taitava porukka, joten en usko, että tuleva peli on asemasotaa, mutta kovat panokset varmaan näkyvät tietynlaisena varovaisuutena ainakin alussa, Mahlakaarto arvelee.

PoPa:n ja OPS:n toukokuinen ottelu päättyi porilaisten 3 - 1 voittoon. Kuva: FC PoPa.

 
Porilaisilla on allaan kolmen ottelun voittoputki (FC Hämeenlinna, MP ja KPV). OPS on välttänyt tappion viidessä peräkkäisessä ottelussa, mutta nousukiitoa ovat hidastaneet kahden viime kierroksen tasapelit PK-35:n ja TPV:n kanssa. Mahlakaarto on kuitenkin luottavainen loppukauden virettä kohtaan.

- Esimerkiksi Viikinkejä ja PS Kemiä vastaan olimme pakkovoiton edessä, että pysyimme nousuvauhdissa mukana. Ne pelit me hoidimme, OPS-kippari valaa.

OPS-jp - FC PoPa lauantaina 11.9. kello 16.00, Castren. Tule kannustamaan!

 

Lipunmyynti

Lue myös: Terveellä miehistöllä PoPa:n kaatoon

 

Janne Mahlakaarron pelaajakortti

 

(Toimitus)

07.09.2010

Vahvistamme organisaatiota - etsimme markkinointipäällikköä

Veikkausliiganousua tavoitteleva OPS-jp vahvistaa organisaatiotaan. Etsimme joukkoomme markkinointialan ammattilaista seuran markkinointipäälliköksi. Edellytämme markkinointialan koulutusta ja kokemusta sekä kykyä itsenäiseen toimintaan. Tarjoamme mielenkiintoisen työn kestomenestyjäksi tähyävän OPS-jp:n jalkapallojoukkueen markkinointipäällikkönä sekä OPS-jp:n omistamien Oulun tv-taulujen mainosmyynnissä. Lähetä vapaamuotoinen hakemus CV:n kanssa osoitteeseen miika.juntunen(at)miikajuntunenoy.fi

Lisätiedot:
Miika Juntunen
p. 0500 517 277
miika.juntunen(at)miikajuntunenoy.fi

06.09.2010

OPS:n harjoituskeskus nousee Castreniin

Oulun kaupunki on valinnut yhteistyökumppanikseen Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n rakentamaan jalkapallon harjoituskeskuksen Castreniin. Kaupunginhallitus antoi äskettäin asiasta myönteisen päätöksen. Näin ollen OPS-jp saa käyttöönsä maa-alueen omaa harjoituskeskusta varten Castrenin "hiekkakentältä". Uusi halli lievittää huutavaa pulaa jalkapallon talviharjoituspaikoista varsinkin junioripuolella.

 

- Tämä on todella isoa asia kaupungin jalkapallojunioreille - sekä tytöille että pojille. Halli antaa paremmat mahdollisuudet lajin talviharjoitteluun, OPS-jp:n manageri Miika Juntunen kertoo.


Kyseessä on Suomen ensimmäinen yksityinen jalkapallon harjoituskeskus millään suomalaisella seuralla. Hallin rakentaminen on määrä aloittaa heti, kun alueen kaavamuutos saadaan aikaiseksi. Hankkeen puuhamies Miika Juntunen toivoo, että rakennustyöt olisivat vauhdissa jo vuodenvaihteen tienoilla. Uusi halli tulee olemaan 70 x 45 metrin kokoinen.

- Tällä hetkellä Oulussa pystytään järjestämään vain 114 talviharjoitusta päivässä, kun tarve olisi 540 vuorolle. Oulun kaupungin ja lähikuntien alueella toimii 25 jalkapalloseuraa,

joissa pelaa 3745 jalkapalloilijaa. Olosuhteisiin jää tämän jälkeenkin paljon parannettavaa, Juntunen heittää.

 

(Toimitus)

 

03.09.2010

Tasapelipiste vaisulla pelillä

Pallokerho-35 ja Oulun Palloseura jakoivat pisteet perjantai-iltana maalittomalla tasapelillä. Nousukahinoita ajatellen puntit eivät heilahtaneet mihinkään suuntaan, vaan PK-35 jatkaa sarjassa neljäntenä ja OPS viidentenä. Molemmilla on viisi pinnaa kurottavaa sarjan ykkös- ja kakkossijoille.

 

- Vaisu peli, enkä muista milloin viimeksi meillä on ollut näin vähän maalipaikkoja. Meillä oli muistaakseni vain yksi tai kaksi kulmapotkua eikä montaakaan maalipaikkaa. Tämä piste saattaa olla vielä tärkeä meille, vaikka voitto olisi ollut tärkeä hakea, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio totesi.

 

Vierailijoilla oli kaikki keinot käytössä, sillä Antonio vaihtoi myös itsensä kentälle vajaat 20 minuuttia ennen loppua, mutta takavuosien maalitykki jäi ilman täysosumaa, kuten kaikki muutkin ISS-Stadionin illassa. Reilu viikko takaperin Luiz Antonion ja nuoren Sami Karjalaisen yhteispeli kantoi hedelmää farmiseura OPS-j:n Kolmosen ottelussa, mutta nyt kaksikon kärkipeli tuotti vain yhden kunnon tilanteen. OPS joutui muuttamaan suunnitelmiaan jo alkulämmittelyn aikana, kun huomattiin, ettei Milan Mijailovicin jalka kestä pelaamista. Niimpä Janne Mahlakaarto pelasi hyökkääjänä serbin paikalla, mikä tarkoitti muutoksia myös alakertaan.

- PK-35 hallitsi peliä ja me puolustimme enemmän kuin hyökkäsimme. Oskari Forsman (kuvassa) otti muutaman tärkeän torjunnan, mutta voitto ei ollut tänään lähellä. PK pelasi kurinalaisesti ja vei tilan keskikentältä. Me emme liikkuneet siellä tarpeeksi, OPS-luotsi harmitteli.

 

Oulun Palloseura on pelannut maalittoman tasapelin viimeksi yli kaksi vuotta sitten (31.7.2008) Kakkosen ottelussa Kokkolan GBK:ta vastaan, joten varsin harvinaisesta tuloksesta on kysymys.


Ensi lauantaina pelataan liiganousun kannalta ratkaiseva ottelu, kun OPS isännöi sarjakakkosena olevaa Porin Palloilijoita. Tätä ottelua ei kannata jättää väliin, vaan luvassa on takuuvarmasti jännittävä jalkapalloilta, josta ei panoksia puutu. Peli puhalletaan käyntiin lauantaina 11.9. kello 16.00 Castrenissa.

 

- Se peli on voitettava, Antonio vaatii.

 

 

PK-35 - OPS-jp 0 - 0 (0 - 0)

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Otto-Pekka Jurvainen (PK-35)

2 Oskari Forsman (OPS-jp)

1 Janne Saksela (PK-35)

 

Oskari Forsmanin pelaajakortti

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

02.09.2010

Mijailovic löytänyt maalijyvän

OPS-hyökkäykseen heinäkuun lopussa hankittu serbikärki Milan Mijailovic löysin maalijyvänsä OPS:n viime kotiottelussa Mikkelin Palloilijoita vastaan. Mies teki OPS:n molemmat maalit 2 - 0 voittoon päättyneessä ottelussa. Viime lauantaina serbi ampui kauden kolmannen maalinsa Tampereella ja mies itse toteaa maalijyvän vihdoinkin löytyneen.

 

- Roolini on tehdä maaleja ja heti ensimmäisissä otteluissa minulla oli paljon tilanteita. Kaikki oli kuitenkin uutta, joten muutama peli meni totutteluun. Nyt menee paremmin ja olen onnistunut viime peleissä maalinteossa. Haluan jatkaa maalien tekemistä joka ottelussa tästä eteenpäin, viisi ottelua OPS-paidassa pelannut Mijailovic kertoo.

Hän on pelannut seitsemän viime kauden aikana neljässä eri Serbian pääsarjajoukkueessa, joista viimeisin oli Metalac GM. Hyökkääjä lainattiin kuitenkin kauden aikana maan 1.divisioonajoukkue Sloga Kraljevon paitaan, josta mies siirtyi Oulun Palloseuraan. Sloga Kraljevossa hän teki 14 ottelussa yhdeksän maalia.

- Olen Suomessa ensimmäistä kertaa ja OPS on hyvä seura minulle. Täällä on hyvät valmentajat ja ennen kaikkea hyvät pelaajat ympärilläni. Nautin olostani täällä. Olen kotoisin eräästä pienestä kaupungista Serbiasta, mutta nykyisin asun vaimoni kanssa Belgradissa, hän sanoo.

Milan Mijailovic

Milan Mijailovicin maalivainu löytyi juuri oikealla hetkellä ja mieheltä on lupa odottaa

kovia tehoja kauden viimeisissä otteluissa. Kuva: Timo Sipilä.

 

Ykkösen nousutaistelu tulee saamaan A-luokan trillerin mittasuhteet viimeisen kuuden pelin aikana, sillä niin monella joukkueella on vielä saumat nousta Veikkausliigaan. Ensi perjantaina OPS kohtaa kuuden pisteen ottelussa sarjataulukossa tasapisteissä (32) OPS:n kanssa olevan Vantaan Pallokerho-35:n. PK-35 on merkattu neljänneksi paremman maalieronsa turvin, joten OPS kärkkyy liiganousua tällä hetkellä viidenneltä sijalta. Matkaa karsijanpaikalle on kuusi pistettä, kun kauden aikana jaetaan vielä 18 pinnaa.

 

- Odotan isoa taistelua kentällä. Haluamme kolme pistettä, mutta niin haluaa myös PK-35. Se kumpi voittaa tämän ottelun, on lähellä nousua. Jos voitamme loput pelit, me nousemme melko varmasti. Luulen, että viisikin voittoa lopuista kuudesta pelistä saattaa riittää. Tärkeintä on kuitenkin saada nyt kaikki pelaajat terveiksi ja keskittyä peli kerrallaan eteenpäin, 28-vuotias Mijailovic tähdentää.

Lupaatko tehdä maalin joka ottelussa tästä eteenpäin?

 

- Heh, en voi luvata sellaista, mutta teen kaikkeni sen eteen, sen voin luvata. Annan 100 prosenttia OPS:n eteen joka ottelussa niin kuin ammattilaispelaajan pitää tehdä, siinä ei ole mitään erityistä. Meillä on paljon hyviä pelaajia joukkueessa ja loppujen lopuksi on ihan sama, kuka ne maalit tekee, kunhan vain joukkue voittaa. Vaikka tekisin maalin, mutta joukkue ei voittaisi, niin olisin pettynyt, hän jatkaa.

OPS:lla on kalavelkoja maksettavanaan, sillä PK-35 voitti joukkueiden aikaisemman kohtaamisen Oulussa kauden alussa Niko Haikon lisäajanmaalilla niukasti 0 - 1. Elokuun viidestä ottelusta vantaalaiset ovat voittaneet kaksi ja hävinneet kolme, mikä tarkoittaa kuutta pistettä 15 mahdollisesta. Viime kierroksella Viikingit peittosi PK-35:n paikallisottelussa 1 - 0. Tappio oli vantaalaisille kolmas peräkkäinen.

 

OPS:n elokuun otteluiden saldoksi jäi tappio, tasapeli ja kolme voittoa eli 10 pistettä 15 mahdollisesta. Sinipaidoista puuttuu perjantaina pelikiellossa olevat Matias Juntunen ja Alex Arinze.

 

PK-35 - OPS-jp perjantaina 3.9. kello 18:30, ISS-Stadion.

 

(Toimitus)

 

01.09.2010

Evgeny Kabaev hyökkää loppukauden OPS:ssa

22-vuotias venäläishyökkääjä Evgeny Kabaev vahvistaa loppukauden ajan liiganousua tosissaan tavoittelevaa Oulun palloseuraa. Kabaev siirtyy Ouluun Viron pääsarjassa pelaavasta Lootus Kohtla-Järvestä. Tätä ennen hän pelasi samassa sarjassa Kalev Sillamäen riveissä. Kahden kauden aikana hän on viimeistellyt 21 ottelussa seitsemän maalia.

Jalkapallon siirtoikkuna sulkeutui viime yönä.

 

(Toimitus)