« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - August 2014

29.08.2014

Kauden päätösderby Raatissa lauantaina

Kauden viimeinen paikallisottelu Oulun Palloseuran ja Oulun Luistinseuran välillä pelataan lauantaina 30.8. kello 16.00 alkaen Raatin Stadionilla. Tapahtumaan odotetaan paljon yleisöä, joten ottelu pelataan muista OPS:n kotiotteluista poiketen paremmissa puitteissa Raatissa.

Joukkueet lähtevät derbyyn täysin eri lähtökohdista. Kuuden viime ottelun seurantajakso on tuonut Palloseuralle kymmenen pistettä ja Luistinseuralle vain yhden. Se piste tuli viime kierroksella JBK:n vieraana.

OLS:aa uhkaa putoaminen takaisin Kolmoseen. Jokaisen Kakkosen lohkon kaksi huonoiten sijoittunutta joukkuetta tippuvat Kolmoseen ensi kaudeksi. OLS:n peikkona vaanii vielä lisäputoaja, joka tulee olemaan kaikkien Kakkosen lohkojen huonoin sijalle kahdeksan sijoittunut joukkue. Naapuriseuralla on matkaa sarjan kahdeksannelle sijalle peräti seitsemän pinnaa – sen ylemmäksi OLS:lla ei ole edes teoreettisia mahdollisuuksia. Kakkosen lohkoista juuri pohjoislohkon häntäpää on kerännyt vähiten pinnoja suhteessa muihin lohkoihin, joten vaikuttaa siltä, että pohjoisen lohkosta putoaa myös se yksi ylimääräinen joukkue. Tätä taustaa vasten OLS:n tilanne on hankala. Keltapaidat ovat todellisen pakkovoiton edessä derbyssä, jotta se voisi hinata itsenä vielä JBK:n ohi kahdeksanneksi. OLS on kerännyt 10 sarjapinnaa. OPS:lla on niitä on 30.

Iiro Vandell

Palloseuran tilanne on helpompi, vaikka joukkueen nousutavoite ei toteutunutkaan tällä erää. OPS on turvallisesti sarjan keskikastissa. Lopullinen sarjasijoitus löytynee sijojen 3 – 7 välistä. Kun katsotaan OPS:n ja OLS:n kauden keskinäisiä taistoja, on lauantaina panoksena myös keskinäisten otteluiden herruus. OLS yllätti kauden avausderbyssä OPS:n maalein 0 – 1 ja OPS voitti keskikesän maali-ilottelun luvuin 3 – 4.

OPS on purkanut neljän brasilialaispelaajansa (Rafael Pereira, Jean Palmeira, Marcos Rhoden ja Hudson Soares) sopimukset. Brassien tilalle Palloseura nostaa kokoonpanoon omia junioripelaajiaan, jotka saavat arvokasta kokemusta miesten peleistä loppukauden ajan. Alex Arinze vapautuu derbyyn pelikiellosta.

OPS – OLS lauantaina 30.8. kello 16.00, Raatin Stadionilla. Tervetuloa!


PÄÄSYLIPUT:

10 € (aikuiset)

5 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, veteraanit)

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
Palloliiton toimitsijakortilla ilmainen sisäänpääsy

Alennuksiin oikeuttavat todistukset esitettävä portilla

Huom! Pankkikortti ei käy maksuvälineenä


>> Lipunmyynti


(Toimitus)

19.08.2014

Ari Koski vaatii kehitystä kauden loppuun asti

Palloseuran eväät sarjanousua ajatellen alkavat olla syötynä viime sunnuntaina FC YPA:lle kärsityn 4 – 0-tappion myötä. Ero sarjakärkeen venähti 15:een pisteeseen. Pinnoja on toki jaossa vielä 21 kappaletta, mutta OPS:n nousu vaatisi totaalista konttaamista PS Kemiltä, FC YPA:lta ja AC Kajaanilta. Vastaavasti OPS:n olisi voitettava loput pelinsä ja sitä oululaiset tietysti yrittävät joka tapauksessa.
 
– Tilanne on hankala. Saumat kärkipaikkaan on aikalailla nyt menetetty. Joukkueen motivointi on nyt iso kysymys. Jätkät ovat kuitenkin kunnossa, treeneissä on positiivinen meininki ja meillä on yksi uusi hyökkääjä testissä, OPS:n valmennusvastuuta kantava Ari Koski aloittaa.

Oulun Palloseura isännöi sunnuntaina Castrénissa Tornion Pallo-47:ää. Kauden aiemmat mittelöt ovat päättyneet 1 – 1-tasatulokseen ja oululaisten 1 – 2-vierasvoittoon. Koski on luottavainen tulevan ottelun alla.

– Torniolla on nuori porukka, joka tekee aika paljon virheitä. Kun me vain maltamme puolustaa hyvin ja prässäämme koko joukkueen voimin, ei meillä ole hätää ja tulosta tulee.

– He pelaavat aika suoraviivaisesti. Meidän pitää iskeä heidän pallonmenetyksiin, sillä niistä ne tilanteet aukeavat. Pystymme ihan varmasti luomaan tarpeeksi maalipaikkoja.

Ari Koski

Seth Abladen sairasloman takia Palloseuran vastuuvalmentajaksi noussut Ari Koski (kuvassa) on itse intoa ja motivaatiota täynnä, vaikka sarjatilanne onkin vaikea. Rovaniemeläislähtöinen Koski haluaa kehittää OPS:n peliä kauden päätösotteluun asti.

– Peliavaaminen on se isoin asia, mitä pitää parantaa; saada puolustajille rohkeutta pelata palloa maata pitkin keskikentälle. Toisaalta taas keskikentältä ja kymppipaikalta pitää löytää niitä tyhjiä syöttötiloja.

Toisena hän listaa puolustamisen. OPS:n peli on ollut ailahtelevaa ja huonoina päivinä oma verkko on soinut rajusti, kuten Ylivieskassa kävi. Maaliero on yhden osuman verran pakkasella.

– Meille on tehty pirun paljon maaleja. Puolustuksen tilkitseminen on yksi kehitettävä asia ja varsinkin merkkaaminen boksin sisällä.

Alex Arinze huilaa sunnuntaina pelikiellon vuoksi. Marcos Rhoden puolestaan palaa kokoonpanoon.


OPS – TP-47 sunnuntaina 24.8. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!


(Toimitus)

16.08.2014

Ylivieskaan tasuriputkea katkaisemaan

Viime lauantaina maukkaan voiton AC Kajaanista ottanut Oulun Palloseura suuntaa sunnuntaina Ylivieskaan katkaisemaan tasuriputkea. Kumpikin kauden kohtaamisesta FC YPA:a vastaan on nimittäin päättynyt tasan.

 

Toukokuun alussa kauden toisessa pelissään OPS päätyi Ylivieskassa 2-2-lukemiin Marcos Rhodenin ja Rafael Pereiran maaleilla. Castrénilla kohdattiin juhannuksen jälkeisessä pelissä. Silloin loppulukemat olivat 1-1 Reginal Richardsonin vastatessa OPS:n maalista.

 

Sunnuntain kohtaamisessa on klassiset "kuuden pisteen ottelun" ainekset, sillä ylivieskalaiset majailevat sarjataulukossa OPS:n edellä, sopivasti kuuden pisteen päässä. Voitolla OPS nousisi vielä hätyyttelemään sarjan kärkikolmikkoa.

 

Kumpikin joukkue on lohkon kuntopuntarin kärkinimiä. FC YPA on voittanut viidestä viime pelistään neljä ja pelannut kerran tasan. OPS ei jää paljon pekkaa pahemmaksi, sillä se on voittanut viidestä viime pelistään neljä ja hävinnyt yhden.

 

 

FC YPA - OPS sunnuntaina 17.8. kello 18.30, Ylivieska.

(Toimitus)

08.08.2014

OPS haastaa AC Kajaanin kotikentällään

Oulun Palloseura isännöi lauantaina Castrénilla viime kauden päätteeksi Kakkoseen OPSin tavoin pudonnutta AC Kajaania. Lähtökohdat yhteen kauden odotetuimmista kotiotteluista eivät oululaisia mairittele: alla rökäletappio Iisalmen Pallokerho-37:lle ja kaksi uutta pelikieltoa. Positiivista on se, että kapteeni Juhani Koponen ja Joni Lämsä vapautuvat pannoistaan. Andrew Grayta ei vielä Iisalmessa nähty, mutta lauantaina laituri saatetaan nähdä edustuksen kokoonpanossa. Gray on pelannut OPS-Akatemiassa hyvän kauden.

Kajaanilaiset ovat sarjassa toisena 37 pisteellä vain pinnan sarjajohtaja PS Kemin perässä. OPS säilytti keskiviikon tappiosta huolimatta asemansa viidentenä, mutta pistepotti pysyi luonnollisesti 26:dessa. AC Kajaani on ollut parempi kauden kahdessa aiemassa kohtaamisessa, jotka molemmat on mitelty Kajaanissa. Kumpikin peli on päättynyt maalin marginaalilla kainuulaisten voittoon: 1 – 0 ja 3 – 2.

– Altavastaajana lähdetään kasvojen pesuun. Keskiviikkona oli vaikea peli, mutta ne opettavat. Ihme on, jos asenteesta löytyy ongelmaa lauantaina. Kyllä se (PK-peli) sellainen herätys oli, OPS:n kapteeni Juhani Koponen alustaa.

Hudson ja Koponen

Hudson Soares ja Juhani Koponen.AC Kajaani saapuu Ouluun taatusti nälkäisenä, sillä PS Kemin jäätyä torstaina tasapeliin FC YPA:n kanssa, on Kajaanilla mahdollisuus nousta sarjakärkeen lauantaina. AC Kajaani murskasi viime kierroksella Oulun Luistinseuran maalein 0 – 5 Daniel Caumon ampuessa peräti neljä maalia.

– Jos hän ei neljää tekis meitä vastaan, niin voidaan voittaa, ”Kopo” naurahtaa.

Hän korostaa etenkin oman maalin koskemattomuutta.

– Vaikea sanoa, millainen peli on tulossa. Välillä meillä on soinut omissa ja välillä taas ei ja silloin ollaan pystytty myös tekemään maaleja. AC Kajaanille on tehty koko kauden aikana vain kahdeksan maalia, joten tärkeintä on pitää oma pää puhtaana. Kyllä Siekkinen (Tommi) sitten jossain vaiheessa pari tekee, hän jatkaa.

Marcos Rhoden sovittaa kahden ottelun pannaa Iisalmessa tulleen ulosajon myötä. Rafael Pereira otti keskiviikkona kauden neljännen keltaisen lapun myötä korttitilinsä täyteen, joten myös Pereira on katsomon puolella lauantain huippuottelussa. Poissaolijoista huolimatta Koponen uskoo Palloseuran nousevan tuttuun hurmokseen syksyn aikana, vaikka keskiviikkona kosketettiin pohjaa.

– Syksy on ollut meidän juttu. Joukkue on hitsautunut yhteen ja me pidetään toisten puolia kentällä ja kentän ulkopuolella. Yhtenäisyydestä tämä ei jää kiinni. Yritetään rakentaa sellainen syksyn hurmos taas, Koponen viitoittaa.


OPS – AC Kajaani lauantaina 9.8. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

05.08.2014

Neljättä peräkkäistä voittoa hakemaan

Oulun Palloseura matkaa keskiviikkona Iisalmeen PK-37:n vieraaksi. Ylä-Savossa tähtäimessä on hyvien peliesitysten jatkaminen ja neljännen peräkkäisen voiton ottaminen.

 

OPS nousi sunnuntain voitollaan sarjataulukossa viidenneksi ohi KPV:n ja nyt liipasimella on toinen kokkolalaisjoukkue GBK. Palloseuralla on kasassa 26 sarjapistettä 17 pelatun ottelun jälkeen.

 

PK-37 majailee Kakkosen pohjoislohkossa kahdeksantena. Sillä on yhtä monta peliä pelattuna kuin OPS:lla, mutta sarjapisteitä on yksitoista. Loppukauden iisalmelaiset pelaavatkin putoamista vastaan.

 

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kerran aiemmin, viikkoa ennen juhannusta, jolloin pisteet tasattiin Castrénin tekonurmella 1–1-lukemilla. Maalit pelissä syntyivät aivan viime hetkillä ja OPS:n tasoituksen lisäajalla puski Reginal Richardson pelikiellosta tähän peliin vapautuvan Matias Juntusen kulmapotkusta.

 

PK-37 – OPS keskiviikkona 6.8. kello 18.30, Iisalmi

 

(Toimitus)

01.08.2014

Palloliitto muutti Juntusen tuomion täysin - Valiokunnilla ristikkäiset näkemykset

Suomen Palloliiton valitusvaliokunta on pyörtänyt täysin Palloliiton kurinpitovaliokunnan päätöksen, jonka mukaan Oulun Palloseuran manageri Miika Juntuselle langetettiin 12 ottelun toimitsijakielto ja 500 euron sakko liittyen 26. kesäkuuta pelatun OPS – FC YPA -ottelun tapahtumiin. Juntusen toimitsijakielto lyheni valitusvaliokunnassa neljään otteluun ja sakko peruttiin kokonaan. Valitusvaliokunta kumosi kaikki kurinpitovaliokunnan näkemät rangaistuksen koventamisperusteet ja muutti rangaistusperusteen toiseksi.

– Ei tässä ole mitään järkeä! Ihan sairasta toimitaan Palloliitolta. Täysin amatöörimäistä. Tässä on taas yksi elävä todiste Palloliiton mielivaltaisesta toiminnasta. Vasen käsi ei tiedä, mitä oikea käsi tekee. Juuri näistä asioista puhuin maaliskuun lopussa pitämässäni valtakunnallisessa lehdistötilaisuudessa, jonka yhtenä otsikkona oli Palloliiton toiminta, jalkapallolegenda Miika Juntunen puhisee.

– Kurinpitovaliokunta halusi rangaista minua tarkoituksenhakuisesti. Mihin ammattitaidotonta kurinpitovaliokuntaa tarvitaan, jos he eivät tunne sääntöjä, vaan jakavat sakkoja mutu-tuntumalla, Juntunen kysyy.

OPS-manageri ehti kärsiä kurinpitoprosessin aikana jo kolmen ottelun pannan. Näin ollen hän vapautuu toimitsijakiellostaan ensi keskiviikkona pelattavaan PK-37 – OPS -otteluun. Alkuperäinen rangaistus olisi pitänyt Juntusen sivussa peräti kauden päätösotteluun asti.

– Ensin lätkäistään 12 ottelua, sitten tiputetaan yhtäkkiä neljään. Vuonna 2008 minulle tarjottiin kymmenen ottelun toimitsijakieltoa kurinpitovaliokunnassa, mutta silloin rangaistus tippui viiteen valitusvaliokunnassa, hän mainitsee.

Alkuperäistä rangaistusta määrätessään kurinpitovaliokunta piti koventavana perusteena sitä, että Miika Juntunen on ollut toimitsijakiellossa aiemmin tänä vuonna ja sitä, että Juntunen on Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piirihallituksen varajäsen. Valitusvaliokunta kuitenkin kumosi molemmat perusteet. Valitusvaliokunnan tiedossa ei myöskään ollut, että Palloliitto olisi antanut toimihenkilöitä sitovia ohjeita sen suhteen, etteivät he saisi olla yhteydessä erotuomariin tai otteludelegaattiin toisin kuin kurinpitovaliokunta päätöksessään väitti.


– Sama elin (kurinpitovaliokunta) sähläsi viime kauden lopun tapahtumat. He itse muuttivat sääntöjä jälkikäteen marraskuussa, jotta pystyivät rankaisemaan minua lokakuun alun tapahtumista. Silloin ei löytynyt Palloliiton, Uefan, eikä Fifan säännöistä kohtaa, jolla minua olisi voitu rangaista. Niinpä sääntöpykälä keksittiin jälkikäteen ja he vielä viivyttelivät päätöstä, jotta keksitty rangaistus ulottuisi mahdollisimman pitkälle kilpailukauteen, Juntunen kummastelee.

Valitusvaliokunnan perusteluiden mukaan yleisiä rikosoikeudellisia rangaistuksen mittaamisperiaatteita ovat suhteellisuus-, yhdenvertaisuus- ja kohtuusperiaate. Valitusvaliokunnan perusteluista ilmenee, että kurinpitovaliokunnan antama päätös oli näiden periaatteiden vastainen.

(Toimitus)

17.08.2014

Palloseura jatkoi ailahtelevia otteita

Toisinaan on päiviä, jolloin mikään ei onnistu. Näin kävi Oulun Palloseuralle Ylivieskassa, jossa FC YPA oli parempi oikeutetusti selvin luvuin 4–0 (2–0).

 

– Henkilökohtaisia virheitä tuli hirveästi. Ensimmäisellä puoliajalla ei saatu ollenkaan syöttöjä omille, eikä saatu siten rakenneltua peliä. YPA pelasi hyvin, esimerkiksi heidän laitapakkinsa nousivat vaarallisesti, eikä me saatu niitä kuriin, OPS-luotsi Ari Koski kertoi.

 

Häntä harmitti pelin ailahteleminen, sillä hyvää kotipeliä seurasi jälleen huono vieraspeli.

 

OPS joutui kahden maalin tappiolle jo 22. peliminuutilla. Lopullinen niitti oli Alex Arinzen kaksi muutaman minuutin sisään saamaa keltaista korttia ja sitä kautta vajaalle joutuminen. Korteista toinen oli kyseenalainen.

 

– Aivan järjetön punainen oli. Se kyllä tappoi pelin. Ensimmäinen kortti oli selvä, mutta toinen tuli, kun mentiin kylki kylkeä vasten keskialueella. Ei se kortin arvoinen kyllä ollut, en tiedä, mitä tuomarit siinä näkivät.

 

Kosken mukaan tuomarilta jäi viheltämättä Palloseuralle rankkari ja YPA:lle punainen kortti.

 

– Tuomarityöskentely oli kyllä taas aikamoista, mutta ei se tappiota selitä. YPA oli parempi ja sillä selvä.

 


FC YPA – OPS 4 – 0 (2 – 0)
1 – 0 Despot Viskovic 9 min.
2 – 0 Joni Pakola 22 min.
3 – 0 Janko Vidic 74 min.
4 – 0 Dragan Pejic 90+2 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Sasa Savic (FC YPA)
2 Joni Pakola (FC YPA)
1 Despot Viskovic (FC YPA)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

24.08.2014

OPS jäi tasapeliin TP-47:n kanssa

Isäntäjoukkue Oulun Palloseura määräsi tahdit Castrénin sunnuntai-illassa torniolaisvieraita vastaan, mutta hidas pelinrakentelu jätti OPS:n lopulta tasapeliin. Oululaisten vastuuvalmentaja Ari Koski oli pettynyt mies päätösvihellyksen jälkeen.

– Häviöltähän tämä tuntuu. Olisi pitänyt voittaa selvästi.

OPS hallitsi peliä alusta lähtien, mutta vierailijat menivät jo vartin jälkeen johtoon todella kyseenalaisella maalilla. Torniolaispuolustus siivosi omasta päädystään pitkän purkupallon, joka tavoitti kärjessä selvässä paitsioasemassa olleen Johannes Heralan. Kun lippu ei kovasta protestoinnista huolimatta noussut, kikkaili Herala läpiajosta vierailijat johtoon.

Pian toisen jakson alussa OPS:lle puhallettiin kauden ensimmäinen rangaistuspotku. Pilkun hankkinut Rafael Pereira (kuvassa) ampui pallon itse 11 metristä alanurkkaan. Maali jäi Palloseuran illan ainoaksi. Kosken mukaan voitontavoittelu kuihtui ennen kaikkea hitaaseen pelaamiseen.

– He pelasivat kolmella toppari ja siellä oli todella paljon tilaa laidoilla. Puhuttiin tästä kopissa jo ennen peliä. Pelattiin kuitenkin aivan liian hitaasti ja syöteltiin hitaasti. Käveltiin. Laidoilla oli kyllä tilaa, mutta emme saaneet palloja sinne, hän harmitteli.

OPS isännöi ensi lauantaina kauden kolmannessa paikallisottelussa Oulun Luistinseuraa. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Raatin stadionilla paremmissa puitteissa. Peli alkaa kello 16.00.


OPS – TP-47 1 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Johannes Herala 15min.
1 – 1 Rafael Pereira rp. 61min.

Veikkauspörssipisteet
3 Rafael Pereira (OPS)
2 Johannes Herala (TP-47)
1 Joni Lämsä (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

30.08.2014

OPS vahvempi derbyssä

Oulun Palloseura otti Kakkosen Oulun herruuden itselleen kukistamalla aseettomaksi jääneen Oulun Luistinseuran paikallisottelussa maalein 1 – 0. OLS olisi kaivannut kipeästi pisteitä säilyttääkseen mahdollisuuksia sarjapaikan uusimiseen, mutta vierailijat eivät pystyneet haastamaan Palloseuraa kuin ensimmäisen vartin ajan, joka oli Luistinseuran painostusta.

– Alku oli ongelmallinen, koska kävelimme. Sen jälkeen otettiin peli haltuun, mutta edelleen sama ongelma: maaleja, maaleja, maaleja. Meillä oli kolme tolppaa ja ties kuinka monta läpiajoa, mutta vain yksi maali. Olisimme voineet ”tappaa” pelin jo paljon aikaisemmin, OPS:n vastuuvalmentaja Ari Koski näki.

Joni Leskelä

Varusmiespalvelustaan parhaillaan suorittava Joni Leskelä (keskellä) pelasi erittäin kypsän ottelun keskikentän pohjalla.OPS:n ratkaisijat löytyivät seuran junioriosastolta. Brassipelaajien jättämiä aukkoja aloituskokoonpanossa paikanneet Joni Lämsä ja Joni Leskelä saivat valmentajien kehut ottelun jälkeen. Joneista Leskelä oli vasta toista kertaa sinipaitojen avauskokoonpanossa tällä kaudella.

– Joni Lämsä ja varsinkin Joni Leskelä olivat aivan ylivoimaisesti kentän parhaita. Vaikka joukkue on nyt muuttunut paljon, niin ainakaan se ei ole heikentynyt yhtään. He hallitsivat keskikenttää aivan täysin, Koski kehui.

Joni Lämsä

Toinen OPS:n illan onnistujista oli 17-vuotias Joni Lämsä, joka pyöritti peliä keskikentällä aikamiehen ottein.OPS:n voittomaali nähtiin puolen tunnin kohdalla. Lämsä vapautti Eelis Koskisen puolen kentän mittaiseen laitakuljetukseen, jonka päätteeksi Koskinen tarjoili namupassin Andrew Graylle, jolla oli helppo työ nostaa pallo häkkiin maalin edustalta. Toisella jaksolla OPS:n viimeistely oli tuskaisempaa ja hyökkäyspäässä nähtiin paljon huonoja syöttövalintoja. Lähimpänä maalimerkintää olivat tolppaan puskeneet Iiro Vandell ja Reginal Richardson sekä läpiajosta pallon maalin yli laukonut Tommi Siekkinen. Myös Matias Juntusen vapaapotku oli erittäin lähellä upota lisäajalla.

Andrew Gray

Andrew Gray nosti OPS:n voittomaalin Eelis Koskisen ja Joni Lämsän esityöstä.OPS:n kiikareissa siintää sarjassa vähintään viides sija, joka toisi ensi kaudella yhden ylimääräisen kotiottelun. OPS nousi derbyvoiton myötä lohkonsa neljänneksi ohi kaksi ottelua vähemmän pelanneen GBK:n.


OPS – OLS 1 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Andrew Gray (Matias Juntunen) 28 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Matias Juntunen (OPS)
2 Tommi Siekkinen (OPS)
1 Oskari Rounaja (OLS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

03.08.2014

Palmeira ratkaisi OPS:lle

Palloseura nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistamalla aseettomaksi jääneen Kokkolan Pallo-Veikot Castrénilla maalein 3 – 0. Oululaisten hyökkäyspelaaminen oli ajoittain varsin kaunista katseltavaa pitkine syöttöketjuineen ja luovine ratkaisuineen. Paremmalla viimeistelyllä OPS olisi voittanut pelin huomattavasti leveämmin. Isännät puolustivat erittäin tarkasti koko 90-minuuttisen ja etenkin vaaralliseksi tiedetty KPV-kärki Henri Myntti pysyi pimennossa.

– Jätkät hoitivat puolustuksen hyvin, eikä meillä ollut lopulta mitään hätään, joten kyllä se voitto siihen perustui. Ensimmäiset 20-minuuttia oli hyvää peliä, mutta sitten lähdettiin kävelemään KPV:n mukaan. Toinen puoliaika oli taas ihan erinäköistä peliä, OPS:n valmentaja Ari Koski kertasi.

Kotijoukkue meni johtoon heti pelin alussa. Tommi Siekkisen matala syöttö laidalta löysi Jean Palmeiran, joka upotti lähietäisyydeltä pallon ohi KPV:n maalia vartioineen vasta 15-vuotiaan Riku Uuskartanon. Palmeira laukoi illan toisen maalinsa hieman onnekkaasti toisen jakson alussa etukulmasta puolustajan jalan kautta. Tommi Siekkinen iski loppulukemat lisäajalla läpiajosta.

OPS:n pelisuunnitelma piti loppuun asti ja KPV jäi yllättävän aseettomaksi silloin, kun vierailijoiden olisi pitänyt rakentaa kiriä.

– Tiedettiin aika hyvin, miten he pelaavat. Otettiin Myntti (Henri) hyvin pois pelistä, prässättiin pallollista ja hoidettiin purut pois maalilta, Koski totesi.

Jean Palmeira

Jean Palmeira lihotti kauden maalisaldonsa viiteen. Tommi Siekkisen osuma oli hänen kauden kuudes.Erikoista illan ottelussa oli hukattujen maalipaikkojen määrä. Molemmat joukkueet kilauttivat maalikehikkoa kahdesti. OPS sössi pallon avopaikassa tyhjän maalin yli kolmesti, KPV kahdesti. Lisäksi Riku Uuskartano torjui miehen lailla puolenkymmentä laukausta KPV:n maalilla. OPS:n maalia vartioinut Juho Keskinen pääsi huomattavasti helpommalla.

– Otteluun oli vaikeat asetelmat, mutta onneksi seuraavaan peliin saadaan kaksi miestä takaisin.

Matias Juntunen vapautuu pelikiellosta keskiviikon vierasotteluun ja Andrew Gray on kokoonpanossa uutena miehenä. Miika Juntunen vapautuu toimitsijakiellosta.


OPS – KPV 3 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Jean Palmeira (Tommi Siekkinen) 10 min.
2 – 0 Jean Palmeira 56 min.
3 – 0 Tommi Siekkinen (Marcos Rhoden) 90 + 3 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Jean Palmeira (OPS)
2 Iiro Vandell (OPS)
1 Riku Uuskartano (KPV)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

06.08.2014

Asenne puuttui Iisalmen reissusta

Oulun Palloseura joutui tyrmätyksi tylyin luvuin PK-37:n vieraana Iisalmessa. Loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle 4–1 (1–0). OPS-valmentaja Ari Koski harmitteli huonoa asennetta ja Marcos Rhodenin punaista korttia.

 

– Asennevika oli. Oltiin huonoja, varsinkin puolustaessa tuli aivan liikaa henkilökohtaisia virheitä. Kun punainen tuli, niin siihenpä se peli kuoli.

 

Brassipelaajan ulosajo tuli 58. minuutilla, kun tuomari näki hänen astuneen tahallisesti vastustajajoukkueen pelaajan jalan päälle. Siinä vaiheessa peli oli jo isännille 2–0. Alex Arinze toi vielä OPS:n maalin päähän 62. minuutilla, mutta PK-37 lisäsi johtoaan pari minuuttia myöhemmin.

 

Puolustusasenteesta kertoo jotain se, että huolimatta neljästä päästetystä maaleista OPS-vahti Juho Keskinen palkittiin yhdellä Veikkauspörssipisteellä.

 

– Juho otti monta läpiajoa ja muutenkin isoja koppeja. Olisi ollut vielä rumemmat lukemat ilman häntä, Koski sanoi.

Ottelu pääsi alkamaan tunnin myöhässä, kun Palloseura joutui taittamaan puolet matkasta lainabussilla bussin tehtyä tenän Pulkkilan kohdilla.

 

 

PK-37 – OPS 4 – 1 (1 – 0)

1 – 0 Anssi Lipponen 5 min.

2 – 0 Anssi Lipponen 49 min.

2 – 1 Alex Arinze 62 min.

3 – 1 Jani Vidgren 64 min.

4 – 1 Tuomas Halonen 81 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Jani Vidgren (PK-37)

2 Anssi Lipponen (PK-37)

1 Juho Keskinen (OPS)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

09.08.2014

Taktiikka toimi täydellisesti

Oulun Palloseuran valmennusjohto voi asettaa yhden uuden sulan yhteiseen hattuunsa lauantain kotivoiton johdosta. Oululaisten taktiikka AC Kajaania vastaan puri täydellisesti ja jokainen pelaaja toteutti roolinsa mallikkaasti. Vierailijat loivat ottelussa sinisten lasien läpi laskettuna ainoastaan yhden maalipaikan. Isännät onnistuivat tällä kertaa omista paikoistaan hyvin, eikä puolustuksessa ilmennyt ongelmia.

– Tyytyväinen pitää olla. Pelattiin täysin laaditun taktiikan mukaan. Joukkue näyttää syttyvän hyvin kärkiporukoita vastaan. Meillä ei olisi tässä sarjassa mitään hätää, jos pelaisimme joka ottelussa näin, OPS-luotsi Ari Koski hymyili.

Dogukan Mesekoparan

OPS:n topparit Reginal Richardson ja Dogukan Mesekoparan dominoivat molemmilla maaleilla. Tässä Mesekoparan puskee OPS:lle 2 -0.Voiton tuomat kolme pistettä nostivat OPS:n sarjataulukossa neljänneksi. Kosken mukaan joukkue tarvitsi keskiviikkoisen rökäletappion jälkeen pienen herättelyn.

– Vähän ravisteltiin jätkiä, mutta kyllä he tajusivat itsekin, kuinka huono peli se (PK-37 - OPS) oli.

Lauantain ottelu kulki koko 90-minuuttisen ajan OPS:n käsikirjoituksen mukaan. Juoneen kuului se, että AC Kajaani sai pyörittää palloa vapaasti omalla kenttäpuoliskollaan, mutta keskiviivan jälkeen vierailijat pakotettiin huonoihin ratkaisuihin tiiviin puolustuksen edessä.

– Keskikenttä oli tiiviinä ja topparit pelasivat pirun hyvän pelin. Kun pidetään nolla omissa, niin kyllä me ainakin yhden teemme joka pelissä, Koski kiitteli.

Andrew Gray

Andrew Gray pelasi ensimmäisen ottelunsa OPS:n edustusjoukkueessa.OPS meni ottelussa johtoon jo vartin pelin jälkeen, kun Iiro Vandell ampui pallon alanurkkaan Tommi Siekkisen sivurajaheitosta lähteneessä tilanteessa. AC Kajaanin illan ainoa maalipaikka nähtiin hieman ennen taukovihellystä, mutta Yankuban Ceesay suti pallon läheltä maalin yli OPS:n veräjlle palanneen Juhani Koposen torjunnan jälkeen.

Palloseura ratkaisi pelin heti toisen jakson alussa. Matias Juntusen sivuvapari tavoitti Dogukan Mesekoparanin, joka nousi pallontavoittelussa maalivahti Volodymyr Nitsetskiyytä korkeammalle. Ottelu oli lopulta lähempänä päättyä OPS:n kolmen maalin voittoon kuin kajaanilaisten kavennukseen. Pirteästi OPS-paidassa debytoinut Andrew Gray kuitenkin liukui pallon maalin yli hyvässä paikassa pelin loppuhetkillä.

– ”AJ” (Anderw Gray) on sähäkkä kaveri, joka hoitaa tunnollisesti myös puolustamisen. Hän on ollut jo pari kuukautta meidän Akatemian mukana, mutta vielä kun saadaan pari kovempaa peliä hänelle alle, niin hyvä tulee, Koski mainitsi.

Andrew Gray

Tässä "AJ:n" paikka, mutta pallo leijailee riman yli.OPS – AC Kajaani 2 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Iiro Vandell (Reginal Richardson) 16 min.
2 – 0 Dogukan Mesekoparan (Matias Juntunen) 47 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Reginal Richardson (OPS)
2 Dogukan Mesekoparan (OPS)
1 Iiro Vandell (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)