« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - August 2013

29.08.2013

Sasa Jovovic aloittanut tehokkaasti - heiluuko verkko Vantaalla?

Kuuden pisteen ottelu. Siitä on todellakin kysymys lauantaina, kun Oulun Palloseura matkustaa vedenjakajaotteluun Vantaan Pallokerho-35:n vieraaksi. OPS:n seitsemän voitotonta peliä on ajanut joukkueen yhä lähemmäksi putoamisviivaa. Lauantain vastustaja PK-35 on tasapisteissä OPS:n kanssa. Molemmat ovat toistaiseksi kuivilla 21 pisteellä, mutta Joensuun Jippo hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä (19) ennen AC Kajaania (14 pistettä). Toisaalta matka on lyhyt jopa viiden kärkeen.

OPS:n riveissä on ollut paljon vaihtuvuutta elokuun aikana ja muutoksia on luvassa myös Vantaalla. Loppukauden permanentti alkaa pikku hiljaa loksahdella uomiinsa ja uudet pelaajat hitsautua osaksi joukkuetta. Yksi isolla henkilökohtaisella panoksella Palloseuran talkoisiin osallistunut uusi kasvo on kauan etsitty maalinsylkijä Sasa Jovovic (kuvassa). Serbitaustainen kärki on osunut neljässä ottelussa kolme kertaa ja mies on syystäkin tyytyväinen starttiinsa.

– Tähän asti on mennyt ihan ok. Olen tehnyt neljässä pelissä kolme maalia, joten alku OPS:ssa tuntuu ihan hyvältä, mutta joukkueena esiintyminen on ollut pettymys, Sasa Jovovic muotoilee.

Tehokkaasti viimeistelleen hyökkääjän bisnes on myös jatkossa maalinteko.

– Yritän parhaani joukkueen eteen omassa työssäni eli tehdä lisää maaleja, hän suuntaa.

OPS lähtee hakeman Vantaalle kauden kolmatta voittoa PK:sta. Viimeksi OPS voitti ISS-stadionilla maalijuhlissa 2 – 3 ja Raatissa OPS oli parempi 2 – 0. Jovovic uskoo lauantain olevan todella kova koitos.

– Se tulee olemaan kova ottelu ja kova taistelu kentän jokaisesta metristä. Voitamme sen olemalla yhä parempia ja parempia joukkueena sekä antamalla kaikkemme joukkuekavereiden eteen. Emme pelaa tällä hetkellä meidän parasta mahdollista jalkapalloa, mutta olen varma, että tulemme parantamaan peliä. Ilmapiiri pukukopissa ja kentällä on hyvä.

Kahden siskonsa kanssa varttunut serbi on pelannut kasvattajaseurassaan FK Borac Cácákin Akatemiassa kymmenen vuotta. Ammattilaisuralle mahtuu tämän lisäksi useita montenegrolaisseuroja: FK Tekstilac, FK Jedinstvo, FK Jezero Plav, FK Rudar Pljevlja, Grbalj Radanovici ja viimeisimpänä Mornar Bar. Mornar Barissa 27-vuotias kärki teki 13 ottelussa kuusi maalia.

– Parhaimpana muistona tähän mennessä on tuplamestaruus FC Rudar Pljevljassa neljä vuotta sitten, Jovovic mainitsee.

Sasa Jovovic

Eelis Koskinen ja Sasa Jovovic tuulettavat avausmaalia OPS - FC Viikingit ottelussa.Pitkään poissaolleet OPS-jyrät Juhani Koponen ja Juha-Matti Huovinen lähestyvät hiljalleen pelikuntoa, mutta lauantai voi tulla liian nopeasti kaksikon kannalta. Puujalkaa parantelevan Iiro Vandellin pelikunto selviää lähempänä ottelupäivää. OPS ei jatka Sasa Kolicin ja Carlos Sorianon sopimuksia koeajan jälkeen, joten he eivät ole Palloseuran mukana Vantaalla. Lawrence Chiedozie sovittaa pelikieltoa.

PK-35:n kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten takia Kalle Sorja ja Petri Oravainen. Poissa ovat myös pelikieltoa istuva Ymer Xhaferi, Kakkoseen lainatut Riku Selander ja Kalle Kärki sekä kotimaassaan majaileva Karim Benounes. Pientä tälliä paranteleva Kim Raimi on kysymysmerkki.

OPS:n vahvuuteen on saapunut vielä kaksi uutta pelaajaa koeajalle. Englantilaisen keskikenttäpelaaja Jake Rosen siirto on vielä vaiheessa, mutta yhdelle pidempään OPS:n mukana harjoitelleelle pelaajalle on saatu pelilupa. Kuka hän on? Katso vastaus juuri avatulta OPS:n Twitter-tililtä tai Facebookista.


Seuraa OPS:aa Twitterissä: https://twitter.com/oulunpalloseura

Seuraa OPS:aa Facebookissa: https://www.facebook.com/oulunpalloseura

PK-35 – OPS lauantaina 31.8. kello 16.00 Vantaa.

(Toimitus)

27.08.2013

Stewart, Ramirez ja Vandell vahvoilla Röngän voimapelaajaksi

Lähiruokatalo Rönkä valitsee kaikissa OPS:n kotiotteluissa joukkueen ”voimapelaajat”. Voimapelaajat palkitaan 3:lla, 2:lla tai 1:llä sarvella ja kauden päätyttyä OPS:n eniten sarvia saanut pelaaja palkitaan erikoispalkinnolla. Ramirez ja Cornelius Stewart jakavat tällä hetkellä voimapelaajapörssin kärkipaikan 12 sarvella. Iiro Vandell haastaa kaksikkoa yhdeksällä sarvella ja Pekka Räisänen seitsemällä.

OPS:lla on jäljellä vielä kolme kotiottelua (7.9. OPS - Jippo, 20.9. OPS - AC Oulu ja 5.10. OPS - AC Kajaani).

Rönkä-voimapelaajasarvet (tilanne 27.8.2013)


Cornelius Stewart 12
Ramirez 12
Iiro Vandell 9
Pekka Räisänen 7
Juho Keskinen 5
Juhani Koponen 4
Sasa Jovovic
3
Juha-Matti Huovinen   
2
Eelis Koskinen 1
   

                     
(Toimitus)

24.08.2013

Santeri Järvenpää kuukauden OPS-juniori

Oulun Palloseuran B-junioreiden monitaituri Santeri Järvenpää on elokuun OPS-juniori. ”Sipe” hallitsee pelipaikat niin hyökkäyksessä, keskikentällä kuin puolustuksessakin. Hän on kesän edetessä terävöittänyt otteitaan entisestään ja on kovalla työnteollaan kirittänyt koko joukkuetta yhä parempiin suorituksiin.

ops
OPS:n stadionpäällikkö Juho Sipilä (keskellä) palkitsi Santeri Järvenpään (oik.) OPS – FC Viikingit -ottelun alkuseremonioissa Palloseuran perinnekaulahuivilla ja ruokailulahjakortilla. Vasemmalla kesäkuun OPS-juniori Karri Korhonen, joka pokkasi palkintonsa jälkijunassa.

(Toimitus)

22.08.2013

Stewart uskoo hyvään loppukauteen - lauantaina vastassa Viikingit

Kun vilkaistaan Ykkösen sarjataulukkoa, on helppo todeta tulevan lauantain kovat panokset, kun Oulun Palloseura isännöi FC Viikinkejä Raatissa kello 16.00 alkaen. Viikingit on kerännyt 21 pinnaa tähän mennessä OPS:n 20 vastaan. PK-35 hengittää niskaan 18 pisteellä, mutta putoajan paikoille on sentään vielä etumatkaa: Jippo (16 pistettä) ja AC Kajaani (11 pistettä). Luvassa on huipputärkeä paini paremmasta sarjasijoituksesta.

Palloseuran vauhdikas laitahyökkääjä Cornelius Stewart myöntää Palloseuran viime aikojen vaikeudet, mutta uskoo parempaan loppukauteen.

– Minun mielestäni meillä ei mene hyvin tällä hetkellä, mutta sellaista jalkapallo on. Välillä ylämäkiä, välillä alamäkiä. Viime viikkoina meillä on ollut paljon muutoksia joukkueessa ja sekin on normaalia jalkapallomaailmassa. Minulla on hyvä tunne uusista pelaajista. Me harjoittelemme erittäin hyvin yhdessä, joten uskon, että tästä tulee hyvä loppukausi, Stewart juttelee.

St. Vincentin ja Grenadiinien saarivaltiosta kotoisin oleva laitahyökkääjä keskittyy antamaan omalta osaltaan parhaansa myös loppukauden ajan.

– Yritän aina aloittaa ja päättää kauden samalla tavalla. Koko välin teen parhaani ja annan kaikkeni, kuten aina, hän toteaa.

Cornelius Stewart

OPS piti pisteet Raatissa kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Viikinkejä vastaan maalein 1 – 0. Heteniityltä OPS poistui 3 – 0-tappio niskassaan, joten nyt haetaan kunnianpalautusta siltä osin.Tahmaista kautta OPS:n tavoin pelaava FC Viikingit on osoittanut piristymisen merkkejä viime otteluissa. Ilkka Jäntin suojatit hakivat vasta täydet pisteet Oulusta kukistamalla AC Oulun maalein 2 – 3. Viime kierroksella Viikingit näpäyttivät Ilvestä 1 – 1-tasapelissä – aivan, kuten OPS.

– Lauantaina on erittäin tärkeä ottelu. Se tulee olemaan kova taistelupeli loppuun asti. Kunhan säilytämme kurinalaisuuden, meidän pitäisi selvitä siitä, Stewart ennakoi.

– Yhteispeli, kova työ ja päättäväisyys ovat voiton avaimet. Niillä palataan takaisin voittojen tielle lauantaista alkaen, hän lisää.

OPS:n edellisestä voitosta on kulunut pitkään. Otteluohjelmaa pitää selata aina heinäkuun 18:een päivään asti, jolloin OPS voitti SJK:n Oulussa maalein 2 – 0. Tuota seuranneet kuusi ottelua ovat tuoneet Palloseuralle vain kaksi tasapelipistettä.

Viime lauantain Haka-ottelu toi oululaisille tappion lisäksi muitakin murheita. Ramirezin korttitili täyttyi Tehtaan kentälle, joten meksikolainen seuraa Viikingit-peliä katsomosta, kuten myös suoraa punaista korttia Valkeakoskella katsellut Lawrence Chiedozie. Nigerialaishyökkääjä Elijah Christopher ei ole enää mukana Palloseuran kokoonpanossa, vaan mies on palannut kotimaahansa. Uudet kasvot: kroatialainen keskikenttäpelaaja Sasa Kolic ja espanjalaishyökkääjä Carlos Domingues Soriano ovat ensimmäistä kertaa mukana kokoonpanossa kotiottelussa. Viikingeiltä on ollut sivussa viime otteluissa hyökkääjät Daut Kuqi ja Zakaria Kibona. Teemu Honkaniemi palannee kentälle lauantaina.

OPS – FC Viikingit 24.8. kello 16.00, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

15.08.2013

OPS haastamaan sarjajohtaja Hakaa lauantaina

Valkeakosken Haka ja Kotkan FC KooTeePee ovat olleet Oulun Palloseuralle hankalia vastustajia tällä kaudella – ainoat seurat, joilta OPS ei saanut pistettäkään. Lauantaina oululaisilla on viimeinen mahdollisuus naarmuttaa kolmen ottelun voittoputkessa porskuttavan Hakan nousujunaa. Valkeakoskelaiset (42 pistettä) johtavat sarjaan kahden pisteen turvin ennen Seinäjoen Jalkapallokerhoa (40 pistettä). OPS on seitsemäntenä 20 pisteellä.

– Haka voitetaan sillä, että uskalletaan pelata meidän omaa peliä, minkä kaikki joukkueessa tietävät. Sitä pitää vielä parantaa kauden loppuun asti. Lisäksi tarvitaan se sama taistelu, mikä oli Ilvestä vastaan, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio viitoittaa.

– Haka on ollut alusta asti suurimpia suosikkeja tässä sarjassa. Me emme kuitenkaan mieti Hakaa lauantaina, vaan keskitymme omaan tekemiseen. Hakassa on jo kolmas valmentaja tällä kaudella, joten sen takia on turha miettiä heitä. Sen uskallan luvata, että me taistelemme siellä kovasti, hän lisää.

Haka aloitti kauden Harri Kampmanin opein, mutta vaihtoi konkariluotsin pian Asko Jussilaan. Nyt valkeakoskelaisten peräsintä pitää HJK:sta tullut Juho Rantala.

Ykkösen maalipörssin kärkipaikan jakaa 12 osumallaan yhdessä Ilveksen Kalle Multasen kanssa Hakan Jussi Aalto. Joukkue on hävinnyt viimeksi 14. kesäkuuta FC Viikingeille. Haka on päästänyt vain kymmenen maalia omaan verkkoonsa, joten OPS:lla riittää mietittävää molempien maalien edustoilla lauantaina.

– Meidän pitää parantaa puolustamista. Onneksi meidän molemmat maalivahdit ovat olleet hyviä tähän asti, vaikka meille onkin tehty jo 30 maalia. Nyt on hyvä paikka todistaa puolustuksen pitävyys, kun vastassa on sarjakärki, Antonio heittää haastetta.

Molemmat joukkueet ovat kokeneet muutoksia sitten viime kohtaamisen, jonka Haka voitti Raatissa maalein 1 – 2. Kauden alussa Haka peittosi OPS:n Tehtaan kentällä maalein 3 – 1. FC Haka on hankkinut yhdysvaltalaishyökkääjä Aaron Kingin ja Lasse Linjala on palannut takaisin Hakan miehistöön haettuaan vauhtia Kakkosesta. OPS:ssa on ollut sekä lähtijöitä että tulijoita sitten joukkueiden viime kohtaamisen. Uusista hankinnoista ainakin Dorde Vojvodic ja Sasa Jovovic ovat OPS:n mukana lauantaina. Pelikielloista vapautuvat Pekka Räisänen ja Lawrence Chiedozie tuovat kaivattua leveyttä alakertaan, mutta Juha-Matti Huovinen (polvi) ja Juhani Koponen (jalka) ovat edelleen sivussa. Jarno Mattila palannee Hakan kokoonpanoon.

FC Haka – OPS lauantaina 17.8. kello 17.00, Tehtaan kenttä.

(Toimitus)

13.08.2013

OPS-tietovisassa ratkaisun hetket

Tammikuun alussa startanneessa OPS-tietovisassa eletään ratkaisun hetkiä. Kisasta on muodostunut kahden kauppa. Kun seitsemän kierrosta on vielä jäljellä, on maratontaulukon voittoon mahdollisuudet enää Kari Vesalalla (22/30) ja Timo Koposella (19/30). Tällä viikolla kysymme: Mikä joukkue sinetöi OPS:n putoamisen 1.divariin kaudella 1983?

OPS-TIETOVISAN maratontaulukon pistetilanne 30 kierroksen jälkeen:
Kari Vesala 22
Timo Koponen 19
Vesa Parkkinen 14
Eero Heikkinen 10
Risto Salmi 9
Veikko Suorsa 8
Jarmo Pulkkinen 8
Jari Pikkuhookana 5
Virpi Kangas 4
Keijo Vähäkuopus 3
8 kilpailijaa 2
24 kilpailijaa 1

Arvomme joka viikko oikein vastanneiden kesken kaksi pääsylippua Raatin stadionin pääkatsomoon. Liput käyvät mihin tahansa OPS:n kauden 2013 kotiotteluista. Lisäksi palkitsemme kauden päätteeksi eniten oikeita vastauksia keränneen tietäjän erikoispalkinnolla. Liity Facebook-tykkääjäksi tästä ja pääset osallistumaan kilpailuun vielä loppukauden ajan!

(Toimitus)

09.08.2013

Keskinen kääntää Ilves-ottelun lähtökohdat näytönpaikaksi

Oulun Palloseura lähtee sunnuntain kotiotteluun Tampereen Ilvestä vastaan siipirikkoisempana kuin koskaan aiemmin tällä kaudella. Lukuisten poissaolijoiden vuoksi kokoonpanoa täydennetään OPS Akatemian pelaajilla. Maalilla torjuu kolmannessa peräkkäisessä ottelussa Juho Keskinen.

– Turha voivotella sitä, että meillä on vaikea tilanne, vaan niiden jätkien pitää tehdä kova työ, jotka pääsevät kentälle. Varmasti meiltä löytyy 11 miestä avaukseen. Kunhan kaikki laittavat kaiken peliin kaikilla pelipaikoilla, niin meillä ei ole mitään ongelmia, kokenut torjuja rahoittelee.

– Nuorilla pelaajilla on nyt näytönpaikka niin kuin minullakin. Minä olen tällä hetkellä joukkueen ykkösmaalivahti ja se on iso vastuu. Nyt pitää ottaa se vastuu, mikä on tarjolla, pelata hyvällä asenteella ja kovalla tahtotasolla. Olipa pelipaikka mikä tahansa, niin se pitää nyt hoitaa ja mennä tulta päin. Itse aioin näyttää siinä mallia, hän jatkaa.

OPS:n poissaolijoiden lista on murheellisen pitkä. Sivussa ovat pelikieltoa istuvat Pekka Räisänen ja Lawrence Chiedozie sekä polveaan paranteleva Juha-Matti Huovinen. Vaikeasta selkävammasta kärsivä Piotr Gurzeda ei ole enää Oulun Palloseuran mukana tällä kaudella. Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Chibanca, Ibrahim Peci ja Augustine Jibrin ovat lähteneet joukkueesta jo aiemmin. Maalivahti Juhani Koponen on sairastuvalla KooTeePeetä vastaan tulleen jalkavamman vuoksi.

– Tavallaan olen mielissäni, että pääsen pelaamaan ja näyttämään, mihin minusta on. Tietysti samalla ”Kopon” (Juhani Koponen) tilanne harmittaa. Tiedän, että hän on tulossa takaisin, joten minun pitää nyt onnistua, jotta paikka maalilla pysyy. Aion laittaa valmentajat vaikeaan tilanteeseen tulevien maalivahtivalintojen kanssa, "Jupi" asettelee.

OPS:n uudet montenegrolaispelaajat Dorde Vojvodic ja Sasa Jovovic esiintyvät OPS-paidassa ensikertaa kotiyleisön edessä sunnuntaina. Kaarlo Rantanen on sivussa Ilveksen kokoonpanosta rasitusvamman vuoksi ja Lauri Ala-Myllymäki edustaa Suomea U17-maajoukkueessa PM-turnauksessa. Ilves on vuokrannut keskikentän miespulaansa JJK:ssa vähälle peliajalle jääneen Santeri Aholan.

– Ilves on pelannut tosi hyvin ja heidän Kalle Multanen (12 maalia) taitaa johtaa maalipörssiä, joten helteeseen varmasti joudutaan. En kuitenkaan näe mitään paniikkia. Me ollaan kotikentällä ja kaikki meidän nuoretkin pelaajat on ajettu sisään Ykköseen jo aiemmin. Jos pääkoppa on kunnossa, niin meillä ei ole mitään hätää. Itseluottamus kuntoon, niin pystymme voittamaan. Ilves ei ole yhtään sen taitavampi joukkue kuin me. Se on nyt itseluottamuksesta kiinni, Keskinen naulaa.

Kovavireinen Ilves voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen Tampereella maalein 2 – 1. Kauden avausottelussa Raatissa OPS ja Ilves päätyivät 0 – 0-pistejakoon. Tamperelaiset ovat ilmoittautuneet kiinni nousukamppailuun entistä lujemmin napsimalla pisteitä muun muassa SJK:lta ja Hakalta. Sarjakolmonen on polkenut kolmen viime ottelunsa aikana AC Oulua maalein 6 – 1 ja AC Kajaania maalein 3 – 0, mutta naarmuttanut turkkiaan häviämällä KooTeePeelle 4 – 0. OPS ei ole juhlinut voittoa neljään viime otteluun.

– Sarjataulukossa olemme heikompia. Resepti tällaiseen otteluun on taistelutahto, itseluottamus ja itsensä peliin laittaminen. Vain näin altavastaaja voi voittaa. Siellä pitää liukua, taklata, repiä, raastaa ja ottaa tila pois Ilvekseltä. Puolustuspäässä heille ei saa antaa yhtään tilaa, OPS-vahti korostaa.

– Siitä on pitkä aika, kun me olemme jääneet ilman maalia. Sunnuntainakin tulemme varmasti tekemään maaleja ja se riittää silloin, kunhan omissa ei soi liikaa. Tehdään Ilveksen peli vaikeaksi, hän lisää.

OPS – Ilves sunnuntaina 11.8. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

07.08.2013

Jibrinin sopimus purettu, Peci ei jatka

Oulun Palloseura on purkanut nigerialaistoppari Augustine Jibrinin (kuvassa) sopimuksen yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Myöskään kosovolainen keskikenttäpelaaja Ibrahim Peci ei jatka OPS:ssa.

– ”Austin” (Augustine Jibrin) on upea pelaaja ja upea ihminen, josta joukkue on pitänyt todella paljon. Tällä kaudella hän ei vain onnistunut tarpeeksi hyvin meillä. OPS kiittää häntä kolmen ja puolen vuoden työstä seuran eteen ja toivottaa hänen uralleen hyvää jatkoa, OPS:n manageri Miika Juntunen perustelee.

OPS:n verkkoon on tehty sarjassa kolmanneksi eniten maaleja (27) koko sarjassa. Jibrin pelasi jäähyväisottelunsa Kajaanissa AC Kajaania vastaan. Hän toimi ottelussa OPS:n kapteenina.

 

Palloseura on saanut peliluvat kuntoon kahdelle Montenegron pääsarjassa FK Mornarin joukkueessa aiemmin pelanneelle pelaajalle: toppari Dorde Vojvodicille (27) ja hyökkääjä Sasa Jovovicille (26). He ovat edustuskelpoisia jo tänään Jippoa vastaan.

(Toimitus)

06.08.2013

Kemppaisen tähtäin avauskokoonpanossa - keskiviikkona Jipon vieraaksi

OPS-laituri Juuso Kemppainen (17) on nousemassa pikku hiljaa Oulun Palloseuran avauskokoonpanoon. Nuori hyökkääjä on antanut kypsiä näyttöjä kahdessa viime ottelussa. Kotipelissä KooTeePeetä vastaan ”Juse” väläytteli osaamistaan oikein kunnolla kuuluen oululaisten vaarallisimpiin pelaajiin. Edustusjoukkueen ja OPS-Akatemian kokoonpanojen välimaastossa alkukauden seilannut Kemppainen aikoo pitää kiinni edustuksen paikastaan.

– Ei ole kausi ihan niin hyvin mennyt kuin odotin, mutta parissa viime pelissä olen päässyt avaukseen ja se paikka on tarkoitus nyt vakiinnuttaa. Oli tarkoitus päästä jo aiemmin avaukseen, mutta pitää tässä pikku hiljaa vakiinnuttaa se paikka. OPS-Akatemiassahan minä olen pääsyt pelaamaan paljon, mikä on hyvä juttu, Juuso Kemppainen sanailee.

Moni nuori OPS-pelaaja on hakenut vauhtia Akatemian peleistä kohti edustusjoukkuetta tällä kaudella. Esimerkiksi Eelis Koskinen (19), Aleksi Autti (19), Joni Lämsä (16) ja Oskari Rounaja (16) ovat kuuluneet OPS-Akatemian runkomiehistöön, mutta nelikko on noussut myös edustuksessa yhä näkyvämpään rooliin Kemppaisen tavoin. Juuso Kemppaisen tilillä on 26 Ykkösen esiintymistä tämän ja viime kauden peleissä, mutta avausmaali antaa edelleen odottaa itseään.

– Toivotaan, että se tulee mahdollisimman pian. Ehkä jo Jippoa vastaan, mutta tällä kaudella ainakin lupaan tehdä, Kemppainen heittää.

Oulun Palloseura matkustaa keskiviikkona Joensuun Jipon vieraaksi. Jippo on tunnetusti erittäin hankala vastustaja varsinkin kotikentällään ja sen tietää myös nuori OPS-hyökkääjä.

– Pakko sanoa, että vaikea peli on tulossa, koska Jippo on niin paha vastustaja, vaikkei se ole pärjännytkään tällä kaudella yhtä hyvin kuin parilla edellisellä kaudella. Se on taisteleva joukkue ja heidän puolustusta on vaikea ohittaa. Meidän pitää keksiä, miten se murretaan, Kemppainen asettelee.

No miten se murretaan?

– ”Corni” (Cornelius Stewart) painaa laidasta läpi, keskittää ja ”Chris” (Elijah Christopher) survoo sisään, Kemppainen virnistää.

Juuso Kemppainen

Juuso Kemppainen oli erittäin lähellä uransa avausmaalia kotipelissä Kotkan KooTeePeetä vastaan.Palloseura piti pisteet kotonaan maalein 2 – 0 OPS:n ja Jipon kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. ”Juse” on keittänyt erityisen, mutta perinteisen voittoreseptin Joensuuhun Jipon kiusaksi.


–  Kova taistelu, kärsivällisyys ja paikoista maalit. Niillä Jippo voitetaan. Varsinkin kärsivällisyys on tärkeää ja pitää jaksaa jauhaa, vaikka peli olisi pitkään 0 – 0. He ovat tehneet vain viisi maalia tällä kaudella ja siitä lähdetään, etteivät he tee meitä vastaan yhtään lisää, mutta silti pitää muistaa tarkkuus heidän vastahyökkäyksissä. Meille tulee varmasti tarpeeksi maalipaikkoja, niistä pitää painaa pallot sisään.

Palloseuran kokoonpanosta puuttuvat kahden ottelun pelikieltoa istuva Pekka Räisänen ja lonkkavaivainen Juha-Matti Huovinen. Juhani Koposen pelikuntoa ratkeaa ottelupäivänä. OPS odottelee pelilupaa kahdelle Montenegron pääsarjassa FK Mornarin joukkueessa aiemmin pelanneelle pelaajalle: toppari Dorde Vojvodicille (27) ja hyökkääjä Sasa Jovovicille (26). Pelikieltonsa sovittanut Petteri Rönkkö palaa Jipon kokoonpanoon.

JiPPO – OPS keskiviikkona 7.8. kello 18.30, Joensuu.

(Toimitus)

06.08.2013

Lämsä ja Rounaja Kalottimaajoukkueeseen

Oulun Palloseuran keskikenttäpelaaja Joni Lämsä (16) ja Ykkösen debyyttinsä OPS-paidassa juuri tehnyt Oskari Rounaja (16) ovat nimetty Kalottimaajoukkueeseen Luleåssa ensi viikonvaihteessa pelattavaan Barents Summer Gamesiin. Pohjois-Suomen joukkue kohtaa turnauksessa Ruotsin ja Norjan.

(Toimitus)

05.08.2013

OPS jatkaa junioreihin panostamista – Seth Abladesta junioripäällikkö

Oulun Palloseura vahvistaa junioriorganisaatiotaan palkkaamalla entisen huippujalkapalloilija Seth Abladen seuran junioripäälliköksi. Ablade aloittaa työssään lokakuun alussa.

– Minun tehtäväni on auttaa OPS:n juniorivalmentajia ja -pelaajia kaikella osaamisellani ja jakaa kokemustani nuorille, miten he pääsevät eteenpäin urallaan ja voivat kehittyä ammattipelaajaksi asti, Ablade kertoo.


Junioripäällikön vastuullaan on kaikki OPS:n juniorijoukkueet ja niiden rekrytointi. Ablade puhuu hyvää suomenkieltä ja on perheellinen Suomen ja Ghanan kaksoiskansalainen. Hänellä on A-valmentajatutkinto ja samalla hän on entinen huippupelaaja. Ablade on pelannut Suomessa AC Oulussa, Kuopion Palloseurassa ja Oulun Palloseurassa. Lisäksi hän on pelannut synnyinmaassaan Ghanassa sekä Itävallassa, Hollannissa, Puolassa ja Albaniassa. Viimeiset neljä vuotta Ablade on valmentanut Vaasan Palloseurassa muun muassa D-, C- ja A-junioreita.

– Minulla on nyt paljon kokemusta junioripuolelta eri-ikäisten kanssa. Ensimmäinen ajatukseni on pelaajien motivaatio. Se on todella tärkeä juttu. Sitten tulevat perusasiat, kuten syöttäminen, liikkuminen, pelinluku ja, miten osallistutaan peliin eri paikoilla. Taktiikka tulee sitten pikku hiljaa mukaan. Näissä asioissa haluan auttaa nuoria pelaajia, Ablade suunnittelee.


OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo seuran panostavan nyt isolla kädellä junioripuoleen. Palloseuran edustusjoukkueessa debytoi viime kaudella seitsemän omaa junioria ja tällä kaudella uusia debytantteja on jo neljä. Viimeksi 16-vuotias Oskari Rounaja kirjautti ensiminuuttinsa miesten Ykkösessä ottelussa AC Kajaania vastaan sunnuntaina.

– Rakennamme Oulun Palloseurassa kovaa pohjaa tulevaisuudelle. Se rakentuu vain talouden kautta nostamalla pystyyn ensin liiketoimintayksiköitä, jotka samalla palvelevat junioreiden harjoitusolosuhteita. Olemme tulleet nyt siihen tilanteeseen, että meidän on avattava ovet ennakoitua aiemmin kaikille OPS-henkisille oululaisille junioreille, Juntunen taustoittaa.


OPS:lla on tällä hetkellä tytöissä -99 syntyneiden joukkue ja pojissa A- ja B-juniorit sekä miesten Kolmosessa pelaava OPS-Akatemia.

 

– Nyt meillä on tarjota omille junioreille kunnon harjoitusolosuhteet, kun seuran harjoituskeskuksen ensimmäinen vaihe, harjoitushalli (70 x 45m), on ollut valmis viime maaliskuusta lähtien. Lisäksi meillä on oma bussi käytössä pelimatkoja varten. OPS:n omat juniorijoukkueet käyttävät sitä ja näin säästyvät joukkueen ja vanhempien rahat matkustamisen osalta, hän jatkaa

 

OPS:n harjoitushallin ensi talven vuoromyynti on aloitettu. Kaikilla Oulun alueen seuroilla ja niiden joukkueilla on mahdollisuus varata vuoroja OPS-hallista. Lisätietoja liittymisestä Oulun Palloseuraan tai harjoitushallin vuoromyynnistä:

Junioripäällikkö 1.10.2013 alkaen Seth Ablade (p. 044 283 0538)
Seurasihteeri Malla Rautava (p. 040 549 0052)
Manageri Miika Juntunen (p. 0500 517 277)


(Toimitus)

02.08.2013

Elijah Christopher mielii maalien makuun

Kovin odotuksin tähän kauteen lähtenyt nigerialaishyökkääjä Elijah Christopher myöntää tuottaneensa pettymyksen itselleen sekä joukkueelleen. Sitkeä nivusvamma sotki ”Chrisin” alkukauden suunnitelmat juuri, kun mies oli tuulettanut ensimmäisestä osumaansa Tehtaan kentällä Hakaa vastaan.

– Tulevaisuudessa minun pitää vastata odotuksiin paremmin ja tehdä sitä, mistä olen aina pitänyt eli maalinteosta. Toivottavasti säästyn loukkaantumisilta jatkossa, jotta voin antaa parhaani joka päivä, Chris toivoo.

– Kiitän Jumalaa siitä, että pystyn taas harjoittelemaan ja pelaamaan kahden kuukauden loukkaantumisen jälkeen. En ole tyytyväinen tilanteeseeni, sillä loukkaantuminen hidasti minut pysähdyksiin heti, kun olin tehnyt ensimmäisen ja ainoan maalini. Loukkaantumisesta toipuminen oli kivuliasta ja se on jättänyt huonon maun tähän kauteen. Odotukseni itseäni kohtaan ovat korkeammalla, sillä minun tehtäväni on tehdä maaleja ja auttaa joukkuetta voittamaan sitä kautta. Olen siltä osin tuottanut pettymyksen, koska en ole pystynyt tekemään tarpeeksi maaleja, hän lisää.

Isokokoinen kärkimies on selättänyt vaikeudet ja mieheltä on lupa odottaa tehoja jatkossa. Vain kerran tähän mennessä onnistunut hyökkääjä uskookin parempaan loppukauteen. OPS:n maalipörssiä johtaa edelleen keskikenttämies Ramirez neljällä osumallaan. Ironista on se, että OPS:n ”paras maalintekijä” löytyy sarakkeesta omat maalit, sillä vastustajien puolustajat ovat ohjanneet jo kuusi palloa OPS-hyökkääjien puolesta verkkoon.

– Teemme kovasti töitä, jotta asiat parantuisivat. Olen iloinen Ramirezin ja hänen maaliensa puolesta. Uskon, että häneltä niitä nähdään vielä paljon lisää, sillä hän on vapaapotkujen spesialisti. Se, ettei kukaan meistä hyökkääjistä ole lähelläkään liigan maalipörssin kärkeä, on tietysti pettymys. Uskon kuitenkin, että voimme nousta tilastoihin vielä ennen kauden loppua alkamalla yksinkertaisesti tekemään maalit luomistamme tilanteista, Christopher vakuuttaa.

Elijah Christopher

Sitkeän nivusvamman selättänyt Elijah Christopher uskoo tehokkaampaan loppukauteen.Nigerialaishyökkääjän mukaan OPS tulee jatkossa napsimaan pisteitä entistä päättäväisemmin.

– Tulemme parantamaan vastustajan prässäämistä, kasvattamaan rohkeutta pelata sekä päättäväisyyttä ottaa kolme pistettä. Meillä on hyvä joukkue ja taisteleva ilmapiiri.

Oulun Palloseura mielii sarjataulukossa paljon nykyistä korkeammille sijoituksille. Pistepussi ei ole lihonut kahdessa viime pelissä ja sarjasijoitus on jumahtanut kuudenneksi. Sunnuntaina OPS matkustaa sarjan perää kymmenellä pisteellä pitävän AC Kajaanin vieraaksi.

– Menemme sinne taistelemaan kuin haavoittunut leijona saadaksemme kolme pistettä. Olemme nyt hävinneet kahdesti, joten on aika lunastaa ylpeys takaisin tähän joukkueeseen, Christopher suuntaa.

– Pitää jatkaa kovaa työntekoa, saada itseluottamusta ja hyökkäysalueella pitää alkaa osumaan maaliin, hän jatkaa.

Joukkueiden viime kohtaamisessa AC Kajaani näpäytti oululaisia katkeralla tavalla. OPS johti kesäkuun alun ottelua jo 3 – 0, mutta kajaanilaiset kirivät toisen jakson salamamaaleilla rinnalle. Ottelu päättyi 3 – 3-tasapeliin.

– Opimme silloin sen, ettei aliarviointiin ole varaa, ja että jalkapallopeli kestää 90 minuuttia. On pysyttävä keskittyneenä päätösvihellykseen asti.

Hirmuisen vasurin omaava Elijah Christopher on keittänyt Kajaaniin seuraavanlaisen voittoreseptin.

– Hyvä valmistautuminen, totaalinen keskittyminen ja kova työnteko. Lisäksi pitää muuttaa maalipaikat maaleiksi. Tarvitsemme puhtaan esityksen kolmeen pisteeseen, hän päättää.

AC Kajaani – OPS sunnuntaina 4.8. kello 18.30, Kajaani.

(Toimitus)


04.08.2013

Alivoimainen OPS myöntyi tasapeliin Kajaanissa

Oulun Palloseuran pistepussiin jäi ainoastaan yksi pinna tapahtumarikkaasta ottelusta Kajaanin Liikuntapuistossa. Tasapelipisteessä oli vahva tappion sivumaku, sillä kajaanilaiset tasoittivat ottelun neljännellä lisäaikaminuutilla. Vaikka OPS pelasikin viimeiset 20 minuuttia vajaalla Pekka Räisäsen ulosajon myötä, ei tulos tyydyttänyt OPS:n päävalmentaja Luiz Antoniota.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Rakensimme hyviä tilanteita ja oli muutama hyvä kaukolaukaus, mutta toisella jaksolla passivoiduimme ja AC Kajaani sai otteen, hän kertasi.

OPS paineli pelissä johtoon, kun Cornelius Stewart siivosi Ramirezin lähettämän kulmapotkun maaliin hieman ennen taukovihellystä. Palloseura oli Stewartin maalin turvin kiinni kolmessa pisteessä aivan viime sekunneille asti, mutta Mika Hänninen onnistui runnomaan tasoituksen kajaanilaisten kovan painostuksen päätteeksi kulmapotkusta.

– Ensin pitää katsoa aina oma tekeminen ja valmentajien työ ja kaikki, mutta joskus pitää laittaa myös tuomarien piikkiin, vaikka minä en tykkääkään arvostella heitä. Pilkku oli pilkku ja punainen kortti ja ihan oikein tuomittu, mutta jos avustava käy sanomassa meille vaihtopenkin edessä, että lisäaikaa tulee kolme minuuttia, niin en voi käsittää, miten sitä yhtäkkiä tuleekin viisi minuuttia, Antonio puisteli.

AC Kajaanilla riitti tilanteita ennen tasoitusmaaliakin, mutta OPS:n verkkoa toista kertaa tällä kaudella vartioinut Juho Keskinen (kuvassa) torjui lähes kaiken – muun muassa Alexander Akbarin rangaistuspotkun kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

– ”Jupi” pelasi aivan loistavan pelin. Melkein unelmapeli. Hän pelasti kaksi kertaa läpiajon ja torjui vielä pilkun. Sitten lopussa tuli kulmasta maali, mikä harmittaa meitä kaikkia ja varmasti häntäkin. ”Jupi” pelasi todella hyvin ja olisi voinut olla todella iso sankari tänään, Antonio kiitteli.

Palloseuran omista junioreista illan ottelussa debytoi 16-vuotias Oskari Rounaja. OPS matkustaa ensi keskiviikkona Joensuun Jipon vieraaksi.

– Tosi pettyneitä olemme, mutta emme voi murehtia myöhäistä tasoitusmaalia montaa päivää, sillä meillä on jo keskiviikkona Joensuussa peli, Antonio suuntasi.


AC Kajaani – OPS 1 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Cornelius Stewart (Ramirez) 39 min.
1 – 1 Mika Hänninen 90 + 4 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Callistus Chukwu (AC Kajaani)
2 Cornelius Stewart (OPS)
1 Mika Hänninen (AC Kajaani)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

11.08.2013

Varamiehinen OPS taisteli pisteen Ilvekseltä - Keskinen liekeissä

Monet muutokset Oulun Palloseuran kokoonpanossa eivät katsomoon asti näkyneet, vaan varamiehinen oululaisjoukkue venyi maksimisuoritukseensa ja pisti sarjakolmosen, Ilveksen todella ahtaalle. Ilves iski tasoituksensa vain neljä minuuttia ennen päätösvihellystä ja tämän jälkeenkin OPS kilautti pallon vielä kertaalleen tolppaan. Voiton menettäminen loppuhetkillä harmitti päävalmentaja Luiz Antoniota, mutta lähtökohtiin nähden pinna sunnuntai-illasta tyydytti.

– Kun aloitin valmentajana Seinäjoella vuonna 2006, olisin ollut paniikissa tällaisessa tilanteessa. Onneksi nyt olen kokeneempi ja pystyin rauhoittamaan tilannetta. Saimme 11 miestä avaukseen, joista kaksi pelasi väärällä pelipaikalla. Lisäksi kaksi palasi tänään Kalottimaajoukkueesta ja Akatemian pelaajilla oli eilen ottelu. Tämä oli taistelupeli. Ilveksen tasoitusmaali lopussa harmittaa, mutta olen ylpeä joukkueen työmäärästä, OPS-luotsi muotoili.

Juho Keskinen

Ilman Juho Keskisen loistoiltaa loppulukemat olisivat voineet olla oululaisittain varsin tylyt.Hyökkäävät keskikenttäpelaajat Eelis Koskinen ja Aleksi Autti luutivat sunnuntaina pakin tonteilla ja Iiro Vandell pelasi topparina. Myös Cornelius Stewart rullasi tovin laitapakkina Autin jätettyä kentän loukkaantumisen takia. Illan sankari löytyi OPS-maalin tolppien välistä. Juho Keskinen venyi jalkapallo-otteluksi harvinaisen moneen torjuntaan ollen suurin yksittäinen syy Palloseuran sarjapisteelle.

– Eelis Koskinen oli loistava pakkina. Gullit Zolameso karkasi häneltä pari kertaa ensimmäisellä puoliajalla, mutta muuten hän oli hyvä. Hän uskalsi pelata ja rakentaa peliä sieltä. Säälittää taas Juho Keskisen puolesta, että pelin lopussa tuli tasoitusmaali niin kuin Kajaanissakin, Antonio eritteli.

Eelis Koskinen

Eelis Koskinen tilkitsi laitapakin tontin mallikkaasti.OPS-paidassa ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä pelannut Sasa Jovovic onnistui heti maalinteossa. Montenegrolaishyökkääjä survoi OPS-kippari Iiro Vandellin ja Juuso Kemppaisen petaaman tilanteen maalin edestä verkkoon. OPS oli onnekas päästessään tauolle johtoasemassa. Juho Keskinen nollasi Ilveksen avausjakson parhaan maalipaikan tuplatorjunnallaan – ensin ”Jupi” koppasi Jonne Hjelmin läpiajon ja kauhoi kontiltaan Kalle Multasen yrityksen. Tämän lisäksi maalipörssin kärkinimi, Multanen nosti pallon kertaalleen ylärimaan ja Keskinen torppasi aivan jakson lopussa Zolameson läpiajon haamutorjunnallaan.

– Nähtiin kaksi taistelevaa joukkuetta puolentoista tunnin ajan. Yksi nukahdus tai virhe omassa päässä ja OPS teki siitä maalin. Kesti kauan ennen kuin me saimme tasoituksen, vaikka olihan meillä paikkoja, hyviäkin, mutta tänään saatiin vain yksi tehtyä. Tietyllä tavalla olen tyytyväinen joukkueen yrittämiseen, Ilves-luotsi Mika Malinen kertasi iltaa.

– Oltiin pitkään takaa-ajajana ja paineet nousivat meille. Hyvä, että saatiin edes se yksi rutistettua, hän lisäsi.

Sasa Jovovic

Sasa Jovovic juhlii 1 - 0-osumaansa Aleksi Autin ja Juuso Kemppaisen kanssa. Vasemmalla toinen debytantti Dorde Vojvodic.Poikkipuu kolahti myös Ilveksen päädyssä. Elijah Christopher oli erittäin lähellä viedä OPS:n jo kahden maalin johtoon heti toisen puolikkaan alussa, mutta Ilves-vahti Gustav Långbacka sai torjuttua nigerialaisen viuhuvan kudin yläriman kautta kulmapotkuksi. Jakson vanhetessa ote kääntyi Ilvekselle. Vierasmaali leijui pitkään ilmassa, mutta toisaalta myös OPS rakensi viime minuuteille asti vaarallisia tilanteita.

Iiro Vandell

Iiro Vandell kantoi kapteenin nauhaa hihassaan, kun kaikki kolme kauden alussa kapteenistoon valittua pelaajaa (Koponen, Räisänen ja Jibrin) olivat poissa sunnuntai-illan ottelusta.Keskinen joutui antautumaan vain Jonne Hjelmille, joka pääsi sijoittamaan pallon boksista takanurkkaan 86. minuutilla. Heti tasoituksen jälkeen Iiro Vandell ohjasi toisessa päässä Ramirezin lähettämän vapaapotkun tolppaan. Yleisö sai haukkoa happea tapahtumarikkaan illan viime sekunneille asti, kun Juho Keskinen peitti syöksyllään lisäajalla Valtteri Uimosen avopaikan.
OPS – Ilves 1 – 1 (1 – 0)
1 – 0 Sasa Jovovic (Juuso Kemppainen) 24 min.
1 – 1 Jonne Hjelm 86 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Juho Keskinen (OPS)
2 Dorde Vojvodic (OPS)
1 Sasa Jovovic (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Juho Keskinen
2 Iiro Vandell
1 Eelis Koskinen

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

07.08.2013

Luu käteen Joensuusta

Laihat päivät saivat jatkoa Joensuussa Jipon vieraana, kun Oulun Palloseura taipui 2 – 1-tappioon sarjajumbon käsittelyssä. Häviö jatkoi OPS:n voitottomien otteluiden putken jo neljään. Vierailijat olivat ottelun alun kohmeessa, eikä huonoa starttia pystytty korjaamaan koko 90-minuuttisen aikana.

– Toinen joukkue oli varsinkin ensimmäisen puolen tunnin ajan nälkäisempi ja heillä oli enemmän tahtoa. Me emme olleet hyviä, emmekä olleet hereillä ottelun alussa. Puhuimme palaverissa, ettemme saa päästää helppoja maaleja ja, että Jippoa vastaan on vaikea pelata jo silloin, jos tilanne on 0 - 0, mutta miettikää, millaista on pelata heitä vastaan, kun olet 2 - 0 häviöllä, erittäin pettynyt OPS-luotsi Luiz Antonio sadatteli.

Jippo iski kaksi maalia kolmen minuutin sisään vajaan 20 minuutin kohdalla. Ensin Petteri Rönkkö kuritti oululaisia ja vain kolme minuuttia myöhemmin asialla oli Samu Suoraniemi. Maalien jälkeen OPS vaihtoi Juuso Kemppaisen tilalle oikeaksi pakiksi Eelis Koskisen.

– Peli parani toisella jaksolla ja Eelis tuli hyvin sisään pakiksi, Antonio huomioi.

Matias Juntunen (kuvassa) tuuletti kauden avausosumaansa ensimmäisen jakson lisäajalla, mutta kavennusmaali oli laiha lohtu, kun joukkue jäi ilman sarjapisteitä. Kauniiksi kehuttu maali syntyi vapaapotkusta, jonka Ramirez siirsi sivuun Juntuselle.

– Tauolla puhuimme, että tehdään tasoitus nopeasti toisella jaksolla ja tehdään vielä se kolmaskin, mutta peli ei riittänyt edes tasoitukseen. Nyt ei auta muu kuin voittaa Ilves sunnuntaina, Antonio puisteli.

OPS:n seuraava ottelu tulee jälleen nopealla aikataululla, kun Palloseura isännöi Tampereen Ilvestä jo tulevana sunnuntaina Raatissa.


Jippo – OPS 2 – 1 (2 – 0)
1 – 0 Petteri Rönkkö 16 min.
2 – 0 Samu Suoraniemi 19 min.
2 – 1 Matias Juntunen (Ramirez) 45 + 2 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Samu Suoraniemi (Jippo)
2 Petteri Rönkkö (Jippo)
1 Cornelius Stewart (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

17.08.2013

Haka jälleen liian vahva

Kauden kolmas tappio sarjaa johtavalle Valkeakosken Hakalle ei jättänyt Oulun Palloseuralle selittelyn varaa. Kolme päästettyä maalia oli aivan liikaa, jotta voitosta olisi pystytty taistelemaan kunnolla.

– Taas jälleen kerran Hakan valmentaja kehui meitä, että hyvä peli, mutta ei se paljon lohduta. Me haastoimme Hakan ihan hyvin ja menimme johtoon, mutta sitten tuli yksinkertainen virhe ja kaveri sai tasoitusmaalin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi.

Tauolle lähdettiin 1 – 1-tasatilanteessa. Ramirez (kuvassa) ampui Palloseuran johtoon vapaapotkusta vartin pelin jälkeen, mutta huimassa syysvireessä oleva Venance Zézé rankaisi vierailijoita pilkun kohdalta puolen tunnin jälkeen. Toisella jaksolla OPS ei enää verkkoa heiluttanut, vaan isännät määräsivät tahdin.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä parempi. Toisella puoliajalla esimerkiksi ”Cornille” (Cornelius Stewart) olisi pitänyt saada paljon enemmän palloja, koska häntä vartioineella William De Mattialla oli jo keltainen kortti alla. Sinne ei saatu tarpeeksi palloja, vaan pelasimme huonosti sen puolen, Antonio myönsi.

Haka käänsi ottelun edukseen Lasse Linjalan onnekkaalla flipperimaalilla toisen jakson loppupuolella. OPS:n Takaa-ajoa hankaloitti Lawrence Chiedozien toisen varoituksen tuoma ulosajo. Tilanne jätti kuitenkin jossiteltavaa, sillä "Laren" ulosajoa edelsi ilmiselvä rike Pekka Räisästä kohtaan. Haka iski kolmannen maalinsa vajaamiehisenä puolustanutta Palloseuraa vastaan. Maalintekijänä illan toisellaan Venance Zézé.

Illan oululaiset onnistujat löytyivät viime aikoina tutuksi tulleesta joukosta.

– ”Jupi” (Juho Keskinen) oli taas hyvä, vaikka kolme maalia tulikin. Hän otti muutamia hyviä torjuntoja. Eelis Koskinen tuli hyvin kentälle ja Juuso Kemppainen pelasi lopusta hyvin, OPS-luotsi listasi.

OPS-paidassa nähtiin kaksi uutta kasvoa, kun kroatialainen keskikenttäpelaaja Sasa Kolic ja espanjalaishyökkääjä Carlos Domingues Soriano debytoivat. Uusien pelaajien otteissa oli kuitenkin toivomisen varaa.

– Sasa jouduttiin laittamaan suoraan avaukseen, vaikka hän ei ole treenannut paljon meidän mukana. ”Coco” (Carlos Domingues Soriano) taas ei ollut hyökkäyksessä vaarallinen, eikä aiheuttanut Hakalle ongelmia, Antonio totesi.

Haka – OPS 3 – 1 (1 – 1)
0 – 1 Ramirez 15 min.
1 – 1 Venance Zézé 31 min.
2 – 1 Lasse Linjala 75 min.
3 – 1 Venance Zézé 86 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Venance Zézé (Haka)
2 Olukorede Aiyegbusi (Haka)
1 Eetu Muinonen (Haka)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

24.08.2013

On/off-ottelu päättyi tasapeliin

Raatin stadionilla nähtiin jälleen kerran tapahtumarikas ja yleisöönmenevä jalkapallo-ottelu, jossa riitti draamaa ja rytinää loppuvihellykseen saakka. 3 - 3-tasapeli kismitti molemmissa leireissä, sillä sekä Oulun Palloseura että FC Viikingit hukkasivat voiton avaimet monta kertaa ailahtelevan illan aikana.

– OPS pelasi ensimmäinen puoliajan, Viikingit toisen. Me hävisimme tämän pelin toisen jakson alussa kolmen minuutin aikana. Yritimme herättää joukkueen pukukopissa, että Viikingit tulee varmasti vielä kovempaa toisella jaksolla, emmekä me voi antaa helppoa maalia heille. Se 49 minuutin kohdalla tullut 2 – 1-maali oli se, mikä rokotti meiltä kolme pistettä, vaikka meille tuli punainen korttikin, pettynyt OPS-luotsi Luiz Antonio puisteli.

– Olimme ihan unessa toisen jakson alussa. Järkyttävä tulos, hän lisäsi.

Iiro Vandell

OPS:n Iiro Vandell ja Viikinkien Christoffer Nyberg joutuivat jättämään kentän tämän rajun törmäyksen jälkeen "puujalkojen" vuoksi jo avausjaksolla.


OPS:n kannalta harmillista oli kahden maalin johdon hukkaaminen 2 – 0- ja 3 – 1-tilanteissa. Myöskään viikinkileirissä tasuri ei tyydyttänyt, sillä lopun dominointi toi vierailijoille ”vain” kaksi maalia – loppujen tiellä oli tolppa, ylärima ja Juho Keskinen. ”Jupi” venyi useaan akrobaattiseen torjuntaan viimeisen 20 minuutin aikana, jonka OPS taisteli vajaalla Sasa Kolicin ulosajon myötä.

– Loistava nousu ja ryhtiliike meiltä. Toisella jaksolla teimme sitä, mitä piti tehdä, mutta ensimmäisellä puoliajalla teimme sitä, mitä ei pitänyt tehdä. Päästimme vastustajan vastahyökkäyksiin, vaikka olimmekin hyvin pelissä mukana. Tauolla sanoin, että jos joka jätkä tekee parhaansa, se riittää ja jokainen vastasi huutoon toisella jaksolla. Tulosta tuli, mutta ei ihan tappiin asti, Viikinkien päävalmentaja Ilkka Jäntti sanaili.

Sasa Jovovic

Sasa Jovovic ja Eelis Koskinen juhlivat 1 - 0-maalia.Viikingit hallitsi palloa heti pelin alusta lähtien, mutta maaleista vastasi ensin OPS. Vierailijat pitivät suurin piirtein kaikki ensimmäiset viisi minuuttia palloa itsellään, mutta niin vain OPS karkasi johtoon ensimmäisestä hyökkäyksestään. Tyylikäs pujottelu lähti Cornelius Stewartin pitkästä spurtista, jonka päätteeksi laituri tarjoili unelmakeskityksen Sasa Jovovicille. Pirteästi OPS-paidassa aloittanut montenegrolaiskärki puski tyylillä Palloseuran johtoon. Stewart järkkäsi pian tämän perään Jovovicin avopaikkaan, mutta viikinkivahti Mika Johansson venyi näppärään jalkatorjuntaan.

Avausjaksolla täysin pitelemätön Stewart vastasi itse 2 – 0-maalista. Koko kentän mittainen kuljetus tyylikkäiden harhautuksien kera päättyi viileään viimeistelyyn Johanssonin jalkojen välistä – yksi kauden upeimpia maaleja.

– Cornelius Stewart on Ykköseen aivan huippupelaaja. Jos sen kaverin päästää vauhtiin, niin siinä ei moni pysy perässä, Ilkka Jäntti kehui.

Cornelius Stewart

Pakin painajainen. Cornelius Stewart pukkaa palloa kymmenen metriä eteenpäin ja kiihdyttää nollasta sataan.Toisella puoliajalla Viikingit vyörytti hyökkäyksiään kuin liukuhihnalta ja oululaisittain pelistä muodostui selviytymistaistelu. Jesse Ahonen tykitti myrkkyä OPS-maaliin heti tauon jälkeen. Jovovic toi valoa illan toisella osumallaan kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta Viikingit ei antautunut. Ensin Armed Kabashi rankaisi kulmapotkun jälkitilanteesta, mitä OPS-puolustus ei pystynyt purkamaan ja pian tämän jälkeen Kasperi Liikonen tasoitti rangaistuspotkusta loppunumerot.

Juho Keskinen

Juho Keskinen on täyttänyt Juhani Koposen hanskat loistavasti. OPS-valmentajilla on positiivinen ongelma maalivahtivalintojen kanssa, kunhan Koponen saa jalkansa täysin kuntoon.Ulosajetun Sasa Kolicin lisäksi OPS-paidassa debytoivat kotiyleisön edessä Joensuun Jiposta OPS:aan siirtynyt puolustaja Vili Roivainen, serbialainen keskikenttäpelaaja Miroslav Grbic ja Haukiputaan Pallosta siirtnyt espanjalaishyökkääjä Carlos Soriano. OPS odottelee pelilupia vielä ainakin kahdelle uudelle pelaajalle.

– Tämä oli kuuden pisteen ottelu. Seuraavaksi on kuuden pisteen ottelu (PK-35 - OPS) ja sitä seuraavaksi kuuden pisteen ottelu (OPS - Jippo). Olen puhunut pelaajille tällä viikolla, että jos hoidat oman tehtävän kentällä, niin sitten ei tarvitse avata nettiä ja katsoa muiden pelien tuloksia. Mutta jos et hoida omaa hommaasi, niin sitten pitää avata netti nopeasti, Luiz Antonio totesi.
OPS – FC Viikingit 3 – 3 (2 – 0)
1 – 0 Sasa Jovovic (Cornelius Stewart) 5 min.
2 – 0 Cornelius Stewart (Iiro Vandell) 20 min.
2 – 1 Jesse Ahonen 49 min.
3 – 1 Sasa Jovovic (Miroslav Grbic) 80 min.
3 – 2 Armend Kabashi 82 min.
3 – 3 Kasperi Liikonen rp. 87 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Sasa Jovovic (OPS)
2 Jesse Ahonen (FC Viikingit)
1 Juho Keskinen (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Sasa Jovovic
2 Juho Keskinen
1 Cornelius Stewart

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

31.08.2013

Täydellinen floppi Vantaalla

Oulun Palloseura ei ole uinut miesmuistiin niin syvissä vesissä kuin se kahlasi lauantaina Vantaalla. Isäntäjoukkue PK-35 hukutti Palloseuran jo puolessa tunnissa iskemällä neljä maalia. Tauolle siirryttäessä tulostaululla luki 5 – 1 ja päätösvihellyksen soidessa 7 – 1. Ottelu oli totaalinen pohjakosketus OPS:lta, jonka voitottomien otteluiden putki venyi murskatappion myötä jo kahdeksaan.

– Tulos kertoo kaiken, mutta nyt on aika suojata joukkuetta, sillä yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään. Ei ole aika syyttää pelaajia. Se olen minä, joka antaa taktiikan ja ohjeet, miten pelataan. Nyt on paikallaan rauhoittaa tilanne, sillä meillä on edelleen kaikki omissa käsissämme, vaikka eihän kukaan voinut uskoa tällaiseen tulokseen täällä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kommentoi.

– Minä, ”Emppu” (Erkki Paananen), Miika (Juntunen) ja ”Aippe” (Aimo Sutinen) olemme joukkueen takana, eikä meitä kiinnosta, jos joku yrittää aiheuttaa meille turbulenssia tämän takia. Meillä oli hyvä palaveri joukkueen kanssa pelin jälkeen, hän lisäsi.

PK:n tehomiehinä häärivät hattutempun iskeneet John Weckström ja Fidan Seferi. Myös Kim Raimi osui OPS:n verkkoon. Palloseuran ainokaisen teki Cornelius Stewart. Vierailijat yrittivät kääntää vaisua iltaa jopa vaihtamalla maalivahtia puolen tunnin kohdalla, mutta mikään ei pelastanut oululaisia lauantaina. Pelin aloittanut Juho Keskinen kaivoi pallon selkänsä takaa kolme kertaa ja Juhani Koponen neljä.

– Me emme olleet parhaimmillamme, vaan meillä oli huono päivä. PK:lla taas onnistui kaikki.

OPS (21 pistettä) valahti tappion myötä sarjassa kahdeksanneksi. Vain Jippo (19) ja AC Kajaani (14) ovat oululaisten selän takana. OPS isännöin ensi lauantaina Raatissa elintärkeässä ottelussa Joensuun Jippoa. Pelaajat ja valmennusjohto suuntasivat kurssin eteenpäin ja ylöspäin välittömästi ottelun jälkeen. Katastrofista ammennettiin kaikki oppi irti nopeasti pelin jälkeen.

PK-35 – OPS 7 – 1 (5 – 1)

1 – 0 John Weckström 6 min.
2 – 0 Fidan Seferi 14 min.
3 – 0 Fidan Seferi 24 min.
4 – 0 Kim Raimi 32 min.
4 – 1 Cornelius Stewart 39 min.
5 – 0 John Weckström 44 min.
6 – 0 Fidan Seferi 55 min.
7 – 0 John Weckström 60 min.

Veikkauspörssipisteet
3 John Weckström
2 Fidan Seferi
1 Antonio Inutile

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)