« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - August 2011

26.08.2011

Matias Juntunen pitkään sivussa

Torstai-illan ottelussa kovan iskun vastustajan polvesta selkäänsä saaneen OPS-hyökkääjä Matias Juntusen ylimmästä lannenikamasta on löytynyt pieni murtuma, mikä pitää miehen sivussa mahdollisesti koko loppukauden.

- Varmaan menee pari viikkoa ennen kuin hän pääsee edes jalkeille ja luutumisaika tuon tyyppisessä murtumassa on normaalisti 4 – 6 viikkoa. Murtuma ei aiheuta pysyvää haittaa, eikä halvaantumisvaaraa. Hän on nyt pari päivää sairaalassa kivunhoidossa, jonka jälkeen hän pääsee kotiin, OPS:n lääkäri Ville Puukka kertoo.

- Huono tuuri, että tuli murtuma, mutta toisaalta hyvä tuuri, ettei tullut tuon vakavampaa, hän jatkaa.

OPS:n kapteeni Augustine Jibrin on sivussa nilkkavamman takia vielä parin viikon ajan. Jibrinin odotetaan kuitenkin toipuvan jo OPS:n seuraavaan otteluun FC KooTeePeetä vastaan 11. syyskuuta.

(Toimitus)

25.08.2011

Nganbe Nganbelle pelilupa

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntusen ripeän toiminnan ansiosta tuore OPS-hyökkääjä Jean Fridolin Nganbe Nganbe on edustuskelpoinen jo tämän illan OPS – FC Viikingit ottelussa. Tilannetta mutkisti se, että Nganbe Nganben edellinen seura - puolalainen Odra Wodzislaw Slaski - on mennyt konkurssiin, eikä seurassa ollut enää ketään töissä vastaamassa Juntusen puheluihin, eikä sähköposteihin. Siirtopapereihin tarvitaan edellisen seuran todistus siitä, että pelaajan sopimus kyseiseen seuraan on päättynyt.

- Tänään on puhuttu puolaa, saksaa, ruotsia, romaniaa ja varmaan latinaakin. Soitin entiselle pelikaverilleni Krzysztof Gawaralle Puolaan ja lopulta eräs hänen ystävistään kävi hakemassa Odra Wodzislaw Slaskin edustajalta paikanpäältä allekirjoituksen Nganben siirtopapereihin. Ilman hänen apuaan pelilupaa olisi tuskin saatu koko kauden aikana, kaksi päivää peliluvan eteen töitä tehnyt Juntunen kertasi.

(Toimitus)

24.08.2011

Viikingit OPS:n vieraaksi kärkikamppailuun

Ilmassa on jo ratkaisun sivumakua liiganousutaistelua ajatellen, kun OPS isännöin FC Viikinkejä torstaina sarjan kärkiottelussa. Seitsemän peliä on vielä jäljellä ja Oulun Palloseura on hyvissä kyttäysasemissa kolmantena 33 pisteellä heti sarjan kärkikaksikon FC Lahti (40) – PK-35 (34) takana. Viidentenä sarjassa oleva viikinkiryhmä on kerännyt 29 pistettä, joten torstaina on luvassa taatusti kovatasoinen jalkapalloilta!

Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen lukeutuu kauden erikoisimpiin otteluihin OPS:n osalta. Viikinkien 4 – 3 voittoon päättyneessä matsissa iskettiin maaleja vuorotahtiin, kunnes Eero Peltonen ratkaisi pisteet itähelsinkiläisille vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa. Kalavelat halutaan nyt maksaa korkojen kera takaisin. OPS-ottelu aloittaa Viikingeillä kärkiotteluiden sarjan. OPS mukaan lukien Viikingit kohtaa perätysten kaikki sarjan neljä kärkijoukkuetta kolmen viikon aikana.

 

Punapaitojen riveistä kannattaa katsoa tarkalla silmällä etenkin alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen nousseen Ville Salmikiven otteita. Hän johtaa Ykkösen maalipörssiä 12 osumallaan, joista kolme syntyi viime kierrokselle Viikinkien murskatessa KPV:n peräti 8 – 1. OPS:n ja Viikinkien viime kohtaamisessa Salmikivi rokotti oululaisia kahdesti.

OPS - VIikingit

OPS:n ja Viikinkien väliset kohtaamiset ovat olleet vauhdikkaita. Hyvää jalkapalloviihdettä on taatusti
luvassa myös tällä kertaa.


Viikingit on sarjassa Lahden jälkeen toiseksi eniten maaleja viimeistellyt porukka. Tähän asti punapaidat ovat onnistuneet 17 ottelussa 34 kertaa. OPS on tehnyt 27 maalia 17 ottelussa.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun suhteellisen terveillä kokoonpanoilla, vaikka muutamia kysymysmerkkejä löytyykin. OPS:n riveistä on varmasti pois pelikieltoa sovittava Luis Vanderlei; Juha-Pekka Juvonen puolestaan vapautuu pelikiellosta takaisin kokoonpanoon. PS Kemistä Ouluun siirtynyt Adriano pelaa torstaina ensimmäisen ottelunsa OPS-paidassa. Argentiinalaishyökkääjä Diego Gamarra puolestaan esiintyy ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä. Tuore hyökkäysvahvistus Jean Fridolin Nganbe Nganbe odottelee vielä pelilupaa, mutta hänenkin ensiesiintyminen torstaina on mahdollista.

OPS – FC Viikingit torstaina 25.8. kello 18.30, Raatin stadionilla. Tervetuloa!

Lipunmyynti


(Toimitus)

24.08.2011

Jean Fridolin Nganbe Nganbe OPS-hyökkäykseen

Liiganousuun tähtäävä Oulun Palloseura saa entistä enemmän leveyttä hyökkäysarsenaaliinsa, kun AC Oulun liigamiehistössä kaudella 2010 pelannut Jean Fridolin Nganbe Nganbe (23) liittyy joukkueeseen loppukauden ajaksi.
 
Kamerunin juniorimaajoukkueissa kouliintunut Nganbe Nganbe on vasenjalkainen ylempi keskikenttäpelaaja, joka viihtyy myös laitahyökkääjänä. Hänen pelit AC Oulussa saivat dramaattisen päätöksen noin vuosi sitten, kun kamerunilaisen ylin niskanikama murtui pelitilanteessa FC Interiä vastaan. Hän kuitenkin toipui vakavasta vammastaan pelikuntoon. Nganbe Nganbe siirtyy Ouluun Puolan 1.divisioonassa pelanneesta Odra Wodzislaw Slaskista, missä hänen kautensa päättyi kesäkuun lopussa.
 
- Minä olen nähnyt hänet omilla silmilläni pelaavan Veikkausliigaa. Hän haastaa rohkeasti ja on ärsyttävä hyökkääjä vastustajan kannalta. Hänellä on takanaan paha loukkaantuminen, mutta nyt hän on taas kunnossa, OPS-luotsi Luiz Antonio selvittää.

(Toimitus)

25.08.2011

Matti Hämeenkorpi elokuun OPS-juniori

OPS palkitsee pelikauden jokaisena kuukautena omista junioreistaan yhden ansioituneen pelaajan kuukauden juniorina. Elokuun juniori on sekä C-, että B-pojissa pelaava Matti Hämeenkorpi. Matti on varsinainen luottopelaaja, jonka otteita kentällä leimaa rauhallisuus. Lisäksi Matti on tunnollinen harjoittelija.

Mainittakoon vielä, että Matti saapui palkittavaksi suoraan OPS:n C-juniorien pelistä Hovisuolta, missä opsilaiset löylyttivät OLS Musta 96 -joukkuetta peräti 26 - 0!

Matti Hämeenkorpi

OPS-manageri Miika Juntunen palkitsi Matin OPS – FC Viikingit ottelun yhteydessä Oulun Palloseuran perinne-
kaulahuivilla sekä Golden Raxin pizzabuffet -lahjakortilla.


(Toimitus)

22.08.2011

Kauden paras Luis Vanderlei vielä näkemättä

Näkymä Oulun Palloseuran harjoituskentän laidalta: muu joukkue pyörittää maalintekoharjoitusta ja pelitapaharjoituksia Heinäpäässä sateen kastelemalla nurmella. Kaksi miestä juoksee kenttää ympäri sykemittarit piipaten. Luis Vanderlei testaa kuntoaan ja hakee parasta mahdollista terää loppukauden pelejä ajatellen. Hänen rinnallaan juoksee OPS:lle näyttöjä vajaan viikon ajan antanut kamerunilainen Jean Fridolin Nganbe Nganbe. Joukkueen kuntotohtori Erkki Paananen ja manageri Miika Juntunen analysoivat tulokset tarkalla silmällä päävalmentaja Luiz Antonion keskittyessä pyörittämään pelitapaharjoitusta.

OPS:n keskikentän syöttökone ja vaparispesialisti Luis Vanderlei on kärsinyt kauden aikana takareisivammasta, mutta brassi vakuuttaa, että kauden paras kuntopiikki löytyy loppukauden ratkaisupeleihin.

- Alku kausi näytti hyvältä, mutta sitten tuli kipua takareiteen ja kunto pääsi tippumaan. Tiedän, että alkukesä ei ollut myöskään minulta hyvä, sillä vaadin itseltäni enemmän. Olen kuitenkin sitä mieltä, että nyt olen jaksanut tehdä paremmin töitä joukkueen eteen ja auttanut joukkuetta sitä kautta. En pelaa seuraavassa pelissä pelikiellon takia ja valmentajat ovat laittaneet minut nyt tekemään kovasti töitä ja juoksemaan parin viikon aikana, joten uskon, että pystyn parantamaan vielä kuntoani, Vanderlei juttelee.

Tahmean alkukauden jälkeen OPS viritti itsensä huippuiskuun heinäkuussa ajaen sarjakärjen kiinni. Takana on jo kahdeksan ottelun pisteputki, joka sisältää peräti seitsemän voittoa ja yhden tasapelin. Tätä taustaa vasten OPS on tällä hetkellä sarjan kuumin porukka, eikä yksikään muu joukkue ole yltänyt OPS:n tavoin viiteen peräkkäiseen voittoon koko kauden aikana. Sarjassa on vielä seitsemän peliä jäljellä, joista on jaossa 21 pistettä. Vanderlei povaakin erittäin jännittävää loppukautta.

- Joukkue on löytänyt tahtoa ja meininki on ollut jalkapalloammattimaista. Henkinen pelitasapaino on myös löytynyt, kun olemme ratkaisseet otteluiden lopussa tiukkoja pelejä. Alkukaudesta meillä ei vain ollut onnea. Ei voi syyttää, ettemmekö olisi pelanneet hyvin silloinkin. Pallo vain ei yksinkertaisesti mennyt verkkoon, vaikka tilanteita oli, hän muistelee.

Viisi kaunista maalia tällä kaudella iskenyt Vanderlei on tärkeä mies varsinkin erikoistilanteissa. Jotain on kuitenkin näkemättä. Kokkolassa mies ampui vaparin noin 20 metristä tolppaan, mutta milloin pallo heilahtaa ylänurkkaan vastaavasta tilanteesta?

- Teen kovasti töitä sen eteen ja totta kai olisi mukava auttaa joukkuetta, jos teen maalin siten, mutta yhtä tärkeää on auttaa joukkuetta antamalla hyviä syöttöjä ja tekemällä kovasti töitä kentällä, Vanderlei vastaa.

Loppukaudesta Luis Vanderlei odottaa erittäin jännittävää.

- Tiukka, tasainen ja kova vääntö on vielä edessä - kaikki on mahdollista. Toivo elää vielä, kun kärki on noin lähellä ja monta peliä on vielä jäljellä, mutta meidän tarvitsee mennä vain peli kerrallaan eteenpäin, eikä ajatella sen pidemmälle, hän toppuuttelee.

Se seuraava peli on edessä torstaina, kun OPS isännöi FC Viikinkejä kärkikamppailussa Raatin stadionilla kello 18.30 alkaen.


Teksti: Toimitus

Kuva: Kari Väre

17.08.2011

Adriano: ”Minulta odotetaan aina maaleja”

Suomessa jo legendaarisen hyökkääjän tittelin saavuttanut Adriano (Adriano Afonso Thiel Munoz) tuo rutkasti ratkaisuvoimaa ja kokemusta OPS-hyökkäykseen. Liiganousua tavoitteleva OPS satsaa nyt tosissaan sarjajohtaja FC Lahden ja kakkosena majailevan PK-35:n haastamiseen. Useampi suomalaisseura oli ”Adin” kintereillä, mutta ennen kaikkea OPS-luotsi Luiz Antonion vaalima pelitapa sai vaa’an kallistumaan Oulun suuntaan.

- OPS:n pelitapa on todella hyvä ja täällä on paljon sellaisia pelaajia, joita ihailen ja, joiden kanssa haluan ehdottomasti pelata, sujuvaa Suomea puhuva Adriano perustelee.

On selvää, että osa loppukauden maalintekovastuusta luotetaan uuden brassihyökkääjän harteille. ”Adilla” on tilillään 133 Veikkausliigan ottelua, joissa 42 tehtyä maalia.

- Minulta odotetaan aina maaleja. Toivon, että pystyn tekemään niitä enemmän kuin tähän asti, hän toteaa.

Myös kutkuttava sarjatilanne painoi seuravalinnassa.

- OPS hakee kovasti nousua. Se on vaikea saavuttaa, mutta me tehdään kaikkemme sen eteen. Olen sanonut aiemminkin, että tänä vuonna sarja on todella mielenkiintoinen, kun vain yksi nousee ja neljä tippuu. Jännittävä loppukausi on tulossa, hän aprikoi.

Adriano on tulessa ensi viikon torstaina, kun OPS isännöi Raatin stadionilla FC Viikinkejä. Tule ja näe Adriano sekä muu OPS-joukkue, kun ilmassa on jo ratkaisun sivumakua. Ennakkolippuja otteluun myydään Oulun alueen Prismoissa S-etukorttia vastaan (Limingantulli, Raksila ja Linnanmaa). S-etukortti oikeuttaa kahden euron alennukseen ennakkoon ostetusta lipusta.

Lue myös: Adriano siirtyy OPS-paitaan

Lipunmyynti

(Toimitus)

17.08.2011

Adriano siirtyy OPS-paitaan

PS Kemin jättänyt brasilialaishyökkääjä Adriano (33) pelaa loppukauden Oulun Palloseuran paidassa. OPS:ssa vähälle peliajalle jäänyt Raphael Edereho (28) puolestaan edustaa PS Kemiä loppukauden otteluissa.

- Asioista sovittiin hyvässä yhteisymmärryksessä PS Kemin seurajohdon kanssa ja pääsimme nopeaan ratkaisuun. Adriano pelaa meillä kauden loppuun ja katsotaan ensi kautta sen jälkeen, kun tiedetään pelaammeko Veikkausliigassa vai Ykkösessä. Toivon PS Kemille menestystä loppukauteen ja sarjapaikan säilyttämistä. Toivottavasti Edereho onnistuu auttamaan Kemiä, OPS-manageri Miika Juntunen selvittää.

Adriano oli haluttu mies siirtomarkkinoilla, mutta kutkuttava sarjatilanne, mieleinen pelitapa sekä iso joukko hyviä kanssapelaajia käänsivät vaa’an lopulta Oulun Palloseuran suuntaan. Adriano on tullut Suomessa tunnetuksi Atlantiksen, AC Allianssin ja MyPan tehokkaana kärkimiehenä. Adriano voitti MyPan paidassa liigamestaruuden vuonna 2005 ja samana vuonna liigan pelaajat valitsivat hänet vuoden pelaajaksi. MyPasta Adriano siirtyi kesken kauden 2006 Norjan Sandefjordiin. Norjassa Adriano ehti edustaa myös Tromsö IL:ää, kunnes hän siirtyi kesken kauden 2009 Ruotsiin Örebro SK:n riveihin. Ennen siirtymistään PS Kemiin ”Adi” edusti kotimaassaan Cruzeiro RS:ää.

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio on mielissään saatuaan kovanluokan maalintekijän käyttöönsä.

- Hän on meille erittäin tärkeä vahvistus ja uskon, että hänellä on vielä paljon annettavaa meille. Minä tunnen hänet hyvin. Adriano on nöyrä jalkapalloilija ja hän on todistanut olevansa hyvä ulkomaalaisvahvistus Suomessa. Minusta joukkuetta pitää vahvistaa silloin, jos tippuminen uhkaa tai on nousumahdollisuus. Me taistelemme vielä liiganoususta, Antonio sanoo.

Lue myös: Adriano: "Minulta odotetaan aina maaleja"

(Toimitus)

25.08.2011

Esa Saajanto OPS 97 joukkueen valmentajaksi, uusia pelaajia mahtuu mukaan

Oulun Palloseuran junioripuoli laajenee joukkueellisen verran, kun Palloliiton Pohjois-Suomen piirin piirijohtaja Esa Saajanto ryhtyy valmentamaan OPS 97 joukkuetta eli seuran C-junioreita. Kokenut oululainen jalkapallovaikuttaja on valmentanut Oulussa kaikkia ikäluokkia aina aikuisten joukkueisiin asti.

”Emppu” on suorittanut nuorisovalmentajatutkinnon sekä UEFA:n A-lisenssin. Saajanto luotsaa myös piirin alle 16-vuotiaiden poikien kalottimaajoukkuetta. Pitkän pelaajauransa aikana Saajanto ehti edustaa useita joukkueita sekä SM-sarjassa että 1.divisioonassa. Saajannon aktiiviura päättyi vuonna 2004 AC Oulussa.

OPS 97 saa KiiRi YJ:n sarjapaikan piirin mestaruussarjassa, johon se myös aikoo uusia paikkansa ensi kaudeksi.

- Nuorella pelaajalla on nyt hyvä hetki liittyä mukaan OPS:n C-junioreihin, sillä edessä on vielä B- ja A-juniorit ennen edustusjoukkuetta. Yhtenäisen peli-identiteetin luominen seuralle on nyt tärkeää, jotta pelaajat oppivat sen jo nuorena. Nyt ryhdytään tekemään töitä, jotta saadaan hyvätasoinen ryhmä ensi kaudeksi, jolla on nimenomaan tavoitteellista kilpailutoimintaa, Saajanto juttelee.

Joukkueeseen mahtuu vielä uusia pelaajia kaikille pelipaikoille. Mikäli haluat liittyä OPS-perheeseen, ota rohkeasti yhteyttä Esa Saajantoon ja tiedustele harjoitusaikoja. Uudet pelaajat ovat tervetulleita näyttämään taitojaan myös OPS:n B-junioreihin (95-96 syntyneet) ja A-junioreihin (93-94 syntyneet).

OPS järjestää kauden päätteeksi nuorille pelaajille try out -tapahtuman, johon kaikilla halukkailla on mahdollisuus tulla näyttämään taitojaan. Try outin tarkemmasta ajankohdasta ja paikasta lisää myöhemmin.

Valmentajien yhteystiedot:
Esa Saajanto, C-juniorit
p. 050 531 4149

Jouni Puurunen, B-juniorit
p. 044 761 6620

Toni Meriläinen, A-juniorit
p. 041 550 9530

Tervetuloa mukaan hyvään seuraan, Oulun Palloseuraan!

(Toimitus)

16.08.2011

Koponen selvisi säikähdyksellä

OPS-vahti Juhani Koposen olkapäästä ei löytynyt magneettikuvien perusteella rikkeymää. Näin ollen mies selviää tällistään parin päivän levolla. ”Kopo” joutui jättämään pelin kesken saatuaan kovan tällin olkapäähänsä viime sunnuntaina Kokkolassa.

- Ainoa tavoite on nyt se, että ensi torstaina pelaan Viikinkejä vastaan, Koponen vahvistaa.

(Toimitus)

12.08.2011

Kovasti muuttuneen KPV:n vieraaksi

Toukokuun lopussa OPS oli vahvempi Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan pelatussa ottelussa Castrenissa. Ensi sunnuntaina joukkueet kohtaavat jälleen, mutta varsinkin KPV:n riveissä on käynyt niin kovat muutoksen tuulet, ettei voida enää puhua samasta joukkueesta, jonka OPS voitti toukokuussa 2 – 0.

Valmennusvastuuta viherpaidoissa kantaa nykyään seuran entinen pelaaja Henri Myntti. Myös pelaajarintamalla on tapahtunut paljon. Irakli Sirbiladze lähti FF Jaroon, josta KPV:hen matkasivat lainapelaajat Timo Tahvanainen, Sergii Shpak ja Giorgi Khidesheli. Keskikentän keskustassa operoinut Ville Luokkala on siirtynyt Vaasan Palloseuran liigamiehistöön ja Kiladzen georgialaisveljekset Nika ja Erekle suuntasivat Kolmosessa pelaavaan Kajaanin Hakaan. Paikkaajia KPV on hakenut Saksan maalta. 21-vuotias Kristof Rönnau siirtyi KPV:n riveihin saksalaisjoukkue FC Dombreite Lubeckista ja häntä seurasi 29-vuotias keskikenttämies Said Daftari, joka debytoinee juuri OPS:aa vastaan.

Muutoksilla KPV hakee sarjapaikan säilyttämistä, sillä perinteikäs kokkolalaisseura on juonut tervaa käytännössä koko kauden, mutta nyt joukkueella on suunta selvästi ylöspäin. KPV voitti kuolemanottelussa FC Espoon 2 – 3 viime kierroksella. KPV on kuitenkin edelleen sarjassa viimeisen putoajan paikalla 14 pisteellään, joten joukkue yrittää varmasti riipiä vielä kaikki jaossa olevat pinnat itselleen. Yllätyksen sai vasta kokea muun muassa AC Oulu, jolta KPV vei täydet pinnat 0 – 1 voitolla.

- Varmasti vaikea peli on edessä. Ei ole yhtään helppoa peliä tulossa, mutta meidän ei pidä ajatella muita, vaan keskittyä vain pelaamaan omalla tasollamme. Meidän pitää pelata samalla rutiinitasolla, mitä viime otteluissa sekä uskaltaa pelata korkealla itseluottamuksella, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio viitoittaa.

Marko Kivilä

Palloseuran keskikenttä oli vahva OPS:n ja KPV:n viime kohtaamisessa. Keskellä Marko Kivilä, oikealla Luis
Vanderlei.


Myös oululaisille pisteet ovat elintärkeitä, sillä OPS taistelee vielä täysillä liiganoususta. Kärkeä pitäisi ajaa kiinni neljä pistettä ennen kuin OPS yltäisi liiganousijan paikalle, joten on selvää, ettei pistemenetyksiin ole enää varaa.

OPS:n uusi argentiinalaishyökkääjä Diego Gamarra on saanut pelilupa-asiat kuntoon ja mies on sunnuntaina mukana kokoonpanossa. Juha-Pekka Juvonen on pelikiellossa saatuaan kahden varoituksen myötä ulosajon Jippoa vastaan viime lauantaina. Muu joukkue on terveenä ja valmiina sunnuntain otteluun. OPS:n testissä piipahtanut kreikkalaispelaaja Christos Veletanis ei jatka Palloseurassa.

KPV – OPS sunnuntaina 14.8. kello 18.30, Kokkola.

(Toimitus)

09.08.2011

Kreikkalainen keskikenttäpelaaja testissä

Kokenut kreikkalainen keskikenttäpelaaja Christos Veletanis (35) saapui eilen illalla Ouluun OPS:n testattavaksi. Veletanis on pelannut urallaan useissa eri seuroissa (Ethnikos Olympiakos Volos, Larissa FC ja Levadiakos FC) Kreikan Superliigassa sekä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Beta Ethnikissä. Viimeksi mies on edustanut Kyproksen 1.divisioonassa ja 2.divisioonassa pelannutta Athletic Club Ayia Napaa.
 
Christos Veletanis
Keskikenttä
12.6.1976, Kreikka
175cm / 75kg


(Toimitus)

06.08.2011

Mikael Juntunen heinäkuun OPS-juniori

OPS palkitsee pelikauden jokaisena kuukautena omista junioreistaan yhden ansioituneen pelaajan kuukauden juniorina. Heinäkuun juniori on A-poikien Mikael Juntunen. "Mixu" on joukkueen kuopus, vaikkei sitä peliotteista uskoisikaan. Mixu on keskikentän työmyyrä, joka jakelee millintarkkoja syöttöjä, pystyy ohjaamaan peliä ja tarvittaessa myös rauhoittamaan sitä. Todellinen lahja oululaiselle jalkapalloilulle jo nyt ja varsinkin tulevaisuudessa.

Mikael Juntunen

OPS-manageri Miika Juntunen palkitsi Mikael Juntusen OPS-Jippo ottelun alla Palloseuran perinnekaulahuivilla
sekä Golden Raxin pizzabuffet -lahjakortilla.

 

 

(Toimitus)

06.08.2011

Diego Gamarra vakuutti sopimuksen arvoisesti

Argentiinalaishyökkääjä Diego Gamarra (22) vahvistaa liiganousua tavoittelevaa Oulun Palloseuraa loppukauden ajan. Nuori hyökkääjä vakuutti seuran päävalmentaja Luiz Antonion reilun viikon testijakson aikana ja miehen pelilupahakemus on laitettu eteenpäin. Sopimuksessa on myös optio ensi kaudesta.

- Nyt hänen pitää näyttää meille, miten hyvä pelaaja hän on, jos hän haluaa jatkaa meillä. Tulosta pitää tulla. Treeneissä hän on ollut hyvä viimeistelijä ja sijoittanut palloja hyvin maaliin. Diego on pieni, liikkuva ja rauhallinen kaveri, Luiz Antonio perustelee.

OPS:n testissä olleet jamaikalaishyökkääjät eivät puolestaan jatka Palloseurassa. OPS pelaa tänään Raatin stadionilla Joensuun Jippoa vastaan kello 16.00 alkaen.


Diego Gamarra
Hyökkääjä
13.3.1989, Argentiina
174cm / 74kg
Aiemmat seurat:
2010-2011: Huracan T.A
2008-2010: C.A. Platense

 

(Toimitus)

04.08.2011

Edereho pian täydessä kunnossa, lauantaina vastassa Jippo

Kahden vuoden ajan molempien polviensa kierukkavammojen kanssa tuskaillut Raphael Edereho alkaa löytää pikku hiljaa parasta teräänsä. Noin 70 minuutin kunnossa omien sanojensa mukaan olevalta hyökkääjältä voidaan odottaa loppukaudesta yhä enemmän onnistumisia.

- Luojan kiitos minulla ei ole mitään loukkaantumista tällä hetkellä . Olen 80% kunnossa nyt, mutta elokuun loppuun mennessä minun pitäisi olla 100% kunnossa. Minulla oli nivelkierukkavamma molemmissa polvissa kahden vuoden ajan, mutta nyt polvet eivät vaivaa enää, Edereho huokaisee.

Kaksi maalia tällä kaudella iskenyt hyökkääjä on ollut suunnitellusti vaihtomiehen roolissa, mutta pari kertaa Edereho on luikkinut myös avauskokoonpanoon. Yhtään 90-minuuttista ei kuitenkaan ole vielä takana, vaikka mies on pelannut noin kolmanneksen suurimmasta mahdollisesta (1350 min.) minuuttimäärästä.
 
- Olen enemmän kuin iloinen, että voi taas pelata pitkästä aikaa pettymyksien jälkeen. Nyt pitää jättää menneisyys taakse ja keskittyä uusiin asioihin. Me aloitimme kauden melko rumasti, mutta nyt olemme saamassa kiinni sitä omaa peliämme, mitä on ollut tarkoitus pelata koko vuosi. Haluamme käsitellä vain yhtä peliä kerrallaan, eikä sillä ei väliä, onko vastassa iso ja pieni seura. Meillä on edelleen mahdollisuudet liiganousuun, mutta minusta on liian aikaista puhua sitä, kun pelejä on vielä näin paljon jäljellä. Mutta kyllä, sarjan voitto on tavoitteemme, hän asettelee.

Raphael Edereho

Voitoista huolimatta OPS-luotsi Luiz Antonio on ollut huolissaan siitä, että joka pelissä maukkaita maalipaikkoja hukataan kohtuuton määrä. Seura testaa parhaillaan myös kolmea uutta hyökkääjää, joten peliajasta voi tulla jatkossa entistä tiukempaa taistelua. Miten on, saako kahden maalin Edereho vielä kahdeksan maalin Luizaon maalipörssissä kiinni tällä kaudella?

- Heh heh, minustako paras maalintekijä…? No en voi luvata sitä, koska olen vasta palaamassa kuntoon kahden vuoden jälkeen, mutta sen lupaan, että teen vielä maaleja ja syöttöjä tällä kaudella ja autan sitä kautta joukkuetta tavoitteessaan, ”Rafu” naurahtaa.

- Itse maalinteko on ollut ongelmamme; me tarvitsemme joukkueena kärsivällisyyttä siihen. Meillä on tarvittavat pelaajat ja olen varma, että maalinteko alkaa vielä sujua paremmin, hän lisää.

Ensi lauantaina OPS pelaa kotistadionillaan Raatissa sarjassa kahdeksantena olevaan Joensuun Jippoa vastaan. Sitkeäksi ja taipumattomaksi vastustajaksi todettu Jippo on pelannut sarjassa ylivoimaisesti eniten (9 kpl) tasapelejä. Juuri nyt joensuulaisilla on takanaan kahdeksan tappiotonta ottelua. Myös OPS:n ja Jipon alkukauden kohtaaminen päättyi tasaisesti 0 – 0. Edereho uskoo kuitenkin oululaisten voittoon tällä kertaa.

- Odotan voittoa, kuten tavallisestikin. Tiedän, että Jippo haluaa puolustaa meidän tämän hetkisen tehokkuutemme pois, mutta kyllä sieltä löytyy aukkoja. Kurinalaisuus, kärsivällisyys, ahkeruus ja yhteishenki tuovat voiton meille, hän ennakoi.

OPS – Jippo lauantaina 6.8. kello 16.00 Raatin stadion, tervetuloa!

(Toimitus)

03.08.2011

Maken kynästä: Opsin huima heinäkuu

Kesä on hellinyt taas suomalaisia ja säät ovat olleet välillä jopa helteisiä. OPS-koneistolle heinäkuu oli myös helteinen, kun olimme tulessa peräti kuusi kertaa. Pelaaja rakastaa kuitenkin pelaamista ja niihin on keskitytty nyt harjoittelunkin ehdoilla. Silloin kun pelejä on paljon, kahdesta kolmeen viikossa, harjoittelu on vain palautumista edellisestä ottelusta ja ns. valmistavaa harjoittelua seuraavaan. Heinäkuusta teki raskaan myös se seikka, että kuudesta ottelusta neljä oli vieraskentällä. Eikä mitään lyhyitä reissuja; kerran Poriin ja kolmesti pääkaupunkiseudulle. Kaikki kahden päivän matkoja.

 

Porin läheisyydessä metsien keskellä, idyllisissä merimaisemissa sijaitsee muuan kartano, josta tuli meille heinäkuun aikana kuin toinen koti. Olemme kaikki iloisia, että saimme tutustua tähän paikkaan, jossa olemme yöpyneet, valmistautuneet otteluihin ja viettäneet upeaa aikaa yhdessä. Matkasimme sinne ennen PoPa, HIFK, FC Espoo ja PK-35 otteluita, eivätkä tuloksetkaan olleet huonoja! Pitkät vieraspelimatkat ovat tietysti henkisesti ja fyysisesti raskaita, mutta toisaalta saimme heinäkuussa olla joukkueen kanssa paljon yhdessä. Etenkin kartanolla yhdessäolo korostui verrattaessa hotelliyöpymiseen, jossa joukkueen jäsenet linnottautuvat kukin omiin huoneisiinsa. Kartanollakin oli omat kammarinsa yöpymiseen, mutta aikaa viettelimme isoissa oleskelutiloissa ja ulkona upeissa merimaisemissa.

 

Ajanviettoon kuului mm. manageri Juntusen ideoima OPS-Cup International, jossa mittaa ehdittiin ottaa biljardissa, tikanheitossa sekä petanquessa. OPS-Cup eteni virallisen ottelukaavion mukaisesti cup-säännöillä, jossa ottelun häviäjä putosi pois. Kilpailuihin, joihin liittyi vahvasti vastustajan henkinen psyykkaus ja tietysti huumori, osallistuivat kaikki joukkueen jäsenet aina bussinkuljettaja Eikasta lähtien. Biljardi-finaali oli ehkä yllättäen brasilialainen, kun Andy Brodoloni ja Luizao raivasivat sinne tiensä. Historian ensimmäisen OPS-Cup Internationalin voiton nappasi lopulta itselleen myös maalipuitten väliin tällä kaudella mukavasti osunut Luizao. Erikoispalkinto omintakeisimmasta pelityylistä muuten meni kapteeni Austinille. Tikanheitto finaalissa nähtiin itseni lisäksi, Pekka (Kainu) ja Raphael (Edereho). Pekka antoi loppuun saakka miehen vastuksen, mutta sain lopulta kunnian nousta mestariksi brasilialaisen rinnalle. Finaalitappiosta sisuuntunut Pekka otti lopulta himoitun OPS-Cupin itselleen petanquessa.

 

Takana on raskas, ja samalla upea heinäkuu. Olimme tienpäällä ennätysmäärän kilometrejä, mutta niitä kevensi aina mukana tullut täysi pistepotti. Lisäksi kahdesta kotipelistä nappasimme neljä pistettä. Hyvänolon tunne ei voi kuitenkaan vallata mieltä. Uusi kuukausi on avattu jo treenikentällä ja seuraava haasteemme on erittäin hankala Jippo tulevana lauantaina Raatissa. Pelasimme heinäkuun aikana itsemme mukaviin asetelmiin, nyt on aika iskeä sarjakärkeen lisää painetta. Elokuussa pelaamme vain kolmesti, mutta pisteet ovat sitäkin arvokkaampia. Jäljellä on nimittäin tämän jälkeen enää kiihkeä loppusuora.

 

Kartano

Heinäkuussa vietimme täällä neljä viikonloppua ja se on meille jo kuin toinen koti.


Merinäkymä

Saimme keskittyä otteluihin upeissa olosuhteissa.


Luizao

Luizaon ilme oli keskittynyt biljardi-finaalissa.


Väne

Vänän ammattimainen tyyli ei kantanut petankki finaaliin saakka.

 

Peksi

Petanque-mestari Pekka ehti toimia myös mittamiehenä.

 

Teksti ja kuvat: Marko Kivilä

02.08.2011

Matti Lantto hieroo pelaajat rennoiksi

Kuusi peliä heinäkuussa, joista viisi voittoa ja yksi tasapeli. Pelit ratkotaan tietysti kentällä, mutta kulisseissa ja vielä juuri ennen ottelun alkuvihellystä pukusuojan uumenissa tapahtuu paljon sellaista, mikä ei katsomoon näy. Palauttavat ja valmistavat hieronnat ovat isossa roolissa, kun joukkue tahkoaa ottelusta toiseen sarjapisteiden perässä. Hyvä lihashuolto vähentää myös loukkaantumisriskiä.

- Hieronnassa käydään, jotta palauduttaisiin kovasta rasituksesta esimerkiksi kahden pelin välissä. Lihasta muokkaamalla se saadaan pehmeäksi eli valmiiksi seuraavaan peliin ja sen merkitys on äärettömän tärkeää. Venyttelemällä ei päästä lihasten lähtöpisteisiin eli jänteisiin asti, koska kiinnityspisteet ovat lihaskudosta kovempaa ja siksi venyttely vaikuttaa ensin vain pehmeämpään lihaskudokseen. Hieronnalla voidaan pehmentää jänteitä ja sen voi myös ajatella esivalmistavan kehoa venyttelyyn ja näin nopeuttavan palautumista entisestään, OPS-hieroja Matti Lantto selvittää.

- Ravistelu taas saa kuonat kehosta liikkeelle. Ei meistä kenelläkään tule nostettua jalkoja seinälle ja ravisteltua niitä siinä puolta tuntia, vaan se tehdään hierojalla, hän jatkaa.

Palloseuran hierojana tällä kaudella aloittaneen Lanton mukaan hyöty ei jää vain pelaajien reisiin, sillä onpa hieroja itsekin voinut laajentaa ammattitaitoaan työskentelyn ohessa.

- Nöyryys on oppimisen lähtökohta. OPS:n pelaajien hieromisen myötä olen oppinut itsekin lisää otetekniikoita, koska paljon jalkojaan käyttävän kilpaurheilijan hierominen on todella vaativaa. Tässä on oma otevalikoima laajentunut, Lantto kertoo.

Hieroja on pelaajien käytettävissä vielä juuri ennen alkuvihellystäkin, jolloin monet pelaajat suuntaavat hierontapöydälle valmistamaan kehoaan tulevaan 90-minuuttiseen.

- Jos pelaaja on kuin sätkynukke ennen peliä, niin silloin löysytän hänen lihaksiaan ja annan rentouttavaa ja rahoittavaa hierontaa. Silloin taas käytän eri tekniikoita, jos pelaaja tuntuu olevan liian flegmaattinen tai väsynyt. Silloin annan terävöittävää ja kehoa ärsyttävää hierontaa, jolloin kehossa alkaa tuntua, että pirulainen, kun pääsisi jo tartaanille, Lantto vertailee.

- Jotkut taas haluavat lihaslukkojen aukaisuja juuri ennen peliä. Vaikkapa lukko selässä voi vaikuttaa tärkeimmän hengityslihaksen eli pallean toimintaan ja sellaisen lukon aukaisu auttaa saamaan paremmin happea ja sitä kautta jaksamaan pelissä paremmin.

Osa pelaajista pyrkii käymään hieronnassa jopa kahdesti viikossa, jotkut taas eivät ole tottuneet käymään hierontapöydällä lainkaan. Lantto on huomannut asiassa kulttuurien välisiä eroja myös jalkapallopiirien ulkopuolella.

- Jotkut ajattelevat Suomessa, että en ole tarvinnut hierontaa tähänkään asti, joten miksi tarvitsisin sitä nyt. Minä sanoisin, että jos ei ole ikinä kokeillut, niin silloin ei voi myöskään tietää, miltä tuntuu, kun keho on rento, Lantto muistuttaa.

Vaativan urheiluhieronnan lisäksi Matti Lantto hieroo Heinäpään hierontakeskuksessa (Isokatu 100) myös meitä tavallisia tallaajia. Allekirjoittanutkin suuntaa vielä tänä kesänä Heinäpäähän aukomaan tätäkin juttua kirjoittaessa puutunutta ”hiirikättään”.

Tutustu Matti Lanton kotisivuihin tai varaa aika soittamalla 0400 693 536.

(Toimitus)

01.08.2011

Kolme hyökkääjää testissä

OPS:n uudet testihyökkääjät ottivat tuntumaa tänään Heinäpäässä muun joukkueen viettäessä ansaittua vapaapäivää. Jamaikalaishyökkääjät Navion Boyd (24) ja Craig Foster (19) matkustivat Ouluun viime yönä Helsingistä OPS-bussin ja muun joukkueen mukana. Argentiinalaishyökkääjä Diego Gamarra (22) saapui Ouluun jo viime viikon puolivälissä.

Testipelaajat

Navion Boyd, Diego Gamarra ja Craig Foster.Diego Gamarra
Hyökkääjä
13.3.1989, Argentiina
174cm / 74kg


Aiemmat seurat:
2010-2011: Huracan T.A (3.div)
2008-2010: C.A. Platense (2.div)

Navion ”Boysie” Boyd        
Hyökkääjä
10.10.1986, Jamaika
170 cm / 73kg


Aiemmat seurat:
2005-2011: Tivoli Gardens FC
2004-2005: Bull Bay FC

Craig Foster
Hyökkääjä
7.9.1991, Jamaika
172cm / 76 kg


Aiemmat seurat:
2008-2011: Reno F.C
2007-2008: Grange Hill U-17

   
(Toimitus)25.08.2011

Tasapelissä tappion maku

Kaikesta näki, että ajatusmaailma 1 – 1-tulokseen päättyneen ottelun jälkeen oli seuraava: yhtä pistettä ei saatu, vaan kaksi pistettä jäi saamatta. Loppuvihellyksen jälkeen opsilaiset painoivat päänsä nurmeen vuoron perään ja kaikesta aisti, että tasapeli tuntui torstaina tappiolta. Viikinkileirissäkään ei hurrattu, mutta OPS:n loppurymistys huomioon ottaen helsinkiläiset saavat olla pinnaansa tyytyväisiä.

- Kaksi pistettä meni. Oli paikkoja, mutta maalit puuttuivat, Pekka Kainu harmitteli pelin jälkeen.

Myös OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio oli pettynyt lopputulokseen.

- Harmittaa todella paljon. Ehkä me saimme liian hyvän alun, kun ensimmäisen jakson lopussa olimme koko ajan jäljessä ja välillä syöttöpeli oli aivan kauheaa. Lopussa meillä oli todella paljon luksuspaikkoja tehdä voittomaali. Harmittaa todella paljon, kun voitto oli noin lähellä, hän totesi.

- Lopussa siirryimme vain kolmen alakertaan ja otimme vielä enemmän riskiä, mutta tällä kertaa se tahto- ja tappelumaali jäi puuttumaan, mikä on monesti tullut loppuhetkillä, Antonio jatkoi.

Iiro Vandell (kuvassa) liukui pallon Alex Arinzen kulmapotkusta Viikinkien verkkoon jo toisella peliminuutilla. Heti johto-osuman perään liukkaasti laidallaan liikkunut Diego Gamarra järjesti Miika Hosiolle oivan vetopaikan, mutta kuti viuhui ohi maalin. Tämän jälkeen ote kääntyi yhä selvemmin vierasjoukkueelle, jonka etsikkoaika oli avausjakson loppupuolella, mutta OPS sai pidettyä johtonsa puoliaikaan saakka.

Diego Gamarra

Diego Gamarra osoitti olevansa liukasliikkeinen kaveri laidallaan. Hän aiheuttii viikinkipuolustukselle ongelmia
55. minuutin ajan, jonka jälkeen Jean Fridolin Nganbe Nganbe vaihdettiin hänen tilalleen.


Heti toisen jakson alussa Miika Hosio kopautti boksissa vierailijoiden Joni Korhosta jaloille ja tuomari vihelsi pallon pilkulle. Ville Salmikivi sijoitti kuulan varmasti alakulmaan ja peli oli tasan. Pian keskialoituksen jälkeen Viikinkien Juri Kinnunen vapautti Eero Peltosen läpiajoon, mutta OPS-vahti Juhani Koponen esitti näyttävän torjunnan päällään tilanteessa.

OPS:n voitonhalu alkoi näkyä yhä selvemmin puolisentuntia ennen loppua, kun rohkea satsaaminen hyökkäyspelaamiseen poiki tilanteita. Adrianolla oli reilun minuutin sisään kaksi loistavaa paikkaa iskeä maali heti avausottelussaan, mutta sihti oli noin 10 senttiä pielessä molemmilla kerroilla. Erittäin pirteästi kentälle tullut Jean Fridolin Nganbe Nganbe järjesti 65. minuutilla Pekka Kainulle tilanteen takatolpalle, mutta Kainun liuku ei aivan ylettänyt palloon. Matias Juntunen hukkasi vastaavanlaisen tilanteen takatolpalta heti perään ja sitä seuranneesta kulmapotkusta Luizao puski hiuksen hienosti ohi maalin. Matias Juntunen sai kokea ottelussa vielä kovia keskialueen törmäystilanteessa, kun hän loukkasi selkänsä pahannäköisesti ja mies kannettiin kentältä paareilla. Lisätään hukattuihin paikkoihin vielä Miika Hosion pusku tolppaan loppuhetkillä.

Adriano

Täydet minuutit pelanneella Adrianolla oli muutama oiva paikka, mutta avausmaali OPS-paidassa antoi vielä
odottaa.


- Ei voi mitään. Päät pystyyn, sillä toivo elää vielä, Luiz Antonio suuntasi katseet jo tuleviin otteluihin.

Viikinkileirissä oltiin tasapisteeseen aavistuksen verran tyytyväisempiä.

- Vieraspisteeseen pitää olla tyytyväinen, vaikka voittoakin tarjottiin. OPS:n oli pakko satsata lopussa hyökkäykseen ja meidän kokemattomuus näkyi siinä, ettemme ratkaisseet vastahyökkäyksistä. Ottelun alun me nukuimme ja teimme pelin itsellemme vaikeaksi. Lopun painostuksessa olimme onnekkaita ja jätkät tsemppasivat hyvin ja siitä nostan hattua heille, viikinkiluotsi Ilkka Jäntti sanaili.


Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Viikinkipuolustajilta ei löytynyt keinoja Jean Fridolin Nganbe Nganben pysäyttämiseen. "Fridon" esitys lupaili
erittäin hyvää loppukautta ajatellen.OPS – FC Viikingit 1 – 1 (1 – 0)
1 – 0 Iiro Vandell (Alex Arinze) 2 min.
1 – 1 Ville Salmikivi rp. 53 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Alex Arinze (OPS)
2 Adriano (OPS)
1 Carlos E. Gonzalez (FC Viikingit)

KATSO maalikooste

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

14.08.2011

Kaunis esitys toi täydet pinnat Kokkolasta

OPS:n suvereeni esitys varsinkin ensimmäisellä jaksolla riitti täyteen pistepottiin Kokkolasta. KPV hiipi kuitenkin erittäin lähelle loppuhetkien dramaattisten tapahtumien turvin, mutta oululaisten onneksi oikeus voitti ja pisteet lastattiin tylystä tuomariratkaisusta huolimatta OPS-bussin kyytiin.

Loppuhetkillä KPV:n pelaaja runnoi rajussa tilanteessa OPS-vahti Juhani Koposen olkapään pois paikoiltaan. Törmäyksestä ei yllättäen tuomitukkaan Palloseuralle vapaapotkua, vaan 1 – 3-kavennusmaali kokkolalaisille. OPS joutui vaihtamaan Koposen tilalle maaliin vasta 16-vuotiaan OPS-juniori Matti Männikön. Normaalisti OPS:n penkillä oleva kakkosmaalivahti Aleksi Väyrynen ei ollut reissussa mukana pelikiellon vuoksi. Ottelun erotuomari Tommi Grönman myönsi ottelun jälkeen suoraselkäisesti virheensä tilanteessa.

- Hän sanoi, että siitä olisi kuulunut vapaapotku meille. Tämä on hyvä asia, että tuomari myöntää virheensä ja ottaa siitä opiksi, OPS-luotsi Luiz Antonio näki.

- Matti Männikkö joutui kovaan paikkaan ja pitää ymmärtää, ettei ole helppo tulla maaliin tuossa tilanteessa, kun ei ole vielä paljon kokemusta, Antonio jatkoi.

Nuori torjuja väläytti taitojaan muutamaan otteeseen kelpo torjunnoilla, mutta kokemattomuus näkyi etenkin keskityspalloissa, joita KPV viljeli ahkerasti loppuhetkillä. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Kristof Rönnau laukoi Männikön pudottaman keskityksen maaliin ja tasoitusmaalikin oli erittäin lähellä, mutta Augustin Jibrin siivosi pallon maaliviivalta samantyyppisestä tilanteesta. Hatunnosto kuitenkin nuorelle maalivahdille, sillä se tärkein asia eli kolme sarjapistettä lähti OPS:n mukaan Männikön uran ensimmäisestä Ykkösen ottelusta.

- ”Kopo” (Juhani Koponen) on ollut meille tärkeä pelaaja ja olen ollut tyytyväinen häneen. Toivottavasti hänen vammansa ei ole vakava, mutta jos se on, niin silloin meidän täytyy reagoida, Antonio selvitti.

Itse ottelussa varsinkin ensimmäinen jakso oli täydellistä Palloseuran näytöstä, mikä poiki myös tukun kauniita maaleja. Myös leveämpi voitto oli erittäin lähellä, sillä Luis Vanderlei (kuvassa) täräytti ottelussa kauniin vaparin ylärimaan ja laukoi pallon hetkeä myöhemmin tolppaan. Vanderlei osui kertaalleen myös maalipuiden väliin, kun hän laukoi pallon suoraan ilmasta reppuun 33. minuutin kohdalla Matias Juntusen syötöstä. Luizao nikkasi heti perään Alex Arinzen rajaheitosta taukolukemat 0 – 2.

- Oli todella hyvä ottelu ja meillä oli paljon maalipaikkoja. Olen onnellinen joukkueen pelistä ja tiesin, että täältä tulee voitto, jos kärsivällisyys riittää, Antonio summasi.

Toisen jakson alussa ensimmäistä otteluaan OPS-paidassa pelannut Diego Gamarra vapautti Pekka Kainun yksin läpi, eikä läpiajospesialisti jättänyt KPV-vahti Aki Lyyskille mahdollisuuksia. Vahvassa syysvireessä olevalle Kainulle kauden toinen osuma. Luiz Antonio piti syötön tarjoilleen Gamarran ensiesiintymistä erittäin pirteänä.

- Varsinkin ensimmäisellä jaksolla hän oli ahkera ja ärsyttävä vastustajalle. Hän teki niitä asioita, mitä odotimmekin, mutta toisella jaksolla hänen pelinsä vähän valahti. Hän oli kuitenkin erittäin positiivinen pelaaja.

OPS:n 0 - 3-johto kääntyi vielä uhkaavaksi lopun tapahtumien myötä, mutta KPV:n kiri ei tällä kertaa riittänyt pisteille. Näin ollen OPS on yhä vahvemmin mukana nousukamppailussa.

KPV – OPS 2 – 3 (0 – 2)
0 – 1 Luis Vanderlei (Matias Juntunen) 33 min.
0 – 2 Luizao (Pekka Kainu) 36 min.
0 – 3 Pekka Kainu (Diego Gamarra) 59 min.
1 – 3 Kim Palosaari 67 min.
2 – 3 Kristof Rönnau 81 min.

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)


06.08.2011

Hosio puski pisteet OPS:lle

Lauantai-ilta toi Oulun Palloseuralle neljännen peräkkäisen voiton ja seitsemännen peräkkäisen tappiottoman ottelun. Jipolta puolestaan katkesi kahdeksan ottelun pisteputki. Pelin ratkaisu nähtiin jo avausjaksolla, kun Miika Hosio puski Alex Arinzen keskityksen tolpan kautta sisään. Tilannetta edelsi OPS:n pitkä palloralli Jipon kenttäpuoliskolla.

 

Ottelu oli erittäin lähellä saada varsin ”jippomaisen” lopun eli tasoituksen lisäajalla, mutta Santeri Sjöblomin pusku vapaapotkusta suuntautui hiuksen hienosti riman yli. Jippo pääsi painamaan loppuhetket miesylivoimalla Juha-Pekka Juvosen kahdesta varoituksesta seuranneen ulosajon myötä, mutta pinnat jäivät tästä huolimatta Ouluun.

- Minä sanoin joukkueelle ennen peliä, että tämä tulee olemaan vaikeampi peli kuin PK-35:ttä vastaan. Tämä oli taistelupeli ja voitto tästä oli erittäin tärkeä meille. Meillä ei ollut paljon luksuspaikkoja, mutta olemme pystyneet viime aikoina voittamaan tiukkoja pelejä, OPS-käskyttäjä Luiz Antonio totesi.

Avausjaksolla myös Jipolla oli omat hetkensä varsinkin kulmapotkuissa, mutta Juhani Koponen onnistui poimimaan marjat käsiinsä pitkien joensuulaisten edestä. Luizao oli puolestaan lähellä puskea lisämaalin OPS:lle avausjakson lopussa, kun pallo saatiin jo melkein jippovahti Mikko Ikosen selän taakse, mutta ei sentään maaliviivan yli, vaan Ikonen sai vielä kahmittua pallon käsiinsä torjuntansa jälkeen.

Toisella jaksolla Vladislav Viric ja Alex Arinze laukoivat muutamia kertoja näyttävästi ja kovaa, mutta kudit viuhuivat yli ja ohi jippomaalin. Lopussa vierailijat rynnivät OPS-päätyyn maalivahti Mikko Ikosta myöten, mutta tällä kertaa Jippo sai tyytyä tappioon, vaikka kovan rynnistyksen lopussa järjestivätkin.

- Oli mahdollista panna pallo maaliin lopussa, mutta se millä me eletään on joukkuepelaaminen, sitoutuminen, heittäytyminen ja tunteen palo. Näistä asioista me oltiin nyt kaukana. Se on meille elinehto, että pelaamme polte silmissä yhtenä joukkueena, mutta nyt emme päässeet siihen ja päävalmentaja kantaa siitä vastuun, Jippoluotsi Jarmo Korhonen sanaili.

- Ei ollut sellainen meininki, että olisimme voineet ottaa pisteet, vaan tämä tulos oli väistämätön tuollaisella esityksellä. OPS:n maali syntyi aivan ilmaisesta pallonmenetyksestä ja kyllä OPS on niin taitava joukkue, että se rokottaa noista, hän jatkoi.

OPS -Jippo

Ottelun lopun vajaalla pelannut OPS joutui kovaan puntariin lähes kuusi minuuttia kestäneen lisäajan aikana.


Luiz Antonio ei kuitenkaan suostunut tekemään Korhosesta marttyyriä, vaan OPS-luotsi nosti hattunsa korkealle Jipon suuntaan.

- ”Jamo” on tehnyt loistavaa työtä ensin KPV:ssä ja nyt Jipossa, joka ei ole ammattilaisjoukkue, mutta taistelee kovaa ja loppuun asti. Jippo tulee vielä varastamaan paljon pisteitä tässä sarjassa. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, kun voitin "Jamon" valmentajana, Antonio kertoi.

Miika Hosio

Liukkaasti liikkunut Miika Hosio puski kauden kolmannen maalinsa myötä täydet pisteet OPS:lle.


Voitto vankisti OPS:n asemia sarjakolmosena. Eroa kärkeä pitäviin FC Lahteen ja PK-35:een on vain neljä pistettä ennen sunnuntain kierrosta.

OPS –Jippo 1 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Miika Hosio (Alex Arinze) 26 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Luis Vanderlei (OPS)
2 Miika Hosio (OPS)
1 Tuomas Korpela (Jippo)

KATSO maalikooste

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)