« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - July 2014

31.07.2014

Alex Arinzella kovat odotukset loppukaudesta - OPS isännöi KPV:tä sunnuntaina

Kahden vuoden jälkeen paluun OPS:n sinipaitaan tehnyt Alex Arinze parkkeeraa pyöränsä Castrénin huoltorakennuksen kulmalle tuttu hymy kasvoillaan. Kuulokkeet pois korvilta, nappulat jalkaan ja treenaamaan. Alex Arinze on ammattimies, joka tietää, mitä häneltä odotetaan harjoituksissa ja pelipäivinä. Keskikentän pohjan taitoniekka ja pallorosvo on saanut itsestään yhä enemmän irti kauden edetessä.

Kuudetta kauttaan Suomessa pelaava nigerialainen heittää kovat odotukset loppukauteen.

– Nyt on alkanut voittoja tulemaan, mutta kauden alku oli huono, koska meillä ei ollut vielä joukkue kasassa. Nyt meillä on uskomattoman hieno ryhmä ja ymmärrämme toisiamme hyvin kentällä. Hyvä esimerkki siitä nähtiin viimeksi (JBK - OPS), kun hoidimme homman yhden miehen vajaalla.

– Jos jatkamme voittoja kauden loppuun asti, tulemme tekemään enemmän kuin fanit ovat meiltä odottaneet. Aivan kuten kaudella 2009, jolloin nousimme takaa-ajajana Ykköseen.

Alex Arinze

Arinze uskoon oululaisseuran loppukirin kantavan pitkälle. PS Kemi (36 pistettä) johtaa sarjaa 13 pisteen kaulalla OPSiin (23 pistettä) nähden. Sunnuntai-illan vastustaja Kokkolan Pallo-Veikot notkuu sarjataulukossa neljäntenä 26 pinnaa keränneenä. OPS:n sarjasijoitus on tällä hetkellä kuudes.

– Lopuissa peleissä pitää pystyä ulosmittaamaan kaikki irti joukkueesta ja lisäksi tarvitsemme vähän parempaa onnea maalipaikoissa. Oma maali pitää pysyä edelleen puhtaana. Siinä on varma voittoresepti.

– Jos minulta kysytään, niin sunnuntaina on tiedossa kolme pistettä KPV:ltä meille meidän kotikentällämme. Sunnuntaina nähdään myös se todellinen Alex Arinze, aina iloinen pelimies lupaa.

Hanakasti hyökkäyksiin osallistuva keskikentän ankkuri saapui Ouluun ensimmäisen kerran jo vuonna 2008. Hän edusti tuolloin FC Oulun Palloa. Kolmen menestyksekkään OPS-vuoden jälkeen Arinze vaihtoi Vantaan Pallokerho-35:n paitaan, missä hän pelasi kaudella 2012. Viime vuonna hän pelasi kotimaassaan Nigeriassa.

– Iso kiitos seuralle ja kaikille OPS-perheen jäsenille siitä, että minut toivotettiin tervetulleeksi takaisin tänne parin vuoden jälkeen. Pidän suun hymyssä harjoituksissa ja peleissä ja juttelen niin voittojen kuin tappioidenkin hetkinä.

– Aina, kun näen joukkuekavereita, se nostattaa hymyn ja tekee minut onnelliseksi. Treeneissä on hyvä fiilis ja valmentaja nauttii suosiota. Siitä lähtee se hyvä työ, jotta voimme tulla yhä paremmaksi ja paremmaksi joukkueeksi. Silloin kun toteutamme sitä, mitä meiltä pelaajilta pyydetään, mikään joukkue ei pysäytä meitä koti-, eikä vieraskentällä.

OPS isännöi KPV:tä sunnuntaina Castrénilla ilman kapteeniaan Juhani Koposta, Matias Juntusta ja Joni Lämsää, jotka sovittavat pelikieltojaan. Reginal Richardson vapautuu pelikiellostaan takaisin kokoonpanoon. OPS:n ja KPV:n edellinen kohtaaminen kesäkuun alussa päättyi Kokkolassa kiistanalaisten vaiheiden jälkeen 1 – 1-tasapeliin.
 
OPS – KPV sunnuntaina 3.8. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

31.07.2014

Dogukan Mesekoparan jatkaa OPS:ssa

Oulun Palloseura on tehnyt ensi kautta koskevan jatkosopimuksen turkkilaistoppari Dogukan Mesekoparanin (21) kanssa.

(Toimitus)

23.07.2014

Kapteeni muistuttaa JBK:n vaarallisuudesta

Oulun Palloseuran kausi jatkuu torstaina Pietarsaaressa ottelulla JBK:ta vastaan. Vaikka vastustaja on lohkossa kahdeksantena ja alla on makea voitto kärkijoukkue PS Kemistä, kapteeni Juhani Koponen muistuttaa vastustajan vaarallisuudesta.

 

– Pidän JBK:ta henkilökohtaisesti parempana jalkapallojoukkueena kuin Kemiä. Kemillä on se yksi tapa pelata, jota ne eivät osanneet vaihtaa, kun me otettiin se pois. Hyvä peli alla, täytyy vain saada jatkumaan sama, niin saadaan voittoputki päälle.

 

OPS-kapteeni Juhani Koponen teki PS Kemiä vastaan paluun pelikentille ja piti maalinsa koskemattomana.

 

 

Koposen näkemyksen mukaan JBK on PS Kemiä parempi pallon kanssa. Hän uskoo, että joukkueen pelaamisessa näkyy aiemmin JBK:ta luotsanneen, nykyisen Jaro-luotsin, Alexei Eremenko seniorin kädenjälki.

 

– JBK tulee maata pitkin syöttelemällä ja pelaa fiksua futista. Toki meidän pitää omaakin peliä kehittää. Ei voida joka peliin lähteä vetäytymään. Katsotaan, mitä valmentaja on peliin kehittänyt, pahan loukkaantumisen jälkeen ensimmäisen pelin 1,5 kuukauteen Kemiä vastaan pelannut Koponen sanoo.

 

– Pikku hiljaa tilanne on parempi. Sellaisia nuo isommat loukkaantumiset ovat. Olen saanut kuitenkin henkilökohtaisesti hyvin treenata, ollut vain peleistä pois, veräjänvartija muistuttaa.

 

OPS on 15 pelatun ottelun jälkeen lohkossa kuudentena 20 sarjapistettä netonneena. JBK:lla pisteitä on kymmenen. Kauden ensimmäisen kohtaamisen OPS voitti Castrénilla maalein 3–1.

 

JBK – OPS torstaina 24.7. kello 18.30, Pietarsaari

 

(Toimitus)

18.07.2014

Hyvän treeniviikon jälkeen PS Kemiä haastamaan

Oulun Palloseura isännöi lauantaina Castrénin tekonurmella sarjakärki PS Kemiä. Miehistö lähtee peliin vajaalukuisena, kun rivistöstä ovat poissa pelikiellon vuoksi Reginal Richardson ja Matias Juntunen.

 

OPS:n luotsaamisesta vastaava valmentaja Ari Koski kertoo, että Richardsonin poissaolo ei tuo puolustukseen hirveästi muutoksia. Hyökkäyspäähän avauskokoonpanon sommitteleminen sen sijaan tuottaa enemmän päänvaivaa.

 

– Puolustus kyllä hoituu lähes samalla tavalla kuin ennenkin. Meillä on kolme topparia, joten ”Shrekille” löytyy kyllä paikkaaja.

 

Päävalmentaja Seth Abladen pitkäksi venyvän sairausloman aikana Koski on vastannut harjoituksista ja pelissä alkulämmittelyn ja erikoistilanteiden läpikäynnin ennen peliä. Manageri Miika Juntusen toimitsijakiellon myötä Kosken vastuu lisääntyy entisestään.

 

– 13 vuoden valmennusrutiinilla tämä ei tuota mitään ongelmia, päinvastoin tässä ollaan melko innoissaan ja motivoituneita tästä mahdollisuudesta.

 

Toukokuun lopussa Oulun Palloseura pääsi juhlimaan Castrénilla makoisaa voittoa PS Kemiä vastaan.

 

 

PS Kemiä vastaan Palloseuran täytyy Kosken mukaan karsia alkukaudella vaivanneet henkilökohtaiset virheet pois. Vastustajasta on hyviä muistoja, sillä OPS voitti joukkueiden edellisen yhteenoton Castrénilla toukokuun lopussa 1–0.

 

OPS:lla on alla hyvä treeniviikko, jonka aikana on treenattu paljon puolustusta sekä pelinavaamista ja rakentelua.

 

– Jos nuo asiat saadaan siirrettyä peliin, olemme vahvoilla. Kemi elää nopeista laidoista ja viimeksi onnistuttiin saamaan heidät taktiikalla hyvin pois pelistä. Sama tulee onnistua nytkin. Jos virheiden karsimisessa onnistutaan, ja pidetään kiinni puolustuksen suhteen taktiikasta, niin uskon, että tulos on jälleen meille hyvä, Koski ennakoi.

 

OPS – PS Kemi lauantaina 19.7. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

12.07.2014

Palloseuralla kalavelkoja maksettavana

Oulun Palloseura saa sunnuntai-iltana vieraita Kokkolasta, kun vastaan asettuu Castrénin tekonurmella Gamlakarleby Bollklubb, eli tuttavallisemmin GBK.

 

Isännillä on kalavelkoja maksettavana, sillä joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi toukokuun lopussa Kokkolassa GBK:lle 2–0. GBK on samalla ainoa joukkue Kakkosen pohjoislohkossa, jota vastaan OPS ei ole vielä onnistunut maalinteossa tällä kaudella.

 

Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla 17 sarjapisteellä viidentenä ja kuudentena, mutta Palloseura on pelannut kaksi peliä enemmän, kun niitä on sillä takana kolmetoista. Myös maaliero on tasainen, sillä OPS on tehnyt saman verran maaleja kuin on päästänyt ja GBK on kaksi maalia plussan puolella.

 

Sunnuntaivieraat pelasivat vahvan kuukauden jakson ennen juhannusta, mutta ovat hävinneet kaksi viimeistä otteluaan. OPS puolestaan on hävinnyt edellisen GBK-pelin jälkeen vain yhden pelin kahdeksasta ja voittanut kaksi viimeistä koitostaan. Ei kai kahta ilman kolmatta?

 

Tasaisista lähtökohdista käynnistyvää kamppailua ehtii hyvin seuraamaan Castrénille ennen toista ennakolta tasaista näytöstä, eli jalkapallon MM-finaalia.

 

OPS – GBK sunnuntaina 13.7. kello 18.30, Castrén.

07.07.2014

Eelis Koskiselle kahden vuoden jatkosopimus

Viime kauden loppupuolella paikkansa Oulun Palloseuran avauskokoonpanossa vakiinnuttanut Eelis Koskinen (20) jatkaa sinipaidoissa myös seuraavat kaksi kautta.

– Näen, että oikea ratkaisu urani ja tulevaisuuteni kannalta on jatkaa OPS:ssa. Olen nauttinut täällä pelaamisesta kohta kaksi vuotta, joten miksipä en jatkaisi, Koskinen perustelee.

Varusmiespalveluksensa juuri suorittanut nuorukainen on peruskoulutukseltaan hyökkäyspään pelaaja, mutta pelipaikka on vakiintunut viime vuosina laitapuolustajaksi.
 
– Se voi olla, että se on se omin paikka. Pääasia, että vastuuta tulee. Itsellä peli kulkee koko ajan paremmin ja paremmin ja nyt pystyy nauttimaan pelistä laitapakkina. Joukkueen yhteispeli on alkanut myös toimimaan paremmin. Puolustaminen on toiminut mielestäni hyvin koko kauden, mutta nyt myös hyökkäyspäässä on alkanut tulla paikkoja pelaamalla. Se johtuu siitä, että yhteispeli on alkanut sujumaan, Koskinen näkee.

Oulun Palloseura isännöi tulevana sunnuntaina Kokkolan GBK:ta Castrénin keinonurmella kello 18.30 alkaen.

Eelis Koskinen

(Toimitus)04.07.2014

Sunnuntain derbyssä keskityttävä omaan peliin

Kun Oulun Palloseura ja Oulun Luistinseura kohtaavat sunnuntai-iltana Castrénin tekonurmella, kentällä on monta pelaajaa, jotka ovat pelanneet vastustajajoukkueen riveissä. Yksi heistä on OPS:n Eelis Koskinen (kuvassa), joka on pelannut lähes kaikki junnuvuotensa OLS:ssa.

 

Vaikka vastassa on paljon entisiä pelikavereita ja entinen valmentaja, nuorukainen painottaa, ettei pelin erityistä luonnetta saa liikaa ajatella.

 

– Samalla lailla pitää pelata joukkueen eteen kuin aina muutenkin. Varmasti on hyvä peli tulossa. OLS ei ole huono joukkue ja meilläkin toimii oma peli koko ajan paremmin ja paremmin, 20-vuotias Koskinen ennakoi.

 

Paikallisottelut eivät ole viime vuosina OPS:lla menneet tuloksellisesti kovin hyvin ja sama tahti jatkui tämän kauden ensimmäisessä derbyssä, jonka OLS voitti maalein 1­–0. Kolmatta kauttaan Palloseurassa pelaava Koskinen painottaa, että sunnuntaina on keskityttävä omaan peliin.

 

­– Jos omaa peliä pelataan omalla tasolla, niin meidän pitäisi pystyä voittamaan. Pelaajamateriaalimmekin pitäisi riittää, kun nyt löydetään toisemme paremmin kentällä.

 

Vastuuta Koskiselle on tullut alkukaudesta mukavasti, sillä hän on ollut aloituksessa yhdeksässä OPS:n Kakkosen pelistä kahdestatoista. Aiemmin keskikentällä ja hyökkäyspäässä viihtynyt peluri on saanut vastuuta laitapakkina, jolla hän pelasi toki välillä viime kaudellakin.

 

– Vähän on tullut tutummaksi tontti. Tulee enemmän selkäytimestä paikalle kuuluvat asiat ja olen alkanut nauttia enemmän pelaamisesta sillä paikalla.

 

Koskiselta jäi kauden ensimmäinen derby välistä armeijan vuoksi. Nyt kun palvelus Rovaniemellä on ohi, hän on päässyt mukaan kaikkiin peleihin ja harjoituksiin.

 

OLS – OPS sunnuntaina 6.7. kello 18.30, Castrén.


(Toimitus)

24.07.2014

Täysi pistepotti vaiherikkaan illan jälkeen

Oulun Palloseura nappasi täyden pistepotin Pietarsaaresta todella vaiherikkaan illan jälkeen, kun JBK kaatui maalein 1–0 (0–0).

 

Ottelun ainoasta maalista vastasi reilun tunnin pelin jälkeen hyökkääjä Tommi Siekkinen, joka sai laidalta Alex Arinzen hyvän keskityksen ja pääsi tuikkaamaan takakulmalta pallon sisään.

 

OPS joutui pelaamaan pelin lopussa pitkään miehen vajaalla, kun Juhani Koposelle näytettiin punaista korttia 69. minuutin kohdalla. Palloseuralla ei ollut Pietarsaaressa mukana toista maalivahtia, joten veräjää vartioi lopussa brassitoppari Hudson Soares.

 

– Melekoinen taisteluvoitto, kyllä pisteet maistuvat hyvältä. Kaikki meni pieleen, mikä vaan voi mennä, mutta silti voitto kaivettiin matkaan, OPS-valmentaja Ari Koski puhalteli pelin jälkeen.

 

Pahat enteet olivat ilmassa jo ennen peliä, kun OPS:n bussi teki tenän Kalajoen ABC:llä ja toisen kerran Pietarsaaren keskustassa. Miehistö joutui kävelemään pelipaikalle ja verryttely jäi lyhyeksi myöhästymisen vuoksi.

 

Koposen ulosajosta jäi jossiteltavaa vain hieman.

 

– Linjan taakse tuli läpisyöttö, jota Kopo lähti rankkarialueen ulkopuolelle vastaan ja osui JBK-hyökkääjän kanssa yhtä aikaa palloon, mutta tuli myös jaloille. Haiskahti aika pahasti paitsiolta se tilanne, mutta kyllä itse kortti oli aika selvä loppujen lopuksi, Koski kertoi näkökulmansa.

 

Palloseuralla oli paikkoja useampaankin maaliin, kun sillä oli avauspuolikkaalla muun muassa muutama läpiajo.

 

– Meidän olisi pitänyt ratkaista peli jo paljon aikaisemmin, mutta viimeistely ontui. Jokainen hoiti taas oman tonttinsa ja Hudson oli lopussa pirun hyvä maalissa, torjui muun muassa ulosajotilanteesta tulleen vaparin, Koski kehui omiensa taistelua.

 

JBK – OPS 0 – 1 (0 – 0)

0 – 1 Tommi Siekkinen (Alex Arinze)

 

Veikkauspörssipisteet

3 Emil Öhberg (JBK)

2 Alex Arinze (OPS)

1 Tom Virtanen (JBK)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

06.07.2014

OPS:n johto piti derbyn maalijuhlissa

Oulun Palloseura otti makoisan derbyvoiton sunnuntai-illan lämmössä, kun Oulun Luistinseura kaatui Castrénilla maalein 4–3 (2–1). Kentän hahmo oli kahdesti maalannut Jean Palmeira.

 

Voitosta huolimatta OPS-valmentaja Ari Koski ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen. Kismittämään jäi se, että täysi pistepotti oli huveta 4–1-johtoasemasta huolimatta.

 

Brassitaituri Jean Palmeira teki Oulun Luistinseuran verkkoon paikallispelissä kaksi maalia ja syötti yhden.

 

 

– Ei peliin tyytyväinen voi olla. Liian helposti päästettiin OLS mukaan, vaikka hallittiin peliä aivan täysin. Meillä ei ollut 4–1-johdossa minkään valtakunnan hätää, mutta tuli pari nukahdusta ja pidettiin huonosti hyökkääjät meidän boksissa.

 

Pelissä oli toki myös paljon positiivisia elementtejä. Nukahduksia lukuun ottamatta peli oli hyvää ja oma peli on alkanut kauden edetessä löytymään. Nyt se näkyi myös hyökkäystehoina.

 

– Positiivista oli se, että saatiin neljä maalia tehtyä, eikä nyt ollut topparit maalinteossa, vaan hyökkääjät tekivät maaleja. Kaikki neljä olivat hyvin pelattuja tekomaaleja. Hyvää oli myös se, että saatiin tärkeä voitto otettua. Voittoja tarvitaan nyt, tasurit eivät enää riitä.

 

Maalinteon ottelussa aloitti 33. peliminuutilla Matias Juntunen, joka haastoi OLS-topparin, käänsi vasurilleen ja veti pallon alakulmaan. Nopean kuitin jälkeen Tommi Siekkinen vei OPSin uudelleen johtoon 40. minuutilla Jean Palmeiran esityöstä.

 

Toisen jakson avauspuolikkaalla Palmeira vei osumillaan Palloseuran jo kolmen maalin johtoon, kunnes OLS nousi Antti Pehkosen ja Vesa Verrosen osumilla maalin päähän.

 

OLS – OPS 3 – 4 (1–2)

0 – 1 Matias Juntunen 33 min.

1 – 1 Vesa Verronen 34 min.

1 – 2 Tommi Siekkinen 40 min.

1 – 3 Jean Palmeira 51 min.

1 – 4 Jean Palmeira 65 min.

2 – 4 Antti Pehkonen 69 min.

3 – 4 Vesa Verronen 85 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Alex Arinze (OPS)

2 Vesa Verronen (OLS)

1 Jean Palmeira (OPS)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

13.07.2014

Tuomarityöskentely pääpuheenaiheena Castrénilla

Castrénin tekonurmen katsomossa löytyi pelin pääpuheenaihe kertaiskulla avauspuoliajan lopulla. Oulun Palloseuran Matias Juntunen ajettiin suoralla punaisella kortilla ulos kentältä 43. peliminuutilla, kun hän läpiajossa GBK-vahti Olli Nylundia kiertäessään osui jalallaan ensin palloon ja sitten maalivahtia hieman kasvoihin.

­­

 

– Ei tekisi mieli alkaa noita keltapaitoja (tuomareita) kritisoida, mutta kyllähän nyt kaikki näki sen. Aivan käsittämätöntä. Matias kikkaa ensin puolustajan ja sitten, okei, pallo karkaa, mutta yritti tehdä maalia ja tuli tatsi, korkeintaan keltaista korttia tilanteesta odottanut OPS-hyökkääjä Tommi Siekkinen puhisi taiston tauottua.

 

Toinen suuresti puhuttanut tilanne oli GBK:n kolmatta osumaa edeltänyt tilanne, josta vieraat saivat epäsuoran vapaapotkun 77 minuutin kohdalla rankkarialueen sisältä. OPS-puolustus katkaisi keskityksen, mutta maalivahti Juho Keskisen napattua pallon käsiinsä erotuomari Atte Jussila tulkitsi kosketuksen tahalliseksi syötöksi alaspäin.

 

Lopulta hattutempun pelissä iskenyt Tom Melarti teki tilanteesta tuomitusta vaparista tyylikkään maalin. Päätöslukemat 4–2 hän teki myös vaparista, joka tuli Keskisen pelattua palloa kädellään rankkarialueen ulkopuolella keltaisen kortin arvoisesti.

 

Viimeiset kymmenen minuuttia OPS pelasi kahden miehen alivoimalla, kun Reginal Richardson sai suoran punaisen kortin kaadettuaan läpiajoon yrittäneen GBK-hyökkääjän sivusta.

 

Tommi Siekkinen teki Oulun Palloseuran molemmat maalit GBK:ta vastaan.

 

 

Maalikarkelot aloitti OPS Tommi Siekkisen päästyä laittamaan pallon tyhjään rysään Jean Palmeiran hyvästä syötöstä. Sen jälkeen GBK teki kuitenkin kaksi nopeaa maalia ja peli oli kahdeksannella minuutilla jo 1–2.

 

Avauspuolikkaalla yli puolen tunnin ajan peli oli hyvin tarkkailevaa, samoin toisen puoliajan alku. Osansa peliin toi paahtava helle, jonka vuoksi pelissä pidettiin molemmilla puoliajoilla yksi minuutin juomatauko.

 

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua kunnolla vasta GBK:n kolmannen maalin jälkeen. OPS kavensi pari minuuttia myöhemmin, kun vaihtopelaaja Joni Lämsä karvasi ärhäkästi, katkaisi syötön ja taisteli pallon Siekkiselle, joka sijoitti sen tyylikkäästi taka-alanurkkaan.

 

Kahden miehen alivoimallakin OPS oli lähellä maalia Marcus Rhodenin ammuttua hyvän vaparin noin 30 metristä, mutta Nylund torjui vedon kulmaksi.

 

– Oltiin kaksi miestä vajaalla ja silti pyöritettiin peliä. Älytön peli, ei voi muuta sanoa. Ensin saatiin hyvä maali tehtyä, sitten hirveitä nukahduksia alakerrassa, omia mokia olivat ne maalit. Sinänsä meillä ei ollut suurta hätää toisella puoliajallakaan, vaikka pelattiin vajaalla, Siekkinen näki.

 

–Nyt meillä puuttuu kaksi jätkää seuraavaan peliin. Meillä ei niin leveä rosteri ole, että voisi kovin tyytyväisin mielin lähteä. Ainoat positiiviset koko pelistä oli omat maalini, mutta ne nyt ei hirveästi lohduta.

 

OPS – GBK 2 – 4 (1 – 2)

1 – 0 Tommi Siekkinen (Jean Palmeira) 3 min.

1 – 1 Lawrence Smith 6 min.

1 – 2 Tom Melarti 8 min.

1 – 3 Tom Melarti 77 min.

2 – 3 Tommi Siekkinen (Joni Lämsä) 79 min.

2 – 4 Tom Melarti 90 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Tom Melarti (GBK)

2 Luciano Delbono (GBK)

1 Jussi Roiko (GBK)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

19.07.2014

Kurinalainen peli toi makoisan voiton

Viikossa voi peli muuttua aivan toisenlaiseksi. Sen osoitti Oulun Palloseura, kun se nappasi makoisan kotivoiton kurinalaisella joukkuepelillä sarjakärki PS Kemistä maalein 2–0.

 

Peli käynnistyi Castrénin tekonurmella vieraiden hallitessa palloa, mutta myös OPS-hyökkäykselle siunaantui pari hyvää tekopaikkaa. 42. minuutilla Palloseura sai oikeasta laidasta vaparin hyvästä paikasta. Marcos Rhoden keskitti hyvän keskityksen boksiin, jossa Iiro Vandell pääsi pukkaamaan pallon verkon perukoille.

 

Oulun Palloseura pääsi juhlimaan maalia lauantaina kahdesti. Toisen maalin viimeisteli Jean Palmeira (2. oik.).

 

 

Toisella puoliajallakin PS Kemillä oli taas omat paikkansa, mutta Palloseuran tolppien väliin palannut kapteeni Juhani Koponen teki muutaman hyvän pelastuksen.

 

Kesken vieraiden hallinnan OPS pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, jonka käynnistivät Koponen ja toppari Hudson Soares. Tyylikkään hyökkäyksen päätti Jean Palmeira. Hän pääsi nokikkain PS Kemin maalivahdin Jusa Impiön kanssa ja sijoitti pallon alanurkkaan.

 

OPS:n miehistö oli Castrénilla onnistujia täynnä. 17-vuotias Joni Lämsä (vas.) pelasi avauksessa aikamiehen lailla ja Iiro Vandell puski tärkeän avausmaalin.

 

 

Lopussa PS Kemi myllytti, mutta uhrautuvasti puolustanut OPS kesti ilman takaiskuja. Valmentaja Ari Koski oli pelin jälkeen syystäkin tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

 

– Hyvää taistelua loppuun asti ja pidettiin kiinni sovitusta taktiikasta. Otettiin tila pois laidoista, kun Kemi elää nopeista laidoista ja kärki otettiin vielä erikoisvartiointiin, Koski kommentoi.

 

Ennen peliä hän oli painottanut sitä, että jokainen hoitaa oman tonttinsa, kun varsinkin keskikentällä on lähdetty sinkoilemaan vähän turhaan joka suuntaan.

 

– Nyt jätkät malttoivat hoitaa oman tonttinsa. Se on jännä, miten ne syttyvät Kemiä vastaan näköjään pikkuisen enemmän, mitä muita joukkueita vastaan. On ne tietenkin kärkiporukka, mutta pitäisi syttyä samalla lailla joka joukkuetta vastaan, niin tulos olisi hyvä. Hyvä voitto ja makiat pisteet, Koski summasi.

 

Jean Palmeira joutui rikkeiden kohteeksi useasti. Marcos Rhoden valmistautuu antamaan yhtä vaarallisista vapaapotkuistaan.

 

 

Toisen maalin tehnyt Jean Palmeira sai pienen iskun alavatsaansa pelin lopulla ja pelikunto torstain vieraspelissä JBK:ta vastaan ratkeaa vasta alkuviikosta. Aloitukseen nousi 17-vuotias Joni Lämsä (kuvassa), joka täytti Kosken mukaan oman tonttinsa erittäin hyvin.

 

– Joni pelasi pirun hyvin. Se on hyvä poika, hieman vain laiskanpuoleinen treeneissä, mutta hoiti kyllä nyt hommansa niin kuin pitikin. Teki just sen mitä käskettiin, luotsi kehui.

 

Juhani Koponen pelasi OPS:n maalilla ensimmäisen ottelunsa loukkaantumisensa jälkeen sitten kesäkuun alun.

 

– Kipeä vielä oli, mutta kyllä se pystyy pelaamaan. Ja nyt alkaa täysipainoisesti olla mukana.

 

OPS – PS Kemi 2 –0 (1 – 0)

1 – 0 Iiro Vandell (Marcos Rhoden) 42 min.

2 – 0 Jean Palmeira (Hudson Soares) 64 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Juhani Koponen (OPS)

2 Alex Arinze (OPS)

1 Nikola Erceg (PS Kemi)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)