« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - July 2011

29.07.2011

Jibrin: ”Haetaan PK:lta pisteemme takaisin Ouluun”

OPS-kapteeni Augustine Jibrin lähtee luottavaisena sunnuntaiseen kärkikamppailuun Vantaalle. Enää ei voida puhua, että Pallokerho-35 johtaisi sarjaa ”yllättäen”, vaan PK-35 on osoittanut olevansa kova ja sitkeä joukkue ottelusta toiseen. Toukokuussa myös OPS sai huomata kotikentällään 1 – 2-tappioon päättyneessä kohtaamisessa, että varsinkin PK:n keskikenttä kääntää peliä nopeasti Pablo Gomez-Marttilan ja Xhevdet Gelan johdolla.

- Kaikki joukkueet Ykkösessä ovat tasavahvoja, joten sunnuntain peli on yksi peli muiden joukossa. Me emme ylikorosta sitä emmekä aliarvioi sitä, vaan otamme jokaisen joukkueen sellaisena vastaan kuin se tulee. Me hävisimme heille pisteet Oulussa, joten nyt lähdemme hakemaan pisteemme takaisin. Peli tulee olemaan tulinen ja taistelua alusta loppuun asti, Augustine Jibrin arvioi.

 

- Lähdemme sinne joukkue täynnä intohimoa ja voitontahtoa. Tarvitaan joukkuehenkeä ja itseluottamusta, sillä me pystymme voittamaan heidät, hän lisää.

Augustine Jibrin

Augustine Jibrin haluaa nähdä Palloseuralta intohimoa, itseluottamusta ja voitontahtoa sarjakärkeä vastaan. Kuva: Timo Sipilä


OPS:lla oli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa PK:ta vastaan kaikki voiton avaimet käsissään, mutta vantaalaiset rankaisivat lopulta tehokkaammin oululaisten omista virheistä. Jibrinin mukaan Palloseuran maalintekovaikeudet joissakin peleissä ovat hankaloittaneet voittamista, mutta joukkueen kippari luottaa siihen, että hanat aukeavat vielä.

- Voisimme parantaa maalintekokykyämme olemalla kärsivällisempiä boksissa ja valmiina ottamaan riskejä, kun paikka tulee. Se on varmaa, että paikkoja tulee joka pelissä ja meillä on potentiaalia tehdä paikoista maalit, hän vakuuttaa.

Ykkösen maalipörssiä johtava Luizao on kantanut kahdeksalla maalillaan eniten vastuuta hyökkäyspäässä. Vantaalaisten tehokkain on ollut seitsemän maalin Aleksi Ristola, joka on tosin loukkaantuneena sivussa kauden loppuun asti. Myös Ojembe Olatuga on pois PK-35:n kokoonpanosta loppukauden; pohkeensa loukanneen Esa Terävän pelikunto on kysymysmerkki. Pallokerho on vahvistunut joukkueiden viime kohtaamisesta Ruotsissa ammattilaisena aikaisemmin pelanneella keskikenttämies Marco Kotilaisella ja Malmin Palloseurasta lainatulla hyökkääjä Ikenna Ikegwuonulla.

PK-35 jakaa Ykkösen kärkipaikan yhdessä FC Lahden kanssa 31 pisteellä. OPS:n 24 pinnaa oikeuttavat neljänteen sijaan, mikä Jibrinin mukaan mahdollistaa vielä liiganousuhaavaan toteutumisen.

- Mielestäni meidän kausi tähän asti on ollut ihan ok, vaikka meillä on ollut joitain huonojakin aikoja, mutta uskoakseni niitä tulee jokaiselle joukkueelle kauden aikana. Pitää olla kykyä hallita tapahtumia, se ratkaisee. Me emme ole menettäneet unelmaamme (liiganousu), vaan pidämme siitä kiinni kauden loppuun asti, hän asettelee.

Vantaan Pallokerho-35 isännöi Oulun Palloseuraa Ykkösen kärkiottelussa sunnuntaina kello 18.30.

(Toimitus)22.07.2011

Pistejahtiin FC Espoon vieraaksi

Lauantaina Castrenista matkaan lähtevä OPS-bussi haukkaa jälleen tuhannen kilometrin lenkin trippimittariinsa – tällä kertaa Espoon Leppävaaran stadionin kautta. Helposta reissusta ei ole missään nimessä kyse, sillä FC Espoo on sarjassa toistaiseksi ainoa joukkue, joka on onnistunut voittamaan koko kevätkauden Ykköstä hallinneen PK-35:n. Viime kierroksella vajaamiehinen espoolaisryhmä nöyrtyi FC Lahden edessä peräti 0 – 7, joten toista peräkkäistä konttaamista espoolaiset eivät varmasti halua esittää kotistadionillaan.

- Ei tässä sarjassa ole helppoja pelejä, vaikka he hävisivät Lahdelle 0 – 7. Meidän ei kannata katsoa sarjataulukkoa, eikä miettiä kuka on vastassa, sillä meidän pitää vain keskittyä omaan pelaamiseen ja parantaa sitä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio asettaa.

- Heinäkuu on ollut meille aika hyvä tähän asti. Vaikka peli ei ole ollut koko ajan hyvää, niin pelaajilla on ollut tahtoa ja olemme taistelleet aina loppuun asti. Meidän vain pitäisi tehdä enemmän maaleja, sillä jos annamme aina vastustajalle edun, niin silloin meidän pitää juosta tuplasti ja silloin peli käy vaikeaksi, hän jatkaa.

Luizao

Tehokkaan alkukauden pelannut Luizao oli kentän hahmo joukkueiden viime kohtaamisessa.


OPS voitti Espoon kauden aikaisemmassa ottelussa 3 – 1, vaikka pelasi lopusta puolituntia vajaalla Juha-Pekka Juvosen ulosajon myötä. Viidestä viime ottelustaan kaksi voittoa, tasurin ja kaksi tappiota napannut espoolaisryhmä tarvitsee kipeästi lisäpisteitä joka ottelusta noustakseen vielä kuiville. OPS on puolestaan hiipinyt hyvällä iskuetäisyydelle nousukamppailua ajatellen. 13 kierroksen jälkeen OPS on kuudentena 21 pistettä poimineena. Eroa kärkisijan jakaviin FC Lahteen ja PK-35:een on yhdeksän pinnaa.

FC Espoolta ovat pelikielloissa Arber Istrefi ja Toni Takamäki. OPS lähtee reissuun terveellä miehistöllä ilman pelikieltoja. FC Espoo sai viime ottelussa mukaansa pitkään loukkaantumisesta kärsineen Faton Seferin, jolta voidaan pikku hiljaa alkaa odottaa hyökkäyspään onnistumisia. Claudio Matrone vapautuu puolestaan pelikiellosta espoolaisten pelinrakenteluun.

FC Espoo – OPS sunnuntaina 24.7. kello 18.30, Leppävaaran stadion.

(Toimitus)

19.07.2011

Juvonen: "Asennenappi kohdalleen Kemiä vastaan"

Kemiläistaustainen OPS-toppari Juha-Pekka Juvonen povaa keskiviikolle hikistä iltaa, johon pitää lähteä kovalla asenteella. Pohjolan derbyyn Palloseuran vieraaksi saapuva PS Kemi on sarjassa yhdeksäntenä 12 pistettä keränneenä. PS Kemillä on takanaan uskoa antava 2 – 2-tasapeli AC Oulua vastaan.

- Paikallispeli tuo lisälatausta, sillä siellä on tuttuja jätkiä vastassa, vaikka vaihtoa joukkueessa on käynytkin. Meidän pitää pelata samalla tavalla kuin toisella puoliajalla Lahtea vastaan. Eka puoliaika oli silloin fiasko, mutta nyt pitää asennenappi on kohdallaan alusta lähtien, sillä pelaamalla omaa peliä me voitamme heidät saletisti, Juha-Pekka Juvonen asettelee.

Juha-Pekka Juvonen

Juha-Pekka Juvonen piti sunnuntaina yhdessä Iiro Vandellin (vas.) ja Augustine Jibrinin kanssa FC Lahden
tähtihyökkääjät kurissa.


Kuusi kautta PS Kemiä urallaan edustanut Juvonen tietää keskiviikkoisen vastustajan kovuuden. Kauden avausottelussa OPS voitti Kemin Ederehon viime hetken osumalla 0 – 1, mutta itse peli oli todella tiukkaa keskialueen painia alusta loppuun asti.

- Siellä on hyviä pelimiehiä vastassa ja kyllä Ykkönen on niin tiukka sarja, että jos puolustus munii, niin silloin hävitään. Vastassa on joka pelissä niin kovia vastustajia, että jos asenne on vähänkään löysä, niin silloin tulee häviö, Juvonen varoittaa.

Myös OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio muistuttaa, ettei Kemiä vastaan ole varaa löysätä yhtään.

- Meillä on kova peli takana ja voi olla, että vielä kovempi on tulossa nyt. PS Kemi ei ole niin taitava joukkue kuin FC Lahti, mutta minusta sarjataulukko ei pidä heidän kohdalla paikkaansa. Kemi on kova ja taisteleva joukkue ja varsinkaan meitä vastaan he eivät anna yhtään periksi. Meidän pitää parantaa Lahti-ottelusta, jos haluamme saada tulosta PS Kemiä vastaan, Antonio miettii.

Kemiläisten hyökkäyspäässä operoivat Adriano, Daniel Stevens ja Tommy Torvikoski muodostavat kovan ratkaisijatrion kokenutta Keijo Huuskoa unohtamatta. Puolustuspään tukipilari Joonas Ikäläinen sekä kolme hyvää maalivahtia (Sami Mäkipörhölä, Juho Luukkonen ja Jusa Impiö) takaavat, ettei palloja isketä helposti kemiläisten verkkoon. Luukkosen lisäksi Oulu-taustaa PS Kemin riveistä löytyy Oulun Palloseuraakin edustaneelta Teemu Pähtilältä ja FC OPA:sta Kemiin siirtyneeltä Sami Hyväriseltä.

OPS puskee tämän viikon sisään kauden tiiveimmän ottelurupeamansa (FC Lahti, PS Kemi ja FC Espoo). Kolmen pelin viikkotahti ei kuitenkaan Juvosta haittaa.

- Ei se ole vielä niin paljon. Hyvin jaksaa painaa, hän toteaa.

Jännitystä on luvassa jo hetki ennen itse keskiviikon ottelun alkamista, kun laskuvarjohyppääjät tuovat ottelupallon ilmojen halki kohti stadionin keskiympyrää. Hurja hyppy keskelle Oulun kaupunkia nähdään vartti ennen pelin alkua eli noin kello 18.15. Paikalle kannattaa siis saapua hyvissä ajoin.

OPS – PS Kemi keskiviikkona 20.7. kello 18.30 Raatin stadionilla, tervetuloa!

Lipunmyynti

Lue myös: Empun analyysi alkukaudesta

(Toimitus)

19.07.2011

Empun analyysi alkukaudesta

OPS:n toinen valmentaja Erkki Paananen on laittanut ilolla merkille, että Oulun Palloseura on pystynyt haastamaan pelillisesti kaikki sarjan joukkueet, joten luotto omiin on korkealla tasolla, kun sarja on ehtinyt puolivälin taitteeseen. Kaikki joukkueet on nyt nähty ja kohdattu kertaalleen. OPS sarjassa kuudentena 11 pinnaa kärkeä pitävää PK-35:ttä jäljessä.

- Me emme ole heittäneet kirvestä kaivoon. 11 pistettä ei ole mahdoton tehtävä ottaa kiinni. Kukaan ei ole vielä noussut, eikä tippunut. Nyt ne pelit vasta alkavat, Erkki Paananen huomauttaa.

- Sanoisin, ettemme ole olleet pelillisesti ketään huonompia, mutta se, minkä kaikki ovat nähneet, niin maalinteko ei ole onnistunut meillä. Näkisin siinä hyvänä puolena sen, että joukkuetta on koeteltu tämän vuoksi äärilaidalta toiselle ja se on vahvistanut henkistä puolta, hän jatkaa.

Henkinen kantti ja ilmapiiri saavat ”Empun” papereissa eniten plussaa. Pisimmän miinuksen hän vetää juuri hyökkäyspään tehottomuudelle.

- Tehottomuus on rassannut joukkuetta henkisellä puolella, mutta silti me on pelattu aina hyvin ja noustu suosta. Maalinteko on ollut meidän riippakivi, mutta uskon, että se ratkeaa vielä. Meillä vaihteli kokoonpano liikaa heti, kun se oli saatu uomiinsa. Pekka Kainu, Luis Vanderlei ja Raphael Edereho ovat olleet vuorollaan loukkaantuneina.

Paananen haluaa mainita myös nimeltä muutamia kevätkierroksen onnistujia.

- Meidän alakerta on ollut ”Austinin” (Augustine Jibrin) johdolla suurimmaksi osaksi hyvä. Iiro Vandell on yllättänyt positiivisesti viime aikoina ja Miika Hosio on osoittanut keskikentällä kypsyyttä pelaamalla tasaisen varmasti. Kunhan meidän hyökkäyskalusto tervehtyy, niin uskon, että vastustajien päässä alkaa rapina käymään, ”Emppu” luettelee.

Vilkaisu sarjataulukkoon ennen keskiviikkona alkavaa "syyskierrosta" paljastaa kokeneellekin valmentajalle muutamia yllätyksiä. Paananen purkaa tämän hetkistä sarjatilanneta näin.

- PK-35 on yllättänyt minut täysin. He ovat pyrkineet olemaan pelaava joukkue ja he ovat onnistuneet hyvin hankinnoissaan. Hyvällä joukkueella on myös onnea, sillä he ovat tehneet paljon viime hetken maaleja. PK:n jälkeen toiseksi suurin yllättäjä on FC PoPa. Olisin myös odottanut KPV:lle enemmän pisteitä, mutta uskon, että KPV:kin tulee vielä. Pelillisesti FC Lahti on ollut paras kohtaamistamme joukkueista.

OPS isännöi keskiviikkona Raatin stadionilla pohjolan derbyssä PS Kemiä, jonka Palloseura voitti kauden avausottelussa Ederehon viime hetken maalilla 0 – 1.

- Kemi tarvitsee ehdottomasti pisteitä ja he tulevat tänne isolla asenteella. He ovat saaneet levähtää viikon ja tulevat tuoreilla jaloilla tänne, mutta mekin olemme palautuneet hyvin Lahti-pelistä. Meidän pitää pystyä pitämään paketti kasassa heti alusta lähtien. Alakerran pitää pelata yksinkertaista ja helppoa jalkapalloa. Keskikentän pitää auttaa ja tukea toisia - siellä pitää näkyä yhteispeliä. Hyökkäyspäässä pitää pystyä pelaamaan nopeammin yhden tai kahden kosketuksen peliä maata pitkin, se on meidän mahdollisuutemme, kemiläistaustainen OPS-valmentaja pohdiskelee.

Toiseen asteen paikallispelistä Paananen odottaa kovaa ja vauhdikasta ottelua ja sellainen on varmasti tulossakin. Jännitystä on luvassa jo hetki ennen itse keskiviikon ottelun alkamista, kun laskuvarjohyppääjät tuovat ottelupallon ilmojen halki kohti stadionin keskiympyrää. Hurja hyppy keskelle Oulun kaupunkia nähdään vartti ennen pelin alkua eli noin kello 18.15.

Lue myös: Juvonen: "Asennenappi kohdalleen Kemiä vastaan"

(Toimitus)

16.07.2011

Anderson Brodolonille etsitään korvaajaa

Toukokuun alussa OPS:n hyökkäystä vahvistamaan saapuneen brasilialaishyökkääjä Anderson Brodolonin sopimusta ei ole jatkettu koeajan jälkeen. Brodoloni teki kymmenessä pelaamassaan ottelussa vain kaksi maalia.

- ”Andin” sopimuksen koeaika oli lopussa, eikä hän täyttänyt niitä odotuksia, joita meillä oli häntä kohtaan. Siitä syystä sopimusta ei jatkettu. Hän olisi voinut olla hyvä vahvistus johonkin toiseen seuraan Suomessa, mutta perhesyistä hän on palannut kotimaahansa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio perustelee.

- Hän yritti kovasti, mutta lopulta hän tiesi itsekin, ettei hän pystynyt täyttämään odotuksia. Uskon, että hänestä kehittyy vielä hyvä pelaaja parin vuoden sisällä, Antonio jatkoi.

OPS:n manageri Miika Juntunen ja päävalmentaja Luiz Antonio pitävät lauantai-iltana palaverin, jossa seura kartoittaa Brodolonille korvaajaa hyökkäyspäähän.

OPS kohtaa sunnuntaina kotikentällään Raatissa FC Lahden kello 18.30.

Lue otteluennakko

(Toimitus)

15.07.2011

OPS ja FC Lahti sunnuntain huippuottelussa

Vaikka Jari Litmanen ei Lahdessa enää pelaakaan, vilisee joukkueessa silti suuri joukko liigatason huippupelaajia. Isoin haaste OPS-puolustukselle lienee kovassa vireessä oleva Drilon Shala, joka valittiin kesäkuussa Ykkösen kuukauden pelaajaksi. Shala on FC Lahden maalintekijätilaston ykkösnimi kuudella osumallaan. Viimeistely lahtelaisjoukkueessa ei kuitenkaan ole ollut vain Shalan vastuulla, sillä tilastossa seuraavana olevat viiden maalin Teemu Turunen ja neljän häkin Jonne Kemppinen ovat myös kovia maalintekijöitä. Toki Oulun Palloseurastakin löytyy kuuden maalin mies: Luizao. Häntä seuraa Luis Vanderlei, joka on iskenyt neljästi.


Lahdessa kausilla 2006 – 2008 pelannut OPS-hyökkääjä Pekka Kainu on ollut sivussa pian kuukauden päivät takareisivamman vuoksi, mutta nyt Kainu on lähellä pelikuntoa ja paluu tositoimiin sunnuntaina on mahdollista.

- Se on siinä ja siinä. Tekisi kyllä jo mieli pelata, joten toivottavasti olen kunnossa, Kainu aprikoi pelikuntoaan.

Shalan, Turusen ja Kemppisen lisäksi FC Lahti sai hiljattain hurjasti kokemusta riveihinsä sairastuvalta, kun 234 liigaottelun Rafael ja 150 liigaottelun Kalle Eerola palasivat kokoonpanoon pari ottelua sitten. Rafael on Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas vuosilta 1997 ja 2007. Vahvan hyökkäyskaluston lisäksi lahtelaispuolustus tiedetään yhdeksi sarjan tiiveimmistä (8 päästettyä maalia 11 ottelussa), joten Palloseuralla riittää varmasti haastetta pyhänä Raatin stadionilla.

- Joukkue ei ole hirveästi muuttunut niistä ajoista, kun minä pelasin siellä. Se on kova joukkue Ykköseen, ehdottomasti sarjan kovimpia. Rafael on siellä sellainen pelaaja, jota kyllä kannattaa seurata, jos hän vain on kunnossa. Myös heidän puolustus on hyvä ja laatua löytyy joka osa-alueelle, Pekka Kainu tietää.

Pekka Kainu

Palaako Pekka Kainu kentälle sunnuntaina entistä seuraansa, FC Lahtea vastaan?


FC Lahti johtaa sarjaa yhdessä tasapisteissä (26) olevan PK-35:n kanssa. Vain AC Oulu on onnistunut voittamaan lahtelaiset tällä kaudella. Tasapeliin ovat yltäneet PK-35 ja Jippo. Kolmessa viime ottelussaan lahtelaiset ovat kaataneet vuorollaan FC Viikingit, FC KooTeePeen ja HIFK:n. Sarjassa kuudentena 17 pisteellä olevan OPS:n kolmen viime ottelun historia on myös valoisa: voitot HIFK:sta ja FC PoPasta sekä pirteän esityksen jälkeen kärsitty tappio AC Oululle.

- Myös meillä on hyvä joukkue ja se riittää Lahtea vastaan, että pelaamme omalla tasollamme. Viimeistelyä vain täytyy parantaa, Kainu toteaa.

OPS-pakki Alex Arinze vapautuu pelikiellosta kokoonpanoon sunnuntai-illan otteluun. Luis Vanderlei huilasi HIFK-ottelun reisivamman vuoksi, mutta hänetkin nähtäneen pyhänä Raatissa. Loorents Hertsi ja Ibrahim Köse ovat olleet lahtelaisista loukkaantuneina sivussa. FC Lahden pelaajista yhden varoituksen päässä pelikiellosta ovat Jaakko Rantanen ja Jani Bäckman. OPS:n Luizaolle seuraava keltainen kortti tietää yhden pelin huilia.

OPS – FC Lahti sunnuntaina 17.7. kello 18.30 Raatin stadionilla, tervetuloa!

lipunmyynti
 
(Toimitus)

08.07.2011

Fanaattisen HIFK:n vieraaksi

Kilometrit jatkavat karttumistaan OPS-bussin mittariin, kun Palloseura painaa viikonloppuna yhden monista pääkaupunkiseudun vierasmatkoistaan. Fanaattisesta ja aktiivisesta kannattajajoukostaan tunnettu HIFK nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen ja joukkue on ottanut heti paikkansa sarjassa.

- IFK on nousijajoukkue, mutta sitä ei pidä aliarvioida. Siellä on tehty hienoa työtä pitkään ja varmasti erittäin vaikea peli on tulossa. Meidän pitää lähteä sinne hyvällä asenteella - se on pelaajien velvollisuus, OPS-luotsi Luiz Antonio pohjustaa.

HIFK on sarjataulukossa seitsemäntenä olevan OPS:n kanssa tasapisteissä (14) kuudentena. Molemmilla joukkueilla on neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja neljä tappiota, mutta HIFK:n maaliero on hiukan parempi +5 (14-9), kun OPS:lla se on +3 (13-10).

- HIFK:lla on uskollisia faneja, jotka varmasti haluavat, että joukkueen pelaajilla on aina asenne kohdallaan. On hieno nähdä tällainen joukkue, jolla on paljon faneja, sillä fanit ovat tärkeä asia jalkapallossa niin seuralle kuin pelaajillekin. Edelleen meidän pitää vain keskittyä omaan pelaamiseen ja pelata sillä tasolla kuin viimeksi, Antonio asettelee.

OPS palasi Porissa voittojen tielle nappaamalla 0 – 2-voiton sarjajumbosta. Antonio näki tuossa ottelussa paljon hyvää esimerkiksi erikoistilanteiden toimivuudessa, mutta hyökkääjiltään OPS-käskyttäjä odottaa yhä suurempaa panosta.

- Se oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun me olisimme voineet rokottaa vastustajaa kunnolla. Loppunumeroiden olisi pitänyt olla suuremmat maalipaikkoihin nähden, mutta ne kaksi maalia riittivät sillä kertaa pisteille, hän toteaa.

Raphael Edereho

Raphael Edereho hakee vielä parasta pelikuntoaan. Mies merkkautti itselleen kauden toisen osuman Porissa.


Tehoja etsiskellään myös sunnuntaisen vastustajan riveissä, sillä HIFK:lla on takanaan kaksi tappiota ja nolla tehtyä maalia noissa otteluissa. Viime kierroksella FC Hämeenlinna vei pisteet Brahen kentältä 0 – 1-voitolla.

HIFK tyhjensi talven siirtomarkkinoilla vantaalaisen PK-35:n etenkin kokeneista Ykkösen tason pelaajista, jotka ovatkin istuneet hyvin tähtipaitaan. HIFK-kapteeni Petri Heinänen lienee joukkueen tärkein palanen ja hyökkäyspään tehot nojaavat pitkälti kolme maalia viimeistelleeseen Jonas Britschgiin.

Pekka Kainu parantelee vielä takareittään ja Matias Juntunen potee nestettä kerännyttä polveaan. Lisäksi Palloseuran riveissä on muutamilla pelaajilla lieviä vammoja, joiden kunto tarkastetaan vielä viikonvaihteessa. Alex Arinze on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. HIFK:n pelaajista Timo Priha sovittaa pelikieltoa sunnuntaina. Epävarmoja tapauksia HIFK:n riveistä ovat Riku Pyhälä, Daniel Antman ja Eetu Koponen.

(Toimitus)

05.07.2011

Augustine Jibrin – kapteeni jo pienestä pitäen

Ulkomaalainen kapteeni suomalaisessa joukkueessa lienee harvinaisempi näky. Kun seuraa OPS:n nigerialaissyntyisen kapteenin Augustine Jibrinin otteita kentällä, harjoituksissa tai kentän ulkopuolella, ei enää tarvitse selitellä, miksi tästä miehestä on tehty joukkueen kippari. Tsemppaaja ja kovasti töitä joka ottelussa tekevä puolustaja ottaa jalkapallosta kaiken ilon irti joka päivä.

- Minulla on aina ollut intohimo jalkapalloon. Pelasin pienenä koulun joukkueessa kapteenina ja siitä asti olen haaveillut ammattilaisjalkapalloilijan urasta ja teen kovasti töitä saavuttaakseni unelman. Haluan viedä urani huipulle ja olla vielä joskus roolimalli nuorille pelaajille, Augustine Jibrin aloittaa.

"Austin" on lähtöisin Benuen osavaltion pääkaupungista, Markudista, joka sijaitsee Etelä-Nigeriassa. Keskellä maanviljelysalueena tunnettua Benueta sijaitsee myös Nigerian ilmavoimien tukikohta, missä Jibrinin isä on työskennellyt upseerina. ”Austin” löysi tiensä Suomeen neljä vuotta sitten ollessaan Nigerian alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana Kanadassa. Hän ei mahtunut tuolloin lopulliseen kisaryhmään, mutta eräs agentti oli kuitenkin kiinnittänyt huomionsa Jibrinin taitoihin. Puolustaja tuli agentin mukana Suomeen ja pelipaikka löytyi lopulta Kakkosesta ja FC Oulun Pallosta, mistä Jibrin siirtyi seuraavaksi kaudeksi Oulun Palloseuraan. Kuluva kausi on Jibrinin kolmas peräkkäinen OPS-paidassa.

- Nigeriassa jalkapallo on fyysisempää ja taitavampaa kuin Suomessa, mutta täällä pelataan taktisemmin ja nopeammin, hän vertailee.

Suomen oloissa Jibrin voisi taitojensa puolesta pelata hyvinkin Veikkausliigassa, mutta Palloseuran onneksi tämä ohittamaton toppari ja viime kauden päätteeksi OPS:n parhaana pelaajana palkittu pomppukone luutii jälleen sinipaitojen alakerrassa. Liigaseuroista muun muassa Kuopion Palloseuran testissä ollut toppari on antanut näyttöjä taidoistaan viime talvenkin aikana pitkin Eurooppaa, mutta askel isommille kentille saa odottaa vielä ainakin vuoden.

Augustine Jibrin

Augustine Jibrin pelaa Oulun Palloseurassa kolmatta peräkkäistä kauttaan.


Vapaa-ajallaan kirjoja lueskeleva ja elokuvia katseleva ilopilleri tapaa käydä myös kaupungin pinnassa joukkuekavereidensa ja ystäviensä kanssa. ”Yhteishenki” ja ”hyvä ilmapiiri” kuuluvatkin kiinteästi Jibrinin sanavarastoon.

- Meillä on hyvä joukkue, missä on hyvä ilmpiiri – me olemme kuin yksi perhe. Meidän suurin vahvuutemme on yhteishenki ja se, että pelaamme yhtenä yksikkönä. Liiganousu vaatiikin juuri kurinalaisuutta, kovaa työtä ja pelaamista joukkueena, hän tietää.

OPS pelaa kauden loput kotiottelunsa opsilaisittain varsin perinteikkäällä Raatin stadionilla keskellä Oulua - sinipaitojen kotiotteluita Jibrin markkinoi seuraavin sanakääntein.

- Jalkapallo on mielenkiintoista urheilua, mikä yhdistää ja tuo yhteen ihmisiä. Sanonnan mukaan jalkapallo on universaali peli ja se koostuu hauskuudesta ja intohimosta. Haluan rohkaista oululaisia lähtemään ulos ja saapumaan katsomaan pelejämme. OPS on perinteinen joukkue, joka on tuonut menneisyydessä mainetta kaupungille. Tulkaa tukemaan ja kannustamaan meitä ja auttamaan joukkuetta nousemaan takaisin liigaan ja tuomaan jälleen mainetta ja menestystä Oululle.

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausijulkaisussa)

03.07.2011

Maken kynästä: "OPS heinäkuussa pistejahtiin"

Jalkapalloilijan kesäloma - juhannus - on vietetty, ja opsissa pelaajisto palasi sorvin ääreen maanantaina. Neljän lomapäivän aikana jokainen yritti parhaansa mukaan unohtaa jalkapallon hetkeksi. Se saattoi tosin monelle olla vaikeaa, sen verran tunteellisen ottelun myötä lomalle jäätiin. Se oli kiihkeä paikallisottelu uusitulla Raatilla 3500 silmäparin edessä, ei siis mikään ”ottelu muiden joukossa”. Taistelu taukosi lopulta niukimpaan mahdolliseen tappioon, mutta peliesityksestä voimme ammentaa rutkasti positiivisia asioita tulevaan, vaikean ja pistelaihan kuukauden päätteeksi. Tämän allekirjoittanee jokainen viime keskiviikkona paikalla ollut.

 

Kesäkuun alussa teimme ensimmäisen monista pääkaupunkiseudun reissuista, kun matkustimme Tampereen kautta Viikinkien vieraaksi Vuosaareen. Edellisenä päivänä haimme fiilistä yhdestä Suomen jalkapallopyhätöistä, Ratinasta, jossa  pidimme valmistavat harjoitukset. Tällaiset kahden päivän yhdessäolot hitsaavat joukkuetta yhteen entisestään. Pelikaverista oppii tuntemaan kaikki puolet, niin hyvät kuin huonotkin. Varsinkin siitä kämppäkaverista. Yleensä huonejaot on tehty jo hyvissä ajoin ennen hotelliin menoa ja tavallisimmin samat kämppikset pysyvät läpi koko kauden. Matka oli pitkä, eikä tulomatkaa lyhentänyt yhtään ikävä 4-3 tappio. Tappion jälkeen bussimatkat ovat piinaavia - sen futaaja tietää. Luizao sai kaiken lisäksi muutaman tikin silmäkulmaansa ja joukkue tietenkin odotti soturiaan sairaalasta ennen kuin kotimatka alkoi. Tällöin jopa, aina viileän rauhallinen bussinkuljettaja Eikkakin hermostui, kun lähtö viivästyi. Castrenissa kello näytti aikaa 05.50 maanantaiaamuna.

 

Emme päässeet omalle tasollemme myöskään kotkalaisia vastaan ja täysi pistepotti matkasi Kymenlaaksoon. Castrenin jäähyväisottelussa voitiin kysellä jo hieman lady Fortunankin perään, sillä sen verran usein pallo pyöri hämeenlinnalais maalilla ja maalikehikoissa, mutta tuloksetta. Castren tarjosi meille muutamia hienoja hetkiä, muun muassa nousu Ykköseen lokakuussa -09. Mitään todellista kotiluolaa siitä ei meille kuitenkaan koskaan tullut. Siirryimmekin Raatin uuteen aikakauteen innolla, olihan kaiken lisäksi näköpiirissä heti huippuottelu. Raatista saimme vihdoinkin oman kopin, joka on suuri asia joukkuehengen ja pelifiiliksen kannalta. Pelaajat sisustavat yleensä koppia muutamilla henkilökohtaisilla tavaroillaan ja yleisvarustukseen kuuluvat ainakin kahvinkeitin ja stereot. Omiin tiloihin on aina mukava mennä jo vaikka vähän ennen sovittua aikaa ja päästää koppihuumori valloilleen. Tämä koppielämä on asia, jonka hienoutta on vaikea ulkopuoliselle selittää. Useat aktiiviuransa jo lopettaneet pelaajat kertovatkin kaipaavansa juuri tätä asiaa jalkapallossa.

 

Kesäkuu ei tuonut meille pisteitä toivotulla tavalla, mutta yksi heikompi kuukausi ei tässä vaiheessa kautta vielä merkitse mitään. Tiedostamme, että paikallisottelun kaltainen ryhdikäs peliesitys alkaa tuoda meille jatkossa myös tarvittavia pisteitä. Joukkueessa on vallinnut pienen juhannustauon jälkeen rento tekemisen meininki ja alla on erittäin hyvä treeniviikko. Etenkin A.Arinze on ollut elementissään ja  johtanut kopissa orkesteria afrikkalaisine lauluineen. Edessä on tähän asti kiivain kuukausi, kun olemme tulessa peräti kuusi kertaa. Ohjelma on vieraspainotteinen, mutta väliin mahtuu myös kaksi sitäkin maukkaampaa kotiottelua. Kuukauden puolenvälin jälkeen vieraaksi Ouluun saapuu liigasta pudonnut FC Lahti ja neljä päivää myöhemmin on luvassa Pohjois-Suomen derby osa 2. Oli nautinnollista pelata Raatissa ison yleisön edessä. Tulkaa jatkossakin meille 12.pelaajaksi, niin nautitaan yhdessä  jalkapallokesästä.

 

(Marko Kivilä kirjoittaa blogin OPS:n sivuille kerran kuukaudessa)

31.07.2011

Sarjakärki kaatui OPS:n käsittelyssä

Oulun Palloseurasta tuli tämän kauden ensimmäinen joukkue, joka on pystynyt voittamaan Pallokerho-35:n Vantaan ISS stadionilla. Sarjaa yhdessä FC Lahden kanssa hallinnut PK-35 joutui toteamaan OPS:n paremmaksi maalein 1 – 3. Hyvän alun otteluun saaneet oululaiset painelivat johtoon jo kahdeksannella minuutilla, kun Luis Vanderlei viimeisteli Luizaon ja Marko Kivilän esityöstä.

- Tämä oli todella tärkeä voitto, me maksoimme velkamme takaisin PK-35:lle. Me pelasimme taktisesti hyvin, teimme tärkeitä maaleja ja PK-35 sai maistaa vähän omaa lääkettään: vastahyökkäyksiä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoi.

OPS lisäsi johtoa juuri ennen taukovihellystä, kun Juhani Koponen nappasi vantaalaisten vapaapotkun näppeihinsä ja avasi nopeasti hyvässä pelivireessä olevalle Vladislav Viricille, joka puolestaan vapautti Pekka Kainun (kuvassa) läpiajoon. Läpiajon päätteeksi Kainu tuuletti kauden avausosumaansa. Viric tarjoili ottelussa myös Luizaolle oivan paikan lisätä maalisaldoa, mutta PK-vahti Miikka Häkkinen torjui Luizaon yrityksen ja vantaalaistopparit ehtivät siivoamaan paalupallon tiehensä ennen kuin OPS-kärki pääsi kokeilemaan uudestaan.

- Lähdimme otteluun normaalisti, mutta korostin kurinalaisuutta keskikentällä ja nopeita vastaiskuja. PK:lla on osaava keskikenttä ja he saivatkin jonkin verran tilaa, mutta esimerkiksi Marco Kotilaisen me vartioimme mielestäni hyvin, Luiz Antonio kertasi tapahtumia.

- Heinäkuu oli meille aivan loistava. Kuudesta ottelusta viisi voittoa ja yksi tasapeli. Elokuussa meillä on vain kolme peliä ja toivottavasti meidän pelaajat miettivät, että me hoidamme ne, jos me pelaamme näin. Me taistelemme sarjassa loppuun asti ja etenemme peli kerrallaan. Jätkät ovat tehneet kovasti töitä; myös ne, jotka ovat jääneet vähemmälle peliajalle, hän jatkoi.

Niin ikään kauden ensimmäisensä iskenyt Iiro Vandell lisäsi oululaisjohtoa 61. minuutilla, kun Miikka Häkkinen lipsautti kulmapotkun käsistään takatolpalla päivystäneen Vandellin ulottuville. PK-35 kavensi pian OPS:n kolmannen maalin jälkeen, mutta Otto-Pekka Jurvakaisen puskumaalia lähemmäksi ei OPS kotijoukkuetta päästänyt.

Voitto nosti OPS:n oman ottelunsa hävinneen FC Viikinkien ohi sarjakolmoseksi. Palloseura taistelee vielä tosissaan liiganoususta ja joukkue hakee hyökkäyspäähänsä lisää tulivoimaa siirtoikkunan auetessa. OPS:n testissä on yksi argentiinalainen ja kaksi jamaikalaista hyökkääjää. Testipelaajista lisää huomenna.

OPS isännöi ensi lauantaina Joensuun Jippoa kotistadionillaan Raatissa. Ottelu alkaa kello 16.00.

PK-35 – OPS 1 – 3 (0 – 2)

0 – 1 Luis Vanderlei (Luizao) 8 min.
0 – 2 Pekka Kainu (Vladislav Viric) 45 min.
0 – 3 Iiro Vandell (Alex Arinze) 61 min.
1 – 3 Otto-Pekka Jurvakainen 72 min.

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

24.07.2011

Niukka voitto Espoosta, Luizao maalipörssin kärkeen

Kolme pistettä oli se asia, mihin OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio oli voittopelin jälkeen tyytyväinen. Voitosta huolimatta Palloseuran pelaajat hukkasivat jälleen tukun maukkaita maalipaikkoja, mikä jäi harmittamaan OPS-luotsia.

- Kolme pistettä on kaikkein tärkeintä, mutta kyllä minä valehtelisin, jos sanoisin, että olisin tyytyväinen. Pitää olla vähän huolissaan, sillä me pelasimme huonosti tänään ja maalinteko tökki taas, Antonio kertasi tutun virren.

Matias Juntunen, Luis Vanderlei ja Vladislav Viric (läpiajo) hukkasivat kukin vuorollaan maukkaita paikkoja, joista olisi voinut "tappaa" pelin.

- Viimeisellä 15 minuuttisella alkoi tulla luksuspaikkoja, joista olisi pitänyt tehdä 1 – 3-maali, Antonio totesi.

Isäntien Faton Seferi vei espoolaiset johtoon jo 13 minuutin pelin jälkeen, kun OPS-puolustus nukkui vapaapotkutilanteessa. OPS-vahti Juhani Koponen ei mahtanut mitään vapaaksi jätetyn Seferin puskulle. Kauden kahdeksannen maalinsa paukauttanut Luizao kuittasi pelin kuitenkin pian tasoihin niin ikään vapaapotkusta. Syötön tarjoili Vladislav Viric. Osuman myötä Luizao siirtyi Ykkösen maalipörssin kärkipaikalle.

Avausjaksolla nähtiin myös ottelun viimeiseksi jäänyt maali, kun Pekka Kainu ja Raphael Edereho petasivat laidasta paikan Alex Arinzelle, joka latasi kauden avausmaalinsa. Hetkeä aikaisemmin Arinzen päähän ommeltiin kolme tikkiä, mutta Palloseuran onneksi keskikentällä tällä kertaa luutinut nigerialainen pystyi jatkamaan peliä ja varmistamaan voiton oululaisille.

Voitto nosti OPS:n sarjan kolmospaikalle ohi AC Oulun, FC KooTeePeen ja FC Viikinkien, joilla on tosin vähemmän otteluita pelattuna kuin OPS:lla.

- Pitää muistaa, että meillä on heinäkuussa kova otteluruuhka. Olemme saaneet neljä voittoa ja yhden tasapelin ja siitä joukkueelle pitää nostaa hattua, että  se on osoittanut tahtovoittoja välillä. Vielä on yksi peli heinäkuussa ja se on varmaa, että näin emme voi pelata PK-35:ttä vastaan, Luiz Antonio varoitteli.

 
FC Espoo – OPS 1 – 2 (1 – 2)
1 – 0 Faton Seferi 13 min.
1 – 1 Luizao (Vladislav Viric) 17 min.
1 – 2 Alex Arinze (Raphael Edereho) 39 min.

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

20.07.2011

Voittoon tuhlailusta huolimatta

Viime hetken rohkea pelaaminen nosti OPS:n lopulta 2 – 1-voittoon pohjolan derbyssä PS Kemiä vastaan. Palloseuran kiri alkoi vasta puolisen tuntia ennen päätösvihellystä, jolloin tilanteita syntyi hukattavaksi asti.

- Vaihdoimme lopussa 3-5-2-taktiikan ja saimme tasoituksen. Jatkettiin vielä samalla taktiikalla, sillä emme halunneet vain yhtä pistettä. Se oli nolla tai kolme pistettä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi.

Upporikas tai rutiköyhä toi tällä kertaa täydet pinnat, vaikka tuhlailu olikin vähällä jättää OPS:n tasapeliin.

- Me tarvitsemme niin monta maalipaikkaa ennen kuin saamme pallon maaliin ja entisenä hyökkääjänä tämä harmittaa minua todella paljon. Käsittämätöntä, Antonio puisteli.

Maukkaimman paikan loppuminuuteilla tuhlasi Juuso Haapala, joka nosti pallon maalin katolle noin metrin etäisyydeltä tyhjän maalin edessä. Myös Pekka Kainulla oli muutama tilaisuus kauden avausmaaliinsa, mutta Kainu kunnostautui tällä kertaa tilanteiden rakentajana. Niin ikään Vladislav Viricillä oli maukas maalipaikka, mutta kova pommi 16-alueen takaa kopsahti ylärimaan. Viricin laukauksen jatkotilanteesta syntyi kuitenkin maalinedushässäkkä, jonka päätteeksi Luizao ampui oululaisille täydet pinnat. Voittomaali syntyi 82. minuutilla.

- Lopussa me valuimme liikaa ja OPS pääsi pelaamaan lyhyt syöttöpeliään. Kaikki meidän pelaajat olivat boksissa paitsi minä ja Tommy Torvikoski ja silti siellä oli miehiä vapaana. Siinä ei ollut järkeä, että me valuimme niin alas, koska OPS:lla on taitava joukkue, PS Kemin kapteeni Adriano tunnusti.

Luizao

Luizao nousi lopussa ratkaisijaksi Alex Arinzen syötöstä.


Ottelun avausjakso oli melko saamatonta pelaamista, vaikka molemmat joukkueet pystyivät rakentamaan muutamia maukkaita tilanteita. OPS:n parhaan paikan hukkasi Luizao, joka ohjasi pallon kolmesta metristä niukasti ohi maalin. PS Kemi meni pilkulta johtoon 39. minuutilla, kun Tuomas Tyystälä upotti rankkari sisään. Tilannetta edelsi Miika Hosion rike boksissa. Hosio kuittasi rikkeensä toisen jakson puolivälissä laukomalla tasoituksen 16-alueen rajalta yläpesään. Tästä alkoi OPS:n kiri.

- Pelasimme taas vähän huonon ensimmäisen jakson, kuten Lahtea vastaan. Erona se, että nyt oli vähän enemmän maalipaikkoja ja toisella jaksolla uskalsimme ottaa kaikki peliin, mikä kantoi voittoon ihan lopussa, illan sankari Luizao summasi.

Voittomaaliaan hän kuvaili näin.

- Pallo kimpoili minulle, otin rinnalla haltuun ja ammuin. Se oli seitsemäs maali minulle ja olen erittäin tyytyväinen. Kun pelaan hyökkääjänä, niin silloin vain pitää tehdä maaleja, sillä se kuuluu hyökkääjän elämään. Jos et tee maaleja, silloin saat buuauksia, puolustajanakin tunnettu Luizao totesi.

Voitto nosti OPS:n sarjataulukossa FC Viikinkien ohi viidenneksi. Eroa ottelun vähemmän pelanneeseen kärkeen on kahdeksan pistettä.

Laskuvarjohyppy

Ottelupallo leijaili keskiympyrään Oulun Laskuvarjokerhon hyppääjien mukana 1111-päisen yleisön edessä.


OPS – PS Kemi 2 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Tuomas Tyystälä rp. 39 min.
1 – 1 Miika Hosio (Pekka Kainu) 70 min.
2 – 1 Luizao (Alex Arinze) 82 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Vladislav Viric (OPS)
2 Daniel Stevens (PS Kemi)
1 Juha-Pekka Juvonen (OPS)

KATSO ottelukooste

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

17.07.2011

Koposen huippuilta takasi pisteen Lahtea vastaan

Kummatkin joukkueet olisivat ansainneet voiton sunnuntai-illan todella kovatasoisesta ottelusta. 1 – 1-tasatulos ei tyydyttänyt kummassakaan leirissä, sillä molemmat hakivat rohkeasti kolmea pinnaa.

- Ensimmäisellä jaksolla me emme olleet siellä (kentällä). Juhani Koponen otti pisteen meille tänään. Drilon Shala teki ensimmäisellä puoliajalla meidän Alex Arinzea vastaan ihan mitä vaan, mutta toisella jaksolla OPS oli vahva, löysi maalipaikkoja ja oli kuin aivan eri joukkue, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio niputti.

Lahtelaisleirissä harmiteltiin tehotonta viimeistelyä.

- Avausjakson jälkeen meidän olisi pitänyt johtaa tätä peliä 0 – 3. Toisen jakson alussa meillä oli vääränlainen hyvänolontunne, vaikka siitä varoitinkin kopissa puoliajalla. Toisen jakson ensimmäisellä 20 minuuttisella meillä ei liikkunut pallo eikä miehet ja siinä OPS tasoittikin pelin. Pari vaihtoa toi meille otteen takaisin ja olihan meillä niitä paikkoja. En viitsi kiroilla, vaan sanotaan näin, että on erittäin harmillista, että jätimme tänne kaksi pistettä, FC Lahden päävalmentaja Tommi Kautonen summasi.

Sunnuntai-illan erotuomari Marko Grönholm käy varmasti itsekseen läpi muutamia ottelun loppuhetkien tapahtumia, joita katsottiin katkerana OPS-leirissä. Läpiajoon kymmenisen minuuttia ennen loppua kiitänyt Raphael Edereho kaadettiin rangaistusalueella takaapäin, mutta peli sai jatkua myös lahtelaisten hämmästykseksi. Pekka Kainu puski pallon lisäajalla vielä maaliin asti, mutta tuomari katsoi Kainun rikkoneen tavoitellessaan pääpalloa. Grönholm katsoi sormiensa läpi myös kahden lahtelaispelaajan, Drilon Shalan ja Hugo Mirandan nyrkkitappelun heti pelin päätyttyä.

- Meillä on muutamia kuumaverisiä kavereita, joista toinen on Etelä-Amerikasta ja toinen Balkanilta. Minä haluankin, että kentällä näkyy tunnetta, mutta nyt se purkautui väärällä tavalla, koska pettymys oli niin suuri. Tämä asia käytiin jo kopissa läpi, Tommi Kautonen kuittasi omiensa nujakan.

Juhani Koponen

Kentän hahmo Juhani Koponen tylsytti kerta toisensa perään pelätyn lahtelaishyökkäyksen yritykset.


Lahti meni itse ottelussa johtoon jo neljännellä peliminuutilla, kun Drilon Shala kaivoi OPS-pakki Alex Arinzen jalkoihin sotkeutuneen pallon itselleen. Shala kirmasi tilanteessa vetopaikkaan ja ampui pallon vastustamattomasti alanurkkaan. OPS oli avausjaksolla täysin vastaantulija, mutta Juhani Koposen käsittämättömät torjunnat pitivät isännät pelissä mukana. Varsinkin 20 minuutin paikkeilla nähty uskomaton kolmoistorjunta sai yleisön haukkomaan henkeään. ”Kopo” esitti ensin jalkatorjunnan lahtelaispelaajan läpiajosta ja heti perään nopean reaktiotorjunnan keskeltä maalia. Tähän perään vielä näyttävä retkautus yläkulmasta ja sitä seuranneen kulmapotkun poimiminen taidokkaasti alakulmasta – voiko maalivahdilta enempää pyytää?

Raphael Edereho

Mikko Hauhia liukui läpiajossa olleen Raphael Ederehon nurin 82. minuutilla. Jopa lahtelaisten vaihtopenkillä
hämmästeltiin, ettei tilanteesta tuomittu pilkkua OPS:lle.


Toisella jaksolla OPS:n ahne prässi hävitti avausjaksolla nähdyn FC Lahden kauniin syöttötyöskentelyn. Toisesta jaksosta voidaankin todeta, että OPS olisi voinut iskeä kolmesti, vaikka myös Lahdessa oli tukku hyviä tilanteita Koposen maalilla.

- Oli kovatempoinen peli. Ensimmäisellä puoliajalla olimme koko ajan askeleen jäljessä, mutta toisen jakson prässi toi meille hyviä maalipaikkoja, joista olisi pitänyt ratkaista. Voitonavaimet oli käsissä, mutta täytyy sanoa, että ”Kopolta” todella hyvä peli, hän piti meitä pystyssä, OPS:n keskikenttämies Miika Hosio totesi.


- Puoliajalla herättiin kopissa ja saatiin henki päälle. Toisella jaksolla pystyttiin haastamaan Lahti ja haluttiin voittoa, Hosio jatkoi.

OPS:n tasoitus nähtiin, kun Luizao keskitti laidasta 55. minuutilla ja harvemmin päällään maaleja tekevä Luis Vanderlei puski pallon pilkun kohdalta maaliin. Maalia seuranneesta huutomyrskystä voidaan päätellä, että ”OPS-henki” asuu edelleen Raatissa. OPS haki ottelun lopussa rohkeasti voittoa vaihtamalla kentälle Pekka Kainun ja Raphael Ederehon ja muuttamalla pelisysteemin sitä myöten hyökkäävämmäksi.

- Lisäksi sanoin kolmelle keskikenttämiehellä ja menkää vain mukaan hyökkäyksiin, Antonio kertasi.

Lopun kyseenalaisia tilanteita vasten ottelusta olisi suonut kolme pinnaa kotijoukkueellekin, vaikka Lahti olisi voinut lopettaa pelin jo avausjaksolla. OPS pelaa Raatissa PS Kemiä vastaan jo tulevana keskiviikkona, joten sunnuntai-illan tapahtumat on syytä kuopata nopeasti ja keskittyä toisen asteen paikallisotteluun.


OPS – FC Lahti 1 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Drilon Shala 4 min.
1 – 1 Luis Vanderlei (Luizao) 55 min.

KATSO maalikooste

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

10.07.2011

Herkulliset pisteet Helsingistä viime hetkillä

Luizao viimeisteli Oulun Palloseuran 1 – 2-voittomaalin Helsingin IFK:ta vastaan ilkeästi vain minuutti ennen täyttä aikaa. Makeat pinnat lähtivät näin oululaisten mukaan ja nuo pisteet nostivat OPS:n sarjataulukossa hyviin kyttäysasemiin kärkiviisikon tuntumaan.

- Tämä oli erittäin hyvä voitto – tahtovoitto tasaisen väännön jälkeen. Pelillisesti me olimme minun näkemykseni mukaan parempia, vaikka HIFK oli erittäin vaarallinen rajaheitoissa ja kulmapotkuissa. Täällä on niin kapea kenttä, että rajaheitotkin ovat kuin kulmapotkuja, Luiz Antonio summasi kotimatkalta.

Maalittoman avausjakson paras oululaispaikka oli Marko Kivilällä, mutta hienon sommitelman päätteeksi lähtenyt veto kopsahti tolppaan. Palloseura meni vihdoin johtoon Matias Juntusen kauden toisella osumalla, joka syntyi 50. peliminuutilla. Tilanteen pohjustivat hienon kombinaation esittäneet Anderson Brodoloni ja Luizao. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä isäntien Jukka Halme kuittasi pelin tasoihin läpiajosta OPS:n paitsioansan pettäessä vain neljä minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen HIFK:lla oli omat hetkensä hakea johtomaalia, mutta OPS-puolustus kesti.

- Täältä ei helpolla pisteitä oteta. Nyt meillä on neljä hyvää ottelua alla, vaikka hävisimmekin AC Oululle (22.6.) ja pelasimme tasan FC Hämeenlinnan (19.6.) kanssa. Maalinteko vain tökki noissa peleissä, mutta sitten on voitot FC PoPasta ja nyt IFK:sta. Tämä on hyvä lähtötilanne, kun kohtaamme FC Lahden ensi sunnuntaina, Antonio näki.

Palloseura ei halunnut lähteä pitkälle kotimatkalle vain laiha lohtu mukanaan, joten Luizao nikkasi 1 – 2-voittomaalin vain hetki ennen päätösvihellystä. Miika Hosion antamasta vapaapotkusta lähtenyt tilanne tuli kauden kuudennen osumansa puskeneelle Luizaolle Augustine Jibrinin jatkon kautta. Tärkeä pisteet ratkaissut brassi sai kokea vielä ottelun lopussa kovia, kun hän siirtyi hyökkäyksestä keskikentän pohjalle varmistamaan voittoa. Luizaolta irtosi kolme alahammasta yhteentörmäyksessä HIFK-pelaajan kanssa.

- Pitää vielä mainita, että pelissä oli aivan mahtava tunnelma. HIFK:lla on loistavat fanit, jotka lauloivat ja kannustivat omiaan. Minä nostan heille hattua ja on hieno nähdä tällaista suomalaisessa jalkapallossa ja vielä Ykkösessä, Antonio jakoi "Stadin kingien" suuntaan.

Ensi sunnuntaina OPS isännöi sarjan kovinta ennakkosuosikkia, FC Lahtea Raatin stadionilla. Huippuottelu uusitulla ja opsilaisittain perinteikkäällä areenalla alkaa kello 18.30. Tervetuloa!

HIFK – OPS 1 – 2 (0 – 0)
0 – 1 Matias Juntunen (Luizao) 50 min.
1 – 1 Jukka Halme 54 min.
1 – 2 Luizao (Augustine Jibrin) 89 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Matias Juntunen (OPS)
2 Jukka Halme (HIFK)
1 Luizao (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

03.07.2011

Täydet pinnat Porista

Täydet vieraspinnat matkasivat lauantaina Porista Ouluun, kun OPS nappasi 0 - 2 vierasvoiton Luizaon ja Raphael Ederehon maaleilla. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio korosti pelin jälkeen voiton tärkeyttä, sillä Palloseuran edellisestä voitosta ehti vierähtää jo kuukauden päivät.

Kolmesta sarjapisteestä huolimatta Palloseuran sijoitus sarjataulukossa pysyy seitsemäntenä. OPS on seuraavan kerran tulessa ensi sunnuntaina Helsingissä HIFK:ta vastaan.

FC PoPa - OPS 0 - 2 (0 - 1)
0 - 1 Luizao 43 min.
0 - 2 Raphael Edereho 50 min.


Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

13.07.2011

Lähde maaottelumatkalle Suomi – Hollanti EM-karsintaotteluun

Lähde fanimatkalle seuraamaan EM-karsintaottelua Suomi – Hollanti 6. syyskuuta Helsinkiin Olympiastadionille. Matkan hinta on 90 euroa aikuisilta ja 75 euroa lapsilta sisältäen edestakaisen matkan OPS-bussilla Oulu – Helsinki – Oulu sekä ottelulipun.

Mukaan mahtuu 60 ensimmäisenä ilmoittautunutta (minimilähtijämäärä on 40). Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset OPS:n toimistolle 31.7. mennessä.

Ilmoittautumiset:
toimisto(at)ops.fi
p. 040 549 0052

(Toimitus)