« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - July 2010

30.07.2010

OPS haastaa sarjajohtajan sunnuntaina

Kullanarvoisia sarjapisteitä on jaossa sunnuntaina Rovaniemellä, kun nousukuntoinen Oulun Palloseura haastaa Ykköstä ylivoimaisesti johtavan Rovaniemen Palloseuran. Kausi on hieman yli puolivälissä ja oululaisten viimeiset kuusi ottelua ovat osoittaneet, että sarjan kärkisijat kiinnostavat OPS:sia todella paljon.

- Olemme pelanneet kuusi hyvää peliä ja meidän suunta on ylöspäin. Toisella kierroksella meidän pitää jatkaa samalla tavalla vieraissa, mutta kotona pitää parantaa huomattavasti. Lokakuun lopussa me tappelemme kakkossijasta, OPS-luotsi Luiz Antonio tähtää.

Päävalmentaja ei kuitenkaan ole lähellekään tyytyväinen joukkueensa esityksiin, kun kausi on taittunut puolivälin krouvin yli.

- En ole tyytyväinen meidän 14 ensimmäiseen peliin enkä joukkueen esitykseen. Tiedän, että se pystyy tekemään paljon enemmän. Edelleen vaadin meidän hyökkääjiltä enemmän. Meidän puolustus on ollut aika hyvä ja keskikenttä, vaikka sekin pystyy parantamaan paljon, Antonio erittelee.

Sarjajohtaja RoPS on kerännyt ja 33 pinnaa, mikä on 12 enemmän kuin sarjakutosena majailevalla OPS:lla (21 pistettä). Näinpä suoran liiganousijan paikka näyttää tässä vaiheessa kautta karkaavan Rovaniemelle, mutta OPS tavoittelee vielä tosissaan viiden pinnan päässä häämöttävää liigakarsijan kakkospaikkaa, jota hallinnoi tällä hetkellä vantaalainen PK-35. Luiz Antonio kuitenkin muistuttaa, että kaikki on vielä auki myös ykkössijan suhteen.

- Ykköspaikka on vaikea saavuttaa, mutta jalkapallossa on kaikki mahdollista niin kuin viime kaudella koimme. Viime kausi oli kova opetus minulle valmentaja, että mitä tahansa voi tapahtua. Täytyy hoitaa ensin omat pelit ja katsoa vasta sitten, miten muut ovat pelanneet, sarjanousuun OPS:n viime kaudella johtanut Antonio toteaa.

Iiro Vandell

OPS:n ja RoPS:n viime kohtaaminen päättyi 1 - 1.


RoPS osoitti kuolevaisuutensa kärsimällä kauden avaustappionsa Viikinkejä vastaan reilu viikko takaperin. Viime sunnuntaina RoPS puolestaan voitti Tampereen Pallo-Veikot 0 - 3. Tuosta ottelusta voidaan todeta, että RoPS voitti "ainoastaan" 3 - 0, sillä kauden aiemmassa kohtaamisessa RoPS löylytti tamperelaisia peräti 8 - 0. RoPS:n hyökkäyspeli onkin toiminut tehokkaasti koko kauden ajan - Chileshe Chibwe on tehnyt yhdeksän, Nchimunya Mweetwa kahdeksan ja Chanda Mwaba kuusi maalia. Joukkueen puolustus on pitänyt vastustajan maaleitta topparinsa Etchu Taben johdolla peräti seitsemän kertaa.

- Tiukka paikallisottelu on tulossa. Meidän pitää jatkaa hyvää vierasasennetta ja tehdä siitä hyvä peli. RoPS on aivan tavallinen joukkue siinä missä kaikki muutkin, Antonio kertoo.

OPS otti helpottavan kotivoiton kolmen kuukauden tauon jälkeen kaatamalla viikko sitten FC KooTeePeen Castrenissa. Ottelun ratkaissut Miika Hosio odottelee Antonion tavoin kovaa peliä sunnuntaina.

- Rovaniemeltä olisi tärkeä hakea pisteet. Voitosta voittoon kulkeva ja pelaava porukka on vastassa ja he haluavat tehdä paljon maaleja. Meidän pitää pelata kurinalaisesti, taistella ja pitää oma pää puhtaana. Voittoon tarvittavat maalipaikat kyllä tulevat sieltä, hän sanoo.

RoPS - OPS-jp sunnuntaina 1.8. kello 18:30, Rovaniemi.

(Toimitus)

 

28.07.2010

Kaladze lähtee, serbihyökkääjä Milan Mijailovic tilalle

Oulun Palloseura-jp on purkanut sopimuksen georgialaishyökkääjä Anzor Kaladzen kanssa. Syynä ovat pelaajan henkilökohtaiset ongelmat sekä sopeutumattomuus Suomen kulttuuriin. Kaladze lentää huomenna kotimaahansa.

 

Serbihyökkääjä Milan Mijailovic korvaa Kaladzen jättämän paikan OPS-jp:n keskushyökkääjänä. 28-vuotias Mijailovic saapuu huomenna Ouluun ja hänelle odotellaan pelilupaa jo ensi sunnuntain vierasotteluun Rovaniemen Palloseuraa vastaan, jonka jälkeen päätetään hänen jatkostaan. 186-senttinen hyökkääjä on pelannut viimeksi maansa pääsarjaa Metalac GM:n joukkueessa.

OPS-jp:n mukana parin viikon ajan harjoitelleelle brassihyökkääjä Luis Fernandolle odotellaan myös pelilupaa ensi sunnuntain otteluun. Fernandon kanssa yhtä aikaa OPS-jp:n testattavaksi saapunut Diego Assis on jatkanut matkaansa Ruotsiin.

 

(Toimitus)

 

26.07.2010

Teemu Pähtilä lopettaa uransa

OPS-hyökkääjä Teemu Pähtilä lopettaa pelaajauransa korkeilla sarjatasoilla. Pähtilän ensi kautta ja kuluvan kauden loppua koskenut sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Pähtilä ei enää löytänyt kipinää pelaamiseen, eikä hän uskonut pystyvänsä auttamaan joukkuetta loppukauden peleissä.

(Toimitus)

 

 

25.07.2010

Maalikooste ottelusta OPS-jp - FC KooTeePee

 

(Toimitus)

24.07.2010

Pitkä piina päättyi - OPS voitti KooTeePeen 1 - 0

Palloseuran kuuden voitottomien kotiotteluiden putki napsahti poikki lauantaina, kun OPS päihitti Kotkan KooTeePeen Miika Hosion (kuvassa) maalilla niukasti 1 - 0. Kotijoukkue saa olla kolmesta sarjapisteestä todella ylpeä, sillä kotkalaiset veivät peliä varsinkin avausjaksolla, jonka aikana vierailijoilla oli paikat ratkaista jopa koko ottelu.

- KooTeePee oli parempi ensimmäisellä jaksolla ja meidän pakit olivat vaikeuksissa. Heillä oli monta vaarallista tilannetta ja paikat ratkaista koko ottelu. Toisella jaksolla me olimme pirteämpiä. Tämä voitto helpotti paljon, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio myönsi.

- Ottelu oli kovaa vääntöä. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla Kotka hallitsi ja me juoksimme keskialueella aika paljon pallon perässä. Tärkeintä, että oma pää pysyi puhtaana. Lopussa meidän maalin jälkeen KooTeePee laittoi aika paljon pitkää palloa, mutta me voitimme ykkös- ja kakkospallot hyvällä prosentilla, illan sankari Miika Hosio kertasi.

 

Avausjaksolla OPS haki nopeita hyökkäyksiä ja prässäsi korkealta, mutta vierailijat onnistuivat kierrättämään palloa riittävän nopeasti ja hallitsivat sitä kautta peliä. Toisella jaksolla OPS pääsi paremmin peliin mukaan, mutta joukkueella oli silti vaikeuksia päästä maalipaikoille.

- Meillä oli toisella jaksolla paljon paitsioita. Emme osanneet murtaa KooTeePeen linjaa, joka oli todella ylhäällä, Antonio tunnusti.

 

Juha-Pekka Juvonen

Juha-Pekka Juvonen oli jälleen mies paikallaan OPS-puolustuksessa. Joukkue pelasi

kauden kolmannen nollapelinsä.

 

Kotkalaisluotsi Janne Hyppönen harmitteli joukkueensa maalintekovaikeuksia.

- Hyvin tyypillinen viimeaikainen peli meiltä. Hallitsimme avausjaksoa suvereenisti, mutta viimeistely ontuu. Kun ei mene, niin ei mene. Maalinteko on se kaikkein vaikein osa-alue tässä pelissä, Hyppönen manasi.

- Sarja on kuitenkin niin tasainen ja taistelemme karsijanpaikasta vielä kynsin ja hampain, hän lisäsi.

 

Augustine Jibrin

Augustine Jibrinillä oli hyvä paikka maalata, mutta pusku suuntautui hieman yli maalin.


Ottelun ratkaisu nähtiin vartti ennen päätösvihellystä, kun Antonio komensi Paulo Pereiran vaihdosta kentälle. Heti vaihdon jälkeen Luis Vanderlei vapautti vikkeläjalkaisen maanmiehensä puolittaiseen läpiajoon ja taustalta tilanteeseen noussut Miika Hosio siivosi Pereiran laukauksen paluupallon maaliin.

- Seurasin pallon loppuun asti. Minulla oli hirvittävä maalinälkä ja onneksi nyt tuli onnistuminen. Minun siirto hyökkääjäksi oli onnistunut veto, keskikentällä pelin aloittanut Hosio sanoi.

Voiton myötä OPS nousi sarjataulukossa kaksi pykälää KooTeePeen ja Kokkolan Palloveikkojen ohi kuudenneksi. Karsijanpaikkaan on matkaa vain neljä pinnaa. Pistejahti jatkuu ensi sunnuntaina Rovaniemellä, jossa OPS haastaa sarjajohtaja RoPS:n.

Maalintekijät:

1 - 0 Miika Hosio 75 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Luis Vanderlei (OPS-jp)
2 Jukka Veltheim (FC KooTeePee)
1 Miika Hosio (OPS-jp)


Ottelun tilastot

(Toimitus)

 

23.07.2010

OPS-vahti Oskari Forsman: "Kotitaika pitää murtaa"

Vastikään rivejään Teemu Turusella ja Justus Haapalalla vahvistanut FC KooTeePee vierailee lauantaina Castrenissa. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 19:00.

 

Joukkueet kohtasivat toisensa Kotkassa kesäkuun puolivälissä, jolloin fyysinen isäntäjoukkue oli parempi maalein 2 - 0. OPS roikkui pelissä hyvin mukana, mutta ei pystynyt hyödyntämään maalipaikkojaan tuossa ottelussa. Kotkalaisluotsi Janne Hyppönen tunnusti ottelun jälkeen OPS:n olleen paras Arto Tolsa Areenalla piipahtanut vierasjoukkue tällä kaudella. Ensi lauantaina oululaisia ei kuitenkaan sympatiapisteet tyydytä, vaan jo olisi aika napata kotikentältä täysi pistepotti. Vain ja ainoastaan TPV on poistunut Castrenista tyhjin käsin ja tuosta ottelusta on aikaa tasan kolme kuukautta. OPS:n kolme viimeisintä kotiottelua ovat päättyneet 1 - 1 tasapeliin.

- Kotitaika pitää vihdoinkin murtaa, se on ainoa vaihtoehto, OPS:n maalivahti Oskari Forsman painottaa.

Forsmanilla on kolmen sarjapinnan lisäksi myös henkilökohtaista panosta kiinni ottelussa, sillä miehen leukaperille edellisestä kotivoitosta saakka kasvanut tuuhea parta lähentelee jo joulupukkimaisia mittasuhteita. Forsman on luvannut leikata partansa, kunhan OPS ottaa seuraavan kotivoittonsa.

 

- Jätkät saavat nyt petrata ja itsekin teen parhaani. Parran olen luvannut ajaa, jos voitto tulee, hän naurahtaa.

KooTeePeen viime ottelut eivät ole sujuneet erityisessä pistesateessa. Viime kierroksen 0 - 0-tasapeliä TPV:n kanssa edelsivät tappiot Viikingeille ja FC PoPa:lle. Oskari Forsman torjui viime kaudella KooTeePeen maalilla ja hän tuntee hyvin kotkalaisten terävimmät syömähampaat ja joukkueen vaarallisuuden.

- Kotka on tänä vuonna petrannut viime kaudesta, vaikka heillä on nyt pieni alavireinen kausi meneillään. Mutta se on kova joukkue joka tapauksessa. Erityisesti Teemu Turusen paluu Ruotsin divarista Kotkaan on sellainen asia, mikä kannattaa huomioida, jos hän on lauantaina avauksessa. Hänen taitotasonsa on todella suuri Suomen Ykköseen, Forsman varoittelee.

- Kotkassa pelatussa ottelussa olimme alakynnessä ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla olimme vaikeuksissa. Toki Kotka on myös yksi pahimpia vieraspaikkoja pelata. Tyypillisellä tavalla vastustaja teki meidän merkkausvirheistä maalinsa ja me emme hyödyntäneet omia paikkojamme, Forsman kertasi joukkueiden viime kohtaamista.

 

OPS - KooTeePee

OPS:lla on jälleen edessään kova iltapuhde. FC KooTeePee on päästänyt RoPS:n ohella

toiseksi vähiten maaleja (0,85 maalia / ottelu) tällä kaudella.

 

OPS onkin kärsinyt tappion viimeksi juuri kotkalaisille reilu kuukausi sitten. Luiz Antonion suojateilla on meneillään viiden ottelun tappioton putki, kun taas KooTeePee kulkee lähes yhtä pitkää voitottomien otteluiden tietä. KooTeePee on sarjataulukossa seitsemäntenä yhden pykälän ja yhden pisteen OPS:n edellä.

- Kova taitelupeli on ihan varmasti tulossa. Kovaan intensiteettiin ja taisteluun pitää vastata ja pitää pää kylmänä maalipaikoissa. Me tulemme aivan varmasti saamaan riittävästi maalipaikkoja lauantainakin, niistä pitää vain laittaa pallo maaliviivan yli. Viimeiset viisi ottelua olemme pelanneet hyvin ja nyt meidän pitää jatkaa samalla tavalla ja uskoa omaan tekemiseen. Kärsivällisyys ja keskittyminen ovat avainsanoja, Forsman kertoo.

 

OPS-jp - FC KooTeePee lauantaina 24.7. kello 19:00, Castren. Tervetuloa!

 

 

Viiden viime ottelun kuntopuntari:
KooTeePee: 5 ottelua / 4 pistettä OPS-jp: 5 ottelua / 9 pistettä
TPV - KooTeePee 0 - 0 MP - OPS-jp 0 - 2
KooTeePee - FC PoPa 0 - 3

OPS-jp - Viikingit 1 - 1

Viikingit - KooTeePee 1 - 0

PS Kemi - OPS-jp 1 - 2
KooTeePee - FC Hämeenlinna 1 - 2      

OPS-jp - KPV 1 - 1

MP - KooTeePee 1 - 2 OPS-jp - RoPS 1 - 1


 

 

 

Oskari Forsmanin pelaajakortti

(Toimitus)

18.07.2010

Täydet pisteet Mikkelistä

MP - OPS-jp 0 - 2 (0 - 0)

 

Oulun Palloseura ei antanut sarjajumbo Mikkelin Palloilijoiden yllättää, vaan hyviä vierasotteita läpi kauden esittäneet oululaiset olivat lopulta vahvempia toisen jakson maaleilla.

 

- Alku oli tasainen ja MP:llä oli ottelun ensimmäinen vaarallinen maalipaikka kulmapotkusta. Sen jälkeen Emmanuel Ikhimhinillä oli kaksi maalipaikkaa, mutta hän ei onnistunut. Me hallitsimme peliä enemmän ja toisella jaksolla muutimme taktiikkaa ja vaihdoimme miehiä. Tällä kertaa se onnistui, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi.


Kolmen sarjapisteen lisäksi Antonio oli erityisen tyytyväinen puolustuspeliin, joka tukki vastustajan kaikki yritykset toisen kerran tällä kaudella. Edellisen kerran OPS:n maali pysyi koskemattomana kauden avausottelussa TPV:tä vastaan.

 

- Tämä oli ilman muuta hyvä juttu. Ajatella, että 13 ottelua pelattuna ja meillä on vain kaksi nollapeliä. Meidän puolustus ei ole ollut kovin hyvä, mutta tänään puolustimme kurinalaisesti. "Juice" (Juha-Pekka Juvonen) oli vahva ja "Austin" (Augustine Jibrin) myös, vaikka hänelle sattui muutama virhekin.

Luis Vanderlei aloitti maalinteon 60 minuutin tahkoamisen jälkeen. Brassi väläytteli tulista laukaustaan pitkin ottelua, mutta kuti upposi vasta tunnin pelaamisen jälkeen noin 20 metristä. Tilannetta edelsi Emmanuel Ikhimhinin ja Anzor Kaladzen hyvä pelaaminen. Hieman ennen loppuvihellystä Alex Arinze laukoi harhautuksensa jälkeen etuyläkulmaan OPS:n toisen osuman.

Miika Hosio kilautti vielä tolppaan ennen loppuvihellystä ja Luis Vanderlei epäonnistui rangaistuspotkussa. MP-vahti Saku Romppainen torjui pilkun yläriman kautta päätyrajasta yli.

- "Deco" (Luis Vanderlei) pelasi tästä huolimatta hyvän ottelun. Hän organisoi peliä ylempänä keskikenttäpelaajana ja antoi hyökkääjille mahdollisuuksia, Antonio kertoi.

 

Voiton myötä OPS nousi sarjataulukossa Joensuun Jipon ohi kahdeksanneksi. Ensi lauantaina OPS isännöi kotonaan Kotkan FC KooTeePeetä. Ottelu alkaa kello 19:00.

 

Maalintekijät:

0 - 1 Luis Vanderlei 60 min.

0 - 2 Alex Arinze 84 min.

Veikkauspörssipisteet:

3 Luis Vanderlei (OPS-jp)

2 Miikka Oinonen (MP)

1 Alex Arinze (OPS-jp)

 

Luis Vanderlein pelaajakortti

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

 

16.07.2010

Emmanuel Ikhimhin jatkaa kauden loppuun - sunnuntaina sarjajumbon vieraaksi

Oulun Palloseura on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen nigerialaisen hyökkääjän Emmanuel Ikhimhinin kanssa. 20-vuotias hyökkääjä onnistui viiden testiottelun aikana maalinteossa kaksi kertaa. Molemmat osumat syntyivät vierasottelussa PS Kemiä vastaan. Toinen testissä ollut nigerialaishyökkääjä Mark Minabor ei jatka OPS:ssa. Loukkaantumisista kärsinyt brassihyökkääjä Oliveira on palannut kotimaahansa. Palloseuran mukana harjoittelevat brasilialaispelaajat Luiz Fernando ja Diego Assis eivät ole pelikelpoisia ennen kuin elokuun siirtoikkuna aukeaa 1.8., joten heitä ei sunnuntaina Mikkelissä nähdä.

OPS matkustaa sunnuntaina sarjajumbona majailevan Mikkelin Palloilijoiden vieraaksi. Viime kauden sarjanousija on esiintynyt varsin tahmeasti eikä pisteitä ole kertynyt kuin neljä tähän mennessä. Tappion MP on kohdannut 10 kertaa tällä kaudella. Seurassa vaihtui valmennusvastuu heinäkuun alussa, kun Janne Wilkman korvasi Juuso Kangaskorven jättämän päävalmentajan paikan. Mikkelissä on yritetty saada OPS:n tavoin uutta puhtia otteisiin pelaajahankinnoilla. MP:ssä odotellaan pelilupien saamista kahdelle brasilialaispelaajalle, Rithisonille ja Rafaelille.

 

Viime kierroksella joukkue koki katkeran 4 - 0-tappion Tampereen Palloveikoille, mikä synkensi mikkeliläisten asemia entisestään. Sarjajumbon aliarviointiin OPS:lla ei ole missään nimessä varaa, sillä MP:n paidasta löytyy muun muassa MYPA:ssa hienon liigauran luonut Eetu Muinonen. Hän edustaa ainakin toistaiseksi mikkeliläisseuraa, vaikka kauden alla ulkomaille tähyävän Muinosen uumoiltiin esiintyvän vain 10 ottelussa. Liigakokemusta löytyy myös hyökkääjä Miikka Oinoselta ja pelaavalta ex-päävalmentajalta Juuso Kangaskorvelta, jolla on lähes 400 ottelun liigakokemus.

OPS on sarjassa yhdeksäntenä 15 pinnaa keränneenä. Joukkueella on edelleen ollut vaikeuksia kääntää otteluita voitokseen hyvistä esityksistä huolimatta. Tämä konkretisoitui myös viime lauantain kotiottelussa Viikinkejä vastaan, joka päättyi 1 - 1-tasatulokseen. OPS:lla on allaan neljä tappiotonta ottelua, kun taas sunnuntai-illan isännillä on allaan kahdeksan tappiota. MP on päässyt pisteille viimeksi toukokuussa voittamalla FC Hämeenlinnan ja pelaamalla tasan PS Kemin kanssa.

 

Mikkelin Palloilijat - OPS-jp sunnuntaina 18.7. kello 18:30, Mikkeli.

 


Emmanuel Ikhimhinin aikaisemmat seurat:

Shooting Stars Football Club Ibadan
Crisial FC Lagos
Bobby FC Lagos
Sunshine Stars Akure
Gateway Lagos FC Foonet
Kwara utd

 

(Toimitus)

 

11.07.2010

Uudet brassit ottivat tuntumaa Heinäpäässä

Brassit

Diego Assis pallossa, Luiz Fernando oikealla.

 

 

Sergio Bradock

Fysiikkavalmentaja Sergio Bradock.

 

Antti Alakulju

Diego Assis kokeilee, mutta Antti Alakulju torjuu.

 

Antti Alakulju

Antti Alakulju.

 

Luiz Fernando

Keskuspuolustuksessa, keskikentällä tai hyökkääjänä viihtyvä 29-vuotias Luiz Fernando.

 

Diego Assis

23-vuotias ylempi keskikenttä tai hyökkääjä Diego Assis.

 

Matias Juntunen

Myös Matias Juntunen oli mukana treenaamassa.

 

 

Lue myös: Kaksi brassipelaajaa ja kuntovalmentaja OPS:n mukaan

 

Kuvat: Mainosmaker / Timo Sipilä

11.07.2010

Maalikooste ottelusta OPS-jp - FC Viikingit

11.07.2010

Kuvakooste ottelusta OPS-jp - FC Viikingit

OPS-jp - FC Viikingit 1 - 1 (0 - 0)

 

Mark Minabor

Muun muassa Mark Minaborilla oli hyviä tilaisuuksia ohittaa nuori viikinkivahti Teemu

Kärkkäinen, mutta nigerialaisen maalisarake näyttää edelleen nollaa.

 

Janne  Mahlakaarto

Keskikenttä oli hyvin hallussa Janne Mahlakaarron johdolla. Viikinluotsi Toni Korkea-

kunnas myönsi OPS:n keskikentän rikkoneen rytmin vierailijoiden pelistä.

 

Paulo Pereira

Paulo Pereira tuli puoliajalla Marko Kivilän tilalle.

 

Emmanuel Ikhimhin

Emmanuel Ikhimhin jäi myös ilman maalimerkintää, vaikka videotarkastelun jälkeen

hänen nimiinsä olisi kuulunut 2 - 0 osuma.

 

Miika Hosio

Tilanteessa myöhässä oleva Teemu Kärkkäinen torppaa Miika Hosion kentän pintaan -

ei rankkaria.

 

OPS

OPS:n vaihtopenkillä kyseltiin aivan aiheesta tilanteen perään.

 

Alex Arinze

Alex Arinze ei saanut varoitusta tuimasta katseesta, vaan hetkeä aiemmin sattuneesta

rikkeestä.

 

Mikko Väänänen

Laitapuolustaja Mikko Väänänen nousi pitkästä aikaa OPS:n avausmiehistöön.

 

Oskari Forsman

Oskari Forsman oli maalin suulla mies paikallaan.

 

 

Lue otteluraportti

 

Katso maalikooste

 

Kuvat: Mainosmaker / Timo Sipilä

10.07.2010

Kaksi brassipelaajaa ja kuntovalmentaja OPS:n mukaan

Virossa tehdasjoukkueiden maailmanmestaruuden voittaneet brasilialaispelaajat Luiz Fernando ja Diego Assis liittyvät OPS:n mukaan ainakin vajaan parin viikon ajaksi. Fysiikkavalmentaja Sergio Bradock on OPS:n vieraana lähinnä tulevaisuutta ajatellen.

- He tutustuvat OPS:n toimintaan ja jos mahdollista, niin pelaajat jäävät tänne. Joskus tulevaisuudessa Bradock voi mahdollisesti auttaa meitä fysiikkavalmennuksessa, kun organisaatiomme menee vielä ammattimaisempaan suuntaan. Vierailunsa aikana hän vetää minun ja "Empun" kanssa lähinnä alkulämmittelyjä pelaajille, OPS-luotsi Luiz Antonio kertoi.

Luiz Fernando on pelannut viimeksi São Paulon osavaltion pääsarjassa Sport Baruerin joukkueessa. Monipuolinen Fernando voi pelata topparina, keskikentällä tai hyökkääjänä. Diego Assis on pelannut viimeksi Extrema F.C:n paidassa Brasiliassa osavaltion pääsarjatasolla. Hänen pelipaikkansa on ylempi keskikenttä ja hyökkääjä.

OPS:n testattavana olleet nigerialaispelaajat Emmanuel Ikhimhin ja Mark Minabor jatkavat oululaisseurassa toistaiseksi.

(Toimitus)

 

10.07.2010

Jälleen 1 - 1 tasapeli kotona

OPS-jp - FC Viikingit 1 - 1 (0 - 0)

 

OPS jakoi pisteet kolmannen kerran peräkkäin kotikentällään 1 - 1 tasatuloksella - tällä kertaa FC Viikinkien kanssa. Ottelua leimasi jälleen OPS:n kannalta se, että sarjan kärkijoukkue olisi ollut täysin kaadettavissa RoPS- ja KPV-otteluiden tavoin, mutta tuloksena oli tyytyminen vain pisteeseen.

 

Helsinkiläiset olivat avausjaksolla hallitsevampi osapuoli, mutta kaiken kaikkiaan ensimmäinen 45-minuuttinen oli varsin aneemista pelaamista molemmilta joukkueilta. Toisella jaksolla kotijoukkue piristyi selvästi ja pelissä alkoi muutenkin tapahtua.

- En ole tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan. Toinen jakso oli vähän parempi ja meillä oli paikkoja laittaa niskat poikki Viikingeiltä, mutta se (pelin ratkaiseminen) on meidän ongelma. Olemme voittaneet vain TPV:n täällä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio pyöritteli.

Myöskään Viikinkien päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei ollut mielissään avausjakson annista.

- Se oli laiskaa, enkä ole yhtään tyytyväinen. Me emme pelanneet yhtä rohkeasti kuin normaalisti ja palloton liike oli vaatimatonta. Peli aaltoili ja jälleen kerran meillä oli vaisu kopista tulo ja annoimme halvan maalin toisen jakson alkuun, viikinkiluotsi tiivisti.

 

Miika Hosio

Ottelun puhutuin tilanne. Miika Hosio puskee ja tilanteeseen myöhässä tullut viikinkivahti

Teemu Kärkkäinen jyrää Hosion nurmen pintaan - ei rankkaria.


Miika Hosio pukkasi näyttävän syöksypuskumaalin Emmanuel Ikhimhinin keskityksestä toisen jakson alkuun. Viikingit eivät heränneet vielä tähän, vaan toisen jakson alku oli isäntien hallintaa. 50. minuutin kohdalla nähtiin ottelun puhutuin tilanne, kun OPS sai pallon toistamiseen maaliin. Rajun tilanteen seurauksena Castrenissa vaadittiin kovin sanoin rangaistuspotkua OPS:lle, mutta tilanne tuomittiin lopulta varsin kyseenalaisesti paitsioksi. Tilanteessa Miika Hosio ehti ennen Viikinkien maalivahti Heikki Kärkkäistä pystypalloon ja myöhässä tilanteeseen tullut maalivahti torppasi Hosion kentän pintaan pitkäksi aikaa. 16-alueen takaa tilanteeseen juossut Emmanuel Ikhimhin kävi puskemassa maalia kohti lipunutta palloa linjatuomarin mielestä paitsioasemasta, joten OPS:lta jäi tilanteesta luu käteen eikä Hosion tyrmäyksestä tullut rankkaria. Tilanne puhututti vielä 60 minuutin kohdalla sen verran, että OPS:n kakkosvalmentaja Erkki Paanaselle tuomittiin ulosajo. Myös OPS-manageri Miika Juntunen kritisoi tilannetta kovin sanoin ja Luiz Antonio otti lehdistötilaisuudessa kantaa tuomaritoimintaan vastoin normaalia tapaansa.

- Palloliiton pitäisi herättää tuomareita. Miten he voivat tehdä näin monta virhettä yhdessä pelissä, Antonio kysyi viitaten koko ottelun tapahtumiin.

Viikinkien tasoitus syntyi vapaapotkusta 74. minuutilla. Helsinkiläiset voittivat pallon kaksi kertaa OPS:n rangaistusalueen sisällä ja lopulta Eero Peltonen siivosi pallon maaliin. OPS:n kapteeni Janne Mahlakaarto oli harmissaan johtoaseman menetyksestä.

- Jälleen kerran kolme pistettä oli tarjolla. Tauolla joka jätkä tiesi, että pelasimme ensimmäisen jakson hemmetin huonosti. Toinen puoliaika oli erinäköistä peliä, mutta harmi, ettei se antanut enempää kuin yhden pisteen.

Viikinkien tasoitusmaalissa Mahlakaarto myönsi OPS-puolustuksen selvän merkkausvirheen.

- Se tuli hässäkän päätteeksi maalin edestä vastustajan erikoistilanteesta, kun jätimme miehen vapaaksi. Se oli yksinkertainen merkkausvirhe, mutta meillä oli paikkoja voittaa ottelu sen jälkeenkin, Janne Mahlakaarto harmitteli.

 

Augustine Jibrin

Ansiokkaasti puolustanut Augustine Jibrin (vas.) palkittiin ottelun parhaana.


Molemmilla joukkueilla oli lopussa hyviä paikkoja napata täysi pistepotti, mutta lisämaaleja ei nähty. OPS:n paras tilanne siunaantui Miika Hosiolle, joka pääsi ampumaan noin viidestä metristä täysillä, mutta Heikki Kärkkäisen uskomaton reaktiotorjunta pelasti pisteen vierailijoille. Lopussa Viikingit osuivat kertaalleen OPS-maalin ylärimaan ja Oskari Forsmanin maalilla riitti muutenkin töitä.

 

Maalintekijät:

1 - 0 Miika Hosio (Emmanuel Ikhimhin) 48 min.

1 - 1 Eero Peltonen (Denis Abdulahi) 74 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Augustine Jibrin (OPS-jp)

2 Miika Hosio (OPS-jp)

1 Eetu Kaipio (Viikingit)

 

Katso maalikooste ottelusta

 

Katso kuvakooste ottelusta

 

Lue myös: Kaksi brassipelaajaa ja kuntovalmentaja OPS:n mukaan

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

09.07.2010

Iiro Vandell povaa nousujohteista loppukesää - lauantaina vastassa Viikingit

Vilkaisu sarjataulukkoon osoittaa, että Ykkösen keskikastissa on erittäin pienet marginaalit tällä hetkellä. Peräti kymmenen joukkuetta mahtuu seitsemän sarjapisteen sisään. Ainoastaan RoPS on repinyt kaulaa kärjessä ja Mikkelin Palloilijat ja TPV näyttävät jäävän peränpitäjiksi. Vahvaa kautta pelaava OPS-puolustaja Iiro Vandell povaa joukkueelleen nousujohteista loppukesää.

- Meillä on kolme hyvää peliä alla ja, jos jatkamme näin, niin tulemme nousemaan taulukossa ylöspäin. Pitää vain laittaa pallot paikoista maaliin eikä tehdä virheitä omassa päässä, hän viitoittaa.

Vandell pelaa myös henkilökohtaisella tasolla nousujohteista aikaa urallaan. Vielä toissa kesänä hän puolusti Tervareissa 3.divisioonassa. Viime kaudella mies murtautui Kakkosen tasolle ja kuluvalla kaudella Vandell on osoittanut olevansa kypsä Ykkösen peleihin. Kahteen viime kauteen mies on lähtenyt vaihtopelaajan statuksella, mutta niin vain hän on murtautunut pelaavaan kokoonpanoon jo 503 minuutin verran tälläkin kaudella, mikä tarkoittaa sitä, että hän on ollut avauskokoonpanossa viisi kertaa.

- Oma peli on mennyt ihan hyvin. Alkukaudella istuin odotetusti vaihtopenkillä, mutta kun sain mahdollisuuden, niin onnistuin. Olin ensimmäistä kertaa avauksessa Espoossa ja pelasimme siellä joukkueena hyvän pelin ja myös itse pelasin hyvin. Molemmilla kausillani OPS:ssa olen lähtenyt siitä, että olen vaihtomies ja voin päästä toisella puoliajalla kentälle, mutta nytkin olen päässyt avaukseen ja pärjännyt, Vandell kertaa.

Rauhallinen puolustaja istuu parhaiten topparin tontille, mutta myös laitapuolustaminen onnistuu. Viime kauden hyvät otteet laidalla ovatkin monipuolistaneet Vandellin pelaamista. Nousujohteisen uran salaisuus on varsin yksinkertainen.

 

- Keskityn treeneissä ja olen ollut motivoitunut. Hyvässä valmennuksessa olen pystynyt kehittämään heikkouksiani, hän sanoo.


Iiro Vandellin mukaan maalinteko ei ole ainoa sektori, mistä OPS:lta löytyy parannettavaa loppukauden pelejä ajatellen.

- On meillä tullut omassakin päässä virheitä, joista vastustaja on päässyt rokottamaan. Jos teemme yhden maalin ottelussa, niin emme saa tehdä yhtään virhettä omassa päässä. Näkisin, että kahdella tehdyllä maalilla on todennäköistä voittaa peli.

- Pallon pitäminen keskikentällä on meidän vahvuus. Keskikentällä on taitavia kavereita, kuten "Jatta" (Janne Mahlakaarto), "Deco" (Luis Vanderlei) ja Marko Kivilä, jotka osaavat kyllä rakentaa maalipaikkoja. Paikoista pitää vain tehdä tarvittavat maalit, Vandell kertoo.

 

Iiro Vandell

Iiro Vandell pelaa jälleen vahvaa kautta ja hän on murtautunut OPS:n avausmiehistöön.


Lauantaina OPS mittaa kotikentällään kovassa nousukiidossa porskuttavien FC Viikinkien kesäkunnon. Itä-Helsingin ylpeys lähti kauteen ennakkosuosikin viitta harteillaan, mutta ainakaan alkukaudesta ei nähty Viikinkien parasta osaamista. Helsinkiläissseura on sarjassa neljäntenä ja OPS kahdeksantena, mutta piste-eroa joukkueilla on vain neljän pinnan verran.

- Viikingeillä on mennyt saman lailla kuin meillä, että alku oli huono, mutta nyt heillä on jonkinlainen voittoputki päällä. Molemmat tavoittelevat nousijan tai karsijan paikkaa, joten kova peli on tulossa. Meidän pitää taistella samalla lailla kuin Kemissä ja tehdä tarvittavat maalit, jotta otetaan voitto, Vandell ohjeistaa.

Helsinkiläisten ykköstorjuja Luis Fernando sovittaa kahden ottelun pannaa, joten brassivahtia ei Oulussa nähdä, vaan luukulla seisonee 19-vuotias Heikki Kärkkäinen. OPS on puolestaan saanut kaikki pelaajat ruotuun Paulo Pereiran myötä, joten OPS-luotsi Luiz Antoniolla lienee positiivinen ongelma rakentaa avauskentällinen, sillä vaihtoehtoja riittää tällä hetkellä joka osa-alueella. Nigerialaishyökkääjät Mark Minabor ja Emmanuel Ikhimhin ovat OPS:n käytettävissä vielä Viikinkejä vastaan, mutta loukkaantumisista kärsinyt brassihyökkääjä Oliveira sen sijaan palaa maanantaina kotimaahansa.

 

OPS-jp - FC Viikingit lauantaina 10.7. kello 16:00, Castren. Tervetuloa!


Iiro Vandellin pelaajakortti

 

(Toimitus)

 

07.07.2010

OPS - FC KooTeePee ottelun alkamisajankohta muuttuu

Lauantaina 24.7. Castrenissa pelattava Ykkösen ottelu OPS-jp - FC KooTeePee siirtyy pelattavaksi samana päivänä kello 19:00 alkaen. Ottelun piti alun perin alkaa kello 16:00, mutta ottelu on siirretty myöhemmäksi iltapäivällä Oulussa juostavien Kuninkuusravien vuoksi.

 

Tulevana lauantaina OPS kohtaa kotikentällään FC Viikingit kello 16:00.

 

(Toimitus)

 

04.07.2010

Maukas voitto paikalliskamppailusta

PS Kemi - OPS-jp 1 - 2 (1 - 2)


Oulun Palloseura pääsi tuulettamaan voittoa reilun kuukauden tauon jälkeen, kun se löi paikallisottelussa PS Kemi Kingsin. Sarjataulukossa oululaiset nousivat voiton myötä peräti kolme pykälää ylöspäin sijalle kahdeksan.

- Hieno voitto. Maistuu todella todella hyvälle. Pitää muistaa, että meillä oli kaksi loistavaa peliä alla RoPS:ia ja KPV:tä vastaan. Joskus urheilu on epäreilua ja vain se voittaa kumpi tekee enemmän maaleja. Tänään meillä oli hyvä asenne ja vahva ote, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoi.

 

Kemiläiset menivät reilun kymmenen minuutin jälkeen johtoon, kun brassipakki Ozeias Fernando Graciano puski kulmapotkun helposti maaliin.

 

- Ajattelin, että ei voi olla totta, mutta onneksi me pääsimme nopeasti omalle tasolle, Antonio kertasi tunteitaan.

 

OPS otti kenttää haltuun ja vastasi kahdesti ennen taukoa. Emmanuel Ikhimhin lunasti häneen kohdistettuja odotuksia viimeisessä testiottelussaan iskemällä kaksi häkkiä kuudessa minuutissa. Maalit syntyivät puolen tunnin kahta puolen. Ensin nopea nigerialainen karkasi läpiajoon onnistuneesti. Tilanne lähti Oskari Forsmanin maalipotkusta, jonka Mark Minabor jatkoi päällään Ikhimhinille. OPS:n johto-osuman Ikhimhin viimeisteli Luis Vanderlein vapaapotkusta, jonka Augustine Jibrinin jatkoi hänelle.

 

- Emmanuel on parantanut paljon. Hänessä on potentiaalia ja hän on erittäin nopea, mutta välillä hän kompastelee pallon kanssa ja tekee virheitä. Vauhtiin päästyään hän on tosi hyvä pelaaja. Tänään myös meidän keskikenttä pelasi todella vahvasti ja taklasi paljon. Juha-Pekka Juvonen pelasi kauden parhaan pelinsä ja Alex Arinzella oli vahva ote, Antonio eritteli.

 

Pitkältä sairaslomalta torstaina palannut Paulo Pereira ehti kirmata Kemissä noin puolin tuntia, kun hänet vaihdettiin Janne Mahlakaarron tilalle 62. minuutilla.

 

- Paulo oli positiivinen varsinkin oikealla laidalla, mutta lopussa hänen peli sekosi, kun vaihdoin hänet Marko Kivilän paikalle keskikentän pohjalle. Hän tuo lisävaihtoehtoja meille ja on hyvässä kunnossa. Teemme "Empun" (Erkki Paananen) kanssa hänelle erikoistreeniohjelman, sillä hänen jalkaa pitää vielä vahvistaa, OPS-luotsi totesi.

 

Toisella puoliajalla ei enää maaleja nähty, joten OPS juhli voittoa neljän ottelun tauon jälkeen. Ensi lauantaina OPS kohtaa kotonaan hyvävireisen FC Viikingit Helsingistä.


Maalintekijät:

1 - 0 Ozeias Fernando Graciano (Jari Moisanen) 12min.
1 - 1 Emmanuel Ikhimhin (Mark Minabor) 28 min.

1 - 2 Emmanuel Ikhimhin (Augustine Jibrin) 34 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Emmanuel Ikhimhin (OPS-jp)

2 Sami Hyvärinen (PS Kemi)

1 Sami Mäkipörhölä (PS Kemi)

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

 

03.07.2010

Juvonen ennakoi kovaa paikallisvääntöä sunnuntaille

Oulun Palloseura matkustaa sunnuntaina Kemiin, jossa se kohtaa paikalliskisaaja PS Kemi Kingsin. Kuusi edelliskautta Kemissä pelannut OPS-toppari Juha-Pekka Juvonen uskoo, että luvassa on taatusti kova vääntö pisteistä.

- Tiukka matsi tulee varmasti. Heillä on muutama poissaolo, mutta siellä on silti kova joukkue. Veikkaan, että he pelaavat uuden valmentajansa johdolla enemmän maata pitkin ja keskikentän kautta verrattuna aikaisempiin kausiin, jolloin siellä on laitettu aika paljon pitkää palloa. Joukkueessa on paljon taitavia jätkiä, mutta ei sieltä fyysisyys ole silti lähtenyt mihinkään, Juvonen aprikoi.

- Kivalta tuntuu palata vanhan kotiyleisön eteen. Minulle henkilökohtaisesti ottelusta on jaossa enemmän kuin kolme pistettä, hän asettaa.

PS Kemi hävisi viime kierroksella RoPS:lle hyvästä taistelusta huolimatta selvin numeroin 4 - 1. Kemiläisten keskikentän sielu ja joukkueen kapteeni Tuomo Könönen sai tuossa ottelussa korttitilinsä täyteen, joten mies ei pelaa Palloseuraa vastaan sunnuntaina. Myös Matti Palosaari on poissa riveistä. OPS puolestaan on saanut tärkeän pelaajan sairastuvalta ruotuun, kun Paulo Pereira palasi torstaina Brasiliasta, jossa hän oli kuntouttamassa jalkaansa. Vain polvivaivainen Oliveira puuttuu kokoonpanosta.


Kemi on sarjassa kolme pykälää yhdentenätoista olevan OPS:n yläpuolella. Kemiläisillä on kasassa 10 ottelusta 14 pistettä OPS:n 11 vastaan. PS Kemi aloitti kauden viidellä tappiottomalla pelillä, mutta sen jälkeen pistetahti on hiipunut huomattavasti. Kemin kuninkaalliset ovat juhlineet voittoa viimeksi toukokuun puolivälissä, jolloin joukkue kaatoi Viikingit. Kemiläisten pistepussi on lihonut vain tasapelien ansiosta viime aikoina.

 

Juha-Pekka Juvonen

Juha-Pekka Juvonen kohtaa sunnuntaina entisen seuransa Kemissä.

 

OPS on tuskaillut tehottomuuden kanssa, vaikka joukkue on taistellut kahdessa viime pelissä tasapäisesti sarjan kärkijoukkueiden RoPS:n ja KPV:n kanssa. Molemmat ottelut olisivat olleet täysin voitettavissa paremmalla viimeistelyllä, mutta kummastakin oli tuloksena 1 - 1 tasapeli. On vain ajan kysymys, milloin OPS:n vahva pelaaminen alkaa näkyä myös tulostaululla.

 

- Me ollaan pelattu viime aikoina hyvin. KPV:tä vastaan varsinkin ensimmäisellä puoliajalla oli tosi hyviä paikkoja, mutta silloin pitäisi vain laittaa pallo kylmän viileästi maaliin, kun paikka tulee. Kemissäkin meidän pitää luoda paljon paikkoja ja panna pallot maaliin. Myös asenne täytyy olla kohdallaan, sillä jos joku löysää, niin silloin koko joukkue on kusessa, Juvonen ohjeistaa.

OPS:n riveistä löytyy Juvosen lisäksi myös kaksi muuta pitkänlinjan kemiläistä. Miika Hosio on edustanut PS Kemiä neljällä viime kaudella ja valmentaja Erkki Paananen on vaikuttanut vuosikymmeniä Kemissä ennen Ouluun siirtymistään. Kemin punapaidoista löytyy talvella Palloseurankin testissä piipahtanut oululaishyökkääjä Tommi Siekkinen sekä FC OPA:ssa viime kaudella puolustanut Sami Hyvärinen. Puolustuksen mielenkiintoisin nimi on RoPS:n viime kauden liigajoukkueen kapteeni Joonas Ikäläinen. PS Kemin paras maalintekijä on taitava brassihyökkääjä Denis Santos, joka tehnyt neljä maalia tällä kaudella OPS:n Matias Juntusen tavoin. Lisäksi Kemiin siirtyi viime kauden päätteeksi Kakkoseen tippuneen naapuriseura Tornion Pallo-47:n terävin kärki, joten kyseessä on erittäin vaarallinen ryhmä päävalmentajansa Oleg Eprintsevin johdolla.

 

PS Kemi - OPS-jp sunnuntaina 4.7. kello 19:00.

 

Juha-Pekka Juvosen pelaajakortti

 

(Toimitus)


 

01.07.2010

KATSO hukatut maalipaikat ottelusta OPS - KPV

 

Lue otteluraportti

 

(Toimitus)

01.07.2010

Paulo Pereira palaa ruotuun

Koko kauden jalkapöydän rasitusmurtuman takia sivussa ollut keskikenttäpelaaja Paulo Pereira palaa ruotuun sunnuntain vierasottelussa PS Kemiä vastaan. Keskikenttäpelaaja on kuntouttanut jalkaansa kotimaassaan Brasiliassa, mutta torstaina mies palasi Ouluun.

- Paulo on juossut ja treenannut hyvin  yhden paikallisen joukkueen mukana. Hänen pitäisi olla nyt hyvässä kunnossa, OPS:n kuntopuolesta vastaava valmentaja Erkki Paananen kertoo.

(Toimitus)