« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - June 2017

30.06.2017

Otteluennakko: OPS - Grankulla IFK

Otteluennakko: OPS – Grankulla IFK

 

Oulun Palloseura kohtaa huomenna Raatin stadionilla Grankulla IFK:n. Kohtaaminen on toinen tällä kaudella. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi OPS:n vierasvoittoon 0-2. Tällä hetkellä OPS on sarjataulukossa seitsemäntenä 13 pisteellä. OPS:lla on takanaan kolmen ottelun tappioputki, joten tämä ottelu antaa suuntaa koko loppukaudelle. GrIFK on sarjassa kaksi pykälää OPS:a perässä toiseksi viimeisenä seitsemällä pisteellä.

 

Huomenna lauantaina pelattavan ottelun merkitys on erittäin suuri myös OPS-manageri Miika Juntusen mielestä. ”Tämä ottelu ratkaisee, taistelemmeko sarjan häntäpäässä vai kärkipäässä. Voiton eteen on nyt tehtävä kaikki mahdollinen, eli muutoksia on tulossa. Onneksi saimme Martinin (Pavez) mukaan joukkueeseen, koska puolustuksemme pitää parantua. Aivan liikaa päästettyjä maaleja”, Juntunen arvioi tulevaa ottelua.

 

OPS:n kokoonpano on lähes täydellinen. Poissa on varmuudella vain pitkäaikaistoipilaat Jesus Toscanini sekä Hussaini Adaji, jonka akillesjänne leikattiin tällä viikolla. Ottelu alkaa huomenna kello 18:00.

 

OPS – GrIFK

 

1.7.2017 kello 18:00 Raatin stadion

 

Pääsyliput:

 

Pääkatsomo: 15 € (aikuiset) /

10 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

 

Aurinkokatsomo: 10 € (aikuiset) / 5 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

 

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

 

Pankkikortti käy maksuvälineenä.

 

Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.

 

 

Toimitus / JS

26.06.2017

Joona Juntunen valittu U16 A-valmentajakurssin leirille Eerikkilään

OPS:n edustusjoukkueen pelaaja, Joona Juntunen on valittu U16 A-valmentajakurssin malliryhmäleirille Eerikkilään. Leiri järjestetään 9. – 13.7.2017. Oulun Palloseura toivottaa onnea Joonalle!

18.06.2017

OPS:n Nappulajalkapallokoulu takana - "Loistokokemus kaiken kaikkiaan"

OPS:n Nappulajalkapallokoulusta jäi positiivinen fiilis kaikille

 

 

Oulun Palloseura järjesti seurahistorian ensimmäisen Nappulafutiskoulun kuluvalla viikolla, ja perjantaina viimeisen harjoitusten ja loppupelien jälkeen tunnelmat olivat erittäin positiiviset. ”Onnelliset fiilikset, vaikka jo hieman väsyttää”, kaksi kertaa päivässä viikon ajan futistreenejä vetänyt Dennys Rodrigues kommentoi ja hymyilee leveästi tuttuun tapaansa. Myös toinen futiskoulun päävetäjistä Tapio ”Tappi” Pääkkö oli viikon jälkeen hyville tunnelmilla jututtamassa OPS-toimitusta: ”Huippu fiilis ja loistokokemus kaiken kaikkiaan. Palaute on ollut pelkästään positiivista, ja juniorit ovat kehittyneet silmissä. Kiinnostuneita futispoikia ja -tyttöjä on näillä näkymin useampi joukkueellinen tulossa OPS-junioreihin.”

 

Futiskoulun vetovastuu oli Dennysin ja Tapin lisäksi koko OPS:n edustusjoukkueen pelaajilla, joten reilu 50 junioria sai tutustua myös OPS:n Ykkösessä pelaavan joukkueen pelaajiin. Ja taisi edustusjoukkueesta löytyä muutama uusi idolikin. Sekä juniorit että seniorit olivat perjantaina onnellisen väsyneitä yhteiskuvan hetkellä, mutta kaikki kyllä jaksoivat tuulettaa vielä kerran kameralle.

 

Perjantain viimeisten harjoitusten jälkeen tunnelma oli edelleen korkealla.

 

Loppupeleissä nähtiin kovaa vääntöä ja hyvää futista.

 

 

Tämä upea kuti päätyi maalivahdin torjunnan kautta päätyrajasta yli.

 

 

 

 

Erätauolla käytiin moikkaamassa kentän laidalla harjoittelua seuraavia vanhempia.

 

Edustusjoukkueen Konstantin Belov onnitteli nuorta pelimiestä hyvästä suorituksesta.

 

Boliguibya Ouattara, Konstantin Belov ja Felix Orishani ehtivät välillä myös leputtaa jalkojaan.

 

Tulevaisuuden pelimiehiä ja -naisia sekä kentän laidalla että katsomossa.

 

Dennys Rodrigues oli junioreiden mieleen.

 

Dennys Rodrigues lupasi toimia myös jatkossakin juniorivalmennuksessa.

 

 

(Kuvat: Joonas Sohlo)

 

Toimitus / JS

16.06.2017

OPS hakee lisävahvistuksia - neljä pelaajaa testille

OPS:n harjoitteluvahvuuteen on saatu kaksi brassipelaajaa. Testijakso kestää pari viikkoa, jonka jälkeen on päätöksenteon aika. Francisco José Alves Júnior on keskikenttäpelaaja ja Vitor Borges de Souza puolestaan keskushyökkääjä. Kummatkin ovat syntyneet vuonna 1988.

Lisäksi kaksi keskuspuolustajaa saapuu testille ensi viikolla, toinen Argentiinasta ja toinen Trinidad-Tobagosta.

 

 

Vitor mustassa tuulitakissa ja Francisco keltaisessa paidassa. Miika Juntunen esittelee pelaaja muulle joukkueelle.

 

 

Toimitus / JS

16.06.2017

Toinen kärkikamppailu heti perään

Ennakko: KPV – OPS

 

Ykkösen kärkinelikon (FC Honka, KPV, TPS, OPS) keskinäiset ottelut sarjan ensimmäisen kolmanneksen viimeisellä kierroksella muodostavat käsityksen voimasuhteista sekä asemista toiselle kierrokselle lähdettäessä. Lauantaina kohtaavat sekä Honka ja TPS, että KPV ja OPS. Joukkueet ovat 7 pisteen sisällä, kun Hongalla kasassa on 20 ja OPS:lla 13 pistettä. KPV siis sarjassa toisena 17 pisteellä, ja TPS perässä 14 pisteellä.

 

Ottelu on OPS:n kannalta todella tärkeä. Voitolla OPS varmistaa vähintään neljännen sijan, eikä FC Haka tai AC Oulu pääse takaa ohi. Jos Palloseura häviää seuraavan ottelun, Ykkösen kärki karkaa jo huolestuttavan kauas. Mutta jos OPS:n alkukauden trendi pysyy samana, se tulee voittamaan lauantain ottelun. Sillä OPS on voittanut kuudesta edellisestä pelistä aina joka toisen, ja se hävisi FC Hongalle viime tiistaina, joten seuraavana vuorossa olisi voitto.

 

”Meidän tehtävä on laittaa puolustus taas kuntoon, eli tukkia oma pää ja tehdä tarvittavat maalit KPV:n verkkoon. Uskon vahvasti joukkueen motivaatioon Honka-pelin tappion jälkeen, ja siihen että tulemme ottamaan toisesta peräkkäisestä kärkikamppailusta täydet pisteet”, OPS-manageri Miika Juntunen arvioi.

 

OPS kärsi tiistain ottelussa uusista loukkaantumisista, kun nigerialaispuolustaja Hussaini Adaji taittoi nilkkansa pahan näköisesti. Mies on varmuudella pitempään sivussa yhdessä Jesus Toscaninin kanssa. Seidou Guero on sivussa kaksi seuraavaa ottelua Honka-ottelun ulosajon myötä. Muutoin OPS:n kokoonpano on pelikuntoinen. KPV menetti kapteeninsa Henri Myntin kahdeksi otteluksi viime ottelussa GrIFK:a vastaan suoran ulosajon seurauksena, joten myös KPV-puolustus on vajaamiehinen.

 

KPV – OPS

17.6.2017 klo 17:00 Kokkolan keskusurheilukenttä

 

 

 

Toimitus / JS

12.06.2017

Raatissa huomenna Ykkösen kärkikamppailu

Ykkösen sarjakärki FC Honka matkaa huomenna Ouluun kohdatakseen sarjakolmosen Oulun Palloseuran. Asetelmat peliin ovat kutkuttavat. Kaksi nousijajoukkueetta on aloittanut kautensa todella lupaavasti, mutta nyt jaossa on todella tärkeät kolme pistettä. FC Honka on Ykkösen piikkipaikalla 17 pisteellään, eikä se ole hävinnyt vielä otteluakaan. OPS jahtaa kärkeä neljän pisteen takaa, joten voitolla Palloseura pääsisi hiillostamaan espoolaisia oikein kunnolla. Hongan voitto puolestaan kasvattaisi joukkueen etumatkaa jo huolestuttavasti. Myös OPS-manageri Miika Juntunen tiedostaa ottelun merkityksen:

 

”Nyt, ei kahden kuukauden päästä, vaan nyt ratkaistaan Liigapaikkoja. Tämä peli on kuuden pisteen arvoinen, koska voitolla olemme mukana pelissä, ja häviöllä Honka karkaa. Tavoitteemme on yksinkertainen. Honka kärsii huomenna kauden ensimmäisen tappionsa. Jos asenteemme on samaa luokkaa kuin Jaroa vastaan toisella puoliajalla, sen myös teemme!”

 

OPS:lla on allaan tärkeä vierasvoitto FF Jarosta lukemin 2-3 loistavan toisen puoliajan ansiosta, joten joukkueen henkisen puolen pitäisi olla valmis kärkikamppailuun. FC Honka puolestaan rökitti kotonaan toista oululaisjoukkuetta AC Oulua lukemin 4-0, joten espoolaisjoukkuekin kulkee vahvassa myötätuulessa. Joukkueet kamppailivat keskenään jo viime kaudella noususta Ykköseen karsintaotteluissa, jolloin FC Honka oli parempi yhteismaalein 4-3. Edessä on siis sekä Ykkösen kärkikamppailu sekä viime kauden revanssi.

 

Miika Juntunen antaa joukkueelle ohjeita päivää ennen FC Honka ottelua.

 

OPS pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, sillä ainoana varmana poissaolijana on vain loukkaantunut Jesus Toscanini. Lisäksi ottelupäivän sääennuste näyttää paria kymppiä plussaa, joten odotettavissa on loistavat olosuhteen jalkapallo-ottelulle. Ottelu alkaa huomenna Raatin stadionilla kello 18:30. Tervetuloa!

 

OPS – FC Honka

Raatin stadion, 13.6.2017 klo 18:30

 

Pääsyliput:

Pääkatsomo: 15 € (aikuiset) /10 € (aleryhmät)

Aurinkokatsomo: 10 € (aikuiset) / 5 € (aleryhmät)

 

(aleryhmät: lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

 

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

 

Pankkikortti käy maksuvälineenä.

 

Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.

 

 

Toimitus/JS

03.06.2017

Otteluennakko: OPS - TPS

Kummatkin Palloseurat lähtevät tämän päivän otteluun voitto allaan, mutta se on selvää, että toisen tai kummankin voittoputki katkeaa tänään. OPS voitti Valkeakosken Hakan vieraissa viikko sitten luvuin 1-2. TPS puolestaan kalasti kauden avausvoittonsa FF Jaron nenä edestä kotonaan lukemin 1-0.

 

Ennen kauden alkua ennakko-odotukset olivat monen papereissa päinvastaiset. Nyt kuitenkin OPS on vahvan alkukauden jälkeen Ykkösessä neljäntenä 10 pisteellä, kun TPS:llä on viidestä ottelussa kasassa vain viisi pistettä. Tulos ja peliesitys eivät aina korreloi jalkapallossa, ja monen jalkapalloseuraajan papereissa TPS on vieläkin vahvempi. OPS on kuitenkin jo rekisteröity kovaksi vastustajaksi, joten odotettavissa on kahden kovan ja sisuuntuneen joukkueen kohtaaminen.

 

OPS – TPS 3.6.2017

Ottelu vihelletään käyntiin tänään klo 17:00 Raatin stadionilla. Tervetuloa!

 

Pääsyliput:

Pääkatsomo: 15 € (aikuiset) /10 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

Aurinkokatsomo: 10 € (aikuiset) / 5 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Pankkikortti käy maksuvälineenä.

 

Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.

Suora linkki OPS-TPS-ottelun Fanseat-lähetykseen:
http://www.fanseat.com/event/3282

 

 

Toimitus / JS

28.06.2017

OPS:n toinen kolmannes käynnistyi tappiolla FF Jaroa vastaan Pietarsaaressa

FF Jaro - OPS 27.6. 

Lopputulos 2-1 (1-0).

 

Juhannuslomien jälkeen Oulun Palloseura pääsi piakkoin taas tositoimiin, kun eilen pelatulla Ykkösen kierroksella OPS matkusti jo toista kertaa tässä kuussa FF Jaron vieraaksi. Ottelu oli kummankin joukkueen ensimmäinen ottelu Ykkösen toista kolmannesta. Tasainen ottelu kääntyi lopulta FF Jaron voittoon lukemin 2-1 (1-0).

 

FF Jaro siirtyi ensimmäisellä puoliajalla 1-0 johtoon Seth Paintsilin kauden ensimmäisellä maalillaan, kun hän pääsi hienon harhautuksen jälkeen nokikkain OPS-vahti Juhani Pennasen kanssa eikä epäonnistunut. Toisen puolikkaan alussa OPS tasoitti pelin Joni Lämsän niin ikään kauden ensimmäisellä maalillaan. Michael Nzekwe antoi hyvän keskityksen maalille, jonka Konstantin Belov jatkoi keskelle Thiago Trindadelle, joka malttoi vielä siirtää parempaan paikkaan Lämsälle. Paintshil kuitenkin käänsi tasaisen ottelun FF Jarolle ottelun 75. minuutilla, kun hän ohjasi pelivälineen OPS-puolustuksen kautta ohi Pennasen. Näin loppulukemat 2-1 jäivät voimaan, ja Jaro kuittasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa ja kolme pistettä.

 

Kauden ensimmäinen maali ei paljon lohduttanut OPS:n Joni Lämsää: ”Annettiin tyhmä maali Jarolle ekalla puoliajalla. Päästiin sen jälkeen tasoihin ja mielestäni meillä oli sen jälkeen paljon paikkoja, joista olisi voinut tehdä maalin. Kun emme tehneet, niin Jaro iski," Lämsä harmitteli FF Jaron toimitukselle.

 

Oulun Palloseura oli saanut otteluun uuden vahvistuksen Argentiinasta, kun paperit Martin Pavezin pelilupaan saatiin ajoissa kuntoon. Argentiinalainen toppari vaikutti tämän ottelun perusteella hyvältä hankinnalta loukkaantumisista kärsineen joukkueen vahvuuteen. 28-vuotiaan Pavezin pelipaikka on keskuspuolustaja. OPS-puolustus on kärsinyt kovia viime aikoina, kun Hussaini Adaji ja Augustine Jibrin ovat loukkaantuneina, ja Seidou Guero kärsi pelikieltoa vielä tämän ottelun. Myös Joni Lämsä kärsii seuraavassa ottelussa pelikiellon, kun miehen korttitili tuli Jaro-ottelun varoituksen myötä täyteen.

 

OPS-manageri Miika Juntunen oli myös harmissaan hävityn ottelun jälkeen:
”Tappion jälkeen on huonot fiilikset. On tämä aika tylyä hommaa, nytkin voittomaali oli oma maali. Ouattara teki hienon oman maalin, olisipa tuollainen hyökkääjä. Eilen saimme uuden topparin, kun Martin Pavez tuli Suomeen. Hän on hyvä toppari, mutta ehkä vähän kovakourainen Suomen pehmeisiin oloihin.  Hän syö jatkossa tuollaisia hyökkääjiä aamupalaksi,” Juntunen kommentoi ottelua ja uutta topparia Jaron toimitukselle.

 

OPS:n seuraava ottelu on kotiottelu Grankulla IFK:a vastaan nyt lauantaina 1.heinäkuuta. Ottelu pelataan Raatin stadionilla kello 18:00. Tervetuloa!

 

 

 

Toimitus / JS

17.06.2017

OPS:n Ykkösen ensimmäinen kolmannes päättyi tappioon

Toinenkin perättäinen kärkikamppailu vastustajalle – OPS hävisi maalirikkaassa ottelussa KPV:lle tuloksin 4-2 (4-2).

 

Ottelun kaikki maalit nähtiin ensimmäisellä puoliajalla

 

Kauden surkein ottelun aloitus ratkaisi ottelun. KPV siirtyi 3-0 johtoon jo vartin pelin jälkeen, kun Sasa Savic maalasi ensimmäisen ja Milos Josimov onnistui kaksi kertaa kolmen minuutin sisään. OPS-valmennuksen oli herätettävä suojattinsa jollakin tavalla, joten OPS-vahti Juhani Pennanen otettiin vaihtoon tässä tilanteessa. Syykö tässä, mutta OPS sisuuntui, ja Thiago Trindade kavensi tilannetta kahdella osumallaan. Ensimmäinen syntyi ottelun 29 minuutilla rangaistuspotkusta ja toinen 38 minuutilla sivurajaheiton jälkitilanteesta. Tässä vaiheessa tilanne vaikutti vielä lupaavalta. Washilly Tshibasu kuitenkin katkaisi OPS:n kirin juuri ennen puoliaikaa upealla volleypotkulla. Kun toisella puoliajalla ei nähty enää maaleja, KPV vei tärkeän ottelun nimiinsä lukemin 4-2.

 

”Harmittaa niin vietävästi! Surkean alun vuoksi koko peli meni persiilleen. Tiesimme KPV:n vahvuudet, mutta emme pystyneet puolustamaan niitä. Vastustajan merkkaaminen unohtui jokaisessa maalissa kohtalokkaasti”, OPS-manageri Miika Juntunen kertoi toimitukselle ottelun tauottua.

 

Poikkeus vahvistaa säännön

 

OPS:n Ykkösen kauden ensimmäisen kolmanneksen ongelmaksi vakiintui epätasaisuus peliesityksissä. Joukkue ei pystynyt voittamaan yhdeksästä ottelusta kertaakaan kahta ottelua peräkkäin. Usein vielä voitetun ottelun jälkeen, OPS menetti seuraavassa ottelussa kaikki jaossa olevat pisteet. Toisaalta OPS ei myöskään ollut hävinnyt kahta matsia peräkkäin ennen tätä ottelua.

 

OPS:n kauden alkua on siis varjostanut peliesitysten ailahtelu. Parhaimmillaan OPS on suorastaan hallinnut ottelutapahtumia kärkijoukkueitakin vastaan, mutta täydellistä 90 minuuttista ei vielä olla nähty. Tähän voi hakea monia syitä, kuten huonot kenttäolosuhteet, vasta kauden kynnyksellä muodostunut joukkue, mitä ikinä, mutta selittelyille ei ole enää sijaa. Nyt se on sarjassa viidentenä ja matkaa kärkeen on 8 pistettä. Ei mahdoton välimatka, mutta pelin on parannuttava ja otteista on tultava tasaisempia, jos OPS mielii taistella noususta Veikkausliigaan.

 

”Nyt on aika tehdä tilannekatsaus ja tutkia rauhassa joukkueen kanssa pelin ongelmakohtia. Tämä tapahtuu jo ennen juhannuksen vapaita, jotta joukkue saa lomalla palautua ja pohtia mennyttä kauden alkua”, OPS-manageri Miika Juntunen kuittaa.

 

 

Toimitus / JS

13.06.2017

Kärkikamppailu kääntyi FC Hongan voittoon

FC Honka vei kärkiottelun nimiinsä Oulussa lopulta selvästi 0-3. Ensimmäinen jakso oli hyvää jalkapalloa kummaltakin joukkueelta, mutta puoliajan loppu koitui OPS:n kohtaloksi: Ensin Hongalle tuomittiin vapaapotku, josta Kaufmann paukutti näyttävästi tilanteeksi 0-1. Sen jälkeen tuomarilta jäi viheltämättä selkeä käsivirhe Hongan rangaistusalueella. 36 minuutin kohdalla Seidou Guero joutui kaatamaan Hongan hyökkääjän läpiajossa, josta seurauksena Guerolle ulosajo. Tämän lisäksi Hussaini Adaji loukkaantui pahasti ensimmäisen puoliajan lopulla ja joutui jättämään ottelun kesken. OPS menetti kaksi pelaajaa puolustuslinjasta, ja menetti sitä myöten ottelun hallinnan.

 

OPS aloitti ensimmäisen puoliajan lupaavasti, ja se pystyi rikkomaan FC Hongan pelinavauksen lähes täysin. OPS:lla oli paremmat maalipaikat ottelun alussa, mutta viimeistely ontui. Ottelun avausmaali syntyi käytännössä Hongan ensimmäisestä vaarallisesta tilanteesta, kun Kasperi Liikonen pääsi haastamaan OPS:n puolustuksen 21 minuutin kohdalla. Seidou Guero sotki jalkansa Liikosen kanssa, josta tuomittiin vapaapotku. Lucas Kaufmann ampui näyttävän vapaapotkun maaliin. Sen jälkeen OPS:lla oli oma paikkansa tasoitukseen, mutta erotuomari ei tuominnut Honka-puolustuksen selvää käsivirhettä pilkuksi. Ottelun asetelmat kääntyivät täysin Seidou Gueron ulosajon myötä, kun Guero joutui rikkomaan jälleen vikkeläkinttuista Liikosta alimpana pelaajana. OPS joutui siis pelaamaan alivoimalla lähes 50 minuuttia.

 

Toiselle puoliajalle asetelmat olivat selvät. FC Honka piti palloa, ja OPS kyttäsi vastahyökkäyksiä. Pelin tempo laski kuitenkin radikaalisti, ja viimeinen niitti OPS:n arkkuun nähtiin jo 50 minuutin kohdalla, kun Liikonen sai ensin vasemman jalkansa vapaaksi maalivahdinalueen reunalla, ja pommitti varmasti tilanteeksi 0-2. Vain viisi minuuttia edellisestä Liikonen viimeisteli loppulukemat 0-3:en, tällä kertaa oikealla jalallaan. OPS ei saanut missään vaiheessa kunnon takaa-ajoa käyntiin, ja toinen puoliaika jäi pelillisesti melko vaisuksi.

 

OPS-manageri Miika Juntunen näki, että joukkue oli onneton tänään: ”Meillä oli hyvä vaihde päällä ennen Hongan maalia, ja hetken sen jälkeenkin. Gueron ulosajo ja Adajin loukkaantuminen oli kuitenkin liikaa meidän joukkueella. Vielä kun meiltä riistettiin selvä rankkari ja mahdollisuus tasoitukseen, joukkueen niskat notkahtivat liian aikaisin. Harmittaa, että Honka sai täältä näin helpot pisteet.”

 

Ykkösen ensimmäinen kolmannes pelataan loppuun nyt lauantaina, ja OPS matkaa KPV:n vieraaksi Kokkolaan. OPS:n kova kesäkuu siis jatkuu toisella kärkikamppailulla, ja pistejahti jatkuu kovassa sarjassa siis jo hyvin pian.

 

 

Toimitus/JS

08.06.2017

OPS nousi takaa ohi FF Jaroa vastaan

OPS ja FF Jaro pelasivat keskiviikkona ensimmäisen kierroksen rästiottelunsa Pietarsaaressa. FF Jaro meni ensimmäisellä puoliajalla jo kahden maalin johtoon, mutta OPS:n Oskari Rounajan tähtihetki varasti OPS:lle kolme vieraspistettä lukemin 2-3. Lisäksi OPS:n maaleissa oli vahvasti mukana brassihyökkääjä Thiago Trindade.

 

FF Jaro sai otteluun salamalähdön, kun Christian Eissele viimeisteli ottelun avausmaalin jo neljännellä minuutilla. Ottelun tasapaino palautui vasta Jaron maalin jälkeen ja OPS pääsi peliin mukaan. Eissele kuitenkin onnistui vielä kerran ennen puoliaikaa, ja taukotilanne 2-0 vaikutti lopulliselta.

 

Eri mieltä oli kuitenkin nuori oululaispelaaja Oskari Rounaja, joka kaatoi käytännössä yksin FF Jaron puolustuksen. Nuorukaisen ensimmäinen nähtiin läpiajosta Thiago Trindade tarjoilusta, kun ottelu oli vanhentunut 55 minuuttia. Miehen toinen uroteko nähtiin käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä, kun hän purjehti Trindaden ja Konstantin Belovin seinäsyöttökuvion jälkeen samalta laidalta ohi Kevin Bethin, joka joutui tilanteessa rikkomaan rangaistupotkualueella. Thiago Trindade viimeisteli tasoituksen varmasti oikeaan alakulmaan. Kolmas maali täydensi Rounajan huippukymppiminuutin, kun Matias Juntunen pelasi pallon Rounajalle hyvään paikkaan maalivahdinalueen laidalle, josta mies tykitti pallon toistamiseen tässä ottelussa taka-alakulmaan.

 

Tällä tuloksella OPS vakiinnutti paikkaansa kärkikolmikossa. Nyt sillä on kasassa 7 ottelusta 13 pistettä neljällä voitolla, yhdellä tasapelillä ja kahdella tappiolla. Seuraavana vastaan asettuu Ykkösen piikkipaikkaa pitävä FC Honka. Ottelu pelataan 13.6. klo 18.30 ja pelipaikkana totutusti Raatin stadion.

 

 

Toimitus/JS

03.06.2017

OPS kärsi karvaan tappion TPS:lle

OPS - TPS 1-2 (1-2)

 

Oulun Palloseura kärsi katkeran tappion lauantaina tuulisessa Raatissa. Turun Palloseura vei Oulusta kolme pistettä mukaansa tuloksin 1-2. Olosuhteet ovat olleet paljon tapetilla Oulussa Raatin nurmesta johtuen, ja tätä ottelua vei myös kova tuuli. Se ei selitä koko pelin tulosta, mutta selkeä vaikutus sillä oli kuitenkin.

 

Augustine Jibrin ja Mikko Hyyrynen olivat eri mieltä edellisestä pelitilanteesta.

Taustalla Felix Orishani (vas.) ja Boliguibya Ouattara. (Kuva: Kari Väre)

 

 

Ottelu ei olisi oululaisnäkökulmasta huonommin alkaa. Jo 3 minuutin kohdalla Mika Ääritalo nosti pelivälineen ensimmäisen kerran Juhani Pennasen yli OPS-puolustuksen epäonnisen ja heikon puristuksen keskeltä. Tuuli oli OPS:lle vastainen ensimmäisellä puoliajalla, ja se näkyi pelitilanteissa selvästi. TPS painosti hyökkäyksiä vahvasti läpi ensimmäisen puoliajan ja OPS:n pelinavaus takkuili pahasti. Mika Ääritalo viimeisteli illan toisensa lähes identtisellä nostolla vastaavanlaisen pitkän pallon jälkeen, kun pelikello näytti 26 minuuttia. OPS pääsi peliin mukaan oikeastaan vasta kavennusosuman jälkeen, kun peliä oli pelattu 38 minuuttia. OPS:n maali syntyi Matias Juntusen ampumasta vapaapotkusta, jonka Visconi TPS-maalilla selvitti vaivoin tolppaan. Ensimmäisenä kakkospallolla oli kuitenkin Bolinguibya Ouattara, joka viimeisteli tilanteesta varmasti. Tässä tilanteessa edettiin tauolle.

 

Boliguibya Ouattara viimeistelee Matias Juntusen vapaapotkun kakkospallosta. Konstantin Belov (14) seuraa mallisuoritusta.

(Kuva: Kari Väre)

 

Toisella puoliajalla tuuli tyyntyi, joten OPS ei päässyt hyödyntämään olosuhteita. OPS tuli toiselle puoliajalle kuitenkin hyvällä jalalla, ja peli parani selvästi. Käytännössä toinen puoliaika oli suhteellisen hyvää taistelupeliä loppuun saakka, ottaen huomioon sen, ettei Raatin nurmi ole edelleenkään pelattavassa kunnossa. OPS:n toisen puoliajan paras paikka oli jälleen Konstantin Belovilla, missä mies pääsi puolittain läpi, mutta TPS-puolustus ehti pallon tielle ennen Belovin viimeistelyä. Myös TPS:lla oli omat paikkansa toisella jaksolla, mutta esimerkiksi Ääritalon läpiajo kariutui kramppaaviin pohkeisiin. Kun OPS:n loppukiri ei tuottanut toivottua tulosta, turkulaiset veivät Raatista mukanaan tärkeät kolme vieraspistettä.

 

TPS:n valmentaja Mika Laurikainen oli hyvin tyytyväinen ottelun tauottua. ”Tulimme hakemaan täältä pisteitä, ja sen teimme. Lupasin pojille ennen peliä, että teemme täällä kaksi maalia, ja sen myös teimme. Olen onnellinen Ääritalon onnistumisista. Pitkän kuivan kauden jälkeen tuntuu varmasti hyvältä.”

 

”Tuntuuhan se hyvältä”, TPS-hyökkääjä Mika Ääritalo kommentoi maalejaan, sekä Raatin olosuhteita. ”Ei täällä mitään hyvää futista voi pelata, mutta meidän taktiikka toimi.”

 

OPS-manageri Miika Juntunen onnitteli vastustajaa ja moitti omien suoritusta sekä olosuhteita. ”TPS pelasi juuri niin kuin täällä pitää pelata, ja käytti meidän virheet tehokkaasti hyväkseen. Meidän kokenut kaarti teki kohtalokkaita virheitä, ja tänään se kostautui. Ensimmäisellä puoliajalla tuuli painoi meidän pelin täysin väärään suuntaan, ja toisella puoliajalla tuulesta ei ollut enää meille apuja”, Juntunen harmitteli.

 

OPS:n seuraava ottelu on jo seuraavana keskiviikkona, kun se matkaa Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi. Kesäkuu toimii muutoinkin OPS:n kauden suunnanosoittajana, sillä vastaan asettuu lähes kaikki ennakkoon asetetut Ykkösen kärkiporukat; TPS, FF Jaro, FC Honka ja KPV.

 

 

Toimitus / JS