« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - June 2010

30.06.2010

Tuhlattujen maalipaikkojen ilta toi vain pisteen

OPS-jp - KPV 1 - 1 (0 - 1)

Keskiviikkoillan ottelua kuvaa Oulun Palloseuran kannalta hyvin yksi sana: tehottomuus. Kotijoukkueelle oli tarjolla paljon yhtä sarjapistettä enemmän, mutta kymmenkunta loistavaa maalipaikkaa toi vain yhden maalin. KPV:n maalivahti Juhani Koponen torjui toki ansiokkaasti, mutta OPS-hyökkääjät saavat ottaa leijonan osan tuhlailusta omaan piikkiinsä. Oulun Palloseuraa edusti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kakkosvalmentaja Erkki Paananen, sillä Luiz Antonio jäi vetämään joukkueen hyökkääjille maalintekoharjoitukset välittömästi ottelun päätyttyä.

- Niin kuin jokainen näki, niin silloin tulee vaikeata, jos ei osata tehdä maaleja, Erkki Paananen tiivisti.

- Ensimmäinen puoliaika oli meidän ja se oli aika pitkään yhtä maalia. Ykkösessä puolustuspelaaminen on niin kovaa, että boxissa pitää todella taistella ja meillä ei näköjään riittänyt kovuus tai kokemus siihen. Lisäksi heidän maalivahti kuokki meidän 12 kulmapotkua pois. Se syö joukkuetta ja aiheuttaa turhautumista, hän jatkoi.

 

Ottelun kuva varsinkin avausjaksolla oli selvästi oululaisvoittoinen. OPS vyörytti hyökkäyksiä solkenaan kohti KPV:n maalia ja varsinkin Matias Juntunen oli jatkuvasti hyvissä tekopaikoissa, mutta tehottomuus vaivasi keskiviikkona häntäkin. Myös koeajalle oleva nigerialaishyökkääjä Mark Minabor sai kokeilla pari kertaa loistavasta paikasta, mutta vierailijoiden maalivahti Juhani Koponen napsi kaikki OPS:n yritykset syliinsä.

KPV meni puolentunnin pelin jälkeen onnekkaasti johtoon, kun Ville Luokkalan vapaapotku kimposi kotijoukkueen muurista yläilmoihin ja laskeutui korkealta OPS-maalin takanurkkaan. Ennen vaparia KPV:llä oli vain kaksi maalipaikkaa OPS:n noin kymmentä vastaan, joten vierailijat saivat olla todella tyytyväisiä johto-osumasta. OPS haki raivokkaasti tasoitus vielä ennen taukoa, mutta vastoin kenttätapahtumia tauolle lähdettiin kokkolalaisten johdossa.

 

Matias Juntunen

Matias Juntunen oli yksi OPS:n kärkkäimmistä hyökkääjistä, mutta joukkueensa paras

maalintekijä ei tällä kertaa onnistunut hyvistäkään paikoista.

 

Toisella jaksolla peli tasoittui, eikä OPS enää vyörynyt Koposen maalille avausjakson lailla. Myös KPV:n puolustus tiivisti rivejään eikä hyökkäysalueella ollut enää yhtä paljon aikaa ja tilaa kuin ensimmäisellä 45-minuuttisella. Ottelun lopussa Anzor Kaladze hukkasi vielä pari loistopaikkaa eikä edes Mika Hautalan vaihto kärkeen tuonut kaivattua voimaa maalintekoon. Aivan ottelun loppuhetkillä OPS sai ansaitun tasoituksen epäselvän tilanteen päätteeksi. Augustine Jibrin pukkasi kulmapotkun jälkihässäkästä pallon juuri ja juuri maaliviivan paremmalle puolelle ja linjatuomari liputti tasoitusmaalin merkiksi.

- Jos ei mene tekemällä, niin sitten pitää runtata, niin kuin nyt tehtiin, Erkki Paananen huokaisi.

KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen myönsi tasoitusmaalin kyseenalaisuuden, mutta vielä enemmän hän harmitteli tilannetta, josta maaliin johtanut tilanne syntyi.

 

- Kolmessa pisteessä oltiin kiinni ja se menetettiin epäselvässä tilanteessa. Enemmän minua kuitenkin kaivelee se tilanne, josta maali lähti. Me pelasimme siinä löysästi keskialueella, KPV-luotsi harmitteli.


Kenttätapahtumiin nähden myös Korhonen totesi tasapelin olleen oikeutettu tulos.

- Oululla oli niin monta paikkaa enemmän varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, hän myönsi.

Oulun Palloseura  pelaa tällä viikolla vielä toisen ottelun, kun se kohtaa paikalliskisaaja PS Kemin sunnuntaina vieraissa.


Maalintekijät:

0 - 1 Ville Luokkala 33 min.

1 - 1 Augustine Jibrin 87 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Juhani Koponen (KPV)

2 Janne Mahlakaarto (OPS-jp)

1 Irakli Sirbiladze (KPV)

 

Katso maalikooste ottelusta


Ottelun tilastot


(Toimitus)

 

29.06.2010

OPS mittaa KPV:n keskiviikkona Castrenissa

Oululaisten ja kokkolalaisten seurojen välillä on perinteisesti mitelty kiihkeitä otteluita ja sellainen on varmasti luvassa myös keskiviikkona Castrenissa, kun Kokkolan Pallo-Veikot poikkeaa Oulussa. Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi sopuisasti 1 - 1, mutta Oulussa pelatun ottelun KPV voitti niukasti 0 - 1.

KPV:n riveistä löytyy kenties Ykkösen tämän hetken kuumin pelaaja, Irakli Sirbiladze. Georgialainen on valittu Ykkösen kuukauden pelaajaksi ja hän on osunut maalipuiden väliin jo kuudesti tällä kaudella. Sama mies johtaa divarin Veikkauspörssiä. OPS:n Luis Vanderlei on Veikkauspörssin jaetulla toisella sijalla.

 

Niko Heiskanen

Harjoituskauden ottelut sujuivat tasaisissa merkeissä. Kuvassa Niko Heiskanen vie KPV-

puolustusta.

 

KPV:n paidasta löytyy oululaisyleisölle tuttu ikitaistelija Tarmo Koivuranta sekä harjoituskaudella Palloseuraa kiusannut maaliahne hyökkääjä Tom Melarti. KPV sai kauden alkupuolella kovanluokan paluumuuttajan riveihinsä, kun Pohjoismaiden ammattilaiskenttiä kiertänyt puolustaja Jukka Hakala palasi Kokkolaan.

Ennen lyhyttä juhannustaukoa KPV jäi tasapeliin FC Hämeenlinnaa vastaan. OPS puolestaan tasasi pisteet sarjajohtaja RoPS.n kanssa. KPV on sarjataulukossa neljäntenä 15 pinnaa keränneenä. OPS on sarjassa sijalla 11 kymmenen pistettä poimineena.

OPS-jp - KPV keskiviikkona 30.6. kello 19:00, Castren. Tervetuloa!

 

Sarjataulukko

 

(Toimitus)

 

29.06.2010

Sami Karjalainen debytoinut vahvasti

OPS Juniorit ry ja Oulun Palloseura-jp sopivat kauden alla aloittavansa yhdistymisen yhdeksi seuraksi, mikä tarkoittaa sitä, että edustusjoukkue saa taakseen laajamittaisen juniorituotannon. Farmisopimusta paljon kattavampi yhteistyö tarkoittaa Oulun mittakaavassa sitä, että OPS:sta tulee kaupungin futiskartalla ainoa seura, jossa pelaaja pystyy etenemään oman seuran sisällä junioreista huipulle asti. Yksi esimerkki tästä on 17-vuotias hyökkääjälupaus Sami Karjalainen, joka on harpannut urallaan yhden ison askeleen eteenpäin saamalla peliminuutteja edustusjoukkueen riveissä.

- Harmittaa, etten ole pystynyt auttamaan joukkuetta maaleilla. Ykkösessä on taitavia kavereita, myös omassa joukkueessa on taitoa, joten siellä tulee hyviä syöttöjä. Kolmosessa pallo liikkuu hitaammin verrattuna Ykköseen, kolmea eri sarjaa tällä kaudella tahkoava Karjalainen vertaa.

Nuori hyökkääjä on paukutellut maaleja OPS Junioreiden joukkueissa sekä A-pojissa että miesten Kolmosessa. Lisäksi Karjalainen pelaa vielä Ykköstä OPS-jp:n paidassa. Iso ottelumäärä ei kuitenkaan tunnu jaloissa.

- Ei ole raskasta. Mukava, kun pääsee pelaamaan, hän tunnustaa.

Alkukauden otteluissa Karjalainen on tullut vaihdosta kentälle muutamassa kotiottelussa ja yhdessä vierasottelussa. Hän on antanut todella lupaavia näyttöjä, joten lisäminuutteja lienee tiedossa. Sopeutuminen miesten Ykköseen on yllättänyt hyökkääjän itsensäkin ja myös oululaisyleisö on huomannut, ettei Karjalaisella ole vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana.

 

- Taso ei ole ollut niin kova kuin odotin, hän mainitsee.

Palloseuran päävalmentaja Luiz Antonio tietää varsin hyvin, kuinka lahjakkaan hyökkääjän kanssa hän on tekemisissä.

 

- Sami on tulevaisuuden pelaaja. Hän tarvitsee pelejä alle ja pikku hiljaa hän menee eteenpäin. Haluan vielä nähdä, miten Sami pelaa, kun hänet laitetaan johtoasemassa kentälle, jolloin hän voi pelata vapaasti. Nyt Sami on tullut kovissa paikoissa kentälle, kun olemme olleet häviöllä. Vaadin häneltä yhtä paljon kuin muiltakin, mutta en voi olettaa, että hän kantaa vielä vastuuta, vaan kokeneempien pelaajien pitää tehdä se. Hän ei edelleenkään panikoi pallon kanssa, mikä on hyvä juttu, Luiz Antonio kertoo suojatistaan.

 

Sami Karjalainen

Sami Karjalaisen avausmaali on antanut vielä odottaa.


Karjalaisen mukaan hänen vahvuutensa ovat vastustajan haastamisessa. Yleisöön on myös paistanut kypsä päättäväisyys, joka näkyy siinä, että nuorella miehellä on aina maali mielessään, kun hän lähtee kuljettamaan palloa ylöspäin.

- Eniten parannettavaa minulla on varmaan yhden ja kahden kosketuksen pelissä. Pallo pitäisi saada nopeammin liikkeelle. Avauskokoonpanoon en varmaan vielä tänä vuonna pääse, mutta katsotaan päivä kerrallaan, Karjalainen toteaa vaatimattomasti.

Entäpä, millainen on Sami Karjalaisen avausmaali Ykkösessä?

- Varmaan joku maalinedustilanne, josta pallo pomppii minulle ja pääsen vetämään maalin. Samanlainen kuin Kolmosen avausmaalini, hän naurahtaa.

 

Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausijulkaisussa.

27.06.2010

Luiz Antonio: Mikä erottaa suomalaisen ja brasilialaisen jalkapalloilijan?

Oulun Palloseura-jp:n päävalmentaja Luiz Antonio juttelee sujuvaa Suomea - hän on tehnyt niin jo vuodesta vuodesta1992 lähtien, jolloin mies saapui kotimaastaan Brasiliasta Suomeen ja Porin Jazziin. Äidinkielenään portugalia puhuva brassi on nähnyt suomalaisen ja brasilialaisen futiskulttuurin erot monesta eri näkökulmasta.

 

- Harjoituskulttuuri on täysin erilainen. Brasiliassa jo 10-vuotias lapsi harjoittelee 4-5 kertaa viikossa ja pelaa viikonloppuisin. Seurat ovat ammattimaisempia junioreista asti ja vaatimustaso on kova. Jo 13-vuotiaana sinun tilalle tulee uusi pelaaja, jos et pärjää, sillä Brasiliassa niin moni haluaa jalkapalloilijaksi, Antonio vertaa.

 

- Brasilialainen pelaaja on suomalaista rennompi. Pelipäivä on hänelle juhlapäivä ja hän haluaa näyttää silloin. Suomalainen on taktisempi, mutta ei ota pelissä tarpeeksi rennosti, vaan pelaa väkisin. Suomalaisilla on yleensä hyvä asenne, mutta joskus liika jännitys ja asenne aiheuttavat ylilatauksen, mikä on huono juttu, hän jatkaa.

Antonion mukaan Suomen Ykkönen vastaa suurin piirtein Brasilian seitsemänneksi korkeinta sarjatasoa. Ensi tulee neljä valtakunnallista sarjatasoa, joiden jälkeen vielä osavaltioittain kolme sarjatasoa. Suomen Ykkönen vastaa Antonion mielestä Brasilian osavaltiotason C-sarjaa.

 

- Brasilialainen pelaaja voisi oppia Suomesta kurinalaisuutta. Suomessa myös nöyryys on parempaa. Suomalaisen taas pitäisi oppia vihaamaan tappiota. Tappion pitää ottaa pelaajia kovasti päähän jo nuorena, mutta samalla pitää muistaa, että elämä jatkuu seuraavana päivänä. Ja voittoa pitää juhlia.

 


Suomen maajoukkueesta puuttuu maalintekijät

Luiz Antonio on seurannut Suomen A-maajoukkueen otteita suurella mielenkiinnolla jo pitkään. Suomalaistunut brassi osaa sanoa heti, miksi Huuhkajia ei nähdä arvoturnauksissa.

- Suomen Palloliiton, valmentajien ja kaikkien jalkapallotoimijoiden pitäisi miettiä, miksi maajoukkue ei pärjää. Noin viisi vuotta sitten sillä oli loistava tilaisuus menestyä, mutta nyt voi mennä kauan ennen kuin menestystä tulee. Minun mielestä Suomen maajoukkue ei pärjää, koska Suomella ei ole hyviä maalintekijöitä. Suomen puolustus on ihan ok, mutta aina ei voi vain puolustaa, vaan hyökkäyksessä pitäisi osata tehdä ratkaisuja. Suomalainen tarvitsee todella monta maalipaikkaa ennen kuin se tekee maalin, Antonio lataa.

Vikaa on Antonion mielestä turha korjata enää siinä vaiheessa, kun pelaaja pukee sinivalkopaidan ylleen - silloin ollaan jo auttamattomasti myöhässä.

- Vanha koira ei opi uusia temppuja, vaan juniorivalmennukseen pitäisi panostaa enemmän. Suomessa vielä yli 20-vuotiaan pelaajan kohdalla puhutaan lahjakkuudesta ja tulevaisuudesta, mutta Brasiliassa jo 18-vuotias on täysin valmis siirtymään ammattilaiseksi Euroopan huippusarjoihin. Jos et osaa tehdä tähän ikään mennessä maaleja, niin sitä taitoa on vaikea enää oppia yli 20-vuotiaana, hän näkee.

Antonion mukaan on erittäin tärkeää, että myös harjoituksissa pyritään aina tekemään maali ja miettimään, minne laukaistaan, eikä vain potkaista palloa maalia kohti.

 

- Brasiliassa harjoitellaan paljon. On taitotreeniä ja maalintekotreeniä. Suomessa valmentajat ottavat koko joukkueen mukaan maalintekoharjoituksiin ja minusta se on väärin. Maalintekoharjoituksiin pitäisi osallistua vain hyökkääjien ja heidän pitää tehdä satoja ja satoja toistoja jo 13-vuotiaasta eteenpäin, hän paaluttaa.


Taito opitaan nuorena

Luiz Antoniolla on napakka vastaus siihen, miten hyväksi jalkapalloilijaksi kasvetaan?

- Nuku pallon kanssa! Ja katso tuonne, tuosta minä ilahdun aina, Antonio viittaa pimenevään sunnuntai-iltaan Castrenin stadionilla, jonne yksinäinen nuori poika on livahtanut pomputtelemaan palloa Tervareiden verryttelyasussa.

- On turha laittaa alle 12-vuotiasta pelaajaa juoksemaan portaita, vaan silloin pitää olla paljon pallon kanssa. Brasiliassa pelataan ilman kenkiä asfaltilla tai hiekalla ja siitä minä ilahdun aina, kun näen pieniä lapsia pelaamassa, hän kertoo.

 

Luiz Antonio

Luiz Antonio vaatii paljon pelaajiltaan, mutta hän vaatii paljon myös itseltään.


Brasiliassa on lähes 190 miljoonaa asukasta ja Suomessa reilut 5 miljoonaa. Äkkiä voisi laskea, että 38 kertaa väkirikkaammasta maasta tulee yhtä suomalaista huippujalkapalloilijaa kohden 38 huippufutaajaa, mutta Antonion mielestä väkiluku ei ole se kaikkein oleellisin asia maiden välisessä tasoerossa.

- Ei se siitä johdu. Minä olen nähnyt Suomessa paljon lahjakkaita junioreita, mutta miksi ne lopettavat pelaamisen? Eivätkö he saa tarpeeksi kannustusta vai eivätkö he pääse voittojen makuun, jolloin pelaaminen ei kiinnosta enää, Luiz Antonio kysyy.

Brasilia on rankattu tälläkin hetkellä maailmaan parhaaksi jalkapallomaaksi ja planeetan parhaat pelaajat ovat tulleet jo pitkään Brasiliasta. Suomi löytyy Fifan ranking-listan sijalta 52 ja kuinka kauan mahtaa mennä ennen kuin suomalainen valitaan maailmaan parhaaksi jalkapalloilijaksi?

- Yhdessä asiassa Suomi voi saada anteeksi ja se on ankara talvi. Täällä pitäisi olla enemmän halleja, joissa voi pelata ja harjoitella myös talvella. Toinen asia on se, että jääkiekossa Suomella on Maailmanmestaruus, joten ihmisiä kiinnostaa se enemmän, koska he ovat kuulleet kansallislaulun mestaruuden päätteeksi. Yleisön kiinnostus tulee menestymisen myötä ja siitä, että yleisö tietää että jossain pelaa hyviä yksilöitä ja siellä tehdään paljon maaleja. Esimerkiksi Ruotsissa on iso yleisö jalkapallo-ottelussa, Antonio heittää.

 

Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausijulkaisussa

 

24.06.2010

Hannu Takkula: "Tasokasta oululaista jalkapalloilua Ykköseen"

Olemme Oulun Palloseurassa uuden edessä. Loistavasti sujuneen viime kauden jälkeen olemme nyt ottamassa askelia maan toisiksi korkeimmalla sarjatasolla, Ykkösessä. Kausi on varmasti haasteellinen, mutta vanhaa sanontaa lainaten: " eteenpäin on elävän mieli", olemme ajatelleet mennä syksyä kohden. Ei jarrutellen tai peruutellen, vaan reilua ja hyvää jalkapalloa pelaten. Tavoitteiden pitää olla realistisia, mutta kuitenkin riittävän korkealla, sillä oululaisessa jalkapallossa ja OPS:ssa on vuosikymmenien saatossa opittu odottamaan ja vaatimaan sekä antamaan myös parasta oman seuran ja alueen puolesta.

Lähtökohtainen ajatus seurassamme on edelleen sama kuin kolmena aikaisimpanakin kautena. Oulun Palloseura - jalkapallo ry:n visio on tarjota ensisijaisesti oululaisille ja pohjoissuomalaisille lahjakkaille pelaajille mahdollisuus kehittyä ja pelata hyvässä seurassa Pohjois-Suomen "pääkaupungissa" Oulussa. Tämän tavoitteen eteen olemme edelleen valmiit tekemään tinkimättä työtä laajalla rintamalla, olosuhteet ja harjoitusmahdollisuudet huomioon ottaen.

Edustusjoukkueemme on hyvissä ja luotettavissa käsissä. Päävalmentajamme Luiz Antonio on osoittanut osaamisensa sekä kentällä että sen ulkopuolella. Joukkue on myös itsessään ollut halukas valmentajiensa johdolla asettamaan selkeän urheilullisen tavoitteen tulevalle kaudelle ja on valmis taistelemaan nousemisesta seuraavalle eli maamme ylimmälle sarjaportaalle. Myös seuran hallitus luottaa joukkueeseen ja sen johtoon, sekä on suurella tyytyväisyydellä laittanut merkille sen sitoutumisen, mitä joukkue kokonaisuutena henkii.

 

Toiveena on, että kausi olisi ehjä ja pelaajien sairaslista lyhyt. Valitettavasti heti sarjan alkuun sattui muutaman avainpelaajan loukkaantuminen, joten viime kauden ja talven aikana rakennuttu vahva runko ei ainakaan alkumetreillä ole aivan parhaassa kuosissa. Tästäkin huolimatta, jatkamme sarjaa luottavaisin ja hyvin mielin.

Hyvä oululaisen jalkapallon ystävä! Toivotan sinut tervetulleeksi mukaan kannustamaan ja tukemaan joukkuettamme, OPS:ia tulevan kesän koitoksissa. Kuluneen kesän aikana jalkapallon tarjonta on luonnollisesti Etelä-Afrikassa pidettävien MM-kisojen vuoksi suurta, mutta paikallisestikin on tärkeää pitää "kuningas jalkapalloa esillä". Haluamme tarjota Sinulle osaltamme hyvää ja viihdyttävää jalkapalloa sekä elämyksiä, jotka voisivat jäädä elämään oululaisena jalkapallohistoriana. Toivon, että kohtaamme kentän reunalla reilussa ja hyvässä urheiluhengessä!

Jalkapallo terveisin,

Hannu Takkula
Puheenjohtaja, OPS-jp

 

 

Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausijulkaisussa.

 

23.06.2010

Mahlakaarto: "Päättäväisyyttä maalipaikoissa ja hölmöilyt pois omassa päässä."

Oulun Palloseuran-jp:n alkukausi on ollut varsin kaksijakoinen. Joukkueen kapteeni Janne Mahlakaarto ampui kauden avausmaalinsa kauden avausottelussa Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan, jonka OPS-jp voitti makeasti 3 - 0. Tämän jälkeen kotikentällä alkoikin olla ainakin tulosten valossa vaikeampaa, eikä sarjapisteitä ropissut vierasotteluiden tahtiin.

 

- Ottelut ovat eronneet kuin yö ja päivä toisistaan. Välillä on pelattu hyvin ja sitten on tullut mahalaskuja. Tämä on tulosurheilua, mutta tulos ei kuitenkaan puhu aina totta koko pelistä. Kotonakin meillä on ollut hyviä pelejä, mutta olemme kaatuneet siihen, että lahjoitetaan vastustajalle helppoja maaleja pahoihin paikkoihin, joista he saavat ylimääräistä boostia. Olemme tehneet itse pelejä vaikeiksi, Mahlakaarto summaa alkukautta.

 

Mahlakaarron omaa kauden aloitusta varjosti FC Hämeenlinna-ottelussa tullut takareisivamma, joka piti miehen sivussa pari viikkoa. Keskikenttä on tunnetusti jalkapallopelin sydän ja OPS-jp:n epäonni on koetellut juuri keskikenttämiehiä - pelin tärkeintä osa-aluetta. Kapeahko materiaali onkin joukkueen kipparin mukaan yksi mahdollisista kompastuskivistä kauden varrella.

- Jonkun verran loukkaantumisia kestetään, mutta jos niitä alkaa tulemaan enemmän, niin sitten kapea materiaali konkretisoituu. Vaihtopenkilläkin pitäisi riittää tulivoimaa, jotta peliin saadaan uutta virtaa vaihtojen myötä, hän toteaa.

Mahlakaarron mukaan Palloseuran vahvuus on poikkeuksellisen hyvä ilmapiiri joukkueen sisällä.

- Meidän ehdoton vahvuus on se, että meillä on hemmetin hyvä joukkuehenki pelaajien kesken ja tiivis porukka. Meillä on myös nuorta intoa, jonka laskisin sekä vahvuudeksi että heikkoudeksi. Kokemattomuus opettaa joskus peleissä siinä, että päästetään esimerkiksi helppoja maaleja pahoissa paikoissa. Niistä vastustaja pääsee peliin mukaan, Mahlakaarto kertoo.

 

Janne  Mahlakaarto

OPS-kapteeni Janne Mahlakaarto uskoo pirteiden otteiden näkyvän pian myös tulos-

taululla.


Joukkueen päävalmentaja Luiz Antonio on ajanut hyvin voimakkaasti maata pitkin kulkevaa pelityyliä joukkueeseen, mikä sopii Mahlakaarron mukaan todella hyvin oululaisten kokoonpanolle.

- Meidän pelinappuloita ei ole tehty pitkään palloon, vaan me pyritään pelaavaan pelityyliin. Jos me poiketaan omasta pelityylistä ja aletaan pelaamaan vastustajan mukaan, niin siitä ei tule mitään. Niin kuin olen aina sanonut, niin tämä on kuitenkin tulosurheilua, joten sillä ei ole merkitystä, jos kolme pistettä tulee rumalla pelillä, sillä pisteet lasketaan. Me pyritään kuitenkin pelaamaan maata pitkin ja se meillä toimii ja siihen meillä on pelinappulat, Mahlakaarto painottaa.

OPS-kapteeni ei pidä alkukauden kotitappioita minään katastrofina, sillä tulosten takaa Mahlakaarto on nähnyt hyvän peli-ilmeen, joka nousee ennen pitkään myös tulostaulun valoihin.

- Meillä on ollut hyviä pelejä ja onnistumisia on tullut. Kaikki on välillä niin pienestä kiinni. Meidän pitää vain kylmästi ratkoa pelit ja jättää hölmöilyt omassa päässä pois. Kaikki tietävät, että jos pelaamme normaalitasolla ja omassa päässä ei tule isoja hölmöilyjä, niin jokainen vastustaja on voitettavissa, Mahlakaarto muistuttaa.

Sunnuntaina OPS osoitti piristymisen merkkejä laittamalla sarjajohtaja Rovaniemen Palloseuran ahtaalle 1 - 1 tasapeliin päättyneessä ottelussa.

 

 

Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausijulkaisussa.

 

(Toimitus)

 

22.06.2010

Minabor ja Ikhimhin testissä vielä kahden ottelun ajan

Oulun Palloseuran testattavana olevat nigerialaishyökkääjät Mark Minabor ja Emmanuel Ikhimhin antavat seuralle näyttöjä vielä kahden ottelun ajan. He ovat OPS:n mukana ensi viikon otteluissa OPS - KPV ja PS Kemi - OPS. Kahden jo pelatun ottelun aikana molemmat ovat antaneet lupaavia näyttöjä, mutta kumpikaan heistä ei ole onnistunut maalinteossa.

 

 

Aikaisemmat seurat:

Emmanuel Efosa Ikhimhin Mark Minabor
Shooting Stars Football Club Ibadan
Crisial FC Lagos
Bobby FC Lagos
Sunshine Stars Akure
Gateway Lagos FC Foonet
Kwara utd
Viborg FF (Tanskan 1.div.)
Marsa FC (Maltan 3.div.)
Sharsk FC (Nigeria)

 

 

(Toimitus)

 

21.06.2010

Maalikooste ottelusta OPS-jp - RoPS

 

 

Lue otteluraportti

 

(Toimitus)

20.06.2010

RoPS pysyi kurissa

OPS-jp - RoPS 1 - 1 (1 - 1)


Molemmissa leireissä oltiin tyytyväisiä tasatulokseen, vaikka sekä Oulun Palloseuralla että sarjajohtaja Rovaniemen Palloseuralla oli loistavia tilanteita ratkaista ottelu aina lisäajan viime sekunneille asti. Pohjoisen derbyssä nähtiin molemmin puolin aktiivista ja rohkeaa jalkapalloa, mutta paremmuudesta ei saatu selvyyttä.

- Olen tyytyväinen varsinkin, kun verrataan tätä meidän aikaisempiin kotiotteluihin. RoPS on sarjajohtaja eikä heillä ole tappioita. Me taisteltiin ja meillä oli asennetta. Paljon on puhuttu ja huhu liikkuu, että OPS:lla ei olisi asennetta, mutta tänään me näytimme, että jokaisen kannattaa keskittyä vain omiin asioihinsa, sillä meillä oli asenne kohdallaan, olimme hyviä kaksinkamppailuissa ja pojat tekivät parastaan, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio sanoi.

- Jalkapallossa pitää olla taitoa ja oikeanlaista fyysisyyttä. Ei tyhmiä taklauksia, niin kuin näimme eilen täällä Castrenissa AC Oulu - TPS -ottelussa. Ei pidä taklata hullunlailla, vaan olkapää olkapäätä vasten, Antonio jatkoi.

Vierailijat tulivat otteluun todella vahvasti ja jo ensimmäisellä kympillä nähtiin, miksi RoPS johtaa sarjaa. Viiden minuutin pelin jälkeen Samuel Chidi murtautui sivurajan tuntumasta kahden OPS-puolustajan välistä maalille. Soolon päätteeksi Chidi antoi poikkisyötön Chileshe Chibwelle, joka pääsi sijoittamaan pallon noin viidestä metristä verkkoon.

 

- Me nukuttiin alussa ja he rankaisivat siitä. Se oli osittain minun maali, sillä hän pääsi kääntymään minun ja Marko Kivilän välistä ja ajamaan maalille. Onneksi me pääsimme tasoihin, vaikka paikkoja oli iskeä voittokin, OPS-puolustaja Iiro Vandell kertasi.

 

Pian rovaniemeläisten johto-osuman jälkeen OPS pääsi peliin mukaan ja nousi avausjakson lopulla hallitsevammaksi osapuoleksi. Kaksinkamppailut alkoivat kääntyä oululaisille ja viitisen minuuttia ennen taukoa nähtiin tasoitus. Voimakkaasti hyökkäyksessä esiintynyt Emmanuel Ikhimhin voitti painin keskiympyrässä ja syötti Luis Vanderleille, joka puolestaan vapautti Matias Juntusen hyvään vauhtiin. Juntusen upea vasemman jalan nosto maalivahdin yli takaylänurkkaan oli nuorukaisen neljäs maali tällä kaudella.

 

Alex Arinze

RoPS:n Christopher Musonda ja OPS:n Alex Arinze ottivat toisistaan mittaan useasti

ottelun aikana.


Maalintekijä Chileshe Chibwen kaukolaukaus hipoi OPS-maalin ylärimaa vielä juuri ennen taukoa, mutta Oskari Forsman oli tilanteessa hyvin mukana ja tauolle lähdettiin tasaisissa merkeissä. Heti puoliajan jälkeen OPS:lla pari todella maukasta tilannetta minuutin sisällä, mutta sekä Mark Minaborin että Luis Vanderlein laukaukset lipsahtivat ohi RoPS-maalin.

- Yksi piste ei ole paljon, mutta olen tyytyväinen. Ottelu oli tasainen ja OPS loi useamman maalipaikan. Me hallitsimme toisella puoliajalla peliä, mutta vaaralliset tilanteet jäivät vähiin. Lopussa OPS piti kolme hyökkääjää ylhäällä, vaikka meillä oli hyökkäys menossa. Se on rohkeaa jalkapalloa ja siitä minä tykkään, loistavaa työtä RoPS:n peräsimessä tehnyt John Allen tunnusti.

Ottelun taso sen kuin nousi loppua kohden ja Castrenissa juostiin päästä päähän toinen toistaan parempien tilanteiden perässä. RoPS:n paras paikka siunaantui pitkän hyökkäyksen päätteeksi, mutta viuhuva kuti painui pallon verran ohi OPS-maalin. Aivan ottelun lopussa vaihdosta kentälle tulleella Anzor Kaladzella oli loistava paikka puskea voitto-osuma, mutta georgialaisen pukkaus suuntautui karvan verran ohi RoPS-maalin. Myös Vanderlei oli lopussa vaarallinen, mutta RoPS-vahti Arto Vikman ei suonut lisäosumia OPS:lle. Ottelun viimeiseksi tilanteeksi jäi OPS:n kulmapotku, jonka vierailijat blokkasivat.

 

Iiro Vandell

Iiro Vandellin kehitys on ollut huimaa. Mies pelasi toissa kaudella Kolmosta Tervareiden

paidassa, mutta tällä hetkellä mies ansaitsee paikkansa OPS:n avauskokoonpanossa

Ykkösessä.


Tasapelipisteen myötä OPS:n sarjasijoitus kohentui yhdellä pykälällä yhdeksänneksi. Juhannustauon jälkeen OPS isännöi kotikentällään Kokkolan Pallo-Veikkoja keskiviikkona 30.6. kello 19.00 alkaen.

 

 

Maalintekijät:

0 - 1 Chileshe Chibwe (Samuel Chid) 5 min.

1 - 1 Matias Juntunen (Luis Vanderlei) 39 min.

Veikkauspörssipisteet:

3 Christopher Musonda (RoPS)

2 Luis Vanderlei (OPS-jp)

1 Alex Arinze (OPS-jp)

 

Katso maalikooste ottelusta

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

 

17.06.2010

Sarjajohtaja RoPS sunnuntaina Castreniin

Sunnuntai-iltana on luvassa MM-kisat hetkeksi sivuuttava huikea pohjoisen derby, kun sarjaa vakuuttavin ottein johtava Rovaniemen Palloseura saapuu Castreniin OPS:n vieraaksi. Mikäpä olisi oululaisten kannalta sen mukavampi paikka kääntää kurssi ja lyödä piste heikoille kotiesityksille kuin kaataa rovaniemeläiset Oulussa.

- Ensimmäinen positiivinen asia: tämä on derby. Toinen positiivinen asia: RoPS ei ole vielä hävinnyt. Jos olisin itse kentällä, niin pelaisin todella intohimoisesti tässä ottelussa. Pelaajilta pitää löytyä kovasti sydäntä ja intohimoa tähän otteluun, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio vaatii.

- Me olemme paljon velkaa kotiotteluista, joten tämän pelin pitää sytyttää, hän lisää.

 

OPS puolustus

Harjoituskaudella OPS ja RoPS pelasivat tasaväkisiä otteluita. Oulussa pelatuissa

kahdessa ottelussa rovaniemeläiset pysyivät tiukasti pihdeissä.

 


RoPS ei ole kohdannut toistaiseksi parempaansa, vaan napapiirin pojat ovat voittaneet kahdeksasta ottelustaan kuusi ja pelanneet kaksi kertaa tasan. RoPS johtaa sarjaa 20 pisteellä. OPS on sarjassa kymmenentenä yhdeksällä pisteellä. RoPS väläytti hyökkäyspään osaamistaan viime kierroksella latomalla tylyt 8 - 0 numerot taululle Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan. OPS puolestaan teki maanantaina tyhjän reissun Kotkaan, jossa FC KooTeePee nollasi oululaiset maalein 2 - 0.  Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat peräti kolmesti. Ensin pelattiin tasan 1 - 1, jonka jälkeen OPS voitti 3 - 1. Tuoreimman kohtaamisen RoPS vei nimiinsä 3 - 0.

 

- Talvi oli tasainen, tosin heillä oli silloin muutama pelaaja loukkaantuneena. John Allen on tehnyt todella hyvää työtä Rovaniemellä. Verrattuna pariin aikaisempaan kauteen, hän on saanut RoPS:n afrikkalaiset pelaamaan niin kuin Euroopassa pitääkin eli kurinalaisesti, Antonio jakaa tunnustusta kollegalleen.

 

RoPS:n brittivalmentaja John Allen on todellakin ottanut ulkomaalaispainotteisesta ryhmästään kaikki tehot irti heti alkukaudesta. Ykkösen maalipörssiä johtaa RoPS:n kuuden maalin sambialainen Chileshe Chibwe. Hänen maanmiehensä Nchimunya Mweetwa on viimeistellyt neljästi ja kolmen maalin miehiä joukkueessa ovat Samuel Chidi, Pavle Khorguashvili ja Chanda Mwaba. OPS:n paras maalintekijä on kolmesti osunut Matias Juntunen. RoPS:n joukkueesta kannattaa nostaa vielä esille puolustuksen todellinen jätti, jenkkitoppari Etchu Tabe ja oululaislähtöinen pikakiituri Jarno Tenkula.

 

OPS:n uudet nigerialaishyökkääjät Emmanuel Ikhimhin ja Mark Minabor esiintyvät ensimmäistä kertaa Oulussa sunnuntaina. Pelaajat saivat tulikasteensa maanantaina Kotkassa, mutta kumpikaan ei vielä onnistunut maalinteossa. RoPS-ottelun jälkeen päätetään miesten jatkosta.

 

- Pelillisesti olemme olleet hyviä tähän asti, mutta nyt lisätään sydäntä. Ja jos tulee paikka, niin laita pallo verkkoon. Viime aikoina pallo on pomppinut ohi, joten maalintekoon pitää kiinnittää huomiota. Toinen asia, missä pitää parantaa, ovat vastustajan erikoistilanteet. Niissä olemme olleet heikkoja, Antonio erittelee.

 

 

OPS-jp - RoPS sunnuntaina 20.6. kello 19:00, Castren. Tervetuloa!

 

Lipunmyynti

 

 

Sarjataulukko

 

Maalipörssi

 

RoPS:n kotisivut

 

(Toimitus)

 

15.06.2010

Kausijulkaisu jaetaan sunnuntain RoPS-ottelussa

Oulun Palloseuran kausijulkaisu 2010 jaetaan yleisölle sunnuntain huikeassa pohjoisen paikallisottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan. OPS ja sarjajohtaja RoPS iskevät yhteen sunnuntaina kello 19:00 Castrenissa. Kausijulkaisuja jaetaan lippuluukuilla.

Tämän vuoden julkaisu sisältää muun muassa OPS:n puheenjohtaja Hannu Takkulan tervehdyksen, kapteeni Janne Mahlakaarron analyysin alkukaudesta sekä kattavat pelaajaesittelyt. Lisäksi Luiz Antonio vertaa suomalaisen ja brasilialaisen jalkapalloilijan eroja ja OPS:n nuori hyökkääjälupaus Sami Karjalainen kertoo sopeutumisestaan Ykkösen peleihin.

(Toimitus)

 

14.06.2010

KooTeePee tyly isäntä

FC KooTeePee - OPS-jp 2 - 0 (2 - 0)

FC KooTeePee piti maanantai-illan oululaisvieraat tiukasti kurissa maalivahtinsa Ville Iiskolan johdolla, joten OPS joutui poistumaan Arto Tolsa Areenalta tyhjin käsin. Palloseuran uudet Nigerian tulokkaat, Mark Minabor ja Emmanuel Ikhimhin saivat heti näyttöpaikan avauskokoonpanossa, mutta kumpikaan ei onnistunut maalinteossa sen kummemmin kuin kukaan mukaan vierailijoista.

 

- Raskas ottelu. KooTeePee on kokenut Ykkösen ja Veikkausliigan joukkue ja täällä on aina pelattu fyysistä jalkapalloa. Me olemme paljon velkaa kaksinkamppailuissa. Vastustaja oli tänään parempi varsinkin fyysisesti, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio jakoi tunnustusta kotkalaisille.

 

Maalinteko oli OPS:lle tuskaa toisessa ottelussa peräkkäin, vaikka oululaiset ovat tehneet tähän mennessä neljänneksi eniten maaleja koko sarjassa. Uusien nigerialaishyökkääjien pelissä Antonio näki muutamia hyviä elementtejä, vaikka kokonaiskuva on vielä piirtymättä.

 

- Vaikea sanoa vielä heistä. Emmanuel osallistui peliin paljon ja hän on erittäin nopea. Mark vaikuttaa siltä, ettei hän ole vielä täydessä kunnossa. RoPS-ottelun jälkeen tehdään päätös, jatkavatko he meillä.


Kotkalaiset iskivät OPS-vahti Oskari Forsmanin selän taakse kaksi maalia avausjaksolla. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Janne Laakso täräytti pallon maaliin sivurajaheiton jälkitilanteesta OPS-puolustuksen nukkuessa. Kotkalaisten 1 - 0 maalin jälkeen Anzor Kaladzella (kuvassa) oli kaksi loistavaa maalipaikkaa, mutta georgialainen puski ensi avopaikasta ohi ja toisessa tilanteessa maalivahti Ville Iiskola veti pidemmän korren. Vielä ennen puoliaikaa KooTeePeen Vesa Helenius keskitti Juuso Laitiselle, joka puski taukolukemat etukulmasta sisään.

 

Toisella jaksolla ei lisämaaleja nähty, vaan ottelu päättyi kotkalaisten voittoon vahvan avausjakson turvin.

- He hallitsivat peliä 2 - 0 tilanteessa ja toisen puoliajan alussa. Me painostimme lopussa, kun vaihdoimme Mika Hautalan ylös ja muutimme taas 4 - 2 - 4 taktiikkaan, mutta pallo ei mennyt sisään edes tuollaisista maalipaikoista, Antonio harmitteli hukattuja tilanteita.

Ensi sunnuntaina OPS:lla on edessään yksi kauden odotetuimmista kotiotteluista, kun sarjaa näytöstyyliin johtava Rovaniemen Palloseura saapuu Castrenille. Huikea pohjoisen derby alkaa sunnuntaina kello 19:00.

 

 

Maalintekijät:

1 - 0 Janne Laakso (Vesa Helenius) 22 min.
2 - 0 Juuso Laitinen (Vesa Helenius) 37 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Juuso Laitinen (FC KooTeePee)

2 Ville Iiskola (FC KooTeePee)

1 Anzor Kaladze (OPS-jp)

 

Ottelun tilastot

 

Anzor Kaladzen pelaajakortti

 

(Toimitus)

 

13.06.2010

Jatkuuko vahva vierasvire Kotkassa?

OPS poikkeaa maanantaina Arto Tolsa -Areenan viheriöllä Kotkassa, missä sinipaitojen on tarkoitus jatkaa vahvaa vieraspelaamista. Palloseura on harjoitellut tällä viikolla Heinäpään nurmikentillä Kotkan reissua silmällä pitäen. Maanantain ottelussa OPS saa takaisin riveihinsä joukkueen kapteeni Janne Mahlakaarron, mikäli reisivamman kanssa ei tule takapakkia.

- KooTeePee tulee päälle kuin raivotautinen koira. Kotkassa on ollut aina taisteleva ja aggressiivinen porukka, enkä usko, että se olisi muuttunut tänä vuonna, vaikka he ovat saaneet lisää taitoakin mukaan. Arto Tolsa -Areenalla on ollut aina hemmetin kiva pelata ja siellä on käynyt yleisöäkin mukavasti, paljon urallaan nähnyt Mahlakaarto kertoo.

KooTeePeen alkukausi on sujunut mallikkaasti ja kotkalaiset löytyvät sarjataulukon nelospaikalta kolmen voiton ja kolmen tasapelin saattelemana (12 pistettä). Vain KPV on pystynyt voittamaan kotkalaiset tällä kaudella. OPS on edelleen sarjassa yhdeksäntenä (9 pistettä). Viime kierroksella Jippo voitti OPS:n Oulussa maalein 1 - 2 ja samaan aikaan Kotkassa KooTeePee jakoi pisteet Rovaniemen Palloseuran kanssa. Viime kierroksen tasuri katkaisi KooTeePeen kolmen ottelun voittoputken. OPS:n kohdalla ei kotitaiasta tai voittoputkista ole päästy vielä puhumaan, vaikka peli onkin rullannut ajoittain todella hyvin.

 

- Kotona olemme antaneet jostakin syystä käsittämättömän helppoja maaleja, mutta kaikki tietävät, että jos pelaamme normaalitasolla eikä omassa päässä tule isoja hölmöilyjä, niin jokainen vastustaja on voitettavissa Meidän pitää vain kylmästi ratkoa pelit ja jättää hölmöilyt omassa päässä pois. Hyökkäyspäässä pitää löytyä päättäväisyyttä ja oikeanlaista aggressiivisuutta, niin maaleja alkaa tulla, Mahlakaarto ohjeistaa.

Oskari Forsman

OPS-vahti Oskari Forsman palaa maanantaina entiselle kotikentälleen.


Yksi tärkeimmistä palasista kotkalaisten pelissä on keskikentän raataja Tuomas Kuparinen, jolta löytyy 224 liigapelin kokemus FC Lahdesta, MyPa:sta ja Kuopion Palloseurasta. Hän on myös KooTeePeen paras maalintekijä alkukauden kahdella osumalla.

 

KooTeePeen toppari Ken Jammeh mursi telaluunsa RoPS-ottelussa ja hänen kautensa lienee ohi. Myös kotkalaisten hyökkäyspää on kokenut kolhuja, kun Beka Tugushi on sivussa pitkään jalkavamman vuoksi ja Tuomas Kuparinen on kärsinyt olkapäävammasta. Jussi Kinnaslampi on nostettu joukkueeseen ainakin kahden ottelun ajaksi paikkaamaan loukkaantumisia. OPS:n sairaslistalla jatkaa brasilialaistrio Luis Vanderlei, Oliveira ja Paulo Pereira.

Kauden alla hankitut nigerialaishyökkääjät Mark Minabor (21) ja Emmanuel Ikhimhin (20) saapuivat Ouluun lauantai-iltana. Molempien peliluvat ovat kunnossa, mutta nähtäväksi jää, esiintyvätkö uudet hyökkääjät tositoimissa vielä Kotkassa.

 

Janne Mahlakaarron pelaajakortti

 

Oskari Forsmanin pelaajakortti


(Toimitus)

 

07.06.2010

Maalikooste ottelusta OPS-jp - JIPPO

 

(Toimitus)

06.06.2010

Vaisut kotiesitykset jatkuivat

 

OPS-jp - Jippo 1 - 2 (0 - 1)

Kummallista kyllä, mutta Oulun Palloseuran peli näyttää tökkivän kotikentällä ja pistepussi paisuu vastaavasti vieraskentillä. Myös sunnuntaina OPS joutui nöyrtymään kotonaan - tällä kertaa Joensuun Jipolle.

 

Kotijoukkue hallitsi peliä näennäisesti, mutta sarjapisteitä ei tule pallonhallintaprosenttien, vaan tehtyjen maalien mukaan. Maalinteko oli OPS:lle yhtä tervanjuontia ja varsinkin ottelun lopussa oululaisten olisi pitänyt onnistua muutamassa loistopaikassa, mutta niin Mika Hautalan, Sami Karjalaisen, Anzor Kaladzen kuin Alex Arinzenkin huippupaikat vesittyivät heikkoon viimeistelyyn. Jippo puolestaan käytti paikkansa lähes 100 prosenttisesti. Vierailijoiden molemmat maalit syntyivät kulmapotkusta.

 

- Koko viikon olen puhunut joukkueen kanssa siitä, että Jipolla on vain yksi mahdollisuus voittaa meidät: erikoistilanteet. Heillä on nöyrä ja kurinalainen joukkue ja koko viikon puhuin, että he ovat vaarallisia erikoistilanteissa ja juuri näin kävi. Pelaajat pettivät erikoistilanteissa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio puisteli.


- He tekivät kaksi maalia tahdolla, mutta meidän peli ei mennyt loppuun asti. OPS piti palloa enemmän, mutta mitä sitten? Meidän jätkät eivät tiedä maalipaikassa, milloin pitää sijoittaa ja milloin ampua täysillä, Antonio jatkoi ruotimista.

Augustine Jibrin

Kapteenin nauhaa kantanut Augustine Jibrin kuului OPS:n parhaimmistoon, mutta maalin-

tekoon ei hänkään pystynyt.


Reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Jipon Jaakko Reponen survoi kulmapotkutilanteesta OPS:n maalin edustalla pyörineen pallon verkkoon. Varsinkin avausjaksolla joensuulaisten peli näytti rullaavan ja OPS jäi jatkuvasti toiseksi kaksinkamppailuissa. Toisen puoliajan alussa ottelun parhaana palkittu Reponen lähetti kulmapotkun kohti takatolppaa, josta OPS-puolustukselta unohtunut Hans Ekroos pukkasi Jipon toisen osuman.

- Kaksi maalia ratkaisi. Ensimmäisellä jaksolla olimme todella hyviä, mutta ottelun lopussa tuli vaikeuksia, kun OPS nosti pelaajia ylös. Sanoisin, että tämä oli ansaittu voitto meille, oululaisyleisölle tuttu Jipon päävalmentaja Mark Dziadulewich tiivisti.

OPS:n ainokainen tuli pari minuuttia Jipon toisen maalin jälkeen. Teemu Pähtilä murtautui laidasta ja syötti hienosti rangaistuspilkun kohdalle, josta Matias Juntunen tälläsi ylänurkkaan isäntien kavennuksen. OPS sai lopussa vielä hyviä mylläköitä Jipon maalille, mutta maalivahti Mikko Ikonen pääsi lopulta melko helpolla, sillä oululaisten laukaukset kopsahtelivat jatkuvasti suoraan Ikosen syliin. Tappio oli OPS:lle kolmas peräkkäinen kotikentällä.

- Miten voi pelata kotona näin tehottomasti? Itse tykkäsin pelata enemmän juuri kotikentällä, Antonio ihmetteli.

 

0 - 2

Hans Ekroos puski Jipon 0 - 2 johtoon suoraan kulmapotkusta.


OPS:n kokoonpanosta puuttuu tällä hetkellä varsin tärkeitä palasia, kun Janne Mahlakaarto ja Luis Vanderlei potevat reisivammoja. Lisäksi Oliveira (polvi) ja Paulo Pereira (jalkapöytä) ovat pitkään poissa. Loukkaantumisten taakse Luiz Antonio ei kuitenkaan suostunut piiloutumaan.

- Pelataan niillä, mitä on. Loukkaantumia on turha itkeä, sillä niitä tulee kaikille. Esimerkiksi PK-35 voitti meidät täällä ilman Petteri Kaijasiltaa ja Daniel Nwokea. Ja tänään Jipolta puuttui tärkeä pelaaja: Tuomas Korpela, Antonio vastasi.

 

Maalintekijät:

0 - 1 Jaakko Reponen 24 min.

0 - 2 Hans Ekroos (Jaakko Reponen) 56 min.

1 - 2 Matias Juntunen (Teemu Pähtilä) 58 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Jaakko Reponen (Jippo)

2 Mikko Ikonen (Jippo)

1 Augustine Jibrin (OPS-jp)

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

 

04.06.2010

Marko Kivilä: "Sunnuntaina otetaan kotikenttä haltuun"

Oulun Palloseura saa sunnuntaivieraita Joensuusta, kun pari pykälää sarjataulukossa OPS:n alapuolella oleva Jippo saapuu Castreniin. OPS on sarjassa seitsemäntenä ja Jippo yhdeksäntenä. OPS:n keskikenttäpelaaja Marko Kivilä pelasi itse Joensuussa kaudella 2007, joten vierailijoiden pelityyli on tuttu.

- Joensuulla on tiivis ja hyvähenkinen porukka. Joukkueen runko muodostuu edelleen perusjoensuulaisista, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä. Jippo on vaikeasti voitettavissa oleva joukkue, heillä on vain yksi tappio, mutta paljon tasapelejä. He pelaavat monesti pienen marginaalin otteluja ja siellä ajateltiin ainakin minun aikanani hyvin voimakkaasti puolustuksen kautta, Kivilä muistelee.

- Kokeneet maalivahti Mikko Ikonen, toppari Tuomas Korpela ja keskikenttäpelaaja Jaakko Reponen hinaavat sitä porukkaa, hän lisää.

Jippo otti kauden avausvoittonsa viime kierroksella Klubi 04:stä ja tasapeliin joukkue on päätynyt KPV:n, FC KooTeePeen, TPV:n ja Viikinkien kanssa. Vain sarjajohtaja Rovaniemen Palloseura on pystynyt päihittämään Jipon. Vahvistus pienen marginaalin peleihin saadaan vilkaisemalla Jipon kuuden ottelun maalieroa, mikä näyttää viittä tehtyä ja kuutta päästettyä maalia. OPS:n vastaavassa tilastossa on lukemat 11 - 8.

- Jippo on sinnikäs joukkue. Heidän laiturit ovat nopeita ja vaarallisia yksi vastaan yksi -tilanteissa ja tietysti erikoistilannepelaaminen molemmissa päissä tulee olemaan isossa osassa. Me tiedämme heidän täsmäaseet ja ne pitää pelata erityisellä huolella, Marko Kivilä kertoo.

 

Marko Kivilä

Marko Kivilä huilasi kauden kolme ensimmäistä ottelua kylkivamman vuoksi, mutta mies

on pian taas huippukunnossa.


Kivilältä löytyy nopeasti voittoon tarvittavat keinot tiivisti puolustavaa joensuulaisryhmää vastaan.


- Nopea pallon liikuttelu, haastaminen ja yksi vastaan yksi -tilanteissa pitää hyökkäyspäässä päihittää oma mies ja päästä paikoille. Hidas pallon siirtely on pahinta heitä vastaan eikä siihen kannata lähteä, vaan kenttä aukeaa ja pakka muuttuu nopean pallon liikuttelun kautta, Kivilä listaa.

OPS:n pari viimeisintä kotiottelua ei ole sujunut odotusten mukaisesti, mutta Kivilää tilanne ei huolestuta, sillä hän on varma, että kurssi tulee kääntymään.

- Se on vaan joku juttu, mitä on vaikea selittää ja sattumien summa. Minusta se ei ainakaan asennepuolesta ole kiinni, ei todellakaan. Tässä joukkueessa on niin kova vaatimustaso, ettei kukaan löysäile tietoisesti. On vain ajan kysymys, koska meidän peli toimii kotona samalla tavalla kuin vieraissa. Espoon peli oli ehkä kauden ehjin peli meiltä, joten meillä on hyvät lähtökohdat. Sunnuntaina otetaan kotikenttä haltuun, Kivilä päättää.

 

 

OPS-jp - Jippo sunnuntaina 6.6. kello 18:30, Castren. Tervetuloa!

Marko Kivilän pelaajakortti


Sarjataulukko

(Toimitus)