« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - June 2009

29.06.2009

Maalikooste ottelusta OPS - VIFK


OPS - VIFK ottelun huippuhetket.

 

(Toimitus)

28.06.2009

Voittoputki venyi kymmeneen

Oulun Palloseura jatkoi vakuuttavaa kauttaan sunnuntaina VIFK:n kustannuksella nappaamalla kauden kymmenennen peräkkäisen voittonsa. OPS:n iltapuhdetta helpotti VIFK:n maalivahti Brian Popen jo 14 minuutilla ottama punainen kortti. Tilannetta seuranneesta rangaistuspotkusta syntyi oululaisittain vapauttava avausmaali, jonka viimeisteli Luis Vanderlei (kuvassa). VIFK-vahti kaatoi Mika Hautalan avopaikassa eikä tuomarille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin näyttää punaista lappua ja viedä pallo pilkulle. Vanderlei ampui pilkulta jo kauden kahdeksannen osumansa.

 

VIFK pysyi vajaamiehisenäkin hyvin pelissä mukana, mutta takaa-ajo kilpistyi viimeistään koko OPS-puolustuksen varmaan työskentelyyn ja isäntien toiseen maaliin.

- Olen tyytyväinen peliin. VIFK on hyvä joukkue ja ne eivät kuulu sinne missä ne tällä hetkellä ovat, Luiz Antonio viittasi vaasalaisten sarjasijoitukseen.

- Kymmenen peliä ja kymmenen voittoa on erittäin hyvä saavutus, mutta työ jatkuu. Nöyryys on tärkeä sana ja asia meille. Olemme sopineet joukkueen kanssa, että etenemme vain yksi peli kerrallaan, vasta nyt voimme ajatella seuraavaa peliä, Antonio muistutti.

Reilun puolentunnin pelin jälkeen OPS:n serbitoppari Nikola Markovic puski Luis Vanderlein antaman vapaapotkun maaliin, joten taukoa vietettiin kotijoukkueen 2 - 0 johdossa. VIFK ei kuitenkaan lannistunut takaa-ajoasemasta huolimatta ja OPS:n maalivahti Zurab Talakhadze piti muutamalla hyvällä torjunnalla OPS:n voiton syrjässä kiinni. Myös toisessa päädyssä nähtiin hienoja torjuntoja vaasalaisten maalille vaihdetun Magnus Erikssonin toimesta.

2 - 0

Nikola Markovic ponnistaa korkeimmalle ja puskee tulostaululle 2 - 0 lukemat.


- Pilkku ja punainen kortti tekivät paljon, mutta niistä huolimatta me pidettiin tänään hyvin palloa. Me uskallettiin pelata ja pitää palloa. Palloa voi pitää vaikka viisi minuuttia jos vastustaja ei prässää, OPS-luotsi viittasi kenttätapahtumiin.

Kotijoukkueella oli ottelun loppuhetkillä muutama maukas laukaisupaikka, mutta Luis Vanderlein kuti viuhui hieman ohi vaasalaismaalin. Toisesta näyttävästä laukauksesta vastasi vaihdosta kehiin tullut Alex Arinze, mutta Magnus Eriksson torjui tulisen vedon kulmapotkuksi.

 

Alemao

Brasilialaislaituri Alemao pelasi pirteän ottelun hyökkäyksessä.


OPS:n seuraava ottelu on ensi lauantaina Ylivieskassa FC YPA:n vieraana. FC YPA keikkuu sarjataulukossa FC OPA:n ja OPS:n takana kolmantena.

Maalit

1 - 0 Luis Vanderlei rp. 17 min.

2 - 0 Nikola Markovic 35 min.

 

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)


27.06.2009

Kivenkova VIFK sunnuntaivieraaksi

Reilusti yli 100-vuotias Vaasan IFK saapuu sunnuntai-illan iloksi Castreniin yrittämään pisteriistoa Palloseuralta. VIFK pelasi vielä viime kaudella Ykkösessä ja vaasalaiset haluavat varmasti tehdä visiitistään kakkosdivariin mahdollisimman lyhyen. Perinteikäs vaasalaisseura on sarjassa viidentenä. Joukkueen tilillä on 18 pinnaa, jotka koostuvat kuudesta voitosta. Tasapeliin vaasalaiset eivät ole suostuneet kertaakaan.


OPS otti torstain paikallismittelössä peräti yhdeksännen peräkkäisen voittonsa. OPS on Kakkosen kaikkien lohkojen ainoa puhtaan pelin joukkue, joten oululaisten päänahka on varmasti haluttua tavaraa.


Marko Kivilä

Marko Kivilä ampui kauden ensimmäisen maalinsa torstaina komealla tavalla. Katso

video tästä.

 

- OLS-voittoa ei pidä pohtia pitkään, mutta siitä saadaan varmasti energiaa sunnuntain kamppailuun, Marko Kivilä totesi heti OLS-voiton ratkettua.

Nihkeästä esityksestä huolimatta OPS kaatoi torstaina Oulun derbyssä OLS:n maalein 0 - 2. Myös VIFK oli viime ottelussaan voitokas kukistamalla Norrvalla FF:n maalein 3 - 0. Vaasalaisten paras maalintekijä on ollut kuuden osuman Mikko Ylihärsilä. Thomas Johansson on osunut viidesti.

- VIFK on varmasti hyvä joukkue ja siellä kokeneita pelimiehiä, jotka ovat pelanneet ylemmilläkin sarjatasoilla. Joukkue on varmasti yksi tämän lohkon huippujoukkueista, Marko Kivilä povaa.

- Meidän on tärkeintä keskittyä omaan tekemiseen. Sunnuntaina voitetaan aggressiivisella puolustuspelillä ja olemalla miehiä kentällä. Meidän pitää reagoida nopeasti vaihtuviin tilanteisiin - kun menetetään pallo, pitää olla nopeasti puolustusasemissa ja riistot pitää kääntää nopeasti hyökkäyksiksi, kuuluu Kivilän voittoresepti sunnuntaille.

 

Oulun Palloseura-jp - Vaasa IFK sunnuntaina 28.6. kello 18:30 Castren. Tervetuloa!


VIFK:n viime ottelut:

 

VIFK - Norrvalla FF 3 - 0

FC Vaajakoski - VIFK 1 - 0

VIFK - PK-37 3 - 1

Seinäjoen JK - VIFK 1 - 2

VIFK - OLS 3 - 1

(Toimitus)

26.06.2009

Maalikooste ottelusta OLS - OPS

Ottelukooste torstai-illan paikallisderbystä OLS - OPS.

 

(Toimitus)

25.06.2009

Kivilän unelmakuti siivitti OPS:n paikallisvoittoon

Oulun Luistinseura oli sitkeä isäntä torstai-illan paikallisottelussa. Pitkät tovit ottelua hallinnut OLS kaatui lopulta OPS:n Marko Kivilän unelmamaaliin. Kivilä pommitti pallon päättäväisesti yläkulmaan noin 30 metristä. Ottelun avausmaali syntyi vasta 70 minuutin pelin jälkeen ja samalla päättyi OLS:n vahva ote pelitapahtumista.


- Tuollainen maali sattuu harvoin kohdalle. Onneksi se tuli tällaiseen paikkaan eikä semmoiseen kun johdetaan esimerkiksi 4 - 0. Nyt maalilla oli merkitystä, Marko Kivilä kertasi helpottuneena.

Kovalla asenteella paikallisotteluun saapunut OLS oli niskan päällä lähes koko avausjakson. Varsinkin Olavi Arvola ja AC Oulusta lainattu John Jonke (kuvassa) olivat vahvoja kaksinkamppailuissa. Tosin Luistinseuran todelliset maalipaikat jäivät hallinnasta huolimatta vähiin.

- Huh huh. Tiedettiin, että tämä on vaativa peli. Joukkue pelasi huonosti, mutta joskus voi voittaa huonollakin pelillä, mutta ei aina, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokaisi.

- OLS teki meidän pelin vaikeaksi. Hyvin meidän jätkät tappelivat, mutta pelillisesti tämä ei ollut sitä mitä halusin, Antonio pyöritteli.

OLS:n päävalmentaja Jari Jäväjä näki tappiosta huolimatta paljon positiivista omiensa otteissa.

- Olen tosi tyytyväinen ensimmäiseen 65 minuuttiin. Mielestäni me oltiin siihen asti vastustajaa parempia ja meillä oli parempi asenne. Ikävää, että hävittiin, vaikka meillä oli voitontahtoinen ilme ottelussa, Jäväjä harmitteli.

Kivilä

Nikola Markovic kiillotti maalintekijä Marko Kivilän kengät komean osuman päätteeksi.


Derbyn lopullinen ratkaisu nähtiin pian Marko Kivilän voittomaalin jälkeen, kun Luistinseuran maalivahti Bleron Kllokoqi hölmöili itselleen varoituksen ja samalla rangaistuspotkun OPS:lle. OLS-vahti syöksyi helppoon keskityspalloon aivan liian kovalla voimalla teilaten samalla jalkapohjallaan OPS-hyökkääjä Anzor Kaladzen nurmenpintaan. Luis Vanderlei ampui pilkulta kauden seitsemännen maalinsa ja OPS sai haukata henkeä helpotuksesta.

 

0 - 2

Luis Vanderlein lähettämä rankkari painuu vastustamattomasti OLS:n maaliin.

 

- Paikallispeleissä ei kannata sarjataulukkoa miettiä, sillä ennakkoasetelmat ovat näissä peleissä erilaiset. Meillä oli pitkä loma alla ja vaikka me ollaan treenattu niin pelaamattomuus näkyi silti. Tämä oli tosi tärkeä voitto, vaikka peli ei ollut mitenkään kaunista, illan sankari Marko Kivilä ynnäsi.

OPS pelaa seuraavan ottelunsa jo tulevana sunnuntaina, kun viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonnut perinteikäs Vaasa IFK saapuu Castrenille. Ottelu alkaa kello 18.30.

 

Maalit:

0 - 1 Marko Kivilä 70 min.
0 - 2 Luis Vanderlei 81 min. rp.

 

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

24.06.2009

Kauden ensimmäinen derby torstaina

Paikallisvastustaja Oulun Luistinseura isännöi Oulun Palloseuraa OPS:n kauden ensimmäisessä derbyssä torstaina kello 18:30. Ottelu on joukkueille ensimmäinen kahteen viikkoon, sillä Kakkosessa on vietetty juhannustaukoa. Ennen tauolle jäämistä OPS otti tyylipuhtaan voiton Norrvalla FF:stä maalein 0 - 5 ja OLS pelasi 2 - 2 tasurin saman joukkueen kanssa.


- Me emme saa missään nimessä aliarvioida Oulun Luistinseuraa. Heillä on nuori ja hyvä joukkue ja edessä on varmasti vaikea ottelu. Tunnen OLS:n päävalmentaja Jari Jäväjän Helsingin Jalkapalloklubin Mestarien liigan vuosilta. Hän tulee varmasti saamaan vielä paljon joukkueestaan irti, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio muistuttaa.

Paikallisotteluissa on aina oma erityinen tunnelmansa. Pitkän sarjatauon vuoksi molempien joukkueiden pelikunto on kysymysmerkkien ympäröimä eikä OPS:n iltapuhdetta helpota se, että OLS haluaa taatusti olla ensimmäinen joukkue, joka aiheuttaa Palloseuralle pistemenetyksen tällä kaudella. OPS on marssinut alkukauden puhtaalla pelillä voittamalla kahdeksan ottelua peräkkäin. OLS:n kausi on ollut kivisempi. Keltapaidat ovat sarjataulukossa kymmenentenä. OLS on kerännyt yhdeksästä ottelusta voiton, kolme tasapeliä ja viisi tappiota. Maaliero on kymmenen osumaa pakkasen puolella.

 

- Olen seurannut muutaman OLS:n pelin. Heillä on nuori ja hyvä joukkue. Esimerkiksi Olavi Arvola ja Jukka Puurunen ovat todella hyviä miehiä. Olavi pelasi AC Oulussa silloin kuin minäkin olin siellä, Antonio kehuu.

Jukka Puurunen

Jukka Puurusen paita on vaihtunut sinisestä keltaiseen. Puurunen on onnistunut kolme

kertaa maalinteossa tällä kaudella.

 

OPS:n maaliero on 22 osumaa plussan puolella - joukkue on laskenut vain neljä maalia omaan päätyyn tähän mennessä.

- Tunnelma joukkueessa on hyvä. Tiedän, että näin pitkä loma juhannuksen ympärillä voi olla vaarallinen, mutta meidän pelaajat ovat ammattilaisia ja heillä on ollut omat harjoitusohjelmat loman aikana. Lisäksi moni on käynyt harjoittelemassa minun kanssa loman aikana, Antonio kertoo.

Brasilialaisvalmentajan voittoresepti torstaille on tuttu.

- Asenne ja työmoraali pitää olla kovia, hän painottaa.

(Toimitus)


 

 

11.06.2009

Tyylipuhdas voitto, Norrvalla FF - OPS 0 - 5 (0 - 2)

Palloseura jatkoi vahvoja otteitaan Norrvalla FF:n vieraana. Kotijoukkueella oli ottelun alussa noin 20 minuuttia kestänyt etsikkoaika, mutta muutamasta vaarallisesta tilanteesta huolimatta isännät eivät osuneet maalipuiden väliin ja ote kääntyi OPS:lle. Vierailijat dominoivat kenttätapahtumia lopulta viiden maalin muodossa.

 

- Alussa oli vaikeaa. Meillä oli yksi ylärima, mutta sitten peli kaatui, kun pelaajien väliset etäisyydet venyivät liian pitkiksi. Norrvalla sai pari pahaa paikkaa, mutta he epäonnistuivat niissä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi ottelun käännekohtaa.

Loistavia otteita koko kauden ajan esittänyt Luis Vanderlei (kuvassa) oli jälleen kahden maalin mies. Brassi tykitti illan avausmaalin noin 35 metristä, mikä tarkoittaa luonnollisestikin varsin komeaa osumaa. Matias Juntunen osui vielä juuri ennen taukovihellystä ja Norrvalla oli käytännössä lyöty.

 

- Toisella jaksolla meillä ei ollut ongelmia, Antonio vahvisti.

Augustine Jibrin iski kauden kolmannen maalinsa, kun toista puoliaikaa oli pelattu reilu kymmenen minuuttia. Tilanne lähti Luis Vanderlein antamasta kulmapotkusta, jonka Marko Kivilä jatkoi Jibrinille ja hän pussitti vierailijoiden kolmannen osuman. Myös OPS:n 0 - 4 osuma oli kaunista katseltavaa. Luis Vanderlei tykitti Kivilän jakaman ristipallon suoraan ilmasta maaliin. OPS iski illan viimeisen niitin pari minuuttia ennen päätösvihellystä. Mika Hautala päätti puolustuksesta asti rakennetun hienon sommitelman maalipuiden väliin. Osuma oli Hautalan kauden kuudes.

Otteluohjelma kertoo, että OPS:n seuraava ottelu on vasta kahden viikon kuluttua, kun Oulun Luistinseura isännöi kauden ensimmäistä derbyä Castrenissa. Sarjatauon OPS käyttää lomaillen ja harjoitellen.

- Pojat jäävät nyt lomalle. Jokaisella on omat ohjeet, miten pitää harjoitella. Lisäksi minä olen joka päivä Heinäpäässä niitä pelaajia varten, jotka haluavat harjoitella siellä. Meidän pelaajat ovat ammattilaisia ja he tietävät, miten tämä hyvä draivi saadaan pidettyä sarjatauon yli, Antonio kertoo.

- Tärkeintä on vain keskittyä omaan tekemiseen eikä katsella mikä sarjataulukossa on tilanne. Vain oma tekeminen ratkaisee, hän ohjeistaa.

Maalit:

0 - 1 Luis Vanderlei 41 min.

0 - 2 Matias Juntunen 45 min.

0 - 3 Augustine Jibrin 57 min.

0 - 4 Luis Vanderlei 82 min.

0 - 5 Mika Hautala 88 min.

 

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

11.06.2009

TV-taulut täyttävät vuoden - juhlatarjous!

Oulun Palloseuran omistamat TV-taulut täyttävät tänään yhden vuoden. Synttäreiden kunniaksi uusia mainossopimuksia solmitaan -60% hinnoin. Synttäritarjous on voimassa 31.7.2009 asti.

 

TV-taulut sijaitsevat Oulun kaikilla pääsisääntuloväylillä ja ne tavoittavat päivittäin yli 200 000 ihmistä.

 

 

 

 

Tilaa mainos numerosta 0500 517 277.

 

TV-taulusivut

 

(Toimitus)

09.06.2009

Norrvalla FF:n vieraaksi torstaina

OPS hakee kauden kahdeksatta perättäistä voittoaan torstaina Vyöri-Maksamaan kunnasta Norrvalla FF vieraana. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio korostaa, ettei kyseessä ole läpihuutojuttu, vaikka OPS on kerännyt tähän mennessä kolminkertaisen pistepotin torstai-illan isäntiin verrattuna.

- Norrvalla FF on vahva kotijoukkue. Heillä on pieni kenttä ja he pelaavat siellä hyvää jalkapalloa, joten tiedossa on vaikea ottelu. Heilläkin on paljon ulkomaalaisia ja he pelaavat hyvin yhteen, Antonio huomauttaa.


Norrvalla FF on sarjataulukon kahdeksantena seitsemän pinnaa keränneenä. Joukkueen tilillä on kaksi voittoa, tasapeli ja neljä tappiota. Viime kierroksella FC YPA rökitti Norrvallaa peräti maalein 1 - 8. Vyöri-maksamaalaisten ainokaisesta vastasi Ronnie Ludén. Ylivieskalaisten riveihin siirtynyt Dragan Pejic kuritti Norrvallaa neljällä maalilla tuossa ottelussa. On selvää, että mikä tahansa joukkue haluaa ryhdistäytyä tuollaisen tappion jälkeen. OPS saa siis vastaansa ärsytetyn ja sisuuntuneen joukkueen.

 

- Voitto on asenteesta kiinni, Antonio korostaa.

 

Alemao

Norrvalla FF kukisti viime kauden päätösottelussa OPS:n Castrenilla maalein 2 - 3.

Toista kauttaan OPS-paidassa pelaava Alemao esitti pirteitä otteita tuolloin.

 

OPS:n ja FC OPA:n voittomarsseille ei ole löytynyt pysäyttäjää tähän mennessä. FC OPA on sarjakärjessä yhden ottelun Palloseuraa enemmän pelanneena. Myös FC YPA kiilasi OPS:n ohi sarjataulukossa, mutta ylivieskalaisillakin on yksi ottelu enemmän pelattuna kuin OPS:lla.


OPS:n viime ottelu FC Santa Clausia vastaan päättyi leveästi 4 - 1, mutta voitosta huolimatta Luiz Antonio ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Oikea-aikaisuutta: milloin pidetään palloa ja milloin syötetään. Pallon liike pitää olla nopeampaa ja ratkaisut maalipaikoissa pitää tulla nopeammin, hän vaati viime perjantain ottelun jälkeen.

Brassipakki Goiano palaa pelikiellon jälkeen OPS:n kokoonpanoon.

 

 

Sarjataulukko

 

Maalintekijätilasto

 

Veikkauspörssi


(Toimitus)

07.06.2009

OPS:n puheenjohtaja Hannu Takkula jatkaa Euroopan parlamentissa

Oulun Palloseura-jp:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Takkula jatkaa toisen viisivuotiskauden Euroopan huipulla Euroopan parlamentissa. Takkula keräsi EU-vaaleissa yhteensä 39 311 ääntä. Ennen Euroopan parlamentin jäsenyyttään hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 1995 lähtien.


Hannu Takkula kiittää kaikkia tukijoitaan!

 

(Toimitus)

06.06.2009

Maalikooste ottelusta OPS - FC Santa Claus

Koosteessa ottelun kaikki maalit ja maukkaimmat maalipaikat.

 

(Toimitus)

05.06.2009

Puhdas peli sai jatkoa, OPS - FC Santa Claus 4 - 1 (3 - 0)

Oulun Palloseuran voittoputki venyi jo seitsemän ottelun mittaiseksi, kun joukkue nappasi ylivoimaisen esityksen päätteeksi 4 - 1 voiton perjantai-illan rovaniemeläisvieraista. Loppulukemat olisivat voineet olla yhtä hyvin 8 - 1, mutta sinipaitojen maalintekointo hyytyi toisella puoliajalla murskaavan avausjakson jälkeen. Leveästä voitosta huolimatta OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio löysi joukkueensa pelistä paljon kehitettävää.


- Isot lukemat ensimmäisellä puoliajalla ja pelaajat kuvittelivat, että tämä on voittopeli. Se on vaarallinen juttu luulla niin kesken pelin, Antonio ruoti.

- Me oltaisiin voitu tehdä paljon enemmänkin maaleja. Vaikka tämä oli iso voitto, niin on paljon asioita joita pitää parantaa. Oikea-aikaisuutta: milloin pidetään palloa ja milloin syötetään. Pallon liike pitää olla nopeampaa ja ratkaisut maalipaikoissa pitää tulla nopeammin, hän listaa.

Vielä ensimmäisellä 45-minuuttisella nähtiin nopeita ratkaisuja ja hienoja maaleja. Illan sankari Luis Vanderlei aloitti maalinteon rangaistuspilkulta vartin pelin jälkeen. Mika Hautala kaadettiin puolittaisessa läpiajossa ja brassitaituri upotti pallon pilkulta alanurkkaan. Hetkeä myöhemmin Hautalalla oli loistopaikka puskea lisämaaleja, mutta pallo painui tolppaa hipoen ohi Santa Clausin maalin. Vain pari minuuttia tästä ja Vanderlei kokeili tulisella vedolla Santa-vahti Turo Jänkälän refleksejä, mutta brassin illan toinen osuma nähtiin vasta 28 minuutin pelin jälkeen. Teimuraz Varduashvili vapautti pitkällä syötöllä Vanderlein 16-alueen sisällä ja "Decon" kierteinen veto upposi vastustamattomasti takanurkkaan.

 

Deco 2 - 0

Tästä lähtee OPS:n 2 - 0 osuma. Laukojana illan parhaana palkittu Luis Vanderlei.

 

Hautalan lisäksi Matias Juntunen jäi hyvistä yrityksistä huolimatta vaille maalimerkintää perjantaina. Juntusen ensimmäinen loistopaikka tarjoutui puolentunnin pelin jälkeen, mutta Jänkälä oli taas hereillä maalillaan. OPS:n kolmannen maalin puski nigerialaistoppari Augustine Jibrin suoraan Luis Vanderlein lähettämästä kulmapotkusta.

- Ensimmäinen jakso oli todella hyvää peliä, Luiz Antonio tunnusti.


Ottelun toinen puoliaika näytti jatkuvan yhtä murskaavasti, kun Mika Hautala kiiti heti jakson alussa läpiajoon, mutta veto painui jälleen tolppaa hipoen ohi. Tämän jälkeen FC Santa Claus heräsi ja vierailijat saivat hetkeksi otteen pelistä. OPS-puolustus ei saanut palloa purettua maalinedustalta ja Matti Kutila puski pitkän rovaniemeläispainostuksen päätteeksi 3 - 1 kavennuksen.

 

Kaladze

Anzor Kaladze oli tuttuun tapaan aktiivisella pelituulella. Marko Kivilä varmistaa taustalla.

 

FC Santa Clausin terävin kiri hyytyi kuitenkin viimeistään vartti ennen pelin loppua Mika Gröhnin ulosajoon. Ottelun lopussa rovaniemeläisten rivit harvenivat entisestään, kun loukkaantuneen pelaajan tilalle ei enää voitu vaihtaa uutta miestä. Niinpä Teemu Pähtilä kaunisteli loppunumerot hienon yksilösuorituksen päätteeksi kellon käydessä lisäaikaa.

Maalit:

 

1 - 0 Luis Vanderlei rp. 15 min.

2 - 0 Luis Vanderlei 28 min.

3 - 0 Augustine Jibrin 32 min.

3 - 1 Matti Kutila 65 min.

4 - 1 Teemu Pähtilä 90 min.

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

03.06.2009

Augustine Jibrin luottaa kovaan taisteluun

Kauden alla Oulun Palloseuran keskuspuolustusta vahvistamaan hankittu nigerialaistoppari Augustine Jibrin on osoittanut arvonsa kauden ensimmäisissä otteluissa. FC Oulun Palloa viime kaudella varmoin ottein edustanut 20-vuotias puolustaja kärsi viime kaudelta jääneen kahden ottelun rästipelikiellon kauden alussa, mutta neljässä viime ottelussa mies on ollut joukkueen avauskokoonpanossa.

 

- Mielestäni olemme osoittaneet päättäväisyytemme nousta ylöspäin kauden ensimmäisissä otteluissa. Tuo päättäväisyys sitoo pelaajia ja valmennusryhmää yhteen ja kaikesta näkee, että olemme oikealla tiellä - olemmehan voittaneet kaikki ottelut tähän asti, Jibrin kertoo.

- Toivottavasti voittohenki saa jatkoa perjantaina, "Austin" lisää.

 

Perjantaina OPS kohtaa kotikentällään Rovaniemen FC Santa Clausin. Joulupukkien rivejä vahvistaa muun muassa viime kaudella AC Oulussa pelannut Santeri Viitasaari. Yksi rovaniemeläisten mielenkiintoisimmista nimistä on viime kaudella Kolmosen maalitekijätilaston 18 osumalla voittanut Ville Ylipaavalniemi. Liigakokemusta joukkueessa Ylipaavalniemen (10 ottelua) lisäksi omaavat Mika Gröhn (9 ottelua), Joonas Kiistala (1 ottelu), Antti Kutila (2 ottelua) ja Matti Kutila (16 ottelua). Joukkueen pelaava päävalmentaja on yli 200 liigaottelun ja kymmenen vuoden takainen Veikkausliigan maalipörssivoittaja Matti Hiukka. OPS:n penkin takaa löytyy yhtä kokenut entinen liigapeluri, mutta yli tuplasti enemmän maaleja pelaajaurallaan mättänyt Luiz Antonio.


Jibrin uskoo kovan taistelun tuovan pisteitä myös perjantain vastustajasta.


- Jalkapallossa voi tietysti sattua mitä vain, mutta lähdemme positiivisella mielellä FC Santa Clausia vastaan ja odotan voittoa ottelusta. Me pelaamme joukkueena hyvin yhteen. FC Santa Clausista en tiedä paljoakaan, vain sen, että me olemme heidän yläpuolella sarjataulukossa ja niin pitää ollakin, jotta voimme saavuttaa sarjanousun.


OPS osoitti viime viikolla taisteluhenkeä kukistamalla vajaamiehisenä GBK:n Kokkolassa. FC Santa Claus katkaisi viime kierroksella kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa 4 - 1 voitolla FC Vaajakoskesta. Rovaniemeläiset miehittävät tällä hetkellä sarjataulukon kuudetta sijaa. OPS on puhtaalla pelillä sarjakakkosena yhden ottelun enemmän pelanneen FC OPA:n perässä.

- Voittaaksemme perjantain ottelun meidän täytyy pitää päät kylmänä ja jatkaa samaan malliin kuin tähän asti, mutta muilta osin emme saa muistella aikaisempia voittojamme. Pelataan kuten todelliset pelikenttien OPS-taistelijat, Jibrin valaa.

Hän alleviivaa heti perään hyvän joukkuehengen merkitystä menestymisessä.

- Meillä on veljellinen ja rauhallinen ilmapiiri joukkueessa ja kaikki tekevät yhteistyötä kaikkien kanssa. Olemme kuin yhtä perhettä ja niin pitää ollakin, jotta joukkue voi menestyä.

OPS-jp - FC Santa Claus, perjantaina 5.6. kello 18.30 Castren

 

Tervetuloa!

 

(Toimitus)