« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - May 2015

29.05.2015

Ex-liigatähtiä vilisevä KPV Palloseuran vieraaksi kärkikamppailuun

Kausi on vasta nuori, mutta pikku hiljaa sarjataulukosta alkaa erottua kärkiryhmät, jotka ovat napsineet mukavasti voittoja tähän mennessä. Vähäisen ottelumäärän vuoksi sarjasijoituksia ei vielä kannata paljoa tuijotella, mutta todetaan nyt kuitenkin, että sunnuntaina Castrénissa mitellään alkukauden kärkikamppailu, kun kolmantena sarjassa oleva Oulun Palloseura isännöi toisena majailevaa Kokkolan Palloveikkoja.

OPS:n maalivahti Lauri Rönkkö odottaa nimivahvan KPV:n kohtaamista innoissaan.

– Varmasti hyvä peli on tulossa. Uskon, että kolme pistettä jää Ouluun, kun pelaamme joukkueena samalla tavalla kuin näissä viime peleissä (GBK ja FC Kiisto), joissa minä olen ollut mukana. Meidän puolustus on toiminut näissä peleissä hyvin ja olemme saaneet tehtyä maalejakin.

Lauri Rönkkö

Lauri Rönkkö.KPV on lähtenyt OPS:n tavoin kauteen nousutavoitteella ja kovilla satsauksilla. Kokkolalaisten rosterista löytyy harvinaisen kovia nimiä Kakkosen joukkueeseen, kuten Dawda Bah (ex-HJK), Henri Myntti (Veikkausliigan maalikuningas 2008) ja Patrick Byskata (ex-Jaro ja ex-MIFK). Kovia KPV-naamoja ovat myös kippari Aki Sipilä, Akil DeFreitas (ex- Jaro) ja kärkimies Kim Palosaari.

– Mukava nähdä, miten pystymme haastamaan nimekkään nipun. KPV:llä on isoja jätkiä, joten erikoistilanteissa saadaan keskittyä kyllä tarkasti. Meidän oma tekeminen kuitenkin ratkaisee tuloksen ja en usko, että siinä on mitään ongelmia.

Rönkön voittoavainnipusta löytyy seuraavat konstit.

– Puolustetaan nolla omiin ja tehdään pari maalia. Joukkuekuri ja kurinalainen puolustaminen sekä 110-prosenttinen keskittyminen. Näillä KPV kaatuu.

Kokkolan Palloveikot on kerännyt kuudesta ottelusta neljä voittoa, tasurin ja tappion. KPV on tehnyt sarjassa eniten maaleja (14) tähän mennessä, mutta toisaalta laskenut omiin yllättävän paljon osumia (11). OPS on tehnyt 10 maalia ja päästänyt omaan verkkoonsa kuusi palloa.

– Ihan hyvin on kausi alkanut TP-47-pelin (25.4.) työtapaturmaa lukuun ottamatta. Varsinkin puolustus toimii tällä hetkellä helkkarin hyvin ja meille on kyllä todella vaikea tehdä maalia. Joka pelissä on saatu hyvin myös maalipaikkoja, mutta niistä pitää jatkossa rokottaa vastustajaa vielä kovemmalla prosentilla. Muutamat yksittäiset virheet, kun saadaan vielä minimiin, niin pärjäämme kyllä hyvin. En näe mitään ongelmia, Rönkkö päättää.


OPS – KPV sunnuntaina 31.5. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

21.05.2015

Paananen penää parempaa viimeistelyä ja syöttelyä

Sarjanousija FC Kiisto isännöi Oulun Palloseuraa perjantaina oululaisittain katsottuna lohkon pisimmän vierasmatkan päässä Vaasassa. OPS:n päävalmentaja Erkki Paanasella on selvänä, mitä osa-alueita sinipaitojen tulee parantaa seuraavassa ottelussa pitkän bussimatkan päässä.

– Ehdottomasti pitää parantaa maalintekoa ja syöttöpelaaminen pitää saada paljon paremmaksi. Siinä on joukkuepelaamisen lisäksi kaksi isointa asiaa, joihin pitää kiinnittää huomiota. FC Kiistolla on hyvällä asenteella taisteleva ryhmä ja he pystyvät kyllä pelaamaan, jos me annamme heille siihen mahdollisuuden. Ei ole varmasti helppo peli tulossa, hän ennakoi.

Erkki Paananen

Kiisto on pelannut viisi ottelu, joista se on voittanut yhden, hävinnyt kolme ja päätynyt kerran pistejakoon. OPS on voittanut kolmesti ja hävinnyt kahdesti. Tiiviissä ottelutahdissa OPSin tavoin porskuttava Kiisto hävisi viime kierroksella KPV:lle maalein 2 – 3. OPS päihitti Kerho-07:n viime pyhänä niukasti 1 – 0.

– Joukkueen terveystilanne huolettaa hieman. Joonas Sohlo on Kajaanissa tulleen tällin takia kolme viikkoa pois. Eelis Koskinen ei pysy vielä pelaamaan ja Jan Kesti sai Akatemian pelissä kaksi varoitusta eli hän on pelikiellossa. ”Lape” (Lauri Rönkkö) palaa riviin, Paananen luettelee.

Vaasasta kantautuneen tiedon mukaan ottelu pelataan loistokuntoisella luonnonnurmella Mustasaaren keskuskentällä.

FC Kiisto – OPS perjantaina 22.5. kello 18.30, Vaasa.

(Toimitus)

13.05.2015

Kahden pelin viikonvaihde

Oulun Palloseura matkustaa helatorstaina AC Kajaanin vieraaksi ja isännöi sunnuntaina Seinäjoen Kerho-07:ää Castrénissa kello 15.00 alkaen. OPS väläytti 4 – 2-voittoon päättyneessä GBK-ottelussa hetkittäin jo todella mallikasta pelaamista. Pallo liikkui nopeasti varsinkin hyökkäyskolmanneksella ja tästä johtuen maalipaikkoja ja myös maaleja syntyi tiuhaan. Palloseuran keskikentällä jo kahdeksatta peräkkäistä kauttaan operoiva Matias Juntunen on luottavainen kahden pelin viikonlopun alla.

– Kaksi viime peliä on mennyt pisteiden valossa paremmin. Molempien pelien alku on ollut jäätävä ja vastustajan selkäranka on katkaistu jo alussa. Toisaalta oman pelin taso on samalla tippunut ja sitä ei saisi päästää tapahtumaan, vaan taso pitää säilyttää pelin loppuun asti. Taso ei saa ailahdella pelin sisällä niin paljon. Pisteet ovat kuitenkin tärkeimmät. Ihan sama millä tyylillä ne tulevat.

AC Kajaani on aloittanut kautensa OPSin tavoin kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Juuri Palloseuran tulevan sunnuntain vastustaja Kerho-07 voitti AC Kajaanin viime kierroksella maalein 3 – 1.

– AC Kajaanilla on paljon vaarallisia yksilöitä rosterissaan. Meidän täytyy pitää oman pelin taso mahdollisimman korkealla ja määrätä itse pelin tahti, eikä antaa heidän määrätä sitä, Juntunen suunnittelee.


Matias Juntunen


Kerran pilkulta tällä kaudella osuneen Matias Juntusen mukaan prässipeli on ollut oululaisten suurin vahvuus tähän asti.

– Se on toiminut yllättävänkin hyvin ja sitä on treenattu. Ratkaisut hyökkäyskolmanneksella ovat olleet nyt parempia kuin avausottelussa Torniota vastaan. Esimerkiksi GBK-pelissä tuli tilanteita keskityksien kautta, maata pitkin syötöillä ja prässin kautta. Näin se pitää ollakin, että on useita variaatioita.

Juntusen mukaan tärkeintä on kuitenkin oman maalin pysyminen koskemattomana.

– Tästä on puhuttu treeneissä paljon. Kun omissa on nolla, voittaminen on paljon helpompaa. Ei tarvitse tehdä kahta tai kolmea maalia, vaan yksi riittää. Aloitetaan Kajaanissa se, että omassa päässä pysyy nolla ja tehdään itse ainakin yksi. Oman pään puhtaanapitoon täytyy kiinnittää enemmän huomiota, sillä nyt ollaan päästetty hyvän alun jälkeen vastustaja turhaan peliin mukaan.

OPS saa puolustuspäähän lisää kilpailua, kun Keithy Simpson palannee kokoonpanoon viikonlopun otteluissa. Juha-Matti Huovisen ja Eelis Koskisen paluut ovat vielä kysymysmerkkien alla. Hyökkäyksessä OPS:lla on testissä kaksi nigerialaishyökkääjää: Godwin Iorbee Zaki ja Benjamin Ayuba. OPS-vahti Lauri Rönkkö sovittaa kahden ottelun pelikieltoa. Rönkön tuuraajaksi Palloseura on hankkinut viikonvaihteen molempiin otteluihin tuoreen futsalin Suomen mestarin Juho Keskisen. Keskinen on joukkueelle tuttu mies, sillä hän on torjunut OPSin maalilla kausilla 2013-2014.


AC Kajaani – OPS torstaina 14.5. kello 15.00, Kajaani. Tervemenoa!

OPS – Kerho-07 sunnuntaina 17.5. kello 15.00 Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

08.05.2015

Äideille vapaa pääsy sunnuntai-illan otteluun

Oulun Palloseura toivottaa kaikki äidit tervetulleiksi seuraamaan äitienpäivän iltana pelattavaa OPS – GBK-ottelua. Äideille on otteluun vapaa pääsy.

Kokkolan GBK on aloittanut kautensa OPS:n tavoin yhdellä voitolla ja yhdellä häviöllä. GBK kärsi 0 – 3-tappion kauden avauksessaan AC Kajaanille, mutta voitti seuraavalla kierroksella Tornion Pallo-47:n maalein 2 – 1. Voiton arvoa nosti se, että GBK:n maaleista vastanneet Lawrence Smith ja aina vaarallinen Tom Melarti iskivät maalinsa vasta viimeisen kympin aikana.

Kokkolalaisten kokoonpano vilisee viime kausilta tuttuja nimiä, eikä joukkue ole tehnyt suuria muutoksia tälle kaudelle. Raitapaitojen merkittävin hankinta on Ville Luokkala, joka pelasi viime kaudella Valkeakosken Hakassa Ykköstä. Hänellä on 40 ottelun verran kokemusta Veikkausliigasta Vaasan Palloseuran paidasta kausilta 2011-2013.

OPS:lla on taskussaan 1 – 2-voitolla irronneet vieraspisteet Pietarsaaresta. Pienistä vammoista kärsiviä pelaajia on muutamia, mutta varvasmurtumaa paranteleva Keithy Simpson lienee varmuudella katsomon puolella. OPS saa tänään testiin kaksi uutta hyökkääjää, jotka saattavat esiintyä jo sunnuntain ottelussa. OPS lähti hyökkääjäkaupoille, kun koko harjoituskauden joukkueen mukana pelannut Eetu Uusitalo suuntasi siviilityön perässä Etelä-Suomeen, eikä hän näin ollen pysty vahvistamaan OPSia tällä kaudella.

OPS – GBK sunnuntaina 10.5. kello 18.30 Castrén, tervetuloa!

(Toimitus)

31.05.2015

OPS ja KPV tasapeliin maali-ilottelussa

Sateinen sunnuntai-ilta tarjosi katsojille peräti kuusi maalia Oulun Palloseuran ja Kokkolan Palloveikkojen välisessä kärkikamppailussa Castrénissa. KPV:n Bright Ihionu ja OPS:n Abdul Sesay ampuivat kaksi maalia mieheen.

– Yleisöystävällinen peli, kuusi maalia. Mutta ei missään nimessä valmentajaystävällinen, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen totesi.

– Kaksi maalia (0 – 1 ja 3 – 3) tulivat helposti meidän puolustuksen virheistä, vaikka meillä on kokenut puolustus. KPV:n toinen maali oli heidän hyvyyttä. Positiivista oli se, että onnistuimme paremmin omista maalipaikoistamme kuin aiemmissa peleissä. Prosentuaalisesti käytimme noin puolet paikoistamme, hän jatkoi.

Abdul Sesay

Abdul Sesay avasi kauden maalisaldonsa kahdella osumalla.KPV meni ottelussa johtoon jo etukäteen vaaralliseksi tiedetystä sivuvapaapotkusta. OPS-vahti Lauri Rönkkö selvitti tilanteessa Dawda Bahin puskun, mutta maalin tehnyt Bright Ihionu jäi paluupallossa aivan vapaaksi. Koko avausjaksoa hallinneen Palloseuran vastaus tuli hieman ennen taukoa, kun testissä oleva nigerialaishyökkääjä Zaki Godwin täräytti kääntölaukauksen 16-alueen rajalta takanurkkaan.

KPV 0 - 1

KPV meni ottelussa johtoon jo neljännellä peliminuutilla Bright Ihionun maalilla.Ottelun tempo kiihtyi toisella puoliajalla. Heti jakson alkuun nähtiin hieno maali KPV:ltä. Vierailijat levittivät kotijoukkueen puolustuksen parilla syötöllä auki ja Matthew Mendy pääsi sijoittamaan pallon täysin vapaasta paikasta verkkoon. OPS vastasi tähän kahdella nopealla Abdul Sesayn maalilla. Osumat olivat Sesayn kauden ensimmäiset. KPV onnistui kuitenkin vääntämään tasapelin Ihionun illan toisella maalilla.

Zaki Godwin, Keithy Simpson ja Nathan Ibe tuulettavat OPS:n 1 - 1-tasoitusta.KPV-vahti Joonas Myllymäki pelasti vierailijat tappiolta ottelun lisäajalla. OPS:n oikeana laitahyökkääjänä viilettänyt Keithy Simpson pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Myllymäen vastaantulo kuihdutti tilanteen ennen kuin Simpson ehti virittää minkäänlaista laukausta. Simpsonin tilanteen lisäksi Sesay oli lähellä hattutemppua kilauttamalla pallon kerran ylärimaan. Näiden tilanteiden varjolla jääminen tasapeliin oli oululaisille pettymys.

OPS isännöi ensi sunnuntaina paikalliskamppailussa futsalin Suomen mestareita vilisevää Ylivieskan FC YPA:a.

OPS – KPV 3 – 3 (1 – 1)
0 – 1 Bright Ihionu 4 min.
1 – 1 Zaki Godwin (Abdul Sesay) 37 min.
1 – 2 Matthew Mendy 48 min.
2 – 2 Abdul Sesay (Matias Juntunen) 51 min.
3 – 2 Abdul Sesay (Matias Juntunen) 64 min.
3 – 3 Bright Ihionu 76 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Abdul Sesay (OPS)
2 Bright Ihionu (KPV)
1 Pekka Räisänen (OPS)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus

22.05.2015

OPS haki pisteet Vaasasta

Hyvällä jalalla ja asenteella Vaasassa reissannut Oulun Palloseura lastasi 1 – 3-voittoon päättyneen ottelun jälkeen kolme sarjapinnaa mukaansa. OPS soitti pelin sävelet heti alusta lähtien.

– Ensimmäinen jakso oli loistavaa peliä. Toisen jakson lopussa hermoiltiin turhaan, eikä maltettu syöttää ja pitää palloa rauhassa. Peli oli kuitenkin kontrollissa koko ajan ja jokainen pelasi hyvin. Täytyy nostaa hattua pojille. Koko joukkue oli tänään liikkeellä hyvällä jalalla ja jaksettiin pelata, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen kertasi.

Oikeana laitahyökkääjänä tällä kertaa viilettänyt Keithy Simpson tykitti kauden avausmaalinsa Vaasassa yhdeksännellä minuutilla kujajuoksunsa päätteeksi. Vahvaa alkukautta pelaava Konstantin Belov lisäsi johtoa hieman ennen taukoa todella näyttävällä yksilösuorituksella. ”Konsta” hassutti kolme vaasalaispelaajaa ja pisti sen jälkeen pallon pussiin. Pekka Räisänen vapautti Zaki Godwinin läpiajoon heti toisen jakson alussa. Palloseuran testissä oleva nigerialainen teki niin ikään kauden avausmaalinsa Vaasassa. FC Kiisto kavensi pelin 55. minuutilla.

– Ottelu ratkesi meidän kovaan voitontahtoon ja hyvin toimineeseen prässiin. Pojat halusivat voittaa tämän pelin, Paananen tiivisti.

Risuja OPS-luotsi jakoi tutusta aiheesta.

– Meillä oli 12 maalintekopaikkaa. Eivät ne kaikki mitään miljoonan taalan paikkoja olleet, mutta esimerkiksi Zakilla (Godwin) oli mahdollisuus tehdä kolme maalia jo seitsemän minuutin sisään. Maalipaikoissa tarvitaan lisää malttia ja rauhallisuutta jatkossa.

OPS isännöi ensi viikon sunnuntaina Castrénissa kello 18.30 alkaen kovilla satsauksilla kauteen lähtenyttä Kokkolan KPV:tä.FC Kiisto – OPS 1 – 3 (0 – 2)
0 – 1 Keithy Simpson 9 min.
0 – 2 Konstantin Belov 42 min.
0 – 3 Zaki Godwin (Pekka Räisänen) 46 min.
1 – 3 Toni Pylkkänen 55 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Konstantin Belov (OPS)
2 Nathan Ibe (OPS)
1 Ivica Milutinovic (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

17.05.2015

Konstantin Belov ampui pisteet OPS:lle

Vaisun avausjakson jälkeen piristynyt Oulun Palloseura nappasi Konstantin Belovin osuman turvin 1 – 0 -kotivoiton Seinäjoen Kerho-07:stä. OPSin puolustus toimi sateisessa sunnuntai-illassa hyvin ja kahdessa pelissä Palloseuran maalilla torjunut Juho Keskinen piti verkkonsa koskemattomana – siinä sunnuntain hyvät uutiset OPSin päävalmentaja Erkki Paanasta mukaillen.

– Hyvää oli vain se, että voitettiin. Tuollaisista maalintekopaikoista olisi pitänyt ratkaista jo aiemmin, Paananen viittasi muun muassa Godwin Zakin ja Matias Juntusen tuhlaamiin avopaikkoihin.

OPS - Kerho-07

Ensimmäinen 45-minuuttinen pelattiin rankassa vesisateessa.Lopussa kovasti painostanut Kerho-07 oli erittäin lähellä tasoitusta viimeisen kympin aikana, mutta seinäjokelaisten kudit viuhuivat yli, ohi tai jäivät Keskisen näppeihin.

– ”Jupille” (Juho Keskinen) pitää nostaa hattua. Hän otti lopussa pari paraatitorjuntaa ja haki lopussa vielä kulman hyvin ilmasta. Hän tuli meille lähes kylmiltään ja pelasi pitkästä aikaa jalkapallomaalilla, Paananen kiitteli pelikieltoista Lauri Rönkköä tuurannutta oululaistorjujaa.

Juuso Kemppainen

OPS loi toisella puoliajalla maukkaita paikkoja. Tässä Juuso Kemppaisen yritys, mutta Kerho-vahti Paavo Valakari koppasi maannuoliaisen syliinsä.Kumpikaan joukkue ei päässyt avausjaksolla kontrolloidusti rakentelemaan tilanteita, vaan pelin alku oli lähinnä keskikentän pystypainia. Belovin vaihto toiselle jaksolle piristi OPSin hyökkäämistä ja heti tauon jälkeen nähtiinkin ottelun ratkaisumaali. Abdul Sesay vapautti Belovin laidalta puolittain läpi ja nuorukainen sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan.

– ”Konsta” toi vauhtia ja peliälyä, Paananen totesi.

Konstantin Belov

Konstantin Belov (14) sujautti pallon verkkoon 47. minuutilla.OPS-luotsin huolenaiheeksi jäi heikko keskikenttäpelaaminen ja aiemmin mainittu maalipaikkojen tuhlailu.

– Keskikentällä ei saatu taaskaan kunnollista syöttöpeliä. Siihen pitää kiinnittää treeneissä huomiota. Onneksi tässä on viisi päivää aikaa laittaa homma kuntoon.

OPS matkustaa ensi perjantaina sarjanousija FC Kiiston vieraaksi Vaasaan.


 

OPS – Kerho-07 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Konstantin Belov (Abdul Sesay) 47 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Konstantin Belov (OPS)
2 Vladimir Nikitovic (OPS)
1 Pekka Räisänen (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

14.05.2015

Pisteet jäivät Kajaaniin loppuhetken takaiskulla

Yksi virhe kävi kalliiksi Oulun Palloseuran helatorstain Kajaanin vierailulla. Aina yhtä vaarallinen Michael Nzekwe iski voittomaalin vastahyökkäyksestä 86. minuutilla OPSin hyökkäyspään erikoistilanteen jälkeen. Vierailijoilla oli mahdollisuus purkaa pallo ennen AC Kajaanin vastaiskua, mutta tilanne kääntyi lopulta kaksi vastaan yksi -hyökkäykseksi, jonka päätteeksi Nzekwe rokotti OPSia.

 

Vierailijat hallitsivat avausjaksoa, mutta lukuisista maalipaikoista huolimatta verkkoa ei saatu heilumaan. Toinen jakso oli tasaisempi.

- Ensimmäisellä puoliajalla peli oli hyvin kontrollissa ja me hallitsimme palloa. Pelillisesti olen tyytyväinen joukkueen taktiseen pelaamiseen. Voi sanoa, että olimme parempi joukkue, mutta yksi iso virhe maksoi tänään koko pelin ja näin ei saisi päästä käymään. Lisäksi meidän hyökkääjillä on pyhäksi paljon mietittävää, miten laitetaan pallot paikoista maaliin, OPSin päävalmentaja Erkki Paananen ruoti.

AC Kajaani – OPS 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Michael Nzekwe 86 min.

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

10.05.2015

Kolme pistettä jännitysnäytelmästä

Äitienpäivän illan kohtaamisesta Oulun Palloseuran ja Kokkolan GBK:n välillä muodostui todellinen trilleri. Pelissä oli ainekset myös murhenäytelmään, mutta sellaista ei sentään nähty. Palloseuran tukeva johtoasema (3 – 0) piti maalivahti Lauri Rönkön aikaisesta ulosajosta huolimatta loppuun asti.

OPS esitti ensimmäisen puolen tunnin ajan kauden parasta osaamistaan latomalla nopeasti kolme maalia tulostaululle. Joni Lämsä ja Joonas Sohlo tuikkasivat pelissä kaksi maalia mieheen. Lämsä iski Kakkosen tasolla uran ensimmäisen osumansa jo seitsemännellä minuutilla Abdul Sesayn junailemasta paikasta. Vain kaksi minuuttia tästä ja Lämsä zippasi pallon komeasti verkkoon Matias Juntusen järjestämästä läpiajosta.

Kauniisti palloa liikuttaneet oululaiset rakentelivat jatkuvasti maalipaikkoja avausjaksolla, mutta kärkimiehenä kirmanneen Sesayn ruuti oli tällä kertaa märkää. Joonas Sohlo oli tarkempi. ”Jaska” runnoin Konstantin Belovin syötön maalin edustalta verkkoon 20. minuutilla ja peli tuntui taputellulta 3 – 0-tilanteessa. Yksi virhe kuitenkin muutti käsikirjoituksen. Lähes työttömänä ollut OPS-vahti Lauri Rönkkö lähti maaliltaan kauas vastaan vaarattoman oloisessa tilanteessa. Rönkkö kuitenkin sotki pallon jalkoihinsa ja joutui rikkomaan alimpana pelaajana palloa tavoitellutta GBK-hyökkääjää. Seurauksena suora punainen kortti. Rönkön tilalle maalin suulle asteli ensimmäisen Kakkosen ottelunsa kirjauttanut OPS-Akatemian maalivahti Arttu Ahmala.

– Peli rullasi alussa loistavasti. Pelattiin juuri niin kuin oli sovittu. Otimme ylhäältä kiinni ja rakensimme rauhallisesti maalipaikkoja. Ehdottomasti kauden parasta peliä tähän asti. Sitten tuli musta hetki maalivahdille ensimmäisen jakson lopulla. Toinen puoliaika oli hirveän vaikea, vasta neljäs maali laukaisi helpotuksen, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen puhalteli.

Arttu Ahmala

20-vuotias Arttu Ahmala paikkasi Lauri Rönkön OPS:n tolppien välissä miehekkäin ottein. Peli oli Ahmalan uran ensimmäinen Kakkosessa.GBK iski pelin nopeasti 3 – 1:een vaihtomies Miika Hohenthalin toisen jakson alun maalilla. Vierailijat hallitsivat kavennuksen jälkeen palloa täydellisesti, eikä isännillä ollut asiaa puolen kentän yli. Ahmala kuitenkin selvitti tilanteen toisensa perään maalillaan ja OPS-puolustus katkoi hirvittävän määrän keskityspalloja boksissa. Kuin varkain OPS sai yhden ainoan tilanteen kesken GBK:n pyörityksen 72. minuutilla. GBK-vahti Olli Nylund torjui ensin Abdul Sesayn yrityksen ja heti tämän perään Sohlon tilanteen, mutta toisessa paluupallossa Sohlolla oli jo sellainen maalinälkä, että numerot vaihtuivat 4 – 1:een. Kokkolan poikien niska ei kuitenkaan tästä taittunut, vaan Tom Melarti nikkasi nopeasti numerot 4 – 2:een takatolpalta. Tämän jälkeen OPS pisti kaupan kiinni ja peli rauhoittui.

– Olen tyytyväinen joukkueen taisteluasenteeseen. Pakko nostaa esille myös Arttu Ahmala. Nuori maalivahti esitti kylmäpäisiä otteita maalilla, Paananen kiitteli.

Palloseura pelaa ensi viikolla kahdesti. Helatorstaina vieraissa AC Kajaania vastaan ja sunnuntaina kotona sarjanousija Seinäjoen Kerho-07:ää vastaan.


OPS – GBK 4 – 2 (3 – 0)
1 – 0 Joni Lämsä (Abdul Sesay) 7 min.
2 – 0 Joni Lämsä (Matias Juntunen) 9 min.
3 – 0 Joonas Sohlo (Konstantin Belov) 20 min.
3 – 1 Miika Hohenthal 47 min.
4 – 1 Joonas Sohlo 72 min.
4 – 2 Tom Melarti 75 min.

Veikkauspörssispisteet
3 Joonas Sohlo (OPS)
2 Joni Lämsä (OPS)
1 Arttu Ahmala (OPS)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

02.05.2015

Alun maalit siivittivät voittoon Pietarsaaressa

Kauden ensimmäinen täysi pistepotti lähti Oulun Palloseuran matkaan Pietarsaaresta maalein 1 – 2 kauden toisessa ottelussa. Vierailijat ratkaisivat pelin jo kymmenessä minuutissa.

– Otettiin heti ylhäältä asti kiinni ja tila pois JBK:lta. Se puri totaalisesti ja saimme heti alkuun kaksi maalia. Ensimmäinen puoliaika oli loistava ja prässi toimi hyvin. Toisella puoliajalla teimme hetkittäin pelin itsellemme vaikeaksi ja peli tasoittui. Viimeisen vartin ajaksi laitoimme ”kaupan kiinni”, eikä JBK:lla ollut enää paikkoja, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen kertasi.

Palloseuralle vihellettiin rangaistuspotku jo neljän minuutin pelin jälkeen. Paananen kutsui tilannetta ”tuplakaatamiseksi”. Ensin rikottiin Joonas Sohloa ja heti perään Abdul Sesayta – pilli soi jälkimmäisestä virheestä. Pilkun upotti Matias Juntunen. Pian tämän jälkeen kelpo ottelun pelanneet nuorukaiset, Belov ja Juuso Kemppainen junailivat voittomaalin. Belov tarjoili ja Kemppainen paukutti pallon maalivahdin käsien kautta verkkoon.

OPS-vahti Lauri Rönkkö varmisti voittomahdollisuudet omalta osaltaan 13 minuutin kohdalla. Rönkkö nollasi JBK-hyökkääjä Joona Vetelin kahdella ilmiömäisellä refleksitorjunnalla peräjälkeen. Pietarsaarelaiset kavensit pelin 63. minuutilla kulmapotkusta.

– Tämä oli työvoitto. Ensimmäinen peli oli kyllä pois ajatuksista ja peli ihan erinäköistä. Tulevaisuudessa on odotettavissa erittäin hyvää pelaamista, kunhan saadaan vielä muutamia taktisia virheitä karsittua pois, Paananen suuntasi.

OPS isännöi ensi lauantaina Kokkolan GBK:ta Castrénissa.


JBK – OPS 1 – 2 (0 – 2)
0 – 1 Matias Juntunen rp. 4 min.
0 – 2 Juuso Kemppainen (Konstantin Belov) 10 min.
1 – 2 Joakim Häggblom 63 min.

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)