« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - May 2012

31.05.2012

Senegalin maajoukkuehyökkääjä Francois Badji sopimukseen

Oulun Palloseura on tehnyt loppukautta koskevan sopimuksen senegalilaishyökkääjä Francois Badjin (22) kanssa. Hän debytoi OPS-paidassa eilen, kun oululaiset kukistivat sarjajohtaja Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraskentällä.

Badji on ehdolla Senegalin olympiajoukkueeseen, joka selvitti tiensä Lontoon kisoihin. Badji on pelannut kahta peliä lukuun ottamatta kaikissa maansa olympiakarsintapeleissä. Hänellä on myös runsaasti kokemusta Senegalin nuorten ja poikien maajoukkueista. Badji on palkittu muun muassa kotimaansa vuoden nuoreksi pelaajaksi kaudella 2005.

- Hän on mielenkiintoinen tapaus. Yksi erittäin positiivinen asia on se, että hän on näyttänyt olevansa valmis tekemään paljon töitä ja hän on ollut kaikessa joukkueen tekemisessä täysillä mukana. Hän haluaa onnistua täällä. Nyt hänen pitää todistaa meille olevansa hyvä pelaaja, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio toteaa.

Hyökkääjänä tai keskikentän hyökkäävissä rooleissa viihtyvä Badji on OPS:n 21 sopimuspelaaja.

Francois Badji
Hyökkääjä / keskikenttä

22.11.1989, Senegal

(Toimitus)

29.05.2012

Nganbe Nganbe: ”Jätämme Seinäjoen voittajina”

OPS:n kamerunilaishyökkääjä Jean Fridolin Nganbe Nganbe antaa yksinkertaisen ohjeen siihen, miten pisteet irtoaa keskiviikon kärkiottelusta Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

- Noudatetaan valmentajan ohjeita, hän lohkaisee.

Nganbe Nganbe eli tuttavallisemmin ”Frido” sai serbihyökkääjä Marko Jaksicin ohella maalihanat auki 4 - 0 voittoon päättyneessä ottelussa FC Hämeenlinnaa vastaan viime lauantaina. Aivan 10 - 15 maalin vauhdissa kamerunilainen ei kuitenkaan vielä ole, mutta hän uskoo vankasti siihen, että joku OPS-hyökkääjistä nousee tänä vuonna aiempia kausia kovempiin maalilukemiin.

- On täysin mahdollista, että saamme enemmän maaleja tällä joukkueella, koska meillä on paljon kavereita, jotka ovat todella taitavia ja kokeneita hyökkäyspäässä. Hyödyntämällä tuota osaamista vielä paremmin, luulen, että joku meistä merkkauttaa yli 15 maalia tällä kaudella, ”Frido” arvelee.

- Itse yritän etsiä parasta minua jokaisessa ottelussa ja ylittää aina itseni. Annan kaiken dynaamisuuden ja osaamiseni tämän joukkueen eteen, hän jatkaa.

Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Nopeajalkainen OPS-hyökkääjä Jean Fridolin Nganbe Nganbe sai maalihanat auki viime lauantaina lisäajalla

FC Hämeenlinnaa vastaan. Kuinkas muuten kuin läpiajosta.


Alkukauden viidestä pelistä napatut kahdeksan pinnaa ovat välttävän ja tyydyttävän arvosanan välimaastossa, joten paljon on Palloseuralla vielä parannettavaa. OPS:lla voisi paremmalla viimeistelyllä olla helposti pari pinnaa enemmänkin, mutta toisaalta OPS on osoittanut jo nyt venymiskykyä tuloksen eteen.

- Meillä on hyvä ja yhtenäinen puolustus, mutta olemme myös kovasti töitä tekevä joukkue, joka haluaa koko ajan eteenpäin, ”Frido” kertoo.

Hänen mukaan otteluiden avausjaksoilla on annettu tähän asti liikaa tasoitusta vastustajalle. Tällaiseen ei ole varaa SJK:ta vastaan.

- Kauden aloitus ei ole ollut mitenkään tarunhohtoinen, mutta kunhan saamme enemmän pelejä taakse, tulemme juhlimaan enemmän. Meillä on ollut ongelmana, ettemme saa täyttä höyryä ja painetta heti päälle ja sen myötä emme ole olleet riittävän aggressiivisia vastustajan edessä. Jatkossa tulemme lunastamaan myös ensimmäisen puoliajan odotuksia yhä paremmin. Se prosessi lähti liikkeelle viime pelissä, hän toteaa.

Sarjaa johtava SJK on kerännyt kuudesta pelistä kahta vaille täyden potin eli 16 pistettä. Vain Jippo on onnistunut kampittamaan 44 ottelun tappiottomassa putkessa porskuttavaa seinäjokelaisseuraa. OPS on sarjataulukossa neljäntenä.

- Odotamme vaikeaa ottelua. Keskittyminen määrittää tämän ottelun tuloksen. Meidän on oltava taktisesti ja fyysisesti valmiita sekä noudatettava valmentajan ohjeita, sillä muuten olemme vaikeuksissa. Uskon, että jätämme Seinäjoen voittajina, Nganbe Nganbe päättää.

SJK – OPS ke 30.5. klo 18.30, Seinäjoki.

Lue myös: Sarjajohtajan vieraaksi Seinäjoelle

 

(Toimitus)

29.05.2012

Sarjajohtajan vieraaksi Seinäjoelle

Sarjakärki SJK on OPS:lle tuttu vastus Kakkosen kausilta 2008 – 2009. Takana on neljä kohtaamista Kakkosessa, joista molemmilla tilastoissa kaksi voittoa. Joukkueilla on hallussaan mielenkiintoista jalkapallohistoriaa pisteputkien osalta. SJK porskuttaa edelleen ennätyksellisessä 44 tappiottoman pelin putkessa – tuon putken haluaa varmasti jokainen joukkue katkaista. OPS:lla on puolestaan hallussaan pääsarjatason Suomen ennätys tappiottomien otteluiden osalta, kun Palloseura tahkosi välillä 18.5.1980 - 17.5.1981 yhteensä 29 ottelua ilman tappiota.

OPS-luotsi Luiz Antonio on valmentanut kaudella 2006 seinäjokelaista Sepsi-78:a Kakkosessa. Viime viikonvaihteessa Seinäjoella pelattiin hänen nimeään kantava Luiz Antonio –Cup, mikä kertoo paljon Antonion arvostuksesta Seinäjoella, mutta myös Antonio arvostaa SJK:n tekemisiä.

- SJK on laittanut organisaation kuntoon ja siellä nyt ammattimaista tekemistä. Heillä on edessään hyvä tulevaisuus, jos he jatkavat näin, Antonio kehaisee.

- Siellä on paljon kokeneita pelaajia ja aivan loistava maalivahti Luis Fernando. On paljon liigakokemusta: Chris Cleaver, Toni Lehtinen, Christian Sund ja Matti Lähitie sekä paljon divaria kokenut Aki Sipilä. Joukkueesta löytyy siis rutiinia, mutta me olemme valmiita ja tiedämme, millainen peli on tulossa. Meidän pitää olla aktiivisia niin kuin viime pelissä olimme, mutta pitää myös muistaa, että nyt vastustaja on erilainen, Antonio painottaa.

SJK saa keskiviikon otteluun uutta virtaa, kun brassihyökkääjä Daniel Caumon tekee paluun kokoonpanoon. Jenkkitoppari Patrick Phelan on saanut pelilupa-asiansa kuntoon ja mies tehnee kotidebyyttinsä OPS:a vastaan. Myös SJK-kippari Chris Cleaver ja Matti Lähitie palannevat ruotuun loukkaantumisien jälkeen. SJK-hyökkääjä Toni Lehtinen on pitkään sivussa. OPS:lta ovat edelleen sivussa Nikola Prebiracevic ja Kenniel Hyde.

SJK – OPS ke 30.5. klo 18.30, Seinäjoki.

Lue myös: Nganbe Nganbe: ”Jätämme Seinäjoen voittajina”

(Toimitus)

24.05.2012

Huovisen resepti lauantaille: ”nolla omiin ja paikoista maalit”

Oulun Palloseura hakee paluuta voittojen tielle lauantaina kotistadionillaan Raatissa, minne saapuu vieraaksi FC Hämeenlinna. OPS:n keskikentän ja puolustuksen työmyyrä Juha-Matti Huovinen on keittänyt sellaisen voittoreseptin, millä irtoaa kolme sarjapinnaa.

- Pidetään nolla omissa ja toisin kuin viime pelissä, niin tehdään omista paikoista maalit. Parannetaan edelleen omaa peliä, jolloin tämän joukkueen potentiaali pääsee irti, "Juhis" viitoittaa.

Hämeenlinnalaisten voittotili on vielä viiden pelin jälkeen avaamatta. Pisteautomaattia linnapaidoista on kuitenkaan turha odottaa, päinvastoin.

- Heillä on lähtenyt sarja huonosti käyntiin, joten siellä on varmasti pikku hiljaa paineita avata voittotili. Sen takia vastaan tulee tavallista nälkäisempi porukka, Huovinen muistuttaa.

Oululaisittain mielenkiinto kohdistuu kausilla 2009 – 2011 Palloseuraa edustaneeseen brassitaituri Luis Vanderleihin, joka saapuu Raattiin ensimmäistä kertaa vastustajan paidassa.

- ”Deco” on aika vahvasti vasenjalkainen pelaaja, että siinä mielessä tunnemme hänen metkut. Erikoistilanteissa hän on erittäin vaarallinen eli vapareita ei kärsi antaa läheltä maalia. Sama homma kulmissa eli nämä pitää ottaa vielä normaaliakin tarkemmin pois, Huovinen suunnittelee.

Jotta lauantaina päästäisiin kiinni voittokantaa, on Palloseuran päästävä irti alkukauden pelejä leimanneesta ongelmasta.

- Olemme joutuneet tähän asti joka pelissä tappiolle eli vastustaja on tehnyt ensimmäisen maalin. Se on sellainen juttu, minkä pitää muuttua ja vielä niin, ettei omiin mene yhtään. Olemme tehneet siinä mielessä homman vaikeaksi itsellemme, kun helpomman kauttakin voitaisiin mennä, Huovinen toteaa.

- Lisäksi omaa peliä pitää parantaa ja onhan meidän peli pikku hiljaa liikahtanutkin eteenpäin, kun joukkue on hitsautunut pelien kautta yhteen, hän lisää.

Juha-Matti Huovinen

Juha-Matti Huovisen mukaan olisi tärkeä pelata sellainen peli, missä vastustaja ei onnistu maalinteossa kertaakaan.

RoPS:n Mika Lahtinen puski maanantaina tappion OPS:lle tuoneen maalin kulmapotkusta.


OPS:n riveistä puuttuvat varmuudella RoPS-ottelussa loukkaantuneet Nikola Prebiracevic ja Kenniel Hyde. Sen sijaan Juhani Koponen ja Pekka Räisänen saattavat olla kokoonpanossa tulevana lauantaina. FC Hämeenlinna kärsi viime kierroksella 0 – 2 tappion SJK:lle – tuolloin linnapaitojen kokoonpanosta puuttuivat J-P Tuomenoja, Mikko-Petteri Latosaari ja maalivahti Ville Kalervo.

OPS – FC Hämeenlinna la 26.5. klo 17.00, Raatin stadionilla. Tervetuloa!


(Toimitus)

22.05.2012

Hyviä ja huonoja uutisia sairastuvalta

Maanantain RoPS-ottelu toi Oulun Palloseuralle tappion lisäksi muitakin murheita. Avausjaksolla loukkaantuneen laitapuolustaja Kenniel Hyden nilkasta löytyi murtuma, mikä pitää jamaikalaisen sivussa optimistisimmankin arvion mukaan vähintään 3 – 4 viikkoa. Serbitoppari Nikola Prebiracevicin polvesta venähti sivuside, mikä tarkoittaa 2 – 3 viikon huilia.

- Kennielin nilkka on nyt lastassa, mutta onneksi se ei vaadi leikkausta. Tässä on luonnonlait vastassa eli paranemista ei voi nopeuttaa mitenkään. Myös Nikolan polvivamma paranee levolla ja fysioterapian avulla, eikä sitäkään tarvitse leikata, OPS:n lääkäri Ville Puukka kertoo.

Aivotärähdyksestä toipuva Juhani Koponen on puolestaan aloittanut kevyen harjoittelun ja maalivahti liittyy pian myös joukkueharjoituksiin, mikäli vamman kanssa ei tule takapakkia. Puukan mukaan Koponen on mahdollista saada kokoonpanoon jo tulevan lauantain otteluun. Pekka Räisänen huilasi RoPS-ottelun pohjevamman vuoksi.

- Lihasvammat ovat sellaisia, että niitä katsotaan päivä kerrallaan fysioterapian kautta. Voi olla, että hänkin pystyy pelaamaan seuraavassa ottelussa, Puukka arvioi.

- Tässä on nyt kolme peliä viikon sisään ja ne tulevat kyllä liian aikaisin Nikolalle ja Kennielille. Voi olla, että saamme heidät mukaan aikaisintaan 17.6. pelattavaan HIFK – OPS –otteluun, hän jatkaa.

(Toimitus)

18.05.2012

Kärkijoukkue RoPS Raattiin maanantaina

Pohjolan derby ja kärkikamppailu. Siinä pari hyvää syytä tulla katsomaan Oulun Palloseuran ja Rovaniemen Palloseuran kohtaaminen maanantaina. Oululaisjoukkueiden ja rovaniemeläisten kohtaamisissa on ollut aina oma erikoislatauksensa ja jännityksensä. Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta tippunut RoPS on Ykkösen ehdottomia nousijasuosikkeja.

- Nyt on edessä ISO peli. Isompi kuin viime keskiviikkoinen. Minun näkemykseni mukaan RoPS on se joukkue, joka taistelee kärkisijoista meidän, SJK ja PK-35:n lisäksi, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio asettelee.

Ainakin toistaiseksi Antonio listaus pitää paikkansa, sillä RoPS johtaa sarjaa yhdessä SJK:n kanssa neljän pelatun ottelun jälkeen 10 pisteellä. PK-35 on kolmantena (7 pistettä) ja OPS (5 pistettä) neljäntenä kolme ottelua pelanneena. Harjoituskaudella OPS ja RoPS kohtasivat kolmesti. RoPS voitti kahdesti (4 - 1 ja 1 - 2), OPS vei viimeisimmän maalein 2 - 4.

- Kaikkien pelaajien pitää nostaa tasoaan "omalle tasolle". Se on se ainoa keino, millä me voimme voittaa RoPS:n. Lisäksi meidän pitää olla paljon valmiimpia kuin kahdessa viime ottelussa, Antonio vaatii.

Piikkinä RoPS:n kärjessä pelaava Aleksandr Kokko (78 liigapeliä) muistetaan Veikkausliigan maalikuninkaana kaudelta 2008. Liigakentät kokenutta osastoa edustavat myös Tuomo Könönen (235), Antti Peura (41), Mika Lahtinen (136) ja meksikolaiskeskikenttäpelaaja Jose Rivera (26) sekä Kuopion Palloseurasta hankittu konkarivahti Mikko Vilmunen (126). Lisäksi monella nuorella RoPS-pelaajalla on liigatuntumaa viime kauden peleistä. Harjoituspelien perusteella OPS-pakit saavat olla todella tarkkana myös nigerialaislaiturin Emenike Uchennan kanssa.

- Heillä on erittäin kokenut joukkue Tuomo Könösen johdolla ja Emenike on minun mielestäni sarjan vaarallisin vasen laitalinkki. Joukkueessa on paljon liigarutiinia, mikä tarkoittaa sitä, että Ykkösessä sellainen joukkue on mukana kärkikamppailussa, Antonio varoittelee.

RoPS on päihittänyt AC Oulu, FC Hämeenlinnan ja FC KooTeePeen sekä jakanut pisteet PK-35:n kanssa. OPS on tasannut pinnat KooTeePeen ja AC Oulun kanssa sekä voittanut Jipon. Tappioita ei ole toistaiseksi kummankaan tilillä.

OPS:stakin löytyy pääsarjakokemusta jonoksi asti, mutta fakta on se, ettei vanhoilla meriiteillä voiteta yhtään peliä, eikä tehdä maanantaina yhtään maalia. OPS-luotsi Luiz Antonio viisaus kuuluukin, että ”joka päivä pitää todistaa olevansa hyvä”. Varsinkin tulevana maanantaina.

OPS - RoPS ma 21.5. klo 18.30, Raatin stadionilla, tervetuloa!

(Toimitus)

14.05.2012

Juha-Matti Huovisen blogi: Kohti ensimmäistä derbyä

Pitkä kevät ja satoja jäähallissa juostuja kierroksia on takana, ja vihdoinkin on päästy tositoimiin! Ykkösen joukkueet tekivät kovia satsauksia keväällä kauteen lähdettäessä ja sarjasta povattiinkin ennätystasaista monelta eri suunnalta. Joukkuemäärä pieneni ja ottelumäärät kasvoivat viime kauden Ykköseen verrattuna. Omalta osaltamme ryhmä muuttui hieman viime vuodesta, mutta koossa on entistäkin vahvempi joukkue. Ensimmäiset pelitkin on jo saatu pelattua, vaikka valitettavasti meillä kauden avaus Viikinkejä vastaan siirtyi myöhempään ajankohtaan Raatin talviunen vuoksi. Näin pääsimme aloittamaan kautemme Kotkassa viikkoa myöhemmin, josta toimme mukanamme vierastasapelin, vaikka toisaalta voittoon ja kolmeen pisteeseenkin oli kaikki edellytykset. Viime viikonloppuna pääsimme ensimmäisen kerran kotikentälle aina niin vaikeaa Jippoa vastaan, josta paremman toisen puoliajan ansiosta väänsimme hyvin tärkeän avausvoiton.

Kahden pelin jälkeen kasassa on siis neljä pistettä. Keskiviikkona päästään taas kasvattamaan tätä pistepottia, kun kohtaamme AC Oulun ajankohtaan nähden loistavalla Raatin nurmella. Toki ottelussa on tarjolla enemmänkin kuin kolme sarjapistettä, kun taistellaan kaupungin jalkapalloherruudesta. Kumpikaan joukkue ei varmasti halua ottelua hävitä, ja kentällä pelaajat tulevat antamaan taatusti kaikkensa oululaisyleisön edessä.


Jo viime kaudella saatiin hieman esimakua siitä, kuinka kova kiinnostus Oulun paikallispelejä kohtaan on olemassa. Tänä vuonna niin yleisö kuin pelaajatkin saavat nauttia viime kauteen verrattuna yhden ottelun enemmän paikallispelien tunnelmasta, kun Ykkönen pelataan kolminkertaisena sarjana. Toivottavasti yleisö löytää Raatin katsomoihin viime kauden tapaan seuraamaan paikallisvääntöjä, joista ei varmasti tule tunnetta ja latausta puuttumaan. Viime kauden katkerat tappiot AC Oululle on jätetty taakse ja nyt lähdetään hakemaan maukasta revanssia naapurista. Yksi kauden ISOISTA peleistä on siis edessä!

 

- Juhis

AC Oulu - OPS ke 16.5. klo 18.30, Raatin stadionilla!

11.05.2012

OPS valmiina kotiavaukseen

Tätä on odotettu ja kertaalleen siirretty. Oulun Palloseuran kotiavaus pelataan lauantaina kello 17.00 Raatin stadionilla Joensuun Jippoa vastaan! Joensuulaiset ovat varmasti monen valmentajan papereissa yksi sarjan hankalimmista vastustajista. Jippo-luotsi Jarmo Korhosen luoma tiivis ja kurinalainen pelityyli on nostanut seinän pystyyn monille joukkueille. Tällä kaudella kärkipäähän povatut SJK ja AC Oulu ovat jo saaneet maistaa jippomaisuutta 1 - 1 -tasatuloksien merkeissä.

Kokenut OPS-hyökkääjä Pekka Kainu tietää hyvin, millä aseilla Jippo hakee pisteriistoja viikosta toiseen.

- Eiköhän sieltä tule vastaan tiiviisti puolustava ja vastahyökkäävä joukkue. Näin olemme kuulleet meidän vakoojien kautta, Pekka Kainu heittää.

OPS:n kauden avaus päättyi KooTeePeen vieraana Kotkassa 1 – 1-tasatulokseen. Kotiavauksesta Palloseuraa tyydyttää vain täydet kolme pinnaa.

- Kovasti taistellaan ja kolme pistettä pitää ehdottomasti saada, Kainu asettaa.

Voittoreseptikin on selvä.

- Meidän pitää pyrkiä nopeisiin hyökkäyksiin lähtöihin, kun tulee paikka. Sillä se Jipon puolustus varmasti parhaiten aukeaa. Ja jos alkaa pelin aikana tuntua, ettei aukea, niin sitten pitää keksiä jotain muuta. Samalla pitää muistaa itse puolustaa ja varoa, ettei avata omaa peliä liikaa, sillä kyllä vastustajakin osaa lähteä nopeasti hyökkäyksiin, Kainu varoittelee.

Pekka Kainu

Pekka Kainu yrittää löytää pallon mentävää aukkoa Jippo-puolustuksesta viime kauden ottelussa. OPS voitti kotonaan
niukasti 1 - 0. Joensuussa peli päättyi 0 - 0.


Jippo on varsin kuuluisa joukkue myös viime hetkien tasoituksistaan ja voitto-osumistaan lisäajalla. Miten OPS varmistaa, ettei vierailijat iske palloa kertaakaan OPS:n maalikehikon sisään?

- Kyllä meidän maalivahti hoitaa. Luotetaan siihen, Kainu vastaa.

Sääkartat lupailevat melko yllätyksellistä keli lauantaille, mikä tuo taatusti oman lisämausteensa illan otteluun.

- Keli ei ole välttämättä ole ihan napissa, mutta ainakin kenttä on huippukunnossa. Treenasimme siellä tänään ja nurmi on aivan kuin kesäkunnossa, todella hyvä, Kainu kehuu.

Tervetuloa katsastamaan uudistunut Oulun Palloseura taatusti jännittävässä kauden kotiavauksessa!

OPS – JiPPO lauantaina 12.5. kello 17.00 Raatin Stadionilla.

Lipunmyynti

(Toimitus)

12.05.2012

Valtteri Impola kuukauden OPS-juniori

Oulun Palloseura palkitsee tälläkin kaudella yhden esimerkillisesti toimineen juniori-pelaajansa pelikauden jokaisena kuukautena. Huhtikuun kuukauden junnu on OPS:n B-junioreiden Valtteri Impola.

Hän on kulkenut tunnollisesti jo kolmen vuoden ajan Raahesta Ouluun jalkapallon perässä sekä harjoitellut ahkerasti. Impola viihtyy kentällä niin roolissa kuin roolissa ja pelaa hyvän pelin millä pelipaikalla tahansa. B-junioreiden kauden avausottelussa Valtteri paukautti kaksi maalia keskikentältä FC Lynxin verkkoon Palloseuran 1 - 3 voittoon päättyneessä ottelussa.

Valtteri Impola
OPS:n myynti- ja urheilutoimenjohtaja Kari Vaalto palkitsi Valtteri Impolan ruokailulahjakortilla sekä OPS:n perinnekaula-
huivilla OPS - Jippo -ottelun alkuseremonioiden yhteydessä.

(Toimitus)

09.05.2012

OPS - FC Viikingit siirretty heinäkuun lopulle

OPS:n kauden avausottelu FC Viikinkejä vastaan piti pelata alunperin Raatissa 28. huhtikuuta, mutta peli siirrettiin myöhäisempään ajankohtaan kentän huonon kunnon vuoksi. Ottelun uusi ajankohta on tiistai 24.7. kello 18.30. Ottelu kuuluu kauden 2012 Ykkösen juhlapäiväotteluihin.

Otteluohjelma

(Toimitus)

09.05.2012

Best-Hall Oy:stä Oulun Palloseuran pääyhteistyökumppani

Oulun Palloseura ja täyden palvelun hallitoimittaja, Best-Hall Oy ovat solmineet kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, mikä nostaa Best-Hall Oy:n OPS:n tämän kauden pääyhteistyökumppaniksi.

- Sopimuksen sisältö on se, että me toimitamme OPS:n rakennuttaman harjoitushallin teräs- ja kuorirakenteet eli hallirakenteet yhteistyössä OPS:n kanssa. Olemme toimittaneet vuoden 1990 jälkeen noin 40 jalkapallohallia Suomen lisäksi muun muassa Venäjälle, Norjaan, Islantiin, Skotlantiin, Irlantiin, Englantiin ja Viroon, Best-Hall Oy:n Senior Advisor Leif Kempas esittelee.

Best-Hall Oy - Hamilton

Tältä näyttää Best-Hall Oy:n vuonna 2007 Skotlantiin, Hamiltoniin toimittama jalkapallon harjoitushalli.
Kuva: Best-Hall Oy
/ arkisto.


Best-Hall on teräsristikkorakenteisten hallien tuotekehitys- ja laatujohtaja. OPS-manageri Miika Juntunen onkin erittäin tyytyväinen, että OPS:n suurinvestointi (harjoituskeskus) sai kumppanikseen alan markkinajohtajan. Esimerkiksi Tornioon vuonna 2008 valmistunut jalkapallohalli on Best-Hall Oy:n toimittama.

- Best-Hall Oy on luotettava toimittaja ja markkinajohtaja Suomessa. He toimittavat nyt rakennettavan 70 x 45 metrin kokoisen harjoitushallin lisäksi täysimittaisen kentän peittävän hallin nyt rakennettavan viereen. Meidän harjoituskeskukseen on kaavoitettu harjoitushallin ja seuratalon lisäksi täysimittainen lämmitettävä keinonurmi, mutta ajatukseni on kattaa sekin hallilla, sillä Oulussa on huutava pula nimenomaan sisäharjoituspaikoista. Siksi asiasta on laitettu kaavamuutos vireille, OPS-manageri paljastaa.

Pian rakennettavan harjoitushallin viereen kaavailtu täysimittainen areena mahdollistaisi esimerkiksi Liigacupin ja Suomen Cupin talviotteluiden pelaamisen huippuolosuhteissa seuran omalla areenalla.

Best-Hall Oy - Hamilton

Teräsristikkorakenteinen halli voidaan päällystää kestävällä PVC-materiaalilla tai vaihtoehtoisesti pelti-, puu-
tai sandwich-katteella. Kuva: Best-Hall Oy / arkisto.


(Toimitus)

07.05.2012

Marko Jaksic tuo kokemusta ja tulivoimaa

Kokenut serbihyökkääjä Marko Jaksic (28) vahvistaa Oulun Palloseuraa kauden loppuun asti ulottuvalla sopimuksella. Jaksic on pelannut viimeksi Slovakian pääsarjassa MFK Ruzomberokin joukkueessa. Hänellä on kokemusta myös Kuwaitin liigasta sekä kotimaastaan Serbiasta useista eri seuroista.

- Haluan olla nostamassa Oulun Palloseuraa Veikkausliigaan, se on meidän tavoite. Tuon joukkueeseen kokemusta ja toivottavasti myös maaleja, joilla voin auttaa joukkuetta, Jaksic kertoo.

Jaksic oli OPS:n mukana jo kauden avausottelussa Kotkassa, missä hän pelasi 20 minuuttia pelin lopusta.

- Se oli ensimmäinen peli ja sain 20 minuutin aikana yhden avopaikan, josta olisi pitänyt tehdä maali. Pääsin lähelle maalia, mutta veto meni ohi. Tasapeli oli mielestäni reilu tulos Kotkasta, hän arvioi.


Marko Jaksic
10.8.1983, Serbia
Hyökkääjä

Aiemmat seurat:
MFK Ruzomberok (Slovakia), Al Shabab (Kuwait), FC Metalac, FC Zemun, FC Rad, Borac Cacak, Radnicki NBG

(Toimitus)

04.05.2012

B- ja C-junnut avasivat kautensa voitoilla

OPS:n C-junnut nappasivat makean voiton paikalliskamppailusta OLS:aa vastaan maalein 4 - 1. OPS hallitsi peliä enimmäkseen ja loi useita hyviä maalitilanteita. OLS yritti iskeä vastahyökkäyksistä onnistuen yhden kerran yllättämään maalivahti Joni Korhosen, joka sai samassa tilanteessa tällin päähänsä ja joutui jättämään pelin. Jere Tapio tuli maaliin ja oli mies paikallaan. OPS:n osumat jakaantuivat mukavasti usean pelaajan kesken.

- Ottelu oli varsin hyvännnäköistä ottaen huomioon, että kyseessä oli ensimmäinen sarjapeli joukkueelle, joka saatiin koottua yhteen vasta tälle kaudelle. Joukkueessa pelaa pelaajia Oulusta, Kiimingistä, Kempeleestä, Oulunsalosta sekä Raahesta. Seuraavassa pelissä saamme kovan haasteen, kun KajHa saapuu OPSin vieraaksi lauantaina, C-junnujen valmentaja Esa Saajanto totesi.

B-junnut hakivat FC Lynxistä 3 - 1 voiton kauden avauksessaan.

- Mukiinmenevä avaus hyisellä Rovaniemen keskuskentällä. OPS hallitsi peliä ja saatiin luotua useita maalipaikkoja, joista iskettiin ratkaisevat maalit. Kenttätasapaino säilyi hyvin läpi ottelun ja jokainen ukko täytti paikkansa, erityisesti onnistuivat sekä maalinteossa että muutenkin kenttäpelissä "Vakke" ja "Joni L". Parannettavaa jäi joukkueella syöttönopeuteen, pelin avaamiseen ja kommunikointiin, OPS:n B-junioreiden valmennustiimistä todettiin.

OPS-nuorten otteita voi seurata tarkemmin läpi kauden Juniorit-linkin kautta.

(Toimitus)

04.05.2012

Koponen: ”Tätä on odotettu”

Kauan odotettu ja Oulun Palloseuran osalta kertaalleen jo siirretty kauden avaus on vihdoin ovella. OPS aloittaa tositoimet lauantaina Kotkassa FC KooTeePeen vieraana.

- Tätä on odotettu. Muutama kuukausi on painettu eläimenä, joten on kiva päästä uuteen kauteen, joka on puheiden mukaan taas kaikkien aikojen kovin, OPS-kapteeni Juhani Koponen heittää.

- Kaikki joukkueet osaavat pelata aivan varmasti, joten se porukka, joka pystyy heti virheiden jälkeen hyviin suorituksiin on kovilla. Se on todella tärkeä asia Ykkösessä, sillä jo nyt olemme nähneet yllättäviä tuloksia; asiantuntijoiden vastaisia tuloksia. Ei täällä paina pätkääkään se, kenellä on eniten liigapelejä tilastoissa, vaan se kuka haluaa olla paras pelaaja ja paras joukkue, ”Kopo” painottaa.

Juhani Koponen kantaa tällä kaudella kapteenin velvoittavaa nauhaa hihassaan. Itseltään paljon vaativa maalivahti lupaa pitää myös muun joukkueen hereillä kapteenin ominaisuudessaan.

- Pyrin ottamaan mallia vanhoilta kapteeneilta, joskaan en tule pitämään niin sankarillisia puheita kuin ”Austin” (Augustine Jibrin) viime kaudella. Pitää herätellä joukkuetta ja joka jätkää varsinkin henkisesti, OPS-kippari suunnittelee.

Viime kaudella Palloseuran maalinteko tökki varsinkin alkukaudesta, mutta Koposen mukaan tätä ongelmaa ei nyt ole. Päivittäin joukkuetovereidensa kuteja torjuva maalivahti on huomannut kaivaneensa palloja ”muutamia” kertoja myös selkänsä takaa.

- Kyllä ainakin maalivahtina on ketutus noussut treeneissä, kun jätkät ovat tehneet maaleja hyvällä prosentilla. Onhan nuo sen verran iloisia veikkoja, että eiköhän niitä maaleja tule. Ja jos ei tule, niin pitää käydä itse näppäämässä, harjoituskaudella kertaalleen maalinteossakin onnistunut ”Kopo” sanoo.

- Meidän pitää vain uskoa omiin kykyihimme ja siihen, että voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa. On meillä sen verran kova ja taitava porukka ja ”Aippe” (Aimo Sutinen) on juoksuttanut meidät niin hyvään fyysiseen kuntoon, että voitas osallistua kesällä vaikka olympialaisiin, hän letkauttaa.

Kaikki muutkin joukkueet osaavat pelata ja ovat hyvässä kunnossa, joten Koponen uskoo pienien henkimaailman juttujen ratkaisevan tiukkoja 90-minuuttisia.

- Ei tule olemaan yhtään joukkueetta, joka karkaisi täysin missään vaiheessa kautta, kuten FC Lahti viime vuonna. Jos voitat pari peliä putkeen, olet mukana kärkikahinoissa. Jos häviät pari peliä, pelaat putoamista vastaan. Niin tasainen sarja on. Se pärjää, kenellä pää kestää parhaiten, Koponen korostaa.

OPS

OPS viimeisteli peli-ilmeensä Castrenissa torstaina. Kuvassa kolme poikien maaottelua vyöllään Itävallasta palannut
Juuso Kemppainen haastaa kokenutta serbitopparia Nikola Prebiracevicia.


Avausottelua innolla odottava OPS-vahti tietää varsin hyvin Kotkan olevan yksi vaikeimmista vierasnurmista. KooTeePee aloitti kautensa viime viikonvaihteessa 3 – 0 voitolla HIFK:sta ja pudotti samalla viikolla Turun Interin Suomen Cupista.

- Kotka on aina vaikea paikka. Olen pelannut monta kertaa siellä, eikä ikinä ole ollut niin sanottua helppoa peliä, ei ikinä. Se on just niitä porukoita, jotka eivät halua hävitä. Meidän pitää valmistautua peliin heitä paremmin, emmekä saa antaa etumatkaa missään vaiheessa, Koponen ennakoi.

FC KooTeePee – OPS la 5.5. kello 17.00, Kotka.

(Toimitus)

04.05.2012

Antonio vaatii pelirohkeutta, taistelua ja kurinalaisuutta

Äärimmäisen lyhyessä ajassa joukkueensa palaset hyvälle mallille yhdessä muun valmennustiimin kanssa luotsannut Luiz Antonio odottaa tositoimia ja ensimmäistä todellista mittaria, FC KooTeePeetä innolla. OPS:n joukkueen rakentaminen on ollut tänä vuonna kuin hidastettua joulukuusen koristelua. Peruspalikat olivat aikaisin koossa, mutta latvatähtiä on saapunut joukkueeseen hiljalleen ja valitusti pitkin talvea.

- Pitää toivoa, että vahvistukset ovat hyviä ja he voivat auttaa joukkuetta. Kolmena vuonna meillä on ollut aina hyvä kokonaisuus ja niin uskon nytkin olevan. Aiemmin on ollut vähän pettymys, ettei kukaan hyökkääjä ole tehnyt yli kymmentä maalia kaudessa, joten nyt olisi tärkeä löytää sellainen mies, johon joukkue voi luottaa, että kohta se tekee maalin. Vaikkakin minulle on ihan sama, kuka lopulta tekee maaleja, mutta olisin todella iloinen, jos joku hyökkääjä tekisi yli kymmenen maalia, Luiz Antonio pohtii.

OPS:n tavaramerkiksi on muodostunut rohkea ja luova jalkapallon pelaaminen kovalla taistelulla ja kurinalaisuudella maustettuna. Palloseura on paljolti päävalmentajansa näköinen: kahdesta kentällä olevasta joukkueesta se enemmän voittoa haluava.

- Haluan nähdä taistelumeininkiä ja voittoja joka tilanteessa. Kolme vuotta olemme esittäneet pelaavaa jalkapalloa ja olemme tehneet joka vuosi hyvää tulosta. Sitä ei ole syytä muuttaa, vaan jatkamme samalla mallilla, Antonio suunnittelee.

- Haluan nähdä kurinalaisen OPS:n. Aivan kuten viime vuonna, jolloin me pystyimme voittamaan monta peliä 1 - 0 -tuloksella. Kaksi vuotta sitten me emme vielä pystyneet siihen, mutta viime vuonna me todistimme, että pystymme. Se kertoo siitä, että joukkue on oppinut paljon ja se huomaa itse, jos se on huonolla pelipäällä ja peli ei pyöri kauniisti tai tuntuu, ettei tekniikka ole hyvä, niin silloin pitää löytyä taistelua. Se on pelaajien velvollisuus, OPS-luotsi päättää.

(Toimitus)

02.05.2012

OPS kiinnitti viisi omaa junioria

Oulun Palloseura on kiinnittänyt omista A-junioreistaan Ilari Alakokkareen (18) ja Tomi Meriläisen (18) vuoden mittaisilla sopimuksilla edustusjoukkueeseen. B-junioreista edustukseen nousevat Niklas Puurunen (16), Ville Rimpinen (16) ja Yannick Venadiambu (16), joiden kanssa on allekirjoitettu kolmen vuoden sopimukset.
 
- Ensimmäisenä pojilta vaaditaan henkilökohtaista sitoutumista tähän. Toisena tulee pelaajien kehittäminen harjoittelun ja pelaamisen kautta. OPS:lla on hyvä tulevaisuus edessään varsinkin nyt, kun oma harjoituskeskus on tulossa. Meillä on junioreissamme muitakin lupaavia poikia, joilla on hyvät mahdollisuudet nousta edustusjoukkueeseen tulevaisuudessa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio iloitsee.

Oululaisnuorten myötä OPS:lla on koossa 19 sopimuspelaajaa.


Kaikilla tavoitteena peliaika


Niklas Puurunen (kuvassa) ja Yannick Venadiambu ovat harjoitelleet jo kaksi vuotta osittain miesten joukkueen mukana.

- Kaksi vuotta sitten joulun alla Luiz Antonio soitti ensimmäisen kerran ja pyysi mukaan harjoituksiin. Eihän sitä voinut silloin käsittää, että pääsee mukaan. Pikku hiljaa sitä on tottunut tempoon ja homma alkoi sujua. Tavoitteena on päästä kentälle ainakin jonkun minuutin verran tällä kaudella ja kolmen vuoden aikana edetä avauskokoonpanoon. Hienoa, että olen päässyt kokeilemaan talven harjoituspeleissä, sillä se on ollut hyvä palkinto siitä, että on treenannut paljon, maaliahne Niklas Puurunen kertoo.

- B-junnujen peleihin verrattuna miehissä on paljon kovempi tempo ja koko ajan pitää olla hereillä, sillä aina tulee kaveri kylkeen kiinni. Aikaa on paljon vähemmän, Puurunen vertailee.

Yannick Venadiambu on asunut koko ikänsä Oulussa, mutta hän omaa kongolaisia sukujuuria isänsä kautta. Venadiambun pelipaikka on toppari tai keskikenttä.

- Nyt on ollut helpompaa kuin viime vuonna, kun tuntee jo suurimman osan jätkistä ja omasta mielestäni olen päässyt paremmin mukaan miesten rytmiin. Joukkueen kannalta nousu Veikkausliigaan on ehdoton ykkösjuttu. Henkilökohtaisesti pitää treenata todella kovaa, jotta voi saavuttaa jotain. Jos jossain vaiheessa pääsisi tuurin ja kovan työnteon kautta näyttämään avauskokoonpanossa, niin se olisi hienoa. Ennen sitä on haaveena, että saisi kesän peleissä jotain minuutteja, Venadiambu suunnittelee.
 
Laitapakkina viihtyvä Ville Rimpinen otti ensimmäiset juoksuaskeleet miesten peleissä Suomen Cupin derbyssä AC Oulua vastaan.

- Mahtavaa, että olen päässyt kokeilemaan miesten vauhtia. Toivottavasti OPS on Veikkausliigassa kolmen vuoden sisällä. Omasta mielestäni olen kehittynyt hyvin tänä talvena ja olisihan se mukava päästä kentälle Ykkösen pelissä. Junnupelit menevät kuitenkin siinä mielessä vielä edelle, koska pelaamalla kehittyy parhaiten, Rimpinen tietää.

Tomi Meriläinen
OPS-luotsi Luiz Antonio on antanut epäröimättä peliaikaa nuorille oululaislupauksille. Tomi Meriläinen (oik.) on onnistunut
harjoituspeleissä
maalinteossakin pari kertaa, vaikka tämä yritys jäikin AC Oulun maalivahti Juho Keskisen näppeihin.

Topparin ja laitapakin rooleissa viihtyvä Ilari Alakokkare sekä hyökkääjä Tomi Meriläinen hamuavat myös ensiminuutteja miesten Ykkösessä.

- Minulla alkaa armeija heinäkuussa, mutta jospa sitä pääsisi kuitenkin kokeilemaan kentällä. Miesten pelien tempo ja fyysisyys ovat paljon kovempia kuin A-junnuissa, joten omaa kuntoa pitää kyllä vielä nostaa, Meriläinen toteaa.

- Tavoitteenani on kehittyä mahdollisimman paljon. Pitää päästä kiinni fyysisyyteen ja pallotempoon, jotka kovenevat miesten peleissä, Ilari Alakokkare sanoo.


Ilari Alakokkare
20.4.1994, Oulunsalo
Toppari / laitapuolustaja

Tomi Meriläinen
3.7.1993, Oulu
Hyökkääjä

Ville Rimpinen
18.6.1995, Tyrnävä
Laitapuolustaja

Yannick Venadiambu
6.7.1995, Oulu
Toppari / keskikenttä


Niklas Puurunen
11.4.1996, Oulu
Hyökkääjä

(Toimitus)

30.05.2012

Sarjajohtaja SJK nurin, Francois Badji debytoi

Oulun Palloseurasta tuli se joukkue, joka katkaisi Seinäjoen Jalkapallokerhon 44 ottelun mittaisen tappiottomien otteluiden putken. Vakuuttava 0 – 2-vierasvoitto sarjajohtajasta irtosi kauden parhaalla esityksellä.

- Tämä oli meidän kauden paras peli. Ei vain sen takia, että tuli voitto, vaan pelillisestikin tämä oli paras, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio hehkutti.

- Ei tarvitse aina puhua, että meillä on kapea materiaali ja joukkue on kasattu myöhään. Nytkään moni ei uskonut meidän voittoon sen takia. Kyllä meillä onkin kapea materiaali ja joukkue on kasattu myöhään, mutta silloin, kun tämä joukkue menee kentälle, se taistelee kovalla itseluottamuksella ja on nöyrä. Se riittää, Antonio kuittasi.

Ottelun molemmat maalit nähtiin avausjaksolla. Ensin Jean Fridolin Nganbe Nganbe runttasi laitapotkun takanurkkaan Vladislav Viricin järjestämästä tilanteesta. Juuri ennen taukoa Nganbe Nganbe petasi tilanteen maalihanat lauantaina avanneelle Marko Jaksicille, jonka kääntölaukaus 16-rajalta upposi takakulmaan.

- Toivottavasti tämä ei ollut kallis voitto meille, sillä Nganbe Nganbe löi päänsä toisen pelaajan kanssa yhteen ja hänen piti lähteä käymään sairaalassa, Antonio totesi.

Toisen jakson alussa OPS:lla oli paikat ”tappaa” peli lopullisesti, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Jakson loppupuolella OPS päätti pistää kaupan kiinni ja keskittyi puolustamaan 0 – 2-voiton sarjajohtajasta, joka jäi yllättävän aseettomaksi OPS:aa vastaan.

- Täytyy sanoa, että topparipari LuizaoPekka Räisänen pelasi vahvasti. He voittivat paljon pääpalloja ja varsinkin Pekka ansaitsee tunnustusta taistelusta, sillä hän oli vähän kysymysmerkki ennen ottelua. Myös Juhani Koponen oli varma maalilla ja hoiti paljon keskityspalloja. Samoin Ramirez oli keskikentällä erittäin vahva ja voitti siellä paljon kakkospalloja, mutta ennen kaikkea koko joukkueelta vahva suoritus tänään, Antonio luetteli onnistujia.

Juuri ennen ottelun alkua pelilupa-asiansa kuntoon saanut senegalilaishyökkääjä Francois Badji debytoi OPS-paidassa Seinäjoella, kun hänet vaihdettiin Matias Juntusen tilalle ottelun 64. minuutilla.

- Tästä on hyvä jatkaa sunnuntaina, jolloin kohtaamme PK-35:n kotona, OPS-luotsi suuntasi.

SJK – OPS 0 – 2 (0 – 2)
0 – 1 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (Vladislav Viric) 24 min.
0 – 2 Marko Jaksic (Nganbe Nganbe) 43 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Juhani Koponen (OPS)
2 Luizao (OPS)
1 Justin Moose (SJK)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

26.05.2012

Maalihanat auki laajalla rintamalla

FC Hämeenlinnan tuska sarjataulukon pohjalla syveni Raatissa, kun Oulun Palloseura myllytti tulostaululle 4 – 0 lukemat. Erityisen iloisia OPS-leirissä oltiin serbikärki Marko Jaksicin 3 – 0-osumasta, mikä katkaisi miehen todella pitkän kuivan putken. Tuuletukset olivat sen mukaiset.

Ottelun avausjakso oli vielä varsin tasaista pelaamista ja FC Hämeenlinnallakin oli omat hetkensä. Entisen OPS-pelaaja Luis Vanderlein ylärimalaukausta lähemmäksi vierailijat eivät päässeet. Palloseura piti maalivahti Lauri Rönkön johdolla kauden ensimmäisen nollapelin, mikä nousi OPS-luotsi Luiz Antonion papereissa yhtä korkealle kuin hyökkäyspään lukuisat onnistumiset.

- Tämä oli hyvä voitto koko joukkueelta. Hienoa nähdä, kun pelataan paineiden alla ja sitten onnistutaan. Varmasti sata kiloa lähti pois Marko Jaksicin selästä maalin myötä. Maalinteko on hyökkääjän bisnes ja niitä pitää tehdäkin. Myös meidän nuoret pojat saivat lopussa onnistumisia, Antonio iloitsi.

- Ennen peliä sanoin joukkueelle, että olisi hienoa nähdä välillä nollapeli ja se tuli, hän jatkoi.

Puolen tunnin pelin jälkeen OPS meni johtoon Ramirezin antamasta vapaapotkusta, jonka Pekka Kainu (kuvassa) pukkasi maaliin. Kainulle jo kauden kolmas osuma. Ramirez oli päätähtenä  FC Hämeenlinnan pyristelyt tappaneessa 2 – 0-maalissa, jonka hän laukoi suoraan vaparista peräti 40 metristä. Uskallan luvata jo tässä vaiheessa kautta, että ”Ramin” pommi oli yksi kauden upeimmista maaleista.

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen tuskaili joukkojensa tehottomuutta ja heikkoa henkistä kanttia. Joukkue on tehnyt vain yhden maalin kuudessa ottelussa.

- Kaverille riittää yksi paikka, meille ei. He ratkaisivat pelin kahdella erikoistilannemaalillaan. Ihan samalla lailla siellä oli meilläkin maalipaikkoja, mutta meillä ei mene sisään ja kaverilla menee. Avausmaalin merkitys on tässä tilanteessa henkisesti iso, Lempinen tuskaili.

Lauri Rönkkö

Maalivahti Lauri Rönkön johdalla irtosi OPS:lle kauden ensimmäinen nollapeli.


OPS:n nuorisokaartista uran ensimmäisen Ykkösen ottelun kirjauttivat tililleen lopussa kentälle vaihdetut Ilari Alakokkare ja Niklas Puurunen. Varsinkin Puurusen sisääntulo oli maaginen, kun 16-vuotias hyökkääjä vapautti heti ensimmäisellä kosketuksellaan Jaksicin maalintekoon lisäajalla. Loistavasti pelattu tilanne myös Juuso Kemppaiselta, joka ohjasi ensin Rönkön maalipotkun päällään Puuruselle ja Puurunen edelleen ensimmäisellään Jaksicille. Hetkeä myöhemmin Jaksic vapautti Jean Fridolin Nganbe Nganben läpi ja sen myötä kamerunilaisellekin kauden avausosuma.

- Joukkue taisteli, siellä oli hyvä fiilis ja pojat kannustaa toisiaan. Myös meidän nuoret pojat ovat ansainneet peliajan silloin, kun he menevät kentälle. He eivät mene sinne vain sen takia, että he ovat junioreita. Pojat ovat tehneet hyvää työtä treeneissä ja peliaika pitää ansaita myös jatkossa, Antonio mainitsi.

OPS – FC Hämeenlinna 4 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Pekka Kainu (Ramirez) 30 min.
2 – 0 Ramirez 81 min.
3 – 0 Marko Jaksic (Niklas Puurunen) 90 + 1 min.
4 – 0 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (Marko Jaksic) 90 + 3 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Pekka Kainu (OPS)
2 Pekka Räisänen (OPS)
1 Ramirez (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet:
3 Pekka Kainu
2 Pekka Räisänen
1 Luizao

Ottelupöytäkirja
(Toimitus)

21.05.2012

RoPS niukasti parempi

Suvereenisti pelin aloittanut Oulun Palloseura loi kaksi avopaikkaa viiden minuutin sisään, mutta serbikärki Marko Jaksic epäonnistui molemmista boksin sisään pelatuista paikoistaan. Tämän jälkeen ensimmäisen puoliajan hallinta kääntyi pikku hiljaa vierasjoukkue Rovaniemen Palloseuralla. Ottelun ainoaksi jäänyt maali nähtiin hieman ennen taukoa, kun Mika Lahtinen puski pallon kulmapotkusta OPS-verkkoon.

- Onneksi RoPS ei ollut kovin hyvä tänään, sillä silloin meillä olisi ollut vaikeuksia. RoPS ei ollut tänään se RoPS, mitä se voi parhaimmillaan olla. Siksi minua harmittaa todella paljon, sillä tämä peli oli voitettavissa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio puisteli.

Tappioitta jatkavassa RoPS-leirissä oltiin tyytyväisiä nihkeästi Oulusta irronneisiin vieraspinnoihin.

- Tämä oli pallo ilmassa taistelupeli, josta puuttui hienoudet. OPS:lla on isokokoinen joukkue ja se tuotti meille vaikeuksia. Selvät maalipaikat olivat vähissä, RoPS-käskyttäjä Kari Virtanen ynnäsi.

OPS - RoPS

OPS:n olisi pitänyt rokottaa vierailijoita jo parin minuutin jälkeen, mutta RoPS-vahti Mikko Vilmunen selvitti kaksi
loistavaa maalipaikkaa.


Puoliajalla OPS-leirissä nähtiin taas herääminen ja toinen jakso pelattiinkin lähinnä RoPS-päädyssä. Lähimpänä maalintekoa oli nokikkain RoPS-vahti Mikko Vilmusen kanssa päässyt Juuso Kemppainen, mutta Palloseuran osalta tulostaululla säilyi nolla.

- Pienestä oli kiinni. Joka pelissä me järjestämme vähintään kaksi tai kolme maalipaikkaa, joista pitäisi ratkaista, Antonio viittasi Jaksicin ja Kemppaisen tilanteisiin.

Totutun rohkeasti takaa-ajoasemassa maalia hakenut OPS loi hyviä myllytyksiä Vilmusen maalille ja vain kolmen miehen OPS-alakerta pysyi tiiviinä. Ainoastaan lisäajalla RoPS:lle aukesi yksi tilaisuus katkaista OPS:n selkäranka, mutta Lauri Rönkön jalkatorjunta antoi oululaisille mahdollisuuden hakea tasoitusta päätösvihellykseen saakka. Hiekka tiimalasissa valui loppuun ja OPS joutui nöyrtymään tappion edessä ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Palloseura on tulessa seuraavan kerran ensi lauantaina, kun FC Hämeenlinna vierailee Oulussa.

OPS – RoPS 0 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Mika Lahtinen 38 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Mika Lahtinen (RoPS)
2 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (OPS)
1 Tuomas Tyystälä (RoPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet:
3 Luizao
2 Jean Fridolin Nganbe Nganbe
1 Juha-Matti Huovinen

Ottelupöytäkirja


MAALIKOOSTE

(Toimitus)

16.05.2012

Pisteet jakoon derbyssä

Alkuvaikeuksien jälkeen Oulun Palloseura nousi kaksi kertaa tasoihin ja se riitti keskiviikkoillan paikallismittelössä pistejakoon. Derbylle ominaista taistelua ja tsemppaamista nähtiin läpi ottelun, mutta juurikaan pelillisiä hienouksia ei vielä tässä vaiheessa kautta ollut tarjolla.

- Tämä oli sitä, mitä odotettiin. Molemmat kyllä uskaltavat pelata rohkeasti, mutta meidän myöhäinen joukkueen rakentaminen näkyy vielä siinä, etteivät pelaajat ymmärrä täysin toisiaan, mutta se tulee paranemaan tästä. Tappiotili on edelleen nolla, joten siinä mielessä pitää olla todella tyytyväinen, OPS-luotsi Luiz Antonio summasi.

Jo kolmen minuutin pelin jälkeen Mika Nurmela upotti komean vaparin noin 20 metristä ohi OPS-vahti Juhani Koposen. Varttia myöhemmin AC Oulun maalivahti Hugo Magalhaes töppäsi vastaantulossaan ja OPS pääsi tasoittamaan. Pitkälle vastaan juossut Magalhaes puski pallon päällään suoraan reilussa 30 metrissä vaanineelle Pekka Kainulle, joka kiitti ja nosti määrämittaisen kaaripallon Magalhaesin yli AC Oulun verkkoon.

Juhani Koposen peli päättyi puolen tunnin kohdalla aivotärähdykseen, kun AC Oulun hyökkääjä Joonas Sohlo tyrmäsi OPS-torjujan pallontavoittelutilanteessa. Harmillinen tilanne, sillä linjatuomarin lippu oli pystyssä paitsion merkiksi. Lauri Rönkkö hyppäsi kylmiltään tolppien väliin ja esiintyi miehekkäästi.

- Vaikea tilanne itselleni tulla kylmiltä sisään, mutta kyllä siinä puoliajan jälkeen olin jo hyvin mukana. Mahtava fiilis pelata tällaisia pelejä. Harmi vain, ettemme saaneet kolmea pistettä, Lauri Rönkkö kertasi.

Pekka Kainu

Marko Jaksic (9) ja Juha-Matti Huovinen rientävät onnittelemaan reilusta 30 metristä maalannutta Pekka Kainua.


AC Oululle annettiin ennen taukoa rangaistuspotku varsin kevein perustein. Konkaripelaaja Mika Nurmela kellistyi kevyestä kontaktista nurmen pintaan ja Dritan Stafsula vei pilkulta AC Oulun uudestaan johtoon. Tämän jälkeen OPS pisti kaupan kiinni, eikä AC Oulu päässyt maalipaikoille toisella jaksolla.

- Ei tullut montaa tilannetta. Meillä on hyvä puolustus, jonka takana on helppo pelata, Rönkkö kiitteli.

Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Jean Fridolin Nganbe Nganbe piti Jani Kauppilan kiireisenä keskikentällä.


Sen sijaan toisessa päässä helisi. Puoliajalla kentälle vaihdettu Ramirez lähetti vihaisen keskityksen kulmapotkun jälkitilanteesta, jonka Vladislav Viric survoi maaliin. Peliä oli tuolloin takana 67 minuuttia. AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen oli edelleen luottavainen, vaikka AC Oulun voittotili on avaamatta neljän pelin jälkeen.

- Tämä olisi ehdottomasti pitänyt voittaa. Edelleen meille tehdään liian helposti maaleja. Vastustajan maalit tuntuivat kylmiltä viilauksilta. Aloitimme hyvin ja erittäin hyvä juttu oli se, että me tehtiin kaksi maalia tänään. Voittoon pääsy on pienistä asioista kiinni, Malinen totesi.

2 - 2

Tämän härdellin päätteeksi Vladislav Viric siivosi irtopallon maaliin.

 

OPS jatkaa pelejään ”Pohjolan derbyllä” ensi maanantaina, kun Raatin viheriölle saapuu Rovaniemen Palloseura.

AC Oulu – OPS 2 – 2 (2 – 1)
1 – 0 Mika Nurmela 3 min.
1 – 1 Pekka Kainu 17 min.
2 – 1 Dritan Stafsula rp. 37 min.
2 – 2 Vladislav Viric 67 min.

OttelupöytäkirjaMAALIKOOSTE


(Toimitus)

12.05.2012

Puoliajan taikatemput toivat voiton

Kolme sarjapistettä. Siinä se lauantai-illan ainoa asia, mihin OPS-luotsi Luiz Antonio saattoi olla tyytyväinen. Joensuun Jippo määräsi tahdit alussa, eikä puolivaloilla pelannut OPS saanut juonesta kiinni ennen kuin tauolla pukukopissa. Jippo johti peliä lähes tunnin Toni Tahvanaisen läpiajomaalilla. Palloseura esiintyi kuitenkin toisella puoliajalla uudestisyntyneenä ja teki sen, mitä pitikin.

- Minä olen neljättä vuotta Oulun Palloseurassa ja tämä oli sen ajan huonoin peli ensimmäisen jakson takia. Puhuimme koko viikon, että Jippo on vaarallinen ja kurinalainen. Pyysin koko viikon nöyryyttä pojilta, mutta ei näyttänyt auttavan. Joskus valmentajan pitää pussata pelaajia, joskus huutaa (tänään), Luiz Antonio viittasi tauon tapahtumiin.

- Toiselle jaksolle vaihdoimme kaksi pelaajaa, mutta olisimme voineet vaihtaa vaikka kuusi, jos säännöt sallisivat, hän jatkoi ruotimista.

Ramirez

Ramirez ampui vapauttavan voitto-osuman 83. minuutilla, jonka jälkeen Palloseura puolusti fiksusti täydet sarjapinnat.


Joka tapauksessa kopissa tehtiin puoliajalla sellaisia taikatemppuja, että OPS alkoi näyttää intohimoiselta jalkapallojoukkueelta.

- Marko Jaksic tuli hyvin kentälle, mutta edelleen hänen pitää todistaa taitonsa meille. Juuso Kemppainen antoi nopeutta laidalle ja Luizao oli kärjessä enemmän vaarallinen. Tässä sarjassa lasketaan pisteitä, vaikka peli ei ollut hyvä, Antonio pohti.

OPS:n rohkea 3 – 5 – 2 -ryhmitys poiki jälleen kerran hurjan takaa-ajon. Serbikärki Marko Jaksic junaili Pekka Kainulle boksiin loistavan väylän, josta Kainu rynni maalintekoon toppareiden välistä. Peliä oli takana tuolloin 71 minuuttia. Tasoituksen jälkeen OPS loi paikkoja lähes kerran minuutissa ennen kuin Ramirezin hurja vasuri pölähti ylänurkkaan noin 20 metristä 83 minuutin kohdalla. Tilanteen pohjusti vahvasti kentälle tullut Juuso Kemppainen.

- Siinä oli hyvin aikaa katsoa, mihin syöttää. Näin, että Ramirezilla on jalka vapaana ja tiedän, että hänellä on hyvä potku, joten päätin laittaa siihen vasemmalle jalalle, Kemppainen kertasi voittomaalia edeltänyttä ratkaisuaan.

- Nyt tuntui hyvältä ja pääsin peliin hyvin mukaan. Kotkassa en juuri päässyt koskemaan palloon, mutta nyt oli tilanteita. Hyvä, että tästä lähti kolme pistettä, Kemppainen jatkoi.

Juuso Kemppainen

16-vuotias Juuso Kemppainen haastoi ennakkoluulottomasti häntä puolustannut konkaripelaaja Olli-Pekka Itälää.


Jippo-luotsi Jarmo Korhonen harmitteli ensimmäisen jakson jälkeen menetettyä otetta.

- Meidän olisi pitänyt tappaa peli ensimmäisellä jaksolla. Meidän kantti ei kestänyt loppuun asti. Toki OPS nosti tasoaan ja he pääsivät myllyttämään. Jos hävitään kaksinkamppailut, niin silloin kaveri pääsee luomaan painetta. Kyllä meillä oli kentällä enemmän tulevaisuuden joukkue, Korhonen viittasi peräti seitsemään 90-luvulla syntyneeseen pelaajaan, jotka olivat Jipon avauskokoonpanossa.

OPS:n nuorisokaartista 16-vuotias Yannick Venadiambu vaihdettiin lisäajalla kentälle, mikä tarkoitti miehen tilille uran ensimmäistä Ykkösen ottelua.

OPS – Jippo 2 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Toni Tahvanainen 19 min.
1 – 1 Pekka Kainu (Marko Jaksic) 71 min.
2 – 1 Ramirez (Juuso Kemppainen) 83 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Ramirez (OPS)
2 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (OPS)
1 Ariel Ngueukam (Jippo)

Rönkä-voimapelaajasarvet:
3 Jean Fridolin Nganbe Nganbe
2 Pekka Kainu
1 Juuso Kemppainen

Ottelupöytäkirja
(Toimitus)

05.05.2012

FC KooTeePee - OPS 1 - 1 (1 - 1)

OPS ja KooTeePee päätyivät pistejakoon Palloseuran kauden avausottelussa. Vieraspinnan arvoa nosti se, että OPS taisteli viimeiset 20 minuuttia vajaalla Pekka Räisäsen toisen varoituksen myötä. 

 

- Kotka on hyvä kotijoukkue, joka taistelee kovasti. Moni puhuu, että OPS on vain taitojoukkue, mutta kyllä me osoitimme nyt, että voimme pelata myös kovempaa peliä. Olimme kurinalaisia ja puolustimme lopussa fiksusti joukkueena. Tasapeli harmittaa, sillä voittoakin tarjottiin. Meillä oli kolme luksuspaikkaa ratkaista voitto, OPS-luotsi Luiz Antonio kertasi.

 

KooTeePee meni johtoon 20.minuutilla vastahyökkäyksen päätteeksi Samuli Kaivonurmen osumalla. OPS:n tasoitus nähtiin heti seuraavalla minuutilla, kun serbitoppari Nikola Prebiracevic osui Ramirezin lähettämästä vapaapotkusta. Juuri 16-vuotta täyttänyt Juuso Kemppainen pelasi Kotkassa uransa ensimmäisen ottelun miesten Ykkösessä, kun hänet vaihdettiin kentälle pelin loppuminuuteilla. Uudistuneessa OPS:ssa myös moni muu edusti ensimmäistä kertaa urallaan Oulun Palloseuraa.

 

OPS:n kotiavaus on ensi lauantaina 12.5. Raatin stadionilla Joensuun Jippoa vastaan kello 17.00.

 

FC KooTeePee - OPS 1 - 1 (1 - 1)

1 - 0 Samuli Kaivonurmi 20 min.

1 - 1 Nikola Prebiracevic (Ramirez) 21 min.


Ottelupöytäkirja

(Toimitus)