« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - April 2013

26.04.2013

Akatemia valmis Kolmosen kauteen

Tälle kaudelle perustetun OPS Akatemian valmistautuminen maanantaina alkavaan kauteen on sujunut tiiviisti harjoitellen hyvissä olosuhteissa. Myöhään koottu joukkue koostuu Oulun Palloseuran Akatemian pelaajista, joista suurin osa edusti viime kaudella FC Oulun Palloa. Toinen puoli joukkueesta tulee OPS:n A-junioreista, jotka pelaavat A-junioreiden Ykkösen lisäksi siis miesten Kolmosta OPS Akatemiassa. Lisäksi joukkuetta täydennetään edustusjoukkueessa vähälle peliajalle jäävillä pelaajilla.

– Kova kesä on tulossa. Meillä on A:ssa 15 pelaajaa plus edustuksen mukana olevat A-ikäiset pelaajat. Sitten on varsinaiset Akatemian pelaajat päälle. Kolmonen on varmasti kova sarja ja siellä on suurin osa joukkueista, jonkun Ykkösen tai Kakkosen joukkueen niin sanottuja ”kakkosjoukkueita”, aivan kuten mekin, OPS Akatemian ja A-junioreiden valmentaja Jouni Puurunen ennakoi.

– Olemme myöhään liikkeellä joukkueen kokoamisen kanssa ja varmasti vasta noin kuukauden kuluttua joukkue on valmis ja sitten näemme, mikä on meidän todellinen taso. Toivottavasti saamme edustuksesta apuja heti alusta lähtien. Ajatus on, että siellä vähälle peliajalle jäävät tulevat tänne pelaamaan, hän jatkaa.

Yksi Akatemian runkopelaajista on joukkueen kapteeni Juho Sipilä (kuvassa). FC  OPA:ssa kahdella edellisellä kaudella puolustanut ”Sipi” kertoo joukkueen tavoitteista näin.

– Edustuksessa vähälle peliajalle jäävät auttavat Akatemiaa pärjäämään Kolmosessa ja me autamme heitä pelituntuman kautta pärjäämään Ykkösessä. Sarjan jokainen peli on voitettavissa ja jokaista peliä lähdemme voittamaan, joten eikös silloin tavoitteena ole Kolmosen kärkipaikka, Sipilä tuumailee.

– Vielä, kun saadaan nämä ”ehkä-pelaajat” rinkiin mukaan, niin homma alkaa näyttää hyvältä. Kolmosessa on kovia joukkueita tänäkin vuonna. Meidän pitää pakertaa alkukausi läpi taistellen ja varmasti, mitä pidemmälle kausi etenee, sitä paremmin tulemme pelaamaan, hän jatkaa.

OPS Akatemia

OPS Akatemia avaa Kolmosen kauden maanantaina 29.4. kello 19.00, Heinäpään tekonurmella FC Kemiä vastaan.Yksi A-junioreiden ja Akatemian yhteisjoukkueen pelaajista on puolankalaissyntyinen, nykyinen oululainen, Henri Heikkinen. Laitapakin pelikalenterissa on yhteensä 30 ottelua ensi kesälle.

– Kalenteria, kun katsoo, niin kova homma on tulossa. Siellä on muun muassa kolmen pelin viikkoja, mutta siihen ollaan valmiita sekä henkisesti että fyysisesti, Heikkinen toteaa.

– Akatemian viimeisessä harjoituspelissä kohtasimme HauPa:n, joka pelasi viime vuonna Kakkosessa. Sen perusteella vastustajat ovat kovaa tasoa, vaikka en tunnekaan kovin hyvin muita joukkueita. A-junioreiden Ykkösen osalta tiedän, että meillä on hyvät mahdollisuudet taistella kärkipaikasta, hän lisää.

OPS Akatemian nettisivut löytyvät osoitteesta www.ops.fi/akatemia tai yhtä hyvin sivuille pääsee OPS:n sivujen ylävalikon AKATEMIA-linkin kautta. OPS:n juniorijoukkueiden edesottamuksia voi seurata yläpalkista löytyvän JUNIORIT-linkin takaa.


Opsilaisten kauden avaus- tai seuraava ottelu:
OPS Akatemia – FC Kemi, ma 29.4. kello 19.00, Heinäpään tekonurmi
KuPS A-juniorit – OPS A-juniorit, la 4.5. Kuopio
KuPS/2 B-juniorit – OPS B-juniorit, la 4.5. kello 16.30, Kuopio
OPS Tytöt-99 – ONS-98 valkoinen, ti 30.4. kello 17.00, Talvikkipuisto Rajakylä
OPS Edustus – Ilves, su 5.5. kello 18.30, Raatin stadion

>> Akatemia
>> A-juniorit
>> B-juniorit
>> Tytöt -99

Tervetuloa seuraamaan oululaista futista!

(Teksti: toimitus, kuvat: Ilkka Helakorpi)

30.04.2013

Pekka Räisänen: ”Vain kärkisijat kiinnostavat”

Taas on se aika vuodesta, kun lyödään kuutosvaihdetta silmään sarjapisteet silmämunissa kiiluen. Valoa OPSin talveen toi oman harjoitushallin valmistuminen ja sen myötä parantuneet harjoitusolosuhteet, mutta talven harjoitusotteluiden tulokset eivät opsilaisia mairittele. Joukkueen kokenut sotaratsu Pekka Räisänen tietää, miten otetaan oikea kurssi heti, kun sarjapelit alkavat.

– Suurin osa tästä joukkueesta on jalkapalloammattilaisia ja pelaamassa täällä ammatikseen, joten olen aivan varma, että meillä kaikilla löytyy oikea asenne heti, kun sarjapelit alkavat. Ilvestä vastaan tulee olemaan ihan erinäköistä peliä kuin harjoituspelit. Se on asennekysymys, mikä ratkaisee, Pekka Räisänen painottaa.

– Tulosten valossa harjoituspelit menivät huonosti. Emme saaneet permanenttia kasaan missään vaiheessa kahteen peräkkäiseen peliin, vaan kokoonpano vaihtui joka peliin ja koko ajan oli poissaoloja, hän jatkaa.

OPS isännöi sunnuntain sarja-avauksessa viime syksynä Ykköseen noussutta Tampereen Ilvestä, joka lukeutuu heti ensimmäisellä kaudellaan Ykkösen ennakkosuosikeihin.

– Hyvät fiilikset, kun aletaan vihdoin pelata kolmesta pisteestä. Harjoituspelit on nyt pelattu ja keskitytään siihen, että saamme kaudelle hyvän startin ja kolme pistettä heti ensimmäisestä pelistä. Ilvekseen on mennyt hyviä pelaajia liigasta ja he ovat nyt Tampereen ykkösjoukkue, joten siellä on varmasti hyvä buumi päällä. Sieltä yritetään saada joukkue Veikkausliigaan jossain vaiheessa, joten kova peli on tulossa heti alkuun, Räisänen aprikoi.

”Pehu” viittaa muun muassa Jarosta tupsukorviin siirtyneeseen Heikki Ahoon, Huuhkajistakin tuttuun Toni Kallioon sekä viime kaudella Valkeakosken Hakaa edustaneisiin Jonne Hjelmiin ja Antti Ojanperään. Heti Ilveksen nimilistan perään Räisänen muistuttaa, että tulos syntyy ennen kaikkea OPS:n omasta tekemisestä, jota on aikaa hio vielä tämä viikko.

– Koko joukkueen puolustuspeliä pitää saada vielä paremmaksi, sillä sitä kautta lähtevät hyökkäyspäänkin tilanteet. Hyökkäyksessä meillä kyllä löytyy ratkaisuvoimaa.

Pekka Räisänen

Keskikentän ankkurina tai topparina viihtyvä Pekka Räisänen kuuluttaa kovaa taistelua heti sarjan ensimmäisestä pelistä lähtien.Räisäsen mukaan OPS:n tavoitteena on pelata sarjan kärkipaikoista läpi koko kauden.

– Pyritään olemaan koko ajan kärkisijoilla ja ratkaistaan homma sitten syksyllä. Kärkisijat ovat ne, mistä me olemme kiinnostuneita pelaamaan. On tärkeää pysyä koko kausi mukana kärkijoukossa, eikä nyt voi antaa yhtään etumatkaa kenellekään, niin kuin RoPS:lla oli viime vuonna. Se tarkoittaa sitä, ettei kestä tulla notkahduksia, vaan koko ajan pitää tulla mieluiten niitä kolme pisteen voittoja. Tasureilla ei pitkälle päästä tässä sarjassa.

OPS:n vahvuudeksi Räisänen listaa yksilötaidon, jota Palloseurasta löytyy jokaiselta pelipaikalta aina maalivahteja myöten.

– Yksilötaitoa meillä on aivan älyttömän paljon. On nopeutta ja kovia taistelijoita. Varmasti näitä hyödyntämällä tulemme yllättämään monet. Ensimmäinen sarjapeli on aina kovaa taistelua, mutta omilla vahvuuksilla siinäkin pärjätään, hän päättää.

OPS – Ilves su 5.5. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

27.04.2013

Aimo Sutinen: ”Joukkue tasaisen hyvässä kunnossa”

Kova harjoituskausi on vihdoin takana ja tällä viikolla oli aika mitata harjoittelun tulokset. OPS-pelaajat juoksivat maanantaina peruskuntotestin ja torstaina mitattiin lihaskuntoa ja nopeutta. Palloseuran fysiikkavalmentaja Aimo Sutinen oli tyytyväinen testituloksiin.

– Yhteenvetona pisti silmään joukkueen tasaisuus. Meidän joukkue on fyysiseltä peruskestävyydeltä tasainen ja se on valmentajien kannalta se tärkein asia. Meidän ei tarvitse tehdä mitään normaalista poikkeavaa harjoittelua kenenkään kohdalla, vaan voimme keskittyä jatkamaan normaalia harjoittelua, Sutinen ynnäili.

Aimo Sutinen

Fysiikkavalmentaja Aimo Sutinen kirjaa nopeustestin tuloksia. Lawrence Chiedozie, Eelis Koskinen, Pekka Räisänen ja Iiro Vandell odottavat vuorojaan.Alkuviikon juoksutestissä Sutinen mittasi kolmea asiaa.

– 15 minuutin alkulämmittelyn jälkeen katsottiin laktaattiarvot (maitohappo) ja syke ja haettiin niiden perusteella jokaiselle yksilöllinen aerobinen taso. Sitten juostiin 40 minuuttia, jonka jälkeen mitattiin juostu matka ja maitohappoarvot. Nekin ovat yksilöllisiä ja niitä pitää verrata jokaisen omiin aikaisempiin tuloksiin. Kolmanneksi halusimme näyttää pelaajille loppuverryttelyn merkityksen palautumisen kannalta. Kuinka nopeasti pystytään poistamaan maitohappo kehosta rasituksen jälkeen eli mitattiin vielä palautumista, Sutinen eritteli.

Cornelius Stewart

Cornelius Stewart vatsalihastestissä.Torstain nopeustestissä mitattiin kolmesta yrityksestä jokaisen pelaajan paras aika pelinomaisilla matkoilla eli 10 metrillä ja 30 metrillä. Lihaskunto-osuudessa mitattiin ylävartalon lihasvoimaa, jalkojen voimaa sekä hypättiin vauhditon pituushyppy.

– Nopeutta ja räjähtävyyttä löytyy joukkueesta, se on selvä asia, kun katsoo tuloksia. Eikä sitä ole pelkästään hyökkäyspäässä, vaan myös keskikentällä ja puolustuksessa. Maalivahditkin kellottivat sille pelipaikalle hyvät arvot. Viime vuoteen verrattuna nopeutta on tullut lisää ja fyysisyys on mennyt kokonaisuutena eteenpäin. Tasot ovat nousseet, ”Aippe” huomioi.

– Varsinkin meidän nuoret pelaajat tekivät viime vuoteen verrattuna nyt todellisia miesten tuloksia. He ovat kehittyneet silmin nähden eniten, hän jatkoi.

Juhani Koponen

Joukkueen kapteeni Juhani Koposen menoa punnerruspaikalla.


Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Jean Fridolin Nganbe Nganben vauhditon pituushyppy kantoi kauas.


(Toimitus)

27.04.2013

Koponen jatkaa kapteenina

Oulun Palloseuran kapteenin nauhaa kantaa tänä vuonna viime kauden tapaan maalivahti Juhani Koponen. OPSiin palannut joukkueen ex-kapteeni Augustine Jibrin ja kokenut Pekka Räisänen ovat joukkueen varakapteenit.

(Toimitus)

25.04.2013

Eelis Koskiselle kahden vuoden sopimus

Oulun Palloseura on kiinnittänyt omista A-junioreistaan Eelis Koskisen (18) edustusjoukkueeseen kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on antanut kypsiä näyttöjä harjoituksissa ja harjoituspeleissä koko talven ajan.

– Hän on ollut todella paljon meidän mukana talvella ja saanut paljon mahdollisuuksia eri hyökkäyspään pelipaikoilla. Se riippuu nyt hänestä, kuinka paljon hän saa peliaikaa tällä kaudella ja tulevaisuudessa. Eelis on taitopelaaja, mutta ratkaisevaa on nyt se, kuinka rohkea hän on, puhuuko hän paljon kentällä ja pääseekö hän kaksinkamppailuista nopeasti liikkeelle. Hän tietää, että Ykkönen on kova sarja, eikä kentällä ole paljon aikaa, eikä tilaa. Siihen pitää olla valmis, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoo.

Koskinen siirtyi Oulun Luistinseurasta Oulun Palloseuran A-junioreihin viime vuonna. Monipuolinen, taitava ja sähäkkä oululainen lähtee tavoittelemaan ennen kaikkea peliaikaa tulevana kesänä.

– Pitää näyttää harjoituksien kautta, että pystyn murtautumaan edustuksen kokoonpanoon. Pääsen nyt jatkamaan treenaamista OPS:ssa, ja jos peliaikaa ei tule heti, niin voin pelata OPS Akatemian tai A-junioreiden mukana. Näyttöhalut ja halu kehittyä ovat korkealla. Jos peliaikaa tulee, niin silloin pelataan asenteella joukkueen eteen, Koskinen suunnittelee.

OPS:lla on koossa 20 pelaajasopimusta. Joukkueen testattavana on vielä kaksi hyökkääjää ja yksi keskikenttäpelaaja. Heidän jatkostaan päätetään vielä ennen kauden alkua. OPS aloittaa Ykkösen sunnuntaina 5.toukokuuta kotiottelulla Tampereen Ilvestä vastaan.

Eelis Koskinen
Keskikenttä / hyökkääjä
18.5.1994, Oulu

Aiemmat seurat: OPS A-juniorit, OLS

(Toimitus)

18.04.2013

Kauden avausottelu siirtyy

Ykkösen avauskierroksilta on siirretty kolme ottelua. OPS:n kauden avausottelu Joensuun Jippoa vastaan piti pelata 28.huhtikuuta, mutta ottelu on siirretty pelattavaksi launtaina 7.syyskuuta. Palloseura avaa kautensa kotiottelulla sarjanousija Tampereen Ilvestä vastaan sunnuntaina 5.toukokuuta kello 18.30 Raatin stadionilla.

Avauskierroksen otteluista myös FC Viikingit - SJK ja toisen kierroksen ottelu AC Oulu - FC Viikingit on siirretty pelattavaksi myöhemmin. Syynä ottelusiirtoihin on myöhäinen kevät, jonka vuoksi pelialustat eivät ole vielä kunnossa. Oulussa pelattavien otteluiden siirroissa on huomioitu myös alle 21-vuotiaiden EM-karsintojen avausottelu. Pikkuhuuhkajat kohtaa Liettuan Raatissa 11.kesäkuuta.

(Toimitus)

20.04.2013

Tornion Pallo-47 toistamiseen parempi

Kakkosessa pelaava TP-47 löi Oulun Palloseuraa toistamiseen kynsille peittoamalla OPS:n harjoitusottelussa peräti maalein 5 – 2. Oululaisluotsi Luiz Antonio joutuikin sensuroimaan itseään pelin jälkeen reippaalla kädellä.

– En halua kiroilla, joten sanotaan näin, että tämä oli todella huono esitys. Emme missään nimessä aliarvioi TP-47:ää, mutta pelaajilla pitäisi olla ammattiylpeyttä silloin, kun pelataan. TP oli hyvä ja aggressiivinen ja me katselimme vierestä varsinkin ensimmäisellä jaksolla.

– Meiltä puuttui taistelu, rutiini ja tahto. Hyökkääjät olivat näkymättömiä varsinkin avausjaksolla, mutta myöskään maalivahti ja puolustus eivät voi päästää viittä maalia omiin. Toivotaan, että tämä opetus tuli meille oikeaan aikaan, Antonio sätti.

Erityisen harmissaan OPS-luotsi oli torniolaisten kahdesta ensimmäisestä maalista, jotka syntyivät helpohkosti kulmapotkuista. OPS:n kokoonpanosta puuttuivat muun muassa Juho Keskinen, Ramirez ja Piotr Gurdeza. OPS etsii riveihinsä vielä yhtä hyökkääjää.

– Turha itkeä puuttuvien pelaajien perään. Ne, jotka pelaavat, niiden pitäisi taistella pelipaikastaan, Antonio puhisi.

TP-47 – OPS 5 – 2 (3 – 0)

1 – 0 Johannes Herala 5min.
2 – 0 Jarkko Lahdenmäki 11min.
3 – 0 Bobb Trayan 30min.
4 – 0 Artturi Sieppi 55min.
4 – 1 Christopher Elijah (Cornelius Stewart) 61min.
5 – 1 Jaakko Pyyny 74min.
5 – 2 Cornelius Stewart 80min.

OPS:n kokoonpano
Juhani Koponen
Lawrence Chiedozie (30. Juuso Kemppainen)
Augustine Jibrin
Iiro Vandell
Juha-Matti Huovinen
Pekka Räisänen
Matias Juntunen (77. Niklas Puurunen)
Eelis Koskinen (55. Joonas Pekkala)
Jean Fridolin Nganbe Nganbe
Christopher Elijah
Cornelius Stewart

Matti Männikkö

(Toimitus)

11.04.2013

OPS mukana lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevässä PAKU-projektissa

Reilut kaksi vuotta sitten Oulun Diakonissalaitoksen säätiön väki istui samaan pöytään Oulun Palloseuran edustajien kanssa pohtimaan, millaista yhteistyötä tahot voisivat tehdä keskenään. Noiden keskustelujen aikana syntyi idea syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen mahdollistavasta projektista, joka kehittyi myöhemmin liikunta- tai kulttuuriharrastuksen avulla sosiaalistumista edistäväksi ja syrjäytymistä ehkäiseväksi PAKU-projektiksi.

– Noin kaksi vuotta sitten oli ihan ensimmäiset keskustelut ja aika paljon soisin tästä kunniaa Miika Juntuselle ja OPS:lle, jotka olivat päävalmentaja Luiz Antoniota myöten ihan alusta asti tätä ideoimassa. Mietimme, millaisia yhteistyömalleja meidän välillä voisi olla. OPS:n väki oli idean priimusmoottorina, vaikka toki olimme itsekin tunnistaneet, että on olemassa sellaisia lapsia ja nuoria, joilla ei ole mahdollisuutta harrastuksiin, ODL:n säätiön johtaja Eero Väätäinen muistelee.

– Jalkapallo on maailman laajin, katsotuin, suosituin ja varmasti myös harrastetuin laji ja siksi sopiva tähän. Käynnistimme projektin OPS:n kanssa jalkapallolla, mutta ennen sen varsinaista mukaantuloa projekti ehti laveta muihin liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin, hän jatkaa.

PAKU-projekti - OPS-jalkapallo

PAKU-projektin jalkapallojoukkue kokoontui keskiviikkona ensimmäistä kertaan yhteen OPS:n harjoitushallissa.PAKU on Raha-automaattiyhdistyksen tukema projekti. Sen tavoitteena on lisätä siihen osallistuvien lasten ja nuorten sosiaalistumista sekä ehkäistä syrjäytymistä liikunta- tai kulttuuriharrastuksen avulla. Kynnys uuden harrastuksen aloittamiseen tehdään mahdollisimman matalaksi, mikä antaa kohderyhmän lapsille ja nuorille mahdollisuuden mielekkääseen vapaa-ajan toimintaan.

– OPS on sitoutunut järjestämään jalkapallojoukkueen lapsille ja nuorille harjoitustilan, –ajan, varusteet sekä valmennuksen. Tämä on asiana tosi hieno ja tarkoitus on laajentaa meidän kautta tällä tavalla tapahtuvaa auttamista jatkossa, ODL:n säätiön diakoniajohtaja Hannu Rahikainen avaa.

OPS:n valmentajat Luiz Antonio ja Erkki Paananen saivat keskiviikkona ohjattavakseen lähes neljäkymmentä toinen toistaan innokkaampaa lasta ja nuorta OPS-hallissa.

– Tähän projektiin kuuluu myös futsal– ja jääkiekkojoukkue, kaksi salibandyjoukkuetta sekä bändi ja kuvataideryhmä. Mukaanpääsyyn ei vaadita lajitaitoa, eikä aiempaa kokemusta, mutta halua harrastaa ja sitoutumista toimintaa vaaditaan. Projektin ensisijaisena tavoitteena on saada lapsi tai nuori jonkun harrastuksen pariin, ODL:n säätiön PAKU-projektin projektikoordinaattori Jani Luukkonen kertoo.

Jalkapallojoukkue kokoontuu kerran viikossa pelaamaan OPS:n harjoitushalliin OPS:n valmentajien ohjauksessa.

Lisätietoja: PAKU-projekti

(Toimitus)

08.04.2013

Luottomies palaa OPS:n takalinjoille

Kolmella kaudella (2009 – 2011) Oulun Palloseuraa menestyksekkäästi edustanut Augustine Jibrin (24) palaa OPS-paitaan pelattuaan viime kauden Veikkausliigaa Vaasan Palloseurassa. Jibrin kirjautti VPS:ssa itselleen 17 liigaottelua. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio on erittäin tyytyväinen luottomiehen paluusta.

– Hän on hieno pelaaja ja ennen kaikkea hieno ihminen myös kentän ulkopuolella. Jalkapallossa pitää aina todistaa uudelleen olevansa hyvä. Hän on ollut meidän luottomies, mutta nyt hänen pitää todistaa, että luotto jatkuu. Veikkausliigaura ei auennut hänelle vielä, mutta kaikki on mahdollista uudelleen. Nouseeko hän takaisin liigaan OPS:n mukana vai meneekö hän johonkin toiseen liigaseuraan, saa nähdä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoo.

Sitkeän nilkkavamman varjostama kausi Vaasassa ei tuonut nigerialaistopparin toivomaa läpimurtoa Veikkausliigaan, joten Jibrin päätti hakea vauhtia tutusta osoitteesta.

– OPS:ssa nähdään se tavallinen ”Austin”, joka tiedetään ennestään, mutta nyt olen vielä menestyksennälkäisempi. VPS-kokemus oli mukava ja se antoi minulle uutta näkökulmaa pelaamiseen. Tavoitteenani on edelleen viedä uraani eteenpäin kohti korkeampaa tasoa. Unelmanani on yhä pelata jonain päivänä jossain kovassa liigassa Suomen rajojen ulkopuolella, Jibrin asettelee.

Hän odottaa pian alkavasta Ykkösestä todella kovatasoista.

– Odotan mahtavaa kautta, joka on yllätyksiä täynnä. Tänä vuonna sarjassa on paljon liigatason valmentajia ja pelaajia, joten edellisiä kovempi kausi on tulossa, hän arvelee.

OPS-luotsi Luiz Antoniolla on nyt käytössään todella kova topparikolmikko: Augustine Jibrin – Pekka RäisänenPiotr Gurzeda. OPS-puolustajista myös Iiro Vandell ja Juha-Matti Huovinen pystyvät pelaamaan toppareina, joten Antonio mainitsee – syystäkin – olevansa tyytyväinen puolustuspään kilpailutilanteeseen. Hän väläyttää myös mahdollisuutta siirtyä kolmen pelaajan puolustuslinjaan tilanteen niin vaatiessa.

– Pitää olla tyytyväinen, että alakerrassa on nyt todella korkeatasoinen kilpailu pelipaikoista. Olemme kokeilleet 3–5–2-systeemiä välillä, mutta se ei ole meidän ensimmäinen ajatus. Se on kuitenkin yksi mahdollisuus tilanteesta riippuen, Antonio napauttaa.


Augustine Jibrin
Toppari
7.10.1988, Nigeria

Aiemmat seurat:
2012: Vaasan Palloseura
2011: Oulun Palloseura
2010: Oulun Palloseura
2009: Oulun Palloseura
2008: FC Oulun Pallo
2007: NAF Rockets FC (Nigeria)
2006: NAF Rockets FC (Nigeria)

(Toimitus)

06.04.2013

GBK - OPS 1 - 1 (0 - 0)

Oulun Palloseura kohtasi Kokkolan GBK:n toistamiseen tällä harjoituskaudella ja tuloksena oli jälleen harmaita hiuksia oululaisille. Edellisellä kerralla sarjaporrasta alempana pelaava GBK pöllyytti OPS:aa maalein 0 – 3. Myöskään tuorein kohtaaminen ei tuottanut OPS-luotsi Luiz Antoniolle juurikaan ilonaiheita.

– Ensiksi haluan kiittää GBK:ta siitä, että tämä ottelu järjestyi, sillä meillä on tullut paljon perumisia alkuperäiseen harjoitusotteluohjelmaan. Meidän valmistautuminen tähän otteluun oli todella huono, katastrofi. Valmistautuminen on tärkeä osa ottelua, mutta nyt se ei onnistunut, Antonio manasi.

Maalittoman avausjakson jälkeen GBK karkasi johtoon Dima Ahon komealla laukauksella pian toisen puoliajan alussa. OPS:n tasoitus nähtiin Juuso Kemppaisen käynnistämästä hyökkäyksestä. OPS:n testattavana ollut nigerialaishyökkääjä Elijah Christopher pudotti pallon Jean Fridolin Nganbe Nganbelle, jonka laukaus toi Palloseuran tasoihin. Elijah Christopherin lisäksi OPS:n kokoonpanossa olivat ensikertaa mukana eilen Ouluun saapuneet vanhat tutut Ramirez ja Lawrence Chiedozie.

– ”Rami”, ”Lare” ja Christopher tulivat vasta eilen Ouluun ja Ramirez oli heistä ainoa, joka ehti mukaan yhteen harjoitukseen ennen peliä. Siihen nähden olen ihan tyytyväinen heihin. Testissä ollut Elijah Christopher näytti välillä hyviä asioita kentällä, Antonio eritteli.

Pilalle mennyt valmistautuminen vei Palloseuran otteista parhaan terän ja GBK olikin vahva isäntä läpi ottelun ja onnistui kiusaamaan ”isompaansa” toistamiseen tänä talvena. OPS:lla on nyt viikko aikaa tehdä kotiläksyt ennen kuin se kohtaa oman reservijoukkueensa, OPS-Akatemian harjoitusottelussa ensi lauantaina.

GBK – OPS 1 – 1 (0 – 0)
1 – 0 Dima Aho 47 min.
1 – 1 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (Elijah Christopher) 62 min.

OPS:n kokoonpano:
Juhani Koponen (45. Juho Keskinen)
Juha-Matti Huovinen
Piotr Gurzeda
Augustine Jibrin
Lawrence Chiedozie
Ramirez (63. Joni Lämsä)
Matias Juntunen
Jean Fridolin Nganbe Nganbe
Cornelius Stewart
Elijah Christopher (72. Niklas Puurunen)
Joonas Pekkala (45. Juuso Kemppainen)

(Toimitus)

13.04.2013

OPS - OPS-Akatemia 8 - 0 (7 - 0)

Oulun Palloseuran Kolmosessa pelaava reservijoukkue, OPS-Akatemia haastoi isoveljensä harjoitusottelussa lauantaina. Tälle kaudelle perustetulle OPS-Akatemialle harjoitusottelu oli kauden ensimmäinen. OPS-luotsi Luiz Antonio kertasi ottelun kulkua näin.

– Puhuimme ennen peliä, että meidän pitää hyökätä nopeasti ja rohkeasti ja tehdä maaleja hyvällä prosentilla. Ihan sama, ketä on vastassa, niin työmoraalin pitää olla hyvä niin kuin se tänään olikin. Toisella jaksolla sekoitimme hieman pelaajia ja peli tasoittui. Halusin nähdä varsinkin sen, miten ”Chris” (Christopher Elijah) pärjää meidän omia puolustajia vastaan.

Toisella jaksolla Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Matias Juntunen ja Christopher Elijah vaihtoivat Akatemian paitaan ja vastaavasti Ville Rimpinen, Eelis Koskinen, Juuso Kemppainen ja Jimmy Nkazi Buediena pukivat edustusjoukkueen paidan ylleen. Toinen jakso olikin huomattavasti tasaisempi ja myös Akatemia värkkäsi muutaman maalipaikan, mutta Juho Keskisen nollapeliä he eivät pystyneet rikkomaan. OPS:n kokoonpanosta puuttuivat pieniä loukkaantumisia parantelevat Ramirez, Piotr Gurzeda ja Aleksi Autti.


OPS – OPS-Akatemia 8 – 0 (7 – 0)
1 – 0 Jean Fridolin Nganbe Nganbe 1 min.
2 – 0 Matias Juntunen (Nganbe Nganbe) 3 min.
3 – 0 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (Cornelius Stewart) 4 min.
4 – 0 Cornelius Stewart (Matias Juntunen) 11 min.
5 – 0 Cornelius Stewart (Christopher Elijah) 12 min.
6 – 0 Augustine Jibrin (Juha-Matti Huovinen) 26 min.
7 – 0 Christopher Elijah (Cornelius Stewart) 39 min.
8 – 0 Joni Lämsä (Cornelius Stewart) 60 min.

OPS:n kokoonpano:
Juho Keskinen
Iiro Vandell
Augustine Jibrin (c)
Pekka Räisänen
Lawrence Chiedozie
Juha-Matti Huovinen
Matias Juntunen
Joni Lämsä
Jean Fridolin Nganbe Nganbe
Cornelius Stewart
Cristopher Elijah

Juhani Koponen

OPS-Akatemian kokoonpano:
Jussi Seppä
Timo Keränen
Riku Hanhela
Tuomo Pähtilä
Juuso Kemppainen
Juho Sipilä (c)
Yannick Venadiambu
Jimmy Nkazi Buediena
Eelis Koskinen
Niklas Puurunen
Joonas Pekkala

Matti Männikkö (45.min ->)
Ville Rimpinen (28.min ->)
Pol Deng (28.min ->)
Henri Heikkinen (45.min ->)

(Toimitus)