« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - February 2017

22.02.2017

OPS:a vastaan asettuu KPV Suomen Cupissa sunnuntaina

Kokkolan Pallo-Veikot matkaa sunnuntaina Ouluun Palloseuran vieraaksi, kun vuorossa on Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu. Ottelu on kummallekin joukkueelle neljäs tämän vuoden Suomen Cupissa. Oulun Palloseuran jatkomahdollisuudet kariutuivat viimeistään viime viikonloppuna, kun se pelasi tasan Kemissä PS Kemiä vastaan. Ja kun B lohkossa on neljän kierroksen jälkeen kolme joukkuetta (SJK, FF Jaro, VPS) yhdeksässä pisteessä, parhaan lohkokolmosen sijaankaan OPS:lla ei ole enää mahdollisuuksia. KPV:lla sen sijaan asetelmat ovat varsin mukavat, kun kolmesta aiemmasta pelistä saaliiksi on kertynyt täydet yhdeksän pistettä. Liialliseen mukavuuden tunteeseen vieraiden leirissä ei kuitenkaan ole varaa, sillä yhdeksällä pisteellä tuskin mennään lohkovaiheesta jatkoon. Toisin sanottuna KPV:n on otettava Oulusta pisteitä, on se sitten sunnuntaina OPS:a vastaan tai viimeistään puolentoista viikon päästä AC Oulua vastaan.

 

Paineet ovat siis vierailijoiden harteilla, ja OPS pääsee toteuttamaan rauhassa omaa pelitapaansa liikaa miettimättä menestymistä. Toki jokainen peli lähdetään lähtökohtaisesti voittamaan, mutta nyt peliin voidaan lähteä ilman paineita. Myös erilaisia taktisia ja pelipaikka-kokeiluja on nyt helpompi kokeilla. Nuoret pelaajat saavat varmasti näyttöpaikkoja ja arvokasta kokemusta kovassa ottelussa. Ilmaiseksi täältä ei kuitenkaan pisteita haeta, sillä OPS:n joukkue pääsee haastamaan hyvässä viressä olevan KPV:n lähes täydellä kokoonpanolla. Myös Konstantin Below palaa rosteriin kärsityn kahden ottelun pelikiellon jälkeen. Ainoastaan viime pelissä loukkaantuneen Antti Ulanderin kohtalo on vielä auki. Ottelu potkaistaan käyntiin sunnuntaina 26.2.2017 klo 14.30 Arina Areenalla.

 

 

OPS -KPV 26.2.2017 klo 14.30 Arina Areena

 

Lippujen hinnat:

10 euroa aikuiset
5 euroa eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat, työttömät, lapset 7-16v


Vain käteismaksu ja vain ovelta. Myynti alkaa tunti ennen ottelua.

 

 

Toimutus / JS

18.02.2017

OPS-managerin matkablogi; Nigeria 15.2.–25.2 — Pelaajatarkkailua toisella mantereella!

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen aloitti tällä viikolla skouttaus-matkan Nigeriaan. Matkan tarkoituksena on löytää kivenkovia vahvistuksia joukkueeseen eri pelipaikoille. OPS hakee vahvistuksia ensisijaisesti puolustuslinjaan ja muutamaa täsmähankintaa hyökkäykseen. OPS-toimitus seuraa matkaa mukavasti kotisohvalta ja päivittää reissun etenemistä aina kun yhteys kotimaahan onnistuu.

 

Matka alkoi keskiviikkona 15.2. klo 17.35 lennolla Oulusta Helsinkiin. Jatkolento Helsinki-Lontoo alkoi 19.30 ja perillä klo 20.40. Ensimmäisen yön Juntunen vietti mukavasti Heathrowin lentokenttähotellissa. Kauaa mies ei hotellin aamupalasta saanut nauttia, koska seuraava lento kohti Lagosia (Nigeria) lähti klo 9.55 paikallista aikaa. Seuraavasta yöstä noin 5 miljoonan ihmisen kaupungissa managerilta ei saapunut tilannepäivityksiä – ehkäpä kulttuurishokki ja ”jet lag” vaativat oman aikansa. Näin matkakertomus kuitenkin alkaa…

 

Edit:

 

SAAPUMINEN 16.2.2017: Nigeriaan saavuin klo 17.30. Lagosin lentokenttä on sekaisin kuin Pörö-Jukan varpaat. Minulle tehtiin yhteensä 5 tarkastusta ja niistä 3 kpl 30 metrin sisällä. Aina uusi virkailija oli vailla rahaa ja piti antaa tarkastaa laukut joka kerta. Ensimmäisessä tarkastuksessa katsottiin minun keltakuumerokotuskorttia tunnin ajan ja ohi meni tumma- ja vaaleaihoisia ihmisiä ilman koko korttia.

 

Minulla meni yhteensä 3 tuntia aikaa Lagosin kentällä kaikkiin tarkastuksiin ja sitten vielä ensimmäisen tarkastuksen jälkeen laukut olivat hukassa, mutta onneksi ne lopulta löytyivät. Sitten tulivat nämä kolme laukkutarkastajaa ja vielä viimeinen tsekkaus hallin ulkopuolella, että minulla on varmasti omat laukut.

 

Valkoihoisena mustien ihmisten keskellä erotuin kerrankin joukosta, mutta tuntui, että olin vain hyvä eurooppalainen saalis korruptoituneille virkailijoille ja lentokentän henkilökunnalle. Liikenne kentällä on aivan käsittämätön. Sellaista ruuhkaa en ole ikinä nähnyt paitsi v. 2013, kun olin edellisen kerran täällä.

 

Liikenteessä mennään vahvimman voimalla ilman mitään sääntöjä tai kaistamerkintöjä. Liikenteessä ei ole mitään valvontaa ja siellä autot tönivät toisiaan jatkuvasti. Loppujen lopuksi olin hotellilla klo 22.00 ja heti palaveri agenttien kanssa. Nukkumaan pääsin klo 01.30.

 

 

1.TYÖPÄIVÄ, 17.2.2017: Herätys klo 5.00 ja kiireellä takaisin Lagosin lentoasemalle, josta lento Aba Abiaan, Kaakkois-Nigeriaan. Lento lähti klo 7.30 ja perillä Abassa klo 8.30. Matka jatkui vielä 45 minuuttia autolla. Moottoritiellä oli heti sattua onnettomuus, kun keskellä tietä oli puolimetriä syvä monttu. Maasturi oli kaatua ja suistua vastakkaiselle kaistalle, jossa kulki solkenaan autoja. Osaksi onnella ja osaksi taidolla matkasta kuitenkin selvittiin ja pääsimme perille hotellille klo 10.30. Stadionille lähdettiin puolenpäivän aikaan, missä seurattiin viisi ottelua peräjälkeen. Päivän viimeinen ottelu loppui klo 17.30. Koko päivä mentiin pelkällä veden voimalla kropan totutellessa Nigerian kuumuuteen.

 

Otteluihin oli kerätty pelaajia Nigerian liigasta ja Ykkösestä ja heitä oli yhteensä yli 100 pelaajaa. On järjettömän kova homma analysoida kaikkia pelaajia, mutta onneksi matkan isäntä, agentti Hilary Azodo selvitti etukäteen tarkkailtavat pelaajat jokaisesta joukkueesta niille pelipaikoille, joihin OPS hakee vahvistuksia kaudelle 2017. Kaikkia pelaajia ei siis onneksi tarvinnut tarkkailla. OPS:n hankintalistalla on siis kaksi laitapuolustajaa, kaksi topparia ja kaksi hyökkääjää.

 

Tämän päivän perusteella voidaan sanoa, että alku oli lupaava, ja huomenna homma jatkuu heti aamusta. Kaikille pelipaikoille löytyy kovia pelaajia, mutta tärkeää on osata seuloa ne ”oikeat” taidoiltaan sekä myös henkiseltä että fyysisiltä valmiuksiltaan. Nigeria on maailman toiseksi suurin jalkapallomaa Brasilian jälkeen. Kyllä täältä materiaalia löytyy. Huomenna jatketaan! Hyvää viikonloppua lukijoille!

 

 

2. TYÖPÄIVÄ 18.02.2017: Herätys klo 7.30. Lähtö hotellilta klo 8.15. Seuraavien otteluiden stadionille on tunnin ajomatka. Matka vie Abian osavaltion pääkaupunkiin Umuahiaan. Ensimmäinen ottelu stadionilla alkoi klo 9.30. Otteluja pelattiin perä perään yhteensä neljä kappaletta tänään, ja yhteensä skoutattavia pelaajia oli n. 80.

 

Näistä pelaajista valitsin 16 parasta huomiseksi Abassa pelattavaan otteluun, joka starttaa aamulla klo 9.00. Tänään Umuahiassa, ja eilen Abassa valitsemani pelaajat, eli yhteensä 30 pelaajaa, kohtaavat kyseisessä ottelussa huomenna. Siinä ottelussa seulon puolet pelaajista, ja parhaista kootaan yksi joukkue, joka tulee pelaamaan Lagosin finaalissa ensi viikon lopulla. Samanlaisen skouttauksen tulemme tekemään myös Kadunassa, minne menemme maanantai-iltana, ja missä olemme aina keskiviikko-iltaan asti. Tässä välissä lennämme Abasta sunnuntai-iltana Abujaan, missä meillä on tapaaminen agentti, Hilary Azodon kanssa Suomen suurlähetystössä maanantai-aamuna.

 

Tänään näimme paljon hyviä jalkapalloilijoita, jotka unelmoivat ammattilaisurasta. Täällä heistä monilla on hyvin köyhät olot, ja ammattilaisuus ulkomailla olisi sekä pelaajille itselleen, että myös heidän koko perheelle erittäin merkittävä asia. Monelle jalkapallo on ainoa tie pois kurjuudesta, sen vuoksi täältä löytää paljon nöyriä ja hyvän asenteen omaavia pelaajia. Välillä olo käy vaikeaksi, kun näkee olot, joista pelaajat tulevat. Mutta on selvää, ettei kaikkia pysty auttamaan. Täällä näkee maailman nurjan puolen lähietäisyydeltä. Peli on raakaa, täällä vain vahvimmat pärjää– niin liikenteessä kuin kentälläkin.

 

 

 

Miika Juntunen ja Hilary Azodo suunnittelemassa. Nigeriassa turvallisuudesta vastaa paikallinen poliisi.

 

3. TYÖPÄIVÄ: Herätyskello pirahtaa klo 7.30, ja lähtö hotellilta Aban stadionille jo klo 8.00. Peli alkoi klo 9.00 ja vastakkain olivat aiemmista yhdeksästä ottelut kerätyt parhaat pelaajat. Ottelu päättyi tasan 1-1. Tämän ottelun pelaajista kokosin yhden joukkueen pelaamaan Lagosin finaalissa ensi viikolla. Kentällä esiintyi jo varsin hyviä pelaajia, joista mieleen jäi ainakin yksi vasen pakki, muutama toppari ja pari hyökkääjää.

 

Pelin jälkeen lähdimme kiireen vilkkaa kohti lentokenttää, koska ajomatkaa sinne oli reilun tunnin verran, ja kone lähti klo 14.00 Abasta Abujaan, Nigerian pääkaupunkiin. Tunnin lentomatkan jälkeen majoituimme uuteen hotelliin pääkaupungissa. Abuja on Nigerian hallinnollinen keskus ja täällä on Suomen suurlähetystö. Menemme sinne vierailulle huomenna puolen päivän aikaan. Sitä ennen käymme katsomassa FC Abujan liigajoukkueen pelin huomenna aamulla. Tänään ollaan loppuilta rauhassa, tutustutaan pääkaupunkiin ja ladataan akkuja huomiselle. Jälleen hyvä päivä Nigeriassa.

 

4. TYÖPÄIVÄ; Olemme nyt siis Nigerian pääkaupungissa, Abujassa. Aamulla herätys klo 7.45. Yö meni huonosti, kun olin saanut ilmeisesti kaiken kylmän irti huoneen ilmastoinnista jo ennen puoltayötä. Heräsin klo 3.00 ensimmäisen kerran tyyny hiestä märkänä. Vaihdoin tyynyn ja heräsin klo 5.45 seuraavan kerran - taas kerran tyyny hiestä märkänä. Koko ajan on aivan mielettömän kuuma ja kun pääsee huoneeseen, niin sitä sitten tulee vedettyä tyhmyyttään ”nupit kaakkoon" ilmastointilaitteista. Oli ilmeisesti ottanut vähän lämpöä yöllä.

 

Aamu lähti räväkästi. Niin kuin sanotaan, "matkailu avartaa". Menin suihkuun, niin ei tullut vettä. Respan mies kantoi sangollisen vettä huoneeseen ja juomalasia käyttäen kävin "suihkussa". Sen jälkeen menimme aamiaisella yhdessä pelaaja-agenttien Hilary Azodon ja Samed Eliakwun kanssa ja yllätys yllätys, hotellin aamupala oli kaksi mukia teetä. Hotellissa ei ollut edes tuoremehua tai munakasta. No, matkalla tapahtuu ja haasteisiin tottuu. Neljäs työpäivä ja en ole saanut vielä kertaakaan kunnollista aamiaista yhdessäkään hotellissa. Päivät menee niin, että ensin työt ja lopuksi illalla syödään, yleensä kanaa ja riisiä.

 

Lähdimme hotellista klo 9.00 ja seurasimme kahta ottelua läheisellä kentällä, joissa oli useita Nigerian liigapelaajia. Heistä ainakin 4 pelaajaa kutsutaan Lagosin finaaleihin. Yksi heistä, oikea laitahyökkääjä, kuuluu Nigerian U-21 maajoukkuepelaajiin. Lupaavia pelaajia kaikenkaikkiaan!

 

Puolelta päivin palattiin hotellille, mistä lähdin tekemään ensimmäisen juoksulenkkini Nigeriassa. 45 minuuttia kovassa paahteessa ja voin kertoa, että hiki lensi. Silti teki hyvää juosta.

 

 

5. TYÖPÄIVÄ: Aamulla heräsin jo klo 7.00 hyvin nukutun yön jälkeen, vaikka flunssa painaa päälle. Onneksi oli aspiriinia!

 

Aamupalalla sain pitkästä aikaa tuoremehua ja espanjalaisen munakkaan. Mutta yllättäen hiiri hyökkäsi ravintolassa jalkoihini pitkine häntineen ja Suomi-poika ei ole ihan joka päivä tottunut näkemään hiiriä hotellin aamiaisella. Hiukan ensin säikähdin, mutta sen jälkeen aamiainen jatkui rauhallisesti.

 

Klo 10.00 alkoi ensimmäinen ottelu, jossa oli liigajoukkue Nadia SC vastaan Ykkösen K.J. United. Siellä ei ollut sopivaa pelaajaa OPS:lle. Toinen ottelu alkoi klo 12.00. Siellä vastakkain olivat Ykkösen Diamond FC ja toinen Ykkösen joukkue Boro FC. Boro FC:llä oli kohtalainen sentteri. Kolmas ottelu oli melko turha, koska siinä pelasivat 16-19 vuotiaat pelaajat ja he olivat hentoja eurooppalaiseen pelityyliin.

 

Arvioni tästä päivästä on, että huonoin materiaali tähän mennessä. Abassa ja Abujassa oli ihan eri tason pelaajia jo pelkästään kooltaan, saati sitten taidoiltaan. Sain kuitenkin vetää treenit viimeisen pelin toiselle joukkueelle.

Vedin treenit heti pelin jälkeen. Treeneissä näin saman kuin vuonna 2014 Ghanassa, jossa sain vetää treenit liigajoukkueelle. Afrikkalaiset pelaajat ovat taktisesti köyhiä. He treenaavat ihan liian vähän pientilanne-harjoitteita. Afrikkalaiset pelaajat pelaavat suurimmaksi osaksi intuitiolla, ei järjestelmällisesti sovittua taktiikkaa noudattaen. Pientilanteet, kuten 2 v 1 ja 3 v 2 muodostavat kuitenkin joukkuepelin perustan. Hyvä joukkue koostuu kaksikoista ja kolmikoista.

 

Nuoret pelaajat olivat silti nöyriä ja erittäin motivoituneita. Hymy huulilla he tekivät virheitä. Positiivisuudessa ja nöyryydessä meillä suomalaisilla on hirveästi opittavaa tästä kulttuurista. Täällä heillä ei ole paljoa, mutta he iloitsevat vähästä. Nuorten joukkueen valmentaja kiitteli minua kovasti treenin jälkeen ja sanoi, että juuri tätä pelinäkemystä hän on yrittänyt opettaa pelaajilleen.

 

Takaisin hotellille klo 17.00. Nyt pidämme seuraavaksi palaverin Hilaryn ja paikallisen agentin kanssa. Suunnittelemme huomisen ohjelman uusiksi, kun tänään ei kolmesta ottelusta löytynyt potentiaalia.

 

6. TYÖPÄIVÄ: Aamulla herätys klo 7.30. Normaali aamiainen tässä Kadunan hotellissa eli tuoremehu, tee ja espanjalainen munakas. Ensimmäinen kahden liigajoukkueen välinen ottelu Kadunan stadionilla alkoi klo 10.00.

 

Vastakkain pelasivat Angel Young FC and Nadia Sports FC. Toisessa ottelussa oli myös kaksi liigajoukkuetta, Kaduna United and Germans FC. Nyt alkoi löytyä tasoa myös Kadunasta. Tämän päivän perusteella kutsuin 5 pelaajaa Lagosin finaaleihin torstaille ja perjantaille. Sinne tulee myös kaksi pelaajaa Kamerunista, jotka Lagosiin hoitaa brassiagentti Adriel Gabilan.

 

Tämän päivän joukkueissa oli erittäin hyvä vasen pakki, toppari, pari keskikenttä pelaajaa ja pari hyökkääjää.

 

Nyt olemme matkalla taas Abujan lentokentälle mistä lennämme Lagosiin. Siellä alkavat sitten reissun kaksi viimeistä ja tärkeintä finaalipäivää. Kahdessa päivässä olisi rutistettava 40 pelaajan joukko 4-6 pelaajaan, joille sitten alamme järjestellä heti oleskelulupiin tarvittavia dokumentteja. Sen jälkeen on edessä lennot Suomeen.

 

Miika Juntunen ja Hilary Azodo hymyssä suin

vaikka jo varmasti väsyttää

 

7. TYÖPÄIVÄ : Aikainen herätys klo 6.30 Lagosin liikenneruuhkien vuoksi. Stadionilla piti olla klo 8.30. Nyt ottelut pelattiin tekonurmella. Ensimmäinen ottelu alkoi klo 9.30 ja vastakkain olivat 36 Lion vs Obazz FC. Vasen laitahyökkääjä latoi 3 maalia kotijoukkue 36 Lionsille.

 

Toisessa ottelussa Rhen FC vs 3 Pillars ja siinä Rhen FC:n sentteri paukutti 2 maalia.

 

Kolmannessa ottelussa olivat vastakkain Goal FC ja Ritem FC ja tässä pelissä oli topparina Goal FC:n joukkueessa Nigerian U-23 maajoukkueen toppari. Hyvä pelaaja ja huomenna nähdään, onko hän OPS:lle sopiva toppari, kun pelataan finaali Lagosissa muista kaupungeista matkan aikana valittujen pelaajien kesken. Sen jälkeen finaalin parhaiden kanssa vedän viimeiseksi harjoitukset, jossa tarkkailen taitotasoa, syöttö/haltuunotto/laukausta ja peliälyä.

 

Sen jälkeen on valinnan aika, sillä koneeni Lontooseen lähtee klo 23.20 paikallista aikaa. Lennämme koko yön ja aamulla klo 05.00 olen Lontoossa. Siitä matka jatkuu sitten Helsingin kautta Ouluun. Heti alkaa valmistautuminen sunnuntain KPV-otteluun Suomen Cupissa Heinäpään hallissa klo 14.30

 

 

 

8. TYÖPÄIVÄ: Aamulla herätys klo 8.00 ja edessä on ratkaiseva finaalipäivä. Tutuksi tulleen "kevyen" aamupalan jälkeen lähtö kohti Lagosin päästadionia. Matkalla aamuruuhka on jälleen ihan järjetön. Onneksi allamme on iso maasturi, niin kärsii vähän töniäkin. No ruuhka ei ole mikään ihme, asuuhan Lagosissa lähes 30 miljoonaa ihmistä tai siihen asti väestölaskenta on tällä hetkellä päässyt.

 

Saavumme stadionille, jossa alustana on tekonurmi. Suomessa ongelma on, että nurmi ei kasva lyhyen kasvukauden takia. Nigeriassa ongelma on, että nurmi kuivuu ja ei kasva paahtavassa kuumuudessa.

 

Ensimmäisen ottelun lähtökohdat olivat vähän erilaiset kuin tähän mennessä. Toinen joukkueista oli rikkaan rouvan omistuksessa ja tapasin hänet edellisenä iltana, sillä hän halusi välttämättä pelata omalla joukkueellaan minun valitsemaani joukkuetta vastaan, joka muodostui Aban, Umuahian, Abujan, Kadunan ja Lagosin pelaajista.

 

Sovittiin, että hänen joukkueensa pelaa ensin vielä yhtä Lagosin joukkuetta vastaan ja valitsen hänen parhaat pelaajat omaan valitsemaani finaaliin, jossa oli kaksi joukkueellista pelaajia em. kaupungeista. Kyseisen rouvan joukkueesta löytyikin kolme hyvää pelaaja, ent. Nigerian U-17 vuotiaiden maajoukkueen mukana aikanaan ollut nyt 19 v. maalivahti, reilusti yli 2 m pitkä, keskikentän puolustava ja peliä tekevä kuntokone nimeltään Felix, niin kuin meidän nykyinenkin ja kaksi maalia tehnyt keskushyökkääjä.

Otin siis heidät mukaan kahden valitsemani joukkueen finaaliin, joka pelattiin heti ensimmäisen perään. Siinä ottelussa loisti laitahyökkääjä tehden kaksi maalia, vasenjalkainen 24 v. laitapakki, kokenut toppari ja em. maalivahti.

 

Perjantai-iltana hotellissa ollessani huomasin, että listallani oli yhä 10 pelaajaa, joista minun piti tehdä valintani. Jätin päätöksen kuitenkin kotiin, sillä kello kävi armotonta vauhtia ja aika loppui. Kaikkien pelaajaehdokkaiden agentit tulivat nimittäin hotelliini ja jokainen vei tietenkin oman aikansa. Lähtö Lontooseen Lagosista oli klo 23.20.

 

Tämä tarkoitti sitä, että vielä raskaan 10 vuorokauden Nigerian matkan lopuksi yövyin viimeisen yön koneessa. Saavuin Lontooseen klo 05.00 ja sieltä lauantaina klo 7.30 kohti Helsinkiä. Nyt saavuin Helsinkiin klo 12.10 ja olen yhä täällä tätä viimeistä päivää kirjoittaessani. Odotan Oulun koneen lähtöä klo 16.00 ja takaisin Oulussa klo 17.00 ja heti miettimään huomista Suomen Cupin ottelua OPS-KPV Heinäpään hallissa klo 14.30. Kiitän matkakertomukseni seuraajia ja niitä on kuulemma ollut paljon. Tuleva kausi näyttää, olenko onnistunut valinnoissani, joten ladataan yhdessä vähän paineita managerille. LOPPU

 

 

 

Miika Juntunen

 

 

Toimitus / JS

15.02.2017

Joni Lämsä lupaa tehoja ainakin vuoteen 2018 asti

 

Nuoresta iästään huolimatta Joni Lämsä (20) kuuluu Oulun Palloseuran kokeneempaan osastoon. Alkava kausi on jo Lämsän viides Palloseurassa, ja lisää tulee. Nuorukainen kirjoitti juuri jatkosopimuksen koskien myös seuraavaa kautta, eli sopimus on voimassa vuoteen 2018.

 

Taitava oululaissyntyinen keskikenttäpelaaja omaa kosolti kokemusta miesten peleistä, sillä hän edusti Palloseuraa jo vuonna 2013 kun OPS pelasi Ykkösen otteluita. Lämsä oli tuolloin vasta 15-vuotias. Viime kaudella Lämsä oli lisäksi tehokas, sillä hän paukutti Kakkosen C-lohkossa peräti kuusi täysosumaa. Nuorukaisella on tavoitteena tehdä paljon tehoja myös Ykkösessä, koska sitä kautta joukkue voi menestyä ja itse kehittyä. Tänä vuonna tehtävä on astetta haastavampi, mutta Lämsä lupaa paiskia kovasti hommia tehojen eteen. ”Tulette näkemään työteliään ja kovasti hommia paiskivan pelaajan, joka laittaa itsensä likoon joka päivä”, Lämsä lupaa.

 

Heinäkuussa armeijaan lähtevä pelimies kokee sopimuksen hyväksi ratkaisuksi tässä vaiheessa, vaikka tavoitteet ovat korkeammalla kuin Suomen Ykkösessä. ”Intin ei pitäisi juuri häiritä pelaamista ens kesänä, ku siellä on se yhteistyöseura (KajHa) nii pääsee treenaan, ja peleihinkin pitäis kuulemma päästä”, Lämsä pohtii. Nuoren miehen tavoitteet on asetettu mahdollisimman korkealle: "eihän sitä koskaan tiedä minne, jos saa kaks hyvää ja onnistunutta kautta alle  mahdollisimman korkealle" Lämsä vinkkaa.

 

OPS-valmennusjohto on erittäin tyytyväinen Lämsän jatkoon seurassa. Häneltä odotetaan ensikaudella todellista läpimurtoa Ykkösen-tasolle.

 

Joni Lämsä
Keskikenttä
31.1.1997, Oulu

Aiemmat seurat:
2013– : OPS

 

Toimitus / JS

14.02.2017

OPS:n harjoitushallissa korkealaatuista kumirouhetta

Tekonurmikenttien käyttö on Suomessa yleistä pohjoisen ilmaston vuoksi, mutta myös muualla maailmalla niiden määrä on valtava. Suomessa on yhteensä 323 tekonurmikenttää ja suurimmassa osassa niistä käytetään SBR-kumirouhetta. Uusimpien tutkimusten perusteella on syntynyt epäilyksiä niiden terveyshaitoista. Myös Oulun Palloseura on selvittänyt oman harjoitushallin kumirouheen laatua, koska suurin osa hallin käyttäjistä on kuitenkin lapsia ja heidän turvallisuus on taattava.

 

 

Terveyshaittakeskustelu on lisääntynyt MOT-ohjelmassa esitetyistä epäillyistä tekonurmien terveyttä koskevista haittavaikutuksista: ”Uusimmat tutkimukset ovat herättäneet epäilyksiä siitä, että tekonurmikentissä käytetty materiaali saattaa altistaa urheilijoita – erityisesti nuoria – jopa syöpävaarallisille aineille. Suomessa on jo annettu suosituksia välttää tietynlaisen kumirouheen käyttöä.”

 

 

OPS-toimitus kysyi OPS:n harjoitushallin valmistajan, Saltex Oy:n myyntipäälliköltä kumirouheen laadusta.

”On muistettava, että SBR-kumirouheitakin on markkinoilla hyvin monen laatuisia, Saltex Oy:n valmistamissa kentissä käytetään aina testattuja, puhdistettuja, parhaita rouheita, käyttämissämme rouheissa hienopölyn määrä on aina luokkaa Very Low (erittäin alhainen)”, Juha Miettinen toteaa.

 

Seuraavassa Saltex Oy:n selvitys kokonaisuudessaan.

 

SBR:n käytön mahdollisia haitallisia terveysvaikutuksia on tutkittu maailman laajuisesti useissa tutkimuksissa. Nyt viimeaikaiset artikkelit asiasta ovat olleet Hollannin ja Suomen medioissa. Kuitenkaan lukuisista tutkimuksista huolimatta yksikään tutkimus ei ole osoittanut SBR:n aiheuttaneen terveyshaittoja käytettäessä sitä urheilunurmien täyteaineena. (katso FIFA:n tutkimus, linkki alla)

Tuoreimman EU-päätöksen mukaan tuotetta voidaan käyttää nykyisissä käyttökohteissa, mutta seuraamme edelleen erittäin tarkasti SBR-kumirouheesta ja sen vaikutuksista julkisuudessa käytävää keskustelua, EU-tason ja kansallista päätöksentekoa sekä tutkimustuloksia.

Me emme arvioi raaka-aineiden turvallisuutta tai vaarallisuutta, ei myöskään muut teolliset toimijat tai julkisuus – sen tekevät viranomaiset, joiden ohjeita ja määräyksiä noudatamme kaikessa toiminnassamme rakentaessamme turvallisia ja terveellisiä urheiluympäristöjä.

Viimeisin viranomaisohjeistus EU-tasolla SBR:n käyttöä koskien on keväältä 2016 jolloin se antoi päätöksen, jossa REACH-asetuksen mukaisia määritelmiä tarkennettiin, SBR-kumirouheen luokittelua selvennettiin ja josta ilmenee, että SBR täyttää nämä PAH-normiarvot.

SBR kumia on tutkittu maailmalla pitkään, yli 100 erillisessä tutkimuksessa, mutta yhdessäkään ei ole todettu sen aiheuttaneen terveyshaittoja käytettäessä sitä urheilunurmien täyteaineena.

 

Oulun Palloseuran harjoitushallissa käytetty kumirouhe siis täyttää kaikki viralliset määräykset, ja täten on turvallinen harjoittelupaikka myös lapsille. Lisäksi halli on pelaajien kokemusten ja näkemyksen mukaan huippuluokkaa tekonurmeksi! Myös allekirjoittanut suosittelee!

 

Linkkejä aiheeseen/tutkimuksiin:

 

FIFA:n avoin kirje jäsenliitoille: (http://www.fieldturf.com/sites/fieldturf/assets/3%20-%20FIFA-letter.pdf)

Viimeisin tutkimus aiheesta: (https://weibold.com/wp-content/uploads/2017/01/5-Study-of-the-uptake-of-PAHs-by-production-workers-of-crumb-rubber-plants-2017-ICTPOL.pdf)

 

Toimitus / JS

04.02.2017

Oulun Palloseura kiinnitti kolme oululaispelaajaa

Oulun Palloseuran toimistolla allekirjoitettiin viikonloppuna kuusi sopimuspaperia, kun OPS kiinnitti kolme nuorta oululaispelaajaa. Kuusi paperia siksi, että jokaista sopimusta kohden tulee papereita olla kaksin kappalein – seuralle ja pelaajalle omansa. Seura haluaa nostaa näitä kaikkia kuutta paperia esille sen vuoksi, koska oululaisten pelaajien merkitys seuralle on erittäin suuri.

 

Toimituksen haastateltaessa tuoreita sopimuspelaajia käy nopeasti ilmi, että merkitys on molemmin puoleista. Oskari Rounaja (19) on todella tyytyväinen päästessään edustamaan ”Oululaista -seuraa – isolla O:lla". Kohta parikymppinen, hyökkäysvoimainen keskikenttäpelaaja palaa Kuopion Palloseuran organisaatiosta Ouluun ja Palloseuraan. Viimeaikaisten loukkaantumisten rasittama Rounaja tavoittelee tosissaan paikkaa avauskokoonpanossa tulevalla kaudella, ja sitä seuraavalla. Sopimus on kaksivuotinen. ”Tulette näkemään juoksuvoimaisen pelaajan, joka ei pelkää laittaa kroppaa likoon joukkueen puolesta”, Rounaja lupaa.

 

Myös Arttu Haapala (20) on tyytyväinen, että jo tässä vaiheessa kautta kuviot ovat selkeät – ”Meillä oli hyvä pöhinä päällä jo viime vuonna”. Haapala jatkaa siis tutussa ympäristössä, koska hän siirtyi jo viime kesänä OPS:n vahvuuteen JS Herculeksesta. Nyt varmistui yksivuotinen jatkosopimus. Jatkuvuus on myös seuran kannalta oleellista, ja odotukset ovatkin korkealla. Eikä Haapalan tarkoituksena ole jäädä penkille kantamaan toppatakkia, ”lyyään kaikki likoon ja katsotaan mihin rahkeet riittävät”, Haapala kertaa. Taitavuus, energisyys ja asenne ovat pelaajan oman arvion mukaan ne, jotka näkyvät tulevana kesänä Haapalan pelistä katsomoon asti.

 

Oulun Palloseuraan liittyy myös oululainen Samuel Säily (synt. -99). Säily siirtyy Palloseuraan Oulun Luistinseurasta. Sopimus on yksivuotinen. Toimitus ei tavoittanut nuorukaista ennen sopimuksen julkaisua. Toimituksen saaman epävirallisen kuvauksen mukaan Säilyä on kuvailtu Shefki Kuqi -tyyliseksi voimapelaajaksi!

 

Suomalaiset, ja varsinkin oululaiset pelaajat ovat seuralle erittäin tärkeitä, sillä ne nostavat joukkueen oululaisuutta entisestään. Oulun Palloseura antaa nuorille pelaajille mahdollisuuden kehittyä ja kasvaa pelaajina kovassa seurassa, ilman ennakkoluuloja.

 

Uudet pelaajat pääsevät tositoimiin välittömästi, kun OPS kohtaa tänään Kajaanissa pelattavassa harjoitusottelussa Kajaanin Hakan. Ottelu alkaa klo 14.00.

 

Uusien sopimusten myötä Oulun Palloseuralla on kasassa 17 sopimuspelaajaa, ja tarkoituksena on vahvistaa joukkuetta vielä seitsemällä pelaajalla. Hankintalistalla on vielä maalivahti, kaksi hyökkääjää, kaksi laitapuolustajaa ja kaksi keskuspuolustajaa.

 

Toimitus / JS

05.02.2017

Kajaanin Haka vahvempi harjoitusottelussa

Lauantaina Kajaanissa pelatussa harjoitusottelussa Oulun Palloseuran vastaan asettui tällä kaudella Kakkosta pelaava Kajaanin Haka. Ottelu päättyi Hakan eduksi 2-1 (2-0). Paljoa ei tästä harjoitusottelusta jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

 

Alexander Jibrin vastasi OPS:n ainokaisesta täysosumasta, mutta se oli laiha lohtu heikosti esiintyneeltä vierasjoukkueelta. Eniten valmennusryhmää jäi harmittamaan pelaajien asenne ja taistelutahto, varsinkin heidän kohdalla, joilla ei ole vielä edes sopimusta seuran kanssa. ”Joukkueessa on vielä paljon keskenkuntoisia pelaajia ja alisuorittamista tapahtuu monella osa-alueella”, valmennusjohto kiteyttää.

 

Harjoitusotteluiden yhtenä tehtävänä on taata pelaajille tasaisesti peliaikaa. Nuorisokaarti saikin paljon vastuuta ja peliminuutteja, ja ovat näin ollen jälleen yhtä kokemusta rikkaampana menossa kohti kesän otteluita. Paljon on vielä tehtävää, mutta onneksi kesään on vielä reilusti aikaa.

 

Kajaanin Haka on OPS:n yhteistyöseura, joten valmentajien suorittama pelaajien tarkkailu ei rajoittunut vain omaan joukkueeseen. Yhteistyösopimuksen avulla on mahdollista suorittaa pelaajavaihtoa vaivattomasti, mikä palvelee sekä seuroja että pelaajia.

26.02.2017

OPS jäi kovavireisen KPV:n jalkoihin

Oulun Palloseura koki jo kolmannen tappion Suomen Cupin lohkovaiheessa, kun Kokkolan Pallo-Veikot vei ottelun nimiinsä 0-3 tuloksin. Ottelu oli ehtinyt vanheta parikymmentä minuuttia kun ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma näki päivänvaloa. Oikelle laidalle turhan vapaaksi jäänyt Timo Rauhala pääsi antamaan hyvän syötön keskelle Aram Hasanzadalle jolla oli helppo työ laittaa peliväline verkonperukoille. OPS ei kunnolla kerennyt toipua ensimmäisesta takaiskusta kun KPV jo lisäsi johtoa kulman jälkitilanteessa. Tällä kertaa viimeistelijänä kunnostautui hyvän ottelun pelannut Cozar Torres Fernando. Erikoistilanteet ja keskityspallot olivat muutenkin myrkkyä OPS:n puolustukselle, joista useista selvittiin vain hienosti läpi ottelun torjuneen Juhani Pennasen ansiosta. Ainoana miinuksena Pennasen sarakkeeseen voidaan yrittää kirjata KPV:n kolmannen osuman hienoinen arviointivirhe vastaantulossa. Tämän osuman viimeisteli Miro Schwalenstöcker aivan toisen puoliajan alussa.

 

OPS:lla oli ottelussa suuria käynnistymisvaikeuksia, ja KPV miehitti vahvasti keskialueen ja loi sitä kautta useita vaarallisia maalintekopaikkoja. Vasta kolmannen maalin jälkeen Palloseura otti hieman ohjia käsiinsä ja pystyi luomaan muutamia kohtalaisia maalintekopaikkoja. Yritykset kariutuivat usein vain kehnoon viimeistelyyn. Toki syyksi epäonnisiin yrityksiin voidaan laskea myös hyvin organisoitunut KPV-puolustus. KPV oli saapunut Ouluun ykkösnyrkillään, eli käytännössä mukana oli heidän tulevan kauden avauskokoonpanonsa. OPS sen sijaan lähti otteluun flunssa-aallon heikentämänä, ja Antti Ulander oli vaivojensa vuoksi sivussa. Peli ei saavuttanut missään vaiheessa hyvän pelin kriteerejä, vaan peli oli pitkälti pitkän pallon pelaamista kohti hyökkäystä. Peliväline kulki siis miltei enemmän ilmassa kuin maassa. Tulos käytännössä varmisti KPV:n jatkopaikan Suomen Cup:n A-Lohkosta. OPS oli sen sijaan menettänyt jatkohaaveet jo ennen tätä ottelua.

 

OPS:n valmennustiimi näki ottelussa kuitenkin positiivista. Onnistujia löytyi uusista tulokkaista, kun esimerkiksi Oskari Rounaja esiintyi edukseen oikean laidan puolustajana. "Onhan se aina tympeä hävitä otteluita, mutta onneksi näistä otteluista saadaan paljon muuta kotiinvietävää kuin tulos. Nuorisokaartimme saama kokemus on todella arvokasta jatkoa ajatellen. Ei ole mitään syytä laittaa päätä pensaaseen," Miika Juntunen pohtii ottelun jälkeen. OPS:n viimeinen Suomen Cupin ottelu pelataan 4.3. klo 12.00 Haukiputaan Palloa vastaan. Vielä tuohon otteluun tuskin uusia pelaajahankintoja tulee, mutta ainakin kentän ulkopuolella odotetaan jo jännityksellä josko 19.3 pelattavassa harjoitusottelussa nähdään tuoretta verta OPS-paidoissa.

 

 

Ottelun maalintekijät:

 

8 Hasanzada Aram 20'
14 Cozar Torres Fernando 25'
18 Schwalenstöcker Miro 46'

 

 

 

Toimitus / JS

19.02.2017

Tasainen vääntö Cupissa. Tuloksena avauspiste – jätti kuitenkin jossiteltavaa

Oulun Palloseuran Cup-taival jatkui tänään Kemissä. Junkohallissa pelatussa ottelussa PS Kemi isännöi OPS:a. Värikkäiden vaiheiden jälkeen ottelu jäi maalittomaksi, ainakin virallisessa pöytäkirjassa. OPS onnistui kertaalleen maalinteossa ensimmäisellä puoliajalla, kun Augustine ”Austin” Jibrin puski pallon vapaapotkusta PS Kemin verkkoon. Paljon kritiikkiä vierasjoukkueessa aiheuttanut tuomio mitätöi osuman paitsiona. Joka tapauksessa jossittelu on turhaa, ja pisteet jaetaan.

 

Oulun Palloseuran valmentaja, Charles Figho oli pelin jälkeen kaksijakoisissa tunnelmissa. ”Meiltä vietiin selkeä maali, ja paikkoja maalintekoon oli useammalla pelaajalla. Toisaalta maalivahtimme Juhani Pennanen pelasi huippuottelun pitämällä maalimme koskemattomana liigaporukkaa vastaan. 90 minuuttia ja seitsemän lisäaikaminuuttia taistelimme mallikkaasti ja voimme kuitenkin olla tyytyväisiä tähän tulokseen. Jokainen pelaaja laittoi 110% likoon – hyvää taistelua ja asennetta joukkueelta”, Figho toteaa.

 

Positiivista ottelussa oli se, että joukkue pääsi kovan prässin ansiosta myös maalipaikoille. Muun muassa Abdul Sesay, Alex Jibrin ja Joni Lämsä pääsivät kokeilemaan kemiläisveskarin, Oskari Forsmanin päivän pelikuntoa – vain viimeistelyjen laatu ontui. ”Muutoin hyvä peli, mutta Laser (lue laukaus) jäi tänään piipuun”, Lämsä kertaa.

 

Ottelusta tuli myös jobinpostia, kun Antti Ulander ei pystynyt jatkamaan peliä vasempaan kantapäähän tulleen vamman seurauksena. Vasta jatkotutkimuksista selviää, minkä tasoisesta vammasta on kyse.

 

Yksi pistekin on tärkeä ajatellen OPS:n mahdollisuuksia jatkopeleihin Suomen Cupissa. Seuraavista otteluista tulee kuitenkin saada täydet kolme pistettä, mikäli joukkue haluaa olla mukana taistossa. Seuraavaksi OPS kohtaa Cupissa KPV:n Oulussa. Ottelu pelataan 26.2 Arina Areenalla klo 14.30. Tervetuloa!

 

Toimitus / JS

11.02.2017

RoPS selvästi parempi Suomen Cupissa

Oulun Palloseura sai kunnon opetuksen liigatasosta Rovaniemellä, kun RoPS tykitti peräti yhdeksän täysosumaa OPS-vahti Juhani Pennasen selän taakse. Ja kaiken lisäksi rovaniemeläisten kokoonpanosta puuttui osa avain-pelaajista. RoPS:n tehokkuudesta kertoo se, että peli oli käytännössä selvä jo ensimmäisen 20 minuutin jälkeen -tulostaulu näytti silloin 5 - 0 rovaniemeläisten hyväksi. RoPS voitti lopulta ottelun peräti 9 - 0.

 

Tämä oli jo toinen isonumeroinen tappio OPS:lle Suomen Cupissa, ja pelejä on pelattu vasta kaksi. RoPS on puolestaan pelannut jo kolme ottelua samaa kilpailua, ja tuloksena kolme voittoa ja vain yksi päästetty maali. Tilanne rovaniemeläisten leirissä vaikuttaa siis varsin hyvältä jo tässä vaiheessa kautta. Samaa ei voi sanoa oululaisista. Päästettyjä maaleja kahdesta ottelusta on jo kolmetoista. Toisaalta OPS-pelaajat saavat hyviä kokemuksia kovista otteluista, mutta kun pelataan kilpailuja, myös tuloksella on merkitystä. OPS-manageri-valmentaja Miika Juntunen on syystäkin harmissaan ottelun jälkeen. "Inhoan häviämistä, mutta tällaisen tappion jälkeen harmittaa vielä enemmän", Juntunen kommentoi. Joukkue ei ole vielä valmis kesän päätavoitteeseen - jalkapallon Ykköseen! Huolestuttavaa valmennusjohdon mukaan on kuitenkin se, ettei joukkue kykene tällä kokoonpanolla tämän parempaan. Liikaa henkilökohtaisia virheitä sekä junioreille, että kokeneimmille pelaajille.

 

Oulun Palloseura kokeili pelin ensimmäisellä puoliajalla uudenlaista pelitapaa - pelaajien toiveesta, eli vetäydytään liigajoukkuetta vastaan puoleen kenttään. Uusi pelitapa ei selvästikään toiminut, ja toiselle puoliajalle palattiinkin takaisin jo opittuun pelitapaan. Myös peli parani hieman toiselle jaksolle, vaikka vastustaja takoi vielä kolme maalia OPS-verkkoon. "Tämä oli pelaajille hyvä oppitunti meidän omasta pelityylistä. Meidän pitää puolustaa aggressiivisesti ja eteen päin. Meidän pelityyli toimii Suomessa mitä joukkuetta vastaan tahansa, jos sitä vain halutaan noudattaa”, Juntunen selventää.

 

Tulos: 9 - 0 (6 - 0)

 

Maalintekijät:

 

4' 1-0 Sakari Tukiainen
13' 2-0 Pyry Hannola
14' 3-0 Simo Roiha
18' 4-0 Simo Roiha
21' 5-0 Oma maali (Sakari Tukiainen)
39' 6-0 Simo Roiha
69' 7-0 Michael Ibiyomi
85' 8-0 Cem Felek
90+1' 9-0 Jarkko Luiro

 

 

 

Toimitus / JS