« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - December 2011

22.12.2011

Lauri Rönköstä OPS:n maalivahti

Kemiläislähtöinen maalivahti Lauri Rönkkö (26) on solminut Oulun Palloseuran kanssa vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Itseään motivoituneeksi, tasapainoiseksi ja äänekkääksi torjujaksi kuvaileva Rönkkö on edustanut kahdella edellisellä kaudella Tornion Pallo-47:ää. Ennen tätä hän on vartioinut seitsemän kautta PS Kemin maalia.

- Uusia haasteita tulen hakemaan täältä ja muutan Ouluun muutenkin opiskelujen perässä, joten tuntui loogisimmalta tulla Oulun Palloseuraan. Lisäksi seurajohto halusi minut tänne, Lauri Rönkkö perustelee.

- OPS:lla on Miika Juntusen mukaan kovat tavoitteet ja se sopii minulle. Henkilökohtaisesti odotan hyvää kautta ja mahdollisimman paljon peliaikaa sekä voitettuja otteluita, hän jatkaa.

OPS:n toisella maalivahdilla, Juhani Koposella on vielä yksi vuosi sopimuksestaan jäljellä. Ensi kaudella OPS:n tolppien välissä nähtäneenkin aiempaa kovempaa kilpailua peliajasta.

Lauri Rönkkö, Oulu
Maalivahti
17.9.1985


Aiemmat seurat:
2011: TP-47
2010: TP-47
2009: PS Kemi
2008: PS Kemi
2007: PS Kemi
2006: PS Kemi
2005: PS Kemi
2004: PS Kemi
2003: PS Kemi
2002: PS Kemi (A-jun)
2001: PS Kemi (A-jun)

(Toimitus)

20.12.2011

Iso kiitos Erkki Paanaselle kolmen vuoden työstä

Palloseuran kakkosvalmentajan tehtäviä kolmen kauden ajan menestyksekkäästi hoitanut Erkki Paananen lähtee urallaan uusien haasteiden perään. Kolmen kauden aikana ”Emppu” oli nostamassa OPS:a Kakkosesta aina Veikkausliigan porteille asti. Noiden kausien aikana hän toimi myös OPS:n kuntovalmentajana ja välillä maalivahtivalmentajana. Oulun Palloseura haluaa kiittää pidettyä persoonaa kolmen kauden ansiokkaasta työstä.

- Nämä olivat hienoja vuosia myös minulle ja haluan toivottaa OPS:lle parasta mahdollista menestystä jatkossa, Paananen toivoo.


Empun perintö olkoon seuraava blogi, joka on katkelma hän peliajatuksestaan:

Jalkapallossa on monenlaisia aloitusryhmityksiä (4-4-2, 4-3-3, 4-1-3-2, 3-4-3 jne.). Jokaista ryhmitystä voidaan ajatella hyökkäyspelinä tai puolustuspelinä.

Puolustustilanteessa pitää ajatella, miltä korkeudelta aletaan karvaamaan vastustajan hyökkäykseen lähtöä. Kaikissa ryhmityksissä voidaan käyttää samaa korkeutta vastustajan hyökkäyksen vastaanottoon. Tuolloin lähin pelaaja alkaa prässätä vastustajan pallollista pelaajaa ja näin viivyttää hyökkäykseen lähtöä joko lähietäisyydeltä tai kaukoviivyttää.

Prässäämisen tarkoitus on antaa aikaa kanssapelaajille ryhmittyä (pakka kasaan) puolustusta varten. Näissä pelitilanteissa on tärkeää osata aluepelin lainalaisuudet. Miten toimitaan yksi vastaan yksi tilanteessa tai 2 v 1, 2 v 2, 2 v 3, 3 v 3, 5 v 5 tai 11 v 11. Ei siis riitä, että hallitset yhden ryhmityksen (esim. 4-4-2), sillä tilanteet ja muodostelmat elävät pelin sisällä. Muiden pelaajien ajatuksena tulee olla prässääjän tukeminen, syöttösuuntien ja alueiden peittäminen, vartiointi, varmistaminen eli kokonaisuutena pakan kasassa pitäminen.

 

Puolustuspelissä pelaajalla pitää olla kykyä pelata eri pelipaikalla tilanne loppuun sillä hetkellä, kun pallo on menetetty vastustajalle. Yhdenkin pelaajan laiminlyönti puolustustilanteessa kuormituttaa koko muuta joukkuetta. Se tulee näkymään joukkueen pelissä väsymyksenä viimeisen 20 minuutin aikana, jolloin tasaiset pelit yleensä ratkaistaan. Jos useampi pelaaja toimii kurittomasti, joukkueelle käy huonosti.

 

Hyökkäyspeliä voi ajatella nopeiden tai hitaiden hyökkäyksien kautta. Hyvän joukkueen tunnistaa siitä, että se osaa lähteä oikealla hetkellä nopeaan vastaiskuun ja tietää, milloin lähdetään hitaasti. Pelaajien pitää osata lukea pelitilanne ja tehdä päätös sen mukaan. Hyökkäyspelissä korostuu taito: yhden tai kahden kosketuksen pelaaminen, syötön ajoitus ja sen kovuuden hallinta, tilan tekeminen itselle tai pelikaverille syöttöä varten (eteen, taakse tai sivulle) ja oikea-aikaiset ajoitukset tilanteeseen nähden (syöttö kolmannelle, neljännelle jne. pelaajalle).

Puhuminen niin puolustuspelin ja hyökkäyspelin aikana auttaa joukkuetta pärjäämään paremmin ja jaksamaan paremmin. Uskalla puhua pelin aikana, sillä näin autat joukkuetta ja itseäsi pelissä.

 

Kaiken tämän toteuttaminen vaatii joukkueelta hyvää fyysistä kuntoa. Hyvä peruskunto, kestävyys, nopeuskestävyys ja lihaskunto. Kun fysiikka on kunnossa, on pallonhallinta helpompaa ja joukkueena pystytään toteuttamaan jotakin taktiikkaa, kun pelaajat jaksavat koko 90-minuuttisen. Myös levon ja rasituksen suhde pitää olla kunnossa. Pitää nukkua tarpeeksi ja elää muutenkin kurinalaista elämää.

 

Kun fyysinen puoli on kunnossa, korostuvat tekniikka ja taito. Ensimmäinen kosketus palloon on jalkapallon perusasia, ettei pallo karkaa pois sinulta. Nykyään kaikki huippujoukkueet pelaavat kurinalaista joukkuepeliä. Huippuyksilötkin käyttävät omia taitojaan joukkueensa hyväksi. He tietävät näkyvänsä paremmin pelissä ja tulosta syntyy, kun pelataan joukkueelle. On myös huippupelaajia, jotka istuvat vaihtopenkillä. He pelaavat vähemmän joukkueelle ja enemmän itselleen olemalla pelillisesti kurittomia.

Kaiken kaikkiaan jalkapallosta voi sanoa, että niin pelaat kuin harjoittelet ja harjoitus tekee mestarin.

- Erkki Paananen

15.12.2011

Visio 2013

Joukkue taistelee Veikkausliigassa oululaisilla ja pohjoissuomalaisilla pelaajilla, jotka saavat toimeentulonsa jalkapallosta. Seuran johto ja taloushallinto ovat ammattimaisesti liikeyrityksen tapaan johdettuja ja seura saavuttaa sijoitetulle pääomalle tuottoa.

 

Oulussa on aloitettu uuden jalkapallostadionin suunnittelu, joka vastaa Veikkausliigan vaatimuksia. Se sisältää lämmitetyn kentän ja katsomotilat, valaistuksen, hyvät oheispalvelut, VIP-tilat ja 5 000 katsojan istumapaikat sekä 2 000 seisomapaikkaa.

 

Seuran oman harjoittelukeskuksen rakentaminen Castrenin kentän viereiselle hiekkakentälle Välivainiolla on saatu päätökseen. Harjoituskeskus sisältää 70 x 45m kokoisen harjoitushallin ja sen päädyssä on 1 450 m2 pinta-alaltaan oleva seuratalo kolmessa kerroksessa. Tarkoituksena on perustaa seuran edustusjoukkuetta ja oululaisia junioreita varten oma harjoittelukeskus, jonne myös koko seuran organisaatio ja operatiivinen johto keskitetään omine tiloineen. Samassa seuratalossa on myös edustusjoukkueen pelaajille 5 kpl kaksioita asunnoiksi. Tarkoituksena on myös päällystää yksi alueella olemassa oleva hiekkakenttä tekonurmella. Tähän harjoituskeskuksen suunnitteluun käytämme apuna vastaavia ruotsalaisia harjoituskeskuksia sekä Tornioon juuri valmistunutta vastaavanlaista hallia.

 

Kauden 2012 kilpailutoiminnan päätavoitteena on edustusjoukkueen nousu Veikkausliigaan. Suomen Cupiin seura osallistuu ensimmäistä kertaa uudella aikakaudellaan. Edustusjoukkueen alla pelaavat edelleen seuran omat A- B- ja C-juniorit. Taloudellisena tavoitteena vuodelle 2012 on 11.951 EUR tulos. Harjoituskeskus tulee vaatimaan paljon talouspuolelta.

Jouluterveisin,
OPS:n hallitus

09.12.2011

Matti Lantto jatkaa hierojana

Päättyneeltä kaudelta tuttu hieroja Matti Lantto jatkaa tehtävässään myös tulevan kauden. Vaativan urheiluhieronnan lisäksi Matti Lantto hieroo Heinäpään hierontakeskuksessa (Isokatu 100) myös meitä tavallisia tallaajia.

Tutustu Matti Lanton kotisivuihin
tai varaa aika soittamalla 0400 693 536.

(Toimitus)

07.12.2011

Aimo Sutinen fysiikkavalmentajaksi

Aimo Sutinen vastaa seuraavat kaksi kautta Oulun Palloseuran fysiikkavalmennuksesta. Sutinen on valmentanut aiemmin muun muassa AC Oulussa (2004-2007) sekä HJK:n junioripuolella (2008). Vuonna 2009 hän suoritti valmentajan ammattitutkinnon ja hänellä on jalkapallon lisäksi aiempaa valmennustaustaa yleisurheilun puolelta.

- Into valmentamiseen on tallella, sillä se on mahtavaa ja mukavaa työtä. Kun Luiz Antonio ja Miika Juntunen soittelivat minulle, niin tuli sellainen tunne, että joukkue ja seura todella haluavat minut mukaan, Sutinen kertoo.

Hän tulee tekemään tiivistä yhteistyötä myös OPS:n juniorijoukkueiden kanssa.

- Olen tavannut kaikki juniorivalmentajat ja tulen vetämään heille malliharjoituksia. Junioreista kasvaa tulevaisuuden pelaajat ja siksi on tärkeää opastaa heitä oikeanlaiseen harjoitteluun jo varhaisessa vaiheessa, Sutinen korostaa.

OPS aloittaa peruskuntoharjoittelun Aimo Sutisen johdolla mahdollisimman pian. Tällä hetkellä OPS:n sopimuspelaajilla on meneillään omatoiminen harjoittelukausi.

(Toimitus)