« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - November 2014

26.11.2014

Edustusjoukkueella avoimet harjoitukset la 13.12.

Oulun Palloseuran edustusjoukkue pitää avoimet harjoitukset lauantaina 13. joulukuuta kello 12.00-14.00 OPS:n harjoitushallissa Castrénissa. OPS tarjoaa mahdollisuuden kaikille vapaille ja tavoitteellisille pelaajille tulla näyttämään taitonsa ja yrittämään sopimusta OPSiin. Samalla voit tutusta Palloseuran harjoitushalliin ja keskustella OPS:n valmentajien kanssa.

Jos kiinnostuit ja olet tulossa paikalle, ota etukäteen yhteyttä OPS:n päävalmentaja Erkki Paanaseen (p. 040 706 3510).

Avoimet harjoitukset:
Lauantaina 13.12. kello 12.00-14.00, OPS-halli

Tervetuloa!

(Toimitus)

24.11.2014

Joni Leskelä jatkaa OPS:ssa kaksivuotisella sopimuksella

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on tehnyt kahden vuoden mittaisen sopimuksen oululaisen puolustuspään pelaajan Joni Leskelän (19) kanssa. Toisen polven jalkapalloilija siirtyi viime kauden kynnyksellä Oulun Luistinseurasta OPS-Akatemiaan ja murtautui loppukaudesta edustusjoukkueen kokoonpanoon.

– Hyvä, kun tulin alun perin OPSiin. Sain itseni täällä pelikuntoon ja treenaaminen maistui. Ensin pääsin miesten treeneihin, sitten vaihtopenkille ja lopulta pelaamaan. Sitä kautta pystyin näyttämään, mitä osaan, Leskelä taustoittaa.

Hänen tavoitteenaan on taistella avauskokoonpanon paikasta.

– Tulen treenaamaan enemmän fysiikkaa ja kestävyyttä pitää vielä kehittää. Nyt paikat ovat kunnossa ja pystyn treenaamaan. Ensin pitää päästä hyvään kuntoon ja sitä kautta taistella avauksen paikasta ensi kaudelle. Tavoitteenani on pelata mahdollisimman paljon ja näyttää, mihin pystyn. Katsotaan sitten kahden vuoden jälkeen, missä ollaan.

Tervareiden kasvatin viime kausia ovat kiusanneet loukkaantumiset ja joulukuun 18. päivä päättyvä varusmiespalvelus.

– Minut otettiin OPS:ssa hyvin vastaan. Seura on menossa eteenpäin ja OPS on yksi Oulun parhaimpia seuroja treenata ja kehittyä. On hyvä harjoitushalli ja asiat kunnossa, Leskelä kehuu.

Joni Leskelä on 90-vuotisjuhlakauteen valmistautuvan Oulun Palloseuran kahdeksas sopimuspelaaja.


Joni Leskelä
Keskikenttä / puolustus
21.4.1995, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: OPS / OPS-Akatemia

(Toimitus)

20.11.2014

Aleksi Autti palaa OPS-paitaan

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen oululaisen keskikenttäpelaaja Aleksi Autin (20) kanssa. Taitavana, liikkuvana ja pallovarmana pelaajana tunnettu Autti kantoi OPS:n värejä Ykkösessä kausilla 2012-2013. Päättyneellä kaudella hän pelasi Oulun Luistinseurassa.

– Hyvät on fiilikset, kun pääsen takaisin OPSiin ja päästään taas paiskimaan hommia. Olen motivoitunut, nälkäinen ja näyttämisenhaluinen, Autti sanailee.

Palloseuran päävalmentaja Erkki Paananen tietää tarkasti, mitä OPS saa Autin myötä.

– ”Allu” on iältään vielä nuori, mutta silti melko kokenut pelaaja. Hän on käynyt jo Ykkösessäkin meidän mukana. Hän on taitava ja älykäs pelaaja. Yksi hänen parhaimmista ominaisuuksistaan on lähtönopeus.

Paananen toivoo Autilta läpilyöntiä ensi kaudella.

– Tehdään hänen kanssaan hyvä perus- ja lihaskuntoharjoittelu talven aikana. Sieltä se rakentuu, sillä taito ja peliäly hänellä ovat jo kunnossa.


Aleksi Autti
Keskikenttä
9.2.1994, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: OLS
2013: OPS
2012: OPS

(Toimitus)

25.11.2014

OPS hakee 01- ja 02-syntyneiden poikien joukkueita

Oulun Palloseura hakee junioreihinsa 01- ja 02-syntyneiden poikien joukkueita. OPS tarjoaa kummallekin joukkueelle yhden ilmaisen vakioharjoitusvuoron viikossa OPS-hallin huippuolosuhteissa. Lisäksi juniorijoukkueilla on käytössään seuran linja-auto. Vain polttoainekulut ja kuljettajan palkkio jäävät joukkueiden maksettavaksi. Oulun Palloseuran vuosimaksu junioripelaajille on vain 275,00 EUR / pelaaja / kausi.

Yhden ilmaisen harjoitusvuoron lisäksi OPS:n junioreilla on mahdollisuus harjoitella useamminkin OPS-hallissa. Lisäksi seuran juniorijoukkueilla on mahdollisuus toimia edustusjoukkueen kotiotteluissa pallopoikina korvausta vastaan.

Lisätiedot:
toimisto(at)ops.fi / 0500 517 277

(Toimitus)

19.11.2014

Kalle Rönkölle kaksoisrooli OPS:ssa

Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan pelaajavalmentajasopimuksen oululaissyntyisen maalivahti Kalle Rönkön kanssa. Pian 38 vuotta täyttävä Rönkkö toimii Palloseuran maalivahtina ja vastaa samalla seuran maalivahtivalmennuksesta.

– Olen tyytyväinen sopimukseen ja on mukava tulla OPSiin. Mielenkiinnolla odotan treenien alkamista. Minulla on vielä kipinää pelata ja fyysisesti olen paremmassa kunnossa kuin kymmeneen vuoteen. Toisaalta myös valmennushommat ovat alkaneet kiinnostaa. Keväällä sitten katsotaan, kuka pelaa maalissa, Rönkkö asettelee.

Kokenut torjuja on edustanut urallaan lukuisia seuroja Pohjois-Suomessa. Hän on pelannut Veikkausliigaa Rovaniemen Palloseuran joukkueessa kausilla 2000, 2001 ja 2008. Viime kaudella Rönkkö torjui Tervareissa. Futsalin puolella veskari on voittanut kolme Suomen mestaruutta FT Kemi-Tornion riveissä vuosituhannen taitteessa. Jalkapallo-oppinsa hän on saanut Kemissä.

– Vahvuuteni on aina ollut hyvä pelikäsitys ja joukkueen puolustuksen organisointi. Kokemusta on tullut niin paljon, että sekin varmasti näkyy. Kuhan saadaan hyvä treenikausi alle, niin uskon, että myös kaudesta tulee hyvä.

OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen on erittäin tyytyväinen saatuaan tutun miehen mukaan sekä joukkueeseen että valmennukseen.

– Hänellä on hirvittävä kokemus ja halu olla maalissa. Hän haluaa kehittää itseään vieläkin sekä maalivahtina että nyt myös valmentajana. Maalivahtivalmennusta ajatellen hänen tietotaitonsa on huippuluokkaa, Paananen kehuu.


Kalle Rönkkö
Maalivahti / maalivahtivalmentaja
1.12.1976, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: Tervarit
2013: ORPa
2010-2012: FC YPA
2009: PS Kemi
2006-2008: RoPS
2005: PS Kemi
2003-2004: OLS
2002: PS Kemi
2000-2001: RoPS
1999: KPT-85
1993-1999: KePS

(Toimitus)

17.11.2014

OPS:n 90-vuotinen historia kirjan kansiin

Oulun Palloseura täyttää ensi vuonna kunnioitettavat 90 vuotta. Oululaislähtöinen tietokirjailija ja liikuntaneuvos Pekka Anttinen (kuvassa) on paketoinut juhlavuoden kunniaksi Palloseuran värikkään taipaleen 176-sivuiseksi historiikiksi. Kirjassa puidaan tarkasti läpi sekä jääpallon että jalkapallon kultavuodet – ylä- ja alamäkineen. Teos riipaisee myös jääkiekkoa ja keilailua, jotka niin ikään ovat kuuluneet OPS:n lajivalikoimaan. Historiikki sisältää runsaasti arvokkaita arkistokuvia sekä poikkeuksellisen laajan henkilöluettelon. Kirjailija Pekka Anttinen halusikin nostaa laajasti esille eri vuosikymmenten aikana OPS:ssa vaikuttaneita persoonia.

– Olin OPS:n vannoutunut kannattaja 50- ja 60-luvuilla. Yhdistelmä OPS ja jääpallo oli silloin oululaisille yhtä merkittävä asia kuin Kärpät on tänä päivänä, Anttinen kirjoittaa kirjan esipuheessa.

– Seura on jättänyt vuosikymmenten saatossa varsin merkittävän ja pysyvän jäljen oululaiseen urheiluelämään. OPS:n jääpallon ja jalkapallon joukkueet ovat vieneet seuran sinivalkoisia värejä menestykseen ja tuoneet samalla kotikaupungilleen Oululle myönteistä julkisuutta ja PR:ää, hän jatkaa.

Kirjaa on tehty 600 kappaleen painos. Vaikka kyseessä on yhden seuran historia, kannattaa jokaisen oululaisen urheilun ystävän lukea teos läpi. Historiikki tekee samalla kunniaa myös muille seuroille. Kirja antaa erittäin hyvän perspektiivin varsinkin meille, jotka emme ole eläneet Palloseuran ja samalla oululaisen palloilun kultavuosina.


Kirja: Yhdeksän vuosikymmentä Palloseuran matkassa
Hinta: 25 euroa
Kirjatiedustelut: pekka.anttinen(at)pp.inet.fi / 040 751 9655

Yhdeksän vuosikymmentä Palloseuran matkassa

(Toimitus)

14.11.2014

Blogi: Erkki Paanasen mietteitä nykyjalkapallosta

Jalkapallossa on monenlaisia aloitusryhmityksiä: 4-4-2, 4-3-3, 4-1-3-2, 3-4-3 ja niin edelleen. Jokaista ryhmitystä voi pelata hyökkäys- tai puolustuspelinä.Puolustuspeli:

Puolustustilanteessa on tiedettävä, miltä korkeudelta aletaan prässäämään vastustajan hyökkäykseen lähtöä. Kaikissa ryhmityksissä voidaan käyttää samaa korkeutta vastaanottoon (karvaus). Lähin pelaaja alkaa prässätä vastustajan pallollista pelaajaa eli viivyttää hyökkäykseen lähtöä joko lähietäisyydeltä tai kaukoviivyttää. Aina on huomioitava näkökenttäpeli – onko vastustajat näkökentässä.

 

Prässi antaa joukkueen muille pelaajille aikaa ryhmittyä (pakka kasaan) puolustusta varten. Muuttuvien tilanteiden takia pelaajien on tiedettävä, tunnistettava ja osattava pelata aluepeliä kentän eri osa-alueilla (1v1, 2v1, 2v2, 2v3, 3v3, 5v5 ja 11v11 jne.). Puolustuspelissä peitetään syöttäsuuntia, peitetään alueita, vartioidaan, varmistetaan ja pidetään pakka kasassa. Pelaajien on pystyttävä pelaamaan puolustustilanne loppuun niillä pelipaikoilla, missä kukin on sillä hetkellä, kun pallo on menetetty vastustajalle.

 

Jos yksikin pelaaja laiminlyö puolustustilanteessa roolinsa, se kuormittaa koko muuta joukkuetta. Se tulee näkymään joukkueen pelissä väsymyksenä viimeisen 20 minuutin aikana, jolloin yleensä tasaiset pelit ratkaistaan. Jos useampi pelaaja laiminlyö tehtäviään, käy joukkueelle huonosti.Hyökkäyspeli:
 

Hyökkäyspelissä voidaan pelata nopeita tai hitaita hyökkäyksiä. Hyvän joukkueen tunnistaa siitä, että se osaa lähteä oikealla hetkellä nopeaan vastaiskuun ja siitä, milloin pelataan hidas hyökkäys. Riippuu pelitilanteesta ja pelaajien kyvystä pelata eri pelipaikoilla (missä on sillä hetkellä), kummin hyökätään.

 

Hyökkäsypelaamisessa on tärkeä osata pelata 1–2 kosketuksella, ajoittaa syötöt ja syötön kovuudet oikein, tehdä tilaa itselle tai kaverille syöttöä varten (eteen, taakse ja sivulle) sekä tehdä ajoitukset oikea-aikaiseksi tilanteeseen nähden (syöttö kolmannelle, neljännelle... pelaajalle).

 


Perusasiat:
Puhuminen niin puolustus- kuin hyökkäyspelissäkin auttaa joukkuetta pärjäämään ja jaksamaan paremmin pelin loppuun asti. Uskalla puhua pelin aikana! Sillä autat joukkuetta ja itseäsi pelissä. Jalkapallo vaatii joukkueelta hyvää fyysistä kuntoa: peruskunto, kestävyys, nopeuskestävyys ja lihaskunto pitää olla kunnossa. Hyväkuntoiselle joukkueelle pallonhallinta on helpompaa ja se pystyy toteuttamaan laadittua taktiikkaa koko pelin ajan.

Tekniikka, taito ja taitavuus pitää olla kunnossa. Ensimmäinen kosketus palloon on jalkapallon perusasia – huonolla ensimmäisellä kosketukselle menetät pallon lähes varmasti. Lisäksi levon ja rasituksen pitää olla tasapainossa. Jalkapalloilijan täytyy nukkua tarpeeksi ja elää kurinalaista elämää.

 

Nykyään kaikki huippujoukkueet pelaavat kurinalaista joukkuepeliä. Huippuyksilötkin käyttävät omia taitojaan joukkueen hyväksi. He tietävät näkyvänsä paremmin pelissä, jos syntyy tulosta. On myös huippupelaajia, jotka istuvat paljon vaihtopenkillä. He pelaavat vähemmän joukkueelle ja enemmän itselleen sekä ovat kurittomia joukkuepelille.


Jalkapallosta voi sanoa, että niin pelaat kuin harjoittelet ja harjoitus tekee mestarin.Erkki "Emppu" Paananen
Päävalmentaja, OPS

07.11.2014

Juhani Koponen Pohjoislohkon vuoden pelaaja

Jalkapallon Pelaajayhdistys palkitsi kauden 2014 parhaita pelaajia sarjoittain sekä vuoden erotuomarin. Palkitut saivat omat tunnustuksensa Suomen Palloliiton perinteisessä Captain’s Ball –gaalassa ja Suomen cupin loppuottelun yhteydessä. Palkintovalintojen takana ovat suoraan suomalaiset huippujalkapalloilijat, jotka suorittivat omat äänestyksensä sarjoittain yhteyshenkilöiden kautta.

Miesten Kakkosessa Pohjoisen lohko parhaana palkittiin OPS:n maalivahti Juhani Koponen. Koponen on torjunut OPS:n maalilla menestyksekkäästi kausilla 2011-2014. Ensi kaudeksi ”Kopo” palaa kotikonnuilleen Poriin Musan Salamoiden riveihin. Oulun Palloseura kiittää luottomiestään, Juhani Koposta neljän vuoden torjunnoista ja toivottaa hänelle mitä parhainta menestystä jatkossa!

Juhani Koponen
 
>> Katso kaikki palkitut JPY:n sivuilta

(Toimitus)

11.11.2014

Akatemialla avoimet ovet marraskuun ajan

OPS Akatemian kaikki marraskuun harjoitukset ovat avoimia eli kaikki uudet ja vanhat pelaajat ovat tervetulleita mukaan näyttämään taitojaan, olipa tavoitteena pelata ensi kaudella edustusjoukkueessa Kakkosessa tai Akatemian mukana Kolmosessa.

Marraskuun jäljellä olevat harjoitusvuorot:

Maanantaina 17.11. klo 19.45 - 21.30, OPS-halli
Maanantaina 24.11. klo 19.45 - 21.30, OPS-halli

(Toimitus)

11.11.2014

Haemme juniorijoukkueita - hyödynnä 90-vuotissynttärilahja

Oulun Palloseura täyttää ensi vuonna 90 vuotta! Synttärivuoden kunniaksi OPS tarjoaa kaikille seuraan liittyville uusille juniorijoukkueille yhden veloituksettoman vakiovuoron viikossa OPS:n harjoitushallista kaudelle 2014-2015 (edun arvo 4 752,00 EUR).

OPS tarjoaa kaupungin parhaiden talviharjoitusolosuhteiden lisäksi junioreiden käyttöön seuran omaa linja-autoa. OPS:n seuravuosimaksu juniorijoukkueissa on vain 275,00 EUR / pelaaja / kausi. Etsimme juniorijoukkueita, pelaajia, valmentajia ja toimihenkilöitä kaikkiin ikäluokkiin.

Lisätiedot:
toimisto(at)ops.fi / 0500 517 277

(Toimitus)

05.11.2014

Tuttu mies palaa ohjaksiin - Erkki Paanasesta OPS:n päävalmentaja

Pitkänlinjan jalkapallovalmentaja Erkki Paananen palaa Oulun Palloseuraan yhden Tervareiden peräsimessä vietetyn kauden jälkeen. Paananen on tulevalla kaudella ensimmäistä kertaa OPS:n päävalmentaja. Kemiläislähtöinen jalkapalloprofessori on toiminut Oulun Palloseuran apuvalmentaja peräti viidellä peräkkäisellä kaudella (2009-2013). Pitkä historia seurassa olikin yksi merkittävä syy, miksi Paananen otti vastaan entistä suuremman haasteen OPS:ssa.

– Tämä on pitkän harkinnan tulos. Aiempi historia täällä vaikutti päätökseen, sillä tunnen hyvin seuran toimintatavat. Nyt katsotaan, mihin siivet kantavat päävalmentajana, Erkki Paananen perustelee.

”Empulla” on lähes 35 vuoden kokemus valmentamisesta. Oulussa ja Kemissä tähän asti vaikuttaneen miehen kädenjälki näkyy muun muassa lähes kaikissa kemiläisissä nykyjalkapalloilijoissa. Paanasen pelipaikka hänen omalla peliurallaan oli maalivahti.

– Aiemmin olen hoitanut OPS:ssa fysiikkavalmennuksen, maalivahtivalmennuksen ja apuvalmentajan hommat ja kaikkea mahdollista näiden väliltä, hän toteaa.

Päävalmentajana Paananen ottaa aiempaa suuremman roolin myös joukkueen rakentamisessa.

– Yritetään saada minulle tai seuralle ennestään tuttuja pelaajia tänne. Tavoitteena on kotimaisempi joukkue kuin aiempina vuosina. Pelitapa tulee perustumaan pitkälti siihen, mikä OPS:lla oli jo minun ja Luiz Antonion aikoina. Olen hyökkäävän joukkuepelaamisen kannattaja, hän kertoo.

OPS aloittaa joukkueharjoittelun tammikuussa. Joulukuun ajan pelaajat harjoittelevat omatoimisesti. OPS:n tavoitteena on saada sarjanousuun kykenevä joukkue kasaan huomattavasti viimevuosia aiemmin. Paananen linjaa, että suurin osa joukkueesta tulisi olla koossa jo helmikuun aikana.

Oulun Palloseuran toisena valmentajana jatkaa Ari Koski.

(Toimitus)

04.11.2014

Luottopelaaja Pekka Räisänen palaa OPSiin

Sarjanousua Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on tehnyt ensi kautta koskevan sopimuksen topparin tontilla parhaiten viihtyvän Pekka Räisäsen (32) kanssa. Räisänen kuului OPS:n luottopelaajiin jo kausilla 2012-2013 Ykkösessä. Viime kaudella Räisänen puolusti AC Oulussa.
 
Miika Juntunen soitteli kauden päätteeksi ja kyseli halukkuuttani tulla takaisin OPSiin. Mietin asiaa ja tulin siihen tulokseen, että Kakkonen ja OPS on minun ja perheeni kannalta paras vaihtoehto. Ykkönen olisi matkustamisineen liian vaativa sarja minun tilanteessani, Pekka Räisänen perustelee.

”Pehun” parhaat avut ovat rautainen taistelutahto, kaksinkamppailuvoima ja pelin johtaminen. Räisänen lupaa myös jotain uutta tulevalle kaudelle.

– Samalla tavalla pelaan kuin aiemminkin eli omilla vahvuuksillani. Viime kaudelta tarttui myös jotain uutta oppia pelaavan tyylin kautta. Yksinkertaista peliä kuitenkin edelleen, hän kertoo.

Oulun Palloseuran manageri ja marraskuun alusta lähtien myös seuran puheenjohtajan nuijaa pitänyt Miika Juntunen on erittäin tyytyväinen tuoreesta sopimuksesta.

– Pekka Räisänen on kova hankinta. Hän oli meidän luottopelaaja ja varakapteeni jo Ykkösessä. OPS täyttää ensi vuonna 90 vuotta ja sen kunniaksi rakennetaan sellainen joukkue, jolla noustaan Ykköseen. Joukkue rakennetaan ajoissa ja siihen hankitaan kovia suomalaisia vahvistuksia, hän paaluttaa.


Pekka Räisänen

Puolustaja

4.11.1982, Haukipudas


Aiemmat seurat:
2014 AC Oulu
2013: Oulun Palloseura
2012: Oulun Palloseura
2011: Haukiputaan Pallo
2010: Haukiputaan Pallo
2009: Tornion Pallo-47
2008: Tampereen Pallo-Veikot
2007: Tampereen Pallo-Veikot
2006: Tornion Pallo-47
2005: Tornion Pallo-47
2004: Kajaanin Haka
2003: Kajaanin Haka
2002: Haukiputaan Pallo

(Toimitus)

09.11.2014

A-junioreiden avoimet harjoitukset jatkuvat

Oulun Palloseuran A-juniorit jatkavat avoimia harjoituksia tällä viikolla seuraavasti:

Tiistaina 11.11. kello 20.00 - 22.00, OPS-halli
Torstaina 13.11. kello 20.00 - 22.00, OPS-halli

 

Lisätiedot:
Juhani ”Junnu” Leskelä
p. 040 587 2659
juhani.leskela(at)turbiini.fi

 

 

(Toimitus)