« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - November 2012

26.11.2012

Harjoitusottelut alkavat tammikuussa

Oulun Palloseura aloittaa harjoitusottelukautensa lauantaina 26. tammikuuta iisalmelaista PK-37:ää vastaan. Ottelu pelataan Arina Areenalla kello 14.00 alkaen. OPS on sopinut muutamaa peliä lukuun ottamatta kaikki talven harjoitusottelunsa ja ne tullaan julkaisemaan pian OPS:n sivuilla.

(Toimitus)

20.11.2012

Junioritoiminta laajenee, OPS:lle tyttöjoukkue

Oulun Palloseuran junioripuoli laajenee yhden joukkueen verran, kun D-tyttöjen (-99) joukkue rekisteröitiin viikonvaihteessa OPS:lle.


– Olemme avoin joukkue eli minuun saa ottaa yhteyttä ja otamme mielellämme uusia pelaajia mukaan. Meillä on tulossa myös avoimet harjoitukset talven aikana, jonne voi tulla vapaasti mukaan. Tiedotamme niistä tarkemmin myöhemmin, joukkueenjohtaja Petteri Pyyny sanoo.

Kuusi vuotta koossa olleessa joukkueessa pelaa tällä hetkellä 16 tyttöä. D-tytöt siirtyvät ensi kaudella täysimittaiselle kentälle ja 11 vastaan 11 peliin, joten mukaan mahtuu uusia pelaajia. OPS:n D-tytöt pelaavat piirisarjassa.

Joukkueenjohtajan yhteystiedot:
Petteri Pyyny
p. 045 634 1787
opstytot(at)gmail.com

(Toimitus)

15.11.2012

Lawrence Chiedozie jatkaa

Oulun Palloseuran on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen nigerialaispelaaja Lawrence Chiedozien (20) kanssa. Hän tuli Palloseuran avuksi päättyneen kauden lopussa ja osoitti heti olevansa kovanluokan vahvistus. OPS oli Ykkösessä loppukauden kuntopuntarin paras joukkue.

Chiedozie on peruskoulutukseltaan hyökkääjä, mutta päättyneen kauden perusteella tuulennopea nigerialainen istuu loistavasti myös laitapuolustajan tontille.

– Hän tuli loppukaudesta meille ja vakuutti yhdessä Piotr Gurzedan ja Leandro Costan kanssa. Hänen piti tulla alun perin hyökkääjäksi, mutta meillä tuli pakkiongelma ja sen takia häntä ei nähty paljon hyökkääjänä. Hän on erittäin nopea pelaaja ja nyt meillä on vuosi aikaa opettaa hänelle puolustusasioita. Olen jutellut paljon hänen kanssaan ja uskon, että hänellä on paljon annettavaa meille. Hän on vielä nuori, mutta näen hänessä paljon potentiaalia, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoo.

Chiedozien myötä OPS:lla on kasassa 12 pelaajasopimusta ensi kaudeksi.

Lawrence Chiedozie


Lawrence Chiedozie

Puolustaja/hyökkääjä
7.10.1992, Nigeria

Aiemmat seurat:
Oulun Palloseura
Heartland, Nigeria

 

(Toimitus)

14.11.2012

Koponen ja Juntunen matkaavat Brasiliaan harjoitusleirille

Palloseuran maalivahti Juhani Koponen ja hyökkääjä Matias Juntunen suuntaavat nappulansa huomenna kohti Brasiliaa, missä miehet harjoittelevat kuukauden verran Ituano F.C.:n joukkueessa. Seuran presidenttinä toimii legendaarinen Juninho Paulista, joka muistetaan pelaajauraltaan muun muassa Sao Paulon, Middlesbroughin, Atletico Madridin ja Brasilian maajoukkueen paidoista. FC Ituanolla on Sao Paulossa oma harjoituskeskus, missä Koponen ja Juntunen harjoittelevat muun joukkueen mukana jouluun asti.

(Toimitus)

07.11.2012

Missio 2013 käyntiin perjantaina

”Tänä vuonna me rakennamme kovan joukkueen ja uskon, että tulemme taistelemaan kärkipaikoista”. Näin vakuuttaa Belgian oppimatkaltaan juuri palannut OPS-luotsi Luiz Antonio. OPS:n seurajohto ja valmentajat pitivät maanantaina pitkän palaverin, jossa niputettiin päättyneen kauden plussat ja miinukset yhteen.

– Olemme keskustelleet joka vuosi, mitä hyvää ja mitä huonoa päättyneessä kaudessa oli. Me haluamme kehittää OPS:sta yhä paremman seuran. Meillä on tällä hetkellä paljon parempi tilanne kuin viime vuonna tähän aikaan. Se on fakta, että joukkue kasataan ajoissa tällä kertaa ja olen esittänyt seurajohdolle, että me tarvitsemme myös laajemman pelaajaringin, koska jalkapallossa pitää olla kilpailua peliajasta jo harjoituksen kautta. Pelaajien pitää todistaa harjoituksissa valmentajalle, että hän haluaa avauskokoonpanoon.

 

 

Puhelin kuumana, sopimusneuvottelut käynnissä


Neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä sekä uusien että Palloseurassa jatkavien pelaajien kanssa. Lisää uutisia odotellaan lähiaikoina.

– Esimerkiksi Leandro Costa ilmoittaa lähiaikoina jatkaako hän täällä vai ei. Vaikka hän jatkaisikin, me tarvitsemme silti kovanluokan maalintekijän, sillä ”Leo” on enemmän tilanteiden järjestelijä, vaikka hän teki monta maalia loppukaudesta. Tarvitsemme myös muita hyökkääjiä ja hyvän playmakerin. Puolustus on aika hyvin kasassa, mutta erityisesti hyökkäyksestä haluan vahvemman ensi kaudella. Meille on tulossa myös todella kova keskikenttä, Antonio raottaa.

– Perjantaina meille tulee paljon uusia pelaajia näytille, kun pidämme ensimmäiset harjoitukset. Koko vuoden valmennussuunnitelma on tehty ja sen mukaan edetään. Kaikki harjoitukset ja harjoituspelit on sovittu muutamaa lukuun ottamatta. Olemme tehneet joka vuosi ammattimaisesti tällaisen koko vuoden suunnitelman, hän jatkaa.

OPS:lla on 12 sopimuspelaajaa tällä hetkellä. Valmennustiimi on yhtä miestä vaille valmis.

– Me tarvitsemme vielä maalivahtivalmentajan. Toivon, että hän löytyy Suomesta, mutta fakta on se, että joku tarvitaan. Pitää myös mainita, että onneksi Jussi Hautala jatkaa huoltajana. Hän on tehnyt kovasti töitä seuran eteen ja me valmentajat ja pelaajat arvostamme häntä todella paljon, Antonio mainitsee.

Palloseurassa on selkeät kriteerit niille pelaajille, joita seura hankkii talven aikana.

– Pitää olla sitoutunut, intohimoa ja halua menestyä, sillä tässä seurassa vaaditaan tulosta, Luiz Antonio paaluttaa.

 

 

Uusia kikkoja takataskussa

 

OPS-luotsi katsoi Belgian matkallaan kaksi Belgian liigan ottelua (KAA Gent – RAEC Bergen Mons ja R.S.C. Anderlecht – KAA Gent) sekä seurasi kolmet Gentin edustusjoukkueen ja kahdet eri Anderlechtin akatemiajoukkueen (U17 ja U21) harjoitukset.

– Näin paljon hyviä asioita ja reissu muistutti minua myös siitä, miten Brasiliassa tehdään asioita. Paljon toistoja ja vain yksi tai kaksi aihetta per harjoitus. Ei paljon eri asioita, vaan keskitytään yhteen tai kahteen asiaan. Kova tempo ja paljon yhden tai kahden kosketuksen peliä eli hyvin samanlaista kuin Brasiliassa. Belgiasta on myyty paljon hyviä pelaajia isommille Euroopan kentille ja siellä tehdään loistavaa juniorityötä. Se on Suomessakin se isoin asia ja minusta Palloliiton pitää tehdä sille jotain ennen kuin Suomen maajoukkue voi pärjätä. Aivan niin kuin Keith Armstrong sanoi vasta, juniorityö on se tärkein asia ja se on täysi fakta minustakin.

– Belgian matka oli loistava. Haluan kiittää seuramme puheenjohtaja Hannu Takkulaa siitä, että kaikki Belgiassa oli järjestetty viimeisen päälle. Haluan kiittää lisäksi kahta henkilöä. Rafinhaa siitä, että hän järjesti asiat Gentin kanssa ja Hannu Tihistä siitä, että pääsin tutustumaan myös Anderlechtin harjoituskeskukseen ja sain mahdollisuuden jutella siellä valmentajien kanssa. Siellä kehuttiin Tihistä muun muassa siitä, että hän on kasvattanut Manchester Cityn nykyisen kapteenin, Vincent Kompanyn, kun he asuivat Belgiassa samassa talossa kolme vuotta. Huomasin myös, että Rafinha pärjää Belgian liigassa erittäin hyvin ja pelaa loistavaa futista. Hän on minusta yksi joukkueensa parhaista pelaajista.

 

 

Antonio haluaa kehittää myös itseään


– Niin kuin José Mourinhokin on sanonut, valmentajan pitää opiskella koko ajan ja hakea uusia juttuja, jotta voi menestyä. Valmentajakaan ei voi pysähtyä, vaan koko ajan pitää kehittyä.

OPS-luotsi on imenyt paljon vaikutteita pelaajauran aikaisilta valmentajiltaan, kuten Antti Muuriselta.

– Katsokaa sen miehen tilastoja, montako mestaruutta hänellä on. Se harmittaa, etten koskaan pelannut Pasi Rautiaisen valmennuksessa, sillä ihailen sitä intohimoa ja jalkapallotietämystä, mikä hänellä on. Pelasin silloin HJK:ssa, kun hän valmensi Jokereita.

– Omassa valmentajafilosofiassani olen jo neljän vuoden ajan yhdistänyt brasilialaista ja suomalaista tyyliä. Se, mitä näin Belgiassa, vahvisti sitä käsitystä, että olen oikeassa linjassa. Pikku hiljaa lisään uusia asioita tyyliini, mutta mitään radikaalia muutosta ei tule.

Jalkapallopiireissä on nyt vedetty hetki happea ja vietetty aikaa perheiden kanssa eli oltu niin sanotusti "kesälomalla". Antonion mukaan OPS:ssa tehdään parhaillaan pitkiä päiviä. Autetaan junioreita ja käydään neuvotteluja, sillä paljon on töitä edessä. Varmaa on, että puhelin soi nyt tiuhaan.

– Nyt lähdetään töihin, hän päättää kahvikupin äärellä eräässä oululaisessa kahvilassa.

(Toimitus)

06.11.2012

Luottopuolustaja Iiro Vandell jatkaa

Oululaispuolustaja Iiro Vandell (25) aloittaa jo viidennen peräkkäisen kautensa Oulun Palloseurassa. Vandell ja OPS ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen.

 

– Nyt jäädään odottelemaan mielenkiinnolla, ketkä muut tekevät sopimuksen. Varmasti hyvä joukkue tulee taas kasaan.

 

– Ensi kaudella tarvitaan tasaisuutta, jos haluamme olla kärkipäässä. Pelataan samalla tavalla koko kausi kuin nyt lopetimme. Tasaisuus takaa sen, että on hyvät mahdollisuudet menestyä. Loppu on pienestä kiinni, oletko ykkönen vai kakkonen, mutta hyvät joukkueet pelaavat tasaisen hyvin koko kauden.

 

Pitkään Palloseurassa viihtyneen laitapakin kohdalla ei lue enää ”nuori lupaus”, vaan Vandell lukeutuu joukkueensa luottopelaajiin. Ykkösen otteluita hänellä on takana kolmen kauden ajalta 69 kappaletta.

 

– Nuori lupaus on ole koskaan ollutkaan, hän naurahtaa.

 

Vandellin talveen kuuluu tuttuun tapaan futsalia SM-sarjassa pelaavassa Tervareissa. Viime kauden pronssijoukkue aikoo kirkastaa mitalinsa kultaisiksi tällä kaudella.

 

– Olen kokenut futsalin positiivisena asiana ja Luiz (Antonio) on antanut mahdollisuuden pelata myös kevään pelejä. Siinä tulee oltua paljon pallon kanssa ja sitä kautta pallovarmuus ja liike kehittyvät. Se isoin asia siinä on se, että saa talvellakin kovia pelejä ja rutiinia.

 

 

Iiro Vandell

Puolustaja

3.4.1987, Oulu

 

Aiemmat seurat:

2012: Oulun Palloseura

2011: Oulun Palloseura

2010: Oulun Palloseura

2009: Oulun Palloseura

2008: Tervarit

2007: Tervarit

2006: Tervarit

 

(Toimitus)

02.11.2012

Pekka Räisänen jatkaa alakerran johtajana

Haukiputaalaislähtöinen Pekka Räisänen (30) jatkaa Oulun Palloseuran puolustuksessa 1 + 1 mallisella sopimuksella. Hän viihtyy parhaiten topparina tai keskikentän pohjapelaajana.

– Nyt on hetki vedetty happea ja aletaan olla valmiina taas seuraavaan kauteen. Itseltäni odotan uran parasta kautta. Minulla on aina ollut tavoitteena hyvä ja tasainen kausi ja niin se on nytkin. Tulosurheilusta kun on kysymys, niin silloin pitää aina pyrkiä parempaan.

Räisänen tuo olemuksellaan rauhallisuutta, varmuutta ja kovia otteita Palloseuran puolustukseen. HauPa-kasvatti tuo joukkueeseen myös sitä kuuluisaa ”kokemusta”.

– Kokemus on sitä, kun on jo sen verran pelejä takana, että pystyy omalla esimerkillä johtamaan peliä ja auttamaan nuorempia. Se on myös sitä, että on parhaimmillaan kovissa peleissä ja niihin sitä syttyy erityisesti. Ei ”tärrää” enää pelien takia, kun on jo sen verran uraa takana.

Päättyneestä kaudesta Räisänen löytää paljon siementä tulevaan. Suurimman miinuksen hän antaa epätasaisuudesta.

– Kausi oli epätasainen. Aloitimme mukavasti ja odotus oli, että suunta olisi ylöspäin, mutta siinä kävikin päinvastoin ja mentiin alas ja jyrkästi. Loppukausi näytti, että joukkueessa on potentiaalia, sillä olimme syksyn paras joukkue. Odotan, että meillä on vähintään samanlainen – jopa kovempi – nippu ensi kaudella kuin, millä nyt lopetimme. Tarvitaan myös laajempi rinki, kun tavoitteena on nousta liigaan, hän näkee.


Pekka Räisänen
Puolustaja
4.11.1982, Haukipudas

Aiemmat seurat:
2012: Oulun Palloseura
2011: Haukiputaan Pallo
2010: Haukiputaan Pallo
2009: Tornion Pallo-47
2008: Tampereen Pallo-Veikot
2007: Tampereen Pallo-Veikot
2006: Tornion Pallo-47
2005: Tornion Pallo-47
2004: Kajaanin Haka
2003: Kajaanin Haka
2002: Haukiputaan Pallo

(Toimitus)