« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - October 2016

14.10.2016

Sarjanousu ratkeaa sunnuntaina Oulussa!

Oulun Palloseura ja FC Honka Espoosta pelaavat Ykkösen nousukarsinnan ratkaisevan osaottelun sunnuntaina 16.10. kello 15.00 Castrénin kentällä Oulussa. Ottelupari pelataan UEFA:n vierasmaalisäännön mukaisesti, missä kahden ottelun yhteistulos ratkaisee.

 

Nousukarsinnan ensimmäinen osaottelu päättyi 2 – 2-tasatulokseen viime pyhänä Espoossa. OPS tarvitsee siis kotiottelustaan vähintään 0 – 0 -tai 1 – 1-tasatuloksen sarjanousuun. Tilanteessa 2 – 2 pelattaisiin 2 x 15 minuuttia jatko-ottelu. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, astuu vierasmaalisääntö voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

– Vierasmaalit ovat tupla-arvokkaita, joten meidän kaksi maalia Espoossa asettavat Hongan tiukkaan paikkaan Oulussa. Se on aivan eri peli, kun pelataan keinonurmella meidän kotikentällä. Me näytimme Espoossa, että Hongan puolustus on haavoittuvainen, mutta toisaalta heidän hyökkäyksensä on hyvä, OPS-manageri Miika Juntunen arvioi lähtökohtia ratkaisuotteluun.


Vaikka Palloseuralle riittää tulokseksi vähämaaliset tasapelitkin, niin molemmissa leireissä ajatuksena on taatusti ottelun voitto, joka käynnistää nousujuhlat joka tapauksessa. OPS on hävinnyt kauden aikana vain kolmesti ennen nousukarsintaa. Karsintapari FC Hongan meno on ollut vielä Palloseuraakin hurjempaa. Pallonhallintaan pelinsä perustava joukkue on hävinnyt vain kahdesti ennen nousukarsintoja (TPV:lle ja Klubi-04:lle). Maaliero 74 – 9 kertoo omaa kieltään espoolaisten ylivoimasta B-lohkossa.


Palloseuran voittotilillä on 16 maukasta täyden pistepotin iltaa ja maaliero on parasta Palloseuraa pitkään aikaan. Yli kymmenen maalin miehiä on peräti viisi: toista kauttaan OPS-paidassa pelaava sierraleonelainen Abdul Sesay (14), kovasti kehittynyt Konstantin Belov (13), AC Kajaanista hankittu maalipyssy Michael Nzekwe (13), kokenut maalijyrä Titi Essomba (10) sekä kippari Matias Juntunen (10). OPS:n kaikki 19 pelaajaa ovat terveinä, eikä kenelläkään ole pelikieltoa sovitettavanaan, joten lähtökohdat ovat hyvät.

Ex-liigamenestyjä Hongan riveistä löytyy muun muassa sellaisia nimiä kuin Ilari Äijälä, Joel Perovuo, Mika Johansson, Antonio Inutile, Nicholas Otaru ja John Weckström. Heistä Perovuolta ja Äijälältä löytyy kokemusta jopa Suomen A-maajoukkueesta. Hongan materiaali on laaja, mutta sen erityisenä tähtenä on tuikkinut 23 maalia ampunut brassikärki Da Silva. Honkaa luotsaa toista peräkkäistä kautta Juho Rantala.

 

Honka karsi noususta Ykköseen myös viime kaudella, mutta C-lohkon Kokkolan Pallo-Veikot oli tuolloin parempi. Kompastuuko espoolaisryhmä pohjoislohkon voittajaan myös tänä syksynä?


OPS – FC Honka sunnuntaina 16.10. kello 15.00, Castrén. Tervetuloa!

LUE MYÖS: Tärkeä tiedote OPS – FC Honka ottelusta

(Toimitus)

11.10.2016

Tärkeä tiedote sunnuntain OPS - FC Honka ottelusta

Oulun Palloseura ja FC Honka kohtaavat Ykkösen nousukarsinnan ratkaisevassa ottelussa Oulussa Castrénin kentällä ensi sunnuntaina 16.10. kello 15.00. Toinen joukkueista juhlii sarjanousua ottelun päätteeksi, joten tapahtumaan odotetaan yleisöryntäystä. OPS kehottaa yleisöä saapumaan hyvissä ajoin paikalle ruuhkien välttämiseksi sekä varautumaan sisäänkäynnillä suoritettavaan turvatarkastukseen.

 

Otteluun myydään pääsylippuja ainoastaan Castrénin pääsisäänkäynnin lippuluukulta ennen ottelua. Kaikki pääsyliput ovat numeroimattomia, joten paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin istumapaikan varmistamiseksi. Portit avautuvat kello 14.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Pelin alkua voi odotella vaikkapa lukemalla OPS:n kausijulkaisua, joka jaetaan kyseissä ottelussa. Kioski avaa luukkunsa niin ikään kello 14.00.

 

HUOM! Pankkikortti ei käy maksuvälineenä OPS:n ottelutapahtumissa! OPS kehottaa yleisöä varaamaan tasarahaa mukaan asioinnin sujumiseksi. Yleisön meneminen pelikentän alueelle ennen ottelua, ottelun aikana tai ottelun jälkeen on ehdottomasti kiellettyä!

 

 

Pääsyliput nousukarsintaotteluun:

15 € (aikuiset)
10 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Alennuksiin oikeuttavat todistukset esitettävä portilla
Palloliiton toimitsijakortilla ilmainen sisäänpääsy

Kausikortilla sisäänpääsy normaalisti

OPS:n grillivaunun hinnasto:
Makkara 2,00 EUR
Kahvi 2,00 EUR
Pulla 1,00 EUR
Limukka 2,00 EUR
Mehu 1,00 EUR

 

Tervetuloa!

 

(Toimitus)

10.10.2016

Ottelutallenne FC Honka - OPS 2 - 2 (1 - 2) su 9.10.2016

Katso ottelutallenne FC Honka - OPS 2 - 2 (1 - 2) su 9.10.2016: https://drive.google.com/file/d/0BzgCwcKt8OdickZBMW51RHRSMUk/view

16.10.2016

Nousuhaave kariutui loppuhetkillä - Honka juhli Castrénissa

Espoon Honka voitti kaksiosaisen nousukarsinnan yhteismaalein 3 – 4 ja juhli sarjanousua Ykköseen Castrénissa. Sunnuntai-illan dramaattinen ja erittäin pienten marginaalien peli päättyi espoolaisten 1 – 2-vierasvoittoon. Oulun Palloseuran nousuhaaveet kaatuivat kahteen Hongalle tuomittuun rangaistuspotkuun, joista syntyivät vierailijoiden maalit. OPS hallitsi pelitilanteita, mutta onnistui lukuisista maalipaikoistaan vain kerran.

Konstantin Belov 1 - 1

Konstantin Belov elätti Oulun Palloseuran toiveita 1 - 1-tasoitusmaalillaan avausjakson lopussa.Hongan ensimmäisen pilkun upotti jo kuuden peliminuutin kohdalla Da Silva, jolle osuma oli kauden 24. Ensimmäisellä puoliajalla OPS-laituri Konstantin Beloville siunaantui kolme loistavaa maalipaikkaa, joista viimeisimmässä hän myös onnistui. Belov survoi pallon verkkoon Michael Nzekwen väkevän laitanousun päätteeksi avausjakson loppusekunneilla. OPS oli nousussa kiinni vielä varttia ennen täyttä aikaa. Tässä kohtaa kuppi kääntyi täysin yllättäen Hongalle, joka pääsi juhlimaan Robert Ivanovin rankkariosumaa kesken isäntien hallinnan. OPS-kärki Nzekwe kilautti pallon hetkeä myöhemmin ylärimaan, mutta sen lähemmäksi oululaiset eivät päässeet ansiokkaasta yrityksestä huolimatta.

– Joukkue ansaitsisi nousta. Jos voitat lohkon, niin pitäisi nousta. Minusta meidän joukkue oli parempi, eikä tämän tason pelit saisi ratketa kahteen käsittämättömään rankkarituomioon. Hongalla ei ollut juuri muita paikkoja. Meillä oli paikkoja, mutta saatiin vain yksi sisään, OPS-kapteeni Matias Juntunen harmitteli heti ottelun ratkettua.

Jon Lämsä

Joni Lämsä juoksutti honkavahti Mika Johanssonin pois tontiltaan avausjaksolla. Lämsä pudotti pallon Konstantin Beloville tästä tilanteesta, mutta "Konstan" laukaus leijaili tyhjän vierasmaalin yli.Molempien joukkueiden käskyttäjät antoivat ottelun jälkeen kovaa kritiikkiä nousukarsintasysteemille sekä Palloliiton toiminalle otteluparien arvonnoissa. Palloliitto arpoi otteluparit jo ennen kuin tilanne pohjoislohkossa oli ratkennut.

– Olen iloinen ja helpottunut tuloksesta, mutta on tämä typerä systeemi, kun kaksi vuotta putkeen sarjan kaksi parasta joukkuetta (2015: KPV ja FC Honka, 2016: FC Honka ja OPS) ei nouse. Ennen kaikkea meidän pelaajat ansaitsevat tämän, FC Hongan päävalmentaja Juho Rantala niputti.

Mikä teki Hongasta nyt paremman joukkueen kuin viime kaudella?

– Saatiin yksi rangaistuspotku ottelun loppuun. Niin pienestä se on kiinni, oletko pelannut hyvän vai huonon kauden, Rantala vastasi.

 

OPS:lla oli hyviä maalipaikkoja pitkin ottelua, mutta yksi tehty osuma ei riittänyt sunnuntaina.

 

 

OPS-manageri Miika Juntunen kätteli ottelun jälkeen pukukopissa jokaisen pelaajansa ja toivoi näkevänsä heistä jokaisen myös ensi kaudella OPS-paidassa.

– Hieno kausi… En ole ennen hävinnyt finaaleja – en pelaajana, enkä vaihtopenkillä. Harmittaa tämä tapa, millä tämä tuli. Ensimmäinen rangaistuspotku tuli pienestä rikkeestä, joka ei ollut edes maalintekotilanne. Pelin kulun kannalta se oli ratkaiseva maali. En halua ottaa Hongalta mitään pois, vaan olen iloinen heidän puolestaan, Palloseuran manageri Miika Juntunen aloitti.

– Puolet pelaajistamme itkee tuolla pukukopissa, niin kova paikka tämä on. On vaikea nostaa jätkiä ylös sieltä, hän jatkoi.

Myös Juntunen arvosteli karsintoja edeltänyttä toimitaan Suomen Palloliitolta. OPS olisi voinut vaikuttaa karsintapareihin häviämällä tahallaan kauden kaksi viimeistä otteluaan, jolloin karsinnoissa olisi tullut vastaan etukäteen ajateltuna helpompi joukkue, Gnistan. Herääkin kysymys, kannattaako kattojärjestön aiheuttaa urheilullisesti kyseenalaista tilannetta omalla toiminnallaan?

– Kritisoin Palloliittoa arvonnoista. Meillä oli mahdollisuus olla kierolla tavalla taktikkoja, kun arvonta suoritettiin liian aikaisin. Oli henkisesti kova paikka valmistautua kauden kahteen viimeiseen otteluun, kun niitä ei olisi kannattanut voittaa. Olen kuitenkin aina ollut voittajatyyppi, joten emme lähteneet taktikoimaan tappioita.

Augustine Jibrin

Augustine Jibrin ja Ilari Äijälä kaksinkamppailussa.Arvontojen lisäksi Juntunen nosti esille sunnuntai-illan ottelun alun kokoonpanosotkut, kun hänelle selvisi sääntöjen vastaisesti vastustajan oikea kokoonpano vasta keskiympyrässä pelin alkaessa. Kaikesta sählingistä karsintojen ympärillä huolimatta OPS ja Honka tarjosivat urheilullisesti erittäin kovatasoisen nousukarsinnan, joka kääntyi tällä kertaa hiuksen hienolla erolla espoolaisille. Honkaluotsi Juho Rantala kuvasi karsintojen tasoa osuvasti.

– Ei liigassakaan ole aina näin kovia pelejä.

OPS kiittää yhteistyökumppaneitaan, kannattajiaan ja seuratyöntekijöitään kaudesta 2016 sekä toivottaa Espoon Hongalle menestystä Ykköseen ensi kaudella.

 


OPS – FC Honka 1 – 2 (1 – 1)
0 – 1 Da Silva rp. 6 min.
1 – 1 Konstantin Belov (Michael Nzekwe) 45 min.
1 – 2 Robert Ivanov 73 min.


Yhteismaalit OPS - FC Honka 3 - 4 (2 - 2)

 
Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

10.10.2016

OPS väänsi kaksi vierasmaalia Espoossa, sarjanousu ratkeaa sunnuntaina Oulussa!

Kaksi tehtyä vierasmaalia FC Hongan verkkoon tyydyttivät oululaisia nousukarsinnan ensimmäisessä osaottelussa Tapiolan nurmella Espoossa. Kaksiosaisen nousukarsinnan voittaja ja Ykköseen nousija ratkeaa Oulussa Castrénin kentällä pelattavassa ottelussa ensi sunnuntaina.

Syntymäpäiväänsä Tapiolan kentän reunalla viettänyt Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen arvioi OPSin onnistuneet puolittain ryöstöretkessään.

– Pyysin joukkueelta syntymäpäivälahjaa ja sain sen puolittain. Toinen puoli tulee Oulussa ensi sunnuntaina. 0 – 2-tulosta haettiin ja kaksi maalia kyllä tehtiin, mutta kaksi tuli myös päästettyä.

OPS yllätti ex-liigatähtiä vilisevän Hongan ottelun alussa aggressiivisella prässillään. Alun rohkea vieraspelaaminen toi sinipaitojen ainoat maalit. OPS:n brassitoppari Venicio Ferreira (kuvassa) puski oululaiset johtoon heti ottelun alussa Matias Juntusen antamasta millintarkasta vapaapotkusta. Juntusen vapari tavoitti ensin Augustine Jibrinin, jonka pukkauksen loistopaikasta honkavahti Mika Johansson vielä selvitti, mutta ei enää OPSin parhaimmistoon kuuluneen Ferreiran jatkotilannetta. Honka tasoitti pelin vartin kohdalla niin ikään vapaapotkusta.

– Se oli tarpeeton virhe 16-alueen rajalla. Olin varoittanut joukkuetta rikkomasta 16-alueen tuntumassa, sillä Hongalla on hyviä vapaapotkun antajia, Miika Juntunen harmitteli tasoitusta.

Palloseuran pelirohkeus toi kuitenkin vielä toisen osuman avausjaksolla. Laitapuolustaja Antti Ulander vippasi pallon boksiin, missä Michael Nzekwe rouhi itselleen tilaa ja syöksi pallon verkkoon. Näyttävä maali! Johto-osuman jälkeen alkoi Hongan myllytys, joka kesti päätösvihellykseen asti. Toinen jakso oli OPS:lta huonoa ja varovaista pelaamista, jonka seurauksena espoolaiset vyöryttivät hyökkäyksiä solkenaan kohti Dennys Rodriguesin vartioimaa maalia.

– Pelirohkeus puuttui toisella jaksolla kokonaan, enkä ole siihen ollenkaan tyytyväinen. Meillä oli myötätuuli ja meidän piti prässätä edelleen, mutta Honka oli päättäväisempi ja halukkaampi, Juntunen niputti.

OPS:n onneksi Hongan painostus toi vain yhden osuman, kun maalin edustalla vapaana ollut Kasperi Liikonen nikkasi pallon tolppien väliin pitkän pyörityksen päätteeksi toisen jakson alussa. OPS-pakki Jere Moilanen siivosi pallon omalta maaliviivalta kymmenen minuuttia myöhemmin, joten Hongan voitto oli todella lähellä. Juntusen mukaan 2 – 2-tulos antaa hyvät eväät sunnuntain ratkaisuotteluun.

– Vierasmaalit ovat tupla-arvokkaita, joten ne asettavat Hongan tiukkaan paikkaan. Se on taas aivan eri peli meidän kotikentällä ja keinonurmella. Me näytimme Espoossa, että Hongan puolustus on haavoittuvainen.

Oululaisyleisölle on tarjolla harvinaista herkkua sunnuntaina, kun ottelunparin voittaja selviää. OPS:lle riittää kotiottelustaan esimerkiksi 0 – 0 -tai 1 – 1-tasapelit. Palloseura odottaa nousukarsinnan ratkaisevaan peliin noin kahta tuhatta katsojaa. Ottelu pelataan sunnuntaina 16. lokakuuta kello 15.00 alkaen Castrénin kentällä!


FC Honka – OPS 2 – 2 (1 – 2)
0 – 1 Venicio Ferreira (Matias Juntunen) 6 min.
1 – 1 Da Silva 14 min.
1 – 2 Michael Nzekwe (Antti Ulander) 20 min.
2 – 2 Kasperi Liikonen 55 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

03.10.2016

Otteluraportti Närpes Kraft - OPS 3-1 (2-0) la 1.10.2016 klo 14.00 Mosedal, Närpiö

OPS lähti Närpiön matkalle klo 7.00 lauantai-aamuna ilman verryttelyä, kuten aiemmin oli tehty. Tulos näkyi heti ottelun alussa. OPS:n maalivahti ja puolustus olivat nukuksissa. Alakerran kokeneiden pelaajien virheet maksoivat kaksi nopeaa maalia ottelun 11. ja 17. minuutilla. Selityksenä ei käy se, että muutama pelaaja oli pois avauksesta.

 

Puoliaikatilanne oli 2-0 Närpiön Kraftille, vaikka OPS painoi koko ajan päälle. Tällä kertaa OPS:n hyökkääjät olivat tehottomia maalin edessä. Avoimia maalipaikkoja kyllä riitti, mutta päättäväisyys oli kadoksissa. Toisella puoliajalla kesken OPS:n rajun painostuksen Närpiön Kraft karkasi nopeaan vastaiskuun ja tilanne oli jo 3-0. Muutamalla vaihdolla OPS sai tehoa hyökkäykseen, mutta vain yhden maalin verran. Matias Juntusen ja Joni Lämsän yhteistyö toimi jälleen. Joni Lämsä paukautti läpiajon päätteeksi ottelun loppulukemat 3-1.

 

Joukkueen huonoon lataukseen vaikutti suurelta osin keltaisten ja punaisten korttien pelko juuri ennen alkavia nousukarsintoja FC Hongan kanssa. Onneksi ottelun erotuomari Atte Jussila ymmärsi pelin luonteen ja toimi rauhallisesti siistissä pelissä eikä OPS:lle noussut yhtään korttia. Näin ollen OPS:lla on käytössään kaikki pelaajat ensi sunnuntaina alkavissa Ykkösen nousukarsinnoissa.

 

Toivoa sopii, että huono kenraaliharjoitus tuottaa hyvän ensi-illan Espoossa. Valmistautuminen siihen otteluun aloitettiin jo bussimatkalla Närpiöstä Ouluun ja ensi sunnuntain Espoon matkaohjelmat laitettiin uusiksi. Nyt menemme paikalle jo lauantaina.

 

(Toimitus)