« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - October 2013

31.10.2013

OPS:n valitus hylättiin

Palloliiton vastalauselautakunta on hylännyt Oulun Palloseuran jättämän valituksen koskien Suomen Palloliiton toimiston tekemää päätöstä (4.10.2013), jolla on Jipon tekemän vastalauseen perusteella muutettu 29.9.2013 pelatun AC Kajaani - Jippo -ottelun lopputulos AC Kajaanin häviöksi 3 - 0. Kentällä ottelu päättyi AC Kajaanin 4 - 0 voittoon. Tällaisenaan päätös tarkoittaa OPS:n putoamista Kakkoseen, mutta Palloseuralla on mahdollisuus valittaa vastalauselautakunnan päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

>> Lue päätös perusteluineen Palloliiton sivuilta

(Toimitus)

29.10.2013

A-junioreiden ja OPS Akatemian avoimet harjoitukset OPS-hallissa 4.11. ja 6.11.

Oulun Palloseura järjestää A-junioreille ja OPS Akatemiaan pyrkiville pelaajille avoimet harjoitukset 4.11. ja 6.11. OPS:n harjoitushallin huippuolosuhteissa. Kolmosessa pelaavaan Akatemian joukkueeseen ovat tervetulleita kaikki aikuiset pelaajat, A-poikiin kaikki A-ikäiset juniorit. Kahden joukkueen yhteisiä avoimia harjoituksia johtaa OPS:n junioripäällikkö, entinen huippujalkapalloilija Seth Ablade.

Palloseuran edustusjoukkueessa miesten Ykkösessä debytoi kaudella 2012 seitsemän omaa junioria ja päättyneellä kaudella uusia debytantteja oli neljä. OPS:n juniorijoukkueet ja Akatemia harjoittelevat talvella kaupungin parhaissa olosuhteissa Palloseuran omassa harjoitushallissa ja omista junioreista on suora polku sekä OPS-Akatemiaan että miesten edustusjoukkueeseen.

AIKATAULUT:
A-Juniorit ja OPS Akatemia

ma 4.11.

 kello 17.15-19.00  

 OPS-halli

ke 6.11.

 kello 19.15-21.00

 OPS-halli

 

Tervetuloa!

Lisätiedot:
Seth Ablade
Junioripäällikkö, OPS
p. 044 283 0538

(Toimitus)

20.10.2013

OPS-hallin avajaisissa satapäin kävijöitä

Oulun Palloseuran jalkapallohallin makkaran, kahvin, viinerin ja mehun –tuoksuiset avajaiset vetivät Castréniin satapäin kävijöitä viikonlopun aikana. Lauantaina OPS-halliin kävi tutustumassa reilut 300 vierasta ja sunnuntaina toinen mokoma lisää.


Hallin alusta keräsi paljon kehuja pelaamaan uskaltautuneilta vierailta.


Makkara maistui avajaisissa.


OPS-hallin avoimien ovien viikonloppu liikkutti paljon vieraita tutustumaan nykyaikaisiin jalkapallon talviharjoitusolosuhteisiin.


OPS-hallin harjoitusvuorot maksavat alk. 4,50 € / tunti / pelaaja.

>> Lisätietoja OPS-hallista ja vuorovarauksesta

(Toimitus)

14.10.2013

Harjoitushallissa avoimet ovet 19.-20.10.

Oulun Palloseura avaa harjoitushallinsa ovet kaikille Oulun alueen jalkapalloseuroille, pelaajille, vanhemmille, toimihenkilöille ja kaikille muille kiinnostuneille lauantaina 19.10. kello 12.00 – 17.00 ja sunnuntaina 20.10. kello 12.00 – 17.00. Tilaisuuksissa on ilmainen kahvi, viineri, makkara ja mehu -tarjoilu. Tervetuloa tutustumaan!

OPS-hallin harjoitusvuorot maksavat alk. 4,50 € / tunti / pelaaja.

Harjoitushalli

Tervetuloa tutustumaan OPS:n harjoitushalliin tulevana viikonloppuna!


(Toimitus)

04.10.2013

OPS haluaa ratkaista sarjapaikan kentällä, ei kabinetissa

Oulun Palloseuran ja AC Kajaanin päätöskierroksen kohtaamisessa on panoksena OPS:n sarjapaikka. Joensuun Jippo voi samaan aikaan toisaalla pudottaa OPS:n Kakkoseen urheilullisin perustein voittamalla liiganousun jo varmistaneen Seinäjoen Jalkapallokerhon. Mikäli Jippo jää tasapeliin SJK:n kanssa, tarvitsee OPS voiton AC Kajaanista. Mikäli Jippo häviää SJK:lle, riittää OPS:lle tasapeli AC Kajaanin kanssa. Nämä ovat urheilulliset faktat, joita Oulun Palloseura kunnioittaa.

Lauantain kierroksen yllä kuohuu valitettavasti myös kabinetissa, sillä Jippo on kääntänyt vastalauseen turvin viime kierroksen 4 – 0-tappionsa AC Kajaanille 3 – 0-voitokseen. Lopullisesti läpi mennessään protesti pudottaisi OPS:n Kakkoseen päätöskierroksen tuloksista riippumatta. Protestin mukaan AC Kajaani peluutti ottelussa Jippoa vastaan pelikelvotonta pelaajaa (Ozeias Graciano), jonka olisi pitänyt huilata yksi ottelu pelikiellon takia kolme kierrosta taaksepäin AC Oulua vastaan. Graziano kuitenkin oli kentällä AC Oulua vastaan, kuten myös Viikinkejä ja Jippoa vastaan. Nyt vastalauseella halutaan oikaista Gracianon pelikielto opsilaisittain katsottuna todella kummallisesti kolme kierrosta jälkikäteen.

Kabinettipeli voi jatkua vielä pitkälle syksyyn. Vähintään tilanne pysyy auki ensi viikkoon, sillä mikä tahansa Ykkösen joukkue voi tehdä Palloliiton päätöksestä valituksen seitsemän päivän sisällä tuomion julkistamisesta. Valitusprosessit voidaan kuitenkin huuhdella WC:n pöntöstä alas, mikäli OPS ei hoida omaa urheilullista osuuttaan päätöskierroksella AC Kajaania vastaan.

OPS:n ja AC Kajaanin kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet tasatuloksiin 3 - 3 ja 1 - 1.OPS:n päävalmentaja Luiz Antonion mukaan nyt on tärkeintä keskittyä voittamaan AC Kajaani.

– Me keskitymme siihen, että joukkue pelaa hyvän kauden viimeisen pelin kotona. Pelataan ammattiylpeyden puolesta. Kaikki tietävät, millainen kausi meillä on ollut. Viimeinen peli vedetään sata lasissa, hän paaluttaa.

– Kaksi kertaa olemme pelanneet tasan heitä vastaan ja molemmilla kerroilla voitto on ollut aina omissa käsissä. Kun olemme lauantaina johtoasemassa, emme anna kaverille mahdollisuutta tasoittaa, hän jatkaa.

Sarjapaikka ratkeaa kentällä!

OPS – AC Kajaani lauantaina 5.10. kello 16.00, Raatin stadionilla. Tervetuloa huippujännittävään kauden päätösotteluun!

(Toimitus)

05.10.2013

Kari Vesala OPS-tietovisan voittaja

Tammikuussa startanneen OPS-viikkotietovisan voittajaksi on selviytynyt Kari Vesala. Vesala on osoittanut rautaista OPS-tuntemusta koko Palloseuran historian kattaneessa Facebook-tietokilpailussa. Vesalalta löytyi oikea vastaus 28:aan kysymykseen 38:ksasta mahdollisesta.

Kari Vesala

OPS:n stadionpäällikkö Juho Sipilä palkitsi Kari Vesalan (vas). OPS – AC Kajaani ottelun alkuseremonioissa kauden 2014 kausikortilla, OPS:n perinnekaulahuivilla ja minipeliasulla. Onneksi olkoon!OPS-tietovisan maratontaulukko:
1. Kari Vesala 28/38
2. Timo Koponen 26/38
3. Vesa Parkkinen 17/38
4. Eero Heikkinen 11/38
5. Risto Salmi 10/38 ja Jarmo Pulkkinen 10/38
6. Veikko Suorsa 8/38 ja Jari Pikkuhookana 8/38
7. Virpi Kangas 4/38
8. Pekka Rahko 3/38, Keijo Vähäkuopus 3/38 ja Janne Sirviö 3/38
9. 2 oikein / 9 kilpailijaa
10. 1 oikein / 27 kilpailijaa

Kiitokset kaikille OPS-tietovisaan osallistuneille!

(Toimitus)

07.10.2013

Junioreiden avoimet harjoitukset OPS-hallissa 7.-13.10.

Oulun Palloseura järjestää pojat -99, -00, -01, -02 ja -03 -ikäluokille sekä C- ja B-pojille avoimet harjoitukset 7.-13. lokakuuta OPS:n harjoitushallin huippuolosuhteissa. Kaikki kyseisten ikäluokkien pelaajat ovat tervetulleita harjoituksiin. Avoimissa harjoituksissa jokaiselle pelaajalle tarjotaan mahdollisuus näyttää omat kykynsä ja kehittää niitä. Harjoituksien perusteella kootaan kunkin ikäluokan joukkueet. Avoimia harjoituksia johtaa OPS:n junioripäällikkö, entinen huippujalkapalloilija Seth Ablade.

Ablade puhuu hyvää suomenkieltä ja on perheellinen Suomen ja Ghanan kaksoiskansalainen. Hänellä on A-valmentajatutkinto. Ablade on pelannut Suomessa AC Oulussa, Kuopion Palloseurassa ja Oulun Palloseurassa. Lisäksi hän on pelannut synnyinmaassaan Ghanassa sekä Itävallassa, Hollannissa, Puolassa ja Albaniassa ammattilaisena. Viimeiset neljä vuotta Ablade on valmentanut Vaasan Palloseurassa muun muassa D-, C- ja A-junioreita.

 

 

Junioripuoli laajenee ja kehittyy

Oulun Palloseura laajentaa junioripuoltaan merkittävästi ottamalla suojiinsa kaikki ikäluokat sekä tytöissä että pojissa. OPS etsiikin pelaajia, valmentajia, huoltajia, joukkueenjohtajia ja muita toimijoita laajenevaan seuraansa. OPS:lla on miesten edustusjoukkueen lisäksi tällä hetkellä tytöissä -99 syntyneiden joukkue, pojissa A- ja B-juniorit sekä miesten Kolmosessa pelaava OPS-Akatemia.

Harjoittelu on erittäin laadukasta ja monipuolista jo OPS:n juniorijoukkueissa. Junioripäällikkö Seth Ablade on kirjoittanut yhdessä OPS:n seurajohdon kanssa Palloseuran joukkueille yhtenäisen pelikirjan ja valmennussuunnitelman, joilla tähdätään pelaajan kehitykseen jalkapalloilijana sekä autetaan ymmärtämään jalkapallon lainalaisuuksia (pelikäsitys).

Palloseuran edustusjoukkueessa miesten Ykkösessä debytoi viime kaudella seitsemän omaa junioria ja tällä kaudella uusia debytantteja on ollut tähän mennessä neljä. OPS:n juniorijoukkueet harjoittelevat talvella kaupungin parhaissa olosuhteissa omassa harjoitushallissa ja omista junioreista on suora polku sekä OPS-Akatemiaan että miesten edustusjoukkueeseen.

AIKATAULUT:
Pojat -99, -00, -01, -02 ja -03

ma 7.10.  kello 18.00-19.30    OPS-halli
ti 8.10.  kello 18.00-19.30  OPS-halli
ke 9.10.  kello 18.00-19.30  OPS-halli
la 12.10.  kello 10.00-12.00  OPS-halli
su 13.10.  kello 10.00-12.00  OPS-halli
     


AIKATAULUT:
C- ja B-pojat

to 10.10.  kello 18.00-19.30  OPS_halli
pe 11.10.  kello 18.00-19.30  OPS-halli
la 12.10.  kello 12.00-14.00  OPS-halli
su 13.10.  kello 12.00-14.00  OPS-halli
     LISÄTIEDOT:
Junioripäällikkö Seth Ablade (p. 044 283 0538)

(Toimitus)

02.10.2013

Rahankeräys vähävaraisille pohjoissuomalaisille

Oulun Diakonissalaitos käynnistää rahankeräyksen oman alueen nuorille ja vähävaraisille, lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseen sekä talousahdingossa olevien kanssaihmisten auttamiseen. Keräyksen tavoitteena on pitää huolta oman alueen nuorista ja edistää pohjoissuomalaisten hyvinvointia.

 

Vähävaraisille lapsille ja nuorille lahjoitetuilla varoilla avustetaan harrastusmaksuissa tai hankitaan harrastusvälineitä. Harrastamisen tukemisella pyritään ehkäisemään lasten ja nuorten syrjäytymistä ja vahvistamaan itsetunnon ja sosiaalisten taitojen kehittymistä. Lasten vanhemmat voivat hakea avustusta Oulun Diakonissalaitoksen avustustoimikunnalta.

Talousahdingossa oleville pohjoissuomalaisille lahjoitetut varat ODL ohjaa Oulun Hiippakunnan Diakoniarahastolle, joka jakaa rahat lyhentämättömänä pohjoissuomalaisille vähävaraisille. Avustuksilla maksetaan asiakkaan laskuja tai annetaan ostositoumus ruokaan ja hygieniatuotteisiin.

Lahjoituksen voi tehdä verkkokaupassa osoitteessa www.odl.auttaa.fi. Lahjoittaja voi valita 10, 20, 50, 100 euron arvoisen tai vapaavalintaisen lahjoituksen. Lasten ja nuorten harrastamista voi tukea myös soittamalla numeroon 0600 044 65. Puhelun hinta on 10,01 euroa/ puhelu + pvm/mpm.

Oulun Diakonissalaitos ja Oulun Palloseura kutsuvat kaikkia mukaan yhteisvastuuseen pitämään huolta oman alueen vähävaraisista!

(Toimitus)

05.10.2013

OPS hoiti urheilullisen osuuden murskaamalla AC Kajaanin, jälkipelit jatkuvat kabinetissa

Oulun Palloseura osoitti kuuluvansa Ykköseen nuijimalla AC Kajaanin totaalisesti maan rakoon murskalukemin 8 – 0. Samaan aikaan toisaalla Jippo hävisi SJK:lle maalein 0 – 1, mikä tarkoittaa sitä, että toinen Kakkoseen putoaja ratkaistaan Palloliiton vastalauselautakunnassa ensi viikolla tai mahdollisesti myöhemmin Urheilun oikeusturvalautakunnassa. Urheilullisen menestyksen perusteella OPS nousi kahdella pisteellä (28) Joensuun Jipon (26) ohi. Syksyn aikana ratkeaa kabineteissa, onko Jipon lopullinen pistemäärä 26 vai 29 ja kumpi seuroista putoaa Kakkoseen.

OPS -AC Kajaani

Oulun Palloseura painoi höyryjunan lailla AC Kajaanin päälle, eikä jättänyt ottelussa mitään jossiteltavaa. Koko 90-minuuttinen oli täydellistä OPS:n näytöstä.Kabinettipeli tuo ikävän loppumaun tähän kauteen. Mahdollinen Kakkoseen putoaminen syyttömänä osapuolena AC Kajaanin syyskuun pelikieltosotkujen takia olisi oikeusmurha opsilaisittain katsottuna.

– Pojat tiesivät, että tämä on tärkeä peli meille. Säälittää pelaajien puolesta, jos OPS pudotetaan kabinetissa Kakkoseen. Pitää myös sanoa, että OPS on potkinut omaan nilkkaan kauden alusta asti ja meidän kaikkien: seuran, valmentajien ja pelaajien pitää katsoa peiliin. Me emme onnistuneet ja se on fakta.  Urheilullisesti OPS:n pitäisi säilyä, mutta nyt taistelu alkaa kabinetissa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio sanaili.

– Tämä oli raskas vuosi ja minä olen päävalmentajana valmis kestämään kritiikkiä sen takia. Minun pitää myös katsoa itse peiliin, kehittyä ja opiskella lisää. Omat tavoitteeni ovat paljon korkeammalla, Antonio jatkoi nöyränä.

Jovovic ja Stewart

Sasa Jovovic ja Cornelius Stewart juhlivat 3 - 0-osumaa.OPS:n manageri Miika Juntunen vahvisti heti päätösvihellyksen jälkeen seuran aloittavan vastalauseen tekemisen Jipon protestista Palloliiton vastalauselautakunnalle. Valitusprosessit kaikkine väliportaineen sekä valitus- ja käsittelyaikoineen voivat viedä pitkälle syksyyn ennen kuin lopullinen päätös nuijitaan pöytään. Näistä asioista lisää ensi viikolla, mutta nyt takaisin lauantai-illan peliin.

OPS - AC Kajaani 4 - 0

Illan erikoisimman maalin (4 - 0) upotti Ramirez. Hän täräytti pallon takanurkkaan suoraan kulmapotkusta.Kauden parhaan pelinsä esittänyt Matias Juntunen kiepautti pallon tyhjään verkkoon Lawrence Chiedozien petaamasta paikasta jo seitsemännellä peliminuutilla. Ennen tätä OPS ehti tuhlata kaksi avopaikkaa, mutta illan juoni tuli selväksi varsin nopeasti: OPS vei ja AC Kajaani vikisi. Reginal Richardson pommitti kulmapotkun jälkitilanteesta 2 – 0, AC Kajaanin Janne Putaala liukui Cornelius Stewartin keskityksen omaan verkkoon 31 minuutilla (3 – 0) ja Ramirez kiskaisi suoraan kulmalipulta taukolukemat 4 – 0. Neljän maalin lisäksi OPS piti palloa avausjaksolla noin 80-prosenttisesti ja teki AC Kajaanin pelin mahdottomaksi aggressiivisella prässillään.

– Pelasimme hyvin ja kurinalaisesti. Me olimme nälkäisiä, koska halusimme säilyä sarjassa. Haluttiin tehdä paljon maaleja ja onnistuimme siinä. Matias Juntunen pelasi varmasti kauden parhaan pelinsä keskikentällä ja Ramirez oli myös hyvä minun takanani, kuten koko keskikenttä. Voitimme 8 – 0, mutta maalien lisäksi me puolustimme erittäin hyvin tänään, Cornelius Stewart summasi.

Pekka Räisänen 7 - 0

Ei kautta ilman maalia. Pekka Räisänen tuulettaa kauden avaushäkkiään, joka vei Palloseuran jo 7 - 0-johtoon.Toisella jaksolla maali-iloittelu jatkui vielä näyttävämpänä. Stewartin iski kaksi nättiä maalia Juntusen antamista läpisyötöistä ja Ramirez tykitti 20 metristä alanurkkaan hienon osuman. Näiden lisäksi Pekka Räisänen survoi varsin pekkaräisäsmäisen maalin kulmapotkun jälkitilanteesta miesruuhkan keskeltä Sasa Jovovicin tolppapuskun jälkeen.

8 - 0-lopputulos ei jätä jossiteltavaa. Sen sijaan AC Kajaanin tekemiset ja Jipon niistä tekemä protesti jättävät. Joukkueen toppari Ozeias Graciano sovitti kuuluisaa pelikieltoaan ironisesti OPS:n ja AC Kajaanin välisessä kohtaamisessa lauantaina kolme sarjakierrosta liian myöhään.

OPS kiittää yhteistyökumppaneitaan ja kannattajiaan kaudesta 2013. Toivottavasti tapaamme Ykkösen peleissä myös kaudella 2014.

OPS – AC Kajaani 8 – 0 (4 – 0)
1 – 0 Matias Juntunen (Lawrence Chiedozie) 7 min.
2 – 0 Reginal Richardson (Pekka Räisänen) 13 min.
3 – 0 Janne Putaala (oma maali) 31 min.
4 – 0 Ramirez 37 min.
5 – 0 Cornelius Stewart (Matias Juntunen) 66 min.
6 – 0 Ramirez 69 min.
7 – 0 Pekka Räisänen (Sasa Jovovic) 72 min.
8 – 0 Cornelius Stewart (Matias Juntunen) 79 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Cornelius Stewart (OPS)
2 Ramirez (OPS)
1 Matias Juntunen (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Pekka Räisänen
2 Reginal Richardson
1 Cornelius Stewart

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)