« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - October 2010

26.10.2010

Iiro Vandell jatkaa, Jussi Hautala palaa huoltajaksi

Viime kaudella Ykkösessä debytoinut oululaispuolustaja Iiro Vandell (23) jatkaa Palloseurassa vuoden mittaisella sopimuksella. Laitapuolustajan ja topparin tonteilla viihtyvä Vandell esiintyi viime kaudella yhteensä 17 ottelussa, joista yhdeksässä hän oli avauskokoonpanossa.

- Haluan kokeilla riittääkö rahkeet vakiinnuttaa pelipaikka avauskokoonpanossa. Viime kausi oli minulle ensimmäinen Ykkösessä ja ainakin itselleni todistin, että pystyn pelaamaan hyviä pelejä siellä. Lähdetään siitä, että kasvatetaan avauskokoonpanopaikkoja viime kaudesta, Vandell suunnittelee.

Tulevasta kaudesta oululaispuolustaja ennakoi tiukkaa. Vain Ykkösen voittaja saa mahdollisuuden karsia liigapaikasta ja peräti viisi seuraa putoaa Kakkoseen.

- Joukkueen tavoitteena on liiganousu eli me tähyilemme sitä ykköspaikkaa sarjassa, mutta se ei tule olemaan helppoa. Toisaalta jokainen joukkue pelaa myös tippumista vastaan, koska peräti viisi putoaa. Se tuo erityispanosta ensi kauteen, josta tulee varmasti kova, hän aprikoi.

Ensi kausi on Vandellin kolmas peräkkäinen OPS-paidassa. Jussi Hautala palaa joukkueen huoltajaksi kahden välivuoden jälkeen. Hautalan sopimus on kaksivuotinen.

(Toimitus)

17.10.2010

Luiz Antonio: "Kohtuullisen hyvä kausi"

Oulun Palloseura jäi liiganousuhaaveestaan kolme sarjasijaa ja 12 sarjapistettä. Jos neljä tappiota olisi kääntynyt kauden aikana voitoksi, olisi OPS onnistunut minimitavoitteessaan eli yltänyt karsimaan liigapaikasta. Tavoitteesta jäätiin, mutta ei paljon. Päävalmentaja Luiz Antonio kuvaa kulunutta kautta kohtuulliseksi.

- Viides sija on kohtuullinen. Aloitimme kauden huonosti ja annoimme liikaa etumatkaa muille. Kesällä olimme hyvin mukana taistelussa ja kentällä tapahtui paljon hyviä asioita. Viimeisten pelien aikana emme kestäneet paineita, vaan epäonnistuimme, kun olisi pitänyt edetä voitosta voittoon. Tappio FC PoPalle (11. syyskuuta) oli kauden käännekohta, OPS-luotsi summaa.

- Olimme sarjanousijajoukkue, mutta alusta asti meidän tavoitteemme oli menestyä ja nousta Veikkausliigaan. Vain voittaja muistetaan, hän pyörittelee.

Hyvä harjoituskausi ja voitot muun muassa liigajoukkueista KuPS, AC Oulu ja FF Jaro eivät kuitenkaan antaneet Palloseuralle hyvää starttia itse sarjaotteluihin.

- Kyllä me pärjäsimme kärkijoukkueita vastaan. Esimerkiksi kaksi tasapeliä RoPS:n kanssa ja voitto ja tasapeli Viikingeistä. Ongelma oli se, että hävisimme alkukaudesta nyt sarjataulukon hännillä oleville joukkueille ja varsinkin kotona oli vaikeaa. Ensi vuonna meidän pitää jatkaa vieraissa samalla tavalla, mutta ottaa kotona paljon enemmän pisteitä, niin silloin olemme korkealla, Antonio analysoi.


Hyökkäys isoin ongelma

OPS-luotsi tunnetaan vaativana valmentajana, joka vaatii myös paljon itseltään. Ennen kuin hän ruotii tarkemmin syitä nousutavoitteen karkaamiseen, hän myöntää omat virheensä.

- Tietysti olen miettinyt paljon, mitä voin itse parantaa. Jossain vaiheessa kautta muutin pelaajien paikkoja, mutta täytyy muistaa, että valmentaja tekee töitä vain olemassa olevan materiaalin kanssa. Kyllä valmentaja miettii päässään ennen kauden alkua, kuka tekee paljon maaleja ja kuka antaa paljon maalisyöttöjä. Hankimme Oliveiran ykköshyökkääjäksemme, mutta hän ei ollut sitä. Jouduimme siirtorulettiin, kun etsimme hänelle korvaajaa ulkomailta. Sitä minun olisi pitänyt jarruttaa, sillä otimme paljon sellaisia pelaajia, jotka eivät täyttäneet tulostavoitetta. Vain Milan Mijailovic ja Luizao täyttivät, mutta Milaninkin kausi loppui loukkaantumiseen, Antonio myöntää.

Pelillisistä osa-alueista päävalmentajaa tyydyttää eniten puolustaminen. OPS:n verkkoon potkaistiin 1,1 maalia ottelua kohden ja koskemattomana OPS-maali pysyi kahdeksan kertaa. Eniten nuhteita saakin hyökkäyspelaaminen.

- Puolustimme kohtuullisesti, mutta hyökkäys oli pettymys. Meidän parhaalla maalintekijällä (Luis Vanderlei ja Miika Hosio) oli vain viisi maalia, se puhuu paljon, Antonio hymähtää.

Muista osa-alueista Antonio jakaa sekä risuja että ruusuja.

- Maalivahti aloitti kauden huonosti, oli kesällä ok, mutta pelasi hyvän loppukauden - siten hänen olisi pitänyt pelata koko kausi. Keskikentältä toivoin paljon enemmän - myös maaleja. Olimme liian pehmeitä keskellä. Edelleen olen valmentaja, joka haluaa nähdä pelaavaa jalkapalloa, mutta siihen pitää yhdistyä kaksinkamppailukovuus, sillä Ykkönen on kova sarja. Taitoa kyllä löytyi keskikentältä ja vain yhdessä pelissä (PK-35 - OPS) se ei järjestänyt tarpeeksi maalipaikkoja voittaaksemme ottelun, mutta muulloin meillä oli aina tarpeeksi maalipaikkoja ratkaista ottelut, hän toteaa.

- Hyökkäyksessä ei ollut riittävästi päättäväisyyttä ja halua ratkaista. Se oli suurin ongelma, hän näkee.


Kova työ takana

Antonio on kuitenkin tyytyväinen joukkueen tekemään työmäärään kauden aikana. Joukkue harjoitteli paljon ja laadukkaasti. Kaikki pelaajat tekivät paljon töitä, kuten Antonio halusikin ennen kauden alkua.

- Parasta tässä kaudessa oli se, että joukkuehenki oli taas hyvä ja jätkät antoivat kaikkensa myös treeneissä. Kova työ on taas tehty, mutta ensi vuonna vaaditaan vielä enemmän ja tehdään vielä kovemmin töitä, hän suunnittelee.


- Haluan myös kiittää kaikkia OPS:n ympärillä töitä tehneitä ihmisiä Castrenin kenttämiehestä lähtien. Kiitos koko organisaatiolle ja meidän internet-sivuille, sinne on taas päivitetty paljon ammattimaisia juttuja kauden aikana, Antonio jakaa.

Varsinkin loppukaudesta Antonio olisi kaivannut enemmän päättäväisyyttä runnoa maaleja ja voittoja vaikka väkisin. Näin ei käynyt, vaan OPS hävisi 11. syyskuuta kotikentällään FC PoPalle niukasti 0 - 1. Tästä syystä sarjakärki karkasi liian kauas. "Pakkoraosta" oli tullut aikaisemmin voitot muun muassa PS Kemiä ja FC Viikinkejä vastaan, mutta alkukaudesta annettu etumatka kävi lopulta liian pitkäksi, eikä "pakkovoittoja" tullut riittävästi peräkkäin.

- Syy on keskittymisessä. Kyllä pelaajilta löytyy aina tahtoa voittaa, mutta sen pitää olla luonteeltaan päättäväistä ja sellaista, että voitetaan vaikka väkisin. Varsinkin kotikentällä pitää kävellä vastustajan yli ja määrätä, miten täällä pelataan, Antonio paaluttaa.

Päättynyt kausi kuitenkin osoitti, että OPS ansaitsee paikkansa Ykkösen kärkipäässä, joten liiganousun tavoittelu jatkuu ensi kesänä. Kaikki on pienestä kiinni, eikä OPS:n aika ollut vielä.

 

(Toimitus)

16.10.2010

Voitokas päätös kaudelle

Jippo - OPS-jp 1 - 3 (1 - 0)

 

Oulun Palloseura kukisti kauden päätösottelussaan sarjapaikkansa jo edellisellä kierroksella varmistaneen Joensuun Jipon. Voiton myötä OPS piti sarjassa viidennen sijansa. RoPS nousee seuraan Veikkausliigaan ensi kaudeksi ja FC Viikingit karsii liigapaikasta. Kakkoseen tippuvat Mikkelin Palloilijat, Klubi 04 ja Tampereen Pallo-Veikot.

 

Jippo sai otteluun hyvän lähdön, kun Jaakko Reponen onnistui jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Sivurajan läheisyydestä annettu vapari ohitti kaksi OPS-puolustajaa helposti ja Reponen pääsi maalintekoon.

 

- Me aloitimme pelin hyvin, mutta ensimmäisellä jaksolla Jippo oli aggressiivisempi, parempi ja nälkäisempi. Toisella jaksolla vaihdoimme systeemiä ja laitoimme kaksi isoa hyökkääjää ylös (Luizao ja Mika Hautala), OPS-luotsi Luiz Antonio kertasi.

- "Haukka" (Mika Hautala) sanoi, että tämä oli hänen viimeinen peli Ykkösessä, mutta ei hän voi vielä lopettaa, jos hän pelaa näin hyvin, Antonio toivoi konkarihyökkääjältä.

 

Kaikki OPS:n kolme maalia nähtiin toisella jaksolla. Ensin Luizao iski pelin tasoihin Matias Juntusen lähettämästä kulmapotkusta 54. minuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin Miika Hosio nosti kauden maalisaldonsa viiteen läpiajosta. Vapauttavan pystysyötön tarjosi toinen ex-kemiläinen Juha-Pekka Juvonen. Janne Mahlakaarto kaunisteli loppunumerot vapaapotkun jälkitilanteesta kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä.

 

- Oikeutettu tulos. Me aloitimme kauden voitolla ja päätimme sen voitolla, Antonio totesi.

 

Maalintekijät:

1 - 0 Jaakko Reponen 6 min.

1 - 1 Luizao (Matias Juntunen) 54 min.

1 - 2 Miika Hosio (Juha-Pekka Juvonen) 64 min.

1 - 3 Janne Mahlakaarto (Miika Hosio) 78 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Paulo Pereira (OPS-jp)

2 Jaakko Reponen (Jippo)

1 Miika Hosio (OPS-jp)


Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

19.10.2010

Hyökkäyspäähän tulossa eniten muutoksia

OPS teki päättyneellä kaudella vain 1,3 maalia ottelua kohden ja sellaisenaan tuo keskiarvo riitti voittoon vain kolmessa ottelussa. Yksikin lisämaali ottelua kohden olisi tuonut 18 lisäpistettä, mikä olisi riittänyt komeasti liiganousuun. Kun katsoo kautta taaksepäin, niin yhtä ottelua lukuun ottamatta (PK-35 - OPS), OPS:lla oli tarpeeksi paikkoja iskeä se yksi lisämaali ottelua kohden. Näin ollen voidaan puhua huonosta viimeistelystä. Puolustuspelin osalta päävalmentaja Luiz Antonio on antaa joukkueelleen paremman todistuksen.


- Jos puolustus pysyy kasassa, on meillä hyvä lähtö ensi kauteen, hän uskoo.

 

Antonion mukaan suurimmat muutokset tehdäänkin hyökkäyspäähän.

- Fakta on se, että hyökkäys kaipaa eniten vahvistusta. Hyökkääjien pitää olla liikkuvia. Me pelasimme paljon 4-3-3 systeemillä, mutta nyt haemme sellaisia hyökkääjiä, jotka voivat pelata myös 4-4-2 systeemissä. Se vaatii hyökkääjiltä enemmän liikettä. Ole boksissa ja tee paljon maaleja, se on hyökkääjän bisnes, Antonio kertoo kokemuksen rintaäänellä.

 

Kokonaisuutena joukkueen rakentamisessa on tarkoitus edetä maltillisesti.

 

- 5 - 7 pelaajan vaihtuminen on täysin normaalia jalkapallossa. Kaikki pelaajat saivat meillä mahdollisuuden ja ne, jotka täyttivät valmentajan ajatukset, saavat mahdollisuuden jatkaa. Toivotan heille kaikkea hyvää, jotka eivät jatka meillä. Kyllä pelaaja tietää itsekin, jos on pelannut hyvin, niin kyllä silloin puhelin soi. Ja jos ei oma seura ota, niin kyllä joku toinen ottaa.

- Nyt juttelemme Miika Juntusen kanssa ensi kauden joukkueesta. Muutoksia on tulossa, se on selvää. Tämä on kova sarja ja täällä täytyy tehdä kovasti töitä. Etenemme kuitenkin rauhassa ja kasaamme ensin rungon, jonka ympärille katsomme vahvistuksia myöhemmin, Antonio raottaa.

OPS tähyää edelleen Veikkausliigaan - päättynyt kausi antoi uskoa, että Ykkösen kärkipään joukkueet ovat täysin lyötävissä.

- Edelleen tavoitteenamme on liiganousu. Ensi kausi on erittäin tärkeä seuralle elokuussa valmistuvan harjoituskeskuksen myötä. Minä en lähde talvella Brasiliaan, vaan olen koko talven täällä rakentamassa joukkuetta Miika Juntusen kanssa. Koko joukkue on hyvä olla koossa helmikuussa ulkomaalaisia myöten, jolloin pelaamme todennäköisesti ensimmäiset harjoitusottelut. Joulukuussa joukkueen runko aloittaa harjoitukset, jotka jatkuvat joulutauon jälkeen tammikuussa, Luiz Antonio suunnittelee.

(Toimitus)

14.10.2010

Kausi päätökseen Joensuussa

Kauden 2010 viimeinen ottelu on edessä ensi lauantaina, jolloin OPS matkustaa Joensuun Jipon vieraaksi. Jippo pelasi itsensä kuiville voittamalla viime kierroksella Klubi 04:n maalein 0 - 2. Näin ollen viimeisestä putoajanpaikasta pelaavat vain FC Hämeenlinna ja TPV. Jippo karkasi viimeisellä tippujanpaikalla olevalta TPV:ltä tavoittamattomasti jo neljän pisteen päähän.

 

Isäntäjoukkue Jippo voi siis löysätä pari ylintä nappia ja pelata rennosti lauantaina, sillä pakkovoittoa ei ole. Joukkue haluaa varmasti kiittää päätösottelussa kotiyleisöään hyvällä ja voitokkaalla esityksellä. OPS:n motivaattorina toimii sarjan viides sija, joka on mahdollista pitää voitolla. Pahimmassa tapauksessa FC KooTeePee ja FC Espoo saattavat sysätä OPS:n vielä seitsemänneksi, mikäli he voittavat omat ottelunsa päätöskierroksella. OPS:lla on koossa 37 pistettä, Jipolla 30.

 

0PS - Jippo

Jippo ratkaisi Oulussa erikoistilanteista. OPS haluaa kuitata kesäkuisen tappion tulevana

lauantaina.


Jippo oli yksi niistä joukkueista, joka hyödynsi alkukaudella OPS:n löysät kotiotteet ja haki pisteet Castrenilta kesäkuun alussa maalein 1 - 2. Tuosta ottelusta muistamme erityisesti lukuisat hukatut maalipaikat - oululaisista vain Matias Juntunen osui maalipuiden väliin. Jippo teki molemmat osumansa erikoistilanteista ja vei kaksinkamppailut nimiinsä tuossa ottelussa. Näissä asioissa piilee joensuulaisten vaarallisuus vieläkin.

 

Jippo - OPS-jp lauantaina 16.10. kello 15.00 Joensuu.


(Toimitus)

 

11.10.2010

Maalikooste ottelusta OPS-jp - FC Espoo

 

 

Lue otteluraportti

 

(Toimitus)

10.10.2010

Vauhdikas ilta päättyi pistejakoon

OPS-jp - FC Espoo 2 - 2 (2 - 2)


Hyytävän kylmä tuuli ja räntäsade eivät hidastaneet sunnuntai-illan kamppailun vauhtia, vaan paikanpäälle uskaltautuneet katsojat todistivat vauhdikasta ja hyökkäävää futista. Kaikki ottelun maalit nähtiin ensimmäisellä jaksolla.

- Vaikka ottelussa ei ollut panosta, niin taisteltiin sarjasijoituksesta ja viimeiseen asti koitettiin voittaa ottelu. Peli oli tasainen ja molemmat joukkueet uskalsivat hyökätä. Täytyy ihailla Espoon hyökkääjien liikettä, he olivat koko ajan vaarallisia ja uskalsivat pelata, OPS-luotsi Luiz Antonio näki.

Myös virkaveli Rami Luomanpää pani merkille ottelun vauhdikkuuden.

- Molemmat tappelivat sarjan viidennestä sijasta tosissaan. Peli oli avointa ja molemmat halusivat tehdä maaleja. Ei peruuteltu, vaan taisteltiin voitosta ja uskallettiin pelata. Tällainen peli vie Suomi-futista eteenpäin, espoolaisvalmentaja tuumasi.

OPS sai otteluun loistoalun, kun Juha-Pekka Juvonen puski Matias Juntusen vapaapotkun maaliin jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Espoolaisten alkua voi puolestaan kuvata onnekkaaksi, sillä OPS:n johto kesti vain pari minuuttia ennen kuin Janne Mahlakaarto pukkasi pallon kulmapotkusta omaan maaliin.

Tasoituksen jälkeen vierailijat hallitsivat peliä ja olivat aavistuksen vauhdikkaampia, mutta ennen kaikkea huolellisempia. Isäntien syöttötyöskentelyä leimasi huolimattomuus ja hyökkäykset jäivät usein jo puoleen kenttään - myös kovalla tuulella oli osuutensa virhearviointeihin. Espoolaisten parasta vauhtia piti Fidan Seferi, joka juoksi OPS-puolustuksen läpi reilun 20 minuutin pelin jälkeen ja laukoi pallon tyylikkäästi takanurkkaan. Maali oli miehen kauden 13:s. Tilanne lähti sivurajaheitosta puolesta kentästä.

OPS:n vastaus tuli hieman ennen taukoa identtisestä tilanteesta avausmaaliin nähden. Juntunen asettui antamaan vaparia oikealta lähes samasta kohdasta kuin avausmaalissa. Keskitys oli yhtä tarkka kuin edellisellä kerralla, mutta tällä kertaa Luizao nousi korkeimmalle ja pukkasi pelin tasoihin.

- Ensimmäisessä vaparissa kaveri oli vain yksinkertaisesti parempi ja toisessa vaparissa he tekivät hyvän screenin, johon jäi yksi meidän pelaaja ja kaveri pääsi puskemaan vapaasti. Meiltä puuttuu tiettyä kovuutta ja röyhkeyttä tällaisissa tilanteissa. Ollaan vähän liian kilttejä, Luomanpää kertoi.

1- 0

Juha-Pekka Juvonen puski OPS:n johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen.


Luiz Antonio oli puolestaan tyytyväinen siihen, että joukkue nousi vielä takaa tasoihin, ja että erikoistilanteet toimivat pitkästä aikaa.

- Meidän alku oli tosi hyvä, ehkä liiankin hyvä. Onneksi pääsimme takaisin peliin mukaan ja yritimme voittaa ottelun loppuun asti hyökkäämällä rohkeasti. Pitkästä aikaa meidän erikoistilanteet olivat vaarallisia. Viime vuonna ne olivat meidän ase, mutta tänä vuonna erikoistilanteet ovat olleet pettymys, vaikka olemme harjoitelleet niitä paljon, Antonio summasi.

Ottelun jälkeen Eino Wäntsi palkitsi OPS:n joukkueesta koko kauden parhaan pelaajan, joka on osoittanut esimerkkiä kentällä sekä kentän ulkopuolella. Palkintokellon pokkasi toppari Augustine Jibrin. Ykkösen päätöskierros pelataan ensi lauantaina, jolloin OPS matkustaa Joensuuhun Jipon vieraaksi.

 

Maalintekijät:

1 - 0 Juha-Pekka Juvonen (Matias Juntunen) 3 min.

1 - 1 Oma maali (Janne Mahlakaarto) 6 min.

1 - 2 Fidan Seferi (Max Thibault) 24 min.

2 - 2 Luizao (Matias Juntunen) 40 min.

Veikkauspörssipisteet:

3 Juha-Pekka Juvonen (OPS-jp)

2 Sixten Björkstrand (FC Espoo)

1 Matias Juntunen (OPS-jp)

OPS:n kauden paras pelaaja -palkinto:

Augustine Jibrin

 

Katso maalikooste

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

08.10.2010

Kauden viimeinen kotiottelu sunnuntaina

Ärsytetty FC Espoo vierailee Oulussa ensi sunnuntaina OPS:n kauden viimeisessä kotiottelussa. Molemmat joukkueet tulevat sijoittumaan näillä näkymin sarjataulukon ylempään keskikastiin, joten panoksena on lähinnä se, kumpi kruunataan kauden parhaaksi nousijajoukkueeksi. Kolmas sarjanousija Mikkelin Palloilijat putoaa varmuudella takaisin Kakkoseen, mutta Espoossa ja Oulussa on onnistuttu vakiinnuttamaan paikka Ykkösen kärkipäässä, mikä on hieno saavutus molemmilta nousijajoukkueilta.

 

OPS on sarjassa viidentenä 36 pinnaa keränneenä ja FC Espoo heti seuraavana pisteen vähemmän poimineena. Vilkaisu maalisarakkeeseen kertoo espoolaisten ongelman. Molemmat joukkueet ovat viimeistelleet noin 30 maalia - petrattavaa siinäkin - tähän mennessä, mutta OPS:n puolustus on pitänyt huomattavasti espoolaisia tiukemmin. OPS:n verkkoon on isketty 26 palloa ja FC Espoon maalin 35. OPS voitti joukkueiden aikaisemman kohtaamisen Espoossa kauden alussa maalein 1 - 2.

 

Ennen viime kierrosta OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ennakoi tulevan sunnuntain kohtaamisen olevan vapautunein ja viihdyttävin loppukauden otteluista. Vastakkain on kaksi pelaavaa ja rohkeasti hyökkäävää nousijajoukkuetta, jotka voivat pelata paineetta kauden viimeiset ottelunsa. Luvassa on taatusti vauhdikas ilta. Kauden päätösottelussa OPS matkustaa Joensuuhun putoamiskamppailua käyvän Jipon vieraaksi. Täytyy myös muistaa, että ensi kauden joukkueen rakentaminen on meneillään, joten jokainen pelaaja, jonka sopimus on katkolla, pelaa myös ensi kauden työpaikastaan - molemmissa joukkueissa.

 

Vierailijoiden kirkkain tähti on ehdottomasti Fidan Seferi, joka on koko sarjan maalintekijätilastossa toisena 12 osumallaan. Myös hänen pikkuveli Faton Seferi ja serkkupoika Valdrin Seferi pelaavat samassa joukkueessa.

 

FC PoPa ryöpytti espoolaisia viime kierroksella peräti 6 - 0 ja ennen tätä KPV oli vauhdikkaassa ottelussa FC Espoota parempi maalein 3 - 2. Espoolaisten viimeiset voitot ovat syyskuun alusta, jolloin kaatui sekä PS Kemi että FC Hämeenlinna. OPS:lla on takanaan kauden suurinumeroisin tappio (4 - 0) FC Hämeenlinnalle, eikä Oulussa taatusti haluta toista peräkkäistä tuloksellista mahalaskua. Tuore jatkosopimuspelaaja Luis Vanderlei huilaa sunnuntaina pelikiellon vuoksi.

OPS-jp - FC Espoo sunnuntaina 10.10. kello 18.30. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

04.10.2010

Luis Vanderlei jatkaa kaksi kautta OPS:ssa

Brasilialainen keskikenttäpelaaja Luis Vanderlei (32) jatkaa kaksi seuraavaa kautta Oulun Palloseurassa. Hän on pelannut myös kaksi edelliskautta OPS:ssa kuuluen molemmilla kausilla joukkueensa tehokkaimpiin pelaajiin.

- Vanderleilla on todella iso merkitys joukkueelle. Rakennamme ensi kauden joukkuetta rauhassa, mutta hän kuuluu niihin runkopelaajiin, joiden sopimus piti tehdä jo nyt, sillä hänellä olisi ollut muitakin ottajia. Hän on ollut edelleen erinomainen ja antanut paljon maalisyöttöjä tälläkin kaudella, mutta maaleja odotan häneltä jatkossa enemmän. Hän on taitava, eikä Suomessa ole montaa näin hyvää vasenjalkaista pelaajaa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio hehkuttaa.

Vanderlei pitää kahden kauden jatkopaperia ennen kaikkea luottamuksen osoituksena seuralta.
 
- Tämä tarkoittaa sitä, että seura luottaa minuun ja, että täällä on oltu tyytyväisiä työskentelyyni. Haluan parantaa peliäni edelleen ja olla mukana viemässä OPS:a Veikkausliigaan kahden vuoden sisällä. Seura on hoitanut kaikki asiat erinomaisesti, joten halusin jatkaa täällä, Vanderlei perustelee.

Ensi kaudella vain Ykkösen voittajalla on mahdollisuus nousta liigaan karsintojen kautta. Mikäli OPS onnistuu tavoitteessaan jo tulevalla kaudella, uskoo "Deco" olevansa valmis liigaviheriöille.

- Ensi kaudesta tulee todella tiukka. Jos nousu toteutuu jo ensi vuonna, niin uskon, että pystyn kehittämään peliäni uudelle tasolle, niin kuin moni muukin pelaaja tässä joukkueessa. Lisäksi seuralla on talous kunnossa liigaa ajatellen, hän vastaa.

Vanderlein pelaajakortti

(Toimitus)

01.10.2010

Kylmää kyytiä Hämeenlinnassa

Putoamistaistelua käyvä FC Hämeenlinna oli halukkaampi osapuoli perjantai-illassa ja piti pisteet ansaitusti Hämeenlinnassa leveällä 4 - 0-voitolla. OPS pelasi ottelun lopun vajaamiehisenä, kun Luis Vanderlei sai ottelun toisen varoituksensa 64 minuutin kohdalla. Tämä vaikeutti vierailijoiden kiriä ja antoi lisää tilaa kotijoukkueelle varsinkin keskialueelle.

 

- Ruma tulos, olen pettynyt. 3 - 1-tappio FC PoPa:lle oli meidän tähän asti suurin tappio, enkä uskonut, että me voimme hävitä näin rumasti. Kyllä meillä oli hyvä alku ja taas paljon maalipaikkoja, mutta Hämeenlinna oli nälkäisempi ja aggressiivisempi, Luiz Antonio ruoti.

Kotijoukkue iski ensimmäisen kerran jo vartin pelin jälkeen, kun viime kauden maalikuningas Pekka Sihvola rokotti vierailijoita. Perjantai-illassa yhden maalin ja kolme maalisyöttöä esittänyt Olli Lehtimäki ampui ottelun taukolukemat reilun puolentunnin pelin jälkeen ja OPS sai miettiä tauolla, miten kahden maalin kotijohto kurotaan kiinni.

- Vaihdoimme nopeita jätkiä kentälle ja yritimme 4-4-2 systeemillä. "Decon" ulosajon jälkeenkin pelasimme vielä 3-4-2 ja yritimme hyökätä, mutta emme onnistuneet, Antonio kertasi.

 

Rikkonaisessa ottelussa nousi yhteensä kahdeksan keltaista korttia, joista viisi OPS:lle. Vierailijat antautuivat vielä kahdesti ottelun viimeisen viiden minuutin aikana. Ensin Mikko Kalervo tykitti pallon verkkoon ja pian tämän jälkeen Pekka Sihvola karkasi läpiajoon kellon tikittäessä jo lisäaikaa. Näin ollen OPS poistui pitkälle kotimatkalle kauden suurinumeroisin tappio taakkanaan.

OPS:n seuraava ottelu ja samalla kauden viimeinen kotiottelu pelataan ensi viikon sunnuntaina, jolloin oululaiset isännöivät toista sarjanousijaa FC Espoota. Ottelu alkaa kello 18.30 Castrenissa.

Maalintekijät:

1 - 0 Pekka Sihvola (Olli Lehtimäki) 14 min.

2 - 0 Olli Lehtimäki (Pekka Sihvola) 36 min.

3 - 0 Mikko Kalervo (Olli Lehtimäki) 85 min.

4 - 0 Pekka Sihvola (Olli Lehtimäki) 90 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Pekka Sihvola (FC Hämeenlinna)

2 Harri Suhonen (FC Hämeenlinna)

1 Olli Lehtimäki (FC Hämeenlinna)

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)