« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - October 2008

27.10.2008

Neljä jatkosopimusta solmittu

Oulun Palloseura-jp on tehnyt vuoden mittaiset jatkosopimukset serbitoppari Nikola Markovicin (25), Mika Hautalan (31) ja Antti Pulkkisen (20) kanssa. Lisäksi joukkueessa jatkaa brasilialaishyökkääjä Alemao (24), jonka viime vuonna tekemästä sopimuksesta on vielä yksi vuosi jäljellä.

 

Markovicin ja Hautalan myötä OPS saa johtavia ja kokeneita pelaajia puolustuksen keskustaan. Nikola Markovic voisi viime kauden näyttöjensä perusteella pelata jopa Veikkausliigassa. Hän on pallovarma toppari, joka johtaa alakerran peliä omalla esimerkillään.

 

Mika Hautala siirtyi päättyneen kauden loppupuolella Tervareista Oulun Palloseuraan ja miehellä jäi nälkää pelata myös tuleva kausi OPS:ssa. Kovana taistelijana ja kaksinkamppailijana tunnettu Hautala tuo sinipaitoihin lisäannoksen asennetta ja voitontahtoa. 31-vuotias Hautala on pelannut uransa aikana melkeinpä kaikissa oululaisseuroissa. Hän edusti AC Oulua Ykkösessä vuosina 2003 ja 2004.

 

Antti Pulkkinen on nopeajalkainen ja jämäkkä laitapuolustaja, jonka tasaiset otteet viime kaudella vakuuttivat seurajohdon. Alemao on puolestaan taitava ja nopea laitahyökkääjä, joka latoi päättyneellä kaudella seitsemän maalia ollen OPS:n toiseksi paras maalintekijä.

 

(Toimitus)

11.10.2008

Härkönen jättää OPS:n hyvillä mielin

Vaikka OPS ei onnistunutkaan nousemaan Ykköseen, jätti päävalmentaja Ari Härkönen (kuvassa) joukkueen hyvillä mielin. "Joro" keskittyy jatkossa siviilityöhönsä ja vetäytyy ainakin toistaiseksi jalkapallokentiltä.

 

- OPS:ssa oli mukava työskennellä ja itselläni jäi hyvä mieli kaikesta huolimatta. Organisaatio on toimiva ja toivotan OPS:lle kaikkea hyvää jatkossa, Härkönen sanoi.

OPS jäi lopulta C-lohkon kolmanneksi kymmenen pisteen päähän sarjanousija Vaasan Kiistosta. GBK oli sarjakakkonen 51 pisteellä. Oululaisten kausi kulminoitui huonoon vierassaldoon ja alakanttiin sujuneisiin paikallispeleihin. Norrvalla-tappion myötä OPS menetti kotikentällään vain yhdeksän pistettä 39 mahdollisesta.

- Kotipeleihin voi olla tyytyväinen, mutta vieraspelit olivat ongelmallisia. Me myös rakennettiin joukkue pikku riskillä vasta kauden alla ja luotettiin siihen, että peli kehittyy kauden aikana. Alkukausi menikin hyvin, mutta sitten peli ei enää kehittynytkään toivotulla tavalla.

- Jos me oltaisiin voitettu Kiisto vieraissa, niin olisimme karanneet viiden pisteen karkumatkalle. Meillä oli pari muutakin paikkaa ottaa kaulaa ja ratkaista sarja, mutta emme onnistuneet niissä, Härkönen kertasi.

Härkösen mukaan moni peli meni vaikeaksi ulosajojen myötä, vaikka "Joro" ei missään vaiheessa kautta kokenut valmentavansa mitenkään aggressiivista joukkuetta. Kummallista kyllä, OPS käänsi monta ottelua voitoksi vajaamiehistöllä, mutta jatkuva kokoonpanojen muuttaminen pelikieltojen takia tietysti söi joukkuetta.

Ensi kaudella OPS yrittää sarjanousua uuden päävalmentajan, Jari Pyykölän johdolla.

- Seurassa otetaan yksi askel eteenpäin, kun palkataan päätoiminen valmentaja. Toivotan menestystä ensi kaudelle, Härkönen sanoi.

(Toimitus)

11.10.2008

Kausi päättyi pettymykseen

Oulun Palloseura jäi Kakkosen C-lohkossa lopulta kolmanneksi, kun Norrvalla FF nappasi 2 - 3 voiton Castrenilta. Kotijoukkueen otteista paistoi se, että kauden tavoitteeksi asetettu sarjanousu kuihtui lopullisesti jo muutama kierros sitten. OPS paransi peliään toiselle jaksolle, mutta vierailijat olivat lopulta halukkaampia päättämään kautensa voittoon.

- Olisi ollut iso halu voittaa ottelu, mutta vastustaja halusi sitä vielä enemmän. Johtoasemassa meidän peli meni haluttomaksi ja keskittyminen herpaantui. Toiselle jaksolle me parannettiin pikkuisen, mutta se ei riittänyt, OPS-luotsi Ari Härkönen pohti.

Mika Hautala vei OPS:n johtoon 18 minuutin pelin jälkeen. Osuma syntyi Antti Pulkkisen antamasta kulmapotkusta. Norrvalla FF:n Markus Enlund tasoitti pelin vain kolme minuuttia myöhemmin. Hän ohitti OPS-vahti Bojan Cabarkapan helponnäköisesti etukulmasta. Pian Maxim Oleynik lisäsi vettä kiukaalle ja vei Norrvallan 1 - 2 johtoon takanurkalta, kun isäntien puolustus oli sahattu levälleen. Sama mies lisäsi vierailijoiden johtoa läpiajosta vielä ennen taukovihellystä.

 

Maxim Oleynik

Maxim Oleynik ampui kaksi maalia OPS-verkkoon Heikki Marjetan taistelevasta

pelaamista huolimatta. 

 

Dragan Pejic kaunisteli loppunumerot 2 - 3 lisäajalla. Samalla hän nosti kauden maalisaldonsa kymmeneen ollen OPS:n kauden paras maalintekijä. Pejic keräsi kauden aikana myös eniten Veikkapörssipisteitä (18) OPS:n joukkueesta. Toiseksi eniten raatipisteitä (13) haali Alemao. Hän myös heilutti maaliverkkoja toiseksi eniten oululaisten joukkueesta (7).

 

C-lohkon maalikuninkuus irtosi sarjanousua juhlivan Vaasan Kiiston Arto Saranpäälle 16 maalilla. Veikkauspörssin voitti saman joukkueen Pekka Liukkonen yhdessä FC OPA:a edustaneen Papa Niangin ja FC YPA:n Joni Pakolan kanssa. Kaikki heistä keräsivät 23 Veikkauspörssipistettä. Kiiston lisäksi Ykköseen nousevat A-lohkon voittanut HJK:n farmiseura Klubi04 ja B-lohkoa suvereenisti hallinnut Porin Palloilijat.

 

Alemao

Alemao oli yritteliäällä pelipäällä. Maalin muodossa hän ei kuitenkaan onnistunut.
 

 

Oulun Palloseura - Norrvalla FF 2 - 3 (1 - 3)

 

1 - 0 Mika Hautala 18 min.

1 - 1 Markus Enlund 21 min.

1 - 2 Maxim Oleynik 29 min.

1 - 3 Maxim Oleynik 34 min.

2 - 3 Dragan Pejic 90 min.

 

(Toimitus)

09.10.2008

Kauden päätösottelu lauantaina

Oulun Palloseura pelaa kauden viimeisen ottelunsa kotistadionillaan ensi lauantaina kello 14.00 alkaen. Vastaan juoksee vahvan kauden pelannut Norrvalla FF. Sama joukkue, joka nappasi voiton oululaisista kauden ratkaisuhetkillä.

 

- He panivat meitä turpaan ratkaisuhetkillä. Jos me olisi voitettu Norrvalla vieraissa, niin kaudesta olisi voinut tulla toisenlainen. Siinä mielessä virtaa ja revanssimieltä pitäisi löytyä kauden viimeiseen otteluun, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen kertoo.

Ottelu on Härkösen viimeinen OPS:n peräsimessä, sillä ensi kaudella sinipaitoja luotsaa kokenut liigavalmentaja Jari Pyykölä. OPS on varmistanut C-lohkon kolmannen tilan, mutta voitolla joukkueella on mahdollisuudet nousta toiseksi - tämä vaatii sitä, että GBK häviää tai pelaa tasan oman ottelunsa.

 

- Pyritään lopettamaan kausi hyvillä mielin ja hyvään otteluun. Kausi olisi kiva päättää kotivoittoon ja onhan se parempi olla sarjassa toinen kuin kolmas, Härkönen suunnittelee.

(Toimitus)

05.10.2008

PK-37 ja OPS tasapeliin

Iisalmen PK-37 pelasi itsensä kuiville putoamiskamppailusta nappaamalla yhden pisteen sarjakolmoselta, Oulun Palloseura-jp:ltä. Vierailijoiden taival ei alkanut kovin ruusuisesti, sillä PK-37 karkasi johtoon jo toisella peliminuutilla. OPS menetti pallon keskialueella, isännät murtautuivat laidasta läpi ja Anssi Lipponen ampui pallon etukulmasta sisään Bojan Cabarkapan käsien kautta.

 

- PK-37:llä oli kova riemu pelin jälkeen. Vastassa oli erittäin taisteleva joukkue ja he tekivät meidän pelistä vaikean, että oikeutettu lopputulos siinä mielessä, OPS:n päävalmentaja Ari Härkönen tunnusti.

 

Oululaisten paketti meni jo ensimmäisellä puoliajalla uusiksi, kun Jukka Puurunen ja Eetu Uusitalo jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisten takia. OPS pääsi kuitenkin peliin mukaan ja Iisalmessa nähtiin hyvää ja tasaista jalkapalloa.

 

OPS:n vastaus tuli heti toisen puoliajan alkuun, kun Olli Laukkanen (kuvassa) näytti kuinka hienoja maaleja jalkapallossa pystyy tekemään. PK-37:n puolustus selvitti Dragan Pejicin keskityksen, josta pallo pomppi noin 20 metriin. Laukkanen tykitti vastapallon suoraan ilmasta tolppaa hipoen verkkoon.

 

OPS pelaa kauden päätösottelunsa ensi lauantaina (11.10.) Castrenissa. Vastaan asettuu vahvan kauden pelannut Norrvalla FF. Ottelu alkaa jo kello 14.00.

 


PK-37 - Oulun Palloseura-jp 1 - 1 (1 - 0)

1 - 0 Anssi Lipponen 2 min.

1 - 1 Olli Laukkanen 47 min.

 

(Toimitus)

03.10.2008

Kauden viimeinen pelireissu sunnuntaina

Ikävä kyllä Oulun Palloseuran viimeisessä vierasottelussa ei pelata suurilla panoksilla. Vaasan Kiisto on jo varmistanut sarjanousun OPS:n nenän edestä ja sunnuntai-illan isäntäjoukkue PK-37 on putoamisviivan paremmalla puolella. Iisalmen PK-37:llä on kuitenkin vielä teoreettinen mahdollisuus tippua Kolmoseen ensi kaudeksi.

 

Atik Ismailin luotsaama PK-37 on C-lohkossa kymmenentenä. Matkaa viimeiselle putoajanpaikalle on neljä pinnaa, joten aivan veitsi kurkulla hekään eivät pelaa. Kolmen viime ottelun aikana iisalmelaiset ovat napsineet kovia päänahkoja: voitto FC YPA:sta ja tasapeli Kiiston kanssa. Viime kierroksella Seinäjoen JK voitti PK-37:n maalein 3 - 0.

 

OPS ei ole onnistunut vierasotteluissa toivotulla tavalla. Myös paikallispelit menivät alakanttiin - siinäpä suurimmat syyt sarjanousun karkaamiseen. Vieraspeleistä OPS on napannut tähän mennessä vain 16 pistettä 36 mahdollisesta ja ensi sunnuntaina on siis edessä viimeinen vieraspeli. Paikallispeleistä oli tarjolla 12 pinnaa, mutta OPS:lle kelpasi vain viisi. Ennen viimeistä kotiottelua OPS on pitänyt Castrenilla 30 pinnaa 36 mahdollisesta. Vain Oulun Luistinseura ja Seinäjoen JK ovat vieneet pisteitä OPS:n kotistadionilta.

 

Oululaisten päävalmentaja Ari Härkönen on korostanut, että OPS on sarjassa mieluummin toinen kuin kolmas. Täysillä siis pelataan loppuun asti. Ennen kuin tämä kausi on taputeltu, kohtaa OPS kauden viimeisessä kotiottelussaan Norrvalla FF:n lauantaina 11.10. kello 14.00 Castrenissa. Palloseuran pelaajia tarkkailee katsomon puolella ensi kauden päävalmentaja Jari Pyykölä, joten panoksia riittää siinä mielessä.

 

(Toimitus)