« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - January 2017

31.01.2017

Joona Juntunen valittiin U15-maajoukkueleirille

Oulun Palloseuran edustusjoukkueen tuore sopimuspelaaja Joona Juntunen on valittu U15-maajoukkueleirille 7.-9.2. Eerikkilään. Leirillä vetovastuu jakautuu useammalle valmentajalle, ja päävalmentajana toimii Erkka V. Lehtola – Juntunen haluaa vakuuttaa valmentajista jokaisen.

 

OPS-toimitus haastatteli tuoreeltaan nuoren miehen mietteitä tulevasta ja siitä, millä hän aikoo vakuuttaa kokeneen valmennusjohdon. ”Leirille lähdetään tosimielellä, koska halu päästä joukkueeseen on kova”, Juntunen toteaa. Vahvuuksiinsa Juntunen mainitsee ainakin pelinohjaustaidot, molempijalkaisuuden sekä syöttöjensä varmuuden, vaikka hän pyrkii aina ensisijaisesti pelaamaan palloa ylöspäin. ”Leirille ei lähdetä höntsäilemään, vaan rohkeasti eteenpäin!”, Juntunen päättää.

 

U15-maajoukkue päästetään tositoimiin 24.-27.4., kun Suomella on kaksoismaaottelu Slovakiaa vastaan. Nämä pelit ovatkin Juntusen tämän kevään päätavoite!

 

Toimitus / JS

31.01.2017

Joonas Sohlo aloittaa mediapäällikkönä

Oululaisille tuttu jalkapalloilija, Joonas Sohlo, ottaa vastuuta uudella saralla. Hän liittyy täksi kaudeksi Oulun Palloseuran organisaatioon, nyt mediapäällikkönä. Kaudella 2015 OPS:n edustusjoukkueen kapteeninakin esiintynyt Sohlo ottaa haasteen vastaan positiivisella asenteella. ”Työtarjous kuulosti heti mielenkiintoiselta haasteelta”, Sohlo kommentoi päätöstään.

 

Mediapäällikön tehtäviin kuuluu mm. vastuu nettisivujen ylläpidosta ja toiminta median yhteyshenkilönä. ”Tunnen seuran hyvin jo aiemmasta, joten perehtyminen sujui varsin leppoisasti. ”Pyrin kehittämään seuran imagoa nuorekkaalla tyylillä, ja tulen korostamaan pelaajien profiileja ja tuomaan pelaajien taustoja yleisön tietoisuuteen”, Sohlo selventää tavoitteitaan. Myös sosiaalisen median käyttöä pyritään korostamaan tällä kaudella.

 

 

 

 

 

 

OPS sosiaalisessa mediassa:

 

Facebookissa: https://www.facebook.com/oulunpalloseura/

Instagramissa: @oulunpalloseura, https://www.instagram.com/oulunpalloseura/

Youtubessa: https://www.youtube.com/channel/UCeRfLe62qD73Q84JdCjHlLQ

Twitterissä: @oulunpalloseura, https://twitter.com/oulunpalloseura

 

Joonas Sohlo, Mediapäällikkö

+35844 584 4939

joonas.sohlo(at)student.oulu.fi

 

 

Toimitus

28.01.2017

Augustine Jibrin jatkaa

Ykkösen kauteen valmistautuva Oulun Palloseura on kiinnittänyt luottopuolustaja Augustine Jibrinin (28) riveihinsä vuoden jatkosopimuksella. Jo kuudetta kauttaan OPS:ssa aloittava nigerialaistoppari jatkaa mielellään, mutta nöyrin mielin tutussa ympäristössä.

– Joukkueen on todistettava, että se on todella ansainnut paikkansa Ykkösessä. Haluamme joukkueena saada mahdollisuuden tuoda kunniaa takaisin oululaiseen jalkapalloiluun, Jibrin kertoo.

Hän lupaa tuoda Palloseuraan positiivista energiaa ja joukkuepelaamista.

– Ensi kaudella tullaan minun osaltani näkemään vahva hahmo, motivaattori ja joukkuepelaaja. Mies, joka on täynnä tahtoa kehittyäkseen pelaajana seuraavalle tasolle. Tuon samalla positiivista energiaa joukkueeseen, sillä se auttaa pitämään joukkuehengen korkealla. Hyvän ilmapiirin kautta saadaan parhaat tulokset esille ja eväät menestyä.
 
OPS:n manageri Miika Juntunen on erittäin tyytyväinen, että Jibrinin kaltainen kokenut ja arvostettu pelaaja päätti jatkaa seurassa.

– ”Austin” on joukkueen varakapteeni ja erittäin tärkeä pelaaja alakerrassa. Hänellä oli viime vuonna polviongelmia, mutta toivottavasti hän pääsee tulevalle kaudelle terveenä. Austin on johtajatyyppi ja voimakas pelaaja maassa sekä ilmassa. Pukukopissa hän on myös erittäin tärkeä ja omaa hyvän huumorin. Hän on tärkeä myös ulkomaalaisten linkkinä seurajohdon ja pelaajan välissä. Hän on ollut pitkään Suomessa, Oulussa ja OPS:ssa. Hän tietää kulttuurierot ja uusien ulkomaalaispelaajien ongelmat sopeutumisessa.

Jibrin uskoo OPS:n yllätysmahdollisuuksiin Ykkösessä.

– Odotan mukavaa kautta ja taatusti monet ihmiset haluavat nähdä, kuinka me pärjäämme Ykkösessä. Luulenpa, että me olemme se ”yllättäjäjoukkue”, hän mainitsee.

Jibrin on OPS:n 13 sopimuspelaaja.


Augustine Jibrin
Puolustaja
7.10.1988, Nigeria

Aiemmat seurat:
2016: Oulun Palloseura
2015: Alianza FC / Kristianstads FF
2014: Juventud
2013: Oulun Palloseura / Juventud
2012: Vaasan Palloseura
2009 – 2011: Oulun Palloseura
2008: FC Oulun Pallo
2006 – 2007: NAF Rockets FC

(Toimitus)

25.01.2017

Matias Juntunen jatkaa - kymppi täyteen OPS:ssa

Harva pelaaja jatkaa nykyaikana samassa seurassa kymmentä kautta putkeen. Vuoden jatkosopimuksen myötä Matias Juntusesta voidaan jo puhua Oulun Palloseuran nykyajan seuraikonina. Juntunen esiintyi ensimmäisen kerran OPS-paidassa kaudella 2008 kotiottelussa Kokkolan GBK:ta vastaan ja laukoi heti tuon pelin voittomaalin komeasti 25 metristä.
 

– No joo... Tosiaan uusille kymmenluvuille mennään. Terveisiä vaan ”Sonelle” (Soini Puotiniemi, 15 kautta OPS:ssa), että kohta mennään ohi. Pelikavereiden kanssa on joskus vitsailtu, että pelaan täällä niin kauan, kunnes noustaan liigaan. Jospa kymmenes kausi toisi liiganousun, Matias Juntunen heittää.

Juntusen sopimuksessa on ulkomaille siirtymisen mahdollista pykälä ja mies kertookin hakevansa aktiivisesti paikkaa ulkomaiden ammattilaiskentiltä.

– Jos kaikki menee nappiin ja tulee mahdollisuus, niin sitten lähdetään, hän toteaa.

OPS-manageri Miika Juntunen painottaa Matiaksen olevan erittäin tärkeä pelaaja OPS:lle.

– Hänellä on takanaan nappikausi. Hän oli joukkueen kapteeni, teki 11 maalia ja syötti 13. Mikäli hän saa kiinnostavan tarjouksen ulkomailta, niin voin vain sanoa, että hän on todella vaikeasti korvattavissa oleva pelaaja meille. Molempijalkaisia pelintekijöitä ei ole Suomessa montaa millään sarjatasolla, OPS-manageri kertoo.

Tulevasta kaudesta Matias Juntunen odottaa tasaista ja mielenkiintoista.

– Varmasti tasaisempi sarja luvassa kuin Kakkonen. Ykkösessä on monta kärkipäähän tähtäävää porukkaa. Jos meidän suoritustaso pysyy tasaisena koko kauden, niin silloin olemme kärkipäässä mukana. On myös kiva saada Oulun derbyt takaisin. AC Oulua vastaan on ollut isot yleisömäärät, joten on ollut kiva pelata, vaikkei olla vielä hirvesti pärjätty heitä vastaan. Korjataan se asia tänä vuonna, hän suuntaa.

OPS tiedotti eilen Matiaksen pikkuveljen Joona Juntusen kolmivuotisesta sopimuksesta. Nähtäväksi jää, mahtuvatko veljekset ensimmäistä kertaa urillaan nurmelle samaan aikaan.


Matias Juntunen
Keskikenttä
23.3.1992, Tampere

Aiemmat kaudet:
2008 2016: Oulun Palloseura

 

(Toimitus)

24.01.2017

OPS kiinnitti 14-vuotiaan oululaislahjakkuuden

Jalkapallon Ykkösessä pelaava Oulun Palloseura on solminut kolmen vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 14-vuotiaan oululaislahjakkuuden Joona Juntusen kanssa. Juntunen kuuluu ikäluokkansa maajoukkuerinkiin.

– Peliminuutteja on tarkoitus saada lisää ja lisää sopimuksen aikana. Treenaan nyt koko ajan miesten mukana sekä B-junioreissa, joten eiköhän tässä varmasti kehitytä pelaajana. Pyrin haastamaan vastustajat jokaisella osa-alueella. Voimassa en välttämättä vielä pärjää, mutta nopeudessa, ketteryydessä ja taidossa kyllä pärjään, Joona Juntunen sanailee.

Pelipaikaltaan nuorempi Juntunen on vasen pakki tai vasen toppari. Joonan isoveli Matias Juntunen on pelannut OPS:ssa jo kymmenen kautta. Pikkuveli yllätti ja samalla vakuutti OPS:n valmennusryhmän toissa lauantaina Pietarsaaressa pelatussa harjoitusottelussa FF Jaroa vastaan.

– Kolmen vuoden kuluttua katsotaan tilanne uudestaan ja päästääkö isä-ukko lähtemään mihinkään tai olenko tarpeeksi hyvä lähtemään mihinkään, Joona Juntunen hymyilee.

OPS-managerina 11 kauttaan aloittava Joonan isä, Miika Juntunen painottaa kaikkien pelaajien saavan Palloseurassa peliaikaa ansionsa mukaan.

– On aina hienoa, kun oululainen juniori nousee edustusjoukkueeseen. Tällaiset juniorit ovat olleet viime vuosina vähissä, joita voi nostaa miesten peleihin. Itse nousin aikoinani OPS:n Suomen mestaruusjoukkueeseen 15-vuotiaana. Se on ihan sama oletko 15 vai 50 vuotta, parhaat pelaavat. Riippuu pelaajasta itsestään, paljonko hän ansaitsee peliaikaa, Miika Juntunen kertoo.

Joona Juntunen on Palloseuran 11 sopimuspelaaja. OPS kohtaa viikonvaihteessa AC Oulun Suomen Cupin ottelussa Heinäpään jalkapallohallissa.


Joona Juntunen
Puolustaja
18.2.2002, Oulu

 

(Toimitus)

20.01.2017

Eelis Koskinen jatkaa

Oululaispuolustaja Eelis Koskinen (22) aloittaa jo viidennen peräkkäisen kautensa Oulun Palloseuran paidassa ensi kautta koskevan jatkosopimuksen myötä. Koskinen pelasi Ykköstä OPS:ssa viimeksi kaudella 2013. Koskinen lupailee, että ensi kesänä nähdään häneltä osaltaan vanhaa tuttua luottolaatua ja joukkuepelaamista.

– Pelaan joukkueen eteen, olen taistelutahtoinen ja varmasti aina kaikkensa antava pelaaja, Koskinen naulaa.

Tulevasta kaudesta hän odottaa ennen kaikkea ehjää.

– Haluan murtautua avauskokoonpanoon ja pelata ehjän kauden ilman loukkaantumisia. Edellisillä kausilla on ollut aina jotain loukkaantumisia. Nyt tavoitteena on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja kehittyä pelaajana.

Palloseuran manageri Miika Juntunen on tyytyväinen, että joukkueessa on jatkumoa edellisiltä kausilta.

– Eelis on pelannut meillä jo neljä kautta. Hänen kohdallaan oli helppo jatkaa sopimusta, sillä hän on oululainen kaveri, joka tietää seuran ja joukkueen toimintatavat. Hän on monikäyttöinen ja hyvä joukkuepelaaja, Juntunen kertoo.

Koskinen on Ykkösen kauteen valmistautuvan OPS:n kymmenes sopimuspelaaja.


Eelis Koskinen
Puolustaja

18.5.1994, Oulu

 

Aiemmat seurat:
2013 – 2016: Oulun Palloseura


(Toimitus)

18.01.2017

Juhani Pennanen OPS:n maalille kaksivuotisella sopimuksella

Ykkösen kauteen valmistautuva Oulun Palloseura on solminut kahden kauden mittaisen pelaajasopimuksen maalivahti Juhani Pennasen (23) kanssa. Hän torjui viime kaudella PS Kemin tolppien välissä 22 Veikkausliigan ottelussa. Pennanen on Oulunsalon Pallon kasvatti.

 

– Tavoitteenani on päästä jossain kohtaa urallani pelaamaan ulkomailla ammattilaisena. Se on seuraava steppi. Aiemmin tavoite oli päästä pelamaan Veikkausliigassa. Nyt, kun se on toteutunut, niin ajattelin, että tässä vaiheessa on hyvä päästä pelaamaan Ykköstä OPS:ssa, jolla on seurana kunnianhimoiset tavoitteet. Samansuuntaiset kuin minullakin, Juhani Pennanen suunnittelee.

 

Oulunsalon OsPa:sta Pennasen tie vei Oulun Luistinseuran kautta AC Ouluun (2011 - 2013). Kolmella edellisellä kaudella Pennanen on menestynyt PS Kemin paidassa. Kolmen vuoden Kemin jaksoon mahtui kaksi sarjanousua sekä ehjä kausi liigaseuran ykköstorjujana. Pennanen lupaa, että myös OPS saa hänestä tavoitteellisen ja nälkäisen maalivahdin.

 

– OPS saa minusta voitonnälkäisen maalivahdin. Haluan voittaa jokaisen tilanteen ja jokaisen ottelun, hän naulaa.

 

Palloseuran manageri Miika Juntunen on erittäin tyytyväinen Pennasen kaksivuotiseen sopimukseen.

 

– Meille oli erittäin tärkeää, että saimme oululaisen Veikkausliigassa pelanneen maalivahdin. Hän on nuori ja kunnianhimoinen kaveri, jonka tavoitteet ovat ulkomailla. OPS pystyy tarjoamaan motivoituneille ja tavoitteellisille pelaajille hyvät olosuhteet tehdä myös omia harjoitteita joukkueharjoituksien lisäksi OPS-hallissa.

 

Pennanen on torjunut Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuepaidassa kahdeksassa ottelussa.

 

 

Juhani Pennanen

Maalivahti

19.2.1993, Oulunsalo

 

Aiemmat seurat:

2014 - 2016: PS Kemi

2011 - 2013: AC Oulu

 

(Toimitus)

 

14.01.2017

FF Jaro - OPS 4 - 0 (2 - 0)

Oulun Palloseura aloitti Ykkösen kauteen valmistautumisen harjoitusotteluiden osalta Pietarsaaren Tellushallissa FF Jaron vieraana. OPS-manageri Miika Juntusen mukaan vierailijat hallitsivat ottelua pelillisesti ja varsinkin ensimmäinen puolituntinen tahkottiin lähes yksinomaan Jaron kenttäpuoliskolla. Ne tärkeimmät eli maalit jäivät kuitenkin puuttumaan.

 

– Juuri, kun pääsin sanomasta penkillä, että ollaan pelattu puolituntia aivan yhtä päätyä, niin paukahti kaksi maalia omiin. Jarolla oli ensimmäisellä puoliajalla kaksi paikkaa, joista he tekivät kaksi maalia, Juntunen harmitteli.

 

Molemmista avausjakson lopun maaleista vastasi FF Jaron Kosta Bajic. Runsaasti testipelaajia kokeillut Palloseura jatkoi hyvää pelillistä ilmettä myös toisella puolikkaalla, mutta Jaro korjasi taas maalit. Kevin Larsson upotti 3 – 0 pilkulta ja Luan Vasconcelosin 4 – 0 olikin todellinen herkkupala 25 metristä OPS-maalin ylänurkkaan. OPS-paidassa debytoi muun muassa Matias Juntusen 14-vuotias pikkuveli Joona Juntunen, jolle esiintyminen oli uran ensimmäinen miesten tasolla. Nuorempi Juntunen esiintyi viimeisellä vartilla todella kypsästi. Myös Augustine Jibrinin pikkuveli Alex Jibrin debytoi sinipaidassa sekä pari pelaajaa yhteistyöseura Kajaanin Hakasta. Näytillä on myös muutamia ulkomaalaispelaajia.

 

Palloseuralla oli läpi ottelun runsaasti hyviä maalipaikkoja. Lähimpänä onnistumista olivat vapaapotkun tolppaan kilauttanut Matias Juntunen ja tyhjän maalin edestä pallon maalipotkuksi sutinut Konsta Belov. Avausjaksolla Jaro-vahti Johannes Ström venytti Joni Lämsän tulisen kudin alanurkasta kulmapotkuksi.

 

– Paljon oli testipelaajia ja paljon oli myös pelaajia poissa kokoonpanosta. Pelillisesti ihan hyvä ottelu, mutta kun ei saada maaleja, niin pelkkä hallinta ei riitä, Juntunen tiivisti.

 

 

FF Jaro – OPS 4 – 0 (2 – 0)
1 – 0 Kosta Bajic 40 min.
2 – 0 Kosta Bajic 45 min.
3 – 0 Kevin Larsson rp. 63 min.
4 – 0 Luan Vasconcelos 81 min.

 

 

OPS:n kokoonpano
Juhani Pennanen (45. Nemanja Bjelan)
Antti Ulander (45. Arben Tafa)
James Geffrard (75. Joona Juntunen)
Samuel Hughs (60. Alex Jibrin)
Aleksi Nurminen
Joni Leskelä (75. Tommi Lukkari)
Felix Orishani
Joni Lämsä (75. Arsi Kähkönen)
Matias Juntunen
Valtteri Tikkanen (45. Eelis Koskinen)
Konstantin Belov

 

(Toimitus)

29.01.2017

Heikko esitys Cup-avauksessa

Otteluraportti:

Suomen cup - Lauantai 28.01.2017

AC Oulu – Oulun Palloseura

 

Oulun Palloseuran kauden 2017 viralliset ottelut käynnistyivät Suomen Cupin ottelulla AC Oulua vastaan – ottelulla, joka ei odotetusti jättänyt ketään kylmäksi. Kohtaaminen oli kymmenes virallinen paikallistaisto näiden joukkueiden välillä. Oulun Palloseura lähti otteluun 13:lla pelaajalla, kun taas vastustajan vaihtopenkki oli lähes täynnä.

Täydellä Arina areenalla pelatussa ottelussa esiintyi kaksi varsin keskeneräistä joukkuetta, joka näkyi selvästi pelin tasossa.  AC Oulu sai otteluun salamalähdön, kun se siirtyi 1-0 johtoon. Pelikello oli edennyt vasta neljä minuuttia, kun Petteri Pietola nosti pelivälineen ohi hyvin pelanneen Juhani Pennasen. AC Oulun uusi keskikenttäpelaaja, Tulio, lisäsi johtoa jo kahdella maalilla 29. minuutilla OPS-pelaajien katsoessa vierestä. Oulun Palloseuran ei saanut viimeistelyä pelivälinettä maaliin muutamista hyvistä paikoista huolimatta. Toisella puoliajalla Aleksi Lappalainen ja Sasa Jovovic sinetöivät 4-0 loppulukemat. Oulun Palloseuran Konstantin Belov hölmöili vielä ulosajon arvoisesti pelin lopulla häneen kohdistuneen kovan taklauksen jälkitilanteessa, mutta sillä ei voi selitellä joukkueen heikkoa esitystä. AC Oulu oli tällä kertaa paremmassa iskussa, mutta todellinen mittari voimasuhteista nähdään vasta 17.5. Raatin stadionilla.

 

Nykyisin Suomen Cupissa ei voi peluuttaa muita kuin joukkueeseen rekisteröityjä pelaajia, joten peleissä ei voi käyttää testipelaajia. Toisaalta se on hyvä näytönpaikka nuorille, mutta toisaalta joukkueiden tasoerot saattavat näyttää jopa kohtuuttomilta tässä vaiheessa kautta. ”Toiset joukkueet satsaavat jo alkukaudesta Suomen Cupiin, kun toiset vasta testaavat pelaajia”, OPS-Manageri Miika Juntunen toteaa. ”Meidän tavoitteet ovat Ykkösessä, ja joukkue kootaan maltillisesti kevään aikana talouden ehdoilla”, Juntunen lisää.

 

Voimasuhteita voi olla tässä vaiheessa kautta vielä vaikea vertailla, kun joukkueet eivät ole kerenneet harjoitella kunnolla edes kokonaista kuukautta. Kuitenkin tärkeiden päänahkojen vieminen Cupissa on varmasti tärkeää molemmille joukkueille, varsinkin nyt kun kesällä pelataan taas samassa sarjassa samoista pisteistä. Juntunen ei ota mitään pois AC Oulun voitosta – ”Ansaittu voitto”. Omilleen ainoat puhtaat paperit OPS:n valmennusjohto antoi uudelle maalivahtihankinnalle, Juhani Pennaselle, joka siirtyi viime viikolla Palloseuraan liigajoukkue PS Kemin organisaatiosta. ”Muilla meidän pelaajista on peiliin katsomisen paikka”.

 

Oli tilanne joukkueissa mikä tahansa, voima-asetelmien muodostaminen aloitetaan kuitenkin jo nyt, ja niiden vertaileminen on todennäköisesti tämän kauden ykköspuheenaihe Oulussa! Oulun Palloseura jatkaa harjoituskauttaan ensiviikolla yhdessä uusien testipelaajien kanssa. Toivottavasti tämä poikii piakkoin myös uusia pelaajasopimuksia!

 

(Toimitus / JS)