« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - January 2010

23.01.2010

Mikko Väänänen OPS-puolustukseen

Ykköseen noussut Oulun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen torniolaislähtöisen laitapuolustaja Mikko Väänäsen (22) kanssa. Väänänen on pelannut neljän viime kauden ajan Ykköstä TP-47:n paidassa. Hän on harjoitellut jo kahden kuukauden ajan OPS:n mukana.

- Tuttuja poikia alkaa olemaan koko joukkue. Meillä on tavoitteena liiganousu ja sitä lähdetään hakemaan. Itselläni on tavoitteena saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja auttaa joukkuetta sitä kautta nousutavoitteessa, Väänänen asettelee.

Väänänen kuvailee itseään monipuoliseksi ja rauhalliseksi puolustuspään pelaajaksi, joka pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla. Hän on OPS:n 18 sopimuspelaaja.

 

(Toimitus)

 

21.01.2010

Kausi avataan kotiottelulla TPV:tä vastaan

OPS aloittaa 26 ottelun mittaisen kauden miesten Ykkösessä kotiottelulla Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan. Ottelu pelataan lauantaina huhtikuun 24. päivä kello 16:00 alkaen Castrenissa. Heti seuraavana lauantaina eli vappuna OPS isännöi Vantaan PK-35:ttä Castrenissa. Ensimmäisen vierasreissun joukkue tekee Poriin FC PoPa:n vieraaksi 8.5.

Veikkausliigaan nousija on selvillä viimeistään 16. lokakuuta, jolloin OPS kohtaa Joensuun Jipon vieraissa. Ykkösen voittaja nousee suoraan liigaan ja toiseksi sijoittunut karsii liigan toiseksi viimeiseksi sijoittuneen kanssa. Ykkösen kolme viimeisintä putoaa ensi kaudeksi Kakkoseen. OPS:n ohella viime kauden nousijoita ovat FC Espoo ja Mikkelin Palloilijat.  Veikkausliigasta Ykköseen putosi viime kauden päätteeksi Rovaniemen Palloseura.

 

Katso koko otteluohjelma


(Toimitus)

 

14.01.2010

AC Oulun turnaus avaa harjoitusottelukauden

OPS pelaa ensimmäiset harjoitusottelunsa AC Oulun isännöimässä turnauksessa helmikuun 6.-7. päivä Arina Areenalla. Turnaukseen osallistuvat AC Oulun ja OPS:n lisäksi Bodens BK, FC OPA, PS Kemi ja RoPS.

 

Muita varmistuneita harjoitusotteluita ovat pelit FF Jaroa, KVP:tä, RoPS:a ja Jyväskylän JJK:ta vastaan. Lisäksi OPS osallistuu FC OPA:n järjestämään hyväntekeväisyysturnaukseen helmikuun lopulla, jossa pelaavat OPS:n ja OPA:n lisäksi HauPa, FC Santa Claus, OLS ja Kajaanin Haka. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonion suunnitelmissa on järjestää vielä muutama kova harjoitusottelu hieman ennen sarja-avausta.

Katso harjoituskauden otteluohjelma.

 

(Toimitus)

 

11.01.2010

Janne Mahlakaarto vahvistaa Palloseuraa

Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen viime kaudella Kakkosta dominoineen Janne Mahlakaarron (28) kanssa. Urallaan 84 liigaottelua RoPS:n, KuPS:n ja FC Hakan paidoissa pelannut Mahlakaarto haki viime kaudella FC Oulun Pallosta uralleen uutta vauhtia ja kipinää. Nyt mies pukee ylleen OPS-jp:n sinipaidan Ykkösessä.

- Viime kausi oli tasapainoinen peliajan ja pelipaikan suhteen. Ensi kauteen lähden samalla periaatteella eli tappelemaan peliajasta ja pysyvästä pelipaikasta. Rooli tulee olemaan se, mitä Luiz Antonio haluaa, mutta alustavasti olemme puhuneet alemman keskikentän ja topparin pelipaikoista, Mahlakaarto kertoo.

- Ajattelen nyt vain ensi kautta. Ensin tulee seuran menestyminen ja sitä kautta henkilökohtainen menestyminen. Uskon, että pelaamme hyvännäköistä futista, mutta emme tuloksen kustannuksella, hän jatkaa.

Monipuolinen oululainen on kokeillut urallaan montaa pelipaikkaa etenkin liigakentillä, mutta Mahlakaarron mukaan kausi on aina tasapainoisempi, kun saa keskittyä yhteen rooliin.

- Olen pelannut urallani montaa paikkaa, joten yleensä kiertolaisen rooli lankeaa minulle, jos tulee loukkaantumisia ja pelikieltoja. Itse en tykkää pompottelusta, mutta tietysti pelipaikka riippuu aina pelaajatilanteesta, hän vastaa.

 

Janne Mahlakaarto

Viime kauden paikallispeleissä FC OPA:a vastaan Janne Mahlakaarto oli vaikea pideltävä,

mutta tällä kaudella OPS saa miehen taidot omaan käyttöönsä. Kuvassa Anzori Kaladze

(vas.) ja Janne Mahlakaarto viime kauden derbyssä.


Mahlakaarto ampui peräti 17 maalia viime kaudella ja voitti Kakkosen C-lohkon Veikkauspörssin, mikä kertoo tasapainoisesta kaudesta. Liigaviheriöillä hän on onnistunut maalinteossa seitsemän kertaa. Ykkösen otteluita hän on pelannut yhteensä 109 AC Oulun ja Tervareiden riveissä. Lisäksi Mahlakaarto on otellut viisi alle 21-vuotiaiden maaottelua. OPS-jp:n päävalmentaja Luiz Antonio oli erittäin tyytyväinen pitkien neuvottelujen tulokseen.

 

- Kun minä lopetin urani AC Oulussa, Janne Mahlakaarto pelasi siellä topparina. Muistan, että hän oli lahjakas, taitava, älykäs ja hyvä syöttelijä, joka pystyi avaamaan peliä todella hyvin. Viime kaudella hän pelasi loistavan kauden ylemmän keskikenttäpelaajan paikalla FC OPA:ssa ja voi olla, että hän pelaa muutaman ottelun sillä paikalla myös ensi kaudella, jos tarvitsee. Kun sarja loppui viime syksynä, sanoin Miika Juntuselle, että Janne Mahlakaarto on ensimmäinen pelaaja, jonka haluan ensi kauden joukkueeseen, Antonio taustoittaa.

OPS-luotsia miellyttää erityisen paljon tämänhetkinen kilpailu eri pelipaikoista. Tällä hetkellä seuralla on koossa 18 sopimusta. Haussa on ensisijaisesti vielä ainakin yksi hyökkääjä. Pitkän kauden aikana tulee väistämättä loukkaantumisia ja pelikieltoja, jotka sotkevat konseptia, joten kilpailua pelipaikoista on syytä olla.

- Tänä vuonna olemme Ykkösessä ja eri pelipaikoille pitää löytyä korvaajia myös silloin, jos jonkun peli ei kulje tai pelaaja väsyy, hän painottaa.

(Toimitus)

 

08.01.2010

Maalivahti Oskari Forsman siirtyy OPS-paitaan

Oululaislähtöinen nuorten maajoukkuerinkiin kuuluva maalivahti Oskari Forsman on solminut Oulun Palloseuran kanssa kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Forsman torjui viime kaudella Ykkösessä viidenneksi sijoittuneen FC KooTeePeen maalilla 24 ottelua, joissa hän pelasi peräti 12 nollapeliä. Pian 22 vuotta täyttävä Forsman valittiin kotkalaisten parhaaksi pelaajaksi viime kaudella.

 

Oulusta neljävuotiaana maailmalle lähteneen torjujan vyöllä on myös Suomen mestaruus FC Interin paidasta kaudelta 2008. Hän pelasi vuosien 2006-2008 aikana kuusi liigaottelua Interin paidassa.

- Yksi ympyrä sulkeutuu nyt, kun palaan Ouluun. Olen innoissani sopimuksesta ja haluan olla omalta osaltani auttamassa seuraa liiganousussa ja samalla kehittää itseä pelaajana. Pöydällä oli muitakin tarjouksia, mutta sillä oli suuri merkitys, että OPS on kunnianhimoinen seura, joka pyrkii eteenpäin kohti liigaa, Forsman taustoittaa siirtoaan.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluva maalivahti on pelannut urallaan yhteensä 15 poikien ja nuorten maaottelua. Hän on saanut jalkapallo-oppinsa Porin Jazzissa.

- Myös sillä oli merkitystä, että entiset porilaiset pelaajalegendat Luiz Antonio ja Miika Juntunen ovat seurassa mukana. Tarjotaan oululaisyleisölle ensi kaudella hienoa jalkapalloa, mutta pitää muistaa, että kesällä kaikki alkaa nollasta ja kaikki pitää näyttää taas uudelleen, Forsman painottaa.

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio on tyytyväinen joukkueen tämän hetkiseen maalivahtitilanteeseen.

- Oli tärkeä vahvistaa tätä osastoa. Antti Alakulju oli loistava viime kauden lopussa, mutta Zurab Talakhadze ei vakuuttanut ykkösmaalivahtina. Oskari Forsman on loistava nuori maalivahti ja hänellä on loistava kausi alla KooTeePeessä. Ei pidä ajatella, että meillä on kaksi nuorta maalivahtia, vaan meillä on kaksi luotettavaa maalivahtia, Antonio sanoo.

Alakuljun ja Forsmanin lisäksi oululaisyleisölle tuttu Juho Keskinen harjoittelee joukkueen mukana. OPS:n georgialaistorjuja Zurab Talakhadzelle etsitään uutta seuraa.


(Toimitus)

 

03.01.2010

Luiz Antonio palasi sorvin ääreen

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio saapui lauantaina kotimaastaan Brasiliasta perheineen Suomeen ja Ouluun. Kovat tammipakkaset ja lumipyry toivottivat Antonion perheen Brasilian lämmöstä pohjoisille leveyksille.

- Todella hyvä fiilis. Oli loistava loma Brasiliassa, oli aikaa perheen ja ystävien kanssa. Olen rentoutunut ja saanut paljon energiaa tulevaa kautta varten. Nyt odotan innolla, että harjoitukset alkavat, toista kauttaan OPS:n peräsimessä aloitteleva Antonio kertoo.

OPS:n toinen valmentaja Erkki Paananen on johtanut joukkueelle fysiikkaharjoituksia joulukuun alusta lähtien ja Antonion mukaan peruskuntoa nostetaan vielä tammi-helmikuun ajan.

- "Emppu" vetää vielä paljon treenejä joukkueelle. Helmikuussa otetaan pallollisia harjoituksia mukaan ja maalis-huhtikuussa ollaan todella paljon pallon kanssa, Antonio suunnittelee.

Ensimmäiset harjoitusottelut OPS pelaa helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna AC Oulun järjestämässä turnauksessa, johon osallistuvat edellä mainittujen lisäksi ruotsalainen Bodens BK, viime kauden kova kilpakumppani FC OPA sekä ensi kauden pohjoiset derbyvastustajat PS Kemi ja RoPS.

- Tammikuun lopussa saamme loput ulkomaalaiset mukaan harjoituksiin. Alex Arinze ja Augustine Jibrin ovat jo täällä. Tarkoitus on hankkia vielä 4 - 5 pelaajaa joukkueeseen, joita katsomme rauhassa talven aikana, Antonio valottaa.

OPS:lla on tällä hetkellä sopimus 16 pelaajan kanssa, joten tilanne on varsin hyvä tähän vuodenaikaan nähden. Keskikentällä on jo nyt kova kilpailu peliminuuteista, mutta puolustukseen ja hyökkäykseen Antonio kaipaa vielä vahvistuksia. OPS lähtee ensi kauteen noin 20 pelaajan ringillä.

- Viime kauden tapaan haluamme kovasti taistelevia pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään paljon töitä, Antonio painottaa.

Ykkösen sarjaohjelma lyödään lukkoon 17. tammikuuta.

Katso sopimustilanne

(Toimitus)